Den tekniske studentereksamen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den tekniske studentereksamen"

Transkript

1 Den tekniske studentereksamen Teknisk Gymnasium - HTX

2

3 Den tekniske studentereksamen (HTX) Er du på vej til at færdiggøre folkeskolen? Så står du snart over for et vigtigt valg, der kan have afgørende betydning for din fremtid nemlig valget af ungdomsuddannelse. Den tekniske studentereksamen (HTX) er den ungdomsuddannelse, som giver dig adgang til flest videregående uddannelser, en høj jobsikkerhed og spændende karrieremuligheder. Vil du f.eks. være læge, ingeniør, arkitekt eller programmør, er HTX på Teknisk Gymnasium College360 det kloge valg. Det kloge valg Innovativ og varieret undervisning, hvor der arbejdes med virkelighedsnære og samfundsrelevante problemstillinger Et studiemiljø, der kobler teori med praksis og høj faglighed Adgang til videregående uddannelser Et studiemiljø med andre dygtige unge mennesker, som har samme interesser som dig Høj jobsikkerhed Gode karrieremuligheder I 2019 flytter vi ned i midtbyen, lige ved gågaden, med helt nye laboratorier Tre sjove år i et stærkt elevfællesskab med masser af sociale aktiviteter som LAN-party, sport, fredagsbar og fester Velkommen til College360 På Teknisk Gymnasium College360 er der fokus på konkrete problemstillinger, der kræver både logisk sans og kreativitet. I undervisningen arbejder vi meget hands-on med virkelighedsnære projekter, så du lærer at kombinere teori med praksis samtidig med, at du lærer at arbejde innovativt og projektorienteret, som man gør det i erhvervslivet og på de videregående uddannelser. Det eneste vi forventer af dig er, at du er nysgerrig og motiveret! Peter Grønlykke Rektor, HTX

4 Science Studieretningsfag: Matematik A & Fysik A Er du nysgerrigt anlagt og vild med at udforske og eksperimentere? Er du fascineret af naturens mysterier, og ønsker du at bruge naturvidenskabelig viden til at skabe nye teknologiske løsninger til gavn for alle? Så er studieretningen Science det kloge valg! Her får du samtidig det bedste udgangspunkt, hvis planen på længere sigt er at læse til ingeniør, læge eller naturvidenskabelige fag på universitetet. Desuden er de efterfølgende karrieremuligheder helt i top. I studieretningsfagene vil du møde konkrete problemstillinger, der både kræver logisk sans og kreativitet. Undervisningen er bygget op om projektopgaver, som kun kan løses ved at trække på fordybelse i fysik og matematik. Naturvidenskabelig viden er ikke kun teori, men noget som skal anvendes i praksis i arbejdet med eksperimenter og ny teknik, såsom nano-, laser- og energiteknologier. Det er simpelthen en studieretning for dig, der er bundløst fascineret af fysiske fænomener og matematiske sammenhænge, og som forundres over, hvordan naturen er indrettet, samt hvordan denne viden kan bruges til at skabe teknologiske løsninger. Alexander Barlo, Maskiningeniør Alexander uddanner sig som maskiningeniør inden for bilindustrien Efter HTX læste Alexander videre på Aalborg Universitet, hvor han blev bachelor i Maskin og Produktion. Han er nu i gang med sin kandidat i Virsomhedsteknologi og skriver speciale hos Volvo Cars i Sverige. Han drømmer om en karriere som ingeniør i bilindustrien.

5 Biotech Studieretningsfag: Bioteknologi A & Matematik A Er du interesseret i hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed, kroppe og miljø? Vil du gerne specialisere dig inden for bioteknologiens mange spændende muligheder, såsom medicinudvikling, sygdomsbehandling, biobrændsel, fødevarer eller genteknologi? Eller drømmer du om en fremtidig karriere i medicinalindustrien? Så er studieretningen Biotech det kloge valg! Samtidig får du en faglig tyvstart til videregående uddannelser som molekylærbiolog, læge, medicinalkemiker, bioanalytiker etc. Din bioteknologiske viden understøttes af matematik A. Du kommer til at omsætte naturvidenskabens og bioteknologiens forskningsresultater til praktisk anvendelse. I studieretningen lægges stor vægt på arbejdet i laboratoriet, så du gennem eksperimenter får indsigt i fagene. Denne studieretning giver adgang til stort set alle naturvidenskabelige uddannelser. Matematiske, kemiske og biologiske. Medicinstudier og ingeniøruddannelser. Anders Märcher, Ph.d. i nanoscience Anders forsker i nye metoder til kræftbehandling Anders blev student fra HTX i Silkeborg i Anders er i dag bachelor i medicinalkemi fra Aarhus Universitet og i gang med en Ph.d. i nanoscience, hvor han udvikler protein-drug konjugater til anvendelse i kræftbehandling. Fremtidsdrømmen er et job inden for medicinalindustrien.

6 Innovation Studieretningsfag: Teknologi A & Design B Elsker du at drømme og lade tankerne flyve? Ser du dig som en kreativ opfinder måske en dag med egen virksomhed? Så er studieretningen Innovation det kloge valg! Her lærer du at omsætte nye ideer til noget, der kan bruges, og du får mod til at føre dine gode tanker ud i livet. Samtidig er studieretningen det helt oplagte valg for dig, der drømmer om at blive arkitekt, ingeniør, designer, innovator eller iværksætter. Eller måske kunne du tænke dig en stilling, som slet ikke findes endnu. I studieretningsfagene er virkeligheden en del af den projektorienterede undervisning, som bl.a. tager udgangspunkt i samarbejder med erhvervslivet. Du beskæftiger dig med hvordan design og ny teknologi spiller sammen, og hvordan teknologi kan løse konkrete problemer, der kan gøre hverdagen både nemmere og smukkere. Du lærer desuden at udvikle, fremstille og markedsføre nye produkter samt om vigtigheden af nye trends f.eks. disruptiv innovation. Innovation er en studieretning for dig, som kan lide lækkert design, teknologisk trendspotting, og som tør gå dine egne veje. Drømmer du om at skabe fremtiden? Lise Højgaard, Udviklingsingeniør Vælg HTX hvis du vil være med til at forandre verden Lise arbejder som udviklingsingeniør hos Heliac, der er et teknologibaseret firma, som udvikler en hel ny og billigere måde at producere varme via koncentration af solens stråler. For Lise er det den fedeste følelse at være med til at udvikle noget, der skaber fremtiden.

7 IT Studieretningsfag: Kommunikation/IT A & Programmering B Er du vild med apps, spil, grafik og software? Vil du udvikle fremtidens digitale koncepter til sociale medier eller nye platforme for interaktive oplevelser? Så er studieretningen IT det kloge valg! Her forbereder du dig til en hovedrolle på et jobsikkert digitalt arbejdsmarked, og du får et markant forspring, hvis din ambition er en videregående uddannelse inden for IT, datalogi, medier eller kommunikation. I studieretningsfagene specialiserer du dig i spændende emner såsom animation, branding, interface design, webudvikling, software, programmeringssprog m.m. Du arbejder således både med en grundlæggende forståelse af software og IT samt hvordan man anvender digitale teknologier til at kommunikere effektivt med forskellige målgrupper. IT studieretningen er oplagt til dig, der elsker at designe og programmere medieprodukter samt drømmer om at være med på forreste række i en verden, hvor Airbnb, Snapchat og Netflix kun er begyndelsen på fremtidens digitale innovationsbølge. Sune Lindhard, Software pilot Sune Brænder for at lave fede softwareprojekter Med en baggrund i HTX arbejder Sune i dag som software udvikler hos konsulenthuset Trifork A/S. Sunes team arbejder bl.a. sammen med LEGO om at udvikle softwareprojekter.

8 Idræt og sundhed Studieretningsfag: Idræt B og Bioteknologi A Hvis du interesserer dig for træning, hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed og din krop, så er studieretningen med bioteknologi og idræt den rigtige studieretning for dig. Du vil få viden om de grundlæggende biologiske og kemiske processer i naturen og kroppen. Hvordan fungerer mennesket og andre levende organismer? Hvad er fx sammenhængen mellem stofskifte og DNA? Hvordan kan man lægge et sundt træningsprogram? Studieretningen har fokus på bioteknologi og idræt. Du kommer til at arbejde med bioteknologien både som teoretisk viden og i forsøg og eksperimenter. Bioteknologien understøttes af idrætsfaget, hvor du vil kunne omsætte din bioteknologiske viden i praksis på din egen krop. Det er en studieretning, der giver dig et godt afsæt, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, fysiologi, biologi eller idræt.

9

10 Fag på HTX På HTX får du ud over de obligatoriske fag en række særligt karrierefremmende fag som kun kan læses på HTX. Det er spændende og meget innovative fag med en varieret undervisning og høj faglighed, som giver dig en klar fordel i din videre karriere. Alle fag på uddannelsen styrker den unikke projektorienterende, selvstændige og innovative arbejdsmetode som er karakteristisk for HTX. Grundforløbet Når du starter på din HTX uddannelse starter du i grundforløbet, hvor du bliver introduceret til fagene, studieretningerne, arbejdsmetoderne og laboratorier. Du har også naturvidenskabeligt grundforløb og produktudvikling. Grundforløbet varer tre måneder og afsluttes i første uge i november, hvorefter du starter på din valgte studieretning blandt de studieretning. Obligatoriske fag A-niveau B-niveau C-niveau Dansk A Engelsk B Samfundsfag C Teknikfag A* Matematik B Biologi C Idehistorie B Kommunikation / it C Fyskik B Kemi B Teknologi B * Man vælger sit teknikfag. På College 360 har du valget i mellem; Robotteknik Proces, levnedsmiddel & sundhed Byggeri, energi & arkitektur

11 Studieretningsfag - Man vælger sine studieretningsfag Studieretning A-niveau B-niveau Science Biotech Matemarik A Fysik A Bioteknologi A Matematik A Innovation Teknologi A Design B IT Kommunikation / IT A Programmering B Idræt og Sundhed Bioteknologi A Idræt B Valgfag - Som regel kan man vælge 1-2 valgfag afhængig af studieretning A-niveau B-niveau C-niveau Engelsk A Biologi B Design C Fysik A Programmering B Erhvervsøkonomi C Kemi A Samfundsfag B Filosofi C Kommunikation / IT A Idræt C Matematik A Innovation C Teknologi A Programmering C Tysk C

12 Hvad kan jeg blive? Teknisk Gymnasium (HTX) er for dig, der gerne vil have det bedste kort på hånden, fordi HTX giver adgang til flere videregående uddannelser og sikrer dig højere jobsikkerhed og bedre karrieremuligheder end andre gymnasieretninger. Uanset studieretning arbejder vi på Teknisk Gymnasium (HTX) med konkrete problemstillinger, der kræver både logisk sans og kreativitet. I undervisningen arbejder vi meget varieret og hands-on med virkelighedsnære projekter, så du lærer at kombinere teori med praksis samtidig med, at du lærer at arbejde innovativt og projektorienteret, som man gør det i erhvervslivet og på de videregående uddannelser. HTX giver adgang til videregående uddannelser inden for: Byggeri, f. eks: Civil ingeniør Arkitekt Naturvidenskab Miljø, f. eks: Læge Biologi Bioteknologi Dyrlæge Handel Økonomi Markedsføring, f. eks: Multimediedesigner Design Kunst, f. eks: Animation Designteknologi Pædagogik Psykologi Sociale forhold, f. eks: Idræt Folkeskolelærer Undervisning og Forskning, f. eks: Diplomingeniør kemi Forsvar og Politi, f. eks: Politibetjent Pilot Samfund og Forvaltning, f.eks: Diplomingeniør eksport og teknologi Erhvervsøkonomi og filosofi Ernæring Sundhed Pleje Laborant Sygeplejeske Fysioterapeut Ingeniør Kemi Robotteknologi Eksport Diplomingeniør IT Teknik Elektronik, f. eks: Teknolog Maskinmester Velkommen til College360 vi klæder dig på til fremtiden!

13

14 Teknologi & Teknikfag er unikke for HTX I faget Teknologi arbejder du både teoretisk og i laboratorier og værksteder på projekter med teknologiske problemstillinger. Hen ad vejen lærer du at designe, konstruere beregne og beskrive konkrete løsninger. Man vælger selv sit Teknikfag, som man har på 3. år. Teknikfag kombinerer teori med praksis for at løse konkrete problemstillinger inden for fagets område. Undervisningen er projektorienteret, hvor du selv definerer et problem, designer en løsning og konsturerer en prototype. Du kan se udbuddet af teknikfag på side 10. Attraktivt studiemiljø HTX er kendetegnet ved et trygt og aktivt studiemiljø med mange sociale aktiviteter og et stort fællesskab. Der bliver holdt LAN-party, afholdt fodbold- og volleybold-turneringer, fester og fredagsbar samt spillet skak og brætspil for at nævne lidt af de mange ting, der sker. Der er selvfølgelig også et aktivt elevråd samt virksomhedsbesøg, foredrag og udflugter. Masterclasses På HTX er der særlige masterclasses til de nysgerrige og motiverede elever samt til dem, som har brug for ekstra hjælp. Disse masterclasses kan variere fra år til år, men det kunne f.eks. være Spildesign, Spilanalyse, Gamificering, Filmvidenskab, Hjælp til matematik eller Start din egen virksomhed.

15 Praktisk information Optagelse For at blive optaget på HTX skal du have gennemført 9. klasses afgangsprøve. Går du i 10. klasse, skal du have aflagt afsluttende prøver i dansk, matematik og engelsk. Yderligere skal du have gennemført tysk eller fransk 2-3 år i grundskolen. Derudover skal din folkeskole erklære dig uddannelsesparat til en gymnasial uddannelse. Er dette ikke tilfældet, vil du blive tilbudt en optagelsesprøve på Teknisk Gymnasium Silkeborg, som derefter afgør, om du bliver optaget eller ej. Tilmelding sker via Økonomi Du skal forvente at få nogle udgifter som elev på Teknisk Gymnasium (HTX). Du skal ved uddannelsens start betale et gebyr til skolen for materialer bl.a. kopier og elektronisk undervisningsmateriale samt et introarrangement. Derudover skal du påregne udgifter til studieture til udlandet og ekskursioner i Danmark. Vi forventer også, at du medbringer din egen bærbare computer. SU Alle kan søge SU efter de gældende regler. Du kan tidligst få SU fra kvartalet efter, du er fyldt 18 år. Du skal søge SU på SU-styrel-sens hjemmeside Ønsker du vejledning udover den vejledning, du kan finde på SU-styrelsens hjemmeside, er du velkommen til at henvende dig til skolens studieadministration, hvor vores SU-vejleder vil hjælpe dig videre. Tilskud til transport Hvis du bruger offentlige transportmidler til skole, kan du få rabat på bus- og togkort. Ansøg via et ansøgningsskema på www. ungdomskort.dk. Mere information Besøg os på Du kan også kontakte skolens studievejleder Disa L. Fink på mail dlf@college360.dk eller studieadministrationen på tlf Derudover har du i 8., 9. og 10. klasse mulighed for at deltage i forskellige præsentationskurser og brobygningsforløb på tekniske gymnasium.

16 College 360 Boks Silkeborg T: W: college360.dk

Den tekniske studentereksamen

Den tekniske studentereksamen Den tekniske studentereksamen Teknisk Gymnasium - HTX Den tekniske studentereksamen (HTX) Er du på vej til at færdiggøre folkeskolen? Så står du snart over for et vigtigt valg, der kan have afgørende

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

NÆSTVED OG KØGE

NÆSTVED OG KØGE TEKNISK GYM NASIUM NÆSTVED OG KØGE WWW.EUCSJ.DK/HTX 1 VEL MØDT TIL NØRDERI PÅ DEN FEDE MÅDE Drømmer du også om en fremtid inden for naturvidenskab, teknologi, IT, kreativitet og innovation? Så er det en

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET

HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET HANDELSGYMNASIET KLAR TIL LIVET SIDE 2 / HANDELSGYMNASIET.COM KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER HAR DU LYST TIL ET LIV MED HANDEL OG EKSPORT? ELLER MED MARKETING OG LEDELSE? VIL DU RUSTES TIL EN VERDEN

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2013-2014 it dna kreativitet teknologi kommunikation naturvidenskab fremtid Tradium Teknisk Gymnasium htx - viden, videre, verden 2 htx - viden, videre, verden Vil du vide mere? Om verden og virkeligheden.

Læs mere

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS:

NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE OS: NATURVIDENSKAB HANDLER OM EVIG UNGDOM, CYKLER DER RUSTER OG ALVERDENS ANDRE SPÆNDENDE SPØRGSMÅL! Uddannelsesleder Marianne B. Johansen Tlf. 8923 4017 mbj@silkets.dk

Læs mere

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX

STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM HTX 2018-2019 VELKOMMEN TIL TEKNISK GYMNASIUM HTX T ER ET GODT VALG. Undervisningen på Holstebro Tekniske Gymnasium er præget af den naturvidenskabelige måde at tænke

Læs mere

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt seks forskellige studieretninger.

Læs mere

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted

HTX Game Design. Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted HTX Game Design Ved Søren Buus Nowak Uddannelseschef HTX Ringsted Hvorfor vælge HTX på ZBC i Ringsted? Et teknisk gymnasium i rivende udvikling Vi er vokset meget i det sidste års tid. Det har gjort, at

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder på Teknisk Gymnasium TÆTTERE PÅ VIRKLIGHEDEN EUCNORD.DK % 2 3X Velkommen til Teknisk Gymnasium Teknisk Gymnasium Hjørring tilbyder dig en studentereksamen efter

Læs mere

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O16 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt fem forskellige studieretninger.

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Klæbehjerner? OTG fordi det skal være sjovt at lære. Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad.

Klæbehjerner? OTG fordi det skal være sjovt at lære. Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad. Se vores hjemmeside Følg os på facebook OTG fordi det skal være sjovt at lære Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6962 www.otg.dk Januar 2012 www.langkjaerad.dk Klæbehjerner? Velkommen til OTG Hvad

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018

VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 VELKOMMEN TIL ÅBENT HUS 2018 EUX den erhvervsfaglige studentereksamen Karrieremuligheder EUX Business Leder Sælger/salgschef Indkøber Egen virksomhed/iværksætter Egen webshop It superbruger Politibetjent

Læs mere

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder

Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder Omsæt nysgerrighed til viden og færdigheder Velkommen til Teknisk Gymnasium Frederikshavn. Htx er en 3-årig gymnasial uddannelse med fokus på naturvidenskab, bioteknologi, kommunikation, teknologi og design.

Læs mere

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET

KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET KLAR TIL LIVET FAG DU KAN BRUGE TIL NOGET SIDE 2 / handelsskolen.com KLAR TIL ET LIV MED UDFORDRINGER Har du lyst til et liv med handel og eksport? Eller med marketing og ledelse? Vil du rustes til en

Læs mere

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium - i Valby elle r på Østerbro HTX-student HTX-student Htx kort og kontant Htx (teknisk gymnasium) er en af de tre muligheder,

Læs mere

DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX)

DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX) DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN (HHX) DEN MERKANTILE STUDENTEREKSAMEN KLAR TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSE OG KARRIERE MED HHX Den merkantile studentereksamen (HHX) er en oplagt mulighed for dig, der har

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Jagten på Danmarks mest idérige unge er sat ind Søvej 6 4900 Nakskov Kringelborg Allé 7 4800 Nykøbing F. htxlf.dk

Jagten på Danmarks mest idérige unge er sat ind Søvej 6 4900 Nakskov Kringelborg Allé 7 4800 Nykøbing F. htxlf.dk Jagten på Danmarks mest idérige unge er sat ind Søvej 6 4900 Nakskov Kringelborg Allé 7 4800 Nykøbing F. htxlf.dk Teknisk gymnasium Lolland-Falster er en del af CELF Skab din egen fremtid 3 gode grunde

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

Studieretninger 2015-2016

Studieretninger 2015-2016 Studieretninger 2015-2016 Velkommen til teknisk gymnasium Undervisningen på Holstebro Tekniske Gymnasium er præget af den naturvidenskabelige måde at tænke på. Ved at lege med ordet naturvidenskab har

Læs mere

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium

- Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium - Det Tekniske Gymnasium på Mariagerfjord Gymnasium HTX - en 3-årig erhvervsgymnasial uddannelse hvor vægten ligger på tekniske og naturvidenskabelige fag Opbygning: Grundforløb ½ år Studieretningsforløb

Læs mere

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb.

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb. HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-E-sport HF-Force HF-Læring & Kommunikation HF-Sundhed HF-Uni Overbygningsforløb Nye hf-linjer Start på 2-årig hf i august 2018 Den korteste vej til drømme- uddannelsen

Læs mere

2-ÅRIG HF. Gymnasial uddannelse lige midt i byen. Vælg mellem 7 fagpakker:

2-ÅRIG HF. Gymnasial uddannelse lige midt i byen. Vælg mellem 7 fagpakker: 2-ÅRIG HF Gymnasial uddannelse lige midt i byen Vælg mellem 7 fagpakker:» HF Global» HF Science» HF Sundhed» HF Business» HF Menneske-Samfund» HF Force» HF Media Aarhus HF din sikre vej Høj faglighed og

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

HTX. Højere Teknisk Eksamen

HTX. Højere Teknisk Eksamen HTX 2009 Højere Teknisk Eksamen HTX Højere Teknisk Eksamen 2009 Htx er en gymnasial uddannelse, som er studieforberedende. Uddannelsen er særligt studieforberedende til teknologiske og naturvidenskabelige

Læs mere

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget.

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX er en helt ny ungdomsuddannelse, som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX En faglig uddannelse som tømrer eller murer samtidig

Læs mere

www.otg.dk Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6979

www.otg.dk Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6979 OTG er helt klart et rigtigt gymnasium et teknisk gymnasium er bare meget federe. Shuna, 2.a www.otg.dk Munkebjergvej 130 5230 Odense M Tlf.: 6312 6979 Januar 2010 www.langkjaerad.dk Velkommen til OTG

Læs mere

HOLSTEBRO TEKNISKE GYMNASIUM NATURVIDENSKABELIG OG TEKNOLOGISK PROFIL - VIDEN, IDEER OG SAMARBEJDE

HOLSTEBRO TEKNISKE GYMNASIUM NATURVIDENSKABELIG OG TEKNOLOGISK PROFIL - VIDEN, IDEER OG SAMARBEJDE HOLSTEBRO TEKNISKE GYMNASIUM NATURVIDENSKABELIG OG TEKNOLOGISK PROFIL - VIDEN, IDEER OG SAMARBEJDE KONTAKTINFORMATION Hvis du vil vide mere om Holstebro Tekniske Gymnasium, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det.

Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Game Design Livet er det største af alle spil. Start med en uddannelse i det. Præsentation Hvorfor Game Design på ZBC? Hvem er du? Studieretningsfag Obligatoriske fag Valgfag Eksempel på Komm/IT emneforløb

Læs mere

Nye hf-linier Gældende fra august 2017

Nye hf-linier Gældende fra august 2017 Nye hf-linier Gældende fra august 2017 Nye hf-linier Hf er en ungdomsuddannelse for dig, som gerne vil have en gymnasial uddannelse på 2 år. Fra august 2017 kan du begynde på hf allerede efter 9. klasse.

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus

Sukkertoppen og Vibenhus Sukkertoppen og Vibenhus 2014 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 HF på Gribskov Gymnasium På Gribskov Gymnasium kan du nu tage en HF eksamen. Det nye HF er en 2-årig uddannelse, der er både

Læs mere

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet!

Gymnasium. Næstved og Køge. Dit skridt videre til drømmestudiet! Gymnasium Næstved og Køge EUC S ælland Dit skridt videre til drømmestudiet! 1 Gry Knudsen Er i gang med at uddanne sig til bioanalytiker. HTX har givet stor indsigt i det tekniske og naturvidenskabelige,

Læs mere

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen HF Uddannelse Studiestart Højere Forberedelseseksamen 2018 VELKOMMEN TIL VGT Vestjysk Gymnasium Tarm er et gymnasium med en lang historie, stærke traditioner og en nysgerrig finger på uddannelsespulsen.

Læs mere

HTX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX CAMPUS HELSINGØR. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 CAMPUS HELSINGØR TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis?

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen HF Uddannelse Studiestart Højere Forberedelseseksamen 2019 VELKOMMEN TIL VGT Vestjysk Gymnasium Tarm er et gymnasium med en lang historie, stærke traditioner og en nysgerrig finger på uddannelsespulsen.

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2016-17

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2016-17 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2016-17 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en STX på 2 år. Vi starter 2-3 klasser hvert år i august. Da et almindeligt STX-forløb

Læs mere

Stærkt sammenhold Plads til alle

Stærkt sammenhold Plads til alle en del af TILST Stærkt sammenhold Plads til alle HF HF PÅ AARHUS GYMNASIUM De næste to år kommer du aldrig til at glemme. De mennesker, du møder her, kommer til at gøre indtryk på dig. Og du kommer til

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Center Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark? Studievalg Danmark består af 7 regionale vejledningscentre under Uddannelses-

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-Kommunikation HF-Sundhed Overbygningsforløb. HF-linjer. Start på 2-årig hf i august

HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-Kommunikation HF-Sundhed Overbygningsforløb. HF-linjer. Start på 2-årig hf i august HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-Kommunikation HF-Sundhed Overbygningsforløb Jeg va lgt fordi de e hf, godt st r er et udiemil jø te hf, Jeg valg ne vil ger fordi jeg agog d være pæ HF-linjer Start på

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

HF-Business. HF-Cold Hawaii. HF-Force. HF-Game & Design. HF-Læring & Kommunikation. HF-Science. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb.

HF-Business. HF-Cold Hawaii. HF-Force. HF-Game & Design. HF-Læring & Kommunikation. HF-Science. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb. HF-Business HF-Cold Hawaii HF-Force HF-Game & Design HF-Læring & Kommunikation HF-Science HF-Sundhed HF-Uni Overbygningsforløb Nye hf-linjer 2-årig hf-uddannelse fra august 2017 Den korteste vej til drømme-

Læs mere

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon

STUDIERETNINGER. teknisk gymnasium TEKNISK GYMNASIUM - HTX. Chr. Richardtsvej Vordingborg Telefon STUDIERETNINGER TEKNISK GYMNASIUM - HTX Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Telefon 5578 8888 teknisk gymnasium 2 zbc.dk 3 GODE GRUNDE Jeg nyder at se mine elever udvikle sig både fagligt og menneskeligt,

Læs mere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning inden for

Læs mere

Vejledning Karina & Povl. Hvad er vejledning? Hvilke vejledere kender I?

Vejledning Karina & Povl. Hvad er vejledning? Hvilke vejledere kender I? Vejledning Karina & Povl Hvad er vejledning? Hvilke vejledere kender I? Hvad kan du bruge din Studievalg-vejleder til? Vejleder på dit gymnasium Studieteknik Studieretning Valgfag Karakterer Trivsel Fravær

Læs mere

vucstor.dk 2-årig hf

vucstor.dk 2-årig hf vucstor.dk 2-årig hf www.vucstor.dk Gode muligheder for at sammensætte din hf efter interesse Nye hf-toninger på VUC Storstrøm fra august 2016 Velkommen Den 2-årige hf er en kompetencegivende ungdomsuddannelse,

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR HTX handler ikke bare om at læse en masse teori, det handler også om at bruge teorien til at skabe et produkt. Signe Blomsterberg, HTX 3B Esnord.dk EUD EUX HG HHX

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2018-2019 Bliv en del af fremtidens DNA INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.................................................................................. 4 Det nye hf....................................................................................

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Hvad er vigtigt? Dine interesser hvilke fag kan du få? Dine fremtidsdrømme og muligheder Hvad

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 HILLERØD TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer i maven?

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om AALBORG HANDELSSKOLE EUX BUSINESS - DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 hvordan er det at starte på gymnasiet? Det var nervepirrende at blive sendt ud i en klasse med nye mennesker, men lærerne var

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Merete Østergaard Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3 klasser på det 2-årige STX hvert

Læs mere

Det Danske. Uddannelsessystem. Hvordan finder jeg rundt?

Det Danske. Uddannelsessystem. Hvordan finder jeg rundt? Det Danske Uddannelsessystem Hvordan finder jeg rundt? Folkeskolens 9. Klasse med prøve 10. Klasse med prøve Ungdomsuddannelser Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser 10. klasse Folkeskoler Privatskoler

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Vejledning Hvad er vejledning? Hvilke vejledere kender I? Hvad kan du bruge din Studievalg-vejleder til? Vejleder på dit

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE HF Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG MULER - ALTID MULER Et helt enestående tilbud til dig For HF er nemlig

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Præsentation af uddannelsessystemet

Præsentation af uddannelsessystemet Præsentation af uddannelsessystemet På vej mod uddannelse Fra grundskolen til ungdomsuddannelse I løbet af din skoletid kommer der vigtige valg! Det første vigtige valg er : Tilvalg af 2. fremmedsprog

Læs mere

Katedralskolen: stx og hf

Katedralskolen: stx og hf Katedralskolen: stx og hf STX og hf Begge er almendannende Begge kan bruges til at få adgang til en videregående uddannelse. Begge indeholder en række almindelige fag kendt fra folkeskolen og selvfølgelig

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2017-2018 Tradium Teknisk Gymnasium 2 htx er for dig, der vil videre! Hvad mener vi nu med det? Vil alle ikke gerne videre? Jo, men htxelever starter generelt tidligere på en videregående uddannelse end

Læs mere