Skatteudvalget L Bilag 2 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget L 205 - Bilag 2 Offentligt"

Transkript

1 Skatteudvalget L Bilag 2 Offentligt Skatteministeriet, den 21. april 2009 Høringssvar og kommentarer hertil Organisationer Bemærkninger i høringssvar Kommentarer til bemærkninger Advokatsamfundet Bemærkningerne er af lovteknisk Ingen. karakter. Dansk Automobilforhandler Forening (DAF) D A F støtter, at nye varebiler beskattes efter brændstofforbrug frem for efter vægt. Dansk Bilforhandler Union Foreningen foreslår, at privatbenyttelsestillægget aftrappes successivt med bilens værdi, f.eks. over 5-8 år til en minimumsværdi på 25 pct. af den oprindelige afgift. Foreningen begrunder forslag med, at der er alvorlige problemer med at få omsat brugte varebiler til private på grund af den nuværende faste privatanvendelsesafgift, som køberne sammenholder med merudgiften til de små og miljørigtige personbiler, som kan erhverves på markedet. Da eksportmulighederne for tidligere virksomhedsejede gulpladebiler samtidig er begrænset, vil de oprindelige ejeres (virksomhedernes) værditab kunne modvirkes gennem en successiv nedsættelse af privatanvendelsesafgiften i relation til gulpladebilens alder (og dermed slid). Dansk Bilforhandler Union støtter som udgangspunkt en lovgivning, der har til hensigt at fremme en udvikling, der reducerer køretøjernes miljøbelastning gennem en miljøorienteret bilbeskatning. Unionen finder imidlertid ethvert lovgivningsmæssigt tiltag, som har tilbagevirkende kraft, helt uacceptabelt. Forslaget om et partikeludledningstillæg er et sådan tiltag. Union finder det dybt uacceptabelt, at hverken branchen eller forbrugerne kan disponere i tillid til den lovgivning, som er gældende på det tidspunkt, hvor handlen indgås. Alle lovgivningsmæssige tiltag i forhold til bilbeskatningen skal altid ske fremadrettet. Større ændringer skal ske Følges foreningens forslag, øges bestanden af ældre varebiler yderligere, til skade for miljøet. Erhvervslivet har i dag gode muligheder for skattemæssigt at afskrive på varebiler. Forslaget kan derfor ikke imødekommes. Der er ikke tale om lovgivning med tilbagevirkende kraft. De skatter, der foreslås, pålægges alene fremover og først fra den 1. januar 2010.

2 DanskLimousineService Dansk Taxa Råd gradvist over en længere tidshorisont. Dette vil ikke forhindre, at de miljømæssige mål nås, men det vil sikre, at personer og erhverv kan nå at følge med i en gradvis udfasning af de mest miljøbelastende køretøjer. DanskLimousineService ønsker de gældende regler for registreringsafgift af limousiner videreført uændret. Dansk Taxa Råd er positivt indstillet til miljø- og energikrav til taxier og støtter skatteaftalens intentioner om at fremme grøn, miljøvenlig taxikørsel. Men rådet mener, at lovforslget har en række negative konsekvenser. Rådet anfører, at i mange tilfælde er en miljøvenlig bil ikke lig en billig bil. Typisk starter de fleste teknologier med at blive indført i de dyrere biler, hvorefter de langsomt «siver» ned i billigere biler. Rådet anfører, at bundgrænsen på kr. vil ramme kørsel med skolebørn samt handicap- og ældrekørsel, der typisk sker med køretøjer, der er dyrere end almindelige taxier. Rådet mener derfor, og for ikke at straffe køb af grønnere og mere sikre taxier, at bundgrænsen bør hæves. Rådet savner incitamenter til at vælge grønne taxier. Rådet foreslår, at bundgrænsen førhøjes, hvis der vælges de mest energivenlige biler på markedet (energiklasse A eller B), eller biler, der udleder så få skadelige partikelr som muligt (euronorm 6). Rådet antager, i relation til kravet om at taxameterattest og kørebog, jf. 6 b, stk. 4, at registrering, der sker elektronisk, er tilstrækkeligt. Som forslaget nu foreligger, stilles der ikke forslag om at ændre de gældende regler for registreringsafgift af limousiner. En bils miljøpåvirkning kan opgøres på flere måder. Måles på brændstofforbrug, er der inden for normalområdet en sammenhæng mellem pris og brændstofforbrug, således at en billigere og typisk lettere bil kører længere på literen end en dyrere og typisk tungere bil. Men naturligvis kan der med øgede omkostninger udvikles brændstoføkonomiske tunge biler. Lovforslaget er rettet mod almindeligt forekomne biler. Bundgrænsen på kr. er valgt efter den normale pris for en bil, der kan bruges som taxa. De foreslåede regler giver først en højere registrerigsafgift end i dag for personbiler, der inkl. registreringsafgifrt koster mere end omkring kr. Det anses for muligt at finde køretøjer, der er egnede til handicap- eller ældrekørsel til denne pris. I øvrigt gælder der særlige regler om registreringsafgift af køretøjer, der er indrettet til befordring af mere end 9 personer, føreren medregnet. Hvis der skulle tages hensyn til, at taxikørsel kan ske med forskellige biltyper eller udstyrsvarianter, skulle der arbejdes med en bundgrænse for hver af disse. Det er ikke hensigtsmæssigt. Det er herudover Skatteministeriets opfattelse, at de nævnte køretøjer ikke er dyrere end almindelige taxiaer. Elektronisk registrerig, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, opfylder som udgangspunkt kravene.

3 De Danske Bilimportører DBI kritiserer den korte høringsfrist Efter DBIs opfattelse vil lovforslaget kun i et ekstremt begrænset omfang bidrage til at opnå målsætningen om en mere klimaog miljøvenlig bilpark i Danmark. Forslaget er for uambitiøst og tager ikke hånd om de meget relevante udfordringer, med nedbringelse af CO2-udslippet fra vejtransporten. Det kræver en afvikling af den nuværende værdibaserede registreringsafgift til fordel for et mere klimaorienteret afgiftssystem. En sådan omlægning kan gennemføres uden at skade statens provenu fra bilafgifterne. DBI bemærker, at regeringen ved flere lejligheder har garanteret, at det ikke samlet set skal være dyrere at være bilist. Med nærværende forslag øges den samlede beskatning og en meget stor gruppe af bilister vil på baggrund af dette lovforslag opleve en forøgelse af deres omkostninger. Forslagene om et partikeludledningstillæg og om at opkræve brændstofforbrugsafgift af nye varebiler giver på kort sigt alvorlige problemer for autobranchen. Bilimportører har disponeret i henhold til den gældende lovgivning. De har bestilt, købt, betalt og lagerført for lang tid siden, hvorfor en forhøjelse af afgiften reelt er en afgiftsændring med tilbagevirkende kraft. For så vidt angår skæringsdagen den 18. marts 2009 for nye varebiler, opfordrer DBI til, at ændringerne først kommer til at gælde for varebiler solgt efter den DBI deler til fulde regeringens ambition om at forbedre taxaers brændstoføkonomi. Imidlertid er forslaget om en ændring af regler vedr. registreringsafgift ikke hensigtsmæssigt i forhold til opfyldelsen af denne målsætning. Forslaget bygger grundlæggende på en fejlagtig præmis om en sammenhæng mellem værdi af bilen og bilens miljøegenskaber. Det er netop erfaringen fra personbilsmarkedet, hvor de mest miljø- og klimavenlige biler ikke kan sælges i Danmark grundet den meget høje registreringsafgift. Det har været nødvendigt med en kort høringsfrist, hvis skattereformens lovforslag skal kunne fremsættes i april måned Det fremgår af aftalen om skatteomlægningen, at der i 2015 indføres kørselafgift, og at provenuet herfra skal bruges til nedbringelse af registreringsafgiften. Generelt bliver køb af en bil hermed billigere, mens brugen bliver dyrere. Grønne ændringer i provenuet fra bilbeskatningen i Forårspakke 2.0. bruges til at reducere skatten på arbejdsindkomst. Der henvises til kommentaren ovenfor til bemærkningerne fra Dansk Bilforhandler Union. Udgiften til vægtafgift af varebiler er generelt lavere end den kommende udgift til brændstofforbrugsafgift af nye biler. Det er nødvendigt med denne skæringsdato for at undgå hamstring og dermed udsætte miljøvirkningerne af ændringerne. Der henvises til kommentaren ovenfor til bemærkningerne fra Dansk Taxi Råd om sammenhængen mellem et køretøjs pris og miljøegenskaber.

4 Dansk Transport og Logistik (DTL) Dansk Erhverv Erhvervs- og Selskabsstyrelsen - Center for Kvalitet i Erhvervsreguleringen FDM DBI sammenfatter lovforslagets uhensigtsmæssigheder således: Konkurrenceforvridning af markedet. Prisen bliver afgørende ikke miljøet. Staten risikerer provenutab. Ældre, mindre miljøvenlig og mindre sikker hyrevognspark. DTL udtrykker stor utilfredshed med, at transporterhvervet rammes så hårdt, som tilfældet er med en ekstrabeskatning på 1,4 mia. kr. årligt. DTL er uforstående over for det ekstraprovenu på 500 mio. kr. fra lastbiler, som nu er en del af finansieringen af lovforslaget om personskattelettelser. DTL har noteret sig et endnu højre tal for provenuet, nemlig at den umiddelbare provenuvirkning skulle være 630 mio. kr. Ud over, at der er tale om et løftebrud, peges på, at samfundet hverken har økonomisk eller miljømæssig gevinst ved at beskatte de danske transportvirksomheder yderligere. Varerne skal jo bringes ud alligevel, så det har ingen såkaldt grøn effekt at beskatte lastbiler pr. kørt kilometer. Dansk Erhverv fremhæver i supplerende høringssvar, at der ønskes en omlægning af den nuværende vejbenyttelsesafgift til kørselsafgifter, der er provenuneutral for transporterhvervet. Lovforslaget forventes på nuværende tidspunkt at resultere i et administrativt tidsforbrug for virksomhederne på mindre end 100 timer årligt på samfundsniveau. FDM s bemærkninger er centreret om forslaget om partikeludledningstillægget på kr. årligt, jf. 3 b i brændstofforbrugsafgiftsloven, som affattet ved 1, nr. 6. FDM ser gerne en ændring af det danske bilafgiftssystem i en retning, der i højere grad fremmer energirigtige og mere miljøvenlige biler. Men de danske bilafgifter er blandt verdens højeste. Derfor er foreningen imod enhver form for øgede bilafgifter. Foreningen anfører, at for mange familier er bilen, næst efter boligen, den største investering. Derfor har politikere og Erhvervene som helhed altså ikke kun transporterhvervene får en umiddelbar merbelastning på ca. 750 mio. kr. opgjort som årlig varig virkning ved dette lovforslag. Hertil kommer som nævnt af DTL et merprovenu på 500 mio. kr. årligt fra kørselsafgifter på lastbiler fra Beløbet er korrigeret for tilbageløb fra andre skatter og afgifter og udgør før denne korrektion 630 mio. kr. årligt. Kørselsafgifter fra lastbiler er ikke omfattet af lovforslaget, men indgår som en del af aftalen om en skattereform til finansiering af personskattelettelser. Erhvervene og herunder transporterhvervet forudsættes således at bidrage til reduktionen af den nuværende høje marginal beskatning af personlige indkomster. Der henvises til kommentarerne ovenfor til høringssvaret fra DTL. Ingen. Der henvises til kommentaren ovenfor til bemærkningerne fra Dansk Bilforhandler Union.

5 myndigheder et særligt ansvar for ikke at lave afgiftsændringer, der grundlæggende ændrer de økonomiske forudsætninger, som eksisterende bilejere har truffet deres valg på grundlag af. Foreningen anfører, at tillægget er begrundet med, at tillægget vil tilskynde ejerne til enten at eftermontere et partikelfilter eller til at købe en bil med filter. Foreningen er af den opfattelse, at denne hensigt er urealistisk at opnå med et tillæg på kr. årligt. Med henvisning til erfaringer fra Tyskland vurderer foreningen, at det økonomiske incitament til at foretage eftermontering af et partikelfilter er for svagt. Foreningen anfører, at antallet af dieseldrevne personbiler er steget markant de seneste år. Derfor er det ubegrundet at antage, at ejerne vil udfase relativt nye biler og købe helt nye på grund af en afgiftsforhøjelse på kr. årligt. Efter foreningens vurdering har forslaget om et partikeludledningstillæg kun en fiskal effekt. Foreningen anfører, at den partikelforurening, der kommer fra dieselbiler, kun udgør omkring 3,7 pct. af den samlede partikelforurening. Efter forslaget forventes et provenu på 350 mio. kr. årligt fra partikeludledningstillægget og en partikelreduktion på pct. fra dieseldrevne personbiler. Det svarer til en udgift på mellem 23 og 35 mio. kr. pr. reduceret ton partikeludledning og er uforholdsmæssigt dyrt. Det er rigtigt, at det foreslåede partikeludledningstillæg på kr. årligt ikke er et stærkt økonomisk incitament, set i forhold til dagens pris for et få eftermonteret et partikelfilter, eller prisen for et udskifte en nyere brugt dieselbil uden filter med en ny dieselbil med filter. Ønsket har på den ene side været at tilskynde til mere miljøvenlige biler. På den anden side har ønsket været ikke at belaste bilejernes økonomi væsentligt. Det skal bemærkes, at forøgelsen af beskatningen reduceres over tid i takt med, at ældre biler uden partikelfilter udfases. Den årlige varige provenueffekt er derfor kun 35 mio. kr., mens den samlede effekt på udledningen af partikler forventes at udgøre tons i alt. Tillægget vil utvivlsomt have en miljøvenlig effekt. Men vurderingen af effektens omfang kan naturligvis diskuteres. Der vil ud fra økonomiske argumenter blive tale om en vis fremskyndelse af udfasningen af ældre dieselpersonbiler, samt for nyere biler i visse tilfælde eftermontering af partikelfilter. Desuden vil partikeludledningstillægget give et yderligere incitament ved valg af nye dieselbil til at vælge en variant med partikelfilter. Det er rigtigt, at partikelforureningen fra dieselbiler kun udgør en mindre del af den samlede partikelforurening. Men miljøministeren arbejder eksempelvis på en reduktion af partikeludledningen fra brændeovne. Foreningen konstaterer, at lastbiler og eksisterende varebiler ikke er omfattet af tillægget. Foreningen anfører, at hvis det er en reel målsætning at reducere trafikkens udledning af partikler, bør der, ligesom i Lastbiler er styret af andre regler, herunder reglerne om miljøzoner. Hovedformålet med skattereformen er at sænke skatten på arbejdsindkomst. Provenuet fra partikeludledningstillægget bruges hertil. Dermed får bilejerne bedre

6 Foreningen Danske Revisorer Håndværksrådet Tyskland, ydes et tilskud til eftermontering af partikelfiltre. Foreningen anfører, med henvisning til 3 b, stk. 2, hvorefter et eftermonteret partikelfilter væsentligt skal reducere motorens emission af partikler, at den ser frem til en præcisering heraf fra Færdselsstyrelsen. Foreningen anfører, med henvisning til ikrafttrædelsesbestemmelsen i 6, stk. 4, at det virker urimeligt, at bilejerne skal dokumentere over for SKAT, at bilen har et partikelfilter, for at blive fritaget for tillægget. Ingen. Håndværksrådet er principielt tilhængere af en omlægning af vægt- og udligningsafgiften til en brændstofforbrugsafgift. Det vil dog ramme brugere af varevogne meget hårdt, at der anvendes de samme satser som for personbiler. En typisk varevogn med en tilladt totalvægt på 3,0 3,5 tons kører sjældent mere end km literen. De gældende satser for personbiler tager udgangspunkt i væsentligt lettere køretøjer, som kører længere på literen. Det vil udløse en uforholdsmæssigt stor ekstraafgift på varebiler, at der anvendes de samme satser. råd til at anskaffe biler med partikelfilter. Færdselsstyrelsen arbejde herpå. Det er et spørgsmål om at få fastlagt, hvad der er teknisk muligt. Efter bemærkningerne til 6, stk. 4, har myndighederne ikke et fuldstændigt register over dieselbiler med partikelfilter. Derfor vil det kunne forekomme, at der udsendes opkrævning af partikeludledningstillæg for biler med partikelfilter. I disse forhåbentlig få tilfælde må bilens ejer rette henvendelse til SKAT og bevise, at bilen har et effektivt partikelfilter. Ingen. Det er rigtig, at den løbende afgift efter energieffektivitet og dermed CO 2 - udledning for personbiler gennemgående er højere end den vægtafgift, der efter gældende regler betales som løbende afgift for varebiler. Dette skyldes kun i mindre grad, at varebiler gennemgående bruger mere brændstof pr. kørt kilometer, og i langt højere grad, at varebiler typisk er dieseldrevne og at den gældende udligningsafgift for dieseldrevne varebiler er langt lavere end den, der gælder for dieseldrevne personbiler, og langt lavere end den besparelse i brændstofafgift, som udligningsafgiften skal udligne. Kører en konkret dieseldrevet varebil med en tilladt totalvægt på kg 12,8 km pr. liter diesel, betales efter gældende regler en udligningsafgift på kr. Efter de fremtidige regler vil der for samme bil blive opkrævet en udligningsafgift på kr. En varebil, der kører 12,8 km pr. liter diesel vil med en årskørsel på km skulle tanke godt 1560 liter diesel årligt. En benzindrevet bil med samme energiforbrug vil skulle tanke hen ved liter benzin. Samtidigt udgør afgiften af diesel 2,85 kr. pr. liter, mens afgiften af benzin er hen ved 4,18 kr. pr. liter. På den måde bliver den samlede brændstofafgift godt lavere for den dieseldrevne bil.

7 Der henvises i øvrigt til lovforslagets almindelige bemærkninger afsnit 3.2 og den der omtalte reduktion af den skatteudgift, der følger af den gældende udligningsafgift. ITD International Transport Danmark Motorhistorisk Samråd Håndværksrådet har svært ved at se logikken bag indførelsen af et tillæg for dieselbiler uden partikelfilter uden samtidig at give afgiftslempelser eller på anden måde give tilskyndelser til at købe en bil med partikelfilter eller at få eftermonteret et partikelfilter. Det er stok uden gulerod og vil ikke have den incitamentsskabende effekt, som der forventes i lovforslaget. En bedre løsning ville være at give et fradrag i registreringsafgiften til biler med partikelfilter installeret, så det ikke koster ekstra for bilkøberne samt et fradrag i vægtafgiften til bilejere, som eftermonterer partikelfilter, for at give et øget incitament til at foretage den store investering det udgør. ITD tilslutter sig bemærkningerne fra De Danske Bilimportører. Motorhistorisk Samråd kan tilslutte sig formålet, at skabe en mere miljøorienteret bilbeskatning. Hovedformålet med skattereformen er at sænke skatten på arbejdsindkomst. Provenuet fra partikeludledningstillægget bruges hertil. Dermed får bilejerne bedre råd til at anskaffe biler med partikelfilter. Der gives allerede i dag et samlet nedslag på kr. i registreringsafgiften, hvis en dieselbil er udstyret med et partikelfilter. Der henvises til kommentaren ovenfor. Kun forslaget om et partikeludledningstillæg berører veterankøretøjer. Men rådet gør opmærksom på, at forslaget vil ramme de historiske køretøjer uforholdsmæssigt hårdt. Rådet anfører, at brugen af veterankøretøjer er meget begrænset, hvorfor veterankøretøjers beslastning af miljøet er særdeles beskedent. SKAT Ingen. Ingen. Ligesom andre løbende bilafgift, belastes veterankøretøjer kun med 1/4 af tillægget. Forslaget kan således ikke med rette siges at ramme veterankøretøjerne hårdt.

2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016. Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016. Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2008/1 LSF 205 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2009-511-0035 Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love O:\Skatteministeriet\Lovforslag\7737\Dokumenter\7737.fm 21-4-9 13:21 k7 KFR Lovforslag nr. L 2 Folketinget 28-9 Fremsat den 22. april 29 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009

Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009 Skatteministeriet J. nr. 2009-511-0035 Den 20. marts 2009 Udkast Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, registreringsafgiftsloven, vægtafgiftsloven, lov nr. 1337 af 19. december 2008

Læs mere

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven. Skatteudvalget L 217 - Svar på Spørgsmål 27 Offentligt J.nr. 2007-511-0088 Dato: 15. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 217- Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

Læs mere

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013

Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 August 2014 3 Udvikling i nye bilers brændstofforbrug 2013 Forord Forord Trafikstyrelsen monitorerer udviklingen af nyregistrerede bilers energiegenskaber.

Læs mere

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte

Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte Udvikling i nye bilers EUtypegodkendte forbrug Oktober 2015 3 brændstofforbrug 2014 Forord Indhold Forord 4 Udvikling i nye solgte biler 5 Energiklasser Udvikling af CO 2 -udledningen for nyregistrerede

Læs mere

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003

Nye danske personbilers CO 2. udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 Nye danske personbilers CO 2 udslip, energiklasse, brændstofforbrug, egenvægt, slagvolumen og motoreffekt, årgang 2003 August 2004 1 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København

Læs mere

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug

Maj 2010. Danske personbilers energiforbrug Maj 2010 Danske personbilers energiforbrug Danske personbilers energiforbrug Fossile brændstoffer, CO 2 -udledning hvordan hænger det sammen? Benzin og diesel er fossile brændstoffer. Brændstofferne er

Læs mere

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI

DI og bilafgifter. Michael Carlsen, DI 04 05 10 DI og bilafgifter Michael Carlsen, DI Omlægning af bilafgifter: Hvad ville regeringen i dec. 2008? " Regeringen vil fremsætte lovforslag i folketingssamlingen 2009-10 med henblik på at indføre

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven). Page 1 of 10 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 171 Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer m.v. (registreringsafgiftsloven).

Læs mere

Beskatning af varebiler under 4 tons! (gulpladebiler)

Beskatning af varebiler under 4 tons! (gulpladebiler) Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 103 Offentligt Til Folketingets Skatteudvalg Skatteminister Kristian Jensen 29.februar 2008 J.nr.57.015 / Vedr. Danmarks Automobilforhandler Forenings foretræde

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 L 43 Bilag 10. Offentligt. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31.

Skatteudvalget 2014-15 L 43 Bilag 10. Offentligt. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31. Skatteudvalget 2014-15 L 43 Bilag 10 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt 1. december 2014 J.nr. 14-4868763 Til Folketinget Udvalget

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 61 Bilag 10 Offentligt 16. december 2015 J.nr. 15-1604999 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 61 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

Strukturelt provenu fra registreringsafgiften

Strukturelt provenu fra registreringsafgiften Finansministeriet Skatteministeriet Strukturelt provenu fra registreringsafgiften Juni 14 Der er i de seneste år sket en forskydning af bilsalget mod mindre og mere brændstoføkonomiske biler. Det har,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-518-0139 Den Spørgsmål 153

Skatteministeriet J.nr. 2005-518-0139 Den Spørgsmål 153 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 153 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-518-0139 Den Spørgsmål 153 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.153

Læs mere

Krav til det offentliges indkøb af transport

Krav til det offentliges indkøb af transport Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 Fax 7221 8888 nfr@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk N O T A T J.nr. 20707- Dato 5. august 2013 Krav til det offentliges indkøb af transport

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 24 Folketinget 2009-10 Fremsat den 7. oktober 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven

Læs mere

Roadpricing - halvering af registreringsafgiften

Roadpricing - halvering af registreringsafgiften 1 Socialdemokraterne Analyse- og Informationsafdelingen Roadpricing - halvering af registreringsafgiften Massiv sænkning af registreringsafgiften for miljøvenlige biler med lavt CO2-udslip skal sikre hidtil

Læs mere

Christian Ege, formand, Det Økologiske Råd. Grøn skattereform RUC, 3.12.08. Det Økologiske Råd

Christian Ege, formand, Det Økologiske Råd. Grøn skattereform RUC, 3.12.08. Det Økologiske Råd , Grøn skattereform RUC, 3.12.08 Grundlæggende principper Grønne skatter er effektive til adfærdsændring Kan vi korrigere markedet? Forureneren-betaler-princippet, eksternaliteter Skal man kunne betale

Læs mere

Rådsmøde (Miljø) den 3. marts 2008

Rådsmøde (Miljø) den 3. marts 2008 Europaudvalget 2008 2856 - miljø Bilag 2 Offentligt KLIMA OG ENERGIMINISTERIET S AM L E N O T AT 21. februar 2008 Side 1/7 Rådsmøde (Miljø) den 3. marts 2008 Forslaget om fastsættelse af præstationsnormer

Læs mere

Hermed bekendtgøres lov om afgift efter brændstofforbrug m.v. for visse person- og varebiler (brændstofforbrugsafgiftsloven),

Hermed bekendtgøres lov om afgift efter brændstofforbrug m.v. for visse person- og varebiler (brændstofforbrugsafgiftsloven), LBK nr 40 af 16/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 14-0036162 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1503 af 23/12/2014 LOV

Læs mere

MERE MOBILITET MERE VÆKST LIBERAL ALLIANCES UDSPIL TIL VÆKSTFORHANDLINGERNE 2014

MERE MOBILITET MERE VÆKST LIBERAL ALLIANCES UDSPIL TIL VÆKSTFORHANDLINGERNE 2014 MERE MOBILITET MERE VÆKST LIBERAL ALLIANCES UDSPIL TIL VÆKSTFORHANDLINGERNE 2014 AFSKAF REGISTRERINGSAFGIFTEN SÆNK BENZIN- OG DIESELAFGIFTEN LAVERE ENERGIAFGIFTER BEDRE VILKÅR FOR TURISME AFGIFTER PÅ TYSK

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 107 Offentligt 19. marts 2015 J.nr. 14-4860304 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 107 af 3. november 2014 (alm.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 83 Bilag 5 Offentligt J.nr. 12-0236911 Dato: 23. november 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget L 83 - Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema vedrørende Forslag til lov

Læs mere

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier

Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier Skatteudvalget L 205 - Bilag 5 Offentligt Dansk Taxi Råd Dansk Taxi Råds holdninger til omlægningen af registreringsafgiften for taxier I skatteaftalen Forårspakke 2.0 Vækst, klima, lavere skat foreslås

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 385 Offentligt J.nr. 2007-518-0010 Dato: 28. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 385-388 af 14. september

Læs mere

vejen til en grøn BilPaRk DAnSK elbil AlliAnCE

vejen til en grøn BilPaRk DAnSK elbil AlliAnCE Vejen til en grøn bilpark dansk elbil alliance 1 En grøn forandring af bilparken Dansk Energi har skabt en grøn model for bilbeskatning, der baner vejen ud af olieafhængigheden og knækker biltransportens

Læs mere

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006

Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 Energiinformation om nye danske personbiler Udvikling 1998-2006 August 2007 Udgivet af: Færdselsstyrelsen Adelgade 13 Postboks 9039 1304 København K Udgivet august 2007 ISBN nr.: 87-90661-45-1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ikrafttrædelse for de forskellige Euro-normer samt planlagte revisioner fremgår af nedenstående tabel.

Ikrafttrædelse for de forskellige Euro-normer samt planlagte revisioner fremgår af nedenstående tabel. Europæiske udstødningsnormer for motorkøretøjer Civilingeniør Dorte Kubel, Miljøstyrelsen 1 Status for Euro-normer Euro-normer betegner de totalharmoniserede udstødningsnormer for motorer, der gælder i

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 176 af 29. februar (Alm. del). /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 176 af 29. februar (Alm. del). /Lene Skov Henningsen Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 176 Offentligt J.nr. 2008-518-0032 Dato: 11. marts 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 176 af 29. februar

Læs mere

Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om omlægning af bilafgifterne i Folketingets Skatteudvalg den 31.

Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om omlægning af bilafgifterne i Folketingets Skatteudvalg den 31. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 84 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om omlægning af bilafgifterne i

Læs mere

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig Skatteudvalget B 91 - på Spørgsmål 3 Offentligt J.nr. 2007-511-0087 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig bilbeskatning. Hermed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1) Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 188 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0045 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven) 1)

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 59 Offentligt Til Folketingets skatteudvalg Dok. ansvarlig: SJA Sekretær: Sagsnr.: s2014-305 Doknr.: d2014-17176-0.1 9. december 2014 Henvendelse til Skatteudvalget

Læs mere

Grundnotat. Skatteudvalget. SAU alm. del - Bilag 193 Offentligt. Notat. Skatteudvalget

Grundnotat. Skatteudvalget. SAU alm. del - Bilag 193 Offentligt. Notat. Skatteudvalget Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 193 Offentligt Notat Skatteudvalget 29. juni 2007 J.nr. 2007-241-0041 Grundnotat Vedrørende forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 2003/96/EF for så vidt

Læs mere

Grønne transportløsninger og det danske afgiftssystem

Grønne transportløsninger og det danske afgiftssystem Grønne transportløsninger og det danske afgiftssystem 13-12-2012 Holger Jensen, konsulent Hvorfor beskatter vi privatbilisme Historisk: Provenu Nu: Fremtiden: A.) Provenu B.) Adfærd Reducere CO2-udledning,

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Energikrav [km/l] Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780268 Fax 7262 6790 pda@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om

Læs mere

Lavere skat på arbejde. aftale mellem regeringen (Venstre og det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. 3. september 2007

Lavere skat på arbejde. aftale mellem regeringen (Venstre og det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. 3. september 2007 Lavere skat på arbejde aftale mellem regeringen (Venstre og det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti 3. september 2007 1 Lavere skat på arbejde aftale mellem regeringen (Venstre og det Konservative

Læs mere

pr. liter for dieselbiler.

pr. liter for dieselbiler. Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 83 Offentligt 6. november 2014 J.nr. 14-4481639 Samrådsspørgsmål B - SAU alm. del Samrådsspørgsmål B Er ministeren enig i, at den måde, bilafgifterne

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 38 Offentligt Skatteudvalget L 217 - Bilag 38 Offentligt Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven (Omlægning af bilbeskatningen for at mindske

Læs mere

En grøn reform af bilbeskatningen

En grøn reform af bilbeskatningen En grøn reform af bilbeskatningen DE DANSKE BILIMPORTØRER 2 Forord Danmark har en gammel bilpark med forældet teknologi, og det skyldes i høj grad registreringsafgiften. Registreringsafgiften sætter nemlig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v.

Forslag. Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. Lovforslag nr. L 43 Folketinget 2014-15 Fremsat den 30. oktober 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave

KørGrønt. Alt andet er helt sort. Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug. 4. udgave KørGrønt Alt andet er helt sort Spar op til 20 % på dit brændstofforbrug 4. udgave Spar op til 20 % på brændstoffet Sådan gør du Hver gang du tanker bilen, sender du en sms til 1230. Fylder du tanken helt

Læs mere

Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0)

Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0) Internt DI-notat Til: Fra: Tine Roed/Skat MISV/DI Transport Kopi: Dato: 24. marts 2009 DI-Sagsnr.: Vedr.: Kommentarer til forslag til lov om ændring af personskatteloven og andre love (Forårspakke 2.0)

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 93 af 30. november 2006. /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 93 af 30. november 2006. /Lene Skov Henningsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 93 Offentligt J.nr. 2006-518-0200 Dato: 19. December 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 93 af 30. november 2006. (Alm.

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 14-3881387

Skatteministeriet J. nr. 14-3881387 Skatteministeriet J. nr. 14-3881387 Forslag til Lov om ændring af momsloven, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love (Ophævelse af fradragsbegrænsningen for moms på hotelophold og harmonisering

Læs mere

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug

Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Spar op til 20% på dit brændstofforbrug Alt andet t er helt sor Spar op til 20 % på brændstoffet Der er masser af CO 2 og penge at spare ved at ændre sine kørevaner bare en lille smule. F.eks. stiger brændstofforbruget

Læs mere

I lovforslaget er det nævnt, at miljøministeren fastsætter nærmere regler

I lovforslaget er det nævnt, at miljøministeren fastsætter nærmere regler Bilag 1 Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøkontrollen NOTAT 14. juli 2006 Høringssvar om lovforslag om miljøzoner Journalnr. 001264-462209 Birte Busch Thomsen Miljøstyrelsen har den 28. juni 2006 fremsendt

Læs mere

Vedrørende L 217 Forslag om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven

Vedrørende L 217 Forslag om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven Miljøbevægelsen NOAH Nørrebrogade 39 2200 København N Tlf. 35361212 Fax. 35361217 noah@noah.dk www.noah.dk København 1. maj 2007 Skatteministeriet Folketingets Skatteudvalg Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag.

2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag. 2007/1 LSF 6 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2007-511-0011 Fremsat den 2. oktober 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen)

Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 5 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 15-2660247 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Forhøjelse af fradrag for passage af Storebæltsforbindelsen) 1 I ligningsloven,

Læs mere

Øget bilbeskatning indfrier ikke regeringens miljømål

Øget bilbeskatning indfrier ikke regeringens miljømål Af Analysechef Otto Brøns-Petersen Direkte telefon 20 92 84 40 Juni 2014 Den danske registreringsafgift er den højeste i den vestlige verden og indebærer allerede en meget kraftig tilskyndelse til at køre

Læs mere

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning

Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Bilers brændstofforbrug og CO2 udledning Center for Grøn Transport Et center i centret Ulrich Lopdrup Problemet! Transportens CO 2 Vejtransportens CO 2 udledning står for mere end 20 % af EU s totale CO

Læs mere

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007

Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Skatteudvalget L 217 - Bilag 4 Offentligt Foretræde for Skatteudvalget den 2. maj 2007 Kommentarer til forslag til omlægning af bilbeskatningen 1. Mangel på overgangsordninger Forslaget indeholder ikke

Læs mere

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug April 2011 3 Udvikling i danske personbilers Forord Forord Trafikstyrelsen har bl.a. til opgave at monitorere udviklingen i den danske personbilpark i

Læs mere

Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2006 2740 - Miljø Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om typegodkendelse af motorkøretøjer med hensyn til emissioner, om adgang

Læs mere

Forhøjelse af brændstofafgifter m. 40 øre pr. liter

Forhøjelse af brændstofafgifter m. 40 øre pr. liter Notat J.nr. 12-0173525 Forhøjelse af brændstofafgifter m. 40 øre pr. liter Miljø, Energi og Motor 1. Beskrivelse af virkemidlet Formålet med virkemidlet er at tilskyndelse til en ændret transportadfærd,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 62 af 11. januar 2008 (Alm. del - bilag 41). /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 62 af 11. januar 2008 (Alm. del - bilag 41). /Lene Skov Henningsen Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 62 Offentligt J.nr. 2008-518-0023 Dato: 15. januar 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål 62 af 11. januar 2008

Læs mere

Firehjulstrækkernes CO2 emissioner

Firehjulstrækkernes CO2 emissioner Firehjulstrækkernes CO2 emissioner Jørgen Jordal-Jørgensen, Cowi A/S Miljøprojekt Nr. 1156 2007 Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter

Læs mere

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 172 Bilag 1 Offentligt 28. februar 2018 J.nr. 2017-7983. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Pressemeddelelse. Vismandsrapport om energi- og klimapolitik, bilbeskatning samt affald

Pressemeddelelse. Vismandsrapport om energi- og klimapolitik, bilbeskatning samt affald Pressemeddelelse Vismandsrapport om energi- og klimapolitik, bilbeskatning samt affald Materialet er klausuleret til torsdag den 28. februar 2013 kl. 12 Vismændenes oplæg til mødet i Det Miljøøkonomiske

Læs mere

L 24 B Forslag til lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler og lov om

L 24 B Forslag til lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler og lov om Page 1 of 19 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 24 B Forslag til lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrug for visse personbiler og

Læs mere

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler

Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger Indkøb af busser og lastbiler November 2011 Udgivet af Trafikstyrelsen November 2011 Grafisk tilrettelæggelse: grafiliokus.dk 3 Anbefalinger indkøb af busser og lastbiler Anbefalinger til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven, lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. og registreringsafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven, lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. og registreringsafgiftsloven Lovforslag nr. L 22 Folketinget 2008-09 Fremsat den 8. oktober 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. og registreringsafgiftsloven

Læs mere

E-mobilitet Køreplan 2020

E-mobilitet Køreplan 2020 E-mobilitet Køreplan 2020 Segmenteret markedstilgang er nøglen til effektiv udbredelse af elbiler Oktober, 2012 Det gælder ikke om at løse 2015 eller 2020 udfordringerne nu Det gælder om at løse udfordringerne

Læs mere

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 61 Folketinget 2015-16 Ændringsforslag stillet den 17. december 2015 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 96 Offentligt DACF 2016-02-01 Til Folketinget Skatteudvalget Kommentar til Skatteministeriets svar af 18. januar 2016, til Skatteudvalget omkring registreringsafgift

Læs mere

Afskaffelse af befordringsfradrag

Afskaffelse af befordringsfradrag Notat J.nr. 12-0173525 Miljø, Energi og Motor Afskaffelse af befordringsfradrag 1. Beskrivelse af virkemidlet Det nuværende befordringsfradrag reducerer omkostningerne ved lange rejseafstande mellem bolig

Læs mere

Afgiftslempelse for gas til tung transport

Afgiftslempelse for gas til tung transport Notat J.nr. 12-073525 Miljø, Energi og Motor Afgiftslempelse for gas til tung transport 1. Beskrivelse af virkemidlet Tung transport drevet med komprimeret naturgas (CNG) er typisk dyrere i anskaffelse

Læs mere

Rådsmøde (Miljø) den 20. oktober 2008

Rådsmøde (Miljø) den 20. oktober 2008 Europaudvalget 2008 2898 - miljø Bilag 1 Offentligt KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET S AM L E N OT AT T IL FOLKE TI NGETS M I LJØPOLI TI SKE U DV AL G 22. september 2008 J.nr. Ref. STKJE Side 1/8 Rådsmøde (Miljø)

Læs mere

Talepapir samråd den 13. april 2010

Talepapir samråd den 13. april 2010 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt Talepapir samråd den 13. april 2010 Spørgsmål U: Ministeren bedes redegøre for de overvejelser, der ligger bag de nuværende

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Bilag 7 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Forudsætninger for budget 2016 KL og Finansministeriet aftalte ult. juni 2015 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Aftale om omlægning af bilbeskatningen

Aftale om omlægning af bilbeskatningen Aftale om omlægning af bilbeskatningen Regeringens lovforslag En omlægning af varebilbeskatningen En omlægning og styrkelse af sikkerhedsfradragene Fradrag eller tillæg i registreringsafgiften afhængig

Læs mere

Folketinget - Transportudvalget. /Lene Skov Henningsen

Folketinget - Transportudvalget. /Lene Skov Henningsen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 285 Offentligt J.nr. 2012-518-0226 Dato:20. marts 2012 Til Folketinget - Transportudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 285 af

Læs mere

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love 1)

Lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love 1) LOV nr 1889 af 29/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1604999 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler

Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler Bedre brændstoføkonomi medfører provenutab - og billigere biler REGISTRERINGSAFGIFT: Registreringsafgiften vil falde, i takt med at brændstoføkonomien bliver bedre. Det er konklusionen på en analyse af

Læs mere

Anm.: Ovenstående tabel bygger på beregninger med en grænse på 100.000 kr. En grænse på 125.000 kr. vil gøre fordelingen endnu mere skæv.

Anm.: Ovenstående tabel bygger på beregninger med en grænse på 100.000 kr. En grænse på 125.000 kr. vil gøre fordelingen endnu mere skæv. Sagsnr. 08-185 Ref. Skatteteknisk arbejdsgruppe Den 7. november 2008 %LODJ'HHQNHOWHILQDQVLHULQJVIRUVODJ 8GVNULYQLQJVJUXQGODJHW IRU EHWDOLQJ DI PHOOHPVNDW KDUPRQLVHUHV WLO UHJOHUQHIRUEHWDOLQJDIWRSVNDW Under

Læs mere

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges.

AE kan fuldt ud tilslutte sig, at dette ikke sker ved at udskyde beskatningen hos medarbejderen f.eks. til aktierne sælges. i:\maj-2000\skat-a-fh.doc Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Maj 2000 RESUMÈ BESKATNING VED AFLØNNING MED AKTIER Efter forslaget kan selskaber ved en skriftlig aftale med medarbejderen vælge

Læs mere

ANALYSENOTAT Lavere oliepriser frigiver penge til forbrug men der er grænser

ANALYSENOTAT Lavere oliepriser frigiver penge til forbrug men der er grænser ANALYSENOTAT Lavere oliepriser frigiver penge til forbrug men der er grænser AF CHEFØKONOM, STEEN BOCIAN, CAND. POLIT. Olieprisen er faldet kraftigt siden 2014, hvilket for en familie med bil frigiver

Læs mere

Forlænget afgiftsfritagelse for elbiler efter 2015

Forlænget afgiftsfritagelse for elbiler efter 2015 Notat J.nr. 12-0173525 Miljø, Energi og Motor Forlænget afgiftsfritagelse for elbiler efter 2015 1. Beskrivelse af virkemidlet El- og brintbiler er fritaget for registrerings-, vægt- og ejerafgift frem

Læs mere

1. Beskrivelse af virkemidlerne (der er flere delelementer) Videreførsel af KørGrønt (kampagner om energieffektiv køreteknik

1. Beskrivelse af virkemidlerne (der er flere delelementer) Videreførsel af KørGrønt (kampagner om energieffektiv køreteknik Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 41 78 02 23 Fax 7221 8888 mhl@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Videreførelse af kampagner for KørGrønt og energimærkning for biler, kampagner

Læs mere

Hvordan bliver indkomstfordelingen påvirket af reformskitsen (der ikke sænker overførslerne)

Hvordan bliver indkomstfordelingen påvirket af reformskitsen (der ikke sænker overførslerne) Analyse 2. juli 2012 Hvordan bliver indkomstfordelingen påvirket af reformskitsen (der ikke sænker overførslerne) Jonas Zielke Schaarup, Kraka Denne analyse viser, hvordan regeringens skatteudspil påvirker

Læs mere

Er Danmark på rette vej? En opfølgning på IDAs Klimaplan 2050 Status 2015

Er Danmark på rette vej? En opfølgning på IDAs Klimaplan 2050 Status 2015 Er Danmark på rette vej? En opfølgning på IDAs Klimaplan 2050 Status 2015 Marts 2015 Opfølgning på IDAs Klimaplan 2050 Indledning I 2009 udarbejdede IDA en plan over, hvordan Danmark i 2050 kan have reduceret

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt 21. september 2016 J.nr. 16-0865578 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 552 af 7. juli 2016 (alm.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 55 Folketinget 2009-10 Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

L Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

L Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven. Skatteudvalget L 217 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt J.nr. 2007-511-0088 Dato: 15. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 217 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven og vægtafgiftsloven.

Læs mere

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelses Det foreslås, at efterlønnen bortfalder for alle under 40 år. Det indebærer, at efterlønnen afvikles i perioden

Læs mere

Afgiftsfritagelse for plug-in hybridbiler 2013-2015

Afgiftsfritagelse for plug-in hybridbiler 2013-2015 Notat J.nr. 12-0173525 Miljø, Energi og Motor Afgiftsfritagelse for plug-in hybridbiler 2013-2015 1. Beskrivelse af virkemidlet Virkemidlet består i at fritage plug-in hybridbiler for registrerings-, vægt-

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. december 2009. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. december 2009. Betænkning. over Skatteudvalget 2009-10 L 24 Bilag 28, L 24 A Bilag 28, L 24 B Bilag 28 Offentligt Til lovforslag nr. L 24 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. december 2009 Betænkning over

Læs mere

Omlægning af registreringsafgiften

Omlægning af registreringsafgiften DI Omlægning af registreringsafgiften 1. Transporten er vital for den enkelte og samfundet Danmark hører til blandt de rigeste lande i verden. Den placering skal fastholdes. Derfor skal DI hele tiden arbejde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om individuel boligstøtte Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 67 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af beskæftigelsesministeren (Jørn Neergaard Larsen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

en grøn bilbeskatning

en grøn bilbeskatning Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del Bilag 3 Offentligt Vejen til en grøn bilbeskatning Dansk Elbil Alliances model til en grøn bilbeskatning Danmark har brug for en grøn bilbeskatningsmodel Transportsektoren

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt 1. april 2014 J.nr. 13-0230142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 608af 12. juli 2013 (alm.

Læs mere

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur CO2-REGNSKAB 2013 August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur Udvikling i Assens Kommunes CO2- udledning Assens Kommune blev klimakommune i marts 2009. Som Klimakommune er Assens Kommune forpligtet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven) 1) Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven) 1) Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10 Lovforslag nr. L 171 Folketinget 2009-10 Fremsat den 23. marts 2010 af skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv. (registreringsloven)

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Skatteudvalget SAU alm. del - O Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0360 Den Spørgsmål 83 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 83 af 12. april 2005. (Alm. del). Kristian Jensen

Læs mere