Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud b, udbud b og udbud b (Publiceret den 31.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud 2013-2.513.b, udbud 2013-2.514.b og udbud 2013-2.515.b (Publiceret den 31."

Transkript

1 Besvarelse af spørgsmål til udbudsgrupperne udbud b, udbud b og udbud b (Publiceret den 31. august 2012) 1) Kunne det være muligt at få en faglig begrundelse eller en uddybning for ordregiverens ønske om patient undervisningsmateriale i DVD format? Menes der CD, således at materialet kan printes? Ad 1) Af pkt. 9 i rammekontrakten for Udbud b, pkt. 11 i rammekontrakten for udbud b og punkt 10 i rammekontrakten for udbud b fremgår: Leverandøren skal udarbejde undervisnings- og informationsmateriale til sygehusafdelingerne samt patientvejledninger og andet informationsmateriale til patienterne gerne tilgængeligt på DVD. Ønsket om at materialet skal være i DVD-format er begrundet i, at det på denne måde - på praktisk håndterbar vis er muligt at lagre store mængder af undervisningsinformation. DVD-formatet muliggør således, at store mængder data, for eksempel film og brochuremateriale, kan opbevares på praktisk håndterbar vis. Der er dog ikke som det også fremgår af det ovenstående stillet krav til hvilket medie, undervisningsmaterialet skal være lagret på eller være i. 2) Hvordan vurderes natmaskinerne i b? Hvordan vægter deres særegenskaber og hvordan vil de blive evalueret? Er der planer om at give brugergruppen mulighed for at afprøve/se de tilbudte maskiner? Ad 2) Ifølge pkt. 10 i rammekontrakten for udbud b, skal Leverandøren vederlagsfrit stille natmaskiner med tilhørende software m.m. til rådighed til de til enhver tid værende patienter i behandling med de af rammeaftalen omfattede lægemidler, der anvendes til APDbehandling. Kravene til natmaskinerne og tilhørende software fremgår af bilag 2 til rammekontrakten. Dette fremgår af rammekontraktens pkt. 10. Der er således tale om kontraktlige krav og dermed ikke om forhold, som vil indgå i evalueringen af de indkomne tilbud. De tildelingskriterier, der vil indgå i evalueringen, fremgår af pkt. 5 i udbudsbetingelserne for udbud b, pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b og pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b. 3) Ønsker ordregiveren at modtage eksempler på undervisningsmateriale? Ad 3) Leverandøren skal til brug for vurderingen af de indkomne tilbud vedlægge det materiale, som fremgår af pkt. 4 i udbudsbetingelserne for udbud b, herunder de vareprøver der er angivet i pkt. 5 i disse udbudsbetingelser / pkt. 5 i udbudsbetingelserne for udbud 2013

2 514.b og udbud b, herunder de vareprøver der er angivet i pkt. 6 i disse udbudsbetingelser. Der ønskes således ikke vedlagt eksempler på det undervisningsmateriale, som leverandøren skal udarbejde i medfør af pkt. 9 i rammekontrakten for udbud b, punkt 11 i rammekontrakten for udbud b og pkt. 10 i rammekontrakten for udbud b. 4) Hvilke krav stilles der til mærkning af vareprøver? Ad 4) Der henvises til pkt. 4.1 i udbudsbetingelserne for udbud b, pkt. 5.1 i udbudsbetingelserne for udbud b, og pkt. 5.1 i udbudsbetingelserne for udbud b, som vedrører afgivelse af tilbud, herunder mærkning af tilbud. Der henvises også til pkt. 5 i udbudsbetingelserne for udbud b, pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b, og pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b, hvor de vareprøver, som skal indsendes til brug for vurderingen i forhold til tildelingskriterium nr. 3 og for udbud b og udbud b tillige tildelingskriterium nr. 4 er nærmere omtalt. Der stilles således ikke specifikke krav til mærkning af vareprøverne, men vareprøverne og tilbuddet skal udformes og mærkes sådan, at det fremgår, hvilke lægemidler der leveres i hvilke typer poser. 5) Vedr. tildelingskriterier 2, 3 og 4. Hvordan vurderes de indkomne tilbud i forhold til tildelingskriterierne? Ad 5) Vurderingen af hvert konditionsmæssigt tilbud sker på grundlag af hvert af tildelingskriterierne og den indbyrdes vægtning af disse kriterier, som fremgår af udbudsbetingelserne (pkt. 5 i udbudsbetingelserne for udbud b, pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b og pkt. 6 i udbudsbetingelserne for udbud b). 6) Vedr. udbudsbetingelserne b punkt 4.2 samt b punkt 4. Hvad menes der med henvisningen til punkt 7, nr. 4? Ad 6) Henvisningen skulle rettelig være til udbudsbetingelsernes pkt. 8, nr. 4. Amgros beklager den fejlagtige henvisning. Nyt tilrettet udbudsmateriale vil snarest blive publiceret på Amgros udbudsside.

3 7) Jf. udbudsbetingelserne b punkt 7, b punkt 8, og b punkt 8.vurderer ordregiveren det nødvendigt, at patienter ved ændrede behov, herunder eventuel ændring af behandlingsform kan forblive i behandling med øvrige lægemidler fra samme leverandør. Hvilket i praksis kan betyde at den leverandør som tilbyder specialvæsker efterfølgende kan beholde patienter på CAPD og/eller APD uanset om de har fået tildelt Rammekontrakt 1. Samme gælder opstart på CAPD, hvilket en del gør og efterfølgende skift til APD. 1. leverandør drager hermed fordel heraf. Ad 7) Ordregiver har i tilrettelæggelsen af udbuddet lagt vægt på, at der skal kunne anvendes et patienttilpasset behandlingsregime. Det vil således kunne medføre, at patienter som af behandlingsmæssige hensyn har behov for peritonealdialysevæsker fra en specifik leverandør kan anvende denne leverandørs sortiment af alle væsker af patientsikkerhedsmæssige hensyn. 8) Jf. tildelingskriterier i udbudsbetingelserne b punkt 5 nr 3, b punkt 6 nr 4, og b punkt 6 nr 4 Er ydre emballage (kasser) omfattet af emballagens udformning og ønsker ordregiveren beskrevet alle dele af emballagen? Skal kassernes b x h x l angives? Ad 8) Nej, der er tale om poserne som lægemidlet leveres i. 9) Jf. tildelingskriterier i udbudsbetingelserne b punkt 5 nr 3, b punkt 6 nr 4, og b punkt 6 nr 4 hvad menes der med mulighed for at mærke forskel på indløb og udløb? Ad 9) Det antages, at der i spørgsmålet refereres til tildelingskriterium nr. 4, hvor.mulighed for at mærke forskel på indløb og udløb indgår som en del af tildelingskriteriet. For svagtseende kan det være en fordel, at man ved at mærke kan identificere indløbs- og udløbsporten, dels af hensyn til påsætning af utensilier, og dels af hensyn til at peritonealdialysevæsker giver mulighed for indgift af andre lægemidler igennem en indløbsport.

4 : 10) Et spørgsmål til følgende udbud: Forbrugsvarer til dialyse. Når der står forbrugsvarer, er det så også hæmodialyse katetre? : AD 10) De udbudt varergrupper omhandler peritonealdialysevæsker og utensilier: Udbudsgruppe b specialvæsker, udbudsgruppe b APD-behandling og udbudsgruppe b - CAPD-behandling. Og dermed ikke hæmodialyse katetre. : 11) Hvilke dokumentation ønsker Amgros vedr. tilladelsesprodukter. Skal vi medsende SPC på engelsk el. lign.? : Ad 11) Såfremt leverandøren ikke kan levere produktinformation på dansk, vil information på engelsk være acceptabelt. Af udbudsbetingelsernes punkt 3.3 fremgår Krav til de udbudte lægemidler, herunder indholdet. Dette er sædvanligvis udførligt beskrevet i det godkendte produktresume. Leverandøren bør derfor være opmærksom på at vi for at anvende lægemidler i Danmark ikke har krav om engelskkundskaber for sundhedspersonalet, hvorfor informationsmateriale som alene er udfærdiget på engelsk kan være en årsag til at fravælge et lægemiddel. : 12) Kunne det være muligt at få udspecificeret hvordan prisen bliver udregnet. Ifølge udbudsbetingelser vægter væskeprisen med 6 og utensilier med 1. Vil det sige at man laver en udregning hvor literprisen bliver ganget med 6 og den samlede utensilie pris med 1 eller vil der være tale om % fordeling? : Ad 12) Som det fremgår af udbudsbetingelsernes punkt 6, stk 1.: Pris for lægemidlet og for de til behandlingen hørende utensilier beregnet som en samlet pris på grundlag af den tilbudte pris pr. liter for lægemidlet vægtet med 6 og en beregnet pris for utensilier vægtet med 1. Dette betyder at den tilbudte literpris multipliceres med 6 og tillægges den gennemsnitlige utensiliepris. Dette kriterie vægter I den samlede vurdering 45%. : 13) Skal vi aflevere natmaskine sammen med vareprøverne? : Ad 13) Nej, der skal ikke afleveres natmaskiner sammen med vareprøverne til Amgros i forbindelse med tilbudsgivning.

5