Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11. Lisbeth og Kim 0147 Yrsa

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11. Lisbeth og Kim 0147 Yrsa"

Transkript

1 Mellemdistancemester Sport / Åbent - Sektion 11 Lisbeth og Kim 0147 Yrsa Efter en særdeles flot sæson på mellemdistancen lykkedes det for Lisbeth og Kim i 0147, at hjemføre dobbelt mesterskabet i landets største sektion på mellemdistanceflyvningerne. I betragtning af at det de stiler højeste efter i hver sæson er, at klare sig så godt som muligt i denne konkurrence hvor der er højeste due antal på flyvningerne og flest deltagende medlemmer og dermed den skrappeste i landet. Personerne : Om personerne bag kompagniskabet kan jeg fortælle følgende: Kim har haft duer siden han var 9 år gammel i de første par år på en byggelegeplads ikke langt fra hans daværende bopæl. På denne byggelegeplads var der også flere andre slag til helt unge medlemmer. To af disse er stadig med i sporten. Sidenhen havde Kim duer sammen med sin far Svend Hansen 0147 med hvem han i flere år fløj i kompagniskab. I sæson 94 blev Lisbeth indmeldt og de har siden da fløjet sammen. Både Lisbeth og Kim deltaget aktivt i foreningslivet i lokalforeningen og andre lokale sammenslutninger hvor de hver for sig bestrider en del forskellige poster som bl.a. formand, udregner og meget andet. Duesporten er for Lisbeth og Kim blevet en form for livsstil og der bruges dagligt adskillige timer på slaget hvor begge har deres arbejdsopgaver og begge deltager aktivt i at skabe miljø og trivsel for duerne. Sporten udøves her som en fælles hobby og det er ikke kun flyvesæsonen som har deres interesse. Perioderne uden for denne har også hver deres specielle facetter og der lægges mindst lige så store kræfter i arbejdet uden for sæsonen som i selve flyvesæsonen. Mål og ide: Som beskrevet i andre artikler er det næsten et must, at have nogle klare mål og ideer med sporten for at opnå topresultater. Målsætningen er også meget klar hos Kim og Lisbeth men modsat mange andre er et hovedmål ikke møntet på resultater men derimod en holdning til hvordan de vil drive deres slag.

2 Et af hovedmålene på slaget har lige fra starten været, at de ønsker, at drive deres slag uden brug af medicin. Et andet hoved mål har alle årene været : at gøre en så god figur som muligt til mellemdistancemesterskabet og ikke prioritere langflyvninger særlig højt idet de begge mener, at hvis de skal sprede deres satsninger vil dette bevirke en svækkelse af muligheder for at opnår topresultater. De overordnede målsætninger med duerne er store men de husker altid på en vigtig læresætning som de har sig for øje. At det ikke er vigtigt hvornår man når sine mål men det vigtige er, at man når dem. Resultaterne i sæson 2003 I betragtning af at de opnåede resultater på mellemdistanceflyvningerne er opnået i den hårdeste konkurrence i landet er det nogle meget meget flotte resultater de opnåede i Jønkøping I Jønkøping II Soltau Nassjø Bremen Skøvde Ørebro Braunschweig Vetlanda Hannover Nassjø Braunschweig Jønkøping Hannover Skøvde Soltau nr. 2 af 1018 duer nr. 1 af 1057 duer nr. 10 af 1132 duer nr. 20 af 1290 duer nr. 25 af 1021 duer nr. 2 af 1078 duer nr. 44 af 867 duer nr. 36 af 892 duer nr. 89 af 1072 duer nr. 1 af 923 duer nr. 4 af 1337 duer nr. 4 af 741 duer nr. 3 af 1051 duer nr. 30 af 641 duer nr. 35 af 585 duer nr. 6 af 783 duer Tidligere opnået resultater : 1999 Nr. 13 til Klub 10 s mesterskab af 175 slag Nr. 2 til Københavnsmesterskabet af 263 slag nr. 13 til mellemdistancemesterskabet i sek.11 af 263 slag 2000 Nr. 2 til Klub 10 s mesterskab af 145 slag Nr. 1 til Københavnsmesterskabet af 226 slag Nr. 11 til mellemdistancemesterskabet i sek. 11 af 226 slag Sektionsvinder Jönköping Sektionsvinder Skövde 2001 Nr. 11 til Klub 10 s mesterskab af 153 slag Nr. 4 til Københavnsmesterskabet af 208 slag Nr. 9 til mellemdistancemesterskabet i sek. 11 af 208 slag Nr. 13 til langdistancemesterskabet i sek. 11 af 208 slag 2002 Nr. 1 til Klub 10 s mesterskab af 142 slag Nr. 2 til mellemdistancemesterskabet i sek. 11 af 194 slag

3 Sektionsvinder Skövde 2003 nr. 21 til langflyvermesterskabet i sek. 11 af 188 slag Sektionsvinder Jönköping Sektionsvinder Hannover Slaget: Slaget er et virkelig smukt slag placeret i en dejlig hyggelig haven og indrettet som vist på tegningen. Inden slaget blev bygget var der en del grundbegreber som de ville have indarbejdet i slag byggeriet. At give duerne så optimale fysiske omgivelser som muligt i al slags vejr under hensyntagen til den påtænkte hygiejniske Dvs.: - ren luft med relativ lav fugtighed - høj temperaturkonstanthed - lav stress Fælles for alle slagafdelinger er, at de er indrettet meget overskueligt og i alle afdelinger er der under rederne et lille skab med diverse redskaber så som redeskåle, foderskåle, forsatse til rederne m.m. I slagene er der også indrettet praktiske skabe til foder og kurve m.m. I de enkelte slag er det også muligt i forbindelse med vinteravlen, at tilsluttet varme hvis dette på kræves. Den kunstige varme anvendes også i enkelte tilfælde i foråret for at fremme formen.

4 Pleje, pasning og mangement: Dagligt bliver slaget rengjort både morgen og aften og Herunder følger en kalender for hvornår de enkelte aktiviteter på slaget udføres Ungerne sættes på flyveslaget Avlsduerne parres om Alle slag lukkes Avlsduerne skilles - slaget vaskes Redeskåle fjernes på flyveslaget Avlsduerne sættes sammen til vinteravl (lys) kuld på ungeslaget Flyveduer skilles Flyveduer sættes sammen Private træninger startes Første kapflyvning (Klub 10) Anden kapflyvning - flyveduer enkes (6-10 dages æg) Tredje kapflyvning - flyver som enker Første DdBflyvning Private ungetræninger startes Omkring brug af medicin har det været deres klare mål at der ikke gives nogen form for medikamenter på slaget og dette princip har de gennemført alle årene. I kraft af deres uddannelse hvor de begge er kemiingeniører bruger de kun et produkt som ud fra videnskabelige test har bevist sit værd i styrkelsen af den enkelte dues immun forsvar. Flyvesystem: Som det kan ses af slagoversigten flyves duerne på både enke-, totalsystem samt enkelte par på det naturlige system. Fælles for total og enkesystem er, at der ingen rotation imellem afdelinger er og at både hanner og hunner holdes i luften med flag ca. 1 time hver gang de lukkes ud til træning om slaget. Enkehuns slaget er indrettet med siddetrekanter og der findes et gulvpar som forhindre hunnerne i at parre sig. Stort set alle duer sendes hver uge hvor de deltager på enten Ddb flyvninger eller på KLUB 10 flyvninger. En erfaring som de har lært sig igennem årene er, at hunnerne først viser sig med topresultater som 2 eller 3 års duer.

5 Igennem årene har de begge lært sig forskellige motivations metoder. Metoder som bygger på enten længsel eller på agression. Hvor længsel er en mere rolig form for motivation og derfor mere velegnet til former for kapflyvning end aggression der er mest velegnet til korte flyvninger. Herunder en lang liste af forskellige tricks som de anvender. Længsel: - Halm i skålen, når hunnen vises - Halm på gulvet (parret sammen hele dagen) - Hannerne pakkes i kurv på gulvet, inden hunnerne slippes ind i slaget - Duerne tilbydes partnere, de ikke er parret med - Hanner og hunner flyver frit med lukket indflyvning midt i ugen - Hannerne gives en 8-12 dages unge - Duerne trænes (kort tur) og pakkes umiddelbart efter hjemkomst - Hannerne sættes på bord i haven, mens hunnerne flyver frit Aggression: - Hannerne konkurrerer om en enkelt hun i en kurv på gulvet - Hannerne konkurrerer om en eller to tomme reder - Hannerne konkurrerer om en ny siddeplads (trekant, skammel e.l.) - Hannerne konkurrerer med fremmede hanner om tomme reder - Hannerne konkurrerer om en hytte i et hjørne på gulvet - Hanunger sættes ind i slaget for at genere hannerne - Hanner fra andre afdelinger slippes ind i slaget til kontrolleret slagsmål - Fremmed han sættes i reden med hunnen eller omvendt - Hannerne tilbydes tomme kopireder i naboafd. (evt. med tilhørende hun) Andet: - Duerne flyves på sult (stresset længsel) - Hannerne sættes på ungeslaget dagen før afsendelse og pakkes derfra Avlsslaget: Der er ingen tvivl om at netop avlsslaget udgøre en af grundstenene i deres bestand og basis for den fremtidige succes. Da de begge mener, at hvis duer ikke har fået videregivet de rette egenskaber fra deres forældre vil mange anstrengelser for at nå toppen være forgæves. Her tænker de specielt på den enkelte dues Karakter og dermed vilje til at lade sig motivere Orienteringsevnen Evnen til at afvise infektioner Den fysiologiske konstitution Derfor forsøger de hele tiden, at pleje og forbedre den genbase som duerne på avlsslaget i dag indeholder og der søges konstant efter duer der indeholder disse ekstraordinære avlsegenskaber.

6 Uanset hvor duerne kommer fra er det udelukkende deres egne og deres afkoms resultater, der tæller. Da Lisbeth og Kim som primært mål har at duernes skal passes medicinfrit ser de helst, at duer som indkøbes til avlsslaget har opnået deres resultater uden overdreven brug af antibiotika eller andre medicinske præparater. Ungerne: Hvert år købes der ca. 100 og der ringes ca. 75 unger til eget brug disse bliver løbende sortere og vurderet og når ungerne skal vænnes til ungeslag bruger Lisbeth dagligt flere timer med, at få ungerne til at føle sig tilrette og hun venner dem til, at når der fløjtes så får de også foder. Dette dressur er med til, at de senere er utroligt nemme at have med at gøre i forbindelse med den daglige flyvetur. Derudover får Else og Svend en kuld unger fra avlsslaget. Der lægges vinterunger til ikke af hensyn til flyveresultaterne på disse men udelukkende af den grund at de derved har mulighed for, at trække flere unger på hvert avlspar og disse kan så nå, at komme med i optræningens programmet i KLUB 10 s ungeflyvninger. Optræningen af orienteringsevnen lægges der meget vægt på og et normalt forløb i optræningen er på omkring 20 træningsture af varierende afstande. Fornyelse af bestanden: Modsat mange andre har Lisbeth og Kim en helt anderledes måde at gribe denne an på. Første og fremmeste ligges der stor vægt på, at avle videre på deres egne gamle topflyvere da disse har bevist, at de har evnerne som flyver og også passer ind i miljøet og arbejdsrutinerne. Lisbeth og Kim mener også, at fra disse er der en større garanti for, at afkommet også passer ind i deres slagmiljø. Når der anskaffes blodfornyelse udefra gøres dette primært i Danmark og her indkøbes kun duer som selv har en lang række topplaceringer eller også afkom direkte efter disse. Forfatterens bemærkninger: I mine snart mange år som forfatter til et større antal slagbeskrivelser har jeg aldrig været på et slag som hos Lisbeth og Kim. Jeg kunne virkelig føle hvordan miljøet de har skabt for duerne og de utroligt flotte forhold duerne har hos dem virkeligt fik duerne til at være veltilpasse og der var en ro og harmoni som jeg aldrig under mine mange besøg har oplevet.

7 Som afslutning på denne artikel vil jeg lige præsentere en planche som Kim og Lisbeth her i vinter har fremvist på et foredrag jeg hørte med dem. Denne planchen syntes jeg på en god måde giver et indblik i hvilke mange faktorer som spilder ind i opnåelse af topresultatet.

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12.

Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Tekst : Peter Knudsen Foto : Jørgen og Tim Mellemdistancemester SPORT -Sektion 12. Jørgen og Tim 0148 Hedehusene Det er ikke første gang, at makkerparret Jørgen og Tim (far og søn) vinder et mesterskab.

Læs mere

Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport

Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport Tekst: Peter Knudsen Foto: Steen Haagh og Ulrik Lejre Larsen Langdistance mester Sektion 11 Åbent og Sport Vundet af: Ulrik Lejre Larsen 033 Køge Det er ikke første gang, vi her i brevduen, skal beskrive

Læs mere

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør

Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Tekst og Foto : Peter Knudsen Langflyvermester / Mellemdistancemester og Sektionsmester i Sektion 21. BENDT NIELSEN - 044 Korsør Det er ikke mange brevduemedlemmer, som kan præstere, at være indehaver

Læs mere

Michael Larsen 055 Vejle

Michael Larsen 055 Vejle Michael Larsen 055 Vejle Vinder af: Mellemdistancemester Sport. Vinder af Erling Vestergaards Mindepræmie Denne artikel er modsat mange andre artikler anderledes, idet den er udformet som et spørgeskema

Læs mere

SUPER SÆSON Carsten & Kurt Hornbæk

SUPER SÆSON Carsten & Kurt Hornbæk SUPER SÆSON - 2011 Carsten & Kurt - 205 Hornbæk Endnu engang skal jeg her præsentere et af de mest vindende slag i sektion 12 ja sågar i hele Danmark de seneste år. Slaget Carsten og Kurt fra 0205 Hornbæk

Læs mere

På minibustur til Belgien.

På minibustur til Belgien. På minibustur til Belgien. Written by superbruger Tuesday, 16 March 2010 12.-14. marts for at overvære Rudi Hendrikx åbne sit avlscenter i Heusden-Zolder. Vi ankom fredag aften, så der var lidt tid lørdag

Læs mere

Streng udvælgelse samt tålmodighed med ungerne

Streng udvælgelse samt tålmodighed med ungerne Streng udvælgelse samt tålmodighed med ungerne Af Verhecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse/research Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/

Læs mere

Statistik 2011. Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik 2011. Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen I dette års udgave af statistik over afsendte duer og antal aktive medlemmer, kører vi på som sidste år. Flyveprogrammet

Læs mere

Luc, Bart & Jurgen Geerinckx i Wommelgem.

Luc, Bart & Jurgen Geerinckx i Wommelgem. Luc, Bart og Jurgen Geerinckx Written by superbruger Saturday, 27 September 2008 Luc, Bart & Jurgen Geerinckx i Wommelgem. Det var ellers meningen, at vi allerede sidste år med MVL-bussen skulle besøge

Læs mere

Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød

Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød Vinder af Langflyver sport Sektion 11 Jens Juul Olsen 059 Søllerød Jens Juul Olsen præsenterede vi også sidste år hvor han for første gang havde vundet et mesterskab og sandelig om vi igen i år også skal

Læs mere

Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21

Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21 MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT Nr. 2 Mellemdistance Sport SEKTION 21 Vundet af: Michael Nielsen 037 Kalundborg Det er første gang, vi her i spalterne skal præsentere Michael Nielsen, 037 Kalundborg og det

Læs mere

Vundet af: SEKTION 12. Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder

Vundet af: SEKTION 12. Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder Tekst og Foto. Peter Knudsen Michael Harder LANGDISTANCEMESTER Åbent / Sport SEKTION 12 Skandinavisk langdistancemester Sektionsvinder Gøttingen og Soltau Vundet af: Michael Harder 098 Isefjord I sæson

Læs mere

Lasse Rasmussen, 0237 Brande

Lasse Rasmussen, 0237 Brande Vinder af Mellemdistance Sport Sektion 61 Nr. 2 Langdistance Sport Sektion 61 Nr. 3 Langdistance Åben Sektion 61 Nr. 9 DM Sport Esdue 1. Sportsflyvninger Sektion 61 Lasse Rasmussen, 0237 Brande Af Michael

Læs mere

DOBBELT DANMARKSMESTER

DOBBELT DANMARKSMESTER DOBBELT DANMARKSMESTER Langflyvermester åbent og sport Mellemdistancemester åbent og sport Team Knudsen 030 Ringsted Resultater i sæson 2012 Nr. 1 til Langdistance Sport sektion 21 Nr. 1 til Langdistance

Læs mere

Mvl-bustur 5. del. lokal T&H - Mvl-bustur 5. del.

Mvl-bustur 5. del. lokal T&H - Mvl-bustur 5. del. Mvl-bustur 5. del Written by superbruger Tuesday, 13 October 2009 Verrecht Ariën i Tessenderlo - lige på den anden side af union Antwerpen - i provinsen Limburg. Med 14 provinciale og 2 nationale vindere

Læs mere

Giv de etårs duer en chance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen

Giv de etårs duer en chance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen Giv de etårs duer en chance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ Kort før 2. verdenskrig,

Læs mere

TEAM CMN. Et års Mesterskabet. Sektion 22

TEAM CMN. Et års Mesterskabet. Sektion 22 TEAM CMN Vinder af Mellemdistance Åbent Et års Mesterskabet Sektion 22 1 til et-års mesterskabet (landets højeste pointsum) 1 til mellemdistance mesterskabet åben 1 til sektion 22's store mesterskab 1

Læs mere

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus - Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden. Punkt 1. Punkt 2. Punkt 3. Punkt 4. Valg dirigent. Viggo Jakobsen 009 Slagelse.

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen Sidste og endelige version af Statistik 2011 I denne sidste ordinære version, er der lavet 3 nye sider. Side 6 med Gruppe

Læs mere

SEKTION 22. Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af:

SEKTION 22. Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af: MELLEMDISTANCEMESTER ÅBENT SEKTION 22 Vinder af Sektion 22 s Sprintermesterskab - Ungemesterskab 6 x Sektionsvinder. Vundet af: Niels Johansen 0100 Haslev I denne artikel skal vi præsentere Niels Johansen

Læs mere

Regionsmesterskab Åben med næsthøjest point i Danmark. 1-års mesterskab DdB sekt. 53 med højest point i Danmark.

Regionsmesterskab Åben med næsthøjest point i Danmark. 1-års mesterskab DdB sekt. 53 med højest point i Danmark. Arne Porsmose, 026 Fladstrand For andet år i træk gik turen for mit vedkommende til Frederikshavn for at besøge Arne i anledning af, at han igen havde gjort sig fortjent til omtale i Brevduens spalter

Læs mere

HVALPEKØB. Lidt om avl

HVALPEKØB. Lidt om avl Friis Lara Lidt om avl Vil man begynde at opdrætte schæferhunde, er der nogle ting, som man bør være opmærksom på. Det er meget vigtigt at avle på en tæve, hvor sundheden er i orden. En avlstæve bør være

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Carsten Petersen 0192 Hillerød

Carsten Petersen 0192 Hillerød Tekst: Peter Knudsen Foto: Carsten Petersen / Peter Knudsen Langflyvermester Åbent / Sport. Mellemdistancemester Åbent Nr. 2 Sport. Sektionsmester i Sektion 12. Carsten Petersen 0192 Hillerød Uden at overdrive

Læs mere

Metoder til sortering af brevduer

Metoder til sortering af brevduer Metoder til sortering af brevduer Af Dr. Collin Walker Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Artikel fra bogen The Pigeon af Dr. vet. Colin Walker Brevduen har været brugt til kapflyvning

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2013 Med sammenlignende statistik 2013-12-11-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen Kapflyvningsplanen 2013 er næsten identisk med den fra sidste år. Dette gør det naturligvis meget indbydende, at drage

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen I dette års udgave af statistik over afsendte duer og antal aktive medlemmer, kører vi på som sidste år. Flyveprogrammet

Læs mere

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato Diktat 1 Jeg har været i et land med mange b e e. Jeg har nemlig været i r e. Vi mødte en dreng som havde meget t l. Han for op og ned ad s å n e r. Nærmest som en hest der er løbet l ø. Men til si kom

Læs mere

Statistik 2010 Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik 2010 Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2010 Med sammenlignende statistik 2008-2009-2010 Af Ove Fuglsang Jensen Efter at have lavet de foregående års Statistikker, melder nysgerrigheden sig om hvordan mon 2010 vil forløbe. Vil det

Læs mere

Dan Kristiansen - 033 Køge

Dan Kristiansen - 033 Køge Tekst og Foto Peter Knudsen Dan 030 Ringsted DANMARKSMESTER MARATHON ÅBENT Dan Kristiansen - 033 Køge DANMARKS MESTERSKABET maraton åbent er et af de sværeste mesterskaber, at vinde her i landet. Til dette

Læs mere

Markaryd 31. juli 2005 En analyse

Markaryd 31. juli 2005 En analyse Markaryd 31. juli 2005 En analyse Af Ove Fuglsang Jensen Det var vist meningen, at Sjælland skulle flyve Laxå 30. juli 2005, men på grund af vejret blev flyvningen flyttet til Markaryd i Skåne, og det

Læs mere

Britisk National Kapflyvning endte i total katastrofe

Britisk National Kapflyvning endte i total katastrofe Britisk National Kapflyvning endte i total katastrofe Af Ove Fuglsang Jensen I England findes en langflyverklub kaldet The British Barcelona Club. Denne klub arrangerer nationale langflyvninger til kontinentet

Læs mere

Sommerunger kan være en gevinst

Sommerunger kan være en gevinst Sommerunger kan være en gevinst Af Marc Verheecke Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ De fleste brevduefolk, laver

Læs mere

Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels.

Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels. 10/12/2014 lokal T&H - Jos & Jules Engels Jos & Jules Engels Written by superbruger Saturday, 18 October 2008 Det var tredje gang i MVL-bussens historie, at vi aflagde besøg hos dynastiet Flor Engels.

Læs mere

Brevduens foder Af Edward Baeten Oversættelse Ove Fuglsang Jensen

Brevduens foder Af Edward Baeten Oversættelse Ove Fuglsang Jensen Brevduens foder Af Edward Baeten Oversættelse Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ Brevduens foder I denne artikel vil der på en nem og

Læs mere

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt 66 Luk øjnene Mærk kroppen punkt for punkt 67 Øvelse 1 Giv din bevidsthed til kroppen Du skal nu i gang med at føre din bevidsthed hen til forskellige områder af din krop og sanse din krop. Når du kan

Læs mere

Bolette Christensen. Sundhed på arbejdspladsen. 06. okt. 10. Hvem tager ansvaret?

Bolette Christensen. Sundhed på arbejdspladsen. 06. okt. 10. Hvem tager ansvaret? Hvem har ansvaret? Hvem har ansvaret? Hvem tager ansvaret? Sundhedsfremme - Virksomhedens eller den enkeltes ansvar? 2 Kan vi motivere uden at stigmatisere? 3 Er sundhedsfremme en investering eller en

Læs mere

Vinteravl i brevduesporten - 2

Vinteravl i brevduesporten - 2 Vinteravl i brevduesporten - 2 Af Marc Verheecke - Martin Degrave Oversættelse/foto Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ Siden fremkomsten

Læs mere

Sektionsklub 61 Farsø, april 2015

Sektionsklub 61 Farsø, april 2015 REGLEMENT 2015 Anmeldelse og forsendelse: DdB s indleveringsskemaer skal benyttes: Skemaer med kode 95 (Blå) kan kun benyttes til sektionens blå flyvninger.. Skemaer med kode 96 (Gul) kan kun benyttes

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Vejle. 34 duer. Lørdag 06. april 14.00. Fra

Vejle. 34 duer. Lørdag 06. april 14.00. Fra Vejle 34 duer Lørdag 06. april 14.00 Fra Dobbelt Dansk Mester 2012 Side 2 Forord: Dan 0183 Munkebjerg er stolte over på denne auktion, at kunne præsentere et af landets bedste (hvis ikke det bedste) slag

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2010 0(Version 5) Med sammenlignende statistik 2008-2009-2010 Af Ove Fuglsang Jensen Efter at have lavet de foregående års Statistikker, melder nysgerrigheden sig om hvordan mon 2010 vil forløbe.

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2010 0(Version 2) Med sammenlignende statistik 2008-2009-2010 Af Ove Fuglsang Jensen Efter at have lavet de foregående års Statistikker, melder nysgerrigheden sig om hvordan mon 2010 vil forløbe.

Læs mere

Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal

Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal Gilleballehus får hjælp udefra Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal. Resultatet

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2011-10-09-08 Af Ove Fuglsang Jensen I dette års udgave af statistik over afsendte duer og antal aktive medlemmer, kører vi på som sidste år. Flyveprogrammet

Læs mere

Freddy & Jacques Vandenheede.

Freddy & Jacques Vandenheede. Freddy & Jacques Vandenheede. Written by superbruger Friday, 01 October 2010 Superslag med bl.a. 1. national fra Argenton med gamle duer i 2010 samt 6 gange Provencial vinder. Et slag kendt for at have

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater BEK nr 1466 af 12/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-5401-0032 Senere ændringer til forskriften BEK nr 993 af 06/10/2008

Læs mere

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE DEN KONKRETE FREMGANGSMÅDE Tekstliggørelse er med vilje en meget enkel metode, som ikke kræver specielle indkøb eller nye færdigheder. Det er vigtigt, fordi dagligdagen

Læs mere

Snakkemoster uden verbal tale

Snakkemoster uden verbal tale Marianne Westhausen, mor til Katja, Kokkedal Snakkemoster uden verbal tale - med hjælp af Tegn-Til-Tale og Boardmaker i perfekt harmoni I artiklen beskriver Katjas moder, hvordan de sammen har konstrueret

Læs mere

Heste til salg. Stutteri Isafold

Heste til salg. Stutteri Isafold Heste til salg Stutteri På grund af den positive udvikling i konsulentvirksomheden Equina (www.equina.dk) er jeg nødt til at sælge flere af mine gode og dejlige heste. Alle hestene er danskfødte og næsten

Læs mere

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0%

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0% Wiemosen Hvad er dit barns alder? Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% Hvad er dit barns køn? Dreng 6 66,7% Pige 3 33,3% Hvor længe

Læs mere

Gør det UMULIGE MULIGT. for handicappede

Gør det UMULIGE MULIGT. for handicappede DE KNAP SÅ FØRLIGE TEKST: ANN KEROL FOTO: ANN KEROL OG HANDIKANO Gør det UMULIGE MULIGT for handicappede Med de rigtige hjælpemidler og den rigtige indstilling fra omgivelserne er det ikke umuligt for

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Konkurrenceafdelingen K2

Konkurrenceafdelingen K2 Konkurrenceafdelingen K2 Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt om konkurrenceafdelingen

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

DdB Kapflyvninger 2012

DdB Kapflyvninger 2012 DdB Kapflyvninger 2012 Opgjort i aktive og inaktive slag, samt antallet af afsendte duer Af Ove Fuglsang Jensen I Brevduen nummer 29/2012, havde P.E. Meulengracht et indlæg "Alt ved det gamle", hvor han

Læs mere

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen

Statistik Med sammenlignende statistik Af Ove Fuglsang Jensen Statistik 2011 Med sammenlignende statistik 2008-09-10-11 Af Ove Fuglsang Jensen I dette års udgave af statistik over afsendte duer og antal aktive medlemmer, kører vi på som sidste år. Flyveprogrammet

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Sådan kæmmer du lus ud af håret

Sådan kæmmer du lus ud af håret Sådan kæmmer du lus ud af håret Denne vejledning fortæller om, hvordan du kan kæmme lus ud af håret, hvad du har brug for, og hvad der er vigtigst at vide, for at det kan lykkes. Man kan kæmme lus af to

Læs mere

Familieavl til at konsolidere stammens karakter

Familieavl til at konsolidere stammens karakter Familieavl til at konsolidere stammens karakter Af Gallez Jules - Foto: Degrave Martin Oversættelse: Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/

Læs mere

Vær tålmodig i langdistance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen

Vær tålmodig i langdistance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen Vær tålmodig i langdistance Af Verheecke Marc - Foto Degrave Martin Oversættelse Ove Fuglsang Jensen BrevdueNord.dk Side 1 Denne artikel er stillet til rådighed af: http://www.pipa.be/ En af grundpillerne

Læs mere

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan

Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Borgernes holdning til åbent land og grønne områder I Århus og på landsplan Århus Kommune 26. marts 2007 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og sammenfatning... 4 1.1 Resumé... 4 2 Brug og værdisætning af

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Her et lille udsyn fra 1. sal, hvor det hele nærmest blev styret elektronisk fra, og det var også her de fleste flyveslag lå.

Her et lille udsyn fra 1. sal, hvor det hele nærmest blev styret elektronisk fra, og det var også her de fleste flyveslag lå. Debaene Hubert. Written by superbruger Monday, 11 October 2010 8 x 1. provincial på nationalflyvninger 2002 2009.8 x 1. fondklub på nationalflyvninger i 2009.7 x top 20 på nationalflyvninger i 2009.Disse

Læs mere

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen 1 DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER af Jan Erhardt Jensen Når man taler om de personlige erfaringer, som det enkelte menneske er sig bevidst, må man være klar

Læs mere

NYT. September 2015. Trafik

NYT. September 2015. Trafik NYT Trafik Der har været en del henvendelser til Veje & Trafik om de farlige situationer der opstår i krydset ved Langelinie og Ladingvej. Skolen har modtaget flg. orientering: September 2015 Jeg har efterhånden

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag?

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? Jesper von Seelen Oktober, 2009 Danmark går glip af medaljer: Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? I en tid hvor trænere og ledere fra eliteidrætsklubberne og specialforbundene står i kø

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

At være pårørende til en dement

At være pårørende til en dement At være pårørende til en dement Fortalt af Erik Hansen Erik Hansen, pårørende til en dement ægtefælle fortæller: Min kone Elly Elly, min kone gennem 55 år, fik konstateret Alzheimers Demens i 2003. Hun

Læs mere

Brevdueflyvning med elelektronisk overvågning

Brevdueflyvning med elelektronisk overvågning Brevdueflyvning med elelektronisk overvågning Ove Fuglsang Jensen Foto Jesper Kristensen og Jesper Iversen BrevdueNord.dk Side 1 Uafhængig af duens hjemkomst? I Danmark har der været kapflyvning med brevduer

Læs mere

Rejse med hund og kat

Rejse med hund og kat Af Helle Busk og Natascha Schmidt-Svejstrup Kan jeg tage min hund med til Barcelona eller må min kat komme med til Sverige? Sommerferien nærmer sig, og mange dyreejere overvejer lige nu, om kæledyret skal

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Dalgården revideret 2016 Et væsentligt omdrejningspunkt i børnenes hverdag er måltiderne. At få mad i maven er et grundlæggende behov, og måltiderne giver samtidig

Læs mere

Helbreds protokol for enkeltslag med unger

Helbreds protokol for enkeltslag med unger Helbreds protokol for enkeltslag med unger Af Ove Fuglsang Jensen Denne lille artikel, har Dr. Colin Walker lavet som en praktisk hjælp til dem der starter et enkeltslag med unger, og samtidig tager det

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

"1329" - exceptionel førerdue.

1329 - exceptionel førerdue. "1329" - exceptionel førerdue. Written by superbruger Friday, 26 December 2008 Med følgende top-20 placeringer i sektionen mod i snit 800 duer: 1 1 1 1 3 5 8 8 9 11 13 13 16 17. I alt 29 plac. i sektionen

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

SÅDAN HOLDER JEG DØDELIGHEDEN UNDER 2 %

SÅDAN HOLDER JEG DØDELIGHEDEN UNDER 2 % SÅDAN HOLDER JEG DØDELIGHEDEN UNDER 2 % Niels Erik Nilsson Økologisk malkekvægsbedrift Kvægkongres 2015 LIDT OM BJERREGAARD Niels Erik Nilsson, gift med Ninna, sygeplejerske Sammen har vi 3 døtre i alderen

Læs mere

Sådan bygges en International One Metre

Sådan bygges en International One Metre Sådan bygges en International One Metre En artikel af Robert Bruun Mariager Oprindelig var jeg Seawindsejler Seawind er et færdigfabrikat fra Modelfirmaet Kyosho. I denne klasse er alle bådene fuldstændig

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 Mig og mine vaner fakta Sund kost er vigtig for vores velbefindende og generelle

Læs mere

BREVDUESPORTENS DANMARKS REKORDER

BREVDUESPORTENS DANMARKS REKORDER DANSK BREVDUESPORT har hermed fornøjelsen af, at kunne præsentere; BREVDUESPORTENS DANMARKS REKORDER Version 20 Mange af vore besøgende har gennem tiden forespurgt på nogle af de rekorder og informationer

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

SAMTALE OM KOST & MOTION

SAMTALE OM KOST & MOTION SAMTALE OM KOST & MOTION NÅR USUND LIVSSTIL, PÅVIRKER DIT ARBEJDSLIV Herning Kommune Arbejdsmiljøudvalget 2010 Samtale om Kost & Motion 1 VEJLEDNING TIL AT FORBEREDE SAMTALEN OM KOST & MOTION Den nødvendige

Læs mere

Guide. Sådan får du trænet. selvom du er alene. Styrk dit liv med Chris MacDonald. December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Sådan får du trænet. selvom du er alene. Styrk dit liv med Chris MacDonald. December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Styrk dit liv med Chris MacDonald Foto: Scanpix Guide December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du trænet selvom du er alene Sådan får du trænet selvom du er alene Det kan være

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. trinitatis

Prædiken til 1. s. e. trinitatis Prædiken til 1. s. e. trinitatis Salmer 745 Vågn op og slå på dine strenge 292 Kærligheds og sandheds ånd 41 Lille Guds barn, hvad skader dig 411 Hyggelig rolig Nadver: 725 det dufter lysegrønt af græs

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

SEKTIONSKLUB 61 FARSØ MARTS 2019 REGLEMENT 2019

SEKTIONSKLUB 61 FARSØ MARTS 2019 REGLEMENT 2019 Anmeldelse og forsendelse: REGLEMENT 2019 DdB s indleveringsskemaer skal benyttes: Skemaer med kode 95 (Blå) kan kun benyttes til sektionens blå flyvninger.. Skemaer med kode 96 (Gul) kan kun benyttes

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen

Nyhedsbrev. Velkommen MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 7 F e b r u a r 2 0 1 6 Velkommen

Læs mere

Kastrup Gymnastikforening af 1966

Kastrup Gymnastikforening af 1966 Kastrup Gymnastikforening af 1966 Årsberetning 2013 Formandens beretning: Vi har igen i år haft en sæson med fremgang både mht. resultater i vor konkurrence afdeling men også mht. medlemstal og trænere,

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Hermed en rejsebeskrivelse fra Dommer- og studieklubben ØST s duetur, afviklet i starten af september 2004.

Hermed en rejsebeskrivelse fra Dommer- og studieklubben ØST s duetur, afviklet i starten af september 2004. REJSEBESKRIVELSE Hermed en rejsebeskrivelse fra Dommer- og studieklubben ØST s duetur, afviklet i starten af september 2004. Turen startede tidligt torsdag den 9. september, endog meget tidligt for nogens

Læs mere