Åben pulje vurderinger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben pulje vurderinger:"

Transkript

1 Åben pulje vurderinger: Randers Social- og Sundhedsskole... 2 Aarhus Business College: CT... 3 Aarhus Business College: VR... 5 Mercantec: Udsyn... 6 Mercantec: Sund læring... 7 UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern... 8 KUU v. Kompetencehuset Aarhus... 10

2 2 s Indstillet beløb Digital dannelse på erhvervsskoler Randers Social- og Sundhedsskole kr kr kr. 33 % Godkendelse kr. Projektperiode Projektpartnere Forankring og videreførelse Tradium Begrebet digital dannelse er højaktuelt i uddannelsesverdenen med et allestedsnærværende internet og konstant adgang til sociale medier, hvilket kan medføre udfordringer for eleverne - både skolen og i deres privatliv. Partnerne ønsker at afklare skolernes opgaver og rolle i forhold til at opøve elevernes digitale dannelse samt at udvikle og gennemføre undervisningsforløb i digital dannelse. Projektet har til formål at udvikle og implementere undervisningsforløb om digital dannelse inden for de tre områder: Digitale færdigheder, Medborgerskab og Trivsel. Dette skal være med til at sikre, at eleverne bliver kompetente til at træffe velreflekterede valg i forhold til det digitale, i skolen, i deres erhverv såvel som i deres privatliv. Den primære målgruppe er skolernes undervisere og pædagogiske konsulenter. Den sekundære målgruppe er elever på EUD (herunder GF1, GF2 og hovedforløb), EUX, HHX og HTX Digital dannelse og uddannelsesinstitutionernes opgaver i forbindelse hermed er ikke tydeligt defineret. Skolerne ønsker derfor at få skabt en fælles forståelse af begrebet digital dannelse. Man vil arbejde med en tre-deling af begrebet digital dannelse: De digitale færdigheder, Trivsel og Medborgerskab. Dernæst skal det undersøges, hvad skolernes beføjelser er i forhold til digital dannelse og hvilket ansvar, der påhviler skolerne i den sammenhæng. Endelig skal der udvikles og afprøves undervisningsforløb vedrørende digital dannelse på alle uddannelsesniveauer og laves en evaluering heraf. Mål 1: Udvikling af en skole-forståelse af begrebet digital dannelse Mål 2: Skabe forståelse for skolens rolle ift. digital dannelse Mål 3: Udvikling af en digital dannelses progressionsmodel ift. skolens uddannelser Mål 4: Udvikling af undervisningsforløb inden for tre områder: Trivsel, Digitale færdigheder og Medborgerskab Alle uddannelser på skolerne deltager i projektet. Der afholdes pædagogisk eftermiddag for skolerne pædagogiske personale om projektets læring Uddannelsescheferne deltager i kvalificering af progressionsmodellen. Projektet vil udbyde workshops for andre erhvervsskoler. Projektet vedrører en relevant og nærværende problemstilling. Projektet indstilles til godkendelse.

3 3 s Implementering af Computational Thinking på erhvervsuddannelserne Aarhus Business College kr kr kr. 25,52 % Godkendelse Indstillet beløb Projektperiode 1. december marts 2020 Projektpartnere Følgende skoler deltager i projektet: Aarhus business college, Learnmark, Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern samt Viden Djurs. Derudover inddrages Syddansk Universitet Fremover forventes alle elever at blive fortrolige med it, så de kan - anvende, begribe og skabe med it, - lære med og lære bedre ved anvendelse af it samt - begå sig hensigstmæssigt i en digitaliseret verden. Dette kan computational thinking bidrage til. Gennem dette projekt sigtes der mod at afdække potentialet inden for CT i forhold til praktisk problemløsning og sammenhæng mellem teori og praksis, som særlig er udfordringen på erhvervsuddannelserne. er at implementere Computational thinking i undervisningen som grundlag for problemløsning, erkendelse og innovation med digitale teknologier på erhvervsuddannelser på de deltagende erhvervsskoler. På bagrund af projektet resultater udvikles en didaktik, der kan danne grundlag for generel implementering af Computational thinking i undervisningen på erhvervsuddannelserne. n er underviserne på de deltagende erhvervsuddannelser. Derudover er det eleverne på erhvervsuddannelserne der skal opnå digitale kompetencer så de er klædt på til en digital fremtid. Projektet sigter mod at udvikle en model for, hvordan Computational thinking kan implementeres som metode på erhvervsuddannelserne med henblik på at kunne understøtte problembasseret læring. Dette gøres ved at udvikle undervisningsforløb hvori Computational thinking inddrages i undervisningen. Mål 1: Etablere en fælles forståelse blandt projektdeltagerne for hvordan Computational thninking kan forstås i erhvervsuddannelsessammenhæng Mål 2: Udvikle en didaktik, der kan danne grundlag for overvejelser om implementering af denne forståelse af Computational Thinking i forskellige fag på erhvervsuddannelserne Mål 3: Kompetenceudvikle mindst 8 undervisere i forskellige fag på erhvervsuddannelserne, så de kan udvikle undervisningsforløb og gennemføre undervisning, der understøtter udvikling af elevernes evne til computational thinking. Mål 4: Udvikle mindst 5 undervisningsforløb i forskellige fag, der understøtter udvikling af elevernes evne til computational thinking Mål 5: De deltagende skoler træffer beslutning om at implementere forståelse af Computational Thinking i deres pædagiske platform Mål 6: Udvikle en MOOC (Massive Open Online Course), der kan stiladsere spredning af den udviklede didaktik til andre undervisere.

