aktiviteter forår 2016 Sydjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "aktiviteter forår 2016 Sydjylland"

Transkript

1 aktiviteter forår 2016 Sydjylland

2 Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds Sydjylland i foråret Med en række skræddersyede betalingskurser til yderst fordelagtige priser og gratis medlemsarrangementer, er der lidt for enhver smag både geografisk og emnemæssigt. Der har i efteråret 2015 været stor interesse for det nye kursus; Dødsboer, og kurset er derfor tilbage på programmet dette forår. Foråret byder blandt andet på arrangementet Det vigtige el- og vvs-tjek, hvor du får viden om, hvad I som forening kan gør for at sikre, at el og vvs i foreningen er i orden i forbindelse med salg. Derudover inviterer Kreds Sydjylland foreninger til en snak om de udfordringer, der kommer i forbindelse med dagligdagen i en andelsboligforening. Et arrangement, hvor jeres foreninger kan inspirere hinanden. Dette katalog er opdelt i henholdsvis betalingskurser og gratis medlemsarrangementer. På hvor du også kan tilmelde dig, kan du finde en oversigt over alle kurser og arrangementer, der tilbydes i hele Danmark. Du er velkommen til, med få undtagelser, at tilmelde dig kurser og arrangementer i andre områder end dit eget. Husk at dele ABF s aktivitetskatalog med både bestyrelse og andelshavere. Vi glæder os til at se dig.

3 KURSER Byggearbejder i andelsboligforeningen Kurset tager udgangspunkt i andelsboligforeningens rolle som privat bygherre i forbindelse med både bygge- og renoveringsprojekter. Formålet er at give bestyrelsen en økonomisk, praktisk og juridisk indsigt i et byggesagsforløb, hvor det er foreningen, som er bygherre og bestyrelsen, som har projektlederkasketten på. Sted: Esbjerg Dato: 14. marts 2016 Tid: kl KURSER Undervejs på kurset kommer I også rundt om projektledelse, kontraktindgåelse og gennemgår løsningsmuligheder i tilfælde af konflikter med entreprenør. Hvordan vælger foreningen en teknisk rådgiver og entreprenør? Hvad skal en rådgivnings- og entreprisekontrakt indeholde? Hvad er effektiv byggesagsstyring? Hvordan løser bestyrelsen en byggesagskonflikt? Målet med kurset er at give bestyrelsen en alsidig værktøjskasse, som kan bruges til at få et vellykket byggesagsforløb. Drift og vedligeholdelse På kurset gennemgås et af de vigtigste styringsredskaber i foreningen: Drifts- og vedligeholdelsesplanen. Vi ser på, hvordan opgaven kan gribes an og hvilke overvejelser I skal gøre jer, når foreningen ønsker at udarbejde en langsigtet plan for renoveringsprojekter. Sted: Esbjerg Dag: Torsdag Dato: 31. marts 2016 Tid: kl Økonomien spiller en stor rolle, når opgaverne skal planlægges. Derfor kommer I også rundt om driftsplanens finansiering og indflydelse på andelskronen, herunder budgettering og hensættelser i foreningens årsrapport. Hvorfor er det vigtigt med en driftsplan? Hvem skal udfærdige driftsplanen? Hvilket lovgrundlag og vedtægtsbestemmelser gælder? Hvordan laver man budget og hensætter på baggrund af driftsplanen? Kurset tager udgangspunkt i afsnittet Bygningsarbejder i ABF håndbogen samt bilaget Driftsplan, der med fordel kan læses inden kurset.

4 KURSER KURSER Dødsboer Økonomi og lån Sted: Rødekro Dag: Tirsdag Dato: 19. januar 2016 Tid: kl Sted: Esbjerg Dag: Torsdag Dato: 25. februar 2016 Tid: kl Når en andelshaver afgår ved døden opstår en række praktiske opgaver, som bestyrelsen skal forholde sig til. Kurset giver vejledning i, hvad bestyrelsen skal være opmærksom på, og hvordan man skal handle og reagere i forbindelse med et dødsfald. Hvad er et dødsbo? Hvordan sikrer foreningen sine krav over for dødsboet? Hvilke rettigheder og pligter har dødsboet over for foreningen? Hvordan er overdragelsesproceduren ved salg, når der er tale om et dødsbo? Efter kurset vil deltagerne have fået en forståelse for, hvad et dødsbo er, og hvordan man som forening beskytter sine rettigheder i forbindelse med dødsboer. Kurset giver en grundlæggende viden om foreningens økonomi og udregning af andelskronen, som er styrende for foreningens drift og udvikling. Derudover kommer kurset rundt om de mange valg, som foreningen skal tage, når I vælger lån. Underviseren afdækker også finansiering i foreninger, som har modtaget offentlig støtte. Der bliver også tid til at fokusere på lånetyper, som renteswap, der trods et dårligt ry også har sine fordele. Hvilke lånetyper eksisterer på markedet? Hvordan konverterer I et eksisterende lån? Hvilken betydning har en renteswap for foreningens økonomi? Hvilke handlemuligheder har en økonomisk trængt forening? Sted: Vejle Dag: Onsdag Dato: 3. februar 2016 Tid: kl Efter kurset har deltagerne fået en introduktion til samspillet mellem til de forskellige lånetyper og deres indflydelse på foreningens andelskrone. Forsikringer Sted: Kolding Dag: Torsdag Dato: 7. april 2016 Tid: kl Kurset giver en generel introduktion til foreningens forsikringsbehov, så foreningen får et bedre grundlag for at vælge, hvilke forsikringer der er nødvendige at tegne. Kurset fokuserer på, hvordan man som forening bør være dækket i forbindelse med f.eks. vandskader ved regnskyl, svampeskader eller bygningsbeskadigelse. Underviseren gennemgår også bestyrelsesansvars- og besvigelsesforsikringen, som medlemmer kan tegne gennem ABF. Hvilke forsikringsbehov har en forening? Hvilke forsikringstyper eksisterer på markedet? Skal foreningen have en arbejdsskadeforsikring? Underviseren gennemgår både ABF s bestyrelsesansvars- & besvigelsesforsikring, som I kan læse mere om på og andre forsikringsprodukter. Deltagere kan med fordel læse afsnittet Forsikringsforhold i ABF håndbogen inden kurset.

5 ARRANGEMENTER Erfaringsudveksling: Værdien af medlemskab ARRANGEMENTER ABF er ikke kun en interesseorganisation, der tager vare på dine politiske interesser som andelshaver. Et medlemskab giver ligeledes adgang til rådgivning, viden, og rabataftaler. Kreds Sydjylland inviterer både medlemmer og ikkemedlemmer til en snak om de mange medlemsfordele i ABF. Benytter I jer i foreningerne af den gratis juridiske og økonomiske medlemsrådgivning? Har I erfaringer med deltagelse på et af de ca. 100 kurser og gratis arrangementer fordelt over hele landet? Benytter I jer af rabatten på selvsalg eller indkøb hos fx ejerandel.dk? Har I erfaring med at få lavet en billig vedtægtsgennemgang? Kom og mød andre foreninger fra Sydjylland, og få en snak om, hvordan I hver især bruger, eller kan bruge, ABF. Bliv inspireret af andre foreninger, og gå hjem klogere på værdien af et medlemskab i ABF. Sted: Varde Dag: T0rsdag Dato: 7. januar 2016 Tid: kl Oplæg: Skab besparelser Mange andelsboligforeninger oplever stigende udgifter til forsikringer, administration og forbrug, ligesom presset på budgettet og den månedlige boligafgift kan blive forøget af stigende finansieringsomkostninger. Hør ABF s direktør, Jan Hansen, fortælle om, hvordan I kan granske foreningens udgifter og vurdere, hvor der er besparelsesmuligheder. Arrangementet er en god lejlighed til at udveksle erfaringer med andre foreninger og få ideer til, hvordan I kan finde besparelser i jeres forening. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne. Kun for medlemsforeninger. Sted: Vejen Dag: Tirsdag Dato: 2. februar 2016 Tid: kl

6 ARRANGEMENTER ARRANGEMENTER Erfaringsudveksling: Dagligdagen som andelshaver Sted: Ribe Dato: 22. februar 2016 Tid: kl Sted: Rødekro Dato: 7. marts 2016 Tid: kl At bo i andelsboligforening er noget særligt, og det at drive foreningen kan byde på udfordringer, som kan være en stor mundfuld at håndtere. Heldigvis er der ofte andre andelshavere, der allerede har stået over for samme udfordring eller måske står over for den i dag men hvor bor de, og hvordan kommer man som forening i kontakt med dem? Kreds Sydjylland inviterer ABF-medlemsforeninger og ikke-medlemsforeninger til en aften, hvor vi får en snak om dagligdagen som andelshaver og om de opgaver, som melder sig i bestyrelsen. Du byder ind med emnerne vi drøfter dem i fællesskab. Arrangementet giver dig mulighed for at møde andre andelshavere og få indblik i, hvordan de håndterer deres hverdag, og du får gode råd, som I fremadrettet kan drage nytte af i din forening. Erfaringsudvekslingen går selvfølgelig begge veje, og både du og din forening får en unik mulighed for at udbygge dit kontaktnetværk. Brug aftenen som afsæt for bestyrelsesarbejdet, og få gode råd til, hvordan du kan være med til at gøre dagligdagen nemmere i din forening. Både andelshavere og bestyrelsesmedlemmer er velkomne. Oplæg: Det vigtige el- og vvs-tjek El- og vvs-tjek er i dag en vigtig bestanddel af et salg, men hvad gør foreningen for at sikre, at el og vvs i foreningen er i orden? Hør en fagmand gennemgå de forskellige elementer i et el- og vvs-tjek og få en bedre forståelse af, hvorfor det er vigtigt at få et tjek i forbindelse med salg af bolig. Vi kommer også ind på bygningsreglementer og andre regler. En jurist fra ABF s medlemsrådgivning vil fortælle om, hvilken betydning el- og vvs-tjekket har i forbindelse med vedtægter og overdragelse. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne. Kun for medlemsforeninger. Sted: Rødekro Dato: 21. marts 2016 Tid: kl Erfaringsudveksling: Effektivt bestyrelsesarbejde Sted: Fredericia Dag: Tirsdag Dato: 8. marts 2016 Tid: kl Dette møde tager udgangspunkt i de udfordringer de deltagende bestyrelser arbejder med i det daglige. Vi gennemgår bestyrelsens opgaver, og ser på, hvordan opgaverne måske kan løses mere effektivt og mindre belastende for foreningernes bestyrelse. ABF s direktør Jan Hansen, vil være ordstyre, og blandt andet lægge op til en snak om: Kan to foreninger samarbejde om at have én bestyrelse, som varetager begge foreninger? Kan man sammenlægge to andelsboligforeninger og derved lette arbejdsbyrden? Har foreningen pligt til at have en bestyrelse, eller kan man få en administrator til også at fungere som bestyrelse? Hvilke muligheder er der for at skabe en holdbar og effektiv udnyttelse af foreningskræfterne? Hvilke fordele og ulemper er der ved selvadministration kontra administration. Både bestyrelsesmedlemmer og andre andelshavere er velkomne. Kun for medlemsforeninger.

7 ABF s kurser og arrangementer ABF s kurser ABF s kurser er et tilbud til alle ABF s medlemsforeninger. Typisk er der tale om kurser om økonomiske, tekniske eller juridiske emner i forhold til andelsboligforeningens drift, men ABF afholder også kurser i fx kommunikation, konflikthåndtering og brug af værdiværktøjer. På kurserne går vi i dybden med et emne. Ideen er, at medlemsforeninger for relativt få penge kan få kvalificeret undervisning, der understøtter foreningens daglige drift og bestyrelsesarbejde. Underviserne er erfarne undervisere og eksperter på andelsboligområdet. ABF s arrangementer ABF s arrangementer er gratis aktiviteter og typisk kun for medlemsforeninger. Arrangementerne spænder vidt og kan både være faglige arrangementer om et specifikt emne, netværksaktiviteter eller erfaringsmøder. Det er enten ABF s sekretariat eller kredse, som planlægger de gratis arrangementer. Tilmelding Du kan tilmelde dig og læse mere om kurser og arrangementer på abf-rep.dk. Tilmelding er nødvendig og skal ske senest én uge før, aktiviteten afholdes. Oplys adresse og mobilnummer ved tilmelding, så sender ABF en bekræftelse direkte til din mail, samt en service-sms to dage før arrangementet (gælder fra ultimo januar). Derudover sendes korrespondance vedrørende kurser og arrangementer til foreningens formand eller kontaktperson. Åbningstider: Sekretariatet: Mandag - fredag kl Medlemsrådgivningen: Mandag - fredag kl Følg os på: facebook.com/abf.rep.dk linkedin.com/company/abf twitter.com/abf_nyheder Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Vester Farimagsgade 1, 8. sal 1606 København V abf@abf-rep.dk

aktiviteter forår 2016 Sjælland

aktiviteter forår 2016 Sjælland aktiviteter forår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Fyn

aktiviteter forår 2016 Fyn aktiviteter forår 2016 Fyn Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF

Læs mere

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn

aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med omkring

Læs mere

Nord-, Vest- og Østjylland

Nord-, Vest- og Østjylland Nord-, Vest- og Østjylland aktiviteter efterår 2016 Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser,

Læs mere

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk 2015-2016 kursusprogram 13 BYGGERI Byggearbejder i andelsboligforeningen København 11.02.16 kl. 17-20 Esbjerg 14.03.16 kl. 19-22 Ekstern advokat Kurset tager udgangspunkt i andelsboligforeningens rolle

Læs mere

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med

Læs mere

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter Livet som andelshaver - Fællesskab med rettigheder og pligter Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en ejendom eller klynge af huse (tæt/lav), hvor du som andelshaver

Læs mere

aktiviteter efterår 2016 Sjælland

aktiviteter efterår 2016 Sjælland aktiviteter efterår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder

Læs mere

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter.

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter. Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland 2014 Tirsdag den 16. september 2014 kl. 19:00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestjylland Skive, den 1. oktober 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Restaurant

Læs mere

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Sydjylland Tirsdag den 21. september 2016, kl. 19:00 Røde-Kro, Hotel og Restaurant, Vestergade 2, 6230 Rødekro Til kredsgeneralforsamlingen var der 38 stemmeberettigede

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1.

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1. Til ABF's medlemsforeninger i kreds Nordjylland Klarup, den 14. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00 Sted: AAB Konference,

Læs mere

Nord-, Vest- og Østjylland

Nord-, Vest- og Østjylland Nord-, Vest- og Østjylland aktiviteter forår 2016 Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk I kredsgeneralforsamlingen deltog

Læs mere

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Udviklingsgruppen for intelligent energi omkostningseffektivisering under Innovationsnetværket VE Net inviterer til workshop.

Læs mere

Det vigtige el- og vvs-tjek

Det vigtige el- og vvs-tjek Andelsboliger generelt Disposition: 1. Salg af andelsbolig. 2. Vedligeholdelsespligt 3. Forandringer og ansvar for forandringer 4. ABF s holdning til el- og vvs-tjek 1. Salg af andelsbolig Når en andelsbolig

Læs mere

Inspirationsdag Fire ledelsesstandarder & TS Tools 13. april

Inspirationsdag Fire ledelsesstandarder & TS Tools 13. april Inspirationsdag Fire ledelsesstandarder & TS Tools 13. april Gratis inspirationsdag Du har nu en unik mulighed for at deltage i en inspirerende dag - helt gratis! Dagen byder på hele fire ledelsesstandarder

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

MENINGSFULD DOKUMENTATION

MENINGSFULD DOKUMENTATION KonferenSEN 2016 samtalesalon interview læringsmål spørgeskema indsatsteori refleksion MENINGSFULD DOKUMENTATION At gøre det vigtige målbart, ikke det målbare vigtigt Statistik Dokumentation + Evaluering

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

2012-2013. kursusprogram

2012-2013. kursusprogram 2012-2013 kursusprogram 13 To nye kurser Blandt medlemmerne har der været et stort ønske om at få et kursus, der sætter fokus på foreningens forsikringsbehov, som kan være svært at overskue. at have nye

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog Nemt på Nettet IT-kursuskatalog FORÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 Fremmødte: 10 + 1 fuldmagt Afmeldinger: 2 Ad 1) Valgt til dirigent formand Helene Olsen (HO), valgt til referent

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestsjælland Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl.

Læs mere

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt

dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Medlemsrabat og særlige dækninger Forsikringsguide 2015 Et overblik til dig, der er tillidsvalgt Forsikringsguide 2015 Kære tillidsvalgte Kære tillidsvalgte Du er hver dag med til at hjælpe dine kolleger,

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Frodesgade 25, Esbjerg

Frodesgade 25, Esbjerg Frodesgade 27, Esbjerg Finsensgade 11, Esbjerg Frodesgade 25, Esbjerg Tangevej 10, Ribe Tangevej 6, Ribe Fritidsliv & motion Personlig udvikling og samtaler Akut Døgnstøtte Læringsforløb & kursus Café

Læs mere

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Om ABF ABF er interesseorganisation for private andelsboligforeninger og har gennem mere end 40 år varetaget foreningernes interesse og arbejder for at fremme

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren RIBE BRYGHUS Øl-arrangement BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag BOGCAFÉ De bedste bøger fra 2015 SANGAFTEN Syng med fra Højskolesangbogen JENS SMÆRUP SØRENSEN Forfatterforedrag

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

Budgetdialog med Miljø- og Teknikudvalget

Budgetdialog med Miljø- og Teknikudvalget Budgetdialog med Miljø- og Teknikudvalget Kære Agenda 21 Agenda 21 v/kristen L. Christensen Rådhuset I forbindelse med at de politiske udvalg i Ringsted Kommune har valgt at gennemfører en budgetdialog,

Læs mere

i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om...

i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... i foreninger En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Forår/sommer 2016 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Recovery handler om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery handler

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet KURSUSKATALOG 2012 2 3 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder

Læs mere

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat.

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. Bisidder hvornår og hvordan? Program for Bisidderkursus 3. internat 13-14. januar 2012 Fredag den 13.01.12 14.30 15.00 Ankomst og indkvartering med kaffe/ the

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 2 3 Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder i 2012 en bred vifte af kurser målrettet de frivillige aktiviteter i Red Barnet. Red Barnets

Læs mere

Søg i lokalområdebøger. Demokrati/vindmøller. Lokalområde Hagested. Ansvarligt fagområde. Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg

Søg i lokalområdebøger. Demokrati/vindmøller. Lokalområde Hagested. Ansvarligt fagområde. Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg Søg i lokalområdebøger Lokalområde t fagområde Vælg Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Vælg : Nej: Fritekst Søg Demokrati/vindmøller Strategi og sekretariat Lokalrådet er glad for beskrivelsen af modellen,

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

julekoncert i klosterkirken

julekoncert i klosterkirken julekoncert i klosterkirken FREDAG 12. DECEMBER KL. 19 Børn og unge fra Musikskolen/MGK giver koncert i Klosterkirkens dejlige rum. Kom og vær med til en festlig julekoncert med både luciaoptog og masser

Læs mere

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA

DANHOSTEL kurser 2008/2009. udbydes i samarbejde med HORESTA DANHOSTEL kurser 2008/2009 udbydes i samarbejde med HORESTA FORORD I mange år har DDV udbudt kurser med forskellige emner, - værts-, koge-, introduktions- og senest IT-kurser. Det synes imidlertid som

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 INDHOLD Efterårets tilbud 2017...3 Ny i afdelingsbestyrelsen...4 Fra konflikt til dialog - del 1 Adfærd i konfliktsituationer...5 Jura

Læs mere

< < < Christines dagpleje > > >

< < < Christines dagpleje > > > < < < Christines dagpleje > > > Hej, og velkommen til min dagpleje. Jeg bor i Frørup i udkanten af Christiansfeld sammen med min mand Anders og mine 3 børn, Frederikke fra 07', Alberte fra 10' og Storm

Læs mere

Program 2016. ALsjægerne. Hilsen fra formanden

Program 2016. ALsjægerne. Hilsen fra formanden ALsjægerne Hilsen fra formanden Alsjægerne er en af de største jagtforeninger i Kreds 4. I bestyrelsen har vi igen i år sammensat et program, der kan dække de fleste behov for jagtrelaterede, sportslige

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning

astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning astma-allergi danmark Vi hjælper dig i din hverdag Læs her om vores arbejde med pollen, produkter og individuel rådgivning Hos os får du individuel Har du prøvet at komme hjem fra lægen med en recept i

Læs mere

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Mandag d. 1/9 kl.17-20: Rollespilssværd i latex (hold 1) og caféhygge med bagning Sværd: Nogle har prøvet at lave rollespilssværd med

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit

NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit NYHEDSBREV nr. 20 August 2013 - Æbleværkstedet Nonnetit Næste arbejdsdag æbleværkstedet fredag 6 sept. kl. 16.00. Kom og vær med til at klargøre værkstedet til den forestående mostesæson. Der bliver lavet

Læs mere

Vinderup. Jagtforening

Vinderup. Jagtforening Vinderup Jagtforening Program 2013 Vi er inviteret på udflugt til JAFI i Viborg af Hjerm Jagtforening Fredag d. 22. februar. Fælles afgang fra Superbrugsens P-plads kl. 18. Butik åbner kl. 18, hvis man

Læs mere

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Det Grønlandske Hus (Avalaks kontor/frokoststuen) Tilstedeværende: Kenneth Primdal-Bengtson(formand), Taitsiannguaq Tróndheim, Jonas Elgaard (næstformand),

Læs mere

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Kursuskatalog 2016 TR Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Ny tillidsrepræsentant nye udfordringer Som nyvalgt tillidsrepræsentant står du over for mange nye udfordringer på arbejdspladsen. Fra

Læs mere

-for ledere og mellemledere i ældreområdet Program og tilmelding

-for ledere og mellemledere i ældreområdet Program og tilmelding Topmøde 2015 -for ledere og mellemledere i ældreområdet Program og tilmelding 18. og 19. marts 2015 Ledelsesdilemmaer Erfaringsudveksling Projektledelse Paradigmeskift Kære leder og mellemleder Vi er glade

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Vores Brugsforening - samarbejdet mellem formand og uddeler.. 3. Vores Brugsforening og mig som ny i bestyrelsen. 4

Vores Brugsforening - samarbejdet mellem formand og uddeler.. 3. Vores Brugsforening og mig som ny i bestyrelsen. 4 Indholdsfortegnelse Vores Brugsforening - samarbejdet mellem formand og uddeler.. 3 Vores Brugsforening og mig som ny i bestyrelsen. 4 Strategiuddannelse: Der er 2 seminarmuligheder for at arbejde med

Læs mere

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Sundhed og Omsorg Østergade 11, 1. 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 www.struer.dk Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Praktiske oplysninger Marts 2015 12 Indhold Egne notater Dit nye hjem.... 3 Din

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Mylius Erichsens vej 139, 9210 Aalborg SØ. Tlf. 7269 2000. Mail: cfu@ucn.dk CFU Skolevangen 45, 9800 Hjørring.

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

Gyttegård Nyt marts 2016. VELKOMMEN TIL SÆSON 2016 ved formand Hans Bennetzen

Gyttegård Nyt marts 2016. VELKOMMEN TIL SÆSON 2016 ved formand Hans Bennetzen VELKOMMEN TIL SÆSON 2016 ved formand Hans Bennetzen Så nærmer tiden sig til en ny, og forhåbentlig spændende golfsæson. Den 3. april er der vor traditionelle åbningsmatch, hvor vi håber rigtig mange tilmelder

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

Foverupvej 3 6230 Rødekro

Foverupvej 3 6230 Rødekro Foverupvej 3 6230 Rødekro Særdeles charmerende landvilla med god plads både ude og inde. Sag: 62302143 edc.dk Trøst & Mensel Ejendomsmægler, MDE Hærvejen 49-6230 Rødekro Tlf. 74661111-623@edc.dk Boligen

Læs mere

Velkommen på kursus i 2011-2012

Velkommen på kursus i 2011-2012 Kursusprogram 2011-2012 Velkommen på kursus i 2011-2012 BO-VESTs kursusudvalg ønsker at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision.

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Coaching Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Forskelligheden mellem disse former for samtale drejer

Læs mere

Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00.

Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00. Dagsorden til langt bestyrelsesmøde lørdag d.2. november kl. 10. til søndag d.3. november kl. 12.00. Afbud fra Leif. Bente kommer ved 14 tiden lørdag p.gr.a ansættelsessamtaler i DATS. Per kører ved 11

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Mandag den

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Tirsdag den

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

Organisationsuddannelse 2015

Organisationsuddannelse 2015 Forord "Organisationsuddannelse 2015" beskriver den uddannelse, som Danmarks Lærerforening tilbyder alle nye tillidsvalgte. Det overordnede formål med organisationsuddannelsen er at gøre dig til en stærk

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅR 2015

KURSUSKATALOG FORÅR 2015 KURSUSKATALOG FORÅR 2015 Dette kursuskatalog er til dig, der er medarbejder, frivillig, og/eller pårørende på ældreområdet. INDLEDNING Kære frivillig, medarbejder og/eller pårørende på ældreområdet i Aarhus

Læs mere

VELKOMMEN TIL SFO KLUB 3

VELKOMMEN TIL SFO KLUB 3 2013-2014 VELKOMMEN TIL GØRLØSE SFO KLUB 3 SFO KLUB 3 2013-2014 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder Anne -souschef Jannik - pædagog Sussi - pædagogmedhjælper Jonas - pædagogmedhjælper Rita

Læs mere

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 Kursus- og mødekatalog 2014-2015 Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Vordingborg d. 16. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Dato og tid: Tirsdag d. 16. september 2014 kl. 16.00. Sted: Hollænderhavens Forsamlingshus, Fuglebakken 3,

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Samlet træningsplan Vinter 2015

Samlet træningsplan Vinter 2015 Samlet træningsplan Vinter 2015 Træningen i firkanter afvikles året igennem dog undtaget juli og december. Jagt 1 Træningen på Jagtholdene forbereder hunden til prøver og jagter, men der er også plads

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2011 Åbent Hus tirsdag den 3. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 4. maj kl. 18 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad Tirsdag

Læs mere

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016 Nyreforeningen Bornholm Bestyrelsesmedlemmer Januar 2016 Konstitueret Formand og lotterikoordinator: Thomas Ebert, Smedegårdsvej 27,

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle

Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012 Torvehallerne, Vejle Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Petersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 18. februar 2013 Referat for temagruppemøde den 24. og 25. april 2012

Læs mere

miljø- og klimaambassadører

miljø- og klimaambassadører Erfaringsudvekslingsog inspirationsmøder for miljø- og klimaambassadører Program 2016 Om groacademy side 1 Teknisk Servicepersonale Møde nr. 1 + møde nr. 2 side 2 Daginstitutionspersonale Møde nr. 1 +

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

i Køge - Nyhedsbrev august 2012

i Køge - Nyhedsbrev august 2012 KANDIDATER OG FRIVILLIGE TIL KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET af Bodil Sø, formand for Venstre i Køge Opstillingsmøde d. 11. sep. i Køge kredsen Køge-Kredsen (der dækker Køge og Lejre Kommuner) skal vælge ny

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere