Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt"

Transkript

1 Økonomisk politik Den statslige aktivitetsafhængige pulje i 2007 Regeringen og Danske Regioner indgik den aftale om regionernes økonomi i Hovedlinierne i aftalen er beskrevet i budgetvejledningspunktet Aftale om regionernes økonomi 2007, som er udsendt den Den statslige aktivitetsafhængige pulje indgår som en del af finansieringen i regionernes økonomi på sundhedsområdet. Principperne for puljen og baseline for 2007 er fastsat i bilag 1 til økonomiaftalen for 2007: Principper for udbetaling af penge fra den statslige, aktivitetsbestemte pulje og baseline i Der gives her en nærmere beskrivelse af den aktivitetsafhængige pulje, herunder forudsætningerne for udformningen af puljen, fastlæggelsen af baseline for 2007 og den kommunale medfinansiering af den statslige aktivitetsafhængige pulje. 1.Dækningsområde for den statslige aktivitetsafhængige pulje Dækningsområdet for den statslige aktivitetsafhængige pulje er uændret i forhold til den nuværende puljeordning (den såkaldte løkkepose ). Det betyder, at puljemidlerne vedrører al somatisk sygehusbehandling, der foregår ambulant eller under indlæggelse, og som finansieres af en sygehusregion ved egne eller fremmede sygehuse, på private klinikker, udvalgte behandlinger i speciallægepraksis mv. Dog er en række mindre områder undtaget, jf. bilag 1 til aftalen. 2. Udformning af den aktivitetsafhængige pulje Den statslige aktivitetsafhængige pulje til sundhedsområdet udgør mio. kr. i Det svarer til 3,6 pct. af regionernes sundhedsudgifter i Puljen består af: den nuværende statslige aktivitetsafhængige pulje på mio. kr. (07-pl). en omlægning af eksisterende bloktilskud på mio. kr. (07-pl) til pulje. tilførsel af nye midler fra økonomiaftalen 2007 på 200 mio. kr. (07-pl). Størstedelen af puljen er således alene en teknisk omlægning af nuværende midler. Det er forudsat, at aktivitetsmidlerne fra det gamle bloktilskud udbetales med 100 pct. DRG-værdi, mens der vil være en 70 pct. afregning for den nuværende pulje og for de nye midler i puljen. Omlægningen af puljen og tilførslen af nye midler illustreres i figur 1. Figurens grå område viser den forventede aktivitet 2006 sammenholdt med det forventede regnskab Den viste omlægning af bloktilskuddet (100 pct. DRG-værdi) og den nuværende aktivitetspulje på 1,4 mia. kr. (70 pct. DRG-værdi) tydeliggør, at der er tale om gamle midler og gammel aktivitet set i forhold til Kontaktperson: Marianne Skoven, tlf , msk@regioner.dk

2 Figur 1: Illustration af aktivitetspuljen i 2007 Økonomi FR 07 FR 06 Nye midler: 200 mio. kr. 70 pct. Nye midler: 250 mio. kr. 100 pct. Gammel pulje: 1,4 mia. Omlægn: 1,2 mia. 100 pct. 70 pct. 10 pct. KMF Side 2 Gamle midler O ml æ gn. 2 mi a. kr. Produktivitet Nuværende aktivitetsniveau FA 06 FA 07 Produktivitet 70 pct. Aktivitet I figuren vises også den forventede aktivitet 2007 sammenholdt med det forventede regnskab Det er i aftalen for 2007 forudsat, at 250 mio. kr. af de 725 mio. kr., der er afsat til et generelt løft til sundhedsområdet i 2007, vil påvirke aktivitetsniveauet i sygehusvæsenet. De 250 mio. kr. skal derfor indregnes i den forudsatte aktivitet i Herudover er der i aftalen givet 200 mio. kr. direkte til aktivitetspuljen i Midlerne skal afregnes med 70 pct. af DRG-værdien, illustreret i figuren ved en linie med en hældning, der ligger under de 45 grader. 3. Produktionsværdi 2007 Aftalen fastlægger en klar sammenhæng mellem aktivitet og økonomi. Inden for de givne økonomiske rammer er der plads til en vækst i aktiviteten på sygehusene på 3,4 pct. i 2006 og 3,0 pct. i Der er endvidere forudsat en produktivitetsudvikling på 2,0 pct. i den statslige aktivitetsafhængige pulje i Med et aktivitetsniveau i 2005 på mio. kr. (opgjort i takstsystem 06, 07-pl) og med de givne forudsætninger er det således muligt at beregne en teknisk produktionsværdi i 2006 og den endelige produktionsværdi i Produktionsværdien udgør mio. kr. i 2006, mens produktionsværdien for 2007 beregnes til mio. kr. under forudsætning af, at hele den aktivitetsafhængige pulje bliver brugt, jf. beregningerne i bilag 1.

3 Side 3 4. Produktivitetskrav For at regionerne kan opnå deres andel af puljen i 2007 skal de som nævnt opfylde et krav om en produktivitetsudvikling på 2,0 pct. i Produktivitetskravet består dels af et produktivitetskrav til baseline på 1,9 pct., markeret ved den sorte streg i den grå boks i figur 1, dels af kravet om 70 pct. afregning på de nye midler, markeret ved den sorte streg yderst til højre i figur 1. Endelig er der et produktivitetskrav i omlægningen af bloktilskuddet på 1,9 pct. De tre elementer giver et samlet produktivitetskrav i den statslige aktivitetsafhængige pulje på 2,0 pct. Kravet er det samme for alle regioner. I tabel 1 vises elementerne i produktivitetskravet fordelt på regioner. Der henvises til bilag 1 for forudsætningerne for beregningerne. Tabel 1: Produktivitetskrav i den statslige aktivitetsafhængige pulje 2007-pl Krav vedr. omlægn. af bloktil- pct mio. kr., kurs vitets-krav Baselinekrav 1,9 Nye midler i 2007 Samlet produkti kr. skud Samlet prod. krav i pct. af PV06 Nordjylland ,0 Midtjylland ,0 Syddanmark ,0 Hovedstaden ,0 Sjælland ,0 I alt ,0 Kilde: Økonomiaftalen for 2007 samt egne beregninger. 1 Produktivitetskrav på 1,9 pct. i forbindelse med omlægning af bloktilskud på mio. kr. (07-pl). Kravet er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for Produktivitetskrav på 1,9 pct. af en beregnet baseline på mio. kr. (07-pl) 3 Vækst i aktivitetspulje på 200 mio. kr. afregnes med 70 pct. af DRG-værdien. (07-pl). Kravet er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for Fastlæggelse af baseline 2007 I forbindelse med økonomiaftalen er der i bilag 1 fastlagt en foreløbig baseline for Baseline 2007 er beregnet på baggrund af den faktiske aktivitet 2005 og under forudsætning af en vækst i aktiviteten på 3,4 pct. i 2006 og 3,0 pct. i 2007 og et produktivitetskrav på 2,0 pct. i Den foreløbige baseline er opgjort til mio. kr. (opgjort i takstsystem 2006, 07-pl). Tabel 2 viser beregningen af den foreløbige baseline Baseline opgøres som produktionsværdien 2007 fratrukket den statslige aktivitetsafhængige pulje i Da den faktisk realiserede aktivitet for 2006 endnu ikke er kendt, er baseline her fordelt efter den forventede produktionsværdi i 2006 beregnet ud fra aktiviteten i 2005, jf. kolonne 7 i tabel 2.

4 Tabel 2: Fastlæggelse af foreløbig baseline pl kr. Produktionsværdi Gamle aktivitetsafh. pulje, kurs 70 2 Omlægn. af bloktilskud 3 Nye midler: 200 mio. kr., kurs 70 4 Side 4 Baseline 2007 Baseline 2007 fordelt efter PV Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland I alt Kilde: Økonomiaftalen for 2007 samt egne beregninger. 1 Produktionsværdien er beregnet som beskrevet i afsnit Den gamle aktivitetsafhængige pulje på mio. kr. (07-pl) afregnes til 70 pct. af DRG-værdien. Puljen er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for Omlægningen af bloktilskud på mio. kr. afregnes til 100 pct. af DRG-værdien. Puljen er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for Vækst i aktivitetspulje på 200 mio. kr. afregnes med 70 pct. af DRG-værdien. Puljen er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for Baseline 2007 skal ifølge aftalen fordeles mellem regionerne med en nøgle, der svarer til deres faktisk realiserede aktivitet i Da aktiviteten ikke kendes på nuværende tidspunkt, er baseline her fordelt ud fra den tekniske produktionsværdi i Sundhedsstyrelsen beregner den endelige baseline for 2007 i marts Der kan ske ændringer i forhold til nye registreringer, takstændringer i takstsystem 2007, samt for puljer afsat på finansloven for Regionerne har ligesom i den gamle ordning mulighed for at få foretaget korrektioner af baseline i henhold til Indenrigs- og Sundhedsministeriets retningslinier. 6. Den kommunale medfinansiering af den statslige aktivitetsafhængige pulje Reglerne for den kommunale medfinansiering indebærer, at kommunerne også skal medfinansiere den aktivitet, som vedrører den statslige aktivitetsafhængige pulje. Det er i økonomiaftalen for 2007 forudsat, at taksterne for de statslige aktivitetsafhængige midler bliver nettoficeret, så taksterne også inkluderer den kommunale medfinansiering. En del af den statslige aktivitetsafhængige pulje udbetales derfor direkte til kommunerne, hvorefter kommunerne betaler pengene til regionerne som en del af den kommunale medfinansiering. I forbindelse med økonomiaftalen for 2007 er der lavet en beregningsprocedure for, hvorledes konkrete ændringer i regionernes aktivitets- og udgiftsforudsætninger skal omsættes i den kommunale medfinansiering: kommunerne modtager 14,35 pct. af en aftalt realvækst i regionerne, såfremt realvæksten omsættes i aktivitet i sygehusvæsenet.

5 Side 5 kommunerne modtager 14,35 pct. divideret med det relevante takstniveau, såfremt realvæksten tilføres den statslige aktivitetsafhængige pulje. Der er lavet tilsvarende nøgler for psykiatri og sygesikringsområdet. Det er aftalt, at nøglerne skal genberegnes årligt med udgangspunkt i det mest aktuelle grundlag. Kommunernes andel af den aftalte realvækst i den statslige aktivitetsafhængige pulje på 200 mio. kr. i 2007 bliver efter regnereglen 41 mio. kr. Tilsvarende er kommunernes andel af den aftalte realvækst i bloktilskuddet vedr. øvrige sygehuse 36 mio. kr., idet det er forudsat, at 250 mio. kr. af realvæksten kan omsættes i aktivitet i sygehusvæsenet. 1 Den kommunale andel af den statslige aktivitetsafhængige pulje udgør i alt 513 mio. kr., jf. tabel 3. En del af midlerne blev fastlagt i DUT-aftalen fra september Det indgik dog ikke i aftalen, hvor stor en del af den kommunale medfinansiering, som vedrører den statslige aktivitetsafhængige pulje. For at kunne fastlægge den kommunale medfinansiering af den statslige aktivitetsafhængige pulje er samme regneregel derfor anvendt på den gamle aktivitetsafhængige pulje, på omlægningen af bloktilskud, og på løftet fra 2003 til Tabel 3: Regionernes og kommunernes andel af den statslige aktivitetsafhængige pulje kr., 07-pl Regionernes andel af aktivitetspuljen Kommunernes andel af aktivitetspuljen heraf fra puljeløft i heraf løft fra vækst fra 2003 til 2006 (del af DUT-aftale) heraf fra omlægning af bloktilskud (del af DUT-aftale) heraf fra 03-aktivitets pulje på 1049 mio. kr. (937 mio. i 03-pl) (del af DUT-aftale) Den statslige aktivitetsafhængige pulje, i alt Kilde: Økonomiaftalen for 2007, DUT-aftale, september 2005, samt egne beregninger 1 Bemærk, at den aftalte realvækst vedr. øvrige sygehuse indgår i bloktilskuddet og derfor ikke er med i tabel 3, der alene omhandler den kommunale medfiansiering af den statslige aktivitetsafhængige pulje.

6 Bilag 1: De beregningsmæssige forudsætninger Tabel 1-3 viser de beregningsmæssige forudsætninger, der ligger bag tallene i budgetvejledningspunktet. Tabel 1: Produktionsværdi pl Produktionsværdi 2005 (a) Vækst 3,4 pct. i 2006 (b) (b)=(a)*3,4 pct. Produktionsværdi 2006 (c ) (c )=(a)+(b) Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland I alt (a): Kilde LPR dk06_05 pr. 10. april Aktivitet i det offentlige, private, udlandet samt speciallægepraksis som er omfattet af den statslige aktivitetsbestemte pulje. (b) Der er i økonomiaftalen forudsat en vækst på 3,4 pct. fra 2005 til (c) Produktionsværdien 2006 er summen af (a) og (b). Tabel 2: Produktivitetskrav på baseline 2007-pl Produktionsværdi 2006 tetspulje på Tidligere aktivi- mio. kr. (70 pct.) (b) (a) Omlagt bloktilskud mio. kr. inkl. prod. krav (c) Pulje, som produktivitetskravet skal tages af (d) Produktivitetskrav 1,9 pct. på baseline (e) Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Sjælland I alt (b) Puljen er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for (c) Bloktilskuddet inkl. produktivitetskrav på 1,9 pct. er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for (d) Produktivitetskravet skal tages af summen af (d) = (a) + (b) + (c). Kontaktperson: Marianne Skoven, tlf , msk@regioner.dk

7 Tabel 3: Endelig produktionsværdi 2007 ved opnåelse af hele puljen pl Produktions-værdi 2006 (a) Produktivitetskrav på omlagt bloktilskud på mio. kr. (b) Produktivitetskrav 1,9 pct. på baseline (c) Generelt løft på 425 mio. kr. i 2007, heraf 250 til aktivitet (d) Nye midler i kurs 0,7 (e) Endelig PV 2007 ved opnåelse af pulje (f) Side 7 Realvækst i aktiviteten i modellen (g) Nordjylland ,0 Midtjylland ,0 Syddanmark ,0 Hovedstaden ,0 Sjælland ,0 I alt ,0 (b) Produktivitetskravet er beregnet som 1.231*0,019/1,019. (c) For beregning af produktivitetskrav, jf. tabel 2 i bilaget. (d) Midlerne er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for (e) De nye midler er fordelt efter en foreløbig bloktilskudsnøgle for (f) Den endelige produktionsværdi 2007 er beregnet som summen af (a) til (e). (g) Realvæksten er beregnet som ((f)-(a))*100/(a).

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2007 Udsendt

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2007 Udsendt Dokumentnr. 35553/07 De statslige aktivitetsafhængige puljer i 2008 Regeringen og Danske Regioner indgik den 11-06-2007 aftale om regionernes økonomi i 2008. Hovedlinierne i aftalen er beskrevet i punktet

Læs mere

Aktivitetspuljen 2017

Aktivitetspuljen 2017 Aktivitetspuljen 2017 Regeringen og Danske er indgik den 9. juni 2016 aftale om regionernes økonomi for 2017 (ØA17). Principperne for udbetaling af den statslige, aktivitetsbestemte pulje og fastsættelse

Læs mere

Aktivitetspuljen 2018

Aktivitetspuljen 2018 NOTAT Aktivitetspuljen 2018 07-07-2017 EMN-2017-02702 1060187 Thomas Ljungberg Jørgensen Regeringen og Danske Regioner indgik den 6. juni 2017 aftale om regionernes økonomi for 2018 (ØA18). Principperne

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning Regeringen og Danske Regioner indgik den aftale om regionernes økonomi for 2009.

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning Regeringen og Danske Regioner indgik den aftale om regionernes økonomi for 2009. Dokumentnr. 37584/08 Kommunal medfinansiering 2009 Regeringen og Danske Regioner indgik den 14-06-2008 aftale om regionernes økonomi for 2009. Den kommunale medfinansiering er en af regionernes finansieringskilder

Læs mere

Regionernes budgetter i 2010

Regionernes budgetter i 2010 Kapitel 2 11 Regionernes budgetter i 2010 Regionerne vedtog i september 2009 deres budgetter for 2010. Regionerne holdt sig for fjerde år i træk inden for det udgiftsniveau, der blev aftalt i økonomiaftalen

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2017

Kommunal medfinansiering 2017 Side 1 Kommunal medfinansiering 2017 Regeringen og Danske Regioner indgik den 9. juni 2016 aftale om regionernes økonomi for 2017 (ØA17). Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2009 og 2010

Kommunal medfinansiering 2009 og 2010 Dokumentnr. 32942/09 Kommunal medfinansiering 2009 og 2010 Regeringen og Danske Regioner indgik den 13-06-2008 aftale om regionernes økonomi for 2010. Denne økonomiske vejledning omhandler midtvejsreguleringen

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2018

Kommunal medfinansiering 2018 NOTAT Kommunal medfinansiering 2018 07-07-2017 EMN-2017-02702 1060463 Thomas Ljungberg Jørgensen Regeringen og Danske Regioner indgik den 6. juni 2017 aftale om regionernes økonomi for 2018 (ØA18). Denne

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2016

Kommunal medfinansiering 2016 Side 1 Kommunal medfinansiering 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik den 20. august 2015 aftale om regionernes økonomi for 2016. Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale

Læs mere

Anvendelse af DRG: Produktivitet. DRG Konference - undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017

Anvendelse af DRG: Produktivitet. DRG Konference - undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017 Anvendelse af DRG: Produktivitet DRG Konference - undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017 Opgørelse af produktivitet DRG- og DAGSproduktionsværdi Somatisk sygehusproduktion Tilrettede driftsudgifter

Læs mere

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi N O T A T 27-06-2016 Sag nr. 16/1332 Dokumentnr. 32066/16 Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 9. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi 07-07-2017 EMN-2017-03127 1070218 Sanne Nørgaard Laursen Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 6. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2014

Kommunal medfinansiering 2014 Side 1 Kommunal medfinansiering 2014 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. juni 2013 aftale om regionernes økonomi for 2014. Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale medfinansiering

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011 Aftale om regionernes økonomi i 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2012

Kommunal medfinansiering 2012 Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Kommunal medfinansiering 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Den 1. januar 2012 træder den nye

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2013

Kommunal medfinansiering 2013 Side 1 Kommunal medfinansiering 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Den 1. januar 2012 trådte den nye ordning for kommunal medfinansiering

Læs mere

DEN STATSLIGE AKTIVITETSPULJE

DEN STATSLIGE AKTIVITETSPULJE DEN STATSLIGE AKTIVITETSPULJE DRG konference - kursusdag d.28. oktober 2015 Ina Willaing Tapager & Mathilde Louise Barington Meraktivitet@ssi.dk meraktivitet@ssi.dk OVERBLIK DRG-systemet Grupperingslogik

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 I efteråret 2007 vedtog de fem regioner deres andet årsbudget budgetterne for 2008. Alle budgetter blev vedtaget med meget brede flertal i regionsrådene. Og budgetterne

Læs mere

Regionernes budgetter for 2011

Regionernes budgetter for 2011 Regionernes budgetter for 2011 I oktober 2010 vedtog samtlige regionsråd budgettet for 2011. Det var en udfordrende proces for alle regioner, da de fortsat stod i en økonomisk vanskelig situation med store

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2009 I efteråret 2008 vedtog regionsrådene budgetterne for 2009. Budgetterne ligger for tredje år i træk inden for den aftalte udgiftsramme med regeringen. Budgetterne

Læs mere

Cirkulære om statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2017 til regionernes sygehusvæsen m.v.

Cirkulære om statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2017 til regionernes sygehusvæsen m.v. CIR1H nr 10374 af 21/12/2016 Udskriftsdato: 7. juni 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældreministeriet, j.nr. 1609610 Senere ændringer til forskriften CIR1H nr

Læs mere

Beskrivelse og vurdering af incitamentsvirkninger i regionerne

Beskrivelse og vurdering af incitamentsvirkninger i regionerne Beskrivelse og vurdering af incitamentsvirkninger i regionerne MAJ 2015 KL Danske Regioner Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet Indledning I økonomiaftalen

Læs mere

Kapitel 3. Regionernes takststyringsmodeller

Kapitel 3. Regionernes takststyringsmodeller Kapitel 3. Regionernes takststyringsmodeller Takststyring er blevet brugt i regionerne fra første dag, regionerne overtog ansvaret for det danske sundhedsvæsen. Baggrunden var, at takststyring eksplicit

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012 Aftale om regionernes økonomi i 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK

STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK Ledelse og Udvikling Dato: 5. september 2018 Sagsbehandler: Morten Jessen-Hansen Direkte tlf.: 7376 7753 E-mail: mjh@aabenraa.dk STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK

Læs mere

Budgetseminar den 26. april 2016

Budgetseminar den 26. april 2016 Budgetseminar den 26. april 2016 Byrådet og HovedMed Aktivitetsbestemt medfinansiering v/martin Gils Andersen Den kommunale medfinansiering af sundhedvæsenet Den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet

Læs mere

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 NOTAT Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. september 2019 aftale om regionernes økonomi for 2020 (ØA20). Denne vejledning beskriver beregningen

Læs mere

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 NOTAT Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 Overenskomsten indgået mellem PLO og RLTN giver mulighed for decentralisering af sygebesøg og samtaleterapi svarende

Læs mere

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Læs mere

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 5. juni aftale om regionernes økonomi for 2019. Aftalen mellem regeringen og KL blev indgået

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 20. Region Midtjylland Status om beregning af basislinierne for hospitalerne i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. juni 2007 Punkt nr. 22 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsøkonomi Skottenborg

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2009 Udsendt juni 2009

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2009 Udsendt juni 2009 Aftale om regionernes økonomi i 2010 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 13. juni 2009 aftale om regionernes økonomi for 2010. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under Regionernes økonomi.

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Til: Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2010 Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50

Læs mere

Oplæg: Sundhedsområdets økonomi DRG-/DAGS-systemet Kommunal medfinansiering

Oplæg: Sundhedsområdets økonomi DRG-/DAGS-systemet Kommunal medfinansiering Oplæg: Sundhedsområdets økonomi DRG-/DAGS-systemet Kommunal medfinansiering Ældre- og Sundhedsudvalget, den 1. september 2015 Konsulent Niels E. Kristensen Innovationscenter for Sundhed og Omsorg Overskrifter

Læs mere

Aktivitetsbestemt kommunal medfinansiering

Aktivitetsbestemt kommunal medfinansiering Center for Sundhed & Pleje Aktivitetsbestemt kommunal medfinansiering Et indblik i modellen Et overblik over Faxe Kommune sammenlignet med det øvrige Danmark April 2015 1 Kommunal medfinansiering/finansiering

Læs mere

Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007

Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007 REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 23. september 2008 Sag nr. 1 Emne: Endeligt regnskab 2007 for Region Hovedstaden og Revisionsberetning 2007 Bilag 14 (Notat af 12. september 2008 om Region Hovedstadens

Læs mere

1. Finansieringssystemet for regionerne

1. Finansieringssystemet for regionerne Indhold 1. Finansieringssystemet for regionerne...4 1.1. Strukturreformen...4 1.2. Finansiering af sundhedsområdet...5 1.3. Finansiering af regionernes udviklingsopgaver...7 2. Regionernes indtægter i

Læs mere

Regionernes takststyringsmodeller

Regionernes takststyringsmodeller Apendiks 119 Regionernes takststyringsmodeller Regionsrådene styrer produktionen på sygehusene gennem de vedtagne takststyringsmodeller. Modellerne er grundlæggende konstrueret ens, men har forskellige

Læs mere

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 Ny model for kommunal medfinansiering Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 1 Baggrund Kommunal medfinansiering blev indført i 2007 for at give kommunerne et større (økonomisk) incitament til at

Læs mere

Anvendelse II. Jónas Thor Björnsson Koncernøkonomi, Region Midtjylland.

Anvendelse II. Jónas Thor Björnsson Koncernøkonomi, Region Midtjylland. Anvendelse II Jónas Thor Björnsson Koncernøkonomi, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Anvendelse Data fra landspatient registreret bruges til Opfølgning på baseline Udbetaling af aktivitetspuljen

Læs mere

Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013

Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013 Region Sjælland Koncernøkonomi Enheden for Analyse og Afregning 25. juni 2013 Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013 Den kommunale medfinansiering

Læs mere

Aktivitetsbestemt Kommunal medfinansiering

Aktivitetsbestemt Kommunal medfinansiering Center for Sundhed & Pleje Aktivitetsbestemt Kommunal medfinansiering Et indblik i modellen Et overblik over Faxe Kommune 1 Kommunal medfinansiering/finansiering Generelt om modellen bag Kommunal medfinansiering/finansiering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering UDKAST Fremsat den xx. januar 2010 af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Justering af opgørelse af det socioøkonomiske udgiftsbehov

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015

Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015 Region Sjælland Koncernøkonomi Analyse og Afregning Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015 Den kommunale medfinansiering gælder for

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering

Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering Orientering om ændring af den kommunale medfinansiering og fuldfinansiering Formål med orienteringen: Denne orientering har til formål at give Social- og Sundhedsudvalget et indblik i de vedtagne ændringer

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Kommunal medfinansiering SKU d. 8. februar 2019 v. specialkonsulent Morten Jessen-Hansen, Aabenraa Kommune Indhold Kort introduktion til medfinansiering Sundheds- og Ældreministeriets analyse: Aktivitetsudvikling

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL

KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL KKR Syddanmark d. 4. februar 2019 v. Morten Mandøe, Cheføkonom, KL. Sundhed og finansiering Generelt om KMF modellen Udfordringer i 2018 - og generelt Sundhedsudspil

Læs mere

1. Finansieringssystemet for regionerne

1. Finansieringssystemet for regionerne Indhold 1. Finansieringssystemet for regionerne...3 1.1. Regionernes opgaver...3 1.2. Finansiering af sundhedsområdet...4 1.3. Finansiering af regionernes udviklingsopgaver...5 2. Regionernes indtægter

Læs mere

ANALYSE AF AKTIVITETEN I SYGEHUSVÆSENET

ANALYSE AF AKTIVITETEN I SYGEHUSVÆSENET ANALYSE AF AKTIVITETEN I SYGEHUSVÆSENET - Juni 2010 Indenrigs- og Sundhedsministeriet ISBN nr.: 978-87-7601-297-7 1 Indhold 1. Indledning og sammenfatning... 3 1.1 Baggrund for arbejdet og arbejdsgruppens

Læs mere

Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017

Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017 Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud 2017 Region Midtjylland Koncernøkonomi 25. april 2018 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Resume... 3 3. Aktivitetsafhængige tilskud... 4 Administration

Læs mere

Et andet formål har været at få kommuner og regioner til sammen at udtænke nye løsninger og derved skabe mere sammenhængende patientforløb.

Et andet formål har været at få kommuner og regioner til sammen at udtænke nye løsninger og derved skabe mere sammenhængende patientforløb. SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Notat «Skriv afdeling» Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 «Skriv din e-mail» www.herning.dk Aktivitetsbestemt medfinansiering hvordan og hvorfor Kontaktperson:

Læs mere

Aktivitetsbestemt medfinansiering

Aktivitetsbestemt medfinansiering Aktivitetsbestemt medfinansiering Dette er et notat om den aktivitetsbestemte medfinansiering (kommunale medfinansiering). Der anvendes de senest tilgængelige data for udviklingen i aktiviteterne i Dragør

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Bilag Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Stamdata Stamdata for initiativ 2.5 fremgår af nedenstående tabel 1. Tabel 1: Stamdata for initiativ

Læs mere

Tabel 1 Aftalt udgiftsniveau i 2015 på sundhedsområdet, mio. kr. og 15-pl

Tabel 1 Aftalt udgiftsniveau i 2015 på sundhedsområdet, mio. kr. og 15-pl N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2015 Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 3. juni aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/~/media/mediebibliotek_2011/økonomi/økonomiaftal

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013

Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013 Region Sjælland Koncernøkonomi Enheden for Analyse og Afregning 24. september 2013 Kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2013 Den kommunale medfinansiering

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2008 Udsendt juni 2008

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2008 Udsendt juni 2008 Aftale om regionernes økonomi i 2009 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 14. juni aftale om regionernes økonomi for 2009. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under Regionernes økonomi.

Læs mere

REGION SJÆLLAND. Beretning nr. 5. (side 55-64)

REGION SJÆLLAND. Beretning nr. 5. (side 55-64) Ringstedvej 18, st. th. 4000 Roskilde Tlf.: 4637 3033, Fax: 4632 4454 E-mail: roskilde@kr.dk REGION SJÆLLAND Beretning nr. 5 (side 55-64) Revision af statsligt aktivitetsafhængigt tilskud i 2007 til regionens

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde REGION SJÆLLAND Beretning nr. 17 (side 244 250) Revision af statsligt, aktivitetsafhængigt tilskud i 2011

Læs mere

Opsummering af resultater fra benchmark-rapport om. kommunal medfinansiering

Opsummering af resultater fra benchmark-rapport om. kommunal medfinansiering Opsummering af resultater fra benchmark-rapport om kommunal medfinansiering 1. Indledning og sammenfatning Hvidovre Kommune har i regi af ERFA-gruppe om kommunal medfinansiering på sundhedsområdet udarbejdet

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Analyse juli 2007 Kommunal medfinansiering Det aktivitetsbestemte bidrag Indledning Kommunerne skal med kommunalreformen medfinansiere det regionale sundhedsvæsen med: et grundbidrag, fastlagt for 2007

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 7 (side 60 66) tilskud i 2012 til regionens sygehusvæsen samt af aktivitetsbestemt,

Læs mere

Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt

Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt Økonomisk politik Aftale om regionernes økonomi i 2007 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 10-06-2006 aftale om regionernes økonomi for 2007. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om sygehusenes økonomi i December 2010

Beretning til Statsrevisorerne om sygehusenes økonomi i December 2010 Beretning til Statsrevisorerne om sygehusenes økonomi i 2009 December 2010 BERETNING OM SYGEHUSENES ØKONOMI I 2009 Indholdsfortegnelse I. Introduktion og resultater... 1 II. Indledning... 6 A. Baggrund...

Læs mere

KOMMUNAL (MED)- FINANSIERING. Mohammad Kaseem Salahadeen & Anders Rud Svenning Sundhedsanalyser, Statens Serum Institut

KOMMUNAL (MED)- FINANSIERING. Mohammad Kaseem Salahadeen & Anders Rud Svenning Sundhedsanalyser, Statens Serum Institut KOMMUNAL (MED)- FINANSIERING Mohammad Kaseem Salahadeen & Anders Rud Svenning Sundhedsanalyser, Statens Serum Institut KOMMUNAL (MED)FINANSIERING Aktivitets-uafhængige bidrag (t.o.m. 2011): Kommunalt grundbidrag

Læs mere

Regionsrådets temadage 29. og 30. januar Den økonomiske situation og forskellige løsningsmodeller.

Regionsrådets temadage 29. og 30. januar Den økonomiske situation og forskellige løsningsmodeller. Regionsrådets temadage 29. og 30. januar 2008. Den økonomiske situation og forskellige løsningsmodeller. Per Grønbech www.regionmidtjylland.dk Forventet driftsresultat 2007 Tal i mio. kr. Merudgift/mindreindtægt

Læs mere

Region Syddanmark Revisionsberetning af 2. juli 2019 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2018

Region Syddanmark Revisionsberetning af 2. juli 2019 om revision af aktivitetsbestemte tilskud mv. for 2018 Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning af 2.

Læs mere

Bilag 4 NOTAT. Allerød Kommune. Medfinansiering status 2015 og budget

Bilag 4 NOTAT. Allerød Kommune. Medfinansiering status 2015 og budget Bilag 4 NOTAT Medfinansiering status 2015 og budget 2016-2019 Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Medfinansiering

Læs mere

Nedenfor vil betydningen for Helsingør kommune blive opgjort ud fra de tilgængelige informationer på nuværende tidspunkt.

Nedenfor vil betydningen for Helsingør kommune blive opgjort ud fra de tilgængelige informationer på nuværende tidspunkt. NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme KL og regeringen har aftalt fire markante justeringer af den kommunale medfinansiering Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 29. juni

Læs mere

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2019:2 23. januar Regionernes budgetter for regnskabsåret 2019.

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2019:2 23. januar Regionernes budgetter for regnskabsåret 2019. STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER 2019:2 23. januar 2019 Offentliggørelse af budget 2019 for kommunerne Regionernes budgetter for regnskabsåret 2019 Resumé: Regionerne har budgetteret med

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Regionsrådets temakonference Den 29.-30. januar 2008 v/ Leif Vestergaard Pedersen www.regionmidtjylland.dk Den økonomiske situation Økonomiopgaven for sundhedsområdet

Læs mere

Til bopælskommuner i Region Midtjylland og Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Til bopælskommuner i Region Midtjylland og Indenrigs- og Sundhedsministeriet Regionshuset Viborg Til bopælskommuner i Region Midtjylland og Indenrigs- og Sundhedsministeriet DRG Kontoret Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Regionsrådets

Læs mere

Regionsrådets redegørelse vedrørende aktivitetsbestemte tilskud mv. 2008

Regionsrådets redegørelse vedrørende aktivitetsbestemte tilskud mv. 2008 Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Mads Bering og Birgitte Nyvang Egsgaard Afdeling: Sundhedsdokumentation E-mail: Mads.Bering@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/7419 Telefon: 76631452 Dato: 28. maj

Læs mere

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012

Samtlige regioner. Budgetlægningen for 2012 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Samtlige regioner T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Dato: 30. juni 2011 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: BS Sags nr.: 1103617 Dok. nr.: 568367

Læs mere

Nøgletal for sundhed November 2006

Nøgletal for sundhed November 2006 Nøgletal for sundhed November 26 1. Lavere ventetid til behandling Ventetiden er fra juli 22 til juli 26 faldet med 22 procent fra 27 til knap 21 uger for 18 behandlinger, som ellers historisk har haft

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

Kilde: CSC Scandihealth

Kilde: CSC Scandihealth Månedsstatistik for depression og angst juli 2017 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende:

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende: N O T A T Benchmarking af behandlingspraksis for knæoperationer Regionerne har præsenteret en markant ny dagsorden for sundhedsvæsenet med fokus på kvalitet frem for kvantitet. Benchmarking er et redskab

Læs mere

Kapitel 5. Aktivitet i sygehusvæsenet hvem bruger sygehusene mest?

Kapitel 5. Aktivitet i sygehusvæsenet hvem bruger sygehusene mest? Kapitel 5. Aktivitet i sygehusvæsenet hvem bruger sygehusene mest? Sundhedsvæsenet er i hele den vestlige verden præget af stor. Ny teknologi muliggør nye og flere behandlinger og efterspørgselen efter

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Kilde: CSC Scandihealth

Kilde: CSC Scandihealth Månedsstatistik for depression og angst december 2016 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2012

Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2012 Til: Region Hovedstadens redegørelse vedrørende indberettet aktivitet, aktivitetsbestemte tilskud mv. 2012 Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50

Læs mere

DEN KOMMUNALE (MED)FINANSIERING. DRG Konference Undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017

DEN KOMMUNALE (MED)FINANSIERING. DRG Konference Undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017 DEN KOMMUNALE (MED)FINANSIERING DRG Konference Undervisningsdag Onsdag d. 4. oktober 2017 Disposition To forskellige ordninger Kommunal medfinansiering Baggrund og formål Lovgrundlag Månedens gang, datagrundlag,

Læs mere

NØGLETAL FOR AMTER OG REGIO- NER PÅ SUNDHEDSOMRÅDET SEPTEMBER 2005

NØGLETAL FOR AMTER OG REGIO- NER PÅ SUNDHEDSOMRÅDET SEPTEMBER 2005 NØGLETAL FOR AMTER OG REGIO- NER PÅ SUNDHEDSOMRÅDET SEPTEMBER 2005 2 Henvendelse kan rettes til: Indenrigs- og Sundhedsministeriet 4. økonomiske kontor Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon: 72 26

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S).

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S). Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 86 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 19. november 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober

Læs mere

Til Sundheds- & Ældreministeriet Samt Kommunalbestyrelser i Region Midtjylland. Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud

Til Sundheds- & Ældreministeriet Samt Kommunalbestyrelser i Region Midtjylland. Redegørelse for aktivitetsafhængige tilskud Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Til Sundheds- & Ældreministeriet Samt Kommunalbestyrelser i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Redegørelse

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsudvalget Bilag 6 UDVALGSINDSTILLING med sagsfremstilling Konsekvenser af kommunalreformen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INDSTILLING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger

NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger Morten Bue Rath Marts 2013 NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger Erik Juhl-udvalget anbefalede i deres endelige rapport, at regionerne skulle reducere antallet af senge med 20

Læs mere

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi

Læs mere