Staldanlæg til svin. Fremtidens Landbrugsbyggeri. Palle Joest Andersen, Hjørring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Staldanlæg til svin. Fremtidens Landbrugsbyggeri. Palle Joest Andersen, Hjørring"

Transkript

1 Fremtidens Landbrugsbyggeri Palle Joest Andersen, Hjørring Staldanlæg til svin Opfølgning på og løbende information om byggeriet og ibrugtagningen af det første projekt i forbindelse med Realdanias Idékonkurrence med fokus på Fremtidens Landbrugsbyggeri

2 Staldanlæg til svin Staldbyggeriet på Sønderskovgård, ejet og drevet af svineproducent Palle Joest Andersen, er det første realiserede vinderprojekt i forbindelse med Realdanias idékonkurrence om Fremtidens Landbrugsbyggeri. Målet med idékonkurrencen og kampagnen er at sætte fokus på udviklingen af landbrugets avls- og driftsbygninger. Staldbyggeriet til svineproduktion, og i dette tilfælde smågrise, er et enestående eksempel på nytænkning med optimalt og fremtidssikret dyrevelfærd, arbejdsmiljø, effektivitet og fleksibilitet samt det interne og eksterne miljø. Som resultat heraf er der skabt en fin helhed og en arkitektonisk udformning af byggeriet, som spiller godt op til det oprindelige bygningsanlæg på Sønderskovgård. Materiale- og farvevalget falder godt ind i områdets byggetradition og landskabet under den høje og lyse Vendsysselhimmel. Denne pjece beskriver i hovedtræk byggeriet fra start til umiddelbart før ibrugtagningen og staldanlæggets indvielse den 16. april Kræn Ole Birkkjær Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret April udgave

3 Baggrund Palle Joest Andersen og familie bor på en anden gård i nærheden af Sønderskovgård. De overtog Sønderskovgård i 1985 og det er på denne gård, det nye fremtidssikrede staldbyggeri er opført. I 1930 brændte Sønderskovgård og trods de svære tider i 30 erne, blev der bygget nye avlsog driftsbygninger, som i dag stadig anvendes i svineproduktionen. Udover svineproduktion er der en større produktion af kartofler til fremstilling af mel. Den samlede bedrift har et jordtilliggende på 440 ha ager og 10 ha skov. I dag består svinebesætningen af 500 søer. Der produceres smågrise op til 30 kg og slagtesvin.

4 Produktion! I forbindelse med opførelsen af staldanlægget under projekt Fremtidens Landbrugsbyggeri øges besætningen fra de 500 søer til søer, og dermed stiger antallet af dyreenheder til 379 DE. I det nye staldanlæg bliver der produceret smågrise, som ved en vægt på 7 kg bliver flyttet til andre stalde på bedriften eller sælges. I forbindelse med ibrugtagningen af nybyggeriet reduceres belægningen i de eksisterende stalde til gavn for dyr og mennesker. Der er tale om produktion af svin målrettet England, de såkaldte Englandsgrise. Udover høj effektivitet i det nye staldanlæg bliver der også optimalt arbejdsmiljø, høj dyrevelfærd og minimale udledninger af ammoniak og lugt i forhold til traditionelle staldanlæg, som bygges i dag. Bygherren Palle Joest Andersen følger byggeriet hver dag i tæt samspil med projektleder Per Nielsen fra entreprenørfirmaet Arne Andersen, Vrå, og konsortiet i øvrigt.

5 Den gamle gårdsplads på Sønderskovgård. 3D-visualisering af nybyggeriet i sammenhæng med den oprindelige gård.

6 Bygningsomfang Der opføres i alt et samlet bebygget areal på m² fordelt på to staldlænger. Endvidere bygges besøgsfaciliteter og undervisningslokale med indsigtsmuligheder til staldene. Den samlede investering beløber sig til ca. 28 mio. kr. Det nye Fremtidens Staldbyggeri blev taget i brug omkring 1. april 2009.

7

8 Samarbejdet i konsortiet Bygherre Palle Joest Andersen Hjørringvej Hjørring Bygherrerådgiver Bygningskontoret NORD, Rådgivere og entreprenører LandboNord, produktionsrådgiver Arne Andersen, Vrå, Entreprenør Bygningskontoret NORD, Arkitekt En meget vigtig del af et sådan udviklingsprojekt er, at samarbejdet mellem konsortiets deltagere fungerer optimalt både i idéfasen, projekteringen og ikke mindst i opførelsesfasen. Udsagnet sådan plejer vi at gøre, dur ikke her. For at skabe nyt, bedre, rationelt og smukkere byggeri skal alle i konsortiet og dermed i processen være forandringsparate. Både undervejs i processen og ikke mindst i opførelsesfasen er det utroligt afgørende med et engageret entreprenørfirma. Dette har projektlederen til fulde, og mere end det, levet op til. Projektlederen er på byggepladsen hver dag og er 100 % inde over hver detalje, både de detaljer, som er løst på papiret, og dem det ikke har været mulige at løse på grund af, at det har været et udviklingsprojekt. I et byggeprojekt som dette er det også de uløste detaljer, som på en professionel måde bliver løst på pladsen. I denne pjece er i store træk forsøgt gengivet den daglige udvikling, som så senere kan samles op i en fortsat raffinering og rationalisering af Fremtidens Staldbyggeri i Danmark. Bygningskontoret NORD og svinerådgivningen på LandboNord er også løbende med i beslutningerne undervejs i opførelsesfasen.

9 De to herrer, svineproducent Palle Joest Andersen og projektleder Per Nielsen på de daglige statusmøder, hvor eventuelle justeringer drøftes og vedtages.

10 Byggeriet fulgt i de forskellige faser Byggeriets start Det første spadestik tages af Palle Joest Andersen og sønnen Ejnar fredag den 1. august Byggegrunden er flad og sandmuldet og derfor forholdsvis nem at bygge på. Der skal for eksempel ikke ske udskiftning af jord med efterfølgende påfyldning. Det første spadestik foretages af far og søn.

11 Jordarbejdet er herefter i fuld gang.

12 Fundamenter og gulve Byggeteknisk plantegning af fareafdelingens indretning.

13 Bemærk, at der for hver fire farestier er tilsyns- og behandlingsgange, så man undgår at skulle ind i stierne. Dette mindsker mulig smittespredning og er godt for arbejdsmiljøet samt tidsforbruget ved pasningen. Ved flytning af søerne er det også en stor fordel at kunne drive dem på tværs af stirækkerne, via den lidt bredere tilsynspassage, uden at skulle uden for afdelingen.

14 Gulvudlægningen Montage af stibunden i farestierne.

15 Indstøbte vandslanger til temperaturregulering sammenkobles ved montagen.

16 På billedet ses støbeformen til de præfabrikerede betonelementer. Den viser, hvordan de senere indstøbte vandslanger er placeret. I formen støbes bunde til to farestier i ét element. Varme- og køleslanger er placeret og indstøbt, hvor der er behov for varme henholdsvis afkøling i forhold til dyrenes behov, og er dermed med til at skabe et godt dyrevelfærd. Dansk Svineproduktion, Den rullende Afprøvning, gennemfører senere en afprøvning af køle-/varmestyringens effekt på dyrevelfærd og produktivitet.

17 En videreudvikling af de flot designede og holdbare stibunde til de farende søer bør iværksættes.! Udsparingen ved de indstøbte vandslanger bør designes på en anden måde, så efterbehandlingen reduceres væsentligt. I stedet for den anvendte fastgørelsesmetode bør der i forbindelse med støbningen på fabrikken indstøbes monteringsbeslag for senere fastgørelse af inventaret. Billedet viser med en træklods som symbol, hvordan farestiens tætte sider faststøbes med ekspanderende beton i udsparinger i betonelementerne.

18 ! En vision Fordelene er, at man ikke skal efterstøbe og bore i den fornemme betonbund. Endvidere vil det give en meget hurtigere montage og elegante, holdbare og rengøringsvenligt designede sammenstød mellem bund, sider og inventar. Præcis udsparing til udlægningen af støbejernsristene.

19 Generelt er konklusionen, at montagen af gulvelementerne til 240 farestier og gangarealer foregik professionelt og uden de store problemer! Montagen varede i alt knapt tre dage!! Betonelementerne i drivgangene er i støbeprocessen blevet præget, så skridsikkerheden er optimal.

20 Råhuset Råhusene rejser sig De asymmetriske bygninger med ensidig taghældning er konstrueret af fritspændende stålrammer. Trykstænger og vindkryds samt søjler til stabilisering af skillerummene mellem afdelingerne er ved at blive monteret. Ydervægselementerne er i fuld gang med at blive monteret og midlertidig afstivet. Byggepladsens veje og pladser skal være velfunderet og afrettet for at kunne bære de tunge lastvogne og kraner.

21 Det er utrolig vigtigt med orden og løbende oprydning under hele byggeprocessen, både for sikkerhedens skyld og for det samlede tidsforbrug.

22 Den lette del af gavlvæggene kommer til at bestå af sandwichopbyggede lette elementer. I tagkonstruktionen bliver der i tagkassetterne indbygget højisolerede ovenlys.

23 Byggeriet, som det tager sig ud fredag den 21. november 2008 under den høje og lyse Vendsysselhimmel.

24 Ydervægge og tag Den høje facade er over den tunge del af ydervæggen bygget op af præfabrikerede lette trækassetter. Den lette del af væggen afsluttes senere med en beklædning af stålplader. Det bliver samme type stålplader, ny pandeplade, som anvendes på taget. På langfacaderne er anvendt sandwichopbyggede betonelementer. Alle ydervægge er super isolerede mod varmetab. De lette ydervægselementer og loftet er beklædt med træbetonplader. Den lette ydervægsdel er forsynet med lodretstående lysbånd, som flugter lysindtaget i loftet. Langs ydervæggen er der etableret en lukket gang med direkte forbindelse ind til hvert staldafsnit.

25 Denne lukkede gangforbindelse på langs i hele bygningen rummer også alle tekniske installationer. Vi taler her om installationer lige fra el og vand til mekanisk/elektronisk fremføring af foder og styringsenheder til ventilation af staldrummene. Forbindelsesgangens skrå loft bliver isoleret og afsluttes med en rengøringsvenlig tagpap. Umiddelbart over tagpapdækningen er der afsat huller til ventilation/luftindtag. Den lukkede forbindelsesgang er ved at blive konstrueret.

26 Taget Taget er konstrueret af præfabrikerede tagkassetter, som spænder 6 m fra stålramme til stålramme. Kassetterne er isoleret med mineraluld og færdigbeklædt indvendig med træbetonplader inden oplægning. Udenpå er kassetterne afsluttet med tagpap.! Konklusionen med denne del af elementbyggeriet er, at de 2 x m² store tagflader blev oplagt og monteret på 2 x 2 dage. Herefter blev tagbeklædningen oplagt og monteret på lægter ovenpå tagpap. I almindelighed er tagkassetter ikke rigtig slået igennem i landbrugsbyggeriet. Tagkassetter med udsparing til ovenlys. Med erfaringer fra dette byggeri og blandt andet industribyggeriet bør der videreudvikles på tagkassetter generelt til forskellige typer af fremtidens landbrugsbyggeri. Kvalitet og tidsbesparelse på byggepladsen gør tagkassetter utroligt spændende i det fremadrettede perspektiv.

27 Detalje af sammenstillingen mellem ovenlys og stålpladetaget. Tagkonstruktionen yderst afsluttes med en stålplade, designet som det gamle pandepladeprofil.

28 Staldinventar Krybbearrangementet er opstillet og boltet fast i gulvelementet. Det samme gælder det overdækkede hjørne til smågrisene.

29 Udover støbningen ved stiadskillelsen er der også foretaget en understøbning af krybben, samt en udfyldningsudstøbning umiddelbart på begge sider af krybben. Begge foranstaltninger er foretaget af rengøringsmæssige hensyn og bedre dyrevelfærd. I forbindelse med implementeringen af staldinventaret i dette tilfælde farestierne er der en række byggetekniske løsninger, som bør udføres på en anden og mere raffineret måde.! De udførte monteringer af inventaret i Palle Joest s staldbyggeri er sket på en byggeteknisk flot måde ud fra de i dag kendte principper og metoder. En vision En industriel designproces skal igangsættes og skal resultere i løsninger på blandt andet fastgørelsesmåder, som tilgodeser dyrevelfærd, arbejdsmiljø, rengøringsvenlighed og montagehastighed. Endvidere skal indsatsen gøre fabrikationen af staldinventar mere rationel og matrialeteknisk optimal. Dette er nogle grundlæggende forudsætninger for også at kunne øge inventarets holdbarhed. Et modulsystem skal gennemarbejdes og danne grundlag for blandt andet fastgørelsespunkter og udvikling af standardbeslag, som kan anvendes på alle typer staldinventar.

30 Besøgsfaciliteter Fra besøgsfaciliteterne i 1. sals højde er der et fantastisk udsyn ind over farestierne. De besøgende får her et super indtryk af og indblik i fremtidens svineproduktion i Danmark, med et optimalt dyrevelfærd og arbejdsmiljø i spændende fysiske rammer. Som medarbejder i de forskellige staldafsnit er der skabt visuel kontakt via velplacerede vinduer i sektionsvæggene.

31

32 Så er der grise i stalden...

33

34

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf.

Kontaktinformation. Navn: Navn: Martin Nielsen. Morten Jensen. Stilling: Stilling: Bygningskonstruktør. Direktør. Tlf.: 60 68 53 63. Tlf. Kontaktinformation Martin Nielsen Morten Jensen Direktør Bygningskonstruktør Tlf.: 60 68 53 63 Tlf.: 23 83 37 85 Mn@Bygcom.com Mj@Bygcom.com Jacob Levsen Olesen Inja Langanin Bygningskonstruktør Sælger

Læs mere

Arkitektur i det åbne land Arkitekturens dag - Horsens Rådhus, d. 29. sept. 2009

Arkitektur i det åbne land Arkitekturens dag - Horsens Rådhus, d. 29. sept. 2009 Arkitektur i det åbne land Arkitekturens dag - Horsens Rådhus, d. 29. sept. 2009 Arkitekt Julie Trier Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret, Plan & Miljø Landskabelige hensyn Eksempel på et barmarksanlæg

Læs mere

Arkitektur i det åbne land Dalum Landbrugsskole Ekskursion 28 okt. 2010. Oplæg af Julie Trier arkitekt maa. Plan & Miljø

Arkitektur i det åbne land Dalum Landbrugsskole Ekskursion 28 okt. 2010. Oplæg af Julie Trier arkitekt maa. Plan & Miljø Arkitektur i det åbne land Dalum Landbrugsskole Ekskursion 28 okt. 2010 Oplæg af Julie Trier arkitekt maa. Plan & Miljø Landskabelige hensyn Eksempel på et barmarksanlæg velplaceret og indpasset i det

Læs mere

Fremtidens Landbrugsbyggeri

Fremtidens Landbrugsbyggeri Fremtidens Landbrugsbyggeri sådan fungerer hverdagen. Ved svineproducent Palle Joest Andersen & Bygherrerådgiver Bente Søgaard Bygningskontoret NORD A/S Fremtidens Landbrugsbyggeri sådan fungerer hverdagen.

Læs mere

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN - dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN Fakta om Logistikparken Projekt: Lagerbygninger, terminaler og administrationsbyggeri Bebygget areal: Total: 106.000 m 2,, heraf 5000 m 2 kontorer 101.000 m 2 lager

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

Miljøteknologi generelt (mio. kr.) 2016 Svin (2016)* Kvæg (2016)*

Miljøteknologi generelt (mio. kr.) 2016 Svin (2016)* Kvæg (2016)* Notat Landdistriktsprogram 2016 støtte til svineproduktion 1. version SEGES P/S Videncenter for Svineproduktion Ansvarlig bih Oprettet 31-08-2015 Dok.nr.: 20150055 Side 1 af 5 Landdistriktsprogram 2016

Læs mere

- dit unikke byggekoncept JUNGET

- dit unikke byggekoncept JUNGET - dit unikke byggekoncept JUNGET Fakta om JUNGET i Hinnerup Projekt: Lager/udstilling, værkstedsbygning, højlager samt administrationsbygning i 3 etager med delvis kælder, Sigma 1-3, 8382 Hinnerup. Bebygget

Læs mere

Troværdig ekspertise i totalentreprise!

Troværdig ekspertise i totalentreprise! Troværdig ekspertise i totalentreprise! AS S t a l d b y g Troværdig ekspertise... det kan du kende os på! Hos Gråkjær Staldbyg får du automatisk adgang til et bredt spekter af kompetencer inden for moderne

Læs mere

- dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION

- dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION - dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION Fakta om BRØNDBY STADION, gymnasiebygning Projekt: Multifunktionelt byggeri omfattende undervisning, træning, repræsentative formål og administration mv. Bebygget

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

TIL BYGHERREN BEDRE MILJØ. Trafikken i Danmark er steget eksplosivt REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG

TIL BYGHERREN BEDRE MILJØ. Trafikken i Danmark er steget eksplosivt REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG ROER 2 REDUCERET ANLÆGSTID, STØRRE SIKKERHED OG BEDRE MILJØ 3 TIL BYGHERREN Trafikken i Danmark er steget eksplosivt de senere år, og trafikpropper udgør allerede et meget stort og stigende - samfundsøkonomisk

Læs mere

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project Ryparken Lille Skole VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø An energy renovation project Fra tøj og tekstiler til dansk og matematik Nye tider for Ryparken Lille Skole Ryparken Lille

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport AFD 9 BOGÅVEJ Bogøvej 1 6430 Nordborg Bygningens energimærke: Gyldig fra 13. juli 2012 Til den 13. juli 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Luk spalten. Opfyld 2015-lovgivning. Konklusion. eller forringede gulvets skridsikkerhed.

Luk spalten. Opfyld 2015-lovgivning. Konklusion. eller forringede gulvets skridsikkerhed. Nordic Stald Kemi Mastertop P 618. Hurtighærdende epoxyprodukt. Kræver certifikat at montere. Dyr kan indsættes i stien efter cirka et døgn. Hærdning tager længere tid ved lave temperaturer. Opfyld 2015-lovgivning

Læs mere

MERE FOKUS PÅ LEDELSE TAK! NÅR LANDMANDENS STRATEGIPROCES LYKKES

MERE FOKUS PÅ LEDELSE TAK! NÅR LANDMANDENS STRATEGIPROCES LYKKES MERE FOKUS PÅ LEDELSE TAK! NÅR LANDMANDENS STRATEGIPROCES LYKKES MERE FOKUS PÅ LEDELSE TAK! NÅR LANDMANDENS STRATEGI- PROCES LYKKES er udgivet af SEGES P/S SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse Agro Food

Læs mere

figur 10.1. Til venstre på figuren er faserne i byggeprocessen vist. Til højre to områder der indgår i alle faser.

figur 10.1. Til venstre på figuren er faserne i byggeprocessen vist. Til højre to områder der indgår i alle faser. Forberedelse fremmer I dette kapitel beskrives nogle af de faser og opgaver, hvor byggeprojektets aktører kan forbedre deres forberedelse og opgavestyring. Der er til dette vedlagt en folder der beskriver

Læs mere

Velfungerende drægtighedsstalde til løse søer

Velfungerende drægtighedsstalde til løse søer Velfungerende drægtighedsstalde til løse søer Konsulent Preben Høj, Sv. Aa. Christiansen Chefforsker Lisbeth Ulrich Hansen, VSP Svineproducent Torsten Troelsen, Herning Seniorprojektleder Thomas L. Jensen,

Læs mere

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på 34 til 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på 34 til 60 grader,

Læs mere

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima?

Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Hvordan kan innovative dynamiske facadeløsninger reducere støjen, give energibesparelser - og skabe et bedre indeklima? Art Andersen CPH og Inwido > Hvem er Art Andersen CPH? > Hvem er Inwido? Støjen trænger

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER

BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER BRANCHEVEJLEDNING OM HÅNDTERING AF GIPSPLADER 2. udgave 2009 Indhold 3 Indledning 4 Håndtering af pladeformater Brug af egnede tekniske hjælpemidler 6 Brug af egnede tekniske hjælpemidler Manuel håndtering

Læs mere

STATUS FOR PROJEKT JAGTENS HUS PR. D. 31. MARTS 2016

STATUS FOR PROJEKT JAGTENS HUS PR. D. 31. MARTS 2016 STATUS FOR PROJEKT JAGTENS HUS PR. D. 31. MARTS 2016 BYGGEPLADSEN Byggepladsens indretning og funktion er uændret i forhold til seneste opdatering, pånær én væsentlig ting: Den sidste af de gamle bygninger

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

LANDBRUGS BYGGERI Til det professionelle kvæg- og svinebrug

LANDBRUGS BYGGERI Til det professionelle kvæg- og svinebrug LANDBRUGS BYGGERI Til det professionelle kvæg- og svinebrug Rådgivere Arkitekter Ingeniører 2 SKITSEFORSLAG Skitsen skal afklare den daglige logistik og rutiner, samt være grundlag for et beregnet prisoverslag

Læs mere

Om Danbox Klimapavilloner & containere

Om Danbox Klimapavilloner & containere Om Danbox Klimapavilloner & containere Det bedste alternativ Vi oplever ofte, at vore kunder kommer til os, fordi de ønsker et billigt og nemt alternativ til nybyggeri, når de ønsker at udvide produktionen.

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER Tagudskiftning med intern udvidelse 1 HISTORIE / BAGGRUND Idrætscenteret i Grenaa blev bygget i 1980-81 og er resultatet af en indbudt konkurrence, som omfattede en helhedsplan

Læs mere

4. Tage med en hældning på over 60 grader

4. Tage med en hældning på over 60 grader 4. Tage med en hældning på over 60 grader 4.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på over 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på over 60 grader, skal

Læs mere

Velkommen til Flintholmgård

Velkommen til Flintholmgård Flintholmgård 2 Velkommen til Flintholmgård din ramme om et aktivt byliv Flintholmgård er 42 anderledes familieboliger beliggende centralt på Frederiksberg i det nye bykvarter omkring Flintholm Station.

Læs mere

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015

Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 Friheden 1 - HELHEDSPLAN Informationsmøde for Blok 8, den 9. december 2015 DAGSORDEN 1. Velkommen og valg af dirigent 2. Tidsplan 3. Gennemførelse af renoveringen Gennemgang af arbejderne vedr. badeværelser,

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

ERFARING STOR SAMT FLEKSIBILITET OG LEVERINGSSIKKERHED

ERFARING STOR SAMT FLEKSIBILITET OG LEVERINGSSIKKERHED TADION STOR ERFARING SAMT FLEKSIBILITET OG LEVERINGSSIKKERHED S amtidig er Spæncoms store viden og erfaring med byggeri sportsarenaer en garanti for at der er styr på selv de mindste detaljer og projekterne

Læs mere

Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt

Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Stenbjergvej, Aalborg Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Billeder fra næsten tilsvarende bolig. Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.: 79 38 13 10 Billederne

Læs mere

Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd

Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd Rapportskema til brug ved stikprøvekontrol af overholdelse af bestemmelserne vedrørende svinevelfærd Bekendtgørelse nr. 323 af 6. maj 2003 om beskyttelse af svin Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. november

Læs mere

www.seem.dk Flere og flere vælger Seem Al information på - dit naturlige valg.. Du stiller krav... Det gør vi også

www.seem.dk Flere og flere vælger Seem Al information på - dit naturlige valg.. Du stiller krav... Det gør vi også Al information på Flere og flere vælger Seem Du stiller krav... Det gør vi også - Jeg er stolt af at kunne sige, at vi i 36 år har produceret staldinventar i tæt samarbejde med kunderne. Det gør, at vi

Læs mere

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE NOTAT NR. 1345 Afregningsvægten hæves 2-4 kg/gris i 2014. Her beskrives konsekvens af øget slagtevægt og sammenhæng til tilladt produktionsomfang i forhold

Læs mere

Efter en gennemgang af programmet for aftenen, fortæller Sara Terp Uhre om status for, hvor boligselskabet står i renoveringsprojektet i dag:

Efter en gennemgang af programmet for aftenen, fortæller Sara Terp Uhre om status for, hvor boligselskabet står i renoveringsprojektet i dag: REFERAT Informations- og idémøde om renovering Afdeling Fruehøj: Torsdag den Klokken 19.00 21.20 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 21 beboere fra 19 husstande Sara Terp Uhre,

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

Byg sådan 4. Merisolering indvendigt af ydervæg traditionel løsning. paroc.dk PAROC PROTECTION. Isoleringen der beskytter mod brand og fugt

Byg sådan 4. Merisolering indvendigt af ydervæg traditionel løsning. paroc.dk PAROC PROTECTION. Isoleringen der beskytter mod brand og fugt Byg sådan 4 Merisolering indvendigt af ydervæg traditionel løsning paroc.dk PAROC PROTECTION Isoleringen der beskytter mod brand og fugt Januar 2013 INVENDIG ISOLERING HVIS FACADEN SKAL BIBEHOLDES, SOM

Læs mere

hansen facadeentreprenøren Hansen UnitAl modulsystem for facader

hansen facadeentreprenøren Hansen UnitAl modulsystem for facader hansen facadeentreprenøren HSHansen Hansen UnitAl modulsystem for facader Hansen UnitAl modulsystem for facader Referencer Word Trade Center, Malmø, Sverige 16-39 Forum Jären, Stavanger, Norge 42-51 Novozymes,

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG

lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG lundhilds Tegnestue tegnestue LAVENERGIBOLIG lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

6. Anlægsteknik. 6.1. Indretning af byggepladsen. 6. Anlægsteknik

6. Anlægsteknik. 6.1. Indretning af byggepladsen. 6. Anlægsteknik 6. Anlægsteknik 6. Anlægsteknik 6.1. Indretning af byggepladsen I det efterfølgende beskrives hvorledes byggepladsen er indrettet. Der er to hovedformål med at indrette en byggeplads, og de er som følger

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Love og vedtægter mv. Love og vedtægter vedr. byggeri Brandkrav til jordbrugserhvervets avls- og driftsbygninger Bygninger Teknik Miljø Arkivnr. 95.02-01 Udgivet 01.02.2008 Revideret

Læs mere

Miljø og afløb WWW.RC.DK

Miljø og afløb WWW.RC.DK Miljø og afløb WWW.RC.DK RC BETONVARER RC Betonvarer er en alsidig betonvareproducent med stor kompetence indenfor levering af kundetilpassede løsninger til miljø- og afløbsbranchen. En stab af erfarne

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande Langspændsreol Stærk, holdbar og alsidig - Langspændsreoler giver dig helt nye muligheder for opbevaring

Læs mere

Revideret kommissorium

Revideret kommissorium Center Familie og Handicap Journalnr: 27.00.00-G01-20-15 Ref.: Tanja Lillelund Telefon: 99887609 E-mail: tali@rebild.dk Dato: 22-12-2015 Revideret kommissorium Projekt: Fælles indsats Stamoplysninger Center/afdeling

Læs mere

VI BYGGER PÅ TILLID 2

VI BYGGER PÅ TILLID 2 BYGGER PÅ TILLID VI BYGGER PÅ TILLID 2 DIN PROFESSIONELLE SAMARBEJDSPARTNER MED MERE END 35 ÅRS ERFARING Kom indenfor hos en erfaren virksomhed, der blev grundlagt allerede i 1974 i Aalborg. Vi har udviklet

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af :DO:RE:MI: er en flot, funktionel og arkitektdesignet serie skabt i tæt samarbejde mellem Ruko og et af de førende skandinaviske arkitekthuse, Arkitema. Resultatet er en designlinje, der spejler arkitekturen

Læs mere

YTONG - Gør godt byggeri endnu bedre LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR YTONG MASSIVBLOKKE

YTONG - Gør godt byggeri endnu bedre LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR YTONG MASSIVBLOKKE YTONG - Gør godt byggeri endnu bedre LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR YTONG MASSIVBLOKKE YTONG Gør godt byggeri endnu bedre for YTONG MASSIVBLOKKE Indhold Indledning 3 Formål Projektering Levering & Produktindhold

Læs mere

Renovering af erhvervsbygninger

Renovering af erhvervsbygninger Renovering af erhvervsbygninger Energirenoveringer - Konference om energirigtige renoveringer i den bestående bygningsmasse. Mandag 25. september 2006. Jens Eg Rahbek Installationer, IT og Indeklima COWI

Læs mere

Holmegaard Høj Den perfekte bolig

Holmegaard Høj Den perfekte bolig Holmegaard Høj Den perfekte bolig SMUKKE RÆKKEHUSE I NATURSKØNT OMRÅDE Billeder af bygningerne er ikke rigtige fotografier, men 3D-visualiseringer, da de ikke er færdigbygget. Der tages forbehold for ændringer

Læs mere

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S S. 2 Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S Lars Knudsgaard startede Byggefirmaet Knudsgaard A/S som en traditionel tømrervirksomhed i 1997. Virksomheden har siden fastholdt en ekspansiv vækst og har

Læs mere

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Ombygning Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav ved ombygning Bygningsdel Ydervægge Terrændæk Loft og tag Komponentkrav: U-værdi / isoleringstykkelse 0,15 W/m 2 K (ca. 250 mm isolering)

Læs mere

ovenlys lys og komfortventilation med ovenlys

ovenlys lys og komfortventilation med ovenlys ovenlys lys og komfortventilation med ovenlys OM OS Vi er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 1958. I dag har vi bopæl og produktion i Ringsted, og vi er markedsleder i Danmark inden for tagrender

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre skole Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre Skole er oprindelig bygget i 1960 i 3 etaper.

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Hellukket kassette markise

Hellukket kassette markise Hellukket kassette markise Del oversigt... 2 Beskrivelse... 3 Montering... 4 Indstilling af hældningsvinkel... 7 Motor... 8 Vedligeholdelse... 9 1 Vi anbefaler at midst 2-3 personer arbejder sammen om

Læs mere

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Vægelementet Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Vægelementet Vægelementet solide fordele Vægelementet fra H+H Danmark A/S er den professionelle løsning til bagmure og skillevægge. Et effektivt system,

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Skiltning af større byggerier Vejledning. RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013

Skiltning af større byggerier Vejledning. RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013 Skiltning af større byggerier Vejledning RegionH Design design@regionh.dk 17276 maj 2013 Indholdsfortegnelse side 2 Skiltning af større byggerier - Vejledning - maj 2013 1. Overblik, baggrund og kontakt

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 21. november 2005 J.nr.: 03-31/350-0106 kpa Afgørelse i sagen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Gl Næssevej 53 Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-043109 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Brobæklunden 101-147 Brobæklunden 101 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. oktober 2012 Til den 12. oktober

Læs mere

Notat. 1. Bygherrekrav digitalt byggeri

Notat. 1. Bygherrekrav digitalt byggeri Notat Projekt Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus i Århus Projektkonkurrence Emne Bygherrekrav digitalt byggeri Bilag 20 1. Bygherrekrav digitalt byggeri 1.1 Bygherrens forventninger til brug af IKT

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Q-TRANSPORTMATERIEL A/S

Q-TRANSPORTMATERIEL A/S Q-TRANSPORTMATERIEL A/S Vejen til fremtiden går over intern materialehåndtering og logistik En totalleverandør, der kender din produktionsproces og dine problemstillinger og derfor kan diskutere løsninger

Læs mere

GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN. Guide til en god altansag. Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan

GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN. Guide til en god altansag. Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan GEM DENNE FOLDER GENNEM HELE BYGGEPERIODEN Guide til en god altansag Værd at vide, så du kan komme trygt igennem processen med at få altan Kære kommende altanejer... Vi skal nu i gang med at montere altaner

Læs mere

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 Rådgivende Arkitekter & Ingeniører Bygningskontoret NORD A/S Hobrovej 431, 9200 Aalborg SV Tlf.: 96 34 52 50

Læs mere

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Projektering og anvendelse Indhold Power Board - C plader Power Board - C montering Detaljer 5 Facader byggeeksempler 6 Power Board -C Plank 7 Power Board - C Plank

Læs mere

TILTRÆDELSESFORELÆSNING

TILTRÆDELSESFORELÆSNING TILTRÆDELSESFORELÆSNING STORE ISOLERINGSTYKKELSERS BETYDNING FOR KLIMASKÆRMENS BYGNINSFYSISKE FUNKTION TOMMY BUNCH-NIELSEN 12. DECEMBER 2013 Statik mit oprindelige fag Og stadig vigtigt for forståelsen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Digterparken 27 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj. BBR-nr.: 306-020016 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Fædresmindevej 28 Postnr./by: 5250 Odense SV BBR-nr.: 461-129072-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

ALBERTSLUND VEST TEMAGRUPPE BOLIG MØDE 7. APRIL 2014 NOTAT 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20.

ALBERTSLUND VEST TEMAGRUPPE BOLIG MØDE 7. APRIL 2014 NOTAT 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20. 1. MØDE I TEMAGRUPPEN BOLIG EGELUNDSKOLEN DEN 7. APRIL 2014 KL. 17.00 20.45 KORT OM TEMAGRUPPEN OG MØDETS FORM OG FORMÅL Temagruppen består af 99 beboere i Albertslund Vest, der tilmeldte sig gruppen på

Læs mere

Ophængt forskalling til støbning af brodæk

Ophængt forskalling til støbning af brodæk SYNOPSIS - 2008 Ophængt forskalling til støbning af brodæk Thomas Nielsen Pladsleder hos E. Pihl & Søn A.S. Akademiingeniør 1990. Telefon 4527 7200, mobil 4093 1509, e-mail thn@pihl-as.dk, web www.pihl-as.dk

Læs mere

Projektering af synlige betonoverflader

Projektering af synlige betonoverflader Projektering af synlige betonoverflader Tjekliste til anvendelse i projekteringen af betonkonstruktioner med synlige betonoverflader Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Søren F. Johansen, Dalton

Læs mere

Afgørelse i sagen om ændret placering og udformning af et stuehus i Bornholms Regionskommune.

Afgørelse i sagen om ændret placering og udformning af et stuehus i Bornholms Regionskommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. april 2005 J.nr.: 03-132/400-0003 BOL Afgørelse i sagen

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere

Bygninger over 1600 m 2

Bygninger over 1600 m 2 Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement Trykprøvning/Tæthedsprøvning: Efter måling udstedes et bygningscertifikat til bygherre/rekvirenten, som

Læs mere

VÆKSTPOTENTIALE I FIF-STIER DRIFT OG INDRETNING

VÆKSTPOTENTIALE I FIF-STIER DRIFT OG INDRETNING Støttet af: VÆKSTPOTENTIALE I FIF-STIER DRIFT OG INDRETNING ERFARING NR. 1504 Grise, som fravænnes i farestien, har potentiale for høj tilvækst. Fravænning i farestien etableres primært for at begrænse

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg Om Alcon A/S I 1978 trængte ingeniør Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig

Læs mere

Vi er vilde med tværfaglighed og fællesskab og bygger på begejstring. Constructa A/S er landsdækkende

Vi er vilde med tværfaglighed og fællesskab og bygger på begejstring. Constructa A/S er landsdækkende Vi er vilde med tværfaglighed og fællesskab og bygger på begejstring. Constructa A/S er landsdækkende arkitekt- og ingeniørvirksomhed, som mestrer alle facetter inden for ingeniør- og arkitektfaget. VI

Læs mere

en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg

en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg Det naturlige lys vores norm Mennesket har eksisteret i næste to millioner år, og vi har udviklet os i det naturlige lys. Vi har haft elektrisk lys

Læs mere

God læsning og inspiration. FAKRO Danmark A/S. Læs mere på fakro.dk og kontakt os direkte på 70 25 25 31 for mere information.

God læsning og inspiration. FAKRO Danmark A/S. Læs mere på fakro.dk og kontakt os direkte på 70 25 25 31 for mere information. Kære læser, Vi har udviklet dette materiale for at vise hvilke typer af projekter, som vi har deltaget i på det danske marked gennem de seneste år. Målgruppen for brochuren er arkitekter, bygherrer, håndværkere

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: 8990 Fårup BBR-nr.: 846-017938-002 Energikonsulent: Leif Hedensted Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Tagkonstruktioner. opstilling og afstivning af spær

Tagkonstruktioner. opstilling og afstivning af spær Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg & industri Tagkonstruktioner opstilling og afstivning af spær Undervisningsministeriet. Marts 2011. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg

Læs mere

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning

Tønder Forsyning A/S. Skærbæk renseanlæg. Slamafvandingsbygning Tønder Forsyning A/S Skærbæk renseanlæg Slamafvandingsbygning Tilbudsliste for Bygge- og anlægsentreprise August 2012 Bygherre: Tønder Forsyning A/S Rådgiver: Stationsvej 5 Vejlsøvej 23 6261 Bredebro 8600

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS. Udvikling i U-værdier

EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS. Udvikling i U-værdier EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS Udvikling i U-værdier Krav i 1979 Linjetab i 2001 2 1 www.energikoncept.dk 3 http://www.byggeriogenergi.dk/ 4 2 Energiløsninger bliver revideret og bliver løbende

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Jesper Nielsen, Gunnar Fuglsang, Peter Orby, Evald Zacho Byggeriets Arbejdsmiljøbus ERFARINGER MED PROJEKTERENDES OG RÅDGIVERES PLIGTER

Jesper Nielsen, Gunnar Fuglsang, Peter Orby, Evald Zacho Byggeriets Arbejdsmiljøbus ERFARINGER MED PROJEKTERENDES OG RÅDGIVERES PLIGTER Jesper Nielsen, Gunnar Fuglsang, Peter Orby, Evald Zacho Byggeriets Arbejdsmiljøbus ERFARINGER MED PROJEKTERENDES OG RÅDGIVERES PLIGTER Byggeriets arbejdsmiljøbus Et fælles partsprojekt i Danmark Mobil

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lysbroparken 63 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8600 Silkeborg BBR-nr.: 740-022583 Energikonsulent: Jens Kierstein Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere