Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt"

Transkript

1 Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Mødedato: 11. januar 2012 Mødetid: kl (incl. frokost) Mødested: Viborg Rådhus, M 1.11 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: Job-velfaerd@viborg.dk Dato: 12. januar 2012 Sagsbehandler: Karsten Binderup Tlf kabi@viborg.dk Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Godkendt 2. Godkendelse af referat fra møde d. 2. november 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 2. november Godkendt. 3. Styregruppe vedr. fælleskommunale ansøgning, erhvervet hjerneskade Kommunerne i den midtjyske region har i fællesskab søgt samt modtaget - økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden Ministeriet og Sundhedsstyrelsen har udtrykt stor anerkendelse for den fælles ansøgning. Til at styre de praktiske og indholdsmæssige opgaver i projekterne i den fælleskommunale ansøgning nedsættes en styregruppe, der skal arbejde med en konkretisering af projektindholdet i den fælles ansøgning, ligesom der bl.a. skal indhentes tilbud på uddannelsesforløb, der modsvarer de behov, der konkret efterspørges fra kommunerne på området. Det anbefales, at styregruppen består af én repræsentant fra Forretningsudvalget, et antal fagpersoner med den fornødne indholdsmæssige indsigt på området samt en koordinator fra Sekretariat for rammeaftaler. Eftersom der i regi af Rammeaftale 2012 er der nedsat en arbejdsgruppe på senhjerneskadeområdet (se bilag 4), kan man forestille sig, at der som minimum også er repræsentanter herfra i styregruppen. Repræsentanterne i arbejdsgruppen besidder den fornødne faglige indsigt til at løfte opgaven. Tovholder for nævnte arbejdsgruppe er Horsens Kommune v/ Karin Holland.

2 Det anbefales, at styregruppen mødes hurtigt, således DASSOS kan præsenteres for retningslinjer for arbejdet på deres møde den 23. februar Forretningsudvalget nedsætter en styregruppe, jf. kommissorium. For at sikre kontinuitet i arbejdet foreslås det, at Horsens Kommune v/ Karin Holland er tovholder for styregruppen. - Kommissorium (bilag 3) til godkendelse - Forretningsudvalget afklarer den konkrete administration af de fælles projektmidler. - Bilag 2. Udmøntning, kommunerne i Region Midtjylland - Bilag 3. Kommissorium, fælleskommunale projekter, personer med erhvervet hjerneskade - Bilag 4. Kommissorium, arbejdsgruppe for senhjerneskadeområdet Der nedsættes en styregruppe, jf. indstillingen, med Horsens Kommune v/karin Holland som tovholder og Sekretariat for rammeaftaler som koordinator. Medlemmerne af den igangværende arbejdsgruppe på senhjerneskadeområdet (nedsat i regi af Rammeaftale 2012) anmodes om at fortsætte i den nye styregruppe suppleret med repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern og Syddjurs Kommuner. Kommissorium blev godkendt. Sekretariat for rammeaftaler udsender informationsmail til alle kommuner, incl. kommissorium og oplysninger om den økonomiske del af den fælleskommunale ansøgning. 4. Partnerskabsaftale på det specialiserede socialområde De seneste års store omstillinger på det specialiserede område, har medført kritisk fokus på kommunernes prioriteringer og opgaveløsninger på området. Der er på den baggrund indgået en partnerskabsaftale mellem KL og Social- og Integrationsministeren om indsatsen på socialområdet, herunder fælles forståelse om implementering af Barnets Reform. Aftalen har allerede medført, at der er indgået en særlig aftale om styrkelse af tilsyn med anbringelser på børneområdet. Desuden har spørgsmålet om sikring af tilbud til og viden om de målgrupper, der har behov for den mest specialiseret behandling allerede været drøftet blandt formandskaberne og med ministeren. - Bilag 5. Partnerskabsaftale, Barnets reform. A) Styrkelse af tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet Social- og integrationsministeren og KL indgik den 24. november 2011 en partnerskabsaftale om bl.a. et samarbejde om opfølgning på Barnets Reform og elementer i en kommende socialreform. Parterne har taget det første skridt i udmøntningen af aftalen med denne aftale om et kvalitetsløft i kommunernes tilsyn med anbringelsessteder for børn.

3 KL og Social- og Integrationsministeren vil endvidere opfordre kommunerne til at øge det tvær-kommunale samarbejde om tilsyn med anbringelsesstederne. KL vil snarest muligt igangsætte en proces, hvor kommunerne i KKR-regi får drøftet, hvordan tilsynet med anbringelsessteder på børneområdet kan styrkes. F.eks. ved, at kommuner går sammen i klynger de steder, hvor der er brug for at sikre, at tilsynet er fagligt bæredygtigt. Social- og Integrationsministeriet og KL vil desuden understøtte kommunerne med gode eksempler på, hvad en hensigtsmæssig godkendelsesproces bør indeholde. Tilsvarende vil ministeriet og KL formidle kommunale eksempler på god tilsynspraksis. - Forretningsudvalget drøfter, hvordan der kan igangsættes en proces med at vurdere, hvordan det tværkommunale samarbejde om tilsyn med anbringelsessteder kan styrkes. - Bilag 6. Styrkelse af tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet - Bilag 7. Entreprenøraftale om tilsyn, Faaborg-Midtfyn Kommune Troværdighed, kvalitet og indhold i opgaveløsningen på tilsynsområdet er vigtig. Ligeledes er vidensdeling på tværs vigtigt. Der nedsættes en arbejdsgruppe med det formål at udarbejdet et kommissorium, der beskriver og komme med anbefalinger på den indholdsmæssige side af et tilsyn m.a.o. best praksis på tilsynsform, hyppighed mv. Arbejdsgruppen skal have juridiske, økonomiske og pædagogiske repræsentanter. Struer Kommune stiller juridiske kompetencer til rådighed. Århus og Skanderborg Kommuner byder ind med de faglige/indholdsmæssige kompetencer. Fra Århus Kommune deltager endvidere lederen af tilsynsenheden. Sekretariat for rammeaftaler indkalder til møde. Kommissorium omfatter såvel voksenområdet (ikke plejehjem) og børn- og ungeområdet. Skal være klar til næste møde 23. februar B) Sikring af tilbud og kompetencer på det specialiserede socialområde Kommunerne har overtaget det fulde koordineringsansvar for tilbud på det specialiserede socialområde. Med det følger forpligtigelsen til at sikre, at der er adgang til tilbud, som den enkelte kommune ikke selv kan tilvejebringe, og at disse tilbud findes i en kapacitet, kvalitet og pris, som svarer til kommunernes ønsker. I styringsaftalen skal kommunerne fastlægge fælles retningslinjer på en række områder bl.a. for håndtering af oprettelse og lukning af tilbud, som er omfattet af rammeaftalen. For at løfte det samlede koordineringsansvar og sikre tilbud af høj kvalitet er det helt afgørende, at kommunerne under ét løser opgaven med at sikre, at både store og små kommuner har tilbud til rådighed til små målgrupper og målgrupper med komplekse behov. I lyset af denne politiske udfordring lægges der op til at drøfte om der er

4 incitament til at etablere nye tilbud mhp. salg af pladser til andre kommuner i den gældende rammeaftale. I Rammeaftale 2012 står følgende ordlyd (kap. 12.3): Ved oprettelse og lukning af et tilbud er det driftsherren der alene er ansvarlig for eventuelle uforudsete problemstillinger, herunder eventuelle økonomiske problemstillinger. Nævnte ordlyd kan være uklar i relation til, hvad uforudsete problemstillinger dækker over. Hvor er grænsen mellem forudsete og uforudsete økonomiske problemstillinger i forbindelse med en evt. lukning af et tilbud, herunder hvilke udgifter kan driftsherren overføre til de kommuner, der har borgere på tilbuddet. KL foreslår, at sagen drøftes i KKR på baggrund af vedhæftet bilag. Der indstilles, at: - Forretningsudvalget beder Takstgruppen udarbejder en redegørelse for, hvordan nævnte ordlyd (Ved oprettelse og lukning af tilbud.) i rammeaftalen virker i praksis og afdækker konsekvenserne heraf. - Forretningsudvalget anbefaler, at behandling i KKR afventer nævnte redegørelse fra Takstgruppen. - Bilag 8. Sikring af tilbud og kompetencer, specialiserede socialområde - Bilag 9. Oversigt, fremgangsmåde i de 5 regioner. Rammeaftalen indeholder tilstrækkelig muligheder for henholdsvis oprettelse og lukning af tilbud, hvorfor ordlyden ikke ændres. Region Midtjyllands oprettelse af en institution efter MultifunC konceptet er et godt eksempel herpå, jf. pkt. 10. Det skal pointeres, at driftsherren alene er ansvarlig for eventuelle uforudsete problemstillinger, jf. rammeaftalens ordlyd. Forudsete problemstillinger er driftsherren ikke alene ansvarlig for. 5. Udviklingsstrategi 2013, fokus- og udviklingsområder. I Rammeaftale 2013 har kommuner og Region Midtjylland i fællesskab en række fokus- og udviklingsområder, hvor det findes særlig vigtigt, at der i det fremadrettede samarbejde er en øget bevågenhed. A) Ministertema, Udviklingen i brugen af de forskellige former for familieplejeanbringelser Kommunerne skal derfor i forbindelse med det kommende års rammeaftaler sætte fokus på familieplejelignende anbringelsessteder. Kommunerne bør i den forbindelse drøfte de faktiske muligheder for at benytte sig af de forskellige typer af plejefamilier, som er en del af anbringelsesviften, herunder kommunale plejefamilier og netværksanbringelser. Kommunerne bør i den forbindelse drøfte, hvordan man ledelsesmæssigt får sat fokus på udviklingen af kapaciteten og indholdet af disse anbringelsesformer. Endelig bør kommunerne drøfte, hvordan kvaliteten af indsatsen kan sikres, herunder hvordan den specialiserede viden, som findes på institutioner og opholdssteder mv.

5 kan udnyttes i et samspil med anbringelser i familiepleje og i ambulante tilbud mv. Samt hvordan kommunerne, f.eks. gennem tværkommunale samarbejder, kan sikre den lovpligtige uddannelse og supervision af pleje-familier samt et kvalificeret tilsyn. - til drøftelse - Bilag 10. Brev til kommuner og regioner om særligt tema for Ministertemaet blev drøftet. Kommunernes støtte til plejefamilierne også med efteruddannelse, er vigtigt. Den konkrete fremgangsmåde drøftes igen senere på året, når implementeringen skal finde sted. Indholdsmæssigt skal der igangsættes et arbejde, der kan rammesætte erfaringsudveksling og samarbejdsrelationer mellem kommunerne på området. Eventuelt skal der udarbejdes en række anbefalinger, der skitserer samarbejdsaftaler mellem kommuner og mellem kommuner og region i de sager, hvor den enkelte kommune finder det nødvendigt. B) Øvrige fokus- og udviklingsområder 1. Styrkelse af tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet, jf. pkt. 4 A. 2. Rammeaftale 2012 har følgende punkter: A) Takstopfølgning B) Gennemsigtighed i ydelse og pris C) Metodeudvikling D) Uddannelse af visitatorer E) Særforanstaltninger til børn, unge og voksne F) Senhjerneskadeområdet 3. Opsamling fra Novemberkonferencen: A) Velfærdsteknologi B) Civilsamfund C) ADHD fokus på ungegruppen D) Udsatte børn, unge og voksne E) STU F) Overgang fra barn til voksen Tidsplan for udviklingsstrategi, Rammeaftale 2013 September 2011 Myndighedsnetværk (Fokus- og udviklingsområder) 3. oktober Forretningsudvalget (Fokus- og udviklingsområder) 2. november Novemberkonferencen, administrativt 1. januar 2012 Ministertema 11. januar Januarkonferencen, politisk (incl. handicaporg.) 11. januar Forretningsudvalget, pejlemærker 23. januar Kommunale indberetninger, vurdering og skøn af fremtidige behov 27. januar KKR, pejlemærker 23. februar RKU, pejlemærker 23. februar DASSOS, udkast til Udviklingsstrategi 21. marts KKR, udkast til Udviklingsstrategi

6 20. april RKU, udkast til Udviklingsstrategi April/maj Byråd/Regionsråd 1. juni Servicestyrelsen - til drøftelse - Bilag 11. Opsamling på Novemberkonferencen Afventer bl.a. opsamling på Januarkonferencen. I relation til metodeudvikling blev der stillet forslag om, at Metodecentret kan arbejde videre med anbringelsesområdet, herunder ministertemaet. Emnet drøftes med Metodecentret på møde senere dags dato. 6. Gennemsigtighed i ydelse og pris, voksenområdet vs. børne- og ungeområdet I regi af Rammeaftale 2012 er nedsat en arbejdsgruppe vedr. Gennemsigtighed i ydelse og pris, med Leif Gjørtz Christensen som formand. I det oprindelige kommissorium omfatter arbejdsgruppens arbejdsfelt både voksenområdet samt børne- og ungeområdet, hvilket også var det præmis, der lå til grund for kommunernes indmelding til arbejdsgruppen. Efter arbejdsgruppens 1. møde, besluttede formand for arbejdsgruppen, Leif Gjørtz Christensen, at arbejdsfeltet af praktiske årsager kun skal omhandle voksenområdet, og at det, efter afrapportering til Forretningsudvalget, kan vurderes, om der er behov for en ny arbejdsgruppe med fokus på børne- og ungeområdet evt. med en anden faglig sammensætning af såvel formand som øvrige deltagere. Eftersom denne beslutning ikke er afstemt i Forretningsudvalget, ønsker Charlotte Josefsen en drøftelse heraf, herunder om det er mere hensigtsmæssigt at give arbejdsgruppen mere tid, således også børne- og ungeområdet kan omfattes. Der indstilles, at: - Forretningsudvalget godkender, at der gennemføres to tidsmæssigt adskilte undersøgelser én på voksenområdet og én på børn og ungeområdet. - Forretningsudvalget drøfter behovet for en anden sammensætning af arbejdsgruppen. - Forretningsudvalget præsenteres for en færdig rapport på voksenområdet på næste møde den 23. februar samt kommissorium for undersøgelse på børn og ungeområdet. - Med udgangspunkt i rapporten på voksenområdet vurderes det, om der er behov for en ny arbejdsgruppe, der arbejder særskilt med børne- og ungeområdet. Sekretariat for rammeaftaler indkalder kommunale/regional repræsentanter på børne- og ungeområdet til et møde for at vurderer, om rapporten på voksenområdet er dækkende også for deres område. Hvis det vurderes, at rapporten ikke er dækkende, udarbejdes et kommissorium for ny rapport på børne- og ungeområdet, der præsenteres på næste møde i Forretningsudvalget.

7 7. Styringsaftale 2013, pejlemærker Styringsaftale 2013 skal være godkendt i regionsråd og kommunalbestyrelser senest den 15. oktober Processen er tilrettelagt på følgende måde: Tidsplan for Styringsaftale, Rammeaftale januar 2012 Forretningsudvalg, pejlemærker 27. januar KKR, pejlemærker Februar Myndighedsnetværk, pejlemærker 23. februar Forretningsudvalget, pejlemærker 23. februar RKU, pejlemærker 6. juni Forretningsudvalget, udkast til Styringsaftale 6. juni DASSOS, udkast til Styringsaftale 15. juni KKR, pejlemærker 16. august Forretningsudvalget, udkast til Styringsaftale 28. august KKR, udkast til Styringsaftale 10. september RKU, udkast til Styringsaftale Sep./okt. Byråd/Regionsråd 15. oktober Servicestyrelsen A) Pejlemærker for Styringsaftale I Rammeaftale 2012 er der enighed om (se vedhæftet bilag 12): - til drøftelse. - Bilag 12: Udvikling i takster, Rammeaftale Der arbejdes videre med emnerne i vedhæftet bilag. B) Tilbud omfattet af rammeaftalen I Rammeaftale 2012 indgår Sociale tilbud, hvor mere end 5 % af pladserne anvendes af andre kommuner end driftsherren. På møde i Forretningsudvalget den 3. oktober 2011 drøftede udvalget, om bundgrænsen også i Rammeaftale 2013 skal være 5 %. For at kvalificere drøftelserne blev det aftalt, at Takstgruppen undersøger, hvilke konsekvenser det vil have for antal tilbud omfattet af rammeaftalen, at hæve procentsatsen til 10 %, 20 % eller 30 %. Herefter dagsordenssættes punktet ingen til drøftelse i Forretningsudvalget. Takstgruppens vedhæftede undersøgelse mangler to kommuner, der ikke er repræsenteret i Takstgruppen. Data herfra vil blive indhentet hurtigst muligt. Rammeaftale 2011: Kommunerne har aftalt, at regelsættet om beregning af takster også gælder for tilbud uden for rammeaftalen, jf. bilag 2.. Rammeaftale 2012:

8 Driftsherrerne opfordres til, at lade takstberegningsprincipperne være gældende for alle tilbud. Der indstilles, at: - Forretningsudvalget drøfter resultaterne af Takstgruppens undersøgelse i relation til spørgsmålet omkring Tilbud omfattet af rammeaftalen. - Forretningsudvalg beder Takstgruppen undersøge, hvilken betydning den ændrede ordlyd fra Rammeaftale 2011 til 2012 reelt har haft, jf. ovenstående tekst. - Bilag 13. Takstgruppen, antal tilbud ved ændrede pct.satser Det blev besluttet, at procentsatsen på 5 %, jf. ovenstående, fastholdes. Takstgruppen anmodes om at udarbejde en undersøgelse af den reelle betydning/konsekvenser af den ændrede ordlyd fra Rammeaftale 2011 til C) Udviklingsnetværk på Chefniveau, Forretningsudvalget har tidligere udtrykt ønske om, at input til det kommende års rammeaftale sker på chefniveau. Det vurderes imidlertid, at eftersom kommunernes repræsentanter på chefniveau i vid udstrækning var repræsenteret på Novemberkonferencen i forhold til Udviklingsstrategien og at DASSOS drøfter pejlemærker for Styringsaftalen den 23. februar, er der ikke behov for, at nævnte chefer mødes. - Forretningsudvalget godkender forslaget. Godkendt. Region Midtjylland inviteres til møder i myndighedsnetværk på henholdsvis børne- og ungeområdet og voksenområdet. Forretningsudvalget inviterer Udviklingsnetværk på chefniveau til møde omkring fælles metodeudvikling, herunder hvordan konkretiseres emnerne der skal metodeudvikles på og hvordan implementeres det konkret i de enkelte kommuner. Der indkaldes til møde i Udviklingsnetværk på chefniveau (incl. DASSOS-medlemmerne) den 20. april Dialogforum Midtjylland Dialogforum Midtjylland afholdt den 11. oktober 2011 møde, jf. vedhæftet resume. Dialogforum Midtjylland efterspørger til deres næste møde: - Status for hvad de lokale handicapråd er optaget af. - Hvordan FN s handicapkonvention anvendes i de lokale handicappolitikker.

9 - Forretningsudvalget drøfter opfølgning på mødet, herunder igangsættelse af de statusopgørelser, der efterspørges til næste møde i Dialogforum Midtjylland. - Forretningsudvalget drøfter evt. spørgsmål til Dialogforum Midtjylland. - Bilag 14. Resume, Dialogforum Midtjylland Sekretariat for rammeaftaler indhenter oplysningerne på mail fra DASSOS-medlemmerne. Hvilke sager (på overskriftsniveau) har kommunen drøftet med de lokale handicapråd på møderne i 2. halvår Oplysningerne kategoriseres og de enkelte bidrag vedhæftes i bilag. Samtidig indhentes oplysninger om, hvordan FN s handicapkonvention anvendes i de lokale handicappolitikker. 9. Koordinering af rammeaftaler på specialundervisningsområdet Der er nu fremsat lovforslag om ændring af lov om specialundervisning for voksne, der indebærer, at koordinering af rammeaftaler vedr. specialundervisningsområdet overgår til kommunerne pr. 1. april til drøftelse. Bilag 15. Koordinering af rammeaftaler på specialundervisningsområdet Region Midtjylland og Sekretariat for rammeaftaler er i tæt dialog om opgaveløsningen, der i vid udstrækning gennemføres på samme vis som i forhold til Rammeaftale Orienteringspunkt om nye fælles Ydelsesbeskrivelser i Region Midtjylland Region Midtjylland ønsker løbende at udvikle og tilpasse tilbudsviften ud fra borgernes behov og kommunernes efterspørgsel efter pladser. Der er nu udarbejdet nye fælles ydelsesbeskrivelser på samtlige tilbud, hvori det beskrives, hvad der ydes for de nuværende takster (basistakster, særydelser mv.). Formålet med ydelsesbeskrivelserne er at vise sammenhæng mellem ydelse og pris at sikre et ensartet og gennemsigtigt serviceniveau at hjælpe til at styre udgiftsniveauet at give de visiterende kommuner et samlet overblik over, hvad en ydelse omfatter og prisen herfor at være med til at sikre, at Region Midtjylland fortsat er leverandør af højt specialiserede ydelser til økonomisk bæredygtige og konkurrencedygtige priser

10 Alle ydelsesbeskrivelser forventes at fremgå af de respektive tilbuds hjemmeside i løbet af januar måned. Ydelsesbeskrivelser taget til efterretning. 11. MultifunC, Region Midtjylland Psykiatri og Social i Region Midtjylland samarbejder med Herning Kommune og Aarhus Kommune om at etablere en institution efter MultifunC konceptet med Region Midtjylland som driftsherre. Institutionen etableres den 1. oktober 2012 med 8 døgnpladser og 5 udslusningspladser. - at det godkendes, at MultifunC institutionen optages i Rammeaftalen 2012 med 8 døgnpladser og 5 udslusningspladser, som etableres gradvist fra den 1. oktober 2012 med fuld etablering senest den 1. oktober at det tages til efterretning, at optagelsen i Rammeaftale 2012 for MultifunC institutionen er under forudsætning af politisk godkendelse for etablering af MultifunC institutionen, som forventes at forelægge medio februar at MultifunC institutionen betinges af de samme undtagelser som de sikrede institutioner i forhold til Rammeaftalen for Bilag 16. MultifunC, Region Midtjylland. Godkendt 12. Status på kapacitetsjusteringer I regi af rammeaftalearbejdet har DASSOS aftalt, at "konkrete kommunale/regionale forslag til kapacitetsjusteringer, der falder uden for de to årlige møder i DASSOS, kan indsendes til Sekretariat for Rammeaftaler, der via mail foretager en rundspørge hos gruppen. Har ingen bemærkninger hertil, betragtes forslaget som værende godkendt. Modsat er det op til de pågældende kommuner/region, at finde en løsning, der igen kan fremsendes til DASSOS til endelig godkendelse". I vedhæftet bilag er oplistet status på godkendte kapacitetsjusteringer. - til orientering - Bilag 17. Status på kapacitetsjusteringer Status taget til efterretning.

11 13. Dialog med de private opholdssteder om takstudvikling samt køberrollen I regi af Rammeaftale 2012, er der enighed om: at indgå i dialog med de private driftsherrer/tilbud om fortsat udvikling af mere omkostningseffektive løsninger/tilbud, som er fagligt og kvalitativt i orden. Herunder at de private driftsherrer/tilbud reducerer deres udgifter og dermed taksterne svarende til de offentlige driftsherrers reduktion". Repræsentanter fra Forretningsudvalget har dags dato afholdt dialogmøde med direktør for LOS, Geert Jørgensen samt bestyrelsesformand, Kim Simonsen. - til orientering. Orientering fra møde med LOS. LOS vil gerne gå i dialog med deres medlemmer om takstreduktioner. Steinar Eggen Kristensen eller Henrik Beyer deltager i LOS landsmøde den 16. april med et oplæg og efterfølgende paneldebat. 14. Procedure for koordinering af lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Ifølge bekendtgørelsen om rammeaftaler af 13. marts 2011 skal kommunalbestyrelserne og regionsrådene i forbindelse med fastlæggelse af udviklingsstrategien sikre indbyrdes kooordinering om de mest specialiserede lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. De fælleskommunale rammeaftalesekretariater i de 5 regioner har udarbejdet vedhæftet procedurer og arbejdsgange for kooordiering af mest specialiserede lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. - til orientering - Bilag 18. Procedure for koordinering af lands- og landsdelsdækkende tilbud Procedure blev taget til efterretning. 15. Eventuelt Regionsoverskridende rammeaftaler Randers Kommune har henvendt sig med en forventningsafstemning i Forretningsudvalget i forhold til, at DASSOS den 23. februar drøfter mulighederne for at udarbejde særlige regionsoverskridende rammeaftaler. Det er naturligvis særlig aktuelt for de kommuner, der køber pladser i henholdsvis Region Nordjylland og Region Syddanmark.

12 Randers Kommune opfordres til at udarbejde en sagsfremstilling til næste møde i DAS- SOS, hvor problemstillingen kan drøftes. Næste møde: Næste møde den 23. februar i forbindelse med møde i DASSOS. Kl : Forretningsudvalgsmøde, del 1. kl : DASSOS-møde Kl : Frokost Kl : Forretningsudvalgsmøde, del 2. (hvis behov for det)

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni.

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Mødedato: 17.

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 14.50 Indkaldte: kl. 14.00 Anne-Marie Steen Schrøder, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt.

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt. Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Mødedato: 17. august 2011 Mødetid: kl. 9.30 11.30 (afsluttes med frokost i gæstekantinen) Mødested:

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...2 2. Rammeaftaler fremover...3 3.

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Afbud: Dato: Henning Hansen, Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Bjarne Høyer Andresen, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Erik Kaastrup-Hansen

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning... 2 2. Rammeaftaler fremover... 3 3.

Læs mere

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 www.socialportalen.viborg.dk På baggrund af en analyse af udgiftsudviklingen 2007-2010

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen Deltagere: Henning Hansen, Asbjørn Friis Jensen, Leif Gjørtz Christensen, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.)

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 7. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 001. Orientering fra formanden 3 002. Orientering fra administrationen 4 003.

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt.

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Helle Ibsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kjeld

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI 2013

UDVIKLINGSSTRATEGI 2013 UDVIKLINGSSTRATEGI 2013 Indhold Indledning...3 Overordnetambition...4 TemaerogprocesseriUdviklingsstrategien...5 Ministertema:Udviklingenibrugenafdeforskelligeformerforfamilieplejeanbringelser...5 Analyse

Læs mere

33 Ledsagelse og støtte under ferieophold 1. 34 Orientering om " husleje sag" 1. 35 Evaluering af "den gode praksis" 1

33 Ledsagelse og støtte under ferieophold 1. 34 Orientering om  husleje sag 1. 35 Evaluering af den gode praksis 1 Handicaprådet Referat Møde 21. oktober 2015 kl. 16:00 i HOPS Tilstede: Steen Jakobsen, Lene Houe, Palle Lykke Ravn Gert Lund, Mona Rask, John Børsting, Lene Rysgaard Lene Hornstrup. Afbud: Tine Hammer,

Læs mere

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Notat Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket (Kd-net) i den midtjyske region har på sit møde

Læs mere

Udviklingsstrategi sammenfatning

Udviklingsstrategi sammenfatning Click here to enter text. Udviklingsstratgei 2013 - sammenfatning Til Kopi til Fra KDK / KKR Sekretariat for rammeaftaler 27-02-2012 Sagsnr./Dok.nr. 2011-20535 / 2012-69524 Udviklingsstrategi 2013 - sammenfatning

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen Sekretariat for rammeaftaler Nytorv 6 DK-8800 Viborg Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Eva Glæsner

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden Torsdag den 5. januar 2012 Indhold Kort

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Henning Hansen, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Bjarne Høyer Andresen (i stedet for Lotte Henriksen), Karin Holland, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kate Bøgh, Kjeld

Læs mere

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013 Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Dato: Henning Haahr, Kate Bøgh, Mødedato: 29. maj 2013 Mødetid: kl. 9.00 12.00 + formidlingskonference

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 2.10.18 Dagsorden Dato: Den 2. oktober 2018 Kl. 9.00-11.00 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 20. september 2018 Kontakt:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 22. september

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 6. januar 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost Mødelokale

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 12 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 02. september 2015 Kl. 13:00 Hjælpemiddelcentret Gråskegårdevej 2 B, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen

Læs mere

KKR N OTAT. Referat af møde i Dialogforum Hovedstaden den 24. oktober 2014

KKR N OTAT. Referat af møde i Dialogforum Hovedstaden den 24. oktober 2014 N OTAT KKR HOVEDSTADEN Referat af møde i Dialogforum Hovedstaden den 24. oktober 2014 Deltagerliste Steen Christiansen, formand for KKR Hovedstaden John Engelhardt, næstformand for KKR Hovedstaden Kirsten

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24.

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24. Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Lotte Henriksen, Kenneth Koed Nielsen, Helle Bro, Steinar Eggen Kristensen, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden K O M M I S S O R I U M F O R A R B E J D S G R U P P E O M S T Y R I N S G A F T A L E N P Å D E T S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E F E B R U A R 2 0 1 2 Baggrund I forbindelse med

Læs mere

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune Til den administrative styregruppe Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatri.socialstab@ps.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde

Læs mere

Rammeaftale Udviklingsstrategi. De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland

Rammeaftale Udviklingsstrategi. De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland Rammeaftale 2013 Udviklingsstrategi De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Sammenfatning... 5 Kapitel 1. Indledning... 7 Kapitel 2. Fokus-

Læs mere

9 Ankestyrelsen, statistik for Struer kommune Udpegning af fokus områder for arbejdet i Vision og pejlemærker for Rammeaftale

9 Ankestyrelsen, statistik for Struer kommune Udpegning af fokus områder for arbejdet i Vision og pejlemærker for Rammeaftale Handicaprådet Referat Møde 29. marts 2017 kl. 16:00-18.00 i mødelokale 1 Tilstede: Gert Lund, Mona Rask, John Børsting (suppleant for Per Ravn), Lene Rysgaard Lene Hornstrup, Tine Hammer, Steen Jakobsen,

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 2. oktober 2018 Kl Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 2.10.18 Dato: Den 2. oktober 2018 Kl. 9.00-11.00 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Kontakt: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Jeg noterer med tilfredshed, at beretningen konkluderer, at regionerne formår at holde området i økonomisk balance set over tid.

Jeg noterer med tilfredshed, at beretningen konkluderer, at regionerne formår at holde området i økonomisk balance set over tid. Statsrevisorernes sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 33 92 93 00 Fax. 33 93 25 18 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Dato: 31. marts 2014 Redegørelse

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

Bilag 5 - Styringsaftale 2014

Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Kommissorium for task force vedrørende de mest specialiserede tilbud Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 BAGGRUND Som en delmængde af de højt specialiserede

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato : 14-06-2012 Tidspunkt: 12:15-14:00 Sted: Hotel Griffen, Ndr. Kystvej 34, 3700 Rønne Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 25. september 2013 v. Henning Hansen. Bilag: - Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 25. september 2013.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 25. september 2013 v. Henning Hansen. Bilag: - Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 25. september 2013. Deltagere: Henning Hansen, Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Lotte Henriksen, Helle Odde Poulsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Karin Holland, Kjeld Berthelsen

Læs mere

Referat fra Takstgruppemøde den 6. april Afbud: Tine C. Broge/Horsens Rikke Haarup/Syddjurs - Kristian Eeg Smidt/RM.

Referat fra Takstgruppemøde den 6. april Afbud: Tine C. Broge/Horsens Rikke Haarup/Syddjurs - Kristian Eeg Smidt/RM. Mødedato: 6. april 2017 Mødetid: Kl. 12.00 16.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg www.rammeaftale.viborg.dk Dato: 28. marts 2017

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk.

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk. Handicaprådet Beslutningsprotokol 11-02-2016 16:00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere

Bilag 6 Styringsaftale i Rammeaftale 2018

Bilag 6 Styringsaftale i Rammeaftale 2018 Bilag 6 Styringsaftale i Rammeaftale 2018 Samarbejdsmodel vedrørende de mest specialiserede tilbud Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2018 1 Indhold Indledning... 3 Samarbejdsmodel om

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Referat Regionalt Dialogforum 1. juni 2016

Referat Regionalt Dialogforum 1. juni 2016 Referat Regionalt Dialogforum 1. juni 2016 Deltagere Steen Christiansen, formand for KKR Hovedstaden John Engelhardt, næstformand for KKR Hovedstaden Mitzi Reinau, Danske Handicaporganisationer Jens Barfoed,

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Dato: Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Hedensted

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011 Møde Socialdirektørkredsen Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Sted Byrådssalen i Støvring Deltagere Jan Nielsen, Jesper Hosbond Jensen

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 28. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010.

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010. Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Til Den Administrative Styregruppe Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe

Læs mere

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem.

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem. KKR-netværket for Børn og Unge Social og Sundhed Familie og Børn Sagsnr. 63641 Brevid. 1377220 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Årsrapport 2011 til styregruppen 10. januar 2012

Læs mere

Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014

Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014 NOTAT Referat af møde i Koordinationsforum den 4. februar 2014 Den 5. februar 2014 Sags ID: SAG-2013-00893 Dok.ID: 1811787 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Opgørelsen af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Læs mere

3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune

3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune 3.8. Regeringens tilsynsreform og anbefaling af tilsynskommune SAG NR.: 000231859 abk/afp Baggrund Social- og integrationsministeren offentliggjorde den 26. september 2012 regeringens oplæg til en tilsynsreform:

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2016 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D M A J 2 0 1 3 Baggrund Som en delmængde af de højt specialiserede tilbud, der er

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2013

BILAG Udviklingsstrategi 2013 BILAG Udviklingsstrategi 2013 Bilag...2 Bilag 1: Tilbud omfattet af Udviklingsstrategien...2 Bilag 2: Særlige forhold...3 Bilag 3: Tendenser og behov...6 Bilag 4: Procedurer for koordinering af lands og

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Rammeaftale 2012. Udviklingsstrategi og Styringsaftale. De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland. Foreløbig udgave

Rammeaftale 2012. Udviklingsstrategi og Styringsaftale. De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland. Foreløbig udgave Rammeaftale 2012 Udviklingsstrategi og Styringsaftale Foreløbig udgave De 19 kommuner i regionen og Region Midtjylland Rammeaftale 2012 Udviklingsstrategi og Styringsaftale De 19 kommuner i regionen og

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed.

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed. Resume: De 17 kommunalbestyrelser i Region Sjælland og Regionsrådet skal ifølge rammeaftalelovgivningen årligt senest 15. oktober indgå en Rammeaftale (udviklingsstrategi og styringsaftale) på det specialiserede

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE. v. Rammeaftale Sjælland

NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE. v. Rammeaftale Sjælland NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE v. Rammeaftale Sjælland National koordinationsstruktur: Socialstyrelsens rolle og centrale udmeldinger Socialstyrelsen

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Mødedato: 19. februar 2014 Mødetid: kl. 13.00 16.00 (inden politikerkonferencen) Mødested: Viborg Rådhus, Multisalen Dato: Deltagere: Henning Hansen, Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 4. april 2018 Kl (inkl. frokost) Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 4. april 2018 Kl (inkl. frokost) Viborg Rådhus Prinsens Alle Viborg Lokale: Lokale M1. Forretningsudvalget 4.4.18 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 22. marts 2018 Kontakt: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere