AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: 17/7-2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: 17/7-2018"

Transkript

1 AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: 17/ Skole/dagtilbud: Østerhåbskolen Samarbejdsaktør: Horsens Badmintonklub Adresse: Sdr. Torstedvej 10 Adresse: Sognegaardsvej 4 Kontaktperson: Britta Kilsmark Kontaktperson: Jeppe Kjeldbjerg Telefon: Telefon: Mail: brkil@horsens.dk Mail: jeppekjeldbjerg@hotmail.com Samarbejdets indhold Samarbejdets omfang Horsens Badmintonklub bidrager til idrætsundervisningen i SFO 0. til 3. klassetrin. Horsens Badminton Klub har sammen med SFOéns pædagog ansvar for at planlægge, gennemføre og evaluere undervisningen på denne årgang iht. kompetencemål for alsidig idrætsudøvelse. Aftalen om samarbejdet er gældende for perioden september oktober Samarbejdsprojektet er bygget op således, at elevernes undervisning forløber af 45 min. undervisning af 4 ugers varighed. Optimalt undervises 24 (dog max 30) elever af gangen. Kontrakten genforhandles hvert år inden sommerferie, første gang 2019, med henblik på forlængelse i et år. Personer, som deltager i samarbejdet Horsens Badmintonklub : Driftsmæssig ansvarlig: Jeppe Kjeldbjerg Undervisningen varetages af træner Peter Mikkelsen Skolens/daginstitutionens mål for samarbejdet Skole : Leder/underviser Britta Kilsmark At opfylde kompetencemål for alsidig idrætsudøvelse og idrætskultur og relationer i Fælles Forenklede Mål samt understøtte elevernes læring, trivsel og personlige mestring via samskabelse med eksterne samarbejdspartnere. n Anvendte Fælles Mål/Læreplansmål Fælles Mål for idræt: Eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg.

2 Badminton træningen vil understøtte færdigheder indenfor boldbasis og boldspil Fase 1 Færdighedsmål Eleven kan modtage og aflevere boldtyper Vidensmål Jeg kender en serv, clear samt baghåndsslag Vidensmål Jeg kender reglerne til badminton og overholder dem Samarbejdsaktørens mål for samarbejdet Ydermere vil samarbejdes også føre til: - At øge elevernes læring og kvaliteten af idrætsundervisningen via samarbejdet mellem idrætslærer og den professionelle træner. - At eleverne stifter bekendtskab med foreningsidrættens mange muligheder, og at flere elever vil dyrke idræt i foreningerne. - At eleverne får en mere motiverende og varieret skoledag. - At forstå og forholde sig til egen rolle og eget ansvar i regelbaserede idrætsaktiviteter - At forholde sig til og acceptere tabe-/vindereaktioner i konkurrence - At kende til træningens betydning for sundhed og trivsel - At handle i overensstemmelse med fairplaybegrebet Horsens Badmintonklub ønsker at præsentere sporten i de optimale træningsforhold i Horsens Badmintonhal under professionel træners undervisning og vejledning. Desuden har Horsens Badminton Klub et ønske om at bygge bro mellem skoleidræt og foreningsidræt, og at eleverne stifter bekendtskab med foreningsidrættens mange muligheder, hvorved flere elever vil dyrke idræt i foreningerne. Samarbejdets undervisnings-/ læringsaktiviteter Alle lærings- og undervisningsaktiviteter tilrettelægges med afsæt i Fælles Mål for idræt. Der tages højde for elevernes forskellige forudsætning gennem undervisningsdiffereniering, fx individulle succeskriterier, holddannelse m.m.

3 Der vil blive arbejdet med temaerne: Fysisk træning: - Styrke - Hurtighed - Smidighed - Balance Teknisk træning: - Motorik - Bevægelse/benarbejde - Slagteknik Planlægning og forberedelse af undervisnings-/læringsaktiviteter Rolle- og ansvarsfordeling Skolen/daginstitutionen er ansvarlig for Rolle- og ansvarsfordeling Samarbejdsaktøren er ansvarlig for Evaluering af samarbejdet Hvilke tegn/effekter vil vi se efter? Hvordan skal der evalueres, hvem gør det og hvornår? Introduktion til badmintonkamp: - Regler Derudover ser vi gerne, at der anvendes boldspilsdugen til at synliggøre, hvor og hvad vi arbejder med på boldspilstrappen og begrebet net/vægspil skal introduceres og forklares og fælles karakteristika gennemgås for denne type spil. Horsens badminton Klubs instruktører har ansvar for forberedelse og gennemførelse af undervisningen i overensstemmelse med Fælle Mål. Der er kontakt mellem instruktør og idrætslærer inden og efter afholdelse af forløbet, så der er et fælles planlægnings- og evalueringsforum. Det pædagogiske personale (lærere/pædagoger) har det pædagogiske ansvar for eleverne samt det faglig ansvar for elevernes læring. Badmintonklubbens instruktør har ansvaret for aktiviteterne i undervisningen. Det pædagogiske personale indgår efter aftale i aktiviteterne. Skolen har ansvar for at give instruktøren besked ved f.eks. ændringer i elevernes skema. Horsens Badminton klub er ansvarlig for gennemførelse af undervisningen med henblik på at nå frem til de videns- og færdighedsmål, der er sat for eleverne. Badmintonklubbens instruktør inddrager det pædagogiske personale i undervisning efter aftale Samarbejdet evalueres i forbindelse med genforhandlingen i foråret på baggrund af samarbejdsaftalen. Ansvarlig for evaluering er henholdvis den ansvarlige for Horsens Badminton Klub, Jf. ovenfor, og kontaktpersonen fra den enkelte skole.

4 Økonomi - Fordeling af udgifterne i samarbejdet Horsens Badminton Klub sørge for aflønningen af instruktør samt finansiering transport hvis dette bliver nødvendigt. Aftaler ved sygdom og andet fravær Øvrige forpligtelser Horsens Badminton Klub stiller egen vikar ved sygdom blandt instruktører hvis muligt. Skolen sørger selv for vikardækning af eget personale. Eleverne medbringer selv idrætstøj, håndklæde og rene indendørs sko (lyse såler). Horsens badminton Klub vil sørge for bolde, ketcher og andet nødvendigt udstyr til afholdelse af træningen Horsens Badminton Klub vil ansøge puljen Den Åbne Skole om indkøb af de nødvendige rekvisitter til gennemførelse af undervisningen samt til transport. Ved uoverensstemmelse af en hver art - som ikke kan løses ved dialog mellem parterne - og/eller misholdelse af samarbejdsaftalen, kan begge parter opsige aftalen med 1 måneds varsel Børneattest Hvor det er et krav i henhold til reglerne om indhentelse af børneattest, er samarbejdsaktøren forpligtet til at sørge for, at der foreligger børneattest for alle frivillige, ansatte mv. som samarbejdsaktøren sender til opfyldelse af aftalen. Attesten skal udleveres til skolen/dagtilbuddet, inden aktiviteten påbegyndes. Se også bilag nr. 1 til aftalen. Tavshedspligt Samarbejdsaktøren og alle frivillige, ansatte mv. som samarbejdsaktøren sender til opfyldelse af aftalen, har tavshedspligt i samme omfang som ansatte i Horsens Kommune. Tavshedspligten gælder også efter samarbejdets ophør. Samarbejdsaktøren er forpligtet til at gøre de pågældende bekendt med tavshedspligtens omfang. Se også bilag nr. 5 til aftalen. Forsikringsforhold Samarbejdsaktøren er forpligtet til at sørge for, at alle frivillige, ansatte m.v. som samarbejdsaktøren sender til opfyldelse af aftalen, er dækket af egne eller af samarbejdsaktørens forsikring ved skader på pågældende selv eller ved skader forvoldt på andre eller på andres ting. Se også bilag nr. 6 til aftalen.

5 Dato og underskrift Skole/dagtilbud Dato og underskrift Samarbejdsaktør Bilag til aftalen Om børneattester bilag nr. 1. Underretningspligt bilag nr. 2 Videregivelse af oplysninger bilag nr. 3 og 4 Tavshedspligt se bilag nr. 5. Om forsikringsforhold bilag nr. 6. Tilsyn bilag nr. 7

6 Bilag nr. 1: Om børneattester En børneattest er en særlig form for straffeattest, som kun indeholder oplysninger om domme m.v. for seksualforbrydelser begået mod børn under 15 år. Udstedelse af en børneattest kræver altid samtykke fra den person, attesten vedrører. På børne og ungeområdet skal der altid indhentes en børneattest hvis følgende betingelser er opfyldt: 1. Der er direkte kontakt med børn under 15 år, eller mulighed for at opnå direkte kontakt. Direkte kontakt omfatter hovedsagelig kontakt, som giver mulighed for at skabe et tillidsforhold mellem barnet og den voksne. 2. Der foreligger en form for aftale om ansættelses- eller beskæftigelsesforhold. 3. Muligheden for at opnå direkte kontakt med barnet foreligger som led i udførelse af personens opgaver. 4. Der er tale om en fast tilknytning, dvs. en tilknytning som ligger ud over en kortvarig og enkeltstående kontakt. Vær opmærksom på, at pågældende person som attesten vedrører tillige skal give sit samtykke til, at attesten udleveres til skolen/dagtilbuddet. Børneattesten skal foreligge før samarbejdet påbegyndes.

7 Bilag nr. 2: Underretningspligt. Det fremgår af servicelovens 154, at: Den, der får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år fra forældres eller andre opdrageres side udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer dets sundhed eller udvikling i fare, har pligt til at underrette kommunen. Underretningspligten gælder for samarbejdsaktøren og alle frivillige, ansatte mv. som samarbejdsaktøren sender til opfyldelse af aftalen.

8 Bilag nr. 3. Videregivelse af oplysninger. Når skoler/dagtilbud skal samarbejde med eksterne parter omkring undervisningen/dagtilbuddets arbejde, kan der opstå situationer, hvor det kan være relevant at dele informationer omkring børnene. Det kan være informationer omkring elevernes faglige niveau i eksempelvis læsning, med henblik på at kunne skræddersy et tilbud, der passer til hvert enkelt barns niveau. Det kan også være oplysninger om et barns særlige behov/diagnose og de udfordringer, der følger heraf, eller helbredsoplysninger, der skal tages særligt hensyn til, og som det er nødvendigt, at den eksterne er bekendt med og kan handle i overensstemmelse med i sin omgang med barnet. Hvis der er behov for at dele informationer omkring børnene som led i samarbejdet, skal skolen/dagtilbuddet indhente samtykkeerklæringer fra børnenes forældre. I den sammenhæng er det vigtigt at være opmærksom på, at skolen/dagtilbuddet ikke må indhente samtykke fra forældrene bare for en god ordens skyld. Samtykket må alene indhentes, hvis det efter en konkret vurdering findes, at det rent faktisk er nødvendigt at udveksle oplysninger for at sikre, at barnets særlige behov kan blive tilgodeset, når samarbejdsaktøren er i kontakt med barnet. Samtykkeerklæring: se bilag nr. 4.

9 Bilag nr. 4 Samtykkeerklæring Undertegnede (forældremyndighedsindehaveren/forældremyndighedsindehaverne) Navn: Cpr. nr. Navn: Cpr. nr. der har forældremyndigheden over: Navn: Cpr. nr. Giver hermed samtykke til, at skolen/dagtilbuddet kan videregive fortrolige oplysninger om barnet vedrørende følgende: Oplysningerne må videregives til som skolen/dagtilbuddet har indgået en Aftale om samarbejde med. Formålet med videregivelsen af oplysningerne er, at sikre, at samarbejdsaktøren har de nødvendige forudsætninger for at sikre barnets behov i dennes kontakt med barnet. Dato Underskrift (forældremyndighedsindehaver) Dato Underskrift (forædlremyndighedsindehaver) Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket, ved at kontakte skolen/dagtilbuddet og meddele dette

10 Bilag nr. 5. Tavshedspligt Ansatte ved Horsens Kommune er omfattet af forvaltningslovens 27 om tavshedspligt. Forvaltningslovens 27 har følgende ordlyd: Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har tavshedspligt, jf. straffelovens 152 og 152 c-152 f, med hensyn til oplysninger om 1. enkeltpersoners private, herunder økonomiske, forhold og 2. tekniske indretninger eller fremgangsmåder eller om drifts- eller forretningsforhold el.lign., for så vidt det er af væsentlig økonomisk betydning for den person eller virksomhed, oplysningerne angår, at oplysningerne ikke videregives. Stk.2. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har desuden tavshedspligt, jf. straffelovens 152 og 152 c-152 f, når det er af væsentlig betydning for statens sikkerhed eller rigets forsvar. Det samme gælder, når en oplysning ved lov eller anden gyldig bestemmelse er betegnet som fortrolig, herunder når fortrolighed følger af en EU-retlig eller folkeretlig forpligtelse el.lign. Stk.3. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har herudover tavshedspligt, jf. straffelovens 152 og 152 c-152 f, når det er nødvendigt at hemmeligholde en oplysning til beskyttelse af væsentlige hensyn til rigets udenrigspolitiske interesser, herunder forholdet til andre lande eller internationale organisationer. Stk.4. Den, der virker inden for den offentlige forvaltning, har endvidere tavshedspligt, jf. straffelovens 152 og 152 c-152 f, med hensyn til oplysninger, som det i øvrigt er nødvendigt at hemmeligholde for at varetage væsentlige hensyn til 1. forebyggelse, efterforskning og forfølgning af lovovertrædelser samt straffuldbyrdelse og beskyttelse af sigtede, vidner eller andre i sager om strafferetlig eller disciplinær forfølgning, 2. gennemførelse af offentlig kontrol-, regulerings- eller planlægningsvirksomhed eller af påtænkte foranstaltninger i henhold til skatte- og afgiftslovgivningen, 3. det offentliges økonomiske interesser, herunder udførelsen af det offentliges forretningsvirksomhed, 4. forskeres og kunstneres originale ideer samt foreløbige forskningsresultater og manuskripter eller 5. private og offentlige interesser, hvor hemmeligholdelse efter forholdets særlige karakter er påkrævet. Stk.5. Inden for den offentlige forvaltning kan der kun pålægges tavshedspligt med hensyn til en oplysning, når det er nødvendigt at hemmeligholde den for at varetage væsentlige hensyn til bestemte offentlige eller private interesser som nævnt i stk Stk.6. En forvaltningsmyndighed kan bestemme, at en person uden for den offentlige forvaltning har tavshedspligt med hensyn til fortrolige oplysninger, som myndigheden videregiver til den pågældende uden at være forpligtet hertil.

11 Stk.7. Fastsættes der i henhold til 1, stk. 3, regler om tavshedspligt, eller pålægges der tavshedspligt efter stk. 6, finder straffelovens 152 og 152 c-152 f. tilsvarende anvendelse på overtrædelse af sådanne regler eller pålæg.

12 Bilag nr. 6 Om forsikringsforhold Horsens Kommunes forsikringer dækker som udgangspunkt kun medarbejdere, som er ansat i Horsens Kommune. Udgangspunktet er derfor, at det er samarbejdsaktørens ansvar at sørge for, at de pågældende frivillige, ansatte mv. som samarbejdsaktøren sender til opfyldelse af aftalen, enten er dækket af egne, private ulykkes- og ansvarsforsikringer, eller at samarbejdsaktøren har tegnet arbejdsskadeog erhvervsansvarsforsikringer, som dækker de pågældende. Hvis der ikke er tegnet de nævnte forsikringer, kan de pågældende risikere, at få pålagt et personligt erstatningsansvar hvis de forårsager skade på andre eller andres ting, eller ikke at være dækket af en forsikring, hvis de selv kommer til skade. En skade KAN dog være dækket af Horsens Kommunes forsikringer. Dette kræver dog, at den tilskadekomne er underlagt instruktionsbeføjelse i forhold til Horsens Kommune, og den aktivitet som den tilskadekomne udfører, skulle være udført af en af kommunens ansatte, hvis ikke aktiviteten udføres af den tilskadekomne, og aktiviteten er udført i kommunens interesse Afgørelse af om en skade er dækket af Horsens Kommunes forsikringer vil afhænge af en konkret vurdering.

13 Bilag nr. 7 Tilsyn Samarbejde med folkeskoler: I medfør af folkeskolelovens 52, og bekendtgørelse nr. 703 af 23. juni 2014 om tilsynet med folkeskolens elever i skoletiden, har skolen pligt til at føre tilsyn med skolens elever i skoletiden. Det betyder blandt andet, at skolen har ansvaret for, at de opgaver som samarbejdsaktøren løser, udføres i overensstemmelse med reglerne. Samarbejdsaktøren er forpligtet til at udføre tilsynet på skolens vegne, i overensstemmelse med skolelederens anvisninger. Skolelederen er i den forbindelse berettiget til at besigtige de lokaliteter hvor opgaverne løses ligesom skolelederen er berettiget til adgang til lokalerne mhp. stikprøvevis kontrol.

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Samarbejdets indhold. Samarbejdets omfang AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: Skole/dagtilbud: Adresse: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Adresse: Kontaktperson: Telefon:

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: Skole/dagtilbud: Samarbejdsaktør: HIC-basket Adresse: Adresse: Langmarksvej 53, 8700 Horsens Kontaktperson:

Læs mere

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato:

AFTALE OM SAMARBEJDE. Den åbne skole/det åbne dagtilbud. Samarbejdet indgås mellem følgende parter. Dato: AFTALE OM SAMARBEJDE Den åbne skole/det åbne dagtilbud Samarbejdet indgås mellem følgende parter Dato: 03.03.2015 Skole/dagtilbud: Langmarkskolen Samarbejdsaktør: Horsens Badmintonklub Adresse: Nørrebakken

Læs mere

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune

Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Aftale om Åben skole-samarbejde i Lyngby-Taarbæk kommune Samarbejde indgås imellem: Skole: Kontaktperson: Telefon: Mail: Samarbejdsaktør: Kontaktperson: Telefon: Mail: Tidspunkt og omfang for samarbejdet:

Læs mere

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Åben skole kompetencebanken Læringsaktiviteten Fag Klassetrin Kompetenceområde for faget Færdigheds- og vidensmål for faget Varighed Forventningsafstemning (lærer/pædagog/formidlers

Læs mere

Information om tavshedspligt og inhabilitet til nye bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i Frederik Barfods Skoles bestyrelse

Information om tavshedspligt og inhabilitet til nye bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i Frederik Barfods Skoles bestyrelse Hvornår har man tavshedspligt? I henhold til friskolelovens 5 stk. 8 gælder Forvaltningslovens kapitel 8 om Tavshedspligt for bestyrelsen, skolelederen, andre ansatte samt tilsynsførende. Se Frederik Barfods

Læs mere

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem

Afgørelse af til Radio24Syv vedr. anmodning om indsigt i korrespondance mellem Socialforvaltningen og udvalgsmedlem KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 04-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-3 Afgørelse af 04-02-2016 til Radio24Syv vedr. anmodning om

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven

Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven Myndighed: Justitsministeriet Udskriftsdato: 19. september 2016 (Gældende) Uddrag af bekendtgørelse af forvaltningsloven 1-8. (Udelades) Kapitel 4 Partens aktindsigt Retten til aktindsigt 9. Den, der er

Læs mere

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder

Afgørelse af om henvendelse fra Radio24Syv om indsigt i redegørelse, indberetning mv. vedr. varetægtsfængslet medarbejder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik Radio24Syv Att. Sofie Rye 12-02-2016 Sagsnr. 2016-0028243 Dokumentnr. 2016-0028243-11 Afgørelse af 12-02-2016 om henvendelse fra Radio24Syv om

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Østkraft Net A/S Energitilsynet (j.nr. 14/10249) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

SOCIALUDVALGET. 14. Proces i forbindelse med udsendelse af materiale med personfølsomme oplysninger ( )

SOCIALUDVALGET. 14. Proces i forbindelse med udsendelse af materiale med personfølsomme oplysninger ( ) SOCIALUDVALGET REFERAT for mødet den 21.03.2012, kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 8 14. Proces i forbindelse med udsendelse af materiale med personfølsomme oplysninger (2012-36209) 1 SOCIALUDVALGET

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune Partnerskabsguide Favrskov Kommune 2 3 Forord I Favrskov Kommune ønsker vi, at vores elever får motiverende og lærerig undervisning. Ved at etablere partnerskaber mellem folkeskolerne og forenings-, erhvervs-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven

Forslag. Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven Til lovforslag nr. L 145 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven (Ændringer i lyset af lov om offentlighed

Læs mere

Juridiske forhold i samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet

Juridiske forhold i samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet Vedrørende: Juridiske forhold i samarbejdet med frivillige Sagsnavn: Flagskib 1 - Aktivt medborgerskab og Frivillighed Sagsnummer: 15.00.00-A00-11-13 Skrevet af: Line Bøgelund Sand Forvaltning: Social

Læs mere

Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven

Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven Myndighed: Justitsministeriet Underskriftsdato: 12. juni 2013 Udskriftsdato: 15. februar 2017 (Historisk) Lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven (Ændringer i lyset af lov om offentlighed

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Forældrebestyrelser. kommunale DAGTILBUD

Styrelsesvedtægt. Forældrebestyrelser. kommunale DAGTILBUD Styrelsesvedtægt for Forældrebestyrelser i kommunale DAGTILBUD Revideret af Børn & Familieudvalget 21. marts 2013 1 Indhold 1 Byrådets ansvar... 3 2 Dagtilbuddenes formål... 3 3 Forældrebestyrelsen i kommunale

Læs mere

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund

N O TAT. Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook. 1. Sagens baggrund N O TAT Et kommunalbestyrelsesmedlems offentliggørelse af oplysninger fra en personalesag på Facebook 1. Sagens baggrund Ved e-mails af 5. juli 2010 og 3. august 2010 har Frederiksberg Kommune rettet henvendelse

Læs mere

Forvaltningsret for studievejledere Lone Wraa, Studievejledningen, Handelshøjskolen

Forvaltningsret for studievejledere Lone Wraa, Studievejledningen, Handelshøjskolen Aarhus School of Business, Aarhus University Forvaltningsret for studievejledere Lone Wraa, Studievejledningen, Handelshøjskolen Dias 2 Hvad går det så ud på? Den offentlige forvaltning = Universitetets

Læs mere

Titel: Guldborgsund Kommunes behandling af sag for lukkede døre.

Titel: Guldborgsund Kommunes behandling af sag for lukkede døre. Titel: Guldborgsund Kommunes behandling af sag for lukkede Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at spørgsmålet om markedsføring af kommunen ikke kunne behandles for lukkede 14-05- 2008 TILSYNET

Læs mere

Side 2 Side 3 Side 4 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om procedure for håndtering af materiale med fortrolige oplysninger Socialudvalget modtager

Læs mere

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven:

Notat. Uddrag af serviceloven: Uddrag af vejledning nr. 2 til serviceloven: Notat Til: Repræsentanter for klagerådet Cc: [Klik her, og skriv navnet] Fra: Myndighedschef Bjarne H Rasmussen Dato: 21-02-2007 Vedr.: De lovmæssige rammer for klagerådets virke. Uddrag af serviceloven:

Læs mere

Vejledning om børneattester

Vejledning om børneattester Vejledning om børneattester Hvad er en børneattest? En børneattest er en særlig form for straffeattest, som udelukkende indeholder oplysninger om domme m.v. om visse seksualforbrydelser begået mod børn

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Esbjergs Kommunale Daginstitutioner og Særlige Dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Esbjergs Kommunale Daginstitutioner og Særlige Dagtilbud 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Institutionens formål 3 2 Styrelsesvedtægtens formål 3 3 Esbjerg Kommunes ansvar og opgaver 4 4 Forældrebestyrelsens sammensætning 4 5 Valg til forældrebestyrelsen 5 6 Valgbarhed

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdeinstitutioner i. Fredensborg Kommune

Styrelsesvedtægt for områdeinstitutioner i. Fredensborg Kommune Styrelsesvedtægt for områdeinstitutioner i Fredensborg Kommune Styrelsesvedtægten er opdateret jf. ny dagtilbudslov pr. 1. juli 2018 og Byrådsbeslutning d. 1. oktober 2018 omhandlende organisationsændring

Læs mere

Lov om offentlighed i forvaltningen

Lov om offentlighed i forvaltningen Kapitel 1 Lovens almindelige anvendelsesområde 1 Loven gælder for al virksomhed, der udøves af den offentlige forvaltning, jf. dog 2 og 3. Loven gælder endvidere for 1) elforsyningsvirksomheder, der producerer,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Esbjerg kommunale Dagpleje

Styrelsesvedtægt for Esbjerg kommunale Dagpleje Styrelsesvedtægt for Esbjerg kommunale Dagpleje Vedtaget i Esbjerg Byråd dd.mm.åååå - gældende fra dd.mm.åååå Side 1 af 9 Indhold 1 Byrådet... 3 2 Dagtilbuddenes formål... 3 3 Struktur og ansvar... 3 3.1

Læs mere

Lov om offentlighed i forvaltningen (Offentlighedsloven) (* 1)

Lov om offentlighed i forvaltningen (Offentlighedsloven) (* 1) Lov om offentlighed i forvaltningen (Offentlighedsloven) (* 1) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne af lov om offentlighed i forvaltningen 1)

Bekendtgørelse for Færøerne af lov om offentlighed i forvaltningen 1) 23. juli 2004Nr. 837 Bekendtgørelse for Færøerne af lov om offentlighed i forvaltningen 1) Offentlighedsloven Kapitel 1 Lovens almindelige anvendelsesområde Kapitel 2 Retten til aktindsigt Kapitel 3 Undtagelser

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Forældrebestyrelser i kommunale DAGTILBUD

Styrelsesvedtægt. Forældrebestyrelser i kommunale DAGTILBUD Styrelsesvedtægt Forældrebestyrelser i kommunale DAGTILBUD Indhold 1 Byrådets ansvar... 3 2 Dagtilbuddenes formål... 3 3 Forældrebestyrelsen i kommunale dagtilbud... 3 5 Valgregler for forældrebestyrelsen...

Læs mere

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt Udtalelse til Sorø Kommune om aktindsigt Henvendelse vedrørende Sorø Kommune om aktindsigt 21. november 2018 [A] har den 18. september 2018 på vegne af [B] klaget til Sorø Kommune over kommunens afgørelse

Læs mere

Program for temadagen

Program for temadagen Program for temadagen Præsentation af underviser, program og deltagere Jeres aktuelle udfordringer nedslag i virkeligheden Børneattester hvorfor og hvordan I er ikke alene - det gode samarbejde på tværs

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD HVAD SIGER LOVEN? HVAD SIGER LOVEN? Som fagperson i Børne- Familieforvaltningen er der forskellige lovgivninger og bekendtgørelser, som danner rammen for indsatsen og vores samarbejde omkring børn og unge.

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagtilbud /områdeinstitutioner i Fredensborg Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagtilbud /områdeinstitutioner i Fredensborg Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud /områdeinstitutioner i Fredensborg Kommune Side 1 af 14 Styrelsesvedtægten omfatter kommunale dag-, fritids- og klubtilbud. Fra 2011 er alle kommunale institutioner i Fredensborg

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator August 2012 Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn Retssikkerhed Tavshedspligt Tilsynet skal påse at tilbuddet 1 er bekendt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i Dagtilbud i Esbjerg Kommune

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i Dagtilbud i Esbjerg Kommune Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser i Dagtilbud i Esbjerg Kommune Vedtaget i Esbjerg Byråd 04.05.2015 gældende fra 01.08.2015. Redaktionel ændring 27.08.2015. Side 1 af 14 Indhold 1 Byrådet... 3 2 Dagtilbuddenes

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Formål med aftalen: Denne aftale indgås mellem Dansk Røde Kors Assens afdeling og Assens Kommune. Formålet med aftalen

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Tavshedspligten på friskoler

Tavshedspligten på friskoler BILAG 19A Tavshedspligten på friskoler I henhold til friskolelovens 5 stk. 8 gælder forvaltningslovens kapitel 2 om inhabilitet og kapitel 8 ( 27 ff.) om tavshedspligt for bestyrelsen, skolelederen, andre

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne?

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne? 1. Bidrager Fælles Mål (2014) positivt til dine idrætstimer? Ja, i høj grad 60 12,4% Ja, i nogen grad 198 40,8% Ja, lidt 163 33,6% Nej, mine timer påvirkes ikke af Fælles Mål 50 10,3% Nej, mine idrætstimer

Læs mere

Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år

Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]!"#!"$! % &&&$!"$! Du har fra Rigspolitiet modtaget en positiv børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

Princip for undervisningens organisering

Princip for undervisningens organisering Princip for undervisningens organisering Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkel elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Indhold Elevernes undervisningstimetal

Læs mere

Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven

Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget den 2. februar 2016 Indhold Indledning... 3 Ansøgning om oprettelse

Læs mere

Landstingslov nr. 8. af 13. juni 1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.

Landstingslov nr. 8. af 13. juni 1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning. Landstingslov nr. 8. af 13. juni 1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning. Kapitel 1. Lovens anvendelsesområde 1. Loven gælder for alle dele af den offentlige forvaltning under Grønlands hjemmestyre

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER

AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER AB S POLITIK VEDRØRENDE SEKSUELLE KRÆNKELSER I AB vil vi skabe et trygt klubliv, hvor børn og unge kan trives sammen med voksne. Gennem forebyggelse, effektiv kontrol og indgriben vil vi beskytte klubbens

Læs mere

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2017-18 Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til faget: I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige

Læs mere

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive! Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab Highfive! Et dialogredskab Highfive -folderen er et dialogredskab, som viser, hvordan man kan skabe et godt børneliv for elever, der dyrker eliteidræt.

