Medlemsmøde lørdag d DRK s Markprøver: Information & dialog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsmøde lørdag d DRK s Markprøver: Information & dialog"

Transkript

1 Medlemsmøde lørdag d DRK s Markprøver: Information & dialog

2 Dagsorden 1. DRK s prøvetilbud 2. DRK s fagudvalg Frokost 3. MU indlæg 4. DU indlæg 5. Debat og dialog

3 Fakta - tilmeldinger

4 1. DRK s prøvetilbud - præsentation af markprøve B - præsentation af working test - præsentation af markprøver - præsentation af internationale prøver

5 Hvorfor holder vi prøver i DRK 3 KLUBBENS FORMÅL Det er DRKs formål - i samarbejde med DKK og i overensstemmelse med dennes formål og internationale forpligtelser - at: fremme avl og anvendelse af retrievere,der er! besiddelse af de jagt-, eksteriør og temperamentsmæssige kvaliteter, der er kendetegnende for den enkelte retriever race. udbrede kendskabet til retrievere og deres egenskaber - såvel til klubbens medlemmer som til offentligheden. varetage retrievernes/ejernes interesser i såvel hundeverdenen som i samfundet. Til opfyldelse af disse formål skal DRK bl.a.: afholde udstillinger, prøver, avlsgodkendelsesarrangementer og træninger, sikre kvalificerede dommere til udstillinger og prøver samt veluddannede nstruktører til træning, tilbyde medlemmerne information og vejledning med hensyn til avl, træning, udstilling, prøver samt almindelig pleje, udgive et medlemsblad og oplysende pjecer, virke for god behandling af retrieverne som brugs- og familiehunde, virke for et godt samarbejde med DKK samt andre specialklubber og organisationer, der har betydning for varetagelsen af retrievernes/ejernes interesser.

6 Hvorfor holder vi prøver i DRK ifølge reglementet for DRK skal vi opfylde nogle formål: Kapitel 1 Markprøvernes formål 1. Stk. 1. At fremme interessen for jagt med retrievere, der ved god dressur og føring dokumenterer værdien af en effektiv apportør. Stk. 2. At finde frem til de hunde, der har de nødvendige temperamentsmees-sige og jagtlige egenskaber - til vejledning for avlsarbejdet. Stk. 3. At medvirke til og styrke respekten for retrieveren som apporterende jagthund - og samtidig bidrage til en højnelse af jagtkultur og god dansk jagtetik.

7 På DRK's prøver skal man kunne vurdere retrievernes naturlige anlæg som apporterende jagthunde! Det er op til dommere, prøveledere m.fl. at huske denne ledetråd, når der skal arrangeres og dømmes prøver.

8 Prøverne skal tilrettelægges og dømmes så retrievernes naturlige egenskaber tilgodeses Det er op til dommere, prøveledere m.fl. at huske denne ledetråd, når der skal arrangeres og dømmes prøver.

9 DRK s prøver må ikke tilrettelægges og dømmes, så de frister til træningsmetoder i strid med etiske anbefalinger Det er op til dommere, prøveledere m.fl. at huske denne ledetråd, når der skal arrangeres og dømmes prøver.

10 B-prøver: Begynder & åben Hundene kvalitetsbedømmes med flg. præmieringer: 1. præmie for den gode og sikre præstation. 2. præmie for den gode præstation med enkelte mangler. 3. præmie for den acceptable; men dog mangelfulde præstation. 0. gives for den helt utilstrækkelige præstation eller hvis hunden laver fejl, som udelukker præmiering. Hunden (D) diskvalificeres, såfremt den laver en diskvalificerende fejl under afprøvningen. Begynderklasse: Adgangskravet til begynderklasse er, at hunden på prøvedagen er mindst 12 måneder gammel og kvalificeret gennem prøver. Klassen bedømmes som en kvalitetsbedømmelse, hvor der lægges vægt på hundens naturlige evner og anlæg. Hundene deltager og bedømmes enkeltvis. Åben klasse: Adgangskravet til åben klasse er, at hunden har opnået mindst en førstepræmie i begynderklassen og er mindst tyve måneder på prøvedagen eller har opnået to første præmier i begynderklasse inden hunden er 20 måneder gammel. Klassen bedømmes som kvalitetsbedømmelse af den enkelte hund.

11 B-prøver: Vinderklasse Vinderklasse: Hundene bedømmes udfra, at det er en konkurrenceklasse med det formål at finde frem til de bedste hunde, der under prøven ved god dressur og føring dokumenterer værdien af en effektiv apportør. CK tildeles de hunde, der har har certifikatkvalitet og hundene placeres første, anden, tredje og fjerde vinder, hvis kvaliteten er høj nok. Certifikat tildeles administrativt til den af disse hunde, der har den højeste vinderplacering med CK og som ikke er fuldcertet til DKBRCH på henholdsvis B- og/eller A-prøver. På hver prøve kan kun uddeles et certifikat. Hundene placeres første, anden, tredje og fjerde vinder, hvis kvaliteten er høj nok. Derudover kan hunde, som på en tilfredsstillende måde gennemfører hele prøven tildeles en præmiering i form af Udmærkelse. Point: På vinderklasse B prøver, som afvikles over flere indledende poster giver dommeren en kort votering og point efter 20-skalaen: 0 point - diskvalifikation 1-5 point - den meget usikre og mangelfulde præstation og opgaven løses ikke 6-10 point - den usikre præstation, hvor hunden får løst opgaven med besvær point - den solide præstation, hvor hunden sikkert løser opgaven. Mindre fejl kan accepteres point - den overbevisende præstation, hvor hund og fører fungerer effektivt sammen. Opgaverne løses fejlfrit og præstationen er præget af hundens fortrin. Adgangskravet er, at hunden har opnået mindst to første præmier i åben klasse. Prøven bedømmes som konkurrencebedømmelse.

12 Vejledning i markprøveformerne - rev ifbm. implementering af vildtbegrænsning Generelt: De enkelte prøveformer skal i overensstemmelse med klasserne indeholde momenter, der afprøver hundenes markeringsevne, selvstændige søg, vildtfindende egenskaber, arbejde i vand, vedholdenhed, ro på post, fri ved fod, vildtbehandling samt evne og vilje til samarbejde med fører, samt i åben- og vinderklasse med andre hunde. I åben- og vinderklasse indgår også afprøvning i dirigerbarhed. Beskrivelsen er vejledende for, hvad hund og fører kan præsenteres for i de enkelte klasser for at kunne bedømme hunden. Afstande er vejledende.

13 Begynderklasse B - vejledning Generelt: I denne klasse afprøves hundens talent som jagthund, De stillede opgaver skal derfor være af en karakter hvor det er potentialet mere end dressuren, der vægtes. Apporteringerne må ikke være overdrevet lange og krat og vand indgår naturligt. Dirigeringspost må ikke indgå i klassen. Hundene fremføres og bedømmes enkeltvis. Skud afgives med jagtgevær ved alle markeringerne. Skytten står altid i hundens synsfelt når der afgives skud i en realistisk skudafstand i forhold til fuglen. Det anvendte vildt i denne klasse er duer, hønsefugle og andefugle. Hårvildt i form af hare eller kanin skal indgå.

14 Begynderklasse B - vejledning Discipliner: Fri ved fod: Under prøven skal hunden prøves i denne disciplin min. 30 meter. Landmarkering: Hunden afprøves på enkeltmarkering. Fuglen skal være synlig på vej mod nedfaldsstedet. Største afstand ca. 30 m. Vandmarkering: Hunden afprøves på enkeltmarkering på svømmedybt vand. Fuglen skal være synlig på vej mod nedfaldsstedet. Største afstand ca. 30 m. Evne til at søge selvstændigt: Under prøven skal hundens evner i at kunne søge selvstændigt afprøves i situation(er), hvor hunden ikke har set fuglevildt falde som markering. Der kan evt. afgives skud i forbindelse med denne disciplin. Det forventes, at hunden apporterer min. 3 stykker vildt, som kan være fra samme område eller fra forskellige områder afhængig af terræn. Der gives aldrig dispensation for vandarbejde i denne klasse. Kvalitetsbedømmelsen i begynderklassen finder sted på muligheder for apportering: min. 6 apporteringer - max. 8 apporteringer.

15 Åben klasse B - vejledning Generelt: Apporteringer af varierende længde og vand, siv, krat og skov kan indgå naturligt i denne klasse. Hundens evne til at forholde sig passivt og i ro i forbindelse med anden hund indgår naturligt i opgaverne. Under dobbeltmarkering skal hunden dog bedømmes enkeltvis. Skud afgives med jagtgevær ved alle markeringerne. Skytten står altid i hundens synsfelt når der afgives skud i en realistisk skudafstand i forhold til fuglen. Følgende vildtformer kan anvendes: duer, hønsefugle, blishøns, andefugle. Hårvildt i form af kanin eller hare kan indgå. Der gives aldrig dispensation for vandarbejde i denne klasse.

16 Åben klasse B - vejledning Discipliner: Fri ved fod: Skal indgå som et naturligt element i prøven, men som minimum skal hunden prøves i denne disciplin på samlet 40 meter distance. Flere hunde kan afprøves samtidig under denne disciplin. Markering: Prøven skal indeholde både enkelt og en dobbelt markering. Vildtets nedfaldssted behøver ikke være synligt, men hunden skal kunne se vildtets bane mod jorden/vandet. Største afstand til nedfaldsstedet ca m. Dirigering: Dirigering på land eller vand. Føreren skal her demonstrere, at hunden er i stand til at samarbejde og hurtigt kan bringes til anvist område. Største afstand ca. 60 m. og naturlige forhindringer indgår. Der kan afgives skud i forbindelse med denne disciplin. Vandarbejde: Under markerings- eller dirigeringsarbejdet skal hunde arbejde i vand og svømme en eller flere gange.

17 Åben klasse B - vejledning Discipliner: Evne til at søge selvstændigt: Under prøven skal hundens evner i at kunne søge selvstændigt afprøves i situation(er), hvor hunden ikke har set fuglevildt falde. Det kan være som dirigering til specifikt punkt som angivet tidligere, men også som eftersøgning af større, men defineret område. Det forventes, at hunden apporterer mindst 3 stykker vildt, som kan være fra samme område eller fra forskellige områder. Under eftersøgningsarbejdet skal hunden afprøves sammen med en anden hund eller flere hunde, såvel i ro på post mens anden hund arbejder og i accept af anden hund i terræn under arbejdet. Walk-up: Kan indgå som trampejagt hvor fri ved fod bedømmes. 2 eller flere hunde kan afprøves samtidig, hvis forholdene gør det muligt. Kun i enkeltmarkeringer og max. 2 enkeltmarkeringer pr. hund. Ro på post indgår naturligt mens anden hund arbejder. Distraktion: Distraktionsmarkering kan forekomme. Dog i god afstand fra hunden.

18 Vinderklasse B - vejledning Generelt: Apporteringernes sværhedsgrad i denne klasse skal øges i forhold til åben klasse. Men frem for apporteringernes længde, er det vigtigt, at hunde i denne klasse bliver afprøvet i varierende discipliner under jagtrealistiske rammer. Da klassen er en konkurrenceklasse skal deltagerne være indstillet på at forlade prøven, hvis dommeren/dommerne vurderer at hunden ikke længere har mulighed for præmiering. To eller flere hunde afprøves samtidig under en eller flere dele af prøven. Skud afgives med jagtgevær ved markeringerne, og når det indgår som et naturligt led i prøven. Skytten står altid i hundens synsfelt når der afgives skud i en realistisk skudafstand i forhold til fuglen. Følgende vildtformer kan anvendes: Duer og alt jagtbart fuglevildt. Hårvildt i form af kanin eller hare kan indgå.

19 Vinderklasse B - vejledning Discipliner, som kan indgå i vinderklasse B: Fri ved fod: Indgår som et naturligt element i prøven, men som minimum skal hunden prøves i denne disciplin minimum på en samlet 40 meter distance. Ligeledes kan flere hunde afprøves samtidig under denne disciplin. Markering: Hundene afprøves i krævende opgaver, hvor hundens evne som markør kan vurderes. Vildtets nedfaldssted behøver ikke at være synligt, men hunden skal kunne se vildtets bane mod jorden/vandet. Største afstand til nedfaldsstedet ca. 80 m. Skytte skal placeres rigtigt for at kunne vurdere hundens evner optimalt. Dirigering: Dirigering på rimelig afstand enten på land eller i vand. Føreren skal her demonstrere, at hunden er i stand til at samarbejde og hurtigt kan bringes til anvist område. Største afstand ca. 80 m. og naturlige forhindringer indgår. Der kan afgives skud i forbindelse med denne disciplin. Distraktion (synlig eller som fært) i rimelig afstand til dirigeringsretning kan forekomme.

20 Vinderklasse B - vejledning Evne til at søge selvstændigt: Under prøven skal hundens evner i at kunne søge selvstændigt afprøves i situation(er), hvor hunden ikke har set vildt falde. Det kan være som dirigering til specifikt punkt som angivet tidligere, men også som eftersøgning af større, men defineret område. Det forventes, at hunden apporterer mindst 3 stykker vildt. De 3 stykker vildt kan være fra samme område eller fra forskellige områder afhængig af terræn og opgave. Under eftersøgningsarbejdet afprøves en eller flere andre hunde, såvel i ro på post mens anden hund arbejder og i accept af anden hund kan være i terræn under eftersøgning. Walk-up: Trampejagt kan tilføjes eller indgå i de ovennævnte discipliner. Under dis-ciplinen kan forekomme såvel markering, dirigering, søg og ro på post. Ro på post: Ro på post skal indgå i de ovennævnte discipliner eller være en selvstændig del af prøven f.eks. som en klapjagtslignende post. Hundene bedømmes ud fra, at det er en konkurrenceklasse med det formål at

21 Vinderklasse B - vejledning Hundene bedømmes ud fra, at det er en konkurrenceklasse med det formål at finde frem til de bedste hunde, der under prøven ved god dressur og føring dokumenterer værdien af en effektiv apportør. Ved prøver med flere indledende poster og flere dommere gives en kort votering samt point efter hver indledende post. Efter evt. finale oplyser ordførende dommer de endelige point. Præmiering af hunde i vinderklasse finder sted på muligheder for apportering: min. 8 apporteringer - max. 11 apporteringer. - da klassen er en konkurrenceklasse kan det forekomme at max. overskrides, fx. ifbm. flere hunde arbejde i samme område og ved afsluttende afprøvning (finale).

22 B-prøver kvalificerer til mere end markprøvesystemet: I forhold til officielle udstillinger og særlige krav til enkeltracer for at kunne deltage i brugshundeklasser I forhold til officielle udstillinger og særlige krav til enkeltracer for at kunne tildeles certifikat I forhold til officielle udstillinger og særlige krav til enkeltracer for at kunne tildeles championat

23 Det er en god B-prøve/WT: Hvis der i regionen er dygtige og engagerede folk, som vil påtage sig opgaverne med at lave gode klasser/poster. En gang var det et princip at de aktive prøvefolk lavede prøven for "dem fra de andre regioner"- og så kunne man med god samvittighed deltage med sin hund hos de andre regioner. Når prøvelederen er sin opgave voksen: - har gode assistenter/hjælpere - har gode aftaler med terrænværten - kan samarbejde med dommerne - kender til de krav, der kræves for at bedømme de forskellige klasser - er visionær, kreativ og kan lave jagtrealistiske prøver - har eller sørger for at der er styr på alt det praktiske: vildt, mad, våben. logistik etc. Uden dygtig prøveledelse kan der aldrig blive en optimal prøve! - en god prøveleder er garant for jagtrealistiske prøver på hundenes præmisser. Når dommerne er deres opgave voksen, og: - kan samarbejde med prøvelederen og klassens hjælpere - kan følge aftaler og instrukser fra prøveleder - er der for hundenes skyld - dømmer ens og konsekvent

24 Working Test Første officielle WT i DRK 2006 En Working Test (WT) afholdes med det formål at vurdere, uden at der fældes vildt, brugsegenskaberne for de deltagende retrievere. Retrieveren er jægerens uundværlige hjælp på en jagtdag. Målet for afholdelse af WT er at finde de hunde, som besidder de bedste jagtlige egenskaber, et godt temperament og god markeringsevne, som bruger sin næse godt og viser vedholdenhed i arbejdet og som har en god "vildtbehandling". Handling skal kun vurderes som et nødvendigt værktøj for: - for at holde hunden korrekt fri ved fod, - ro på post - på dirigeringsopgaver, hvor hunden ikke har haft mulighed for at markere.

25 Working Test En WT skal omfatte mindst 5 poster Afstanden til en apportering bør altid være afpasset til klassens niveau og ikke overstige 150 m. Fortrin, som skal vægtes positivt ved præmiering og tildeling af point: - god kontrol - hurtig returnering til fører og pæne afleveringer - arbejdsiver - naturlig markeringsevne og jagtlige egenskaber - næsearbejde - diskret handling - kvik opsamling - stil og fart

26 Belastende fejl Belastende fejl, som skal vægtes negativt ved præmiering og tildeling af point: - dårlig kontrol over hunden - unødig forstyrrelse af terræn - dårlig fri ved fod - dårlig markeringsevne, hvor hunden er afhængig af førers hjælp under apporteringen - mangelfuld markeringsevne, hvor hunden er afhængig af førers hjælp under markeringen - uselvstændigt arbejde, hvor hunden er afhængig af fører - uro på post, hvor hunden kræver førers opmærksomhed - støjende handling - sløset apportering, f.eks. smider dummi en gang under øvelsen på vej hjem - mangel på arbejdslyst - mangel på initiativ - vægrer ved vand.

27 Fejl, som skal udløse 0 point - jagter levende vildt - jager med dummy i munden - bytter - nægter at gå i vand - nægter at apportere - skudræd - ude af hånd - knaldapportering - hvis hunden forlader føreren uden tilladelse på et hvilket som helst tidspunkt under testen - piberi, - gøen - dårlige apporteringer, f.eks. smider dummi flere gang under øvelsen - apportering, hvor hunden smider dummy tæt på fører inden aflevering. Hvis en hund begår en af disse fejl vil den blive tildelt 0 på posten. Hvis en hund ikke løser hele opgaven på posten vil den blive tildelt 0. Hund/fører vil dog få lov at fuldføre de resterende poster. Diskvalificerende fejl: - aggressiv opførsel, - hårdmundethed, - fysisk afstraffelse af hunden.

28 Working Test Point 0 - diskvalificerende fejl ifølge liste/opgaven løses ikke den meget usikre og mangelfulde præstation, hvor hunden har stort besvær med opgaven og præstationen er præget af belastende fejl i varieret grad den solide præstation, hvor hunden sikkert løser opgaven. Ubetydelige fejl kan accepteres den overbevisende præstation, hvor hund og fører fungerer effektivt sammen. Opgaverne løses, så det ser let ud. Præstationen er præget af hundens fortrin og der begås ikke fejl under udførelsen af opgaven.

29 Forskel B, WT, A-prøver Der er rigtigt mange, men de tydeligste er disse: WT og B-prøver kan planlægges til mindste detalje mht. udførelse. - god planlægning løser meget! A-prøver afholdes på levende vildt, betyder: - etiske krav og hensyn - stiller krav til prøveledere og dommere udover hvad der kræves på WT og B- prøver. - fejl kan derfor blive uoprettelige - klubben er ofte inviteret gæst Desuden - dårlig økonomi A-prøver pga. få deltagere (4 delt. pr. dommer). - begrænset tilmelding i forhold til interesse. - ressourcekrævende: 6 officielle personer til 12 deltagende hunde.

30 A-prøver, åben og vinderklasse Adgangskrav: 1. præmie åben klasse B Præmieringer i åben klasse A: Hundene kvalitetsbedømmes med flg. præmieringer: 1. præmie for den gode og sikre præstation. 2. præmie for den gode præstation med enkelte mangler. 3. præmie for den acceptable; men dog mangelfulde præstation. 0 gives for den helt utilstrækkelige præstation eller hvis hunden laver fejl, som udelukker præmiering. Hunden (D) diskvalificeres, såfremt den laver en diskvalificerende fejl under afprøvningen. Til vinderklasse A er adgangskravet, at hunden har opnået en første præmie i åben klasse A. I vinderklassen sker bedømmelsen som en konkurrencebedømmelse.

31 Åben klasse sæson 2018/2019 Status på lodtrækningen omkring Åben A 147 forskellige hunde til start 27 hunde fra udland 46 hunde har kun tilmeldt 1 start heraf har 27 fået start. 1 har tilmeld 2 prøver uden at få en start Nogle har fået 3 starter. 17 af disse prøvede også lykken i hunde har fået 1 præmie af disse er de 8 fra udland.

32 Det er en god A-prøve Hvis vi er inviteret og er velkommen hos jagtværten (konsortie eller gods). Betyder at værten er interesseret og anerkender værdien af det arbejde DRK gør for at opfylde behovet for gode jagthunde. Hvis jagten passer til den klasse DRK skal holde - i forhold til terræn og antal fugle. Når der under jagten tages de nødvendige hensyn til at der holdes en prøve. Når prøvelederen er sin opgave voksen: - har gode assistenter - har gode aftaler med jagtværten - har aftaler med de lokale apportører - kan og vil samarbejde med dommerne - har styr på alt det praktiske Uden dygtig prøveledelse kan der aldrig blive en optimal prøve! Når dommerne er deres opgave voksen, og: - kan og vil samarbejde med prøvelederen - kan følge aftaler og instrukser fra prøveleder - kan agere under pres og stress og holde hovedet koldt er der for hundenes skyld dømmer ens og konsekvent Når deltagerne er deres opgave voksen - følger anvisninger fra prøveleder og dommer - accepterer afgørelser fra dommers side - udviser "sportsmanship" generelt.

33 A-prøve: Et fælles ansvar

34 2. Udvalgene Permanente fagudvalg i DRK: Markprøveudvalget Dommerudvalget Udstillingsudvalget Regionernes koordineringsudvalg Træningsudvalg Sporudvalg

35 Markprøveudvalg Dommerudvalg Reglement/Vejl: Administration: Klager Uddannelser: Kommunikation: Samarbejde eksternt: Ændringer (B/WT) Nyheder (puppycl.) Formidling Godkendelser DRK/DKK Håndhævelse/Fortolkning Blanketter mv Stikprøver kvalifikationer Hjemmeside ajour Regnskab pr.prøve Regnskab ifht budget Udvalgsøkonomi Prøveoplæg Adfærd Prøvelederudd. Dog stewards Til prøveledere, blad, www Medlemsmøder DKK FCI Internationalt derudover? Reglement/Vejl: Administration: Klager Uddannelser: Kommunikation: Samarbejde eksternt: Fortolkning ifht bedøm. Dommervejledninger Hjemmeside ajour Udvalgsøkonomi Bedømmelser Adfærd Dommeruddannelser Dommerseminarer DKK-autorisationer Til dommere www dommerlister Forespørgsler fra udland Dommer - godkendelser udland B- og WT: Helhedsbillede RKU-koordinering Race-koordinering Dispensationer Stikprøver resultater Præmier A-prøver Aftaler terrænværter Antal prøver Fordeling V >< Å Økonomi Skytter Afvikling, sikkerhed Præmier Mesterskaber: UHM, RM, EP, ICC, NM Kalender Prøveledere, stewards Økonomi Præmier, pokaler Sponsorer B- og WT: Dommerpåsætning Helhedsbillede RKU-koordinering Race-koordinering A-prøver Dommerpåsætning Mesterskaber: UHM, RM, EP, ICC, NM Dommerpåsætning Dommerinvitationer B/WT A-prøver UHM, RM, EP, NM ICC Int. FT

36 3. MU indlæg Udvikling af fremtidens prøver Evaluering efter ny vejledning B-prøver Rekruttering prøveledere og krav til disse Fyraftensprøver god idé

37 4. DU indlæg Dommeruddannelsen udvalget præsenteret tanker og fremtidige tiltag Rekruttering af nye dommere DRK mangler dommere, hvordan sikrer vi tilgang

38 5. Dialog

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006.

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006. 1 Indhold: Indledning.... side 3 Tilrettelæggelse af en WT... side 3 Etiske regler... side 3 Adgangsbetingelser... side 4 Bedømmelse... side 4 Praktiske forhold ved bedømmelse... side 5 Klasser og præmiering...

Læs mere

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning.

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Dansk Retriever Klub. VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Indledning. B-prøver afholdes normalt uden for den egentlige

Læs mere

Working Test R E G L E M E N T D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1

Working Test R E G L E M E N T D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1 Working Test R E G L E M E N T 2 0 1 0 D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Etiske regler... side 3 4. Adgangsbetingelser...

Læs mere

Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning

Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning Indledning En Working Test (WT) afholdes med det formål at vurdere brugsegenskaberne for de deltagende retrievere. Retrieveren er jægerens uundværlige hjælp

Læs mere

REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER

REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER Udgivet 2018 1 MARKPRØVEREGLEMENT OG VEJLEDNING 2018 Indhold: Markprøvereglement Kapitel 1. Markprøvernes formål...3 Kapitel 2. Prøveformer og klasseinddeling...3

Læs mere

REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER

REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER REGLEMENT OG VEJLEDNING FOR MARKPRØVER Udgivet 2013 1 MARKPRØVEREGLEMENT OG VEJLEDNING 2013 Indhold: Markprøvereglement Kapitel 1. Markprøvernes formål...3 Kapitel 2. Prøveformer og klasseinddeling...3

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2013 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Etiske regler... side 3 4. Adgangsbetingelser... side 4 5. Bedømmelse... side 4 6. Praktiske

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2017 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Administrative bestemmelser... side 3 4. Etiske regler... side 4 5. Adgangsbetingelser...

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2018 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Administrative bestemmelser... side 3 4. Etiske regler... side 4 5. Adgangsbetingelser...

Læs mere

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben Specialklub under DKK Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Indholdsfortegnelse: Side 3-4 Kapitel 1 Overordnede principper for markprøverne

Læs mere

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. Formål: Prøvens formål er at fremme interessen og forståelsen hos Danmarks jægere for betydningen af veldresserede jagthunde for derigennem at medvirke til en højnelse af

Læs mere

Dommervejledning. for. Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs. Tollerjagtprøve

Dommervejledning. for. Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs. Tollerjagtprøve Dommervejledning for Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Tollerjagtprøve Indholdsfortegnelse Skema til dommervejledning... 3 Tabel 1: Vejledende skema for bedømmelse af fejl og mangler i hundearbejdet

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

Tollerjagtprøven er en markprøve, som afholdes

Tollerjagtprøven er en markprøve, som afholdes Tollerjagtprøvereglement Gældende reglement Nyt reglement Kommentarer 2 Organisation og godkendelse Tollerjagtprøven er en markprøve, som afholdes efter regler vedtaget af DNSDTRK s bestyrelse og godkendt

Læs mere

Markprøver: B- Prøver: Inddeles i 3 niveauer: begynderklasse, åben klasse og vinder klasse.

Markprøver: B- Prøver: Inddeles i 3 niveauer: begynderklasse, åben klasse og vinder klasse. Søndag d. 21.03.2010. Søndagen stod i funktionens tegn. Torben Poulsen (TP) var inviteret til at give deltagerne et indblik i det danske prøve system og hvilke egenskaber hos hundene, der er ønskeværdige

Læs mere

RJK s markprøvereglement

RJK s markprøvereglement RJK s markprøvereglement Pr. marts 2009 (revideret august 2012). Kapitel 0 - Forord Introduktion a. En markprøve er et arrangement, der har til formål at bedømme jagthundes arbejde ved afholdelse af konkurrencer

Læs mere

Retrievernes Jagthundeklub Workingtest reglement

Retrievernes Jagthundeklub Workingtest reglement Retrievernes Jagthundeklub Workingtest reglement 1 RJK s workingtest reglement Pr. april 2016 Kapitel 0 - Forord Introduktion a. En workingtest er en hundeprøve, der har til formål at bedømme de jagtlige

Læs mere

Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Revideret af DU august 2016.

Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Revideret af DU august 2016. Dansk Retriever Klub VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE A. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Revideret af DU august 2016. Indledning. A-prøver afholdes i

Læs mere

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK OPDATERET D. 05.10.2017 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - Overordnede principper for markprøverne... 2 Kapitel

Læs mere

REGLER FOR DANMARKS JÆGERFORBUNDS UDVIDEDE APPORTERINGSPRØVE

REGLER FOR DANMARKS JÆGERFORBUNDS UDVIDEDE APPORTERINGSPRØVE REGLER FOR DANMARKS JÆGERFORBUNDS UDVIDEDE APPORTERINGSPRØVE I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. Formål: Prøvens formål er at fremme interessen og forståelsen hos Danmarks jægere for betydningen af veldresserede

Læs mere

Hold DM for retrievere i Nordjylland lørdag den 1. juni 2019

Hold DM for retrievere i Nordjylland lørdag den 1. juni 2019 Hold DM for retrievere i Nordjylland lørdag den 1. juni 2019 Kære regioner Det er med stor glæde, at Region Nordjylland kan invitere jer til Hold DM 2019. Hold DM afholdes i Tolne Skov, vest for Frederikshavn,

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 4 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 4 af 4 www.flatcoat.dk MARKPRØVER. Hvalpen er nu ved at nå en alder, hvor den nærmest ikke er hvalp længere, men i stedet en ung - hund. Det er sikkert vanskeligt at forstå, hvordan den nuttede hvalp, som indtog dit hjem, i

Læs mere

Prøveregler Danmarks Jægerforbunds udvidet apporteringsprøve

Prøveregler Danmarks Jægerforbunds udvidet apporteringsprøve I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. Formål: Prøvens formål er at fremme interessen og forståelsen hos Danmarks jægere for betydningen af veldresserede jagthunde for derigennem at medvirke til en højnelse af

Læs mere

Dansk Retriever Klub Region Østjylland Prøveleder-mappe

Dansk Retriever Klub Region Østjylland Prøveleder-mappe Prøveleder-mappe 2006, Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...1 1.1 Formål...1 1.2 Fordeling af mappen...1 1.3 Ajourføring...1 2. MARKPRØVEUDVALG...1 2.1 Sammensætning...1 2.2 Ansvar og kompetence...1 3.

Læs mere

REGLER for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab

REGLER for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab Danmarks Jægerforbund Molsvej 34 8410 Rønde Tlf. +45 88 88 75 00 post@jaegerne.dk REGLER for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab Publikationen er udgivet af Rådgivning og Uddannelse,

Læs mere

REGLER. for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab. Arkivfoto/Danmarks Jægerforbund, Kalø

REGLER. for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab. Arkivfoto/Danmarks Jægerforbund, Kalø REGLER for Jægerforbundets udvidede apporteringsprøve og forbundsmesterskab Arkivfoto/Danmarks Jægerforbund, Kalø Fotograf Jens O. Pedersen I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER INDLEDNING Regler for Jægerforbundets

Læs mere

Regler for. Jagtegnethedstest JET1

Regler for. Jagtegnethedstest JET1 Regler for Jagtegnethedstest JET1 Nærværende regler for Jagtegnethedstest JET1 træder i kraft den 15.08.2017 REGLER Jagtegnethedstest JET1 AVLSMÅL Avlsmålet for stående kontinentale hunde er at fastholde

Læs mere

Retrievernes Jagthundeklub Markprøvereglement

Retrievernes Jagthundeklub Markprøvereglement Retrievernes Jagthundeklub Markprøvereglement 1 RJK s markprøvereglement Pr. september 2016 Kapitel 0 - Forord Introduktion a. En markprøve er et arrangement, der har til formål at bedømme jagthundes arbejde

Læs mere

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1 Regler for Dansk Ruhår Klub's Jagtegnethedstest JET1 Nærværende regler for Dansk Ruhår Klub's jagtegnethedstest træder i kraft den 01.01.2016 REGLER FORDANSK RUHÅR KLUB's Jagtegnethedstest JET1 DANSK RUHÅR

Læs mere

Bedømmelsesvejledning juni 2017

Bedømmelsesvejledning juni 2017 Bedømmelsesvejledning juni 2017 Denne bedømmelsesvejledning skal ses som en hjælp til den enkelte dommer og den indeholder ting og situationer, som den samlede dommerstand har opnået enighed omkring på

Læs mere

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ.

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. A. Valg af dirigent: På raceledelsens vegne, foreslog Lisbeth Bech, - K.K. Jensen,

Læs mere

Apporteringsprøveregler for jagthunde

Apporteringsprøveregler for jagthunde Apporteringsprøveregler for jagthunde APPORTERINGSPRØVEREGLER FOR JAGTHUNDE Uddrag af Dansk Jagthundeudvalgs Fælles markprøveregler for stående hunde Apporteringsprøveregler for jagthunde 32. Prøvens mål

Læs mere

Apporteringsprøveregler for jagthunde

Apporteringsprøveregler for jagthunde Apporteringsprøveregler for jagthunde Arkivfoto: Danmarks Jægerforbund. Kalø Apporteringsprøveregler for jagthunde Uddrag af Dansk Jagthundeudvalgs Fælles markprøveregler for stående hunde Apporteringsprøveregler

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels

Klubben for F.T. Spaniels Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement revideret i oktober 2011 Markprøvereglement brochure.indd 1 13/10/11 9:16:06 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret august 2011) 1 Formål

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Ændringen af reglementet er godkendt af DKK Nærværende reglement tiltrædes og er gyldig fra 25.02.2010. Dato:

Læs mere

DMK anerkendte APPORTERINGSPRØVE. Dansk Münsterländer Klub

DMK anerkendte APPORTERINGSPRØVE. Dansk Münsterländer Klub DMK anerkendte APPORTERINGSPRØVE. Dansk Münsterländer Klub Prøvens formål er at vække og støtte interessen for hundens arbejde efter skuddet, og derigennem at tjene til højnelse af jagtkulturen, samt at

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Ændringen af reglementet er godkendt af DKK Nærværende reglement tiltrædes og er gyldig fra 01.01.2016. Udgivet

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub Prøvebestemmelser for Tollerjagtprøver i Danmark Ændringen af reglementet er godkendt af DKK. Nærværende reglement tiltrædes og er gyldig fra 01.01.2019. Udgivet

Læs mere

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne)

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne) REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne) I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. FULDBRUGSPRØVENS FORMÅL Prøven er for den veldresserede, alsidige og nervefaste stående jagthund,

Læs mere

Prøveledermappe A-prøver Dansk Retriever Klub Dansk Retriever Klub - 1 -

Prøveledermappe A-prøver Dansk Retriever Klub Dansk Retriever Klub - 1 - A-prøver - 1 - Marts 2009 Indhold Side: Markprøve A Generelt Åbenklasse Vinderklasse Prøvelederens ansvar og kompetence på A-prøver Forudsætninger for at være prøveleder Ansvar Kompetence Andre spørgsmål

Læs mere

IMP-A (Auslese) er en avlsprøve på excellent præstationsniveau og en deltagelse på A-niveau kræver at hunden er avlsgodkendt nationalt.

IMP-A (Auslese) er en avlsprøve på excellent præstationsniveau og en deltagelse på A-niveau kræver at hunden er avlsgodkendt nationalt. Peter-W. Jürgensen, Nørre Have 7 DK 7100 Vejle DMK Peter-W. Jürgensen IMP-11. -13.Okt. 29.06.2013 Internationale Münsterländer Prüfung (IMP) Den internationale Münsterländersammenslutning (Kleine Münsterländer

Læs mere

Unghunde: ( 0 24 mdr.)

Unghunde: ( 0 24 mdr.) Unghunde: ( 0 24 mdr.) Løsgående hinter på afmærket bane med vinkler og stop. Afstås fra løsgående, reduceres pointtallet forlods med 3. Endvidere vises dæklydighed på kort og langt hold. "På langt hold"

Læs mere

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL REGLEMENT for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL Formålet med sporprøven er at bedømme beaglens evne til selvstændigt at kunne udrede et spor på frisk fært og finde vildtet. Dels

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem DRK og regionsledelserne, herunder RKU s komissorium.

Samarbejdsaftale mellem DRK og regionsledelserne, herunder RKU s komissorium. Samarbejdsaftale mellem DRK og regionsledelserne, herunder RKU s komissorium. Nærværende samarbejdsaftale er baseret på vedtægterne for Dansk Retriever Klub samt en revidering af dokumenterne Samarbejdsaftale

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk TILLYKKE MED DIN/JERES NYE FLATCOAT! Raceledelsen for Flatcoated retriever, vil hermed ønske tillykke med den nye hvalp. I daglig tale kaldet: en "Flat". Vi håber ikke det kommer som en overraskelse, men

Læs mere

Reglerne vedr. HZP (Verbands-Herbstzuchtprüfung)

Reglerne vedr. HZP (Verbands-Herbstzuchtprüfung) Reglerne vedr. HZP (Verbands-Herbstzuchtprüfung) A) Generelt 27 (1) HZP ens hovedformål er at konstatere udviklingen af jagthundens naturlige anlæg, med henblik på egnethed og brugbarhed som jagt- og avlshund.

Læs mere

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. PRØVERNES FORMÅL På baggrund af to dages afprøvning inden for jagtområderne SKOVARBEJDE, MARKARBEJDE og VANDARBEJDE at

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

Dialogmøde mellem DRK og DRKs racer Møde på Hotel Scandic i Odense mandag den 17. juni kl Referent: Keld Jørgensen 1. Nyt fra Bestyrelsen

Dialogmøde mellem DRK og DRKs racer Møde på Hotel Scandic i Odense mandag den 17. juni kl Referent: Keld Jørgensen 1. Nyt fra Bestyrelsen Dialogmøde mellem DRK og DRKs racer Møde på Hotel Scandic i Odense mandag den 17. juni kl. 18.00 Referent: Keld Jørgensen 1. Nyt fra Bestyrelsen Status på skud - orientering om en næsten umulig problematik

Læs mere

Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER. for stående jagthunde. Nærværende markprøveregler træder i kraft den 5. februar 2008.

Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER. for stående jagthunde. Nærværende markprøveregler træder i kraft den 5. februar 2008. Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER for stående jagthunde Nærværende markprøveregler træder i kraft den 5. februar 2008. 1 Kapitel 12. Apporteringsprøveregler for jagthunde 32. Prøvens mål er

Læs mere

SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub

SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub 1 Indhold: Kapitel 1. Sporprøvernes formål...side 3 Kapitel 2. Prøveform og klasseinddelinger...side 3 Kapitel 3. Administrative bestemmelser...side 4 Kapitel

Læs mere

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 Det vil Dansk Münsterländer Klub i 2016 Vedtægterne skal tilpasses nutiden Aktivistudvalget skal gendannes DMKs årshjul implementeres Udvalgsstrukturen tilpasses Projekt Grosser

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Jagtgebrauchshundverband. e. V.

Jagtgebrauchshundverband. e. V. Jagtgebrauchshundverband. e. V. Ordnung für Verbandszuchtprüfungen Stand 2006 Prøveregler for Verbands-Jugendprüfung VJP Gennemførelsen af prøven Bedømmelse 13 Skal- og bør- bestemmelser (1) Prøvereglerne

Læs mere

Markprøve B Sydjylland Spjarupgaard d. 20. august Prøveleder Marianne Ankjær havde bestilt flot vejr i et særdeles smukt terræn.

Markprøve B Sydjylland Spjarupgaard d. 20. august Prøveleder Marianne Ankjær havde bestilt flot vejr i et særdeles smukt terræn. Markprøve B Sydjylland Spjarupgaard d. 20. august 2011 Prøveleder Marianne Ankjær havde bestilt flot vejr i et særdeles smukt terræn. Marianne Ankjær indledte parolen med at ønske dommer i begynderklassen,

Læs mere

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22.29 INTERNATIONALE MARKPRØVEREGLER FOR INDIVIDUELLE - OG PRØVER MED

Læs mere

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Formål Prøven er en konkurrenceprøve, der har til formål at finde frem til årets Danmarksmester i schweissarbejde.

Læs mere

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 2 Ruhåren spænder vidt - Typen, den ruhårede hønsehund tilhører, stammer fra Spanien og Italien, fortæller Henning Gregersen,

Læs mere

Regler for UNGHUNDETEST

Regler for UNGHUNDETEST Regler for UNGHUNDETEST Nærværende regler for Dansk Ruhår Klub's Unghundetest afløser de pr. 01.08.2009 gældende regler for Dansk Ruhår Klub's Unghundeprøve og træder i kraft den 01.03.2010 REGLER FOR

Læs mere

Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011.

Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011. Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011. Deltagere: Christian Brix Søndergaard, Kresten Henriksen, Bodil Jensen, Kirsten Lilholm, Birger Knudsen, Marlene Birkebæk, Charlotte Lia, Henrik

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Prøveledermappe B- prøver

Prøveledermappe B- prøver B- prøver maj 2014-1 - Indhold Prøvelederens ansvar og kompetence på B-prøver Ansvar Kompetence Økonomi Praktiske forhold Brugsprøve Hvad du som prøveleder skal huske Præmielisten Tilrettelæggelse af prøven

Læs mere

På DJU's bestyrelsesmøde den 8. august 2016 blev følgende besluttet til ikrafttræden den 1. januar 2017 med en prøvetid på 3 år:

På DJU's bestyrelsesmøde den 8. august 2016 blev følgende besluttet til ikrafttræden den 1. januar 2017 med en prøvetid på 3 år: Hermed svar fra Dansk Irsksetter Setter Klub ( DISK) svarene er skrevet med rødt efter hvert spørgsmål. Høringen har været behandlet i forbindelse med mail korrespondance blandt DISK Bestyrelses medlemmer

Læs mere

Prøveledermappe B- prøver

Prøveledermappe B- prøver B- prøver Dansk Retriever Klub Februar 2009-1 - Indhold Prøvelederens ansvar og kompetence på B-prøver Ansvar Kompetence Praktiske forhold Tilrettelæggelse af prøven Ledemotivet Vildt På selve dagen Efter

Læs mere

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Gældende fra 1. januar 2013 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Vildtspor, Championatsklassens sporelementer:

Læs mere

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Sporelementer fælles for DM og champinatsklassen: Sporelement 1. Startområde (kasse) 3 Sporelement 2. Knæk, vinkelrette

Læs mere

BRUGS GRUND KURSUS 2 (BGK 2):

BRUGS GRUND KURSUS 2 (BGK 2): (BGK 2): GENERELT: For tilmelding til BGK 2 skal man have bestået BGK 1 eller kunne indstilles af dressurlederen, hvis man har anden tilsvarende bedømmelse/kåring fra en anden klub. HUSK til og fra meldinger

Læs mere

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!!

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!! Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 3-2015 Dato: 8. april 2015 Sted: HJ Deltagere: Bent Schwartzbach BS Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Preben Arenfeldt PA Susanne Wærling SW

Læs mere

Referat af RKU møde Regionerne og racerne kl på Fraugdegaard. Deltagerne: Henrik Tejlgaard Jensen (HJ)

Referat af RKU møde Regionerne og racerne kl på Fraugdegaard. Deltagerne: Henrik Tejlgaard Jensen (HJ) Referat af RKU møde Regionerne og racerne 19-09-2012 kl. 18.00 på Fraugdegaard Deltagerne: Christian Christensen (CC) Rie Jøhnke (RJ) Mette Urup (MUR) John Smed Andersen (KH) Claus Jensen (CJ) Keld Jørgensen

Læs mere

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 1. Kvalifikationskonkurrencer 1.1 Konkurrencerne afholdes efter gældende ISDS-regler. 1.2 Reglerne gælder for kvalifikationskonkurrencer, der

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever LEDELSESMØDE Face to Face Dato: 29. oktober 2013 Kl.: 17.00-22.00 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Ejby Til stede: Christian Brix Søndergaard, Kresten Henriksen, Susanne Tillge, Dot Preil, Afbud: Referat Bjarke

Læs mere

Markprøveudvalget (MU) skal med ansvar for regionsledelsen sørge for:

Markprøveudvalget (MU) skal med ansvar for regionsledelsen sørge for: KOMMISSORIUM Kommissorium for udvalgsarbejde i Region Nordsjælland. 1. Formål Dette dokument beskriver arbejdsopgaver og ansvar for de enkelte udvalg i eller udenfor regionsledelsen. Det skal betragtes

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018 19. december 2017 JN/DKKregl/Ændringer pr 01-01-2018 1 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018 tallene henviser til udstillingsreglementet 2017 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er

Læs mere

DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND

DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND Derby-prøven er en anlægsprøve for unge, mest uerfarne korthår. Prøven har til formål at fastlægge de medfødte arvelige anlæg for hundenes jagtlige egenskaber

Læs mere

Dette notat er et dokument som beskriver arbejdsopgaver og ansvar for de enkelte udvalg i eller udenfor regionsledelsen.

Dette notat er et dokument som beskriver arbejdsopgaver og ansvar for de enkelte udvalg i eller udenfor regionsledelsen. NOTAT Kommisorium for udvalgsarbejde i Region Nordsjælland. 1. Formål Dette notat er et dokument som beskriver arbejdsopgaver og ansvar for de enkelte udvalg i eller udenfor regionsledelsen. Dokumentet

Læs mere

BHR 18. september 2013

BHR 18. september 2013 Opdateringer til konkurrenceprogram 2012 samt bedømmelses beslutninger truffet på dommermøder. 28 09 2011 Besked udsendt af DKK BHU 14 01 2012 DKK Dommermøde 02 02 2013 DKK Dommermøde 24 08 2013 Dommermøde

Læs mere

Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement.

Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement. Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement. Indhold: Side Kapitel 01 Sporprøvernes formål.. 02 Kapitel 02 Prøveform og klasseinddeling 02 Kapitel 03 Kvalifikationsprøver, Sportype, Sporenes opbygning

Læs mere

Keith Mathews 2015. Keith Mathews Træningssystem

Keith Mathews 2015. Keith Mathews Træningssystem Keith Mathews 2015 Sammenfattet af Elisabeth Johansen - Redigeret af Pia Holm Nielsen og Pia Bielefeldt Foto af Pia Bielefeldt og videoklip af Pia Holm Nielsen Region Nordsjælland havde i samarbejde med

Læs mere

Begyndende vinderklasse

Begyndende vinderklasse Første træning Indledende bemærkninger Krogenberg Hegn Træningen består af en øvelse med træner og to selvtræningsøvelser. Vi starter med at gennemgå selvtræningsøvelserne med en enkelt hund. I dag arbejder

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Bestyrelsesgrundlag DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB

Bestyrelsesgrundlag DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB Bestyrelsesgrundlag 2017-2018 Input fra road trip 2016/17 Input Instruktør og grunduddannelse Specialistuddannelser Oversigt over prøverformer og typer, samt adgangskrav og muligheder (simpel) Kursus for

Læs mere

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissspor Solrød 1. januar 2018 1 Formål Prøven er en konkurrenceprøve, der har til formål at finde frem til årets Danmarksmester

Læs mere

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelserne er kopieret fra DKK (Dansk Kennel Klub) Regler for lydighedstræning Hunden trænes alle 13 træningsaftener af samme fører, som skal

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer DKK s Schweisshundeudvalg Regler for uddannelse til schweissdommer Gældende fra 1. januar 2012 1. Krav til optagelse som dommerelev Som hundefører Skal have ført mindst 2 forskellige hunde til 2 præmie

Læs mere

Unghundemesterskabet 2012

Unghundemesterskabet 2012 Unghundemesterskabet 2012 Traditionen tro afholder RJK Unghundemesterskab den anden søndag i august. Søndag d. 12. august byder RJK velkommen til Unghundemesterskab 2012, som afholdes ved det skønne Skanderborg

Læs mere

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK. (Fuldbrugsprøvereglerne)

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK. (Fuldbrugsprøvereglerne) REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER (Fuldbrugsprøvereglerne) 1. FULDBRUGSPRØVENS FORMÅL Prøven er for den veldresserede, alsidige og nervefaste stående jagthund,

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne)

REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne) REGLER FOR AFHOLDELSE AF FULDBRUGSPRØVER I DANMARK (Fuldbrugsprøvereglerne) I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. FULDBRUGSPRØVENS FORMÅL Fuldbrugsprøven er for den veldresserede, alsidige og nervefaste stående

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2012 1. Indstilling af elever.. 2 2. Godkendelse af elever.. 3 3. Elevkursus 3 4. Elevtjeneste.. 3 5. Dommeraspirantprøvebedømmelse. 4 6. Aspiranttjeneste...

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement Reglementet er gyldigt fra 1. januar 2014. Reglementet er godkendt af DNSDTRK den 6. juli 2013 og DKK den 2013 Gældende fra 1. januar

Læs mere

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 8-2012 Dato: 01-10-2012 Sted: Sonja Larsen SL Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Hanne Jensen HJ Susanne Wærling SW Sonja Larsen SL Bent Schwartzbach

Læs mere

Efteruddannelse, jagthundeinstruktører

Efteruddannelse, jagthundeinstruktører Efteruddannelse, jagthundeinstruktører Målgruppe: Jagthundeinstruktører, der er eller har været fungerende undervisere af ejere/jægere med samarbejdende jagthunderacer i klub-, foreningsregi eller på privat

Læs mere

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Spidshundeklubben Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Revideret januar 2017 2 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN SPK UDSTILLING Der er 38 forskellige racer i SPK. Bedømmelsen på en SPK

Læs mere

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Spidshundeklubben Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Side..0 Side..1 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN DKK (SPK) UDSTILLING De mere end 350 racer, der er anerkendt af FCI,

Læs mere

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010.

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. (Titlen DKCH(U) er tilføjet for border terriers pr. 15. marts 2010) I en årrække har det været muligt at opnå titlen Dansk Eksteriørchampion

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER. for stående jagthunde

Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER. for stående jagthunde Dansk Jagthunde Udvalgs ÆLLES ARKPRØVE EGLER for stående jagthunde Nærværende markprøveregler afløser de pr 1. januar 2003 med senere ændringer gældende regler og træder i kraft den 1. februar 2004 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere