Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Bekendtgørelserne har været i høring i perioden den 27. april til den 8. maj Bekendtgørelsen er i det store og hele en videreførelse af gældende ret og praksis. Udstedte tilladelser vil fortsat være gældende i overensstemmelse med deres indhold indtil tilladelsen udløber eller ændres. Bekendtgørelsen indeholder dog 3 ændringer: Kravet om minimum egenkapital sænkes til kr. Mulighed for udstedelse af tilladelse inden sikkerhedscertificering, hvis virksomheden kan dokumentere at opfylde kravet om faglig kompetence på anden vis. Klageadgangen til Jernbanenævnet afskæres. Med hensyn til klageadgangen kan det nævnes, at Trafik- og Byggestyrelsen ikke har kendskab til, at der skulle være blevet klaget til Jernbanenævnet over afgørelser vedrørende tilladelse til at drive jernbanevirksomhed. Årsagen til ændringerne skal findes i den nye lov om jernbane og dens bemærkninger (lovforslag nr. L 162). Loven blev vedtaget i Folketinget den 12. maj Af loven og dens bemærkninger fremgår det, at de specifikke krav vedrørende tilladelse til at drive jernbanevirksomhed flyttes fra loven til en bekendtgørelse. Bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelsen træder i kraft den 10. juli Indhold Bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed indeholder bestemmelser fra både lov om jernbane og bekendtgørelse nr af 28. september 2010 om farligt gods, kontrolafgifter og tilladelse til jernbanevirksomhed m.v. Bekendtgørelsen er endvidere en gennemførelse af bestemmelserne i direktiv 2012/34/EU kap. 3 vedrørende licens dvs. tilladelse til at drive jernbanevirksomhed. Bestemmelserne om licens i direktiv 2012/34/EU Side 1 (6)

2 svarer til de krav, der følger af et tidligere direktiv om licenser. Kommissionen har i medfør af direktivet udstedt en gennemførelsesforordning 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder. I forordningen anvises der forhold, som den licensudstedende myndighed skal tage under overvejelse og følge i forbindelse med udstedelse af licenser (tilladelser) til at drive jernbanevirksomhed. På baggrund af denne forordning foretages der to ændringer i forhold til de gældende regler og praksis, som i praksis begge er lempelser. Modtagene høringssvar: Vi har modtaget høringssvar fra følgende: Havarikommissionen (HCLJ) Danske Regioner DSB DB Schenker Rail Scandinavia A/S Rådet for Bæredygtig Trafik Dansk Jernbaneforbund Banedanmark Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering Aarhus Letbane I/S Hector Rail AB Dansk Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) Metroselskabet I/S Dansk Erhverv. Havarikommissionen (HCLJ), Dansk Erhverv, Hector Rail AB, Metroselskabet I/S ingen bemærkninger. Danske Regioner ingen bemærkninger men tilføjer, at de forventer at bekendtgørelsen ikke vil medføre ekstraudgifter. DSB bemærker følgende: DSB finder det bemærkelsesværdigt, at Trafikstyrelsen, alene på baggrund af, at der ikke hidtil har været klaget over afgørelser om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed, afskærer virksomheder fra at klage over en afgørelse til enten Transportministeriet og/eller Jernbanenævnet. En afgørelse, der går i mod en virksomhed, kan få nogle ganske betydelige konsekvenser, herunder af økonomisk karakter, og derfor skal DSB henstille til, at klageadgangen bevares. Herudover kan det overvejes, om der i udkastets 8 skal indsættes en frist med hensyn til, hvornår Trafikstyrelsen skal have meddelelse om de af 8 omfattede oplysninger. Side 2 (6)

3 I udkastets 9, vil det være hensigtsmæssigt, hvis der indsættes en præcisering af, hvornår der er tale om en væsentlig udvidelse eller ændring af aktiviteter. Herudover har DSB ikke bemærkninger til det foreliggende udkast til bekendtgørelse. For så vidt angår afskæring af klageadgangen, er det blevet vurderet, at der ikke på dette område skal opretholdes en selvstændig klageadgang over afgørelser. Dette skal ses i sammenhæng med at klageadgangen over Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedsafgørelser på jernbaneområdet afskæres, hvilket er en direkte følge af den ny jernbanelov lov nr. 686 af 27. maj Spørgsmålet om afskæring af klageadgang har været behandlet af Folketinget i forbindelse med behandlingen af lovforslag nr. L jernbanelov. Trafik- og Byggestyrelsen skal derfor henvise til lovens bemærkninger samt betænkning afgivet af Transportudvalget den 5. maj 2015, hvor det fremgår, at der ikke var flertal for et ændringsforslag om at bevare klageadgangen til Jernbanenævnet over Trafikstyrelsens (nu Trafik- og Byggestyrelsens) sikkerhedsafgørelser. På begge områder vil klager over afgørelser i fremtiden skulle indbringes for domstolene. Dette er også i overensstemmelse med de EU retlige regler. Med hensyn til tilladelserne (licenser) fremgår det af direktiv 2012/34/EU om det fælles europæiske jernbaneområde, at afgørelser truffet af den licensudstedende myndighed vedrørende tilladelser (licenser) skal kunne prøves ved en domstol. I øvrigt bliver det nu på jernbaneområdet, ligesom det er på mange af de andre områder Trafik- og Byggestyrelsen administrerer, idet klageadgangen i langt hovedparten af de afgørelser, som træffes af Trafikog Byggestyrelsen ligeledes er afskåret. Det gælder således bl.a. Trafik- og Byggestyrelsens afgørelser truffet i medfør af luftfartsloven, bus- og godskørselsloven, taxiloven, postloven, færdsels- og synsloven. For så vidt angår bemærkning om manglende frist i forhold til 8 kan det oplyses, at Trafik- og Byggestyrelsen har tilføjet ordet straks i bestemmelsen, således at der ikke er tvivl om, hvornår styrelsen skal informeres. For så vidt angår bemærkningen om ordet væsentlig i 9, skal det oplyses, at dette er op til en konkret vurdering, som vil afhænge af virksomheden, dens størrelse og aktiviteter. DB Schenker Rail Scandinavia A/S bemærker følgende: Vi vil pointere, at afskæringen af klageadgangen generelt er indgribende for os som jernbanevirksomhed. Vi skal hertil påpege, at klagemuligheden bliver omkostningstung og byrdefuld, såfremt klager Side 3 (6)

4 over afgørelser vedrørende tilladelse til at drive jernbanevirksomhed fremover skal indbringes direkte for domstolene. Såfremt klageadgangen afskæres, bør nedgang i den årlige aktivitetsafgift pr. kørt togkilometer være forventelig. Der henvises til Trafik- og Byggestyrelsens svar ovenfor i forbindelse med DSBs bemærkninger vedr. afskæring af klageadgang. Med hensyn til finansieringen af Jernbanenævnet kan det oplyses, at indtægterne fra aktivitetsafgiften afspejler omkostningerne ved Jernbanenævnets afgiftsfinansierede opgaver. Indtægterne kan således kun bruges til dette formål. Hvis indtægterne overstiger omkostningerne, vil der blive taget initiativ til at reducere afgifterne. Rådet for Bæredygtig Trafik bemærker følgende: Med henvisning til Trafikstyrelsens notat af 27. f.m., nr. TS , skal vi tillade os at bemærke, at vi på grund af den ultrakorte svarfrist ikke har kunnet gå i dybden med hensyn til bekendtgørelsens egentlige indhold. Derimod må vi nære betænkelighed ved, at klageadgangen til Jernbanenævnet vedrørende bekendtgørelsen og dens efterlevelse m.v. afskaffes. Klageadgang uden at gå til domstolene har hidtil været en god demokratisk rettighed i Danmark, og selv om EU ikke har stillet eksplicit krav herom, finder vi det naturligt at videreføre den danske praksis. Ingen er ufejlbarlig næppe heller Trafikstyrelsen, og vi finder derfor, at parternes klageadgang til Jernbanenævnet bør opretholdes. Uagtet Trafikstyrelsen normalt ikke udsender svar i høringssager, skal vi anmode om underretning om sagens udfald. Der henvises til Trafik- og Byggestyrelsens svar ovenfor i forbindelse med DSBs bemærkninger vedr. afskæring af klageadgang. Dansk Jernbaneforund bemærker følgende: Dansk Jernbaneforbund finder begge lempelser bekymrende - både for at en nedsættelse af kapitalkravet kan give øgede muligheder for at useriøse selskaber opretter jernbaneselskaber, og for, at sikkerheden skal blive forringet, idet der ikke længere vil være krav om, at jernbanevirksomheden har etableret et godkendt sikkerhedsledelsessystem inden tilladelsen gives. Side 4 (6)

5 Kapitalkravet er kun et minimumskrav. Virksomheden skal fortsat kunne dokumentere, at den har økonomisk grundlag for at drive virksomheden forretningsmæssigt forsvarligt. Dette krav sammenholdt med resten af kravene til at opnå en tilladelse, herunder forsikringskravet gør, at det kun vil være virksomheder, som virkelig ønsker at drive jernbanevirksomhed, der opnår tilladelse. Derudover kan det oplyses, at sikkerheden ikke vil blive forringet på jernbanenettet. Det vil fortsat være et krav, at en jernbanevirksomhed skal opnå et sikkerhedscertifikat, herunder have etableret et sikkerhedsledelsessystem for at kunne udføre kørsler på jernbanenettet forandringen er blot, at dette ikke længere er et af kravene til at opnå den tilladelse (licensen) til at drive jernbanevirksomhed, som udstedes af Trafik- og Byggestyrelsen. Banedanmark bemærker følgende: Det undrer at det ikke er et krav, for udstedelse af tilladelse, at virksomheden har implementeret et sikkerhedsledelsessystem jf. BEK nr 13/14 af Det er dog muligt, at dette er reguleret i anden lovgivning og derfor ikke skal fremgå af denne? Der henvises til Trafik- og Byggestyrelsens svar ovenfor i forbindelse med Dansk Jernbaneforbunds bemærkninger. Aarhus letbane I/S bemærker følgende: Vi forstår formuleringen eller virksomheder, der kun leverer trækkraft, som indgår i definitionen af jernbanevirksomhed, således, at en virksomhed, som udlejer letbanekøretøjer til en operatør, ikke skal have en tilladelse, jf. bekendtgørelsesudkastet. I modsat fald ville det have omfattende økonomiske konsekvenser for Aarhus Letbane. Desuden er kravene til dokumentation af faglig kompetence ikke defineret for virksomheder, der kun leverer trækkraft. Det er korrekt forstået. En virksomhed, der kun udlejer et køretøj og ikke samtidig fx stiller personale til rådighed til at køre køretøjet, vil ikke skulle have en tilladelse til at drive jernbanevirksomhed. Faglig kompetence kan dokumenteres på mange måder og vil bl.a. afhænge af den type jernbanevirksomhed, der påtænkes at drives. Side 5 (6)

6 Danske Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) bemærker følgende: 1 stk 2 lyder således: Stk. 2. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse på ikke erhvervsmæssig jernbanedrift (veteranbane). Men ikke erhvervsmæssig jernbanedrift finder også sted som veterantogskørsel på nettet, og her er den forklarende parentes (veteranbane) ikke så naturlig. Teksten henviser til overskriften i veteranbanebekendtgørelsen, jf. bekendtgørelse nr af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift (veteranbanebekendtgørelsen). Denne bekendtgørelse finder anvendelse på både drift af veteranbane og kørsel med veterantogskøretøjer, Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER) bemærker følgende: Bekendtgørelsesudkastet vil have begrænsede administrative konsekvenser for erhvervslivet. De administrative lettelser består i, at det fremover vil være muligt for en potentiel jernbanevirksomhed at indsende dokumentation for, at denne opfylder kompetencekravene til at drive jernbanevirksomhed, selvom virksomheden endnu ikke er sikkerhedscertificeret. Trafikstyrelsen oplyser, at de forventer et meget begrænset antal ansøgere over tid og på baggrund heraf, vurderer TER ikke, at de samlede administrative konsekvenser vil overstige 4 mio. kr. på samfundsniveau årligt. De bliver derfor ikke kvantificeret yderligere. Side 6 (6)

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 rshj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens og Jernbanenævnets gebyrer og afgifter på

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mru@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol 1. Indledning Trafik- og

Læs mere

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1.

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0293 sia@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 1. december 2016 Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Regioner og KL anmodes om høring af lovforslagets eventuelle økonomiske konsekvenser i forhold til det udvidede totalbalanceprincip (DUT).

Regioner og KL anmodes om høring af lovforslagets eventuelle økonomiske konsekvenser i forhold til det udvidede totalbalanceprincip (DUT). DEPARTEMENTET Til diverse høringsparter, jf. høringsliste 22. maj 2015 Dato J. nr. 2015-273 Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 trm@trm.dk www.trm.dk Høring

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter I medfør af 99, stk. 1 og 2, 112, stk. 1 og 113, stk. 1

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed

Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed Vejledning til ansøgning om tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed 1. Generelle forudsætninger Ret til at drive jernbanevirksomhed kræver tilladelse udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens 11-12 og 18-19 Krav til personer December 2011 3 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Indledning Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (Certificering af virksomheder,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, Movia Trafik og Danske Regioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Utilstrækkelig hjemmel til afskæring af ulovbestemt rekurs ved delegation

Utilstrækkelig hjemmel til afskæring af ulovbestemt rekurs ved delegation FOB 04.468 Utilstrækkelig hjemmel til afskæring af ulovbestemt rekurs ved delegation Trafikministeriet udstedte en bekendtgørelse hvori ministeriets kompetence efter forskellige love blev delegeret til

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsen, Rambøll, TÜV Rheinland Intertraffic GmbH og Banedanmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsen, Rambøll, TÜV Rheinland Intertraffic GmbH og Banedanmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om Banedanmark og ændring af lov om jernbane

Forslag. Lov om ophævelse af lov om Banedanmark og ændring af lov om jernbane 2009/1 LSF 214 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin. Fremsat den 29. april 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag

Læs mere

2. udkast til. Betænkning. Forslag til jernbanelov

2. udkast til. Betænkning. Forslag til jernbanelov Transportudvalget 2014-15 L 162 Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Transportudvalget den [28. april 2015] 2. udkast til (Ændringsforslag fra EL) Betænkning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabd@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 22. november 2016 Sagsnr.: TS10601-00009 Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet)

Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksom-heder m.v. (takststigningsloftet) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Journal TS5000200-00046 Dato 22. oktober 2015 Høringssvar vedr. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter

Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter Beslutningsforslag nr. B 52 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. december 2014 af Eva Kjer Hansen (V), Pia Adelsteen (DF), Mette Bock (LA) og Lars Barfoed (KF) Forslag til folketingsbeslutning om information

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Deltagere - Christian Algreen Ussing, Alstom

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

Bekendtgørelse nr om Banedanmarks opgaver og beføjelser

Bekendtgørelse nr om Banedanmarks opgaver og beføjelser Som ændret ved bkg 2018-10-05 nr. 1208 og bkg 2018-12-05 nr. 1444. Bekendtgørelse 2015-11-20 nr. 1276 om Banedanmarks opgaver og beføjelser Ændringerne ved bkg 2018 1208 har ikrafttræden 2018-10-10 og

Læs mere

Reglerne i den nye bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Reglerne i den nye bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Betænkning. Forslag til jernbanelov

Betænkning. Forslag til jernbanelov 2014/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transportudvalget den 5. maj 2015 Betænkning over Forslag til jernbanelov [af transportministeren

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Lovafdelingen Dato: 20. september 2017 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Ida Wiegand Justesen Sagsnr.: 2017-6150-0112 Dok.: 2418619 Notat til Folketingets

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1

UDKAST. til. Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1 UDKAST til Bekendtgørelse om infrastrukturforvalteres uafhængighed og uvildighed 1 I medfør af 102, stk. 1 og 117, stk. 1 i jernbanelov, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes: Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje. Til lovforslag nr. L 136 Folketinget

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje. Til lovforslag nr. L 136 Folketinget Til lovforslag nr. L 136 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 8. juni 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje (Afgifter,

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 5. maj 2017

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. Færdselsstyrelsen Forslag Til Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. (Etablering af kommunale fællesskaber) I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999, som ændret ved 17

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

2015/1 BTL 102 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 15. marts Betænkning.

2015/1 BTL 102 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 15. marts Betænkning. 2015/1 BTL 102 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transport- og Bygningsudvalget den 15. marts 2016 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Fremsat den 17. marts 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag. til

Fremsat den 17. marts 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag. til Lovforslag nr. L 170 Folketinget 2009-10 Fremsat den 17. marts 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om jernbane og lov om offentlige veje og om ophævelse

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Sikkerhed. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Sikkerhed. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringsbidrag til høring over udkast til revision af bekendtgørelse nr. 14 af 4. januar 2007 om sikkerhedscertificering mm. Sikkerhed

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland)

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland) Til: - Færøernes Landsstyre - Grønlands Selvstyre Cc: - Rigsombudsmanden for Færøerne - Rigsombudsmanden for Grønland Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Version 2 24.

Læs mere

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring Danske Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) Til: Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen Email: info@tbst.dk Cc. til mago@tbst.dk Hornbæk den 4. december 2018 Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser

Læs mere

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25.

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer for vejtransportområdet

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Ansøgning om sikkerhedscertificering - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA. Version 1.0

Ansøgning om sikkerhedscertificering - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA. Version 1.0 Ansøgning om sikkerhedscertificering - VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA Version 1.0 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA: ANSØGNING OM SIKKERHEDSCERTIFICERING 1.1-1.2. Navn og adresse på den sikkerhedsmyndighed/-organisation,

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt MINISTEREN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Folketinget Dato J. nr. 28. september 2017 2016-5643

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218000 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel

Læs mere

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0 Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB April 2008 Version 1.0 Indhold 1. Indledning... 3 2. Mission... 3 3. Målsætning... 3 4. Dækningsområde og afgrænsning... 4 5. Ansvar og organisering... 4 6.

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere