Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet."

Transkript

1 Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere, kan grundejerne anmode kommunen om at rejse en kystbeskyttelsessag efter kapitel 1a i kystbeskyttelsesloven, hvilket betyder, at kommunen skal være procesmyndighed i forhold til kystbeskyttelsesloven. Grundejer- og vejforeningerne i sommerhusområdet Binderup-Grønninghoved-Bjert har søgt om at starte et kystsikringsprojekt efter kapitel 1a i Kystbeskyttelsesloven. Projektet skal beskytte sommerhusområdet mod stormflod med de klimaforandringer der forventes i forhold til stigende vandstand. I projektet foreslås det at højvandssikre området med et dige, med en kote på 2-2,5 meter. Strækningen er på ca. 2,2 km og omfatter ca. 370 sommerhuse, hvis der skal sikres til en højvandskote på 2,5 meter. Højde og placering af diget skal først fastlægges i processen. Processen i et kystsikringsprojekt, der involverer mange grundejere, vil erfaringsmæssigt strække sig over flere år. Ifølge kystbeskyttelsesloven skal ind over 2 gange i processen og beslutte, om projektet skal fremmes. Projektet er nu i den indledende fase, og her skal beslutte, om man vil fremme projektet og igangsætte et skitseprojekt. I skitseprojektet skal der redegøres for mulige løsninger, økonomisk overslag og forslag til bidragsfordeling. Ansøgningen har været sendt til udtalelse i Kystdirektoratet, som har vurderet, at der er behov for kystbeskyttelse på strækningen. Næste skridt er, at skal beslutte, om projektet skal fremmes. Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Indsatsen er i tråd med miljøpolitikkens fokusområde Klimatilpasning under indsatsen, undgå havvand på land. Sagen behandles i Miljøudvalget, Økonomiudvalget og. Forslag Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår, at sagen fremmes, og arbejdet med et skitseprojekt for kystsikringen igangsættes under forudsætning af at nødvendig finansiering tilvejebringes. Beslutning Miljøudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse med den præcisering, at en eventuel kommunal startfinansiering af et skitseprojekt alene skal betragtes som et udlæg til senere fordeling.

2 Sidenr. 2 Beslutning Økonomiudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse. Beslutning den Godkendt. Hans Holmer og Yrsa Mastrup deltog ikke i sagens behandling og afgørelse. Sagsfremstilling Projekt til kystbeskyttelse har modtaget et projekt med en anmodning fra grundejerforeninger og vejforeninger i sommerhusområdet Binderup-Grønninghoved-Bjert, om at starte et kystsikringsprojekt efter kapitel 1a i Kystbeskyttelsesloven. Anmodningen er vedlagt i bilag. Projektet skal beskytte sommerhusområdet mod stormflod med de klimaforandringer, der forventes i forhold til stigende vandstand. I projektet foreslås det at højvandssikre området med et dige, med en kote på 2-2,5 meter. Strækningen er på ca. 2,2 km og omfatter ca. 370 sommerhuse, hvis der skal sikres til en højvandskote på 2,5 meter. Selve placering af diget vil først blive udpeget i processen. Udover selve kystsikringen er der i projektet også nævnt de omfattende problemer, der er med overfladevand på terræn, da det i større områder er svært at nedsive tag- og overfladevand, hvilket kun forventes at blive værre som følge af klimaforandringerne. Det vil være en problematik, der skal inddrages i et skitseprojekt for kystsikring, hvilket Kystdirektoratet også anbefaler i deres udtalelse. Ligeledes er der et ønske fra sommerhusejerne om, at der på udvalgte strækninger kan sandfodres, dels som en del af kystsikringen og dels som en rekreativ løsning med en bredere sandstrand. Efter indledende møder med repræsentanter for grundejerne i området er det forvaltningens vurdering, at der langt overvejende er tilslutning til projektet, men at fuldstændig enighed ikke kan forventes i projektet, der omfatter ca. 370 husejere over en ca. 2,2 km lang kyststrækning (ved sikring mod højvande på 2,5 meter). Området har tidligere været udsat for oversvømmelser. Ved den seneste stormflod den 4. januar 2017 blev der målt højvande på 163 cm (DVR90), hvilket ifølge DMI svarede til en 50 års hændelse i Kolding. Vandstanden var den højeste, der er registreret i Kolding i perioden 1986 til i dag. Forvaltningen har kendskab til, at højvandet medførte oversvømmelser 3-4 steder langs kysten i Binderup-Grønninghoved-Bjert, hvor ca. 15 boliger fik oversvømmelser.

