Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats"

Transkript

1 Regelforenkling Som led i sammenhængsreformen er regelforenkling det ene af 6 spor. Denne vil indebære, at der blive udarbejdet en ny LAB lov. Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2019 med få undtagelser, der træder i kraft henholdsvis 1. oktober 2019 (lempede registreringskrav til ledige) og 1. januar 2020 (forenkling af opgørelsen af ordinært ansatte ved løntilskud, harmonisering af merbeskæftigelseskrav for offentlig og private arbejdsgivere ved løntilskud). Regelforenklingen indeholder følgende elementer: 1. Færre og mere enkle proceskrav. Alle ledige skal have 4 samtaler de første 6 måneder, dette gælder også ved målgruppeskift. Herefter afholdes samtaler efter behov. Dog ikke ressource- og jobafklaringsforløb. De gældende regler om præcis hvornår en samtale skal afholdes afskaffes, dog fastholdes at, dagpengemodtagere skal udover de 4 samtaler have 2 fællessamtaler med A-kassen. Den første skal ligge indenfor de første 3 måneder, og den anden indenfor 6 måneder. Der åbnes mulighed for at A-kassen kan deltage via video. Fællessamtalen efter 16 måneders ledighed fastholdes ligeledes. Kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere, skal fortsat have første samtale indenfor 1 uge. Sygedagpengemodtagere, skal fortsat have første samtale inden udgangen af ottende sygefraværsuge. Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, skal senest efter 6 måneders ledighed, have et ret og pligt tilbud, hvis borgeren er for dårlig til at deltage i et tilbud, kan jobcenteret i særlige tilfælde udskyde ret og pligttidspunktet. Der stilles ikke længere krav om gentagende tilbud. Ud over ret og pligttilbuddet er det op til jobcenteret at vurdere, hvornår den enkelte borger har brug for yderlig indsats, Jobcentrene er forpligtet til løbende at vurdere, om den enkelte borger har behov for yderligere indsats. Uddannelseshjælps modtagerene, omfattes ikke af forslaget, men der arbejdes på at forenkle reglerne for denne gruppe. Udvalgte a-kasser får i en fire-årig periode ansvaret for 25 pct. af de nyledige dagpengemodtagere i de første tre måneder af ledighedsforløbet. De borgere med størst risiko for at blive langtidsledige forbliver i jobcenteret. Ret og pligtmentor afskaffes, ligeledes afskaffes reglen om en selvstændig mentorkonkrakt. Alle målgrupper omfattes af standby-ordningen. Alle alvorligt syge kan undtages kontaktforløbet. Sygedagpenge vil fortsat have en særlig standby-ordning. Reglerne om mindre intensiv indsats udvides til at omfatte alle målgrupper, og derudover skal personer der er omfattet af mindre intensiv indsats ikke selv søge arbejde de sidste 6 uger inden overgangen til fuldtidsjob, barsel, efterløn m.m.

2 Kravet om at tjekke jobforslag hver 7 dag, bortfalder, og systematisk henvisningsforløb afskaffes. 2. Flere ens regler på tværes af målgruppen. Alle målgrupper inddeles i to undergrupper 1. Borgere tæt på arbejdsmarkedet, 2. Borgere langt fra arbejdsmarkedet Reglerne for løntilskud harmoniseres. For borgere tæt på arbejdsmarkedet bliver varighedsbegrænsningen seks måneder for privat løntilskud, og fire måneder for offentligt løntilskud. For borgere langt fra arbejdsmarkedet, bliver varighedsbegrænsningen seks måneder for både offentlig og privat løntilskud, med mulighed for forlængelse i yderlige seks måneder. Det bliver muligt at fortsætte i et løntilskud selvom der skiftes ydelse undervejs Voksenlærlingeordningen forenkles til tre målgrupper. 1. Ledige ufaglærte og ledige faglærte med forældet uddannelse, 2. Ledige faglærte med, mere end seks måneders ledighed. For begge grupper gælder følgende: ingen krav om positivliste, tilskud på 45 kr. i timen hele uddannelsen, kan ikke gå i voksenlære i en virksomhed hvor pgl. har været ansat indenfor de seneste 6 måneder. Kan gå i voksenlære fra første ledighedsdag. 3. Ufaglært beskæftigede, tilskud på 30 kr. i timen de første 2 år af uddannelsen, krav om at uddannelsen findes på en landsdækkende positivliste. Varighedsbegrænsningerne for virksomhedspraktik ensartes. For borgere tæt på arbejdsmarkedet er varighedsbegrænsningen 4 uger. For borgere langt fra arbejdsmarkedet er varighedsbegrænsningen 13 uger med mulighed for at forlænge optil 26 uger efter en konkret vurdering, og ved særlig behov er der mulighed for yderligere forlængelse. En ordning for tilbud til unge under 18 år, og denne ordning vil give mulighed for virksomhedspraktik samt vejledning og opkvalificering. Udsatte borgere skal have mulighed for virksomhedspraktik i den virksomhed hvor de senest har været ansat, forudsat at jobcenteret sikrer sig at praktikken udgør nye arbejdsfunktioner. Jobsigtet med virksomhedspraktik skærpes. Varighedsbegrænsningen på 6 ugers vejledning og opkvalificering fjernes for dagpengemodtagere samt ledige selvforsørgere. Ledige fleksjobbere skal have mulighed for at få tilbud om ordinær uddannelse. Reglerne for dagpenge og uddannelseshjælp bliver ens, ift. mulighed for at give unge under 30 år mulighed for kompetencegivende uddannelse som led i beskæftigelsesindsatsen. Alle ledige får ret til en læse-,skrive-, regnetest, medmindre jobcenteret vurderer, at der ikke er behov for det. Hvis testen viser et behov, har den ledige ret til for læse-, skrive, regnekursus.

3 Uddannelseshjælpsmodtagere, skal stadig testes indenfor en måned. Det samme gælder de unge under 25 år på dagpenge med uddannelsespålæg. De to varslingspuljer slås sammen til en, og forsøget med varslingsindsatsen bliver permanent, således at puljen omfatter virksomheder med ned til 20 ansatte når mindst halvdelen afskediges. 3. Flere digitale løsninger for borgere og virksomheder, Vitas skal automatisk trække data fra e-indkomst og DFDG, således bliver det lettere for arbejdsgiver at ansøge om virksomhedspraktik og løntilskud. Merbeskæftigelseskravet ensartes, således at det der er gældende for private virksomheder, også kommer til at gælde for de offentlige virksomheder. Arbejdsgivere skal søge om virksomhedsrettede tilbud via VITAS, og det bliver muligt ligeledes at søge om jobrotation, fleksjob, mentor, hjælpemidler samt personlig assistance via VITAS. Selvbooking gøres obligatorisk for jobparate kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet, sygedagpengemodtagere, samt sygemeldte i jobafklaringsforløb. (Det bliver dog muligt at fritage borgere med meget ringe itkundskaber, betydelig sprogbarrierer eller funktionsnedsættelse). Alle borgere skal have et CV på Jobnet, der udarbejdes et CV, som er målrettet udsatte grupper, der vil være mulighed for at undtage en borger, med samme begrundelse som ovenfor. Det bliver obligatorisk for alle at modtage Min plan og tilbud digitalt på Jobnet, og Min plan ændres så den kan indeholde flere jobmål og delmål. 4. Mere enkel styring af kommunens udgifter. Den statslige refusion af kommunens udgifter til aktivering fjernes, og dermed får kommunen det fulde finansieringsansvar for udgifter til aktiveringsindsatsen. Kommunen kompenseres i stedet gennem budgetgarantien. 5. Fokus på kommunens resultater. Der introduceres en benchmark-rapport, der giver indsigt i beskæftigelsesindsatsen, ved at sammenligne kommunernes resultater og indsats. Rapporten skal bl.a. danne grundlag for møder med KL, hvor resultaterne drøftes, samt indsamling af handleplaner fra kommuner med konsekvent dårlige resultater. Der vil blive foretaget andre målinger fx på hvor mange ledige der ikke får en indsats.

4 Økonomi Kommunerne bliver aflastet for administrative opgaver for ca. ½mia. kr. svarende til fuldtidsansatte. Sammen med borgeren En helhedsorienteret indsats Som et andet spor i sammenhængsreformen er regeringen kommet med udspillet Sammen med borgeren- En helhedsorienteret indsats. Ideen bag sporet er at der skal udarbejdes en helt ny hovedlov der skal sammen tænker, og går på tværs af, syv forskellige sektorlove, for derved at skabe rammerne for en helhedsorienteret indsats, som tager udgangspunkt i den enkelte borgeres behov, og som indebærer, at borgere og familier med komplekse problemer får én samlet indgang til den offentlige sektor. Loven skal bygge på frivillighed, og danne ramme for et helhedsorienteret samarbejde med den gruppe borgere og familier, som har komplekse og sammensatte problemer, der går på tværs af velfærdsområder. Baggrund for aftalen er at mange borgere eller familier med komplekse problemer modtager indsatser fra forskellige dele af den offentlige sektor, alene gruppen der både modtager sociale indsatser og beskæftigelsesindsatser, udgør over borgere, og hertil kommer de borgere, som også modtager hjælp og indsatser fra fx psykiatrien, børn der har behov for støtte til uddannelse osv. Loven skal skabe rammer for at borgere kan få én visitation og én samlet afgørelse og klageadgang. En udredning en plan De forskellige lovgivningsformål, begreber og proceskrav samt de begrænsede muligheder for at genbruge og dele oplysninger udgør ofte barrierer for at gennemføre en helhedsorienteret udredning i praksis. Med den nye lov får borgeren mulighed for at få en samlet, tværfaglig og helhedsorienteret udredning på baggrund af sin samlede livssituation og ressourcer(da der er tale om en samlet sag, skal indkomne oplysninger bruges til alle aspekter af sagen).på den baggrund kan borgeren og kommunen i fællesskab fastlægge en samlet helhedsorienteret plan, der indeholder både mål og alle indsatser der skal føre frem til målet. En afgørelse en plan I stedet for at modtage særskilte afgørelser og klagevejledninger for de forskellige indsatser som borgere modtager, hvilket kan virker forvirrende og tungt, skal borger med ny lov modtage en tværfaglig og samlet skriftlig afgørelse om indsatser, og får dermed mulighed for at afgive en samlet klage. De eksisterende klagemuligheder på sundhedsområdet opretholdes. Bedre samspil mellem lovgivninger- En samlet afgørelse om støtteordninger Bestemmelserne om støtteordninger på social- og beskæftigelsesområdet skal samordnes, så alle borgere, der modtager både mentorstøtte og socialpædagogisk støtte, kan få en samlet afgørelse om tildeling af støtte på tværs af de to ordninger, og modtage støtte fra begge områder af en person (bostøtte-mentor).

5 Helhedsorienteret indsats til borgere med planer i psykiatrien Borgere, hvor kommunen vurderer et beskæftigelsesrettet udviklingspotentiale, der har mindst en plan i kommunen og mindst en plan i psykiatrien, bliver en del af målgruppen for den nye lov. Det gøres lettere for borgere at give samtykke til at relevante sundhedsoplysninger også kan indgå i borgerens helhedsorienterede plan, og regeringen vil fremsætte et lovforslag om at udskrivningsaftaler og koordinationsplaner i psykiatrien gøres obligatoriske for alle voksne indlagte, som modtager støtte efter serviceloven. Borgere med meget tunge sociale problemer kan have vanskeligt ved at leve op til kravene på beskæftigelsesområdet, og det er afgørende at de får et tilbud på både social og beskæftigelsesområdet, der er individuelt. Med den nye regelforenkling af LAB får kommunen nye muligheder for at lave en fleksibel indsats, således at de mest udsatte borgere i en periode eksempelvis får en pause til at koncentrere sig om eks misbrugsbehandling. Det er centralt for regeringen at borgeren selv vælger at modtage en helhedsorienteret indsats, derfor skal borgeren give samtykke til at modtage indsatsen. Samtidig vil borgeren hele tiden kunne trække sit samtykke tilbage, og skal så i stedet have hjælp efter de relevante sektorlovgivninger. Der kan med de nye regler om en plan, udarbejdes en helhedsorienteret plan for hele familien(efter servicelovens 140 a) hvis der gives samtykke til det. Dog vil reglerne om særlig støtte eller handicapkompenserende støtte til udsatte børn og unge, ikke indgå i den nye hovedlov. Mestring af eget liv Fleksjobordningen skal tilpasses, så det bliver muligt for borgeren at prøve kræfter med et job på almindelige vilkår, eksempelvis på deltid, hvis jobbet ikke lykkes kan de vende tilbage til fleksjobs ordningen inden for 2 år uden krav om genudredning. Ligeledes vil regeringen igangsætte forsøg på socialområdet, hvor kommunerne kan afprøve nye redskaber, der styrker borgerens evne og mulighed for at levet et mere selvstændigt liv. Som en af del af forsøgsordningen skal det være muligt at visitere borgere til et fleksibelt forløb med socialpædagogisk støtte, hvor der tildeles et fleksibelt frem for fast antal støttetimer. Partnerskab for implementering Regeringen foreslår at afsætte 120 mio. kr i til etablering af et partnerskab med landets kommuner, som skal arbejde målrettet med helhedsorienterede indsatser. Midlerne skal anvendes i kommunerne fx til udvikling af nye IT-systemer og til implementeringsstøtte. Aftale om koordinerende sagsbehandler Der er behov for, at borgeren oplever et koordineret forløb, hvor en eller flere sagsbehandlere har det fulde overblik over borgerens sag. Derfor vil regeringen indgå en national aftale med KL, aftalen skal sikre gode principper for, hvordan borgerens kontakt til sagsbehandlere kan forenkles.

6 Der vil blive udarbejdet inspirationsmateriale, i samarbejde med KL, omkring organisering, kulturforandring kompetenceudvikling, økonomistyring af tværgående indsatser, mv. Organisering og sammenspil med rehabiliteringsteamet Ansvaret for den helhedsorienterende udredning og tildeling af indsatser placeres entydigt i kommunalbestyrelsen, der beslutter hvilken enhed i kommunen der skal udføre den helhedsorienterede indsats. For at skabe en sammenhæng mellem den nye lov og rehabiliteringsteamet, vil regeringen som noget nyt give kommunen mulighed for at tildele rehabiliteringsteamet kompetence til at træffe afgørelse om visitation til henholdsvis ressourceforløb og fleksjob. Samt at teamet får kompetence til at træffe afgørelse om indsatser på tværs af social, sundhed og beskæftigelsesområdet i fx ressourceforløb. Det vil herunder blive muligt at træffe afgørelse om indsatser efter den ny hovedlov for borgere omfattet af den helhedsorienterede indsats. Organisationen Da hele grundlaget for den nye lov er frivillighed, vil det kun være de borgere der selv vælger indsatsen, der skal håndteres efter denne lov, mens de øvrige borgere med samme problemstillinger stadig skal håndteres af de forskellige sektorlove. Dette vil betyde at det skal være muligt at arbejdes i to spor med denne gruppe, samt muligt at skifte mellem sporene, da borger til hver en tid kan trække sit samtykke tilbage, og dermed beskæftigelsesmæssigt have indsats efter LAB loven. Borger kan også til hver et tidspunkt give sit samtykke, til at få sagen behandlet efter den nye lov. De to sidstnævnte situationer, bevirker der skal arbejdes med en metode der gør overgangen fra LAB til ny lov, og omvendt, smidig.

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Fire samtaler i jobcenteret det første halve år (også ved ydelsesskift) herefter individuelt tilrettelagt Kontant- og

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Nedenstående er de enkelte forenklingsforslag, som fremgår af udspillet Mere frihed. Mindre bureaukrati.

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Forenkling af beskæftigelsesindsatsen v. Jørgen Erlandsen Beskæftigelse og Sundhed KSB-møde den 7. november 2018 Hovedelementer i aftalen Færre og mere enkle proceskrav Ens regler på tværs af målgrupper

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats P r æ s e n t a t i Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Opgør med en kompleks lovgivning Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret 60 gange Et regelsæt fyldt med knopskydninger

Læs mere

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 1 Udkast til ny beskæftigelseslov 2 Aftalen bygger pa følgende grundelementer: Færre og

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats August 2018 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. ELLER? Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 HVORFOR EN FORENKLET INDSATS? - BAGGRUND OG INTENTIONER Kompleks og omfattende lovgivning ønske om forenklinger og større overskuelighed

Læs mere

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser Bilag 1 Paragrafnøgle Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016 med senere ændringer (og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BAB og Bekendtgørelse

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Notat 29. oktober 2018 Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet, at der er indgået aftale mellem Regeringen,

Læs mere

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med.

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesministeriet NOVEMBER 2017 EN FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS 3 Forord Denne gang skal det lykkes. Regeringen

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

I. Principper for en ny hovedlov om helhedsorienteret indsats

I. Principper for en ny hovedlov om helhedsorienteret indsats Aftaletekst 11. december 2018 Aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om rammerne for en helhedsorienteret indsats for borgere

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej.

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej. 180827 Foreløbig vurdering af Aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

OKTOBER Sammen med borgeren. En helhedsorienteret indsats. Finansministeriet

OKTOBER Sammen med borgeren. En helhedsorienteret indsats. Finansministeriet OKTOBER 2018 Sammen med borgeren En helhedsorienteret indsats Finansministeriet OKTOBER 2018 Sammen med borgeren En helhedsorienteret indsats Sammen med borgeren En helhedsorienteret indsats Finansministeriet

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis

Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis Hvad er på STARs program i 2015 for de udsatte Implementering!: Reform af førtidspension og fleksjob (Januar 2013) Kontanthjælpsreformen

Læs mere

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS / AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS Oplæg til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 24. september 2018 v. kontorchef Marianne Becker Andersen Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti,

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

From: Brian Siggaard Sent: 29. august 2018 15:01 Subject: Forenklet beskæftigelsesindsats Attachments: Oversigt over aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen.pdf; Forenkling af beskæftigelsesindsastsen.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 3. november 2015 November 2015 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Mikrolån Forsøg med mikrolån til jobparate kontakthjælpsmodtagere, uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere og jobparate selvforsørgede.

Læs mere

Benspænd for borgere og virksomheder

Benspænd for borgere og virksomheder Benspænd for borgere og virksomheder Virksomhederne mangler arbejdskraft Over en halv million borgere udenfor arbejdsmarkedet Danmark har brug for et effektivt beskæftigelsessystem, som kan levere individuelt

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Større valgfrihed og større ansvar for at demonstrere at man står til rådighed Tidlig og intensiv indsats målrettet jobsøgningsstøtte fra dag

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018

Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018 beskrivelse Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018 Der er i dag forskellige varighedsbegrænsninger for ansættelse med løntilskud for forskellige målgrupper, alt efter om

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Almindelige bemærkninger Indhold 1. Indledning... 6 1.1. Baggrund for lovforslaget... 6 1.1.1. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats... 6

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018

Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018 Initiativbeskrivelse Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018 Baggrund Når en virksomhed skal have en person i virksomhedspraktik eller i løntilskudsjob skal en række

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del Bilag 155 Offentligt Regeringens udspil om forenklet beskæftigelsesindsats må suppleres Regeringen fremlagde i november sit udspil "Mere frihed. Mindre bureaukrati.

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering star@star.dk cc: gyk@star.dk, sar@star.dk og hes@star.dk 11. februar 2019 asd Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet:

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst September 2016 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Reformen har som mål, at Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats Ledige får et reelt

Læs mere

Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser

Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser Nedenfor beskrives virknings- og overgangsbestemmelserne vedrørende ændringer, der træder i kraft 1. januar 2015 i forhold til: 1. Jobrotation 2. Målrettet

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Østjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

FØP 50 % før 1. januar Der forventes 8 helårspersoner mere på ordningen end budgetlagt.

FØP 50 % før 1. januar Der forventes 8 helårspersoner mere på ordningen end budgetlagt. Arbejdsmarkedsudvalget (Hele 1.000 kr.) Korrigeret Forventet års- Tekst budget 2018 forbrug 2018 Afvigelse Bemærkninger Center for Job, Unge og Borgerservice: Integrations- og introduktionsprogram, statsrefusion

Læs mere

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Reformer og Rummelighed Vejledningsjura Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Kontanthjælpsreformen Grundlag og baggrund for reformen Målgrupper i LAB 2 Uddannelseshjælp og kontanthjælp efter

Læs mere

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE HVEM TALER VI OM? 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000 100 000 50 000-1984 1985 1986 1987 1988 1989

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december 2017 19. juni 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret januar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst Marts 2017 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data for,

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler Jobcenter Jammerbugt vil med dette forsøg skabe mulighed

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Bemærkninger til lovforslaget Specielle bemærkninger Indhold Til 1... 8 Til 2... 10 Til 3... 11 Til 5... 12 Til 6... 13 Til 7... 15 Til 8... 16

Læs mere

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 8. december 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 13.08.2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere