Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning"

Transkript

1 4-1 Deltageren Deltageren er i denne håndbog en person, der søger uddannelse til plastsvejser på en plastsvejseskole, som er godkendt til at gennemføre et eller flere af uddannelserne: BASIS - PLADE - RØR - UVE - USME - GAS MEMBRAN - RØRMONTAGE samt. (Se afsnittet Skolen: Følgende skoler er godkendt ). Typiske arbejdsområder Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning Udgave:

2 4-2 Skal tilføjes RØRMONTAGE? skema opdateres? Oversigt over uddannelsesstruktur DS/SBC 243. Anneks A Uddannelsesstruktur for plastuddannelserne Industrilinie Bygge & Anlægslinie Svejsning af plastplader 74 lektioner PLADE Svejsning af tykvæggede plastmaterialer 111 lektioner BASIS Svejsning af rørsystemer i plast 74 lektioner RØR UVE 37 lektioner USME 37 lektioner Gassens fysiske og kemiske egenskaber 37 lektioner GAS PLADE UVE BASIS USME RØR Svejsning af polymermembraner 37 lektioner MEMBRAN MEMBRAN Målgruppe og adgangsbetingelser til uddannelserne kan ses på de følgende sider.

3 Svejsning af tykvæggede plastmaterialer (BASIS) Målgruppe Uddannelsen henvender sig til personer, der har eller søger beskæftigelse inden for plastsvejsning efter metoderne varmluft-, ekstruder-, stuk-, muffe- eller elektrosvejsning af trykløse rør og ledningsanlæg samt kar og tanke i plastmaterialer. Adgangsbetingelser Uddannelsen står åbent for alle, der opfylder uddannelseslovens bestemmelser samt i henhold til gældende DS/EN standard. 2. Svejsning af tykvæggede plastmaterialer (PLADE) Målgruppe Uddannelsen henvender sig til personer, der har eller søger beskæftigelse inden for plastsvejsning efter metoderne varmluft- og ekstrudersvejsning af kar og tanke i plastmaterialer. Adgangsbetingelser Uddannelsen står åbent for alle, der opfylder uddannelseslovens bestemmelser samt i henhold til gældende DS/EN standard. 3. Svejsning af rørsystemer i plast (RØR) Målgruppe Faglærte fra VVS-, Jern- og Metalområdet samt andre, der har faglig erfaring eller færdighed inden for plastsvejseområdet. Adgangsbetingelser Uddannelsen er åbent for ovennævnte målgruppe. 4. Udvidet for varmluft- og ekstrudersvejsning (UVE) Målgruppe og adgangsbetingelser Uddannelsen henvender sig til personer, der er i besiddelse af et gyldigt svejsepas med påtegning Basis og Plade jf. DS 2383 og SBC 243 eller kan dokumentere tilsvarende kvalifikationer. Note: Adgangsbetingelserne er opfyldt, hvis deltageren kan dokumentere at have gennemført og bestået afsluttende prøve fra uddannelsen BASIS og/eller PLADE, men ikke indløst svejsepas med påtegning B eller PLADE.

4 Udvidet for stuk-, muffe- og elektrosvejsning (USME) Målgruppe og adgangsbetingelser Uddannelsen henvender sig til personer, der er i besiddelse af et gyldigt svejsepas med påtegning B, eller gyldigt svejsepas med påtegning RØR, eller kan dokumentere tilsvarende kvalifika-tioner jf. DS 2383 punkt og SBC punkt Note: Adgangsbetingelserne er opfyldt, hvis deltageren kan dokumentere at have gennemført og bestået afsluttende prøve fra uddannelsen BASIS eller RØR, men ikke indløst svejsepas med påtegning B eller RØR.. 6. Gasfremføring og gassens egenskaber (GAS) Målgruppe Faglærte fra VVS-, Jern- og Metalområdet samt andre, der har faglig erfaring eller færdighed inden for plastsvejseområdet. Adgangsbetingelser Uddannelsen er åbent for ovennævnte målgruppe med gyldigt DS-svejsepas med påtegningen USME eller andet gyldigt internationalt plastsvejsecertifikat omhandlende metoderne stuk-, muffe-, el-muffe- og anboringssaddel/-bøjlesvejsning. 7. Svejsning af polymermembraner (MEMBRAN) Målgruppe Uddannelsen henvender sig til personer, der har eller søger beskæftigelse med udlægning og svejsning af polymermembraner. Adgangsbetingelser Uddannelsen står åbent for alle, der opfylder uddannelseslovens bestemmelser samt i henhold til gældende DS/EN standard. 8. Rørmontage? For alle uddannelser gælder Uddannelsesbevis udstedes af uddannelsesstedet til de deltagere, der efter underviserens vurdering har gennemført uddannelsen med tilfredsstillende resultat.

5

6 4-5 Uddannelserne afsluttes med en prøve BASIS Teori og praktik PLADE Teori og praktik RØR Teori og praktik UVE Praktik USME Praktik GAS Teori MEMBRAN Teori og praktik De afsluttende prøver bedømmes af en censor, som er godkendt af P17. Censor udfærdiger dokumentation for prøven og indsender denne til SP-sekretariatet. Prøvernes omfang og bedømmelse er beskrevet i DS 2383/SBC 243 Anneks B. Se i øvrigt afsnittet - Prøver og recertificering i denne håndbog. Deltagerenen kan enten selv eller ved skolens mellemkomst ansøge SP-sekretariatet om svejse-pas/certifikat til den disciplin, hvori prøven er aflagt, ved at indsende billede (billede er kun til første-gangs ansøgning) (svejsepas) med navn og CPR nr., kopi af uddannelsesbevis samt betale fastsat gebyr på postgiro Aktuelle regler og priser for udstedelse af plastsvejsepas, efterfølgende certifikater og recertificeringer kan ses på SP-sekretariatets hjemmeside:

7 4-6 Følgende regler er gældende for deltagere, der ikke består den afsluttende prøve inden for : BASIS - PLADE - RØR - UVE - USME - GAS - MEMBRAN (se i øvrigt DS 2383/SBC 243 Anneks B). Teori Omprøvning. Generelt for BASIS, PLADE, RØR og MEMBRAN Består eksaminanden ikke den teoretiske prøve, men klarer den praktiske, kan vedkommende efter aftale med den aktuelle skole og censor gå op til fornyet teoriprøve efter samme retningslinier som 1. gangs prøve. Dog skal dette ske inden for 3 måneder efter 1. prøveaflæggelse. (I praksis vil dette kunne ske i forbindelse med en eksamen BASIS, PLADE, RØR eller MEMBRAN på den aktuelle skole). Omprøvning (GAS) Består eksaminanden ikke den teoretiske prøve, kan vedkommende først gå op til fornyet prøve efter at have gennemført et nyt uddannelsesforløb i: Gasforsyning og gassens egenskaber. Praktik Omprøvning (BASIS) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, men har klaret den teoretiske, kan vedkommende efter aftale med den aktuelle skole og censor gå op til en fornyet praktisk prøve i forbindelse med en recertificeringsuddannelse. Dog skal dette ske inden for 3 måneder efter 1. prøve-aflæggelse. Omprøvning (PLADE) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, men har klaret den teoretiske, kan vedkommende efter aftale med den aktuelle skole og censor gå op til en fornyet praktisk prøve i forbindelse med en recertificeringsuddannelse. Dog skal dette ske inden for 3 måneder efter 1. prøve-aflæggelse. Omprøvning (RØR) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, men har klaret den teoretiske, kan vedkommende efter aftale med den aktuelle skole og censor gå op til en fornyet praktisk prøve i forbindelse med en recertificeringsuddannelse. Dog skal dette ske inden for 3 måneder efter 1. prøve-aflæggelse. Omprøvning (UVE) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, kan vedkommende først gå op til fornyet prøve efter at have gennemført et nyt uddannelsesforløb: UVE.

8 4-7 Omprøvning (USME) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, kan vedkommende først gå op til fornyet prøve efter at have gennemført et nyt uddannelsesforløb: USME. Omprøvning (MEMBRAN) Består eksaminanden ikke den praktiske prøve, men har klaret den teoretiske, kan vedkommende efter aftale med den aktuelle skole og censor gå op til en fornyet praktisk prøve i forbindelse med en recertificeringsuddannelse. Dog skal dette ske inden for 3 måneder efter 1. prøve-aflæggelse. Generelt Er deltageren utilfreds med eksamensresultatet, kan han/hun henvende sig til skolen, som så bistår med at rette henvendelse til P17. P17 behandler klagen og meddeler deltager/skole resultatet. P17 s afgørelse kan ikke ankes. Gyldighedsperiode for de forskellige certifikater BASIS 3 år PLADE 3 år RØR 3 år UVE 2 år USME 2 år GAS Er kun gyldigt sammen med gyldigt USME-certifikat MEMBRAN 3 år NB! 3 måneder før certifikatets udløb skal plastsvejsepassets indehaver kontakte en af de skoler, der er godkendt til at gennemføre recertificeringsuddannelse og tilmelde sig dette. P.t. er følgende skoler godkendt til recertificeringsuddannelse: Den jydske Haandværkerskole AMU Syd Ribe afdelingen Skovvej 30 Snepsgaardevej Hadsten 6760 Ribe Tlf Tlf Selandia Center for erhvervsrettet uddannelse Bredahlsgade Slagelse Tlf Hvis tilmelding er foretaget og bekræftet, men uddannelsen ikke kan gennemføres af årsager, som ikke kan tilskrives deltageren, er tidsfristen automatisk forlænget, til recertificering kan gennemføres. Note: Af praktiske grunde må plastsvejseren sikre sig en skriftlig accept på tilmelding som dokumentation for forlængelse af certifikatets tidsfrist.

9 BASIS-svejsepasset skal ikke fornys, hvis svejsepasindehaveren er i besiddelse af både UVE og USME-svejsepas. 4-8 Note: Er man kun er i besiddelse af det ene af de to, skal man være opmærksom på at forny sit BASIS, hvis man ønsker at erhvervs sig det manglende svejsepas. (se målgruppe og adgangsbetingelser i dette afsnit). PLADE-svejsepasset skal ikke fornys, hvis svejsepasindehaveren er i besiddelse af UVE - svejsepas. Det er ikke et krav, at svejsepas med påtegningen RØR fornys, hvis svejsepasindehaveren er i besiddelse af et USME-svejsepas. Påtegning BASIS dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning efter metoder-ne: varmluft-, ekstruder-, stuk-, muffe- og elektrosvejsning af rør og ledningsanlæg inklusive kar og tanke fremstillet af plastmaterialer til transport og opbevaring af trykløse og ikke-mil-jøskadelige væsker eller luftarter. Påtegningen PLADE dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning efter metoderne varmluft- og ekstrudersvejsning af rør, kar og tanke fremstillet af plastmaterialer til transport og opbevaring af ikke-miljøskadelige væsker eller luftarter. Påtegningen RØR dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning efter metoderne: extruder-, stuk-, muffe- og elektrosvejsning af rør- og ledningsanlæg fremstillet af plastmaterialer til transport og opbevaring af trykløse og ikke-miljøskadelige væsker og luftarter. Påtegning UVE dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning efter metoderne: varmluft- og ekstrudersvejsning af rør, kar og tanke fremstillet af plastmaterialer til transport og opbevaring af trykløst og ikke-miljøskadeligt indhold samt varmluft- eller ekstrudersvejste konstruktioner til opbevaring eller transport af kemikalier eller andet miljøskadeligt indhold. Påtegning USME dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning efter metoderne: stuk-, muffe- og elektrosvejsning af rør og ledningsanlæg fremstillet af plastmaterialer til transport og opbevaring af trykløse og ikke-miljøskadelige væsker eller luftarter samt stuk-, muffe- og elektrosvejste rørsystemer til transport af kemikalier, væsker eller luftarter under tryk. Påtegningen GAS dokumenterer, at indehaveren har viden og færdigheder til at foretage etablering og vedligeholdelse af gasførende PE-ledningssystemer i overensstemmelse med gældende love, sikkerhedsregler og anvisninger. Udgave:

10 4-9 Påtegningen MEMBRAN dokumenterer, at indehaveren er i stand til at udføre plastsvejsning på efter metoderne varmluft-, varmekilde- og ekstrudersvejsning af polymermembraner til tag, tunnel, vej, vandreservoir, deponi- og lossepladsmembraner m.m. Fornyelse af plastsvejsepas Senest 3 måneder før certifikatets udløb skal plastsvejsepassets indehaver kontakte en af de skoler, der er godkendt til at gennemføre recertificeringsuddannelse og tilmelde sig dette. Dato på plastsvejsepasset er 1. gang passet udstedes. Udløbsdato for recertificering er 2 år efter foregående udløbsdato for UVE og USME. Samme regler som ovenstående gælder for BASIS, RØR, PLADE og MEMBRAN blot er gyldighedsperioden her 3 år. Hvis en plastsvejser, med et forældet udvidet plastsvejsepas, på et senere tidspunkt ønsker at generhverve sit plastsvejsepas, skal denne kun op til fornyet kursus og prøve i enten UVE eller USME, afhængig af hvilket plastsvejsepas, der ønskes certificeret. Dette også selv om, at det er mere end 3 år siden svejsepasset udløb. Hvis generhvervelse af et USME plastsvejsepas sker senere end 1 år efter udløb, og vedkommende er i besiddelse af et GAS-bevis, skal denne op til fornyet GAS-kursus. Hvis en plastsvejser med et forældet BASIS, RØR, PLADE eller MEMBRAN plastsvejsepas, på et senere tidspunkt ønsker at generhverve sit plastsvejsepas, skal denne op til fornyet kursus og prøve i BASIS, RØR, PLADE eller MEMBRAN. Udgave:

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning 4-1 Deltageren Deltageren er i denne håndbog en person, der søger uddannelse til plastsvejser på en plastsvejseskole, som er godkendt til at gennemføre et eller flere af uddannelserne: BASIS - PLADE -

Læs mere

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer. Certificeringsudvalget for plastsvejsere - P17 Håndbog for plastsvejsecertificering 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af DS Certificerings direktion til at forvalte certificeringsordningen for

Læs mere

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE.

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE. 5-1 Prøver og recertificering Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE. BASIS = Svejsning af tykvæggede plastmaterialer ved metoderne

Læs mere

1-1 P17. P17 består af udpegede medlemmer samt et antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af udpegede medlemmer samt et antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af følgende organisationer. 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af Dansk Standards direktion til at forvalte certificeringsordningen for plastsvejsere og plastsvejseskoler i henhold til DS 2383 med tilhørende SBC 243. P17

Læs mere

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN.

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN. 5-1 Prøver og recertificering Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN. BASIS = Svejsning af tykvæggede plastmaterialer ved metoderne

Læs mere

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer. 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af DS Certificerings direktion til at forvalte certificeringsordningen for plastsvejsere og plastsvejseskoler i henhold til DS 2383 med tilhørende SBC 243.

Læs mere

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang produktion

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 SPRØJTESTØBNING SPRØJTESTØBNING KURSUSBESKRIVELSER 40727 5 dg Du

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Kvalitetskontrol. Plastsvejsning. Kursusnummer 42852

Kvalitetskontrol. Plastsvejsning. Kursusnummer 42852 Kvalitetskontrol Plastsvejsning Kursusnummer 42852 Dansk Standard Dansk Standards mission - Vi udvikler standarder og leverer rådgivning, der styrker erhvervslivet og det danske samfunds konkurrenceevne

Læs mere

Prøven afvikles efter de i DS 2383 og de i denne SBC gældende regler. Til den teoretiske prøve er afsat 60 min. Prøven afvikles iht. Anneks J.

Prøven afvikles efter de i DS 2383 og de i denne SBC gældende regler. Til den teoretiske prøve er afsat 60 min. Prøven afvikles iht. Anneks J. Side 1 : Prøveaflæggelse Dette Anneks har samme status som SBC 243 This Annex forms an integral part of SBC 243 B.1 Teoretiske opgaver BASIS, PLADE, RØR og MEMBRAN Prøven afvikles efter de i DS 2383 og

Læs mere

Kursus i Plastsvejsning. Academy

Kursus i Plastsvejsning. Academy Plastsvejsning GPA Academy Kursus i Plastsvejsning Academy Vores kursustilbud Her finder du vores kursustilbud hos det vi kalder GPA Academy. Dette er de standardkurser vi kan tilbyde. Finder du ikke det

Læs mere

Skærpede krav til svejsere

Skærpede krav til svejsere Skærpede krav til svejsere skærpede krav til svejsere 2013 1 Skærpede krav til svejsere Senest 1. juli 2014 skal stål- og aluminiumkonstruktioner være CE-mærket, når de bliver leveret til brug i bygge-

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Sagsnr.: 060.09S.54. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

P17, Dagsorden 04-04-2013. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C.

P17, Dagsorden 04-04-2013. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C. Deltagere: Erik Klemmsen (EK) (Formand) Claus Eskesen (CE) (Næstformand) Mark Krølner (MK) Jørgen Bo Nielsen (JBN

Læs mere

Certificerende kursus i plastsvejsning. Academy

Certificerende kursus i plastsvejsning. Academy Plastsvejsning GPA Academy Certificerende kursus i plastsvejsning Academy GPA kan som de første i Sverige tilbyde kurser i plastsvejsning, hvor deltagerne har mulighed for at blive certificeret af Svejsekommissionen,

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER VOKSEN PLASTMAGER 12-14

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER VOKSEN PLASTMAGER 12-14 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 SPRØJTESTØBNING SPRØJTESTØBNING 40727 5 dg Du lærer selvstændigt

Læs mere

P17, Dagsorden

P17, Dagsorden P17 møde den 09. okt. 2012 kl. 10.00 hos: TEKNIQ, Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup Deltagere: Erik Klemmsen (EK) (Formand) Claus Eskesen (CE) (Næstformand) Mark Krølner (MK) Jørgen Bo Nielsen (JBN Jesper

Læs mere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere

Bestemmelser for eksaminander. for sikkerhedsrådgivere Bestemmelser for eksaminander om eksamen for sikkerhedsrådgivere Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Trafik- og Byggestyrelsen Datavej 16 Edvard Thomsens Vej 14 3460 Birkerød 2300 København Telefon: 45 90

Læs mere

Sprængningscertifikat

Sprængningscertifikat DSF Anvisning nr. 4 April 2013 Forord Denne anvisning er udarbejdet af Dansk Sprængteknisk Forening (DSF), og anvendes af DSF som grundlag og vejledning for udstedelse af sprængningscertifikat. Anvisningen

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker Maj 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Industritekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Eksempler på udfyldelse af fejlregistreringsskema: (Se endvidere dette anneks side 4-5)

Eksempler på udfyldelse af fejlregistreringsskema: (Se endvidere dette anneks side 4-5) Side 1 : Fejlregistreringsskema UVE Dette Anneks har samme status som SBC 243 This Annex forms an integral part of SBC 243 Fejlregistreringsskema UVE Dette skema er et tilbud til svejseren, da der ikke

Læs mere

Uddannelsesordning for entreprenør- og. landbrugsmaskinuddannelsen

Uddannelsesordning for entreprenør- og. landbrugsmaskinuddannelsen Uddannelsesordning for entreprenør- og Udstedelsesdato: 28.03.2008 landbrugsmaskinuddannelsen Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 134 af 28/2/2008 om uddannelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 99 af 29/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-802-0067 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet og KSO ordningen Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima KSO ordningen 2011 Hovedoversigt for indlæg Hvad er KSO ordningen i dag Status for ordningen

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU EUD og EUX Januar 2016

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU EUD og EUX Januar 2016 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU EUD og EUX Januar 2016 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1638 af 15/12/2015

Læs mere

Bestået/ikke bestået. Bevis udstedes. Bestået/ikke bestået. Bestået/ikke bestået

Bestået/ikke bestået. Bevis udstedes. Bestået/ikke bestået. Bestået/ikke bestået BEDØMMELSESPLAN MATEMATIK NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE Som en del af grundforløbet i indgangen Dyr, planter og natur, tilbydes eleven at gå til eksamen i matematik på et F-niveau. I grundforløbet, indenfor

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING TAG DIT AMU KURSUS I SLAGELSE Metalsvejsning Svejsning er et stort og spændende arbejdsområde inden for metalindustrien, og efterspørgslen efter kvalificerede svejsere er stor.

Læs mere

Svendeprøvevejledning produktør

Svendeprøvevejledning produktør Svendeprøvevejledning produktør (Censorvejledning) August 2011 Formål med vejledningen... 3 Retningslinjer for den praktiske prøve... 4 Dagens forløb... 4 Trækning af to opgaver samt forberedelse... 5

Læs mere

Overdommere i Dansk Svømmeunion

Overdommere i Dansk Svømmeunion Overdommere i Dansk Svømmeunion 1. Dokumentets Omfang 1 1.1 Definitioner 1 2. Overdommer Kategorier 1 2.1 Danske Kategorier 1 2.2 FINA Overdommere og Startere 3 3. Særlige Kvalifikationskrav til Overdommere

Læs mere

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef HR Udvikling

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1202 af 14. november 2014, som ændret ved lov nr. 129 af 16. februar 2016, fastsættes:

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1202 af 14. november 2014, som ændret ved lov nr. 129 af 16. februar 2016, fastsættes: BEK nr 882 af 28/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1600757 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1

Bilag til lokal undervisningsplan GF1. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF1 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3 4 PRØVERS

Læs mere

Vagtpost Grunduddannelse

Vagtpost Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse i uddannelsen...2 3.1 Uddannelse...2 3.2 Helbredskrav...2 4 Vurdering

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 488 af 21/04/2015 om uddannelsen til

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse Kølemontørcertifikat Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for receptionistuddannelsen. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende eksamen (Svendeprøven) Projektopgaven Skriftlig prøve Mundtlig prøve Side 4 Bedømmelsesplan

Læs mere

Censorvejledning for. Teknisk designer

Censorvejledning for. Teknisk designer Juli 2013 Censorvejledning for Teknisk designer Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk 2 Generel vejledning 3 Indledning 3 Censorerne 3 Honorarregler

Læs mere

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Generel vejledning til prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Indhold Skriftlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Mundtlige prøver ved Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens... 2 Tilhørere... 2 I øvrigt... 3 Bachelor... 3 Retningslinjer for individuel

Læs mere

Vagtpost Grunduddannelse

Vagtpost Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse i uddannelsen...2 3.1 Uddannelse...2 3.2 Helbredskrav...2 4 Vurdering

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING EPOXY POLYESTER 14-15

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING EPOXY POLYESTER 14-15 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING 10-11 EPOXY 12-13 POLYESTER 14-15 ERHVERVSUDD. TIL PLASTMAGER 16-22 Har du job i plastbranchen? Eller tænker du på

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler

Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Uddannelsesordning for uddannelsen til Overfladebehandler Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen P17 møde den 19. juni 2018 hos: UPONOR, Middelfart Deltagere: - Karsten Høllund (KH) (Formand) - Morten Christensen (MC) (Næstformand) - Jørgen Hagelund (JH) - Jørgen Bo Nielsen (JBN) - Jesper Knudsen

Læs mere

Oversættelse af den færøske bekendtgørelse om SOSU-uddannelser, nov 2009.

Oversættelse af den færøske bekendtgørelse om SOSU-uddannelser, nov 2009. Oversættelse af den færøske bekendtgørelse om SOSU-uddannelser, nov 2009. BEKENDTGØRELSE NR. 92 AF 1. NOVEMBER 2008 OM SUNDHEDSHJÆLPER- OG SUNDHEDSASSISTENTUDDANNELSER. I medfør af 8, stk. 1, 12, stk.

Læs mere

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup FI0612 Vedtægter Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup Tlf.: 72 20 25 50 fjr-ordning@teknologisk.dk www.fjr-ordning.dk

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til CNC Tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til CNC Tekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til CNC Tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 15.07.2015 Udstedt af det faglige udvalg for [uddannelse] i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen til [uddannelsens

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til:

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til: Klage- og ankeregler Regelgrundlaget for klager og anker over diverse prøveformer, er fastsat i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse nr. 1016 af 24/08/2010 om prøver og eksamen i erhvervsrettede

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for ernæringsassistentuddannelsen. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende eksamen (Svendeprøven) Svendeprøveopgaven Den Selvvalgte opgave Den bundne opgave

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg...

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg... Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på køleanlæg SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3 Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 19. december 2015. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. 11. december 2015. Nr. 1698. Lovtidende A 2015 Udgivet den 19. december 2015 11. december 2015. Nr. 1698. Bekendtgørelse for Grønland om lodsning m.v. I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU

Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU Ramme for afsluttende prøve for grundforløbet SOSU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 439 af 29/04/2013 af lov om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed.

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed. Juni 2011 Skuemestervejledning Entreprenørmaskinmekaniker Landbrugsmaskinmekaniker Personliftmekaniker Landbrugssmed Materielmekaniker Kranmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline pc-supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline pc-supporter Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. 07. 2013 Frontline pc-supporter Udstedt af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 372 af 15. april 2013 om uddannelserne

Læs mere

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 2015. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter.

Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 2015. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. Bedømmelsesplan for den afsluttende eksamen for gastronomassistenter. 1 Indholdsfortegnelse Side 3 Den afsluttende prøve Projektopgave Side 4 Praktisk bedømmelse Hygiejne og kvalitetssikring Planlægning

Læs mere

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 KURSER 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen på TEC Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 I dette katalog finder du en oversigt over kurser- og efteruddannelsesmuligheder inden for de fagområder,

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING INDEN KURSETS START Der vil blive foretaget en individuel visitation, så indplaceringen i et forløb bliver så korrekt som muligt. EFTER ENDT KURSUSFORLØB Efter kursusforløbet, kan

Læs mere

Brandbeskyttelse af bærende stålkonstruktioner

Brandbeskyttelse af bærende stålkonstruktioner MK 6.00/017 8. udgave Januar 2014 Brandbeskyttelse af bærende stålkonstruktioner MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax

Læs mere

Udkast til Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Udkast til Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Undervisningsministeriet den 31. august 2007 Sagsnr.: 108.534.021 1 Udkast til Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: Udkast Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1 2013 Hold TG-1 Fredag 23-08-2013 Kl. 16.00 21.00 Fælles teori Lørdag 24-08-2013 Kl. 12.30 14.00 Fælles teori Lørdag 31-08-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori Søndag 01-09-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål Energisyn i store virksomheder. Spørgsmål: Hvornår er en virksomhed omfattet af reglerne om energisyn?

Oftest stillede spørgsmål Energisyn i store virksomheder. Spørgsmål: Hvornår er en virksomhed omfattet af reglerne om energisyn? Oftest stillede spørgsmål Energisyn i store virksomheder Omfattet af regler om energisyn eller ej Spørgsmål: Hvornår er en virksomhed omfattet af reglerne om energisyn? Svar: En virksomhed er omfattet

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014 Beklædnings klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Lokal undervisningsplan

Lokal undervisningsplan Lokal undervisningsplan Håndværk og teknik Hovedforløb Smed Klejnsmed/Plade og konstruktionssmed Silkeborg Tekniske Skole August 2006 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Overordnede

Læs mere

RESUME FRA MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR SVEJSE- STØBERI- OG SKIBSBYGNINGSINDUSTRI AFHOLDT DEN 14. APRIL 2011 KL. 9

RESUME FRA MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR SVEJSE- STØBERI- OG SKIBSBYGNINGSINDUSTRI AFHOLDT DEN 14. APRIL 2011 KL. 9 Kbh. 5. maj 2011 JBN RESUME FRA MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR SVEJSE- STØBERI- OG SKIBSBYGNINGSINDUSTRI AFHOLDT DEN 14. APRIL 2011 KL. 9.00 BLADT INDUSTRIES, NØRREDYBET 1, AALBORG ØST Ved mødet deltog: Claus

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser November 2010 Skuemestervejledning Klejnsmed Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik Svejser Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation

Læs mere

Skuemestervejledning. Beslagsmedeuddannelsen. Marts 2013. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V

Skuemestervejledning. Beslagsmedeuddannelsen. Marts 2013. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V Marts 2013 Skuemestervejledning Beslagsmedeuddannelsen Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning... 3 Indledning... 3 Skuemestrene...

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand I medfør af 28, stk. 2, 31, stk. 1, og 31 A, stk. 1, i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1185 af 14. oktober 2010,

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og ByggestyrelsenErhvervs- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for

Læs mere

Udfyldende regler på matematik

Udfyldende regler på matematik Studienævnet for matematik 4. september 2008 Udfyldende regler på matematik Studienævnet udarbejder en række udfyldende regler der uddyber og supplerer studieordningens bestemmelser. De udfyldende regler

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Laboratorietandtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. august 2011 Laboratorietandtekniker Udstedt af Tandteknikerfagets Faglige Udvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 857 af 11/07/2011 Bekendtgørelse

Læs mere

giver dig blandt andet: Indsigt i den nyeste didaktiske forskning Færdigheder i supervision og vejledning

giver dig blandt andet: Indsigt i den nyeste didaktiske forskning Færdigheder i supervision og vejledning giver dig blandt andet: Indsigt i den nyeste didaktiske forskning Færdigheder i supervision og vejledning Professionelt overblik og fagligt overskud i arbejdet Formel og reel kompetence som praktiklærer

Læs mere

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Gyldighed... 2 2 Kategorier... 2 3 Mål... 2 3.1 Efteruddannelse... 2 3.2 Prøve... 2 4 Generelle forhold vedrørende gennemførelsen af kurserne... 2 4.1 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243.

Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243. Forretningsorden for P17: Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243. 1. Udvalgets nedsættelse P17 er nedsat af Dansk Standards direktion. P17 har indstillet

Læs mere

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold.

Institutionen kan dispensere fra den fastsatte frist, jf. stk. 1, når det er begrundet i usædvanlige forhold. Eksamensordning for Københavns Erhvervsakademi Bygningskonstruktører, byggeteknikere, kort- og landmålingsteknikere, produktionsteknologer, installatører, automationsteknologer og energiteknologer Tilmelding

Læs mere

Isoleret sektion. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen bliver vand- og tryktæt.

Isoleret sektion. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen bliver vand- og tryktæt. Sektionsskorsten anvendes til alle former for kedler og fastbrændselfyr. Konstruktionen sikrer et professionelt resultat, der holder mange år fremover. Skorstenen kan tilføjes kondens-pakning, så løsningen

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse....2 Personprofil.... Helbredskrav... Vurdering

Læs mere

D.O. I \ august 2015 6.4. Kørekortskrav

D.O. I \ august 2015 6.4. Kørekortskrav Kørekortskrav Færdselsloven Lov nr 154 af 18/02/2015 59, stk. 1 og 2, affattes således:»kørekort udstedes med en gyldighedstid på 15 år, dog højst indtil den pågældende er fyldt 75 år. Stk. 2. Justitsministeren

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring og salg af byggevarer i kontakt. med drikkevand

Bekendtgørelse om markedsføring og salg af byggevarer i kontakt. med drikkevand Bekendtgørelse om markedsføring og salg af byggevarer i kontakt med drikkevand I medfør af 28, stk. 2, 30, stk. 2, 31, stk. 1, og 31 A, stk. 1, i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1185 af 14. oktober

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1.

Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 1. 1. Indholdsfortegnelse 2. Salling Plast AS 3. Ordliste 4. Muffer 4.1. Lige muffer 4.1.1. Krympemuffe 4.1.2. Svejsemuffe 4.1.3. Oval krympemuffe 4.1.4. Skydemuffe 4.2. Reduktionsmuffer

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til produktør BEK nr 436 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.38T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 255 af

Læs mere

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager Medlemmer af P16 København den 25. februar 2014 Resume af møde i P16 Certificeringsudvalget for stålsvejsning afholdt den 24. februar 2014. 10.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, lilla mødelokale

Læs mere

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING Til udvalgsmødet foreslås følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for følgende rammer: 1 Gyldighed

Læs mere

Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen

Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen Uddannelsesordning for film- og tv-produktionsuddannelsen Udstedt af det faglige udvalg for Film og tv produktionsuddannelsen den 28. marts 2008 i henhold til bekendtgørelse nr. 137 om uddannelserne i

Læs mere

Pædagogisk Diplomuddannelse (PD) Modulvejledning Social inklusion. Social inklusion

Pædagogisk Diplomuddannelse (PD) Modulvejledning Social inklusion. Social inklusion PD studieordning, 1.8. 2014 Vejledning for modulet Et modul fra PD i Pædagogisk og socialpædagogisk arbejde Februar 2015-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet på PD i Pædagogisk og socialpædagogisk

Læs mere

Skriftsprogsvanskeligheder 0.-10. klasse

Skriftsprogsvanskeligheder 0.-10. klasse PD studieordning, 1.8. 2014 Vejledning for modulet Pædagogisk Diplomuddannelse (PD) Skriftsprogsvanskeligheder 0.-10. klasse Et modul fra PD i Læsevejledning i grundskolen Februar 2015-1 - 1. Indledning

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Web-integrator

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Web-integrator Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Web-integrator Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/4/2013 om uddannelserne i

Læs mere

CERTIFIKATER PÅ GF 2

CERTIFIKATER PÅ GF 2 AGROSKOLEN CERTIFIKATER PÅ GF 2 Som en del af de 12 ugers undervisning i det uddannelsesspecifikke fag (landbrugsfagene), hører certifikat undervisningen. Her finder du alle de informationer, om udstedelse

Læs mere

Grundforløb Uddannelsesrelateret Smedefag

Grundforløb Uddannelsesrelateret Smedefag Undervisningsplan for Vejle Tekniske Skole/Grindsted Tekniske Skole Uddannelsesrelateret Smedefag Dækker følgende uddannelser: Klejnsmed Plade- og konstruktion smed Bygnings og landbrug smed Aluminium

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-156-0017 Dok.: KFC40085 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 391 af 9. april

Læs mere

plast mager uddannelsen

plast mager uddannelsen plast mager uddannelsen Hvad er en plastmager? E n plastmager er en håndværker, som arbejder med store computerstyrede maskiner og robotter for at fremstille produkter i plast. Produkterne kan være alt

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere