Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal)"

Transkript

1 Logbog for SHEIK IV & SKIPPER SKRÆK 4. juni 28.juni 2015 Lynæs - Dragør - Simrishamn - Karlshamn - Karlskrona - Kalmar - Oskarshamn - Västervik - Fyrudden - Mem - Götakanal - Göteborg - Vestkysten af Sverige Lynæs 1. Etape: Lynæs Dragør (4. juni - distance: 63 sømil) Så kom vi endelig af sted. Skipper Skræk sejlede 12:45 og Sheik 14:30 og ankom til Dragør 4½ time senere. Alt i alt en fin tur. Turen gik som forventet, stadig lidt sø i Kattegat, men ned gennem Øresund var det helt fint. Vinden er løjet helt af her til aften, så det tegner godt for den lange tur til Simrishamn i morgen fredag. 2. Etape: Dragør-Simrishamn (5. juni distance: 81,3 sømil) Da vejrudsigten for en gang skyld passede, sejlede vi kl. 07:10. Dejligt vejr, ingen sø, havblik, så det var bare med at komme derud af. Efter en lang, men behagelig tur, sejlede Sheik ind i Simrishamn kl. 12:15, og Skipper Skræk ca. en time senere. Meget skægt at møde et par gamle fiskevenner og få et ordentligt kram af ex. Havnefoged Jan Ljunggren. 3. Etape: Simrishamn Karlshamn (6. 7. juni distance: 43,9 sømil) Hård etape var der mindst to der mente. Der var lovet frisk vind fra sydøst, (stort set ind fra siden), og det må man sige, at det blev. Men vi kom da igennem det, selv om Peter klagede lidt over, at Skipper Skræk prøvede at vaske sideruderne i de største søer. Vi blev meget hurtigt enige om, at vi ikke skulle være i havnen i Karlshamn, meget urolig havn og ikke rigtig plads til Sheik. Så vi sejlede videre til Vägga, der ligger 2½ km fra Karlshamn. Et kønt område med smuk natur, røgeri og godt besøgt. Lørdag var det Sveriges Nationaldag, så der var fest i byen, men vi var trætte efter den hårde tur, så vi deltog ikke i løjerne. Søndag cyklede vi ind til byen, der var mennesketomt, da stort set alt var lukket. Men vi fik da set noget af den smukke svenske natur. Vi sejler til Karlskrona mandag.

2 4. Etape: Karlshamn Karlskrona (8. juni distance 32 sømil) Efter vi havde tanket lidt diesel, gik turen østover mod Karlskrona. Det startede fint, men efter en times sejlads forsvandt lyset GPSen i Sheik. En reset klarede næsten problemet, men det var ikke nemt at se, hvad der var på skærmen, det blev dog løst så snart vi kom i havn, håber det holder. Skipper Skræk kunne ikke hjælpe, da hans søkort ikke dækkede det område. Som om det ikke var nok, var lige en bro, der var 5cm for lav, så vi måtte finde en anden vej uden om. Da det samtidigt var blæst op, blev det en ret spændende tur. Flot indsejling med krudttårnene. Senere gik vi til centrum og så de flotte bygninger. Solen skinner, men det blæser desværre ind i mellem. I morgen tirsdag, hvor vi sejler til Kalmar (55 sømil), lover vejrguderne svag til let vind, det må komme an på en prøve. 5. Etape: Karlskrona-Kalmar (9. juni distance 55 sømil) Det så ud som om meteorologerne havde ret. Det var fint vejr og kun lidt vind/sø som lovet, sydvest for Öland. Havnen i Kalmar er okay, og så er der Wi Fi. Det var første gang vi, (Sheik) skulle fortøje med agter bøje, men det gik forbavsende let. Skipper Skræk klarede det også flot. Senere gik vi til Kalmar Slot. Selve slottet var desværre lukket, men så nød vi slottet udefra og de meget smukke omgivelser. I havnen har det i dag været pragtfuldt vejr ca gr. I morgen går turen nok til Oskarshamn. 6. Etape: Kalmar Oskarshamn (10. juni distance 43 sømil) Så blev kursen sat mod Oskarshamn. Et pragtfuldt vejr sydlig vind 3-5 m/sek. Så det gik stille og roligt, med kn nordpå. Dog undgik vi ikke lidt rudevaskeri den sidste time, men det ødelagde ikke den gode oplevelse. (Vi er jo efterhånden vant til lidt af hver). Det er Skipper Skræk under broen. På en lille byrundtur så vi ved havnen en parkbænk, der var 72 meter lang. Ifølge traditionen sad sømandshustruerne der og ventede på deres kære. De sidder der stadig.

3 Om aftenen var der amerikanerbil træf på pladsen ved havnekontoret, hvor vi lå. Mange folk var mødt frem for at se de flotte gamle biler. En fin lille by. Næste stop bliver Västervik ca. 40 sømil. 7. Etape: Oskarshamn Västervik (11. juni distance 40 sømil) Så er vi landet i Västervik. Nu kan det ses, at vi nærmere os den rigtige skærgård. En kæmpe fin tur, rigtigt fint vejr og kun lidt vind, det er som om det bliver bedre og bedre --- jeg tror vi har været meget heldige til nu, håber det fortsætter. Västervik er en fantastisk smuk by, både med hensyn til beliggenhed og bygninger. Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal) 8. Etape: Västervik Fyrudden (12. juni distance 36 sømil) Vi forlader Västervik i strålende solskin og svag vind, endnu en skøn dag på havet, nærmest havblik. Efter en times sejlads begynder skærgården, så det er slut med at sidde og halvsove. Fyrudden er en lille havn men har dog en butik, restaurant og diesel. Vinden er frisket op en smule, men det er stadig sommervarmt (22 gr. i skyggen), så slet ingen klager herfra. 9. Etape: Fyrudden Mem Söderköping (13. juni distance 28,2 + 3,5 sømil) Efter en flot sejltur gennem skærgården, nåede vi til Mem og den første sluse, meget spændende. Slusevagterne var meget hjælpsomme, så der var ikke de store problemer. Vi var kun tre både, der skulle igennem. Gasterne (Marianne & Annie) klarede det fint med lidt hjælp fra vagterne. Vi valgte at sejle ca. 3,5 sømil og 2 sluser videre til Söderköping. Nu er der så bare 55 sluser to go! Vejret er skiftet her til aften, stadig varmt, men med en del vind. Nu er vi i kanalen, så det er ok. Nå, så gik den ikke længere, regnen kom lørdag aften og det har regnet hele natten og det gør det også nu, søndag morgen. Køleskabene er ved at være tomme (ikke for øl), så søndagen skal bruges til indkøb. Sømil total til Söderköping: 426

4 10. Etape: Söderköping-Norsholm (15. juni distance 11,9 sømil 12 sluser) Vi sejlede kl. 08:45, da tiden skulle afpasse med åbning af den første bro. Vejret var stadig fint dog med nogen vind. Broerne er videoovervågede, så når man er inden for en vis afstand, begynder rød og gul lampe at blinke, som tegn på at åbning af broen er begyndt, og når man er tæt på, lyser en grøn lampe. Det fungerer bare. Lige nu er solen gået ned, og det er fulkommen vindstille, ikke en sky at se og skoven spejler sig i Roxen søen. Vi blev også hurtigt ret gode til det med sluserne. Vi var 3 både der fulgtes os og en tysker. Vi er de seneste par dage (15 sluser) blevet løftet 33,3 meter over havet og meget mere venter i morgen, når vi kommer til Berg og de berømte Carl Johann sluser. 11. Etape: Norsholm-Berg (16. juni distance 14,6 sømil 7 sluser (Carl Johan) Fra Norsholm gik turen over søen Roxen, en ret stor sø (14 sømil lang). Vejret var stadig kæmpe fint, og efter 1½ time var vi ved Carl Johan sluserne. De rejser sig som en stejl trappe lige op i luften. Der var nogle både på vej ned så vi måtte vente lidt. Så var der også tid til at se nærmere på det senarie der udspillede sig. Nå, men det blev så vores tur og hu hej hvor det gik. Der var kommet en melding til slusevagterne at en færge var på vej, og den skulle helst ikke blive forsinket. Det betød, at hastigheden på vandmængden, der blev lukket ind i slusekammeret, blev øget meget kraftigt. Gasternes opgave er at gå oppe på land med en trosse i båden, dels for at trække båden frem til næste sluse, og ligeledes holde båden på plads, når slusen fyldes. På grund af den store vandmængde og hastigheden af denne, var det en meget hård opgave for Annie og Marianne, og slusevagten måtte da også hjælpe til. Det blev en ret ubehagelig oplevelse for vore to gaster. Vi blev løftet 20 meter over en strækning på omkring 100 meter, så vi håber at dagen i morgen (tirsdag) bliver knap hård ved damerne. 12. Etape: Berg Borensberg (17. juni distance 11,2 sømil 9 sluser) 9 sluser på denne strækning var ingenting i forhold til Carl Johan sluserne i Berg. Det gik stille og roligt, slet ingen stres, ja selv vore gaster syntes det var nemt. Sluserne kom lige efter vi havde forladt Berg, så resten af vejen var det mest broer, som er fjernbetjente. Når vi var ca. 200 meter fra broen, kom der rødt og gult lys som tegn på, at broen var begyndt at åbne, og et øjeblik efter blev der grønt lys. Da vi kom til den sidste sluse i Borensberg, var slusevagten alene, så Annie og Marianne måtte betjene sluseportene på styrbord side, mens slusevagten tog sig af bagbord. Ingen kom til skade og vi kom fint igennem. Suk suk ved 16-tiden begyndte det desværre at regne den første regn vi har haft i dagtimerne. Men det bliver alligevel en dejlig dag, for i aften bager Marianne pandekager.

5 13. Etape: Borensberg Motala (18. juni distance 8,8 sømil 6 sluser) Afsted fra Borensberg, direkte ud i Borensøen ca. 7 sømil til Borenshult, regn og tåge, men en ret kort tur. Ankom tidligt, men desværre var der en færge som først skulle ned ventetid 1 time, 3 andre både nåede at komme, men de var for store, så Skipper Skræk og Sheik kom op alene. 5 sluser højde total 15,3 meter. Derfra er der kun 2 sømil til Motala. Havnen i Motala ligger helt ud til Vätteren, og det regnede og blæste, da vi kom. Man ligger ved y- bomme i havnen, meget få pladser der er brede nok til Sheik IV, næsten alle pladser er kun 3,40 meter (Sheik er 3,47). Fredag formiddag cyklede vi langs Götakanalen ud til nogle værksteder, men der var lukket. Fredag er det jo midsommer i Sverige, så vi prøvede forgæves at finde et sted, hvor det blev fejret. 14. Etape: Motala Karlsborg (20. juni distance 18 sømil ingen sluser) Efter at have tømt septiktanken blev det afgang 07:50 over Vätteren. Der var en smule sø, men ingen problem for en Viknes. Det er faktisk en stor sø (18 sømil bred, der hvor vi sejlede over). Karlsborg er en hyggelig lille by, som har det store fæstningsanlæg. Det ligger ud til Vätteren ca. 1 km fra havnen, så vi tog cyklerne. Det var nok meget godt, for selve fæstningen er temmelig stor. Peter besøgte museet. Et smukt område. Det var gråvejr, da vi tog afsted, men solen har skinnet hele eftermiddagen, dog med enkelte regnbyger og nu kl. 18 stadig 20 grader og sol. 15. Etape: Karlsborg Forsvik (21. juni 3,66 sømil 0 sluser) Det var så Karlsborg, hyggelig lille by. Afsted kl. 07:40, solskin og havblik (søblik), en meget køn lille tur (3,66 sømil 45 min) til Forsvik, kun 8 pladser i havnen. Forsvik kaldes for Den svenska industrins vagga. I Forsvik findes en udstilling af svensk industri med en 600 år lang historie. Bygninger og maskiner står, som da der blev arbejdet på stedet. Mange af maskinerne og anlæggene fungerer stadig. Når vi i morgen passerer slusen her i Forsvik, er vi kommet til turens højeste punkt, 91,8 meter over havet, så herfra er det nedad bakke hele vejen til Göteborg.

6 16. Etape: Forsvik Töreboda (22. juni 21 sømil 2 sluser) Slusen i Forsvik var den sidste, hvor det gik opad, - 3,5 meter blev vi løftet. Derefter var det stille og rolig kanalsejllas, der var godt nok nogle steder hvor der var meget smalt, så 2 både næsten ikke kunne passere hinanden. På flere strækninger havde man ligefrem bygget en mur af sten eller beton på siderne, og den skulle man holde god afstand til (2-4 meter) for der var skrå kanter og meget hård bund. Så var det helt befriende at komme ud i søen Viken og få luftet HK erne og renset turbuen. Den sidste sluse i dag, var slusen i Tåtorp, og for første gang var det nedslusning. Ingen problemer, idet det kun var cm, så vi behøvede dårligt nok at bruge trosserne. Töreboda er en by med rigtige forretninger, bl.a. Netto & Brugsen. Det passede os fint, da vi endnu engang havde behov for at handle (stadig ikke øl). 17. Etape: Töreboda Sjötorp (23. juni 10 sømil 19 sluser) Strækningen fra Töreboda til Sjötorp var uden de store udfordringer. Vejret var fint og til trods for 19 sluser undervejs, var det en stille og rolig tur. Sluserne var jo ned ad bakke og der var stadig ikke mange både, og gasterne (Annie og Marianne) har fået styr på trosser og alt det der, så det var kæmpe nemt. Sjötorp er ikke meget af en by, mest nogle ishuse (til stor glæde for Peter), en masse restauranter, et enkelt supermarked samt 117 mobile homes. Ovenstående viser et billede af en træt gast, efter at hun har trukket en 6 tons Viknes gennem 58 sluser fra Mem i øst til Sjötorp i vest! Vi skulle have diesel på, men tanken ville ikke acceptere udenlandske kreditkort! surt show og meget mærkeligt. Nå, men der komme altid en tank og en pige til, så jeg regner med, at vi kan tanke på vejen sydover (Mariestad). 18. Etape: Sjötorp Spiken (24. juni - 30 sømil 0 sluser) Sjötorp kl. 07:00: Gråvejr og lidt regn her til morgen, de lover dog sol senere på dagen. Når slusen åbner kl. 09:00 sejler vi sydpå til Spiken (tanker nok i Mariestad), der er et flot slot og en lille fiskerihavn og nok ikke meget andet. Vi kom afsted, og tankede i Mariestad. Det var begyndt at lufte lidt, så der blev lidt sø og farten blev hurtigt sat ned til 10 kn, nå, men vi fik da vasket båden og efter et par timer kunne vi se Läckö slot i det fjerne. Läckö slot er et af de mest besøgte steder i Sverige. Det ligger utroligt smukt ved indsejlingen til Spiken. Spiken er en af Europas største sø-fiskehavne. Der er 4-5 røgerier/butikker samt flere restauranter, et meget besøgt sted. Indsejlingen til Spiken er meget imponerende, med slottet som kan ses mange sømil fra land, også selvom vi havde vand på ruderne og taget indtil vi var tæt inde under land.

7 19. Spiken hele dagen (25.juni) På grund af lidt for megen vind, og at der var mindst 1, der gerne ville se nærmere på Läckö slot, valgte vi at tage en slappe-af-dag i Spiken. Vi tog cyklerne (2 på knallert ) frem, og cyklede den ca. 1 sømil (1,852 meter landkrabber) ud til slottet. En meget køn tur, solen skinnede og fuglene fløjtede. Hold da op, hvor vi har det godt. Slottet ser også meget imponerende ud fra landsiden, og området er virkelig dejligt. Der er en lille havn, hvor der bl.a. lå et stort vikingeskib, Sigrid, (opkaldt efter dronning Sigrid (ca. år 900, som bl.a. var gift med Sven Tveskæg). Det kostede SEK 100 at komme ind på selve slottet, men så stor var interessen for det gamle slot ikke. Så det blev til en medbragt øl (Marianne) i stedet for. Resten af dagen blev ren afslapning. 20. Etape: Spiken Vänersborg (26. juni distance 37 sømil 0 sluser) Fredag morgen havde den stride vind lagt sig (torsdag 5-10 m/s + kraftige vindstød), så det var bare med at komme afsted. Det er en forholdsvis smal passage gennem halvøen Kållandsö. Det første stykke var nærmest skærgård, med smalle passager (7 meter), men meget flot natur. Da vi kom ud i Vänern, blev farten hurtigt sat op til 14 kn, selv om der var lidt sø fra dagen før. Efter en times sejllads blev det nærmest havblik, så en dejlig tur til Vänersborg 3 timer stadig fint solskin. Her til aften stadig fin sol, men lidt mere vind. I morgen stopper vi nogle timer i Trollhättan, for se på de gamle sluseanlæg, og fortsætter nok hele vejen til Göteborg. Der er vist ikke så meget se. Havnen ligger i et meget smukt område. Køleskabene var tomme, så måtte igen få nye forsyninger. Igen igen: Stadig ingen mangel på øl. 21. Etape: Vänersborg Trollhättan Göteborg (27.juni distance ca. 50 sømil 6 sluser) På grund af den tvivlsomme vejrudsigt for Kattegat mandag morgen, med op til 10 m/s vind, der ville flytte sig mod Lynæs i løbet af mandagen (på ifm,fcoo.dk - Sejlervejr ), besluttede vi at sejle hele vejen til Göteborg (52,9 sømil). Det blev en værre tur. Det startede med ventetid ved første bro, 5 min. fra havnen, og fortsatte i Trollhättan, med næsten 1 times ventetid. Sluserne var ikke det store problem, de er godt nok store og høje (5-6 meter), men et tov var nok, og hurtigt gik det også, men vi er jo meget rutinerede, så ingen problem med det. Selve Trollhättan kanal var ikke den store oplevelse, efter vi havde været igennem Götakanal, den er meget bred og meget lang. Der var 5 kn. hastighedsbegrænsning på lange strækninger, og i den brede kanal er det bare dræbende. Selvfølgelig hjalp det lidt, når vi så kunne sætte farten op til 10 kn., på andre strækninger. Der var næsten ingen andre både, dog mødte vi et par coastere, som synes meget store, men der var nu god plads til at passerer hinanden. Havnen i Göteborg (Hinsholmskilen), er nok den mest forfærdelige havn vi har været i pladser men stort set ingen pladser der er store nok til en rigtig båd (Sheik IV), ingen info eller havnefoged, godt vi selv har toilet og bad ombord.

8 22. Etape: Göteborg Lynæs (28. juni distance 107,2 sømil) Søndag morgen tidligt op, men hvad var nu det, sigt bare 200 meter, tågen havde lagt sig godt over det hele. Nå, men vi satsede på, at det mest var inde under land, og i øvrigt har begge både radar, og den første times sejlads var inde i skærgården. Det blev da også bedre, da vi kom ud i Kattegat, men der var til gengæld meget mere sø end vejrudsigten havde sagt, vi kunne dog holde 14 kn., selvom det var temmeligt hårdt. Men når man skal sejle 107 sømil, kommer man ikke langt, hvis farten er under 10 kn., hvilket vi blev tvunget til et par gange undervejs. Mærkeligt nok blev det pludselig temmelig fladt vand lige omkring frokosttid, så en hurtig bid brød og en øl, og så gik det løs igen. Ud for Hesselø klarede vejret op, solen skinnede og næsten ingen vind vi havde taget det gode vejr med os. Efter 107 sømil i rimeligt hårdt vejr, var det dejligt at have Hundested om bagbord igen. Det var så slut på en veltilrettelagt dejlig ferie, hvor skipperne klarede det rigtig godt og gasterne klarede det FANTASTISK! der var faktisk ikke var noget, der gik galt, og vi var utrolig heldige med vejret hele vejen. Den samlede distance blev på: 753,5 sømil eller ca km Motoren på Sheik IV var i gang: 87,0 timer PÆNT FARVEL FRA Peter Marianne Erik Annie Skipper Skipper Skræk Gast Skipper Skræk Skipper Sheik IV Gast Sheik IV PS. På hjemmesiden findes et Galleri fra turen som bliver opdateret senere.

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem.

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem. Rejsebrev nr. 02 fra Nykøbing F til Mandag den 22. Juni 2009 Nykøbing F - (38 sømil) Afg. Nykøbing 9.20. Ank Burg 14.25. Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007 Lapning i fin stil Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2007 Turudvalget Møder med Teknisk Forvaltning VCTA Indkaldelse til generalforsamling 29. 3 Göta kanal/göta Elv H.P. s fotos fra efterårets cykelture DANSK

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Rejsebrev nr. 10 fra Maastricht til Ittre Tirsdag den 4. August 2009 Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Vi står tidligt op, og får luftet Skipper. Vi spiser en

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af.

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Det har været nogle meget spændende, udfordrende og givende måneder,

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere

Nyhedsbrev August 2012.

Nyhedsbrev August 2012. Nyhedsbrev August 2012. Dåb & søsætning Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård Bådene Aktiviteter Dåb & søsætning d. 17/8. På en helt fantastisk fredag eftermiddag, højt solskin, svag vind og temperaturen

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

NEAFC inspektion 2006 28. maj 15. juni.

NEAFC inspektion 2006 28. maj 15. juni. NEAFC inspektion 2006 28. maj 15. juni. Så er tiden kommet til Vestkystens årlige inspektions togt til NEAFC RA i Norskehavet. Turen er i år planlagt til at inkludere et besøg hos de norske fiskeri-inspektører

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer.

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer. OPGAVE 1 Marselisborg Havn Knebelbro Havn Planlæg en dagsejlads fra Marselisborg Havn til Knebelbro Havn. En koldfront passerer ind over landet i løbet af eftermiddagen. I formiddag sydvest 3-8 m/s, fra

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

udenfor, beslutter vi at hente et par hynder og vores dyner op i toilet huset, hvor vi kan ligge på gulvet. Pia lukker ikke et øje, men jeg får et

udenfor, beslutter vi at hente et par hynder og vores dyner op i toilet huset, hvor vi kan ligge på gulvet. Pia lukker ikke et øje, men jeg får et Polen 1. Mandag d. 5 maj står vi op ved 6 tiden, for at checke om der er tåge på Østersøen. Det er der ikke, i hvert fald ikke så langt vi kan se. Så vi gør søklar og stævner ud kl. 06:30. Det er en smuk

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Havørne-parret på Tærø 2010.

Havørne-parret på Tærø 2010. Havørne-parret på Tærø 2010. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen Igen i 2010 skete der noget drastisk ved havørnereden i fyrretræet på Skallehoved, idet reden styrtede ned onsdag den 12. maj i en kraftig blæst

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

TORSDAG 7.APRIL FREDAG 8.APRIL

TORSDAG 7.APRIL FREDAG 8.APRIL TORSDAG 7.APRIL Lone og Rolf kommer forbi med medbragt mad fra den Indiske take away. Jeg hjælper Rolf med at uploade deres billeder til deres hjemmeside, så deres danske omgangskreds kan følge med i hvad

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can!

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can! Torsdag d. 24. juli: Efter morgenkaffen vaskede Freddy sokker og jeg prøvede at vaske nogle af de mange sorte fod- og poteaftryk af fordækket. Så sejlede vi ud og lå for svaj samme sted som i går. Solen

Læs mere

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C

Afdelingsledere i DUS-Vodskov. DUS-Leder. Dus C JUNI / JULI 2012 Afdelingsledere i DUS-Vodskov Lene Boll (99384534) & Lene Birk (99384532) DUS-Leder Lasse Andreasen Tlf. 99384523 Dus B Dus A Begonievej 2 9310 Vodskov Kirkevej 49 9310 Vodskov Tlf: 99384530

Læs mere

Huskedatoer. Juhuu - Mathilde. Det er nu, du kan cykle dig til knækbrød, is og pandekagefest

Huskedatoer. Juhuu - Mathilde. Det er nu, du kan cykle dig til knækbrød, is og pandekagefest Huskedatoer Tirs. 1. Rollespil i Hald Ege Ons. 2. Mathilde starter igen FIFA 2014 turnering + JUK Tors. 3. FIFA 2014 turnering Fre. 4. FIFA 2014 turnering Tirs. 8. Rollespil i Hald Ege Ons. 9. Prøv-en-klubdag

Læs mere

Efter en lille travetur nåede vi ud til vandrehjemmet på øens nordøsthjørne i læ af de røde klipper, og med havudsigt mod nord og øst.

Efter en lille travetur nåede vi ud til vandrehjemmet på øens nordøsthjørne i læ af de røde klipper, og med havudsigt mod nord og øst. Mandag den 16/4: Efter morgenmaden pakkede vi busserne og forlod Limfjordsskolen kl. 9. Vi kørte direkte til Højer, hvor vi gjorde holdt ved Vidåslusen. I det gode vejr nød vi den medbragte frokost - derefter

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Fra Kyle of Lochalsh til Orkny 29/7 fredag Vi ville hurtigt til Orkny for at bruge tid på disse øer, så vi havde besluttet at tage tidligt af sted.

Læs mere

Gode råd og krav for både i Ry Marina. Havnens Emma Gad

Gode råd og krav for både i Ry Marina. Havnens Emma Gad Gode råd og krav for både i Ry Marina Havnens Emma Gad Fortøjning til bro og pæle I Danmark blæser det en hel del. Det gør det også i Ry Marina. Derfor er det nødvendigt at vi fortøjer korrekt, naturligvis

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø.

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø. Laugposten 23. årgang nr. 01 2014 Indhold: Pinseturen 2014 Columbus & Stegt Flæsk Standerhejsning Generalforsamling Vinsmagning Sømandsaften Stormflod 5.-6. december Julefrokost Orkanen 28. oktober Kontakter

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 13+14 2014 Påske. Vi holder naturligvis åbent de 3 dage op til påske. Fra 06.30 til 16.00. Bemærk venligst tidspunktet vi lukker. Vi har i øvrigt besluttet at vi fra næste skoleår dropper at lukke kl. 16.00 i ferier.

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere