Regulativ for Frederikssund Bymidte.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ for Frederikssund Bymidte."

Transkript

1 1 Regulativ for Frederikssund Bymidte. Formålsparagraf. Formålet med regulativet er at regulere torvehandel, udstilling, udeservering m.v. i forbindelse med de næringsdrivendes anvendelse af vejarealer i Frederikssund Bymidte, således at denne brug ikke er til gene for færdselen. Regulativet skal også sikre fremkommeligheden for bevægelseshæmmede, herunder ældre, handicappede mv. Desuden er det formålet at styrke kvaliteten i byrummene. Indtægterne fra udleje af gadearealer (excl. torvearealer) skal finansiere aktiviteterne i en cityfond. Formålet med cityfonden er at styrke Frederikssunds profil som detailhandelscenter. Fonden skal finansiere/yde tilskud til juleudsmykning, aktiviteter og en styrket PRindsats. Cityfonden ledes af en bestyrelse med repræsentanter for Frederikssund Handel og Frederikssund Byråd. Kapitel 1. Administrative bestemmelser. Gyldighedsområde. Regulativet gælder for Frederikssund Bymidte. Afgrænsningen af Bymidten er som vist i "Kommuneplantillæg nr. 16a, Detailhandel og Erhverv, vedtaget af Byrådet den 22. juni 2004, jf. kortbilag E. Regulativet gælder for offentlige veje og private fællesveje. Regulativet erstatter "Gågaderegulativ", der trådte i kraft den 16. november 1992, "Regulativ for Gadeudstilling og klapskilte", der senest blev revideret den 1. november 2000 samt Reglement for stadepladser på Torvet der har været gældende siden den 12. juni Hjemmel. De offentlige vejarealer administreres af Frederikssund Byråd. Regulativet giver tilladelse til at benytte vejarealerne på de vilkår som regulativet fastsætter. Regulativet er vedtaget af Frederikssund Byråd og Politimesteren i Frederikssund i henhold til lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999, lov om offentlige veje, erne 102, 103 og 105, bekendtgørelse nr. 670 af 19. august 1999, lov om private fællesveje, kapitel 8 samt lovbekendtgørelse nr. 712 af 2. august 2001, færdselsloven, 92. Andre gældende bestemmelser:

2 2 Politivedtægten, stadfæstet af Frederiksborg Amt den 22. april Lokalplan 30, vedtaget af Byrådet den 8. maj Lokalplan 60, vedtaget af Byrådet den 8. september Gældende bygningsreglement. Bestemmelser for ophængning af valgplakater og andre plakater på offentligt område i Frederikssund Kommune, vedtaget af Frederikssund Byråd den 7. april Administration af bestemmelserne i regulativet varetages af Teknisk Forvaltning i samarbejde med Frederikssund Politi. Kommunens parkeringsvagt fører det daglige tilsyn med at regulativets bestemmelser overholdes. På torvedage administreres torvehandlen af torveinspektørerne. Overtrædelse af regulativets bestemmelser. Overtrædelse af regulativets bestemmelser kan straffes med bøde jfr. 113 i lov om offentlige veje og 67 i lov om private fællesveje. Øvrige forhold. I tilfælde af manglende betaling kan restancer med påløbne gebyrer inddrives ved udlæg i medfør af lov om udpantning 1 stk. 1 nr. 3. Regulativet omfatter ikke tombolaer, tivolier, cirkuser mv. Tilladelse hertil gives af Teknisk Forvaltning i hvert enkelt tilfælde. Der betales ikke afgifter, men såfremt kommunen bliver påført udgifter kan der opkræves særskilt betaling i hvert enkelt tilfælde. Henvendelser om regulativet kan rettes til Teknisk Forvaltning. Kapitel 2. Gadearealernes indretning. Gågaden. Færdselszoner (kørespor). Færdselszonerne er som hovedregel placeret midt i gaden. Færdselszonerne skal altid friholdes til den tilladte kørende færdsel, herunder redningskøretøjer. Mellemzoner. Mellemzonerne er som hovedregel placeret på begge sider af færdselszonen. Mellemzonerne kan efter de herom særskilt anførte bestemmelser anvendes til gadeinventar, belysning, beplantning, vareudstilling, udeservering og stadepladser. Erhvervsdrivende m.v., der har indgået en lejeaftale med Frederikssund Kommune kan anvende mellemzonen ud for den pågældendes lokaler til vareudstilling m.v. i overensstemmelse med de i dette regulativ fastsatte regler. Gangzoner. Gangzoner må kun benyttes af gående. Bortset fra overkørslerne må de hverken benyttes af kørende eller holdende køretøjer. Gangzonerne må ej heller benyttes til udstilling m.v. Facadezoner.

3 3 Facadezonerne skal opfange/udligne spring i facaden så som trapper, lyskasser, udhængsskabe og lignende. Facadezonerne kan benyttes til udstilling. Udstillinger skal dog holde en afstand på mindst 75 cm til brandhaner og ledningsskabe m.v. Sivegaden. Sivegaden består af facadearealer, gangarealer, mellemzonearealer, kørebanearealer, et antal afmærkede parkeringsbåse samt 7 nedlagte parkeringsbåse ud for Østergade nr Fast gadeinventar. Frederikssund Kommune sørger for opsætning, renholdelse og vedligeholdelse af fast gadeinventar, f.eks. bænke, lamper og affaldsbeholdere. Frederikssund Kommune sørger desuden for plantning og pleje af træer og planter. Markiser, facader og skiltning. Ansøgning om opsætning af markiser samt ændring af facader og skilte skal sendes til Teknisk Forvaltning. Udformningen skal overholde den til enhver tid gældende lokalplan for facader og skilte i Frederikssund Bymidte. Kapitel 3. Færdsel på gadearealerne. Al færdsel på gadearealerne skal foregå i henhold til gældende love og forskrifter. I Gågaden er den tilladte max. hastighed 20 km/h og i Sivegaden 30 km/h. Gående. Gågaden er forbeholdt fodgængere, dog med visse undtagelser. Undtagelsesvis motorkørsel. Motorkørsel i gågaden er ensrettet fra krydset Jernbanegade/Ågade/Nygade mod krydset Jernbanegade/Ny Østergade/Kocksvej/Østergade (Sivegaden). Varekørsel. Varetransport til Gågaden: Erhvervsmæssig ærindekørsel i Gågaden er tilladt i tidsrummet mandag-fredag mellem kl og kl , kun med henblik på af- og pålæsning for de langs Gågaden beliggende ejendomme, og kun under udvisning af hensyn og agtpågivenhed over for de gående. Varetransport til Sivegaden: Varetransport til Sivegaden skal foregå fra Servicegaden. Det er ikke tilladt for varebiler med en større vægt end kg. at køre i Sivegaden, medmindre særskilt tilladelse er givet. Motorkørsel i øvrigt.

4 4 Udrykningskørsel, lægers kørsel i livsvigtigt øjemed og kørsel med politiets vogne skal altid kunne foregå uhindret til hver enkelt ejendom. Særlig tilladelse. Politiet kan i særlige tilfælde give dispensation fra bestemmelser om motorkørsel i Gågaden. Der kan bl.a. gives dispensation i følgende tilfælde: 1. Gangbesværedes kørsel til læge. 2. Kørsel med kommunens køretøjer, eller eksterne forsyningsselskabers kørsel, hvor kørsel er nødvendig for at udføre vedligeholdelses- eller reparationsarbejder. Har politiet udstedt dispensation, skal den medbringes ved kørsel i Gågaden. Parkering. Al parkering i Gågaden er forbudt. I Sivegaden er parkering kun tilladt i afmærkede båse. Taxier. Taxier må køre i Gågaden fra kl til kl Knallerter. Det er forbudt at køre på knallert i Gågaden. Det er tilladt at trække med knallerter. Cykler. Det er tilladt at cykle i Gågaden mandag til fredag fra kl til kl samt lørdag fra kl og til mandag morgen kl Kapitel 4. Torvehandel. Generelt. Torvehandlen foregår på Torvet inden for de markerede arealer på kortbilag C. Ved særlige begivenheder på Havnen kan torvehandlen flyttes til Havnepladsen. Når torvehandlen flyttes til Havnepladsen adviseres "de faste" stadepladsholdere mindst 4 uger i forvejen. I forbindelse med torvehandel på Havnepladsen må der ikke parkeres på Havnepladsen. Torveinspektørerne. Frederikssund Kommunes torveinspektører administrerer torvehandlen i samarbejde med Teknisk Forvaltning på Byrådets vegne. Enhver, der efter næringsloven kan drive torvehandel, kan leje et stade hos torveinspektørerne og deltage i torvehandlen i Frederikssund efter denne vedtægts vilkår.

5 5 Tidspunkter for torvehandel. Torvehandlen foregår hele året, lørdag i tidsrummet kl til kl , dog ikke til senere tidspunkt end butikkerne i Bymidten lukker. Det er torveinspektørerne der anviser stadepladserne på torvedage. Der er ikke faste stadepladser. De torvehandlende skal være på deres stadeplads inden kl Frederikssund Kommune kan i samråd med Politimesteren i Frederikssund ændre tidspunkterne for torvehandel. Særlige arrangementer. Udover torvedage kan Torvet og Havnepladsen benyttes til specielle arrangementer. Arrangementernes omfang og tidspunkt skal altid aftales med kommunen, ligesom der forinden et arrangements afholdelse skal aftales betingelser herfor. Øvrige arealer kan efter konkret ansøgning, efter særskilt tilladelse, anvendes til særlige formål i begrænsede perioder. Et eksempel herpå kan være opstilling af en mobil pølsevogn på Havnepladsen. Afgifter. Stadeafgiften er fastsat i det senest godkendte, vedlagte takstblad. Afgiften betales forud til torveinspektøren. Fremleje eller udlån af stadepladserne er ikke tilladt. Varer. Der må kun forhandles de varer, som næringsloven giver mulighed for. Al anden handel kræver politiets tilladelse. Forhandlingen af varer skal følge bestemmelserne i nærings- og levnedsmiddellovgivningen. F.eks. skal konsumvarer, der sælges, være hævet mindst 80 cm over jorden. Forretninger, som forhandler varer på Torvet, skal tydeligt markere forretningens navn på stadet. Stadepladsernes brug og udstyr. Alle torvehandlende må uden indvending tage imod den stadeplads, der anvises af torveinspektøren eller dennes stedfortræder. Ingen må indtage større plads end hans stadeplads omfatter. En stadeplads er ca. 2,5 m x 5,0 m = 12,5 m². Torveinspektøren har ret til at bortvise enhver bil fra Torvet/Havnepladsen, som ikke vurderes nødvendig for salg af varer. Rengøring.

6 6 Den torvehandlende er forpligtet til selv at bortskaffe affald og sørge for at renholde arealet mens stadepladsen benyttes. Stadepladsen skal forlades ryddet og rengjort. Ansvar. Ansvar for ting- og personskader, der forvoldes trediemand på grund af udstillingsgenstande, påhviler alene ejeren af disse. Overtrædelser. Enhver, der overtræder bestemmelserne om torvehandel eller nægter at efterkomme de påbud, der er givet af torveinspektørerne om renlighed og god orden, kan straks bortvises fra Torvet/Havnepladsen. Gentagne overtrædelser af bestemmelserne kan medføre udelukkelse fra torvehandlen i et nærmere bestemt tidsrum. Kapitel 5. Udstilling. Generelt. Frederikssund Kommune udlejer facadearealer og mellemzonearealer i Gågaden og Sivegaden. I Sivegaden udlejes endvidere 7 nedlagte parkeringsbåse ud for Østergade nr På øvrige veje og pladser i Frederikssund Bymidte kan der efter særskilt aftale lejes arealer på tilsvarende vis som i Gågaden og Sivegaden. Det er ikke tilladt at benytte arealer til udstilling, udeservering eller lignede uden aftale. Arealernes udstrækning i Gågaden og Sivegaden fremgår af vedhæftede bilag A, B 1 og B 2. Udstillingsarealerne må benyttes af butiksindehaverne i ejendommens stueetage og kælder med direkte udgang til gågadearealet fra butikkerne. Butikker / virksomheder i side- og baghuse har ret til at opstille ét henvisningsskilt pr. butik / virksomhed i udstillingsarealet ud for ejendommen. Butikker i side- og baghuse kan efter forudgående aftale med kommunen også udstille på udstillingsarealet. Udstillingen er pålagt samme afgift som de øvrige butikker. Benyttelse af udstillingsarealet skal overholde bestemmelserne i dette regulativ. Butiksindehaverne må kun benytte de udstillingsarealer, der ligger ud for butikken. Der er ikke i dette regulativ taget stilling til opdeling af udstillingsarealet mellem butiksindehaverne i stueetage og kælder med direkte udgang fra gågadearealet. Der er heller ikke taget stilling til, hvor i udstillingsarealet, henvisningsskilte kan opstilles. Disse forhold forventes ordnet mellem ejeren af ejendommen, virksomhederne og butiksindehaverne indbyrdes.

7 7 Det er ikke muligt at leje et mellemzoneareal/facadeareal, som er mindre/kortere end facaden ud for den pågældende ejendom. Der kan separat lejes et facadeareal eller et mellemzoneareal. Grundejerne eller butiksindehaverne må ikke selv fremleje udstillingsarealer. Al udlejning skal ske gennem kommunen. Afgifter for udstilling. Kommunen opkræver i henhold til Vejlovens 102 afgift for udstilling på offentligt vejareal. Enhver butik, der ønsker at benytte de offentlige vejarealer til udstilling, skal indgå en årlig kontrakt med kommunen, hvori størrelsen og prisen på det ønskede areal fremgår. Lejemålet indgås for ét år ad gangen fra 1. januar at regne. Ethvert indgået lejemål fortsætter uændret det næste år, medmindre lejeren opsiger lejemålet inden 1. oktober. Afgiften er fastsat ud fra en fast kvadratmeterpris på udstilling på de offentlige vejarealer og betales forud for ét år ad gangen. Der kan ikke betales for mindre end et år. Der kan heller ikke ændres ved den indgåede aftale. Prisen for én kvadratmeter udstilling fremgår af dette regulativs tilhørende prisblad. Der kan opstilles A-skilte på et gadeareal der ikke er lejet. Herfor betales særskilt pr. skilt pr. år. Der kan ikke betales for mindre end et år. Løse udstillingsgenstande. Principperne for, hvilke arealer, der kan benyttes til opstilling af løse udstillingsgenstande, er vist på tilhørende kortbilag for hver strækning. Opstilling af løse udstillingsgenstande skal desuden overholde følgende retningslinjer: 1. Alle udstillingsgenstande; montre, reoler, stativer, parasoller m.m. skal være af god standard (publikumsvenligt og uden skarpe hjørner). 2. Levnedsmidler, herunder frugt og grøntsager, skal være hævet mindst 80 cm over gaden (jf. 42 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 121 af 28. marts 1980 om detailforhandling af levnedsmidler). Ved indgåelse af lejeaftale for et areal, skal lejeren dog acceptere, at dele af arealet er benyttet til papirkurve, beplantning, lygtepæle, flagstænger med videre. Ifølge bygningsreglementet må en bygningsdel rage 30 cm ud over et vejareal. I henhold til politivedtægten må udhængsskabe og udstillinger fylde 20 cm af fortovsarealet. Den frie fortovsbredde skal være mindst 130 cm. Ved enkeltforhindring skal der også være mindst 130 cm. Ved en enkeltforhindring forstås et skilt/udstillingsgenstand af maksimum længde på 1 m opstillet med en minimumafstand til næste forhindring på 2,5 m. Skilte og udstillingsgenstande skal opstilles således, at der er en naturlig/retlinet passage forbi den/de opstillede genstande. I Sivegaden (Havnegade/Østergade) skal det flisebelagte fortovsareal holdes frit.

8 8 Udstillingsgenstande/skilte må ikke være bredere end 60 cm, og 100 cm i højden. (Tøjstativer må dog max. være 150 cm høje). Parasoller/markiser skal have en minimumshøjde på 200 cm. I Gågaden og Sivegaden må parasoller på udstillingsarealet ikke placeres således, at de rækker ud på kørebanearealet. Arealet ud for og 0,5 m på hver side af færdselstavler, porte og indgange skal holdes fri for udstillinger. Arealet ud for brandhaner og 0,75 m på hver side af brandhaner skal holdes fri for udstillinger. Udstillingsgenstande må ikke anbringes nærmere end 0,5 m ved det af kommunen opstillede gadeinventar. Undtaget er flagstænger. Afstanden til gadetræer skal være mindst 1 m. Afstanden til cykelstativer må ikke være under 2 m. Udstillingsgenstande må ikke anbringes nærmere naboskels forlængelse vinkelret ud fra facaden end 0,5 m. Højden af udstillingsgenstande, incl. prisskilte, må højst være 1,5 m. Uden for forretningernes åbningstider må der ikke findes løst opsat inventar. Der kan etableres bøsninger til opstilling af parasoller der anbringes i forretningens udstillingsareal. Frederikssund Kommune skal i samarbejde med ejendomsejeren give tilladelse hertil i hvert enkelt tilfælde. Af trafiksikkerhedsmæssige årsager skal afstanden fra kantsten eller vandrende til udstilling være minimum 130 cm. Hvor minimumsbredden på 130 cm ikke kan opnås, må der ikke opstilles genstande. I Sivegaden (Havnegade/Østergade) må der af trafiksikkerhedsmæssige årsager ikke være udstillingsgenstande/skilte imellem kørebanearealet og fortovsarealet. Sikring af udstillingsgenstande/skilte: Løst anbragte udstillingsgenstande, herunder specielt løse skilte, skal til enhver tid være sikrede mod at vælte. Udstillingsgenstande og skilte må kun opstilles ud for den pågældende forretnings facade. Udstillingen/skiltningen skal til enhver tid fremtræde ordentligt arrangeret, og må ikke have karakter af materialeoplag. Der må eksempelvis ikke anvendes paller og papkasser i udstillingen. Det påhviler ejeren af udstillingsgenstande/skilte til enhver tid at holde rengjort omkring udstillingen/skiltningen. Det er en forudsætning for enhver særlig råden over et vejareal, at opsatte udstillinger og skiltning med løse skilte m.v. ikke skjuler eller forhindrer den frie oversigt, eller det frie udsyn til offentlige skilte eller andre trafikregulerende foranstaltninger. Faste udstillingsgenstande.

9 9 På udstillingsarealerne må der ikke opsættes fast inventar, såsom udstillingsmontre og lignende. Flag og bannere. Flag og bannere må kun opstilles på udstillingsarealer, og må ikke rage udenfor disse, med mindre særlig tilladelse foreligger. Reklamer. På udstillingsarealerne må butiksindehaverne kun reklamere for varer, der forhandles i forretningen. Det er tilladt at anbringe prisskilte og lignende på de varer, der er udstillet på udstillingsarealet. Udendørs handel ved butikker. Butiksindehavere må kun foretage udendørs handel samt demonstration af varer inden for de udstillingsarealer, der ligger foran de enkelte forretninger. Tilbagekaldelser eller ændringer. Enhver tilladelse til udstilling kan uden varsel tilbagekaldes af Frederikssund Byråd eller ændres uden erstatning af nogen art, hvis nærværende regler eller tilladelsens forudsætninger ikke overholdes. Vejarbejder eller oplag af sne berettiger ikke til reduktion af betalt afgift. Tilladelser kan også tilbagekaldes, hvis det af færdselsmæssige årsager eller af andre grunde findes nødvendigt. Forsikrings- og ansvarsforhold. Ansvaret for ting- og personskader, der er pådraget trediemand af udstillings- og udsmykningsgenstande, påhviler alene de pågældende genstandes ejere. Kapitel 6. Udeservering. Møbler må af hensyn til Gågadens renholdelse og mellemzonernes anvendelse til af- og pålæsning af varer først opstilles efter den periode, hvor varekørsel i Gågaden er tilladt, og de skal normalt fjernes ved forretningstidens ophør. Perioder. En del af det offentlige vejareal kan efter tilladelse fra Frederikssund Politi og Frederikssund Kommune anvendes til fortovsrestaurant eller lignende udeservering. Kommunen giver skriftlig tilladelse, og bestemmelserne i tilladelsen skal nøje overholdes.

10 10 Udeservering må kun foregå i perioden 1. maj til 30. september. Der kan minimum lejes for en periode på 3 mdr. Der kan dog gives tilladelse til udeservering i forbindelse med julen eller anden højtid. Møbler og inventar må kun stå på det lejede areal i åbningstiden. Afgifter for uderservering. Kommunen opkræver i henhold til Vejlovens 102 afgift for udeservering på offentligt vejareal. Enhver restaurant/café, der ønsker at benytte de offentlige vejarealer til udeservering, skal indgå en kontrakt med kommunen, hvori omfanget, perioden for udeserveringen samt prisen på det ønskede areal fremgår. Afgiften er fastsat ud fra en fast kvadratmeterpris og betales forud for perioden 1. maj september. Prisen for én kvadratmeter udeservering fremgår af dette regulativs tilhørende prisblad. Betingelser for udeservering. Åbningstider. Udeserveringen kan åbnes samtidig med restaurantens almindelige åbningstid, dog tidligst kl Det bemærkes, at en eventuel tilladelse til udvidet åbningstid for restauranten ikke er gældende for udeserveringen. Udeservering skal være lukket senest kl Færdselsmæssige forhold. Det skal generelt sikres, at udeservering fungerer uden gene for den almindelige færdsel, og at inventar ikke spærrer for adgang til forretningen, opgange, porte, cykelstativer, nedløbsbrønde, nedgangsbrønde, stophaner, brandhaner eller lignende. Det er tilladt at opstille ét menuskilt inden for udeserveringsarealet. Skiltet må maksimalt være 80 x 100 cm, og skal godkendes af Frederikssund Kommune. Skiltet skal påføres restaurantens navn, og kan i øvrigt reklamere for restaurantens menuer eller tilbud. Kun på disse skilte må der reklameres for varemærker, leverandører eller arrangementer. På alt andet inventar må der ikke reklameres. Ved brug af parasoller skal disse i udslået tilstand holdes inden for det tilladte udeserveringsareal. Det er ikke tilladt at stille lager af kasser, flasker og tom emballage eller andet på udeserveringsarealet eller på de omkringliggende arealer. Orden og renholdelse. Alt inventar på udeserveringsarealet skal fjernes ved lukketid. Alternativt skal inventaret stables eller flyttes, så udearealerne fremstår ryddelige.

11 11 Udeserveringsarealet skal renholdes i åbningstiden. Efter lukketid skal der fejes og rengøres på arealet. Dertil skal de nærliggende arealer renholdes for det affald, der stammer fra udeserveringen. Der forlanges opsat affaldsbeholdere til brug for kunderne efter kommunens anvisning. Møblering. Frederikssund Kommune skal godkende alt udeserveringsinventar inden opstilling. Inventaret skal bestå af lette og flytbare møbler. Parasoller kan ligeledes være flytbare. Den enkelte parasol skal enten fastgøres ned i en flytbar fod eller i en dertil indrettet bøsning i belægningen. Etableringen af bøsningen påhviler indehaveren af udeserveringstilladelsen. Dette gælder også genetableringen af bøsninger efter eventuelt ledningsarbejde på udeserveringsarealet. Frederikssund Kommune giver tilladelser til nedgravning af bøsninger. Bøsningerne skal, når de ikke er i brug, være lukket med dertil indrettet aflåseligt dæksel i almindeligt belægningsniveau. Hvis udeserveringen ophører, skal belægningen med bøsninger udskiftes af indehaverne af udeserveringstilladelsen. Tilbagekaldelse eller ændringer. Enhver tilladelse til udeservering eller udstilling kan uden varsel tilbagekaldes af Frederikssund Byråd eller ændres uden erstatning af nogen art, hvis nærværende regler eller tilladelsens forudsætninger ikke overholdes. Tilladelser kan også tilbagekaldes, hvis det af færdselsmæssige årsager eller af andre grunde findes nødvendigt. Vejarbejder eller oplag af sne berettiger ikke til reduktion af betalt afgift. Forsikrings- og ansvarsforhold. Ansvaret for ting- og personskader, der er pådraget tredjemand af udeserverings- og udsmykningsgenstande, påhviler alene de pågældende genstandes ejere. Kapitel 7. Udsmykning af Gågaden. Flagstænger. I Gågaden og Sivegaden er der nedsat bøsninger til opstilling af flagstænger. Frederikssund Kommune anskaffer og vedligeholder flagstænger og Dannebrogsflag. På særlige festdage forestår kommunen flagning i Gågaden og Sivegaden. Flagstangsbøsningerne kan også anvendes til anden form for midlertidig udsmykning ved Handelsstandsforeningens foranstaltning efter godkendelse af Byrådet i hvert enkelt tilfælde.

12 12 Levende lys, fakler og lignende. Ønsker man at opsætte fakler eller lignende levende lys, skal kommunen give tilladelse til det. Anden udsmykning. De handlendes foreninger kan i forbindelse med særlige begivenheder, som julen, påsken og lignende, arrangere kollektive udsmykninger. Der skal altid være en frihøjde på min. 4,20 m Udsmykningen skal godkendes af Frederikssund Byråds Tekniske Udvalg. Ansøgningen om tilladelse til kollektive udsmykninger inden for et nærmere fastsat tidsrum skal sendes til Frederikssund Kommune, Teknisk Forvaltning. Kapitel 8. Renholdelse og vintervedligeholdelse. Ifølge lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, lovbekendtgørelse nr.714 af 9. november 1997, påhviler det principielt de tilgrænsende grundejere at foretage renholdelse m.v., herunder snerydning og glatførebekæmpelse af hele Gågadearealet, idet der er tale om færdselsarealer, der overvejende er bestemt for gående færdsel. Med henvisning til lovens 10 har Frederikssund Byråd besluttet, at renholdelse af Gågaden skal udføres ved kommunens foranstaltning for grundejernes regning. Betaling sker ved opkrævning af et fast årligt vederlag. Beløbet reguleres hvert år den 1. januar i henhold til det af Danmarks Statistik offentliggjorte nettoprisindeks. Uanset ovennævnte bestemmelser skal grundejerne dog fortsat foretage renholdelse m.v. af eventuelle trapper, indgangspartier, fodgængerpassager m.v. ligesom der i kapitel 6 er fastsat særlige bestemmelser for renholdelse af arealer i forbindelse med udeservering. Kommunen sørger for renholdelse, snerydning og glatførebekæmpelse på de arealer, som regulativet omfatter. Til glatførebekæmpelse må kun anvendes grus, salt eller kemikalier, der er uskadelige for beplantning og flisebelægning. I øvrigt gælder bestemmelserne i "Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Frederikssund Kommune", vedtaget af Frederikssund Byråd den 8. december Kapitel 9. Vejarbejder. I forbindelse med vej-, lednings- og kabelarbejder kan Frederikssund Kommune kræve løse udstillingsgenstande flyttet ved ejernes foranstaltning og bekostning.

13 13 Ved større planlagte vedligeholdelsesarbejder vil der blive givet ejerne en frist på mindst 14 dage. Frederikssund Kommune sørger for og bekoster vedligeholdelsen af belægninger. Kapitel 10. Revision af regulativet. Frederikssund Byråd eller Frederikssund Politi kan til enhver tid beslutte at revidere dette regulativ. Kapitel 11. Ikrafttrædelse. Hørte instanser. Frederikssund Handelsstandsforening. Styregruppen for erhvervspolitik. Frederikssund Politi. Frederikssund Handicapråd. Ældrerådet i Frederikssund. Føtex. Torveinspektører. Parkeringsvagt. Ikrafttræden. Regulativet træder i kraft den 1. maj Tiltrådt af Frederikssund Politi den 2. april Således vedtaget af Frederikssund Byråd den 14. september Knud B. Christoffersen Borgmester / Bodil Hare Teknisk direktør

14 14 Takstblad Leje af mellemzone/facadezone Opstilling af A-skilte på gadeareal der ikke er lejet Leje af udeserveringsareal fra 1. maj til 30. september 270 kr./m2/år 1000 kr./stk./år 150 kr./m²/måned Renholdelse, snerydning og glatførebekæmpelse i gågaden 377 kr./løbende m. facade Stadeplads på Torvet/Havnepladsen, ca. 2,5x 5 m (en parkeringsplads) 75 kr./gang Stadeplads på Torvet/Havnepladsen, ca. 2,5x 5 m (en parkeringsplads) 750 kr./kvartal Lejepriserne reguleres hvert år den 1. januar i henhold til det af Danmarks Statistik offentliggjorte nettoprisindeks. Afgifterne opkræves af Frederikssund Kommune. Til samtlige takster tillægges et administrationsbidrag på 10 %. Der betales ikke moms af taksterne.

15 15 Regulativ for Frederikssund Bymidte. Indholdsfortegnelse. Kapitel 1: Administrative bestemmelser. Side 1 Kapitel 2: Gadearealernes indretning. Side 2 Kapitel 3: Færdsel på gadearealerne. Side 3 Kapitel 4: Torvehandel. Side 4 Kapitel 5: Udstilling. Side 6 Kapitel 6: Udeservering. Side 9 Kapitel 7: Udsmykning af gågaden. Side 11 Kapitel 8: Renholdelse og vintervedligeholdelse. Side 12 Kapitel 9: Vejarbejder. Side 12 Kapitel 10: Revision af regulativet. Side 13 Kapitel 11: Ikrafttrædelse. Side 13 Takstblad. Side 14 Kortbilag A: Gågaden. Kortbilag B 1: Sivegaden. Kortbilag B 2: Sivegaden. Kortbilag C: Torvet. Kortbilag D: Havnepladsen. Kortbilag E: Afgrænsning af Frederikssund Bymidte.

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Side 1 Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer beskrives

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Velkommen til Frederikssund Bymidte, hvor der er plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter året rundt. Jeg håber, at I

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 HILLERØD KOMMUNE Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Regler for færdsel og handel... 3 Orienteringskort... 4 Kapitel 2 Gadernes indretning... 5 Kapitel 3 Færdsel

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade september 2013 Forord Regulativet skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum i kommunens

Læs mere

Gågaderegulativ for Viborg Kommune

Gågaderegulativ for Viborg Kommune Gågaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige veje" fastsætter Viborg Kommune som vejmyndighed efter samråd med Midt- og Vestjyllands Politi følgende regler for

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte 1 Indledning Randers Byråd har med det nye regulativ for Randers bymidte, ønsket at få tilvejebragt et tidssvarende regelsæt. Det nye regulativ

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde.

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Regulativ for Ulrikkenborg Plads 2015 1 Forord Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på fortovet skal være uhindret passage for

Læs mere

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune Regulativ for benyttelse af gadeareal i Hjemmel for bestemmelserne i dette regulativ findes i Lov om offentlige veje 102, og i Lov om private fællesveje 66. Regulativet omfatter offentligt tilgængelige

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

REGULATIV FOR TORVET.

REGULATIV FOR TORVET. REGULATIV FOR TORVET. INDLEDNING. Regulativet danner grundlag for Nykøbing Sjælland Handel & Erhvervs administration af Torvet. Det er udarbejdet på grundlag af 14, stk. 2 i næringsloven og 102, stk. 1

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 3 2.4

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6 3.2

Læs mere

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 4 2.4

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune? Brug af vejarealet - Opgravning - Arrangement - Container, skurvogn, stillads m.m. - Flagstænger, flagallé - Plakat, banner, juleudsmykning m.m. - Vareudstilling - Udeservering - Stadepladser - Brug af

Læs mere

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 ÆRØ KOMMUNE Gågaderegulativ for i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 4 3 3 39 30 6 4 9 Teglgade 1 11 40 38 36 34 3 30 8 16 Skovgyden 14 1 3 10 8 6 4 1 10 Enighedss 1 16 14F 14D 14E

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 2 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Dato Sagsnummer Dokumentnummer Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune I Køge Kommune kan der i særlige tilfælde gives tilladelse til at vejarealer benyttes til

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel Guldborgsund Kommune Regulativ for torvehandel TORVEHANDEL Områderne må benyttes til handel og kulturelle aktiviteter efter forudgående tilladelse fra Guldborgsund Kommune, Vej og Park, Parkvej 37, 4800

Læs mere

Regulativ. Lemvig Bymidte

Regulativ. Lemvig Bymidte Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte LEMVIG KOMMUNE Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte Indhold Indledning 1 Almindelige bestemmelser 2 Vareudstilling

Læs mere

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune.

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Indledning Anvendelsen af vej- og fortovsarealerne i kommunen skal først og fremmest sikre gode og sikre færdselsforhold, dog er det ofte

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Omhandler: Vareudstillinger Renholdelse Skiltning Plakater, ophængning Udeservering fra erhvervsvirksomhed Udstillingsmulighed på

Læs mere

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM Byen er til for at blive brugt INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 TORVEHANDEL Varer og lovgivning Stadepladser Torvedage og tidspunkter Betaling El og vand m.v.

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv.

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv. Regulativ for benyttelse af s arealer mv. Generelle bestemmelser Dette regulativ gælder for brug af offentlige arealer - veje, pladser, torve, skove, grønne områder mv. i til offentlige arrangementer,

Læs mere

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE

BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE 4. juli 2008 BESTEMMELSER FOR BRUG AF VEJ- OG PARKAREAL I DRAGØR KOMMUNE Myndighed 1. Tilladelse til brug af vej- og offentligt parkareal kræver kommunens tilladelse. Området hører under Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

Vedtægter for Axeltorv og Kampergade i Helsingør 1998

Vedtægter for Axeltorv og Kampergade i Helsingør 1998 Axeltorv set gennem et vindue i Bjergegade 18 omkring 1860. På torvet står byens første jernpost og yderst til højre i billedet ses en del af den olsenske brænderigård. Tegning af August Schwartz Vedtægter

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV

BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV SSøn ønde derv rvan ange genn Vej rs Vej Cours la Cou elm la Vilhelm Vilh 22 22 6AI 77 6AI 19 19 FORMÅL N N 55 77 6EA 77 6EA 20 20 24 24 LLaa CCoo uurr

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

Regler for gader og torve i Roskilde midtby.

Regler for gader og torve i Roskilde midtby. Regler for gader og torve i Roskilde midtby. 1 Indhold Indledning:... 3 1 Gadernes indretning og anvendelse:... 4 2 Udstilling på gadearealer:... 6 3 Udstilling i gågadestykket... 8 4 Fortovsrestauranter

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST BY OG MILJØ Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST Indholdsfortegnelse Nordsjællands bedste handelsby Kapitel 1 Regulativets Formål 1 Kapitel 2 Færdsel i gågaderne 2 Kapitel 3

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Sorø Kommune 2016 Forslag INDHOLD 1. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER... 4 Tilladelser... 4 Ansøgning... 5 Aflysning... 5 Ansvarsforhold... 5 Udstilling

Læs mere

STANDARD FOR UDESERVERING

STANDARD FOR UDESERVERING STANDARD FOR UDESERVERING Udkast Kære restauratør Skanderborg Kommune bifalder udeservering som bidrager til et levende bymiljø og spreder god stemning i midtbyerne. Der er dog påkrævet, at man overholder

Læs mere

Regulativ for Køge Torv

Regulativ for Køge Torv Regulativ for Køge Torv Indholdsfortegnelse Side Indledning 2 Torvehandel 3 Tildeling af stadepladser 4 Faste stadepladser 4 Løse stadepladser 4 Tidspunktet for torvehandel 5 Hvad må sælges? 5 Fælles bestemmelser

Læs mere

Regulativ for Lyngby Torv

Regulativ for Lyngby Torv Regulativ for Lyngby Torv 5. september 2013 Side 1 Forord Regulativets formål er at sikre, at Lyngby Torv benyttes på en måde, der er i overensstemmelse med Lyngby Taarbæk Kommunes visioner og mål for

Læs mere

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune

Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune Regulativ for benyttelse af offentligt areal i Haderslev Kommune 2. udgave 2010 Regulativ for benyttelse af offentlige arealer i Haderslev kommune er udfærdiget i henhold til Lovbekendtgørelse nr. 893

Læs mere

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser REGULATIV om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser AUGUST 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Renholdelse 4. Mandskab 5. Grundejere 6. Private veje og stier 7. Forskrifter

Læs mere

Cityguide - Hjørring

Cityguide - Hjørring Cityguide - Hjørring 1 Cityguide Denne cityguide omfatter gågader og sivegader i Hjørring. Gågaderne er Stokbrogade, Strømgade og Østergade. Sivegaderne er: Søndergade, Jernbanegade og den sydligste del

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune

Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune (som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 25. januar 2016) I medfør af lov om offentlige veje, lov

Læs mere

Ramme for. Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer.

Ramme for. Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer. Ramme for Torve, Cirkuspladser, Grønne områder, Stadepladser, Kommunalt vejareal og arrangementer. Generelt Del 1 Indhold DEL 1 - Generelt... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Generelle regler og retningslinje...

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 TEKNIK OG MILJØ Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

Vilkår for udendørsservering

Vilkår for udendørsservering - Vilkår for udendørsservering Kopi af tilladelse og evt. tegning skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Åbningstider - Du må opstille inventar såsom borde, stole, parasoller og godkendte

Læs mere

Indkaldelse. Børge Bech Birthe Andersen

Indkaldelse. Børge Bech Birthe Andersen Indkaldelse Børge Bech Birthe Andersen 05.05.00-P24-5-09 2. Forslag til revision af regulativ for gågader, sivegader og torve i Hjørring Kommune Resumé Med baggrund i de indhøstede erfaringer med administration

Læs mere

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer).

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer). Generelt I Faaborg-Midtfyn Kommune gives der tilladelse til mobile salgsenheder, der dækker over en mindre vogn, fx en ladcykel, kaffeknallert, Christiania Cykel og lign. på 2,5 m 2. Der må kun sælges

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 T E K N I K O G M I L J Ø Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Herved bekendtgøres lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, jf. lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991, med de ændringer,

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup december 2009 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

VINTERVEDLIGEHOLDELSE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE OG STIER I FREDERIKSSUND KOMMUNES Dette regulativ træder i kraft den 31. oktober 2007. 1. Udgave Vedtaget af Frederikssund Byråd 30. september

Læs mere

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år.

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år. Bi l a g4 Gyldighed Tilladelsen har gyldighed i ét kalenderår, dvs. fra udstedelsestidspunktet og frem til den 31. december i det år, hvor den udstedes, medmindre andet er anført i tilladelsen. Automatisk

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Revideret forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til ændringer. Blå tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Offentlige arealer i dette regulativ er veje, fortove, torvepladser og lignende som ejes af Vesthimmerlands Kommune. Dette regulativ

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune

Gaderegulativ for Ballerup Kommune MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 6. september 2013 Sagsid: 05.01.30-P24-1-13 Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige

Læs mere

REGULATIV for gader, veje, torve og pladser. Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte

REGULATIV for gader, veje, torve og pladser. Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte REGULATIV for gader, veje, torve og pladser Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte 1 Udgiver: Frederikshavn Kommune, Center for Teknik og Miljø. Interessenter: Teknisk Udvalg.

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Regulativ for offentlige arealer og pladser

Regulativ for offentlige arealer og pladser Marts 2015 Regulativ for offentlige arealer og pladser Definition af vejareal Vejarealer er veje, fortove, cykelstier, cykelbaner, rabatter, pladser og torve, der er åbne for almindelig færdsel, og som

Læs mere

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Indholdsfortegnelse 1 Hjemmel og gyldighedsområde... 3 2 Navngivning af veje og gader... 3 3 Anbringelse og vedligeholdelse af vej- og gadenavnsskilte...

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

Standardaftale - Nordhavn. P-aftale Erhverv MELLEM

Standardaftale - Nordhavn. P-aftale Erhverv MELLEM Kunde nr.: Standardaftale - Nordhavn P-aftale Erhverv MELLEM Udviklingsselskabet By og Havn I/S CVR nr. 30 82 37 02 Nordre Toldbod 7 1259 København K (Herefter kaldet UB&H eller Udlejer) OG Firmanavn CVR-nr.

Læs mere