2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010"

Transkript

1 2. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 29. september 2010 Det budget 2011, som vi i dag har til 2. behandling i Regionsrådet kan bedst karakteriseres som stramt men ansvarsfuldt. Jeg er utrolig glad for, at 40 ud af 41 medlemmer står bag budgetforliget. Det understreger, at der er et generelt ønske blandt forligspartierne om at tage ansvar i en meget vanskelig økonomisk situation. Tilslutningen lover godt for den kommende tids samarbejde omkring økonomien. Et bredt samarbejde bliver der hårdt brug for. Sundhedsområdet: På sundhedsområdet og i administrationen bliver der gennemført store besparelser. Dette er helt nødvendigt for at opnå balance i sundhedsbudgettet for Besparelserne kommer samlet op på 321 mio. kr. De omfatter dels besparelser på 284 mio. kr., som indgik i den foreløbige aftale om budgetrammerne for 2011, som blev aftalt i juni, og dels de besparelser, der finansierer opbygningen af en reservepulje på 37 mio. kr. Budget 2011 er på en række vanskeligt styrbare områder meget stramt. Det er derfor også sund fornuft, at vi afsætter en reservepulje på 37 mio. kr. til eventuel imødekommelse af uforudsete merudgifter. Økonomistyringen bliver lagt om fra en kombineret ramme- og aktivitetsstyring til en helt klassisk rammestyring. Hermed bliver den økonomiske styring skarpere og

2 prioriteringerne mere tydelige. Budskabet til hospitalsledelser og administrative ledere er, at alle tildelte budgetter i 2011 og fremover skal holdes. Hvis der kommer uforudsete udgiftsstigninger til vanskeligt styrbare områder, som f.eks. ny dyr medicin og nye behandlinger, patientskadeforsikringer, udvidet frit valg og praksissektoren, så skal de håndteres af fællesskabet ved kompenserende besparelser. Det er også sådan, at de hospitaler, der har et merforbrug i 2009 og 2010, får merforbruget overført ved en budgetreduktion i de kommende år. Dette princip er ikke til forhandling. Derimod kommer vi til at vende tilbage til, hvad der så er en realistisk afdragsplan for disse hospitaler i perioden 2011 til Det er en barsk, men helt nødvendig hvis budgettet og budgetdisciplinen skal holdes. Det er klart, at den markante omlægning af styringsparadigmet i regionerne forudsætter, at der kommer en betydelig opbremsning i efterspørgslen efter sundhedsydelser samtidig med at udbuddet af sundhedsydelser ved nye behandlinger og ny dyr medicin begrænses. For at sikre dette har regionerne og regeringen i fællesskab et stort ansvar for at det lykkes. Det kræver, at de muligheder, der indgår i økonomiaftalen 2011 mellem regeringen og Danske Regioner bliver udnyttet til fulde. I budgetforliget og i øvrigt i økonomiaftalen 2011 mellem regeringen og Danske Regioner ligger også, at der bliver stillet mere håndfaste krav til økonomi- og udgiftsstyringen inden for praksisområdet.

3 Det er også klart, at de store og vedvarende besparelser giver panderynker på medarbejdersiden. Tilbagemeldingerne MEDudvalgene vidner om forståelse for regionens økonomiske udfordringer, men der er forståeligt nok tydelig bekymring for forringelser af arbejdsmiljøet og serviceforringelser i behandlingen af patienterne. Jeg mener dog, at vi fortsat kan sige, at vi i Region Midtjylland har et fagligt stærkt sundhedsvæsen med dygtige medarbejdere, og som giver patienter en meget tilfredsstillende behandling. De seneste års indsats i behandlingen af blandt andet kræftpatienter og hjertepatienter beviser dette. De systematiske undersøgelser af patienttilfredsheden viser en høj grad af tilfredshed blandt patienterne, og tilsvarende undersøgelser blandt medarbejderne viser gennemgående stor tilfredshed med arbejdspladsen. De mange gode historier om et succesfuldt sundhedsvæsen skal vi huske hinanden på - navnlig i tider hvor økonomien er stram. Budgetforliget for 2011 lægger op til en væsentlig udbygning af den økonomiske styring. Der skal på alle niveauer, hvor der er delegeret budgetansvar, gennemføres systematiske og månedlige vurderinger af økonomien. De nuværende principper for økonomi- og aktivitetsstyringen skal vurderes. Fordele og ulemper ved en højere grad af decentralisering af vanskeligt styrbare udgifter til udvidet frit valg, behandling over regionsgrænser, ny dyr medicin og nye behandlinger skal vurderes. Regionsrådet forelægges ved udgangen af 1. kvartal 2011 en nærmere udredning heraf. I forbindelse med budgetforligsdrøftelserne var der afsat 11 mio. kr. til prioritering på sundhedsområdet. Det er godt nok en meget lille pulje, men alligevel midler der gør god nytte på de udvalgte områder. Først og fremmest får psykiatrien et nyt afsnit med 16 senge til primært skizofrene patienter, som har en meget udadreagerende adfærd. Denne styrkelse af psykiatrien er hårdt tiltrængt.

4 De to andre prioriteringer er 1 mio. kr. til en informationskampagne om akutberedsskabet i Region Midtjylland og 2 mio. kr. til styrkelse af den palliative indsats. Selv om ønskelisten til udbygningen af servicen på sundhedsområdet er lang - ikke mindst i forhold til det præhospitale område - så er jeg meget tilfreds med, at ingen partier har stillet yderligere krav til forbedringer, end det der kunne finansieres inden for de 11 mio. kr. Yderligere serviceforbedringer vil nemlig kræve yderligere besparelser. Det ville presse driftssystemet så hårdt, at det ville blive meget vanskelig at sikre en varig balance i sundhedsområdets driftsbudgetter. Regional Udvikling: De økonomiske vilkår for den kollektive trafik er heldigvis blevet forbedret i forhold til de oprindelige budgetudsætninger for 2009 og Der er derfor et beløb på 32,3 mio. kr. i 2011 og 28 mio. kr. i , som afsættes til et reservebeløb til kollektiv trafik med 10 mio. kr., og resten fordeles mellem erhvervsudvikling, jordforurening, kultur og uddannelse. Der er enighed om, at der skal være en særlig opmærksomhed på satsningsområdet Energi og Miljø. Socialområdet: Budgetforslaget forudsætter, at der gennemføres en generel reduktion af taksterne, som hver driftsherre gennemfører ved reduktion af de bagvedliggende udgiftsbudgetter med 5 %. Takstreduktionen gælder som et gennemsnit for den enkelte driftsherres samlede takstbærende tilbud, dog er Region Midtjyllands sikrede institutioner Koglen og Grenen ikke omfattet af den anbefalede takstreduktion.

5 Der er ikke tale om en ren grønhøster, men der er også mulighed for at lave besparelser ved faglige omstillinger eller effektiviseringstiltag. Anlæg Set over en 20 årig periode har Region Midtjylland en ganske fornuftig anlægsøkonomi, der virkelig kan give hele sundhedsområdet et tiltrængt løft. Det gælder de 3 store anlægsprojekter i henholdsvis Skejby, Gødstrup og Viborg samt flytningen af psykiatrisk hospital i Risskov til Skejby og udbygningen af akuthospitalerne i Randers og Horsens. En hurtig realisering af disse byggerier er en betydelig samfundsøkonomisk gevinst, idet effektiviseringsgevinster på op 6 8 % og salgsindtægter på op til 4 mia. kr. fra hospitalsbygninger, der skal nedlægges, hurtigere indfries. Regionen har imidlertid en finansieringsklemme i de første år, som skal løses. Det forventes, at der i løbet af efteråret kommer en afklaring med de relevante ministerier. Som det også fremgår af budgetforliget bliver der afsat 1 mio. kr. med det formål at fremrykke planlægningsarbejdet med flytning af Århus Universitetshospital, Risskov til Det Ny Universitetshospital i Skejby og således at en udflytning fremrykkes mest mulig.

6 Likviditeten: Regionens likviditet vil ved udgangen af 2011 være på et minimum med en gennemsnitlig kassebeholdning på mellem 125 mio. kr. og 390 mio. kr. afhængig af, hvor hurtigt de afsatte anlægsmidler bliver brugt. I budgetforliget bliver likviditeten styrket ved beslutningen om at frasalg af hospitalsbygninger og nettoprovenu ved hjemtrækning fra Region Syddanmark skal tilføres kassebeholdningen. Det bliver beskedne bidrag, men alligevel en positiv forandring i forhold til tidligere år. Budgetoverslagsårene : Ser vi på budgetoverslagsårene, så er den helt store usikkerhed, om der kommer en ændring i fordelingen af regionernes bloktilskud på sundhedsområdet. Det fremgår af et svar fra Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder til folketingsmedlem Jonas Dahl, at det vil fremgå af regeringens lovprogram for 2010/2011 som fremlægges i forbindelse med Folketingets åbning i oktober, om og i givet fald hvornår regeringen vil fremsætte lovforslag i forhold til finansieringen af regionernes sundhedsområde. Så spændingen bliver forhåbentlig snart udløst. Med disse ord skal jeg anbefale, at Regionsrådet godkender det fremlagte forslag til budget 2011, og at administrationen bemyndiges til at foretage eventuelle tekniske justeringer af social- og specialundervisningsområdets budget, som følge af at den endelige godkendelse af rammeaftalerne først forligger den 15. oktober 2010