3 Sidenr. 3 Projektområde. Grøn streg viser kyststrækningen for projektet, hvor udstrækning og placering af et dige vil fremgå i et skitseprojekt. Det blå område vil blive påvirket ved højvande på 2,5 meter. Dialogen med ejerforeningerne resulterede i, at de i 2016 nedsatte en arbejdsgruppe (Digegruppe), der repræsenterer alle de berørte ejerforeninger i området. Kommunen har på den baggrund anmodet Kystdirektoratet om en udtalelse efter Kystbeskyttelseslovens 2, stk. 1 vedrørende projekt for kystsikring. Kystdirektoratet har vurderet, at der er behov for kystsikring på den ansøgte strækning. Svar fra Kystdirektoratet er vedlagt som bilag. I det område, der bliver berørt af kystsikringsprojektet, er der få kommunalt ejede arealer. De er alle grønne områder eller vejareal, som er privat fællesvej. Der er ligeledes begrænsede strækninger af kommunevej, som vil blive berørt af projektet. Områdets kyststrækning ligger i Natura 2000 området Lillebælt. Derfor vil det være nødvendigt, at der i projektet udarbejdes en konsekvensvurdering i forhold til udpegningsgrundlaget i Natura 2000 området. Kystdirektoratet har vurderet at der behov for kystbeskyttelse på strækningen, så skal beslutte, om man vil fremme projektet og igangsætte et skitseprojekt.

4 Sidenr. 4 I skitseprojektet skal der redegøres for mulige løsninger, økonomisk overslag og forslag til bidragsfordeling. Dette vil blive udarbejdet i tæt dialog med Digegruppen og Kystdirektoratet. Omkostningerne til et skitseprojekt vil udgøre mellem kr. Der redegøres for finansiering af skitseprojektet i en separat sag. Kommunens rolle Kommunen har mulighed for at rejse en kystbeskyttelsessag. Dette kan ske enten på baggrund af en egen vurdering eller på anmodning fra en gruppe borgere. Når flere grundejere ønsker at etablere kystbeskyttelse på en sammenhængende kyststrækning, hvor der ikke kan forventes fuld enighed blandt grundejerne, kan kommunen anmodes om at rejse en kystbeskyttelsessag efter bestemmelserne i Kystbeskyttelseslovens kapitel 1a. Kommunen er dermed ansvarlig for processen i forhold til kystbeskyttelsesloven, og skal drive processen frem mod ansøgning om tilladelse til Kystdirektoratet og efterfølgende anlæg. skal i den indledende fase beslutte om man vil fremme eller stoppe projektet. Projektet kan stoppes, hvis disse forhold er gældende: Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke er behov for kystbeskyttelse, Der ikke er fornøden opbakning blandt de berørte grundejere, Projektet er uforeneligt med hensyn til naturen eller kommunal planlægning. Der er ingen af disse forhold, der på dette trin i processen er aktuelle. Hvis fremmer projektet, kan arbejdet med projektet startes op i henhold til processen efter kystbeskyttelseslovens kap. 1a. Afgørelsen om at fremme sagen skal meddeles til ejere af fast ejendom, som vil opnå beskyttelse eller andre fordele. Ifølge kystbeskyttelsesloven kapitel 1a, skal der 2 gange i processen træffes politisk afgørelse om projektet skal fremmes. Det sker i den indledende fase, som beskrevet ovenfor, denne afgørelse kan ikke påklages. Senere i processen, når der er udarbejdet et forslag til detailprojekt, skal det sendes i høring. Herefter skal træffe afgørelse om det konkrete projekt. Denne afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareministeriet. Kommer der blot én klage, har dette opsættende virkning for projektet. Når der er udarbejdet et konkret projekt, skal sende projektet i høring hos alle, som kan blive pålagt bidragspligt, samt øvrige interessenter. Projektet skal indeholde en redegørelse for hvilke foranstaltninger, der skal gennemføres, herunder hvorledes udgifterne til anlæg og drift skal afholdes og fordeles (bidragsfordeling). Forslag til proces i forhold til en kapitel 1a sagen er vedlagt i bilag. Med baggrund i stormflodshændelsen 4. januar 2017 blev Miljøudvalget orienteret om anmodningen fra sommerhusejerne og Kystdirektoratets udtalelse på udvalgsmødet i januar Figuren nedenfor er en oversigt over de forskellige tekniske faser i projektet.

