Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. september 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. september 2012"

Transkript

1 Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. september 2012 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social- og Sundhedsudvalget og Job- og Arbejdsmarkedsudvalget at der forventes et merforbrug på i alt kr. Der søges samlet set om en tillægsbevilling på kr. Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit. Under hvert politikområde indgår ligeledes en vurdering af status på målopfyldelse i forhold til de servicemål, der indgår i Assens Kommunes Kvalitetskontrakt for 2012 samt vurdering af forventede overførsler til Netto 1000 kr. Oprindeligt budget / 2012 Korr. budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse Forventet overførsler til 2013 Tillægsbevilling sansøgning Heraf serviceudgifter Job- og arbejdsmarkedsudvalg Arbejdsmarkedspolitik Social- og sundhedsudvalg Sundhedspolitik Socialpolitik Sundhedsøkonomi Ældrepolitik Sikringsydelser I alt JAU Samlet set forventes et mindreforbrug på netto kr. Der søges ikke om tillægsbevilling grundet usikkerhed i forhold til regnskabet.

2 Mindreforbruget skyldes primært mindreudgifter til fleksjob og færre udgifter til aktivering omfattet af driftsloftet. Fælles for udgifterne til fleksjob og aktivering omfattet af driftsloftet er, at der ikke sker løbende afregning, men at udgifterne falder meget ujævnt henover året. I forhold til driftsudgifter til aktivering forventes stigende udgifter som følge af Akutpakken. Det skal understreges, at der er stor usikkerhed knyttet til udgifterne til dagpenge til forsikrede ledige. Usikkerheden er primært i forhold til hvad den gennemsnitlige dagpengesats er for Assens Kommune. Derudover viser budgetopfølgningen en stigning i antallet af kontanthjælpsmodtagere i forhold til korrigeret budget. Nedenfor ses udviklingen i kontanthjælpsmodtagere fra kommunesammenlægningen og indtil august 2012 både i alt og for unge under 30 år. Kontanthjælpsmodtagere i alt jan-07 apr-07 jul-07 okt-07 jan-08 apr-08 jul-08 okt-08 jan-09 apr-09 jul-09 okt-09 jan-10 apr-10 jul-10 okt-10 jan-11 apr-11 jul-11 okt-11 jan-12 apr-12 jul-12

3 Kontanthjælpsmodtagere under 30 år jan-07 apr-07 jul-07 okt-07 jan-08 apr-08 jul-08 okt-08 jan-09 apr-09 jul-09 okt-09 jan-10 apr-10 jul-10 okt-10 jan-11 apr-11 jul-11 okt-11 jan-12 apr-12 jul-12 Det ses, at stigningen fra 2011 er fortsat ind i 2012 og budgetopfølgningen viser, at der er 141 helårspersoner mere på kontanthjælp end forudsat i oprindeligt budget, hvilket svarer til en stigning på 22 %. Forventet overførsel til 2013: Ingen Opfølgning på servicemål i kvalitetskontrakten for 2012: Meningsfuld aktivering af ledige: Der gennemføres evalueringer efter hvert kompetenceudviklingsforløb. Attraktivt Job- og kompetencecenter: Der er en løbende udvikling i registrering af fremmødet, samt evt. fraværsårsager. Der er daglig dialog med Jobcentret omkring borgere, som ikke møder i Job- og kompetencecentret m.h.p. optimering og motivering af den enkelte borger til at møde. SSU 1. Sundhedspolitik På nuværende tidspunkt forventes mer- og mindreforbrug på flere af delområderne. Da det samlede politikområde stort set udviser balance, søges der ikke om nogen bevillingsmæssige ændringer i nærværende budgetopfølgning, men afventer regnskabsafslutningen. Det indstilles at budgetopfølgningen tages til efterretning.

4 Det indstilles ligeledes, at mindreforbruget ved regnskabsafslutningen på området for sundhedsfremme og forebyggelse indgår i den fremadrettede udmøntning af kommunens sundhedspolitik og derfor overføres til Træning: Budgetopfølgningen viser et forventet mindreforbrug på samlet kr. I forhold til den vederlagsfri fysioterapi forventes på nuværende tidspunkt en udgift på kr., hvilket er kr. mindre end afsat i budgettet og kr. mindre end forventet i 2. budgetopfølgning Udviklingen har hen over året vist en svagt faldende tendens. På den øvrige del af træningsområdet viser budgetopfølgningen et samlet forventet merforbrug på kr. Som beskrevet i 2. budgetopfølgning vil regnskabsresultatet dog primært afhænge af udviklingen resten af året inden for området ambulant specialiseret genoptræning samt befordringsudgifterne knyttet hertil. På baggrund af de afregnede udgifter til ambulant specialiseret genoptræning til og med august måned forventes en udgift på kr. eller kr. mere end afsat i budgettet. Der er dermed sket en forbedring i forhold til 2. budgetopfølgning, hvor merforbruget var beregnet til kr. På nuværende tidspunkt foreligger der fortsat kun opkrævning for 1. kvartal 2012 fra Fynbus vedr. befordring, og udgifterne forventes derfor stadig at blive væsentligt højere end budgetteret svarende til et merforbrug på kr. Området oplever således fortsat et pres som følge af forhold, som ikke umiddelbart kan påvirkes. Det bemærkes dog, at flere af vurderingerne i budgetopfølgningen på disse områder er baseret på et forholdsvist spinkelt datagrundlag og der tages derfor forbehold for at det samlede træningsområde og den på nuværende tidspunkt forventede overførsel til 2013 vil kunne udvikle sig anderledes. Tandpleje: På nuværende tidspunkt forventes et mindreforbrug på kr. mod kr. i forrige budgetopfølgning. Nærværende budgetopfølgning viser dermed samme tendens som beskrevet i de tidligere budgetopfølgninger i Mindreforbruget ses fortsat inden for tandpleje og tandregulering hos øvrige udbydere, hvor udgifterne i løbet af 2012 har ligget forholdsvist stabilt på et lavere niveau end budgetteret. I forhold til regninger fra private tandlæger er der afholdt udgifter for januar-august 2012 på samlet kr. svarende til en årsudgift på kr. Der er afsat kr. i budgettet. På området for tandregulering hos øvrige udbydere svarer udgifterne for de første 9 måneder af 2012 til en årsudgift på kr. mod et korrigeret budget på kr. Det forventede regnskab inden for de kommunale klinikker følger stort set budgettet. Det bemærkes at budgettet for 2013 er tilpasset aktuelt niveau. Sundhedsfremme og forebyggelse:

5 I forhold til sundhedsfremme og forebyggelsesmidlerne er der afsat kr. i det korrigerede budget, hvoraf der på nuværende tidspunkt er anvendt 28 %. En del af de resterende midler er disponeret til konkrete projekter i løbet af efteråret. På nuværende tidspunkt vurderes det, at området ved regnskabsafslutningen vil udvise et mindreforbrug på kr. De overskydende midler har afventet godkendelsen af kommunens sundhedspolitik. Med Byrådets godkendelse ultimo september 2012 følger implementeringen. I forbindelse hermed påtænkes ansættelse af en projektmedarbejder primo 2013 med fokus på den patientrettede forebyggelse, og her vil de overskydende midler naturligt kunne indgå. Kronikerpuljen er en 3-årig ordning og afsluttes ultimo Kommunal sygepleje: Den kommunale sygepleje har på nuværende tidspunkt et merforbrug på kr. i forhold til det afsatte budget; dette skyldes følgende faktorer: Flere langtidssygemeldinger Naturlig afgang samt jobskifte Manglende rekruttering af medarbejdere til midlertidige stillinger Genopretningsplanen havde fokus på at oprette midlertidige ansættelser til kompensation for nogle af de langtidsfraværende. Dette har ikke været muligt, da der ikke har været ledige sygeplejersker at rekruttere. På baggrund heraf har det været nødvendigt at anvende vikarbureau for at sikre udførelsen af sygeplejeopgaverne. Sygeplejens opgavefelt dækker følgende aktiviteter: Udførelse af sygepleje Lede, planlægge og koordinere sygepleje herunder deltagelse i trænende hjemmepleje og opsøgende hjemmebesøg efter udskrivelse (jf. Det nære Sundhedsvæsen) Formidle sygepleje: Patientskoler, vejledningsopgaver til samarbejdsparter (hjemmepleje/plejeboliger) Udvikle sygepleje herunder udvikling af den forebyggende indsats (jf. Det nære Sundhedsvæsen) Der har været 8 langtidssygemeldinger i indeværende år samt almindelig fratrædelse. Der er iværksat individuelle handlingsplaner for de sygemeldte medarbejdere. Sygemeldingerne har kostet kr. i ordinær lønudbetaling hvorfra der kan fratrækkes kr. i forhold til dagpengerefusionerne. Samlet giver dette en nettoudgift på kr. for den kommunale sygepleje. Der ydes først refusion efter 4 ugers sygemelding. På det tidspunkt har nogle af de sygemeldte været klar til at genoptage arbejdet med enkelte daglige timer og lettere opgaver med henblik på at sikre fastholdelse til arbejdspladsen og lette den endelige tilbagevenden. Med genoptagelse på deltid, nedsættes refusionen uden at arbejdsevnen nødvendigvis er tilsvarende øget. Den ovenfornævnte nettoudgift på løn kan rummes indenfor det afsatte budget, men de heraf medfølgende vikarudgifter til dækning af sygeplejens opgavefelt kan ikke rummes.

6 Udgiften til vikarbureau har været nødvendig qua manglende rekrutteringsmuligheder. Merudgiften kan rummes inden for det samlede politikområde. Madservice: Budgettet ventes at holde ultimo året. Akutpleje og rehabilitering: Der forventes et merforbrug på kr. Det anvendte lønforbrug stemmer overens med det afsatte budget, og ligeledes forventes budgettet til materialer og indkøb anvendt. Når der endnu ikke er anvendt ret meget af budgettet, skyldes dette, at der blandt andet ønskes indkøbt velfærdteknologiske løsninger, som kræver et grundigt forarbejde. Hjælpemidler: Ved 2. budgetopfølgning 2012 blev der givet en negativ tillægsbevilling på kr. til hjælpemidler. Det skyldtes den positive udvikling på området og især den stærke fokus på styring og rationalisering, der har været på Hjælpemiddeldepotet, som har skabt en bedre og mere effektiv drift. Ved denne budgetopfølgning vurderes det, at der i 2012 vil være et yderligere mindreforbrug på hjælpemidler på kr., som især skyldes, at aftalerne på rådgivningsinstitutioner er blevet billigere. Budgettet for 2013 er tilpasset aktuelt niveau. Forventet overførsel til 2013: Træning: Et eventuelt mindreforbrug ved regnskabsafslutningen vedr. vederlagsfri fysioterapi anbefales ikke overført til 2013, men tilført kassen. Herefter forventes på nuværende tidspunkt overført et merforbrug på kr. Sundhedsfremme og forebyggelse: På nuværende tidspunkt er der ikke overførselsadgang. Derfor søges der i forbindelse med nærværende budgetopfølgning særskilt om, at mindreforbruget ved regnskabsafslutningen overføres til 2013 til den fremadrettede udmøntning af kommunens sundhedspolitik. Opfølgning på servicemål i kvalitetskontrakten for 2012: Genoptræning Kvalitets- og resultatmålet for 2012 er en maksimal ventetid fra modtagelse af genoptræningsplan til iværksættelse på 14 dage. SSU har på mødet den 11.april 2012 godkendt nye kvalitetsstandarder, hvor tiden fra modtagelse af genoptræningsplan til start på genoptræning er sat til 5 hverdage. Statistikmodulet er fortsat under opbygning.

7 Det er på fortsat ikke muligt at trække nogle valide statistikker i systemet. Det opleves dog, at det er lykkedes at bringe ventetiden langt ned, men det er endnu ikke muligt at fremvise dokumentation. 2. Socialpolitik Samlet forventes et merforbrug på netto kr. Det indstilles, at budgetopfølgningen tages til efterretning og der søges følgende tillægsbevillinger: en tillægsbevilling på kr. der modsvares af en negativ tillægsbevilling på politikområdet administrativ organisation en tillægsbevilling på kr. til Analyse af det samlede kørselsområde og CSA finansieret af kassen Psykiatri: Budgetopfølgningen viser et forventet mindreforbrug på samlet kr. 2. budgetopfølgning 2012 viste et forventet mindreforbrug i 2012 på kr. Trods det positive resultat beskrev budgetopfølgningen dog flere opmærksomhedspunkter, som der ville blive fulgt op på i 3. budgetopfølgning. For det første har budgetopfølgningerne gennem hele 2012 vist udfordringer inden for forebyggende foranstaltninger efter SEL 85. Som tidligere beskrevet har udmøntningen af to vedtagne innovationsblokke på området vist sig vanskelig, idet forudsætningerne har ændret sig. Nærværende budgetopfølgning viser et stort set uforandret, forventet merforbrug. Etableringen af det døgndækkede botilbud har været et andet opmærksomhedspunkt. Budgettet for 2012 har alene indeholdt midler på kr. til dækning af lønudgifter i overgangsfasen indtil forventet fuld drift pr Den fulde drift er dog sket allerede fra Der er på den baggrund i efteråret 2012 tilført netto kr. til tilbuddet svarende til 5 måneders drift inkl. etableringsudgifter, men modregnet overgangsfasens ophør. Da etableringen bevirker sparede udgifter til køb af eksterne 107-tilbud er ressourcetilførslen sket fra myndighedsbudgettet. De kr. var ikke indregnet i 2. budgetopfølgning I løbet af efteråret er der ligeledes indskrevet to domsanbragte personer i eksternt 107-tilbud med en samlet forventet udgift på kr. i Disse udgifter var ikke indregnet i 2. budgetopfølgning. Det bemærkes, at der siden sidste budgetopfølgning er flyttet budgetmidler på samlet kr. fra myndighedsområdet uden overførselsadgang til det døgndækkede botilbud, hvor der er overførselsadgang. Behandling af alkohol- og stofmisbrug: Budgetopfølgningen viser et samlet forventet mindreforbrug på kr. De tidligere budgetopfølgninger i 2012 viste en forventning om at budgettet stort set ville balance ved årets slutning. I nærværende budgetopfølgning er det primært et fald i de forventede udgifter til dagbehandling i andre kommuner på stofmisbrugsområdet, der er årsagen til det forventede

8 mindreforbrug. I forrige budgetopfølgning var der forventet udgifter på kr., mens der på baggrund af de disponerede udgifter på nuværende tidspunkt ventes udgifter på kr. I forhold til Assens Misbrugscenter viser budgetopfølgningen på nuværende tidspunkt, at budgettet vil balancere ved årets udgang. Handicap: Samlet set forventes der et merforbrug på kr. på handicapområdet. Merforbruget fordeler sig således: Myndighed kr. CUA kr. CSA kr. I forhold til 2. budgetopfølgning 2012, er der på CSA og CUA genoprettet for kr. Merforbruget på CUA tages op til samlet vurdering i forbindelse med regnskabsaflæggelse for Der søges om tillægsbevillinger til: CSA: kr. Analyse af det samlede kørselsområde: kr. Børnehandicap En del børnehandicapsager er overgået til voksenhandicap. Derfor forventes et mindreforbrug på børnehandicap. Dog er der sket en lovændring vedr. SEL 42 Tabt arbejdsfortjeneste pr. 1. juli Ændringen betyder at ydelsesloftet på kr. pr. måned er hævet til kr. pr. måned, hvilket vil betyde øgede udgifter for kommunen. Så selvom der lige nu ser ud til at være et mindreforbrug på tabt arbejdsfortjeneste, kan det ikke forventes at gælde for sidste kvartal Myndighed voksenhandicap samt køb og salg af pladser Voksenhandicap udviser et mindreforbrug på kr. Køb og salg af pladser udviser et merforbrug på kr. På voksenhandicap hænger det bl.a. sammen med de sager der er overgået fra børnehandicap til voksenhandicap. På 108 længerevarende botilbud købes der to pladser mere end budgetteret. Det drejer sig om to pladser til autister, da Assens Kommune ikke selv har det tilbud. Her forventes der et merforbrug på kr. CUA Samlet set på CUA forventes der et merforbrug på kr. Ved 2. budgetopfølgning 2012 forventedes der et merforbrug på kr. Altså en forbedring på kr. Det forventede merforbrug er beregnet under følgende forudsætninger:

9 Vikarforbruget har de sidste tre måneder været noget lavere end først på året. Det forudsættes at denne tendens vil vare resten af år I denne budgetopfølgning er det forudsat, at forbruget af øvrig drift resten af året vil følge samme tendens som årets første 9 måneder. Det forventes at kun 65 % af budgettet til øvrig drift bliver brugt i I forbindelse med denne budgetopfølgning budgetomplaceres der midler fra et område, der ikke er underlagt decentraliseringsprincipperne til et område der er underlagt decentraliseringsprincipperne. Det drejer sig om kr. der budgetomplaceres fra Myndighed til CUA. Det vedrører særforanstaltninger på CUA og beløbet dækker 3. kvartal Beløbet er indregnet i budgetopfølgningen for CUA. På 85 korpset og 107 bostederne forventes budget 2012 at holde. CSA Duedalen Der forventes et merforbrug på kr. på Duedalen. Årsagen hertil er, at det forventes, at der sælges 2,9 pladser til andre kommuner i 2012, hvor der er budgetteret med salg af 4 pladser. Indtægter for salg af pladser indgår i Duedalens eget budget. Der er ingen tomme pladser på Duedalen. Den plads, der er budgetteret til salg til anden kommune, bebos af borger fra Assens Kommune. Statsrefusion Der forventes mindreindtægter på statsrefusion af udgifterne til sociale formål som følge af, at der forventes mindreudgifter på områderne der er refusionsgivende. Social: Samlet set forventes et merforbrug på kr. Tilbud til socialt udsatte På 107 midlertidigt botilbud for personer med særlige sociale problemer forventes et merforbrug på kr., det skyldes bl.a. at 1 borger er flyttet fra ophold på 110 forsorgshjem til 107 midlertidigt botilbud. Der forventes en besparelse på 110 forsorgshjem på kr. Vedr. tinglysningsafgift ved lån til betaling af ejendomsskatter forventes et mindreforbrug på kr. På området integration særlig indsats forventes et merforbrug på kr. Øvrige sociale formål Der forventes et merforbrug vedr. ansættelse af konsulent til aktivt medborgerskab / frivillighedskonsulent på kr. Der søges en tillægsbevilling på kr. modsvaret af en tilsvarende negativ tillægsbevilling til stabsfunktion Social og Sundhed. De kr. vedrørende analyse af det samlede kørselsområde, som der søges i tillægsbevilling i 2012, kan heller ikke forventes at være realiserbar i 2013 og overslagsårerne.

10 Forventet overførsel til 2013: Psykiatri: I forhold til de decentrale psykiatritilbud viser budgetopfølgningen, at der på nuværende tidspunkt forventes overført et samlet merforbrug på kr. fordelt med kr. på 107-botilbuddene og kr. på 104-aktivitetstilbuddene. Det bemærkes, at der arbejdes på at få nedbragt merforbruget, og at overførslerne således kan vise sig anderledes ved regnskabsafslutningen. Handicap: CUA Erhverv forventes at overføre et merforbrug på kr. De tværgående konti under CUA forventes at overføre et merforbrug på kr. Opfølgning på servicemål i kvalitetskontrakten for 2012: Attraktive psykiatritilbud: I Assens Psykiatricenter er der dags dato indskrevet i alt 63 personer, heraf er 29 personer under 35 år. I ungegruppen arbejdes der meget med de unges sociale forståelse og indlæring som et led i den samlede indsats, som retter sig imod arbejde og uddannelse. I efteråret 2012 blev arbejdet med ungegruppen udvidet til to dage om ugen. Psykiatricenteret arbejder løbende med at afdække og målrette indsatsen, så vi lever op til de behov og forventninger, som personer med en psykisk lidelse har. Psykiatricenteret målretter endvidere sin indsats imod gældende lovgivning bl.a. Pensionsloven (tilbud om skånejob) og Aktivloven, hvorfor Psykiatricenteret også indgår med de estimerede personalemæssige ressourcer i Projekt Brug for alle som Jobcenter Assens er hovedaktør på. Trivsel i botilbud for udviklingshæmmede: Status for målopfyldelse: Undersøgelsen er i gang. Der måles forsat i Handicap Tilfredshed med madordninger: Status for målopfyldelse: Assens Kommune har i foråret 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse af madordningen ved CUA, afdeling Pilebakken og afdeling Lindebjerg Allé. Sammenfatning af beboernes tilfredshed med smag og portionernes størrelse*: Morgenmad Frokost Aftensmad Tilfredshed med madens smag 96% 93% 79% Tilfredshed med portionernes størrelse 84% 83% 78% * Undersøgelsen er gennemført som interviews. Nogle beboere har haft vanskeligt ved at fastholde opmærksomheden omkring alle spørgsmålene. I nogle tilfælde har det daglige personale bistået med at tolke beboeres svar. Svarprocent 66%. 3. Sundhedsøkonomi I budgetopfølgningen ventes et samlet merforbrug på netto kr. i den aktivitetsbaserede medfinansiering under forudsætning af, at udviklingen på politikområdet følger de matematiske kalkulationer.

11 Budgetopfølgningen er baseret på afregningerne til og med august måned 2012 og beregnet på baggrund af de akkumulerede forbrugsprocenter i De akkumulerede forbrugsprocenter indikerer hvor langt forbruget forventes at være nået i de enkelte afregningsmåneder af året. Under de beskrevne forudsætninger viser budgetopfølgningen et noget andet resultat end den forrige budgetopfølgning, der viste et område stort set i balance. Til sammenligning viste 1. budgetopfølgning 2012 ligeledes et forventet merforbrug på kr. Det må således konstateres, at den aktivitetsbaserede medfinansiering har vist store udsving i løbet af året. Det er alene på det somatiske område, hvor medfinansieringsudgifterne er steget i forhold til den forrige budgetopfølgning. Årsagen til udsvingene ses i nedenstående tabel, der viser udviklingen i antal udskrivninger og antal ambulante ydelser/besøg i hhv og 2012, samt den procentvise afvigelse mellem de to år. Somatik Antal udskrivninger Antal ydelser/besøg Afv. i % Afv. i % Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December I alt Kilde: esundhed pr efterregistreringer vil kunne påvirke tallene for de enkelte måneder, primært i den sidste medtagne måned (her august). Som det fremgår, har det lave niveau i antallet af udskrivninger i første halvdel af 2012 sammenlignet med 2011 ikke varet ved. I juni var antallet på samme niveau som i 2011, og juli udviser en stigning. Da efterregistreringer for august måned endnu mangler, formodes antallet også her at nærme sig niveauet i På det ambulante område ses, at stigningen fra 2011 til 2012 i antallet af ambulante ydelser og besøg i starten af året fladede ud hen over foråret, hvorefter antallet fra juni måned 2012 igen er steget i forhold til niveauet i Det højere antal udskrivninger og ambulante ydelser hen over sommeren betyder en stigende medfinansieringsudgift. Budgetopfølgningen på dette område skal dog som altid tages med et vist forbehold, idet aktiviteten resten af året kan udvikle sig anderledes end forventet, idet budgetopfølgningen alene er baseret på 8 måneders afregning. Hertil kommer at området er karakteriseret ved en del

12 usikkerhed, bl.a. i forhold til efterregistreringer samtidig med at de afledte konsekvenser af sundhedsaftalerne i øvrigt ikke kendes. Opfølgning på servicemål i kvalitetskontrakten for 2012: Der er ingen servicemål i 2012 på politikområdet. 4. Ældre Budgetopfølgningen viser et forventet merforbrug på kr. i forhold til det korrigerede budget. Det indstilles, at der samlet gives en tillægsbevilling på kr. i 2012 vedrørende nedenstående, Det indstilles, at der gives en tillægsbevilling på kr. grundet manglende handlemulighed på beklædningsområdet i Dermed anmodes midlerne tilbageført i henhold til aftale omkring indkøbsbesparelser. Mange af delområderne indenfor politikområdet Ældre viser udsving, men følgende er væsentlige i forhold til overførslerne til driftsåret 2013 drift og ledelse af funktionsområderne, hjemmeplejen samt daghjem og aktivcentrene. Drift og ledelse af funktionsområderne Delområdet drift og ledelse af funktionsområderne forventer et merforbrug på kr., som skal overføres til Merforbruget skyldes, at der er indkøbt nøglebokse og nødkald. Hjemmeplejen Hjemmeplejen oplever på nuværende tidspunkt en stigning i visitationen set i forhold til samme periode Den øgede visitation medfører, at hjemmeplejegrupperne ansætter mere personale til varetagelse af dag og aftenopgaverne. Den øgede ansættelse sker på baggrund af Byrådets vedtagne tildelingsmodel. Det visitationsniveau der ses på nuværende tidspunkt indikerer, at der leveres timer i år i dag og aftentimerne, men der er kun budgetlagt med timer. Den øgede visitering skyldes flere faktorer, men de primære årsager er følgende; Nedlukning af plejeboligenheden Hørvangen/Kildevangen. Denne nedlukning var budgetlagt til ultimo 2012 og med en budgetforøgelse i 2013 til hjemmeplejen på kr. Lukningen er gennemført tidligere end budgetlagt. Der er borgere under 65, hvor pårørende tidligere har fået for tabt arbejdsfortjeneste, som nu er visiteret til hjemmepleje Det almindelige udsving i behov for hjemmepleje Der søges på nuværende tidspunkt ikke om en tillægsbevilling i forhold til den øgede visitering, men derimod omplaceres mindreforbruget fra plejeboligenheden Hørvangen/Kildevangen til hjemmeplejen.

13 Daghjem og aktivcentrene Det anvendte lønforbrug indenfor de demente daghjem stemmer overens med det afsatte budget. Indtægtsniveauet er ligeledes i balance i forhold til budgettet. Men der forekommer et merforbrug indenfor delområdet, idet transportudgifterne på nuværende tidspunkt indikerer en merudgift på kr. Lønforbruget indenfor de almene daghjem er lavere end budgetteret qua lukningen af daghjemmet på Kildebakken, og der ses endvidere et højere indtægtsniveau end budgetlagt. Samlet giver dette et estimeret mindreforbrug på kr. Udgiften til kørsel er derimod blevet markant større end tidligere, idet nedlukning af Kildebakken har medført længere køreruter. De længere køreruter bliver hermed væsentlig dyrere på baggrund af de indgåede kørselsaftaler. Der træder nye kørselsaftaler i kraft medio Samlet estimeres det, at almene daghjem vil have en merudgift på kr. Aktivcentrene forventer et merforbrug på kr. Samlet set søges der ikke om tillægsbevilling i forhold til de afvigende delområder indenfor politikområdet Ældre. Opfølgning på servicemål i kvalitetskontrakten for 2012: Borgeren oplever sammenhæng i udførelse af de visiterede indsatser, samt de leveres af få medarbejdere. Analyse af hvor få forskellige medarbejdere, der kan forventes hos den enkelte borger pr. måned, ud fra antal visiterede besøg pr. døgn. 75 % af borgerne får leveret indsatser af det laveste forventede antal medarbejdere. 40 % af borgerne oplever sammenhæng i udførelse af de visiterede indsatser, samt de leveres af få medarbejdere. Ovenstående bliver der arbejdet målrettet med i de enkelte hjemmeplejeteams, i forhold til planlægningen af visiterede indsatser, men projektet er først opstartet primo Sikringsydelser Samlet viser budgetopfølgningen et merforbrug på kr. Sundhedsudgifter Samlet viser sundhedsudgifter et merforbrug på kr. Begravelseshjælp forventes at vise et mindreforbrug på kr., befordring til læge og speciallæge forventes at vise et merforbrug på kr. Personlige tillæg

14 Samlet viser opfølgningen et mindreforbrug på kr. Der er et mindre forbrug på helbredstillæg vedr. tilskud til briller og medicin. Førtidspension Samlet forventes et merforbrug på kr. Førtidspension med 50% refusion viser et merforbrug på kr. Vedr. betalinger til og fra kommuner forventes et merforbrug på ca. 324.ooo kr. Derudover forventes et merforbrug på ca kr. til førtidspension med 50% refusion. Førtidspension med 35% refusion tilkendt før viser et merforbrug på kr. Der er budgetteret med et netto afgang på 30 personer, i øjeblikket forventes en netto afgang på 26 personer. Førtidspension med 35% refusion tilkendt efter viser et mindreforbrug samlet på kr. Vedr. betalinger til og fra kommuner forventes et merforbrug på ca kr. I budgettet er der forudsat en tilgang på 100 personer. Budgetopfølgningen viser, at den samlede tilgang forventes at blive på 81 personer. Det betyder en forventet besparelse på kr. Antal personer er beregnet på baggrund af det faktiske antal modtagere pr. 30/9-2012, tillagt et skøn over antal tilkendelser de sidste 3 måneder. Pr. 31/ forventes at være 993 personer. Sociale formål Der forventes et mindreforbrug vedr. hjælp til enkeltudgifter og flytning på kr. Boligstøtte Samlet forventes et merforbrug på kr. vedr. boligsikring.

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 31. marts 2013

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 31. marts 2013 Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 31. marts 2013 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social- og Sundhedsudvalget og Job- og Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. juni 2012

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social & Sundhed, at der forventes et mindreforbrug på i alt

Læs mere

Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010

Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010 Samlenotat for Social & Sundhed 4. budgetopfølgning pr. 30. september 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social & Sundhed, at der forventes et mindreforbrug på i alt 43.073.000

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked 3. budgetopfølgning pr. 30. september 2013

Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked 3. budgetopfølgning pr. 30. september 2013 Samlenotat for Social, Sundhed og Arbejdsmarked 3. budgetopfølgning pr. 30. september 2013 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Social- og Sundhedsudvalget og Job- og Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførsel 0 Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 807

10 Beskæftigelsesindsats/Overførsel 0 Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 807 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 17,61 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.11. En del udgifter afholdes imidlertid ikke månedligt,

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Samlenotat for Økonomiudvalget - 1. budgetopfølgning pr. 30. juni 2014.

Samlenotat for Økonomiudvalget - 1. budgetopfølgning pr. 30. juni 2014. Samlenotat for Økonomiudvalget -. budgetopfølgning pr. 30. juni. Samlet set viser budgetopfølgningen for Økonomiudvalget, at der forventes et mindreforbrug på.00.000 kr. Netto 000 kr. regnskab Økonomiudvalg

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Ansøgninger om ikke at få overført underskud

Ansøgninger om ikke at få overført underskud Ansøgninger om ikke at få overført underskud Nedenstående skema benyttes. Alle hvide felter udfyldes. Verninge Skole og SFO 830.000 kr. svarende til 12,7% (heraf 503.000 kr. over 5%) Skolen har haft underskud

Læs mere

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto.

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto. Notat om: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 21. april Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon

Læs mere

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Mio. kr., netto Oprindeligt * Tillægsbevillinger * Omplaceringer Korrigeret Regnskab Afvigelse til korr. Budget * Jobcenter området 505,2-38,5 0,0 466,7 466,5-0,2

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg

Budgetområde: 619 Sundhed og Omsorg Regnskab Kerneydelserne på Sundhed og Omsorgs område er pleje, omsorg, træning og aktivering af ældre og handicappede. Afgørelse om og levering af de forskellige ydelser er organiseret efter en såkaldt

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Baggrundsnotat for besparelser på beskæftigelses- og Integrationsområdet

Baggrundsnotat for besparelser på beskæftigelses- og Integrationsområdet Bilag 1 Baggrundsnotat for besparelser på beskæftigelses- og Integrationsområdet 10. juni 2010 Budgettet på Beskæftigelses- og Integrationsområdet er gennemgået, med henblik på at finde mulige besparelser

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Om politikområdet Der beskrives ikke fokusområder og effektmål for politikområdet, pensioner og boligstøtte. I stedet beskrives opgaver og opgavefordeling i forbindelse med etablering af Udbetaling Danmark.

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10-2015 på Social- og Sundhedsudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/10- på Social- og Sundhedsudvalgets område. (De to første sider er et resume af bemærkningerne, efterfølgende sider specifikation af samme). s * 1.000 DKK 0025

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet

Udvalget for Arbejdsmarkedet Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning November Holbæk Kommune I denne sidste budgetopfølgning for kan vi se, at de ting vi har sat i gang for at sikre at driftsudgifterne ikke bliver

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Resultatrapport 4/2012

Resultatrapport 4/2012 Resultatrapport 4/2012 Resultater på ældreområdet Denne resultatrapport giver en status på udviklingen i udgifter og indsatser på området samt de effekter, der kommer ud af indsatserne og udgifterne. Rapporten

Læs mere

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti samt aktivitetsbestemtmedfinansiering 20. juli 2012 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: 2012/0062713-1 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges Bilag 2: Oversigt over afvigelser SERVICE I ALT (INKL. UDGIFTSNEUTRALE AFVIGELSER OG DUT) Udvalg Afvigelse TB søges Magistraten 5.543 10.504 Drifts- og Forsyningsudvalget 522 522 Undervisningsudvalget

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Pr. ultimo marts 2016 Social- og sundhedsudvalget Social- og sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Forventet Anmodning Social- og Sundhedsudvalg 699.398 699.600 141.567 696.996-2.604-3.441

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer 7. november 2013 Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer Resumé Efter 18 måneder på ledighedsydelse har mange fleksjobvisiterede mistet troen på at komme i job og samtidig modtager kommunen

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget Notat om: pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 15. juli Til: - J. nr.: 15/007728-001 pr. ultimo juni Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives et overblik

Læs mere

Social- og arbejdsmarked

Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked udgør 9,2 % af de kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. Budget 2010 Andel i pct. Faste ejendomme 223

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse Notat om: pr. ultimo december - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 19. januar 2016 J. nr.: 16/000536-002 pr. ultimo december Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme: Sundhed og forebyggelse SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 3428 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Sagsid: 00.30.14-G01-10-16 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2016 for bevillingsramme:

Læs mere

Sundheds- og forebyggelsesudvalget

Sundheds- og forebyggelsesudvalget Side 1 af 8 Acadresag: /30571 20 Sundheds- og forebyggelsesudvalget Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser I 20 var afregningen vedr. kommunal medfinansiering betydeligt højere end

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Udvalget for Voksne og Sundhed

Udvalget for Voksne og Sundhed 17. november 2010 Udvalget for Voksne og Sundhed Den lineære forbrugsprocent ved udgangen af oktober er 83,3%. Nærværende notat kommenterer oktober måneds Ledelsesrapport samt Nøgletalsrapport. Notatet

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 217 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 28-217 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Vurderingen fra Jobcentret er, at der skal etableres mellem 80 til 100 seniorjob i Assens Kommune i 2013.

Vurderingen fra Jobcentret er, at der skal etableres mellem 80 til 100 seniorjob i Assens Kommune i 2013. Personalepolitiske og økonomiske overvejelser vedr. seniorjob Assens, den 6. marts 2013/CB 1. Formål Nedenfor følger en beskrivelse af krav og forventninger til kommunale seniorjob og herunder økonomien,

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1.

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1. Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 73%, lidt mindre end forventet på 75% Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -3.139 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens 2010k3 2010k4 2011k1 2011k2 2011k3 2011k4 2012k1 2012k2 2012k3 2012k4 2013k1 2013k2 2013k3 2013k4* Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Tillægsreferat Dato 02. december 2015 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 16:00 Sluttidspunkt 18:15 Mødelokale 2, Vordingborg Rådhus John Pawlik, Kurt Johansen,

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer opfølgning pr. 30. juni - Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto.

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere