ØSTJYLLANDS SPISEKAMMER GØR EN FORSKEL DE GODE HISTORIER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØSTJYLLANDS SPISEKAMMER GØR EN FORSKEL DE GODE HISTORIER"

Transkript

1 ØSTJYLLANDS SPISEKAMMER GØR EN FORSKEL DE GODE HISTORIER Efter godt og vel halvandet års projektperiode begynder de positive resultater af netværksprojektet Østjyllands Spisekammer at vise sig hos de fødevarevirksomheder, der på forskellig vis har taget imod den brede palet af tilbud om hjælp og inspiration, som har været iværksat. Helt overordnet fokuserer Østjyllands Spisekammer på: at skabe kontakt mellem virksomheder og derved etablere nye samarbejdsrelationer at styrke virksomhedernes afsætningsmuligheder ved at skabe forbindelser mellem producenter og afsætningskanaler at styrke virksomhedernes kompetencer på en række områder gennem tilførsel af konkret viden Dette sker gennem netværks-, demonstrations- og udviklingsaktiviteter i form af møder, temadage og -aftener, workshops, foredrag, digitale inspirationsmaterialer og events med forbrugerkontakt. I dette dokument tegner vi et billede af, hvordan Østjyllands Spisekammer er blevet brugt af forskellige fødevarevirksomheder, og hvilket udbytte de har fået af de aktiviteter, som de har deltaget i. Der er lagt vægt på at vise mangfoldigheden i måden, hvorpå Østjyllands Spisekammer har haft effekt, frem for geografisk fordeling.

2 CASE: EBELTOFT GÅRDBRYGGERI Billede fra produktionen ved Ebeltoft Gaardbryggeri, med Peder i baggrunden. Jeg har sat stor pris på den meget kvalificerede bistand og sparring, som jeg har fået i forhold til helt konkrete, lavpraktiske, forretningsmæssige ting. Jeg har følt, at der har været en oprigtig interesse i at følge og hjælpe mig med at udvikle min forretning, ja, jeg har fået hjælp på en varm måde, er blevet nurset. Det var blandt andet takket være Østjyllands Spisekammer, at jeg fik mulighed for at afsætte til det kinesiske marked, fordi jeg blev inviteret med til den rette messe. Peder Zacho Hansen, indehaver Ebeltoft Gårdbryggeri producerer øl, frugtbrus og lemonade og har de seneste år øget sin produktion væsentligt: sidste år blev der produceret flasker om dagen, i dag er produktionen oppe på Øl, brus og lemonade afsættes til en række specialforretninger og restaurationer, er kommet på hylderne i føtex food under konceptet GO Local og er på vej ind på det engelske og kinesiske marked. Nyheder er på vej i produktporteføljen, men indehaver Peder Zacho Hansen mener, at det endnu er for tidligt at løfte sløret for, hvad der er på vej. Fremgangen betyder i øvrigt, at der er opstået overskud og dermed mulighed for at investere i en pasteuriseringsmaskine, der vil lette arbejdsgangene og dermed skabe mulighed for øget produktion. Østjyllands Spisekammer har spillet en væsentlig rolle i forhold til såvel produktudvikling som afsætning. Når det gælder produktudvikling, er der et projekt i gang, hvor den gamle kornsort sort byg, skal bruges til at skabe en ny øl. Kornet er dyrket på Dansk

3 Landbrugsmuseum som forsøg og kan have et potentiale i forhold til at skabe moderne fødevareprodukter. Når det gælder afsætning, er det kontakter skabt af Østjyllands Spisekammer, der har båret frugt. Det gælder både afsætningen til føtex food, udvalgte specialbutikker i Østjylland og det kinesiske marked. Hvad angår det sidste, så er der sat en proces i gang efter Dansk Industris messe i Shanghai i november 2014, som Ebeltoft Gårdbryggeri blev inviteret til på foranledning af Østjyllands Spisekammer, da bryggeriet havde tilkendegivet interesse i at eksportere. CASE: Supperiet v/hundslund Jeg har været inde i et kompetence forløb med fokus på virksomhedsudvikling og Virksomhedsjura / opkvalificering via Østjyllands Spisekammer og helt konkret har det været kvalificerede og målrettet bistand og sparring. Hele forløbet gav mig adgang til stærke kompetence- og resursestærke personer indenfor forskellige emner og i den forbindelse har jeg tilknyttet advokat Poul Erik Andersen, fra Advokat kontoret Sundhuset i Horsens som rådgiver i mit Advisory board. Derudover har Østjyllands Spisekammer klædt mig på til møde nogle af de store supermarkedskæder i Danmark, som jeg forhandler med i øjeblikket Nete Vorgaard Holme, indehaver Supperiet er et catering firma med speciale i supper ud af huset og til detailhandlen. Vi tilbyder forskellige hjemmelavede varianter af supper, på frost og i smart emballage og alle supper fremstilles på de bedste og årstidens råvarer. Supperiet produkter kan købes i nogle af de største supermarkeder i Østjylland. I øjeblikket fremstilles de forskellige supper i den gl. præstegård i Hundslund ved Odder og Der kigges efter andre faciliteter for at i mødekomme den stigende interesse for Dansk produceret kvalitetsvarer.

4 Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Michael Munk Telefon nr.: Kontaktoplysninger: Supperiet Nete Vorgaard Holme Telefon nr.:

5 CASE: LANDMAD Billede af butiksfacaden for Landmad i Grenaa Gennem Østjyllands Spisekammer har jeg fået kontakt til mange producenter, som jeg nu samarbejder med. Jeg har deres varer i butikken, og jeg har også fundet nogen, som jeg udvikler nye produkter sammen med. Mit netværk er blevet udvidet. Til arrangementer på Dansk Landbrugsmuseum har jeg fået noget interessant historisk input, som jeg blandt andet kan bruge i Landmads online leksikon, der skal inspirere mine kunder. Louise Dolmer, indehaver Landmad i Grenå bygger på filosofien om, at det skal være nemt at købe lokale madvarer: kød, æg, mejeriprodukter, kornprodukter, grønt, drikkevarer og forarbejdede fødevarer som for eksempel marmelade og småkager. Sortimentet udvikles løbende. Butikken omfatter desuden en café, der netop er blevet udvidet og serverer brunch, frokost og eftermiddagskaffe. Landmad barsler desuden med et to go-koncept. Drømmen er at udbrede Landmad-butikker i hele landet, og der arbejdes i øjeblikket med at finde de helt rigtige franchisetagere, så den kan realiseres. 15 kandidater er på banen. Målet er at åbne tre nye Landmad-butikker i løbet af 2015 og derefter flere. Allerede nu er indehaver Louise Dolmer i fuld gang med at finde producenter, hvis varer skal i de nye butikker.

6 For Landmad har især netværks- og udviklingsaktiviteterne i regi af Østjyllands Spisekammer spillet en væsentlig rolle. Som det fremgår af et af citaterne er mange samarbejder mellem butikken og producenter kommet i stand i kølvandet på arrangementer som Food Festival, Gastronomisk Undergrund og Historiedreven Innovation, hvor østjyske fødevarevirksomheder har mødtes. Nogle samarbejder har ført til direkte produktudvikling. Eksempelvis har Landmad samarbejdet med Småkageriet om at udvikle småkager med udgangspunkt i den gamle kornsort sort havre opdyrket på Louise Dolmers gård, og i øjeblikket samarbejder Landmad med Brænderiet Enghaven om at udvikle en whisky. Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Camilla Elming Telefon nr.: elming@thefoodproject.dk Michael Munk Telefon nr.: mm@gl-estrup.dk Kontaktperson: Louise Dolmer Mail: kundeservice@louisesverden.dk Telefon:

7 Brænderiet Enghaven Jeg synes godt om Østjyllands Spisekammer, fordi projektet er mere orienteret mod daglig praksis end andre projekter, vi har været involveret i. Gennem Østjyllands Spisekammer har jeg fundet nye samarbejdspartnere, fordi Michael* på forhånd har set muligheder for samarbejde og gjort partnerne opmærksomme på disse muligheder. Det har gjort samarbejdet noget nemmere, at en ekstern ligesom har set potentialet i samarbejdet. Esben Moestrup, Brænderiet Enghavegård Brænderiet Enghaven i Mellerup fremstiller brændevine, dessertvine, rom og æblemost med udgangspunkt i frugt fra egen plantage og mindre lokale frugtavlere. Produkterne forhandles i specialbutikker over hele landet. Virksomheden fremhæver, at det især er Østjyllands Spisekammers netværksaktiviteter, der har haft betydning for virksomhedens udvikling. Deltagelse i arrangementer som Gastronomisk Undergrund, Food Festival og Æbledag på Dansk Landbrugsmuseum samt personlig sparring med og rådgivning fra Østjyllands Spisekammer har ført til nye samarbejder om udvikling af produkter, ligesom de har ført til øget omsætning som følge af kontakt med nye forhandlere. I øjeblikket samarbejder Brænderiet Enghaven med Fru Møllers Mølleri ved Odder om at udvikle en whisky og med Landmad om at udvikle snaps og whisky. Det bærende koncept for whiskyerne er, at korn produceret af Fru Møllers Mølleri og Landmad bruges til fremstillingen. *Projektleder Michael Munk, Østjyllands Spisekammer.

8 Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Camilla Elming Telefon nr.: Michael Munk Telefon nr.: Esben Moestrup Telefon nr.:

9 Troldgården Adgangen til viden og de gamle plantesorter har betydet, at jeg kan eksperimentere med noget nyt, og det har givet god reklame, at jeg gik i gang med projektet, fordi det kom i medierne. Jeg synes, det er sjovt at arbejde med noget, der har en god historie. Nu må vi se, hvad det fører til. Vi skal jo opformere fra få planter og det tager tid, år. Jeg forventer, at vi selv skal bruge nogle af planterne som ingredienser i de spegepølser, vi fremstiller, og måske kan andre også bruge dem. Philip Dam, indehaver Troldgården ved Hovedgård, der blev landskendt gennem serien De unge landmænd på DR, producerer velfærdsdelikatesser (kødprodukter) samt frugt og grønt, som afsættes til restaurationer og private, blandt andet gennem egen gårdbutik. Gården avler mange forskellige dyr og dyrker en lang række planter: får, grise, køer, høns, ænder, gæs, æbler, pærer, blommer, kirsebær, brombær, stikkelsbær, ribs, solbær, hindbær, kartofler, jordskokker, pastinakker, rødbeder, gulerødder mm samt mange forskellige urter.

10 Troldgården har brugt Østjyllands Spisekammer til rådgivning og sparring i forbindelse med produktudvikling, idet gårdens indehaver Philip Dam er begyndt at dyrke en række sorter af gamle danske nytteplanter: kørvel, bjørnerod, strandkål, fransk syre og sølvfennikel. På dette område har Dansk Landbrugsmuseum stor ekspertise og har kunnet levere planter til brug for opformering. Dyrkningen sker på grund af en øget efterspørgsel på nordiske råvarer med god smag og Philip Dams ønske om at eksperimentere med noget nyt gammelt. Projektet er så nyt, at det endnu ikke har givet konkret afkast. Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Camilla Elming Telefon nr.: elming@thefoodproject.dk Michael Munk Telefon nr.: mm@gl-estrup.dk Philip Dam Hansen Telefon nr.: Philip@troldgaarden.dk

11 CASE: WOODSHADE ORGANICS Det har været vildt inspirerende at være med til Gastronomisk Undergrund og få åbnet øjnene for, hvordan råvarer kan bruges på helt andre måder, end man forestiller sig. Lars Frederiksen, indehaver Woodshade Organics i Knebel er blandt verdens første økologiske chokoladeproducenter. Firmaet fremstiller chokolade, marcipan, nougat og fyldt konfekt, der afsættes via specialforretninger og virksomhedens egen hjemmeside. Deltagelse i Gastronomisk Undergrund og Food Festival har primært haft betydning i forhold til afsætning. Blandt andet afsætter Woodshade Organics nu varer til AB Catering og indehaver Lars Frederiksen arbejder på at udbygge dette samarbejde. Som det fremgår af citatet, har deltagelse i to Gastronomisk Undergrund-arrangementer også haft effekt i forhold til tilgangen til innovation og produktudvikling, selvom Lars Frederiksen påpeger, at der ikke er kommet konkrete produkter ud af det endnu. Virksomheden er i vækst igen efter krisen; der har været fremgang sidste år, og i år forventes fremgangen at blive endnu større. Det skyldes ikke mindst mange gode

12 internationale kontakter, som netop er blevet skabt gennem deltagelse i BioFach-messen i Tyskland. Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Camilla Elming Telefon nr.: elming@thefoodproject.dk Michael Munk Telefon nr.: mm@gl-estrup.dk Kontaktperson: Lars Frederiksen Mail: mail@woodshade.dk Telefon:

13 CASE: SMÅKAGERIET Mødet med Historisk Køkken* og interviews med et par af damerne gav mig meget personligt og gode historier om småkager og køkkenhåndværk, som var inspirerende. Jeg har deltaget i flere Østjyllands Spisekammer-arrangementer og derigennem lært andre at kende, der arbejder med mad og fødevarer i området. Vi kan sparre med hinanden og udveksle erfaringer. Dinna Herstmark, indehaver Småkageriet i Hornslet blev startet op i efteråret 2013 og er dermed en af Østjyllands yngste fødevarevirksomheder. Som navnet mere end antyder, er der tale om et småkagebageri, der har et mindre sortiment af luksussmåkager. Disse afsættes til caféer og specialbutikker. Indehaver Dinna Herstmark beskriver selv virksomhedens udvikling som, at det er gået stærkt, og er positiv i forhold til væksten i I øjeblikket udvikles to nye småkager til eget varemærke, en serie kiks til eget varemærke og småkager, der skal sælges under private label af Xocolatl i Christiansfeldt. Småkageriet har deltaget i flere udviklings- og netværksaktiviteter tilrettelagt af Østjyllands Spisekammer, heriblandt arrangementet Fødevarenetværk i Østjylland med indlagte workshops, Gastronomisk Undergrund, Food Festival samt Landbrugsmessen på Gl. Estrup, hvor optakten var en udviklingsworkshop med Historisk Køkken* med temaet bagværk, der resulterede i opskriften på en ny østjysk kage. Gennem deltagelsen i arrangementerne er der blandt andet skabt kontakt med afsætningskanaler og andre virksomheder, der bruges til sparring i det daglige.

14 *Historisk Køkken er en frivillig gruppe af madentusiaster de fleste kvindelige pensionister tilknyttet Dansk Landbrugsmuseum. De mødes en gang månedligt og arbejder med historiske opskrifter og historiske råvarer i forbindelse med museets forsknings- og formidlingsprojekter inden for mad og måltid. Kontaktoplysninger: Østjyllands Spisekammer Camilla Elming Telefon nr.: elming@thefoodproject.dk Michael Munk Telefon nr.: mm@gl-estrup.dk Dinna Herstmark Telefon nr.: dinna@herstmark.dk

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Projektbeskrivelse til netværksansøgning Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 Indhold 1. Titel... 3 2. Formål... 3 3. De deltagende virksomheder... 3 3.1

Læs mere

Analyse af Landmad butikkernes effekt

Analyse af Landmad butikkernes effekt Analyse af Landmad butikkernes effekt Betydning for udvikling og vækst ved leverandører Karen Hamann IFAU Instituttet for Fødevarestudier & Agroindustriel Udvikling ApS Marts 2016 1 2 Indhold Sammendrag...

Læs mere

Østjyllands spisekammer

Østjyllands spisekammer Østjyllands spisekammer KOMPETENCER - VIDEN - INNOVATION Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 Indhold 1. Formålet med projektet... 3 Målgruppe... 3 2. Organisering og beskrivelse

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler.

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler. Lige siden etableringen i 1909 har Odense Marcipan haft fokus på marcipan af bedste kvalitet. Løbende er produktpaletten blevet udvidet, og i dag står Odense Marcipan for kvalitet og inspiration til fristende

Læs mere

Østjyske opskrifter 1

Østjyske opskrifter 1 INSPIRATIONSMATERIALE Østjyske opskrifter 1 Af Østjyllands Spisekammer i samarbejde med Dansk Landbrugsmuseum 2015 Indhold 1. Om dette materiale 2. En typisk ret til morgenen 3. Valborgblus og fedtboller

Læs mere

Fra affald til forretning!

Fra affald til forretning! Fra affald til forretning! Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer, restproduktion, produktdesign eller i anvendelsen

Læs mere

christinahansenorganics.com

christinahansenorganics.com christinahansenorganics.com 2016 3 2 En regnbue af smag 5 4 TRIN 1 - den første grød (4-6m+) SMILY RAINBOW TAGER BABYEN PÅ EN KULINARISK REJSE FRA FØRSTE MUNDFULD. Vi tager de bedste råvarer og gør så

Læs mere

INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events.

INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events. INSPIRATIONSGUIDE Iscenesæt din virksomhed og produkter, når du deltager ved messer og events. BEST PRACTICE GUIDE Af Østjyllands Spisekammer, i samarbejde med Food Festival. KÆRE LÆSER HVAD FÅR DU UD

Læs mere

FÅ ØKOLOGISK OVERBLIK

FÅ ØKOLOGISK OVERBLIK Rynkeby Foodservice 02 / 2015 Dansk produceret Økologi på menuen FÅ OVERBLIK KOLOGI PÅ MENUEN DEN DANSKE 2020 PLAN Vi omstiller alle danske offentlige køkkener, så mindst 60% af råvarerne her er økologiske

Læs mere

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl MOOLA - sundhed for krop & sjæl Velkommen til MOOLA Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl sundhed for krop & sjæl Information og inspiration til en sund krop,

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nørbys Grøntsager www.norbysgrontsager.dk

Nørbys Grøntsager www.norbysgrontsager.dk Nørbys Grøntsager på Stevns, ca. 15 km. syd for Køge Mit navn: Ole Nørby Familien: Karen Nørby, Rasmus 14 år, Peter 11 år I familiens eje siden 1933. Nu tredje genration. Økologisk siden 2000 24 ha. alsidig

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune. København 14.december 2015 Kære Københavns Kommune/Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeg fremsender hermed budget samt ansøgning for BørnefestiBAL i Østre Anlæg d. 14. maj 2016. Specielt vil jeg fremhæve

Læs mere

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Personalegode og sundhedsfremme i ét Forord I en hverdag, hvor der skal være plads til både familie, fritid og arbejde, er en hjælpende hånd fra arbejdspladsen

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

Fra hobby til virksomhed. forretningen

Fra hobby til virksomhed. forretningen Fra hobby til virksomhed forretningen Vores plan: Vi etablerede en æbleplantage på 1 ha med 150 cidertræer på vildstamme. Et par bistader plus 10 moderfår Skulle være et pensionist-hygge-projekt, hvor

Læs mere

Madens historier. Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK

Madens historier. Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK Madens historier Ruth og Rasmus går ØKOLOGISK Økologi Ruth og Rasmus er i byen med deres pædagog, der hedder Hanne. De skal købe mad til frokosten i børnehaven. I dag skal børnene nemlig smøre deres egne

Læs mere

Vejledning til Salg af føde- og drikkevarer til foodservice 2015

Vejledning til Salg af føde- og drikkevarer til foodservice 2015 Vejledning til Salg af føde- og drikkevarer til foodservice 2015 Formålet med undersøgelsen Der er stor interesse for forbruget af økologiske varer i Danmark. Formålet med denne statistik er at afdække

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 10 Virksomhedsbeskrivelse Fur bryggeri er et mikrobryggeri, som blev stiftet i september 2004. Fur brygger specialøl. Da de kom inde på markedet var der 26

Læs mere

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med det vilde køkken INDLEDNING Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med mindre der skulle opstå

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre #ipraktik Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre Brug nogle dage i uge 37 12.-16. september på at berige dig selv og din arbejdsplads INNOVATIONSPRAKTIK Hvorfor deltage i Innovationspraktikken?

Læs mere

Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension

Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension Aktivt liv for borgere i Horsens Kommune, der modtager førtidspension For mennesker, der har fået bevilget førtidspension, kan hverdagen godt gå hen og blive lidt trist, inaktiv og passiv. Man holder sig

Læs mere

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE FanøKalender.dk Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE To forskelligere måder den ene er mere online end den anden Fanoekalender.dk Det er et problem, at Fanø ikke har en fælles kalender, der anvendes

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER

GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER Overordnet formål med mentorforløbet Ideen bag projektet er at udnytte de stærke rollemodeller, som personer i arbejde kan være for dem, der er lige ved at blive færdige

Læs mere

Mad og måltidspolitik - i den integrerede institution, Børnehuset Bryggen

Mad og måltidspolitik - i den integrerede institution, Børnehuset Bryggen Mad og måltidspolitik - i den integrerede institution, Børnehuset Bryggen Indhold: Rammer for institutionens mad og måltidspolitik Bryggens måltider og kost Pædagogisk formål og perspektiver Hygiejne og

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk Program efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk fortsætter i efteråret 2014 Samsø Fødevarenetværk har eksisteret i snart tre år. Tre år, der har budt

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Rapport om fødevarenetværket Østjyllands Spisekammer Udarbejdet af IFAU og Pythea for koordinationsgruppen for de fire fødevarenetværk, Madlandet i vest, Smagen i Centrum, Smag på Landskabet og Østjyllands

Læs mere

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser Ref. SOL/KNP 02.10.2014 2014 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 5 Repræsentativitet... 5 Den typiske selvstændige... 6 Karakteristika... 6 Erfaring

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Sandwich og caféretter Nr. 48375 Udviklet af: Lise-Lotte Larsen Hotel- og Restaurantskolen Vigerslev allé 18, 2500 Valby Marts 2016 1. Uddannelsesmålet

Læs mere

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb

Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1 of 5 Ansøgningsskema til: Gennemførelse af fokuseret erhvervsserviceforløb 1. Ansøger Oplysninger om ansøger: Navn, adresse, kontaktperson samt øvrige kontaktoplysninger Syddjurs Kommune Lundbergsvej

Læs mere

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge D. 1. April 015 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-4070 Kirke Hyllinge Email: siv.kirsten@gmail.com Tlf. Johan: 0 40 - Tlf. Kirsten 46 715 www.stensbolgaard.dk 1 4 5 Køerne lukkes

Læs mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 27. september 2011 Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en mobil konsulenttjeneste, som har til formål at formidle god arbejdsmiljøpraksis og viden om udvikling

Læs mere

I N D H O L D S P L A N

I N D H O L D S P L A N I N D H O L D S P L A N Temauge 6-2016 Minisamfund Indholdsplan Temauge 6-2016: Minisamfund Side 1 af 5 Overordnet omkring arbejdskendskab og samfundsfag i temaugen Undervisningen i temaugen tager udgangspunkt

Læs mere

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed

Start din egen virksomhed. Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Start din egen virksomhed Sammen med dig gør vi drømmen til virkelighed Har du ambitionen om at skabe din egen virksomhed? I Erhvervshus Nord brænder vi for at hjælpe dig godt på vej, så lad os være din

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Konklusion: Det er generelt lykkedes projektbibliotekerne at få nye brugere på bibliotekerne, så alle har haft udbytte af at deltage

Læs mere

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme her i dag. Og lad mig gå lige til sagen og tale lidt om socialisme. Jeg kan huske,

Læs mere

Beskrivelse af Restaurant Skarresø. - Konkurrence, muligheder og samarbejder

Beskrivelse af Restaurant Skarresø. - Konkurrence, muligheder og samarbejder Beskrivelse af Restaurant Skarresø - Konkurrence, muligheder og samarbejder Restaurant Skarresø Indledning I det projekt, som er beskrevet om Skarresø vandrehjem, campingplads og restaurant, er restauranten

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

CHOKOLADE OG KONFEKTUREFREMSTILLING

CHOKOLADE OG KONFEKTUREFREMSTILLING CHOKOLADE OG KONFEKTUREFREMSTILLING KURSUSPROGRAM FOR SKANDINAVIEN 2011-13 PRAKTISKE CHOKOLADEKURSER KURSUSPROGRAM 2011-2013 Siden 2008 har Kold college været akkrediteret som Callebaut Chocolate Akademi

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

lækker, frisk og ny moderne mad. Men efter min mand og jeg fik vores første barn, gled mine egne behov i baggrunden.

lækker, frisk og ny moderne mad. Men efter min mand og jeg fik vores første barn, gled mine egne behov i baggrunden. forord: rå madvaner Rimelig rå er en bog om moderne og sunde madvaner, hverdagsmad med rawfood, næringsrigtig energimad og klimavenlig mad. Det er min overbevisning, at hele familien har den største glæde

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Vedlagt omdeles det talepapir, Brancheforeningen for Husstandsvindmøller anvendte i forbindelse med sit foretræde for udvalget torsdag den 6.

Vedlagt omdeles det talepapir, Brancheforeningen for Husstandsvindmøller anvendte i forbindelse med sit foretræde for udvalget torsdag den 6. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 86 Bilag 22 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 6. december 2012 Materiale fra Brancheforeningen for Husstandsvindmøllers

Læs mere

DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS

DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS FÆLLESSKABER MED STÆRKE VÆRDIER Vi varetager dine kooperative interesser lokalt NÅR VI ARBEJDER FOR MERE END BARE OVERSKUD Ideen om kooperativer en virksomhedsform hvor

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi?

Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj. Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Talepunkter Poul-Erik Pedersen Mangfoldighedsledelse 7.maj Mangfoldighedsledelse på danske arbejdspladser hvor står vi? Først og fremmest tak for invitationen og muligheden for at tale ved denne konference.

Læs mere

Uddannelsesplan EUD-IT

Uddannelsesplan EUD-IT Uddannelsesplan EUD-IT Navn: Keld Lund Andersen Adresse: Hjortshøjparken 82 By: Hjortshøj Tlf.: 86 22 22 75 E-mail: kla@ats.dk Ansættelsesskole: Aarhus tekniske Skole Undervisningsområde: Mediegrafisk

Læs mere

Lean giver tid til børnene

Lean giver tid til børnene Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Det er nemt. Håndværket til forskel. Den gode smag

Det er nemt. Håndværket til forskel. Den gode smag Det er nemt Med GO LOCAL s dedikerede producenter og deres dejlige varer på hylderne i din butik, bliver det nemt for dine kunder at fylde køkkenet derhjemme med udvalgte, lækre specialiteter. Med Smagen

Læs mere

IDEKATALOGET 2016/2017

IDEKATALOGET 2016/2017 SSP-samarbejdet i Viborg Kommune præsenterer: IDEKATALOGET 2016/2017 Børn og Unge, Skoleafdelingen Børn og Unge, Familieafdelingen Midt- og Vestjyllands Politi Velkommen til en verden af forebyggelse SSP-samarbejdet

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Fagårsplan 13/14 Fag: Hjemkundskab Klasse: 7B Lærer: TM

Fagårsplan 13/14 Fag: Hjemkundskab Klasse: 7B Lærer: TM Fagårsplan 13/14 Fag: Hjemkundskab Klasse: 7B Lærer: TM Da lektionerne ligger hen over spisepausen, med to lektioner før og en efter arbejdes der i pauserne, dette bevirker at der kan gives fri 11.30 9

Læs mere

Generelle oplevelser, tanker, spørgsmål og forslag fra KIU s medlemmer / bestyrelse:

Generelle oplevelser, tanker, spørgsmål og forslag fra KIU s medlemmer / bestyrelse: Symposium om ovariecancer den 24. november 2005 kan overlevelsen forbedres? Udfordringer i patientforløbet: Jeg er en af de kvinder, som dagen i dag handler om. Mit navn er Bitten Dal Spallou. Jeg er formand

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken I denne måned har kokketeamet valgt at lave inspiration over temaet chokolade og lavet 3 opskrifter på dessertchokolade. November 2013 Chokoladens historie Dyrkning af

Læs mere

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Projekttitel: Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Ansøgning om ressourcer til kompetenceudvikling inden for formativ evaluering i matematik undervisningen. Dette er en ansøgning

Læs mere

Økologiplan Danmark. Sammen om mere økologi Kort version

Økologiplan Danmark. Sammen om mere økologi Kort version Økologiplan Danmark Sammen om mere økologi Kort version 1 Forord Økologien er gået fra at være biodynamisk idealisme i små butikker til i dag at være en naturlig del af supermarkedernes udbud. Den udvikling

Læs mere

Lederskab på distancen. Velkommen

Lederskab på distancen. Velkommen Lederskab på distancen Hvad sker der med vores relationer, når vi ikke mødes dagligt? Velkommen PS4 A/S House of Leadership Network4People RecruitmentPartner FranchisePartner WWW.PS4.DK Inspirator E-mail:

Læs mere

Idestafet. Ja, og. Min ide: BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg. Og hvad hvis man

Idestafet. Ja, og. Min ide: BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg. Og hvad hvis man BC-Syd- 1. int. praktikdag i ugen i butik/flensborg KBH 1 praktikdag i Malmø Eller som en praktikuge, i et tæt på land. hvad med - EUREKA! PIU kontorer Materiale omkring i verden - Det kunne bemandes med

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Marie-Louise Knuppert, Samsø Indledning: Kæden Jeg blev virkelig glad, da jeg fik buddet om at tale hér, på Samsø. Samsø handler for mig

Læs mere

International linje Digital linje Innovationslinje

International linje Digital linje Innovationslinje Vælg din linje International linje Digital linje Innovationslinje Motivation Engagement Læring Den internationale linje Hvad er den internationale linje? Den internationale linje er etableret for at forberede

Læs mere

Østjyllands Spisekammer

Østjyllands Spisekammer Østjyllands Spisekammer Udviklingsdelen Et projekt under fødevareindsatsen i Grøn Vækst-programmet 1 1. Titel Projektets titel er Østjyllands Spisekammer udvikling 2. Hvilke nye og forbedrede produkter,

Læs mere

Om fælles identitet og større synlighed

Om fælles identitet og større synlighed Om fælles identitet og større synlighed Kære frivilliggrupper i Dansk Flygtningehjælp Allerførst vil jeg ønske alle et rigtigt godt nytår og sige tak for indsatsen i 2011, som I og vi i Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Systematisk vidensopsamling af praksisnære innovationsprojekter

Systematisk vidensopsamling af praksisnære innovationsprojekter Systematisk vidensopsamling af praksisnære innovationsprojekter Praksisnær innovation I 2013 fik professionshøjskolerne, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og erhvervsakademierne midler til at igangsætte

Læs mere

Smukke gamle slotte, vidtstrakte vinmarker. Alle vil sælge

Smukke gamle slotte, vidtstrakte vinmarker. Alle vil sælge V Alle vil sælge Hvis man vil gå ind i historien som iværksætter med en original idé, skal man nok ikke vælge vinbranchen. Der er lige så mange vinimportører i Danmark som i hele USA. Er det fordi der

Læs mere

Indhold i dette nummer:

Indhold i dette nummer: fødevarenyt 19. marts 2010 - nr. 10, 4. årgang Indhold i dette nummer: Vær med til at gøre nyhedsbrevet bedre Ny fødevareminister roser dagligvarehandlens indsats for sundheden Afgift på mættet fedt møder

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Spørgsmål fra husejerne og tilhørende svar fra Bestyrelsen: 2. Bestyrelsens beretning for år 2015 v/formand John Bünger Svar: Spørgsmål fra salen:

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende selvmonitorering Erfaringer fra OPI - samarbejdet Opsamling og interviews, om offentlig-privat

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre!

Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre! DI NE 1 2 3 Det er kærligheden til detaljen i hvert enkelt element, der skaber den fuldendte oplevelse. Alan Evensen, D Angleterre! 4 5 ALAN EVENSEN Hvordan er det at være Creative Director for en institution,

Læs mere

FORKORTET VERSION. Økologisk Handlingsplan 2020

FORKORTET VERSION. Økologisk Handlingsplan 2020 FORKORTET VERSION Økologisk Handlingsplan 2020 1 Forord Interessen for økologi har aldrig været større. Salget af økologiske varer har nået nye højder og øko-begivenheder, som køernes forårsfest og høstmarkeder,

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Uddannelsesforbundet April 2011 Malene Rix www.malenerix.dk Mette Rix www.metterix.dk Formål Personlig afklaring omkring egne udfordringer og roller i.f.m. de vanskelige samtaler

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

STATUS TIL STYREGRUPPEN Maj 2012

STATUS TIL STYREGRUPPEN Maj 2012 Status på Bydelsmødre i Danmark BY Status 1. Amager NY! Starter op efteråret 2012 2. Ballerup NY! Uddannelse afsluttes 13.6. 3. Bispebjerg Erfaren gruppe 4. Brøndby Strand NY! Er uddannet og i gang. 5.

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

MOBILITY. KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København. Konferencens hovedtemaer. Konferencens keynotetalere

MOBILITY. KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København. Konferencens hovedtemaer. Konferencens keynotetalere MOBILITY KONFERENCE 24. - 25. september 2008, Ingeniørforeningens Mødecenter, København Konferencens hovedtemaer Mobility som strategisk parameter IT-sikkerhed Fremtidens mobility Ledelse af mobile medarbejdere

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Nemt, hurtigt og miljøvenligt Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere