Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre"

Transkript

1 Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015 søgt om tilladelse til udledning af regnvand fra kloakopland 2E10 i Uhre By via et eksisterende recipientbassin for opspædet spildevand. Udledningstilladelsen søges i forbindelse med separatkloakering af Uhre. Bassinet skal i forbindelse med separatkloakeringen udvides og fungere som et egentligt regnvandsbassin. Bassinet er beliggende på matrikel 9ap Uhre By, Uhre, og det eksisterende udløb 4A2102U bibeholdes. Ikast-Brande Kommune har den 2. marts 2010 givet tilladelse til de eksisterende forhold i forbindelse med nedlæggelsen af Blåhøj Rensningsanlæg. Kort af oplandet med placering af bassinet Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: pebro@ikast-brande.dk Sagsbehandler: Pernille Brogaard Direkte telefon: Sags ID: 2015/03297 Opland 2E10 Udløb 4A2102U Regnvandsbassin 2E10010B Uhre Bæk Afgørelse Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 28, til at regn- og overfladevand fra opland 2E10 ledes via et regnvandsbassin med eksisterende udløb nr. 4A2102U til Uhre Bæk. Udledningsskema og kort fremgår af denne tilladelse.

2 Vilkår 1. Bassinet skal etableres som et åbent og vådt bassin med et forsinkelsesvolumen på min m 3 og et permanent vådt volumen på m Afløbsvandmængden sættes til 1 l/s pr. ha svarende til 17,5 l/s. 3. Bassinet skal have dykket afløb samt en afspærringsordning i tilfælde af forureningsuheld. 4. Der må maksimalt forekomme overløb 1 gang hvert 5. år 5. Ikast-Brande Spildevand A/S står for vedligeholdelse og oprensning af bassinet. Oprensning skal foregå uden for dyrenes yngletid, hvilket omtrend er mellem august og marts. 6. Udledningen må ikke hindre opfyldelse af målsætningen for Uhre Bæk. 7. Udledningen må ikke give anledning til erosion af bund og brinker, og udløbet skal etableres så udledning sker i vandløbets strømretning. 8. Udledningen må ikke give anledning til oversvømmelser mere end hvert 5 år. 9. Opstår der problemer med udledningen, vil tilladelsen blive taget op til fornyet vurdering og evt. revision. Tilladelsen gives under forudsætning af, at gældende målsætning for vandløbet kan overholdes jf. den til enhver tid gældende Vandplan. Er dette ikke tilfældet, kan hele eller dele af tilladelsen kræves revideret. 10. Det er i tilladelsen forudsat, at bygherre selv underretter ledningsejere og berørte lodsejere. 11. Er det ansøgte ikke realiseret inden 3 år fra meddelelsesdatoen af denne tilladelse, bortfalder tilladelsen. 12. Efter etablering af bassin skal der indsendes en færdigmelding til Ikast-Brande Kommune med målfaste tegninger af bassin og udløb som udført. 13. I forbindelse med anlægsarbejdet ved vandløbet, skal der sikres mindst muligt erosion af vandløbets brinker og bund. Desuden skal der gennemføres foranstaltninger således, at udskylning af materialer fra anlægsarbejdet undgås. Bassinets sider skal have en skråning (min 1/5), så det er muligt at klatre op af bassinet, i tilfælde af at mennesker eller dyr falder i. Der må gerne ske en naturlig tilplantning af bassinet, af hensyn til stoffjernelse og opnåelse af et naturligt miljø. Det bør tilstræbes, at bassinets udformning fremstår rekreativt.

3 Baggrund for ansøgningen: I 2010 blev rensningsanlægget i Blåhøj nedlagt, og spildevandet, der tidligere blev renset her, blev efterfølgende pumpet til Sandfeld Renseanlæg i Brande. For at minimere mængden af spildevand der pumpes til Brande, skal flere af de mindre byer i oplandet separatkloakeres. Blåhøj Stationsby og Gl. Blåhøj er allerede separatkloakeret. Separatkloakering af Uhre By gennemføres i 2015 og I forbindelse med separatkloakeringen af Uhre skal det eksisterende recipientbassin, der blev etableret i forbindelse med nedlæggelsen af Blåhøj Rensningsanlæg, ombygges til regnvandsbassin. Ikast-Brande Spildevand ansøger derfor om en ændret udledningstilladelse til bassinet. Bassinet med bassinnr. 2E10010B har på nuværende tidspunkt en udledningstilladelse, der er givet af Ikast-Brande Kommune den 2. marts Eksisterende forhold: Uhre By er på nuværende tidspunkt fælleskloakeret, og spildevandet fra byen pumpes til rensning på Sandfeld Renseanlæg i Brande. Det eksisterende bassin har fungeret som et overløbsbassin, hvor opspædet spildevand fra fælleskloakken kunne opstuves i perioder, hvor systemet har været overbelastet, og rørbassinet der har været etableret på spildevandsledningen, ikke har haft kapacitet til at opmagasinere vandet. Bassinet har desuden haft til formål at bundfælde stoffer i det opspædede spildevand og nedsætte udløbshastigheden, før det udledes til recipienten. Bassinet har et vådt volumen på 910 m 3 og et opstuvningsvolumen på m 3. Bassinet er etableret med membran for at forhindre nedsivning af fortyndet spildevand fra bassinbunden og op til højden af det permanente vandspejl. Afløbsvandmængden fra bassinet er på 26 l/sek. Sagsfremstilling: Udvidelsen af bassinet er dimensioneret efter et opland på 6 ha reduceret areal. Bassinet vil efter udvidelsen have et vådt volumen på m 3 og et forsinkelsesvolumen på m 3. Udvidelsen foretages ved at hæve kronekanten med 35 cm. Derved fastholdes membranen i bunden og et stykke op af siderne. Efter separatkloakeringen og udvidelsen modtager bassinet overfladevand fra kloakopland 2E10. Opland 2E10 er ændret i forhold til den gældende spildevandsplan, da flere oplande er ændrede som følge af ændrede kloakeringsprincipper, befæstelsesgrader m.v.

4 Arealet af opland 2E10 er reduceret ved at udtage grønne arealer bag Uhrevej 31. Det kloakerede areal på Uhre Byvej 31 reduceret, da der er tale om grønne arealer omkring kirkegården. Desuden er ejendommen Tarpvej 52 taget ud af spildevandsplanen, da ejendommen ikke er kloakeret i dag, og der er ikke noget fremtidigt krav om dette i forhold til forbedret rensning. Kloakopland 2E11 er inddraget under opland 2E10, da området er ændret fra spildevandskloakeret til separatkloakeret, fordi de geotekniske forhold i området gør det vanskeligt at håndtere regnvand på egen grund ved nedsivning. Overfladevandet herfra ledes også til bassin 2E10010B. I oplandet til bassinet findes der flere grøfter og dræn. Der er ikke tilsluttet regnvand fra ejendomme hertil, men der er tilsluttet flere rendestensbrønde. I forbindelse med separatkloakeringen etableres der en ny regnvandsledning. Alle rendestensbrønde tilkobles denne. Herefter håndterer de rørlagte grøfter/dræn kun vand fra de åbne grøfter. I det omfang det kan lade sig gøre, omkobles alle eksisterende dræn til de eksisterende rørlagte grøfter/dræn for at mindske presset på kloaksystemet og bassinet. Hvor det ikke kan lade sig gøre, tilsluttes dræn den nye regnvandsledning. Recipienten Udledning af overfladevand fra bassinet sker til Uhre Bæk, der løber ud i Sønderkær Bæk. Sønderkær Bæk er et tilløb til Ronnum Bæk, der igen er et tilløb til Karstoft Å. Slutrecipienten er Ringkøbing Fjord via. Skjern Å. Både Skjern Å og Ringkøbing Fjord er udpegede til Natura 2000 områder. Efter de gamle regionplaner er både Uhre Bæk og Sønderkær Bæk B3 målsatte (karpefiskevand) Dette svarer til en faunaklasse 4-5 iflg. dansk vandløbsfauna indeks. I vandplanen har både Uhre Bæk og Sønderkær Bæk god økologisk tilstand som målsætning. Miljømålet for faunaklassen er min faunaklasse 4 efter dansk vandløbsfauna indeks. Udledningen af overfladevand må ikke give anledning til at målsætningen for Uhre Bæk/Sønderkær Bæk ikke kan opfyldes. Desuden må udledningen ikke give anledning til påvirkning af Natura 2000 områderne, som er i hydrologisk kontakt med Uhre Bæk. Ikast-Brande Kommune vurderer, at udledningen af regn- og overfladevand til Uhre Bæk ikke vil have indflydelse på vandløbets målsætning, da der er tale om tag- og overfladevand fra befæstede arealer, og udledningen ned

5 drosles via bassinet til naturlig hastighed for at undgå væsentlig fysisk påvirkning af vandløbet. Separatkloakering og etablering af et egentlig regnvandsbassin vil være en forbedring af de miljømæssige forhold, da der med etablering af separatkloakering ikke længere vil ske udledning af fortyndet spildevand til vandløbet i perioder med meget nedbør eller stor afsmeltning. Grundvand og jordbundstype Området, hvor bassinet er beliggende, ligger indenfor indvindingsoplandet til Sdr. Felding Vandværk, indenfor OSD (område med særlige drikkevandsinteresser) og indenfor nitratfølsomt indvindingsopland, men udenfor hygiejnezoner til vandværksboringer. Af de topografiske kort fremgår det at bassinet ligger ca. i kote 40,5. Af potentialekortet fremgår det at grundvandsstrømningen i området sker fra øst mod vest. Der ligger 3 boringer indenfor en radius af ca. 500 meter fra bassinet. 2 havevandingsboringer sydøst for bassinet samt en markvandingsboring nordøst for bassinet. Alle 3 boringer ligger modsat grundvandets strømningsretning. Den nærmeste boring vest for bassinet i grundvandets strømningsretning ligger ca. 900 meter væk og anvendes til markvanding. Jordbunden i området er iflg. jordartskort grovsandet jord, og iflg. Per Smeds landskabskort er området en smeltevandsslette skabt under den sidste istid (Weichsel). Regnvandsbassinet ligger over en begravet, som blev fyldt op med smeltevandsaflejringer under sidste istid. Terrænet omkring de nærmeste boringer øst for bassinet (DGU.nr , og ) ligger ca. i kote 46 til 49. Grundvandet i boringerne står fra 1,8 meter til 8,4 meter under terræn. Terrænet omkring den nærmeste boring vest for bassinet (DGU.nr ) er ca. i kote 43-43,5. I boringen står grundvandet 6,8 meter under terræn. Grundvandstanden er undersøgt i Jupiters boringsdatabase for de enkelte boringer. Af højdekurvekortet fremgår det at terrænet omkring bassinet ligger ca. i kote 40,5. Den nærmeste potentialekurve ligger vest for bassinet og angiver grundvandet til at stå i kote 42,5. Terrænet langs potentialekurven ligger iflg. højdekurvekortet ca. i kote 41. Potentialekurven er behæftet med en vis usikkerhed, men det skønnes, at grundvandet står forholdsvis højt i området omkring bassinet.

6 Ikast-Brande Kommune vurderer at udvidelsen og den ændrede anvendelse af bassinet ikke vil have betydning for grundvandsforekomsten og vandindvindingsinteresser i området, da membranen i det eksisterende bassin beholdes ved udvidelsen, og grundvandet iflg. potentialekortet strømmer mod vest, hvor der er langt til nærmeste boring. Natur Natura 2000 Natura 2000 område nr. 70 er det nærmeste Natura 2000 område og omfatter EF-habitatområdet Mose ved Karstoft Å, der i fugleflugtslinje ligger ca. 6 km syd for Uhre. Området er udpeget på grundlag af forskellige typer af søer bl.a. næringsfattige søer, kalkrige søer og vandhuller samt forskellige våde naturtyper som tidvis våde enge, nedbrudte højmoser med mulighed for naturlig gendannelse samt hængesæk og andre kærsamfund. Natura 2000 området ligger langt fra projektet, og det har ikke hydraulisk kontakt med vandløbet, hvor udledningen sker og påvirkes derfor ikke af projektet. Natura 2000 område nr. 68 Skjern Å og Ringkøbing Fjord ligger i fugleflugtslinie ca. 9 km fra bassinet. Natura 2000 området omfatter EFhabitatområdet Skjern Å. Skjern Å er bl.a. udpeget til habitatområde på grund af laks, odder, forskellige arter af lampret, forskellige typer af søer samt forskellige våde naturtyper. Via vandløbssystemet er der hydraulisk kontakt fra bassinet til Skjern Å.Udledningen fra bassinet består udelukkende af overfladevand fra befæstede arealer, og udledningen sker langt opstrøms i vandløbssystemet i forhold til habitatområdet. Ikast-Brande Kommune vurderer derfor, at udledningen ikke vil have en betydning for udpegningsgrundlaget for Natura 2000 området. Det vurderes derfor, at projektet i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter, ikke vil kunne påvirke et Natura 2000 område væsentligt. Der er således ikke pligt til at foretage en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000 området jf. 7 i bekendtgørelse nr. 408 af 01/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Bilag IV-arter I området omkring bassinet er der registreret forekomster af følgende bilag 4 arter: Sydflagermus, Vandflagermus, Odder, Markfirben, Stor vandsalamander, Spidssnudet frø og Ulv. Ikast-Brande Kommune vurderer, at det ansøgte projekt ikke vil skade de pågældende bilag IV-arters yngle- eller rasteplads.

7 3 natur Bassinet, der søges om ændret udledningstilladelse til, er etableret i 2010 og er etableret med fast bund i form af en membran. Der ligger en gammel registrering efter Naturbeskyttelseslovens 3 af de gamle ringkanaler, hvor bassinet nu er placeret. Ikast-Brande Kommunes naturafdeling vurderer, at denne registrering ikke længere er aktuel. Der er ikke øvrig natur beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens 3 i umiddelbar nærhed af bassinet. Det nærmeste beskyttede naturområde er en 3 eng, der ligger hvor Uhre bæk har sit udløb i Sønderkær Bæk. Ikast-Brande Kommune vurderer, at udvidelsen og den ændrede anvendelse af bassinet ikke vil have en negativ effekt på omkringliggende naturområder, da der er tale om en miljøforbedrende foranstaltning, hvor der fremover ikke vil blive udledt fortyndet spildevand til vandløbet. Tekniske data Af det fremsendte materiale fremgår det, at arealet af oplandet udgør et ureduceret areal på ca. 17,5 ha med en befæstelsesgrad på 34,5 %. bassinet anlægges som åbent og vådt og får et vådt volumen på m 3 og et forsinkelsesvolumen på m 3. Bassinet får et samlet volumen på m 3. afløbsvandmængden er 1 l/s pr. ha svarende til 17,5 l/s med en overløbshyppighed på 1/5. den årlige udledte mængde udgør m 3. Udledningsskema Bassin Opland Overløbshyppighed Effektiv Maks. Ud- Recipient Volumen 1 ledning Ha Red. ha n m 3 l/s 2E10010B 17,5 6 1/ ,5 Uhre Bæk Bassinplacering: Matr. nr. 9ap Uhre By, Brande. Udledningsnummer: 4A2102u Recipient: Uhre Bæk, Sønderkær Bæk, Ronnum Bæk, Karstoft Å, Skjern Å Slut-recipient Ringkøbing Fjord Recipientmålsætning: Ingen målsætning i udløbspunktet. Længere nedstrøms 1 Effektiv volumen = forsinkelsesvolumen

8 Rensning: Bemærkning: udledningen god økologisk tilstand/faunaklasse 5. Dykket afløb, vådt bassin, afspærringsordning. Der må ikke være synlige spor i recipienten fra udledningen. Kommunens bemærkninger: Ved separatkloakering af Uhre udvides det eksisterende recipientbassin, og anvendelsen ændres fremover til et egentligt regnvandsbassin. Separatkloakeringen og ændringen af recipientbassinet til regnvandsbassin er en miljømæssig forbedring, da der ikke længere udledes fortyndet spildevand direkte til vandløbet. Regnvandsbassinet sikrer en mere skånsom udledning af overfladevandet til recipienten i forhold til direkte udledning. Ikast- Brande Kommune vurderer, at udledningen ikke vil påvirke tilstanden i Uhre Bæk. Det kommende regnvandsbassin med permanent vandspejl vil efter kort tid være omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, når der har indfundet sig en vegetation, der er karakteristisk for småsøer. Der vil derfor skulle søges om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 inden oprensning. Da bassinet er en del af en godkendt spildevandsplan, kan fremtidig regelmæssig vedligeholdelse i overensstemmelse med bassinets funktion forventes tilladt. Denne tilladelse fritager ikke for at søge om tilladelse eller dispensation efter anden nødvendig lovgivning. Offentliggørelse Afgørelsen offentliggøres på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside den 2. juni 2015 og i Focus den 2. juni Kommunens afgørelse kan påklages til Natur og Miljøklagenævnet. Vejledning kan læses i nedenstående. Aktindsigt Du kan få aktindsigt. Det vil sige du har mulighed for at se ansøgningen og dokumenterne, der er indgået i behandlingen af sagen. Hvis du ønsker aktindsigt, skal du henvende dig til Ikast-Brande Kommune. Klagevejledning Kommunens afgørelse kan i henhold til Miljøbeskyttelsesloven 91 og 98, påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger efter at afgørelsen er meddelt jf. Miljøbeskyttelsesloven 93. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog al

9 tid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen udløber således den 30. juni Der kan klages over afgørelsen af ansøger, embedslægeinstitutionen, enhver med en væsentlig interesse i sagens udfald, samt af klageberettigede foreninger og organisationer i overensstemmelse med lovens 99 og 100. afgørelsen kan ikke påklages af lokale afdelinger af landsdækkende organisationer, jf. 100 stk. 4. En eventuel klage har ikke opsættende virkning på tilladelsen medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet, jf. Miljøbeskyttelseslovens 96. En eventuel klage skal indsendes via Natur- og Miljøklagenævnets klageportal. Gå ind på borger.dk (som privatperson) eller virk.dk (som virksomhed). Søg på klageportal i søgefeltet og vælg det søgeresultat der hedder Selvbetjening: Klag til Natur- og Miljøklagenævnet. Log på med NemId og følg vejledningen på skærmen. Natur- og Miljøklagenævnet opkræver et gebyr på 500 kr. for at behandle klagen. Gebyret betales med betalingskort i klageportalen. Pengene sendes retur hvis der gives medhold i klagen. Hvis der er særlige grunde til ikke at klage via klageportalen, kan der sendes en begrundet ansøgning om fritagelse til Ikast-Brande kommune. Kommunen sender ansøgningen videre til Natur- og Miljøklagenævnet, som afgør om der kan gives fritagelse fra at bruge klageportalen. Der vil senest umiddelbart efter klagefristens udløb blive givet ansøger besked, hvis der er modtaget klager over afgørelsen. Ønskes afgørelsen prøvet ved domstolene, skal sagen jf. Miljøbeskyttelsesloven 101, være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt. Med venlig hilsen Pernille Brogaard

10 Kopi sendes til: Naturstyrelsen Embedslægeinstitutionen Midtjylland: Danmarks Fiskeriforening: Ferskvandsfiskeriforeningen: Danmarks Naturfredningsforening: Danmarks Sportsfiskerforbund: Friluftsrådet: Herning Museum:

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Kort over kloakopland 1A34 (rød streg) og området hvor regnvandsbassinet placeres

Læs mere

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Tilladelse til regnbetinget udledning til Bording Å fra nyt opland 1A34 - Bækkevænget Ikast-Brande Spildevand A/S har den 19.

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 2. december 2015 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning via bassin til Nørrekær Bæk fra opland 2E11 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 3. november 2015 Tilladelse til nedsivning og udledning af regn- og overfladevand til Ibsgårde Bæk fra opland 3I13 og 3I32 Nørre Snede. Ikast-Brande Spildevand

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 23. januar 2017 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning til Højris Å fra en del af kloakopland 1D10, samt kloakopland 1D21, 1D22 og 1D23 i Ikast. Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 28. januar 2013 Tilladelse til regnvandsbetinget udledning til Klovborg Bæk fra bassin nordvest for Klovborg by Ikast-Brande Spildevand A/S har i efteråret

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 21. januar 2016 Tilladelse til kombineret nedsivning og regnvandsbaseret udledning til Brande Å via bassin fra kloakopland 2C72 i Brande Ikast-Brande Spildevand

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser.

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Tilladelse til nedsivning af vejvand på del af Birkevej og Jernbanegade i Engesvang. Ved ansøgning

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt.

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HALLESØ-VRADS DAMBRUG ApS Halle Søvej 5 Boest 8766 Nørre Snede 18. december 2015 Tilladelse til indvinding af overfladevand og grundvand til dambrug fra

Læs mere

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af et skur med solceller - Højgårdsvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej 13 8700 Horsens 23. april 2019 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i åbent bassin på Energivej 9, 7442 Engesvang, matr. nr. 3bæ Pårup By, Engesvang Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 Landzonetilladelse til genopførelse af et sommerhus på matr. nr. 4b, Lundfod By, Brande, beliggende ved Ejstrupholmvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Landzonetilladelse til lovliggørelse af skur - Skyggevej 21 A, 7441 Bording Ikast-Brande Kommune

Læs mere

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014 BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk 15. august 2014 Lovliggørende landzonetilladelse til opdeling af et enfamiliehus til to lejligheder (med to lejemål)

Læs mere

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 1. november 2013 Landzonetilladelse til opførsel af kedelhus til

Læs mere

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 Landzonetilladelse til etablering af et nyt stuehus på matr. nr. 2c, Borup By, Brande, beliggende ved Sandfeldvej 23, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune

Læs mere

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. nr. 95.2348

Læs mere

Dispensation til etablering af overfladeafløb mv. fra regnvandsbassin, matr.nr. 5a, Ll. Dalby By, Hedensted, beliggende ved Constantiavej i Hedensted

Dispensation til etablering af overfladeafløb mv. fra regnvandsbassin, matr.nr. 5a, Ll. Dalby By, Hedensted, beliggende ved Constantiavej i Hedensted HEDENSTED SPILDEVAND A/S Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Vibeke Rahbek Dir: +4579755675 Mob: +4521130536 e-mail: vibeke.rahbek @hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-17-15 30.6.2015

Læs mere

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016

Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til afledning af dræn- og regnvand til drængrøft med udledning til mose 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed tilladelse til

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Landzonetilladelse til toiletbygning - Herningvej

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

www.ikast-brande.dk Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo.

www.ikast-brande.dk Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo.dk 13. maj 2014 Landzonetilladelse

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013 Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm 5. september 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ny carport med redskabsrum, Engvej 7, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010 2021 Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille Brogaard

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Joachim Godske Norman Moltke Lystrupvej 9 4640 Faxe Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax: 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 KMC' Granules Borupvej 11 7330 Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand fra befæstede arealer - KMC - Borupvej 11, 7330 Brande Ved ansøgning

Læs mere

Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm. 8. september 2015

Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm. 8. september 2015 Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm 8. september 2015 Landzonetilladelse til udskiftning af en cryotank til oxygen på matr. nr. 10ba, Hallundbæk Gde., Ejstrup, beliggende

Læs mere

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016 Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording 13. januar 2016 Landzonetilladelse til etablerede jordvolde, plads til oplagring og nedknusning af beton samt en ny ridebane på matr. nr. 3d, Stubkær By, Bording,

Læs mere

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Birgit Dupont Thorlundvej 30A 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Landzonetilladelse til etablering af Bed & Breakfast og lokaleudlejning - Thorlundvej

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune.

Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune. Side 1 Rebild Kommune Tillæg nr. 1-2013 til Spildevandsplan 2001-2011 for tidligere Skørping Kommune. Spildevandsplantillæg for Nedlæggelse af Bælum Renseanlæg. Fjerntransport af spildevand fra Bælum,

Læs mere

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012 Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg 28. november 2012 Landzonetilladelse til lovliggørelse af et opført redskabsskur i tilknytning til jagthytte - Toftlundvej 15 B, 7430 Ikast Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Kommune Att.: Dorthe Sandholm Overgaard doove@ikast-brande.dk 5. februar 2015

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Kommune Att.: Dorthe Sandholm Overgaard doove@ikast-brande.dk 5. februar 2015 Ikast-Brande Kommune Att.: Dorthe Sandholm Overgaard doove@ikast-brande.dk 5. februar 2015 Landzonetilladelse til etablering af en teknikbane til mountainbike i Skelhøje plantage - Skelhøjevej 6, 7430

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016 Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken 1 7330 Brande 23. september 2016 Tilladelse til udledning af overfladevand via. forsinkelsesbassiner fra en del af matrikel 2f Lægdsgård,

Læs mere

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord.

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord. Uffe Strandby Naturstyrelsen Vestjylland Forstfuldmægtig Gl. Landevej 35 7620 Lemvig 15. marts 2016 Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer

Læs mere

Dispensation til oprensning og slåning

Dispensation til oprensning og slåning Tønder Spildevand A/S Stationsvej 5 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928043 Mail: mom1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-11-15 Ks: LSc 26. august 2015 Dispensation til oprensning og slåning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 6. marts 2018 Sagsnr.: 17/17020 Kontaktperson: Kirsten Kofod Vejen Spildevand A/S Gormsvej 7 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6265 E-mail: kk@vejen.dk Udledningstilladelse for

Læs mere

Horsens Kommune har den 2. januar 2013 modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning fra jordoverfladen, af vaskevand fra vaskeplads.

Horsens Kommune har den 2. januar 2013 modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning fra jordoverfladen, af vaskevand fra vaskeplads. Tyrsted Vognmandsforretning v/niels Rasmussen Dallerupvej 15 8781 Stenderup tyrstedvf@mail.dk Teknik og Miljø Natur Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 76292010 horsens.kommune@horsens.dk

Læs mere

Godkendelse til at anlægge kreaturbro over Gelså på strækningen mellem Bevtoft og Hjartbro Skov

Godkendelse til at anlægge kreaturbro over Gelså på strækningen mellem Bevtoft og Hjartbro Skov Jette Jacobsen Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Miljø og natur Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk Dato 14. september 2015 -Sagsident:

Læs mere

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb Ikast-Brande Kommune 27. maj 2015 UDKAST - Tilladelse til nedsivning af overfladevand - Bording Genbrugsplads Firhuse 13, Bording, matr.nr. 2ao Neder Julianehede, Engesvang NIRAS har den 2. februar 2015

Læs mere

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Smedebæk til opbevaringsdam på Midtjysk Lystfiskercenter

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Smedebæk til opbevaringsdam på Midtjysk Lystfiskercenter Midtjysk Lystfiskercenter v/svend Jøker Hansen Bakkedraget 9 7163 Ejstrupholm Bygge og Miljøafdelingen Centerparken 1 7330 Brande Den 3. november 2014 Sags.ID 2014/24410 Sagsbeh.: Lenny Stolborg Tlf. direkte.

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Der henvises til Tilladelse til afledning af regnvand fra Vesterholmvejs forlængelse (sagsnr. 06.11.05-P19-14-12)

Der henvises til Tilladelse til afledning af regnvand fra Vesterholmvejs forlængelse (sagsnr. 06.11.05-P19-14-12) TEKNIK OG MILJØ Rambøll Herning Poulsgade 8 7400 Herning Att.: Mogens Kattenhøj mogk@ramboll.dk Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8072 ngojs@herning.dk www.herning.dk

Læs mere

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg DATO: 25-06-2015 JOURNALNUMMER 06.02.16-P19-6-15

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF;

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring Kommune Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring den 05-04-2017 Sagsnr.:

Læs mere

Askær, Brande. Askær, Brande. Lundfod By, Brande. Hygild Gde., Ejstrup. Hygild Gde., Ejstrup

Askær, Brande. Askær, Brande. Lundfod By, Brande. Hygild Gde., Ejstrup. Hygild Gde., Ejstrup Energinet.dk 21. januar 2013 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 til opsætning af master og 400 kv el-ledninger mellem Bølling Sø og Sønder Askær (del af Kassø - Tjele forbindelsen) Energinet.dk

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013.

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse

AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning til Tryggevælde Å - Udledningstilladelse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. april 2013 J.nr.: NMK-10-00106 (tidl. MKN-100-00391) Ref.: LITEL, XPSAL AFGØRELSE i sag om Opland Strøby Egede - Udledning

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A

fornyet indvindingstilladelse fra anlæg beliggende Kastbjergvej 9A Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 23-05-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 41815608 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 13/6263 fornyet indvindingstilladelse

Læs mere

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Louise Dyhr og Karsten Pedersen kspld@hotmail.com 18. marts 2015 Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Tilladelse og vilkår Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 16.000 m³ grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Tilladelse til grundvandssænkning i forbindelse med råstofindvinding under grundvandsspejlet Billund Kommune meddeler hermed Sdr.

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com

Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com Til Alfred Elneff Vejstrupvej 27, Brudager 5882 Vejstrup Sendt med email: alfred.elneff@hotmail.com Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af anlæg

Læs mere

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven.

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen Prinsens Alle 5 8800 Viborg naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm pligt

Læs mere

Knudsø. pontonbro. 1. Vilkår for tilladelsen 1) Broen skal udføres og anlægges som anført i ansøgningsmaterialet.

Knudsø. pontonbro. 1. Vilkår for tilladelsen 1) Broen skal udføres og anlægges som anført i ansøgningsmaterialet. Fiskeriforeningen Gudenaa Att: Peter Helt Hansen Sendt til: peterhelt@mail.dk Dato: 30. oktober 2014 Sagsnr.: 14/68966 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 29-03-2019 Sagsnr.: 06.11.01-G01-22-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 18. august 2015 Landzonetilladelse til udstykning og til etablering af regnvandsbassiner på matr. nr. 6ix, 1ee, 1ef, Nr. Snede By, Nr. Snede og matr.

Læs mere

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 1 Indledning Center for Teknik og Miljø, har modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet

Læs mere

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling

Den 12. marts 2015 afsagde klagenævnet afgørelse i klagesagen, hvor afgørelsen om tilladelse til udledning blev hjemsendt til fornyet sagsbehandling Odder Kommune Planafdeling Rådhusgade 3 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fornyet landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin, matr. 24 d Torrild by, Torrild Sagens baggrund I forbindelse

Læs mere

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35.

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35. TEKNIK OG MILJØ Søren Kastbjerg Langbovej 5 7490 Aulum Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8154 ngors@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 01.05.00-P00-100-14

Læs mere

Herning Kommune, Natur og Grønne områder, har efter Vandløbsloven 1 udarbejdet et forslag til reguleringsprojekt af Lundby Bæk og Tved Bæk.

Herning Kommune, Natur og Grønne områder, har efter Vandløbsloven 1 udarbejdet et forslag til reguleringsprojekt af Lundby Bæk og Tved Bæk. Se liste Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8084 ngowp@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.03-P20-4-12 Høring af Naturgenopretningsprojekt i Aulum Kontaktperson:

Læs mere

www.ikast-brande.dk Mia Ravn Hovedgaden 30 7362 Hampen 5. december 2014

www.ikast-brande.dk Mia Ravn Hovedgaden 30 7362 Hampen 5. december 2014 Mia Ravn Hovedgaden 30 7362 Hampen 5. december 2014 Landzonetilladelse til opførelse af en stald, fire primitive læskure, sadelrum og hal med ridebane og foderopbevaring på ca. 1.386 m2 - Hovedgaden 30,

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015 Ikast-Brande Spildevand as Europavej 2 7430 Ikast 7. maj 2015 Landzonetilladelse til udstykning og etablering af regnvandsbassin - matr. nr. 13a Uhre By, Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet jeres

Læs mere

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 65.000 m³ grundvand 4. august 2014 Billund Kommune meddeler hermed Billund

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning

Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning Lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til juletræsbeplantning Billund Kommune har den 15. og den 21. september 2015 konstateret, at der er blevet plantet juletræer på matr. nr. 6ø, 16d og

Læs mere

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse.

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse. Haderslev Spildevand a/s Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Natur og Landbrug Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro i Møllestrømmen, Haderslev Dam ved ejendommen Ny Erlevvej 6, 6100 Haderslev

Tilladelse til etablering af bådebro i Møllestrømmen, Haderslev Dam ved ejendommen Ny Erlevvej 6, 6100 Haderslev Preben Krab Ny Erlevvej 6 6100 Haderslev Haderslev Kommune Natur Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk 25. januar 2016 Sagsident:

Læs mere

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning A/S Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Sendt med mail til: ml@silkeborgforsyning.dk og jj@silkeborgforsyning.dk 20. april 2016 VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning

Læs mere

www.ikast-brande.dk Niels Egon Nielsen Markvænget 14C 7441 Bording 5. september 2012

www.ikast-brande.dk Niels Egon Nielsen Markvænget 14C 7441 Bording 5. september 2012 Niels Egon Nielsen Markvænget 14C 7441 Bording 5. september 2012 Lovliggørende landzonetilladelse til opførelse af en pavillon og to brænde-/redskabsskure på frijord i naturområde, matr. nr. 4an, Bording

Læs mere

Billund Kommunes foreløbige vurdering

Billund Kommunes foreløbige vurdering Kurt Rungborg Mikkelsen Mejerivej 20 7250 Hejnsvig Sendt til din e-boks Afgørelse vedr. 27 anmeldelse for etablering af maskinhus på Mejerivej 20, 7250 Hejnsvig Dato: 6. juni 2016 Billund Kommune har den

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand (regnvand) fra separatkloakerede områder i Tiset til Tiset Bæk

Tilladelse til udledning af overfladevand (regnvand) fra separatkloakerede områder i Tiset til Tiset Bæk PROVAS-HADERSLEV SPILDEVAND A/S Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 21 rekh@haderslev.dk 16-11-2015

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees.

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Tonny Brian Christensen Sandbækvej 9 Nees 7570 Vemb 2. oktober 2015 Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Lemvig Kommune har den 21. august 2015 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby Peter Bo Bohsen Rosenvoldvej 16 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-156-15 20.4.2016 Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Michael Vammen Bisgaard Furvej 31. 7800 Skive. 9. marts 2016. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgaard Furvej 31. 7800 Skive. 9. marts 2016. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgaard Furvej 31 9. marts 2016 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård har den 2. februar 2016 søgt om tilladelse til at etablere en bro over

Læs mere