Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune."

Transkript

1 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution, Børnenes Kontors Daginstitution og Esbjerg Kommune om institutionens drift som daginstitution for børn. Der er for institutionen oprettet vedtægt, der den som grundlag for denne driftsoverenskomst er godkendt af Esbjerg Kommune, Ifølge dagtilbudsloven har kommunen det overordnede ansvar for dagtilbuddene i kommunen. De selvejende daginstitutioner indgår i kommunens tilbudsstruktur og er en integreret del både af kommunens samlede generelle tilbud til børn og af den forebyggende og støttende indsats til børn. Selvejende daginstitutioner er omfattet af kommunens børnepolitik og de af kommunen fastsatte mål og rammer for dagtilbuddenes arbejde. Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende daginstitutioner. Institutionen er omfattet af bl.a. offentlighedsloven og forvaltningsloven. I henhold til kapitel 7 i lov om social service og 6, 14, 15, 16, 19, 26, 32 og 35 i dagtilbudsloven samt 16 om tilsyn i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område indgås følgende overenskomst: 1 Antallet af pladser i institutionen fastsættes til ca. 124 inkl. 15 specialpladser og står til rådighed for Esbjerg Kommune. Antallet af pladser i institutionen kan af kommunen ændres i opadgående eller nedadgående retning i takt med ændret behov for pladser. Om anvendelsen af pladser henvises i øvrigt til driftsoverenskomstens 9, stk. 1. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, som gælder for institutionen. 2 Bestemmelse om optagelse i institutionen træffes af kommunen, i overensstemmelse med de af kommunen fastlagte visitationskriterier. Indskrivning af børn i institutionen sker i dialog med institutionens leder. 3 Institutionens leder varetager under ansvar over for institutionsbestyrelsen (og forældrebestyrelsen når den to-strengede bestyrelsesmodel anvendes) den daglige pædagogiske og administrative ledelse af institutionen.

2 4 Institutionen holder åbent på følgende ugedage mandag - fredag og den ugentlige åbningstid er: 49 timer, der henvises til vedtægt for institutionen. Institutionen er omfattet af lukkedage i samme omfang som kommunale daginstitutioner. Ændring af den af bestyrelsen fastlagte åbningstid skal godkendes af kommunen. 5 Institutionen skal følge den lovgivning som gælder for daginstitutioner. 6 Institutionens bestyrelse ansætter og afskediger personale inden for de rammer, der er fastsat i det af kommunen godkendte budget, jf. driftsoverenskomstens 7 og 9. Ansættelse af institutionens leder sker under forbehold af kommunens godkendelse. Institutionen må ved opslag af stillingen tage forbehold herom. Ansættelse kan ikke endelig meddeles før kommunens godkendelse foreligger. Ved afskedigelse af institutionens leder orienteres kommunen, da sagsbehandlingen foretages af institutionens administrator og/eller paraplyorganisation. Institutionen skal på samme vilkår som kommunale institutioner indgå i praktikforløb/aftaler i forbindelse med pædagogiske uddannelser. 7 Løn og andre ansættelsesvilkår for institutionens personale fastsættes i henhold til de af KL efter forhandling med de for institutionens personale forhandlingsberettigede personaleorganisationer indgåede overenskomster og fastsatte bestemmelser. Institutionen er underlagt Kommunernes Lønningsnævns kompetence og løntilsyn. Bestyrelsen har kompetence til at forhandle og indgå aftaler med de faglige organisationer om lokal løndannelse. Bestyrelsen er ansvarlig for, at der er budgetmæssig dækning for sådanne aftalte lønelementer, og at aftalen holder sig inden for de af kommunalbestyrelsen fastsatte retningslinjer/lokale aftaler og rammer. 8 Beregning og udbetaling af lønninger sker ved institutionens foranstaltning. 9 Kommunen afholder institutionens driftsudgifter på grundlag af det af kommunen godkendte

3 årsbudget og i henhold til retningslinjer fastsat af kommunen. Institutionen er således omfattet af kommunalbestyrelsens retningslinjer for personalenormering, retningslinjer om "pengene følger barnet" samt andre retningslinjer om anvendelse af driftsmidlerne, herunder økonomisk selvforvaltning, rammestyring m.v. Budget udarbejdes af kommunen på baggrund af oplysninger fra den selvejende institution. Hvor administrationen varetages af en ekstern administrator, udformes budget på baggrund af oplysninger fra denne. Bestyrelsen er forpligtet til, på ethvert tidspunkt, at give kommunen de oplysninger til brug for tilsyn med at forpligtelserne i driftsoverenskomstens 10, stk. 1, overholdes. Hvor bestyrelsen vælger at lade administrationen, herunder lønudbetaling, varetage af en administrator, er bestyrelsen forpligtet til at sikre, at administrator holder institutionens driftstilskud adskilt fra andre midler - herunder administrators egne midler - på særlig konto. Bestyrelsen skal overholde Indenrigs- og Socialministeriets regler om budget- og - regnskabsforhold. Institutionen forpligter sig til nøje at overholde kommunens godkendte budget (herunder regler om overførselsadgang) samt til at indhente fornøden bevilling til dækning af uforudsete udgifter, før disse afholdes. Institutionen foretager en løbende budgetkontrol efter regler, der er fastsat af kommunen. Institutionen kan ikke indgå løbende kontrakter med et opsigelsesvarsel på mere end 6 måneder, uden kommunens forudgående godkendelse. Løbende kontrakter skal kunne opsiges frit til udløb efter maksimalt 6 måneder. Institutionen er dog omfattet af retningslinjer for budgetadministration, jf. driftsoverenskomstens 9, stk. 1. Institutionen kan ikke indgå løbende kontrakter til finansiering af formål, som ikke har den fornødne bevillingsmæssige hjemmel i kommunalbestyrelsens godkendte budget. Huslejeaftaler skal altid godkendes af Kommunen. 10 Institutionens bogholderi og regnskabsførelse varetages af institutionen. Når institutionen selv varetager de nævnte opgaver, indsendes regnskabet til kommunen inden en nærmere fastsat frist. Regnskabet revideres af en revisor som kommunen har godkendt. Esbjerg Kommune afholder til institutionen et administrationsbidrag, der beregnes som 2,1 % af budgettet (eksklusiv ejendomsudgifter). De administrative opgaver omfatter løn, budget og regnskab, revision og personalejuridisk bistand.

4 11 Til institutionens daglige udgifter udbetaler kommunen efter særlig aftale tilskud, normalt månedsvist forud. Betaling af ejendomsudgifter sker ved institutionens foranstaltning. 12 Den endelige fastsættelse af kommunens betaling af udgifter til institutionens drift sker på grundlag af institutionens årsregnskab, der skal omfatte både driftsregnskab, status og aflægges i overensstemmelse med budgettets kontoplan. Jf. i øvrigt driftsoverenskomstens 9, stk. 1. Ubrugte tilskud fra fonde og private overføres til næste regnskabsår til brug ud over kommunens godkendte budget. 13 For institutioner, hvor den selvejende institution ejer bygningerne, gælder: De udgifter, som kommunen måtte udrede til institutionens om- / eller tilbygning og til ekstraordinær vedligeholdelse og til ekstraordinær anskaffelse af inventar, der giver institutionen varig værdiforøgelse, betragtes som lån og skal sikres ved pant eller gældsbrev i institutionens ejendom. Pantsikrede lån afskrives over en nærmere aftalt årrække. For institutioner i lejede lokaler kan de i stk. 1 nævnte lån sikres ved et gældsbrev. Ved institutionens ophør tilfalder alt løsøre/inventar, der er finansieret over kommunens budget, kommunen. 14 Institutionen må ikke uden kommunens forudgående samtykke afhænde, pantsætte eller udleje institutionens faste ejendom(me) eller benytte ejendommen(e) til andet formål end til daginstitution og aktiviteter for børn, eller hvad der er beskrevet i driftsoverenskomsten eller tillæg hertil. Institutionen kan ikke uden kommunens forudgående samtykke træffe beslutning om optagelse eller overtagelse af lån - ej heller ved mellemregning med andre institutioner - eller ændringer i lånevilkår eller forpligte sig ved kaution eller anden økonomisk garanti eller foretage ændring af vilkår for eventuelle eksisterende garantiforpligtelser eller lignende.

5 Institutionen kan ikke påtage sig forpligtelser, der skal finansieres ved optagelse af lån, forinden institutionen har opnået kommunens samtykke til finansiering ved lån. Stk. 4 Ved denne driftsoverenskomsts ophør skal eventuel formue anvendes til sociale eller sundhedsmæssige formål for børn og unge, idet anvendelsen skal godkendes af kommunen, jf. bestemmelserne i de af kommunen godkendte vedtægter. Overskud, som er tilvejebragt via det kommunale driftstilskud, betragtes ikke som formue. 15 Overenskomsten kan af begge parter opsiges med 9 måneders varsel til den første i en måned. Dansk rets almindelige regler om misligholdelse i kontraktforhold finder i øvrigt anvendelse. Ved opsigelse af driftsoverenskomsten skal der tages stilling til, hvorledes fastsatte retningslinjer jf. driftsoverenskomstens 9, stk. 1 - f.eks. retningslinjer for anvendelse af institutionens midler - skal kunne finde anvendelse i den periode, hvor opsigelsesvarslet løber. 16 Bestyrelsen skal overfor kommunen tilkendegive, hvilke af Esbjerg Kommunes koncernpolitikker institutionen kan gøre brug. Aftaler indgået mellem kommunen og institutionens bestyrelse vedrørende nærmere enkeltheder om institutionsdriften, f.eks. koncernpolitikker og aftaler om sociale kontrakter, kan indeholdes i protokollerede tillæg til overenskomsten. Overenskomstparterne kan anmode om forhandling af hele eller dele af nærværende driftsoverenskomst samt om tillæg til driftsoverenskomsten. Denne forhandling skal finde sted senest 3 måneder efter at anmodningen er fremsendt. Driftsoverenskomst henviser til bestemmelser i lovgivningen. I det omfang lovgivningen ændres, skal der tages stilling til, om driftsoverenskomsten alene skal ændres redaktionelt, eller om en ændret lovgivning giver anledning ændringer i medfør af driftsoverenskomstens 15, stk. 1, 16, stk. 1 eller 16, stk Driftsoverenskomsten træder i kraft den Dato: For den selvejende institutions bestyrelse Dato: For Esbjerg Kommune

6

Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune

Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune Bilag 1 (Til følgeskrivelse) Eksempel på driftsoverenskomst mellem en selvejende daginstitution og en kommune Driftsoverenskomst mellem Kommune og bestyrelsen for beliggende om institutionens drift som

Læs mere

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen.

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen. Driftsoverenskomst Driftsoverenskomst mellem Frederikssund Kommune og Bestyrelsen for Sct. Georgs Gårdens Børnehus, beliggende Valmuevej 10, om institutionens drift som integreret daginstitution for børn

Læs mere

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst.

Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af Nordfyns Kommune, som grundlag for denne overenskomst. Driftsoverenskomst mellem Nordfyns Kommune og Bestyrelsen for Bogense Børnehave, Sct Anna gade 9, om børnehavens drift som daginstitution. Der er for børnehaven oprettet vedtægt, der den er godkendt af

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune

Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune Den 26. juni 2007 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Troldehøjen og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Børnehaven Troldehøjen beliggende

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave.

DRIFTSOVERENSKOMST. mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution. Hammelev Børnehave. DRIFTSOVERENSKOMST mellem Haderslev Kommune og forældrebestyrelsen for den selvejende daginstitution Hammelev Børnehave beliggende Hammelev Bygade 18 B 6500 Vojens om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune Køge, den 2015 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehaven Lyngen og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende

Læs mere

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune

Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Bilag 1 B&U den 3. juni 2008 Forslag til Standarddriftsoverenskomst mellem en selvejende institution i Viborg Kommune og Viborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Viborg Kommune og bestyrelsen for beliggende

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune Køge, den 2015 Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende institutioner

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Blåbærhuset og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende institutioner

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Ølsømagle Børnegård og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a. selvejende

Læs mere

1 Stk.1 Antallet af pladser i institutionen fastsættes til følgende vejledende børnefordeling til børn i alderen 0-6 år (grundnormering):

1 Stk.1 Antallet af pladser i institutionen fastsættes til følgende vejledende børnefordeling til børn i alderen 0-6 år (grundnormering): Driftsoverenskomst. Driftsoverenskomst mellem Fanø Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Fanø Børnehave, beliggende Æ Hjøwervej 4, Nordby, 6700 Fanø, om institutionens drift som daginstitution

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune

Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende daginstitution Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Køge Kommune I henhold til 19 i dagtilbudsloven og 16 om tilsyn samt 41 om forpligtelser for bl.a.

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem. Den selvejende integrerede institution Ovinehøj. Svendborg Kommune

Driftsoverenskomst mellem. Den selvejende integrerede institution Ovinehøj. Svendborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Den selvejende integrerede institution Ovinehøj og Svendborg Kommune Driftsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og bestyrelsen for Den selvejende integrerede institution Ovinehøj,

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og.

Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og. Børne- og Ungdomsforvaltningen 6. december 2007 Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen og. Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter)

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Driftsoverenskomst Mellem Holbæk Kommune 0899 Kommuneservice (herefter kaldet Holbæk Kommune) og Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Mellemvang 27 4300 Holbæk Cvr. nr. 24191982

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem Randers Kommune og institutionsbestyrelsen for Platang rden beliggende Platanvej

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune Driftsaftale mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Novrupvej og Esbjerg Kommune Formål Ifølge slovens kapitel 1 har Byrådet det overordnede ansvar for dagtilbuddene i Esbjerg kommune. De s elvejende

Læs mere

Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave

Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave Dato Januar 2019 Dok.nr. 165303-18 Sagsnr. 18/12438 Driftsoverenskomst S/I Oksbøl Børnehave Driftsoverenskomst mellem Varde Kommune og den selvejende Institution Oksbøl Børnehave, beliggende Søndervang

Læs mere

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse.

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Driftsoverenskomst mellem Odense

Læs mere

Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården. Grønnegade 57 c. 6700 Esbjerg. Overenskomst.

Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården. Grønnegade 57 c. 6700 Esbjerg. Overenskomst. Driftsoverenskomst. Børnehaven Grønnegården Grønnegade 57 c 6700 Esbjerg Overenskomst. Overenskomst mellem byrådet i Esbjerg Kommune og bestyrelsen for Esbjerg Menighedsbørnehave. Beliggende Hjertingvej

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Aftale Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution og Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag fremsendt til BFU den 25. august Side 2 Driftsoverenskomst mellem bestyrelsen for den selvejende institution

Læs mere

Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST. mellem

Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST. mellem GENTOFTE KOMMUNE Driftsoverenskomst på dagtilbudsområdet DRIFTSOVERENSKOMST mellem Gentofte Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution [navn]. Institutionen har til huse i ejendommen beliggende

Læs mere

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner.

Kommunen har i henhold til retssikkerhedsloven både ret og pligt til at føre tilsyn med selvejende institutioner. DRIFTSOVERENSK0MST Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Den selvejende institution Elverhøj Institutionens vedtægt er godkendt af Frederiksberg Kommune (14.03.1996) Lovgrundlag

Læs mere

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse.

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution, Josephine Schneiders Hus, Rostrupsvej 3, 2000 Frederiksberg om institutionens drift som døgninstitution.

Læs mere

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse.

Driftsoverenskomst. Pladsantal og optagelse. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution, Ungdomscentret Allégården, Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg om institutionens drift som døgninstitution.

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x

Driftsoverenskomst. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Driftsoverenskomst mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Børnehuset ved den Kgl. Porcelænsfabrik, Virginiavej 7, 2000 Frederiksberg Bilag 04.2 Side 1

Børnehuset ved den Kgl. Porcelænsfabrik, Virginiavej 7, 2000 Frederiksberg Bilag 04.2 Side 1 Side 1 K.O.: INDGÅET DEN O 6 OKT. 2006 J. nr. DRIFTS OVERENSKOMST FOR 2007 Driftsoverenskomst mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for: Børneinstitutionen ved Den Kgl. Porcelainsfabrik, Virginiavej

Læs mere

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og x Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring. I den

Læs mere

Institutionen er beliggende på Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg, matr. nr. L 74, Frederiksberg. Ejendommen ejes af Frederiksberg Kommune.

Institutionen er beliggende på Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg, matr. nr. L 74, Frederiksberg. Ejendommen ejes af Frederiksberg Kommune. Driftsoverenskomst Aftale mellem Frederiksberg Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Ungdomscentret Allégården, cvr. nr. xxxxxxx, Frederiksberg Alle 48, 1820 Frederiksberg om institutionens

Læs mere

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave

Driftsaftale. mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave Driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Lundsbjerg Børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Solgaven, Skovbakken 126, 3520 Farum. Solgaven

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem. Det selvejende dagtilbud Fyrtårnet. Svendborg Kommune

Partnerskabsaftale mellem. Det selvejende dagtilbud Fyrtårnet. Svendborg Kommune Partnerskabsaftale mellem Det selvejende dagtilbud Fyrtårnet og Svendborg Kommune Denne partnerskabsaftale er udarbejdet i samarbejde mellem Svendborg Kommune og bestyrelsen for Fyrtårnet, 5700 Svendborg,

Læs mere

DRIFTSOVERENSKOMST. Aarhus Byråd. Døgncentret

DRIFTSOVERENSKOMST. Aarhus Byråd. Døgncentret DRIFTSOVERENSKOMST mellem Aarhus Byråd og Den selvejende institution Døgncentret 06.06 2012 Driftsoverenskomst Mellem Byrådet i Aarhus Kommune og den selvejende institution Døgncentret, beliggende Reykjaviksgade

Læs mere

Driftsaftale. Driftsaftale mellem Ringsted Byråd og den. selvejende institution Snurretoppen

Driftsaftale. Driftsaftale mellem Ringsted Byråd og den. selvejende institution Snurretoppen Driftsaftale Driftsaftale mellem Ringsted Byråd og den selvejende institution Snurretoppen 2 Forord Selvejende daginstitution En selvejende daginstitution er en selvstændig juridisk enhed, der er finansieret

Læs mere

Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn

Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn Driftsoverenskomst mellem Frederikshavn Kommune, Center for Handicap og Psykiatri og Fontænehuset Frederikshavn September 2014 Driftsoverenskomst Frederikshavn Kommune og Fontænehuset Frederikshavn Der

Læs mere

er der indgået nærværende driftsaftale, i det følgende benævnt Aftalen.

er der indgået nærværende driftsaftale, i det følgende benævnt Aftalen. Mellem Frederikshavn Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn - i det følgende benævnt Kommunen og Den selvejende institution Frederikshavn Produktionsskole Tuenvej 20 og

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Københavns Kommune. Bestyrelsen for den selvejende institution.

Driftsoverenskomst. mellem. Københavns Kommune. Bestyrelsen for den selvejende institution. Sagsnr.: Driftsoverenskomst mellem Dokumentnr. Sagsbehandler: Københavns Kommune og Bestyrelsen for den selvejende institution. Driftsoverenskomsten er indgået mellem 1 Overenskomstens parter Socialforvaltningen

Læs mere

Driftsoverenskomsten, som den selvejende daginstitution indgår med Byrådet, regulerer institutionens forhold.

Driftsoverenskomsten, som den selvejende daginstitution indgår med Byrådet, regulerer institutionens forhold. NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dagtilbudsafdelingen Uenighedspunkter i forhold til driftsoverenskomsten Lovgivning Jf. dagtilbudsloven baseres driften af en selvejende daginstitution på

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner. Udkast den 31. januar 2014. Driftsoverenskomst

Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner. Udkast den 31. januar 2014. Driftsoverenskomst Standarddriftsoverenskomst for driftsoverenskomster indgået med selvejende institutioner Udkast den 31. januar 2014 Driftsoverenskomst mellem Aarhus Kommune Aarhus Kommune og bestyrelsen for den selvejende

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution

Vedtægter for den selvejende institution Vedtægter for den selvejende institution Strandlyst Boliger, Lundeborg. 1. Strandlyst Boliger, Lundeborg er en selvejende institution, der drives i lejede plejeboliger og servicearealer beliggende Strandstien

Læs mere

Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1

Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1 Punkt nr. 1 - Rammerne for de selvejende tilbud i Den Sociale Virksomhed Bilag 1 - Side -1 af 1 Til regionsrådsmødet 11. maj 2014 Ændringsforslag til sag 1. rammerne for de selvejende tilbud i den sociale

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

NETVÆRKSAFTALE. Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ):

NETVÆRKSAFTALE. Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ): NETVÆRKSAFTALE Mellem parterne, nedenstående otte selvejende daginstitutioner i Faaborg Kommune (herefter partnerne ): 1. Netværk XXX den selvejende institution Tinghøj Vuggestue og Børnehave 2. Netværk

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Den selvejende institution Center for Døve 1. Center for Døve

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Jonstrupvang-Bebyggelsen Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Jonstrupvang- Bebyggelsen

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 17-12-2018 j./sagsnr. 28.06.04-A26-1-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Godkendelseskriterier til private institutioner Her finder du informationer om godkendelseskriterier

Læs mere

Driftsoverenskomst. Københavns Kommune. centerbestyrelsen for selvejecentret Lavuk Stjernen

Driftsoverenskomst. Københavns Kommune. centerbestyrelsen for selvejecentret Lavuk Stjernen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen DU Handicap NOTAT 17-12-2012 Sagsnr. 2012-24583 Dokumentnr. 2012-960814 Sagsbehandler Lisbeth W. Jørgensen Driftsoverenskomst mellem Københavns Kommune og centerbestyrelsen

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne HH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 03-09-2019 j./sagsnr. 28.06.04-A26-1-18 Godkendelseskriterier for private institutioner. Her finder du informationer om godkendelseskriterier for etablering af private

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev

Driftsoverenskomst. mellem. Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg. Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Center for Døve Generatorvej 2A 2730 Herlev Den selvejende institution Center for Døve 1. Center for Døve

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Godkendelse af driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Bestyrelsen for Holmstrupgård om driften af den selvejende institution Holmstrupgård, herunder driften af det hidtidige

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe Hallerne FH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE. Godkendelseskriterier vedrørende drift af private institutioner. Hjørring Kommune

HJØRRING KOMMUNE. Godkendelseskriterier vedrørende drift af private institutioner. Hjørring Kommune Nørregade 2 9800 Hjørring Tlf. 72333333 hjoerring.dk Foto: Colourbox Baggrund: I henhold til Dagtilbudsloven 19, stk. 4 er det muligt at oprette private daginstitutioner. Loven gør det muligt for organisationer,

Læs mere

Tillæg 1 til Driftsoverenskomst. mellem

Tillæg 1 til Driftsoverenskomst. mellem Bilag 1. Tillæg 1 til Driftsoverenskomst mellem Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 2860 Søborg og Den selvejende institution Hareskovbo Skovalléen 8 2880Bagsværd 1. Baggrund for tillæg 1 til Driftsoverenskomst

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Anker Fjord Hospice og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

KULTUR- & FRITIDSHUSET SKOLEGADE 54, 6700 ESBJERG

KULTUR- & FRITIDSHUSET SKOLEGADE 54, 6700 ESBJERG VEDTÆGT for Den selvejende institution KULTUR- & FRITIDSHUSET SKOLEGADE 54, 6700 ESBJERG ------------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Navn og Hjemsted

Læs mere

GODKENDELSE AF PRIVATE INSTITUTIONER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET I HENHOLD TIL DAGTILBUDSLOVENS 19 OG 20

GODKENDELSE AF PRIVATE INSTITUTIONER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET I HENHOLD TIL DAGTILBUDSLOVENS 19 OG 20 Sagsnr. 16.05.07-P27-1-10 Cpr. Nr. Dato 13.09.2017 Navn Sagsbehandler Bente Bækvad Jensen Godkendelseskriterier for oprettelse af privat institution revideret pr. 30.04.18 GODKENDELSE AF PRIVATE INSTITUTIONER

Læs mere

Forslag til ny driftsoverenskomst. mellem. Regionsrådet i Region Midtjylland. Bestyrelsen for Filadelfia. driften af Stormly

Forslag til ny driftsoverenskomst. mellem. Regionsrådet i Region Midtjylland. Bestyrelsen for Filadelfia. driften af Stormly Forslag til ny driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Midtjylland og Bestyrelsen for Filadelfia om driften af Stormly I henhold til 108, 103 og 104 i Serviceloven har Regionsrådet i Region Midtjylland

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn

Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sydfyn om drift af Hospice Sydfyn 1. Retligt grundlag Nærværende overenskomst om drift af Hospice Sydfyn

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Gudenå Hospice, Brædstrup, og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

Der er for institutionen oprettet vedtægt af 19. oktober 2004, som er grundlag for denne overenskomst.

Der er for institutionen oprettet vedtægt af 19. oktober 2004, som er grundlag for denne overenskomst. Driftsoverenskomst mellem Regionsrådet i Region Syddanmark og Den selvejende institution Hospice Sønderjylland om drift af Hospice Sønderjylland 1. Retligt grundlag Nærværende overenskomst om drift af

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Foreningen Børnehaven Lilleborg" er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Børnehaven Lilleborg

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE 1 Navn og hjemsted Privatinstitutionens navn er den private institution Dragør Menighedsbørnehave hjemhørende i Dragør kommune, beboende i Menighedssamfundet hus,

Læs mere

Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune

Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune Skive Kommunes godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Skive Kommune Indholdsfortegnelse Indledning 5 Lovgivning m.v. 5 Kommunale politikker og retningslinjer 5 Optagelse

Læs mere

Vejledning for etablering af privatinstitution

Vejledning for etablering af privatinstitution Vejledning for etablering af privatinstitution Denne vejledning beskriver godkendelseskriterier og kvalitets - og leverandørkrav for etablering af privatinstitutioner i henhold til Dagtilbudslovens 19

Læs mere

Silkeborg Kommune Rådhuset Søvej Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes forespørgsel vedr. selvejende institutioner.

Silkeborg Kommune Rådhuset Søvej Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes forespørgsel vedr. selvejende institutioner. Silkeborg Kommune Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg 08-10- 2010 TILSYNET Vedr. Silkeborg Kommunes forespørgsel vedr. selvejende institutioner. Silkeborg Kommune har ved brev af 2. december 2009 rettet henvendelse

Læs mere

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Børn og Pædagogik 2019 Indledning...2 Ansøgning...2 Depositum...2 Behandlingstid...2 Driftsgaranti...2 Økonomisk hæderlighed...2

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested 1 Aftalens parter Der er indgået aftale mellem følgende parter om drift

Læs mere

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Optagelsesregler... 2 Opgaven / kvalitetskrav... 3 Underretningspligt... 3 Støtteressourcer...

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus

Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus Vedtægter for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus 1 Forankring "Foreningen Nr. Herlev Børnehus er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen Nr. Herlev Børnehus som drives i henhold til Dagtilbudsloven.

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Thisted Kommune og Thyfonden om driften af afdeling Enggården

Driftsoverenskomst mellem Thisted Kommune og Thyfonden om driften af afdeling Enggården Driftsoverenskomst mellem Thisted Kommune og Thyfonden om driften af afdeling Enggården 1 Aftalens parter Driftsoverenskomsten er indgået mellem Thisted Kommune og bestyrelsen for Thyfonden om driften

Læs mere

SKANDERBORG KOMMUNE. Kriterier for godkendelse af privatinstitutioner

SKANDERBORG KOMMUNE. Kriterier for godkendelse af privatinstitutioner SKANDERBORG KOMMUNE Kriterier for godkendelse af privatinstitutioner Kriterierne er redaktionelt tilrettede i august 2012 Indledning Jf. Dagtilbudsloven 19 stk. 5 kan daginstitutioner etableres og drives

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA

VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 223-102024 JTL/usk 24.05.2006 VEDTÆGTER FOR FONDEN BOFORMEN GAIA 1. Navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er Fonden Boformen Gaia. 1.2 Fondens adresse og hjemsted er Bøgelunden 25, 9320 Hjallerup. 2. Stiftelse

Læs mere

Kravspecifikation for private dagtilbud til småbørn

Kravspecifikation for private dagtilbud til småbørn GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen 29.03.2019 Kravspecifikation for private dagtilbud til småbørn J. nr. 16.06.02P21 Sag: 2005/0004524-003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning...

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Gudenå og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland og Den

Læs mere

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland

Forslag til. Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland Forslag til Driftsoverenskomst mellem Den selvejende institution Hospice Limfjord og Region Midtjylland I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland og

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal Vedtægt for privatinstitutionen Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Børnehaven Eventyrskoven Frederiksdal " er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen).

1 Navn, hjemsted og tilsyn stk. 1 Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Vedtægter for Den Selvejende Institution, Aarhus Scenekunstcenter 1 Navn, hjemsted og tilsyn Den Selvejende Institutions navn er Aarhus Scenekunstcenter (Institutionen). Institutionen er stiftet af Aarhus

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud. september 2010

Kravspecifikationer til private dagtilbud. september 2010 Kravspecifikationer til private dagtilbud september 2010 Indledning Det er muligt for organisationer, forældre, virksomheder og andre interesserede at oprette en privat daginstitution. Randers Kommune

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grundejernes Investeringsfond

VEDTÆGTER. for. Grundejernes Investeringsfond VEDTÆGTER for Grundejernes Investeringsfond København 2005 Grundejernes Investeringsfond er en selvejende institution med hjemsted i København. Fonden er oprettet ved lov af 14. februar 1967 om midlertidig

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere.

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. Udkast Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. I medfør af 143 og 144, stk. 4 og 5 i lov om social service,

Læs mere

Privatinstitutioner efter Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (Dagtilbudsloven)

Privatinstitutioner efter Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (Dagtilbudsloven) Godkendelseskriterier Privatinstitutioner efter Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (Dagtilbudsloven) Godkendelseskriterier Følgende godkendelseskriterier indstilles til godkendelse:

Læs mere

GODKENDELSESKRITERIER

GODKENDELSESKRITERIER SKOLER OG INSTITUTIONER GODKENDELSESKRITERIER - FOR PRIVATINSTITUTIONER EFTER DAGTILBUDSLOVEN Indhold Indledning 3 Lovgrundlag 3 Godkendelseskriterier 4 Relevant lovgivning og standarder på området 4 Optagelsesregler

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset

Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset Driftsoverenskomst mellem Region Midtjylland og Den selvejende institution Børn- og Ungehospice Strandbakkehuset I henhold til 75 stk. 4 i Sundhedsloven indgås følgende overenskomst mellem Region Midtjylland

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen. 1 Forankring Den integrerede børnehaves navn er hjemhørende i Svendborg kommune, beliggende i Ollerup og er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem

Læs mere

Kriterier for godkendelse Privatinstitutioner i Langeland Kommune Efter 19 20 i Dagtilbudsloven

Kriterier for godkendelse Privatinstitutioner i Langeland Kommune Efter 19 20 i Dagtilbudsloven Kriterier for godkendelse Privatinstitutioner i Langeland Kommune Efter 19 20 i Dagtilbudsloven Lovgivning og standarder på området Oprettelse af privatinstitutioner vil ske efter 19 20 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue

Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue Vedtægt for privatinstitutionen Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue 1 Forankring Den selvejende privatinstitution "Rødtjørnens Børnehave og Vuggestue er driftsherre og arbejdsgiver for privatinstitutionen

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution

Læs mere

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere)

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Lovgivningen giver kvalificerede private leverandører ret til at oprette og drive

Læs mere

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune

Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Kravspecifikation for private leverandører af dagtilbud i Dragør Kommune Børn og Pædagogik 20198 Indledning...2 Ansøgning...2 Depositum...2 Behandlingstid...2 Driftsgaranti...2 Økonomisk hæderlighed...2

Læs mere

Kriterier for godkendelse. Privatinstitutioner i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU

Kriterier for godkendelse. Privatinstitutioner i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU Kriterier for godkendelse Privatinstitutioner i Vejle kommune efter 19 20 i Dagtilbudsloven Vedtaget 30.03.2011 og revideret i BFU 21.06.18 Lovgivning og standarder på området. Oprettelse af privatinstitutioner

Læs mere