GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S"

Transkript

1 Notat 16. april 2019 JN/HJ/støj Sag: Antal sider: 12 Til Sag Emne : AI A/S Holteprojekt Bygherrerådgivning A/S : Ørnegårdsvej 6, Sløjfen : Støjredegørelse 1 Indledning I forbindelse med fremtidig etablering af ny bebyggelse til boliger på Ørnegårdsvej 6 i Gentofte, er der foretaget vurderinger af trafikstøjbelastningen fra de nærliggende veje. Dette notat redegør for støjen i området samt for de nødvendige støjreducerende foranstaltninger i bygningens facader. Figur 1: Støjmodel med nærliggende motorveje For at belyse trafikstøjen er der udført støjberegninger og resultaterne er præsenteret som punktberegninger. På baggrund af beregningerne er der udført vurderinger af de nødvendige krav til facadernes lydisolation, for at de gældende myndighedskrav kan opfyldes. 2 Myndighedskrav Bygningsreglementet foreskriver, at støj fra trafik, L den, indendørs i boliger med lukkede vinduer ikke må overstige 33 db. Grænseværdien gælder ved bebyggelse ved veje med en trafikintensitet, der ud for bygningen medfører et støjniveau på mere end L den 58 db. Samme støj- HANS EDVARD TEGLERS VEJ 5, 2. SAL, DK 2920 CHARLOTTENLUND TLF:

2 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 2 af 12 grænser benyttes for hospitaler, plejehjem og anden støjfølsom anvendelse. Det gælder, at facaderne i støjbelastede boliger skal udformes således, at der indendørs i sove- og opholdsrum med delvist åbent vindue ikke er støjniveauer, L den, på over 46 db fra vejtrafik, jf. Miljøstyrelsens vejledning 4/2007, Støj fra veje. 3 Grundlag for trafikstøjsberegninger Grundlaget for støjberegningerne har været: Dispositionsforslag dateret Kortmateriale fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, januar 2018 Trafiktal samt oplysninger om hastighed fra Vejdirektoratet, Gentofte Kommune og Lyngby Taarbæk Kommune samt trafiktal fra støjnotat af Sweco i forbindelse med Miljøvurdering af lokalplanforslag Der er benyttet følgende vejtrafikmængder for de omgivende veje: ÅDT (køretøjer) Hast. (km/t) Støjsvag belægning Motorring Ja Lyngby Omfartsvej / Ja Helsingørmotorvejen Ja Lyngbyvej Nej Rampe (M3 til Lyngby Omfartsvej) Nej Tabel 1: Anvendte vejtrafikmængder Fordelingerne af køretøjstyper og trafikken på de forskellige tidspunkter er baseret på standardfordelinger for motorveje. Vejtrafikmængderne er alle fremskrevet med 10 år med 1,5 % per år, og tabellen viser de fremskrevne tal. De akustiske egenskaber af terrænet er fastsat ud fra luftfoto. 4 Beregninger af trafikstøjniveauer Der er udført beregninger af vejtrafikstøjen separat ud for den fremtidige bygnings etager. Beregningerne i de udvalgte positioner på facaderne er udført i frit felt, dvs. at lydens refleksion i den facade, hvor beregningspunktet er placeret, ikke er medregnet (jf. Miljøstyrelsen).

3 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 3 af 12 Beregningsresultaterne for vejtrafikstøjen er anført på følgende figurer: Figur 2: Vejtrafikstøjbelastning på facader mod vest angivet som L den i db. Figur 3: Vejtrafikstøjbelastning på facader mod øst angivet som L den i db.

4 Motorring 3 Lyngbyvej Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 4 af 12 Som set af figurerne kan facaden mod sydvest forventes belastet af vejstøj væsentligt over grænsen på L den 58 db. For de mest belastede punkter på 3. sal er der beregnet niveauer på L den db svarende til op mod 16 db overskridelse af grænseværdien. Støjbelastningen på facaderne mod nordvest og mod sydøst regnes til L den db og mod nordøst er der regnet db. Bebyggelsen opføres som en lukket karré, der omslutter et gårdrum med opholdsarealer. På de indre facader regnes der støjniveauer på 2. og 3. sal på db og dermed sker der flere steder overskridelse af Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse på 58 db på op til 5 db. Som del af projekteringen vil det dermed være nødvendigt at fastsætte lydkrav til facaderne og vinduesopluk både for de ydre facader, men også for de indre facader ud for de øverste etager. 5 Vurderinger af trafikstøjbelastninger og lydkrav til facader Med vejtrafikstøjniveauer på op til L den 74 db på facaden vil der blive anvendt omfattende støjdæmpende tiltag til at nedbringe støjen indendørs i sove- og opholdsrum til under støjgrænserne. På baggrund af de fastsatte grænseværdier for indendørs støjniveauer er der vurderet krav til facadernes lydisolation med åbne og lukkede vinduer med udgangspunkt i de beregnede støjbelastninger på facaderne i 1/1-oktavbånd, dispositionsforslagets anførte vindues- og rumstørrelser og en efterklangstid på 0,5 sek. Det antages, at der ikke anvendes friskluftventiler i facaden. De beregnede lydkrav fremgår af de efterfølgende afsnit i nærværende notat. Forklaring og eksempler på detaljerede beregning af lydkrav er vist i Bilag 1. Figur 4: Oversigt over foreslået disponering af lejligheder. Små lejligheder markeret med blåt, store med rødt.

5 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 5 af Små lejligheder De små lejligheder er placeret mod nordvest samt sydøst og både de indre og de ydre facader belastes af trafikstøj. L den 63 db, indre facade L den 70 db, ydre facade Figur 5: Indretning af boliger med markering af kritiske facadedele i forhold til de små lejligheder. Russervindue markeret med rødt, dør med blåt, altan med orange. Ydre facader Det støjbelastede 8 m 2 værelse/alkove vist på figur 5 vil både belastes af støj gennem eget vindue samt gennem hoveddør. Der er en særlig udfordring i forhold til støjbelastede hoveddøre i de små lejligheder, da normale døre ikke kan forventes at bidrage med en lydisolation højere end R w 35 db. Der er derfor i Dispositionsforslaget indarbejdet særligt lydtætte yderdøre (lydklasse 40 db). Sammen med anvendelse af russervindue/fast lydsluseparti og vinduesfeltet (med en lydreduktion på mindst R w +C 41 db for antaget 1,2 m 2 vinduesareal) kan den indendørs støjgrænse på L den 33 db forventes overholdt. En forøgelse af vinduesarealet i forhold til det ovenfor antagne vil forøge lydkravet for denne del. For at sikre at det indendørs støjniveau med åbent vindue ikke overstiger Miljøstyrelsens vejledende grænse på L den 46 db kræves der særlige støjdæmpende vinduesopluk udformet som lydsluse, der i åben tilstand (0,35 m 2 åbningsareal) kan bidrage med en merdæmpning i størrelsesordenen +11 db i forhold til et normalt uafskærmet åbenstående vindue (vurderet på baggrund af den aktuelle støjbelastning og rums-

6 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 6 af 12 tørrelse). Dette kræver et russervindue eller sluseparti i fuld højde som indikeret i dispositionsforslaget. Russervindue bestående af kombineret vindue og fast parti. Figur 6: Russervindue i ydre facade. Indre facader/altaner På bagsiden af de små lejligheder forventes altanerne for de øvre etager belastet op til L den 63 db svarende til en 5 db overskridelse af Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser. Afhængig af støjbelastningen er der for at overholde støjgrænsen enkelte steder anvendt delvis inddækning af altanen, mens mindre støjbelastede altaner er sikret med fast værn i normal højde. Ud for de lavere etager behøves ingen særlige støjdæmpende tiltag ved altanerne.

7 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 7 af 12 Der er i dispositionsforslaget indarbejdet følgende tiltag til afskærmning af trafikstøjen på de øvre altaner: Figur 7: Afskærmning af altaner ved små lejligheder med absorberende sidepartier (rødt) og glasværn i hel (gul) og halv (grøn) højde afhængig af støjbelastningen. En inddækning med værn i halv højde (ca. 1 m) vurderes at reducere støjen med ca. 2-3 db. Såfremt 2 af de 4 fag i stedet udføres i fuld højde vurderes reduktionen at blive ca. 4 db. Tilføjelsen af et absorberende sideparti som angivet med rødt herunder vurderes at bidrage med ca. 1 db dæmpning. Tilsammen vurderes ovestående tiltag dermed at kunne reducere støjen på altanen med ca. 5 db, hvormed de beregnede støjbelastninger på op til L den 63 db netop nedbringes til grænsen på L den 58 db.

8 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 8 af 12 Ved at anvende lokal afskærmning til at nedbringe støjen på altanerne, sådan at Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse på L den 58 db er overholdt, stilles der ingen yderligere lydkrav til døre/vinduer i de bagvedliggende indre facader, da de indendørs støjgrænser tilsvarende kan forventes overholdt i de bagvedliggende rum. 5.2 Store lejligheder De store lejligheder er placeret mod sydvest samt nordøst, hvor både de indre og de ydre facader belastes af trafikstøj. L den 63 db indre facade L den 74 db - ydre facade Figur 8: Indretning af boliger med markering af kritiske facadedele i forhold til de store lejligheder. Afskærmet vinduesopluk markeret med blåt (enkelte etager), russervindue med rødt (alle etager), altan med orange, Ydre facader For den mest støjbelastede facade (sydvest) anvendes der effektive støjdæmpende vinduer. Med et antaget vinduesareal på 0,7 m 2 i det bagvedliggende ca. 12 m 2 store værelse vil det kræve vinduer med en lydreduktion svarende til R w +C 36 db. En forøgelse af vinduesarealet i forhold til det ovenfor antagne vil forøge lydkravet for denne del. Lydkravene til den mindre støjbelastede ydre facade mod nordøst kan forventes at være lavere.

9 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 9 af 12 For at sikre det indendørs støjniveau med åbent vindue ikke overstiger Miljøstyrelsens vejledende grænse på L den 46 db i værelset, anvendes der særligt støjdæmpende vinduesopluk udformet som russervindue/sluseparti i fuld højde, der i åben tilstand (0,35 m 2 åbningsareal) kan bidrage med en merdæmpning i størrelsesordenen op til +13 db i forhold til et normalt åbenstående vindue. Indre facader/altaner Som for de små boliger vil det være nødvendigt med delvis inddækning af en andel af de øverste etagers altaner. Særligt altanerne i den sydøstlige del af bygningen, hvor de øverste etager belastes af støj fra Lyngby Omfartsvej på op til L den 63 db kræver lokalt afskærmning/inddækning. De øvrige altaner (lavere etager og altaner i den sydvestlige del af bygningen) vurderes hovedsageligt at kunne afskærmes tilstrækkeligt med et fast værn i normal højde. Der anvendes samme tiltag til lokal afskærmning af de øverste etagers altaner som for de øverste støjbelastede små lejligheder. Figur 9: Afskærmning af altaner ved store lejligheder (østlige) med absorberende sidepartier (rødt) og glasværn i hel (gul) og halv (grøn) højde afhængig af støjbelastningen. Vinduer, der kræver særlige dæmpende vinduesopluk samt lydruder markeret med blå. Da støjen på altanerne ved afskærmning nedbringes til Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse på L den 58 db, stilles der ingen yderligere lydkrav til døre/vinduer i de bagvedliggende indre facader (mod køkken/ophold). I de øvre lejligheder må vinduerne til enkelte af værelserne mod gården, der ikke afskærmes af altanværn (markeret med blåt på figur 9), beskyttes for at sikre overholdelse af de indendørs støjgrænser med både åbent og lukket vindue.

10 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 10 af 12 For disse vinduer anvendes der en løsning til dæmpning af vinduesopluk med glasafskærmning foran et lavtplaceret indadgående opluk. Figur 10: Anvendt løsning med afskærmende glasværn foran indadgående lavplaceret vindue. Afskærmningen af oplukket vurderes at kunne bidrage med en merdæmpning (relativt til et almindeligt oplukkeligt vindue) på op til 5 db, hvormed den indendørs støjgrænse på L den 46 db gældende med åbent vindue netop vil kunne forventes overholdt. For at overholde støjgrænsen gældende indendørs med lukkede vinduer (L den 33 db) i værelser på de øverste etager, der ikke er afskærmet af altanværn, vil der kræves vinduer, der bidrager med en nødvendig lydisolation i størrelsesordenen R w +C 33 db. 5.3 Opholdsareal i gårdrum Som vist på figur 2 og 3 er det vores vurdering, at støjbelastningen i gårdrummet ikke vil overstige Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse for udendørs opholdsarealer (L den 58 db). For at reducere lydtransmissionen til opholdsdækket via åbningerne i parkeringsetagen opsættes der lyddæmpende akustikpaneler i loft af parkeringskælderen. 6 Øvrige vurderede tiltag til nedbringelse af trafikstøjen Det bemærkes i øvrigt, at der er foretaget vurdering af følgende tiltag til reduktion af støjen på bygningen: Støjbelastningen er beregnet på baggrund af trafikmængder baseret foreliggende tællinger fremskrevet 10 år i forhold til i dag. Selvom der kan være usikkerhed ved sådan fremskrivning, skal der ske en markant ændring i biltrafikken før støjbelastningen ændres væsentligt i forhold

11 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 11 af 12 til det beregnede. De antagne trafikmængder skal forøges med mere end 20 %, før resultatet ændres 1 db. Afskærmning med lydmur / hegn mod Lyngbyvej vil reducere støjbelastningen på de nederste etager, men ikke de øverste, som har den højeste belastning. Dette skyldes, at Lyngbyvejen har mange spor og derfor er meget bred og vanskelige at afskærme effektivt. Afskærmning langs sløjfen / sneglen rundt om grunden vil ikke afskærme de øvre etager fra motorvejene, som er dér trafikstøjbelastningen kommer fra. Udlægning af støjreducerende belægning på resterende nærliggende vejstrækninger (Lyngbyvej og rampe) vil ikke reducere den samlede støjbelastning af betydning, da hovedparten af støjen stammer fra motorvejen, hvor der allerede forudsættes udlagt støjsvag belægning. At sænke hele bygningen en etage og finde parkeringsmuligheder på anden vis vil ikke hjælpe mere end forskellen imellem støjbelastningerne på hhv. øverste og næstøverste etage (ca. 1 db). En 3 meter lodret støjskærm opsat på taget vil kun dæmpe støjbelastningen på de indre facader i gårdrummet med ca. 2 db. Aggregater, ventilationskanaler og solceller på taget er ikke medregnet vil dæmpe støjbelastningen på de indre facader i gårdrummet i størrelsesordenen 1 db. Beplantning medregnes normalt ikke ved støjberegninger, da det kræver særlig tæt beplantning for at opnå bare en lille afskærmning året rundt. Typisk er dette ikke aktuelt for mindre end 25 meter brede beplantningsbælter, og højden af disse vil typisk stadig være begrænset. 7 Konklusion Der er beregnet trafikstøjbelastninger på de ydre facader på op til L den 74 db og på de indre facader op til L den 63 db. Ved at anvende de i Dispositionsforslaget anførte effektive russervinduer i sove- og opholdsrum mod de ydre facader kan der forventes overholdelse af støjgrænsen gældende indendørs med åbne vinduer i værelser i både store og små lejligheder. Tilsvarende kan den indendørs grænse med lukket vindue i sove- og opholdsrum forventes overholdt ved anvendelse af det anførte russervindue i lukket tilstand samt god lydtæt hoveddør.

12 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Side 12 af 12 For enkelte støjbelastede værelser på de øverste etager mod gården, hvor der er vinduer, der ikke er afskærmet af altanværn, anvendes der i stedet lokal afskærmning af selve vinduesoplukket for at sikre overholdelse af støjgrænser gældende indendørs med åbent vindue. Støjen på de indre facader reduceres ved at afskærme altanerne samt ved opsætning af lydabsorbenter, hvormed støjgrænsen for udendørs opholdsarealer kan forventes overholdt. Støjgrænsen forventes overholdt i gården. Charlottenlund, d. 16. april 2019 Jens Niros

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. NOTAT Projekt Støjberegning Lundebjergvej 4, Frederikssund Notat nr. 1100030198 Dato 2017-10-10 Til Andreas Grønbæk Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning I forbindelse med planlægningen af nye

Læs mere

Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5. Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019

Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5. Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019 18.045 Ørnegårdsvej 6. Støjredegørelse. Bilag 1, side 1/5 Bilag I Detailberegning af indendørs støjniveau, 16. april 2019 Vurderingerne af krav til vinduer er baseret på beregninger af de indendørs støjniveauer.

Læs mere

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet.

Indholdsfortegnelse. Ændringer i støjbelastningerne er herefter beregnet. Hørsholm Kommune Forlægning af Lågegyde Beregning af trafikstøj Miljømåling - ekstern støj Rapport Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

ANEBJERG - SKANDERBORG

ANEBJERG - SKANDERBORG Notat 08 ANEBJERG - SKANDERBORG Trafikstøjsberegning på facader med forskellige skærmhøjder 23. marts 2017 Udarbejdet af SINO Kontrolleret af JEK Godkendt af JLPN NIRAS A/S Ceres Allé 3 8000 Aarhus C CVR-nr.

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold NOTAT Projektnavn Støjundersøgelse vedr. Stensmosegrunden Projektnr. 1100036772 Kunde Albertslund Kommune Notat nr. 1 Version 1 Til Hans-Henrik Høg, Sigrid Glarbo Fra Kristine Hillig, Mikkel Pihl Andersen

Læs mere

Bygningsreglementet anfører følgende (gældende for lukkede vinduer): I beboelsesrum, samt fælles opholdsrum:

Bygningsreglementet anfører følgende (gældende for lukkede vinduer): I beboelsesrum, samt fælles opholdsrum: Notat Hjørring Kommune MARKEDSGADE 11-17 Vejstøj 20. februar 2019 Sagsnr. 10401639 Udarbejdet af: cvi Kontrolleret af: jek I forbindelse med planlægningen af ændret anvendelse for bygningerne ved Markedsgade

Læs mere

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3

Indhold. CFBO Banebyen Viborg Støjforhold. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Planlagt byggeri på området 3. 4 Grænseværdier for trafikstøj 3 27. november 2017 Notat CFBO Banebyen Viborg Støjforhold Projekt nr.: 230484 Dokument nr.: 1226064490 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1 Indledning 2

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger.

Endvidere er der i sidste afsnit en anbefaling om rammer for tilskud til støjisolering af boliger. STØJNOTAT Projekt Vejtrafikstøjberegning Skyttemarksvej, Næstved Kunde Næstved Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-06-24 Fra Jacob Storm Jørgensen og Allan Jensen, Rambøll 1. Indledning Næstved Kommune har bedt

Læs mere

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER

MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER ON Arkitekter 29. april 2015 MØLLERENS HUS, RØNDE - TRAFIKSTØJBEREGNINGER Beregning af vejstøj PROJEKT Møllerens Hus, Rønde - Vejtrafikstøjberegninger ON Arkitekter Projekt nr. 220944 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3.

Indhold. Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj. 1 Indledning og formål 3. 2 Beskrivelse af området 3. 2. maj 2017 Notat Coop Ejendomme Matrikel 15ae, Albertslund Vej- og togtrafikstøj Projekt nr.: 228691 Dokument nr.: 1223676332 Version 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Godkendt af MAM Indhold 1

Læs mere

Beregning af udendørs vejtrafikstøj på Ærøvej 1 i Silkeborg kommune.

Beregning af udendørs vejtrafikstøj på Ærøvej 1 i Silkeborg kommune. Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-02-140616. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af udendørs vejtrafikstøj på Ærøvej 1 i Silkeborg kommune. Ærøvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Miljøstyrelsen oplyser vejledende grænseværdier for vejtrafikstøj, som kan ses i tabel 1. Grænseværdi, vejstøj Støjniveau, udendørs

Miljøstyrelsen oplyser vejledende grænseværdier for vejtrafikstøj, som kan ses i tabel 1. Grænseværdi, vejstøj Støjniveau, udendørs NOTAT Projekt Høje Taastrup City (HTC) Kunde Høje Taastrup Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-09-07 Til Fra Klaus Torsbjerg Møller, Dorte Færregaard Jensen og Lars Koch, Høje Taastrup Kommune Søren Emil Wegner

Læs mere

Indhold. Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 11. maj 2018 Notat Mads P. Borggaard Jørgensen Njordhusene, Hvide Sande Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10401472-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af MAM Kontrolleret

Læs mere

Støjberegningerne er udført for et scenarie: med ny jordvold i forlængelse af eksisterende vold, langs S-togs strækningen.

Støjberegningerne er udført for et scenarie: med ny jordvold i forlængelse af eksisterende vold, langs S-togs strækningen. NOTAT Projekt Støjnotat Lokalplanforslag for plejeboliger i Køge Nord Kunde Køge Kommune Notat nr. 1 Dato 2015-07-14 (rev. 1 2015.08.21) Til Martin Peter Schmidt, Køge Arkitekterne a/s Henrik Paaske Kjer

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau med støjvold på udstykningen ved Brunbakkevej 1C i Silkeborg kommune.

Beregning af vejtrafikstøjniveau med støjvold på udstykningen ved Brunbakkevej 1C i Silkeborg kommune. Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-190615. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau med støjvold på udstykningen ved Brunbakkevej 1C i Silkeborg kommune.

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune. Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder, Skanderborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune. Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder, Skanderborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-02-060417. Sider inkl. denne: 9 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af vejtrafikstøjniveau på Matr.nr. 11d Skanderborg Markjorder i Skanderborg kommune.

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

Grundlaget for lydberegningerne har været:

Grundlaget for lydberegningerne har været: Notat 27. maj 2015 TSO/BM/lyd.27.05.15.docx Sag: 15.217 Antal sider: 5 Til Sag Emne : Frederiksberg Kommune : Grundtvigs Sidevej : Ungdomsboliger Grundtvigs Sidevej. Lyd fra café- og tagterrasse. 1 Indledning

Læs mere

Lydnotat L01 Version 001

Lydnotat L01 Version 001 Lydnotat 16.096.L01 Version 001 Riis Akustik ApS Nørreled 22 4300 Holbæk tlf 30511735 claus@riisakustik.dk Kunde: NCC Danmark A/S Henrik Johansen Projekt: Falkoner Centeret Ombygning 2016 Emne: Lydforhold

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Notat 26. juni 2014 JN/ACG/eksternstøj 26_06_2014 Sag nr. 13.974 Til Sag Emne : Schmidt Hammer Lassen Architects KPC Byg A/S : Administrationscenter Skanderborg : Beregning af ekstern støj. Antal sider:

Læs mere

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon:

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon: Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-090914. Sider inkl. denne: 11 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau i forbindelse med lokalplan 614 i Randers kommune. Matr. Nr. 10e,

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Til Randers Kommune Dokumenttype Miljømåling-trafikstøj Dato Marts 2016 CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Revision 1 Dato 10-03-2015 Udarbejdet af Jacob Storm Jørgensen

Læs mere

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2

SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 2 REGION HOVEDSTADEN SALG AF HØRSHOLM HOSPITAL STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

Seacon A/S. Indledning. Indhold. Vejstøj Miljømåling Trafikstøj Projektnr.: 13.2089 05. juni 2013 Rev. 16. september 2013 RAR/MF

Seacon A/S. Indledning. Indhold. Vejstøj Miljømåling Trafikstøj Projektnr.: 13.2089 05. juni 2013 Rev. 16. september 2013 RAR/MF Vejstøj Miljømåling Trafikstøj Projektnr.: 13.2089 05. juni 2013 Rev. 16. september 2013 RAR/MF Indledning Seacon A/S ved Stine Gro Jensen har bedt Viatrafik om at foretage støjberegninger ved etablering

Læs mere

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF eo0.docx 202-03-28-4 NOTAT - N2.099.7 PROJEKT Nye boliger på Ågade - trafikstøj PROJEKTNUMMER 35.7497.0 PROJEKTLEDER Søren Vestbjerg Andersen UDFÆRDIGET AF Søren Vestbjerg Andersen DATO 207-09-8 Indledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lokalplan nr støj fra vejtrafik. Silkeborg Kommune. Teknisk notat. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold

Indholdsfortegnelse. Lokalplan nr støj fra vejtrafik. Silkeborg Kommune. Teknisk notat. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold Silkeborg Kommune Lokalplan nr. 10-007 - støj fra vejtrafik Teknisk notat COWI A/S Odensevej 95 5260 Odense S Telefon 63 11 49 00 Telefax 63 11 49 49 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Beliggenhed

Læs mere

Lejerby. Indledning. Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj. Projektnr.: september 2017 RAR

Lejerby. Indledning. Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj. Projektnr.: september 2017 RAR Trafikstøj Miljømåling - Trafikstøj Projektnr.: 17.4453 14. september 2017 RAR Indledning Claus Riis har på vegne af Henrik Hansen - Lejerby bedt Viatrafik om at foretage beregninger af trafikstøj på et

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken, 8200 Århus N

Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken, 8200 Århus N Trafikstøj Rapport nr./ antal sider BE-01-040614. Sider inkl. denne: 8 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af vejtrafikstøjniveauet udendørs samt indendørs i Nydamsparken i Århus. Nydamsparken,

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER...

Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BEREGNINGSMETODE STØJGRÆNSER FORUDSÆTNINGER... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 3 2. BEREGNINGSMETODE... 4 3. STØJGRÆNSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER... 6 5. BEREGNINGSRESULTATER... 8 6. KONKLUSION... 9 7. BILAG... 10 2 1. Indledning

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Erhvervspark Silkeborg. Erhvervspark Silkeborg, Randersvej 6-8, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på Erhvervspark Silkeborg. Erhvervspark Silkeborg, Randersvej 6-8, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-290515. Sider inkl. denne: 9 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af vejtrafikstøjniveau på Erhvervspark Silkeborg. Erhvervspark Silkeborg, Randersvej

Læs mere

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1 HØRSHOLM KOMMUNE SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer.

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer. Civilingeniør Lone Reiff, Afdelingen for trafiksikkerhed og miljø, Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, Postbox 1569, 1020 København K, Tlf.: 33 93 33 38, Fax 33 93 07 12, E-mail: LRE@VD.DK Dette paper

Læs mere

Vejstøjsberegning for nyt boligområde i Kallerup

Vejstøjsberegning for nyt boligområde i Kallerup Rekvirent: Claus Colliander 13. december 2017 Udarbejdet af ALE Notat nr.: mlja1733-2 KS:REN Vejstøjsberegning for nyt boligområde i Kallerup 1. Notatets formål og baggrund I forbindelse med lokalplan

Læs mere

TRAFIKSTØJBEREGNINGER LANGAGERGÅRD OG TJØRNELYSKOLEN

TRAFIKSTØJBEREGNINGER LANGAGERGÅRD OG TJØRNELYSKOLEN Til Greve Kommune Dokumenttype Miljømåling-trafikstøj Dato Maj 2016 TRAFIKSTØJBEREGNINGER LANGAGERGÅRD OG TJØRNELYSKOLEN TJØRNELYSKOLEN Revision 1 Dato 23-05-2016 Udarbejdet af Jacob Storm Jørgensen Kontrolleret

Læs mere

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune

Notat. 1 Indledning. 2 Forudsætninger. 3 Trafikale data. Ullerødbyen i Hillerød Kommune. Sag: Støjberegning. Emne: Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Notat Sag: Emne: Til: Fra: Ullerødbyen i Hillerød Kommune Støjberegning Jens Ulrik Romose, Hillerød Kommune Jakob Høj Notatnummer: 2219011.01 7. november 2005 Rev.: 1 1 Indledning I dette notat beskrives

Læs mere

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Lukket sag Sagsid: 18/2784 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2422467 Lukket: Bilag 1- Lokalplan 291.pdf 2) 2421834 Lukket: Bilag 2 - StøjrapportNiras.pdf

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr.

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr. NOTAT Projekt Kortlægning af støj fra aktiviteter på kunstgræsbaner og vejtrafik Kunde Silkeborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2016-06-28 Til Fra Alf Christensen og Jann Hansen, Silkeborg Kommune Jacob Storm

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.009.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 28. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT 16. november 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-16112017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.: 35 20 52 76 info@103.dk

Læs mere

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner

Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Tillæg til vejledning nr. 1/1997: Støj og vibrationer fra jernbaner Juli 2007 Hvorfor tillæg til togstøjvejledningen? Miljøstyrelsen udsendte i 1997 en revideret udgave af vejledning om støj og vibrationer

Læs mere

PROJEKTLEDER. Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF. Niels Jørgen Hviid HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF NY WELLNESS AFDELING

PROJEKTLEDER. Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF. Niels Jørgen Hviid HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF NY WELLNESS AFDELING -14 PROJEKT Hotel Fjordgården, Ringkøbing PROJEKTNUMMER 35.4987.01 PROJEKTLEDER Niels Jørgen Hviid UDFÆRDIGET AF Niels Jørgen Hviid DATO NR. N4.073.18 HOTEL FJORDGÅRDEN - STØJFORHOLD VED TILBYGNING AF

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 30. august 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af boliger langs

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat Dato: 11.08.2016 Projekt nr.: 1003300-041 T: +45 2985 7028 E: ale@moe.dk Projekt: Baunegården Hillerød Kommune Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat nr.: 160811 Rev.: 0 Fordeling: Mette Hultqvist

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

Miljømåling trafikstøj. Sag nr / Beregning af vejtrafikstøj fra Vestmotorvejen. Udført af: Carsten Villsen Civilingeniør

Miljømåling trafikstøj. Sag nr / Beregning af vejtrafikstøj fra Vestmotorvejen. Udført af: Carsten Villsen Civilingeniør Miljømåling trafikstøj Sag nr. 230555/18.01 Beregning af vejtrafikstøj fra Vestmotorvejen RINGSTED KOMMUNE Udført af: NIRAS A/S Ceres Allé 3 8000 Aarhus C 12. FEBRUAR 2018 Carsten Villsen Civilingeniør

Læs mere

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3.

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3. HORSENS KOMMUNE OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS STØJREDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjgrænseværdier

Læs mere

Louise Villefrance Projekt og markedschef Akustik og støj, COWI

Louise Villefrance Projekt og markedschef Akustik og støj, COWI Natur og Miljø konferencen, 7. - 8. juni Støjens udfordringer og muligheder i planlægningsarbejdet Louise Villefrance Projekt og markedschef Akustik og støj, COWI 1 Natur og Miljø konferencen, 7. - 8.

Læs mere

RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj

RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj Dato: 06-09-2018 RAPPORT Linde Allé 4 Albertslund Ny bebyggelse. Vejstøj Miljømåling ekstern støj Teknisk ansvarlig: Jørgen Tornhøj Christensen Rekvirent: Dansk Lyd Consult Bagsværd Hovedgade 141 2880

Læs mere

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger

5 Vurdering og anbefalinger 5. Støjudbredelseskort. Beregningsresultater. Beregningsresultater dæmpet spånsuger EJENDOMSSELSKABET HOBROVEJ 489 A/S STØJREDEGØRELSE GARTNERVEJ/TL BYG A/S ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Region Nordjylland Støjberegning Nyt universitetssygehus, Aalborg SØ Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING

Notat nr. N6.029.11. Tranbjerg - støjskærm Støjskærm. : Tranbjerg Fællesråd. : Jørgen Heiden. Vedlagt : Tegning nr. 1-4. Kopi til : 1 INDLEDNING Notat nr. N6.029.11 Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Tranbjerg - støjskærm Støjskærm 25. juli 2011 Projekt: 35.6315.02 Til Fra : Tranbjerg

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER Rapportskabelon til Miljømåling trafikstøj Orientering nr. 44 Revision 1 PFi/CB/ilk 8. maj 01 Resume Formålet med denne orientering

Læs mere

Notat. SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj. Beregningsmodel med Søhaven markeret med gult. 19. november 2015

Notat. SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj. Beregningsmodel med Søhaven markeret med gult. 19. november 2015 Notat SØHAVEN Kortlægning af vejtrafikstøj 19. november 2015 Projekt nr. 222217 Dokument nr. 1217169900 Version 1, revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af JEK Beregningsmodel med Søhaven markeret

Læs mere

A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen. Mandag fredag kl

A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen. Mandag fredag kl Notat A. Enggaard A/S BOLIGER PÅ GODSBANEAREALERNE Ekstern støj fra busterminalen 9. maj 2016 Projekt nr. 225309 Dokument nr. 1219598494 Version 1 Sagsnr. 225309 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af SINO

Læs mere

EU Støjkortlægning Ballerup Kommune. ull ldg morm tba

EU Støjkortlægning Ballerup Kommune. ull ldg morm tba Notat Dato: 28.02.2017 Projekt nr.: 1006404-001 T: +45 2540 0230 E: smm@moe.dk Projekt: EU Støjkortlægning 2017 - Ballerup Kommune Emne: Støjkortlægning af vejtrafikstøj Notat nr.: 01 Rev.: 0 Fordeling:

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN GULDBORGSUND KOMMUNE. Maj 2009. 1955797-09_v1_Støjhandlingsplan for Guldborgsund kommune Maj 2009.DOC

STØJHANDLINGSPLAN GULDBORGSUND KOMMUNE. Maj 2009. 1955797-09_v1_Støjhandlingsplan for Guldborgsund kommune Maj 2009.DOC STØJHANDLINGSPLAN GULDBORGSUND KOMMUNE Maj 2009 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 3 1 EN OVERSIGT OVER DE VÆSENTLIGSTE PUNKTER I STØJHANDLINGSPLANEN 3 2 EN BESKRIVELSE AF DEN STØRRE VEJ, DER ER

Læs mere

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag

NOTAT. Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget. Supplerende undersøgelser. 1. Indledning. 2. Beregningsmetode. 3. Grundlag NOTAT Projekt Kunde Nordhavnsvejen Københavns Kommune Dato 5. november 2013 Til Jacob Ingvartsen, Nordhavnsvejen Fra Allan Jensen, Rambøll Støjskærm langs Nordhavnsvejen ved Strandvænget Dato 05-11-2013

Læs mere

Notat N Viby Friskole - Beregning af togstøj 18. september : Roskilde Kommune - Planafsnittet Att.: Adam Voss. : Johnny Lund-Petersen

Notat N Viby Friskole - Beregning af togstøj 18. september : Roskilde Kommune - Planafsnittet Att.: Adam Voss. : Johnny Lund-Petersen Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6543 www.grontmij-carlbro.dk Notat N2.099.09 CVR-nr. 48233511 Viby Friskole - Beregning af togstøj 18. september 2009 Projekt: 35.3455.01 Til

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 12. februar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Trafikstøj jernbane og vejtrafik

Trafikstøj jernbane og vejtrafik Trafikstøj jernbane og vejtrafik Rapport nr. antal sider BE-01-070316. Sider inkl. denne: 14 Rapport titel Beregningssted Rekvirent Beregning af udendørs trafikstøjniveau fra jernbane og veje på Bjørnholms

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.033.17 Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 3. marts 2017 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 13. september 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse, 2. udgave Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN 2019-2024 1 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Det samlede byområde... 3 3. De ansvarlige myndigheder og det retlige grundlag... 3 4. Gældende grænseværdier...

Læs mere

Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer

Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer... 1 Indledning Som følge af Miljøministeriets bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

STØJHANDLINGSPLAN KOLDING KOMMUNE. Juni 2009. Endeligt godkendt af Teknik- og Boligudvalget d. 16. juni 2009 :

STØJHANDLINGSPLAN KOLDING KOMMUNE. Juni 2009. Endeligt godkendt af Teknik- og Boligudvalget d. 16. juni 2009 : STØJHANDLINGSPLAN KOLDING KOMMUNE Juni 2009 Endeligt godkendt af Teknik- og Boligudvalget d. 16. juni 2009 : Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING 3 1 EN OVERSIGT OVER DE VÆSENTLIGSTE PUNKTER I STØJHANDLINGSPLANEN

Læs mere

Indhold. Arkitekterne Bjørk & Maigård Lærkevej 1 Ekstern støj fra LIDL. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Beskrivelse af byggeriet 2

Indhold. Arkitekterne Bjørk & Maigård Lærkevej 1 Ekstern støj fra LIDL. 1 Indledning 2. 2 Formål 2. 3 Beskrivelse af byggeriet 2 4. december 2018 Notat Arkitekterne Bjørk & Maigård Lærkevej 1 Ekstern støj fra LIDL Projekt nr.: 10403300 Dokument nr.: 1230549501 Version 1 Revision 0 Udarbejdet af SIBJ Kontrolleret af MAM Godkendt

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.022.17 Sweco Danmark /S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 30. januar 2017 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 261 for et område ved Grøndalsvej Oktober 2018 Revideret efter Kommunalbestyrelsens behandling d. 24. oktober 2018 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Bilag 2. Støjnotat. Vipperød Bakker. Støjreduktion langs Holbækmotorvejen

Bilag 2. Støjnotat. Vipperød Bakker. Støjreduktion langs Holbækmotorvejen Bilag 2 Støjnotat Vipperød Bakker Støjreduktion langs Holbækmotorvejen Oktober 2015 Udgivelsesdato: 29. oktober 2015 Vores reference: 35.7259.02 Dokument nr.: N2.101.15 Udarbejdet: Kontrolleret: Martin

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 3. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Teknisk notat N (revideret 29/1/2016)

Teknisk notat N (revideret 29/1/2016) Teknisk notat N2.138.15 (revideret 29/1/2016) Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4343 6007 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 30. december

Læs mere

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.005.11 Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

CaseNo06-16666_#126250-10_v1_Støjhandlingsplan med forside(1).doc

CaseNo06-16666_#126250-10_v1_Støjhandlingsplan med forside(1).doc CaseNo6-16666_#12625-1_v1_Støjhandlingsplan med forside(1).doc STØJHANDLINGSPLAN SILKEBORG KOMMUNE 21 CaseNo6-16666_#12625-1_v1_Støjhandlingsplan med forside(1).doc Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDLEDNING

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier

Effektiv planlægning af skærme mod trafikstøj Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Støjskærmes indvirkning på årsmiddelværdier Jørgen Kragh a, Gilles Pigasse a, Jakob Fryd b a) Vejdirektoratet, Vejteknisk Institut, kragh@vd.dk, gip@vd.dk b) Vejdirektoratet, Vejplan- og miljøafdelingen,

Læs mere

Hedehusene Kallerupgade 4 - trafikstøj Projektnr.: juli 2015 Rev. 22. maj 2017 RAR

Hedehusene Kallerupgade 4 - trafikstøj Projektnr.: juli 2015 Rev. 22. maj 2017 RAR Hedehusene Kallerupgade 4 - trafikstøj Projektnr.: 15.2657 27. juli 2015 Rev. 22. maj 2017 RAR Indledning ved Thomas Uldall har bedt Viatrafik om at foretage reviderede beregninger af trafikstøj på et

Læs mere

I Bilag 2a ses en oversigt over hvilke terrænhøjder, der er anvendt i beregningerne.

I Bilag 2a ses en oversigt over hvilke terrænhøjder, der er anvendt i beregningerne. Notat Dato:12.08.2016 Projekt nr.: 1003300-041 T: +45 2985 7028 E: ale@moe.dk Projekt: Baunegården Emne: Beregning af vejstøj fra Hillerødvej Notat nr.: 160812 Rev.: 0 Fordeling: Mette Hultqvist Jørgensen

Læs mere

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2

ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE INDHOLD. 1 Formål. 1 Formål 1. 2 Forudsætninger og metode 2 ALSFYNBROEN ETABLERING AF FAST ALSFYN FORBINDELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD 1 Formål

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.005.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 23. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Rønbækvej. Orienterende trafikstøjs beregning. Sag nr

Rønbækvej. Orienterende trafikstøjs beregning. Sag nr Rønbækvej Orienterende trafikstøjs beregning Sag nr. 18036.3 Rekvirent Favreskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup Att. Christian Hougaard Nielsen Rådgiver BP Støjmåling ApS Søndermarken 2 7400 Herning

Læs mere

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER UDFÆRDIGET AF PROJEKT AB Peter Fabers Gade 2200 Kbh. N Vurdering af lydudbredelse fra altaner i gårdrum. PROJEKTNUMMER 35.7670.01 PROJEKTLEDER Claus Møller Petersen UDFÆRDIGET AF Claus Møller Petersen DATO KS Julia

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere