Bordtennismagasinet : Alt, hvad du skal vide fra DGI. Dyk ned i sæsonens magasin fra DGI Bordtennis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bordtennismagasinet : Alt, hvad du skal vide fra DGI. Dyk ned i sæsonens magasin fra DGI Bordtennis"

Transkript

1 Dyk ned i sæsonens magasin fra DGI Bordtennis Bordtennismagasinet : Alt, hvad du skal vide fra DGI Med dette magasin får du indblik i de områder, hvor DGI Bordtennis yder hjælp til din klub, ligesom du får inspiration og information, der kan udvikle jeres klub.

2 2 Indhold Præsentation af DGI Bordtennis 03 DGI Bordtennis 04 Sæt fokus på de frivillige og skab udvikling med et forløb Hent penge til din klub: Sådan kommer du i gang 07 Farmand var formand: Nu har Jonas lederrollen i Rønde Bordtennisklub Mød BTEX: Danmarks største bordtennisforretning 10 Vigtige overvejelser til trænere 12 Bliv en endnu bedre træner: Ta' på kursus med DGI Bordtennis TrænerTavlen gør det nemmere og sjovere at være træner Det her skal du vide, hvis dit barn spiller bordtennis 16 5 gode råd til forældre 17 Fra 3 til +30 ungdomsspillere på 2 år: BTK 73 har fået fat i børnene Følg med tiden, hvis din klub ønsker flere unge spillere Stævneoversigt: Få overblik over sæson Bat 60+ få flere seniorer til at svinge battet 22 Værd at vide for dem, der vil lidt mere med Bat Landsmesterskaberne i Vejen giver store, fælles oplevelser Mød Tim Hansen: Danmarks mest aktive spiller rundede de 300 kampe De mest aktive spillere i Danmark siden Lej splinternyt udstyr til din klub hos DGI Bordtennis Gamle borde får nyt liv 29 Vind præmier til klubben: Gi' os et bud på et godt trick shot

3 3 Præsentation af DGI Bordtennis DGI Bordtennis er sat i verden for at hjælpe din bordtennisklub med at få flere medlemmer, flere frivillige og blive endnu mere attraktiv. Vil du spille med? Kære spiller, forælder, træner, leder eller frivillige DGI Bordtennis har hermed glæden af at præsentere bordtennismagsinet for Magasinet har til hensigt, at give bordtennisklubberne information og gode historier fra dansk bordtennis. Magasinet behandler blandt andet emner, der er relevante for ledere, trænere og forældre. Vi modtager gerne henvendelser fra såvel spillere, trænere og ledere med ønsker til, hvad bordtennis skal være i Danmark. DGI Bordtennis vil dig og din klub det bedste. Vores mål er at være en attraktiv samarbejdspartner for dig og din klub. Vi er til for jer, så vi kommer gerne på besøg og hjælper jer med at realisere de tanker, I går med. For at få besøg i jeres klub, bedes I rette henvendelse til konsulenten i DGI Bordtennis. God læselyst og god sæson. Vi ses ved bordtennisbordet. Venlig hilsen DGI Bordtennis Hvem er DGI Bordtennis? DGI Bordtennis arbejder ikke overraskende med klubber og foreninger, der udbyder bordtennis. DGI Bordtennis består af både ansatte, instruktører og frivillige, der alle har det til fælles, at de brænder for at hjælpe bordtennisklubberne, deres medlemmer og deres frivillige. På næste side ses en oversigt over, hvem der er med i DGI Bordtennis' idrætsledelse. Hvert medlem, instruktør og ansat i DGI Bordtennis har hver især bordtennisfaglige kompetencer og kan sammen tilbyde bordtennisfaglig og forenings-/klubhjælp til alle klubber. Der er ikke en opgave inden for bordtennis i klubregi, vi ikke gerne vil hjælpe med, men vi gør det i et samarbejde med jer spillere, ledere og trænere. Sammen får vi danskerne ind i hallerne og ind til bordene - børn og seniorer, begyndere og rutinerede. Sammen kan vi få flere bordtennisspillere og gøre danskerne mere aktive. Vi hjælper foreningerne med at gøre en forskel. For samfundet. For idrætten. For dig. Brænder du for bordtennis? Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil bidrage med at løfte bordtennissporten.

4 4 DGI Bordtennis Henrik Møller, bordtenniskonsulent Tlf Mette Birch Kristensen, idrætsledelsen Mads Christian Mikkelsen, idrætsledelsen Søren Andersen, idrætsledelsen

5 Find ud af, hvilken af DGI's landsdelsforeninger din klub hører til ved at kigge på kortet. 5

6 6 Sæt fokus på de frivillige og skab udvikling med et forløb Hvilke initiativer skal prioriteres og hvordan? Lad DGI Bordtennis hjælpe jer! Frivillige Rygraden i jeres forening er frivillige. Frivillige tiltrækkes af mange forskellige grunde. Uden frivillige, ingen forening sådan er vilkårene i foreningerne rundt omkring i landet. Det til trods har mindre end hver 10. forening en strategi for rekruttering af den frivillige arbejdskraft. Kræfterne bliver i stedet kastet efter udvikling af aktiviteter og afholdelse af stævner og konkurrencer, og indsatsen omkring tiltrækning af frivillige bliver syltet. Det kan der være mange gode grunde til. Uanset hvad jeres grund er, så hjælper vi jer her på vej med gode råd til, hvordan I laver en frivilligstrategi, der kan sikre jeres forenings overlevelse. Undersøgelser fra Idrættens Analyseinstitut viser blandt andet, at nye frivillige ikke skal findes blandt børnemedlemmers forældre, men blandt aktive voksne medlemmer. Derfor bør I prioritere aktiviteter for voksne. Foreningsudvikling DGI's primære opgave er at understøtte det frivillige foreningsliv og hjælpe idrætsklubberne med at tilbyde attraktive idrætstilbud i idrætsforeningen. Nye frivillige skal ikke findes blandt børnemedlemmers forældre, men blandt aktive voksne medlemmer. Derfor bør I prioritere aktiviteter for voksne i foreningen. Idrættens Analyseinstitut Foreningsudvikling handler om at få foreningen sikret en udvikling i den rette retning. Det kan eksempelvis være at få styr på den daglige drift af klubben, så der kan laves strategisk planlægning af, hvordan klubben skal se ud om fem år. DGI tilbyder en række udviklingsforløb, der har til opgave at hjælpe klubben med at se indad og skabe en særlig "klubånd", hvor folk kommer, fordi de ikke kan lade være. Kontakt DGI's bordtenniskonsulent for mere information og rådgivning.

7 Hent penge til din klub: Sådan kommer du i gang 7 Der er god mulighed for at få ekstra midler til klubkassen med fundraising hos puljer og fonde. Bliv klogere her. DIF og DGI tildeler hvert år penge til det danske foreningsliv fra foreningspuljen, som har til formål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling. Står I og mangler midler til aktiviteter, nyt udstyr, rejser eller lignende, så tag kontakt til DGI. Vi kan hjælpe med at gøre ansøgningen skarp og målrettet, så I kommer øverst i bunken. Vidst du, at... DIF og DGI's foreningspulje bevilligede cirka kr. til 14 bordtennisklubber i størrelsen kr. i 2018 Udover DGI's puljer og fonde findes der også en lang række lokale og regionale fonde, som yder støtte til gode formål i de frivillige idrætsforeninger. Det kan ofte være svært at finde de fonde, som støtter det lokale foreningsliv. Derfor har DGI udarbejdet en oversigt over de fonde, der støtter idrætslige formål, så det er nemt og overskueligt at søge penge til netop jeres formål. På DGI's hjemmeside kan I finde oversigten over fonde i hele Danmark opdelt efter regioner; Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden. Det er her, du kan komme nærmere fondens formål, prioriteringer, indsatsområder osv. Det er således nemt at finde relevante fonde, der kan yde støtte til netop din forening. Når I har fundet frem til et mindre antal fonde, som passer til foreningens projekt og kommende ansøgning, så kan I finde ansøgningsskabeloner på fondens egen hjemmeside. Har I behov for hjælp i forbindelse med ansøgningen, så kan I læse mere på DGI's hjemmeside eller tage kontakt til os. Vi sidder klar til at hjælpe. Lokale sponsorater kan også være en god mulighed for at søge tilskud til projekter eller materiel. Der er ofte få om buddet, og der er som regel en fælles interesse blandt de lokale virksomheder om at gøre lokalesamfundet mere attraktivt.

8 8 Farmand var formand: Nu har Jonas lederrollen i Rønde Bordtennisklub 30-årige Jonas Agerholm (yderst til venstre på billedet) blev formand i Rønde Bordtennisklub forud for sæsonen. Selvom det i øjeblikket har givet panderynker, har han ikke fortrudt, at han tog dirigentstokken i den klub, han har spillet i, siden han var 8 år gammel. Livet har det nogle gange med at gentage sig selv. Måske var det i en eller anden udstrækning dét, der skete tilbage i maj 2018, hvor Jonas Agerholm, der til daglig arbejder som læge hos Aarhus Universitetshospital, indtog formandsposten hos Rønde Bordtennisklub. Jeg startede med at spille bordtennis, fordi min far var formand. Jeg har været med i klubben og siddet med et bat i hånden som helt lille, men startede først sådan rigtigt som 8-årig. Nu har jeg spillet i 22 år, og spillede rigtig meget i min ungdom. I dag bliver det kun til 1-2 gange om ugen, udtaler Jonas Agerholm. Han trådte til som formand efter at have været både træner og bestyrelsesmedlem i mange år. Den nu tidligere formand ønskede at stoppe, fordi hans børn ikke længere var aktive i klubben, og en skulle jo tage teten i klubben, ligesom hans far engang gjorde det. Jeg vil gerne videreudvikle klubben, og give vores lokale børn og unge mulighed for at spille, men jeg må erkende, at det er noget anderledes at være formand i forhold til bare at være bestyrelsesmedlem. Der går meget tid med administration, kommunikation til medlemmer og forældre samt forsøge at bevare overblikket, fortæller Jonas Agerholm.

9 9 Når tingene lykkes får man lyst til at gøre endnu mere Ikke desto mindre er han glad for, at han tog springet og fulgte i sin fars fodspor. Der følger nemlig mange glæder med formandskabet. Det er fedt at se, når tingene lykkes. Når jeg ser 15 ungdomsspillere have det sjovt til træning, bliver jeg både glad og stolt. Det giver mig energi og tilfredsstillelse, og så får man bare lyst til at gøre endnu mere for klubben, påpeger Jonas Agerholm. Netop ungdomsspillerne har ellers været en af de store hovedpiner i hans første sæson som formand. Ungdomsafdelingen blev nemlig højst usædvanligt godt halveret op til sæsonstarten i 2018, så sammen med nogle af de andre frivillige har Jonas Agerholm forsøgt at rekruttere nye børn og unge. Vi prøvede skolebesøg i sidste sæson og var også ude ved offentlige arrangementer, hvor vi stod klar med kom-ogprøv. Det kastede dog ikke noget af sig, men det var også midt på sæsonen, hvor børnene ofte allerede går til noget. Vi har flere initiativer til denne sæson, så vi klør på og tror på det, siger Jonas Agerholm. Flere veteraner og oprykning af førsteholdet Til gengæld har han i sin første sæson som formand kunne glæde sig over, at der er kommet 20 veteraner til Rønde Bordtennisklub i forbindelse med BAT 60+, som altså også har sat sit aftryk i Rønde. Dette ikke mindst takket være en stor indsats fra de frivillige ildsjæle. Det har været fedt at se, hvordan de bare er løbet af sted med at få flere med, da vi spillede dem på banen. Det giver blod på tanden, udtaler Jonas Agerholm. Oveni det endte det også med en oprykning til klubbens førstehold, der i sæsonen skal spille med i 1. division. Også her har Jonas Agerholm haft en finger med i spillet i sit hverv som formand. Det lykkedes os at lave nogle fede arrangementer i forbindelse med førsteholdets hjemmekampe i den forgangne sæson, hvor vi godt kunne have tilskuere i hallen. Det var rigtig sjovt at være med til, og det forventer jeg da, at vi bygger yderligere på i denne sæson, udtaler Jonas Agerholm. Blev skarpere i formandsrollen med lederuddannelse Det med at bygge på har han også taget med sig i sin personlige rolle som formand. Jonas Agerholm synes nemlig ikke helt, at han havde alle værktøjerne til at lykkes, da han for alvor fik indblik i formandens opgaver. Derfor tilmeldte han sig DGI s Lederuddannelse for at styrke sine kompetencer. Når jeg ser 15 ungdomsspillere have det sjovt til træning, bliver jeg både glad og stolt Jonas Agerholm, Formand i Rønde BTK Det er ikke nødvendigvis nemt at sørge for, at alle arbejder i samme retning. Jeg synes, at jeg manglede nogle værktøjer og noget erfaring, så jeg tilmeldte mig uddannelsen, da jeg gerne ville være bedre til at lede. Det kan jeg også bruge i mit private virke som læge, pointerer Jonas Agerholm. Han fortæller, at uddannelsen gav rigtig mange gode input fra de oplæg og diskussioner, som deltagerne blev præsenteret for. Personligt blev han bevidst om en masse mekanismer i forhold til sig selv og verden omkring ham, og fik stor indsigt i sine styrker og svagheder. Og så var det dejligt at udveksle idéer og problemstillinger med de andre deltagere, som jo ofte baksede med de samme ting, selvom de kom fra andre idrætter. Vi fik kort fortalt sat noget ledelsesteori på kombineret med et rum, hvor vi kunne snakke og sparre sammen i øjenhøjde, siger Jonas Agerholm.

10 10 Mød BTEX: Danmarks største bordtennisforretning Lidenskab for sporten driver Danmarks største bordtennisforretning. Bordtennisexperterne også kendt som BTEX er Danmarks eneste forretning, der kun forhandler bordtennisudstyr. Forretningen er drevet af entusiaster, der er lige så vilde med spillet, som du selv er. Tilsammen har de mere end 30-års erfaring med salg af bortennisudstyr. Skal du have et nyt bat, men er du usikker på, hvilken belægning du skal vælge? Eller kan du ikke finde ud af, hvilket battræ der passer til dig? Hvis du er i tvivl, så giv Bordtennisexperterne et besøg enten i den fysiske butik på Tomsagervej i Aarhus eller online på Bordtennisexperterne er en virksomhed drevet af bordtennisentusiaster. Alle medarbejdere er enten spillere, ledere eller trænere, og har tilsammen over 50-års erfaring i dansk bordtennis. Bordtennisexperterne arbejder med bordtennis på alle niveauer, og har derfor et nært kendskab til både begynderen og elitespillerens ideelle udstyr. Foto: Steen Folkmar

11 11 I mere end 25 år har Bordtennisexperterne hjulpet et utal af familier, firmaer, pædagoger, campingpladsledere, lærere og mange andre i gang med verdens sjoveste spil, men det vigtigste for forretningen er selvfølgelig de danske bordtennisklubber og deres medlemmer. "Uden klubbernes og medlemmernes opbakning var det slet ikke muligt at drive forretning. Vi bestræber os derfor hver dag på at være en pålidelig og engageret samarbejdspartner. Vi vil rigtig gerne hjælpe din klub eller dig med at finde det helt ideelle udstyr," fortæller Hans Herluf Boisen. Medarbejderne ved næsten alt om battræ og belægninger, som ellers kan være lidt af en jungle at finde rundt i for selv den mest garvede spiller. Desuden har forretningen Danmarks største udvalg af bat, bolde og borde. Vi vil rigtig gerne hjælpe din klub eller dig med at finde det helt ideelle udstyr Hans Herluf Boisen, indehaver Det er nok ikke helt løgn at sige, at vi lever og ånder for bordtennissporten, selvom det bliver lidt klichéagtigt. Vi er selv en aktiv del af sporten, både på vores arbejde og i vores fritid, og det er en stor glæde for os, når det går godt for dansk bordtennis, udtaler Hans Herluf Boisen.

12 12 Vigtige overvejelser til trænere Bordtennis skal være sjovt og motiverende, men det kan nogle gange være en udfordring. Som træner har du sikkert hørt dine spillere give udtryk for, at træningen er kedelig, eller at koncentrationen pludseligt forsvinder, og spillerne begynder at lave alt muligt andet end den øvelse, de var igang med. Bordtennis er en teknisk svær sportsgren, og for de fleste nybegyndere kan det være meget udfordrende, at skulle køre øvelser med hinanden, når man først lige har lært at holde rigtigt på et bat. Den traditionelle måde at køre bordtennisøvelser på, er som oftest svært for nybegyndere, og resulterer for det meste i få øvelsesgentagelser- og så bliver bordtennis hurtigt kedeligt! Kinatræning eller den mere mekaniske udgave, Bordtennisrobotten, kan være et rigtig godt alternativ til de traditionelle øvelser, da det sikrer en masse gentagelser, og fastholder koncentrationen hos spillerne. Som træner har du et stort ansvar for, at spilllerne har lyst til at komme igen, og det er derfor vigtigt, at du tænker over at få træningen til at matche spillernes niveau og behov for en sjov og alsidig træning. Vær derfor bevidst om dine øvelsesvalg, samt hvordan øvelsen kan justeres i forhold til det enkelte barns behov, og få indsigt i hvad børnene motiveres af. Det er svært Bordtennis er en teknisk svær sportsgren, og for de fleste nybegyndere kan det være meget udfordrende, at skulle køre øvelser med hinanden, når man først lige har lært at holde rigtigt på et bat. Relationen til spillerne er også et vigtigt fokus at have som træner. Spillerne skal mødes med en anerkendende tilgang, hvor alle er velkomne og ligeværdige, uanset motivation og færdigheder. Inddrag spillerne i træningen. Trods deres alder, har de noget at byde ind med, hvis du inviterer dem. Det er også en rigtig god idé at have en fælles start og afslutning på træningen, hvor man får set hinanden i øjnene, eller hvor børn/unge har fysisk kontakt med hinanden.

13 Bliv en endnu bedre træner: Ta' på kursus med DGI Bordtennis 13 Bliv en stærkere bordtennistræner med et kursus! DGI Bordtennis gør dig klogere og klæder dig på, så du kan stå for den bedste bordtennistræning. Udvikl dig og bliv klogere som træner på et af vores endagskurser. Her lærer du at stå for en træning, der er sjov og udfordrende for alle spillere. Samtidig er der fokus på den pædagogiske tilgang til den bestemte aldersgruppe. Vi klæder dig på, så du kan tilbyde aktiviteter og træning af høj kvalitet. På den måde sikrer du, at det altid er sjovt for både dig og udøverne at komme til træning. Vi har kurser, som henvender sig specifikt til ungdomstræning, seniortræning og spillere over 60 år. Hvis du drømmer om et særligt kursus, men ikke kan finde det på vores hjemmeside, så tag kontakt til vores konsulent. Måske har vi mulighed for at arrangere netop det kursus, du savner. Hvis du søger flere udfordringer som træner, tilbyder BTDK også forskellige trænerkurser. Vi håber at se flere trænere på vores uddannelser i denne sæson, så vi sammen kan sikre den bedste træning ude i klubberne og sørge for, at spillerne ikke kan lade være med at komme igen. Bliv bordtennistræner. Det giver en fed følelse at gøre en forskel, og du får masser af gode oplevelser og personlig udvikling igen. Henrik Møller, bordtenniskonsulent Bliv inspireret online med DGI Bordtennis Selv den bedste bordtennistræner kan mangle tid og inspiration til træningen. Derfor kan du, på vores hjemmeside finde over 30 bordtennislege i vores legehæfte. Søger du inspiration til øvelser, foreslår vi, at du besøger Youtube-kanalen "Det batter", hvor der vises øvelser til spillere på alle niveauer. Lars Jørgensen har lavet hvor der er rigtig meget inspiration - både skrift og video. Bliv inspireret og få mere struktur og energi i din træning.

14 14 TrænerTavlen gør det nemmere og sjovere at være træner TrænerTavlen er et nyt redskab, der gør det sjovere og nemmere at være træner, og hjælper dig med at sikre struktur og rød tråd i din træning. "Den gamle opskrift på bordtennistræning lever stadig i bedste velgående ude i de danske bordtennisklubber. Men de velkendte øvelser er svære for børnene, og de mister hurtig koncentrationen," udtaler Hans Boisen, indehaver af BTEX. Derfor har BTEX og DGI Bordtennis indgået et samarbejde om at udvikle trænermappen. Trænermappen er et redskab til klubberne, som kan hjælpe med at fastholde gejsten ved bordene til træningerne. Trænermappen indeholder TrænerTavlen, der er et simpelt redskab til hurtigt at skrue et godt træningspas sammen til gavn for både spillere og træner. "Formålet med trænertavlen er i høj grad at få bedre struktur på træningen, og gøre det både nemmere og sjovere at være træner i en travl hverdag," fortæller Henrik Møller, bordtenniskonsulent ved DGI. TrænerTavlen gør især en stor forskel for trænere, der har fokus på træning af nye spillere. Den bliver fokuseret mod træning af spillere som kun har spillet to år eller mindre.

15 15 Hvornår kommer den? TrænerTavlen forventes tilgængelig ude i bordtennisklubberne i Herunder indsættes programmet bestående af en opvarmning, en række øvelser og en afslutning. De forskellige øvelser er markeret i hver sin farve og er lavet på magnetskilte, der gør dem flytbare. Bagsiden er et whiteboard. som gør det muligt at tegne øvelser op på fire dertil indrettede bordplader. TrænerTavlen bliver finpudset i løbet af sæsonen. Frafrald af de yngste Det er et stigende problem i de danske bordtennisklubber, at ungdomsspillerne falder fra i en tidlig alder enten af kedsomhed, mangel på udvikling eller for høj sværhedsgrad. Spillerne har brug for struktur og overblik for at holde motivationen, og træneren har brug for en fast plan til dagens træning, så det ikke løber af sporet. "Med tavlen kan spillerne se, hvad de skal igennem i dagens træning, og træneren får overskud til rent faktisk at være træner og lære børnene noget," siger Hans Boisen TrænerTavlen giver tryghed for spillerne ved, at de kender dagens træning og får mulighed for medbestemmelse, som kan øge deres motivation for deltagelse. Med tavlen kan spillerne se, hvad de skal igennem i dagens træning, og træneren får overskud til rent faktisk at være træner og lære børnene noget Hans Herluf Boisen, indehaver af BTEX Sådan bruger du TrænerTavlen Øverst på pladen står 'Dagens Træning' indrammet.

16 16 Det her skal du vide, hvis dit barn spiller bordtennis Hvad er godt at vide som forælder til et barn, der spiller bordtennis? Vigtige hjemmesider Det er en god idé at kende og vænne sig til at bruge Bordtennisportalen.dk. Den indeholder blandt andet oversigter over klubber, turneringstilmelding, ratingliste m.m. På portalen kan man bruge FAQ'en, som giver dig svar på mange af dine spørgsmål, såsom hvordan man tilmelder sig. Leder du i stedet efter bordtennisskoler, -lejre eller andre bordtennisevents, eller vil du opdateres med det seneste nye indenfor sporten, er dgi.dk/bordtennis det rigtige sted at kigge. Du kan også tilmelde dig DGI's nyhedsbrev eller like vores Facebook-side "DGI Bordtennis", hvor vi ligeledes opdaterer jer om kommende aktiviteter og aktuelle bordtennisnyheder. Få hjælp til køb af udstyr Det kan være en jungle at finde ud af, hvilket bat og belægning, dit barn skal bruge. Derfor er det en rigtig god idé at hendvende sig til dit barns træner for gode råd eller tage kontakt til BTEX, der er specialist i at vejlede i det rigtige bordtennisudstyr.

17 17 5 gode råd til forældre Lær de uskrevne regler i bordtennis. Det er eksempelvis ikke accepteret at juble eller klappe, hvis modstanderen begår fejl eller der vindes point på en net/kantbold, og det er kun spillerne, der må kommentere på hændelser i kampene. Efterlever du de uskrevne regler, er det også nemmere for dit barn at navigere i dem. Vær forælder til træning og turnering. Det er som oftest det, dit barn har brug for. Der findes et væld af kompetente trænere i klubberne, som mestrer både det taktiske og tekniske. Bordtennis er også en holdsport. Vær opmærksom på, at selvom bordtennis i mange sammenhænge anses som en individuel sportsgren, så er det i høj grad også en holdsport. Det er i fællesskab med andre, at dit barn får nogle af de allerstørste oplevelser i sporten. Tal med dit barn om sejre og nederlag. Det kan være svært at sluge et nederlag eller tackle en sejr. Fokusér på de følelser, dit barn oplever i kampsituationer, så dit barn bliver bedre rustet til næste træning eller turnering. Engagér dig i bordtennis. Er du involveret og viser interesse for dit barns sport, smitter det af og motiverer. Det kan være alt fra holdlederopgaver til kørsel og praktisk hjælp i foreningsregi. Du er en vigtig medspiller Forældrene er en meget vigtig medspiller udenfor banen i forhold til at støtte op om barnets bordtennis og udvikling.

18 18 Fra 3 til +30 ungdomsspillere på 2 år: BTK 73 har fået fat i børnene I starten af 2017 talte ungdomsafdelingen i BTK 73 kun en håndfuld spillere. Ved sæsonstarten til 19/20 har klubben mere end 30 spillere. Udviklingen skyldes især tre ihærdige trænere med 37-årige Yehia Kayed i spidsen. Der er masser af latter og livlige kampe, når man træder ind til træning i ungdomsafdelingen hos BTK 73, hvor mere end 30 børn hygger sig med verdens fedeste idræt, bordtennis. Sådan var det dog ikke for bare få år tilbage, hvor der var ualmindeligt stille i træningslokalet. Vi startede vores ungdomsindsats i Vi havde da kun en håndfuld ungdomsspillere, og vi mente klart, at man burde kunne forvente mere, når man har hjemme i Kolding. Efter en periode med skiftende trænere, lykkedes det os at tilknytte Yehia. Herefter tog det fart, udtaler Niels Berrig, formand for BTK 73 Kolding. Yehia Kayed, der tidligere selv har spillet for og været træner i SISU/MBK, var flyttet til Kolding og stod nu med en søn, der gerne ville prøve kræfter med bordtennis. De var ikke ret mange spillere, men så blev jeg spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at være deres træner. Det sagde jeg ja til. Jeg godt kan lide at arbejde med børn og unge. Jeg har også tidligere været fodboldtræner, og det giver mig stor glæde at lære dem noget nyt og være sociale sammen, fortæller Yehia Kayed. Skolebesøg gav pote og venteliste Der gik ikke længe efter Yehias start som træner til, at han inviterede forskellige skoler i Kolding ind til kom-og-prøv i skoletiden for at rekruttere spillere til ungdomsafdelingen. De kom ikke med det samme, men det gik stærkt efter sommerferien i 2018, hvor mange kiggede ned i klubben efter netop at have været udsat for forskellige prøvearrangementer gennem skolen. Vi var faktisk nødt til at indføre medlemsstop med venteliste omkring juletid i Vi havde simpelthen ikke mere plads. Siden da har vi delt træningen ud over flere dage, så vi kan følge med efterspørgslen, siger Niels Berrig. Selvom det er svært at finde trænere, er det også lykkedes BTK 73 at tilknytte to andre trænere, Mette Jensen og Janni Winberg, så klubben nu faktisk har et helt trænerteam til at give børn og unge gode oplevelser med bordtennis i Kolding. Det er rigtig fedt, at Mette og Janni er kommet med. Vi har et godt samarbejde, hvor vi lærer fra hinanden. Det er vigtigt for at fortsætte udviklingen, påpeger Yehia Kayed.

19 19 Det er vigtigt at fokusere på kvaliteten af trænerne Niels Berrig forventer, at BTK 73 når over ungdomsspillere i sæsonen. Derfor har de også igangsat en opkvalificering af de i forvejen tre dygtige trænere, så de kan give Koldings bodtennislystne børn og unge et endnu bedre tilbud. Vi har helt afgjort lært, at det er vigtigt at fokusere på kvaliteten af trænere. Det er dem, der i sidste ende er medvirkende til, om børnene fortsætter." "Vores ambition er at holde på de nuværende spillere i mindst 2-3 år, så der kommer flere indtægter til klubkassen, som vi sidenhen kan bruge på trænere, udtaler han. Og hvem ved? Måske medlemstallet i ungdomsafdelingen i den koldingensiske bordtennisklub endda kommer over 50 medlemmer denne sæson. Med et stærkt trænertrækløver i spidsen for indsatsen virker intet lige nu umuligt.

20 20 Følg med tiden, hvis din klub ønsker flere unge spillere Idrætten ændrer sig hele tiden. Vi skal følge med tiden og vise både nutiden og fremtiden. Det er ikke nogen hemmelighed, at der de sidste mange år har været et stabilt frafald i unges foreningsdeltagelse. Skal vi have de unge til at deltage i foreningsidrætten, bør vi forstå, hvordan de tænker og prioriterer, og vil vi knække kurven, er det måske relevant at gøre noget andet end det, vi plejer. Langt de fleste unge køber præmissen om idræt og bevægelse. Vi skal bare blive bedre til at skabe rammer og indhold, der gør det muligt at vælge idrætten til i en travl hverdag. Unges fleksible tid indskrænkes i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse, fordi faste elementer som skole, lektier, transport og fritidsjob optager en stor del af deres tid i løbet af en uge. Hvordan sikrer vi så, at vi fortsat tilbyder attraktive aktivitetstilbud? Skab fleksible aktivitetstilbud, som gør det let for de unge at tilgå træningen, når det passer ind i ugens øvrige gøremål og på det tidspunkt, hvor motivationen er størst. Det kunne eksempelvis være tilbud, hvor man kan vælge mellem flere ugedage, og hvor der ikke er konsekvenser (hverken for én selv eller de øvrige på holdet), hvis ikke man dukker op til en træning i ny og næ. Et andet vigtigt element i indsatsen for en øget foreningsdeltagelse blandt unge, er pris. Altså, hvor meget man betaler for ad gangen. Unges hverdag er omskiftelig og travl. Det er derfor ikke attraktivt at blive bundet over længere tid til et tilbud, man ikke ved, om man kan lide eller får brugt. Vær derfor opmærksom på kontingent og prisstruktur. Prøv en lille pris med opdeling i kortere bindingsperioder, såsom månedsbetaling eller klippekort.

21 Stævneoversigt: Få overblik over sæson September 2019 Vejle Sydbank Cup Hillerød FredagsGrandprix i Hillerød EBTK Pointstævne i Esbjerg Oktober 2019 SeniorTour 1.runde i Hadbjerg 1. Begynder/Talentstævne (ungdom) Ungdomsstævne i Aabenraa November 2019 Andelskasse Cup i Bjerringbro AAT-Cup i Grenå Åbne Hjørring Mesterskaber i Hjørring 2. Begynder/Talentstævne i Ry (ungdom) EBTK Pointstævne i Esbjerg December 2019 Høst Stævne i Hadbjerg SeniorTour 2. runde i Ry Ungdomsstævne i Leck Januar 2020 SeniorTour 3. runde i Grenå Jyske Mesterskaber Bornholms Mesterskaber Ungdomsstævne i Billund 3. Begynder/Talentstævne (ungdom) Februar 2020 Vojens Stævne EBTK Pointstævne i Esbjerg Odder Stævne (ungdom) Landsmesterskaber (LM) i Vejen Marts Begynder/Talentstævne (ungdom) Regionsmesterskaber Sydjylland i Harte v. Kolding Regionsmesterskaber Midtjylland Regionsmesterskaber Nordjylland i Hirtshals Maj 2020 Hillerød FredagsGrandprix Senior Cup i Sisu/MBK Juni 2020 Vestegnens sommmerstævne På DGI Bordtennis' hjemmeside kan du under vores aktivitetsoversigt, se præcise datoer, indbydelser mv. samt eventuelle ændringer for alle stævner. Det også på hjemmesiden muligt at se vores andre aktiviteter, såsom turneringer, camps, kurser og møder og meget mere. Aktivitetskalenderen på dgi.dk/bordtennis bliver løbende opdateret. Ved langt de fleste stævner foregår tilmeldingen via bordtennisportalen.dk.

22 22 Bat 60+ få flere seniorer til at svinge battet Bat 60+ er et tilbud til folk over 60 år. Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub både begyndere, øvede og konkurrencespillere. På et møde i Aarhus i januar 2016 mellem DBTUs Veteranudvalg og repræsentanter fra DGI Bordtennis blev det besluttet at oprette et fællesudvalg med fokus på bordtennis for folk over 60 år i hele landet. Projektet har haft stor succes lige siden. Initiativtagerne, Gert Jørgensen, DGI Bordtennis, og Ole Hückelkamp, BTDK (veteranudvalget), har været en kæmpe frivillig drivkraft i projektet, og er en af grundene til, at der i dag er mere end nye aktive seniorer rundt omkring i de danske bordtennisklubber. I fællesudvalget sidder også Lis Hævdholm og Lene Friis. Derudover er der rigtig mange frivillige 60+ere som hjælper med b.la. aktiviteter og besøg. Hvert år i uge 37 afholdes der åbent hus landet over i de klubber, der er interesserede i at få spillere over 60 år. Det er en oplagt mulighed for at promovere sporten og øge væksten i klubben. Forrige år besøgte mere end 400 nye 60+'ere i alt 48 klubber, hvoraf 360 spillere efterfølgende meldte sig ind. Bordtennissporten er særligt velegnet til senioraktiviteter af flere årsager: Fysisk sundhed: Bordtennis styker kondition og puls, og giver hjernetræning, der forebygger demens, parkinson og lign. gennem hånd-øje-koordination, udfordring og læring Mental sundhed: Bordtennis giver fællesskab, samlingssted, udfordring, læring, glæde og latter Inkluderende: Alle kan være med til bordtennis, også nybegyndere, og det er en meget social aktivitet, der kan spilles hele livet Tilgængelige faciliteter: Mange bordtennisklubbers lokaler står tomme i dagtimerne, når de yngre spillere er i skole og på arbejde, og derfor er det let at få faciliteter til seniorer Styrker foreningslivet: Endelig styrker de mange nye seniorer det lokale klubliv ved at skabe liv og aktivitet Hvis du gerne vil have Bat 60+ til din klub, er du velkommen til at hente mere information på

23 Værd at vide for dem, der vil lidt mere med Bat Skab udvikling med et kompetencekursus Bat 60+ afholder kompetencekurser for de spillere, der er interesseret i at lære lidt mere om bordtennis og gerne vil udvikle deres bordtennistekniske kompetencer. Kompetetencekursus 1 for begyndere og kompetencekursus 2 for de øvede afholdes af erfarne 60+-trænere, der alle har mange års bordtenniserfaring. Bagefter er det tanken at man kan tage hjem og dele ud af sin nye viden i egen klub. Udover det bordtennisrelaterede er der også fokus på det sociale. En unavngiven deltager udtaler blandt andet: "Skønt at møde en masse rare mennesker med fælles interesse en rigtig dejlig dag." Byg bro mellem bordtennis og kultur Bat 60+ har i flere sæsoner prøvet at kombinere bordtennis med kultur og haft stor succes med det. I Gladsaxe har Bat 60+ erne haft et arrangement, hvor det foruden bordtennis, handlede om digteren Benny Andersens liv og levned, og senere har de kombineret bordtennis med sang og anekdotefortælling om Kim Larsen. "Vi kan kun opfordre andre til at deltage næste gang, der indbydes til bordtennis og kultur," siger Bat 60+-ægteparret Niels Jørgen og Jane Bjerregaard fra Ølstykke BTK.

24 24 Landsmesterskaberne i Vejen giver store, fælles oplevelser Landsmesterskaberne i 2019 i Vejen var fyldt med bordtennisspillere fra hele landet. DGI Bordtennis ser tilbage. Vejen Idrætscenters fem haller var endnu engang fyldt til landsmesterskaberne i 2019, da 240 ungdomsspillere og 116 seniorspillede dystede i single, double, mixdouble og holdturneringen. I alt var over 450 bordtennisglade danskere inklusiv forældre og ledere samlet til en forrygende weekend. Fællesskab er nøgleordet, når der hvert år afholdes landsmesterskaber (LM) i Vejen Idrætscenter. Der kommer spillelystne bordtennisspillere fra alle dele af landet for at dyrke deres fælles passion for bordtennis. Weekenden byder på masser af oplevelser, og mange klubber bruger stævnet som fælles klubtur, hvor alle kan være med uanset alder og erfaring. Samtidigt er der rig mulighed for at ryste klubben endnu bedre sammen eller få nye bekendtskaber på tværs af klubber. I VHG Bordtennis har man forsøgt at gøre bordtennis til en holdsport, hvor det væsentlige er at få skabt et sammenhold blandt spillerne, og skabe et sted hvor det er sjovt at dyrke idræt, frem for at det handler om den enkeltes præstationer. Når vi spørger her bagefter, så er det ikke kun dem som vandt guld, der synes, at det var en kanon tur. Det synes alle, der var afsted, fordi fællesskabet blev styrket så meget," fortæller Frank Kaae. "Jeg er sikker på, at om 10 år, når de kigger tilbage, så var det oplevelsen af hele turen og fællesskabet, som var det fedeste, og det de vil huske, slutter han. Frank Kaae fra VHG Bordtennis havde næsten hele klubben med til sidste års LM. Landsmesterskaberne er turen, du husker, og hvor du er social med de andre fra klubben, så det er lige turen at tage på, hvis holdet skal rystes godt sammen. Det giver også meget som træner, fordi dit forhold til spillerne bliver styrket," udtaler han.

25 Mød Tim Hansen: Danmarks mest aktive spiller rundede de 300 kampe 25 Tim Hansen fra Kvik Næstved er suverænt den mest aktive bordtennisspiller i Danmark de seneste år. Han spillede mere end 300 tællende singler i sæsonen. Det er kærligheden til bordtennis og drømmen om DM, der driver ham frem. Hvis du ikke kender Tim Hansen fra Kvik Næstved, har du ikke været til ret mange bordtennisstævner i år. Til stort set alle danske stævner i denne sæson har Tim Hansen nemlig været på deltagerlisten. Han afsluttede en enestående aktiv sæson ved at stille op i fire singlerækker ved Vestegnens Sommerstævne først i juni. Jeg elsker bordtennis, fastslår Tim Hansen. Det kan man ikke lade være med at tro på. 28-årige Tim er suverænt den mest aktive bordtennisspiller i Danmark i de senere år. Efter stævnet hos Vestegnen nåede han op på 315 tællende singler. Kigger vi på de seneste fire sæsoner, er rekorden 248 kampe, så Kvik Næstved-spilleren er helt i særklasse. Jeg er god til administrere min tid, understreger Tim Hansen. For samtidig med den enorme aktivitet med holdkampe og stævner træner han 4-5 gange om ugen, passer sin handelsuddannelse og et fritidsjob, og får så også lige tid til at være sammen med den forlovede Rebekka og den 3- årige datter Filippa. Jeg skal op på i rating, så jeg kan komme med til DM. Tim Hansen

26 26 Havde en drøm om OL nu hedder den DM Tim Hansens bordtenniskarriere som ungdomsspiller var meget kort, cirka fire måneder. Men for et par år siden fik han lysten igen, og har nu spillet i to sæsoner som senior. Hans mål var ganske høje, da han startede forrige år. Også en del højere end hvad der er realistisk. Han ville nemlig til OL for Danmark, men måtte erkende, at man i en voksen alder ikke kommer op i den liga. Jeg får aldrig den hurtighed, så nu er mit drømmemål anderledes. Jeg skal op på i rating, så jeg kan komme med til DM, siger Tim Hansen med stemmen fuld af overbevisning om, at det nok skal lykkes. Han er stadig et stykke fra målet efter sine første to sæsoner trods den enorme indsats. Han ligger i øjeblikket på ratingpoint, men er steget fra på to sæsoner, så hvis han fortsætter i samme tempo, er målet indenfor rækkevidde om et par år. Det koster at være bordtennisgal i både tid og penge For at spille så meget bordtennis, er det ikke nok at have et drive selv. Folk omkring en skal også acceptere, at man er rablende bordtennisgal. Rebekka er meget forstående. Måske fordi hun er en sindig nordjyde, smiler Tim Hansen. Og måske også fordi, at Danmarks mest aktive bordtennisspiller ifølge ham selv prioriterer familien fuldstændigt, når han ikke er ude at svinge med battet. Når jeg er hjemme ved familien, er jeg der 100 procent, understreger han. Bordtennis er også en økonomisk faktor. Tim Hansen har været over det meste af Sjælland til holdkampe og stævner, men har også i løbet af sæsonen været omkring jyske og fynske stævner i Auning, Vejen, Aarhus, Grenå, HØST ved Hadsten, Ribe, Odense og Ejby. Det koster ret meget, erkender han. For både at få økonomien til at gå op og for at være sammen med familien, sover han som regel hjemme og kører så frem og tilbage til stævnerne samme dag. Det betød for eksempel, at der var afgang kl om morgenen og hjemkomst kl , da han var i Auning på Djursland for at spille stævne. Jeg mangler i øjeblikket lidt nogle andre nørder at køre med, siger Tim Hansen. Hvis han finder det næste sæson, er det ikke til at vide, om han kommer op på 350 kampe.

27 De mest aktive spillere i Danmark siden Liste over spillere med flest tællende singler siden 2015 (pr. sæson) Flest tællende singler i (pr. 13. juni 2019): Tim Hansen, Kvik Næstved, 315 (senior) Jonathan Blom, Frederiksberg, 242 Mikkel Skovborg Andersen, Ejby, 215 Jan Britze, Slangerup, 192 (senior) Flest tællende singler i : Malte Bror Poulsen, Virum, 233 Jonas Davidsen, Hvidovre, 232 Malthe Hansen, Greve, 207 Sofus K. Andresen, Virum, 205 Victor Amstrup, Silkeborg, 205 Tim Hansen, Kvik Næstved, 196 (senior) Flest tællende singler i : Mikkel Skovborg Andersen, Ejby, 248 Jonathan Svarer Johansen, Hillerød, 196 Jonas Davidsen, Furesø, 192 Jan Britze, Slangerup, 184 (senior) Flest tællende singler i : Anton Lund, København, 216 Lauge Foged, Ribe, 211 Lasse Mørch, Sisu/MBK, 202 Nick Tran, Triton, 198 Michael Ejlersen, Amager, 197 Rene Hagendam Larsen, Faaborg, 185 (senior)

28 28 Lej splinternyt udstyr til din klub hos DGI Bordtennis Mangler din klub bordtennisudstyr til stævner og events? Så kan vi hjælpe dig hos DGI Bordtennis. Vi har netop fået nyt udstyr hjem, som du har mulighed for at leje. I juni 2019 fik vi splinternyt bordtennisudstyr hjem. Udstyret består af 16 nye bordtennisborde, 200 bander, nye dommerborde og net, og du har som altid mulighed for at leje det til din egen bordtennisklub. Udstyret finder du i vores to lagerbygninger i henholdsvis Kolding og Hadsten, hvor det står klar til jer, når I gang på gang skal svinge battet til bordtennisstævner og andre fede arrangementer med brug for ekstra udstyr i. Udstyret bliver i dag udlejet cirka 30 gange årligt. Alle klubber har mulighed for at leje bordtennisudstyr hos DGI Bordtennis Afholder I stævne eller arrangementer i samarbejde med DGI Bordtennis, kan jeres klub låne udstyret gratis Du kan få mere information om priser, og hvordan du får de nye bordtennisborde og udstyr til din klub på bordtennis/bordtennis/lej-bordtennisudstyr. Du er også velkommen til at kontakte Henrik Møller, bordtenniskonsulent, på tlf eller henrik.moeller@dgi.dk.

29 29 Gamle borde får nyt liv Når der kommer nye bordtennisborde til, skal de gamle ud. Men ikke hos DGI Bordtennis. I juni 2019 fik vi nyt udstyr, men 10 af de brugte bordtennisborde, og et hav af bander, har alligevel formået at forlænge sin levetid. Vi valgte at give de brugte bordtennisborde til lokale skoler, som ønskede borde til deres elever. Fire skoler takkede ja til tilbuddet og skal nu sørge for at bordene lever videre, og fortsat bliver omdrejningspunkt for verdens fedeste idrætsaktivitet.

30 30 Vind præmier til klubben: Gi' os et bud på et godt trick shot Kan du lave et sejt trick shot, så indsend en video og vær med i konkurrencen om at vinde en kasse bolde til din klub. De fleste har nok allerede set de imponerende trick shots, som den danske landsholdsspiller, Anders Lind, viser på sin egen YouTube-kanal. Hvis ikke, så er det et kig værd! Alle klubber kan deltage i denne konkurrence, hvor I får muligheden for at gøre ham kunsten efter og måske vinde en kasse bolde til klubben eller jeres trup. Det eneste det kræver er, at I sendes en kort video (maks. ét minut), hvor I giver jeres bud på et godt trick shot. Så er I med i konkurrencen. I er i øvrigt meget velkomne til at indsende flere videoer fra samme klub. Konkurrencen kan være et sjovt indspark til den daglige træning, hvor spillerne får lov til at opfinde og afprøve nye måder at lave seje bordtennisslag og tricks på. I kan indsende videoer frem til 20 december 2019, hvorefter vi kårer de tre vindende videoer i løbet af januar Vi udlodder tre kasser bolde til de tre vildeste trick shots. Send jeres video via WeTransfer.com til Henrik Møller, bordtenniskonsulent, på henrik.moeller@dgi.dk. Vi glæder os til at blive blæst bagover af jeres gode tricks!

31 31

32 DGI Bordtennis

BORDTENNISSÆSON

BORDTENNISSÆSON BORDTENNISSÆSON 2018-2019 Fælles aktivitetsoversigt: DGI Bordtennis, JBTU og BBTU samarbejder om turneringer, stævner og andre aktiviteter til stor fornøjelse for spillere og klubber i Jylland, på Bornholm

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen BAT i Ballerup BTK Med henblik på at kunne tilbyde klubbens unge og lovende talenter bedst mulige træningsbetingelser samt sikre en kontinuerlig fødekæde, har vi i Ballerup BTK igangsat et certificeringsprojekt

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig

Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl Punkt-indhold Referat Ansvarlig Referat, Formandsmøde den 2. oktober 2019 Kl 19.00 Deltagende klubber: Ølgod, Grindsted, Vesterhede, Bøvl, Fanø, Næsbjerg, Skovlund, Tistrup, Sig/Thorstrup, Oksbøl, Esbjerg, Janderup, Tjæreborg, Årre,

Læs mere

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage.

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tale Den gode skoledag. Hvad er det? Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tag f.eks. Mosedeskolen i Greve, som fik

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

TAK FOR SPONSORATET 2016

TAK FOR SPONSORATET 2016 TAK FOR SPONSORATET 2016 Vi vil gerne takke for jeres sponsorat her i 2016, og vil lige runde badminton sæsonen af med en oversigt over året der gik i RIF Badminton. Det har været et fantastisk år med

Læs mere

Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20. Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen

Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20. Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20 Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen Agenda Velkomst Træning i VSBTK Præsentation af trænerteamet Forventninger til træningen Sæsonens aktiviteter Stævner,

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014:

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014: HF Mors Bestyrelsens beretning 2014: Så er det igen blevet tid til generalforsamling i HF Mors. Tak til alle jer, der mødt op. Det er dejligt at se, at der er interesse for vores forening. 2014 var endnu

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Mål for sæsonen

Mål for sæsonen Mål for sæsonen 2013-2014 SSB ønsker at være en hel klub, der både favner elite og bredde. De 4 afdelinger motionist, ungdom, senior og veteran danner rammen om en stor og aktiv klub, der er i kraftig

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere

Det handler om andet end fodbold. DBU Sjælland

Det handler om andet end fodbold. DBU Sjælland Det handler om andet end fodbold DBU Sjælland Program Præsentation og baggrund Hvad siger de unge??? Forskel i køn og typer Årsager til frafald Muligheder for fastholdelse Klubliv Opsamling DBU Sjælland

Læs mere

Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008

Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008 Kære ungdomsmedlem og bordtennisforældre i SISU. Århus aug. 2008 Så står den nye sæson 2008/2009 for døren og vi glæder os til at se de unge mennesker tilbage med bat og godt humør. Ungdomsudvalget er

Læs mere

Fra 40 til 11 og nu på vej op igen

Fra 40 til 11 og nu på vej op igen Fra 40 til 11 og nu på vej op igen Badmintonklubben i den lille sjællandske provinsby mistede først ¾-delen af alle sine ungdomsspillere efter den nye folkeskolelov. Men et gennemtænkt koncept præsenteret

Læs mere

BORDTENNIS Landsmesterskaber 2015

BORDTENNIS Landsmesterskaber 2015 BORDTENNIS Landsmesterskaber 2015 Landsmesterskaberne afholdes igen i denne sæson samlet for alle spillere fredag/søndag d. 10. 12. april 2015 i Vejen Idrætscenter. Deltagelse er kun mulig med overnatning

Læs mere

Landsmesterskaber for ungdom

Landsmesterskaber for ungdom Landsmesterskaber 2011 Landsmesterskaber for ungdom Landsmesterskaberne for ungdomsspillere samler alle ungdomsspillere fra de yngste minipuslinge til de ældste juniorspillere til en sjov og spændende

Læs mere

Gå-klub vil du gå med? Åbent hus. Fredag 25. august kl i Hal 2 Sydbank Arena. Bowls et spil for alle

Gå-klub vil du gå med? Åbent hus. Fredag 25. august kl i Hal 2 Sydbank Arena. Bowls et spil for alle Gå-klub vil du gå med? Det brugerstyrede aktivitetshus, Midtgården, der ligger centralt i Kolding Midtby har en lille flok damer, der hver uge går en tur, så langt benene vil det, ud i de skønne omgivelser

Læs mere

Flere venner - mere tid alene

Flere venner - mere tid alene Foreningsledelse > Artikler > Flere venner - mere tid alene Flere venner - mere tid alene Venner, skole, idræt og fritidsjob er blot nogle af de brikker, der skal pusles sammen for at passe ind i unges

Læs mere

VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017

VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 VEJLE HÅNDBOLD KLUB BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 Vi er godt på vej 2 år, ja det er faktisk kun, hvad der er gået siden vi gav Vejle Håndbold Klub en ny begyndelse. For mange af os, er denne tid gået

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering DGI badminton Vi har brug for dig forældreinvolvering Dette hæfte er fyldt med gode ideer til, hvordan du involverer forældre i badminton arbejdet. 3 Ofte følger forældre deres børn til badminton, og

Læs mere

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer DGI Badminton Sæt badminton på skoleskemaet! DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton 3 gode tilbud til dine idrætstimer 22495 19378 - Badmintonskole.indd 1 20-08-2015 10:53:29 2 Udgivet

Læs mere

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Idræt om dagen. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Idræt om dagen Skab liv i dagtimerne ved at udvikle tilbud til seniorer i din forening. Med Idræt om dagen er der mange muligheder for at invitere en stadig større

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen Chang er tæt på målet Tekst og fotos: Niels Henriksen Alle kan huske Chang. Det var nemlig Aalborg Chang, der under stor mediebevågenhed måtte begynde helt forfra, da FC Nordjylland blev nødt til at lukke

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2016-2017 Sæsonen 2016-2017 er startet op for alle hold. Vi har træning for mandag, tirsdag,

Læs mere

BORDTENNIS. Landsmesterskaber 2015.

BORDTENNIS. Landsmesterskaber 2015. BORDTENNIS Landsmesterskaber 2015. Landsmesterskaberne afholdes igen i denne sæson samlet for alle spillere fredag/søndag d. 10. 12. april 2015 i Vejen Idrætscenter. Bemærk: Deltagelse er kun mulig med

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Landsmesterskaber 2015

Landsmesterskaber 2015 DGI Bordtennis Landsmesterskaber 2015 i Indbydelse og Information Vil du vide mere om DGI bordtennis - så klik ind på: www.dgi.dk/bordtennis i Kære bordtennisspiller! Vil Du há spænding, humor, kammeratligt

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES. OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH Få VoksenFjer i din klub MASSER AF SMASH, SMIL OG SJOV I HALLEN 3 Det er egentligt meget simpelt: Voksen- Fjer er træning for voksne, der gerne vil træne badminton

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC

VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC VELKOMMEN TIL SÆSONEN 16/17 I ABC Dette er et introduktionsbrev angående arrangementer, træninger, hold, trænere og nye tiltag, så gør jer selv den tjeneste at læse det hele igennem! Målsætninger og nye

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Velkommen til den nye sæson 2018/19 i Holte Badmintonklub. Dette brev indeholder vigtige informationer om sæsonen. Vi håber derfor, at I vil tage

Læs mere

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene.

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Kære Minisport deltager Gladsaxe Minisport siger tak for sæsonen 2018-2019 Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Har du

Læs mere

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Udviklingskonsulent, Dansk Svømmeunion 180000 170639 178047 160000

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court Årgang 7 Udgave 7 20. august 2010 FYLDER 60 ÅR... SIDSTE NYT Sidste runde i holdturneringen nærmer sig og de afgørende kampe skal spilles, god vind alle sammen. INDHOLD Jubi-fest

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

Badminton generalforsamling mandag d. 23. marts 2015

Badminton generalforsamling mandag d. 23. marts 2015 Badminton generalforsamling mandag d. 23. marts 2015 (18 fremmødte inkl. 6 fra bestyrelsen) 1. Valg af dirigent. Michael Olsen blev valgt. 2. Valg af 2 stemmetællere. John Larsen og Viggo Poulsen blev

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

Frivilligkampagnen. Fedt at du er frivillig.

Frivilligkampagnen.  Fedt at du er frivillig. Frivilligkampagnen 1 Fedt at du er frivillig /fedtatduerfrivillig 2 Jeg synes, det er vigtigt, at alle frivillige ildsjæle får et stort skulderklap. Vi kan og skal alle bidrage noget til fællesskabet,

Læs mere

CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen

CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen CBK Ungdom Nyheder og info om aktiviteter for resten af sæsonen Kære CBK ere, Først en indrømmelse dette nyhedsbrev er langt, men vi håber dog alligevel at I kan finde et pusterum i den travle hverdag

Læs mere

Kulturen i KTK. Leif Chr. Mikkelsen

Kulturen i KTK. Leif Chr. Mikkelsen Kulturen i KTK Leif Chr. Mikkelsen En organisations kultur kan være et af de største aktiver, organisationen besidder. Hvis den vel at mærke arbejder i den retning, organisationen har sat sig for at gå.

Læs mere

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH. - få VoksenFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk

FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH. - få VoksenFjer i din klub. Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk FYLD HALLEN MED HIGH-FIVES OG HOPSMASH - få VoksenFjer i din klub Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Træningen er målrettet voksne nybegyndere og let øvede MASSER AF SMASH, SMIL OG SJOV I

Læs mere

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN Dansk Taekwondo Forbund Nr. 1 Juni 2013 Jeg har nu været ansat i Dansk Taekwondo Forbund i et år, og har haft mulighed for at lære mange af jer og jeres klubber at kende.

Læs mere

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang.

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang. Der kom flere end 100 nye pigespillere, da Mette Littau, tidligere elitespiller, og Mejrup GU inviterede til den nye sæson, så nu har klubben ni hold i turnering, og de bør have to hold mere Mette Littau

Læs mere

Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014

Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014 Badminton generalforsamling mandag d. 7. april 2014 1. Valg af dirigent. 2. Valg af 2 stemmetællere. Agenda: 3. Formandens beretning. 4. Revideret regnskab forelægges til godkendelse 5. Indkomne forslag

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold DGI Østjylland Fodbold Kurser - DGI Østjylland Fodbold 2018 www.dgi.dk/fodbold 2 Velkommen til DGI Østjylland Fodbolds kursusfolder 2018! I det følgende kan du læse mere om, hvilke temakurser der er på

Læs mere

Ny sæson aktiviteter til din

Ny sæson aktiviteter til din Til alle basketballklubber Ny sæson aktiviteter til din klub i 2016/17 www.dgi.dk/basketball og www.basket.dk 2 I dette nyhedsbrev kan du læse om nogle af vores mange, spændende aktiviteter og ikke mindst

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt 2018 2020 På vej videre Nu situationen Nu situationen er en kort beskrivelse af hvordan situationen ser ud i dag, hvad fungere godt og hvad fungere mindre godt,

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl. 19.30 Deltagere: Jacob Birkelund, Thomas Liboriussen, Lars Holm, Søren Larsen Brødbæk (ingen deltagere udenfor bestyrelsen

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE 2018 Aldersgruppe: 15-25 år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE EVENT- PROJEKTLEDER UDDANNELSE Vil du lære at lave events, og har du lyst til at gøre en forskel for sporten og din klub?

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby 2018 Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby www.dif.dk Aldersgruppe: 15-25 år Uddannelsen udbydes i regi af Danmarks Idrætsforbund til alle idrætsgrene under DIF. Den praktiske gennemførelse

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker

Talentprisen 2014 går til Viktor Anker Talentprisen - Næstved Idræts Union De nominerede til Talentprisen 2014 er: Anne Frimann, Næstved Roklub Josephine Bøgh, Næstved Sportsrideklub Viktor Anker, Næstved IF Fodbold Årets Talent er ubestrideligt

Læs mere

Forening skræddersyr forløb

Forening skræddersyr forløb Forening skræddersyr forløb En lokal klub laver fleksible tilbud målrettet kommunens skoler. Kommunen giver støtte til undervisning og administration, som klubben finder folk til blandt dens unge medlemmer

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2015-2016 Sæsonen 2015-2016 starter med første træningsdag den 11. august for holdspillerne

Læs mere

Koncentration og trivsel

Koncentration og trivsel Koncentration og trivsel Svinninge Skytteforening skaber trivsel og bedre koncentrationsevne blandt unge på specialeskole. Nogle af skolens idrætstimer omlægges til den lokale skytteforening, hvor der

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening

Koncentration. Sigt. Ram plet. Lær at skyde i din lokale skytteforening Lær at skyde i din lokale skytteforening Koncentration. Sigt. Ram plet. Alle kan gå til skydning uanset alder og fysisk form. Find et skytteforening i dit lokalområde og giv dig selv en udfordring Læs

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne

klub-building Gode kampoplevelser til alle spillere temahæfte - den gode kampoplevelse Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne klub-building temahæfte - den gode kampoplevelse DEL 1 UDVIKLING AF KLUBBENS FRIVILLIGHEDSSTRATEGI Gode kampoplevelser til alle spillere Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger til foreningerne DEN GODE KAMPOPLEVELSE

Læs mere

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus!

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Badmintonklubben i den lille sjællandske by Dalby mistede størstedelen af sine børne- og ungdomsspillere efter

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

350 børn og unge til e-sport: - Her er der ingen, som bliver valgt til sidst i skolegården

350 børn og unge til e-sport: - Her er der ingen, som bliver valgt til sidst i skolegården RUNDT OM VIBORG 350 børn og unge til e-sport: - Her er der ingen, som bliver valgt til sidst i skolegården AF: ANDREAS SØNDERGAARD Publiceret 25. marts 2019 kl. 08:15 1/12 350 primært unge deltog fredag-lørdag-søndag

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året.

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. #1, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. I dette

Læs mere