OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN"

Transkript

1 OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET

2 Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019

3 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig, som er ung, og som får støtte hos Aarhus Kommune. Vi ved, at overgangen til voksenlivet er spændende, vigtig og betydningsfuld for dig. Vi ved også, at mange unge og deres familier godt kan blive frustrerede og utrygge, når ens sag skal flyttes fra børneområdet til voksenområdet. Når man fylder 18 år, så bliver man voksen ifølge lovgivningen. Men det er slet ikke sikkert, at man føler sig særlig meget mere voksen, end dagen før man fyldte 18 år. Alligevel så sker der mange ændringer præcis ved det 18. år. Der skal tages stilling til forsørgelse, og vi skal sammen finde ud af, hvordan den støtte du har fået på børneområdet erstattes af en anden form for støtte på voksenområdet. Vi har i denne folder samlet en række oplysninger, som vi håber, du vil finde brugbare.

4 OVERGANG TIL VOKSENLIVET Din familierådgiver skal samarbejde med dig og dit netværk om at skabe en god og meningsfuld overgang for dig til voksenlivet. Dit netværk er både de personer, som privat står dig nærmest, f.eks. din mor og far, men også dit professionelle netværk f.eks. din kontaktperson eller dine plejeforældre. Din familierådgiver vil koordinere din sag og være tovholder for hele overgangsforløbet, indtil du evt. skal overgå til voksensystemet. Før din overgang til voksenlivet er der mange ting, der skal forberedes. Og der er mange professionelle personer fra kommunen, som skal inddrages i din sag for at hjælpe med at sikre, at din overgang til voksenlivet bliver god. Du vil opleve, at vi i kommunen allerede fra du er 14 år, vil have fokus på, hvordan vi sammen forbereder dig på voksenlivet. Når du er ved at være færdig med skolen, så skal vi holde et møde, hvor der er fokus på uddannelse og beskæftigelse. Måske kan du tage en almindelig uddannelse eller et almindeligt arbejde, eller måske skal du have tilrettelagt et uddannelsesforløb på særlige vilkår med hensyn til et evt. handicap. Når du fylder 16 år, samler vi et team omkring dig, et overgangsteam, som sammen med dig og dit netværk skal begynde at planlægge din overgang til voksenlivet. Der er også et møde, når du er 17 år. Her er de samme mennesker samlet, og her planlægger I sammen mere konkret, hvad der skal ske, når du fylder 18 år. BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 23 år

5 Vi er meget opmærksomme på, at vi skal samarbejde på tværs af børne- og voksenområdet sammen med dig og dit netværk for at finde frem til den bedste overgang til voksenlivet for dig. Hvis du har spørgsmål til dit overgangsforløb eller andet, kan du altid kontakte din familierådgiver. Det kan du gøre via brev, mail, digital post, mobiltelefon eller sms.

6 HVEM ER HVEM Aarhus Kommune er en stor kommune. Derfor er der også en række områder, som du kan komme i kontakt med efter du er blevet 18 år. Nedenfor beskriver vi kort de forskellige områder: VOKSENHANDICAP Området Voksenhandicap arbejder med borgere med handicap som er over 18 år. Medarbejderne samarbejder med borgerne om at sikre bedst mulige støtte til borgerne, så de kan leve så selvstændigt som muligt ud fra deres håb og drømme. Voksenhandicap tilbyder blandt andet botilbud, bostøtte, fritidsaktiviteter og muligheder for at komme i joblignende aktiviteter samt rådgivning. SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE Området Socialpsykiatri og Udsatte Voksne arbejder med mennesker, der er over 18 år og har udfordringer i forhold til mental sundhed, alkohol, stoffer eller som mangler et sted at bo. Medarbejderne samarbejder med borgerne om at sikre, at borgerne får hjælp til at klare de udfordringer i livet, som de selv har svært ved. Socialpsykiatri og Udsatte Voksne tilbyder blandt andet hjælp i form af botilbud, bostøtte, mødesteder og fællesskaber samt rådgivning. BESKÆFTIGELSESFORVALTNINGEN: JOBCENTRET Jobcentret arbejder på at hjælpe mennesker over 18 år, der har fysiske eller mentale udfordringer med at komme i job eller tage en uddannelse. Jobcentret hjælper med at finde arbejdspladser ud fra forskellige muligheder, ønsker og behov. Det er også jobcentret, der afklarer om du kan få uddannelseshjælp, førtidspension, flexjob mm.

7 UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Unge og Uddannelse arbejder med at hjælpe unge mennesker under 25 år i uddannelse. Allerede fra 8. klassetrin er man som ung tilknyttet en UU-vejleder. Denne følger dig frem til du er 25 år, eller til du har gennemført en ungdomsuddannelse. SUNDHED OG OMSORG Området Sundhed og Omsorg hjælper mennesker under og over 18 år med at holde sig sunde. Sundhed og Omsorg hjælper blandt andet med genoptræning, hjemmehjælp, hjælpemidler, handicapvenlig bolig mm. UU-vejlederen hjælper dig med at lave uddannelsesplaner og følger op på planerne sammen med dig. Hvis du har brug for en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, så får du tilknyttet en STU- vejleder i stedet for en UU- vejleder. På Aarhus Kommunes hjemmeside kan du læse meget mere om de enkelte områder.

8 Jeg var rigtig glad for min kontaktperson, for jeg følte, hun ville mig det bedste. Vi fik sammen styr på kontanthjælp og bolig, og så vidste hun også, hvordan jeg kunne få tilskud til mine medicinudgifter.

9 Når den unge skal over på voksenområdet, så spørger vi ham/hende om, hvad de selv kunne tænke sig, og hvad deres håb og drømme er. Vi spørger også ind til, hvad der ligger bag deres drømme og håb, fordi vi gerne vil hjælpe med at tale drømmen ind i et tilbud eller ind i noget, som relaterer sig til deres hverdag.

10 HVAD ER DIT NETVÆRKS ROLLE Når du fylder 18 år, bliver dine forældre eller den person, som har forældremyndigheden over dig ikke længere automatisk involveret i dit samarbejde med kommunen. Hvis du ønsker, at de stadig skal være en del af din sag, skal du give dem tilladelse til det. Det kan du tale mere med din rådgiver om.

11 EKSEMPLER PÅ MULIGHEDER FOR STØTTE EFTER DET 18. ÅR EFTERVÆRN FRA BØRNEOMRÅDET Hvis du har været anbragt uden for hjemmet, op til du fylder 18 år, eller har haft en kontaktperson, er der mulighed for, at du kan få bevilget efterværn fra børneområdet. Efterværn betyder, at du kan fortsætte med at modtage din støtte fra børneområdet. For at kunne modtage efterværn, skal kommunen vurdere, at du kan udvikle dig ved at modtage støtten. Mindst seks måneder inden du fylder 18 år, skal kommunen tale med dig og dit netværk om muligheden for at du kan få efterværn, og træffe en afgørelse. Din familierådgiver kan fortælle dig mere om efterværn og din mulighed for at modtage efterværn. BOTILBUD FRA VOKSEN OMRÅDET Hvis du er fyldt 18 år, og har et handicap eller psykiske og sociale problemer, kan et botilbud måske være relevant for dig. Et botilbud er et tilbud til dig, som har brug for støtte og vejledning i hverdagen for at kunne klare dig selv. Det kan både være til unge, som har brug for rigtig meget støtte i hverdagen og til unge, der er mere selvstændige. I et botilbud støttes du i at leve et så selvstændigt og ligeværdigt liv som muligt i et trygt miljø. Der findes mange forskellige botilbud. Nogle steder bor man tæt sammen med andre unge og voksne, andre steder tager boligerne mere form af egen lejlighed. Din familierådgiver kan i samarbejde med voksenområdet fortælle dig mere om botilbud.

12 BESKÆFTIGELSE BOSTØTTE FRA VOKSENOMRÅDET Hvis du er fyldt 18 år, og har et handicap eller psykiske og sociale problemer som f.eks. misbrug, kan du få støtte til selv at kunne klare praktiske opgaver i dit hjem gennem en bostøtte. En bostøtte er en bestemt person, som bliver tilknyttet dig. Din bostøtte kan hjælpe dig med at have et så selvstændigt liv som muligt, hvor der tages hensyn til dine vanskeligheder. Bostøtten tager udgangspunkt i dine egne ressourcer og støtter dig også i at opbygge netværk og til at deltage i samfundslivet. Din familierådgiver kan i samarbejde med voksenområdet fortælle dig mere om bostøtte. Når du bliver 18 år, har dine forældre ikke længere pligt til at forsørge dig. Hvis du ikke er i gang med en uddannelse, eller du ikke har fundet et arbejde, kan du søge om uddannelseshjælp. Hvis du får bevilget uddannelseshjælp, vil du få en uddannelseskonsulent på jobcenteret, som skal lave en plan sammen med dig, så du kan komme til at klare dig selv. Når du får uddannelseshjælp, skal du følge den plan, du laver med din uddannelseskonsulent. Din plan vil typisk indeholde virksomhedspraktik eller korte kurser. Hvis du har et handicap, skal jobcentret afklare, om det er anden hjælp, du skal have. Jobcentret hjælper dig i gang med at søge uddannelseshjælpen. Din familierådgiver vil hjælpe dig med at få kontakt til jobcentret, hvis det er relevant for dig.

13 Jeg havde den bedste sagsbehandler, som altid gjorde sit bedste for at hjælpe mig. Hun satte sig ind i mine problematikker, og fortalte mig ikke bare om paragraffer, men forsøgte at hjælpe mig som menneske, og det er jeg evigt taknemmelig for.

14 SÆRLIGT TIL DIT NETVÆRK Indtil nu har fokus ved vurderingen af støttebehov, foranstaltninger, osv. været på jer som familie. Men når den unge fylder 18, flytter dette fokus sig mod den unge. Hvor børnerådgiveren tidligere har henvendt sig til jer, vil man fra det 18. år som udgangspunkt udelukkende drøfte den unges forhold med den unge selv, medmindre den unge ønsker jeres fortsatte medvirken og giver jer en skriftlig fuldmagt til at medvirke. kommende ændringer. Det er præcis alt dette, vi vil hjælpe jer med, og som vi sammen skal have styr på, inden den unges overgang til voksenområdet. Har I konkrete spørgsmål, kan I altid stille disse til jeres familierådgiver. Vurdering og bevilling af støtte til den unge vil efter det 18. år også på en række områder ske efter andre regler. Som kommune vil vi være opmærksomme på, om der er behov for at beskikke en værge til den unge. Men som forældremyndighedsindehavere har du/i også selv mulighed for at rette henvendelse til Statsforvaltningen for at søge om værgemål, eller for at få råd og vejledning om værgemålsreglerne. Ved overgangen til voksenlivet skal du/i være opmærksomme på, at mange ydelser og foranstaltninger ophører, når den unge fylder 18 år. Støtte til merudgifter skal nu bevilges efter voksenbestemmelsen, men det er ikke sikkert, at den unge kan få dækket samme merudgifter som før. Vi ved godt, at det er her mange familier kan føle sig frustreret over de mange regler og

15 HVILKE FORANSTALTNINGER OPHØRER, NÅR DEN UNGE FYLDER 18 ÅR? Merudgifter til barnepige, rengøringshjælp, Medicinudgifter, kost, tøj m.m. Tabt arbejdsfortjeneste. Aflastning. Ledsagerordning. Personlig rådgiver kan dog forlænges ud over det 18. år i særlige tilfælde. Praktiktilbud. Anbringelse i plejefamilie eller på døgninstitution vil som udgangspunkt ophøre, når den unge fylder 18 år. Der vil dog et halvt år inden den unge fylder 18 år, blive taget stilling til, hvorvidt der er grundlag for at anbringelsen skal forlænges ud over det 18. år.

16 RÅDGIVERS KONTAKTOPLYSNINGER:

Du kan få idéer til, hvad du og dine forældre kan gøre for at forberede dig til voksenlivet.

Du kan få idéer til, hvad du og dine forældre kan gøre for at forberede dig til voksenlivet. 18 år lige om lidt Denne pjece handler om at være ung med et fysisk og/ eller psykisk handicap, og den giver dig og dine forældre et overblik over de emner, I måske har behov for at få svar på i forbindelse

Læs mere

Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov

Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov Fra ung til voksen Informationspjece for forældre til unge med særlige behov Kære forældre For et menneske er livet fyldt med spændende overgange. Man starter i børnehave, går fra børnehave til skole og

Læs mere

HANDICAP OG PSYKIATRI. Fra barn til voksen. Information til unge med særlige behov

HANDICAP OG PSYKIATRI. Fra barn til voksen. Information til unge med særlige behov HANDICAP OG PSYKIATRI Fra barn til voksen Information til unge med særlige behov Som ung skal du være opmærksom på: I overgangen fra ung til voksen er der rent lovgivningsmæssigt mange ting, som ændrer

Læs mere

Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne Web udgave. Sundhed og SocialService

Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne Web udgave. Sundhed og SocialService Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne 2013 Sundhed og SocialService Indhold Indledning... 3 Når den unge bliver voksen... 4 Til dig der er ung... 5 Til jer der er forældre... 6 Fra barn

Læs mere

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet 18 år, og hva så? Når du fylder 18 år bliver du myndig. Det betyder, at du har nogle andre muligheder, rettigheder

Læs mere

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP

FRA UNG TIL VOKSEN - MED HANDICAP EN FOLDER TIL DIG, DER HAR ET FYSISK ELLER PSYKISK HANDICAP, SOM MEDFØRER, AT DU HAR ET SAMARBEJDE MED ASSENS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 At blive voksen...5 Uddannelse...6 Arbejde og

Læs mere

Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne 2011. Webudgave. børn og unge

Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne 2011. Webudgave. børn og unge Ung med handicap - når børn med handicap bliver voksne 2011 børn og unge Indhold Indledning... 3 Når den unge bliver voksen... 4 Fra barn til voksen i kommunen... 7 Hvem er hvem?... 9 Når den unge er mellem

Læs mere

Det er vigtigt, at den unge og dennes forældre inddrages tidligt og oplever overgangen som et sammenhængende forløb.

Det er vigtigt, at den unge og dennes forældre inddrages tidligt og oplever overgangen som et sammenhængende forløb. NOTAT RÅDHUSET Børne- og Velfærdsforvaltningen Børne- og Faglig konsulent: Lisbeth Holager Dato: 14. august 2014/lhh Samarbejdsaftale Der er indgået en samarbejdsaftale mellem Børne- og, Ældre- og Handicapafdelingen

Læs mere

Fra ung til voksen. Information om overgange for unge med særlige behov. Ishøj Kommune 1

Fra ung til voksen. Information om overgange for unge med særlige behov. Ishøj Kommune 1 Fra ung til voksen Information om overgange for unge med særlige behov Ishøj Kommune 1 18 år og hvad så? Tillykke med din 18 års fødselsdag - nu er du i juridisk forstand myndig. Det betyder, at dit forhold

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Ungeforvaltningen Børne- og Familieafdelingen Overgang fra barn og ung med særlige behov til voksen med særlige behov Overgangen fra barn til voksen med særlige behov

Læs mere

Fra ung til voksen. Til unge med særlige behov og deres forældre. Når du fylder 18 år, vil der ske mange ændringer.

Fra ung til voksen. Til unge med særlige behov og deres forældre. Når du fylder 18 år, vil der ske mange ændringer. Til unge med særlige behov og deres forældre Når du fylder 18 år, vil der ske mange ændringer. Du bliver myndig og skal i det omfang, det er muligt, tage ansvar for din egen tilværelse. Støtte- og hjælpemuligheder

Læs mere

UNG TIL VOKSEN MED HANDICAP

UNG TIL VOKSEN MED HANDICAP FRA 18 år UNG TIL VOKSEN MED HANDICAP 16 år?? 2 3 INDHOLD Udgivet i samarbejde mellem: Børn- og Ungeforvaltningen Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Odense, februar

Læs mere

Forholdene er af væsentlig betydning for såvel den unge som for forældrene.

Forholdene er af væsentlig betydning for såvel den unge som for forældrene. Brøndby Kommune Fra ung til voksen med særlige behov Snart 18 år - HVAD så? Denne handleguide henvender sig dels til de unge med særlige behov, der er på vej til at overgå til voksenlivet og deres forældre

Læs mere

Sekretariatet sikrer, at der til hvert møde foreligger en opdateret løbende oversigt over til- og afgang af ungesager som behandles på U-KO.

Sekretariatet sikrer, at der til hvert møde foreligger en opdateret løbende oversigt over til- og afgang af ungesager som behandles på U-KO. Bilag til samarbejdsaftale om Ungekoordinationsudvalg (U-KO) Procedurebeskrivelse Aftalens opbygning Samarbejdsaftalen beskriver arbejdsgange og ansvarsfordeling i forhold til de unge, som når de fylder

Læs mere

Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen

Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen Ankestyrelsen v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen 18 år hvilke muligheder er der for hjælp efter den sociale lovgivning (efterværn og voksenbestemmelser efter serviceloven) og efter lovgivningen om særligt

Læs mere

Forløbsbeskrivelse for overdragelse mellem Opvækst og Læring, Arbejdsmarked og Sundhed og Omsorg

Forløbsbeskrivelse for overdragelse mellem Opvækst og Læring, Arbejdsmarked og Sundhed og Omsorg Forløbsbeskrivelse for overdragelse mellem Opvækst og Læring, Arbejdsmarked og Sundhed og Omsorg Udarbejdet af: Sten Dokkedahl, Rikke Jensen og Jørgen Kyed Dato: 20. september 2016 Sten Dokkedahl/Rikke

Læs mere

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få?

Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Lov og ret Hvilken hjælp kan I få? Spastikerforeningen Indhold Aflastning for familier... 4 Aflastning for barnet/den unge... 4 Anbringelse udenfor hjemmet... 4 Boligændringer... 4 Børnefagligundersøgelse

Læs mere

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5 NOTAT Dato: 19. december 2018 Oversigt over ændringer fra de gældende serviceniveausbeskrivelser til de kvalitetsstandarder på området for udsatte børn og unge, samt børn og unge med funktionsnedsættelser

Læs mere

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune Overgang fra barn til voksen På tværs i Furesø Kommune Forslag til forbedringer fra fyraftensmødet Der er mange fagprofessionelle involveret i hvert forløb Der er behov for styrket koordinering og samarbejde

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014.

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2014. Udlagt på hjemmeside marts 2014. Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Indledning Aftalen er indgået mellem Social- og Sundhedsforvaltningen (SSF) og Børne- og Kulturforvaltningen (BFK). Formålene med aftalen er

Indledning Aftalen er indgået mellem Social- og Sundhedsforvaltningen (SSF) og Børne- og Kulturforvaltningen (BFK). Formålene med aftalen er GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Overgang fra barn til voksen (skal flyttes til korrekt mappe) Dato: 4. juni 2009 Af: Sine Thuen NOTAT Indledning Aftalen

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Udarbejdet af: Sten Dokkedahl og Jørgen Kyed Dato: 27.2.2014 Sagsid.: Version nr.: Revideret oktober 2015 Rikke Louise Nielsen, Mette Wulff og Mikael

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP

HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP Borgercenter Børn og Unge har modtaget en henvendelse om bekymring for dit barn. HAR DIT BARN BRUG FOR HJÆLP? INFORMATION TIL FORÆLDREMYNDIGHEDSINDEHAVERE 1 Du er kommet i kontakt med Borgercenter Børn

Læs mere

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese

Lov og ret. Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Lov og ret Mulighed for hjælp og støtte til et barn med cerebral parese Indhold Den vigtige lov: Serviceloven... 4 Den særlige familievejlederordning... 4 Træning og behandling... 4 Merudgifter... 4 Tabt

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Overgangen fra barn til voksen på handicapområdet

Overgangen fra barn til voksen på handicapområdet Oplæg på task forcens regionale temadag om Overgangen fra barn til voksen på handicapområdet v/ socialfaglig konsulent Hanne Wennicke Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet DUKH er oprettet efter

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Indledning. FN s definition på et handicap

Indledning. FN s definition på et handicap Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en del af lokalsamfundet og fællesskabet.

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside oktober 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2018 inklusiv frister for genbehandling af sager efter lov om social service hjemvist fra Ankestyrelsen Udlagt på hjemmeside juli 2018 Emne Ansvarligt

Læs mere

Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet

Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet Punkt 6. Drøftelse: Interviewundersøgelse om overgangen fra børne- og ungeområdet til voksenområdet 2014-2124 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgtes drøftelse

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016

Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune Udlagt på hjemmeside januar 2016 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område i Faxe Kommune 2016. Udlagt på hjemmeside januar 2016 Emne Ansvarligt Serviceområde Generel sagsbehandlingsfrist Lov om social pension: Personligt tillæg og

Læs mere

Børn og unge med handicap

Børn og unge med handicap Kort fortalt 26-04-2019 Børn og unge med handicap Børn og unge med handicap og deres forældre kan modtage hjælp efter serviceloven, fx til dækning af nødvendige merudgifter ved forsørgelse af barnet i

Læs mere

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-1-15 Dato: 29.10. Bilag 1 Tids 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte er i Opfølgning

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008)

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I HADERSLEV KOMMUNE (Gældende fra 2. halvår 2008) EMNE ANSVARLIGT SERVICEOMRÅDE Lov om social pension Folkepension 13 Sundheds- og Borgerservice 2 uger Personligt

Læs mere

SNART 18 ÅR HVAD SÅ? FRA UNG TIL VOKSEN MED SÆRLIGE BEHOV

SNART 18 ÅR HVAD SÅ? FRA UNG TIL VOKSEN MED SÆRLIGE BEHOV SNART 18 ÅR HVAD SÅ? FRA UNG TIL VOKSEN MED SÆRLIGE BEHOV Denne pjece henvender sig dels til de unge med særlige behov, der er på vej til at overgå til voksenlivet og dels til deres forældre. Pjecen peger

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på er i og udmelding af tids for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik på at afgøre,

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Velkommen. Informere om overgangen fra barn til voksen, herunder om: Drøfte konkrete sager.

Velkommen. Informere om overgangen fra barn til voksen, herunder om: Drøfte konkrete sager. Informationsmøde Velkommen Det skal vi i aften Informere om overgangen fra barn til voksen, herunder om: - Processen og hvad I kan forvente jer - Mulighederne inden for de enkelte områder Det skal vi ikke

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Et af indsatsområderne er Overgang fra barn til voksen og mål for dette område er blandt andre:

Et af indsatsområderne er Overgang fra barn til voksen og mål for dette område er blandt andre: Forord Ballerup Kommune præsenterede i 2007 sin samlede handicappolitik. Politikken er en ramme om kommunens indsats på handicapområdet for de kommende 5 10 år og skal bidrage til, at borgere med handicap

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

INTERNE RETNINGSLINJER

INTERNE RETNINGSLINJER INTERNE RETNINGSLINJER Efterværn Task Force udviklingsforløb PRAKSIS I MYNDIGHEDSAFDELINGEN Vær ajour med gældende lovgivning, politikker og standarder ( politikker og standarder findes i mappen og derudover

Læs mere

Principper for støtte til børn og unge og deres familier

Principper for støtte til børn og unge og deres familier Principper for støtte til børn og unge og deres familier Indledning På de kommende sider kan du læse hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen yder støtte til

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist Sagsbehandler: DPLOMM Sagsnr. 710-2011-86176 Dokumentnr. 710-2014-207185 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 Arbejdsmarkedsområdet Hjælp til personer med kortvarige

Læs mere

Særlige elevgrupper - Workshop sekretær og forretningsførerkurset. v/ Eva Nørgaard Jensen, Uldum Højskole og Jakob Hvenegaard, FFD 25 oktober 2018

Særlige elevgrupper - Workshop sekretær og forretningsførerkurset. v/ Eva Nørgaard Jensen, Uldum Højskole og Jakob Hvenegaard, FFD 25 oktober 2018 Særlige elevgrupper - Workshop sekretær og forretningsførerkurset v/ Eva Nørgaard Jensen, Uldum Højskole og Jakob Hvenegaard, FFD 25 oktober 2018 Disposition En særlig elevgruppe Højskolens særlige ordninger;

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 3, 1. sal, 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Overgang fra ung til voksen- med særligt fokus på unge med handicap. Socialrådgiverdage 2017 Stine Frick og May-Britt Søndergaard Justesen

Overgang fra ung til voksen- med særligt fokus på unge med handicap. Socialrådgiverdage 2017 Stine Frick og May-Britt Søndergaard Justesen Overgang fra ung til voksen- med særligt fokus på unge med handicap. Socialrådgiverdage 2017 Stine Frick og May-Britt Søndergaard Justesen Hvem er vi: Stine Frick, socialrådgiver. Uddannet ved Aalborg

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned Sagsbehandler: JMH Sagsnr. 710-2018-17828 Dokument nr. 710-2018-238985 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 (opdateret i forbindelse med, at sager vedrørende

Læs mere

Albertslund Kommune. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. Handicappolitik.

Albertslund Kommune. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. Handicappolitik. Albertslund Kommune Handicappolitik Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 Forord Albertslund Kommune har i mange år arbejdet for,

Læs mere

Orientering til patienter og pårørende om sociale forhold

Orientering til patienter og pårørende om sociale forhold Orientering til patienter og pårørende om sociale forhold Vi ønsker med denne pjece at give dig et kort overblik over forskellige sociale og økonomiske støttemuligheder, der kan være relevante i forbindelse

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver:

Bilag 4: Kvalitetstilsynsskabelon Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov. Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Skabelon for kvalitetstilsyn børn og unge med særlige behov Barnets CPR: Forældremyndighedsindehaver: Sagsbehandler: Distrikt: Skoledistrikt: Aktuelle foranstaltninger Sæt X Pris pr.mdr Varighed Konsulentbistand

Læs mere

Eksempel på beslutningskompetenceplan

Eksempel på beslutningskompetenceplan Eksempel på beslutningskompetenceplan Kompetenceplaner handler om, hvem der har kompetence til at give bevilling og træffe afgørelser. I dette eksempel angives hvem, der har kompetence til at hhv. indstille

Læs mere

Voksen, og hvad så v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen

Voksen, og hvad så v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen Voksen, og hvad så v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen 18 år og voksen hvilke muligheder er der for hjælp, og hvordan kan forældre hjælpe deres voksne barn Hvor skal jeg som forælder begynde? Hvor kan

Læs mere

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem

Bilag. Implementeret. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem Det gode samarbejde møde og prøve at forstå borgerne der, hvor borgerne er. I de tilfælde, hvor det giver mening besøger sagsbehandler borger i borges eget hjem sikre et helhedssyn. Vi vil løbende afdække

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Uddannelse til alle Budgetrevision 1 Februar Den oprindelige ramme for skal overholdes. De yderligere udfordringer, som er kommet, skal findes ved følgende tiltag:

Læs mere

4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet

4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet 4 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet på børne-og ungehandicapområdet Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 16 Kvalitetsstandard for anbringelse uden for hjemmet Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard?

Læs mere

Hånd om paragrafferne / 2 18 år og hvad så?

Hånd om paragrafferne / 2 18 år og hvad så? Hånd om paragrafferne / 2 18 år og hvad så? 4. udgave 18 år og hvad så? Kommunens rådgivning Det er vigtigt, at kommunen tilbyder rådgivning i forbindelse med overgangen fra ydelser efter børnereglerne

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Hvornår får du svar?

Hvornår får du svar? Hvornår får du svar? I denne pjece kan du læse mere om svarfrister og sagsbehandlingstider på social- og sundhedsområdet i ishøj Kommune Ishøj Kommune 1 Nyttige adresser Ishøj Rådhus Ishøj Store Torv 20

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018

Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018 Ændringer i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarder 2018 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i principper, serviceniveauer og kvalitetsstandarderne på det sociale

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015 Bilag 1 - Bevillingsoversigt srapport (1.000 kr.) R Drift i alt 6.424.100 6.437.302 4.122.183 64,0% 62,9% 99,2% -1.228.920-1.257.404-713.660 56,8% 52,8% 101,0% Service 4.609.070 4.599.734 2.983.913 64,9%

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017 sprocent sprofil sprocent R Drift i alt 5.402.042 3.892.892 72,1% 73,7% 99,4% Service 3.921.306 2.893.590 73,8% 75,2% 99,0% 01 Magistraten 697.625 484.271 69,4% 75,0% 98,8% 10 Politisk organisation 16.396

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Notat. Halvårsrapport for myndighedsområdet, Center for Social Service 2015

Notat. Halvårsrapport for myndighedsområdet, Center for Social Service 2015 Notat Vedrørende: Halvårsrapport for myndighedsområdet, Center for Social Service 2015 Præsentation Halvårsrapporten på myndighedsområdet har til formål at beskrive udviklingen i de vigtigste borgerrettede

Læs mere

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik

Sammen om det gode liv. Sønderborg Kommunes socialpolitik Sammen om det gode liv Sønderborg Kommunes socialpolitik 2017-2020 1 Indhold Sammen om det gode liv...3 Indledning...5 Værdier...7 Sammen er vores mål...7 Værdighed...9 Sociale fællesskaber... 11 Beskæftigelse...13

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017 Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab Drift i alt 5.384.863 5.299.069-85.794 98,4 % 99,4 % Service 3.906.543 3.866.870-39.674 99,0 % 99,0 % Aktivitetsbestemt medfinansiering 387.418 358.704-28.714 92,6

Læs mere

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 13, A. 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsats Υνγεινδσατσ Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under 30 år. Der er en række specifikke regler for unge under

Læs mere

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen

Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Oplæg fra DUKH overgang fra barn til voksen Landsforeningen Autisme Kreds Roskilde d. 14. januar 2016 V/ Socialfaglig konsulent Ditte Lindegaard Dagens Program! Præsentation af DUKH! Retssikkerhed! Pligter

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse

Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse Aftale mellem UU Aalborg og Familieog Beskæftigelsesforvaltningen om indsatsen for at få flere 15-24-årige i uddannelse UU Aalborg Jobcenter Ung Socialcenter Ung Familiegrupperne Ungdomscentret Fritidscentrene

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Arbejde. Støtte. Handleplan Bolig. Ret og pligt Fritid L R R VE JV Æ S NGE MED

Arbejde. Støtte. Handleplan Bolig. Ret og pligt Fritid L R R VE JV Æ S NGE MED Uddann else Arbejde Handleplan Bolig g in Vejledn LIGEVÆRD MERE VÆRD Støtte Ret og pligt Fritid 51 r e d e h g i l u m e n i d l i Find vej t BEHOV E IG L R Æ S NGE MED U IL T R E IS VE JV ORD LIGEVÆRD

Læs mere

Bilag 1-4 Bilag 1: Målgruppeafgrænsning for Københavns Ungeindsats Bilag 2: Eksempel på et sagsforløb før etablering af Københavns Ungeindsats

Bilag 1-4 Bilag 1: Målgruppeafgrænsning for Københavns Ungeindsats Bilag 2: Eksempel på et sagsforløb før etablering af Københavns Ungeindsats Bilag 1-4 - Bilag 1: Målgruppeafgrænsning for Københavns Ungeindsats - Bilag 2: Eksempel på et sagsforløb før etablering af Københavns Ungeindsats - Bilag 3: Eksempel på et sagsforløb i Københavns Ungeindsats

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven

Kompetenceplan for Børne- og Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter Serviceloven Kompetenceplan for Undervisningsudvalget overblik over kompetencer efter 10 Kommunen har pligt til at sørge for at alle kan få gratis rådgivning 11 Kommunen har pligt til at sørge for familieorienteret

Læs mere

Hånd om paragrafferne / 2. 18 år og hvad så?

Hånd om paragrafferne / 2. 18 år og hvad så? Hånd om paragrafferne / 2 18 år og hvad så? 2 18 år og hvad så? Tillykke, jeres barn fylder 18 år og bliver i juridisk forstand myndig. Men for forældre til et ungt menneske med udviklingshæmning kan overgangen

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2018 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2019 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2018 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2019 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 13 A, 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ansøgningsfrist

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 I denne kolonne kan stå navnet på Konsulentbistand 1. Lovgrundlag Servicelovens 40, stk. 2, nr. 1 Følgeudgifter i henhold til servicelovens

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Handicapteamet Fagcenter børn & Familie

Handicapteamet Fagcenter børn & Familie 06.17 Handicapteamet Fagcenter børn & Familie Handicapteamet -en del af Fagcenter Børn & Familie. Teamet består af 7 rådgivere, der sammen dækker hele målgruppen for Handicapteamets indsats: Børn og Unge

Læs mere

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Delpolitik for børn og unge med særlige behov Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Lov om social service 52 Foranstaltningerne 52 stk. 3 nr. 1-10 1) Konsulentbistand med hensyn

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne Punkt 6. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af udsatte børn og voksne 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå

Læs mere

NOTAT. Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag. Sagsbehandlingsfrist. Ansvarligt center eller afdeling

NOTAT. Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag. Sagsbehandlingsfrist. Ansvarligt center eller afdeling NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk D 4646 4725 Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag Dato: April 2014 J.nr.:

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Elever og forældre Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på

Læs mere