5 Sidenr. 5 Nedenfor er et forslag til aktivitetsplan i den indledende fase af projektet Økonomi: har hjemmel til at finansiere skitseprojektet. Hvis vælger ikke at finansiere skitseprojektet, vil det være de berørte grundejere, der skal finansiere dette. Det er vanskeligt at tilvejebringe denne finansiering, blandt andet fordi omkostningsfordelingen endnu ikke er fastlagt. Det er en del af skitseprojektet at fastlægge denne. Vælger at finansiere skitseprojektet, er det muligt, at økonomien til skitseprojektet kan indgå i omkostningsfordelingen, således at den fordeles på samtlige berørte lodsejere, på lige fod med anlægsarbejdet.

6 Sidenr. 6 Såfremt anlægget ender med ikke at blive realiseret, vil denne omkostning ikke kunne fordeles ud på grundejerne. Bilag: /17 Åben Klimatilpasning ved Mosvig Bugt - Ansøgning til Kystdirektoratet.pdf /17 Åben Procesplan kystsikring Grønninghoved-Binderup-Bjert.pdf /16 Åben 2 udtalelse.pdf

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne

Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kystbeskyttelsesloven- Forventede justeringer og deres betydning for kommunerne Kommunemøde november 2016 Disposition - Baggrund for ændring af kystbeskyttelsesloven - Generelt om kapitel 1a - processen

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Hvis er ansvaret og hvem skal betale?

Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Hvis er ansvaret og hvem skal betale? Jens Christian Riise Teamchef, Klimatilpasning Vand og Forsyning 17-03-14 Workshop om stormflodsforebyggelse 1 Det er dit eget ansvar! Det er grundejeren, der har

Læs mere

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn En Kap. 1A sag rejst af Fredensborg Kommune Ved Plan- og Klimachef Christian Peter Ibsen Fredensborg Kommune Sletten Havn Fredensborg Humlebæk Nivå

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt.

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt. Notat Køge Kommune GENNEMGANG AF FORLØBET AF EN KYSTBESSKYTTELSESSAG PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 15. April 2016 Projekt nr. 224495 Dokument nr. 1218928375 Version 2 Udarbejdet af MML Kontrolleret

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 12. oktober 2017 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 217239/17 Møde dato 12. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 13.00-15.10 Mødested Mødelokale Decibel,

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag

Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag Skive Kommune 2019 779-2019-18990 1 Kystbeskyttelse - Administrationsgrundlag Skive kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 2.0 Kystbeskyttelsens formål...

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING

BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING BIDRAGSFORDELING VED KYSTSIKRING 1. INDLEDNING OG OPDRAG I forbindelse med et fælles kommunalt kystbeskyttelsesprojekt for strækningen Hundested-Helsingør har Halsnæs Kommune på vegne af de kommuner, der

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave. Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Teknisk Udvalg, 14. marts 2018 Rød: Oprindelige projektområde Grøn: Sydlig udvidelse. Gul: Nordlige udvidelse. Tegningen af projektområde og oversvømmelse er vejledende

Læs mere

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark

BILAG 7. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark BILAG 7 Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Indkaldelse

Læs mere

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark

NOTAT. (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 130) By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark 26. oktober 2015 Byrådet

Læs mere

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014 v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Hvem er NIRAS og jeg? Multi-diciplinær rådgivende virksomhed 1.400 ansatte Årlig omsætning: 1.000 mio.kr

Læs mere

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13)

NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 13) By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2269681 Ref. JNAL / 8LD Redegørelse for afholdt kap. 1a borgermøde om kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 20. juni 2018 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 162017/18 Møde dato 20. juni 2018 Møde tidspunkt Kl. 15.30-18.00 Mødested Mødelokale Hektar, Nytorv

Læs mere

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Vores kyst Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Dagsorden Velkomst Udfordringerne i Hejsager og Kelstrup Strand Ansvarsfordeling Status på Vores kyst Hvad er et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse?

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/13909 Dato: 23-06-2010 Sag: Redegørelse for fælles kystsikringsprojekt Sagsbehandler: Jørgen Krog Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der har på møder

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune

Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag i Slagelse Kommune Center for Miljø, Plan og Teknik Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Mødenotat fra beredskabsmøde for arbejdsgrupper, digegrupper og digelag

Læs mere

Kommunernes nye opgaver med kystbeskyttelse

Kommunernes nye opgaver med kystbeskyttelse Kommunernes nye opgaver med kystbeskyttelse Den danske Landinspektørforening Ilse Gräber Disposition Overdragelsen af myndighedskompetencen Værktøjskasse til håndtering af erosion og oversvømmelse Sagstyper

Læs mere

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven

Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Nordre Strandvej og kystbeskyttelsesloven Sted: Lumsås Forsamlingshus Dato: 16. december 2015 Oplægsholder: Rasmus Kruse Andreasen, Natur, Miljø og Trafik Dok. 306-2015-11983 Kystbeskyttelse - lovgrundlag

Læs mere

Mødereferat. Grundejerforeningerne i Mosvig og Kolding Kommune -/2016. Emne Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Mødereferat. Grundejerforeningerne i Mosvig og Kolding Kommune -/2016. Emne Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Mødereferat Møde mellem/i Møde nr. Dato 21. januar 2016 Sagsnr. 16/1436 Løbenr. 15894/16 Referent Susanne Jensen Direkte telefon 79 79 13 67 E-mail jesu@kolding.dk

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

Digesagen ved Næsby Strand

Digesagen ved Næsby Strand Til Digelag under Stiftelse (DuS) Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Digesagen ved Næsby Strand Orientering om interessetilkendegivelsen og den videre proces Slagelse

Læs mere

overordnet perspektiv

overordnet perspektiv Kystbeskyttelsesreguleringen i et overordnet perspektiv Danske Miljøadvokater Hans Erik Cutoi-Toft Ilse Gräber Disposition Overdragelsen af myndighedskompetencen Værktøjskasse til håndtering af erosion

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. Område oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov Område 3 31. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:05 Baggrund 18:15 Forslag til løsninger 18:30 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Stormflodssikring Binderup-Grønninghoved. Projektresumé

Stormflodssikring Binderup-Grønninghoved. Projektresumé Stormflodssikring Binderup-Grønninghoved Projektresumé KOLDING KOMMUNE 11. APRIL 2019 Indhold 1 Resume 3 2 Behov for stormflodssikring 4 2.1 Økonomien ved stormflodssikring 6 2.2 Erosion og bagvand 7 3

Læs mere

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017

Kystsikring i Dalby Huse. Informationsmøde 12. marts 2017 Kystsikring i Dalby Huse Informationsmøde 12. marts 2017 Informationsmøde Velkomst Formålet med mødet Fremlæggelse af skitseprojekt Nødvendige myndighedsansøgninger Information om partsfordeling Det videre

Læs mere

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi

Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 14/ Ref. lhb/tpi Roskilde Kommune Rådhuset Køgevej 80 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 14/00987-57 Ref. lhb/tpi 05-10-2015 Kystdirektoratets svar på Roskilde Kommunes anmodning af 29/9 om vurdering af skitseprojekt

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Dagsorden Velkomst Formål og rammerne for mødet v/ Christian Ibsen, Plan og Klimachef Hvordan ser fremtiden ud og hvad har vi af muligheder

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Kommunemøde november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme;

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Tak for sidst God energi!

Tak for sidst God energi! Tak for sidst God energi! Program 6. februar 2014 Beskyttelsesniveau 18:00 Velkomst, dagens program forventningsafstemning 18:10 Tilbagemelding fra grupperne 18:30 Spørgsmål 18:40 Spisning 19:00 Oplæg

Læs mere

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019

Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Møde i udviklingsgruppen for kystsikring den 21. maj 2019 Dagsorden: 1) Byrådets beslutning 2) Endelig afgørelse fra MFKN vedr. Jyllinge Nordmark 3) Ansøgning til Realdania 4) Overordnet tidsplan 5) Etablering

Læs mere

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE

Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Fredensborg Kommune BIDRAGSFORDELING TIL KYSTBESKYTTELSE Dagsorden: 1. Velkommen og formål med mødet 2. Gennemgang af oplæg til ny bidragsfordeling og justeringer af projektet ved Niras 3. Orientering

Læs mere

Kommunen blander sig i udgangspunktet ikke i sagerne, hvis det ikke er nødvendigt

Kommunen blander sig i udgangspunktet ikke i sagerne, hvis det ikke er nødvendigt Rollefordeling mellem lodsejere og kommune Lodsejer er selv ansvarlig for at tage initiativ i en række forskellige sager for eksempel: Vandløbssager Kystbeskyttelsessager Sager om private fællesveje o.l.

Læs mere

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag.

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Administration: Thygesensvej 2, 5450 Otterup www.nordfynskyst.dk - tlf.: 64 87 14 89 mail info@nordfynskyst.dk Ansøgning om tilladelse til sandfodring Kystdirektoratet

Læs mere

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse

Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse Bilag 1 til politisk behandling kystbeskyttelse i Inderfjorden Øst Brev sendt til grundejere ifm. interessetilkendegivelse By, Kultur og Miljø Miljø Sagsnr. 217972 Brevid. 2533603 Ref. JNAL / 8LC 21. marts

Læs mere

Eksempler på bidragsfordeling

Eksempler på bidragsfordeling Eksempler på bidragsfordeling Bilag C Vejledning til bidragsfordeling i forbindelse med etablering og vedligeholdelse af kystbeskyttelsesforanstaltninger 2 Eksempler på bidragsfordeling. Indhold Case 1

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur Baggrund Januar 2017: Stormflod fra Østersøen (Assens

Læs mere

Emne: Kystsikringsprojekt i Binderup/Grønninghoved

Emne: Kystsikringsprojekt i Binderup/Grønninghoved Mødereferat Emne: Kystsikringsprojekt i Binderup/Grønninghoved 22. november 2018 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 299969/18 Møde dato 22. november 2018 Møde tidspunkt Kl. 15.00-17.00 Mødested Mødelokale 0.1,

Læs mere

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse

Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Bidragsfordeling ved oversvømmelsesbeskyttelse Indlæg ved workshop den 2. dec. 2014 oprettelse af digelag og udarbejdelse af bidragsfordeling ved oversvømmelsesområder i Roskilde Kommune Henrik Steinecke

Læs mere

Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper

Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper Kystsikring Halsskov Betalingsprincipper Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen til de fremødte. Mødet handlede denne gang om betalingsprincipper.

Læs mere

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018

Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde. November 2018 Notat vedr. digeplacering og opdatering af bidragsfordeling Sunddraget sommerhusområde November 2018 Alternativ placering af dige 1c Høringssvar fra borger Efter at have deltaget i borgermødet 2. september

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Hvordan håndteres de mange interessenter i storbyens kystzone? v/ Carsten Raad Petersen, Hvidovre Kommune 1 Fakta om Hvidovre Kommune Hvidovre København

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Informationsmøde den 5. november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af Halsskov. 3. oktober Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af Halsskov 3. oktober 2013 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00-18:10 Velkomst og gennemgang af dagens program 18:10-18:40 Spisning 18:40-19:10 Information og baggrund 19:10-19:40

Læs mere

Rejseholdets temamøde

Rejseholdets temamøde Rejseholdets temamøde Planlovsændring: Forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion og mulighed for at etablere kystbeskyttelse uden tilvejebringelse af en lokalplan. Baggrund for lovændring

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Den gode ansøgning - kystbeskyttelse Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Kystbeskyttelseslovens 16 16. På strandbredder og andre kyststrækninger, hvor der ikke findes sammenhængende grønsvær eller

Læs mere

Klimaudfordringer og ny lovgivning

Klimaudfordringer og ny lovgivning Klimaudfordringer og ny lovgivning Politikermøde i Lemvig 4. maj 2018 Coast 2 Coast Climate Challenge Områdechef Ane Høiberg Nielsen Kystdirektoratet Spændingsfelt Land Infrastruktur Vand 2 / Kystdirektoratet

Læs mere

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand

Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Referat fra Informationsmøde om dige ved Næsby Strand Mødet blev afholdt den 7. maj 2014 i Stillinge Hallen Program Præsentation: Merete Hvid Dalnæs Projektleder Slagelse Kommune Merete bød velkommen til

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget

REFERAT. Skal vi sikre Køge mod stormflod? Borgermøde den 9. juni Program: 1. Velkomst ved Mette Jorsø, Formand for Teknik og Miljøudvalget REFERAT Borgermøde den 9. juni 2016 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Deltagere: Ca. 75 borgere fra området, interesseorganisationer, kommunens politikere primært fra udvalget for Teknik

Læs mere

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten.

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten. Kystanalysen Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme; Bodil, Dagmar, Egon m.fl. Stormene har haft konsekvenser for grundejere

Læs mere

Velkommen Tak for sidst

Velkommen Tak for sidst Velkommen Tak for sidst Digegruppemøde Højvandssikring af området ved Næsby Strand 20. juni 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 8:30-10:00 8:30 Velkomst 8:40 Gensidig præsentation 8:55 Status 9:20 Planlægning

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune 29. marts 2019 Sagsnr. 18/08058 Klagenummer: 1001827 EBRAU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om godkendelse af vedtægter for Næsby Strand Digelag i Slagelse Kommune Miljø-

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016

Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 Notat Kystdirektoratet J.nr. 14/00483-31 Ref. Ilse Gräber 19-04-2016 2 udtalelse - Højvandsdige Lungshave og Enø Næstved Kommune har igangsat en kapitel 1a-sag efter kystbeskyttelsesloven og har i den

Læs mere

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form.

Herefter skal byrådet på baggrund af grundejernes tilkendegivelser beslutte, om projektet skal gennemføres i den fremlagte form. Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt stormflodssikring i Jyllinge Nordmark By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Invitation til

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere

Højvandsbeskyttelse af Korsør

Højvandsbeskyttelse af Korsør Højvandsbeskyttelse af Korsør UDFORDRINGER Kystkonferencen 2013 Merete Hvid Dalnæs Slagelse Kommune og Jan Dietrich NIRAS Højvandssikring af Korsør Hvad har vi tænkt? Det tager lang tid. Hvad har vi gjort?

Læs mere

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn

Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn Til grundejere og foreninger omfattet af planlagt kystbeskyttelse i Inderfjorden Vest, Roskilde Havn By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1.

Kombineret spuns og smalt dige mod fjorden og dige langs Værebro å /1/, jf. fig 1. Direktør By, Kultur og Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde NOTAT Status for kystbeskyttelsesprojektet i Jyllinge Nordmark, maj 2019 Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk Dette

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

Kystbeskyttelsesloven under forandring

Kystbeskyttelsesloven under forandring Kystbeskyttelsesloven under forandring Jacob Brandt og Mark Christian Walters 2 Kystbeskyttelseslovens grundlæggende principper Ÿ Det grundlæggende princip er, at det er ejeren af den ejendom, der opnår

Læs mere

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København

Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Naturstyrelsen Vandsektor, byer og klimatilpasning, Haraldsgade 53 2100 København Natur & Park Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Varde Kommunes høringssvar i forbindelse med Statens Forslag til udpegning

Læs mere

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25.

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25. KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF Horsens, 25. april 2017 Problemet Vandene stiger Vindene bliver kraftigere Større oversvømmelser Stærkere erosion Men få projekter for kystsikring, og lang

Læs mere

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave

Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Kystbeskyttelse på Enø og Lungshave Referat af møde 27. januar 2018. Smålandshavet, Karrebæksminde. Dagsorden 1. Velkomst 2. Processen for kystbeskyttelsesprojektet. 3. Det tekniske projekt, herunder linjeføring

Læs mere

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge

DAGSORDEN Landvindingslaget Raaby-Tørring Enge DAGSORDEN 27.6 Beretning 2019 ved Bjarne Lykkemark .. i gang i 1955-1958 Omfang Dige ca. 7,5 km Kanaler ca. 20 km Veje ca. 9 km Afvander ca. 900 ha Beskytter ca. 180 huse 2 åmænd - fra 1960 til 1985

Læs mere

Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen

Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse METROSELSKABET I/S Metrovej 5 2300 København S Tilladelse til stormflodssikring af rampe ved Islands Brygge, matr. nr. 271, Eksercerpladsen

Læs mere

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås tilkendegivelserne og forvaltningens bemærkninger hertil. By, Kultur og Miljø Miljø NOTAT (Bilag 1 til KMU dagsordenspunkt 39) Sagsnr. 217972 Brevid. 2077467 Ref. JNAL / 8LD NOTAT - redegørelse for interessetilkendegivelse i inderfjorden Øst 8. april 2015 Byrådet

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. februar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Etablering/hævning af kystdige ved Skarrev til sikring mod højvande 366, 367 og 7000a, Skovby, Løjt

Etablering/hævning af kystdige ved Skarrev til sikring mod højvande 366, 367 og 7000a, Skovby, Løjt Edvin List Clausen Brunbjergvej 62 G Løjt Kirkeby 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. november 2018 Sagsnr.: 17/40298 Kontakt: Tobias Brødsgaard Knudsen Direkte tlf.:

Læs mere

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af området ved Næsby Strand 7. maj 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:10 Baggrund, historie og natur 18:30 Proces 18:40 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

Kystanalysen Teknisk gennemgang

Kystanalysen Teknisk gennemgang Kystanalysen Teknisk gennemgang Miljø- og Fødevareudvalget den 21. september 2016 Kystdirektoratet SIDE 1 Danmarks kyster 7.300 km kystlinje 1,5 m pr. indbygger En af de længste kystlinjer i verden Højeste

Læs mere

3. Den praktiske fremgangsmåde ved gennemførelse af en kystbeskyttelsessag

3. Den praktiske fremgangsmåde ved gennemførelse af en kystbeskyttelsessag Kapitel 3 3. Den praktiske fremgangsmåde ved gennemførelse af en kystbeskyttelsessag 3.1 Reparationer For så vidt en eksisterende kystbeskyttelse allerede er myndighedsgodkendt, da kan grundejerne reparere

Læs mere

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling.

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling. Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 15/01206-7 Ref. Ilse Gräber 05-01-2016 Betinget tilladelse til forlængelse stensætning ud for

Læs mere

- Der er 2 selvstændige projekter på banen. Et omkring Roskilde Inderfjord og et omkring Jyllinge Nordmark.

- Der er 2 selvstændige projekter på banen. Et omkring Roskilde Inderfjord og et omkring Jyllinge Nordmark. Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup att.: Dorthe Rømø Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 5. maj 2014 Journalnr.:202925 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Kystbeskyttelsesloven - kommunalfuldmagt

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere