Byplanvedtægt for byplanområde XXVII. i Herlev kommune. med tillæg nr. 1 og 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byplanvedtægt for byplanområde XXVII. i Herlev kommune. med tillæg nr. 1 og 2."

Transkript

1 Byplanvedtægt for byplanområde XXVII i Herlev kommune med tillæg nr. 1 og 2.

2 Byplanvedtægt for en del af Ll. Birkholm. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2o. februar 197o) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Herlev kommune. 1. Byplanvedtægtens område 1.1 Området begrænses som vist på vedhæftede kortbilag og omfatter følgende matr. nr.e: 7.kf og dele af matr. nr.ne 3 a, 7 b, lo a, 11 a, alle af Hjortespring by, Lindehøj sogn ( se bilag 3) samt alle parceller, der efter den 9. februar 1972 udstykkes fra de nævnte dele af ejendommene. 2. Områdets anvendelse 2.1 Området må med de i denne nævnte undtagelser kun anvendes til boligformål. 2.2 Der må inden for området ikke udøves nogen art af virksomhed, som ved støv, røg, lugt, støj, rystelser eller ved sit udseende eller på anden måde efter kommunalbestyrelsens skøn er til ulempe for de omboende. 2.3 Det er tilladt, at der på ejendommene drives sådan virksomhed, som almindeligvis udføres i beboelseslejligheder eller beboelseshuse, når virksomheden drives af den, der bebor den pågældende bolig, og når virksomheden efter kommunalbestyrelsens skøn drives på en sådan måde, at ejendommens karakter af beboelsesejendom ikke forandres (herunder ved skiltning og lign.), kvarterets præg af boligkvarter ikke brydes, eller virksomheden ikke fremkalder ulemper for de omboende eller fremkalder behov for parkeringsmuligheder, som ikke er til stede på den pågældende ejendom. 2.4 Ejendommene må i øvrigt ikke benyttes til nogen form for erhvervsvirksomhed. Medmindre virksomheden omfattes af 2.3, må der således ikke på ejendommene indrettes bebyggelse til eller udøves handels-, vognmands-, fabriks-, værksteds eller oplagsvirksomhed, ligesom der ikke må indrettes pensionat eller klublejlighed eller drives anden form for erhvervsmæssig udlejning. 2.5 Uanset foranstående bestemmelser kan der indenfor området indrettes supplementsrum i boligblokkene til benyttelse i forbindelse med den pågældende ejendoms beboelseslejligheder. I det omfang der ikke er behov for en sådan benyttelse, skal det efter kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse være tilladt at udleje supplementsrummene som klublejligheder fortrinsvis til unge under uddannelse.

3 2.6 Uanset foranstående bestemmelse kan der inden for boligområdet efter kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse opføres eller indrettes bebyggelse til følgende funktioner: Kollektive anlæg såsom vuggestuer, børnehaver, fritidshjem, vaskerier, ungdomsklubber, hobbyrum, selskabslokaler og lign. lokaler for liberale erhverv samt øvrige for bebyggelsen nødvendige fællesanlæg. Kommunalbestyrelsen har herudover mulighed for at tillade etablering af de for kvarterets daglige forsyning nødvendige butikker. 2.7 Der må ikke indrettes udendørs oplag i forbindelse med de ifølge nærværende vedtægt tilladelige virksomheder. 2.8 Inden for området kan der med kommunalbestyrelsens godkendelse opføres mindre legehuse og lign. i forbindelse med indretning af opholds- og legearealer. 2.9 Inden for området kan opføres transformerstationer til kvarterets daglige forsyning, når de ikke har mere end 30 m² bebygget areal og ikke gives en højde af mere end 3 m over terræn og når de udformes i overensstemmelse med den øvrige bebyggelse. 2.lo Ubebyggede arealer. for hvilke der ikke ifølge værende vedtægt er truffet anden bestemmelse, må kun anvendes til friarealer for området samt til skærmplantning. Anlæg og vedligeholdelse af de nævnte arealer forudsættes at ske i henhold til overenskomster med grundejerne og foretages af disse. 3. Offentlige områder 3.Indenfor byplanområdet forbeholdes de med IIIIII-skravering angivne områder til offentlige formål (område I: kirkegårdsudvidelse, område II:sygeplejekollegium og område III: skoleformål). 4. Bebyggelsens omfang og placering. 4.1 Bebyggelsen må kun opføres med en placering og i et omfang som vist på vedhæftede kortbilag nr Før der opføres bebyggelse i overensstemmelse med bebyggelsesplanen, skal der være sikret opholds- og parkeringsareal til den pågældende bebyggelse i henhold til byggelovgivningen og nærværende byplanvedtægts bestemmelser herom. 4.3 Inden for de i 2.10 nævnte friarealer for området skal der sikres passende arealer til leg og ophold for beboerne efter nærmere af kommunalbestyrelsen godkendte planer. Ubebyggede arealer på de enkelte ejendomme, som ikke benyttes til gård, legeplads eller lignende, skal anlægges og vedligeholdes som have. 4.4 Hegning må, bortset fra adskillelser mellem beboerhaver og omkring institutioner o. lign., ikke finde sted uden kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse.

4 4.5 Bestemmelser for boligbebyggelsen i 4 boliglag. Det på kortbilag nr. 1 med særlig signatur angivne område er boligbebyggelse i 4 boliglag og skal opføres med parterreetage, som ikke må anvendes til beboelse Udover disse birum kan der i det omfang, de lovkrævede lysafstande til anden bebyggelse tillader det, indrettes lokaler til formål fælles for områdets beboere. Langs den overfor nævnte boligbebyggelses syd- og vestvendte facader kan etableres overdækkede gangarealer. 4.6 Bestemmelser for boligbebyggelsen i 2 boliglag. Det på kortbilag nr. 1 med særlig signatur angivne område er boligbebyggelse og skal opføres i 2 boliglag med birumsfunktioner i udhuse. Langs bebyggelsens syd- og vestfacader anlægges beboerhaver. Der kan i forbindelse med invalideboliger opføres specielle vognporte og udhuse. 5. Bebyggelsens ydre fremtræden 5.1 Ingen skiltning og reklamering på ejendommene må finde sted. Denne bestemmelse gælder dog ikke for ejendomme, hvorpå det i medfør af nærværende vedtægts bestemmelser er tilladt at udøve erhvervsvirksomhed, idet der på sådanne ejendomme med kommunalbestyrelsens særlige tilladelse i hvert enkelt tilfælde må finde skiltning og reklamering sted i det efter kommunalbestyrelsens skøn sædvanlige omfang for virksomheder af den pågældende art. 5.2 Til udvendige bygningssider må ikke anvendes materialer, som efter kommunalbestyrelsens skøn virker skæmmende.

5 6. Vejforhold 6.1 Udlæg af nye veje og stier m.v. Der udlægges areal til følgende nye veje og stier med retning og beliggenhed som vist på vedhæftede kortbilag nr. 2. *) Tilslutningsvej: Vej M - U i en bredde af 27 m. Fordelingsveje: Vej I - T i en bredde af 17 m. Vej R - T i en bredde af 17 m. Vej J - R i en bredde af 17 m. Stamveje: (vest for Hjortespringvej) Vej A - C i en bredde af 11 m. Vej A - F i en bredde af 11 m. Vej B - E i en bredde af 11 m. Vej C - G i en bredde af 11 m. Vej D - I i en bredde af 11 m. (øst for Hjortespringvej) Vej J - L i en bredde af 11 m. Vej N - P i en bredde af 11 m. Vej K - 0 i en bredde af 11 m. Vej Q - S i en bredde af 11 m. *) Ved vejtilslutninger vil blive fastlagt oversigtslinier i overensstemmelse med ministeriet for offentlige arbejders vejregler ( jfr. bilag 2). Boligveje: Et system af boligveje i bredde og beliggenhed som vist på kortbilaget som i hvert enkelt tilfælde afsluttes med parkeringsplads. Bestemmelsen er ikke til hinder for, at der senere, med kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse, kan udlægges flere veje indenfor byplanområdet eller foretages omplacering af sådanne veje. Den endelige beliggenhed af disse veje vil om fornødent blive fastlagt i et tillæg til nærværende byplanvedtægt

6 Stier: Et hovedsystem af fodgænger- og cykelstier i en samlet bredde af 6 m med en beliggenhed som vist på bilag 2. Hele gang- og stisystemet skal forberedes til niveaufri skæringer med stam- og fordelingsveje. Bredden af tunneler er anført på kortbilaget. Bestemmelserne er ikke til hinder for, at der senere, med kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse, kan udlægges yderligere gang- og cykelstier eller foretages omplaceringer af sådanne indenfor byplanområdet. Den endelige beliggenhed af disse gang- og cykelstier vil om fornødent blive fastlagt i et tillæg til nærværende byplanvedtægt 6.2 Der udlægges areal til udvidelse af Hjortespringvej indenfor byplanområdets grænse således at vejen får en bredde af 28 m. Udvidelse af arealet skal falde ligeligt på vejens to sider. Der pålægges en byggelinie på 20 m målt fra vejmidte. 6.3 Den forlagte Klausdalsbrovej pålægges facadeløshed samt en byggelinie på 20 m regnet fra vejmidte. 6.4 Når den forlagte Klausdalsbrovej er etableret, nedlægges den eksisterende Klausdalsbrovej i henhold til bestemmelserne i vejbestyrelsesloven fra vejkrydset M til skæringen med den forlagte Klausdalsbrovej. 6.5 Der skal til bebyggelse udlægges parkeringsarealer svarende til 1½ bilplads pr. bolig. 7. Byplanvedtægtens overholdelse 7.1 Før noget byggeri påbegyndes eller en ejendoms hidtidige anvendelse ændres, skal der - medmindre kommunalbestyrelsen ansøges om godkendelse i henhold til byggelovgivningen - forelægges kommunalbestyrelsen tegninger, der viser grunden og dens omgivelser samt bygningernes beliggenhed på grunden og deres størrelse, form og indretning, ligesom den påtænkte anvendelse af bygningerne og grunden skal oplyses, således at kommunalbestyrelsen kan påse overensstemmelsen med byplanvedtægten. 8. Eksisterende bebyggelse 8.1 Nærværende byplanvedtægt er ikke til hinder for bibeholdelse af den eksisterende lovlige bebyggelse eller for fortsættelse af den hidtil lovligt gjorte brug af en ejendom. Udvidelse ved om- eller tilbygning eller ibrugtagen til anden anvendelse i strid med byplanvedtægtens bestemmelser må ikke finde sted.

7 9. Påtaleret 9.1 Påtaleret ifølge nærværende byplanvedtægt har alene Herlev kommunalbestyrelse. 10. Dispensationer fra og ændringer i byplanvedtægten 10.1 Mindre betydende lempelser af bestemmelserne i nærværende byplanvedtægt kan indrømmes af kommunalbestyrelsen, såfremt karakteren af det kvarter, som byplanen søger at skabe eller fastholde, ikke derved ændres Ændringer i byplanvedtægten kan ske efter kommunalbestyrelsens vedtagelse og med boligministeriets godkendelse efter reglerne om vedtagelse og godkendelse af nye byplaner Dispensationer fra byggelinier ved offentlige veje kan kun meddeles efter forhandling med den efter vejbestyrelsesloven myndighed, jfr. lovbekendtgørelse nr. 369 af 5.august Således vedtaget af Herlev kommunalbestyrelse. Den 9. februar P.k.v. sign.ib Juul sign. /H. Iversen

8 2.kt.B. j.nr /NP I medfør af 1 i lov om byplaner (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) godkendes foranstående af Herlev kommunalbestyrelse vedtagne forslag til partiel byplanvedtægt nr. XXVII for et område i Herlev kommune. Boligministeriet, den 20. oktober 1972 P.M.V. E.B. sign. Munck ekspsekr. El/GP TF T Fremsendes til tinglysningskontoret for Ballerup retskreds, idet man begærer foranstående tinglyst og noteret på samtlige nævnte ejendomme. Det bemærkes, at den del af matr. nr. 7 b der ligger indenfor byplanområdet, i henhold til landbrugsministeriets skrivelse af (U. J. 2825/1972) nu omfatter matr. nr. 7 mo og del af 7 b og 7 mm, alle Hjortespring by, Lindehøj sogn. Bekentgørelse har fundet sted. HERLEV KOMMUNALBESTYRELSE, den 24. november P.K.V. sign. Ib Juul /sign. H. Iversen INFØRT I DAGBOGEN den 27. nov FOR BALLERUP RETSKREDS Lyst på matr. nr. 7 kf, 3 a, 7 b, 7 mm, 7 mo, 10 a, 11 a. Aflyst på del af matr. nr. 7 b den 24. november 1980 i henhold til 8 i lokalplan nr. 9. Aflyst på matr. nr. 7 dp (tidligere del af 7 b ) den 12. september 1984 i henhold til 9 i lokalplan nr. 17.

9 Tillæg 1 til byplanvedtægt for byplanområde XXVII. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes som tillæg 1 til den af boligministeriet den 20. oktober 1972 godkendte byplanvedtægt for byplanområde XXVII i Herlev kommune følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område. Udover nedenstående bestemmelser gælder alle for det omhandlede område relevante bestemmelser i byplanvedtægt for byplanområde XXVII. 1. Tillæggets område. Området begrænses som vist på vedhæftede kortbilag nr. 4 og omfatter matr. nr. 7 mt og dele af matr. nr. 3 m og 3 i af Hjortespring by, Lindehøj sogn, samt alle parceller, der efter den 15. januar 1975 udstykkes herfra. 1.1 Tillægget angiver for matr. nr. 3 m og 3 i kun bestemmelse angående vejudvidelser og byggelinier for Hjortespringvej. 2. Områdets anvendelse. Området må kun anvendes til offentlige formål (plejehjem, beskyttede boliger, dagcentervirksomhed). 3. Bebyggelsens omfang og placering. Bebyggelsen må kun opføres med en placering og i et omfang, herunder etageantal, som vist på vedhæftede kortbilag nr. 4.

10 4. Vejforhold Der udlægges areal til udvidelse af Hjortespringvej inden for grænsen af det af tillægget omfattede område, således at vejen får en bredde af 28 m med beliggenhed, som vist på kortbilag 4. Der pålægges en byggelinie på 20 m målt fra vejmidte. 4.2 Der udlægges areal til udvidelse af fordelingsvej H-J (Klausdalsbrovej) mod syd til en bredde af 17 m. *) 4.3 Der udlægges areal til gang- og cyklestier i en samlet bredde af 6 m med en beliggenhed som vist på kortbilag Gang- og cyklestisystemet skal forberedes til de på kortbilaget viste niveaufri skæringer. Således vedtaget af Herlev kommunalbestyrelse, den 15. januar P.K.V. sign/ Ib Juul sign. /H. Iversen *) Ved punkterne H og J pålægges oversigtslinier i overensstemmelse med ministeriet for offentlige arbejders vejregler (jfr. Kortbilaget 4) Foranstående byplanvedtægt godkendes i medfør af 1 i lov om byplaner (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970). Miljøministeriet, d. 24. juli 1975 P.M.V. E.B. sign. Birger Christensen fuldm. 7.kt.j.nr. B El/jw Tf T Fremsendes til tinglysningskontoret for Ballerup retskreds, idet man begærer foranstående tinglyst og noteret på matr. nr. 7 mt, 3 m og 3 i Hjortespring by, Lindehøj sogn. Bekendtgørelse har fundet sted. HERLEV KOMMUNALBESTYRELSE, den 19. august P.K.V sign. Ib Juul /sign. H. Iversen INDFØRT I DAGBOGEN DEN 20. AUG FOR BALLERUP RETSKREDS Lyst. sign. J. A. Jacobsen /Sign. A. Ipsen sign. Mikkelsen

11 Tillæg nr. 2 til byplanvedtægt for byplanområde XXVII I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes som tillæg nr. 2 til den af boligministeriet den 20. oktober 1972 godkendte byplanvedtægt for byplanområde XXVII i Herlev kommune følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område. 1. Tillæggets område. Tillægget vedrører den del af byplanområde XXVII, der ligger øst for vej N-P (Peberhaven), jfr. vedhæftede kortbilag 5, og omfatter matr. nr. 7 mr 7 ms 7 mu, og 7 mv, Hjortespring by, Lindehøj sogn, samt alle parceller, der efter den 14. januar 1976 udstykkes herfra. 2. Bebyggelsens omfang og placering Uanset bestemmelserne i 4.1 og 4.5 i foranstående vedtægt må bebyggelse, bortset fra nedennævnte kollektive anlæg, kun opføres med en placering og i et omfang samt med antal boliglag, som det er vist på vedhæftede kortbilag 5. Uanset bestemmelserne i 4.1 i foranstående vedtægt kan bebyggelse til de i samme vedtægts 2.6 nævnte kollektive anlæg opføres i én etage indenfor det på kortbilag 5 med krydsskravering angivne område. 3. Vejforhold. Uanset bestemmelsen i 6.1 i foranstående vedtægt udlægges der ikke areal til vej Q-S. Således vedtaget af Herlev kommunalbestyrelse, den 14. januar P.k.v. sign. Ib Juul sign /H. Iversen

12 P. B. Kt. j.nr.440/1/7-3 Dm/Rs I medfør af 1 i lov om byplaner ( lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970, jfr. Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 541 af 27. oktober 1975) godkendes foranstående af Herlev kommunalbestyrelse vedtagne forslag til tillæg nr. 2 til partiel byplanvedtægt nr. XXVII for del af Lille Birkholm i Herlev kommune. Planstyrelsen, den 21. juli P.D.V. sign. David Munck eksp.sekr. El/jw TF T Fremsendes til tinglysningskontoret for Ballerup retskreds, idet man begærer foranstående tinglyst og noteret på samtlige ejendomme. Bekendtgørelse har fundet sted. HERLEV KOMMUNALBESTYRELSE, den 4. august P.K.V. sign. Henning Kristiansen viceborgmester /sign. H. Iversen INDFØRT I DAGBOGEN DEN 5. AUGUST 1976 FOR BALLERUP RETSKREDS. Lyst. sign. Jenny Sørensen retsassessor /sign. A. Ipsen

13

14

15

16

17