Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Halsnæs Kommune. Plejecentret Halsnæs. Indstillingsnotat"

Transkript

1 Halsnæs Kommune Plejecentret Halsnæs Indstillingsnotat Dato

2 Side: 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Resumé Baggrund og forudsætninger Planforhold Indhold og funktion Bebyggelsens arealomfang Ejendomsværdi Anlægsøkonomi Finansiering Kommunal likviditet Skema A grundlag Det videre forløb Bilag: Plantegninger af Indretning af plejebolig af Skema A ombygningsmodel B1 Skema A ombygningsmodel B2

3 Side: 3 af Resumé Nærværende notat omfatter en behandling af følgende emner: Byggeriets omfang og indhold Plejecentret Halsnæs ombygges delvist via inddragelse og ombygning af i alt 20 nuværende døgnpladser til 16 tidssvarende plejeboliger med tilhørende fællesarealer. Plejeboligerne etableres som én leve-bo enhed enten alene via ombygning (model B1) eller via ombygning og en mindre udbygning af fællesarealer (model B2). Der etableres via ombygning personale- og servicefaciliteter i tilknytning til de 16 ombyggede tidssvarende plejeboliger. De nuværende 20 midlertidige døgnpladser samt de tilhørende faciliteter bibeholdes i nuværende form men istandsættes i fornødent omfang, dog forudsættes det eksisterende produktionskøkken ikke berørt. Kommunal likviditet Halsnæs Kommunes likviditet kan efter opførelse af det samlede byggeri og etablering af endelig finansiering ved model B1 foreløbigt opgøres til - 4,2 mio. kr. Halsnæs Kommunes likviditet kan efter opførelse af det samlede byggeri og etablering af endelig finansiering ved model B2 foreløbigt opgøres til - 3,9 mio. kr. Skema A grundlag Der er udarbejdet skema A for model B1 og B2 med tilhørende totaløkonomiske vurderinger. Den månedlige husleje skønnes i alt at udgøre ca kr. for model B1 og ca kr. for model B2. Hertil tilgår ca. 370 kr. pr. måned til varme og fællesantenneanlæg. Det videre forløb Det videre projektforløb forudsættes at omfatte traditionel projektering og offentligt udbud af entreprisearbejderne i hovedentreprise. Projektforløbet afsluttes med en forventet samlet ibrugtagning af byggeriet i oktober Baggrund og forudsætninger 2.1 Nærværende notat indeholder en sammenfatning af de foreliggende forudsætninger for projektet. Notatet er udarbejdet af White arkitekter A/S i samarbejde med repræsentanter fra Halsnæs Kommune. 2.2 Halsnæs Kommune vedtog som et led i budgetforhandlingerne i efteråret 2010 at igangsætte et indledende projektforløb med henblik på planlægning, programmering og skitsering af en delvis ombygning af Plejecenter Halsnæs. Projektforløbet var forudsat afsluttet med udarbejdelse af et grundlag for en skema A behandling i Halsnæs Kommunes politiske udvalg i 2010 for derved at udnytte den midlertidige ordning om 7% kommunal grundkapital. Udgangspunktet for førnævnte arbejde var et ønske om at etablere tidssvarende plejeboliger via delvis ombygning af midlertidige døgnpladser på Plejecentret Halsnæs. 2.3 Grundlaget for projektet blev den behandlet i den til projektet nedsatte styregruppe. Nærværende notat er afstemt med resultatet af førnævnte møde.

4 Side: 4 af Planforhold De eksisterende planmæssige forhold gældende for det aktuelle område forudsættes respekteret ved den påtænkte ombygning i såvel model B1 som model B2. 4. Indhold og funktion 4.1 Generelt Med henblik på at vurdere de mulige fremtidige rammer for Plejecentret Halsnæs ud fra de af Halsnæs Kommune udstukne rammer og på basis af resultatet af det tidligere udførte førsyn er der foretaget en samlet vurdering af følgende modeller: A. Etablering af i alt 13 boliger ved ombygning af 20 eksisterende døgnpladser ud fra princippet 2 boliger ombygges til 1. B. Etablering af i alt 16 boliger ved ombygning af 20 eksisterende midlertidige døgnpladser ud fra princippet 3 boliger ombygges til 2. Ovennævnte vurdering blev foretaget i samarbejde med den af Halsnæs Kommune nedsatte arbejdsgruppe. I relation til vurderingen af de to modeller blev der foretaget en funktionsmæssig gennemgang af hele Plejecentret Halsnæs. Gennemgangen havde til formål at afdække, hvorledes etableringen af plejeboliger ved ombygningen kunne udføres under hensyntagen til at sikre en overordnet sammenhæng med de øvrige eksisterende faciliteter. Halsnæs Kommune og arbejdsgruppen besluttede efterfølgende, at der alene skulle arbejdes videre med ombygningsmodel B, som samlet set havde de fleste fordele i form af flere boliger og mere optimale arealforudsætninger. I forbindelse med udformningen af ombygningsmodel B er der foretaget en vurdering af følgende to varianter: Model B1: Ombygning inden for de nuværende fysiske rammer Model B2: Ombygning suppleret med en mindre udbygning af fællesarealer De ovenfor anførte modeller er illustreret på plantegninger af den , som er vedlagt nærværende notat. Resultatet af dette arbejde er opsummeret i det efterfølgende. De eksisterende faciliteter omfattende DAB s -afdeling Slottet samt Fjordhuset forudsættes ikke omfattet af nærværende projekt. Beboere i de døgnpladser, som bliver berørt ved nærværende projekt, forudsættes midlertidigt genhuset i Arresøparken. 4.2 Indhold af ombygningsmodellerne B1 og B2 Ved ombygningen af Plejecentret Halsnæs forudsættes der tilvejebragt: 16 tidssvarende 1-rums plejeboliger Personale- og servicefaciliteter i form af kontor/vagtstue, dokumentationsrum og rengøringsrum i tilknytning til de tidssvarende plejeboliger.

5 Side: 5 af 10 Ovennævnte faciliteter forudsættes tilsammen at udgøre én leve-bo enhed. De nuværende midlertidige døgnpladser og de hertil knyttede fællesarealer mm. forudsættes bibeholdt i deres nuværende udformning, men istandsat i fornødent omfang. Eksisterende faciliteter til hjemmeplejen forudsættes nedlagt, hvorfor der vil være behov for genhusning andetsteds i Halsnæs Kommune. De hertil relaterede flytnings- og genhusningsomkostninger er medtaget i anskaffelsessummen for personale- og servicefaciliteterne. 4.3 Plejeboliger Plejeboligerne etableres som: 16 stk. 1-rums indeholdende entré/tekøkken i åben tilknytning til opholdsstue og soveværelse samt bad/toilet. Delvis fysisk adskillelse mellem opholdsstue og soveværelse muliggøres via placering af mobil skabsvæg. Indretningsforslag for en plejebolig fremgår af indretningsplan af den ,som er vedlagt nærværende notat. Fælles boligarealer omfatter i hovedtræk fælles køkken med tilhørende grovkøkken og opvask samt tilstødende fælles opholdsstue/spiseplads, bryggers samt en andel af de fælles gangarealer. Køkkenfunktionerne og indretningen er udformet under hensyntagen at muliggøre decentral madproduktion i boenheden. 4.4 Personale- og servicefaciliteterne I tilknytning til de ombyggede plejeboliger etableres personale- og servicefaciliteter i form af rengøringsrum, kontor/vagtlokale samt dokumentationslokale. I tilknytning hertil etableres to containerpladser. De nuværende midlertidige døgnpladser og de hertil knyttede fællesarealer mm. forudsættes bibeholdt i deres nuværende udformning og delvist istandsat i fornødent omfang inden for den afsatte økonomiske ramme, jf. afsnit 7. Istandsættelsen vil i hovedtræk omfatte etablering af nye facadepartier og efterisolering af tagbelægning samt diverse malerbehandlinger og opdatering af installationer. Indholdet af istandsættelsen vil blive præciseret og tilpasset i forbindelse med den videre projektering. Det nuværende produktionskøkken forudsættes ikke istandsat under nærværende projekt. 5. Bebyggelsens arealomfang 5.1 Bruttoetagearealer Det samlede bruttoetageareal for Plejecentret Halsnæs udgør i alt 2857 m². I nedenstående oversigt er bruttoetagearealerne anført for hhv. model B1 og B2. Gangarealerne er for begge modellers vedkommende forudsat forholdsmæssigt fordelt mellem boligdel og personaleog servicefaciliteter ud fra disses respektive arealomfang.

6 Side: 6 af 10 Bruttoetagearealer Model B 1 Model B 2 Boligareal inkl. fællesarealer 1032 m² 1080 m² Personale- og servicefaciliteter 61 m² 55 m² 5.2 Gennemsnitligt bruttoetageareal Det gennemsnitlige bruttoetageareal pr. plejebolig er anført i nedenstående oversigt. Model B 1 Model B 2 Gennemsnitligt bruttoetageareal pr. plejebolig. 64,5 m² 67,5 m² 6. Ejendomsværdi 6.1 Samlet ejendomsværdi Den seneste opgjorte ejendomsværdi er af Halsnæs Kommune oplyst til i alt at udgøre i alt 19,0 mio. kr. for bygningerne. 6.2 Fastsættelse af ejendomsværdiandel for plejeboligdelen Ejendomsværdiandelen for plejeboligerne forudsættes fastsat forholdsmæssigt ud fra plejeboligernes bruttoetageareal i forhold til det samlede bruttoetageareal. Ejendomsværdiandelen for dette beregningsprincip er anført nedenfor for model B1 og B2 for de respektive fordelingsprincipper for gangarealerne. Model B 1 forholdsmæssig Model B 2 forholdsmæssig Ejendomsværdiandel 6,9 mio. kr. 7,2 mio. kr. Den beregnede ejendomsværdiandel indgår i anskaffelsessummen for plejeboligerne, jf. efterfølgende afsnit 7.

7 Side: 7 af 10 Der er ikke beregnet ejendomsværdiandel for personale- og servicefaciliteterne, da disse faciliteter forudsættes kommunalt finansierede. 7. Anlægsøkonomi 7.1 Generelt om byggeriets anskaffelsessummer I de efterfølgende afsnit 7.2 og 7.3 er anført samlede anskaffelsessummer for: Plejeboliger inkl. fællesarealer Personale- og servicefaciliteter Anskaffelsessummerne for plejeboligerne er fastsat med udgangspunkt i en overordnet forudsætning om, at det i Lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. anførte maksimumbeløb gældende for Hovedstadsregionen ikke må overskrides. Maksimumbeløbet i Hovedstadsregionen er kr. inkl. moms pr. m² for Ved en skema B behandling i 2011, vil maksimumbeløbet for 2011 være gældende for nærværende projekt, men dette foreligger ikke pt. I nedenstående beregninger er maksimumbeløbet for 2010 benyttet inkl. en skønnet indeksering på 2%. 7.2 Anskaffelsessum for plejeboliger inkl. fællesarealer Anskaffelsessummerne for plejeboliger inkl. fællesarealer er for de to modeller B1 og B2 anført nedenfor på hovedpostniveau. Anskaffelsessum Model B 1 Anskaffelsessum Model B 2 1. Ejendomsværdiandel: Øvrige grundudgifter: 6,9 mio. kr. 7,2 mio.kr. 2. Udgifter til projektering, byggelånsrenter, gebyrer m.m.: 3. Håndværkerudgifter inkl. inventar og intern flytning 2,6 mio. kr. 2,7 mio. kr. 17,7 mio. kr. 18,5 mio. kr. I alt ,2 mio. kr. 28,4 mio. kr. Beløb inkl. moms. Håndværkerudgifterne udgør - med udgangspunkt i ovennævnte forudsætning ca kr. inkl. moms pr. m² for plejeboliger inkl. fællesarealer. Med den nuværende viden om prisniveauet/konkurrencesituationen i bygge- og anlægssektoren og på basis af en foreløbig kalkulation af håndværkerudgifterne skønnes det muligt at realisere det aktuelle byggeri inden for førnævnte budgetmæssige ramme for håndværkerudgifterne.

8 Side: 8 af Anskaffelsessum for personale- og servicefaciliteter Anskaffelsessummerne for personale- og servicefaciliteterne er for de to modeller B1 og B2 anført nedenfor på hovedpostniveau. 1. Ejendomsværdiandel: Øvrige grundudgifter: Anskaffelsessum Model B 1 Anskaffelsessum Model B 2 2. Udgifter til projektering, byggelånsrenter m.m.: 3. Håndværkerudgifter: 0,5 mio. kr. 0,5 mio. kr. 9,4 mio. kr. 9,3 mio. kr. I alt ,9 mio. kr. 9,8 mio. kr. Beløb ekskl. moms. 8. Finansiering 8.1 Finansieringen af anskaffelsessummen for plejeboliger inkl. fællesarealer vil være opdelt i: Finansiering Model B 1 Model B 2 1. Obligationslån på 91% 24,8 mio. kr. 25,8 mio. kr. 2. Beboerindskud på 2% 0,5 mio. kr. 0,6 mio. kr. 3. Kommunal grundkapital på 7% 1,9 mio. kr. 2,0 mio. kr. I alt ,2 mio. kr. 28,4 mio. kr. Beløb inkl. moms. 9. Kommunal likviditet 9.1 Overordnede forudsætninger Halsnæs Kommunes likviditet efter opførelse af det samlede byggeri og etablering af endelig finansiering fremgår af nedenstående oversigter. I likviditetsberegningen indgår servicearealtilskuddet, som er fastsat i henhold til lov om almene boliger. (Kr , pr. plejebolig, som servicearealet betjener).

9 Side: 9 af 10 Det bemærkes, at kommunen ikke kan få momsudligning ved opførelse af plejeboliger inkl. fællesarealer. 9.2 Likviditetspåvirkning model B1 Likviditetspåvirkningen for Halsnæs Kommune ved realiseringen nærværende byggeri fremgår af nedenstående skema: Udgifter Indtægter Likviditet Kommunal grundkapital ( 7% ) for plejeboliger. Kommunes salg af forholdsmæssig ejendomsværdi til projektets plejeboligdel Ombygning af personale- og servicefaciliteter 1,9 mio. kr. - 1,9 mio. kr. 6,9 mio. kr. + 6,8 mio. kr. 9,9 mio. kr. - 9,9 mio. kr. Servicearealtilskud 0,7 mio. kr. + 0,7 mio. kr. I alt 11,8 mio. kr. 7,6 mio. kr. - 4,2 mio. kr. 9.3 Likviditetspåvirkning model B2 Likviditetspåvirkningen for Halsnæs Kommune ved realiseringen nærværende byggeri fremgår af nedenstående skema Udgifter Indtægter Likviditet Kommunal grundkapital ( 7% ) for plejeboliger. Kommunes salg af forholdsmæssig ejendomsværdi til projektets plejeboligdel Ombygning af personale- og servicefaciliteter 2,0 mio. kr. - 2,0 mio. kr. 7,2 mio. kr. + 7,2 mio. kr. 9,8 mio. kr. - 9,8 mio. kr. Servicearealtilskud 0,7 mio. kr. + 0,7 mio. kr. I alt 11,8 mio. kr. 7,9 mio. kr. - 3,9 mio. kr. 10. Skema A grundlag 10.1 Totaløkonomisk vurdering Med udgangspunkt i det udarbejdede projekt og de hertil knyttede økonomiske forudsætninger er der i overensstemmelse med Indenrigs- og Socialministeriets støttebekendtgørelse ( 38) foretaget en overordnet totaløkonomisk vurdering af projektet. Den totaløkonomiske vurdering er foretaget med udgangspunkt i den af Landsbyggefonden etablerede model. Resultatet heraf er anført i skema A, jf. efterfølgende pkt Der henvises endvidere til selve vurderingsgrundlaget, som ligger i sagen.

10 Side: 10 af Skema A 10.3 Husleje Der er udarbejdet skema A for de to ombygningsmodeller B1 og B2. Materialet er vedlagt nærværende notat. Med udgangspunkt i det udarbejdede projekt og de hertil knyttede økonomiske forudsætninger er der i overensstemmelse med Indenrigs- og Socialministeriets støttebekendtgørelse ( 24) foretaget et skøn over den månedlige husleje for de to modeller B1 og B2. Det bemærkes, at der udover de anførte huslejebeløb skønsmæssigt vil tilgå ca. 370 kr. pr. måned til varme og fællesantenneanlæg. Den månedlige husleje fremgår af nedenstående skema. Model B 1 Model B 2 Skønnet månedlig husleje kr kr. Beløb inkl. moms. 11. Det videre forløb Det videre projektforløb forudsættes at omfatte et traditionelt projekteringsforløb afsluttet med et offentligt udbud i hovedentreprise af entreprisearbejderne. Udbuddet foretages i henhold til tilbudsloven. Projektforløbet kan skønsmæssigt opsummeres til: Skema A behandling Oktober November 2010 Projektering, forslagsfase November Januar 2011 Projektering, detailfase Februar April 2011 Udbud af entreprisearbejder Maj Juni 2011 Skema B behandling August 2011 Udførelse i Hovedentreprise September September 2012 Ibrugtagning Oktober 2012

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Aarhus Tel 7011 4501 Odense Tel 6312 3290 Kuben Management A/S Aalborg Tel 9877 8999 Valby Tel 7011 4501 www.kubenman.dk Kolding Tel 7938 1380 November

Læs mere

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 26. juli 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE NOTAT 13. AUGUST 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF FLEMMING ANDERSEN OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE Stevns Ejendomme har i forbindelse med udarbejdelse af økonomi på etableringen af plejecenterprojektet

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A).

Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A). Punkt 2. Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A). 2010-36736. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre og Handicapudvalget godkender, at Ældre-

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomistaben NOTAT 26-09-2011 Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger Indledning de lovgivningsmæssige rammer Alle plejeboliger i Danmark opføres

Læs mere

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej 2016-012183 Forvaltningsledelsen indstiller til : at dispositionsforslag og tidsplan godkendes som grundlag for udbud i totalentreprise,

Læs mere

Baggrund og status på Leve/bo miljø

Baggrund og status på Leve/bo miljø Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Sagsnr.: 2010/10622 Dato: 03-09-2010 Sag: Baggrund og status på Leve/bo miljø Sagsbehandler: Olai Birch Birgit Gundorph-Malling Planlægningskonsulent Sundhedschef I del-forliget

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. maj 24 via Magistraten Tlf. nr.: 894 3534 Jour. nr.: 82.6.A.M1/22/2222 Ref.:

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen REFERAT SOCIAL- OG ÆLDREUDVALGET Mødedato: 9. september 2009 Mødested: Gl. Rådhus, i Repræsentationslokalet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: Deltagere: Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal FYNBOHUS Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger Økonomiske nøgletal Beregningerne er med udgangspunkt i etablering af en almen afdeling efter reglenerne i "Bekendtgørelsen om støtte til

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

BERETNING OG BYGGEREGNSKAB

BERETNING OG BYGGEREGNSKAB Sag nr. MM1-740/741 BERETNING OG BYGGEREGNSKAB STAMDATA Adresse: Matr. nr.: Ejer: Tilsynskommune: Christians Torv 124, 2680 Solrød Strand. 18-q, Jersie By, Jersie. Solrød Kommune. Solrød Kommune. Sags

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget 08.12.2011 kl. 16:30 Mødelokale 2, Brovst Ekstraordinært møde Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 08.12.2011 Punkter på åbent møde: 147. Etablering af enkeltmandstilbud

Læs mere

Seniorbofællesskabsmøde. Hjortefarmen. Mandag d. 4. april 2016 kl Kulturhuset, Farum

Seniorbofællesskabsmøde. Hjortefarmen. Mandag d. 4. april 2016 kl Kulturhuset, Farum Seniorbofællesskabsmøde Hjortefarmen Mandag d. 4. april 2016 kl. 14-17 Kulturhuset, Farum Dagsorden 0. Valg af Referent. 1. Grundejerforening 2. Visitationsudvalg 3. Siden sidst - herunder bl.a. grundkøb

Læs mere

Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 21. december 2010 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: John Christoffersen, Orla Bjørkmann Pedersen indkaldt som suppleant. Caroline Kjelsmark deltog i pkt. 229 i stedet

Læs mere

½ ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Værkmestergade Århus C

½ ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Værkmestergade Århus C ½ ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Værkmestergade 15-8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3534 Jour. nr.: 13.06.A00

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 51-53

Læs mere

Notat. Vedr. ældrebolignotatet.

Notat. Vedr. ældrebolignotatet. Dato: 08.05.2016 Center for Teknik Team Plan horsholm.dk Vedr. ældrebolignotatet. I vedlagte notat beskrives et behov for udbygning med 40 plejeboliger, der skal udvide kapaciteten for plejeboliger i Hørsholm

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Plejeboligmodernisering - Ingeborggården, (Boligdel)

Plejeboligmodernisering - Ingeborggården, (Boligdel) Projekt nr.: 28 Fagudvalg: SOU Funktion: 05.32.30 Plejeboligmodernisering - Ingeborggden, (Boligdel) Adresse: Troels-Lunds Vej 27-29 2000 Frederiksberg KB2017 2018 2019 2020 2021 Anlægsudgifter 18.262

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET REFERAT for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 3. Udmøntning af Moderniseringsplan 2012 (2011-108844) 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET 3. Udmøntning

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Voksen- og plejeudvalget

BESLUTNINGSREFERAT. Voksen- og plejeudvalget Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 13/2011 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset, Grenaa Dato : 29. september 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 15:45 Medlemmer Niels Erik Iversen (A) Jytte

Læs mere

Indstilling. Byggeri af 48 plejeboliger med serviceareal på Sandkåsvej ved Lokalcenter Toftegården. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Byggeri af 48 plejeboliger med serviceareal på Sandkåsvej ved Lokalcenter Toftegården. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 18. juli 2005 Århus Kommune Bygningsafdelingen Magistratens 3. Afdeling Byggeri af 48 plejeboliger med serviceareal på Sandkåsvej

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Godkendelse: Byggeprogram for 50 nye plejeboliger.

Godkendelse: Byggeprogram for 50 nye plejeboliger. Punkt 3. Godkendelse: Byggeprogram for 50 nye plejeboliger. 2014-39438. AAK-Bygninger indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender at overordnet program godkendes som grundlag for udarbejdelse af

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling. Den 11. januar Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling. Den 11. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 11. januar 2006 Anlægsbevilling til modernisering af 66 boliger ved lokalcentre Åbygård, Rosenbakken og Koltgården samt nyopførelse

Læs mere

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg Notat Bilag til sagen Etablering af tidssvarende boliger til borgere med psykiske lidelser fra Center for Psykiatri og Handicap Center for Ejendomme Center for Ejendomme Sct. Anna Gade 5 A 3000 Helsingør

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Mandag den Mødetid: 16:00-16:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Socialudvalget

Socialudvalget Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup afdeling 122 - ansøgning om tilsagn til opførelse af 70 ældreboliger med servicearealer, Marsk Stigs Vej, Viborg (Skema A) Sagsnr.: 13/55764 Sagsansvarlig:

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 11. november 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. november 2013 Aktivitetslokaler til borgere med udviklingshæmning Forslag om opførelse af integrerede aktivitetslokaler

Læs mere

Indstilling. Byggeri af 24 plejeboliger med serviceareal i Trige. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 18.

Indstilling. Byggeri af 24 plejeboliger med serviceareal i Trige. Til Århus Byråd via Magistraten. Magistratens 3. Afdeling. Den 18. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Magistratens 3. Afdeling Den 18. juli 2005 Århus Kommune Bygningsafdelingen Magistratens 3. Afdeling Byggeri af 24 plejeboliger med serviceareal i Trige 1. Resume

Læs mere

Bilag 6. Sundheds- og Omsorgsforvaltningens bemærkninger til høringssvar

Bilag 6. Sundheds- og Omsorgsforvaltningens bemærkninger til høringssvar KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT Bilag 6. til høringssvar I forbindelse med høringen er der modtaget i alt 22 høringssvar samt en række borgerhenvendelser. I følgende

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT

ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT 23. november 2017 Sagsnummer: 13051-09 JUMO ALBERTSHØJ ETAPE 3 ØKONOMINOTAT BAGGRUND FOR ANSØGNING OM SKEMA A I forbindelse med udviklingen af Albertslund Centrum og etableringen af plejecentret Albertshøj

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 8. februar 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 36 plejeboliger m.m. i Hasle anlægsbevilling til gennemførelse af byggeri

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Det gældende rammebeløb udgør 20.110 kr. + tillæg for energiklasse 1 på 1.040 kr. eller i alt 21.150 kr./m 2.

Det gældende rammebeløb udgør 20.110 kr. + tillæg for energiklasse 1 på 1.040 kr. eller i alt 21.150 kr./m 2. 1 of 7 Notat til Randersegnens Boligforenings ansøgning om godkendelse af anskaffelsessummen skema A for opførelse af 24 plejeboliger i bofællesskab Marie Magdalene. Boligforeningen fremsendte den 1. november

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

Indstilling. Opførelse af 36 almene boliger i Tilst.

Indstilling. Opførelse af 36 almene boliger i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 26. februar 2013. Opførelse af 36 almene boliger i Tilst. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Anlægsbevilling

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

Allerød almennyttige Boligselskab Afdeling Allerød Mølle

Allerød almennyttige Boligselskab Afdeling Allerød Mølle Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Allerød almennyttige Boligselskab

Læs mere

Indstilling. Opførelse af nyt kommunalt bofællesskab til udviklingshæmmede i Skødstrup anlægsbevilling til indledende. arbejder til og med licitation.

Indstilling. Opførelse af nyt kommunalt bofællesskab til udviklingshæmmede i Skødstrup anlægsbevilling til indledende. arbejder til og med licitation. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Opførelse af nyt kommunalt bofællesskab til udviklingshæmmede i Skødstrup anlægsbevilling til indledende

Læs mere

I sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet er der følgende indstilling:

I sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet er der følgende indstilling: Notat Bilag til sagen Orientering om boliganalyse på Psykiatriområdet fra Center for Psykiatri og Handicap Center for Ejendomme Center for Ejendomme Sct. Anna Gade 5 A 3000 Helsingør Tlf. 3040 isc46@helsingor.dk

Læs mere

Bilag 2 - Moderniseringsplan, plejeboligkapacitet og demografi

Bilag 2 - Moderniseringsplan, plejeboligkapacitet og demografi KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Bilag 2 - Moderniseringsplan, plejeboligkapacitet og demografi Med Moderniseringsplan 1 (budget 2005) og Moderniseringsplan 2 (budget 2011) er finansierings-

Læs mere

Om og tilbygning

Om og tilbygning Om og tilbygning 2017-2019 Efter grundige undersøgelser, drøftelser og overvejelser er det blevet besluttet: Gråsten plejecenter om- og tilbygges fra de nuværende 37 boliger til at vi fremover får 48 boliger.

Læs mere

Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger

Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger Notat Dato: 7. februar 2013 Kopi til: Emne: Notat om fordele og ulemper ved kommunalt ejerskab af almene ældreog plejeboliger Der vedlægges til sagen 2 notater: Redegørelse fra BDO af 4. november 2012

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. september 2011 Tid 14:30 Sted Himmerigsvej 10, Jerup NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune

Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune Analyse af mulighederne for etablering af rehabiliteringscenter med midlertidige pladser i Glostrup Kommune Appendiks Gennemførelsesgrundlag og finansieringsmodel Indledning Formålet med denne del af analysen

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo.

Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. Statsforvaltningen udtaler, at Køge Kommune ikke har handlet i strid med reglerne i forbindelse med fastsættelse af leje i plejeboligerne Møllebo. 07-08- 2008 De har rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER NOVEMBER 2017 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 12 SKÆVE BOLIGER s. 4-5 12 skæve boliger ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE BOLIGER

Læs mere

Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder. Kilder. Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre. Kilde: Hvidovrekortet.dk

Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder. Kilder. Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre. Kilde: Hvidovrekortet.dk Bilag til Bytoften 29, Anvendelsesmuligheder Kilder Luftfoto Bytoften 29, 2650 Hvidovre Kilde: Hvidovrekortet.dk 1) I Lov om almene boliger 109 og 110 gives der hjemmel til at bygge plejeboliger med et

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

Generelle forudsætninger på tværs af centre:

Generelle forudsætninger på tværs af centre: Notat vedrørende økonomi ved omlægning af madproduktion Juni 2015 Generelle forudsætninger på tværs af centre: Pristal 2016 Udeladte plejecentre Plejecentrene Dreyershus, Elim og Vonsildhave kvarteret

Læs mere

Indstilling. Byggeri af 70 plejeboliger ved Lokalcenter Søholm. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg.

Indstilling. Byggeri af 70 plejeboliger ved Lokalcenter Søholm. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. august 2011 Aarhus Kommune Sundhed og Velfærd Sundhed og Omsorg Byggeri af 70 plejeboliger ved Lokalcenter Søholm 1. Resume Byrådet

Læs mere

Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5

Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5 Aabenraavej, Haderslev HAB, afd. 65 (tidligere Sydbo, afd.5) Side 1 af 5 Notat Kuben Management A/S SYDBO AFD. 5, HADERSLEV Opdateret beregning af projekteksempel oktober 2013 Sag nr. 12992-01 (640-0314)

Læs mere

Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A).

Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 12. Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-41710. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget Mødesagsfremstilling Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-03-2009 Dato: 06-03-2009 Sag nr.: ØU 67 Sagsbehandler: Lene Atzen Kompetence:

Læs mere