4 4 Forankring og videreførelse Der produceres dels et webinar eller en videoturtorial henvendt til skoleledere med henblik på forståelse af Computational Thinking i en erhvervsuddannelseskontekst. Desuden produceres en MOOC, der skaber et kompetenceudviklingsforløb i Computational Thinking som grundlag for undervisning i problemløsning, erkendelse og innovation med digitale teknologier. Digitale kompetencer er afgørende, hvis fremtidige faglærte i Region Midtjylland skal kunne begå sig på fremtidens arbejdsmarked. Dette kræver gode undervisningskompetencer. Udviklingen af en model der på sigt kan spredes til regionens erhvervsuddannelser vil være et vigtigt skridt på vejen. Projektet indstilles derfor til godkendelse.

5 5 Virtual Reality som læringsteknologi til praksisnær scenariepædagogik Aarhus Business College s kr kr kr. 26 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere Forankring og videreførelse SoSu Herning, SoSu Skive, Thisted, Viborg og Viden Djurs Erhvervsuddannelserne har behov for at styrke elevernes evne til at koble teori og praksis. På grundforløbene kan det dog være svært at bringe den faktiske praksis ind i undervisningen. I projektet skal der derfor udvikles en praksisnær scenariemodel i Virtual Reality, så der etableres mulighed for at skabe en virtuel praksis, som eleverne kan afprøve den teoretiske lærdom i. Projektet har til formål at udnytte mulighederne i Virtual Reality til at styrke koblingen mellem teori og praksis på erhvervsuddannelserne. Primær målgruppe: Udvalgte undervisere på de deltagende erhvervsskoler Sekundær målgruppe: Elever på erhvervsuddannelserne I projektet skal der udvikles en praksisnær scenariemodel i Virtual Reality og en metode, som potentielt kan anvendes på tværs af uddannelser og fag på erhvervsuddannelser. Modellen og metoden skal rumme den praksisnære og scenariebaserede pædagogik og skal ideelt set kunne anvendes på både de tekniske og merkantile uddannelser og på sundhedsuddannelser. Mål 1: Potentialet i Virtual Reality som læringsteknologi til scenariepædagogik på erhvervsuddannelserne afdækkes Mål 2: Fastlæggelse af et didaktisk design til udvikling af praksisnære scenarier i Virtual Reality, som kan bruges på erhvervsuddannelserne Mål 3: Udvikling af mindst 4 forløb med scenarier baseret på det didaktiske design. Mål 4: Udvikling af en Virtual Reality prototype i et udvalgt emne og fag, der kan sandsynliggøre potentialet og demonstrere realieringen af det didaktiske design. Projektet videndeler sine resultater på hjemmesiden og på konferencer, f.eks. Den digitale erhvervsskole og Danmarks Læringsfestival. Det er vurderingen, at nyhedsværdien i projektet er for lav. Der blev i 2017 givet tilsagn til et lignende projekt, hvor Aarhus Business College fik tilskud til at udvikle Virtual Reality metoder indenfor detailhandelsuddannelsen. Erfaringen fra dette projekt bør kunne anvendes på tværs af erhvervsuddannelser. Endvidere fremgår det ikke tydligt, i hvilket omfang eleverne inddrages i projektet. Det fremgår således ikke af resultatkravene, at forløbene gennemføres med deltagelse af elever, men kun at forløbene udvikles. Endelig indgår der i projektets budget en stor budgetposts til køb af eksterne konsulenter. På denne baggrund indstilles projektet til afslag.

6 6 s Udsyn Etablering af internationalt, innovativt mindset hos EUD elever Mercantec kr kr kr. 24 % Afslag Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - Forankring og videreførelse Der er ikke en stærk tradition for på EUD generelt, at eleverne vælger praktikophold i udlandet. Mercantec ønsker derfor at åbne mulighed for og motivere flere elever til at tage en del af deres virksomhedspraktik i USA, evt. kombineret med korte kurser på et amerikansk College. Desuden skal der etableres et internationalt kontor til servicering af forholdene vedrørende praktikophold i USA. Projektet har til formål at udvikle indsatser, der styrker elevernes internationale mindset og giver dem mod på at gennemføre et praktikophold i Silicon Valley. Primær målgruppe: EUD og EUX elever i data//it, Industriteknik og Automation Sekundær målgruppe: Undervisere og uddannelseskonsulenter Der skal gennemføres en række aktiviteter for at styrke både elevers, underviseres og uddannelseskonsulenters internationale mindset. Der skal gennemføres kompetenceudvikling af skolens lærere i forhold til at tænke internationale forhold ind i undervisningen. Uddannelseskonsulenter skal forberedes til at motivere virksomheder til at sende deres lærling i praktik i udlandet og der skal gennemføres en række inspirationsdage for eleverne med henblik på at motivere dem til at tage i praktik i USA. Dertil skal der etableres et internationalt kontor i Silicon Valley. Kontoret skal koordinere samarbejdet mellem elever, danske og udenlandske virksomheder. Kontoret skal ikke kun have fokus på det tre tekniske uddannelser i pilotprojektet, men på sigt service andre uddannelser og andre skoler i regionen. Mål 1: Etablering af internationalt mindset. Mål 2: Etablering af internationalt kontor i Silicon Valley Mål 3: Spredning Der sker en formidling af erfaringer både internt på skolen og eksternt, gennem UFM, der afholder konferencer om internationalisering i uddannelsessystemet. Det tilstræbes, at der skabes en bæredygtig model for, hvordan det internationale kontor kan leve videre efter projektets afslutning. Der findes allerede et nationalt sekretariat PIU-sekretariatet-, som har til formål at hjælpe studerende med at finde og få godkendt praktikplads i udlandet. PIU sekretariatet dækker også EUD elever og det er derfor vurderingen at projektets aktiviteter vil være overlappende i forhold til PIU sekretariatets aktiviteter. Det er Uddannelsesog Forskningsministeriet, der står bag PIU (Praktik i Udlandet) ordningen. På den baggrund indstilles projektet til afslag.

7 7 s Sund læring Hvordan motiverer man unge til sunde valg? Mercantec kr kr kr. 24 % Afslag Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - På Mercantec opleves et stigende problem med elevernes generelle sundhedstilstand og dermed deres evne til læring gennem skoledagen. Projektet Sund læring skal finde veje til at styrke elevers motivation for at træffe sunde valg i (skole)hverdagen, så de på 5 områder (bevægelse, kost, rygning, døgnrytme, det gode fællesskab) kan forbedre den personlige sundhed og dermed opnå bedre forudsætninger for læring med øget chance for gennemførelse af uddannelsen. Forankring og videreførelse Formålet er at finde veje til at styrke elevernes motivation for at træffe sunde valg i hverdagen. Primær målgruppe: Praktikcenterelever på Data/IT med bopæl på skolen Sekundær målgruppe: Øvrige praktikcenterelever på Data/IT Afprøvningsgruppe: Elever på grundforløb 1 I projektet skal der arbejdes med elevernes viden om det sunde valg på en sådan måde, at denne viden gøres personlig og motiverende for den enkelte elev. Der skal arbejdes med 5 konkrete tiltag, der skal kunne anvendes som en samlet pakke eller som enkeltdele. De 5 områder er: Bevægelse, kost, rygning, døgnrytme og det gode fællesskab. Inden for disse områder skal der udvikles metoder, der kan motivere til hhv. bevægelse, sund kost, rygestop m.v. Der skal udvikles tiltag, der understøtter motivation for f.eks. bevægelse og bedre døgnrytme, afholdes rygestopkurser og udvikles initiativer, som øger elevers evne til at indgå i et fællesskab. Mål 1: Motivation. Research vedrørende motivationsfaktorer og afprøvning af motivationsfaktorer Mål 2: Bevægelse. Udarbejdelse af katalog over 15 let tilgængelige bevægelsesøvelser. Udarbejdelse af træningsprogrammer Mål 3: Kost. Indsatser til motivering af sunde kostvalg, kostkatalog Mål 4: Rygning. Gennemførelse af rygestopkurser Mål 5: Døgnrytme. Bevidstgørelse om døgnrytme Mål 6. Det gode fællesskab. Etablering af netværk fra målgrupperne Projektet skal efterfølgende spredes til øvrige afdelinger på Mercantec og formidles videre til andre skoler i region Midtjylland. Der formidles f.eks. gennem ESØ-kredse og kataloger/materialer deles med de skoler i regionen, der måtte ønske det. Projektet har alene et sundhedsfokus og falder således ikke inden for rammerne af Region Midtjyllands uddannelsespolitik. På denne baggrund indstilles projektet til afslag.

8 8 s Nye oplevelser giver nye perspektiver til Vestjylland UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern kr kr kr. 26 % Afslag Indstillet beløb Projektperiode Projektpartnere - I projektet skal der designes og afprøves en ny undervisningsmodel indenfor erhvervsuddannelserne på tværs af forskellige brancher og i tæt samarbejde med det lokale turismeerhverv, de lokale erhvervsuddannelser og brugerne. Undervisningsmodellen skal afprøves i et pilotprojekt, som inddrager de involverede aktører i at udvikle og gennemføre to oplevelsesevents. Resultaterne heraf skal danne grundlag for en beskrivelse af mulighederne ved en evt. etablering af en ny fagretning inde for erhvervsuddannelserne. Projektet har til formål at designe og afprøve en innovativ undervisningsmodel i form af to oplevelsesevents, som tager udgangspunkt i erhvervets og brugernes behov indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser. Den primære målgruppe er turismeerhvervet i Ringkøbing Skjern kommune: turismevirksomheder, fødevareproducenter, lokalbefolkning, turister, Ringkøbing Skjern Museum og Erhvervscenteret Rinkøbing Fjord. Den sekundære målgruppe er undervisere og elever på UCRS I projektet skal der designes og afprøves en ny undervisningsmodel indenfor erhvervsuddannelserne på tværs af forskellige brancher og i tæt samarbejde med det lokale turismeerhverv, de lokale erhvervsuddannelser og brugerne. Repræsentanter for turismeerhvervet deltager i både spørgeskemaundersøgelse og interviews for at afdække de behov og kompetencer, som erhvervet efterspørger. De deltager endvidere i udvikling og gennemførelse af to oplevelsesevents, der integrerer målgruppens behov. Herefter skal de være med til at forholde sig til resultaterne af effektmålingerne og beskrive deres syn på muligheder og barriere for vækst. Resultaterne af det samlede forløb skal danne grundlag for en beskrivelse af muligheder og barrierer ved en evt. etablering af en ny fagretning inde for erhvervsuddannelserne. Mål 1: Samarbejdspartnerne har et tydeligere billede af de manglende kompetencer hos det lokale turismeerhverv Mål 2: Samarbejdspartnerne i projektet har et øget fokus på brugerdreven innovation som mulighed for vækst Mål 3: Erhvervsuddannelseseleverne oplever nye måder at lære på gennem events og er dermedmotiverede til at gennemføre egen uddannelse gennem innovative oplevelsesevents.

9 9 Forankring og videreførelse Der udarbejdes artikler og pressemeddelelser, som skal sikre videnspredning Afhængig af behovsanalysens resultat kan projektet danne rammen for fremtidige events Der skal måske sammensættes en ny uddannelse for at efterkomme de behov for kompetencer, der efterspørges i branchen. Der foreligger allerede en række undersøgelser, der afdækker kompetencebehovet i turismeerhvervet den seneste er en KOBRA analyse fra september Det er derfor ikke vurderingen, at der er behov for at foretage yderligere undersøgelser. Projektet henvender sig desuden primært til turismeerhvervet og ikke til eleverne, og projektet opfylder derfor i mindre formålet med uddannelsespuljen. På denne baggrund indstilles projektet til afslag.

10 10 af projekter Teknologipagtpulje Free Maker s KUU Aarhus ved Kompetencehuset Aarhus kr kr kr. 25 % Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Projektpartnere Kompetencehuset Aarhus Man ønsker at opbygge en non-profit/social-økonomisk virksomhed, hvor krav, forventninger og arbejdsgang skal afspejle virkeligheden og dagligdagen i en traditionel virksomhed. Free Maker, som virksomheden skal hedde, har som kerneydelse en teknologibaseret produktion. Free Makers kunder skal være frivillige foreninger og organisationer fra regionen. Projektet "Free Maker" handler om at give studerende på den Kombinerede Ungdomsuddannelse KUU og kommende FGU-elever erhvervstræning via et skole-praktikforløb, der tager højde for målgruppens sociale, psykiske, fysiske og faglige udfordringer. Elever på KUU på under 25 år. I Free Maker skal der løbende være plads til elever i praktik i 4-8 uger. Free Maker skal have en professionel fastansat ledelse bestående af en direktør, en kreativ leder og en værkstedsleder. Forankring og videreførelse Vurdering og indstilling Mål 1: At skabe et skole-praktiksted som efterligner et virkelighedsnært virksomhedsmiljø Mål 2: At mindske frafaldet på KUU Mål 3: At opbygge en struktur og erfaring med simulerede virksomhedsmiljøer, der kan videreføres i og understøttes af FGU (med opstart aug. 2019). Mål 4: At udbygge beskæftigelsesområdet i det simulerede virksomhedsmiljø til andre fagområder. KUU Aarhus vil sprede erfaringer fra projektet til andre landsdeles KUUtilbud via et seminar, samt generelt i deres netværk. Endvidere vil de udarbejde en rapport om resultaterne, erfaringer og fremtidsperspektiver. KUU er ikke en ungdomsuddannelse og regionen kan dermed ikke støtte projektet i henhold til uddannelsespuljen formål. KUU er en kommunal opgave, som skal forberede de unge til at tage en ungdomsuddannelse. Det vil sige at de unge ikke får en egentlig kompetencegivende uddannelse, men et kompetencebevis. På denne baggrund indstilles projektet til afslag.

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje af projekter Uddannelsespulje 01. At mestre valget Karrierelæring i ungdomsuddannelserne Århus Statsgymnasium Samlet budget 2.500.000 kr. Ansøgt beløb 1.878.000 kr. Egenfinansiering 623.000 kr. Egenfinansieringsgrad

Læs mere

InnovationsSkoler Midt

InnovationsSkoler Midt InnovationsSkoler Midt evidencenter Tobias Kidde Skov Pædagogisk konsulent Skov@aabc.dk Program kl. 12.00-16.00 12.00-12.30 Velkomst og sandwich 12.30-13.00 Introduktion til projektet iskolermidt 13.00-14.00

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 12. august 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelsessystemet i Region Midtjylland

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Digitale kompetencer og digital læring

Digitale kompetencer og digital læring Digitale kompetencer og digital læring National handlingsplan for de videregående uddannelser April 2019 Udgivet af Børsgade 4 Postboks 2135 1015 København K Tel.: 3392 9700 ufm@ufm.dk www.ufm.dk Foto

Læs mere

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet,

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, bba@edu.au.dk Indhold Hvad er forståelse af teknologi? FVU-digital, digital-didaktisk dømmekraft Hvad

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

Innovation og arbejdsmarkedsudvidelse

Innovation og arbejdsmarkedsudvidelse Innovation og arbejdsmarkedsudvidelse Partnere AOF Midt - Herning afdelingen (Projektleder) Att. Afdelingsleder Birgitte Frydensbjerg Gl. Landevej 3 7400 Herning Tlf. 2025 0622 eller bifr@aof.dk Erhvervsrådet

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring.

At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring. Pædagogik og pædagogisk udvikling inkl. talentspor og innovation: At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring. At underviserne

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Projektplan. FoUprojekt. Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse

Projektplan. FoUprojekt. Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse Projektplan FoUprojekt Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse Dette er projektplanen for Situationsbestemt Pædagogisk Ledelse, der ligger til grund for Niels Brocks ansøgning om FoU-midler i 2013. Formål

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009.

Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Projekter igangsat under Regionsrådets Uddannelsespulje 2009. Regionsrådet udmøntede for første gang Uddannelsespuljemidler i 2007. Dengang blev 22 projekter med vidt forskelligt indhold aktører igangsat.

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Makerspace VFVVEST.DK

Makerspace VFVVEST.DK Makerspace 1 TALENTARBEJDE Bidrage til at alle elever i erhvervsuddannelserne udfordres og bliver så dygtige, som de kan. Udarbejde og afprøve undervisningsforløb, der kan anvendes bredt i talentarbejdet

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

FORANDRINGSTEORI. Gældende for:

FORANDRINGSTEORI. Gældende for: FORANDRINGSTEORI Evaluering af projekter under Region Syddanmarks uddannelsespulje Gældende for: Projektnavn: Uddannelse til Kloge Hænder Projektperiode: 01.01.2015 30.06.2017 Projektejer: Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale.

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale. Ansøgningsskema Ansøgning til projektmidler for Grundskoleområdet forår 2018 Innovation og entreprenørskab i skolens fag 1 Grundlæggende Innovation og entreprenørskab skal, i henhold til skolereformen,

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

Muligheder med Erasmus+ og PIU

Muligheder med Erasmus+ og PIU Muligheder med Erasmus+ og PIU Hvad har vi på menukortet? - Mobilitetsprogrammer: Mobilitet med Erasmus+ Mobilitet med PIU Praktik i Udlandet Mobilitet med DK-USA - Strategiske partnerskaber under Erasmus+

Læs mere

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole Strategi 2013 2016 Århus Social- og Sundhedsskole Strategi for Århus Social- og Sundhedsskole 2013-2016 Strategi & handling SOSU-skolens strategi danner grundlaget for vores handlinger i de kommende år.

Læs mere

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen Afslutningskonference 24. november 2014 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 Disposition for velkomst Hvordan arbejdes der med uddannelse regionalt under Syddansk

Læs mere

eskolermidt Afslutningskonference

eskolermidt Afslutningskonference eskolermidt Afslutningskonference Opsamling på eskolermidt Temaer, nedslag og perspektiver e-læring i fremtiden Hvordan vil du være beskæftiget med e-læring i de kommende år? Særlig metode? Særlig problemstilling

Læs mere

Projektansøgning til Nordea-fonden

Projektansøgning til Nordea-fonden Projektansøgning til Nordea-fonden Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne VIA University College Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier INDHOLD 1 Resumé 3 1.1 Ansøgt beløb 3 2 Formål og

Læs mere

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Vision, mission, værdier og strategi for Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 2014-2016

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI AALBORG HANDELSSKOLE Strategi 2019-2024 fastlægger retningen for de kommende fem år. Udviklingen går imidlertid stærkt, og meget kan ske i løbet af en femårsperiode. Skolens bestyrelse vil derfor i samarbejde

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder:

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder: Strategi 2019-2024 Introduktion Randers HF & VUC er en skole, der sigter efter at løfte kursister og elever til bedre muligheder og til at blive aktive samfundsborgere. Vi møder vores kursister og elever,

Læs mere

Aktivitetsområder

Aktivitetsområder Aktivitetsområder 190618 Side 1 Aktivitetsområder 190618 Svar status Ikke svaret Afvist Ufuldstændig Gennemført 0,0% 0,0% 0,0% 100, Kompetenceudvikling af undervisere Hvor interessant er følgende aktiviteter

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Pædagogisk Strategi. Mercantec Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Pædagogisk Strategi. Mercantec Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Pædagogisk Strategi Mercantec 2016 Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Vores pædagogiske mål er at udvikle unge og voksne mennesker fagligt, personligt og socialt,

Læs mere

CASEBESKRIVELSE UDVIKLING MED UDSIGT

CASEBESKRIVELSE UDVIKLING MED UDSIGT 30. september 2010 CASEBESKRIVELSE UDVIKLING MED UDSIGT Emne: Case Udvikling med udsigt. Bilag: 1. Præsentation (PowerPoint) af projektet Udvikling med udsigt. 2. Præsentationsfilm Udvikling med udsigt

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010 Sag nr. 5 Emne: Uddannelsesprojekter 4 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Telefon 4820 5000 Direkte 4820

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakten har til formål at fungere som styringsredskab for bestyrelsen, og skal medvirke til at skabe synlighed og gennemskuelighed om opgavevaretagelsen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem erhvervsskoler i ESØ om Opfyldelse af efterspørgslen efter VEU

Samarbejdsaftale mellem erhvervsskoler i ESØ om Opfyldelse af efterspørgslen efter VEU Samarbejdsaftale mellem erhvervsskoler i ESØ om Opfyldelse af efterspørgslen efter VEU Baggrund Gennem denne samarbejdsaftale ønsker ESØ at rammesætte et fortsat samarbejde om VEU, som tidligere blev faciliteret

Læs mere

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Parter:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Parter: erhvervsuddannelserne i Skive 2018-2021 Parter: Indhold Baggrund...3 Aftale...3 Mål...4 Erhvervsuddannelser...4 Erhvervsskoler...4 Styregruppe...5 Aftaleperiode...5 Samarbejdsform...5 Dato og underskrift:...6

Læs mere

1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole på Djursland, som tilbyder en lang række spændende og udfordrende ungdomsuddannelser.

1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole på Djursland, som tilbyder en lang række spændende og udfordrende ungdomsuddannelser. Viden Djurs - Den lokale undervisningsplan niveau I Det første niveau af den lokale undervisningsplan er gældende for alle skolens erhvervsuddannelser. 1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD Faglært til fremtiden Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, 2013 Kompetenceudviklingen skal medvirke til at gøre undervisningen bedre og give

Læs mere

UU Skive Ungdommens Uddannelsesvejledning

UU Skive Ungdommens Uddannelsesvejledning Erhvervsuddannelser og unge i Skive Kommune Fra august 2015 træder den nye EUD-reform i kraft. Derfor kan det være interessant at kigge på en status inden start. UU Skive har tal på alle unge under 25

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet: Handlingsplan vedr. indsatsområde 2: Valg af erhvervsuddannelse Fokusområde: Vejledning om erhvervsuddannelserne i grundskolen Det er et overordnet mål, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Indsatsområde

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

Skolens hovedadresse er: Viden Djurs N. P. Josiassens vej 44e 8500 Grenaa Telefon:

Skolens hovedadresse er: Viden Djurs N. P. Josiassens vej 44e 8500 Grenaa Telefon: Viden Djurs - Den lokale undervisningsplan niveau I Det første niveau af den lokale undervisningsplan er gældende for alle skolens erhvervsuddannelser. 1.1 - Praktiske oplysninger Viden Djurs er en erhvervsskole

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18

Hvem står bag? n Teknologipagtens sekretariat er forankret i Fonden For Entreprenørskab. 8-OKT-18 Hvem står bag? n Bag teknologipagten står Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet. n Teknologipagtens sekretariat er forankret

Læs mere

Synlighed og kommunikation sparker processen

Synlighed og kommunikation sparker processen Synlighed og kommunikation sparker processen i gang! Projekt Learning Museum 2011-2013 14 Af Tine Seligmann, museumsinspektør og projektleder på Learning Museum, Museet for Samtidskunst Learning Museum

Læs mere

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed Sammen om naturvidenskab Anbefalingsrapporten set i sammenhæng med naturfagskompasset Warm-up: Hvis I nu skulle formulere anbefalinger til en national strategi... Hvad ville I så fokusere på? 13 forandringsteorier

Læs mere

Idestafet. Ja, og. Min ide: BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg. Og hvad hvis man

Idestafet. Ja, og. Min ide: BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg. Og hvad hvis man BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg KBH 1 praktikdag i Malmø Eller som en praktikuge, i et tæt på land. hvad med - EUREKA! PIU kontorer Materiale omkring i verden - Det kunne bemandes med

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015.

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1.

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

STRATEGI Udfordringerne i perioden

STRATEGI Udfordringerne i perioden For Randers Social- og Sundhedsskole Udfordringerne i perioden 2016-2018 Uddannelser I den kommende strategiperiode vil der være fokus på, at skolen i EUD-uddannelserne arbejder for at opfylde de fire

Læs mere

Erhvervsskolernes videncentre. omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis

Erhvervsskolernes videncentre. omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis Erhvervsskolernes videncentre omsætter ny viden, teknologier og metoder til praksis Program for workshoppen 1) Oplæg om videncentrenes arbejde og rolle i uddannelseskæden 2) Oplæg om videncentrenes betydning

Læs mere

NEXT EUD FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE

NEXT EUD FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE PROJEKTSAMARBEJDET NEXT EUD FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE Hovedkonklusioner fra slutevalueringen OM NEXT EUD FREMTIDENS ERHVERVSSKOLE HVORDAN VAR NEXT EUD TILRETTELAGT? Next EUD Fremtidens erhvervsskole er

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen - et toårigt forløb EUD-linjen er en kobling mellem

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Der har været travlt, og et af de områder, der har optaget os er brugen af Virtual Reality ind i undervisningen.

Der har været travlt, og et af de områder, der har optaget os er brugen af Virtual Reality ind i undervisningen. Sådan bruger vi Virtual Reality og læs mere hvad, vi har i støbeskeen Oktober 2018 Kære alle Nu er det et halvt år siden, at Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark blev indviet, og siden er der

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB

FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB FAGLIGT ENTREPRENØRSKAB Introduktion Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise har med støtte fra Velux Fonden igangsat et toårigt projekt, der vil hjælpe med at inkludere og fastholde socialt udsatte

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Teknologipagtspulje vurderinger:

Teknologipagtspulje vurderinger: Teknologipagtspulje vurderinger: Bjerringbro Gymnasium... 2 Herningsholm Erhvervsskole... 3 Egaa Gymnasium... 4 Risskov Gymnasium... 5 Odder Gynmasium... 6 UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern... 8 Mercantec

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Formål og hensigt EUD10 Djursland

Formål og hensigt EUD10 Djursland EUD 10 Djursland Formål og hensigt EUD10 Djursland er et samarbejde mellem Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen. Forløbet vil på en konstruktiv, målrettet og nytænkende

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Bilag: Erhvervsuddannelserne

Bilag: Erhvervsuddannelserne Bilag: Erhvervsuddannelserne Dette bilag viser hvordan tilmeldingen til erhvervsuddannelserne fordeler sig på erhvervsuddannelsesinstitutionerne for 2014 og 2015. Bilaget indeholder 26 tabeller. Tabel

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

EUD 10 Erhverv og Sundhed

EUD 10 Erhverv og Sundhed EUD 10 Erhverv og Sundhed Indhold Formål og hensigt... 3 Elevens udbytte... 4 Tilrettelæggelse af EUD10 - Erhverv og Sundhed... 5 Undervisningsforløbets organisering... 5 Linjer på EUD 10 Erhverv og Sundhed...

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse

Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold. 10. klasse Læseplan for valgfaget sundhed og sociale forhold 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Sundhed og sundhedsfremmende aktiviteter 4 Hygiejne og arbejdsmiljø 6 Kommunikation 7 Uddannelsesafklaring

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb Implementering Forår 2014 Information Lovarbejde, høring, vedtagelse Efterår 2014 Fokuseret

Læs mere

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET UDDANNELSE DER FØRER TIL BESKÆFTIGELSE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGISKE FOKUSOMRÅDER FAKTA OM UDDANNELSE I ODENSE 1. Unge skal bevidst vælge ungdomsuddannelse, der fører til beskæftigelse 2.

Læs mere

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018

Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse. Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Brobygningsaktiviteter starten på en erhvervsuddannelse Nyborg Gymnasium, 7. Juni 2018 Intro og bro Formål Temadagen vil stille skarpt på, hvordan den enkelte skole kan arbejde systematisk og kvalitetsudvikle

Læs mere

Virksomhedernes tilfredshed er uændret

Virksomhedernes tilfredshed er uændret Virksomhedernes tilfredshed er uændret - Virksomhedstilfredshedsmåling 2017 Praktikvirksomhedernes tilfredshed skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev

Læs mere

Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel

Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel Læringssamtaler kilden til øget læring og trivsel 1 Denne projektbeskrivelse uddyber den korte version indenfor følgende elementer: 1. Aalborg kommunes forberedelsesfase 2. Aalborg kommunes formål med

Læs mere

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Et unikt samarbejde mellem erhvervslivet, folkeskolen og Herning Kommune. Historik 1 årigt pilotprojekt december 2008 december 2009 Erhvervsforeningerne

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere