DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING"

Transkript

1 Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig i gang med at opbygge et kendskab til nogle af de skattemæssige krav, som du kan være omfattet af i forbindelse med korttidsudlejning af boliger i Danmark. Skat kan være et vanskeligt område, og det er vigtigt, at du holder dig opdateret om dine skattemæssige forpligtelser og hele tiden opfylder alle skattemæssige krav. Du har ansvaret for rettidig udarbejdelse, indsendelse og betaling af skat. Hvis du beskæftiger dig med korttidsudlejning af boliger i Danmark, skal du sikre dig, at du forstår de to følgende skatte-/afgiftstyper, og at du betaler den skat/afgift, der er gældende for dig: Indkomstskat Moms Det skal understreges, at disse oplysninger ikke er udtømmende og ikke er tænkt som juridisk rådgivning. Hvis du er usikker på dine lokale skattemæssige forpligtelser, anbefaler vi, at du kontakter de officielle lokale kilder eller søger rådgivning hos kvalificerede fagfolk. Bemærk, at vi ikke opdaterer disse oplysninger i realtid, så du bør få bekræftet, at lovgivning eller procedurer ikke er blevet ændret for nyligt. INDKOMSTSKAT Nedenstående regler er gældende fra januar Ændringer, som vil være gældende for skatteåret 2018, blev vedtaget i december 2018 ( nye regler ). Disse ændringer får stor indvirkning på den skattemæssige behandling af lejeindtægter. Frem til udgangen af 2020 er den skattemæssige behandling af lejeindtægter ikke afhængig af indberetning mv., men fra 2021 afhænger skattefordelenes størrelse af, om indtægterne er indberettet til skattemyndighederne via et udlejningsselskab, fx en online-udbyder, eller ej. Skatteåret i Danmark løber fra 1. januar til 31. december. Hvornår er man indkomstskattepligtig til Danmark? Hvis man er hjemmehørende og bosiddende i Danmark, er man skattepligtig af lejeindtægter, uanset hvor ejendommen er beliggende. Hvis man ikke er hjemmehørende i Danmark og er bosiddende uden for Danmark, er man skattepligtig af indtægter, der kan henføres direkte til den danske ejendom. Der er særlige regler vedrørende lejeindtægter, der ikke betragtes som skattepligtige (se

2 afsnittet Danske regler gældende for indkomst optjent ved korttidsudlejning nedenfor). Der henvises til de danske skattemyndigheders hjemmeside for yderligere oplysninger. Indberetning af skat i Danmark Selvangivelser skal som hovedregel indberettes digitalt, dog accepteres indsendelse af en papirudgave i visse tilfælde. Indberetning af skat - indberetningsfrist Indberetningsfristen for lejeindtægter er 1. juli i det år, der følger efter indkomståret, dvs. for skatteåret 2018 er indberetningsfristen 1. juli Indberetning af skat - betalingsfrist Hvert år i november modtager personer, der er skattemæssigt hjemmehørende i Danmark, en forskudsopgørelse fra skattemyndighederne med en opgørelse af den forventede indkomst og skat for det kommende år. Dette beløb skal betales i løbet af året. Hvor dette ikke overholdes, og skatten betales senere, vil der blive opkrævet renter og bøder. Kontaktoplysninger, Skattestyrelsen Adresse: Skattestyrelsen Nykøbingvej 76 Bygning Sakskøbing Telefon: Hjemmeside: Indkomstskatteprocenter i Danmark Skatten i Danmark er progressiv:! Personlig indkomst (herunder indkomst fra erhvervsvirksomhed) beskattes med mellem 8% og cirka 56 %.! Kapitalindkomst beskattes med mellem 0 % og 42 %.! Aktieindkomst beskattes med 27 % eller 42 %. Danske regler gældende for indkomst optjent ved korttidsudlejning Der findes for øjeblikket en række komplekse regler for korttidsudlejning eller udlejning af en del af en lejlighed/et hus. Bemærk: Sommerhuse er omfattet af særlige regler. Er man ejer:

3 Gældende regler (til og med 2017): Generelt gælder for ejerlejligheder/huse, at lejeindtægter (udlejet i en sammenhængende periode på maksimalt 4 måneder), der ikke overstiger 1,333 % af den offentlige ejendomsvurdering, dog altid mindst DKK , pr. år, ikke betragtes som skattepligtig indkomst. De eksisterende regler, som beskrevet ovenfor, bibeholdes til og med Nye regler (fra 2018 til og med 2020): både de gældende og nye regler kan anvendes. For fast ejendom, der udlejes i under 4 måneder til de samme lejere, vil der være:! enten en fradrag af a) 1,333 % af den offentlige ejendomsvurdering, eller b) DKK per år (gældende regler)! eller et bundfradrag på DKK pr. år. Derudover trækkes 40 % af indtægterne ud over bundfradraget fra lejeindtægterne (fradragene kan ikke overstige indtægterne). OBS: Fra og med 2021 gælder bundfradraget på DKK kun i situationer, hvor indkomsten indberettes digitalt via et udlejningsselskab, mens bundfradraget begrænses til DKK pr. år (+40 % af beløbet ud over bundfradraget), hvis man ikke vælger den digitale løsning. Er man lejer: Gældende regler (til og med 2017): For lejelejligheder er det kun lejeindtægter ud over bundfradraget på 2/3 af den årlige husleje, der er skattepligtige. Der er ikke mulighed for øvrige fradrag. Nye regler (fra 2018 til og med 2020): både de gældende og nye regler kan anvendes. For lejelejligheder, der udlejes i under 4 måneder til de samme lejere, vil der være:! enten en bundfradrag på 2/3 af den samlede årlige bruttohusleje eller boligafgift (ikke mulighed for øvrige fradrag)! eller et bundfradrag på DKK pr. år. Derudover trækkes 40 % af indtægterne ud over bundfradraget fra lejeindtægterne (fradragene kan ikke overstige indtægterne). OBS: Fra og med 2021 gælder bundfradraget på DKK kun i situationer, hvor indkomsten indberettes digitalt via et udlejningsselskab, mens bundfradraget begrænses til DKK pr. år (+40 % af beløbet ud over bundfradraget), hvis man ikke vælger den digitale løsning. Hvis du er usikker på, hvilke regler du skal følge, og hvor meget du skal betale i skat, bør du overveje at søge rådgivning hos en skatteekspert. Eksempler på udgifter, der kan trækkes fra i personlig indkomst i forbindelse med korttidsudlejning Som det er beskrevet under reglerne i afsnittet Danske regler gældende for indkomst optjent ved korttidsudlejning, er der ikke mulighed for fradrag. Det er muligt at vælge at trække afholdte udgifter fra, men så vil reglerne beskrevet i ovenstående afsnit Danske regler gældende for indkomst optjent ved korttidsudlejning ikke længere være gældende, og al indkomst vil blive betragtet som skattepligtig. I dette scenarie kan fradragene ikke overstige indtægterne, dvs. hvis fradragene er højere end den optjente indkomst, kan der ikke opnås et underskud.

4 Mulighed for særlige lempelser i indkomstskatten i Danmark for personer, der foretager korttidsudlejning Hvis du er hjemmehørende i Danmark og modtager lejeindtægter fra fast ejendom, der kan henføres til udlandet, kan der være en mulighed for at opnå fradrag i den danske skat for skat betalt i udlandet. Der gælder ingen særlige regler for korttidsudlejning - der skal stadig betales ejendomsskat og ejendomsværdiskat som beskrevet nedenfor. Fradrag for skattemæssige afskrivninger (fx anlægsafskrivninger/slitage) Der er ingen skattemæssige afskrivninger på selve ejendommen. Men hvis modellen med indkomst/fradrag vælges, kan der i teorien afskrives på inventar mv. Dette er meget vanskeligt at håndtere i praksis, og bevisbyrden for reel slitage ligger hos den skattepligtige. Dansk indkomstskattepligt for ikke-hjemmehørende personer Hvis man ikke er hjemmehørende i Danmark, eller er hjemmehørende i Danmark men bosiddende i udlandet, og har indtægter fra fast ejendom, der er beliggende i Danmark, er indtægterne vedrørende ejendommen skattepligtige i Danmark. Hvis du er usikker på, hvor du er skattemæssigt hjemmehørende, bør du søge yderligere oplysninger på skattemyndighedernes hjemmeside Dansk indkomstskattepligt for en dansk person, der modtager lejeindtægter fra udlandet Som det er beskrevet ovenfor i afsnittet Hvornår er man indkomstskattepligtig til Danmark?, er personer, som er hjemmehørende og bosiddende i Danmark, skattepligtige af lejeindtægter, uanset hvor ejendommen er beliggende. Generel ejendomsbeskatning En person, som ejer fast ejendom, betaler "ejendomsskat" af ejendommen (dvs. skat af grunden - også kaldet grundskyld). Skatteprocenten er afhængig af kommune og grundværdien. Derudover beregnes der en "ejendomsværdiskat" på grundlag af den offentlige ejendomsvurdering. Skatteprocenten er 1 % pr. år af værdien op til DKK og 3 % af værdien derover. Hvis man er hjemmehørende og bosiddende i Danmark, er fast ejendom i udlandet også omfattet af denne beskatning (gælder ikke for fast ejendom i udlandet, hvis personen ikke er bosiddende i Danmark). Beskatning af kapitalindkomst i Danmark Hvis en udlejningsejendom sælges, skal eventuelle fortjenester eller tab beskattes efter de danske regler for ejendomsavancebeskatning. Den gældende skatteprocent er afhængig af den skattepligtiges skattemæssige stilling, men beskatning sker som oftest som beskatning af kapitalindkomst med op til 42 %.

5 Bemærk, at hvis ejendommen har været anvendt som den primære familiebolig, eller hvis et sommerhus har været anvendt til private formål, vil eventuelle fortjenester/tab i mange tilfælde ikke blive medtaget i den skattepligtige indkomst. Beregningseksempel (gældende regler) Beregning af skat ved udlejning af ejerlejlighed Forudsætninger DKK Offentlig ejendomsvurdering af lejligheden ,00 Årets lejeindtægter ,00 Marginalskatteprocent for den skattepligtige 42% Skattebetaling DKK Indtægter ,00 Bundfradrag på grundlag af offentlig ejendomsvurdering (1,333 %) (26.666,67) Skattepligtig indkomst 3.333,33 Skat (ved marginalskatteprocent på 42 %) 1.400,00 Beregningseksempel (nye regler) Beregning af skat ved udlejning af ejerlejlighed Forudsætninger DKK Offentlig ejendomsvurdering af lejligheden ,00

6 Årets lejeindtægter ,00 Marginalskatteprocent for den skattepligtige 42% Skattebetaling DKK Indtægter ,00 Bundfradrag på grundlag af nye regler (28.000,00) Skattepligtig indkomst fra udlejning 2.000,00 40% reduktion af skattepligtig indkomst fra udlejning (800,00) Beskatningsgrundlag 1.200,00 Skat (ved marginalskatteprocent på 42 %) 504,00 MOMS Moms kan være et kompliceret område, og du bør tage dig tid til at sætte dig ind i reglerne, og hvad de indebærer for dig og din specifikke situation. Moms i Danmark er generelt set en forbrugsafgift. Der skal betales moms af de fleste varer og tjenesteydelser, der leveres i Danmark. En person, der leverer varer og/eller tjenesteydelser i Danmark, skal muligvis opkræve moms heraf, som skal afregnes til skattemyndighederne. Som det gælder for alle skatter og afgifter, anbefaler vi, at du kontakter en skatterådgiver for afklaring af dine eventuelle momsforpligtelser i Danmark. Hvis du løbende udlejer værelser til gæster, kan der være krav om, at du skal opkræve moms af lejeafgiften, som skal afregnes til skattemyndighederne. Da det ikke er Airbnb, der stiller lejemålet til rådighed, er det værtens ansvar at tage højde for lokale momsforpligtelser vedrørende lejeafgiften. Skal jeg opkræve moms fra gæster ved korttidsudlejning af boliger i Danmark?

7 Generelt skal personer, som anses for at drive virksomhed i Danmark, opkræve moms af deres ydelser, når kriterierne for momsregistrering er opfyldt. I Danmark er der pt. krav om momsregistrering, hvis omsætningen overstiger DKK i en løbende periode på 12 måneder. Hvis din omsætning fra korttidsudlejning overstiger denne grænse, skal du således momsregistreres. Hvis du ikke er hjemmehørende i Danmark men har en bolig i Danmark, bør du overveje at lade dig momsregistrere, da der ikke vil gælde nogen beløbsgrænser for dig. Vi anbefaler, at du kontakter en skatterådgiver, hvis du har brug for hjælp til at afklare, om du skal momsregistreres og opkræve dansk moms. Der henvises til de danske skattemyndigheders hjemmeside for yderligere vejledning om momsregistrering. Jeg skal opkræve moms. Hvordan finder jeg ud af, hvor meget jeg skal opkræve i moms fra mine gæster? Momssatserne er forskellige fra land til land og ændrer sig løbende. Vi anbefaler, at du løbende kontakter de lokale skattemyndigheder med henblik på at få oplyst opdaterede momssatser for det land, hvor du skal afregne moms. Eksempelvis er den gældende momssats for udlejning af en feriebolig i øjeblikket 25 %, hvis boligen udlejes i en periode på under 30 dage. Hvis boligen udlejes i en periode på mere end 30 dage, uden at andre ydelser, fx morgenmad, rengøring og skift af sengetøj, er omfattet, kan udlejningen være momsfri (dvs. der skal måske ikke opkræves moms af lejeafgiften). Vi anbefaler dog, at du kontakter en lokal skatterådgiver for at afklare, hvilken momssats der er gældende for dine ydelser. Jeg skal opkræve moms. Hvordan opkræver jeg moms fra gæsterne? Hvis du har fået afklaret, at dine ydelser til gæsterne er momspligtige, skal du huske at opkræve denne moms fra dine gæster samt angive og indberette momsen via en regelmæssig momsindberetning. I Danmark skal momsindberetningen typisk ske hvert kvartal det første år og herefter hvert halve år (hvis omsætningen er under DKK 5 mio.), og indberetningen skal ske pr. den 1. i den tredje måned efter momsperiodens udløb (dvs. momsindberetning for 1. kvartal skal ske pr. 1. juni). Fristen for afregning af momsen er den samme som for momsindberetningen. Der kan være krav om visse formalia, som fx at du skal give dine gæster en kvittering eller faktura. Du kan finde yderligere oplysninger her. Der henvises til de danske skattemyndigheders hjemmeside for yderligere

8 vejledning om indberetning. Der kan også være krav omkring, hvorvidt priser skal oplyses med eller uden moms. Vi anbefaler, at du kontakter en lokal skatterådgiver med henblik på at få afklaret dine forpligtelser vedrørende prisoplysning og gældende faktureringskrav.

Skat af feriebolig i Bulgarien

Skat af feriebolig i Bulgarien Skat af feriebolig i Bulgarien Overvej konsekvenserne af køb Inden køb af feriebolig i Bulgarien er der en række juridiske forhold m.v. som bør afklares, herunder de skatteretlige, arveretlige og aftaleretlige

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 45 Offentligt Skatteministeriet, SAU, d. 2. november 2017 Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Indhold Strategi

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år.

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Forældrekøb 2017 Forord Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Vi har derfor udarbejdet denne information, som på en kort og præcis måde beskriver de skattemæssige regler og muligheder

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat Indhold Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Virksomhedsordningen...4 Kapitalafkastordningen...4 Fortjeneste

Læs mere

Deloitte vurderer, at AffaldVarme Århus skal være opmærksomme på følgende i relation til håndtering af momsen ved udbetaling af overdækningsbeløb:

Deloitte vurderer, at AffaldVarme Århus skal være opmærksomme på følgende i relation til håndtering af momsen ved udbetaling af overdækningsbeløb: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89 20 70 00 Telefax 89 20 70 05 www.deloitte.dk Notat Tilbagebetaling af overdækning - moms

Læs mere

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Sommerhusudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatning af indtægter fra sommerhusudlejning er et af de tilbagevendende spørgsmål fra sommerhusejere landet over. Også skattevæsenet

Læs mere

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018

Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 345 Offentligt Rapport vedrørende kontrol af Uber-chauffører, Indkomstårene 2014 og 2015 Opdateret januar 2018 Indhold Rapport vedrørende kontrol

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat redmark.dk Indhold Forord...2 Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Lejeindtægten...4 Driftsudgifter...4

Læs mere

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC 6. december 2018 Selvangivelse af avance ved salg af TDC aktier i 2018 I forlængelse af, at alle TDC-aktier i forsommeren 2018 er blevet

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige - 1 Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige forhold Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 30. juni 2012 omtalte jeg spørgsmålet om mulighederne for at foretage skattemæssige

Læs mere

Referenceramme for skatteudgifter. Rapport 10. januar 2018

Referenceramme for skatteudgifter. Rapport 10. januar 2018 Referenceramme for skatteudgifter 2018 Rapport 10. januar 2018 Referenceramme for skatteudgifter Indhold 2 Indhold 1. Indledning... 4 1.1 Definition af skatteudgifter og referenceramme... 4 2. Beregningsmetoder...

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

Vedvarende Energianlæg. Investering i VE-anlæg med skattefradrag

Vedvarende Energianlæg. Investering i VE-anlæg med skattefradrag Vedvarende Energianlæg Investering i VE-anlæg med skattefradrag Investering i VE-anlæg med skattefradrag Med afsæt i den danske energipolitik og i Lov om fremme af vedvarende energi gives der i visse

Læs mere

Beskatning af VE-anlæg vedvarende energi solcelleanlæg, vindmøller m.v.

Beskatning af VE-anlæg vedvarende energi solcelleanlæg, vindmøller m.v. Beskatning af VE-anlæg vedvarende energi solcelleanlæg, vindmøller m.v. Den forøgede fokus på grøn energi samt stigende el- og varmepriser har betydet større fokus på private parcelhusejeres investeringsmuligheder

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. l Delortte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Hawindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

Definition af deleøkonomi

Definition af deleøkonomi NOTAT Platformsbaseret økonomi og dagpengesystemet Dato: 24. april 2017 Definition af deleøkonomi Der eksisterer ikke pt. hverken på danske eller internationalt plan en entydig eller generelt accepteret

Læs mere

Salg af det udenlandske sommerhus

Salg af det udenlandske sommerhus - 1 Salg af det udenlandske sommerhus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et lukrativt salg af en fritidsbolig i England blev for nylig til en økonomisk gyser for den danske ejer. Ejeren blev

Læs mere

Vejledning vedrørende afskrivningsregler for selvstændige erhvervsdrivende fra og med indkomståret 2013

Vejledning vedrørende afskrivningsregler for selvstændige erhvervsdrivende fra og med indkomståret 2013 Vejledning vedrørende afskrivningsregler for selvstændige erhvervsdrivende fra og med indkomståret 2013 Ændring af skattelovgivningen Afskrivningsreglerne for selvstændig erhvervsdrivende bliver fra og

Læs mere

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indholdsfortegnelse Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indledning Registrering Udlejning Bortforpagtning Salg Hvordan du bliver registreret Registrering i mindst 2 år Moms af

Læs mere

INVESTERING I SOLCELLEANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler

INVESTERING I SOLCELLEANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler INVESTERING I SOLCELLEANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler AFGIFTSMÆSSIGE REGLER FOR PRIVATE (REGLERNE OM NETTOAFREGNING) Investering i VE-anlæg til en privat husstand er omfattet

Læs mere

Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig

Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig Skattefinansieret vedvarende energi i den private bolig Mange danske parcelhusejere har i den senere tid fået øjnene op for, at investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) kan være en skattemæssigt

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

Sådan bliver du vært på

Sådan bliver du vært på Sådan bliver du vært på - er et konsulentbureau med kontorer i Aarhus og København. - består af et tværfagligt team inden for bl.a. etnografi, informationsvidenskab, statskundskab og sociologi. - rådgiver

Læs mere

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud

Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene kr. skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Hold liv i sommerlandet året rundt Nu kan du tjene 40.90 skattefrit ved at leje dit sommerhus ud Lej dit sommerhus ud via et udlejningsbureau, når du ikke bruger det selv, og nyd godt af den nye fradragsregel.

Læs mere

Vedvarende Energianlæg. Investering i VE-anlæg med skattefradrag

Vedvarende Energianlæg. Investering i VE-anlæg med skattefradrag Vedvarende Energianlæg Investering i VE-anlæg med skattefradrag Investering i VE-anlæg med skattefradrag Med afsæt i den danske energipolitik og i Lov om fremme af vedvarende energi gives der i visse

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 5 5 5 5/6 6 Forældrekøb Køb af lejlighed Udlejning Boligsikring Den unges skatteforhold Forældrenes skatteforhold Virksomhedsskatteordningen Kapitalafkastordningen

Læs mere

Lov om ændring af ligningsloven, kursgevinstloven, skattekontrolloven og kildeskatteloven

Lov om ændring af ligningsloven, kursgevinstloven, skattekontrolloven og kildeskatteloven LOV nr 926 af 18/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 11. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0173763 Senere ændringer til forskriften LBK nr 405 af 22/04/2013 LBK

Læs mere

Bekendtgørelse om grøn BoligJobordning i 2016 og 2017

Bekendtgørelse om grøn BoligJobordning i 2016 og 2017 BEK nr 135 af 16/02/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2253539 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om grøn

Læs mere

Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien

Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien 17. maj 2018 Aftale om Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien Dele- og platformsøkonomi er et område, som er i hastig udvikling. Såvel på globalt plan som nationalt

Læs mere

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler 27.04.2012 Reglerne i det følgende materiale er gældende for investering i VE-anlæg, der udelukkende producerer

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation 2012 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk E-mail: postmester@udligningskontoret.dk

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder

Informationsmøde for nye virksomheder Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber 7. januar 2010 Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Spar Nord Formueinvest A/S som følge af Folketingets

Læs mere

nyhedsbrev skat Quickguidens indhold er følgende:

nyhedsbrev skat Quickguidens indhold er følgende: nyhedsbrev skat QUICKGUIDE TIL SELVANGIVELSEN 2009 Personer skal indtaste eller indsende selvangivelse for 2009 til SKAT inden den 2. maj 2010 eller den 1. juli 2010 (selvstændige erhvervsdrivende m.fl.

Læs mere

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet Bankkonto. Reg.nr.

Personnummer. Skattekommune Qeqqata. Tast selv internet     Bankkonto. Reg.nr. Selvangivelse for 2018 Indsendelsesfrist senest 1. maj 2019. Personnummer Ægtefælles personnummer S1 U * Indregnet restskat kr. Vejledning til selvangivelsen Skattekommune Qeqqata Skattekontor, telefon

Læs mere

Deleøkonomi om biler

Deleøkonomi om biler - 1 Deleøkonomi om biler Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggjorde den 30. juni 2016 et udkast til retningslinier om skat af indkomst fra biler i deleøkonomi. Området har stor

Læs mere

Anders Christiansen Stastaut. revisor. 1 20 januar 2012 Vedvarende Energianlæg

Anders Christiansen Stastaut. revisor. 1 20 januar 2012 Vedvarende Energianlæg Vedvarende Energianlæg Anders Christiansen Stastaut. revisor 1 2 januar 212 Vedvarende Energianlæg Private anlæg uden tilslutning: 1. Intet fradrag for investeringen og driftsudgifter. 2. Ingen beskatning

Læs mere

Ejendomsværdiskatten NOVEMBER 2009

Ejendomsværdiskatten NOVEMBER 2009 Ejendomsværdiskatten 2010 NOVEMBER 2009 Forord Denne vejledning beskriver de generelle regler for ejendomsværdiskat og giver eksempler på, hvordan du beregner ejendomsværdiskatten. Ejendomsværdiskatten

Læs mere

Under Solen A/S. Solen 1 A 3390 Hundested. CVR nr. 26 09 76 14

Under Solen A/S. Solen 1 A 3390 Hundested. CVR nr. 26 09 76 14 Rådgivning & Revision Holsbjergvej 31-33 2620 Albertslund CVR nr. 28126131 Tlf. 43 32 81 12 Under Solen A/S Solen 1 A 3390 Hundested CVR nr. 26 09 76 14 og bilag til selvangivelsen for indkomståret 2012

Læs mere

Værd at vide om investering i solcelleanlæg

Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg Gælder kun for anlæg, der er indgået efter de gamle regler. Aftale med leverandør skal være indgået senest den 19. november 2012. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Du kan få selskab og tjene lidt penge på at leje et værelse ud i din bolig. Men husk at få lavet en god kontrakt og følge de regler, der er. Hvis du har fået ekstra

Læs mere

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem af

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

Fonde skattemæssige forhold

Fonde skattemæssige forhold www.pwc.dk Fonde skattemæssige forhold Juni 2013 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Givers skattemæssige stilling Fondens skattemæssige stilling Vækstplan succession til erhvervsdrivende fonde Opgørelse

Læs mere

GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar 2014. Om guiden

GUIDE TIL HANDYHANDERE. Sidst opdateret i januar 2014. Om guiden GUIDE TIL HANDYHANDERE Sidst opdateret i januar 2014 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine opgavestillere. Vi har sammenfattet

Læs mere

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Skats Aktivitetsplan for 2014 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hvert år udarbejder Skat en plan for årets aktiviteter. Her kan privatpersoner og virksomheder orientere sig om Skats planlagte

Læs mere

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965.

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965. Skatter og tilskud Nettodriftsudgifterne på det skattefinansierede område i kommunens budget finansieres af forskellige afgifter, skatter og tilskud, som budgetlægges i politikområdet finansiering. Her

Læs mere

Skat - solcelleanlæg. investering i solcelleanlæg. Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor

Skat - solcelleanlæg. investering i solcelleanlæg. Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor Skat - solcelleanlæg Skattemæssig behandling af investering i solcelleanlæg Dorte Larsen, statsautoriseret revisor Bjarne Christiansen, revisor Skatteregler 1. Skematisk regel (LL 8 P stk. 2-3): Bundfradrag

Læs mere

Indkomstskattens beregning:

Indkomstskattens beregning: Indkomstskattens beregning: Reglerne om skatteberegningsgrundlagene og indkomstopdeling fremgår af personskatteloven (PSL). Hvor der efterfølgende i notatet ikke er anført en anden lovhenvisning, er -

Læs mere

Side 1 af 6 Indsendelse af regnskabsoplysninger Sprog Dansk Dato for 08 aug 2011 10:25 offentliggørelse Resumé Hvad er nyt? Hvor fås vejledningen? I denne vejledning kan du hente hjælp til at udfylde rubrikkerne

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 4 Forældrekøb 4 Køb af lejlighed 4 Udlejning 4 Boligsikring 4 Den unges skatteforhold 4 Forældrenes skatteforhold 5 Virksomhedsskatteordningen 5 Kapitalafkastordningen

Læs mere

Skal der betales skat ved salg af hotellejlighed med inventar?

Skal der betales skat ved salg af hotellejlighed med inventar? - 1 Skal der betales skat ved salg af hotellejlighed med inventar? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmål 1755 For godt 10 år siden købte min hustru og jeg en ferielejlighed med henblik

Læs mere

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig Din fremtid som Freelancer lønmodtager eller selvstændig 2 Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker dagpenge. Pjecen er ment som en hjælp

Læs mere

Skrivelse om deleøkonomi og arbejdsløshedsdagpenge

Skrivelse om deleøkonomi og arbejdsløshedsdagpenge SKR nr 9432 af 14/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2018 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 18/02397

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Henrik Ejby ApS og statsaut. ejendomsmægler MDE Per E. Hansen v/advokat Annette With Sørensen Københavnsvej 13 B 4760 Vordingborg Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Vejledning om skat og moms ved arbejde på tværs af landegrænser

Vejledning om skat og moms ved arbejde på tværs af landegrænser Vejledning om skat og moms ved arbejde på tværs af landegrænser Der er flere regler omkring moms og skat, der er værd at kende, hvis du arbejder på tværs af landegrænser indenfor teaterverdenen. Nedenstående

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 24.10.2018 L 265/3 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/1595 af 23. oktober 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

KILDESKATTELOVEN 26 A.

KILDESKATTELOVEN 26 A. KILDESKATTELOVEN 26 A. Skattemæssige afskrivninger på aktiver, der anvendes i en af en gift person drevet erhvervsvirksomhed, foretages af den pågældende, uanset om aktivet tilhører denne eller den med

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. Deloitte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Havvindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer

SKAT s plan for kontrolaktiviteter i personer - 1 SKAT s plan for kontrolaktiviteter i 2016 - personer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har for nylig offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2016. I planen

Læs mere

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Investering i solceller. Faktablad om investering i solcelleanlæg

Investering i solceller. Faktablad om investering i solcelleanlæg Investering i solceller Faktablad om investering i solcelleanlæg INDHOLDSFORTEGNELSE KORT OM SOLCELLEANLÆG... 3 Nettomåleordningen... 3 Salg af strøm... 3 Registrering og ejerskab... 4 Aflæsning af måler...

Læs mere

1/6. Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3. Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat

1/6. Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3. Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat Samfundsbeskrivelse B Forår 2010 Hold 3 Note 6 - Beregning af personlig indkomstskat Skatteprocenter 2006-2009 2007 2008 2009 2010 Pct. Pct. Pct. Pct. Gennemsnitlig kommuneskatteprocent 24,6 24,8 24,8

Læs mere

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Oktober 2012 Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Forældrekøb lejlighed til barn skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI OM MIG Jonas Martinsen Uddannet revisor Arbejdet i EY JM Regnskabsservice startede maj 2015 Kontakt: Tlf. 60535492 Mail: jm@jmregnskabsservice.dk www.jmregnskabsservice.dk

Læs mere

Notat DONG Energy's skattebetaling i 2013

Notat DONG Energy's skattebetaling i 2013 Notat DONG Energy's skattebetaling i 2013 DONG Energy's skattebetaling DONG Energy er en virksomhed i vækst. Vi har en ambitiøs forretningsstrategi, der tager afsæt i nogle af verdens helt store udfordringer

Læs mere

Fonds- og foreningsbeskatning

Fonds- og foreningsbeskatning Fonds- og foreningsbeskatning Agenda Subjektiv og objektiv skattepligt Udlejning af fast ejendom Salg af fast ejendom Skattekontrollov og skatteindberetningslov Selvangivelse eller erklæring Fonde og foreningers

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel. Skat Revisorbranchens Ekspertpanel Skat Juni 2 Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens

Læs mere

PwC services for AU-ansatte 14. april 2016 Revision. Skat. Rådgivning.

PwC services for AU-ansatte 14. april 2016 Revision. Skat. Rådgivning. www.pwc.dk services for AU-ansatte Revision. Skat. Rådgivning. Kontaktpersoner ved Janni Henriksen Manager +45 8932 0051 jhe@pwc.dk Diana Østgård Assistant Manager +45 8932 0016 ddo@pwc.dk Jette Øvlisen

Læs mere

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip Skagen AS Beskatning af investeringsbeviser Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser af salg og udlodning for fuldt skattepligtige danske investorer, der investerer i investeringsselskaber (aktieavancebeskatningslovens

Læs mere

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2

1. Introduktion... 2. 1.1 Forholdet mellem kunde og kandidat... 2. 1.2 Grundlæggende regler... 2 GUIDE TIL KANDIDATER Sidst opdateret i marts 2010 Om guiden Med denne guide vil vi gerne give dig nogle gode råd i forbindelse med de opgaver, du udfører for dine kunder. Vi har sammenfattet de vigtigste

Læs mere

"BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i),

BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), "BILAG IV KENDETEGN Der må kun tages hensyn til de generelle kendetegn i kategori A og de særlige kendetegn i kategori B og stk. 1, litra b), nr. i), [...] samt litra c) og d), i kategori C, hvis "kriteriet

Læs mere

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg)

Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) Regler for investering i vedvarende energianlæg (VE-anlæg) Efterfølgende redegørelse vedrører solcelleanlæg og husstandsvindmøller med en effekt på højst 6 kw. Reglerne gælder kun anlæg, som udelukkende

Læs mere

Skattereform. v/ Søren Olsen. Østdansk LandbrugsRådgivning Økonomi

Skattereform. v/ Søren Olsen. Østdansk LandbrugsRådgivning Økonomi Skattereform v/ Søren Olsen Skattekommissionens forslag Skattekommissionen forslår en skattenedsættelse på ca. 35 mia. kr. hvoraf: 12 mia. kr. anvendes til lavere mellem- og topskat 20 mia. kr. anvendes

Læs mere

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360.

Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. - 1 06.11.2014-35 Sommerhus erhvervsmæssig udlejning 20140826 TC/BD Flere sommerhuse erhvervsmæssig udlejning Landsskatterettens kendelse af 23/6 2014, jr. nr. 14-0164360. Af advokat (L) og advokat (H),

Læs mere

Nye regnskabsregler mm. Tyskland

Nye regnskabsregler mm. Tyskland Nye regnskabsregler mm. Tyskland Velkommen DANTAX historie personer hjemsted Speciale stiftet 1987 4 partner over 60 medarbejdere Flensburg-Harrislee tæt ved grænsen dansktalende medarbejdere 250 mølleselskaber

Læs mere

Temaaften - SOLCELLER. En skattemæssig og økonomisk vinkel

Temaaften - SOLCELLER. En skattemæssig og økonomisk vinkel Temaaften - SOLCELLER En skattemæssig og økonomisk vinkel Agenda Definition af VE-anlæg Skatteregler vedrørende VE-anlæg Servicefradrag Andre skattemæssige konsekvenser Tilbagebetalingstid, rentabilitet

Læs mere

Uforudsete konsekvenser for speditionsbranchen af opsigelsen af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne

Uforudsete konsekvenser for speditionsbranchen af opsigelsen af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne Uforudsete konsekvenser for speditionsbranchen af opsigelsen af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne med Frankrig og Spanien Som følge af uenighed om beskatningsretten til pensionsudbetalinger valgte Danmark

Læs mere

Notatet har udelukkende til formål at behandle de nye regler vedrørende levering af ydelser, der trådte i kraft 1. januar 2010.

Notatet har udelukkende til formål at behandle de nye regler vedrørende levering af ydelser, der trådte i kraft 1. januar 2010. Århus 20. december 2010 J.nr. 222644/MEA Delacour Dania Danske Havne NOTAT Notat vedr. moms på ydelser Den 1. januar 2010 blev der gennemført en ændring af den danske momslov. Ændringen har væsentlig betydning

Læs mere

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen.

En justering af fradragsretstidspunktet vedrørende Boligjobordningen. - 1 Købers hæftelse for sælgers skattesnyd Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte den 25. april 2012 et lovforslag, der blandt andet har til formål at bekæmpe sort arbejde.

Læs mere

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Beskatning af børn. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Beskatning af børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ofte fremkommer der spørgsmål om, hvilke konsekvenser, der udløses som følge af overdragelse af aktiver til børn, herunder penge. Spørgsmålene

Læs mere

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING DA N S K GOL F U N ION Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING APRIL 2011 Forord Skattemæssigt adskiller golfklubber sig reelt ikke fra andre idrætsforeninger, men golfsporten adskiller sig

Læs mere

Generel exitskat på aktiver

Generel exitskat på aktiver Generel exitskat på aktiver April 2015 Global Employer Services Generel exitskat på aktiver Nu er der indført generel exitskat for personer, der flytter fra Danmark herunder henstand med betaling af exitskat

Læs mere

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 home as oktober 2013 Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal

Læs mere

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Du kan få selskab og tjene lidt penge på at leje et værelse ud i din bolig, da især mange studerende efterspørger det. Men husk at få lavet en god kontrakt og følge

Læs mere

Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter

Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter Hotel Bredehus, Bredsten den 23. oktober 2015 Optimer dine skattemæssige forhold - Deltidsbrug for kødkvægsbedrifter Ved Chefrådgiver Anna Boel, LMO Dagens program Mindre landbrug dyrt i skat Skat er aktive

Læs mere

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter

Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter Vejledning om indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter 1 VERSION #01, 01.03.2016 INDHOLD 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 6 7 8 11 11 11 11 12 12 12 12 12 14 Om denne vejledning

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B3026004 - CSO/LCH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 21. marts 2018 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings. Kåre Mønsted og Jesper Jarnit (kst.)). 20.afd. nr. B-3026-16:

Læs mere

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Kystnedbrydning - Når havet æder sommerhuset Ejendomsskatter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et nyt lovforslag om skattefritagelse ved kystnedbrydning er der tanken at give vel især

Læs mere

Filialer i Danmark og Sverige en oversigt

Filialer i Danmark og Sverige en oversigt Filialer i Danmark og Sverige en oversigt Danske og svenske selskaber etablerer sig ofte i udlandet via et datterselskab. Nogle gange kan et fordelagtigt alternativ dog være at etablere en filial. Denne

Læs mere

Gaver til velgørende foreninger

Gaver til velgørende foreninger Gaver_ omslag.qxp 12-12-2007 12:22 Side 2 Gaver til velgørende foreninger Denne pjece handler om reglerne for fradrag for gaver til velgørende foreninger. Gaver til velgørende foreninger DECEMBER 2007

Læs mere

GUIDE. Skat og foreninger

GUIDE. Skat og foreninger GUIDE Skat og foreninger Udskrevet: 2019 Indhold Skat og foreninger................................................................ 3 Moms og foreninger..............................................................

Læs mere

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT

UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART. Orientering om Endelig Afregning af kompensation. Indkomstår 2013. Indkomståret 2013 SKAT UDLIGNINGSKONTORET FOR DANSK SØFART Orientering om Endelig Afregning af kompensation Indkomstår 2013 Indkomståret 2013 DIS SKAT KOMPENSATION Amaliegade 33, opg. B, 1256 København K. Internet: www.udligningskontoret.dk

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende?

Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? - 1 Hvornår er et bindende svar fra Skat bindende? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med regeringens Retssikkerhedspakke III varslede regeringen bl.a. en ændring af reglerne om bindende svar,

Læs mere