Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?"

Transkript

1 Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

2 15. april 2019 Kære beboere Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet, at der skal laves udviklingsplaner for hårde ghetto-omårder i Danmark. Områder, som falder under den beskrivelse, skal udvikles eller afvikles inden år Hvad betyder det for jer, som bor i Skovparken eller på Skovvejen? I det følgende er der en kort beskrivelse af udfordringen og mulighederne men inden vi går i gang med det tekniske, så er det vigtigt for os at sige, at hverken vi i boligselskaberne eller de lokalpolitikere, som arbejder med byplanlægning, synes, at området fortjener at blive defineret som et problemområde. Tværtimod så er det den generelle oplevelse, at både Skovparken og Skovvejen er trygge områder med mange kvaliteter, hvor mange er glade for at bo. Når vi fra boligselskabernes og kommunens side alligevel arbejder intensivt med dette område, så skyldes det altså udelukkende de nye lovkrav, som vi står overfor. Vi satser på samarbejde og udvikling Fordi både Skovparken og Skovvejen fungerer godt på rigtig mange måder, så er tilgangen fra både boligselskabernes og Kolding Kommunes side, at vi vil forsøge at finde en løsning på langt de fleste udfordringer gennem udvikling, samarbejde med det ansvarlige ministerium og jer, som bor og lever i området. Som en af de beboere, der deltog på vores informationsmøder, sagde: Jeg har boet her i 44 år. Det har jeg kun gjort, fordi jeg er glad for at bo her. Den udtalelse synes vi, siger meget om det potentiale, som findes i området selvom det altså bliver defineret som et problemområde af mange af Christiansborgs politikere. Er der nogle gode muligheder for os i ghetto-planen? Selvom der ikke skal være tvivl om, at vi ikke ville gå i gang med dette store arbejde, hvis Folketinget ikke havde stillet krav om det, så synes vi, at det er vigtigt at understrege, at der også er nogle gode muligheder i det arbejde, som nu skal foregå. Det kan eksempelvis være: Parkering lige uden for boligen Tagterrasser og -haver Boliger med plads til mennesker med handikap eller gangbesvær eksempelvis med elevatorer og uden dørtrin. Nye hyggelige gårdhavemiljøer Og meget andet Præcis hvilke dele planen kommer til at indeholde, afhænger af, hvad der praktisk kan lade sig gøre, og input fra beboere og jeres respektive afdelingsbestyrelser.

3 Hvad sker der nu? Lige nu skal boligselskaberne og Kolding Kommune aflevere en plan til Ministeriet for Trafik, Byggeri og Bolig, som beskriver, hvordan vi vil tilpasse området i henhold til lovgivningen om hårde ghetto-områder. Der er mulighed for flere forskellige tiltag men fordi det eneste, som vi boligselskaber har en direkte indflydelse på, er udeområderne og boligerne, så kommer den plan, vi skal aflevere til ministeriet til at fokusere på det. Udgangspunktet for vores arbejde bliver at skabe den bedste løsning for jeres boligområde. Hvad arbejdes der bl.a. på? Muligheder for at skabe en bedre sammenhæng til resten af området med bedre vej- og stiforbindelser Mulighederne for at få mere erhverv i området Mulighederne for at bygge nye typer af boliger og tiltrække nye typer af beboere Salg af nogle enkelte ejendomme. Ommærkning af nogle af boligerne fra de såkaldte almene familieboliger til eksempelvis ældreboliger eller ungdomsboliger.

4 Planen skal indeholde alle de tiltag, som kan blive nødvendige, men det er langt fra sikkert, at det bliver nødvendigt at gennemføre det hele. 1. juni 2019 skal planen afleveres. Derefter går der formentligt et par måneder med at gennemgå planen og svare på spørgsmål fra ministeriet, hvorefter vi i boligselskaberne og Kolding Kommune skal arbejde på en mere detaljeret plan. Vi forventer ikke at have nogle klare retningslinjer for den første del af arbejdet før efteråret Er der grund til at opgradere bygningerne? Mange af ejendommene i Skovparken og på Skovvejen blev opført i 1970 erne, hvor der var fokus på effektivt og ensartet byggeri. Siden da er tiderne skiftet, og det er nu blevet moderne med en meget større forskellighed og andre faciliteter, som eksempelvis parkering helt tæt på boligerne. Hvis vi alligevel skal i gang med at lave ændringer i ejendommene, har vi mulighed for at opdatere boligerne, så de i højere grad lever op til nutidens behov og krav. Formentligt vil der ikke blive udført noget praktisk arbejde i jeres område før tidligst i år Det første, vi arbejder med, vil formentligt blive veje og stier, så der kommer til at gå lang tid, inden vi skal arbejde med nogle af boligerne. Den endelige løsning skal først være færdig til år 2030.

5 Hvad kommer det til at betyde for mig? Vi håber, at det ikke kommer til at betyde ret meget for dig, men det kan være meget forskelligt, hvordan det opleves. Lige nu kan vi ikke sige noget om, hvilke boliger der muligvis bliver berørt - eller hvornår og hvordan de enkelte boliger bliver berørt. Så snart vi ved noget konkret, så giver vi besked med det samme. Hvis vi skal arbejde med din bolig, kan du forvente at få besked mindst ét år før, vi skal i gang med det praktiske arbejde, så der er god tid til at håndtere udfordringer og bekymringer. Hvis vi på et tidspunkt bliver nødt til at bede dig om at flytte, skal du vide, at vi har en dygtig konsulent, som vil hjælpe med at finde en bolig, der lever op til dine ønsker, og at du altid vil være beskyttet af en del specifikke rettigheder. Vi vil gøre vores allerbedste for at: Tilbyde jer en ny tilsvarende bolig. Tilbyde hjælp til flytningen. Tilbyde mulighed for at få en bolig med andre specifikationer, end den du har i dag, hvis du ønsker det. Det kan være, at du eksempelvis ønsker dig en større eller mindre lejlighed, hvis dine familieforhold har ændret sig. Sørge for at dit indskud bliver overflyttet til det nye lejemål. Hvis indskuddet i den nye bolig er lavere, får du udbetalt differencen, og hvis indskuddet er højere, skal du indbetale differencen. Hvis din bolig skal nedrives, vil du ikke blive trukket i indskuddet, selv om der er slitage på boligen. Kun ved meget kraftig misligholdelse, vil vi i det omfang, at det giver mening trække i indskuddet. Bliver det relevant for dig, vil du få besked i god tid, så du ved præcis, hvad det kommer til at betyde for dig, samt hvilke rettigheder og muligheder du har.

6 Hvordan skal det hele finansieres? De ideer, vi arbejder med lige nu, kan finansieres på mange forskellige måder. Der vil være mulighed for, at vi kan søge Landsbyggefonden, som ofte kan rejse meget store tilskud til denne slags projekter i den almene boligsektor, og der kan også være mulighed for at søge støtte til dele af planen fra forskellige fonde. Derudover vil nogle af de idéer, der handler om kommunale arealer, skulle finansieres af Kolding Kommune. Og endelig kan det også være, at huslejen på nogle boliger bliver nødt til at stige en smule. I den forbindelse er det vigtigt for os at understrege, at vi vil holde huslejestigninger på et absolut minimum. Lige nu kan vi end ikke gisne om, hvordan økonomien for jer kommer til at se ud, da vi selvfølgelig vil afsøge alle andre muligheder først. Så snart vi kan sige noget konkret, så vil vi informere jer som de første. Hvornår får vi mere at vide? Lige nu arbejder vi videre med at få den lovpligtige plan klar. Den skal som sagt afleveres inden 1. juni. Når den er godkendt af ministeriet, vil vi indkalde til et nyt beboermøde, hvor vi vil præsentere planen og de næste skridt. Det bliver formentligt i september. Vi giver besked, så snart vi har en dato klar, så du kan få sat kryds i kalenderen. De bedste hilsner fra Boligselskabet Kolding og AAB/Bovia

7 FAKTA: Hvorfor bliver vores område kaldt en hård ghetto? Helt enkelt fortalt, bruges ordet ghetto om bydele, hvor en eller flere etniske grupper dominerer, og hvor adskillelsen fra resten af samfundet bunder i sociale og økonomiske vilkår. Ordet bruges oftest om udsatte boligområder, men Hellerup eller "Whiskybæltet" i Nordsjælland er på sin vis også et ghetto-område. Når Folketinget definerer Skovparken og Skovvejen som en hård ghetto, så skyldes det, at området har været betragtet som en ghetto i mindst de seneste fire år udgangspunktet for den betragtning tager udgangspunkt i, at området har mindst beboere, hvoraf minimum halvdelen af beboerne enten selv er fra ikke-vestlige lande eller er efterkommere af mennesker fra ikke-vestlige lande. Derudover skal området også være karakteriseret af mindst to af nedenstående kriterier: Mindst 40 % af beboerne i alderen år har hverken tilknytning til arbejdsmarked eller er under uddannelse. Tallet bliver opgjort som et gennemsnit over to år. Det vil sige, at selvom der ét år er en mindre andel af beboerne, som er uden for arbejdsmarkedet, så kan en højere andel året efter betyde, at området alligevel bliver defineret som et ghettoområde. Andelen af beboere, der er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange så mange som landsgennemsnittet. Dette tal bliver også gjort op som et gennemsnit over de seneste to år. Mindst 60 % af beboerne i alderen år har folkeskoleniveau som deres højeste gennemførte uddannelse. Gennemsnitsindkomsten for beboere i alderen år, som IKKE er under uddannelse, udgør kun 55 % af den gennemsnitlige indkomst for samme gruppe i regionen. Det, tallet i virkeligheden siger noget om, er, at om der generelt er væsentligt færre mennesker med højtlønnede jobs i et boligområde, eller væsentligt flere mennesker på meget lav indkomst. Jeres område passer på fire ud af de fem kriterier: For få mennesker i alderen år har en tilknytning til arbejdsmarkedet, for mange mennesker er dømt for overtrædelser af loven, for få mennesker har en uddannelse, og for mange mennesker har en ikke-vestlig baggrund. Det er grundlaget for, at Skovparken og Skovvejen er karakteriseret som et ghettoområde, og sådan har det været i de seneste fire år, og derfor er vi nødt til at gøre noget, for at leve op til de nye regler. Hvor kommer kriterierne for en ghetto fra? Kriterierne for, hvornår et område kan kaldes en ghetto eller en hård ghetto, er fastsat af Folketinget. De indførte begrebet hård ghetto 1. december 2018, og det er derfor, at vi nu skal lave en udviklingsplan for hele området, selv om udviklingen i jeres område har været positiv i de senere år.

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk BO0104-00250 18. februar 2018 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken, Vejle Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Finlandsparken,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 60 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin. j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund. Maj 2018

Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund. Maj 2018 Aftaler om initiativer på boligområdet, der modvirker Maj 2018 Indgåede aftaler Følgende aftaler er indgået om initiativer på boligområdet, der modvirker : Nye ghettokriterier Initiativer på undervisningsområdet

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat BO0104-00226 10. april 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation

Ansøgning om særlig dispensation Ansøgning om særlig dispensation Områdenavn: Agervang Kommune: Holbæk Forudsætninger for særlig dispensation er at Boligområdet opfylder nedenstående kiterier: Området bebos af færre end 2.100 beboere

Læs mere

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding

Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune. Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune Alfabo Kolding Åpark 8, 6000 Kolding MINISTEREN Borgmester Jørn Pedersen Kolding Kommune Dato J. nr. 24. april 2019 2019-893 Klavs Busch Thomsen Kolding Kommune (klath@kolding.dk) Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27

Læs mere

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense?

UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER. Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSATTE BOLIGOMRÅDER OG GHETTOER Hvordan undgår vi flere hårde ghettoer i Odense? UDSAT BOLIGOMRÅDE: ALMENT BOLIGOMRÅDE MED MINDST 1000 BEBOERE, DER OPFYLDER 2 UD AF FØLGENDE 4 KRITERIER: BESKÆFTIGELSE

Læs mere

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 T13 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhuset Tranumparken 1. Som I

Læs mere

SKOVPARKEN / SKOVVEJEN LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE

SKOVPARKEN / SKOVVEJEN LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE / LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE EKSTRAORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2.5.2019 SIDE 1 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2.5.2019 / LOVPLIGTIG OMRÅDEOMDANNELSE Den såkaldte Ghettolovgivning betyder at Danmarks udsatte

Læs mere

Socialministeriets konference. Liv i boligområderne. Vollsmose Kulturhus 22. november 2010 Oplæg ved borgmester Anker Boye

Socialministeriets konference. Liv i boligområderne. Vollsmose Kulturhus 22. november 2010 Oplæg ved borgmester Anker Boye Socialministeriets konference Liv i boligområderne Vollsmose Kulturhus 22. november 2010 Oplæg ved borgmester Anker Boye Odenses vision for almene boliger Visionen: Odense skal være landskendt for attraktive

Læs mere

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING Kolding Kommune har 2 boligområder på listen over hårde ghettoer. Dette notat relaterer sig til det ene af disse to områder, nemlig boligområdet

Læs mere

Folder med spørgsmål og svar om:

Folder med spørgsmål og svar om: Juni 2019 BISPEHAVEN Folder med spørgsmål og svar om: Regeringens ghettoplan Udviklingsplan Genhusning Kontakt? Tidsplan Kære beboere i Bispehaven I slutningen af april modtog I beskeden om, at der skal

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste?

Hvordan går det med at understøtte, at Tingbjerg hjælpes ud af den statslige ghettoliste? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 17. maj 2019 Jakob Næsager, MB Sagsnr. 2019-0128033 Dokumentnr. 2019-0128033-5 Kære Jakob Næsager Tak for din henvendelse 9. maj 2019, hvor du stiller

Læs mere

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 PAB Afd. 8 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med

Læs mere

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Rheumpark Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhusene

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat (ekstraordinært møde)

Økonomiudvalget. Referat (ekstraordinært møde) Referat (ekstraordinært møde) Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.30 Til kl.: 16.45 Mødested: Regionshuset, Skottenborg 26 Mødelokale F9, 1. sal Mødenr.: 4 Udvalgets medlemmer: Søren Pape Poulsen Karin Gaardsted

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Udviklingen i udsatte boligområder i København og på Frederiksberg. v/bo Andersen Konsulent, Boligsocial Funktion, Landsbyggefonden

Udviklingen i udsatte boligområder i København og på Frederiksberg. v/bo Andersen Konsulent, Boligsocial Funktion, Landsbyggefonden Udviklingen i udsatte boligområder i København og på Frederiksberg v/bo Andersen Konsulent, Boligsocial Funktion, Landsbyggefonden Emner i dagens workshop Udsatte boligområder hvordan udsat? Boligsociale

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET. Onsdag d.10.april kl Idrætshallen, Tingbjerg Skole

INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET. Onsdag d.10.april kl Idrætshallen, Tingbjerg Skole INFORMATIONSMØDE OM UDVIKLINGSPLANEN TIL MINISTERIET Onsdag d.10.april kl.19-21 Idrætshallen, Tingbjerg Skole PROGRAM (1/2) Kl.19 Velkommen v. Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb og John B. Sørensen,

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. Til lovforslag nr. L 38 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. Til lovforslag nr. L 38 Folketinget Til lovforslag nr. L 38 Folketinget 2018-19 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 22. november 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov

Læs mere

Analyse 17. marts 2015

Analyse 17. marts 2015 17. marts 2015 Indvandrerpiger fra ghettoer klarer sig særligt dårligt i grundskolen Af Kristian Thor Jakobsen Børn med ikke-vestlig baggrund klarer sig dårligst ved grundskolens afgangsprøver i dansk

Læs mere

3. Andelen af beboere i alderen år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

3. Andelen af beboere i alderen år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe. NOTAT Dato J. nr. 1. december 2018 2018-6411 Liste over ghettoområder pr. 1. december 2018 I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren hvert år den 1.

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Ringparken,

Læs mere

Agervang et område i positiv udvikling. Fysisk tiltag. Boligsociale tiltag

Agervang et område i positiv udvikling. Fysisk tiltag. Boligsociale tiltag Agervang et område i positiv udvikling Agervang har været på ghettolisten, siden den første liste udkom i 2010. Agervang har dog i perioden siden 2010 gennemgået en positiv udvikling, som bl.a. skyldes

Læs mere

Almene boliger finansiering og husleje. Penge til lejligheden

Almene boliger finansiering og husleje. Penge til lejligheden Almene boliger finansiering og husleje Penge til lejligheden I en almen bolig, bestemmes huslejen af to slags omkostninger: 1 Driftsomkostninger (ejendomsskatter, forsikringer, udvendig vedligeholdelse,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 62 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A) Peder Tind (V) Søren

Læs mere

Sundhed og uddannelse 1. oktober 2015

Sundhed og uddannelse 1. oktober 2015 Sundhed og uddannelse 1. oktober 2015 Den gode historie fra et socialt boligområde Udlejningschef Tommy Mølgaard, AAB Vejle Kort om AAB Vejle Baggrunddata hvem bor alment Hvad er et udsat boligområde Tal

Læs mere

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030.

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. maj 2019 information om udviklingsplanen Gadehavegård Læs om: Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. Beboerønsker fra workshops

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN PROGRAM Kl.19 Velkommen v/ Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb og John B. Sørensen, formand SAB Kl.19.10 Introduktion til aftenens program v. Søren Houen,

Læs mere

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis. Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et

Læs mere

Nulpunktsundersøgelse for kommunale indsatser og boligsociale helhedsplaner i Slagelse Kommune

Nulpunktsundersøgelse for kommunale indsatser og boligsociale helhedsplaner i Slagelse Kommune Nulpunktsundersøgelse for kommunale indsatser og boligsociale helhedsplaner i Slagelse Kommune Udarbejdet af Sekstanten 0 Januar 2015 Nulpunktsundersøgelse for kommunale indsatser og boligsociale helhedsplaner

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken, Horsens Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 4178 0400 Fax 7262 6790 thad@tbst.dk www.tbst.dk Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 4, for boligområdet Sundparken,

Læs mere

BEBOERINFO - GENHUSNING

BEBOERINFO - GENHUSNING BEBOERINFO - GENHUSNING Genhusningsfolder Visualisering fra vinderforslaget. BEBOER INFO 17. MARTS 2015 Hvad skal der ske? HUSK informationsmøde 23. marts 2015 kl. 19-21.30 Radisson, Scandinavien Center

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Høje Tåstrup Kommune orienterer om status på Kvartersparken + spørgsmål 19.40 Præsentation af Arkitema

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Bedre fordeling af børn i daginstitutioner Projektkommissorium Projektejer Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Projektleder Udviklingskonsulent, CBL Revideret 9.7. 2018 Gitte Hæsum Version

Læs mere

Hvilket parti vil du stemme på ved det kommende Folketingsvalg?

Hvilket parti vil du stemme på ved det kommende Folketingsvalg? Sjællandsvænget 1 4000 Roskilde Telefon 46 30 47 00 Direkte bosj.dk jbw@bosj.dk 25. februar 2019 Vælgeranalyse Folketingsvalg 2019 Hvilket parti vil du stemme på ved det kommende Folketingsvalg? 30% 20%

Læs mere

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4

Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Ansøgning om særlig dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 4 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskab og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo

Læs mere

Beretningstale Domea.dk v/poul Rasmussen. Indledning:

Beretningstale Domea.dk v/poul Rasmussen. Indledning: Beretningstale Domea.dk v/poul Rasmussen Indledning: Når jeg sætter mig bag rettet i min Folkevogn og tager turen fra Vordingborg, hvor jeg bor, til Taastrup hvor Domea.dk ligger, så er der én ting, jeg

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Fra udsat boligområde til hel bydel. Programbestyrelsen 2004-2008

Fra udsat boligområde til hel bydel. Programbestyrelsen 2004-2008 Fra udsat boligområde til hel bydel Programbestyrelsen 2004-2008 Agenda Tilbageblik - kort Signalement af områderne og deres beboere En strategisk dagsorden Tilbageblik Programbestyrelsen Strategiudvikling

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

VELKOMMEN NYHEDSBREV NR Den fysiske helhedsplan for Mjølnerparken

VELKOMMEN NYHEDSBREV NR Den fysiske helhedsplan for Mjølnerparken NYHEDSBREV Den fysiske helhedsplan for Mjølnerparken NR. 1-2018 VELKOMMEN Efter en længere pause lancerer vi nu igen nyhedsbreve for den fysiske helhedsplan. Selvom I ikke har hørt fra os i et stykke tid,

Læs mere

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje

Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje LOV nr 1322 af 27/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-4908 Senere ændringer

Læs mere

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om: Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

Nye kriterier De fem hidtidige ghettokriterier bibeholdes, men kriterierne vedr. uddannelse og kriminalitet justeres.

Nye kriterier De fem hidtidige ghettokriterier bibeholdes, men kriterierne vedr. uddannelse og kriminalitet justeres. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Nye ghettokriterier I forbindelse med indsatsen mod parallelsamfund opdateres og konsolideres ghettokriterierne. Det gør kriterierne mere robuste og sikrer, at

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

OPSTARTSMØDE HELHEDSPLANEN FOR ROSENHØJ. Torsdag den 4. September 2008. Trivsel og fornyelse i

OPSTARTSMØDE HELHEDSPLANEN FOR ROSENHØJ. Torsdag den 4. September 2008. Trivsel og fornyelse i OPSTARTSMØDE HELHEDSPLANEN FOR ROSENHØJ Torsdag den 4. September FORMÅLET MED DAGENS MØDE 1. At informere om de muligheder, der er for fremtidens Rosenhøj 2. Nedsættelse af en arbejdsgruppe med beboere

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder. Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune

Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder. Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune Datadrevet ledelse i udviklingen af udsatte boligområder Kommunaldirektør Bo Rasmussen, Gladsaxe Kommune Udfordringen og visionen Udfordringen: Et boligområde i social ubalance En skæv beboersammensætning

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej 4 4450 Jyderup Telefon 5925 8000 E-mail vab@vab.dk www.vab.dk åbningstider: Mandag torsdag 09.00-14.00 Torsdag også 16.00-18.00 Fredag 09.00-12.00 BESTYRELSENS

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

Penge til lejligheden. Almene boliger finansiering og husleje

Penge til lejligheden. Almene boliger finansiering og husleje Penge til lejligheden Almene boliger finansiering og husleje Når du bor i almen bolig, bestemmes huslejen af to slags omkostninger: 1 2 Driftsomkostninger (ejendomsskatter, forsikringer, udvendig vedligeholdelse,

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Sundby-Hvorup Boligselskab Lindholm og Nr. Uttrup Afdeling 21 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSEN HVAD ER EN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE? JERES VURDERING! Sundby Hvorup Boligselskab har ønsket

Læs mere

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd PROGRAM 20190513 Baggrund ift. Vollsmose Vision og mission Den sidste Vollsmoseplan Den fysiske transformation Investorperspektiv Samlede tiltag Spørgsmål FREMTIDENS VOLLSMOSE Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder.

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Side 1 af 5 I det følgende besvares de spørgsmål, der er rejst på byrådsmødets den 16. januar 2019

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde Mødetid: Torsdag den 10. december 2015 kl. 14.00 Mødested: Mødedeltagere: Afbud: Engstien 2, Kolding Karl-Jørn Petersen Jørgen Bjerg Sørensen Anni Damgaard Svend Erik Jensen Eva Kristensen

Læs mere

Højvangen styrket boligsocial indsats. Byrådets temamøde d. 24. april 2014

Højvangen styrket boligsocial indsats. Byrådets temamøde d. 24. april 2014 Højvangen styrket boligsocial indsats Byrådets temamøde d. 24. april 2014 Tag politisk ejerskab og lederskab Styrk den kommunale kernedrift i de udsatte by- og boligområder Styrk samarbejdet med de almene

Læs mere

Statusopgørelse 2015 for fire almene boligområder i Slagelse Kommune med boligsocial indsats

Statusopgørelse 2015 for fire almene boligområder i Slagelse Kommune med boligsocial indsats 2015 Statusopgørelse 2015 for fire almene boligområder i Slagelse Kommune med boligsocial indsats 0 Statusopgørelse 2015 for fire almene boligområder i Slagelse Kommune med boligsocial indsats Motalavej

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

Informationsmøde. selskabslokalerne. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00

Informationsmøde. selskabslokalerne. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 Kære beboere i Sorgenfrivang II I inviteres hermed til Informationsmøde i selskabslokalerne Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 Mødet handler om helhedsplanen/renoveringsprojektet, der efter planen påbegyndes

Læs mere

REFERAT. Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Grundtvigsvej 40-56

REFERAT. Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Grundtvigsvej 40-56 REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Torsdag den Klokken 19.00 21.10 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 21 beboere fra 19 husstande Sara Terp Uhre,

Læs mere

Aarhus Kommunes kategoriseringsmodel

Aarhus Kommunes kategoriseringsmodel Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt Aarhus Kommunes kategoriseringsmodel Den 11. april 2018 Christian Mølgaard, Formand for Bestyrelsen for Boligsociale Helhedsplaner,

Læs mere

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Workshop - Hvorfor har vi en landsbyggefond (LBF)? - Hvem bestemmer over LBF? - Kassen er tom hvordan kan der så uddeles penge? - Hvad

Læs mere

> service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed

> service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed > service > fleksibilitet > sikkerhed > nærhed > boligselskabet midt/vest FAKTA Boligselskabet MidtVest blev stiftet 1. januar 1999 og er et selvejende alment boligselskab. Selskabet bygger, administrerer

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Det er også din boligforening Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Vi bor i forening Vidste du, at de almene boliger tilhører dem, der bor der? Der sidder ingen ejere, aktionærer

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

November 2015. Renoveringens ABC. Ravnkildevej

November 2015. Renoveringens ABC. Ravnkildevej November 2015 Renoveringens ABC Ravnkildevej Din afdeling skal Afdelingsmødet, der er den øverste myndighed i den afdeling af Himmerland Boligforening, som du bor i, har besluttet at din afdeling skal

Læs mere

Praktiske oplysninger om flytning og genhusning

Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Gem denne information! Hvor skal du bo? Praktiske oplysninger om flytning og genhusning Vesterbrogade 4 7000 Fredericia Telefon 76 22 12 00 Mail: post@boligfa.dk Hjemmeside: www.boligfa.dk 1 Hvor skal

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde. i Slagelse almennyttige Boligselskab. 13. maj 2019 kl. 17:30 Side 1 af 8 2400 LFJ 2400 / Lejer 13-05-2019 17:30 13-05-2019 18:30 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde i 13. maj 2019 kl. 17:30 i Selskabslokalet, Gørtlergade 1, 4200 Slagelse Til stede: Fra

Læs mere

Cover. Analyse: Karakteristik af beboerne i de syv udsatte boligområder

Cover. Analyse: Karakteristik af beboerne i de syv udsatte boligområder Center for Byudvikling Økonomiforvaltningen Cover Analyse: Karakteristik af beboerne i de syv udsatte boligområder i Københavns Kommune Københavns Kommune har pr. 1. december 2018 syv boligområder på statens

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN TINGBJERG BYUDVIKLING SAMLER OP INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN MØDE AFHOLDT D.8.JANUAR 2019 / OPSAMLING UDSENDT D. 28.JANUAR 2019 KÆRE TINGBJERG Som vi indledte med at sige, ved vi godt, at

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB)

REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) REFERAT STYRINGSDIALOG KØGE ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB (DAB) Dato Byrådssekretariatet 7. januar 2016 2017-000691-1 Tidspunkt Den 4. februar 2016, kl. 15.00 Deltagere Kontorleder Steen Hingebjerg Jensen,

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 25. marts 2019, kl Kirkesalen

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 25. marts 2019, kl Kirkesalen Udsendt den 27. marts 2019 Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 25. marts 2019, kl. 16.00 Kirkesalen Tilstede: John B. Sørensen, Frank Sass, Bjarne Krohn, Pernille Høholt, Lise Buhelt, Flemming

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere