17. december (3-4år)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "17. december (3-4år)"

Transkript

1 17. december (3-4år) Julemanden skal altid tjekke gaverne, inden de kommer ud til børnene. Han mærker på dem. Han mærker, om der er ting indeni gaven, og om papiret sidder godt fast. Du skal øve dig i at føle på ting og gætte, hvad det er uden at kigge!

2 17. december (4-5år) Knud Nis kan selvfølgelig ikke sove. Han er SÅ spændt på at skulle i skole næste dag, så det kilder i maven, og tankerne flyver rundt i hovedet med bogstaver, som han lærte i dag. Da der er gået mange timer falder han endelig i søvn og sover tungt, da Kaspers vækkeur ringer. Ingen af dem vågner, de er så trætte. Pludselig kommer Kaspers mor ind: Hallo...I har travlt...i skal i skole og nu kommer I altså for sent. Kasper flyver op af sengen, så Knud Nis falder ned på gulvet med et bump. Av av av, græder han. Undskyld, siger Kasper med det samme, det var ikke med vilje. Knud Nis ved godt, at han ikke gjorde det med vilje, men foden gør stadig rigtig, rigtig ondt, faktisk så ondt, at han ikke kan bruge den. Han kan slet ikke gå! Hvordan skal han nu kunne komme i skole? Kaspers mor henter noget is til at ligge på foden, måske det kan hjælpe ham? Da Kaspers mor kommer tilbage, har hun ikke en pose med is med, men en pose fra fryseren, som der er mad i. Kaspers mor forklarer, at de er ligeså gode, som de rigtige poser med is i. Knud Nis lægger posen på foden, først gør det lidt ondt, men så hjælper kulden. Han kan mærke, at det er små rundt kugler, som er i posen. Gad vide, hvad det er? Knud Nis mærker, trykker, maser, og løfter på posen, men han kan slet ikke gætte, hvad det er. Det er ligesom, når han prøver at mærke på julegaverne i Nisseland og prøver at gætte, hvad der er i pakken. Det er en af de sværeste opgaver, som nisserne har. Og der bliver lavet mange fejl af nisserne, derfor tjekker julemanden altid en ekstra gang, så alle børn får de rigtige gaver til juleaften.

3 Du skal øve dig i at føle på ting og gætte, hvad det er uden at kigge! Så bliver du både klar til at gætte til juleaften, og samtidig kan du hjælpe Knud Nis og vise ham, hvordan man gør, så han også kan lære det og gøre ligesom julemanden. Perfekt siger Knud Nis og mærker efter på isposen igen, Nu ved jeg, hvad der i isposen.det er da ærter! Han synes, det hjælper lidt på foden at få is på, men den dunker stadig meget.

4 17. december (6-7år) Knud Nis kan selvfølgelig ikke sove. Han er SÅ spændt på at skulle i skole næste dag, så det kilder i maven, og tankerne flyver rundt i hovedet med bogstaver, som han lærte i dag. Da der er gået mange timer falder han endelig i søvn og sover tungt, da Kaspers vækkeur ringer. Ingen af dem vågner, de er så trætte. Pludselig kommer Kaspers mor ind: Hallo...I har travlt...i skal i skole og nu kommer I altså for sent. Kasper flyver op af sengen, så Knud Nis falder ned på gulvet med et bump. Av av av, græder han. Undskyld, siger Kasper med det samme, det var ikke med vilje. Knud Nis ved godt, at han ikke gjorde det med vilje, men foden gør stadig rigtig, rigtig ondt, faktisk så ondt, at han ikke kan bruge den. Han kan slet ikke gå! Hvordan skal han nu kunne komme i skole? Kaspers mor henter noget is til at ligge på foden, måske det kan hjælpe ham? Da Kaspers mor kommer tilbage, har hun ikke en pose med is med, men en pose fra fryseren, som der er mad i. Kaspers mor forklarer, at de er ligeså gode, som de rigtige poser med is i. Knud Nis lægger posen på foden, først gør det lidt ondt, men så hjælper kulden. Han kan mærke, at det er små rundt kugler, som er i posen. Gad vide, hvad det er? Knud Nis mærker, trykker, maser, og løfter på posen, men han kan slet ikke gætte, hvad det er. Det er ligesom, når han prøver at mærke på julegaverne i Nisseland og prøver at gætte, hvad der er i pakken. Det er en af de sværeste opgaver, som nisserne har. Og der bliver lavet mange fejl af nisserne, derfor tjekker julemanden altid en ekstra gang, så alle børn får de rigtige gaver til juleaften.

5 Du skal øve dig i at føle på ting og gætte, hvad det er uden at kigge! Så bliver du både klar til at gætte til juleaften, og samtidig kan du hjælpe Knud Nis og vise ham, hvordan man gør, så han også kan lære det og gøre ligesom julemanden. Perfekt siger Knud Nis og mærker efter på isposen igen, Nu ved jeg, hvad der i isposen.det er da ærter! Han synes, det hjælper lidt på foden at få is på, men den dunker stadig meget.

6 17. december (8-9år) Knud Nis kan selvfølgelig ikke sove. Han er SÅ spændt på at skulle i skole næste dag, så det kilder i maven, og tankerne flyver rundt i hovedet med bogstaver, som han lærte i dag. Da der er gået mange timer falder han endelig i søvn og sover tungt, da Kaspers vækkeur ringer. Ingen af dem vågner, de er så trætte. Pludselig kommer Kaspers mor ind: Hallo...I har travlt...i skal i skole og nu kommer I altså for sent. Kasper flyver op af sengen, så Knud Nis falder ned på gulvet med et bump. Av av av, græder han. Undskyld, siger Kasper med det samme, det var ikke med vilje. Knud Nis ved godt, at han ikke gjorde det med vilje, men foden gør stadig rigtig, rigtig ondt, faktisk så ondt, at han ikke kan bruge den. Han kan slet ikke gå! Hvordan skal han nu kunne komme i skole? Kaspers mor henter noget is til at ligge på foden, måske det kan hjælpe ham? Da Kaspers mor kommer tilbage, har hun ikke en pose med is med, men en pose fra fryseren, som der er mad i. Kaspers mor forklarer, at de er ligeså gode, som de rigtige poser med is i. Knud Nis lægger posen på foden, først gør det lidt ondt, men så hjælper kulden. Han kan mærke, at det er små rundt kugler, som er i posen. Gad vide, hvad det er? Knud Nis mærker, trykker, maser, og løfter på posen, men han kan slet ikke gætte, hvad det er. Det er ligesom, når han prøver at mærke på julegaverne i Nisseland og prøver at gætte, hvad der er i pakken. Det er en af de sværeste opgaver, som nisserne har. Og der bliver lavet mange fejl af nisserne, derfor tjekker julemanden altid en ekstra gang, så alle børn får de rigtige gaver til juleaften.

7 Du skal øve dig i at føle på ting og gætte, hvad det er uden at kigge! Så bliver du både klar til at gætte til juleaften, og samtidig kan du hjælpe Knud Nis og vise ham, hvordan man gør, så han også kan lære det og gøre ligesom julemanden. Perfekt siger Knud Nis og mærker efter på isposen igen, Nu ved jeg, hvad der i isposen.det er da ærter! Han synes, det hjælper lidt på foden at få is på, men den dunker stadig meget.

8 17. december (10-11 år) Knud Nis kan selvfølgelig ikke sove. Han er SÅ spændt på at skulle i skole næste dag, så det kilder i maven, og tankerne flyver rundt i hovedet med bogstaver, som han lærte i dag. Da der er gået mange timer falder han endelig i søvn og sover tungt, da Kaspers vækkeur ringer. Ingen af dem vågner, de er så trætte. Pludselig kommer Kaspers mor ind: Hallo...I har travlt...i skal i skole og nu kommer I altså for sent. Kasper flyver op af sengen, så Knud Nis falder ned på gulvet med et bump. Av av av, græder han. Undskyld, siger Kasper med det samme, det var ikke med vilje. Knud Nis ved godt, at han ikke gjorde det med vilje, men foden gør stadig rigtig, rigtig ondt, faktisk så ondt, at han ikke kan bruge den. Han kan slet ikke gå! Hvordan skal han nu kunne komme i skole? Kaspers mor henter noget is til at ligge på foden, måske det kan hjælpe ham? Da Kaspers mor kommer tilbage, har hun ikke en pose med is med, men en pose fra fryseren, som der er mad i. Kaspers mor forklarer, at de er ligeså gode, som de rigtige poser med is i. Knud Nis lægger posen på foden, først gør det lidt ondt, men så hjælper kulden. Han kan mærke, at det er små rundt kugler, som er i posen. Gad vide, hvad det er? Knud Nis mærker, trykker, maser, og løfter på posen, men han kan slet ikke gætte, hvad det er. Det er ligesom, når han prøver at mærke på julegaverne i Nisseland og prøver at gætte, hvad der er i pakken. Det er en af de sværeste opgaver, som nisserne har. Og der bliver lavet mange fejl af nisserne, derfor tjekker julemanden altid en ekstra gang, så alle børn får de rigtige gaver til juleaften.

9 Du skal øve dig i at føle på ting og gætte, hvad det er uden at kigge! Så bliver du både klar til at gætte til juleaften, og samtidig kan du hjælpe Knud Nis og vise ham, hvordan man gør, så han også kan lære det og gøre ligesom julemanden. Perfekt siger Knud Nis og mærker efter på isposen igen, Nu ved jeg, hvad der i isposen.det er da ærter! Han synes, det hjælper lidt på foden at få is på, men den dunker stadig meget.

12. december (3-4år)

12. december (3-4år) 12. december (3-4år) Julemanden vil have, at alle gaver er pakket flot ind. Knud Nis skal lære at finde flotte gaver. Han skal også finde de gaver, som ikke er pæne nok pakket ind. Gaverne skal have papir,

Læs mere

16. december (3-4år)

16. december (3-4år) 16. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at skrive. Julemanden skriver hvert år sedler til børnene med deres navne på. Opgaven til 16. december Kan du finde bogstaverne i dit navn? Prøv at skriv ovenpå

Læs mere

11. december (3-4år)

11. december (3-4år) 11. december (3-4år) Du og Knud Nis skal pakke julemandens kane i dag. Der skal være plads til mange gaver. Gaverne skal stå ovenpå hinanden. Opgaven til 11. december Forældre: Klip sammen med dit barn

Læs mere

21. december (3-4år)

21. december (3-4år) 21. december (3-4år) Når Julemanden flyver afsted med din kanen, skal han passe på. Der er andre der flyver på himlen. Derfor skal han kunne nogle regler i trafikken. Hjælp Knud Nis med at forklare, hvad

Læs mere

3. december (3-4 år)

3. december (3-4 år) 3. december (3-4 år) Knud Nis er helt forvirret over børnenes verden. Julemanden har altid sagt, at der hvid sne og is. Men Knud Nis ser kun farver. Mon det er vinter i børnenes verden lige nu? Du skal

Læs mere

23. december (3-4år)

23. december (3-4år) 23. december (3-4år) Nu skal Knud Nis til at lære en af de sidste ting for at blive julemand. Han skal flytte gaverne rundt og over i julemanden kanen. Opgaven til 23. december Du skal hjælpe med at flytte

Læs mere

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december 7. december (3-4år) Julemanden synes, også at Knud Nis skal lære at kunne holde varmen, hvis han skal være julemand. Det er altid koldt om vinteren. Og nogle gange er jakken og handsker ikke nok. Du skal

Læs mere

1. december (3-4 år)

1. december (3-4 år) 1. december (3-4 år) I juleland langt langt væk arbejder alle julemandens hjælpere - nisserne. De er mange nisser, som arbejder hele året for at få julegaverne ud til alle børn i hele verden. En af nisserne

Læs mere

18. december (3-4år)

18. december (3-4år) 18. december (3-4år) I mange måneder hvert år skal julemanden vente. Det er kun i december, han arbejder. Det kan godt blive kedeligt. Derfor skal Knud Nis lære at få tiden til at gå på en sjov måde. Du

Læs mere

22. december. Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Opgaven til 22.

22. december. Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Opgaven til 22. 22. december Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Forældre: Klip alle nissehuerne ud og læg dem i størrelsesorden. Start med den mindste

Læs mere

14. december (3-4 år)

14. december (3-4 år) 14. december (3-4 år) Julemanden rejser rundt i hele verden med gaver. Han skal kende landene og deres flag. Julemanden bor på Grønland, mon Knud Nis kan finde det på kortet? Du skal tegne to flag. Find

Læs mere

9. december (3-4år) Opgaven til 9. december

9. december (3-4år) Opgaven til 9. december 9. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at læse, hvilket humør børnene er i. Så kan han gøre dem glade, hvis de er kede af det. Det er julemandens næste opgave til Knud Nis. Opgaven til 9. december

Læs mere

4. december (3-4 år)

4. december (3-4 år) 4. december (3-4 år) Knud Nis er også forvirret over alt lyset i børnenes verden. Julemanden har nemlig sagt det altid er mørkt, når han kommer. Hvornår er det julemanden kommer? (nat/dag?) Du skal ligesom

Læs mere

13. december (3-4år)

13. december (3-4år) 13. december (3-4år) Julemanden har et flot, hvidt skæg. Det klipper han med en saks. Knud Nis og du skal øve dig med en saks i dag. Opgaven til 13. december Forældre: Print papiret med stregerne ud og

Læs mere

2. december - søndag (3-4år)

2. december - søndag (3-4år) 2. december - søndag (3-4år) vise, at han kan bruge et kort. Hjælp Knud Nis med at finde vej gennem labyrinten. Knud Nis går igennem labyrinten og kommer ud i børnenes verden. 2. december - søndag (4-5år)

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

15. december (3-4år)

15. december (3-4år) 15. december (3-4år) Når julemanden er ude med gaver, er der meget rod på børnenes værelser. Han skal passe på, at han ikke falder over tingene. Du skal øve dig på at gå igennem alt det rod, som kan være

Læs mere

8. december (3-4 år)

8. december (3-4 år) 8. december (3-4 år) Det er også vigtigt, at Knud Nis kan finde rundt i alle børnenes gaver og ønsker. Du skal hjælpe ham med det i dag. Du skal klippe billederne ud med hjælp fra din mor og far. Læg billederne

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Min BehovsHistorie. Jeg dækkede så godt som aldrig mine behov.

Min BehovsHistorie. Jeg dækkede så godt som aldrig mine behov. Min BehovsHistorie. Jeg vil gerne fortælle dig en historie. Om mig ;) Jeg vil gerne fortælle hvorfor det er vigtigt for mig, at blive ved med at råbe ud til verden, at vi alle sammen skal huske at sætte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11. Kursusmappe Uge 9 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 9 l Nørd Hopp øver sig i at fløjte. Hun spidser munden og

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

PROLOG. Farmors værelse. Der står en ghettoblaster på gulvet. min farmor døde. Det der det er min farmor. Sådan som jeg husker hende.

PROLOG. Farmors værelse. Der står en ghettoblaster på gulvet. min farmor døde. Det der det er min farmor. Sådan som jeg husker hende. PROLOG Farmors værelse. Der står en ghettoblaster på gulvet. KASPER - (til publikum) Det er ved at være længe siden min farmor døde. Det der det er min farmor. Sådan som jeg husker hende. Kasper kigger

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Københavnerdrengen 2

Københavnerdrengen 2 19. DECEMBER Københavnerdrengen 2 Nu er der stille på mejeriet. Det er søndag, jeg har lige hørt Ønskekoncerten og jeg tror, far sover til middag. Jeg ved ikke, hvor Frederik er, han er nok ovre hos Niels

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

5. december (3-4år) Opgaven til 5. december.

5. december (3-4år) Opgaven til 5. december. 5. december (3-4år) Der er en høj lyd. Kan du også høre det? Knud Nis kigger rundt. Hvad er det, der siger den lyd? Det er bare Knud Nis maven, han er ved at være sulten. Han skal huske at spise en masse

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning

Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning Hæfte med små skriveopgaver til 10 minutters daglig skrivetræning Navn og klasse 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Skriv et postkort Du er på ferie.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE

JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE O3 JEG ER, SÅ JEG GØR LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE At kunne forstå og koble to udsagn et beskrevet vha. et adjektiv, et med brug af verbet. At få flere faste udtryk ind under huden. - ER

Læs mere

fører mig ud af sygehuset. De smider mig ind i bilen, og vi kører mod anstalten.

fører mig ud af sygehuset. De smider mig ind i bilen, og vi kører mod anstalten. Zombie I byen kunne man efterfølgende se Louisa gå tur med sin mor. Som et såret dyr, der fulgte efter sin ejer, altid med nakken bøjet, altid føjelig. Hun gik med små, trippende skridt, skiftede mellem

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld

Når mor eller far har piskesmæld. når mor eller far har piskesmæld Når mor eller far har piskesmæld når mor eller far har piskesmæld 2 når mor eller far har piskesmæld Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med piskesmæld. Kan

Læs mere

Lille Frø af Jakob Martin Strid

Lille Frø af Jakob Martin Strid Lille Frø af Jakob Martin Strid 74 dansk.gyldendal.dk 3-4. Onkel Pedro af Morten Ramsland. Illustrationer af Jan Solheim. Print og fotokopier af indhold er belagt med Copydan-vederlag. En smuk sommernat

Læs mere

UNORMALT Skoleinspektøren: -Er der nogen unormale børn i Deres klasse, frøken Hansen? -Ja, der er to af dem, der opfører sig pænt.

UNORMALT Skoleinspektøren: -Er der nogen unormale børn i Deres klasse, frøken Hansen? -Ja, der er to af dem, der opfører sig pænt. UNORMALT Skoleinspektøren: -Er der nogen unormale børn i Deres klasse, frøken Hansen? -Ja, der er to af dem, der opfører sig pænt. UPOPULÆR -Mor, der er ingen, der kan li mig henne i skolen. Lærerne bryder

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 4 2016 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ 7. klasse har været i teateret. Her er nogle af deres anmeldelser/reaktioner Mandag den 18. januar var min klasse og jeg

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

og det store JULEMYSTERIE

og det store JULEMYSTERIE Detektiven Benny og det store JULEMYSTERIE Navn: Hvordan er det nu det er? Opvarmning 1 På denne mission skal i kende navneord, tillægsord, udsagnsord, for at kunne løse mysteriet. Herunder skal i farve

Læs mere

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr DAGENS ORD 16. december: Rensdyr Inkl. materialer: 1 ordkort, eventyret om Rudolf, et sæt gevirer, en labyrint Ideer til sproglege. Find evt. selv på flere/andre (brug skema til print). Husk at justere

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Uddrag fra HE rapport

Uddrag fra HE rapport Uddrag fra HE rapport Tabel A viser elevernes vurdering af, om de føler de har oplevet et anderledes skoleår i forhold til deres tidligere skoleår i folkeskolen. Tabel A Føler du at du har oplevet et anderledes

Læs mere

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. DECEMBER Jeg finder Rasmus Mælkekusk, der står og snakker med far. De står i døren ind til fyrrummet, for der er der lidt varme. Jeg vinker til Rasmus og han

Læs mere

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller fod Når du har fået fjernet gips eller bandage efter dit knoglebrud, skal du i gang med at træne din fod og dit ben. Formålet med træningen er at: forebygge

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Tommy Sørensen www.lillearden.dk/firstaid/ Elevøvelser

Tommy Sørensen www.lillearden.dk/firstaid/ Elevøvelser Elevøvelser Læringsforløb Eleverne opdeles i hold af tre (fire) personer. En er skadet En er førstehjælper En er vejleder Når en opgave er løst, så skiftes roller, således alle er førstehjælper etc. Opgavesættet

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Børn på 12 og 13 (selvrapporteringsformat)

Børn på 12 og 13 (selvrapporteringsformat) Børn på 12 og 13 (selvrapporteringsformat) Spørgsmålene er beregnet til børn som dig, der har cystisk fibrose. Dine svar vil hjælpe os med at forstå, hvordan det er at have sygdommen, og hvordan behandlingerne

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Trine nikker og viser ham billedet af Pernille, der flyver elegant gennem luften.

Trine nikker og viser ham billedet af Pernille, der flyver elegant gennem luften. tør Jeg godt! Okay, dagens udfordring er... Da da daaa! Anders fra 5.C trommer på skraldespanden med en pind. Mig mod klassen... Da da daaa... messer han. Alle holder vejret. Det er en sjov leg, han har

Læs mere

Hej... Denne lille bog er til dig. Prøv at kigge lidt i den, og få far eller mor til at læse den for dig.

Hej... Denne lille bog er til dig. Prøv at kigge lidt i den, og få far eller mor til at læse den for dig. Jeg skal bedøves Hej... Denne lille bog er til dig. Prøv at kigge lidt i den, og få far eller mor til at læse den for dig. Når du skal bedøves og behandles, har vi brug for, at vide noget om dig. Vi stiller

Læs mere

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn 3. DECEMBER Vi rasler fastelavn I dag er det fastelavnsmandag og vi skal ud og rasle, men der skete osse noget i går. Mor havde for nogle dage siden været i Fåborg og havde købt to fastelavnsris og to

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

Lørdagen. hardetaltidsjovtderude.duddihåber,hunkankomme

Lørdagen. hardetaltidsjovtderude.duddihåber,hunkankomme Lørdagen Idagerdetlørdag.Detersovelænge-dag.Lørdagen starter altid ens. Efter morgenmaden er det badetid. Det ersimoneogmarkus,derførstskalibad.bagefterer detbenni.hamerderkrudti.hanharfundetpåenny leg.nårhanharbadet,stikkerhanaf.heltnøgenrender

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Download også minibogen gratis til tablet/computer og/eller telefon. Hent den på Udgivelse 2018

Download også minibogen gratis til tablet/computer og/eller telefon. Hent den på   Udgivelse 2018 Følg den fantasifulde pige Sille Solhelt, når hun tager på drømmeferie med lillebror Anton. Lær om de tre solråd på en sød og sjov måde, og hjælp Sille med at blive solsikker. Download også minibogen gratis

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

2. DECEMBER EN SKITUR

2. DECEMBER EN SKITUR 2. DECEMBER EN SKITUR Når vi er på besøg hos min mormor, går jeg tit og roder lidt rundt i ting, som jeg nok ikke må rode i. Det gjorde jeg osse, da vi besøgte hende her til jul. Ude i baggangen er der

Læs mere

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Introduktion KÆRE FORÆLDRE Denne folder I nu sidder med, håber vi kan give jer inspiration mange år frem i forhold til jeres

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme

GRATIS GUIDE. 3 simple trin til at forstå dine drømme GRATIS GUIDE 3 simple trin til at forstå dine drømme Forstå dine drømme - og find modet til at være dig selv Introduktion Denne guide er især tiltænkt dig, som gerne enten vil gå i gang med drømmearbejde,

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere