Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler."

Transkript

1 Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Formål Lokal Versionsstyring (VMS) er det værktøj, der skal anvendes til at indlæse programopdateringer, såsom hotfixes og service packs, som udsendes af Moderniseringsstyrelsen. VMS er udviklet som en integreret del af Navision Stat. Den bruges som guide for den samlede objektændring i databasen, og den gør opmærksom på, hvilke ting der mangler og styrer selve objekthåndteringen inklusiv eventuel datakonvertering. Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Formål... 1 Målgruppe... 2 Hvorfor er det vigtigt?... 2 Copyright... 2 Seneste ændring... 2 Beskrivelse... 3 Sådan gør du... 3 Opsætning... 4 Objekt pakke... 4 Generel beskrivelse af pakkestatus... 4 Detaljeret pakke status... 6 Pakkeinformation fra INF-filen... 7 Oversigt over komponenter... 8 Indlæsning af en Objekt pakke... 9 Oprettelse af henvisning til pakke... 9 Løbende opfølgning på indlæsning Opr. objektliste udskrevet Objektkonflikter løst Datakonverteret (part 1) Objektpakke indlæst... 14

2 Datakonverteret (part 2) Brugerrettigheder opdateret Ny objektliste udskrevet Datafiler importeret Kvitteringsfil udlæst Kvitteringsfil sendt til MODST Har man ikke Outlook installeret Roller QR-kode Side 2 af 20 Målgruppe Denne vejledning henvender sig til de medarbejdere og tekniske konsulenter hos hostingpartnere, som skal have et overblik over institutionens programopdateringer, fx hotfixes, feature- og servicepacks. En VMS-opdatering kan kun udføres af en SUPER-bruger eller en bruger med rollen NS_TEKNIK, der samtidigt minimum er databaseowner på SQL serveren, for den database, der indlæses objekter for. Hvorfor er det vigtigt? Opgraderinger til Navision Stat, er med kontinuerlig udvidelse af funktionaliteten og løbende nye integrationssnitflader, stigende i kompleksitet. VMS indlæsningsfunktionaliteten er udviklet som en understøttelse af indlæsningen med et risiko- og tidsminimerende forløb for øje Copyright En delmængde eller hele emner i teksten af denne dokumentation til Microsoft Dynamics NAV er blevet ændret af Moderniseringsstyrelsen Microsoft Corporation and Moderniseringsstyrelsen. All rights reserved. Seneste ændring Publiceret første gang: Seneste ændring:

3 Side 3 af 20 Beskrivelse Sådan gør du I VMS mappen oprettes der en ny pakke, når Navision Stat skal opdateres. Inden indlæsningen foretages, skal pakken hentes på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvortil der sammen med pakken følger en Systeminfo, der beskriver pakkens indhold. Hovedbestanddelene i pakken er FOB-filen, den indeholder de nye objekter, der skal indlæses. Udover FOB-filen vil der også være en INF-fil og en styrende TXTfil, ligesom der vil forefindes en række almindelige datafiler af opsætningsmæssig karakter i pakken. INF-filen er tilknyttet FOB-filen og indeholder information om, hvad der skal udføres for den givne pakke. INF-filen skal ikke indlæses i VMS manuelt. Det sørger VMS'en selv for. Herudover vil der nogle gange medfølge en konverteringsfil til før-konvertering. Hvad der skal ske med disse filer, vil fremgå af den aktuelle VMS-pakke. Filerne skal alle placeres i den samme folder på den lokale harddisk eller det lokale netværk. En pakke består af et antal filer, navngivet efter følgende standard: <Pakkenavn>.FOB <Pakkenavn>.INF <Pakkenavn>.KON <Pakkenavn>Data.TXT <Diverse_dato>.TXT <Diverse_dato>.XML Denne er en objektfil, der indeholder nye eller rettede objekter. Har du fået foretaget en tilretning i regnskaber, vil objektfilen konflikte, og den skal derfor rettes til inden indlæsning. Efterfølgende indlæses den alternative objektfil. Denne er en informationsfil, der fortæller VMS, hvad der skal udføres i den aktuelle pakke. Filen er en tekstfil og følger altid med i pakken. Denne er en objektfil, der typisk indeholder kørsler, som rydder op i data i eksisterende tabel objekter, før den rigtige FOB-fil kan indlæses. Hvis VMS under indlæsning i handlingen Datakonverteret (Part 1) spørger Indlæs objektfilen xxxxx.kon via Objektdesigneren. Er det gjort? skal KON-filen, indlæses via Object Designer. Denne fil indeholder informationer om automatiseret indlæsning af datafiler via tilhørende XML porte. Diverse datafiler, der automatisk indlæses, styret af <Pakkenavn>Data.TXT filen Diverse datafiler, der automatisk indlæses, styret af <Pakkenavn>Data.TXT filen

4 Side 4 af 20 Opsætning I dette vindue skal du angive stien til det bibliotek, hvor du vil have de kvitteringsfiler placeret, som efter endt opdatering, sendes herfra. Hvis du ønsker, at filerne skal placeres på roden af et netværksdrev, eksempelvis T-drevet, skal du skrive T: Hvis det eksempelvis skal være i en mappe kaldet Hotfixes på T-drevet, skriver du T:\Hotfixes. I vores tilfælde har vi valgt at gemme det på en brugers C drev. Tryk Retur for at aktivere det du har skrevet eller klik på krydset oppe i højre hjørne. Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/Versionsstyring (VMS) under menupunktet Opsætning Objekt pakke Generel beskrivelse af pakkestatus

5 Side 5 af 20 Dette oversigts panel indeholder en identifikation af pakken. Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/Versionsstyring (VMS)/VMS Pakkeoversigt, og så vælges en given VMS objektpakke I dette afsnit beskrives Objektpakkekortet, som er den grænseflade, der anvendes ved indlæsning af VMS - pakker. Oprettelse og indlæsning af pakken beskrives under punktet Indlæsning af en Objekt pakke. Feltnavn Nummer Filnavn Konfliktadvarsel Pakke indlæst Beskrivelse Objektpakkens nummer. Stien hvorfra objektfilen blev indlæst. Hvis et eller flere objekter konflikter med et objekt, der er i databasen i forvejen, er der markeret med et hak i feltet. Denne konflikt skal løses, inden pakken kan indlæses. Når den sidste handling under fanebladet Status er foretaget, er pakken indlæst, og feltet Pakke indlæst er markeret.

6 Detaljeret pakke status På Oversigtspanelet Status kan du følge handlingerne step for step, når du indlæser objektpakken. Når informationerne indlæses, kan du på oversigtspanelet Status, se hvilke handlinger der skal udføres. En handling, der er klar til at blive udført, er markeret med Ikke udført. Når en handling efterfølgende er udført, skifter status til Udført. Handlinger, der ikke skal udføres, forbliver blanke. Ønsker du at springe en handling over, kan du via Fanebladet Handlinger vælge Spring handling over. Se feltbeskrivelsen senere. Side 6 af 20 For at udføre en handling skal du trykke på handlingen Udfør, efterfølgende kan den næste handling i rækken af ikke-udførte handlinger udføres. Selve indlæsningen kan du læse mere om, under punktet Indlæsning af en Objekt pakke. Feltnavn Opr. Objektliste udskrevet Objektkonflikter løst Datakonverteret (part 1) Objektpakke indlæst Datakonverteret (part 2) Brugerrett. Opdateret Ny objektliste udskrevet Datafiler importeret Kvitteringsfil udlæst Kvitteringsfil sendt til MODST Beskrivelse Optioner:, Ikke udført, Udført, Sprunget over. Optioner:, Ikke udført, Udført. Optioner:, Ikke udført, Udført. Optioner:, Ikke udført, Udført. Optioner:, Ikke udført, Udført. Optioner:, Ikke udført, Udført, Sprunget over. Optioner:, Ikke udført, Udført, Sprunget over. Optioner:, Ikke udført, Udført, Sprunget over. Optioner:, Ikke udført, Udført. Optioner:, Ikke udført, Udført.

7 Pakkeinformation fra INF-filen Side 7 af 20 På oversigtspanelet Pakkeinformation finder du de væsentligste af de informationer, der findes i filen <pakkenavn>.inf. Er et felt blankt, betyder det, at den pågældende information ikke er relevant for den aktuelle pakke. Feltnavn Nye import filer Datakonvertering (part1) (cu) Datakonvertering (part2) (cu) Konv. Brugerrettigheder (cu) Kvitteringstekst Kvitterings Beskrivelse Er der markering i feltet indeholder pakken nye datafiler der automatisk bliver indlæst i forbindelse med opgraderingen I feltet ser du nummeret på den Codeunit(cu), der skal anvendes i den første datakonvertering (før - konvertering). I feltet ser du nummeret på den Codeunit(cu), der skal anvendes i den anden datakonvetering (efter konvertering). I feltet ser du hvilken Codeunit(cu), der skal anvendes, for at opdatere brugerrettigheder. Feltet viser den tekst eller det release version nummer, der fremgår af kvitteringen, der sendes til Moderniseringsstyrelsen, når opdateringen er foretaget. Feltet indeholder adressen, hvortil kvitteringen sendes.

8 Oversigt over komponenter Side 8 af 20 Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/Versionsstyring (VMS)/VMS Komponentliste. I denne tabel kan du få en oversigt over alle indlæste objektversioner på databasen ved at klikke Opdatér. Derefter kan du bruge tabellen til at tilføje dine egne personlige kommentarer til versionerne. Vær opmærksom på, at ved klik på Opdatér, kan der opstå fejl, der umuliggør denne opdatering, såfremt versionslisterne er meget lange. Der kan udskrives en rapport over VMS Objektversionskomponenter ved at klikke på Udskriv i handlingsbåndet. Rapportens udseende afhænger af, hvad du har valgt i felterne på udskrift og Udskriv også detaljer i vinduet VMS Komponentliste udfor de enkelte objekter. I feltet På udskrift, vælger du, om den pågældende kode skal udskrives. I feltet Udskriv også detaljer, vælger du, om der skal uddybende oplysninger med til den kode, du udskriver.

9 Indlæsning af en Objekt pakke Side 9 af 20 Oprettelse af henvisning til pakke Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/Versionsstyring (VMS)/VMS Pakkeoversigt Først skal der oprettes en henvisning til pakken. Det gøres ved klik på Opret henvisning til pakke. Peg på relevant fob.fil, her VMSVej70.fob og vælg åbn. Alle skærmbilleder i det efterfølgende er taget fra indlæsning af NS7.0 opgraderingspakken.

10 Side 10 af 20 Herefter kommer dette skærmbillede, der indlæser.inf filen. Der skal man klikke på åben Man skal acceptere eksterne komponenter

11 Side 11 af 20 Er der konflikter mellem pakkens objekter og objekterne i databasen, vises følgende meddelelse: Klik OK hvorefter pakken oprettes.

12 Side 12 af 20 Løbende opfølgning på indlæsning På oversigtspanelet Status kan man følge progressionen for indlæsningen Felterne vil blive beskrevet nedenunder, hvor du kan læse step for step, hvordan handlingerne udføres. Efterhånden som handlingerne udføres, ved klik på handlingen Udfør, ændres feltet til Udført. Status på allerede gennemførte handlinger gemmes. Du kan derfor forlade VMS vinduet og udføre den handling, du undervejs bliver bedt om. Når du efterfølgende vender tilbage til VMS vinduet, husker VMS, hvor du sidst er stoppet. Opr. objektliste udskrevet Under næste handling Opr. objektliste udskrevet skal du nu udskrive en liste over de objekter i databasen, som erstattes af nye fra VMS objektpakken. Tryk på handlingen Udfør, og følgende vindue vises.

13 Side 13 af 20 Kun objekter med samme type og ID, som objekterne i pakken, udskrives. Rapporten viser, hvordan objekterne er versioneret før indlæsningen af de nye objekter og anvendes derfor som opgraderingsdokumentation. I de tilfælde hvor du ikke har mulighed for at udskrive rapporten, kan der udskrives til fil, som kan gemmes og udskrives senere. Objektkonflikter løst Er der eventuelle objektkonflikter, skal de løses inden du går videre. Du vil få følgende besked: Objektkonflikter opstår, hvis der er foretaget specielle tilretninger i databasen. Er konflikterne løst svarer du Ja, og status sættes til Udført, hvorefter der fortsættes til næste handling. Svarer du Nej, stopper processen.

14 Datakonverteret (part 1) Såfremt der med pakken medfølger en før - konverteringsobjektpakke, vil før - konverteringen nu skulle afvikles for alle regnskaber på databasen. Du vil i så fald blive promptet for, om den korrekte objektfil er indlæst via objektdesigneren. Side 14 af 20 Objektpakken indlæses via Funktion\ Objekt Designer, hvor du vælger du på Filer\ Import. Er objektpakken indlæst, svarer du Ja, og status sættes til Udført, og der fortsættes til næste handling. Svarer du Nej, stopper processen. Objektpakke indlæst Efter eventuel indlæsning af før - konverterings objektpakke, med efterfølgende afledt afvikling af konvertering spørges til indlæsning af selve den funktionalitetsændrende objektpakke. Objekterne (FOB-filen), indlæses via Funktion\ Objekt Designer, hvorefter der vælges Filer\ Import. Svares der Ja, fortsættes til næste handling, og status sættes til Udført. Hvis pakken indeholder konfliktende objekter, dvs. objekter med en anden og/eller nyere versionering end de eksisterende objekter på databasen spørges om følgende: Den alternative objektfil er givet ved den pakke, som enten Moderniseringsstyrelsen eller din leverandør har udviklet, så den ikke overskriver eksisterende funktionalitet, der ønskes bevaret ved indlæsningen.

15 Datakonverteret (part 2) Hvis der med opgraderingen følger en efter konvertering, vil der ved klik på Udfør ske en igangsættelse af konvertering for alle regnskaber på databasen. Data konverteringen afsluttes typisk med en besked som nedenstående. Side 15 af 20 Brugerrettigheder opdateret Hvis der med opgraderingspakken følger konvertering af eksisterende brugerrettigheder, som ikke blot kan løses ved en opdatering af rettigheder, via den normale indlæsning af rettighedsfilen, vil der ved klik på Udfør ske en afledt datakonvertering af rettighederne på tværs af databasen. Ny objektliste udskrevet Herefter skal der udskrives en ny objektliste, for alle objekter indlæst via klik på Udfør og ordinær udskrift af filen. Sammen med den tidligere udskrift udgør disse udskrifter et vigtigt sæt af dokumentation for den udførte opgradering.

16 Datafiler importeret Hvis der med opgraderingen følger et sæt af datafiler, der skal indlæses, vil der ved klik på Udfør starte en indlæsning af alle de datafiler, der er nævnt i txt-filen til styring af datafil indlæsning. Undervejs vil man blive bedt om at bekræfte et antal standard udsagn tilhørende den rutine, der står for indlæsningen af den enkelte datafil. Man vil også blive bedt om at trykke åben for hver indlæsningsfil. Alt skal blot besvares bekræftende. Side 16 af 20 Nogle datafiler skal indlæses separat for hvert regnskab, hvorfor du ved flere regnskaber på samme database, vil blive bedt om at skifte regnskab og foretage en parallel Udfør på det næste regnskab. Rettigheder der indlæses på tværs af alle regnskaber på en database, indlæses kun en gang. Hvis du glemmer at skifte regnskab, kan du ikke skifte til det næste step i pakke indlæsningen. Du kan kontrollere indlæsning af datafiler via selve pakkekortet og Pakke\ Datafiler.

17 Side 17 af 20 Kvitteringsfil udlæst Efter indlæsning skal der kvitteres for udført opgradering til Moderniseringsstyrelsen. Ved klik på Udfør bliver du spurgt om følgende: Såfremt der er tale om opgradering i testmiljø, er det ikke nødvendigt at udlæse kvitteringsfilen, men hvis der er tale om et driftsmiljø, SKAL filen udlæses. Filen udlæses automatisk til den folder der er specificeret i VMS opsætningen. Kvitteringsfil sendt til MODST Den sidste handling generer en . Forudsætningen for at gøre dette via VMS en er, at superbrugeren er kendt af den afsendende mailserver.

18 en, der sendes til Moderniseringsstyrelsen, indeholder oplysninger om regnskabsnavn, databasenavn, bogføringskreds, institutionsnavn samt institutionsadresse Side 18 af 20 Eventuel visning af fejlmeddelelsen: Virksomhedsoplysninger primærnøgle findes ikke. = blank skyldes, at der ligger flere regnskaber på samme database, og at der på et af disse regnskaber mangler virksomhedsoplysninger. Løsningen er at udfylde virksomhedsoplysninger i det regnskab, hvor oplysningen mangler. Ved klik på Udfør åbnes en instans af Outlook, hvor du blot skal sørge for at sende mailen. Herefter skal du bekræfte nedenstående: Hvorefter følgende vises.

19 Side 19 af 20 Selve pakken er nu indlæst og statusfanebladet har, for NS 7.0 pakken, følgende udseende: Har man ikke Outlook installeret For institutioner som ikke har Outlook installeret eller, hvor bruger-id ikke er kendt af institutionens mailserver, skal en oprettes manuelt og sendes til Moderniseringsstyrelsen. Hvis du som institutionen svarer Nej på spørgsmålet om Kvittering er afsendt til Moderniseringsstyrelsen, fremkommer der en tjekliste/meddelelse, som viser,

20 hvad mailen skal indeholde af oplysninger, dvs: Firmaoplysninger og adresse, navn på database, antal bogføringskredse, samt navnene på disse bogføringskredse. Side 20 af 20 Derudover skal du huske at vedhæfte den kvitteringsfil, der er dannet i den folder, der er angivet under VMS Opsætningen. Filen har samme navn som den indlæste pakke, men er af typen KVI. Roller Rettighed NS_TEKNIK Beskrivelse Rollen giver ret til at indlæse sikkerhedskopier (kun objekter) og objektfiler (uden data). Bemærk: Såfremt indlæsningen indeholder nye objekter, kræves det, at Navision brugeren med rollen NS_TEKNIK ligeledes er tildelt dbo rettigheder på SQL serveren. QR-kode Du finder denne vejledning via vores generelle Navision Stat site på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvorfra du kan navigerer frem til den ønskede version og manual eller kvikguide. Du kan scanne koden med en smartphone eller en ipad, hvor der er installeret en QR-kodescanner.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 9.2 ØSY/RASEG 31-10-2018 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt.

Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt. Side 1 af 5 Navision Stat 7.0 ØSY/TJO 11. januar 2016 Kvikguide til godkendelse af brugere Overblik Formål Dokumentet beskriver hvordan brugere i brugerkontrollisten bliver godkendt. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient.

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Side 1 af 18 Navision Stat 5.0 ØKO/CPS 24.08.2008 Den nye grænseflade Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Overblik Introduktion Følgende

Læs mere

Batch. Navision Stat 5.0 1.oktober 2008 ØKO/LIM. Overblik. Indholdsfortegnelse. Målgruppe

Batch. Navision Stat 5.0 1.oktober 2008 ØKO/LIM. Overblik. Indholdsfortegnelse. Målgruppe Navision Stat 5.0 1.oktober 2008 ØKO/LIM Batch Overblik Introduktion Batch er en statslig funktionalitet til scheduleret afvikling af rapporter og kørsler pr regnskab, som findes under: Administration\Programopsætning\Batch.

Læs mere

Installationsvejledning af ØS LDV

Installationsvejledning af ØS LDV Installationsvejledning af ØS LDV Del 2 Kørsel af installationswizard Målgruppe: Systemadministrator November 2009 Indledning Vejledningen er rettet til systemadministratoren der skal forestå den tekniske

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

Installationsvejledning af ØS LDV

Installationsvejledning af ØS LDV Installationsvejledning af ØS LDV Del 2 Kørsel af installationswizard (version 2.3.0) Målgruppe: Systemadministrator Juni 2012 Indledning Vejledningen er rettet mod systemadministratoren der skal forestå

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere INDHOLDSFORTEGNELSE: MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere... 1 1 Indledning... 3 2 Understøttede

Læs mere

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat.

Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices til kommunikation mellem Navision Stat og Skat. Side 1 af 9 Navision Stat 7.1 ØSY/TJO/CPS/ CRA Dato 31.08.2016 Installationsvejledning til EFI integration Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan man installerer EFI webservices

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 7.0

Kvikguide til Navision Stat 7.0 Side 1 af 12 Kvikguide til Navision Stat 7.0 ØSY/STO 26. maj 2015 Konceptet bag den nye brugergrænseflade Overblik Formål Denne kvikguide omhandler konceptet for brugergrænsefladen, som Navision Stat 7.0

Læs mere

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Den nye version af netaflæsningsmodulet adskiller sig væsentligt fra den gamle version, ved at forbrugeren slår direkte op i værkets data, i stedet for

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato:

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato: Side 1 af 9 Navision Stat 7.0.01 ØSY/TIE Dato: 06.07.16 Kvikguide til Håndtering af Direct Debit Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af hvordan Direct Debit på elektroniske dokumenter

Læs mere

Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer.

Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer. Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 ØSY/MAI Dato 9. november 2018 Kvikguide til kørslen Sæt/Slet Alias spærringer. Når en institution benytter Alias, og der sendes en forespørgselsfil fra RejsUd til Navision,

Læs mere

Navision Stat 5.1.02 Generel Hotfix

Navision Stat 5.1.02 Generel Hotfix Side 1 af 13 Navision Stat 5.1.02 Generel Hotfix 12. februar 2010 ØKO/CPS SystemInfo Økonomistyrelsen udgiver, ved hver Navision Stat frigivelse, en beskrivelse af den samlede installation sammen med en

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.2

Kvikguide til Navision Stat 9.2 Side 1 af 18 Kvikguide til Navision Stat 9.2 ØSY/STO 30. oktober 2018 Kørslen Anonymisering/Sletning af data Overblik Kørslen Anonymisering/Sletning af data understøtter anonymisering og/eller sletning

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet standarden for e-samhandel Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det

Læs mere

Formål I forbindelse med opgradering af Navision Stat fra NS5.4.02 til NS7.0 skal den tilhørende Navision Stat licens migreres til NAV2013R2.

Formål I forbindelse med opgradering af Navision Stat fra NS5.4.02 til NS7.0 skal den tilhørende Navision Stat licens migreres til NAV2013R2. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/CPS/MAC Dato 17.08.15 Licensmigrering fra NAV5.0SP1 til NAV2013R2 Overblik Formål I forbindelse med opgradering af Navision Stat fra NS5.4.02 til NS7.0 skal den tilhørende

Læs mere

Integration til Unifaun Online og Pacsoft

Integration til Unifaun Online og Pacsoft Integration til Unifaun Online og Pacsoft Unifaun Online er et internetbaseret system, som kan håndtere flere forskellige speditørfirmaer. I systemet kan man eksempelvis udskrive etiketter, fragtsedler,

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Copyright 2005 Microsoft Corporation. All rights reserved. Vedbæk Januar 2005. Nyhedsbrev. Version 3.0 SP3 HOT FIX 009

Copyright 2005 Microsoft Corporation. All rights reserved. Vedbæk Januar 2005. Nyhedsbrev. Version 3.0 SP3 HOT FIX 009 Copyright 2005 Microsoft Corporation All rights reserved MICROSOFT C5 NYHEDSBREV Vedbæk Januar 2005 Microsoft Business Solutions C5 Nyhedsbrev Version 3.0 SP3 HOT FIX 009 GENERERING AF OIO-XML FIL TIL

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015 Side 1 af 11 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 12. maj 2015 Kvikguide til Stakke Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Stak er, hvad de enkelte stakke indeholder og hvilken type rollecenter

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave

LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave WWW.LOGOSCONSULT.DK Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS LOGOS CONSULT BOGSHOP - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave Genbrug af tekster Standardtekster I Microsoft Dynamics NAV har du mulighed for at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2

MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 Side 1 af 23 MS Dynamics NAV 5.0 SP1 Update 2 05. januar 2011 ØKO/MAC/MAG/ CRA/CPS SystemInfo Økonomistyrelsen udgiver, ved hver Navision Stat frigivelse, en beskrivelse af den samlede installation sammen

Læs mere

MANUAL DANSK TENNIS FORBUNDS TURNERINGSAFVIKLINGSPROGRAM. Version 3.03

MANUAL DANSK TENNIS FORBUNDS TURNERINGSAFVIKLINGSPROGRAM. Version 3.03 MANUAL DANSK TENNIS FORBUNDS TURNERINGSAFVIKLINGSPROGRAM Version 3.03 Dansk Tennis Forbund Januar 2007 side 1 af 18 Indledning TAP er Dansk Tennis Forbunds program til brug ved turneringsafvikling og stilles

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

Næsgaard Markkort/AgroSat

Næsgaard Markkort/AgroSat Næsgaard Markkort/AgroSat Vejledning til administration af data i ver. 8.00 Udarbejdet specielt til brugere af Næsgaard Markkort ADVICER og AgroSat DataLogisk ApS, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Kvikguide til opsætning af Navision Stat for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank)

Kvikguide til opsætning af Navision Stat for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Kvikguide til opsætning af Navision Stat for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Side 1 af 35 Opr. 23.11.07 Opd. 22.01.09 Overblik Introduktion Denne guide beskriver, hvordan du sætter

Læs mere

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0

Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Opgraderingsvejledning: Fra LDV 2.3.1 til LDV 2.4.0 Marts 2015 MODST/SAR Generelt Dette er en vejledning i opgraderingen af LDV 2.3.1 til den nye version, LDV 2.4.0, der understøtter Navision Stat 7.0.

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0.

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0. Side 1 af 25 Navision Stat 7.0 ØS/ØSY/CPS/JKH 15.04.15 Opgradering og konverteringsvejledning Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02

Læs mere

Kørslen Indlæsning af salgspriser til katalogvarer finder du under Lagersted Reservedele Prisbehandling.

Kørslen Indlæsning af salgspriser til katalogvarer finder du under Lagersted Reservedele Prisbehandling. Indlæsning af salgspriser til katalogvarer Kørslen Indlæsning af salgspriser til katalogvarer finder du under Lagersted Reservedele Prisbehandling. Kørslen anvendes til at indlæse nye salgspriser, rabatkoder

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 11 Navision Stat 9.3 ØSY/CPS/MIL Dato 29.04.19 Installationsvejledning Navision Stat Utility 9.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen

Læs mere

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland.

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. www.jta-jylland.dk 1. Introduktion til JTA-DynamicsPDF. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 er et ekstra modul, som er udviklet

Læs mere

DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE

DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE Mamut Business Software INSTALLATIONSGUIDE Opdatering af dit Mamut-system DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE Mamut kundskabsserie,

Læs mere

// Mamut Business Software Installationsguide: Basis

// Mamut Business Software Installationsguide: Basis // Mamut Business Software Installationsguide: Basis Introduktion Indhold Denne guide forenkler installationen og førstegangsopstarten af Mamut Business Software. Hovedfokus i denne guide er enkeltbrugerinstallationer.

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN Generelt I denne menu fortages alle de funktioner, som i løbet af året er nødvendige vedr. måleren. Dvs. målerudskiftninger, fremskrivning af målere, udskrivning af aflæsningskort,

Læs mere

CD-DIRECT Eksport til MS-Office

CD-DIRECT Eksport til MS-Office CD-DIRECT Eksport til MS-Office Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport fra CD-DIRECT... 4 2.1 Angivelse af filformat...4 2.2 Valg af datafelter... 5 2.3 Angivelse af filnavn samt

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0.

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0. Side 1 af 23 Navision Stat 7.0 ØS/ØSY/CPS/JKH Opd. 19.06.15 Opgradering og konverteringsvejledning Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02

Læs mere

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Version: 2.0 Oprettet den 3. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. JOBNET PÅ MOBILEN... 3 1.1 FORBEREDELSE TIL BRUG AF JOBNET PÅ MOBILEN... 4 2. LOG

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0.

Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02 til NS7.0. Side 1 af 22 Navision Stat 7.0 ØS/ØSY/CPS/JKH Opd. 22.04.15 Opgradering og konverteringsvejledning Nedenstående beskriver den samlede proces for konvertering af Navision Stat produktionsdatabaser på NS5.4.01/NS5.4.02

Læs mere

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Navision Stat 5.4 ØSY/SKH Opr. d. 10.05.11 Opd. d. 04.01.13 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Contents. WorkZone Process 2013

Contents. WorkZone Process 2013 2013 Onlinehjælp WorkZone Process 2013 Contents Onlinehjælp til WorkZone Process 2013 3 Dokumenthistorik 4 Nyheder 5 Sådan starter du processer 6 Start proces i Captia Web Client 7 Start proces på basis

Læs mere

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen.

Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af Excelfiler til Navision Stat via GIS-integrationen. Side 1 af 9 Navision Stat 7.0 ØSY/CPS Dato 15.04.15 Installationsvejledning Navision Stat Utility 7.0 Overblik Introduktion Med installation af NavisionStatUtility, styrkes sikkerheden i indlæsningen af

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Oprettelse og tabeller

Oprettelse og tabeller Oprettelse og tabeller Oprettelse af kursusejendom Side Indstilling af PC... 1 Opret bruger... 2 Opret medlem... 3 Indlæs/hent/udlæs data... 5 Tabeller (ekstraopgaver) Kontoplan... 8 Udvælg konto... 9

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning 2016.4

Nyheder og vejledninger Årsafslutning 2016.4 Nyheder og vejledninger 30. maj 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Tilføjet mulighed for tilvalg af vandmærke... 3 Tilføjet mulighed for at master brugeren kan styre stier og dato

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail

Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail Quickguide Kom i gang med anvendelse af faktura via E- mail August 2019-2. udgave 1 Introduktion I Navision Stat 5.4 blev muligheden for at sende salgsbilag via E-mail introduceret. Denne mulighed er fortsat

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

0KAPITEL 2: UDLÆSNING TIL WORD OG EXCEL

0KAPITEL 2: UDLÆSNING TIL WORD OG EXCEL Kapitel 2: Udlæsning til Word og Excel 0KAPITEL 2: UDLÆSNING TIL WORD OG EXCEL 1Målsætninger Målsætningerne er at: Integrere med Microsoft Word. Integrere med Microsoft Excel. Integrere med andre Microsoft-produkter.

Læs mere

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005)

Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationsguide til SAP Business One 2005 SP1 (SBO 2005) Installationen af SBO 2005 Service Pack 1består af flere enkeltkomponenter. Først og fremmest skal der installeres en database til at indeholde

Læs mere

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en Version 1 10. juni 2011 Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01 DDI en Oplæg juni 2011 til Kulturministeriet Bestillingsoversigt i DDI en - Bestillingsoversigten åbnes via Indrapportering til ØSC \Bestillingsoversigt,

Læs mere

Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank)

Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Kvikguide til opsætning af Navision Stat 5.2 for afvikling af betalinger via Business Online (Danske Bank) Side 1 af 31 ØKO/TIE Opr. 16.12.10 Overblik Introduktion Denne guide beskriver, hvordan du sætter

Læs mere

CD-DIRECT Installationsvejledning

CD-DIRECT Installationsvejledning CD-DIRECT Installationsvejledning Indhold 1. Kom godt i gang med installationen af CD-DIRECT... 3 2. CD-DIRECT Installation... 4 3. Enkeltbruger Type I (uden kopi af databasefilen)... 5 3.1 Opdatering

Læs mere

Import-vejledning Fra Dansk Skoledata til UNI Login

Import-vejledning Fra Dansk Skoledata til UNI Login Import-vejledning Fra Dansk Skoledata til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 1. udgave, april 2007 UNI C 2007 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Eksporter fra Dansk Skoledata...

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50 Document Capture til Microsoft Dynamics NAV Quick Guide til RTC version 3.50 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 3 Basisopsætning... 4 Indlæsning af standard opsætning... 4 Opdatering af standard opsætning...

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2013 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

Netkatalog upload. Forord: Formål:

Netkatalog upload. Forord: Formål: Netkatalog upload Forord: De data, I indsender som e-katalog, genbruges af SKI s kunder i de ordre, der sendes tilbage til Jer. Det er derfor vigtigt, både for kundes efterfølgende fakturakontrol; men

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 INDHOLD ÅBNE 4 OPRET ELEVPLAN 4 REDIGERE - / SKRIVE I ELEVPLAN 6 VEJLEDNING 7 ERSTAT INDHOLD MED HØJRE SPALTE 7 OFFICIELLE MÅL 8 KOPIERE

Læs mere

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration...

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... 4 Nyheder... 4 Vedligeholdelse... 6 Ret

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Indhold. Vejledning til import af regneark til Outlook 2010

Indhold. Vejledning til import af regneark til Outlook 2010 Indhold Moderniseringsstyrelsens regneark med lønkørslerne hentes... 2 Trinvis indlæsning af regneark i Outlook 2010... 2 Aktiver importfunktion... 2 Udpeg Excel-ark... 4 Importér aftaler... 6 Afslutning...

Læs mere

Status med Casio DT-900 og SVANEN

Status med Casio DT-900 og SVANEN IT Gruppen AS T +45 7015 3003 www.itgruppenas.dk Tækkemandsvej 1 4300 Holbæk F +45 7015 4004 Højvangen 4 8660 Skanderborg F +45 7010 4004 Lautrupvang 12 2750 Ballerup F +45 7023 3004 CVR 2571 0940 Danske

Læs mere

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten 1 Denne vejledning Sådan opretter og udsender du et boligtilbud til boligsøgende på en venteliste. Sidst i dokumentet finder du en vejledning til at svare

Læs mere

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret.

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret. PBS menuen 5.1 5. PBS-MENUEN Generelt Et PBS-modul er ensbetydende med besparelser, både omkostnings- og administrationsmæssigt, idet en stor del af det arbejde, som er forbundet med opkrævninger, overtages

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes Betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01

Document Capture for Microsoft Dynamics NAV. Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 Document Capture for Microsoft Dynamics NAV Ændringslog og opgraderingsnoter version 3.01 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle ændringer... 3 Klassisk Klient... 5 Rollebaseret klient & server... 6 Webgodkendelse...

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 EPOS PORTAL KALENDER KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 Indholdsfortegnelse 1 Kalenderen i Epos Portal... 2 2 Oprettelse af en kalender... 2 2.1 Autoopdatér... 3 2.2 Udvid... 4 2.3 Indlæsning af kalenderdage...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

SmartAir TS1000. Daglig brug

SmartAir TS1000. Daglig brug SmartAir TS1000 Daglig brug Indhold Brugere... 4 Opret brugere... 4 Brugerliste vinduet... 5 Knapper... 5 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)... 7 Døre... 8 Opret døre... 8 Dørliste

Læs mere

Implementeringsvejledning til FKG-datamodel version 2.5 for MS SQL Server og ArcGIS

Implementeringsvejledning til FKG-datamodel version 2.5 for MS SQL Server og ArcGIS Implementeringsvejledning til FKG-datamodel version 2.5 for MS SQL Server og ArcGIS 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning... 3 2.1 Leverancen... 4 2.2 Mappen FKG.gdb... 4 2.3 Mappen FKG_25.gdb... 4 2.4 Mapperne

Læs mere