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 Indledning Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af budget 2013 med at kvittere for den brede politiske opbakning.

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 25. august 2010

1. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 25. august 2010 1. behandling af budgetforslag 2011 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 25. august 2010 Indledning. I budgetsammenhænge er det først og fremmest sundhedsområdet, der påkalder sig den store opmærksomhed,

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 20. august 2014 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning Der har kun været plads til en beskeden realvækst på sundhedsområdet

Læs mere

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014.

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014. Forslag til budget 2014: 1. behandling Resumé Efter indgåelsen af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner 4. juni 2013 godkendte forretningsudvalget 18. juni 2013 det forelagte forslag til

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech

Behov for en spareplan samt håndtering af økonomisk udfordring Økonomidirektør Per Grønbech Behov for en spareplan 2016-2019 samt håndtering af økonomisk udfordring 2015. Økonomidirektør Per Grønbech Baggrund for en spareplan Økonomiske udfordring i budget 2015 Stigende udgifter til medicin og

Læs mere

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer

Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Budget 2014 Et robust Budget 2014 med plads til nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2014. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder

Læs mere

Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed

Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed Budget 2011 Et budget for 2011 med bred politisk opbakning og ansvarlighed Region Midtjyllands mål er et sundhedsvæsen i verdensklasse. Selvom de økonomiske vilkår for Region Midtjylland er vanskelige,

Læs mere

Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet.

Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet. Forudsætninger for budget 2013. Økonomiaftalen 2013 og forslag til budgetrammer 2013 Generelle forudsætninger i økonomiaftalen 2013 for driften af sundhedsområdet. Serviceløft på 1,1 mia. kr. Nulvækst

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 31. august 2014 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Udgifter til nye behandlinger... 4 Skema 2: Udmøntning

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 28. februar 2015 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Regulering af budget 2015 og frem til hospitalsmedicin

Læs mere

Regionernes budgetter i 2010

Regionernes budgetter i 2010 Kapitel 2 11 Regionernes budgetter i 2010 Regionerne vedtog i september 2009 deres budgetter for 2010. Regionerne holdt sig for fjerde år i træk inden for det udgiftsniveau, der blev aftalt i økonomiaftalen

Læs mere

Budget 2013 og overslagsår på sundhedsområdet.

Budget 2013 og overslagsår på sundhedsområdet. Budget 2013 og overslagsår 2014 2016 på sundhedsområdet www.regionmidtjylland.dk Overordnede præmisser for budget 2013 på sundhedsområdet Balance mellem finansieringsgrundlag og budgetterede udgifter ingen

Læs mere

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer

Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Budget 2012 Et robust Budget 2012 med bred politisk opbakning og nye initiativer Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands opgaver og Budget 2012. Du kan få et hurtigt overblik

Læs mere

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48

Budget budget2009.indd budget2009.indd :38: :38:48 Budget 2009 112-08-203budget2009.indd 1 10-11-2008 09:38:48 Budget med store udfordringer Region Midtjyllands mål er at have et sundhedsvæsen i verdensklasse. Det er fortsat regionsrådets ambition. Men

Læs mere

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet Budget 2008 Plads til ambitioner I Region Midtjylland har vi ambitioner. Ambitioner om at udvikle et sundhedsvæsen på højt internationalt niveau. Ambitioner om at sikre tidssvarende og højt specialiserede

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2013-2016 1.1 Indledning Ved indgangen til 2013 vil Midtjylland have en langfristet gæld på 4,6 mia. kr., jf. tabel 1. Den langfristede gæld bliver

Læs mere

Region Hovedstaden Koncerndirektion Økonomiaftalen for 2019 og konsekvenser for Region Hovedstaden

Region Hovedstaden Koncerndirektion Økonomiaftalen for 2019 og konsekvenser for Region Hovedstaden Økonomiaftalen for 2019 og konsekvenser for Budgetchef Jette Sylow Rasmussen, Center for Økonomi Forretningsudvalget, 19. juni 2018 Hvad betyder det for vores region? Sundhed Nye penge 314 mio. kr. (1.000

Læs mere

Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg

Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Medarbejdernes kommentarer ved RMU til budget 2014 i Region Midtjylland Med udkastet

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S)

2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S) 2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S) Det er med stor glæde, at vi nu kan konstatere, at der er et bredt flertal bag regionens budget for 2012. Dermed er der bred opbakning til

Læs mere

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden

Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden Anlægsøkonomien i Region Midtjylland i perioden 2011-2030 1. Indledning Region Midtjylland står overfor en række store anlægsprojekter som følge af Akutplan, Hospitalsplan og Psykiatriplan. Ligeledes er

Læs mere

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Referat Dato: 27-06-2019 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget 2018-2021 Sted: Mødelokale C 1/6 Indholdsfortegnelse Referat Indholdsfortegnelse Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Opfølgning på forventet

Læs mere

Der er budgetteret med de forudsætninger om realvækst fra 2009 til 2010, som indgår i Økonomiaftalen for 2010.

Der er budgetteret med de forudsætninger om realvækst fra 2009 til 2010, som indgår i Økonomiaftalen for 2010. Budgetforlig 2010 0 Viborg, den 15. september 2009 Aftale om Budget 2010 for Region Midtjylland Mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Enhedslisten De Rød-Grønne og Gunhild

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 I efteråret 2007 vedtog de fem regioner deres andet årsbudget budgetterne for 2008. Alle budgetter blev vedtaget med meget brede flertal i regionsrådene. Og budgetterne

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Status økonomi og aktivitet. Psykiatri og Social

Status økonomi og aktivitet. Psykiatri og Social Status økonomi og aktivitet Psykiatri og Social REGNSKAB 2012 Psykiatri Regnskab 2012 Regnskab 2012 1000 kr. Afdelinger 3.524 Statslige forskningsmidler 2.320 Centrale midler 6.190 I ALT (ekskl. satspuljer)

Læs mere

Sundhedsområdet - anlæg

Sundhedsområdet - anlæg Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Jane Charlotte Andersen Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri E-mail: Jane.Charlotte.Andersen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/13156 Telefon: 76631360

Læs mere

Formandens tale ved 2. behandling af budgetforslag 2010 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 23. september 2009.

Formandens tale ved 2. behandling af budgetforslag 2010 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 23. september 2009. Formandens tale ved 2. behandling af budgetforslag 2010 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 23. september 2009. Indledning. Vi har i dag 2. behandling af Region Midtjyllands budget 2010. Det fremlagte

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Spørgsmål: Jeg ønsker en status på Region Hovedstadens brug af regeringens satspulje på 2.2 mia. til psykiatrien i perioden

Spørgsmål: Jeg ønsker en status på Region Hovedstadens brug af regeringens satspulje på 2.2 mia. til psykiatrien i perioden Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Spørgsmål nr.: 046 Dato: 9. marts 2016 Stillet af: Charlotte Fischer (B) Besvarelse udsendt den: 28. april 2016

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Juni 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Juni 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Juni 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland Likviditeten pr. 31. maj 2010 Opgørelse og prognose Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. LIKVIDITETSOPGØRELSE... 3 Månedlig likviditetsopgørelse...3 Kassekreditreglen...3 2. SKØN FOR GENNEMSNITSLIKVIDITETEN...

Læs mere

Aftale om budget 2008 for Region Midtjylland

Aftale om budget 2008 for Region Midtjylland Viborg, 10. september 2007 Aftale om budget 2008 for Region Midtjylland Mellem Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Kristendemokraterne, Dansk

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer. til Regionsrådets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer. til Regionsrådets møde den 20. Region Midtjylland Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 1 Notat vedr. midtvejsregulering af bloktilskuddet for

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Spareplaner for sygehusene i 2017

Spareplaner for sygehusene i 2017 3. oktober 2017 Spareplaner for sygehusene i 2017 Regionerne skal finde besparelser for ca. 1,2 mia. kr. på sygehusenes budgetter i 2017. Det kan koste over 1200 stillinger, selvom en del af besparelserne

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. First Hotel Marina, Vedbæk. Forretningsudvalg - mødesager

FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. First Hotel Marina, Vedbæk. Forretningsudvalg - mødesager DAGSORDEN Forretningsudvalg - mødesager FORRETNINGSUDVALGET MØDETIDSPUNKT 12-04-2016 09:00 MØDESTED First Hotel Marina, Vedbæk MEDLEMMER Sophie Hæstorp Andersen Leila Lindén Lars Gaardhøj Charlotte Fischer

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Resultatet af økonomiaftalen 2010.

Resultatet af økonomiaftalen 2010. Resultatet af økonomiaftalen 2010. Bo Johansen www.regionmidtjylland.dk Økonomiaftalen 2010 Driftsbudget 2010: Regulering 2009 forudsætninger RM Realvækst 2010 forudsætninger RM Sammenfatning 2010 og handlemuligheder.

Læs mere

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU Spareplan 2015-2019 Ortopædkirurgi HEV LMU - 28.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor skal vi spare Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse med byggerier

Læs mere

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet

NOTAT. Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet NOTAT Sammenfatning af nødvendige tiltag på behandlingspsykiatriområdet Regionshuset Viborg Regionsøkonomi, Budget og Analyse Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til tidsplan og budgetprocedure for budgetlægningen Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts Punkt nr.

Region Midtjylland. Forslag til tidsplan og budgetprocedure for budgetlægningen Bilag. til Regionsrådets møde den 28. marts Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til tidsplan og budgetprocedure for budgetlægningen 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 28. marts 2007 Punkt nr. 3 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Budget og Analyse Skottenborg

Læs mere

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010.

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010. Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 (2012-2014) mandag den 13. september 2010. Vores budgetforslag bærer også i år tydeligt præg af den økonomiske krise,

Læs mere

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Page 1 of 5 06.06.2017 Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om regionernes økonomi for 2018, der sikrer rammerne for en fortsat udvikling

Læs mere

Omstillingsplan på det sociale område

Omstillingsplan på det sociale område Omstillingsplan på det sociale område Ved Gert Pilgaard RMU-møde den 24. februar 2012 www.regionmidtjylland.dk Disposition 1. Generelt om socialområdet 2. Udviklingstendenser 3. Rammeaftale 2012 konsekvenser.

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Notat om Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2018-2021 1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat, som redegør for regionens langfristede gæld og nettorenteudgifter.

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 I efteråret 2008 vedtog regionsrådene budgetterne for 2009. Budgetterne ligger for tredje år i træk inden for den aftalte udgiftsramme med regeringen. Budgetterne

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Midtjylland Koncernøkonomi Regnskab Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2020-2023 Dato 16.09.2019 Rasmus Therkelsen 7841 0413 rasthe@rm.dk

Læs mere

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Indholdsfortegnelse Sags nr. Side 1. Opsamling og referat til orientering 1 2. Evaluering af MED 3 3. Budget 2012 2015 5 Bilagsoversigt

Læs mere

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune Økonomistyring i en kommune handler i bund og grund om at holde øje med, at udgifterne ikke overstiger indtægterne i en kommune vil det sige at udgifterne ikke overstiger budgettet. Næstved s retningslinjer

Læs mere

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes.

Samtidig med at der foretages en stram styring af budget 2008 og budgetlægningen for 2009, skal kommunens vækststrategi understøttes. Notat En offensiv og balanceret - økonomistyring. 17. januar 2008 Forslag: I forbindelse med gennemførelsen af 3. budgetopfølgning for kunne det konstateres at det budgetværn der er afsat i 2008 ikke kan

Læs mere

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fælles HMU og AL-møde Mandag den 10. januar 2011 www.regionmidtjylland.dk Baggrund for arbejdet med omstillingsplanen Regionsrådet besluttede den 17. november 2010,

Læs mere

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Formål I forbindelse

Læs mere

Baggrund for spareplanen

Baggrund for spareplanen Spareplan 2016-2019 Fælles ansvar for sundhed og økonomi - 5 års balance Baggrund for spareplanen Økonomiske udfordring i budget 2015 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Regionernes budgetter for 2016

Regionernes budgetter for 2016 Notat vedrørende tendenser i regionernes budgetter for 2016 20. maj 2016 Regionernes budgetter for 2016 FOA har udarbejdet en gennemgang af de fem regioners budgetter for 2016 med fokus på de besparelser,

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Aftale om budget 2017 for Region Midtjylland

Aftale om budget 2017 for Region Midtjylland Aftale om budget 2017 for Region Midtjylland Mellem Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og Leif Lund

Læs mere

Orientering om økonomi og aktivitet. HMU 23. juni 2014

Orientering om økonomi og aktivitet. HMU 23. juni 2014 Orientering om økonomi og aktivitet HMU 23. juni 2014 AKTUEL ORIENTERING OM ØKONOMI OG AKTIVITET Forventede resultat 2014 i forhold til budgettet social Samlet forventes der aktuelt mindreforbrug i regnskabet

Læs mere

Aktuel økonomi: - regnskab budgetlægning Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016

Aktuel økonomi: - regnskab budgetlægning Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016 Aktuel økonomi: - regnskab 2015 - budgetlægning 2017-19 Byrådets plankonferencemøde 29. marts 2016 Regnskab 2015 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget Korr. budget regnskab Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud

Læs mere

Der henvises med overskrifterne nedenfor til overskriften for det fremsatte spørgsmål.

Der henvises med overskrifterne nedenfor til overskriften for det fremsatte spørgsmål. Opgang A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Fax 38 66 58 50 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk Dato: 30. august 2016 Spørgsmål

Læs mere

Regionernes budgetter for 2011

Regionernes budgetter for 2011 Regionernes budgetter for 2011 I oktober 2010 vedtog samtlige regionsråd budgettet for 2011. Det var en udfordrende proces for alle regioner, da de fortsat stod i en økonomisk vanskelig situation med store

Læs mere

Udfordringer og muligheder i sundhedsvæsenet

Udfordringer og muligheder i sundhedsvæsenet Udfordringer og muligheder i sundhedsvæsenet Leif Vestergaard Pedersen www.regionmidtjylland.dk Sygehusvæsnets økonomiske forhold og mulighed for eventuelt at formindske udgiften Årsager: Befolkningens

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i x½ Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2015-2018 1.1 Indledning Der er en forventning om, at Midtjylland ved indgangen til 2015 vil have en almindelig langfristet gæld på 4,3 mia.

Læs mere

Gennemgang af regionernes budgetforlig for 2018

Gennemgang af regionernes budgetforlig for 2018 19. september 2017 Gennemgang af regionernes budgetforlig for 2018 Alle fem regioner har indgået budgetforlig for 2018 primo september. Dette notat beskriver de væsentligste elementer i forligene. 2% s

Læs mere

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Sparekatalog Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse

Læs mere

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre.

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. 1. Indledning Administrationens budgetforslag blev offentliggjort den 23. august

Læs mere

Hospitalets budget for 2015 er på plads

Hospitalets budget for 2015 er på plads Nr. 30 12. september 2014 INDHOLD: Budget 2015 er på plads Tilfredse patienter Støtte til innovationsprojekter Unikt samarbejde mellem kommune og hospital Hospitalets budget for 2015 er på plads Mandag

Læs mere

Strukturreformen - erfaringer, udfordringer og resultater

Strukturreformen - erfaringer, udfordringer og resultater Strukturreformen - erfaringer, udfordringer og resultater Agenda» Strukturreformen i hovedtræk» Politiske mål og instrumenter» Regionernes nye ansvarsområder» Regionernes resultater» Evaluering af kommunalreformen»

Læs mere

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring

Principper for økonomistyring. Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Principper for økonomistyring Del 1: Overordnede principper for økonomistyring Allerød Kommune August 2018 Indledning Allerød Kommune er med en bruttoomsætning på mere end 2 mia. kr. og mere end 1.800

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Budgetproces for budget

Budgetproces for budget Hjørring Kommune 20. marts 2019 Budgetproces for budget 2020-2023 Arbejdet med budget 2020-2023 tager afsæt i budgetaftalen for budget 2019-2022. I budgetaftalen er der fokuseret på at løse kommunens økonomiske

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter Notat om Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter 1.1 Indledning Midtjyllands samlede langfristede gæld forventes med udgangen af 2011 at være tæt på 5 mia. kr. I dette notat beskrives

Læs mere

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Sparekatalog DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl. 13-14 i Mødelokale 4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant)

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Budgetreguleringen pr. 31. oktober 01 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Palliativ døgnvagt...4 Skema : Udbygning af palliative

Læs mere

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital 2019 Oplæg til høring i MED-systemet 23. maj 2019 Høring af den samlede handleplan for AUH s økonomi 2019 23. maj 3. juni 2019 LMU'erne kan

Læs mere

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.04-P15-1-18 Økonomisk strategi for Ballerup Kommune Formål Formålet med den økonomiske

Læs mere

Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016

Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016 Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016 Forord Udvikling - og en økonomi i balance 1. januar 2017 havde regionerne og Region Midtjylland 10 års jubilæum. Siden 2007 har vi gjort store fremskridt

Læs mere