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven

Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven Aabenraa Kommunes godkendelseskriterier for privatinstitutioner efter 19 stk.5 i dagtilbudsloven Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget den 12. marts 2019 Indhold Indledning... 3 Ansøgning om oprettelse

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune:

Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Horsens Kommune: 1. Indledning: I stedet for at benytte et kommunalt eller et privat dagtilbud, kan forældre i Horsens Kommune

Læs mere

Ansættelseskontrakt ulønnet virke som træner/-instruktør

Ansættelseskontrakt ulønnet virke som træner/-instruktør STANDARDKONTRAKT 2015 Ansættelseskontrakt ulønnet virke som træner/-instruktør 1: Parterne Forening: Adresse: CVR-nr.: og Træner/instruktør: Adresse: Cpr.nr.: indgår på de i kontrakten nævnte vilkår aftale

Læs mere

Samarbejdsaftale om afvikling af valgfag i folkeskolen

Samarbejdsaftale om afvikling af valgfag i folkeskolen Formålet med aftalen er at afklare og afstemme forventninger i forhold til samarbejdsrelationer, økonomi, styring og evaluering i aftaleperioden. Aftalen indgås mellem Brørupskolen og Vejen Ungdomsskole.

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Uddannelseinstitutioner

ROSKILDE VEJLEDNING. Uddannelseinstitutioner ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Uddannelseinstitutioner Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan uddannelsesinstitutionerne

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Antal ugentlige idrætslektioner på N. Zahles Gymnasieskole

Antal ugentlige idrætslektioner på N. Zahles Gymnasieskole Undervisningsplan for faget Idræt på N. Zahles Gymnasieskole Skolen tilslutter sig Folkeskolens Fælles Mål i Idræt og arbejder ud fra de kompetencemål, som er beskrevet for forløbene: Efter 2. klasse,

Læs mere

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN - Foreningshæfte Åben Skole 'Foreningslivet ind i folkeskolen' er en fast indsats rettet mod alle folkeskoler i Roskilde Kommune, inkl. specialklasser. Kultur og Idrætsudvalget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Skolestart på BillundSkolen

Skolestart på BillundSkolen Skolestart på BillundSkolen Formålet med børnehaveklassen er: 1. At lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets

Læs mere

Tavshedspligten på friskoler

Tavshedspligten på friskoler Friskolernes Kontor Prices Havevej 11 5600 Faaborg Telefon 62 61 30 13 Telefax 62 61 39 11 df@friskoler.dk www.friskoler.dk Dato: 04.08.09 Giro 828-2218 Tavshedspligten på friskoler I henhold til friskolelovens

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen

Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen Samarbejdsaftale vedr. Åben Skole Samarbejde mellem FSI, Øhavsskolen og Enghaveskolen Denne aftale har til formål at beskrive samarbejdet, ansvarsfordeling, opgaver, evaluering og udbetaling af kommunale

Læs mere

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer.

1. Loven gælder for offentlige forvaltningsmyndigheder og for private fysiske og juridiske personer. Lovgivning Opdelingen herunder er alfabetisk og opstillet således, at der henvises til Lovbekendtgørelsen med dens populærnavn, fx Serviceloven efterfulgt af bekendtgørelser, cirkulærer og vejledninger.

Læs mere

Bekendtgørelse af forvaltningsloven

Bekendtgørelse af forvaltningsloven Bekendtgørelse af forvaltningsloven Herved bekendtgøres forvaltningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1365 af 7. december 2007, med de ændringer, der følger af 6 i lov nr. 501 af 12. juni 2009 og 1 i lov

Læs mere

Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Private leverandører af socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 til voksne i eget hjem Godkendt af Byrådet den 27. april 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 4.- 6.klasse Spillet i centrum Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer

Læs mere

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Skolereformen & Den Åbne Skole Med den nye skolereform er der taget hul på en ny æra

Læs mere

Lovgrundlag om den åbne skole

Lovgrundlag om den åbne skole Lovgrundlag om den åbne skole 3, stk. 4: Skolerne indgår i samarbejder, herunder i form af partnerskaber, med lokalsamfundets kultur- og folkeoplysnings-, idræts- og foreningsliv og kunst- og kulturskoler,

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomi- og Ledelsessekretariatet Den 5. oktober 2012 Svend Bayer UDKAST Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Nedenfor

Læs mere

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO Indhold Forord...1 Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO...2 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...3 Folkeskolens formålsparagraf...3

Læs mere

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring gennem bevægelse. Dimensionerne

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub

Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale klubber er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM KARATEKLUBBEN NUETSU-DO JKA HOLBÆK HOLBÆK KOMMUNE

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM KARATEKLUBBEN NUETSU-DO JKA HOLBÆK HOLBÆK KOMMUNE PARTNERSKABSAFTALE MELLEM KARATEKLUBBEN NUETSU-DO JKA HOLBÆK OG HOLBÆK KOMMUNE 1. Parter Holbæk Kommune og Nuetsu-do JKA Holbæk c/o Poul Erik Ager Kanalstræde 2 Blomsterhaven 18 4300 Holbæk 4300 Holbæk

Læs mere

Udleveres til klasselærere og idrætslærere på 1. årg.

Udleveres til klasselærere og idrætslærere på 1. årg. Udleveres til klasselærere og idrætslærere på 1. årg. ISHOCKEYSKOLE 2019-20 Aalborg Kommunes Skoleforvaltning, AaB Ishockey og Elitesport Aalborg fortsætter til skoleåret 2019-2020 tilbuddet om Ishockeyskole

Læs mere

DepWeb.DK. Supplement til bisidder siden vedr. regler/love. Supplement til Bisiddere. Datasammenskrivning af forvaltningslov

DepWeb.DK. Supplement til bisidder siden vedr. regler/love. Supplement til Bisiddere. Datasammenskrivning af forvaltningslov Informationer om depression og angst. Brugerhistorier - Debat og chat link DepWeb.DK Socialpolitik - Nyheder - Temasider Kontanthjælps info - Bisidder info Supplement til bisidder siden vedr. regler/love.

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1

Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse 1 Indhold 1 Byrådets ansvar... 3 2 Dagtilbuddenes formål... 3 3 Forældrebestyrelse i alle kommunale dagtilbud... 3 4 Forældrebestyrelsens sammensætning... 4 5 Valgregler for forældrebestyrelsen...

Læs mere

Kommuneinformations NIS 2. april 2007 Forvaltningslov

Kommuneinformations NIS 2. april 2007 Forvaltningslov Kapitel 1 Lovens almindelige anvendelsesområde 1 Loven gælder for alle dele af den offentlige forvaltning. Vedkommende minister kan efter forhandling med justitsministeren fastsætte regler om, at loven

Læs mere

Den professionelle bekymring. en vejledning til frie skoler om børn og unge, der mistrives og har behov for særlig støtte

Den professionelle bekymring. en vejledning til frie skoler om børn og unge, der mistrives og har behov for særlig støtte Den professionelle bekymring en vejledning til frie skoler om børn og unge, der mistrives og har behov for særlig støtte 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Trin for trin sådan gør du, hvis du oplever, at

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Retningslinier for postlister i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Retningslinier for postlister i Faaborg-Midtfyn Kommune. Retningslinier for postlister i Faaborg-Midtfyn Kommune. Formål Formålet med åbne postlister er at skabe åbenhed i forhold til kommunens arbejde. Postlisterne er en service til samarbejdspartnere, borgere

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Det er endvidere statsforvaltningens opfattelse, at Køge Kommune ved afslaget på aktindsigt efter offentlighedslovens

Det er endvidere statsforvaltningens opfattelse, at Køge Kommune ved afslaget på aktindsigt efter offentlighedslovens Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune ikke har haft hjemmel til at give afslag på aktindsigt i det mellem kommunen og Agens International indgåede forlig efter offentlighedslovens 10, nr.

Læs mere

INDLEDNING INDLEDNING

INDLEDNING INDLEDNING 9 INDLEDNING Alle elever har brug for at være sammen med andre elever i idrætsundervisningen. Men vi oplever, at inklusion i idrætsundervisningen er en udfordring for mange lærere. De efterlyser gode råd

Læs mere

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige

Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Analyse og Udvikling Den 24. januar 2013 Svend Bayer Spilleregler for samarbejdet mellem Gladsaxe Kommune og de frivillige Gladsaxe Kommunes spilleregler

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger. Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn

Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger. Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn Tavshedspligt/ Underretningspligt Videregivelse af oplysninger Barnets Reform Primærsektorens opgaver ift. udsatte børn REFORMERNE Tryghed i opvækst Tidlig indsats Kvalitet i sagsbehandling og indsatsen

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocedure

Vejledning til ansøgningsprocedure Vejledning til ansøgningsprocedure Foreninger i Sønderborg Kommune har nu mulighed for at søge økonomisk kompensation for samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter. Målet er at styrke

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet

Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet Eksisterende styrelsesvedtægt 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale klubber er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen. 1 Forankring Den integrerede børnehaves navn er hjemhørende i Svendborg kommune, beliggende i Ollerup og er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem

Læs mere

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85

Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Krav til private leverandører, leverandøraftaler og individuelle støtteaftaler om socialpædagogisk støtte efter Servicelovens 85 Godkendt af Byrådet den 26. august 2015 Indledning Hillerød Kommune yder

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Journalnummer.: Vedrørende Vaskeriydelse

DATABEHANDLERAFTALE. Journalnummer.: Vedrørende Vaskeriydelse Regionshuset Viborg Journalnummer.: 1-23-4-72-1-16 DATABEHANDLERAFTALE Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vedrørende Vaskeriydelse

Læs mere