ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,"

Transkript

1 ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet.

2 En tid til eftertanke en tid til at takke: Efteråret er over os, høsten er i fuld gang imens jeg skriver dette måske allerede overstået, når du læser det? Det er en tid fuld af dobbelthed: På den ene side frodigheden: frugten bugner på træerne og kornet i laderne, på den anden side forfald og goldhed: bladene forbereder sig til at falde og markerne står tomme, kun med de strittende stubbe til minde om sommerens bølgende kornmarker. Men samtidig med at farverne i vandet og luften bliver koldere, begynder skoven at flamme i varme efterårsfarver: gule, røde og brune. Det er en tid til eftertanke. Nogle bøjer sig over skolebøgerne og tænker med vemod tilbage på sommerens dukkerter med maven fuld af søde isvafler, andre skal allerede til at planlægge tilsåning af markerne igen, og atter andre slår masker op til lune vintersweatere til dem, de holder af. Det er en tid til at folde hænderne og takke for et godt helbred, gode oplevelser, for at høsten kom vel i hus og meget andet. Derfor har vi planlagt hele to særlige gudstjenester, der fokuserer på efteråret og alt, hvad det indebærer: Eftertanken: Pilgrimsvandingen søndag d. 23. september kl. 10,00 bliver en tur ud i efterårslandskabet. Adventureklanen har planlagt ruten, og vi starter i kirken med gudstjeneste, andagts-oplæg og en salme, ca minutter, så går vi i en times tid og er tilbage i kirken ca. kl. 11,20 til afslutning og altergang. Kl. 11,40 er der suppe og samvær i kirkehuset. Desværre kan vi ikke tilgodese alle behov, og selve pilgrimsvandringen er ikke for gangbesværede, men alle er velkomne til blot at deltage i den kirkelige del som altså indebærer ca. en times ventetid. Arrangementet er gratis.

3 Takken: Ved høstgudstjenesten søndag d. 7. oktober kl. 10,00 takker vi for høsten, for brødet på bordet, for guds hjælp, fordi intet er en selvfølge, men alt skænkes os af Gud. Og vi fortsætter med at synge flere af vore dejlige høstsalmer og sange bagefter ved komsammen i kirkehuset. Kirsten Schmidt Valg til menighedsrådet I år er der valg til menighedsrådet. Her på Orø skal der vælges 5 medlemmer til menighedsrådet samt suppleanter. Der afholdes orienteringsmøde i Kirkehuset onsdag den 12. september kl Formanden for menighedsrådet vil orientere om, hvad det indebærer at sidde i menighedsrådet, herunder om rådets arbejde i den forløbne periode, samt kommende opgaver. Har du lyst til at blive opstillet eller blot høre om arbejdet i menighedsrådet så mød op den 12. september kl i Kirkehuset. Efterfølgende vil der, hvis der er interesse være mulighed for at opstille en fælles kirkelig liste, hvor man kan være med til at vælge kandidater. Såfremt der ikke opstiller andre lister, vil denne liste være det nye menighedsråd fra den første søndag i advent Valgperioden er 4 år. Såfremt der er flere kandidatlister kan de indleveres i perioden 25. september 2012 til den 2. oktober 2012 kl Opgørelse af kandidatlister og evt. aflysning af valget er den 16. oktober. Hvis der er flere lister vil der afholdes afstemningsvalg tirsdag den 13. november Ole Nielsen Formand for valgudvalget.

4 MENIGHEDSRÅDS LØFTET: De, der er blevet valgt til menighedsrådet, skal underskrive følgende erklæring: Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for den kristne menigheds liv og vækst. Visionsmøde: Hvert år skal menighedsrådet holde et offentligt møde, hvor vi redegør for, hvordan året er gået i og omkring kirken. Vi fortæller kort om vores økonomi og vore drømme, og vi vil meget gerne have lidt input fra tilhørerne. Hvilke ønsker, forventninger og forslag har I til os og kirkelivet på Orø? Vi har fundet det naturligt at lægge årets visionsmøde som optakt til orienterings- og opstillingsmødet til menighedsrådsvalget, så man ikke blot har mulighed for at give sit besyv med, men om ønsket kan gå aktivt ind i sagen ved at lade sig opstille til menighedsrådet. Menighedsrådet.

5 KIRKELIG VEJVISER Har I fået et barn? Vil I giftes? Ønsker du at skifte navn? Er en af dine nærmeste død? Vil du meldes ud af folkekirken eller ind igen? Er en af dine attester blevet væk? Uanset om du er medlem af folkekirken eller ej, skal du i de fleste tilfælde henvende dig til præsten eller på kirkekontoret i det sogn, hvor du bor. Det er fordi kirkekontorerne varetager civilregistreringen for staten, dvs. registrerer fødsler, dødsfald, navngivelser og navneændringer og udsteder diverse attester. FØDSEL Har man fået et barn, sender jordmoder/sygehus meddelelse herom til præsten. Af den fremgår fødselsdag og tid, barnets køn og cpr-nummer samt forældrenes navne og adresser.hvis fødslen er sket uden jordemoder, skal forældrene selv udfylde en fødselsanmeldelse. Blanketten findes på og afleveres i underskrevet stand hos præsten senest 14 dage efter barnets fødsel. Hvis forældrene ikke er gift, men ønsker fælles forældremyndighed, udfyldes en omsorgs- og ansvarserklæring, som også findes på Hvis man ønsker det udstedes en fødselsattest på barnet, som skal afhentes personligt. Navngivelse. Inden barnet er 6 måneder, skal det ifølge loven have et navn. Det sker enten ved navngivelse eller dåb. Ved navngivelse udfylder forældrene et skema på og sender det til kirkekontoret i det sogn, hvor moderes bor. Navngiver man ikke barnet med efternavn inden 6 måneder efter fødslen, får barnet automatisk morens efternavn. Navngiver man ikke barnet med fornavn, bliver man straffet med bøde. Navneattesten skal afhentes personligt efter aftale. DÅB

6 Navngivelse kan også finde sted i forbindelse med dåb. Dåb bestilles ved henvendelse til præsten. At blive døbt er at blive optaget i den danske folkekirke, derfor finder dåben som regel sted ved søndagsgudstjenesten. I Orø kirke tilbyder vi lørdagsdåb en gang om måneden. Er der flere ønsker om lørdagsdåb i samme måned, samler vi dem til samme gudstjeneste. De, der kommer først, kan vælge datoen. ved barnedåb skal dåbsbarnet have 3-5 faddere, dvs. dåbsvidner, som skal være til stede ved dåben. Det er et krav til fadderne, at de selv er døbt og at de ikke er yngre end konfirmationsalderen. Præsten skal have navne og adresser på fadderne inden dåben kan finde sted. Gudmor eller gudfar, dvs. den, der bærer barnet til dåben og svarer på barnets vegne, kan være en af fadderne, en af forældrene eller en helt tredje. I øvrigt kan større børn og voksne selvfølgelig også blive døbt. Her vil der sædvanligvis gå en eller flere samtaler med præsten forud for dåben. KONFIRMATION Finder sted på Orø i 7. klasse. Indskrivningen til konfirmationsforberedelse finder gerne sted i august måned, annonceret i kirkebladet. Konfirmationsforberedelsen foregår overvejende på en uges konfirmandlejr, i år i uge 45 i kirkehuset ved præstegården. Selve konfirmationen ligger traditionelt den første søndag i maj kl. 11,00 i Orø kirke. VIELSE ELLER KIRKELIG VELSIGNELSE AF BORGERLIGT INDGÅET ÆGTESKAB Ønsker man at blive gift, henvender man sig til præsten og aftaler dag, tid og kirke. I Orø kirke tager vi principielt kun imod brudepar som bor i sognet eller har anden relation til Orø. Det er også en betingelse, at den ene af ægtefællerne er medlem af folkekirken. I Orø kirke vier præsten gerne ægtefæller af samme køn eller fraskilte. For at vielsen kan finde sted, skal der foreligge en prøvelsesattest, dvs. en attest, der bevidner, at der ifølge cpr-registret ikke er noget til hinder for, at man kan blive gift med hinanden. Attesten må højst være 4 måneder gammel ved ægteskabets indgåelse, og den fås ved at henvende sig på kommunen i bopælssognet medbringende dåbsattester og evt. skilsmissepapirer. Mange vælger at blive gift på rådhuset med den begrundelse, at de ikke har råd eller lyst til et stort, overdådigt bryllup. Kirkebryllupper kan være lige så enkle og stilfærdige, som det enkelte brudepar måtte ønske sig det. Det er ikke den kirkelige handling, der koster noget.

7 DØDSFALD Inden handlingen mødes præsten med de pårørende, enten hos dem eller præsten, for at vælge salmer og tale om begravelsen. Det kan være svært og tungt at miste et menneske, man holder af, og ofte er tiden efter begravelsen og al den travlhed, der følger med, det ikke mindre. Men man kan altid kontakte sin sognepræst. NAVNEÆNDRING Dødsfald skal snarest muligt anmeldes til den lokale sognepræst, også selvom afdøde ikke var medlem af folkekirken. Da mange ting kan forekomme uoverskuelige, når man lige har mistet et menneske, man holdt af, kan det være en god ide at begynde med at ringe til præsten eller bedemanden, som så kan hjælpe en videre igennem alt det praktiske, der skal ordnes i forbindelse med et dødsfald. Der skal bl.a. udfyldes en dødsanmeldelse, som sammen med afdødes dåbs- og vielsesattest og dødsattesten skal afleveres til sognepræsten, som skal sørge for, at dødsfaldet registreres officielt. Dette kan bedemanden hjælpe en med. De pårørende skal beslutte om afdøde skal bisættes (dvs. brændes) eller begraves, hvornår og hvor det skal foregå (i kirke eller kapel). Der skal træffes aftale med præsten, som selvfølgelig prøver at imødekomme de pårørendes ønsker for dag og tidspunkt, men som ind imellem kan være nødt til at foreslå et andet, da dagen kan være optaget. behøver ikke længere at finde sted hos præsten. De fleste navneændringer kan man selv foretage på familiestyrelsens hjemmeside: Det er også der man finder skemaet til navneændring. Det koster for tiden kr. 480,00 at foretage navneændring, undtagen i forbindelse med vielse eller for børn under 18 år i forbindelse med forældrenes navneændring. Foretager man selv sin navneændring på nettet, kan man betale med det samme via sit dankort-nummer. Vil man foretage navneændring ved at aflevere skemaet til præsten, kan man indbetale på girokonto, girokort findes på samme side som skemaet. Først når beløbet er registreret indbetalt, træder navneændringen i kraft. De nye regler er mange, alt for mange til at kunne bringes her. Du kan orientere dig på

8 UDMELDELSE NY ATTEST Er dåbs- eller vielsesattesten bortkommet, henvender man sig til præsten i det sogn, hvor man bor, og der udfærdiges en ny attest. Denne skal afhentes personligt. Man kan ikke bestille attester på andres vegne (undtaget egne børn under 18 år). Det er gratis at få en ny attest, men absolut lettest og bedst for alle parter, hvis man ringer i god tid i forvejen og aftaler, hvornår man kan afhente attesten. Præster er ikke altid til at træffe, og har ofte travlt med andre gøremål, der ikke lige er til at lægge fra sig. SÅ HUSK LIGE AT CHECKE DIT PAS INDEN DU LÆSER VIDERE I KIRKEBLADET Ønsker man at melde sig ud af folkekirken, afleverer/sender man en skriftlig anmodning om at udtræde af folkekirken til præsten i det sogn, hvor man bor sammen med sin dåbsattest. Herefter registreres man som ikke-medlem og modtager en ny dåbsattest, hvoraf det fremgår, at man ikke er medlem af folkekirken. Det er vigtige, når man melder sig ud, at være opmærksom på, at man derved også fraskriver sig retten til folkekirkens ydelser. Især i forbindelse med bisættelse/begravelse kan det være meget svært for de efterladte at forstå. Det er derfor en god ide i forbindelse med udmeldelse, at tage en snak med sine nærmeste om de konsekvenser som ens valg har, også for dem. GENINDMELDELSE Er man døbt og senere udmeldt af folkekirken, kan man blive genindmeldt ved henvendelse til sognepræsten, hvor man bor. Er man ikke døbt, men ønsker at blive medlem af folkekirken, skal man døbes først, dette er selve indgangen til kirken. Også i dette tilfælde skal man henvende sig til sin lokale sognepræst.

9 11,40 Suppe og samvær i kirkehuset til ca. 12, 15. Desværre kan vi ikke tilgodese alle behov, og selve pilgrimsvandringen er ikke for gangbesværede, men alle er velkomne til blot at deltage i den kirkelige del som altså indebærer ca. en times ventetid. Arrangementet er gratis. Pilgrimsvanding: Gudstjenesten søndag d. 23. september kl. 10,00 bliver en pilgrimsvandring over temaet: efterår/høst. Forløbet vil blive noget lignende dette: 10,00. Gudstjeneste i kirken, andagtsoplæg, salme ca minutter. 10,20 Pilgrimsvandring i en times tid. 11,20 Atter i kirken til afslutning og altergang. Pilgrimsvandringen er planlagt i samarbejde med Adventureklanen. Menighedsrådsmøder: Næste menighedsrådsmøder er tirsdage d. 2. oktober og d. 13. november kl. 19,30 i Kirkehuset. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden. Dagsorden for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus og på kirkens hjemmeside en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen være fremlagt i våbenhuset og på hjemme-siden. Menighedsrådet.

10 Høstgudstjeneste med kirkekaffe: Søndag d. 7. oktober kl. 10,00 holder vi høstgudstjeneste i Orø Kirke med efterfølgende kirkekaffe i Kirkehuset. Under kirkekaffen vil vi synge nogle af de dejlige høstsange og salmer fra Højskole-sangbogen. I år vil kirkekaffen bestå af noget andet end kaffe og kage. Menighedsrådet. Kirkens hjemmeside: Orø Kirke kan besøges på internettet på adressen Man kan også downloade kirkebladet. Husk, at fotos, som I har taget i kirken fra aktiviteter og lignende, kan afleveres til webmaster Gogo Næsted, Bygaden 16, Orø. Menighedsrådet. Kirkekaffe. Menighedsrådet byder på kirkekaffe efter gudstjenesten den første søndag i hver måned i Kirkehuset ved præstegården. Menighedsrådet Aftensang: Søndag d. 28.oktober kl. 19,30 vil vi i anledning af, at sommertiden er forbi, holde en hyggelig aftensangs-gudstjeneste, hvor vi synger nogle af vore dejlige aftensalmer. Kirsten Schmidt Kirkebilen: Det er desværre ikke muligt at rekvirere kirkebil, da Orø Taxi ikke kører p.t. Menighedsrådet.

11 Telefonnumre: Sognepræst: Kirsten Schmidt, Bygaden 54A, Orø mandag fri. Graver: Henriette Oxbøll mandag og lørdag fri Menighedsrådsformand: Per Eldon: Kirkeværge: Lene Hansen, træffes man-fre kl Kontaktperson: Lene Hansen. samme som ovenfor. Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist: Susanne Kammersgaard Kirkesanger: Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præstens og graverens ugentlige fridag (undtagen i tilfælde af dødsfald)

12 Arrangementer: 12. september, Opstillingsmøde og visionsmøde kl. 19, september, Pilgrimsvandring m. fællesspisning kl. 10,00 7. oktober, Høstgudstjeneste med kirkekaffe. kl. 10, oktober, Aftensang kl. 19,30 Gudstjenester: 2. september, 13. søndag efter trinitatis 10,00 Kirkekaffe 9. september, 14. søndag efter trinitatis 14,00 Steen N. Nielsen 16. september, 15. søndag efter trinitatis 10, september, 16. søndag efter trinitatis 10,00 Pilgrimsvandring 30. september, 17. søndag efter trinitatis 10,00 7. oktober, 18. søndag efter trinitatis 10,00 Høstgudstjeneste/kaffe 14. oktober, 19. søndag efter trinitatis 14,00 Lisbeth Thomsen 21. oktober, 20. søndag efter trinitatis 10, oktober, 21. søndag efter trinitatis 19,30 Aftensang 4. november, Alle helgens dag 10,00 Kirkekaffe Gudstjenester på Elnebjerg: Torsdag d. 6. september kl. 14,00 Torsdag d. 4. oktober kl. 14,00 Torsdag d. 1. november kl. 14,00

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2011 65. årgang nr. 3 Konfirmation maj 2011 Prædiken-tekst: Hvad er der mere at sige! Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Romerbrevet kap.8, vers 31. Kære

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Vismænd? Konger? Astrologer?

Vismænd? Konger? Astrologer? 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2016 er tirsdag d. 1. december. Vismænd? Konger? Astrologer? Der findes nok ikke en tekst

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd April 2016 Ved et dødsfald er der midt i sorgen mange praktiske ting, der skal tages vare på i forbindelse med bisættelse

Læs mere

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64

Juni - Juli - August KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64 Juni - Juli - August Gislev & Ellested Sogne KIRKE BLADET Årgang 64 Nr. 3-2014 Glædelig pinse 2 Hvad er pinse egentlig. De fleste kender fortællingerne, der hører julen og påsken til, men hvad med pinse.

Læs mere

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge:

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: 09.12.2010 Navngivning Send blanketten til kirkekontoret i det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov Orø Kirkeblad nr. 3 maj/juni 2006 15. årg. Den nye navnelov Dit eller mit navn?? Severinsen -jensen eller jensenseverinsen Den nye navnelov. Den 1. april 2006 trådte den længe ventede, nye navnelov i kraft.

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015

HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015 HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ 2014-2015 Læs om konfirmationsforberedelse og indskrivning på de følgende sider! KONFIRMANDINDSKRIVNING KÆRE 7. KLASSES FORÆLDRE OG KOMMENDE KONFIRMANDER. Det er blevet tiden

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 2 Præstens side Op al den ting...! Der er vel få ting, som man kan sige er til glæde og fascination for alle mennesker, sådan generelt

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Verninge Sogn. Valg til menighedsrådet i DIN kirke 11. september

Verninge Sogn. Valg til menighedsrådet i DIN kirke 11. september Verninge Sogn Konfirmander 2012 i billeder, side 2 og 7. Menighedsrådsvalg 2012, side 3. Herretur på afveje, side 4. Alle Helgens Gudstjeneste, side 5. Omkring konfirmationer 2013, side 6. Valg til menighedsrådet

Læs mere

Konstituerende møde. Formandens initialer:

Konstituerende møde. Formandens initialer: På mødet deltog: Troels Dahlgaard Stummann, Per Rønager Bøjstrup; Susanne Sjølander, Kevin Bøgelund Pihl, Minna Irene Siegumfeldt, Jakob Riis, Nanette Zahrtmann, Ole Winkler Pedersen, (forlod mødet efter

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Kildevæld Sogns Plejehjem

Kildevæld Sogns Plejehjem Kildevæld Sogns Plejehjem At miste én, man holder af Kære pårørende Vi vil gerne kondolere med tabet af din slægtning. Vi ved, at der ofte er mange tanker i forbindelse med dødsfald hos ens nærmeste, og

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904.

enighedsrå d Først i 1903 kom der en lov om menighedsråd, der skulle oprettes i alle landets sogne. Loven trådte i kraft i januar 1904. M enighedsrå d Hvad er et menighedsråd? Et menighedsråd er den danske folkekirkes mindste demokratiske enhed, og i Danmark er der omkring 2.000 menighedsråd, som bestyrer landets sognekirker I 1856 blev

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Kildevæld Sogns Plejehjem

Kildevæld Sogns Plejehjem Kildevæld Sogns Plejehjem At miste en man holder af Kære pårørende Vi vil gerne kondolere med tabet af din kære. Vi ved, at der ofte er mange tanker i forbindelse med dødsfald hos ens nærmeste, og at der

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. KUNNE DU TÆNKE DIG AT STILLE OP TIL MENIGHEDSRÅDSVALGET? 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra Menighedsrådet,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

DET ER GANSKE VIST. for Jerslev/Mylund og Hellum Sogne. KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov)

DET ER GANSKE VIST. for Jerslev/Mylund og Hellum Sogne. KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov) KIRKEN SKAL HVERMANDS HJEMHUS VÆRE (Sjællandsk lov) KIRKEBLADET for Jerslev/Mylund og Hellum Sogne DET ER GANSKE VIST BILLEDER: Der var engang en prinsesse, som boede i en lille bitte sko, sammen med sin

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget

Udkast til arbejdsbeskrivelse for kordegn Supplerende kommentarer fra udvalget Aktivitetsudvalget og andre udvalg nedsat af menighedsrådet Grøndalslunds venner og andre frivillige ved kirken være med til at arrangere udflugter, ture, m.m. Bestille busser administrere kirkebilen booke

Læs mere

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4

13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 K I R K E N Y T PADESØ SOGN 13. årgang Efteråret 2011 Nr. 4 Høst i Padesø Nyt fra menighedsrådet Nyt orgel Padesø Kirkes gamle orgel, der er ca. 125 år, er slidt op. Det har også været flittigt brugt i

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Trinitatis: Vi ved alle, hvad er jul, påske og pinse er. Men hvad i alverden er Trinitatis? Det er den periode, som fylder mest i kirkeåret. En fest

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

søndersø sogn Kirkebladet

søndersø sogn Kirkebladet søndersø sogn Kirkebladet juni - august 2013 45. årgang nr. 2 En synlig kirke Kirken skal være synlig ude blandt folk og gerne på en utraditionel og opsigtvækkende måde en gang imellem. Sådan lød ét af

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2016 70. årgang nr. 3 Det var mere spændende og hyggeligt, end jeg havde regnet med... Lenette Søgaard fra Ejlby og Svend Kählershøj fra Melby har sat sig godt

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne marts - maj 2016 70. årgang nr. 2 Fader, tilgiv dem...! Tilgiv, så skal I få tilgivelse! Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer! Sådan havde Jesus talt en sommerlys

Læs mere

25 årgang nummmer 2 1. juni 2014. Bladets indhold. I kirkerne. Broen side 11

25 årgang nummmer 2 1. juni 2014. Bladets indhold. I kirkerne. Broen side 11 25 årgang nummmer 2 1. juni 2014 Side 2 konfirmation 2015 Side 3 Kirkelig Vejviser Side 4 Kirkecafe og udflugter Side 5 Pinsedag og Sct. Hansaften Side 6 og7 Gudstjenester og aktiviteter I kirkerne Bladets

Læs mere

Når udviklingshæmmede sørger

Når udviklingshæmmede sørger Når udviklingshæmmede sørger Af Susanne Hollund, konsulent og Line Rudbeck, præst begge Landsbyen Sølund Det kan for mange medarbejdere være svært at vide, hvordan de skal hjælpe deres udviklingshæmmede

Læs mere

Til dig som har mistet

Til dig som har mistet Til dig som har mistet Til dig som har mistet Navn på afdøde Du har oplevet, at en af dine nærmeste er død. Der vil melde sig mange tanker, følelser og spørgsmål om det praktiske. Vores ønske er, at dette

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

www.fdf.dk/dronninglund

www.fdf.dk/dronninglund Sæsonfolder 2014-15 www.fdf.dk/dronninglund www.facebook.com/fdfdronninglund FDF Dronninglund KREDSSOMMERLEJR 2015 i uge 27 Drengeborg, Knasborg ved Aalbæk Hvad er FDFs formål? Det kristne livssyn er fundamentet

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013.

Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. Børnegudstjeneste til Diakoniens dag 2013. v/ sognepræsterne Lene Sander, Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev og Tina Skov Løbner, Marie Magdalene-Koed. HØR - DET GROR!" Når vi laver børnegudstjenester tænker

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Kirke & Sogn 70. årgang Skårup Sogns Kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Ja tak Jeg ønsker fremover at få Skårup kirkes nyhedsbrev sendt med posten: Navn: Adresse: eller Jeg ønsker at få Skårup kirkes

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM 2015. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM 2015. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået SOMMERPROGRAM 2015 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og socialt fællesskab

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

2. Årgang Nr. 1 Marts 2016. De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE SOGNE

2. Årgang Nr. 1 Marts 2016. De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE SOGNE 2. Årgang Nr. 1 Marts 2016 De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE SOGNE Lokalt nyt Kort nyt Ørsted Beboerforening: Torsdag den 17. marts kl. 19.00: Generalforsamling i Ørsted Beboerforening. Smørrebrød

Læs mere

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Første, anden, tredje. Støt Sømandskirken! Sømandskirkens første online auktion løber af stablen fra den 5. til den 17. juni her: http://www.biddingforgood.com/dskny

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2014 juli august september Indhold Et jubilæum nærmer sig 2 Aftensmad og madpakke 3 Kalender 4-5 Kirkestafet 5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

"et lys til åbenbaring for hedninger"

et lys til åbenbaring for hedninger FEBRUAR MARTS 2012 34. årg. Nr. 2 Et lys til åbenbaring for hedninger og en herlighed for dit folk Israel (Luk 2,32.34) På dagens fest (søndag d. 5. februar) betragter vi Jesus, som Maria og Josef bringer

Læs mere

januar februar marts 2014

januar februar marts 2014 januar februar marts 2014 Slidstærkt! Den danske salmebog er en fantastisk ting. For det første beretter den om den lange historie, vi som kristne har del i: Den rummer f.eks. gendigtninger af salmer,

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 59. årgang Højsommeren er tiden med mange rosenarter i fuld flor bl.a. hunderosen med de blegrøde blomster. Foto: Bent Thøgersen Benny Andersen har skrevet et digt, som

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 27 År 2014 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk Redaktion: Ole Rødtness Tøstesen Ansvarshavende:

Læs mere

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn.

BØRNETOFTEN Grønlandsvej 24. 9900 FREDERIKSHAVN TLF. 98 45 73 55 E-mail: bornehavenbornetoften@frederikshavn.dk www.boernetoften.frederikshavn. Vi vil gerne byde jer som kommende forældre velkommen til Børnetoften. Vi håber på et nært samarbejde om lige netop jeres barns hverdag. Gennem et godt kendskab til hinanden, ser vi dette som vores fornemste

Læs mere

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDEHÆFTE 2012 Bilag til årsmøde og generalforsamling meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDE & GENERALFORSAMLING 2012 Velkommen 2 Er du jubilar, eller bliver du diakon i morgen?

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

B O G E N S E S O G N S KIRKEBLAD Nr. 1 februar 2010 16. ÅRGANG

B O G E N S E S O G N S KIRKEBLAD Nr. 1 februar 2010 16. ÅRGANG B O G E N S E S O G N S KIRKEBLAD Nr. 1 februar 2010 16. ÅRGANG Læs i dette nummer: Babysalmesang... 2 Natkirke... 2 Menighedsrådet... 3 Vejviser...5 Kirkehøjskole...6 Indbydelse...7 Gudstjenestelisten...

Læs mere

L. A. Rings hjørne LÆS INDE I BLADET: Hvad koster et gravsted? Information fra kirkeværgen

L. A. Rings hjørne LÆS INDE I BLADET: Hvad koster et gravsted? Information fra kirkeværgen Juni - Juli - August 2008 3. årgang Nr. 2 L. A. Rings hjørne Fløng Kirke er åben hele sommeren. Så kan man lægge sin vej forbi L.A. Rings hjørne. Her er opstillet en bænk og en montre med information om

Læs mere