Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning"

Transkript

1 Sorsigvej DE Ribe Telefon: Mail: Notat Sagsnr.: TS Dato: Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Færdselsstyrelsen har den 7. februar 2019 sendt udkast til bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 7. marts Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Miljøstyrelsen. Færdselsstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Brancheforeningen for forretningslimousiner, De Danske Bilimportører, Dansk Erhverv, Danske Regioner, Dansk Persontransport, Det Økologiske Råd, Kommunernes Landsforening, Københavns Kommune og Movia. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Styrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Generelle bemærkninger Dansk Erhverv støtter den trinvise udvikling mod mere miljørigtige taxier. Side 1 (6) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

2 Det Økologiske Råd er positivt stemt overfor stramning af miljø- og energikrav til taxibranchen og mener, at man uden problemer kunne kræve A++ allerede fra juli 2019 som oprindeligt foreslået i regeringens klimaudspil. Københavns Kommune mener at de foreslåede stramninger er for uambitiøse i forhold til at kunne indfri de opstillede mål, og ændringen vurderes ikke at have stor effekt på omstillingen af taxiflåden til grønne drivmidler. Movia er optaget af at fremme grønne løsninger og er derfor grundlæggende positiv overfor skærpelserne af kravene til bilers miljøprofil. Danske Regioner er positive overfor initiativer, der begrænser de miljømæssige konsekvenser af transport og hilser forslaget velkommen. Danske Regioner mener endvidere, at de ændrede miljøkrav vil påføre regionerne meromkostninger. Kommunernes Landsforening vurderer, at skærpelserne vil have udgiftsdrivende konsekvenser. Færdselsstyrelsen er i dialog med hhv. Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, om ændringerne får betydning for kommunernes og regionernes økonomi. 3. Årlig regulering De Danske Bilimportører finder det uheldigt, at der fraviges fra den tidligere praksis, hvor der var tale om en årlig vurdering og evt. regulering i forhold til den teknologiske udvikling og udbuddet på markedet. Dansk Persontransport finder det meget uhensigtsmæssigt, at man ønsker at fastlægge energi- og miljøkravene frem til 1. juli 2020, da udbuddet af biler er ukendt. Dansk Persontransport bemærker herudover, at der modsat tidligere ikke er vedlagt en oversigt over egnede bilmodeller. Med ikrafttræden af bekendtgørelse nr af 13. december 2018 om energi- og miljøkrav til taxier m.v. bortfaldt den årlige regulering. Nærværende udkast til bekendtgørelse er alene en ændring til hovedbekendtgørelsen af 13. december Derfor videreføres denne regulering, uden en årlig vurdering. 4. Langsigtede målsætninger Det Økologiske Råd og Københavns Kommune mener, at de langsigtede politiske målsætninger for den grønne omstilling bør fremgå af bekendtgørelsen, så branchen får mulighed for at lægge langsigtede Side 2 (6)

3 planer for omstilling af flåden særligt hvis målsætningen om nulemission i taxibranchen inden 2030 skal indfries. De skærpelser, der fremgår af bekendtgørelsesudkastet er i overensstemmelse med den tidligere regerings klimaudspil. 5. Teknologisk udvikling udbud af biler De Danske Bilimportører kritiserer, at den trinvise skærpelse tilsyneladende sker helt uden hensyn til den teknologiske udvikling og markedet for taxier. Herudover bemærker Danske Bilimportører, at de fem mest brugte modeller med skærpelserne pr. 1. juli 2019 ikke længere kan registreres som taxi, hvilket vil betyde en markant begrænsning i modelvalget. Der findes mulighed for plug-in hybridbiler i de mest brugte modeller, som pga. bl.a. kørselsmønstret ikke vil opnå store brændstofbesparelser. Endvidere mener Danske Bilimportører, at udskiftning af nuværende modeller med tilsvarende plug-in hybrider vil være en væsentlig omkostning. Brancheforeningen for Forretningslimousiner gør indsigelse mod skærpelsen og anfører, at der er i forvejen er et meget begrænset udbud af biler, der kan godkendes til limousinekørsel. Dette besværliggøres ydermere, da køretøjet skal have en værdi på minimum kr. Der findes enkelte plug-in hybrid udgaver. Disse er dog ikke brugbare, da batteriet optager al bagagepladsen. Brancheforeningen anbefaler derfor, at skærpelserne undlades indtil bilproducenterne kan levere egnede biler, der kan overholde energikravene. Dansk Erhverv anfører, at det er vanskeligt at danne sig et fyldestgørende overblik over, hvilke konkrete biler og modeller, der er til rådighed. Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Movia mener, at skærpelsen fra A+ til A++ fra 1. juli 2020 alene vil kunne tilvejebringes med hybridbiler, som er op til 84 % dyrere i indkøbspris. Movia, støttet af KL, foreslår at lade små køretøjer, som kan transportere en kørestol med bruger, sidestille med storvogn II, hvilket ville betyde, at de skal leve op til energimærke C fra 1. juli 2019 i stedet for energimærke A+. Danske Regioner forslår, at disse køretøjer helt undtages kravene. Disse vogne supplerer køretøjer med lift og plads til to kørestole. Side 3 (6)

4 Dansk Persontransport bemærker, at der er begrænset udvalg af biler i kategorien almindelig i energiklasse A+, som kan anvendes til taxikørsel, når bilen skal have automatgear og være en mellemklassebil i en fornuftig prisklasse. Det er Dansk Persontransports vurdering, at der i kategorien Storvogn I ikke findes velegnede biler i energiklasse A. Dansk Persontransport henstiller til, at der alene ændres på kravene pr. 1. juli 2019 og afventer regulering pr. 1. juli Det vurderes, at det for nuværende er for usikkert at skærpe reglerne, da der stort set ikke er nogen modeller, der kan anvendes til taxikørsel. De tilgængelige biler, ligger i en priskategori langt over, hvad der er økonomisk muligt i taxibranchen. De skærpelser, der fremgår af bekendtgørelsesudkastet er i overensstemmelse med den tidligere regerings klimaudspil. Der er endvidere indsat et ekstra trin A++ i 2020, som har til formål at sikre en blødere overgang mod de skærpede krav. Der findes på nuværende tidspunkt biler med forbrændingsmotorer, der har energimærke A++, der kan anvendes som taxier. Endvidere foretages ændringerne med en forventning om, at priserne på hybridbiler vil falde i takt med, at teknologien bliver mere udbredt. Det bemærkes videre, at skærpelsen til A++ først får effekt om mere end et år, hvorfor det forventes, at antallet af bilmodeller, der opfylder energikrav A++ eller højere, vil være større end i dag. Det samme vurderes at gøre sig gældende for kategorien Storvogn I i forhold til skærpelsen til A+. I forhold til forslaget om at lade køretøjer med plads til en kørestol sidestille med Storvogn II eller om helt at undtage disse fra energikravene, skal Færdselsstyrelsen bemærke, at udkastet er i overensstemmelse med den tidligere regerings klimaudspil. De fremkomne bemærkninger har således ikke givet anledning til at ændre i bekendtgørelsesudkastet. 6. Ændring af miljøkrav Danske Bilimportører har ingen særlige bemærkninger til skærpelse fra Euro 6 til Euro 6b, men foreslår, at det overvejes at ændre miljøkravet til Euro 6c. Færdselsstyrelsen kan oplyse, at ændringen fra Euro 6 til Euro 6b er i overensstemmelse med den tidligere regerings klimaudspil, hvorfor der ikke er fundet anledning til at ændre i bestemmelsen på dette punkt. Side 4 (6)

5 7. Overgangsbestemmelserne Danske Bilimportører antager, at udkastets 3 helt skal erstatte 12 i bekendtgørelse nr af 13. december 2018 (overgangsbestemmelsen). Endvidere foreslår Danske Bilimportører, at fristen for at søge om registrering efter ikrafttrædelse udvides til 3 måneder i stedet for 2. Samtidig foreslås, at Færdselsstyrelsen får 1 måneds svarfrist til at udstede erklæring for ikke at forkorte registreringsfristen væsentligt. Færdselsstyrelsen skal bemærke, at udkastets 3 ikke erstatter 12 i den nuværende bekendtgørelse. Udkastets 3 knytter sig til bestemmelserne i udkastet, og har dermed virkning for biler, for hvilke, der er indgået bindende leveringsaftale hhv. senest 30. juni 2019 og senest 30. juni Den eksisterende 12 knytter sig til bestemmelserne i den nuværende bekendtgørelse nr af 13. december 2018 og har dermed virkning for biler, for hvilke, der er indgået bindende leveringsaftale senest den 31. december 2018, og disse kan registreres til og med den 1. juli I forhold til fristen på 2 måneder bemærker Færdselsstyrelsen, at der er tale om en videreførelse fra den nugældende bekendtgørelse. Færdselsstyrelsen anser de 2 måneder som tilstrækkelig tid til at indsende dispensationsansøgning, da det alene er et spørgsmål om at indsende en dokumentation, der allerede foreligger. Når en ansøgning om dispensation er modtaget, agter Færdselsstyrelsen at behandle den så hurtigt som muligt, men at der må påregnes almindelig sagsbehandlingstid, som kan variere. Det bekræftes i øvrigt at bestemmelserne er korrekt forstået. Bemærkningerne giver ikke anledning til at ændre i bestemmelsen. 8. Øvrige ændringer Danske Bilimportører har afgivet yderligere kommentarer, der vedrører forhold, som ikke er omfattet af nærværende ændringsbekendtgørelse. Færdselsstyrelsen har noteret sig disse bemærkninger. Side 5 (6)

6 BILAG 1 Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark Danmarks Naturfredningsforening AutoBranchen Danmark Danske Regioner Dansk Erhverv Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening Dansk Handicaporganisationer Dansk Industri Dansk Limousine Service Dansk Persontransport De Danske Bilimportører Den Danske Bilbranche Det Centrale Handicapråd DI Transport Energistyrelsen Foreningen EP-Danmark Foreningen for Limousine Vognmænd Kommunernes Landsforening Københavns Kommune teknik og miljø (Lone Pedersen) Erhvervsstyrelsen, Team Effektiv Regulering Miljøstyrelsen NOAH-Trafik Rådet for Sikker Trafik Taxinævnet Region Hovedstaden Trafikselskaberne i Danmark Økologisk Råd 3F Økonomisk Forening for Persontransport F.m.b.a. Side 6 (6)

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd.

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2000-00187 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v.

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. UDKAST Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer:TS20703-00028 Sagsbehandler: PJL Dato 30.04.2013 Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 172 Folketinget 2008-09 Fremsat den 25. marts 2009 af transportministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218000 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af taxilov

Forslag. Lov om ændring af taxilov Lovforslag nr. L 203 Folketinget 2018-19 Fremsat den 13. marts 2019 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden) UDKAST af 230119 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2018-6280 Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw.

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw. NOTAT Miljøteknologi J.nr. / MST-5230-00221 Ref. lahal, brk, chste Den 29. juni 2015 Høringsnotat om ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Energikrav [km/l] Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780268 Fax 7262 6790 pda@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 120 Bilag 8 Offentligt 10. december 2018 J.nr. 2018-5832. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 18-06-2018 Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Center for Grøn Transport Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier Den 25. august 2009 blev der indført energi- og miljøkrav til taxier jf. bekendtgørelse

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 207 Bilag 4 Offentligt 18. marts 2019 J.nr. 2019-1974. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (tilladelser til offentlig servicetrafik)

Høringsnotat. vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (tilladelser til offentlig servicetrafik) Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 1 Offentligt Adelgade 13 1304 København K Telefon 3392 9100 fstyr@fstyr.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse.

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse. 1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS20000-00085 Dato: 01-03-2017 Sagsbehandler: SJO Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bekendtgørelser

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Energistyrelsen har i alt modtaget 9 høringssvar.

HØRINGSNOTAT. Energistyrelsen har i alt modtaget 9 høringssvar. HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivisering og Global Rådgivning Dato 21. november 2016 J nr. 2016-9145 Høringsnotat vedr. ændring af bekendtgørelser om en godkendelsesordning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Forandringer og konsekvenser

Forandringer og konsekvenser Forandringer og konsekvenser Det skal fortsat kræve tilladelse at udføre erhvervsmæssig persontransport. De nuværende fire tilladelser (taxi, limousine, offentlig servicetrafik og sygetransport) erstattes

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 28. oktober 2005 2005-5035-118 Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Færdselsstyrelsen har udarbejdet et forslag til regler om chiptuning. Høring udsendt:

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav om obligatorisk tv-overvågning i taxier) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009, foretages følgende ændringer:

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik

Høringsnotat. Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0255 Fax 7262 6790 nzj@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om takstændringer i offentlig servicetrafik i trafikselskaber og hos jernbanevirksomheder

Læs mere

Høringsnotat. Energistyrelsen har modtaget i alt 10 høringssvar.

Høringsnotat. Energistyrelsen har modtaget i alt 10 høringssvar. Høringsnotat Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 26. juni 2018 J nr. 2017-7314 Energistyrelsen har sendt ændringer i bekendtgørelse om økonomiske rammer for vandselskaber i høring fra den 14. maj

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering maj 2019 Miljøstyrelsen Erhverv Dagsorden Hvorfor en branchebekendtgørelse? Om processen Bekendtgørelsens anvendelsesområde Anmeldemodellen Sagsbehandling

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 45 Bilag 3 Offentligt 16. november 2015 J.nr. 15-1432243 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der:

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Til høringsparterne Notat BS0400-00248 07-10-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om bygningsreglement

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagte liste Sagsnummer: Dato: 3. november 2016

Til høringsparterne på vedlagte liste Sagsnummer: Dato: 3. november 2016 Til høringsparterne på vedlagte liste Sagsnummer: 16-0171-00006 Dato: 3. november 2016 Høring over udkast til bekendtgørelse om administration og revision af promille- og produktionsafgiftsfonde m.v. indenfor

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Miljøteknologi MST-5201-00056 Ref. EVNST Den 26. september 2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Et udkast til bekendtgørelsen

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers

Læs mere

Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018)

Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018) db@db-dk.dk Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018) Program - Gennemgang af taxiloven - Pause - Hvad er mobilitet i fremtiden? - Digitale krav til kørselskontorer hvad kræves der? 1 Ny EP-tilladelse Gennemgang

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen

Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen NOTAT Jord og Affald Ref. likjo Den 26. april 2016 Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen./../.

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet sender hermed udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse samt tilhørende miljørapport i offentlig høring

Miljø- og Fødevareministeriet sender hermed udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse samt tilhørende miljørapport i offentlig høring NOTAT Erhvervsregulering J.nr. 2018-7378 Den 24. oktober 2018 Høring af ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse (selvstændige emissionsfaktorer for avlsorner, præcisering af regler om kontinuitetsbrud samt

Læs mere

Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger

Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger Sammenfatning og anbefalinger 1. Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger Udvalget om erhvervsmæssig personbefordring har gennemgået og analyseret den erhvervsmæssige persontransport med køretøjer med mindre

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 78 Offentligt H Ø RI NGSNO T AT 1 18. september 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændret bekendtgørelse om pristillæg

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00188 Dato: 29-04-2019 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere