Besvarelse af spørgsmål som blev stillet af Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med førstebehandlingen af budget 2007.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Besvarelse af spørgsmål som blev stillet af Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med førstebehandlingen af budget 2007."

Transkript

1 Kultur- og Fritidsforvaltningen NOTAT Kultur- og Fritidsudvalget Besvarelse af spørgsmål som blev stillet af Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med førstebehandlingen af budget Spørgsmål 1. Hvor stort er merprovenuet ved f.eks. at hæve prisen på leje af en kolonihave med 100 kr.? Merindtægt i alt for koloni- og nyttehaver vil udgøre ca kr. årligt. Det er nødvendigt at skelne mellem nyttehaver og kolonihaver. Prisen for kolonihaver udgør p.t. 3,84 kr. pr. m². KEjd har lejeindtægter fra ca kolonihaver. En stigning i lejen med 100 kr. pr. kolonihave vil betyde en årlig merindtægt på ca kr. Prisen for nyttehaver udgør p.t. 2,62 kr. pr. m². KEjd har lejeindtægter fra ca nyttehaver. En stigning i lejen med 100 kr. pr. nyttehave vil årligt give merindtægter på kr. I beregningen er ikke medtaget koloni- og nyttehaver som Københavns Ejendomme administrer for Vej og Park, eller hvor KEjd ikke har lejeindtægten. Kort om Københavns Kommunes koloni- og nyttehaver På Københavns Kommunes arealer ligger ca kolonihaver og nyttehaver. KFF ejer størstedelen af arealerne og derved hovedparten af lejeindtægten. En mindre andel ejes af Vej & Park, men administreres af KEjd, som videresender lejeindtægter.

2 Spørgsmål 1.a Side 2 af 9 Redegør for en lejeforhøjelse på varige dels på ikke varige kolonihaver. Lejeforholdet vedrører alene leje af grundarealer, og er derfor ikke reguleret af lejelovgivningen. Lejeforhøjelse vil kunne gennemføres med tre måneders varsel. Der skal ved lejefastsættelsen skeles til købeloven omkring rimelig/urimelig prisfastsættelse, hvilket i en given situation vil betyde, at lejen ikke må overstige markedsleje. Loven om kolonihaver begrænser ikke retten til at hæve lejen. Spørgsmål 1.b Redegør for hvordan lejen for kolonihaver fastsættes og reguleres f.eks. om der i kontrakterne er en automatisk p/l regulering. Prisen for en kolonihave i Kolonihaveforbundets regi blev i 1993 opgjort til 3 kr. pr. havenettoareal pr. 1. januar Pristalsregulering foretages hver 4. år efter udviklingen i forbrugerprisindekset. Kolonihaver uden for Kolonihaveforbundets regi opkræves samme m² pris. Pris p.t. udgør 3,84 kr. pr. m². Prisen for en nyttehave er pr. 1. januar 2001 fastsat til 2,50 kr. pr. m², og reguleres hver 4. år efter udviklingen i forbrugerprisindekset. Pris p.t. udgør 2,62 pr. m². Spørgsmål 1.c Status for den generelle lejeforhøjelse på de seks ikke-varige kolonihaver. Der er tale om lejeforhøjelse for seks ikke-varige kolonihaver omfattende haveforeningerne Frederikshøj, Mozart, Ny Kgs. Enghave, Engly, Trekanten og Kalvebod. Der er udarbejdet udkast til nye lejekontrakter på markedsvilkår og til markedsleje. Kontraktudkastene er endeligt færdigforhandlede med de to advokater, som repræsenterer haveforeningerne.

3 Fastsættelse af markedslejen har KEjd efter aftale med haveforeningernes advokater anmodet et uvildigt eksternt ejendomsmæglerfirma om at vurdere markedslejen. Vurderingen forventes at foreligge primo april Side 3 af 9 Vedtagelse af lokalplan er en forudsætning for, at kolonihaveforeningerne kan overgå til helårsbeboelse. Der er vedtaget endelig lokalplan for haveforeningerne Engly, Trekanten og Ny Kgs. Enghave. Lokalplanforslag for haveforeningerne Frederikshøj og Mozart er p.t. i offentlig høring, som udløber 6. april Endelig lokalplan forventes vedtaget inden sommerferien. Ifølge lejekontraktsudkastene træder lejekontrakterne i kraft den førstkommende 1. i måneden efter, at lokalplanen for det lejede areal er bekendtgjort. Der afventes en afklaring af fredningsforholdene vedr. haveforeningen Kalvebod, idet haveforeningen er omfattet af fredningsdeklarationen for Valbyparken. I deklarationen er anført, at uanset deklarationen kan haveforeningen Kalvebod anvendes til kolonihaver som hidtil, men ophører denne anvendelse, bliver deklarationens bestemmelser gældende for området (dvs. overgår til park). Kultur- og Fritidsforvaltningen har tidligere (2002) anmodet Økonomiforvaltningen om at udarbejde et fredningsforslag, der udtager haveforeningen Kalvebod af fredningsområdet. Økonomiforvaltningen har i november 2005 meddelt, at de har til hensigt at udforme et ændret fredningsforslag, der i løbet af det kommende halve år kan forelægges Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Herefter skal fredningsforslaget behandles i Fredningsnævnet. Økonomiforvaltningen vurderer, at sagsbehandlingstiden kan blive op til 1½ år, da der er et betydeligt pres på behandlingen af fredningssager i Fredningsnævnet. Når fredningsforholdene er afklarede vil Haveforeningen Kalvebod ligeledes kunne overgå til helårsbeboelse på markedsvilkår og leje. I budget 2006 og fremover er allerede indarbejdet et indtægtskrav på 4,0 mio. kr. fra kolonihavesagen. Heraf er de 3,2 mio. kr. afsat til øget vedligeholdelse, mens de 0,8 mio. kr. er afsat til andre formål i KFU.

4 Spørgsmål 2. Side 4 af 9 Hvad vil den årlige driftsbesparelse være ved at slå de 3 kulturhuse på Nørrebro sammen? Forvaltningen anslår, at sammenlægningen af de tre huse og et bibliotek på Nørrebro vil frigøre midler for 1,2 mio. kr., som foreslås anvendt til det kommende kulturcenter og dets aktiviteter. Disse midler fremkommer primært ved en bortforpagtning af cafédriften og en sammenlægning af de administrative funktioner. Beløbet forudsætter at de nuværende driftstilskud for de 4 institutioner videreføres i det nye kulturcenter, og at driften af kulturcentret ligger inden for denne ramme. De nuværende driftstilskud udgør: Kulturhuset Kapelvej 44 Kulturhuset Blågården Nørre Allé Medborgerhus I alt 1,586 mio. kr. 1,961 mio. kr. 2,206 mio. kr. 5,753 mio. kr. Blågården Bibliotek 4,878 mio. kr. I alt 10,631 mio. kr. En detaljeret gennemgang af de økonomiske forhold, findes i indstillingen om et nyt kulturcenter på Indre Nørrebro (KFU 162/2006). Et nyt samlet kulturcenter på Nørrebro har plads til de nuværende lokale aktiviteter og kan understøtte integration på tværs af kulturer. Det vil styrke grundlaget for det kunstneriske vækstlag og foreningslivet, men samtidig skabe plads til oplevelser af internationalt format.

5 Spørgsmål 3. Side 5 af 9 Hvor stor er den årlige driftsbesparelse ved at nedlægge biblioteksbetjeningen af plejehjemmene? Den årlige driftsbesparelse ved at nedlægge biblioteksbetjeningen af plejehjemmene udgør 3,3 mio. kr. (2006 niveau). Beløbet udgøres af lønudgifter 3,1 mio. kr. samt andre udgifter på 0,2 mio. kr. Det skal bemærkes, at der ikke kan opnås fuld besparelsesvirkning i år 1 (2007), idet der må påregnes udgifter til nedlæggelse, herunder tømning af lokaler m.m. og afvikling af medarbejdere. Nedlæggelsesomkostningerne estimeres p.t. til ca. 0,8 mio. kr. Kort om biblioteksbetjeningen af plejehjemmene. På alle store og mellemstore plejecentre i Københavns Kommune er etableret et bibliotek med en faguddannet bibliotekar. Betjeningen består dels af en ugentlig åbningstid i biblioteket, hvor beboerne selv kan komme, dels af rundgange med en bogvogn til de beboere, der ikke selv er i stand til at besøge biblioteket. Udlånet til de bibliotekarbetjente plejehjem var i 2005 på materialeenheder. De mindre ældreinstitutioner i Københavns Kommune betjenes med et depot på materialer af forskellig art, som udskiftes hvert kvartal. Det er personale på plejehjemmet, der står for udlånet fra depotet.

6 Spørgsmål 4. Side 6 af 9 Hvor stor er den årlige driftsbesparelse ved at nedlægge bogbussen? Den årlige driftsbesparelse ved at nedlægge bogbussen udgør 2,0 mio. kr. (2006 niveau). Beløbet udgøres af lønudgifter 1,5 mio. kr. samt andre udgifter 0,5 mio. kr. Det skal bemærkes, at der ikke kan opnås fuld besparelsesvirkning i år 1 (2007), idet der må påregnes udgifter til nedlæggelsen, primært vedr. afvikling af medarbejdere. Nedlæggelsesomkostningerne estimeres p.t. til ca. 0,4 mio. kr. Kort om Bogbussen: Bogbussen har ni holdepladser og betjener de områder i Københavns Kommune, som ikke har et bibliotek i umiddelbar nærhed. Bogbussens årlige udlån var i 2005 på materialeenheder, fordelt med voksenmaterialer og børnematerialer. Bogbussens lånere er et bredt udsnit af den københavnske befolkning, men især børnefamilier og ældre anvender tilbuddet. De ni holdesteder er p.t.: Rymarksvej, Kbh. Ø Keldsøvej, Kbh Ø Studsgaardsgade, Kbh. Ø Hvidkildevej, Kbh. NV Nørager Plads, Vanløse Hanstedvej, Valby Kærskiftevej, Vigerslev Sorrentovej Kbh. S Wittenberggade, Kbh. S Der er fem ansatte i bogbussen, to chauffører og tre bibliotekarer.

7 Spørgsmål 5. Side 7 af 9 Hvordan er distriktsbibliotekerne geografisk placeret? Der ønskes et kort med distriktsbiblioteker, universitetsbiblioteker samt andre kommuners folkebiblioteker tæt ved kommunegrænsen til København. Det vedlagte kort viser placering af de københavnske folkebiblioteker, universitetsbiblioteker og nationalbiblioteket. Afmærkningen af biblioteker udenfor København omfatter hovedbiblioteker og filialbiblioteker i de kommuner, der grænser op til København. Nr. Kommune Bibliotekstype Gade Postnr. Kraks kort 17 Frederiksberg Hovedbibliotek Falkoner Plads F 147 K3 18 Frederiksberg Filial Danasvej 30B 1910 C 148 B4 19 Frederiksberg Filial Domus Vista, Nordens Plads F 147 F6 20 Frederiksberg Filial Godthåbsvej 85A 2000 F 147 J2 4 Gentofte Hovedbibliotek Ahlmanns Alle Hellerup 128 E5 5 Gentofte Filial Dyssegårdsvej Hellerup 128 A6 6 Gentofte Filial Vangede Bygade Gentofte 127 H2 7 Gladsaxe Hovedbibliotek Søborg Hovedgade Søborg 127 E2 8 Gladsaxe Filial Høje Gladsaxe Torv Søborg 127 E7 9 Gladsaxe Filial Mørkhøj Ilbjerg Alle 38A 2730 Herlev 137 B1 10 Herlev Hovedbibliotek Herlev Bygade Herlev 136 G1 11 Rødovre Hovedbibliotek Rødovre Parkvej Rødovre 146 K4 12 Rødovre Filial Islev Rødovrevej Rødovre 136 K6 13 Hvidovre Hovedbibliotek Hvidovrevej Hvidovre 157 C5 14 Hvidovre Filial Friheden Hvidovrevej Hvidovre 167 D2 15 Hvidovre Filial Avedøre Hjulmagerporten Hvidovre 166 K2 16 Hvidovre Filial Holmegård Plovheldvej Hvidovre 157 C5 1 Tårnby Hovedbibliotek Kamillevej Kastrup 159 B7

8 Side 8 af 9 2 Tårnby Filial Løjtegård Oliefabriksvej Kastrup 168 G5 3 Tårnby Filial Vestamager Ugandavej Kastrup 168 G7 4 Tårnby Filial Kastrupgård Kastrupvej Kastrup 159 D6 21 Det kongelige Bibliotek 22 Det kongelige Bibliotek 23 Københavns Universitet Amager 24 Fakultetsbibliotek for Natur og Sundhedsvidenskab 25 Danmarks Pædagogiske Bibliotek 26 Danmarks Veterinær- og Jordbrugsbibliotek Christians Brygge Fiolstræde 1 Njalsgade 80 Nørre Alle 49 Tuborgvej 164 Dyrlægevej K 1171 K 2300 S 2100 Ø 2400 NV 1870 F

9 Spørgsmål 6. Side 9 af 9 Hvad vil den årlige besparelse være ved at oprette et fællessekretariat til de tre filmfestivaler? De tre filmfestivaler er selvejende institutioner, der modtager tilskud fra flere offentlige og private sponsorer. Københavns Kommune har derfor ikke direkte indflydelse på festivalernes interne organisering. Kommunen kan alene stille krav i henhold til anvendelse af de kommunale tilskudsmidler. De enkelte festivaler har små administrative budgetter og benytter sig til dels af frivillig arbejdskraft i forbindelse med afviklingen af arrangementer, hvorfor det er mere sandsynligt, at synergieffekten ved samdrift vil øge kvaliteten og styrke festivalernes produktion, end at der kan opnås store besparelser. Kort om festivaler Københavns Kommune yder i 2006 tilskud til Cophagen International filmfestival, Natfilmfestivallen, Cph:Dox, Buster, Gay and Lesbien Filmfestival og Salaam. Bevilling til Copenhagen International filmfestival på 2 mio. kr. ophører med udgangen af Københavns Kommunes tilskud i 2006 Kr. Copenhagen International Film Festival (CIFF) Natfilmfestivallen CPH:Dox Børnefilmfestivallen Buster Gay & Lesbian Filmfestival Salaam

Kultur- og Fritidsudvalget 25. april 2006

Kultur- og Fritidsudvalget 25. april 2006 Kultur- og Fritidsforvaltningen NOTAT Kultur- og Fritidsudvalget 25. april 2006 Sagsnr. Skriv Journalnr. / Besvarelse af spørgsmål som blev stillet af Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med andenbehandlingen

Læs mere

Krav om at en medkontrahent, fx en forpagter skal være dækket af kollektiv overenskomst

Krav om at en medkontrahent, fx en forpagter skal være dækket af kollektiv overenskomst Kultur- og Fritidsforvaltningen Servicecentret NOTAT Til KFU Krav om at en medkontrahent, fx en forpagter skal være dækket af kollektiv overenskomst Udvalgsmedlem Simon Strange har rejst spørgsmål om krav

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Notatet indgår i et samlet bidrag til behandling på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. september 2014.

Notatet indgår i et samlet bidrag til behandling på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. september 2014. Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune Kultur-, Teknik, Miljø og Arbejdsmarkedsforvaltningen er blevet bedt om at gøre rede for, hvordan kolonihaveområderne i Hvidovre Kommune kan lovliggøres,

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153)

3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget, ref. 5. maj 2011 3 Københavns Skyttecenter - opsigelse af lejemål og overgang til brugerdrift (2011-41153) Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til et forslag om, at

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

BERETNING OM MILJØTILSYN MED KOMMUNALT EJEDE VIRKSOMHEDER 2005. Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Miljøkontrollen

BERETNING OM MILJØTILSYN MED KOMMUNALT EJEDE VIRKSOMHEDER 2005. Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Miljøkontrollen BERETNING OM MILJØTILSYN MED KOMMUNALT EJEDE VIRKSOMHEDER Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Miljøkontrollen Udarbejdet juli 2006 Forord Miljøkontrollen har indgået aftale med Miljøstyrelsen

Læs mere

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling BUSINESS CASE Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 1. INDLEDNING Dato 19-03-2015 Forslag Fremstillende forvaltning Type 2 - Omlægning af Lydavisen Lydavisens produkter er som udgangspunkt

Læs mere

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D Trafikplan 2016 / Jeppe Grønholt-Pedersen Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D. 05.12.16 Politiske beslutninger 30. april 2015 BR godkendte, at Økonomiforvaltningen gik i gang med at udarbejde forslag

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat 19. marts 2013. fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. marts 2013 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Vibeke Rasmussen, Brian Franklin,

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012

Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1. Styr på eksekveringen Kultur- og Fritidsforvaltningen 1. og 2. anlægsoversigt 2012 Kultur- og Fritidsforvaltningen

Læs mere

Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt Kolonihaveforbundet.

Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt Kolonihaveforbundet. 1 Min udgave af den kommunale belysning af sagen (tilsyn) Denne her sag følges af mig og opdeles i sektion da filerne eller bliver for store. Sagen omhandler kommunens tilsyn i haveforeningerne underlagt

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV Status vedr. ikke - afsluttede sager ultimo april Nr. Overskrift Ansvarlig Status Økonomiudvalget TVÆRGÅENDE FORSLAG (ALLE KONTI) Styrket koordinering og konkurrenceudsættelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 18. august 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Brian Franklin, Einer Lyduch, Elise

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i.

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i. Til Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.07.2014 Tak for tilsendte mail og referat. Samt også radio/nyhederne. I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. april 2016 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen,

Læs mere

2008-05-08. Københavns Kommune. Betaling for vask på plejehjem.

2008-05-08. Københavns Kommune. Betaling for vask på plejehjem. 2008-05-08. Københavns Kommune. Betaling for vask på plejehjem. Resumé: Udtalt at statsforvaltningen ikke foretager yderligere, idet Københavns Kommune har besluttet at ændre fastsættelsen af betalingen

Læs mere

Forvaltningen har fokus på at minimere risikoen for, at eksterne faktorer forsinker projekterne fremadrettet.

Forvaltningen har fokus på at minimere risikoen for, at eksterne faktorer forsinker projekterne fremadrettet. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Servicecenter Økonomi NOTAT Styr på eksekvering 4. anlægsoversigt 2012 Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) har fortsat fokus på at eksekvere og projektoptimere

Læs mere

Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave

Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Vesterbro/Kgs. Enghave 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. 4. Hvor meget lyder den udgift på årligt? 5. Hvornår besluttes det hvor båndet skal indplaceres?

POLITIKERSPØRGSMÅL. 4. Hvor meget lyder den udgift på årligt? 5. Hvornår besluttes det hvor båndet skal indplaceres? Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok A Afsnit 1. sal Telefon 38 66 50 00 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 OPP Kalvebod Brygge Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden, opsigelse og købsret 4 6 Lejemålets

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

Driftsoverenskomst. Mellem. Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen. Fonden Jagtvej 69. indgås følgende DRIFTSOVERENSKOMST

Driftsoverenskomst. Mellem. Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen. Fonden Jagtvej 69. indgås følgende DRIFTSOVERENSKOMST Kommunaludvalget KOU alm. del - Svar på Spørgsmål 41 Offentligt Driftsoverenskomst Mellem Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Fonden Jagtvej 69 indgås følgende DRIFTSOVERENSKOMST om

Læs mere

1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014

1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014 1 Jeg stiller nogle spørgsmål til Slagelse kommune den 27.08.2014 Til Fra Slagelse kommune Palle Flebo-Hansen Dato 27.08.2014 Jeg kan forstå på korrespondancen som jeg dags dato har modtaget fra min advokat

Læs mere

Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014

Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014 Bilag 4 - Udviklingsstrategi 2014 Oversigt over belægning og kapacitet på styper fordelt efter målgruppe og geografisk af dene Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 af dene Indberetninger

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 12. april 2010 FM 2010/119 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Indledning Almindelige bemærkninger Dette forslag til Inatsisartutforordning fremlægges for at give førtidspensionister bedre økonomiske

Læs mere

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17.

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Nærum Ungdomsgård Mødedato Torsdag den 6. maj 2010 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Medlemmer Fra forvaltningen Randi Mondorf (KMB), Marianne Bigum (KMB), Per Vangekjær (Arbejdsgiverne),

Læs mere

At denne orientering om Trafikbestillingsgrundlag 2016 tages til efterretning.

At denne orientering om Trafikbestillingsgrundlag 2016 tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 19. december 2014 Mads Lund Larsen 15 Trafikbestillingsgrundlag 2016 Indstilling: Administrationen indstiller At denne orientering om Trafikbestillingsgrundlag

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget 6. juni Sagsnr Bilag 1: Baggrundsnotat. Dokumentnr.

Til Børne- og Ungdomsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget 6. juni Sagsnr Bilag 1: Baggrundsnotat. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget 6. juni 2018 Bilag 1: Baggrundsnotat BUF og

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi?

Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Hvad betyder vores sundhed og sygdom for den kommunale økonomi? Forskningsleder, professor Charlotte Glümer Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Oktober 2015 Sundhedsprofil 2013 Hovedbudskaber

Læs mere

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

1. at fordele puljen på 125.000 kr. til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Pkt.nr. 12 Fordeling af pulje til fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag 451247 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at fordele puljen på 125.000

Læs mere

TIL SALG Perfekte beliggenheder Ejendomsportefølje 3 erhvervslejligheder

TIL SALG Perfekte beliggenheder Ejendomsportefølje 3 erhvervslejligheder TIL SALG Perfekte beliggenheder Ejendomsportefølje 3 erhvervslejligheder Allégade 19, st.tv. m.fl., 2000 Frederiksberg Jernbanevej 8 C, st.tv., 2800 Kgs. Lyngby Strandvejen 130 E, st., 2900 Hellerup Strandvejen

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016

Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016 Nyhedsbrev for november, december 2015 og for januar 2016 Jul og nytår: Vi kom igennem november, december, jul og nytår og det meste af en kold januar 2016 uden, at kunne udsende vores referater og nyhedsbreve

Læs mere

Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet:

Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet: 12. juni 2014 Tilbud om varetagelse af lokal erhvervsservice 1. januar 2015 31. december 2015 for de deltagende kommuner i Iværksætterkontaktpunktet: Albertslund Brøndby Glostrup Herlev Hvidovre Ishøj

Læs mere

Forslag 3.1 (2012-2015)

Forslag 3.1 (2012-2015) Forslag 3.1 03.32.50.1 Bibliotekerne 39.668.000 kr. Reduktionsområde: Ophør af kommunens medlemskab af Danmarks Bibliokteksforening Beskrivelse: Udmelding af Danmarks Biblioteksforening. Der betales årligt

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt.

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007 Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 3 Møde i Kulturpaletten... 3 Pkt.nr.

Læs mere

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis.

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.37 Folkebibliotekerne Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og -indtægter, som

Læs mere

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse)

Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) Grundbeskrivelse Fysioterapipraksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-19 (version 29.6.2015 til endelig godkendelse) 1 Indhold Ordforklaringsliste... 4 Afgrænsninger... 6 Særlige opmærksomhedspunkter...

Læs mere

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke 2. januar 2012 Hermed nyhedsbrev fra Favrskov Idrætssamvirke. Nyhedsbrevet er forholdsvis kort og primært med indhold, kommentarer, holdninger samt INFO fra Favrskov

Læs mere

Budgetopfølgning 1/2012

Budgetopfølgning 1/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ Økonomi- og Planudvalget Budgetopfølgning 1/ 23.04. Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ A. Samlet oversigt Netto, mio. kr. A B C D E F G H I J Oprindeligt

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde

Referat af organisationsbestyrelsesmøde Referat af organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 25. november 2010 kl. 17.00, Copenhagen Marriott Hotel, Kalvebod Brygge 5, København V. Deltagere: Bestyrelsen, Bent Frederiksen, Peter Andersen, Anette

Læs mere

Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger

Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger NOTAT 26. januar 2006 PC/gm Moderniseringsplanen for kommunens plejeboliger Notatet indeholder: A. Moderniseringsplanens indhold B. Økonomisk ramme for moderniseringsplanen C. Demografikorrektionen D.

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI 2011-13

UDBUDSSTRATEGI 2011-13 UDBUDSSTRATEGI 2011-13 STRATEGI FOR UDBUD AF KOMMUNALE OPGAVER (Tiltrådt af kommunalbestyrelsen den 29. november 2010) Udbud & Indkøb 1 1. Indledning Frederiksberg Kommune har tradition for at samarbejde

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-201 Forslag Udvidelse på vandløbsområdet Politikområde 202 Natur, miljø og vandløb Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at udvide driftsbudgettet for Vandløbsvæsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Den økonomiske regulering er inklusiv, hvad der er allerede er lagt i budgetrammerne fra tidligere års demografireguleringer.

Den økonomiske regulering er inklusiv, hvad der er allerede er lagt i budgetrammerne fra tidligere års demografireguleringer. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 3: Kvalitetssikring af demografiregulering 215 I forbindelse med beregningen af demografireguleringen for budget 215 samt budgetrammerne

Læs mere

I den anledning og med henvisning til min egen retssag anmoder jeg herved om - at få tilsendt en kopi - af de dokumenter som er omtalt her ovenfor.

I den anledning og med henvisning til min egen retssag anmoder jeg herved om - at få tilsendt en kopi - af de dokumenter som er omtalt her ovenfor. 1 Palle Flebo-Hansen aktindsigt af 13. april 2012 ctr. Slagelse kommune Til Slagelse kommune Pia Hansen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 13 april 2012 Vedr. Aktindsigt Ifølge nedstående ses; Haveforeningen

Læs mere

Brønderslev Udviklingspark - etape 2

Brønderslev Udviklingspark - etape 2 Brønderslev Udviklingspark - etape 2 Grovbudget, udarbejdet februar 2007 Ledelsens beretning Resultat og økonomisk stilling Budgettets resultat samt udvikling er efter min vurdering en realistisk forventning

Læs mere

Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune

Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune Bilag 2 : Liste over de kommunalt opstillede hjertestartere i Københavns Kommune Forvaltning Navn Adresse Postnr./by Dato- udleveret SOF Socialcentret City Nørrevoldgade 15 1358 KBH K 21-04-2005 TMF Miljøkontrollen

Læs mere

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Strategi og Økonomi Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 Bilag 1 indeholder følgende forslag: Effektiviseringsforslag til budget

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Gyldig fra den. 2010 1A Avedøre st. Hvidovre Hospital ( Sløjfen) Hvidovre Hospital Toftegårds Plads Hovedbanegården Kongens Nytorv Østerport st. Trianglen Svanemøllen

Læs mere

Nyt Bynet i Rødovre Kommune

Nyt Bynet i Rødovre Kommune Nyt Bynet i Rødovre Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Rødovre Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Anlæg af kloak i otte kolonihaveforeninger langs Aarhus Å samt godkendelse af tillæg til lejekontrakt mellem HF Søvang og Aarhus Kommune.

Anlæg af kloak i otte kolonihaveforeninger langs Aarhus Å samt godkendelse af tillæg til lejekontrakt mellem HF Søvang og Aarhus Kommune. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. august 2015 Kloakering i kolonihaver etape 2 og tillæg til lejekontrakt Anlæg af kloak i otte kolonihaveforeninger langs Aarhus

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK).

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning: Sammenslutningen af Lokalarkiver i København fremsender hermed følgende

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Side 663 BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Møde i mødelokale 2 kl. 16.00 Ikke tilstede : Helle H. Olsen Punkt Emne Side Å DAGSORDEN 616 Politikområde beskrivelser vedr. KFU 664 617 KFU: Arbejdsplan

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Redegørelse for udmøntning af budgetreduktioner

Redegørelse for udmøntning af budgetreduktioner Redegørelse for udmøntning af budgetreduktioner Indledning Processen for udarbejdelsen af besparelsesforslagene i Kultur og Borgerservice har været følgende: 3.-14. September er der arbejdet lokalt i forvaltninger

Læs mere

1.795 m² kontor i smuk klassisk palæejendom i Kgs. Lyngby

1.795 m² kontor i smuk klassisk palæejendom i Kgs. Lyngby 1.795 m² kontor i smuk klassisk palæejendom i Kgs. Lyngby Til Leje Lottenborgvej 24 2800 Kgs. Lyngby Flotte klassiske kontorlokaler i grønne omgivelser Mulighed for kreativt storrumsmiljø Stort lysindfald

Læs mere

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer til andre kommuner. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 15. oktober 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Indførelse af betaling for udlån af biblioteksmaterialer

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Lyngby Torv 2, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk

Lyngby Torv 2, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 12 soren.johansen@nordeaejendomme.dk Butikslejemål på 342 m² med stor kælder Information Stor markant ejendom med mange muligheder for indretning af lyse og luftige rum, der vil fremstå imødekommende og overskuelige. Lejemålet udgør samlet

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK

BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK BESKÆFTIGELSESREGION HOVEDSTADEN OG SJÆLLAND ARBEJDSMARKEDSOVERBLIK Arbejdsmarkedet i tal 2. halvår 2011 December 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKÆFTIGELSE, LEDIGHED OG ARBEJDSSTYRKE 1 BEFOLKNING OG UDDANNELSE

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Lyngby Hovedgade 59-61, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 05 henriette.pagh-schou@nordeaejendomme.dk

Lyngby Hovedgade 59-61, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: 43 33 81 05 henriette.pagh-schou@nordeaejendomme.dk Lyngby Hovedgade 59-61, 2800 Kongens Lyngby Lyngby Hovedgade 59-61, 2800 Kongens Lyngby Butikslejemål på 462 m² i Kgs. Lyngby Stor markant ejendom med mange muligheder for indretning af lyse og luftige

Læs mere

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008 Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT Status for genoptræning, og 27-05- Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) modtog i 5.215 genoptræningsplaner,

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Angiv p/l: Nedlæggelse af eget gartneri Nedlæggelse af Københavns Kommunens

Læs mere

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde Bilag 9 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Omlægning af tilskud 2017 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Reduktion af tilskud med udgangspunkt i hvor forvaltningen ser et

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere