Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851"

Transkript

1 Tjenestepost / a Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851 K.T. brev sendt fra Generalpostdirektionen til Postmester Schmidt i e den 2den September Den 1. juli 1837 afløstes Jacob Aagaard af Søren Jacobsen Schmidt som postmester i, og den 2. september 1837 blev fuldmægtig Frederik Lund konstitueret til at varetage embedet som postmester ved Schmidts fravær. Hvilket fremgår af dette brev: Efter Deres derom under 15de f. M. indgivne Ansøgning har Generalpostdirectionen under Dags Dato meddelt Deres Fuldmægtig Frederik Lund, den fornødne Konstitution til, i de enkelte Tilfælde, hvori de Dem overdraget Kommunalforretninger maatte medføre, at De ikke kan være til stede ved Postexpeditionerne, at forestaae det Dem anbetroede Postmesterembeds Bestyrelse paa Deres eget An-og Tilsvar. Ved herom at underrette Hr Postmesteren paalægges det Dem tillige ved ethvert Qvartals Udløb at give Indberetning til Directionen om, hvor ofte saadanne Tilfælde i Qvartalets Løb have fundet Sted. Generalpostdirectionen den 2den September Brevet her på bagsiden General Post Direktionens laksegl i rød og karte nr. 3.

2 Tjenestepost / a I 1837 blev breve endnu ikke udbragt til adressaten af postvæsenet. Men ved postens ankomst til postkontoret blev det ved opslag offentliggjort, til hvem der var ankommet post. Modtagerne måtte selv holde sig orienteret om ankommen post, og måtte også selv afhente den på postkontoret. Uafhentede breve blev ved udgangen af hvert kvartal offentliggjort i den lokale avis. Her er det listen fra Aarhus Stifts Tidende den 8. juli No. 3 på listen er et brev fra e til Jens Peder Andersen i Galthen

3 Tjenestepost / a Den 3. oktober 1839 ophørte postforbindelsen mellem Randers, og Ebeltoft og blev erstattet af en ny, to gange ugentlig, forbindelse Aarhus, Ebeltoft og. Kopi fra cirkulærets bagside Circulaire fra Generalpostdirectionen den 24de Septbr

4 Tjenestepost / a Den 1. april 1843 overdrages befordringen af den ridende post mellem og Ebeltoft til Postmester Schmidt. Storegade 6 (huset i midten) hvorfra Schmidt drev postkontor K.T. brev sendt fra Generalpostdirektionen til Hr. Postmester Schmidt, Dannebrogsmand i e den 7.februar Brevet der er en overdragelse, af den ridende post mellem og Ebeltoft fra 1. april, har følgende indhold. (Brev og pakkeposten havde han allerede på et tidligere tidspunkt fået overtaget). At generalpostdirectionen er villig til anregnet fra 1ste April næstkommende, at overdrage Hr. Postmesteren Befordringen af den ridende Brevpost mellem e og Ebeltoft, som hver Fredag Morgen skal afgaae fra Ebeltoft til og retournere fra e Fredag Eftermiddag, og som skal afgaae fra Ebeltoft Tirsdag Formidag og retournere fra e Onsdag Eftermiddag, for den med Fuldmægtig Klee aftalte Betaling af 40 rbsk pr Miil Tour og ligeledes Retour, det meddeles dem herved til Efterretning, med Tilføiende, at de inden 8te Dage fra denne Skrivelses Modtagelse ville indsende deres bestemte Erklæring i saa henseende da Befordringerne ellers ville blive stillede til offentlig Licitation. Gereralpostdirectionen de 7de Februar Brevet har på bagsiden General Post Direktionens laksegl i sort og karte nr. 9.

5 Tjenestepost / a To K. T. breve sendt fra Generalpostdirecteuren til postkontoret i, begge breve omhandler reparation af byens ANT IIb stempel, som sammen med en række andre byer fik tildelt i Øverste brev der omhandler indsendelsen af ANT IIb stemplet til reparation, giver også forklaringen på håndskrevet bynavn og dato fra. Nederste brev er det brev der den 30. august 1851 fulgte med stemplet tilbage til efter at det var blevet repareret. Stemplet var nu omdannet til et ANT III stempel. I perioden fra den 29. juli og til den 30. august 1851, kendes kun et brev med håndskrevet bynavn og dato. Brevet er sendt fra til København den 4. august og ejes af postmuseet. Under 2. Mai sidstleden har Hr. Postmesteren, ved at fremsende Aftryk af Postcontoirets Brevstempel, indberettet, at Typerne, som anvendes til Dato Paatrykning, ere en Del forslidte. I denne Anledning meddeles herved, at det for at erholde disse ombyttede med nye Typer som passe til Brevstemplet, vil være nødvendigt, at nysnævnte Stempel tilligemed Typerne hertil indsendes, men skal det i saa fald blive besørget uopholdeligen istandsat og derefter tilbagesendt. Midlertidigen maa da paaskrive de afsendende Breve Station og datoen. Kjøbenhavn den 29. Juli Brevet er afstemplet med Kjøbenhavn ANT III 29/ og har på bagsiden General Post Direktionens laksegl i rødt. At Postcontoirs brevstempel med dags Pakkepost er foranstaltet tilbagesendt udbedret og forsynet med Messingtal samt tilhørende Plader til Udfyldning, det meddeles herved Contoiret til fornøden Underretning. Kjøbenhavn den 30 August Brevet er afstemplet med Kjøbenhavn ANT III 30/ og har på bagsiden General Post Direktionens laksegl i rødt.

6 Tjenestepost / a Karte over Rejsende, Penge og Pakker med Pakkeposten fra e til Aarhus Kopi af karte Karte over to forsendelser til en værdi af 10 og 40 Rbdlr.,sendt med Pakkeposten fra e til Aarhus den 7. august Befordringen af breve, pakker og personer med pakkeposten foregik, i modsætning til personpostens lukkede vogn (diligence), med åben vogn.

7 Tjenestepost / a Karte over Rejsende, Penge og Pakker med Pakkeposten fra e til Ebeltoft. Kopi af karte Genpart af Karte for en pakke på 5 Pund og 24 Lod sendt med Pakkeposten mellem e og Ebeltoft den 20. maj Kartet er for neden tilføjet: På Grund af Deres Pakkepostkarte ligelydende med Datto ikke havde No antog jeg det muligt, at samme ikke er indført i deres Protocol hvorfor jeg tillader mig at tilstille Dem Gjenpart. Ærbød Rosenstenn Til Postmester Schmidt I e

8 Tjenestepost / a Jørgen Lauritz Skjerbæk Tiltrådt som postmester i den 1. juni 1852, og postekspeditør fra 1. september 1870 til fratrædelsen den 30. april Kopi af datering K.T. brev sendt fra Generalpostdirecteuren til Premierlieutneant Cand. Phil. Jørgen Lauritz Skierbeck Ridder af Dannebroge i Viborg den 24 april Brevet der tilbyder Skjerbeck at blive postmester i begynder med: Ved Allerhøieste Resolution af 17.Dennes har det allernaadigst behaget Hans Majestæt Kongen at beskikke Hr. Premierlieutneanten til Postmester i med de Intægter, der er eller herefter maate blive dette Embede tillagte, samt mod at De stiller Sikkerhed for de med Embedet forbundne Oppebørsler af 2000 rbd i anordningsmæssige Effecter overeensstemmende med Foeordningen af 8. Juli I Forbindelse hermed meddeles Dem, at der ved Loven om Postvæsenets Lønning af 27. Januar sidstleden for dette Embede er normeret en aarli Gage af 600 rdl og 150 rdl til Contoirhold, heri indbefattet Lønning til Litsenbrødre og Contoirbetjente saavel som de til Anskaffelsen af et passende Contoirlocale og til Bestridelse af hvad der udfordres til Contoirhold i det Hele medgaaende Udgifter. Kopi af laksegl Herefter følger en to sider lang beskrivelse af betingelserne for overtagelse af embedet som postmester i. Brevet er afstemplet med Kjøbenhavn ANT III 24/ og har på bagsiden General Post Direktionens laksegl i sort.

9 Tjenestepost / a Postmester Jørgen Lauritz Skjerbæk hus Østergade 11, blev også kaldt Det gamle Postkontor Adressebrev for pakke sendt fra Første Postsecretariat til Hr. Layitain, Postmester Skierbek, Ridder af Dannebroge i, den 11.november Brevet er på forsiden i øverste højre hjørne mærket 3 u 8 Lod og i nederste venstre hjørne K.T. Hermed en Pakke mk. K.G Brevet har på bagsiden General Post Direktionens laksegl i rødt og karte nr. 2. Først ved Circ. 13/1859 nr. 4 blev det bestemt at adressebreve skulle afstemples med dagstempel. Kopi af laksegl

10 Tjenestepost / a Conditioner for den forenede Brev- og Pakkeposts Befordring mellem og Randers. Kopi af datering Conditionerne er udstedt i Kjøbenhavn, den 12 August 1856 paa Generalpostdiriteurens Vegne.

11 Tjenestepost / a Licitationsconditioner for den forenede Brev- og Pakkeposts Befordring mellem og Ebeltoft. Kopi af datering Licitationsconditionerne er udstedt i Kjøbenhavn, den 14 August 1856 paa Generalpostdiriteurens Vegne.

12 Tjenestepost / a Timeseddel til Bivogn til Posten fra Thirstrup til den 25. juni Timesedler blev brugt til at kontrollere, om postillonen overholdte den tid, der fra Generalpostdirektionens side var afsat til postens befordring i mellem, i dette tilfælde Tirstrup og. Var der flere passagerer til en diligence, end der var plads til indsatte man en ekstra vogn - en bivogn. Hvis ikke postillonen overholdte den tid, som Generalpostdirektionen havde fastsat at befordringen mellem to byer måtte tage, kunne det få konsekvenser for den pågældende postillon. Hvilket fremgår at en skrivelse fra generalpostdirektøren den 3. september For en den 24. f. M. ved Postens Befordring fra til Thirstrup stedfundne Forsinkelse af 12 Minutter, for hvilken den anførte Undskyldnings grund, Uoverenstemmelse i Uhernes Gang, ikke kan anses fyldestgjørende, dicteres herved en Mulct af 64 sk. Hwilket Beløb bliver at affordre wedkommende Contrahent og dernæst føre til Indtægt i Extrctregnskabet for indewærende Maaned under Conto B II. Kjøbenhavn den 3. september Den originale skrivelse fra Generalpostdirektionen ejes af udstiller.

13 Tjenestepost / a En klage over Postillonerne på Personpostkarethen imellem og Thirstrup K.T. brev sendt fra Jyllands Postinspectorat til Herr Postmester Skjærbek, Ridder af Dannebrog. den 11. februar Brevet der er en klage over Postillonerne på Personpostkarethen imellem og Thirstrup har følgende indhold: En Reisende har henvendt sig hertil for at meddele, at Postillonerne på Personpostkarethen imellem og Thirstrup sove saa hyppigt paa Bukken, at han har fundet sig utilstrækkelig betrygget ved Brug af denne Postbefordring, ligesom ogsaa anført, at som en følge af at Postillonen ikke var vaagen, ere Hestene engang gaaede med Karethen ad Veien til Katholm i stedet for til Thirstrup. Ligesom en nøiagtig Anførelse af den virkelige Ankomsttid i, Omsorg for at Postillonerne faar den fuldkommen tilstrækkelige Hviletid og muligt Antagelse af andre end de nuværende ville være passende Midler herimod, saaledes anmoder jeg for øvrigt Herr Postmestern om paa enhver anden hensigtsmæssig Maade at have Opmærksomheden henvendt paa at forhindre saavel denne omtalte Mangel, forsaavidt den findes tilstede, saa ogsaa hvad jeg personlig har nogen Anledning til at antage, at der optages uindskrevne Reisende. Deres Yttringer om denne sag ønskede jeg i hin tid at modtage. Jyllands Postinspectorat, 11te februar 1862 Brevet der er afstemplet med Silkeborg ANT III 11/2 1862, har på bagsiden Postinspectoratets segl i rødt.

14 Tjenestepost / b Breve kunne i begyndelsen af 1800-tallet sendes af flere veje. Den mest oplagte var dog at sende dem med postvæsenet, men da portoen var meget høj, fristede det folk til at benytte andre veje. Portoen for et brev var afhængig af vægt, indhold og afstanden mellem afsender og modtager posthus, hvor modtager selv skulle afhente brevet hvis ikke der var indgået en aftale med postmesteren om levering til adressen. I perioder var der for breve en mellemporto samt både et ind og udleveringsgebyr. Først i 1/ blev der indført en indenlandsk ensartet porto kun afhængig af brevets vægt. Det var også officielt godkendt, at man kunne sende sine breve med eget bud, det var også tilladt at sende med speditør, og det var tilladt at sende med alle andre hvis ikke posten netop samme dag kom forbi postkontoret. Skulle brevet til udlandet, var der også flere muligheder. Den sikreste måde var gennem postvæsenet, men det var også tilladt at bruge speditør eller kommissionær på de dage, hvor dagvognen ikke kom til det lokale postkontor. Det var over alt i landet tilladt at sende lokale breve udenom postvæsenet. Mange postmestre havde egne private landpostbude ansatte til ombæring af den udefra kommende post mod et landpostgebyr. Ligesom folk på landet også havde private bude ansat til ombæring af posten, men også til at klare private ærinder i byen. Ansættelsen af officielle landpostbude til ombæring på landet begyndte først i 1860 men var først fuldt udbygget i Postvæsenets eneret til at befordre pakkeforsendelser (pakke, pengeforsendelser, vareprøver m. m.) betød, at forsendelserne skulle befordres med posten (hvor en sådan gik) de dage, hvor pakkeposten afgik. Alle andre dage var det lovligt at benytte enhver lejlighed (privatpersoner, fragtmænd m. m.) til befordring af sine pakkepostsager. Fra den 1/4 1851, da det første frimærke blev udgiver, og frem til den 1/ hvor der blev indført frankotvang, kunne forsendelser frankeres kontant. I monarkiet blev det først muligt fra 15/ at anvende danske frimærker til udlandet. K.T brev sendt fra Veggerslev Sogneforstanderskab til Provst Stochholm i Ørsted pr. Randers Brevet der i nederste venstre hjørne er påtegnet K.T. fra Veggerslev Sogneforstanderskab, er bragt til med privat bud (landpost rute til Veggerslev, blev først oprettet den 8/5 1871), og her afstemplet med ANT III 12/ (leveret 30/ og kendes 12/ /5 1874, fra maj 1867 kun med 18.. i årstallet) og herfra sendt videre til Ørsted. Brevet er på bagsiden med rødkridt påskrevet 12/9, hvilket kan indikere, at brevet har ligget øverst i brevbundet. En anden og mere sandsynlig mulighed kan også være, at påtegningen viser, at brevet er befordret uden om postvæsenet. Fra var der i 1851 kun to ugentlige postforbindelser, en om onsdagen Ebeltoft Randers og en torsdag Ebeltoft Aarhus. Brevet er afsendt fredag den 12/9 1851, så hvorfor skulle man lade brevet ligge til onsdag eller torsdag, hvis der bød sig en alternativ befordring. Ifølge Udbyhøj Skibsliste i Randers Amtsavis den 17/9 1851, ses Den 12te indkom: Skipr. J. Jepsen, Dækspram Udby af Randers med Egetømmer fra. Så måske er brevet i stedet sendt med Skipper J. Jepsen mod Randers, og måske har brevet aldrig været i Randers, da brevet kan være blevet afleveret ved Vore Færgested i Randers Fjord, hvorfra der kun er 6 km. ind til Ørsted. Til dato kendes yderlige tre brev med lignende påtegning fra, et fra samme dato og årstal og til samme modtager, et fra den 30/ og et fra 30/6 1848, begge sendt til Randers. Brevet er sat i porto af 6 skilling som ufrankeret landsporto brev. Takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Til dato tidligst kendte dato for GRENAA ANT III

15 Tjenestepost / b Breve mærket med K. T. (Kongelig Tjeneste) og afsendernavn. K.T. brev sendt fra Fjellerup til Hr. Kmhr. Amtmand M. v. Rosenørn R. D. i Randers Brevet der i nederste venstre hjørne er påtegnet K.T. fra Pastor Reiersen, er befordret med privat bud/landpost til hvorfra det af postvæsenet er befordret til Randers. Brevet der er afstemplet med e ANT III 9/ og ankomststemplet med Randers ANT IV 9/9, er lukket med Fjellerup Pastorats Segl. Brevet er i Randers formentlig blevet indløst med attest, hvorefter portoen er blevet slettet. En fremgangsmåde det ofte ses fra Randers. Brevet er sat i porto af 6 skilling som ufrankeret landsporto brev. Takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Kopi af laksegl K. T. brev sendt fra Lyngby til Det Kongelige Amtshus i Randers Brevet der i nederste venstre hjørne er påtegnet K. T. fra Lyngby Sogneforstanderskab, er befordret med privat landpost til, hvorfra det af postvæsenet er befordret til Randers. Brevet der er afstemplet med e ANT III 19/2 18.., er transitstemplet med JYDSKE JB.P.B ANT IX den 20/2 og ankomststemplet med Randers ANT III 20/ Brevet er formentlig ligesom det øverste indløst med attest, hvorefter portoen er slettet. Brevet er sat i porto af 6 skilling som ufrankeret landsporto brev. Takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ /3 1871

16 Tjenestepost / b Landsporto og lokalt befordret K.T breve. Kopi af segl K.T. brev sendt fra By og Herreds Fogedriet i e til Det Kongelige Stiftamt i Viborg. Brevet der er mærket K.T. er med rødkridt påskrevet 6 (skilling i porto). Af hensyn til postvæsnets interne regnskab, skulle posthuset bogføre og holde regnskab med de beløb, som postvæsenet mistede ved portofriheden for tjenstlige forsendelser (Forordningen af 17. juni 1771). Brevet der er afstemplet med e ANT III 17/6 1857, har på bagsiden By og Herreds Fogedriets laksegl i rød farve. Takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Kopi af oblat K.T. brev sendt lokalt i 1/ , fra Byfoged Nyborg til det Kongelige Postkontor,. Brevet er formentlig privat befordret, da postkontorerne kunne, men ikke havde pligt til at ekspedere lokale K. T. breve. Først ved cirkulærer nr. 21/1870 pkt. 5 kommer der en bestemmelse om, at Ingen Lokalforsendelser nyder Portofrihed, og fra den 1/ kunne tjenestebreve sendes som lokalbreve. Brevet har følgende indhold: Da købmand P. A. Buchwald her af Byen har overgivet sit Bo til Skiftebehandling som fallit, tillader jeg mig tjenstligt at anmode Postkontoret om at indlevere de til hans Firma ankommende Forsendelser hertil Kontoret. G. Nyborg Kopi af datering

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer Tjenestepost / b Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer K.T. m. Att. sendt fra Nakskov Byfogedkontor til By og Herredsskrivercontoiret i 4/3 1859. Brevet der er en forespørgsel om en straffeattest,

Læs mere

Bentzon Teglværk, Gjerrild

Bentzon Teglværk, Gjerrild Gjerrild Brevsamlingsstedet (BRS) i Gjerrild blev oprettet den 1/8 1880 og blev fra starte underlagt Grenaa. Efter Ryomgård Gjerrild banens åbning den 5/12 1911 blev det den 1/1 1912 ændret til JBS og

Læs mere

De underlagte posthuse. Anholt

De underlagte posthuse. Anholt I tiden før 1815 blev posten til og fra afsendt ved skibslejlighed, dels via Helsingør, Aarhus og Grenaa. Dem der ønskede at sende brev enten til eller fra måtte altså selv sørge for skibslejlighed til

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933.

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. s Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Sigtet med eksponatet er at vise et bredt uddrag af s posthistorie i perioden, fra 1810 hvor bliver selvstændig

Læs mere

Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest

Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest Nimtofte Nimtofte brevsamlingssted (BRS) blev oprettet og underlagt Grenaa den 1/6 1852. Efter omlægningen af landevejen og åbningen af jernbanen Grenaa Randers, blev brevsamlingsstedet den 26/8 1876 nedlagt.

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.7.1814 Schaarup Opsynsmand 12.1822 1.4.1823 Chr. Frederik Baadsgaard Apoteker 19.1.1854 24.5.1854 Erik Poulsen Bech postfm 27.6.1865 29.6.1865 Johan Gerhard Thiel Husum 30.9.1877 Afsked

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Adolph Thomassen Carl 1717 17.1.1718 Jens Hansen 1718 24.10.1718 Johan Beverlin 8.1750 11.9.1750 Poul Frausing 4.1759 18.5.1759 Hans Andersen Langhoff 10.5.1776 5.6.1776 Peter Andreas

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

Wedellsborg Birkedommer Kopibog 1853-1854 fol. 23 b

Wedellsborg Birkedommer Kopibog 1853-1854 fol. 23 b Wedellsborg Birkedommer Kopibog 1853-1854 fol. 23 b 15. oktober 1853 Wedell Heinen i Middelfart fol. 24a I Middelfart skal boe en Tømmerkarl ved Navn Jørgen Madsen, der er gift med en Broderdatter af den

Læs mere

Fr. f. Danmark, ang. de Foranstaltninger, der blive at træffe for at hindre reisende Haandværkssvendes Omflakken i Landet, m. m.

Fr. f. Danmark, ang. de Foranstaltninger, der blive at træffe for at hindre reisende Haandværkssvendes Omflakken i Landet, m. m. 10. December 1828. Fr. f. Danmark, ang. de Foranstaltninger, der blive at træffe for at hindre reisende Haandværkssvendes Omflakken i Landet, m. m. Cancell. p. 216. C.T. p. 969). Gr. Kongen har bragt i

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012 Byrådssag 1871-11 Undertegnede Skomager Obel giver sig herved den allerærbødigste Frihed at ansøge det ærede Byraad om gunstigst at eftergive mig den Skatterestance som jeg skylder for forrige Aar og hvorfor

Læs mere

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924 Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 KT før tjenestefrimærker KT før tjenestefrimærker Tekst Portofrihedens afskaffelse

Læs mere

En historie fra det virkelige liv i Eskerod år 1891

En historie fra det virkelige liv i Eskerod år 1891 Fra en korrespondance mellem gårdejer Peder Nielsen, Grønnemark og Rougsø m.fl. Herreders Politiret. Sagen handler om Peder Nielsens besøg hos svogeren urmager Søren Johansen, Eskerod og Peders oplevelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 20.9.1799 Søren Jespersen Gæstgiver 4.11.1803 Afsked 4.11.1803 Christian Schandorf Gæstgiver 1812 1.1.1813 Jens Nicolai Boserup 25.11.1819 1.4.1820 Anders Jensen Schou Organist 24.11.1834

Læs mere

Ark No 6/1874 Vejle den 19 Oktbr 1874. Da jeg er forhindret fra i morgen at være tilstede i Byraadets Møde, men jeg dog kunde ønske, at min Mening om et nyt Apotheks Anlæg heri Byen, hvorom der formentligen

Læs mere

Ark No g/1887. Overretssagfører J. Damkier. Kjøbenhavn, den 13. April Til Byraadet Veile.

Ark No g/1887. Overretssagfører J. Damkier. Kjøbenhavn, den 13. April Til Byraadet Veile. Ark No g/1887 Overretssagfører J. Damkier Kjøbenhavn, den 13. April 1887. Til Byraadet Veile. I Forbindelse med min Skrivelse af Gaars Dato fremsender jeg hoslagt Deklaration med Hensyn til det Vandværk,

Læs mere

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Aar 1847 den 23. juli blev Øster Han skifteret holden på herredskontoret paa Skerpinggaard af kammerjunker herredsfoged Lillienskiold i overværelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER FREDERIKSVÆRK 3300 (Fvk) (907), (Frv) POSTMESTRENE 805 Larsen 3.2.8 82 Sandberg 83 26.2.83 Larsen?.7.845 Sigfred Christian Frederik Hjort Birkedommer 30.9.846 Herredsfoged..847 Christian Johannes Hanson

Læs mere

Circulaire. Christiania, den 14 de Januar 1832. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finans-, Handels- og Told-Departement.

Circulaire. Christiania, den 14 de Januar 1832. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finans-, Handels- og Told-Departement. . Departementet skulde herved tjenstlig meddele, at Betalingen for Folkebladet bliver for Fremtiden, istedetfor som i Departementets Circulaire til Postcontoiret af 29 de September f.a. fastsat, at erlægge

Læs mere

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014 Side 11 Regnskab D. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning 1866 Side 12 Efterat den ifølge Lov af 17de Novbr. 1865 om Erstatning for Krigsskade oprettede Erstatnings-Commission

Læs mere

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Ark No 37/1876. Til Veile Byraad

Ark No 37/1876. Til Veile Byraad Ifølge Skrivelse fra Ministeriet for Kirke- og Undervisningsvæsenet af 12te var Reguleringssummen for efternævnte Embeder ansatte saaledes for Tidsrummet fra 1 April 1876 til 31 Marts 1886: Veile Borgerskole

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Ark No 27/1879. Ansøgninger om Arrestforvarerposten

Ark No 27/1879. Ansøgninger om Arrestforvarerposten Ark No 27/1879 Ansøgninger om Arrestforvarerposten 1. Bager I.F. Kastrup, Kolding 2. Husmand J. Chr. Nielsen, Ammitsbøl Mark 3. Leutnant G.I.F. Gjerding, Aarhus 4. Christen Jeppesen, Kjøbenhavn 5. A. Jespersen,

Læs mere

Hvad sker der med Christan IV s skillingemønter under den store kroneudmøntning 1618-1622

Hvad sker der med Christan IV s skillingemønter under den store kroneudmøntning 1618-1622 numismatisk rapport 95 5 Hvad sker der med Christan IV s skillingemønter under den store kroneudmøntning 1618-1622 Der er ingen tvivl om, at den mest urolige periode i Christian IV s mønthistorie er årene

Læs mere

Til Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele Ministeriet det For-

Til Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele Ministeriet det For- Byrådssag 1873-21 Byrådssag 1873-22 KRIGSMINISTERIET. Kjøbenhavn, den 19 Juli 1873 Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Lov om CO 2-kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Nilan A/S OVER Energistyrelsens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013 Sag 324/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jens Henrik Bech, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hjørring den 22. marts

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Disposition Lidt posthistorie Postarkivalier på det genealogiske landkort Hvornår? Hvordan arbejder jeg med kildematerialet?

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT FÆRDSELSSTYRELSEN Dato: 21. januar 2008 J. nr.: 004-U05-7 Notat vedrørende de britiske erfaringer med liberalisering af postmarkedet Oplysningerne

Læs mere

( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen. Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn,

( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen. Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn, ( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen Datter af Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn, er født paa Staaby Mark d. 25 Oktober 1895, er døbt i N.Broby

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1873-01 Byrådssag 1873-01 fortsat Byrådssag 1873-02 Indenrigsministeriet har under 8 d.m. tilskrevet Amtet saaledes: Da der er opstaaet Spørgsmaal om, hvorvidt der maatte være Anledning til af

Læs mere

A. H. Nielsen Peder Torsen J. Jørgensen S. Pape

A. H. Nielsen Peder Torsen J. Jørgensen S. Pape Denne Protocol autoriseres, i Medfør af Valgloven af 16 Juni 1849 44, af Sogneforstanderskabet for Understed og Karup Sogne, til at afbenyttes ved Valg af en Mand som, ifølge bemeldte Lovs 38 og 39, skal

Læs mere

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 1873-17 Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 Efterat have modtaget den med det ærede Udvalgs behagelige Skrivelse af 17de April d.a. fulgte Farsøes Udskrift undlader man ikke herved at anerkjende

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Disposition Lidt posthistorie Postarkivalier på det genealogiske landkort Hvornår? Hvordan arbejder jeg med kildematerialet?

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Disposition Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Lidt om kildematerialet Lidt posthistorie Hvor finder vi relevant kildemateriale? Arkivalier om ansatte

Læs mere

De i sagen omhandlede parter må antages at have handlet i tillid til, at klagefristen på 4 uger var passeret, da byggeriet blev påbegyndt.

De i sagen omhandlede parter må antages at have handlet i tillid til, at klagefristen på 4 uger var passeret, da byggeriet blev påbegyndt. NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10 juli 2001 J.nr.: 97-33/200-0562 JP Delafgørelse

Læs mere

Ark No 8/1875. Til Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør

Ark No 8/1875. Til Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør og Øeconom ved Veile Fattiggaard. Veile den 2 Mai 1875. ærbødigst L.M.Drohse

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010

Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010 Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked Side 1/6 27. maj 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre

Læs mere

Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32.

Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32. 15. Mai 1875. Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32. Vi Christian den 9de osv. G. v.: Rigsdagen har vedtaget og Vi ved Vort Samtykke stadfæstet følgende Lov: 1. Forpligtelsen

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1871-41 Byrådssag 1871-41 fortsat Byrådssag 1871-42 DEN KONGELIGE COMMISSARIUS VED JERNBANEANLÆG I JYLLAND. Randers, den 16 de October 1871. I Anledning af Byraadets behagelige Skrivelse af 13

Læs mere

MINUSMA (MALI) http://www.postdanmark.dk/da/privat/priser_og_forretningsbetingelser/forretningsbeti ngelser/sider/home.aspx

MINUSMA (MALI) http://www.postdanmark.dk/da/privat/priser_og_forretningsbetingelser/forretningsbeti ngelser/sider/home.aspx Opdateret: 10. november 2015 MINUSMA (MALI) Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost til MINUSMA (MALI). Postens vej. Adresser. Posttakster. Kvittering for forsendelser fra

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Stensballes postbesørgelse i gammel tid.

Stensballes postbesørgelse i gammel tid. Stensballes postbesørgelse i gammel tid. Samt noget om persontransporten og andre små historier fra det gamle Stensballe. Finn Skriver Laursen Den første post man hører om er Frands Mogensen (1731-1812)

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Circulaire. Christiania, den 14 Marts 1835. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants= Handels og Told=Departement.

Circulaire. Christiania, den 14 Marts 1835. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants= Handels og Told=Departement. I April Qvartal 1835 bliver den udenrigske, deels i Svensk Banco og deels i Danske Rigsbankpenge Sølv bestemte, Postporto at oppebære med Norske Penge efter følgende Cours, nemlig: 1 Rigsdaler Svensk Banco

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Plejeboligerne Soldraget 37 www.plejecentretsjaelsoe.dk Telefon Hovednummer------------------------------- 46 11 16 16 Centerleder ---------------------------------- 46

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark 1 Konstitution 1.1 Bestyrelsen, herunder

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 73/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.646 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted

Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted Hedensted Kommunalbestyrelse Niels Espesvej 8 8722 Hedensted 20-12- 2010 TILSYNET A rettede den 11. februar 2009 henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland, som ifølge styrelseslovens 1 kapitel VI

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1695 Hans Lund 1711 Knud Jørgensen 1712 10.9.1712 Johan Frederik v. Wahren Kontrollør 12.8.1779 12.8.1779 Hans Junghans Borgmester 31.12.1808 Afsked 1.1.1802 Peder Limschau 14.6.1850 1.1.1851

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

- Der må ikke forekomme tekster, tegninger eller billeder udvendigt på breve og pakker til udsendte soldater, der kan virke anstødelige.

- Der må ikke forekomme tekster, tegninger eller billeder udvendigt på breve og pakker til udsendte soldater, der kan virke anstødelige. Opdateret: 25. maj 2016 Små Missioner Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost Postens vej Adresser Posttakster Kvittering for forsendelser fra Danmark Efterlysning/Undersøgelse

Læs mere

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget.

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. 2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. Resumé: udtalt, at det forhold, at et på mødet omdelt afstemningstema ikke har været tilgængeligt

Læs mere

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014.

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. Odenses Posthistorie Ved Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. 1 Disposition Historie Postmestre Privat befordring før 1851 Kongelig Tjeneste Post Stempler før 1851 April breve 1851 Post til

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BESTILLINGSKONTORET. TAXI 4x27 (Aarhus)

VEDTÆGTER FOR BESTILLINGSKONTORET. TAXI 4x27 (Aarhus) VEDTÆGTER FOR (Aarhus) Udarbejdet i henhold til lov om taxikørsel og bekendtgørelse gældende pr. 29. august 2011. Udskrevet 6. maj 2015 Vedtaget 29. april 2015 VEDTÆGTER FOR (Aarhus) Foreningen Taxi 4x27

Læs mere

MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade København K Telefon: Telefax:

MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade København K Telefon: Telefax: MILJØKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon: 33 95 57 70 Telefax: 33 95 57 84 Aqua-Dam v/jens Kristian Nielsen Toftvej 14 6950 Ringkøbing Den 17. november 2006 J.nr. MKN-200-00008 I

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 21 Tavlhøjcenteret Side. 2 Det første forsøg på et postvæsen vi ser herhjemme, er i Chr. II's verdslige lov fra 1522. Det blev dog aldrig til noget. Ideen blev senere taget op af Christian IV,

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Hvalsø menighedsråd. valgte. kontaktperson

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Hvalsø menighedsråd. valgte. kontaktperson STANDARDVEDTÆGT for den af Hvalsø menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 10, stk. 5 i Lovbekendtgørelse nr. 611 af 6. juni 2007 om menighedsråd vælger menighedsrådet en person, der bemyndiges

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. februar 2012 (J.nr. 2011-0024477).

Læs mere

Forsendelsestiden for breve kan variere i forhold til hvornår der er transport til. hele taget manglende transportmuligheder til og fra, samt i Irak.

Forsendelsestiden for breve kan variere i forhold til hvornår der er transport til. hele taget manglende transportmuligheder til og fra, samt i Irak. Opdateret: 10. november 2015 IRAQ Denne side indeholder: Generelle retningslinjer for brev- og pakkepost Postens vej r Posttakster Kvittering for forsendelser fra Danmark Efterlysning/Undersøgelse vedrørende

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER AARHUS C. 8000 (Ar) DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Bendixen Harding 1712 22.8.1712 Henrik Weigner 4.1731 11.5.1731 Henrik Wegner Skuespiller 20.11.1733 Arkivar 20.11.1733 Marie Weigner 10.1744

Læs mere

Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten

Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten Praksis nr. 6 Firkantens bestyrelsesmanual Vedtaget den: Salgsprocedure Salgsansvarligt bestyrelsesmedlem: Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten Denne fremgangsmåde bør følges slavisk, da erfaringerne

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

Gjenpart KJØBENHAVNS POLITI. Hovedstationen. R A P P O R T Mandagen den 29 de December 1873

Gjenpart KJØBENHAVNS POLITI. Hovedstationen. R A P P O R T Mandagen den 29 de December 1873 1874-01 Gjenpart KJØBENHAVNS POLITI. Hovedstationen R A P P O R T Mandagen den 29 de December 1873 Efter Ordre og i Anledning af hoslagte Skrivelse af Dags Dato fra Kommunehospitalet skal Undertegnede

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager 1 Disse regler for afgivelse af juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager gælder, når parterne enten ved allerede opståede eller i forbindelse med fremtidige

Læs mere

Circulaire. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants, Handels og Told-Departement.

Circulaire. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants, Handels og Told-Departement. Finants, Handels og Told-Departement. Da Departementet er kommet til Kundskab om, at Postgangen over Ystad med Dampfartøier er standset, saa tilkjendgives herved Postcontoiret til Efterretning og Iagttagelse,

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE Marts 2005 Januar 2012 Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE NAVN: 1. Foreningens navn er Bådelauget Kignæs Mole. Foreningen er stiftet den 3. Juni 1964. Foreningen har hjemsted i Jægerspris (kommune slettes).

Læs mere

Vedtægt. for. Them og Brande kirkegårde. Silkeborg kommune. under. Silkeborg provsti. Århus Stift

Vedtægt. for. Them og Brande kirkegårde. Silkeborg kommune. under. Silkeborg provsti. Århus Stift Vedtægt for Them og Brande kirkegårde i Silkeborg kommune under Silkeborg provsti i Århus Stift A Kirkegårdens bestyrelsesforhold. 1 Kirkegårdene ejes af henholdsvis Them og Brande kirker og bestyres af

Læs mere

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30

Beslutningsreferat af: Referat nr. 7. BESTYRELSESMØDE: Tirsdag d. 14.06.05 kl. 18.30 21.30 DIRIGENT: PIA K. AD. 1. Fremmødte / Fraværende. Varmemester Per Nielsen, Freddy, Pia H. David, Mads, Pia K. Aase. Afbud fra Karin. Klaus Juelkert har trukket sig fra bestyrelsen, samt organisationsbestyrelsen.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0133. Klageren: 2100 Kbh. Ø. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0133. Klageren: 2100 Kbh. Ø. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0133 Klageren: Indklagede: XX 2100 Kbh. Ø. DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

INDHOLD. 11 Retningslinjer for direkte adressering 11 Sektioner og bladtillæg 12 Indstik 12 Arbejdsmiljømæssige forhold 13 Erstatning

INDHOLD. 11 Retningslinjer for direkte adressering 11 Sektioner og bladtillæg 12 Indstik 12 Arbejdsmiljømæssige forhold 13 Erstatning DAGBLADE INDHOLD 1 Indhold 2 Forord 2 Hvad er Dagblade 3 Generelle betingelser 4 Særlige betingelser 8 Retningslinjer for adressering via elektronisk anmeldelse 11 Retningslinjer for direkte adressering

Læs mere

[SALGSVILKÅR] Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation

[SALGSVILKÅR] Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation 2014 Morsø Kommune Direktionssekretariatet Strategi & Kommunikation [SALGSVILKÅR] Ejendomme erhvervet af Morsø Kommune med henblik på nedrivning af eksisterende bygninger og videresalg af bygningsløse

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger:

Statsforvaltningen Hovedstadens brev til en borger: Resumé: Statsforvaltningen finder på det foreliggende grundlag ikke, at der er noget, der sandsynliggør, at en nærmere undersøgelse af en sag vedrørende kommunens tilsyn med en fritidshaveforening vil

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER København-Helsingør startede som en enkelt bureaulinie, men da Kystbanen åbnede blev det to linier med fælles endestationer (i København dog to forskellige, (Kystbanen kørte til 1917 normalt til Østerport

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang?

MEMO. Spørgsmål 1: Er det korrekt opfattet at det fire pakker med hver 1 garantivogn de efter Følgene 4 er biler der muligvis skal i gang? MEMO TITEL Spørgsmål og svar til udbudsmateriale vedr. kommunal kørsel i Faxe Kommune DATO 24. juni 2013 TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilbudsgivere Faxe Kommune COWI A039863 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217

Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg. Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217 Silkeborg Kommunalbestyrelse Rådhuset Søvej 1 8600 Silkeborg 04-11- 2010 TILSYNET Vedr. Silkeborg Kommunes sagsnr. 09/13217 Statsforvaltningen modtog den 3. februar 2009 via Det Sociale Nævn en klage over

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0226 afsagt den 17. april 2015 ****************************** KLAGER ES (3 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Koreaspecialisten (Tumlare Corporation

Læs mere

BKI nr 19 af 12/06/2003 Offentliggørelsesdato: 02-07-2003 Udenrigsministeriet. Den fulde tekst

BKI nr 19 af 12/06/2003 Offentliggørelsesdato: 02-07-2003 Udenrigsministeriet. Den fulde tekst BKI nr 19 af 12/06/2003 Offentliggørelsesdato: 02-07-2003 iet Den fulde tekst Bekendtgørelse af aftale af 18. december 1996 mellem Danmark og Letland om tilbagetagelse af personer som rejser ind i et land

Læs mere

1873-11 a. Elling Tolne Sogneraad Den 22 Marts 1873 P. U. V. Ærbødigst. C. Alsing. 1873-11 a Bilag

1873-11 a. Elling Tolne Sogneraad Den 22 Marts 1873 P. U. V. Ærbødigst. C. Alsing. 1873-11 a Bilag 1873-11 a Byraadet i Frederikshavn Da det af medfølgende Politiforhør fremgaar, at Jørgen Jensen har havt fast Ophold i Frederikshavn fra 1 ste November 1848til 1 ste November 1856 og siden den Tid ikke

Læs mere

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 22. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

Skifte efter Mette Cathrine Elle, født Jespersdatter. Randers Byfoged, skifteprotokol.

Skifte efter Mette Cathrine Elle, født Jespersdatter. Randers Byfoged, skifteprotokol. Skifte efter Mette Cathrine Elle, født Jespersdatter. Randers Byfoged, skifteprotokol. Anno 1825 den 31 Marts blev anmeldt Enkemadame Mette Cathrine Elle fød Jespersens Død, med Tilføiende at den Afdøde

Læs mere

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: Debatpunkter: Orienteringspunkter: Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16.

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: Debatpunkter: Orienteringspunkter: Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16.00 Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum. (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere