PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor"

Transkript

1 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål og praktikvejleders praktikudtalelse Vejledning til udfyldelse af denne praktikbeskrivelse med uddannelsesplan. Praktikinstitutionen udfylder de hvide felter med oplysninger om institutionen. Under de enkelte praktikperioder udfyldes de relevante perioder med beskrivelser af hvordan man arbejder i institutionen med de respektive videns-og færdighedsmål. Den studerende udarbejder læringsmål for den pågældende praktikperiode i skabelonen under uddannelsesplanen. Den studerendes læringsmål beskriver, hvordan han/hun konkret vil arbejde med periodens videns- og færdighedsmål i løbet af praktikken. (Man kan skille den studerendes læringsmål ud i et særskilt dokument). Praktikvejleder udfylder praktikudtalelsen efter statusmødet. Der er skabelon hertil under den studerendes læringsmål. Praktikbeskrivelsen inddrager således både praktikstedets uddannelsesplan og den studerendes læringsmål samt praktikstedets praktikudtalelse. (praktikudtalelsen kan adskilles fra praktikbeskrivelsen, når den videregives til professionshøjskolen). A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor Institutionens navn: Socialpædagogisk Center Næstved, afd. Røjlevej Hus 5 Adresse: Røjlevej 100, 4684 Holmegaard, Fensmark Tlf.: Fast tlf.: / mobil: adresse: Hjemmesideadresse: Åbningstider: katmu@naestved.dk Dag/aften Institutionsleder: Afdelingsleder v/gormsvej 5 og Røjlevej Hus 1-5 Kate Munck Mobil: /Tlf.: Eller Afdelingsleder Kamilla Fog Iversen Mobil:

2 Specialiseringsmuligheder på praktikstedet: For hurtigt overblik, sæt kryds ved de specialiseringsmuligheder, der er på praktikstedet. Dagtilbudspædagogik Skole- og fritidspædagogik Social- og specialpædagogik X Fysiske rammer, ude og inde: Faciliteter (herunder faciliteter i lokalområdet). Røjlevej 100 Socialpædagogisk Center består af 5 huse heraf kaldes vi Hus 5. Til fælles brug er der en administrationsbygning til kontor, mødefaciliteter m.m. Lejligheder udlejes af Lejerbo til personer der modtager bostøtte og socialpædagogisk bistand efter Servicelovens 85. Der er 6 lejligheder med tilhørende terrasse/lille have. Hver lejlighed er indrettet med tekøkken, badeværelse, stue og soveværelse. Af fællesrum er der en stue med fælleskøkken. Der er også et vaskerum. Indkøbsmuligheder: Inden for 5-10 minutters gåafstand er der pizzeria, den lokale brugs Super Brugsen, et apotek og en frisør. Der er 6 kilometer til Næstved Storcenter og to kilometer til Netto. I Toksværd, der ligger 7 km fra Fensmark, er der et fitnesscenter, sportshal og bordtennis klub, som kan benyttes. Der er også et forsamlingshus, hvor man kan deltage i Banko. Der er gode busforbindelser til Næstved. For at imødekomme borgernes særlige behov for visualisering af dagene, er der ude i gangen en tavle med billeder af det personale der kommer på arbejde. Ligeledes er der i deres lejligheder en strukturplan på hvordan deres dag ser ud. Antal børn/unge/voksne: Den 1.februar 2019 åbnede Hus 5 og der flyttede 3 borgere ind. 1.maj flytter der en borger mere ind. Der er 6 boliger. Aldersgruppe: Mellem 18 og 85 år og lige nu er alle under 30. Beskrivelse af målgruppen: Unge mobile borgere med udfordringer indenfor Autismespektrumforstyrrelse og/eller borgere der profilerer af samme værdigrundlag, hvor struktur og forudsigelighed er nødvendigt.

3 Indsatsområder/aktuelle projekter: Vi arbejder målrettet med Vi skaber et hjem. Værdierne; Tryghed, Omsorg, Livsglæde og Social fællesskab. Vi skaber en indholdsrig hverdag, gennem troværdighed, faste forudsigelige rammer, tryghed, omsorg, nærvær og genkendelighed. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes behov og mulighed for udvikling og ud fra deres potentialer og styrker og har fokus på det der, lykkes og på de mindste fremskridt. Vi sætter fokus på at den enkelte understøttes i at blive selvstændig, at de medinddrages og har indflydelse på deres eget liv. Kontaktpersonerne, såvel den primære som sekundære, opstiller sammen med borgeren konkrete mål med udgangspunkt i borgerens ønsker. Derefter er kontaktpersonerne ansvarlige for at følge op på målene. Der lægges vægt på samarbejdet med pårørende, da vi ud fra erfaring kan mærke en støtte til målene og til borgeren. Vi støtter aktivt omkring den enkeltes relationer, i lokalsamfundet, men også i fællesskabet og individuelt. Vi har fokus på at deltage i aktiviteter der er i det omkringliggende samfund og i selve organisationen. Der er faste ture, hvor beboerne er med til at beslutte destinationen. De forskellige tilbud visualiseres på en opslagstavle. Vi støtter beboerne i at opretholde et socialt netværk. Der bliver tilbudt hjælp og støtte til f.eks. oprydning, hvis det skulle være en årsag til, at borgeren ikke ønsker besøg. Borgerne har deres egne lejligheder og derved selvbestemmelse i forhold til besøgende og overnattende. Til vores kvalitetsstandarder for vores pædagogiske opgaver, som er et samarbejdsfelt i forhold til myndighed, har vi en tovholder/kvalitetsbærer, der sikrer, at der bliver arbejdet med disse i dagligdagen. Socialpædagogisk Center Næstved særlige fokusområder mht. kvalitetsstandarder er i år 2019 medicinhåndtering og magtanvendelse. De 9 kvalitetsstandarder ligger på intranet NORA. Se standarderne i NORA. Søg: Socialpædagogisk Center Næstved.

4 Arbejdsmetoder: Beskrivelse af institutionens foretrukne pædagogiske metoder og begrundelser herfor. Vi arbejder jeg-støttende og med metoden Low aurousal i mødet med den enkelte borger. Vi arbejder anerkendende ud fra de følelser og stemninger der er forbundet med den enkeltes adfærd og måden den enkelte oplever verden på. Vi arbejder med struktur, genkendelighed og faste rutiner, da det er med til at skabe tryghed - Det kan tage tid og år at ændre på rutiner, så hvis en rutine ikke er hensigtsmæssigt for den enkelte, prøver vi at justere os ind i forhold til den enkelte, således at målet nås og den enkelte så vidt det er muligt kan imødekommes på egne behov. Vi arbejder med at støtte og vejlede den enkelte i at bo i egen lejlighed. Vi tager udgangspunkt i, at den enkelte har forskellige behov og derfor bør behandles individuelt. Vi arbejder ud fra Aaron Antonovskys metoder, om oplevelse af sammenhæng, hvor der arbejdes på at fremme psykisk sundhed og dermed nedsætte stressniveau. Der skal være en følelse af meningsfuldhed, håndterbarhed og begribelighed for at få en oplevelse af sammenhæng. Der er et behov for visualisering af dagene, sådan at den enkelte også her oplever sammenhæng og at det giver mening. Der kommunikeres roligt med den enkelte, da reaktionen i kommunikationen kan være sårbar. Her er det vigtigt, at integritet ikke overskrides, da det ellers kan skade den tillid, der er opbygget gennem længere tid, således at den skal opbygges på ny. Metoder og faglig tilgang tages op løbende, så vi kan drøfte metoderne ud fra oplevelser og erfaringer fra vores hverdage, således af borgernes integritet sikres og vi har et etisk værdigrundlag alle kan stå inde for. Der laves individuel opfølgning på den enkeltes opstillede mål hver 4 måned og der tilstræbes samtaler med den enkelte borger hver måned. Organisationen har en overordnet beslutning om at vores pædagogiske tilgange er den Narrative, Anerkendende og for Hus 5 også den Neuropædagogiske tilgang. Medarbejdere i de forskellige enheder, som har fået undervisning i Neuropædagogik hos Susanne Freltofte, cand.psy. neuropsykolog, giver sidemandsundervisning til kollegaer.

5 Tværprofessionelt samarbejde: Faggrupper som institutionen samarbejder med. Personalegruppens sammensætning: Praktikvejleders kvalifikationer: Hvis der er flere vejledere sættes antal ud for de forskellige kvalifikationer. Hvis der er en vejleder, sættes kryds ud for de forskellige kvalifikationer. Forbesøgets tilrettelæggelse: Hvorledes inddrager praktikstedet flg. i forbesøget? Den studerendes forberedelse til forbesøget Dialog om praktikbeskrivelsen og uddannelsesplan Dialog om gensidige forventninger inden praktikkens start Introduktion til praktikstedet Straffe- og børneattest, tavshedspligt, ansættelsesbrev til lønnede praktikker m.v. Praktikstedets forventninger til den studerende Drøftelsen af videns-, færdigheds- og kompetencemål samt uddannelsesplan og formulering af læringsmål Den studerendes mødeplan Vi samarbejder med mange forskellige faggrupper i forbindelse med borgernes tilværelse. Det kan være læger, værger, tandlæger, psykologer, psykiatere, sagsbehandlere, fysioterapeuter, SSA, sygeplejersker og i enkelte tilfælde, hvor der er udfordringer i forhold til en borger, retter vi henvendelse til f.eks. specialrådgivningsorganisation VISO. Det er generelt med udgangspunkt i hvorvidt den enkelte borger ønsker dette samarbejde. Fem pædagoger som fastansatte. Vi benytter os af få vikarer grundet den værdifulde kontakt til borgeren, som har Autisme. P.t er det to vikarer. Den ene er uddannet pædagog og den anden er uddannet fysioterapeut. Praktikvejleder kursus (2 dages kursus) Praktikvejlederuddannelse (6-8 ugers uddannelsesforløb på diplomniveau) Andet/andre uddannelser Første og anden forbesøg afholdes mellem praktikvejleder og den studerende i den enhed, hvor praktikforløbet skal afvikles. Den studerende kontakter selv praktikvejleder. Disse besøg finder sted senest 3 uger før praktikstart. 1.praktikbesøg: Den studerende får udleveret en mappe med diverse papirer, som ansættelsesaftale, tavshedserklæring og straffeattest (max 1 måned gammel), der skal udfyldes og afleveres underskrevet inden praktikstart. Den studerende får en rundvisning og en kort gennemgang af enhedens visioner og værdier, dagligdag, beboere, personale og arbejdstider. 2.praktikbesøg: Gensidig forventningsbeskrivelse drøftes. Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan gennemgås. Drøftelse af læringsmål i forhold til praktikkens kompetencemål. Den studerendes læringsmål skal være udfærdiget inden 10 dage. En snak om beboerne. Spørgsmål besvares. Den studerende får arbejdstider for de første 4 uger X X

6 Planlægning af de første dage på praktikstedet: Introduktion til institutionen, hverdagens organisering og stedets kultur. Organisering af kontakt til professionshøjskolen i forbindelse med: praktikudtalelse Afsluttende prøve Uddyb, hvordan praktikstedet forholder sig, hvis der er bekymring/problemer i praktikforløbet. Dato for sidste revidering: Praktikstedet forventninger til den studerende: Den studerende medbringer sin foreløbige målformulering og sammen med praktikvejlederen fastsættes læringsmålene, som skal sendes til seminariet senest en måned efter praktikstart. For øvelsespraktikken skal vejledningsplan være færdig i løbet af 2 uger. Vi forventer, at den studerende deltager i de pædagogiske og praktiske opgaver i enheden. Den studerende er loyal over for husets arbejde, og følger de pædagogiske metoder og trufne beslutninger. Den studerende får introforløb i Nexus, som er stedets elektroniske journalisering, indenfor de første uger af praktikken. Den studerende skal have gennemset mappen med personalepolitikker. Det forventes at den studerende indgår i tjenester både dag-, aften og weekendtjenester. Det tilbydes at den studerende kan være studerende i mindst 2 dage ved et andet område end der, hvor praktikken gennemføres. Som et led i uddannelsesplanen, skal den studerende deltage i et informationsmøde, som er tilrettelagt af organisationen/praktikkoordinator, for alle studerende og nyansatte, hvor organisationsplan, økonomi, værdier, virksomhedsplaner m.m. debatteres og informeres om disse. Den studerende vil være på intro den første uge og følger de to første uger sin praktikvejleder, så vidt det er muligt. Den studerende vil i praktikperioden få anbefalet litteratur til læsning og som gennemgås/ snakkes om i vejledningstimerne eller med øvrige personale i enheden. Studerende og praktikvejleder møder så vidt det muligt til møder på seminariet. Eksamen: Vejleder og studerende tildeles 5 timer i forbindelse med eksamen, forberedelse og transport. Praktikvejleder har det overordnede ansvar med hensyn til udtalelsen. I forhold til den afsluttende prøve deltager praktikvejleder. Hvis vi som praktiksted vurderer, at den studerende ikke kan nå de fastlagte mål og eller der opstår et problem mellem den studerende og praktikstedet, der skal løses, prøver praktiksted og praktikvejleder i første omgang at løse problemet selv. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, inddrages den koordinerende praktikvejleder på UCSJ.

7 B. Uddannelsesplan for første praktikperiode Tema: Pædagogens praksis Kompetencemål: Den studerende kan begrunde, tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogiske aktiviteter gennem deltagelse i pædagogisk praksis på praktikstedet, herunder vurdere egne læreprocesser i praksis. Vidensmål: Den studerende har viden om Færdighedsmål: Den studerende kan.. Hvordan afspejler videns- og færdighedsmålene sig i pædagogernes praksis? Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi ift. videns- og færdighedsmålene? Hvordan understøtter vi den studerendes læring indenfor dette? praktikstedets målgrupper samt praktikstedets pædagogiske og samfundsmæssige opgaver, anvende viden om praktikstedets samfundsmæssige opgaver i tilrettelæggelsen af det pædagogiske arbejde, Det forventes at den studerende indgår i de praktiske opgaver på lige fod med øvrige personale og at den studerende er loyal over for husets arbejde, og følger de pædagogiske metoder og trufne beslutninger og at den studerende er faglig nysgerrig og har fokus på konkrete opgaver med henblik på faglig udvikling. Den studerende vil få indsigt i den målgruppe, der er på praktikstedet: Borgerne er mobile med udfordringer indenfor Autismespektrumforstyrrelse og/eller borgere der profilerer af samme værdigrundlag struktur og forudsigelighed. Der foretages dokumentation over den enkelte borger i Nexus ved afvigelser fra Basisplaner. Dette forventer vi også at den studerende, ved oplæring, også gør. målsætning, tilrettelæggelse og organisering af pædagogisk praksis, herunder om pædagogiske metoders effekter, målsætte, tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogisk praksis med inddragelse af viden om effekten af forskellige pædagogiske metoder, De konkrete mål og indsatsplaner for at nå målene, der er udarbejdet omkring den enkelte borger, er dem vi arbejder efter. Det samme forventer vi også at den studerende gør og ligedan reflekterer og evaluerer herpå. Den studerende vil få indblik i ovennævnte for at få en forståelse for målsætningen Metoder og faglig tilgang tages op løbende, så vi kan drøfte metoderne ud fra oplevelser og erfaringer fra vores hverdage. Der laves individuel opfølgning på den enkeltes opstillede mål hver 4 måned og der tilstræbes samtaler hver måned.

8 evaluerings-, undersøgelses- og dokumentationsformer, såvel den sundhedsmæssige som den dannelsesmæssige betydning af sunde madvaner, måltidskultur, hygiejne og indeklima. dokumentere og evaluere egen deltagelse i pædagogisk praksis, herunder reflektere over kvaliteten i egne læreprocesser, anvende viden om sundhed og sundhedsfremme i tilrettelæggelsen af det pædagogiske arbejde. Gennem åben dialog med personalet, vil den studerende kunne se sammenhæng mellem teori og praksis i det pædagogiske arbejde og se, hvordan det på forskellig vis udmønter sig i pædagogisk praksis og reflektere over kvaliteten i det i egne læreprocesser. Den studerende vil få faglig og personlig vejledning, støtte og informationer ved træning af indsatsområder. Vi forventer, at den studerende ligesom personalet arbejder motiverende med den enkelte borgers sundhed og motion indenfor de rammer der er muligt. Det kan tage tid og år at ændre på rutiner, så hvis en rutine inden for det sundhedsmæssige ikke er hensigtsmæssigt for den enkelte, prøver vi at justerer os ind i forhold til den enkelte, således at målet nås og den enkelte så vidt det er muligt kan imødekommes på egne behov. Anbefalet litteratur: OAS Begrebet Oplevelse Af Sammenhæng af Aaron Antonovsky Jeg støttende samtale af Specialkonsulent Per Lærkegaard. VISS.dk Introduktion: Den motiverende samtale af Gregers Rosdahl, cand.mag.i filosofi og medlem af MINT. Ovenstående artikler findes på praktikstedet og udleveres til den studerende. Særlige informationer om 1. praktikperiode Arbejdsplan for studerende: Hvilke tidsrum skal den studerende forvente at arbejde indenfor. Kan den studerende forvente at arbejde alene? Den studerende skal forvente at indgå i husets rytme, dvs. tjenester om morgen og aftenen, i tidsrummet 07-22, samt tjenester hver anden weekend. Vi tager selvfølgelig hensyn til, hvis den studerende har nogle særlige ønsker om frihed. I 1. praktikperiode er den studerende som udgangspunkt sammen med en kollega på arbejde. Den studerendes placering på praktikstedet Tilknytning til gruppe/stue/afdeling. Den studerende vil være i praktik i Hus 5.

9 Organisering af praktikvejledning Hvordan er praktikvejledningen organiseret og tilrettelagt? Hvordan inddrages den studerendes portfolio? Der afholdes fast vejledning i 45 minutter pr. uge eller 1½ time hver 14.dag. Dette aftales med vejleder. Vi har en forventning om at den studerende møder forberedt op til vejledningstimerne. Dagsordenen til næste vejledningstime laves af studerende og praktikvejleder efter hver vejledningstime, således at der er mulighed for evt. at forberede. Den studerende er ansvarlig for planlægning, referat og evaluering af vejledningstimerne (studerende i øvelsespraktik med hjælp fra vejleder). Arbejdsportfolioen der danner grundlag for faglig og personlig udvikling under praktikforløbet tages løbende op i vejledningstimerne. Tidspunkt for vejledning kan variere. Det forventes, at der tages emner op som er relevante i forhold til praktikken. Studerendes læringsmål for 1. praktikperiode Studerendes navn: Studerendes studienr: Studerendes klasse: Uddannelsessted: Praktikvejleders navn: Praktikvejleders mail: Praktiksted: Tlf. til praktikvejleder: Læringsmål 1 Læringsmål 2

10 Læringsmål 3 Læringsmål 4 Hvad: Hvorfor: Hvordan (metoder) Praktikvejleders generelle kommentarer Her mulighed for udtalelse om generelle forhold ved den studerendes deltagelse i praktikforløbet. Dato for udtalelse

11 PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: C. Beskrivelse af praktikstedet D. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode. Specialiseringsmuligheder for Social- og specialpædagogik, herunder studerendes læringsmål og praktikvejleders praktikudtalelse Vejledning til udfyldelse af denne praktikbeskrivelse med uddannelsesplan. Praktikinstitutionen udfylder de hvide felter med oplysninger om institutionen. Under de enkelte praktikperioder udfyldes de relevante perioder med beskrivelser af hvordan man arbejder i institutionen med de respektive videns-og færdighedsmål. Den studerende udarbejder læringsmål for den pågældende praktikperiode i skabelonen under uddannelsesplanen. Den studerendes læringsmål beskriver, hvordan han/hun konkret vil arbejde med periodens videns- og færdighedsmål i løbet af praktikken. (Man kan skille den studerendes læringsmål ud i et særskilt dokument). Praktikvejleder udfylder praktikudtalelsen efter statusmødet. Der er skabelon hertil under den studerendes læringsmål. Praktikbeskrivelsen inddrager således både praktikstedets uddannelsesplan og den studerendes læringsmål samt praktikstedets praktikudtalelse. (praktikudtalelsen kan adskilles fra praktikbeskrivelsen, når den videregives til professionshøjskolen). A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor Institutionens navn: Socialpædagogisk Center Næstved afd. Røjlevej Hus 5 Adresse: Røjlevej 100, 4684 Holmegaard, Fensmark Tlf.: Fast tlf.: / mobil: adresse: Hjemmesideadresse: Åbningstider: katmu@naestved.dk Dag/aften Institutionsleder: Afdelingsleder v/gormsvej 5 og Røjlevej Hus 1-5 Kate Munck Mobil: /Tlf.: Eller Afdelingsleder Kamilla Fog Iversen Mobil:

12 Specialiseringsmuligheder på praktikstedet: For hurtigt overblik, sæt kryds ved de specialiseringsmuligheder, der er på praktikstedet. Dagtilbudspædagogik Skole- og fritidspædagogik Social- og specialpædagogik X Fysiske rammer, ude og inde: Faciliteter (herunder faciliteter i lokalområdet). Røjlevej 100 Socialpædagogisk Center består af 5 huse heraf kaldes vi Hus 5. Til fælles brug er der en administrationsbygning til kontor, mødefaciliteter m.m. Lejligheder udlejes af Lejerbo til personer der modtager bostøtte og socialpædagogisk bistand efter Servicelovens 85. Der er 6 lejligheder med tilhørende terrasse/lille have. Hver lejlighed er indrettet med tekøkken, badeværelse, stue og soveværelse. Af fællesrum er der en stue med fælleskøkken. Der er også et vaskerum. Indkøbsmuligheder: Inden for 5-10 minutters gåafstand er der pizzeria, den lokale brugs Super Brugsen, et apotek og en frisør. Der er 6 kilometer til Næstved Storcenter og to kilometer til Netto. I Toksværd, der ligger 7 km fra Fensmark, er der et fitnesscenter, sportshal og bordtennis klub, som kan benyttes. Der er også et forsamlingshus, hvor man kan deltage i Banko. Der er gode busforbindelser til Næstved. For at imødekomme borgernes særlige behov for visualisering af dagene, er der ude i gangen en tavle med billeder af det personale der kommer på arbejde. Ligeledes er der i deres lejligheder en strukturplan på hvordan deres dag ser ud. Antal børn/unge/voksne: Den 1.februar 2019 åbnede Hus 5 og der flyttede 3 borgere ind. 1.maj flytter der en borger mere ind. Der er 6 boliger. Aldersgruppe: Mellem 18 og 85 år og lige nu er alle under 30.

13 Beskrivelse af målgruppen: Unge mobile borgere med udfordringer indenfor Autismespektrumforstyrrelse og/eller borgere der profilerer af samme værdigrundlag, hvor struktur og forudsigelighed er nødvendigt. Indsatsområder/aktuelle projekter: Vi arbejder målrettet med Vi skaber et hjem. Værdierne; Tryghed, Omsorg, Livsglæde og Social fællesskab. Vi skaber en indholdsrig hverdag, gennem troværdighed, faste forudsigelige rammer, tryghed, omsorg, nærvær og genkendelighed. Vi tager udgangspunkt i den enkeltes behov og mulighed for udvikling og ud fra deres potentialer og styrker og har fokus på det der, lykkes og på de mindste fremskridt. Vi sætter fokus på at den enkelte understøttes i at blive selvstændig, at de medinddrages og har indflydelse på deres eget liv. Kontaktpersonerne, såvel den primære som sekundære, opstiller sammen med borgeren konkrete mål med udgangspunkt i borgerens ønsker. Derefter er kontaktpersonerne ansvarlige for at følge op på målene. Der lægges vægt på samarbejdet med pårørende, da vi ud fra erfaring kan mærke en støtte til målene og til borgeren. Vi støtter aktivt omkring den enkeltes relationer, i lokalsamfundet, men også i fællesskabet og individuelt. Vi har fokus på at deltage i aktiviteter der er i det omkringliggende samfund og i selve organisationen. Der er faste ture, hvor beboerne er med til at beslutte destinationen. De forskellige tilbud visualiseres på en opslagstavle. Vi støtter beboerne i at opretholde et socialt netværk. Der bliver tilbudt hjælp og støtte til f.eks. oprydning, hvis det skulle være en årsag til, at borgeren ikke ønsker besøg. Borgerne har deres egne lejligheder og derved selvbestemmelse i forhold til besøgende og overnattende. Til vores kvalitetsstandarder for vores pædagogiske opgaver, som er et samarbejdsfelt i forhold til myndighed, har vi en tovholder/kvalitetsbærer, der sikrer, at der bliver arbejdet med disse i dagligdagen. Socialpædagogisk Center Næstved særlige fokusområder mht. kvalitetsstandarder er i år 2019 medicinhåndtering og magtanvendelse. De 9 kvalitetsstandarder ligger på intranet NORA. Se standarderne i NORA. Søg: Socialpædagogisk Center Næstved.

14 Arbejdsmetoder: Beskrivelse af institutionens foretrukne pædagogiske metoder og begrundelser herfor. Vi arbejder jeg-støttende og med metoden Low aurousal i mødet med den enkelte borger. Vi arbejder anerkendende ud fra de følelser og stemninger der er forbundet med den enkeltes adfærd og måden den enkelte oplever verden på. Vi arbejder med struktur, genkendelighed og faste rutiner, da det er med til at skabe tryghed - Det kan tage tid og år at ændre på rutiner, så hvis en rutine ikke er hensigtsmæssigt for den enkelte, prøver vi at justere os ind i forhold til den enkelte, således at målet nås og den enkelte så vidt det er muligt kan imødekommes på egne behov. Vi arbejder med at støtte og vejlede den enkelte i at bo i egen lejlighed. Vi tager udgangspunkt i, at den enkelte har forskellige behov og derfor bør behandles individuelt. Vi arbejder ud fra Aaron Antonovskys metoder, om oplevelse af sammenhæng, hvor der arbejdes på at fremme psykisk sundhed og dermed nedsætte stressniveau. Der skal være en følelse af meningsfuldhed, håndterbarhed og begribelighed for at få en oplevelse af sammenhæng. Der er et behov for visualisering af dagene, sådan at den enkelte også her oplever sammenhæng og at det giver mening. Der kommunikeres roligt med den enkelte, da reaktionen i kommunikationen kan være sårbar. Her er det vigtigt, at integritet ikke overskrides, da det ellers kan skade den tillid, der er opbygget gennem længere tid, således at den skal opbygges på ny. Metoder og faglig tilgang tages op løbende, så vi kan drøfte metoderne ud fra oplevelser og erfaringer fra vores hverdage, således af borgernes integritet sikres og vi har et etisk værdigrundlag alle kan stå inde for. Der laves individuel opfølgning på den enkeltes opstillede mål hver 4 måned og der tilstræbes samtaler med den enkelte borger hver måned. Organisationen har en overordnet beslutning om at vores pædagogiske tilgange er den Narrative, Anerkendende og for Hus 5 også den Neuropædagogiske tilgang. Medarbejdere i de forskellige enheder, som har fået undervisning i Neuropædagogik hos Susanne Freltofte, cand.psy. neuropsykolog, giver sidemandsundervisning til kollegaer.

15 Tværprofessionelt samarbejde: Faggrupper som institutionen samarbejder med. Personalegruppens sammensætning: Vi samarbejder med mange forskellige faggrupper i forbindelse med borgernes tilværelse. Det kan være læger, værger, tandlæger, psykologer, psykiatere, sagsbehandlere, fysioterapeuter, SSA, sygeplejersker og i enkelte tilfælde, hvor der er udfordringer i forhold til en borger, retter vi henvendelse til f.eks. specialrådgivningsorganisation VISO. Det er generelt med udgangspunkt i hvorvidt den enkelte borger ønsker dette samarbejde. Fem pædagoger som fastansatte. Vi benytter os af få vikarer grundet den værdifulde kontakt til borgeren, som har Autisme. Pt er det to vikarer. Den ene er uddannet pædagog og den anden er uddannet fysioterapeut. Praktikvejleders kvalifikationer: Hvis der er flere vejlederer sættes antal ud for de forskellige kvalifikationer. Hvis der er en vejleder, sættes kryds ud for de forskellige kvalifikationer. Praktikvejleder kursus (2 dages kursus) Praktikvejlederuddannelse (6-8 ugers uddannelsesforløb på diplomniveau) Andet/andre uddannelser X X Forbesøgets tilrettelæggelse: Hvorledes inddrager praktikstedet flg. i forbesøget? Den studerende forberedelse til forbesøget Dialog om praktikbeskrivelsen og uddannelsesplan Dialog om gensidige forventninger inden praktikkens start Introduktion til praktikstedet Straffe- og børneattest, tavshedspligt, ansættelsesbrev til lønnede praktikker m.v. Praktikstedets forventninger til den studerende Drøftelsen af videns-, færdigheds- og kompetencemål samt uddannelsesplan og formulering af læringsmål Den studerendes mødeplan Første og anden forbesøg afholdes mellem praktikvejleder og den studerende i den enhed, hvor praktikforløbet skal afvikles. Den studerende kontakter selv praktikvejleder. Disse besøg finder sted senest 3 uger før praktikstart. 1.praktikbesøg: Den studerende får udleveret en mappe med diverse papirer, som ansættelsesaftale, tavshedserklæring og straffeattest (max 1 måned gammel), der skal udfyldes og afleveres underskrevet inden praktikstart. Den studerende får en rundvisning og en kort gennemgang af enhedens visioner og værdier, dagligdag, beboere, personale og arbejdstider. 2.praktikbesøg: Gensidig forventningsbeskrivelse drøftes. Praktikstedsbeskrivelse og uddannelsesplan gennemgås. Drøftelse af læringsmål i forhold til praktikkens kompetencemål. Den studerendes læringsmål skal være udfærdiget inden 10 dage. En snak om beboerne. Spørgsmål besvares. Den studerende får arbejdstider for de første 4 uger

16 Planlægning af de første dage på praktikstedet: Introduktion til institutionen, hverdagens organisering og stedets kultur. Organisering af kontakt til professionshøjskolen i forbindelse med: praktikudtalelse Afsluttende prøve Uddyb, hvordan praktikstedet forholder sig, hvis der er bekymring/problemer i praktikforløbet. Praktikstedet forventninger til den studerende: Den studerende medbringer sin foreløbige målformulering og sammen med praktikvejlederen fastsættes læringsmålene, som skal sendes til seminariet senest en måned efter praktikstart. Lønnet praktik: De studerende skal indgå med 32,5 timer på arbejdsplan, heraf er min. 8 og max. 16 timer studietid, afhængig af, hvad stedet og den studerende har brug for. Det er praktikvejlederen der vurderer, hvad der er brug for hos hver enkelt studerende. Vi forventer, at den studerende deltager i de pædagogiske og praktiske opgaver i enheden. Den studerende er loyal over for husets arbejde, og følger de pædagogiske metoder og trufne beslutninger. Den studerende får introforløb i Nexus, som er stedets elektroniske journalisering, indenfor de første uger af praktikken. Den studerende skal have gennemset mappen med personalepolitikker. Det forventes at den studerende indgår i tjenester både dag-, aften og weekendtjenester. Det tilbydes at den studerende kan være studerende i mindst 2 dage ved et andet område end der, hvor praktikken gennemføres. Som et led i uddannelsesplanen, skal den studerende deltage i et informationsmøde, som er tilrettelagt af organisationen/praktikkoordinator, for alle studerende og nyansatte, hvor organisationsplan, økonomi, værdier, virksomhedsplaner m.m. debatteres og informeres om disse. Den studerende vil være på intro den første uge og følger de to første uger sin praktikvejleder, så vidt det er muligt. Den studerende vil i praktikperioden få anbefalet litteratur til læsning og som gennemgås/ snakkes om i vejledningstimerne eller med øvrige personale i enheden. Studerende og praktikvejleder møder så vidt det muligt til møder på seminariet. Eksamen: Vejleder og studerende tildeles 5 timer i forbindelse med eksamen, forberedelse og transport. Praktikvejleder har det overordnede ansvar med hensyn til udtalelsen.i forhold til den afsluttende prøve deltager praktikvejleder. Hvis vi som praktiksted vurderer, at den studerende ikke kan nå de fastlagte mål og eller der opstår et problem mellem den studerende og praktikstedet, der skal løses, prøver praktiksted og praktikvejleder i første omgang at løse problemet selv. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, inddrages den koordinerende praktikvejleder på UCSJ. Dato for sidste revidering:

17 B. Uddannelsesplan anden og tredje praktikperiode c) Social- og specialpædagogik Pædagoger med denne specialisering har særlige kompetencer til at indgå i social- og specialpædagogisk arbejde med mennesker i forhold til tre overordnede målgrupper: A. Børn og unge med særlige behov. B. Mennesker med sociale vanskeligheder. C. Mennesker med psykiske og/eller fysiske funktionsnedsættelser Social- og specialpædagogik 2. Praktikperiode Kompetenceområde: Relation og kommunikation Området retter sig mod pædagogens relationer, professionelle kommunikation og pædagogiske aktiviteter og midler i pædagogisk praksis. Kompetencemål: Den studerende kan kommunikere professionelt i relation til målgruppen og kolleger og kan på den baggrund gennemføre pædagogiske aktiviteter på et etisk forsvarligt grundlag. Vidensmål: Den studerende har viden om. kommunikationsformer og relationsdannelse, herunder om den professionelle samtale, Færdighedsmål: Den studerende kan.. kommunikere professionelt, etablere og indgå i professionelle relationer til mennesker i udsatte positioner, Hvordan afspejler videns- og færdighedsmålene sig i praksis? Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi? Hvordan understøtter vi den studerendes læring? Det forventes, at den studerende har fokus på kommunikationsformen i det pædagogiske arbejde, og at de møder den enkelte borger med en anerkendende tilgang og kan på det grundlag gennemføre pædagogiske aktiviteter på en etisk forsvarlig måde. Der kommunikeres roligt med den enkelte, da reaktionen i kommunikationen kan være meget sårbar. Her er det vigtigt, at integritet ikke overskrides, da det ellers kan skade den tillid der er opbygget gennem længere tid, således at den skal opbygges på ny. Metoder og faglig tilgang tages op løbende, så vi kan drøfte metoderne ud fra oplevelser og erfaringer fra vores hverdage. Der laves individuel opfølgning på den enkeltes opstillede mål hver 4 måned og der er samtaler hver måned.

18 professionsetik og pædagogiske værdier, konflikt- og voldsforebyggelse, konfliktnedtrapning og udadreagerende adfærd, analysere og vurdere etik, magt og ligeværd i sin egen og andres tilgang til det enkelte menneske og til fællesskaber, vurdere konflikter, forebygge og håndtere konflikter samt evaluere indgreb i konflikt- og voldsepisoder, Standarder og værdigrundlag tages som udgangspunkt/ er bærende elementer i alt hvad vi foretager os og i de beslutninger som træffes. Vi forebygger magtanvendelser og overgreb. Den studerende skal opnå viden vedrørende magtanvendelse i henhold til lovgivning. Skulle der komme en konflikt, afgøres det ved at vi trækker os indtil den enkelte beboer er faldet til ro igen og der kan snakkes om tingene. Skulle der forekomme en magtanvendelse vil det blive snakker herom om og evalueret på et efterfølgende personalemøde. En skriftlig omsorgsaftale gør, at lederen på stedet automatisk har en samtale med involverede medarbejder. bevægelsesmæssige, musiske, æstetiske og kreative processers betydning i den socialpædagogiske praksis og tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogiske aktiviteter inden for udvalgte områder, herunder inddrage børn, unge og voksnes kreativitet og perspektiv og Det forventes, at den studerende selv kan indgå i, tilrettelægge, gennemføre og evaluerer pædagogiske arbejdsopgaver på stedet og kunne bidrage med iagttagelser, refleksioner, ideer eller initiativer, som understøtter, bidrager eller udvikler det eksisterende arbejde på stedet Da vi vægter det sociale samvær i forhold til udvikling af de sociale og samfundsmæssige kompetencer, forventes det af den studerende gør sig overvejelser om, hvordan de kan motivere den enkelte borger til at deltage mere i fællesskabet. hjælpemidler og professionsteknologier i et lærings- og udviklingsperspektiv. førstehjælp. vurdere og anvende hjælpemidler og professionsteknologier i samarbejde med mennesker med særlige behov med henblik på at understøtte udvikling og læring. udføre grundlæggende førstehjælp. Det forventes, at den studerende tilegner sig viden om Autismespektrumforstyrrelser. Anbefalet relevant litteratur: OAS Begrebet Oplevelse Af Sammenhæng af Aaron Antonovsky Jeg støttende samtale af Specialkonsulent Per Lærkegaard. VISS.dk Introduktion: Den motiverende samtale af Gregers Rosdahl, cand.mag.i filosofi og medlem af MINT. Ovenstående artikler findes på praktikstedet og udleveres til den studerende. Der forventes, at den studerende kan bruge hjælpemidler som Ipad og computer.

19 Særlige information om 2. praktikperiode Arbejdsplan for studerende: Hvilke tidsrum skal den studerende forvente at arbejde indenfor. Kan den studerende forvente at arbejde alene? Den studerende skal forvente at indgå i huses rytme, dvs. tjenester om morgen, om aftenen og hver anden weekend. Vi tager selvfølgelig hensyn til, hvis den studerende har nogle særlige behov. Den studerendes placering på praktikstedet. Tilknytning til gruppe/stue/afdeling. Den studerende vil være tilknyttet Hus 5. Organisering af praktikvejledning. Hvordan er praktikvejledningen organiseret og tilrettelagt? Hvordan inddrages den studerendes portfolio? Der afholdes fast vejledning i 45 minutter pr.uge eller 1½ time hver 14.dag. Dette aftales med vejleder. Vi har en forventning om at den studerende møder forberedt op til vejledning. Dagsordenen til næste vejledningstime laves af studerende og praktikvejleder efter hver vejledningstime, således at der er mulighed for evt. at forberede. Den studerende er ansvarlig for planlægning, referat og evaluering af vejledningstimerne. Arbejdsportfolio og personlig udvikling under praktikforløbet tages løbende op i vejledningstimerne. Studerende og praktikvejleder møder så vidt det er muligt til møder på seminariet. Praktikvejleder udarbejder en slutvurdering 2-4 uger før praktikperiodens ophør og denne drøftes igennem med den studerende inden den underskrives af praktikvejleder. Der skal af udtalens konklusion fremgå, om den studerende er bestået/ikke er bestået. Den underskrevne udtalelse sendes til seminariet.

20 Studerendes læringsmål for 2. praktikperiode Studerendes navn: Studerendes studienr: Studerendes klasse: Uddannelsessted: Praktikvejleders navn: Praktikvejleders mail: Praktiksted: Tlf. til praktikvejleder: Læringsmål 1 Læringsmål 2 Læringsmål 3

21 Læringsmål 4 Læringsmål 5 Læringsmål 6 Praktikvejleders generelle kommentarer Her mulighed for udtalelse om generelle forhold ved den studerendes deltagelse i praktikforløbet. Dato for udtalelse

22 Social- og specialpædagogik 3. Praktikperiode Kompetenceområde: Samarbejde og udvikling Området retter sig mod samarbejdsrelationer i og udvikling af social- og specialpædagogisk praksis i samspil med målgrupperne. Kompetencemål: Den studerende kan gennem udvikling af pædagogisk praksis understøtte de tre målgruppers lærings-, udviklings- og omsorgsbehov og perspektiver i samarbejde med relevante aktører. Vidensmål: Den studerende har viden om. institutionelle, organisatorske og ledelsesmæssige rammer for social- og specialpædagogiske indsatser, forskellige social- og specialpædagogiske tilgange og metoder, Færdighedsmål: Den studerende kan.. agere professionelt inden for de givne institutionelle, organisatoriske og ledelsesmæssige rammer, foretage en faglig vurdering af de metoder, som anvendes på praktikstedet, Hvordan afspejler videns- og færdighedsmålene sig i praksis? Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi? Hvordan understøtter vi den studerendes læring? Det vil være et informationsmøde cirka 3 uger efter praktikstart, både for studerende og nyansatte, hvor organisationsplan, økonomi, værdier, virksomhedsplaner m.m. uddebatteres. Det forventes at den studerende indgår i det pædagogiske arbejde på lige fod med personale. Den studerende vil få uddybet og få mulighed for at spørge ind til de særlige specialpædagogiske indsatser som vi arbejder med. Det forventes, at den studerende er reflekterende -kommer med spørgsmål til det pædagogiske arbejde, kan begrunde og tør stille sig kritisk, såvel over for stedets praksis som egen praksis. Det forventes at den studerende i sine vejledningstimer bidrager med iagttagelser og refleksioner, som understøtter, bidrager eller udvikler det eksisterende arbejde på stedet. tilgrænsende fagligheder og rammerne for tværprofessionelt samarbejde, indgå i tværprofessionelt samarbejde om løsningen af konkrete opgaver og/eller problemstillinger, Det tværfaglige samarbejde foregår på lige fod med personale.

23 opgave- og ansvarsfordeling mellem målgrupperne, professionelle, frivillige og pårørende, redegøre fr egen faglighed, opgaver og ansvar i et mangefacetteret samarbejde, Vi forventer at den studerende kan dokumentere for sin pædagogisk handling ved at reflektere på det og skrive det ned i sin arbejdsportfolio, så det kan læses af praktikvejleder og gennemgås i vejledningstimerne. Den studerende skal med vejledning fra praktikansvarlig, planlægge, gennemføre og evaluere en pædagogisk opgave omkring en af beboerne. Der vil i praktikperioden være mulighed for at den studerende kan deltage i relevante foredrag/kurser som afholdes i praktikperioden. forandringsprocesser og innovation, didaktiske og pædagogiske metoder til udvikling af pædagogisk praksis, herunder dokumentation og evaluering, og deltage i udviklingen af den pædagogiske praksis gennem innovative og eksperimenterende tiltag, sætte mål, anvende dokumentations- og evalueringsmetoder og udvikle viden gennem deltagelse, systematisk erfaringsopsamling og refleksion over pædagogisk praksis og Det forventes af den studerende, i samarbejde med personale, at han/hun kan finde et projekt eller tiltag som kan være til gavn for den enkelte borger. Der dokumenteres målbare mål og resultater, ud fra de samtaler kontaktpersonerne har med den enkelte borger deres vurdering eller den enkeltes borgers egen vurdering af hvordan de har det eller hvordan det er gået siden sidst. Det forventes, at den studerende ved oplæring, på lige fod med personale sørger for at skrive om egen pædagogisk praksis og om den enkelte borger i Nexus ved afvigelser fra Basisplaner. Nexus er stedets elektroniske journalisering. Den studerendes egen pædagogisk praksis skal fremgå i arbejdsportfolioen, så den studerende med afsæt i den kan sætte præg på planlægningen af vejledningstimerne. Anbefalet relevant litteratur: OAS Begrebet Oplevelse Af Sammenhæng af Aaron Antonovsky Jeg støttende samtale af Specialkonsulent Per Lærkegaard. VISS.dk Introduktion: Den motiverende samtale af Gregers Rosdahl, cand.mag.i filosofi og medlem af MINT. Ovenstående artikler findes på praktikstedet og udleveres til den studerende.

24 Særlige information om 3. praktikperiode Arbejdsplan for studerende: Hvilke tidsrum skal den studerende forvente at arbejde indenfor. Kan den studerende forvente at arbejde alene? Den studerende skal forvente at indgå i husets rytme, dvs. tjenester om morgen og aftenen, i tidsrummet 07-22, samt tjenester hver anden weekend. Vi tager selvfølgelig hensyn til, hvis den studerende har nogle særlige ønsker om frihed. Den studerendes placering på praktikstedet. Tilknytning til gruppe/stue/afdeling. Den studerende vil være i praktik i Hus 5. Organisering af praktikvejledning. Hvordan er praktikvejledningen organiseret og tilrettelagt? Hvordan inddrages den studerendes portfolio? Praktikvejledningen varetages af uddannet personale med diplomuddannelse som praktikvejleder. Der afholdes fast vejledning i 45 minutter pr. uge eller 1½ time hver 14.dag. Dette aftales med vejleder. Vi har en forventning om at den studerende møder forberedt op til vejledning. Dagsordenen til næste vejledningstime laves af studerende og praktikvejleder efter hver vejledningstime, således at der er mulighed for evt. at forberede. Den studerende er ansvarlig for planlægning, referat og evaluering af vejledningstimerne (studerende i øvelsespraktik med hjælp fra vejleder). Arbejdsportfolioen der danner grundlag for faglig og personlig udvikling under praktikforløbet tages løbende op i vejledningstimerne. Tidspunkt for vejledning kan variere. Det forventes, at der tages emner op som er relevante i forhold til praktikken.

25 Studerendes læringsmål for 3. praktikperiode Studerendes navn: Studerendes studienr: Studerendes klasse: Uddannelsessted: Praktikvejleders navn: Praktikvejleders mail: Praktiksted: Tlf. til praktikvejleder: Læringsmål 1 Læringsmål 2 Læringsmål 3

26 Læringsmål 4 Læringsmål 5 Læringsmål 6 Praktikvejleders generelle kommentarer Her mulighed for udtalelse om generelle forhold ved den studerendes deltagelse i praktikforløbet. Dato for udtalelse

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Dette dokument består af 3 dele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for tredje

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Institutionens navn: Adresse: A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor Psykiatrihospital Slagelse, Psykiatrien Vest, SL3 Fælledvej

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2018 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter:

A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter: PRAKTIKBESKRIVELSE A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter: Institutionens navn: Ahornparken Adresse: Skovgårdsvej 32, 3200 Helsinge Tlf.: 72499001 E-mailadresse ahornparken/gribskov@gribskov.dk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Specialiseringsmuligheder

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 1 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Praktikstedsbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Beskrivelse af praktikstedet Institutionens navn: VEGA Adresse: Godhavnsvej 2 B 3220 Tisvilde Tlf.: 72 49 92 10 E-mailadresse: acril@gribskov.dk Hjemmesideadresse: www.vega-vega.dk Åbningstider:

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Praktikstedsbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Praktikstedsbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Skole- og fritidspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Første praktikperiode og Social- og specialpædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE af 12/10-2015. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE af 12/10-2015. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE af 12/10-2015 A. Beskrivelse af praktikstedet Institutionens navn: Adresse: Tlf.: 59 91 12 67, 20 70 20 29 E-mailadresse: Hjemmesideadresse: Åbningstider: Institutionsleder: Specialiseringsmuligheder

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan 1. praktikperiode C. Uddannelsesplan for specialiseringen for Social- og specialpædagogik

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Skriv i de hvide felter: SFO Gadstrup. Institutionens navn: Adresse: Ramsømaglevej 17b, 4621 Gadstrup

PRAKTIKBESKRIVELSE. Skriv i de hvide felter: SFO Gadstrup. Institutionens navn: Adresse: Ramsømaglevej 17b, 4621 Gadstrup PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikstedsbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a)

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2018 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Praktikstedsbeskrivelsen består af 4 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet Praktikstedets navn Adresse A. Beskrivelse af praktikstedet Center Nørrebro Tlf. 82 56 22 00 E-mailadresse Hjemmesideadresse Åbningstider Specialiseringsmuligheder på praktikstedet For hurtigt overblik

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE VEDBYHOLM

PRAKTIKBESKRIVELSE VEDBYHOLM PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet Center Nord-Vest Pinta (aktivitets- og samværstilbud) PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere