Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis. Operation for åreknude, ekskl. Lyske, højre ben

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis. Operation for åreknude, ekskl. Lyske, højre ben"

Transkript

1 Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3802 Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Operation for åreknude, ekskl. Lyske, højre ben Eksisterende ydelse Patienter med rest-varicer, non-saphenus varicer, varicer udgået fra magna og parva, hvor disse hovedstammer stadig er normale og i nogle tilfælde af varicer udgået fra den anteriore accessoriske magna. Disse typer af varicer kan opereres på hovedfunktionsniveau, dvs. også i speciallægepraksis, men behandlingen af recidiv-varicer er en regionsfunktion. Undersøgelse/ behandling Operationen udføres ved at der lægges det nødvendige antal få mm store incisioner tæt på varicerne i benets længderetning. Varicerne trækkes ud med en særlig krog samt peaner gennem incisionen. Der trækkes så meget ud man kan, men incisionerne lægges typisk med ca. 5 cm afstand. Incisionerne lukkes ikke, men dækkes med steril absorberende bandage og en kompressionsforbinding f.eks. selvhæftende Coban udenpå. Særlige forhold Ydelsen skal ved sedering kombineres med ydelse 2117 pulsoxymetri. Apparatur Uddannelsesbehov Nuværende kirurger og karkirurger i speciallægepraksis, som i dag ikke udfører ydelserne, samt de kommende kirurger og karkirurger, skal dokumentere, at de er kvalificerede til at udføre ydelserne, før ydelserne kan anvendes af disse speciallæger. Danske Kirurgers Organisation godkender fremlagt dokumentation, og speciallægen fremsender dokumentation herfor til den relevante region. Uddannelse: Uddannelsen skal svare til den karkirurgiske uddannelse i behandling af primære varicer. Kirurgen fremsender kursus og uddannelsesbevis samt operationsliste efter ønske fra regionen. Klinikpersonale

2 Utensilier Kvalitetssikring Patientinformation Kompressionsbandager. Behandlingerne udføres i henhold til gældende specialevejledninger fra Sundhedsstyrelsen for Karkirurgi og kirurgi, faglige visitationsretningslinjer - Behandling af varicer på underekstremiteterne, 2013, fra Sundhedsstyrelsen, samt gældende landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer fra Dansk Karkirurgisk Selskab. Der skal ske indberetning til kliniske landsdækkende databaser, når disse foreligger. Som led i kvalitetssikring/egenkontrol skal der ca. 3 mdr. efter behandling foretages kontrol med duplexskanning (ydelse 3801) og klinisk vurdering (ydelse 0130 senere konsultation). Der udleveres skriftlig patientinformation.

3 Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3803 Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Operation for åreknude, ekskl. Lyske, venstre ben Eksisterende ydelse Patienter med rest-varicer, non-saphenus varicer, varicer udgået fra magna og parva, hvor disse hovedstammer stadig er normale og i nogle tilfælde af varicer udgået fra den anteriore accessoriske magna. Disse typer af varicer kan opereres på hovedfunktionsniveau, dvs. også i speciallægepraksis, men behandlingen af recidiv-varicer er en regionsfunktion. Undersøgelse/ behandling Operationen udføres ved at der lægges det nødvendige antal få mm store incisioner tæt på varicerne i benets længderetning. Varicerne trækkes ud med en særlig krog samt peaner gennem incisionen. Der trækkes så meget ud man kan, men incisionerne lægges typisk med ca. 5 cm afstand. Incisionerne lukkes ikke, men dækkes med steril absorberende bandage og en kompressionsforbinding f.eks. selvhæftende Coban udenpå. Særlige forhold Ydelsen skal ved sedering kombineres med ydelse 2117 pulsoxymetri. Apparatur Uddannelsesbehov Nuværende kirurger og karkirurger i speciallægepraksis, som i dag ikke udfører ydelserne, samt de kommende kirurger og karkirurger, skal dokumentere, at de er kvalificerede til at udføre ydelserne, før ydelserne kan anvendes af disse speciallæger. Danske Kirurgers Organisation godkender fremlagt dokumentation, og speciallægen fremsender dokumentation herfor til den relevante region. Uddannelse: Uddannelsen skal svare til den karkirurgiske uddannelse i behandling af primære varicer. Kirurgen fremsender kursus og uddannelsesbevis samt operationsliste efter ønske fra regionen. Klinikpersonale

4 Utensilier Kvalitetssikring Patientinformation Kompressionsbandager. Behandlingerne udføres i henhold til gældende specialevejledninger fra Sundhedsstyrelsen for Karkirurgi og kirurgi, faglige visitationsretningslinjer - Behandling af varicer på underekstremiteterne, 2013, fra Sundhedsstyrelsen, samt gældende landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer fra Dansk Karkirurgisk Selskab. Der skal ske indberetning til kliniske landsdækkende databaser, når disse foreligger. Som led i kvalitetssikring/egenkontrol skal der ca. 3 mdr. efter behandling foretages kontrol med duplexskanning (ydelse 3801) og klinisk vurdering (ydelse 0130 senere konsultation). Der udleveres skriftlig patientinformation.

5 Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3806 Operation for magnavaricer Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Undersøgelse/ behandling Ny ydelse (Ikke første behandlingsvalg ved magnavaricer) Patienter med symptomgivende primære magnavaricer (CEAP klasse C2 og derover). Lyskeoperation med resektion af stella venosum og med stripning af vena saphena magna. Behandlingen kombineres med miniphlebectomier i det omfang det skønnes relevant. Dette er indeholdt i ydelsen. Primære varicer kan opereres på hovedfunktionsniveau, dvs. også i speciallægepraksis, men behandlingen af recidiv-varicer er en regionsfunktion. Anamnese og objektiv undersøgelse tilsigter at vurdere patientens symptomer samt fastlægge den anatomiske lokalisation af varicerne. Duplexskanning foretages for at karakterisere refluksmønstret og, sammen med den objektive undersøgelse, at fastlægge CEAP klassifikationen samt danne baggrund for valg af behandlingen. Refluks > ½ sek. anses for patologisk. Der foretages præoperativ ultralydsskanning med henblik på markering af venens beliggenhed og refluksmønster. Behandlingen foretages i lokalbedøvelse som kan anlægges ultralydsvejledt som ved endovenøs behandling. Der foretages resektion af Stella Venosa samt stripping af venae saphena magna. Ved samme operation foretages miniphlebektomi af varicer, hvis det skønnes relevant. Miniphlebektomier er indeholdt i ydelsen, hvis de foretages samtidigt. Særlige forhold Ydelsen skal ved sedering kombineres med ydelse 2117 pulsoxymetri. Apparatur Duplexskanner på operationsstuen, hvis bedøvelsen anlægges ultralydsvejledt.

6 Uddannelsesbehov Nuværende kirurger og karkirurger i speciallægepraksis, som i dag ikke udfører ydelserne, samt de kommende kirurger og karkirurger, skal dokumentere, at de er kvalificerede til at udføre ydelserne, før ydelserne kan anvendes af disse speciallæger. Danske Kirurgers Organisation godkender fremlagt dokumentation, og speciallægen fremsender dokumentation herfor til den relevante region. Uddannelse: Uddannelsen skal svare til den karkirurgiske uddannelse i behandling af primære varicer. Kirurgen fremsender kursus og uddannelsesbevis samt operationsliste efter ønske fra regionen. Klinikpersonale Utensilier Kvalitetssikring Patientinformation Kompressionsbandager. Behandlingerne udføres i henhold til gældende specialevejledninger fra Sundhedsstyrelsen for Karkirurgi og kirurgi, faglige visitationsretningslinjer - Behandling af varicer på underekstremiteterne, 2013, fra Sundhedsstyrelsen, samt gældende landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer fra Dansk Karkirurgisk Selskab. Der skal ske indberetning til kliniske landsdækkende databaser, når disse foreligger. Som led i kvalitetssikring/egenkontrol skal der ca. 3 mdr. efter behandling foretages kontrol med duplexskanning (ydelse 3801) og klinisk vurdering (ydelse 0130 senere konsultation). Der udleveres skriftlig patientinformation.

7 Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3807 Operation for parvavaricer Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Ny ydelse (Ikke første behandlingsvalg af parvavaricer) Patienter med symptomgivende primære parvavaricer (CEAP klasse C2 og derover). Knæhaseoperation med resektion af vena saphena parva med eller uden stripning af vena saphena parva. Behandlingen kombineres med miniphlebectomier i det omfang det skønnes relevant. Dette er indeholdt i ydelsen. Primære varicer kan opereres på hovedfunktionsniveau, dvs. også i speciallægepraksis, men behandlingen af recidiv-varicer er en regionsfunktion. Undersøgelse/ behandling Anamnese og objektiv undersøgelse tilsigter at vurdere patientens symptomer samt fastlægge den anatomiske lokalisation af varicerne. Duplexskanning foretages for at karakterisere refluksmønstret og, sammen med den objektive undersøgelse, at fastlægge CEAP klassifikationen samt danne baggrund for valg af behandlingen. Refluks > ½ sek. anses for patologisk. Der foretages præoperativ ultralydsskanning med henblik på markering af venens beliggenhed. Der foretages resektion af venae saphena parva tæt på indløbet samt eventuelt stripping. Ved samme operation foretages miniphlebektomi af varicer, hvis det skønnes relevant. Miniphlebektomier er indeholdt i ydelsen, hvis de foretages samtidigt. Særlige forhold Ydelsen skal ved sedering kombineres med ydelse 2117 pulsoxymetri. Apparatur Duplexskanner på operationsstuen, hvis bedøvelsen anlægges ultralydsvejledt.

8 Uddannelsesbehov Nuværende kirurger og karkirurger i speciallægepraksis, som i dag ikke udfører ydelserne, samt de kommende kirurger og karkirurger, skal dokumentere, at de er kvalificerede til at udføre ydelserne, før ydelserne kan anvendes af disse speciallæger. Danske Kirurgers Organisation godkender fremlagt dokumentation, og speciallægen fremsender dokumentation herfor til den relevante region. Uddannelse: Uddannelsen skal svare til den karkirurgiske uddannelse i behandling af primære varicer. Kirurgen fremsender kursus og uddannelsesbevis samt operationsliste efter ønske fra regionen. Klinikpersonale Utensilier Kvalitetssikring Patientinformation Kompressionsbandager. Behandlingerne udføres i henhold til gældende specialevejledninger fra Sundhedsstyrelsen for Karkirurgi og kirurgi, faglige visitationsretningslinjer - Behandling af varicer på underekstremiteterne, 2013, fra Sundhedsstyrelsen, samt gældende landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer fra Dansk Karkirurgisk Selskab. Der skal ske indberetning til kliniske landsdækkende databaser, når disse foreligger. Som led i kvalitetssikring/egenkontrol skal der ca. 3 mdr. efter behandling foretages kontrol med duplexskanning (ydelse 3801) og klinisk vurdering (ydelse 0130 senere konsultation). Der udleveres skriftlig patientinformation.

9 Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3808 Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Endovenøs varmebehandling af magna- og parvavaricer med laser eller radiofrekvens Ny ydelse. (Første behandlingsvalg af henholdsvis magna- og parvavaricer) Patienter med symptomgivende primære magna eller parva varicer. (CEAP klasse C2 eller højere), hvor destruktion af vena saphena magna eller parva sker med endovenøs laser eller radiofrekvens. Primære varicer kan opereres på hovedfunktionsniveau, dvs. også i speciallægepraksis, men behandlingen af recidiv-varicer er en regionsfunktion. Undersøgelse/ behandling Anamnese og objektiv undersøgelse tilsigter at vurdere patientens symptomer samt fastlægge den anatomiske lokalisation af varicerne. Duplexskanning foretages for at karakterisere refluks mønstret og fastlægge CEAP klassifikationen samt danne baggrund for valg af behandlingen. Refluks > ½ sek. anses for patologisk. Der foretages præoperativ og per-operativ ultralydsskanning med henblik på markering af access site og anatomi samt monitorering under proceduren. Varmedestruktion af magna og parva foretages med laser eller radiofrekvens gennem en fiber eller kateter, der er indført i venen gennem en nål. Behandlingen foretages ultralydsvejledt og kombineres med miniphlebectomier, i det omfang det skønnes relevant. Kombination af forskellige behandlinger i samme seance er indeholdt i ydelsen. Særlige forhold Ydelsen skal ved sedering kombineres med ydelse 2117 pulsoxymetri. Apparatur Laser- eller radiofrekvensgenerator. Duplexskanner på operationsstuen. Pumpe til tumescent anæstesi.

10 Uddannelsesbehov Nuværende kirurger og karkirurger i speciallægepraksis, som i dag ikke udfører ydelserne, samt de kommende kirurger og karkirurger, skal dokumentere, at de er kvalificerede til at udføre ydelserne, før ydelserne kan anvendes af disse speciallæger. Danske Kirurgers Organisation godkender fremlagt dokumentation, og speciallægen fremsender dokumentation herfor til den relevante region. Uddannelse: Uddannelsen skal svare til den karkirurgiske uddannelse i behandling af primære varicer. Kirurgen fremsender kursus og uddannelsesbevis samt operationsliste efter ønske fra regionen. Klinikpersonale Utensilier Kvalitetssikring Patientinformation Kan foretage miniphlebektomier i forbindelse med indgrebet. Laserfibre, radiofrekvenskatetre, endovenøse indføringssystemer, kompressionsbandager. Behandlingerne udføres i henhold til gældende specialevejledninger fra Sundhedsstyrelsen for Karkirurgi og kirurgi, faglige visitationsretningslinjer - Behandling af varicer på underekstremiteterne, 2013, fra Sundhedsstyrelsen, samt gældende landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer fra Dansk Karkirurgisk Selskab. Der skal ske indberetning til kliniske landsdækkende databaser, når disse foreligger. Som led i kvalitetssikring/egenkontrol skal der ca. 3 mdr. efter behandling foretages kontrol med duplexskanning (ydelse 3801) og klinisk vurdering (ydelse 0130 senere konsultation). Der udleveres skriftlig patientinformation.

Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis

Ydelsesbeskrivelser for varicebehandling i speciallægepraksis Ydelse 3806 Operation for magnavaricer Ny/eksisterende Målgruppe/ indikation Undersøgelse/ behandling Ny ydelse (Ikke første behandlingsvalg ved magnavaricer) Patienter med symptomgivende primære magnavaricer

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 028 18 Nye ydelsesbeskrivelser for varicebehandling kirurgi

Læs mere

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring vedr. behandling af recidiv varicer og varicer med komplikationer, herunder kirurgisk behandling samt endovenøs laser eller radiofrekvensbehandling

Læs mere

Revideret specialevejledning for karkirurgi (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for karkirurgi (version til ansøgning) Revideret specialevejledning for karkirurgi (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen

Læs mere

Protokol for behandling af åreknuder

Protokol for behandling af åreknuder Information til praksislægen Protokol for behandling af åreknuder (varicer) Klinik for Åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Regionshospitalet Silkeborg Friklinik Silkeborg Klinik for Åreknuder INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Specialevejledning for Karkirurgi

Specialevejledning for Karkirurgi Specialevejledning for Karkirurgi Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208, som omhandler organiseringen og varetagelsen af specialfunktioner

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Rammeydelser for kontrol af anti VEGF behandlede patienter

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Rammeydelser for kontrol af anti VEGF behandlede patienter REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 038 2017 Rammeydelser for kontrol af anti VEGF behandlede

Læs mere

Årsrapport. Klinisk Vene Database KVD. v/styregruppen

Årsrapport. Klinisk Vene Database KVD. v/styregruppen Årsrapport 2006 Klinisk Vene Database KVD v/styregruppen Indholdsfortegnelse Forord og resume s. 3 Formål s. 4 Baggrund s. 4 Organisation s. 5 Datagrundlag og metode s. 5 Indikatorer og kvalitetsmål s.

Læs mere

Diagnostik og behandling af åreknuder i Region Midtjylland

Diagnostik og behandling af åreknuder i Region Midtjylland Diagnostik og behandling af åreknuder i Region Midtjylland Status for nuværende organisering og forslag til fremtidig organisering Maj-november 2010 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring vedr. behandling af højdeskelen på regionsfunktion under specialet oftalmologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig

Læs mere

Delmodernisering af specialerne kirurgi og intern medicin 2009

Delmodernisering af specialerne kirurgi og intern medicin 2009 Delmodernisering af specialerne kirurgi og intern medicin 2009 Indledning I forbindelse med sidste overenskomstforhandling blev parterne enige om at etablere hurtigere og mere smidige moderniseringer af

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Ændring af ydelsesbeskrivelse for intern medicin og kirurgi

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Ændring af ydelsesbeskrivelse for intern medicin og kirurgi REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 032-12 Ændring af ydelsesbeskrivelse for intern medicin og

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning NOTAT 13-03-2018 Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1. Betegnelsen

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring vedr. operation for fedme inkl. de akutte komplikationer dertil på regionsfunktion under specialet: kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1.

Læs mere

Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer

Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer 1 Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer Udarbejdet af arbejdsgruppe under Dansk Karkirurgisk Selskab: Niels Bækgaard, Overlæge, klinisk lektor, Karkirurgisk afdeling B, Gentofte

Læs mere

Forslag til specialfunktioner udvalgt til detaljeret statusrapport 2013

Forslag til specialfunktioner udvalgt til detaljeret statusrapport 2013 Forslag til specialfunktioner udvalgt til detaljeret statusrapport 2013 Speciale/område Funktion Begrundelse og forventninger til status 2013 Kirurgi Mavesæk og tolvfingertarm, benign øvre kirurgi Mavesæk

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for vurdering for metabolisk og vægtmæssig stabilitet under specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Anæstesiologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Specialevejledning for karkirurgi

Specialevejledning for karkirurgi Specialevejledning for karkirurgi j.nr. 7-203-01-90/11 Specialebeskrivelse Karkirurgi omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, palliation og rehabilitering af patienter med sygdomme, skader og medførte

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative

Læs mere

Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer 2018

Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer 2018 1 Landsdækkende retningslinjer for behandling af patienter med varicer 2018 Udarbejdet af arbejdsgruppe under Dansk Karkirurgisk Selskab: Niels Bækgaard, speciallæge i karkirurgi, karkirurgisk klinik,

Læs mere

Status på Kræftplan II

Status på Kræftplan II Status på Kræftplan II - -En spørgeskemaundersøgelse -v/ledende overlæge, dr.med Henrik Harling -Kirurgisk afdeling K, Bispebjerg Hospital Baggrund for undersøgelsen Kræftplan II s specifikke anbefalinger

Læs mere

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for initieret insulinpumpebehandling under specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til

Læs mere

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69 Takstkort 25A Sikringsgruppe 1 + 2 Konsultation mv. 1, stk. 1: E-mail konsultation 0105 62,94 71,06 1. Konsultation 0110 378,27 427,07 2. Konsultation 0120 121,82 137,53 Senere konsultation 0130 121,82

Læs mere

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer NOTAT 2-08-207 Specialeaftale og tro & loveerklæring for operationer med rhinoplastik mv. på regionsfunktionsniveau under specialet oto-rhino-laryngologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne

Læs mere

Checkliste for delmål til Karkirurgisk Hoveduddannelse. Bilag til Porteføljen for den Karkirurgiske Hoveduddannelse September 2009

Checkliste for delmål til Karkirurgisk Hoveduddannelse. Bilag til Porteføljen for den Karkirurgiske Hoveduddannelse September 2009 Checkliste for delmål til Karkirurgisk Hoveduddannelse Bilag til Porteføljen for den Karkirurgiske Hoveduddannelse September 2009 Det er målene i selve logbogen, der skal dateres og signeres. De enkelte

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om skumbehandling

Læs mere

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for regionsfunktionen plastikkirurgi efter excessivt vægttab under specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om

Læs mere

Uddannelseskrav til fagområdet kolorektal kirurgi

Uddannelseskrav til fagområdet kolorektal kirurgi Uddannelseskrav til fagområdet kolorektal kirurgi Senest opdateret 11. maj 2015 Fagområdet Kolorektal kirurgi under Dansk Kirurgisk Selskab fastlægger retningslinier for certificering og anbefaler kandidater

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 27.06.2016 Specialeaftale og tro & loveerklæring for BOX-undersøgelse på hovedfunktion under specialet intern medicin: lungesygdomme under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Endokrinologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. endokrinologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

PaSS patientforløb i speciallægepraksis og på sygehus. Bilag

PaSS patientforløb i speciallægepraksis og på sygehus. Bilag Lone Bilde, Anne Sophie Oxholm og Eskild Klausen Fredslund PaSS patientforløb i speciallægepraksis og på sygehus. Bilag Resultater fra interviewundersøgelsen vedr. 13 patientforløb inden for kirurgi og

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for behandling af svær svedtendens med botulinumtoksin A under specialet: dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning NOTAT 14-08-2017 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer.

Læs mere

Anæstesi. Indholdsfortegnelse. Godkendelse

Anæstesi. Indholdsfortegnelse. Godkendelse Anæstesi Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL... 2 2 REFERENCER... 2 3 TERMER OG DEFINITIONER... 2 4 GYLDIGHEDSOMRÅDE... 2 5 ANSVAR... 3 6 PROCES... 3 6.1 KIRURGISKE FORLØB... 3 6.1.1 Sikker kirurgi:... 3 6.1.2

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk immunologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Klinisk Immunologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Gynækologi og Obstetrik 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation ,94 72,57 1. Konsultation ,27 436,15 2.

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation ,94 72,57 1. Konsultation ,27 436,15 2. Takstkort 25A Sikringsgruppe 1 + 2 Konsultation mv. 1, stk. 1: E-mail konsultation 0105 62,94 72,57 1. Konsultation 0110 378,27 436,15 2. Konsultation 0120 121,82 140,46 Senere konsultation 0130 121,82

Læs mere

Vægt angives i kilo med højst en decimal. F.eks. 75,5 (altså brug komma og ikke punktum). Kendes vægten ikke angives dette med 999 i feltet.

Vægt angives i kilo med højst en decimal. F.eks. 75,5 (altså brug komma og ikke punktum). Kendes vægten ikke angives dette med 999 i feltet. Type tilsyn Her angives typen af tilsyn. Udover anæstesiologisk tilsyn som skal udfyldes før en anæstesi er der angivet en række andre tilsyn som kan registreres. Disse andre tilsyn indgår ikke i en indikator.

Læs mere

Specialeansøgning. Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oftalmologi. Dato: Maj 2009

Specialeansøgning. Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oftalmologi. Dato: Maj 2009 Specialeansøgning Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oftalmologi Dato: Maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark/ vedr. specialet Oftalmologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Operation for overvægt. Bariatrisk Kirurgi

Operation for overvægt. Bariatrisk Kirurgi Bariatrisk Kirurgi Årskursus for Gastroenterologiske Sygeplejersker d. 12.11.2016 Et stigende problem verden over Et stigende problem verden over Danmark USA 1 Overvægtig 47% 34% Svært overvægtig 14% 36%

Læs mere

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer NOTAT 20-03-2018 Specialeaftale og tro & loveerklæring for behandling af svær svedtendens fra 15 år med botulinumtoksin A eller MiraDry under specialet: dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg

Læs mere

Delmodernisering af specialet Intern Medicin Kardiologi

Delmodernisering af specialet Intern Medicin Kardiologi Delmodernisering af specialet Intern Medicin Kardiologi På møde i moderniseringsudvalget den 21. marts 2012 blev truffet beslutning om at delmodernisere specialet Intern Medicin, Kardiologi. Kardiologernes

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Reumatologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Reumatologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Reumatologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. reumatologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold til

Læs mere

Kontrakten omfatter den på www.sygehusvalg.dk eller www.sygehusvalg.sundhed.dk oplyste matrikel og kan ikke foregå på andre matrikler.

Kontrakten omfatter den på www.sygehusvalg.dk eller www.sygehusvalg.sundhed.dk oplyste matrikel og kan ikke foregå på andre matrikler. N O T A T Bilag 7: Plastikkirurgi efter excessivt vægttab Bilag 7 til kontrakt af 1. september 2013 mellem Danske Regioner og leverandører, der udfører behandlinger under udvidet frit sygehusvalg for somatiske

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne i de overfladiske

Læs mere

Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere

Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere 1. Baggrund Regeringen og Danske Regioner har siden 2011 i økonomiaftalerne aftalt, at der løbende skal

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Grenopdeling af det kirurgiske speciale per 1. september 2015

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Grenopdeling af det kirurgiske speciale per 1. september 2015 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 022-15 Grenopdeling af det kirurgiske speciale per 1. september

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer.

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation ,94 71,50 1. konsultation ,36 434,36 2.

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation ,94 71,50 1. konsultation ,36 434,36 2. Takstkort 22A Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 13,6% Diagnostik og behandling 1, stk. 1: Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation 0105 62,94 71,50 1.

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet anæstesiologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet anæstesiologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet anæstesiologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer.

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling Patientvejledning Åreknuder Skumbehandling Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer (vener) i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større

Læs mere

Ydelsesbeskrivelser for psykiatri, juni 2015

Ydelsesbeskrivelser for psykiatri, juni 2015 Ydelsesbeskrivelser for psykiatri, juni 2015 Ydelse 0141 Ny/eksisterende ydelse Første konsultation Ny Alle af speciallægen visiterede patienter over 18 år til et udredningsforløb i speciallægepraksis.

Læs mere

Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation

Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation Takstkort 22A Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Sikringsgruppe 1 + 2 Diagnostik og behandling 1, stk. 1: Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Dato: Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning begreber, principper og krav, som er tilgængelig

Læs mere

Specialeansøgning. Udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Karkirurgi. Dato: 22. Maj 2009

Specialeansøgning. Udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Karkirurgi. Dato: 22. Maj 2009 Specialeansøgning Udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Karkirurgi Dato: 22. Maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. karkirurgi 1 1 Generelle overvejelser 1.1 Generelle overvejelser

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne i de overfladiske

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Lungesygdomme. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Lungesygdomme. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Lungesygdomme. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. lungesygdomme 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

FORLØBSBESKRIVELSE FOR PATIENTER MED AKUT LUMBAL NERVERODSPÅVIRKNING (PROLAPSFORLØB)

FORLØBSBESKRIVELSE FOR PATIENTER MED AKUT LUMBAL NERVERODSPÅVIRKNING (PROLAPSFORLØB) FORLØBSBESKRIVELSE FOR PATIENTER MED AKUT LUMBAL NERVERODSPÅVIRKNING (PROLAPSFORLØB) Patienter med akutte nerverodssmerter hører til blandt de allermest forpinte patienter, som varetages i kiropraktorpraksis.

Læs mere

Revideret specialevejledning for urologi (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for urologi (version til ansøgning) 01-06-2015 Revideret specialevejledning for urologi (version til ansøgning) Sagsnr. 4-1012-44/38 Reference ksa T 7222 7400 E syb@sst.dk Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning,

Læs mere

DMG 2003 KIRURGI. Dansk Melanom Gruppe DMG 2003 KIRURGI. Kirurgisk behandling af patienter med kutant malignt melanom. Januar 2003.

DMG 2003 KIRURGI. Dansk Melanom Gruppe DMG 2003 KIRURGI. Kirurgisk behandling af patienter med kutant malignt melanom. Januar 2003. Dansk Melanom Gruppe DMG 2003 KIRURGI Kirurgisk behandling af patienter med kutant malignt melanom Januar 2003 Side 1 af 8 INDHOLD 1. FORMÅLET MED UNDERSØGELSEN... 3 2. PATIENTUDVÆLGELSE... 3 3. DIAGNOSTISK

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Opsplitning af ydelser vedrørende årskontrol i forbindelse med allergivaccination i speciallægepraksis

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Opsplitning af ydelser vedrørende årskontrol i forbindelse med allergivaccination i speciallægepraksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 013 18 Opsplitning af ydelser vedrørende årskontrol i forbindelse

Læs mere

Logbog. for. speciallægeuddannelsen i Kirurgi

Logbog. for. speciallægeuddannelsen i Kirurgi Logbog for speciallægeuddannelsen i Kirurgi Dansk Kirurgisk Selskab Sundhedsstyrelsen Februar 2009 Præ- per- og postoperative : Delkompetence Evalueringsstrategi Signatur/dato Præoperative Være kontaktlæge

Læs mere

Karkirurgisk Afdeling T4 Århus Universitetshospital, Skejby

Karkirurgisk Afdeling T4 Århus Universitetshospital, Skejby Karkirurgisk Afdeling T4 Århus Universitetshospital, Skejby Beskrivelse af faget Karkirurgi omfatter forebyggelse, undersøgelse, behandling og kontrol af patienter med sygdomme i blodkar uden for hjernen

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Klinisk Onkologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Specialevejledning for karkirurgi

Specialevejledning for karkirurgi Specialevejledning for karkirurgi Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af specialet. Dernæst følger Sundhedsstyrelsens

Læs mere

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer NOTAT 14-11-2017 Specialeaftale og tro & loveerklæring for computer-assisteret funktionel endoskopisk bihule kirurgi (CAS FESS-kirurgi) på hovedfunktionsniveau under specialet otorhino-laryngologi under

Læs mere

Målepunkter vedr. alkoholbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder

Målepunkter vedr. alkoholbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Målepunkter vedr. alkoholbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Forberedelse forud for tilsynsbesøget Forud for besøg: Når besøget varsles, skal embedsinstitutionen kontakte

Læs mere

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om Speciallægehjælp mellem Foreningen af Speciallæger (FAS) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1.

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk Farmakologi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk Farmakologi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk Farmakologi Region/privat udbyder: Region Syddanmark Dato: 10.12.2015 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Åreknuder Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er åreknuder Åreknuder er lokaliserede udvidelser på blodårer (vener) som bringer blodet

Læs mere

Fase 4 uddannelsen indenfor kirurgisk behandling af degenerative og inflammatoriske knælidelser

Fase 4 uddannelsen indenfor kirurgisk behandling af degenerative og inflammatoriske knælidelser Fase 4 uddannelsen indenfor kirurgisk behandling af degenerative og inflammatoriske knælidelser Baggrund Den ortopædkirurgiske behandling af knælidelser i Danmark varetages af flere subspecialer, afhængig

Læs mere

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for behandling af dysreguleret diabetes under specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til

Læs mere

Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Thoraxkirurgi Dato: 28. maj 2009

Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Thoraxkirurgi Dato: 28. maj 2009 Specialeansøgning Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Thoraxkirurgi Dato: 28. maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedrørende specialet thoraxkirurgi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for multipel sklerose under specialet: neurologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold

Læs mere

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet intern medicin: kardiologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for

Læs mere

Vejledning af 25. oktober 1999 om diagnostisk udredning af patienter med symptomer på eller hvor der er rejst mistanke om brystkræft 2.

Vejledning af 25. oktober 1999 om diagnostisk udredning af patienter med symptomer på eller hvor der er rejst mistanke om brystkræft 2. Vejledning af 25. oktober 1999 om diagnostisk udredning af patienter med symptomer på eller hvor der er rejst mistanke om brystkræft 2. reviderede udgave Sekretariatet Islands Brygge 67 Postboks 1881 2300

Læs mere

Speciallæger i kirurgiske specialer

Speciallæger i kirurgiske specialer Speciallæger i kirurgiske specialer Erfaringsopsamling fra tilsynsbesøg på private behandlingssteder 2012-2016 Kolofon Titel på udgivelsen: Speciallæger i kirurgiske specialer - Erfaringsopsamling fra

Læs mere

Dansk Neuro Onkologisk Register

Dansk Neuro Onkologisk Register Dansk Neuro Onkologisk Register Kvartalsrapport over udvalgte indikatorer 1. 2011 Data opdateret 1 april 2011. Rapport udarbejdet af Jan Nielsen Biostatistiker Kompetence Center Syd for Landsdækkende Kliniske

Læs mere

Orientering om Region Syddanmarks specialeplan

Orientering om Region Syddanmarks specialeplan Fremtidens Sygehuse fra plan til virkelighed Orientering om Region Syddanmarks specialeplan 1 Møde i Sundhedsbrugerrådet 14. maj 2009 Specialeplan hvad er det? Handler om at fordele opgaver mellem forskellige

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med kosmetiske. Behandlingssted:

Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med kosmetiske. Behandlingssted: Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med kosmetiske behandlingssteder hvor registrerede læger og deres eventuelle registrerede medhjælp udfører kosmetisk behandling Endelig tilsynsrapport Registreret

Læs mere

Kirurgisk Klinik Syddanmark

Kirurgisk Klinik Syddanmark Kirurgisk Klinik Syddanmark Standardsæt for Praktiserende speciallæger Standardversion 1 Standardudgave 1 Gyldig fra 26-09-2016 Akkrediteringsstatus Akkrediteret Gyldig til 21-11-2019 Opfyldelse af de

Læs mere

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Barnet Historie Anton,

Læs mere

Kompetencekort. Uddannelsessøgendes navn. Oversigt kompetencekort. Introduktionsuddannelsen :

Kompetencekort. Uddannelsessøgendes navn. Oversigt kompetencekort. Introduktionsuddannelsen : Kompetencekort Oversigt kompetencekort Introduktionsuddannelsen :. Hoftenær fraktur 2. Colles fraktur. Traumepatienten 4. Artroskopi. Distorsio genus 6. 60 graders evaluering 7. Rapport over patientforløb

Læs mere

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 OM DIG 1. Hvem udfylder skemaet? Patient Pårørende Patient og pårørende Hvis du er pårørende: Når vi i de følgende spørgsmål spørger

Læs mere

Målepunkter vedr. karkirurgi for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder

Målepunkter vedr. karkirurgi for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Målepunkter vedr. karkirurgi for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder 1. Varicer 1.1 Det blev undersøgt ved journalgennemgang, om varicer blev udredt fagligt forsvarligt. Klinisk undersøgelse

Læs mere

CPRNUMMER EFTERNAVN 1. KIRURGISKE BEHANDLING

CPRNUMMER EFTERNAVN 1. KIRURGISKE BEHANDLING DATHYRCA CPRNUMMER EFTERNAVN FORNAVN 1. KIRURGISKE BEHANDLING OPERATIONSSTED (1. KIRURGISKE BEHANDLING) (SÆT RING OM SVARET) 1 = HOVED-HALSKIRURGISK AFD F, RH 2 = HOVED-HALSKIRURGISK AFD, GENTOFTE AMTSSYGEHUS

Læs mere

Specialeansøgning. Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oto-rhino-laryngologi. Dato: 15. maj 2009

Specialeansøgning. Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oto-rhino-laryngologi. Dato: 15. maj 2009 Specialeansøgning Region udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Oto-rhino-laryngologi Dato: 15. maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Oto-rhino-laryngologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri

Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri Danske Regioner november 2015 Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri Varighed og samlet tidsforbrug er afhængig af sanktionens længde Indledning Formålet med forløbsbeskrivelser og pakkeforløb i psykiatrien

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1. Betegnelsen

Læs mere

Udredning og behandling af bipolar lidelse hos voksne FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE

Udredning og behandling af bipolar lidelse hos voksne FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE Udredning og behandling af bipolar lidelse hos voksne FAGLIG VISITATIONSRETNINGSLINJE 2016 Udredning og behandling af bipolar lidelse hos voksne faglig visitationsretningslinje Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

STarT - Screeningsredskab til LBP. Lars Morsø Fysioterapeut, MPH, Ph.d.-studerende Rygcenter Syddanmark

STarT - Screeningsredskab til LBP. Lars Morsø Fysioterapeut, MPH, Ph.d.-studerende Rygcenter Syddanmark STarT - Screeningsredskab til LBP Lars Morsø Fysioterapeut, MPH, Ph.d.-studerende Rygcenter Syddanmark Hvad kan vi anvende STarT til? STarT er en del af rygundersøgelsen Tre dele i undersøgelsen Guide

Læs mere

Kravsopfyldelse for funktionerne

Kravsopfyldelse for funktionerne Bilag 2b, Ansøgning vedr. specialiserede funktioner: planlægning per speciale Region Syddanmark 17. marts 2009 Region/privathospital og dato: Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg sygehus, Kirurgisk afdeling Sygehus

Læs mere