I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest."

Transkript

1 Skrivelse af 29. juni 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Udlejer af et landmandssted fandt 2. marts en død hest i stalden, som han udlejede og anmeldte forholdet. Ved embedsdyrlægens besøg d. 3 marts fandtes den døde hest at være afmagret grænsende til kakektisk. Der var ingen mærkbare fedtdepoter og der sås tydelig muskelatrofi. Ejer oplyste, at hesten havde været halt d. 25. februar og tilset af en dyrlæge, som anbefalede at den blev scannet. Dette havde ejeren ikke ønsket og dyrlægen havde på dennes foranledning aflivet hesten. Han erkendte, den var lidt tynd og så dårlig ud, men den havde fået noget at æde. Ved henvendelse til dyrlægen, som efter sigende skulle have tilset og aflivet hesten, kunne dette ikke bekræftes. I stalden var der yderligere 2 hunde, som kunne tage ophold i en boks med tæppe/hundekurv. Der var vand tilgængeligt for hundene. Rådet udtalte: Af fremsendelsesskrivelsen fremgår: Der henvises til rapportens bilag 4 hvoraf det fremgår, at en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen, sammen med politiet, foretog en kontrol på ejendommen adresse A, den 3. marts 2015 kl Dyrlægen udtaler følgende: I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest. Der ses endvidere at være 2 levende hunde i stalden, og den ene hund ligger i en af boksene. I de 2 andre bokse er der spåner/jord som strøelse. Adskillelsen er opbygget i træ. For at komme ind i de 2 bokse, skal man enten igennem boksen med hunden eller via foderbordet i kvægafdelingen. Dette foderbord er blandt andet fyldt af glasskår fra knuste ruder. Den anden hund ligner en dansk svensk gårdhund, der springer ind og ud af boksene, og den er også inde og hoppe rundt oven på den døde hest. Der ses frisk vand i en skål i boksen med hundene, og der er tæpper/hundekurv på gulvet. Den døde hest var placeret i en boks ved siden af hunden liggende med hovedet inde i den 3. boks via en låge (foto 1). I boksen var der et tørt leje bestående af spåner/jord, og der var ingen adgang til vand. Drikkekopperne i de 2 hestebokse var tørre, og der kom ikke vand ud ved aktivering. Der var ikke noget foder i stalden. Der var en gammel fodervogn med surt vand (Det regnede ind gennem taget) og en utæt plastik fodersæk (foto 8), hvori der havde været poppet byg (foto 10), men hvor der på besøgstidspunktet var noget surt og ildelugtende vådt ensilage lignende substans (foto 11). Derudover lå der en tom plastikbrødpose (foto 9) og nogle tomme sække (foto 7), som højst

2 sandsynligt havde indeholdt de gulerødder, der lå ved krybben i lærummet i forbindelse med et udeareal. Det fremgår endvidere af dyrlægens udtalelse, at ejeren telefonisk har oplyst, at hesten var blevet aflivet af en praktiserende dyrlæge onsdag den 25. februar Dette var sket, idet hesten var blevet halt, og ejer havde derfor tilkaldt dyrlægen. Ejeren havde af dyrlægen fået oplyst, at det som minimum ville koste kr. at få taget et røntgenbillede af hestens ben. Derfor havde ejeren valgt at lade hesten aflive. Ejeren havde endvidere oplyst, at hesten skulle være tilmeldt afhentning ved Daka torsdag den 26. februar Af dyrlægens kliniske beskrivelse fremgår det: At hesten har været død i flere dage. Udetemperaturen er omkring de 5 grader, og stalden er åben uden opvarmning, så hesten er blevet nedkølet, og er derfor ikke gået i forrådnelse. Hesten er tydeligt afmagret, grænsende til kakektisk (ekstrem afmagret, der findes intet fedt og muskulatur er svundet ind). Der er tydeligt fremtrædende ribben, hoftehjørner og skrap ryg (foto 2). Der er ingen mærkbare fedtdepoter, og der ses tydelig muskelatrofi (svind af muskelvæv) af blandt andet lårmuskulaturen (foto 4). Bagtil er der et frisk hul i hesten omkring de ydre kønsorganer (foto 1 og 6). Det viser sig, at den lille hund, der ligner en dansk svensk gårdhund, står og gnaver i hesten selv mens vi (dyrlægen og politiet) er til stede i stalden. Varigheden af lidelsen vurderes at være opstået over længere tid. Hesten er fundet afmagret, grænsende til kakektisk, og død i en boks i en stald, hvor der ikke var noget foder tilgængeligt, hvorfor det antages, at hesten er død af sult. Hvorvidt der har ligget noget sygdomsmæssigt til grund for hestens død, kan ikke afgøres på det foreliggende grundlag, men idet historien om dyrlægen, som skulle have aflivet hesten, ikke har været muligt at bekræfte, så har ejer i hvert fald uanset undladt sig, at tilkalde dyrlæge ved opstået sygdom, som anses for værende behandlingskrævende. Og skulle hestens være død af akut sygdom, så forklarer det ikke den fodertilstand, som hesten befandt sig i. Dyrlægens vurdering: Forholdet vurderes at være groft uforsvarlig behandling af dyr tenderende vanrøgt. Vurderingen begrundes med at hesten har været udsat for en betydelig grad af angst, lidelse og varigt mén.

3 Rådet skal udtale: Vedrørende de to hunde i stalden. Spørgsmål 1: Hvis det lægges til grund, at 2 hunde, uansat race eller alder, er blevet holdt i en stald, som anført ovenfor, er det da Det Veterinære Sundhedsråds opfattelse, at de er blevet holdt og passet, som de burde? Svar ad 1: Det fremgår af sagsakterne, at hundene kunne løbe frit i stalden, herunder på et foderbord, hvor der var glasskår med risiko for at komme til skade. Lægges dette til grund, finder Rådet ikke, at de 2 hunde er holdt og passet som de burde, samt at arealerne hvorpå de har opholdt sig var indrettet på en sådan måde, at hundenes behov blev tilgodeset. Spørgsmål 2: Hvis det lægges til grund, at hundene er blevet holdt og passet som ovenfor anført, og som det er beskrevet i anmeldelsen, er der da efter Det Veterinære Sundhedsråds opfattelse tale om uforsvarlig behandling, grovere uforsvarlig behandling eller eventuel mishandling af dyr. Svar ad 2: Lægges svar ad 1 til grund, finder Rådet at hundene herved har været udsat for en betydelig grad af væsentlig ulempe, ligesom de ikke har været behandlet omsorgsfuldt, herunder huset og passet under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer. De rum og arealer, hvor hundene har været holdt har ikke været indrettet på en måde, der har sikret dyrenes behov. Rådet vil karakterisere forholdet som uforsvarlig behandling af dyr, jf. dyreværnslovens 1, 2 og 3, stk. 1. Spørgsmål 3: Giver sagen i øvrigt anledning til bemærkninger fra Det Veterinære Sundhedsråd side? Svar ad 3: Nej. Vedrørende den døde hest i stalden. Spørgsmål 1: Hvis det lægges til grund, at en hest er blevet holdt og passet som ovenfor anført, er det da Det Veterinære Sundhedsråds opfattelse, at hesten er blevet holdt og passet, som den burde?

4 Svar ad 1: Det fremgår af embedsdyrlægens skrivelse af 4. maj 2015, at hesten, som var død knap en uge før inspektionen, lå i en boks, hvor der var tørt leje bestående af spåner/jord. Hesten var ikke, grundet lave temperaturer, gået i forrådnelse. Hesten er tydelig afmagret, grænsende til kakektisk (ekstrem afmagret, der findes ingen fedt og muskulaturen er svundet ind). Der er tydeligt fremtrædende ribben, hoftehjørner og skrap ryg (foto 2). Der er ingen mærkbare fedtdepoter, og der ses tydelig muskelatrofi (svind af muskelvæv) af blandt andet lårmuskulaturen (foto 4). Lægges ovennævnte samt fremsendte foto til grund, finder Rådet, at hesten ikke er blevet holdt og passet som den burde. Spørgsmål 2: Hvis en hest, der i øvrigt er sund og rask og i normal huld, rammes af sygdom, er det da Det Veterinære Sundhedsråd opfattelse, at den vil kunne tabe så meget i vægt, at den kommer til at se ud som den døde hest i denne sag? Svar ad 2: Rådet finder det muligt, men stærkt kritisabelt, at hesten er i en tilstand som den i svar ad 1 beskrevne. Rådet finder, at der for længst burde have været blevet taget hånd om hestens situation, enten ved at den blev tilset af en dyrlæge, behandlet eller ved at blive aflivet. Spørgsmål 3: Hvis en hests tilstand er som beskrevet ovenfor, burde den ansvarlige så på et tidligere tidspunkt, mens hesten stadigvæk var i live, have isoleret den og iværksætte pleje, og hvis der var tale om en alvorlig lidelse, eller hvis hesten ikke hurtigt blev bedre, straks have tilkaldt en dyrlæge? Svar ad 3: Ja. Se svar ad 2. Spørgsmål 4: Burde hestens tilstand, mens den stadigvæk var i live, have været afhjulpet på et tidligere tidspunkt evt. ved aflivning? Svar ad 4: Se svar ad 3. Spørgsmål 5: Hvis det lægges til grund, at en hest er blevet holdt og passet som ovenfor anført, og som det er beskrevet i anmeldelsen, er der da efter Det Veterinære Sundhedsråds opfattelse tale om uforsvarlig behandling, grovere uforsvarlig behandling eller eventuel mishandling af dyr.

5 Svar ad 5: Rådet finder, at hesten ved at være bragt i en tilstand som den beskrevne i svar ad 1 samt ved, at der ikke for længst er taget hånd om hestens situation, har været udsat for mindst høj grad af smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe, ligesom den ikke har været behandlet omsorgsfuldt og passet under hensyntagen til dens fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer. Rådet finder at hesten herved har været udsat for mindst groft uforsvarlig behandling af dyr, jf. dyreværnslovens 1 og 2. Såfremt hesten er død som følge af sult og tørst, finder Rådet, at den har været udsat for højeste grad af smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe. Hesten har herved været udsat for groft uforsvarlig behandling af dyr med karakter af mishandling, jf. dyreværnslovens 1 og 2. Spørgsmål 6: Giver sagen i øvrigt anledning til bemærkninger fra Det Veterinære Sundhedsråd side? Svar ad 6: Nej. Afgørelse: Tiltalte blev straffet med bøde på kr. Forvandlingsstraffen for bøden var fængsel i10 dage. Tiltalte skulle betale sagens omkostninger.

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år.

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år. 2015-32-0150-00013 Skrivelse af 8. juni 2015 fra Nordjyllands Politi En dyreværnsorganisation anmeldte en hesteholder for misrøgt af sine heste. Fire heste havde ikke været ude af stalden i 1 år, havde

Læs mere

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger 2015-32-0152-00049 Udateret skrivelse fra Østjyllands Politi Efter en anmeldelse om mulige dyreværnsmæssige problemer på en svineejendom med plads til ca. 5000 smågrise i vægtintervallet 7-30 kg, aflægger

Læs mere

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår:

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår: 2016-32-0152-00069 Skrivelse af 22. juni 2016 fra Østjylland Politi Fra samme besætning ankom 5 slagtesvin med navlebrok til slagteriet. Under transporten var de adskilt fra de andre grise i samme rum.

Læs mere

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00041 Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Ved et velfærdskontrolbesøg i et kreaturhold konstateredes magre dyr samt mudrede adgangsforhold til indendørsområdet.

Læs mere

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00036 Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Fødevarestyrelsen var i forbindelse med kontrolkampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægsbesætninger på kontrolbesøg i

Læs mere

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte: 2015-32-0153-00017 Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En kæreste til en psykisk ustabil ung mand meldte ham for at have aflivet flere af hendes hunde og 2 katte. Han oplyste, at

Læs mere

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1:

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1: 2015-32-0152-00027 Skrivelse af 30. december 2014 fra Fyns Politi Ved den kødkontrolmæssige undersøgelse af slagtesvin konstateredes i 3 omgange flere svin med slagmærker og overtallige tatoveringsmærker

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Januar : Ingen indkomne afgørelser i januar 2012. Februar: 2011-20-057-00012 Skrivelse af d. 21. oktober

Læs mere

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ).

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ). 2016-32-0151-00043 Skrivelse af 4. april 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Politi og embedsdyrlæger aflagde i flere omgange kontrolbesøg i sigtedes besætninger, hvor der gentagne gange blev konstateret

Læs mere

Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen.

Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen. 2017-32-0152-00088 Skrivelser af 14. februar 2017 og 11. maj 2017 fra Sydøstjyllands Politi Ved det levende syn af grise på samlestedet i Padborg, i forbindelse med lang transport af 821 grise fra Sjælland

Læs mere

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet:

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet: 2015-32-0152-00042 Skrivelse af 28. august 2015 fra Østjyllands Politi En so med tydelig udspilet bug og gangbesvær blev transporteret levende til slagteriet. Soen var ikke adskilt fra de andre dyr under

Læs mere

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Pressemeddelelse den 3. august 2012 Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Der står 5 afmagrede heste hos en hesteejer i Farsø. Hesteejeren er blevet politianmeldt i sidste uge, og Preben Møller fra Aars politi

Læs mere

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten.

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten. 2015-32-0152-00043 Skrivelse af 13. maj 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Under en transport med 493 grise døde 136 grise, idet strømmen til sættervognen ikke fungerede, således at den mekaniske ventilation

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012 Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012 Marts: 2011-20-051-00027

Læs mere

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges:

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges: 2016-32-0157-00020/2017-32-0157-00022 Udateret skrivelse fra Nordsjællands Politi Politiet modtog en anmeldelse om vanrøgt på en besætning med blandet dyrehold. Ingen af dyrene havde adgang til vand eller

Læs mere

Spørgsmål 1: Kan uforsvarlighedsvurderingen som beskrevet af embedsdyrlæge E1 i bilag 7 tiltrædes?

Spørgsmål 1: Kan uforsvarlighedsvurderingen som beskrevet af embedsdyrlæge E1 i bilag 7 tiltrædes? 2011-20-051-00034/2013-32-051-00043 Skrivelse af 24. oktober 2011 fra Midt- og Vestjyllands Politi En dyrlæge anmeldte efter et sygebesøg hos en blandt mange heste i et erhvervshestehold ejeren til politiet,

Læs mere

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym *

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym * 14. oktober 2009 Til Politiet Lokalstationen Viborg Rødevej 1 8800 Viborg Anne C. Abildgaard På vegne af Hesteinternatet af 1999 Rørbækvej 7-7323 Give www.hesteinternatet.dk Tlf.: 22 17 32 75 Anmeldelse

Læs mere

Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE

Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE 2007 Kapitel 1 Anvendelsesområde, definitioner m.v. 1. Reglerne i denne lov finder anvendelse på ethvert hestehold.

Læs mere

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Medicin Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Dyreværnsloven Hvad skal vi og hvad må vi? Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Herved bekendtgøres dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 344

Læs mere

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 27. Februar 2006 Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 2003-20-053-00063 Skrivelse af 4. december 2003 fra politimesteren i Hjørring. Ved det levende syn fandtes en so at have sår på begge skuldre med

Læs mere

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov 15. juni 2013 Vejledning til den grønlandske dyreværnslov Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn. Lovens formål Lovens formål er at sikre dyr forsvarlig

Læs mere

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM VARETAGELSE AF SYGE OG TIL- SKADEKOMNE SVIN SAMT INDRETNING OG BRUG AF SYGESTIER

Læs mere

1) Hest: Husdyr af heste- eller æselarten eller dyr, der fremkommer ved krydsning af disse.

1) Hest: Husdyr af heste- eller æselarten eller dyr, der fremkommer ved krydsning af disse. Bekendtgørelse hestelov. Opdateret, den 27. oktober 2008. Bekendtgørelse af 21. oktober 2008 angående differentiret lodtshøjde. Bekendtgørelse om loftshøjden i hestestalde I medfør af 6, stk. 2, og under

Læs mere

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Landstingslovens formål er at sikre dyr forsvarlig behandling og bedst mulig beskyttelse mod smerte,

Læs mere

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Indlæg Videncenter for Dyrevelfærds konference 21 nov. 2012 i København v/ Stig Jessen Dyrlæge 1991 1991-2003 2003-2006 2006 2009 2009- Stig Jessen

Læs mere

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden.

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden. Vognmanden Landmanden B esætningsdyrlægen Slagteriet At gøre det rigtige Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer SEPTEMBER 2005 FORORD Dyrevelfærd

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: 2011-20-052-00031 Skrivelse af 15. april 2011 fra Nordjyllands

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. februar 2009 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.:

Læs mere

Rådet udtalte: Af politiets sagsfremstilling fremgår:

Rådet udtalte: Af politiets sagsfremstilling fremgår: 2015-32-0153-00026 Skrivelse af 10. september 2015 fra Nordsjællands Politi Ejer af et hus, anmeldte lejer, idet han gennem længere tid havde observeret hunde og katte opholde sig inde i huset. Han havde

Læs mere

Nedennævnte spørgsmål vedrører kun dyrlæge D1s handlinger og undladelser.

Nedennævnte spørgsmål vedrører kun dyrlæge D1s handlinger og undladelser. 2015-32-014-00019 Skrivelse af 3. februar 2015 fra advokat En hesteejer kontakter vagtdyrlæge efter mistanke om, at hans heste har forædt sig i kraftfoder. Vagtdyrlægen opfordrer til at se tiden an. Den

Læs mere

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 05.12.2011 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i perioden fra august til oktober gennemført en målrettet kontrolkampagne

Læs mere

Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin

Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin Januar: 2011-20-053-00064 Skrivelse af d. 16. juni 2011 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En embedsdyrlæge konstaterede

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr

Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr Januar: 2011-20-056-00023 Skrivelse af d. 5. maj 2011 fra Østjyllands Politi Plantedirektoratet aflagde kontrolbesøg

Læs mere

Kontrol af dyrevelfærd

Kontrol af dyrevelfærd Kontrol af dyrevelfærd 2 Kontrol af dyrevelfærd Hvorfor kontrollere dyrevelfærd? Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest.

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest. Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest. Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012. Marts: Ingen

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012. Marts:

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater BEK nr 1466 af 12/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-5401-0032 Senere ændringer til forskriften BEK nr 993 af 06/10/2008

Læs mere

Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade

Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade Henstillet til Den Sociale Ankestyrelse at tage en sag om anerkendelse af en arbejdsskade op til fornyet overvejelse og samtidig bemærket, at det efter min opfattelse

Læs mere

Emneord: Produktionsdyr. Printet den:15. april 2016

Emneord: Produktionsdyr. Printet den:15. april 2016 AM2012.08.21B - Uforsvarlig behandling af dyr, udøvelse af erhverv, produktionsdyr, tre kalve, ikke egnet til transport, 10 dg gamle, ikke afhelet navle, lang sagsbehandlingstid (2 år), bøde 13.000 kr.

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner

Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner I medfør af 5, 8, stk. 2, 27, stk. 2, 30, stk. 1 og stk. 3, 32-34, 35, 37, 58, stk. 1 og 2, 61, 66 a og 70, stk. 3, i lov

Læs mere

Pressemeddelelse den 26. november 2012. Overtræder politiet Dyreværnsloven?

Pressemeddelelse den 26. november 2012. Overtræder politiet Dyreværnsloven? Pressemeddelelse den 26. november 2012 Overtræder politiet Dyreværnsloven? Politiet sendte helt uetisk og uforsvarligt 14 meget svage og afmagrede heste til auktion på Aars Landboauktion 23. november 2012

Læs mere

Kære Miljø- og fødevareminister, dyrevelfærdsordfører og udvalgsmedlemmer,

Kære Miljø- og fødevareminister, dyrevelfærdsordfører og udvalgsmedlemmer, Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 302 Offentligt Sorø 25.02.2016 Kære Miljø- og fødevareminister, dyrevelfærdsordfører og udvalgsmedlemmer, Foreningen Fair Dog bifalder ministerens forslag

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn.

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. 05. december 2003 EM2003/156 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg vedrørende Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Erhvervsudvalg

Læs mere

Hesteejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.) Lejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.)

Hesteejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.) Lejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.) 1. Parterne Imellem Hesteejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.) og Lejer:... (Navn, adresse, telefonnummer, evt. CPR-nr.) er dags dato indgået følgende aftale om leje/lån af Hesten:... (Navn,

Læs mere

Rådet udtalte: Der blev undersøgt: 52 hunde, heraf 12 hvalpe 26 heste 64 kreaturer

Rådet udtalte: Der blev undersøgt: 52 hunde, heraf 12 hvalpe 26 heste 64 kreaturer 2014-32-0157-00001 Skrivelse af 1. april 2014 fra Midt- og Vestjyllands Politi Politiet aflagde sammen med Fødevarestyrelsen samt 2 praktiserende dyrlæger kontrolbesøg på en ejendom med blandet dyrehold,

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato 6. juni 2006 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.: 2006-5401-0032 Dok.: AWE40674 Udkast til Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde

Læs mere

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.).

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.). Bøde for overtrædelse af dyreværnslovgivningen Den væsentligste bestemmelse om straf i sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen findes i dyreværnslovens 28. 28. Den, som ved overanstrengelse, vanrøgt

Læs mere

Dyrlægen skriver: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 109 Offentligt

Dyrlægen skriver: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 109 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 109 Offentligt 6 eksempler på dyreværnssager NJD har kæmpet med. Fæbrohvalp: Anmeldelse: Grand Danois hvalp ca. 6 uger. Jeg får anmeldelse

Læs mere

2. Ved erhvervsmæssig handel med katte forstås i denne bekendtgørelse erhvervelse af katte med videresalg for øje.

2. Ved erhvervsmæssig handel med katte forstås i denne bekendtgørelse erhvervelse af katte med videresalg for øje. Udkast til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater I medfør af 18, stk. 2, og 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343

Læs mere

Sammenligning Hesteforsikring Side 1

Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Afsnit 1. fællesbestemmelser 1.2. Geografisk område 3. 1.2. Forsikringen dækker i Skandinavien samt under rejser og ophold i det øvrige EU, Schweiz, Polen, Tjekkiet

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE

Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE Bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr 1 I medfør af 4, stk.

Læs mere

UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater. Kapitel 1 Anvendelsesområde

UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater. Kapitel 1 Anvendelsesområde Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Bilag 128 Offentligt Civil- og Politiafdelingen UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner

Læs mere

Sammenligning Hesteforsikring Side 1

Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Afsnit 1. fællesbestemmelser 1.2. Geografisk område 3. 1.2. Forsikringen dækker i Skandinavien samt under rejser og ophold i det øvrige EU, Schweiz, Polen, Tjekkiet

Læs mere

Åbent brev til Politikerne

Åbent brev til Politikerne Åbent brev til Politikerne 11.04.2014 Hundene på dødsgangen Igennem 3 ½ år har vi nu været vidner til ufatteligt mange hunde, som bliver konfiskeret og sat på "dødsgangen". Sagsbehandlingstiden varierer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.)

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) 1 I lov om nr. 466 af 12. juni 2009 om forbud mod hold af ræve, foretages følgende ændring: 1. 5 ophæves.

Læs mere

Velfærd for danske køer og kalve

Velfærd for danske køer og kalve Velfærd for danske køer og kalve DANSK KVÆGS BRANCHEPOLITIK FOR DYREVELFÆRD www.kvaeg.dk Politik for dyrevelfærd DANSK KVÆG HAR EN BRANCHE- POLITIK FOR DYREVELFÆRD Danske kvægbrugere tager ansvar for dyrenes

Læs mere

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011.

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011. Fødevarestyrelsen VETERINÆRREJSEHOLDET 4.1.2012 J.nr.: 2011-V4-791-08991/IDXV/KKM VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011. Formål: Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold

Læs mere

Dyreværnslov. Kapitel 1

Dyreværnslov. Kapitel 1 Dyreværnslov DSK nr 11131 af 18/08/1993 (Gældende) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: (Visse

Læs mere

Sammenligning Hesteforsikring Side 1

Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Sammenligning Hesteforsikring Side 1 Afsnit 1. fællesbestemmelser 1.2. Geografisk område 2. 1.2. Forsikringen dækker i Skandinavien samt under rejser og ophold i det øvrige Europa i indtil 6 måneder. Forsikringen

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version 2, 8. februar 2012) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr

Læs mere

Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Det Veterinære Sundhedsråd Kolofon Det Veterinære Sundhedsråd Årsberetning 2009 Denne årsberetning er udarbejdet

Læs mere

Rapport vedr. tematisk kontrol med korrekt aflivning af dyr til destruktion

Rapport vedr. tematisk kontrol med korrekt aflivning af dyr til destruktion Fødevarestyrelsen FØDEVAREREGION VEST VETERINÆRREJSEHOLDET J.nr.: 2010-V4-721-06431/KKM 25. maj 2010 Rapport vedr. tematisk kontrol af til destruktion Baggrund Veterinærrejseholdet afviklede i 2008/09

Læs mere

OPSTALDNINGSKONTRAKT

OPSTALDNINGSKONTRAKT Side 1 af 5 OPSTALDNINGSKONTRAKT 1. Denne aftale om opstaldning af hesten (hvor begrebet hesten omfatter såvel heste som ponyer) : Hestens navn er indgået mellem AFTALENS PARTER 1.1. Udlejers navn: Adresse:

Læs mere

Den nationale komité for landbrugsdyr ViD s referencegruppe Kontaktperson til FVST, TSTYR, FVM, JM og branche pol-nfae@politi.dk

Den nationale komité for landbrugsdyr ViD s referencegruppe Kontaktperson til FVST, TSTYR, FVM, JM og branche pol-nfae@politi.dk Rigspolitiet Nationalt Færdselscenter Politiassistent, ansat i 1992, Færdselspolitiet 1996 Dyretransport 2005, Fagansvarlig 2011 Den nationale komité for landbrugsdyr ViD s referencegruppe Kontaktperson

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 20. maj 2014. Bekendtgørelse af lov om hold af heste. 15. maj 2014. Nr. 472.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 20. maj 2014. Bekendtgørelse af lov om hold af heste. 15. maj 2014. Nr. 472. Lovtidende A 2014 Udgivet den 20. maj 2014 15. maj 2014. Nr. 472. Bekendtgørelse af lov om hold af heste Hermed bekendtgøres lov om hold af heste, jf. lovbekendtgørelse nr. 251 af 8. marts 2013, med de

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvorvidt skaderne på soen kan antages at være fremkommet i forbindelse med transport?

Spørgsmål 1: Hvorvidt skaderne på soen kan antages at være fremkommet i forbindelse med transport? 2014-32-0152-00018 Skrivelse af 20. juni 2014 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Ved ankomst til et slagteri fandtes en so ved det levende syn at være tydelig halt på venstre forben og højre bagben. Soen

Læs mere

Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse?

Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse? 2015-32-0156-00015/ 2017-32-0156-00020 Skrivelse af 10. august 2015 fra Nordsjællands Politi Et pilotprojekt med indfangning og opbevaring af krabber i kasser eller pallekar blev iværksat. Krabberne skulle

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af bluetongue 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af bluetongue 1) BEK nr 933 af 17/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 25. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2012-14-2301-01061 Senere ændringer til

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af fåre- og gedepest samt af fåre- og gedekopper 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af fåre- og gedepest samt af fåre- og gedekopper 1) BEK nr 1328 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

Få overblik over hesteloven - med kommentarer september 2007 GUIDE TIL DEN NYE HESTELOV

Få overblik over hesteloven - med kommentarer september 2007 GUIDE TIL DEN NYE HESTELOV Få overblik over hesteloven - med kommentarer september 2007 GUIDE TIL DEN NYE HESTELOV Kapitel Leder og X indhold Lov om hold af heste Vedtaget af Folketinget den 1. juni 2007 Hvem gælder loven for? 04

Læs mere

Skrivelse af 13. november 2015 fra advokat Rådet udtalte:

Skrivelse af 13. november 2015 fra advokat Rådet udtalte: 2015-32-013-00008 Skrivelse af 13. november 2015 fra advokat En hest blev handlet og i forbindelse med handelsundersøgelsen blev den røntgenfotografereret. Efterfølgende blev hesten halt. Der blev bl.a.

Læs mere

Udkast til tale til ministeren til brug ved åbent samråd i Folketingets Retsudvalg torsdag den 12. maj 2011 kl. 15.00

Udkast til tale til ministeren til brug ved åbent samråd i Folketingets Retsudvalg torsdag den 12. maj 2011 kl. 15.00 Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 894 Offentligt Dok.: MGO41002 Udkast til tale til ministeren til brug ved åbent samråd i Folketingets Retsudvalg torsdag den 12. maj 2011 kl.

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017)

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr ikke

Læs mere

Det Veterinære Sundhedsråds Årsberetning 2010-2011

Det Veterinære Sundhedsråds Årsberetning 2010-2011 Det Veterinære Sundhedsråds Årsberetning 2010-2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Det Veterinære Sundhedsråd Kolofon Det Veterinære Sundhedsråd Årsberetning 2010/2011 Denne årsberetning

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttelse af dyr på samlesteder og andre samlinger af dyr

Bekendtgørelse om beskyttelse af dyr på samlesteder og andre samlinger af dyr BEK nr 21 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme D O M afsagt den 21. april 2015 Rettens nr. 8-4341/2014 Politiets nr. 0900-84130-00127-10 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Denne sag er behandlet som tilståelsessag. Retsmødebegæring af 16. april 2015

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet J.nr.: 2016-34-114-00716 Oprindeligt dokument 8. marts 2016 Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Valg af virkemiddel på grundlag af de foreliggende

Læs mere

Hestemarkeder 2009 et hestehelvede

Hestemarkeder 2009 et hestehelvede Hestemarkeder 2009 et hestehelvede Den 5. Juni 2009 besøgte vi igen Hjallerup marked for bl.a. at se på hestenes almene tilstand og hestehandlernes håndtering af hestene. I år var nok et af de hårdeste

Læs mere

Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold

Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold 15. juni 2013 Vejledning til loven om slædehunde samt hunde- og kattehold Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde- og kattehold, som

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v.

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v. B 60 (som fremsat): Forslag til folketingsbeslutning om mærkning og registrering af katte, kommunalt ansvar for herreløse katte m.v. Fremsat den 6. april 2005 af Kristen Touborg (SF) og Frode Sørensen

Læs mere

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk Når man opdrætter et dyr er man forpligtiget til at behandle dyret velfærdsmæssigt korrekt. Dette gælder også fisk Velfærd

Læs mere

Dyrenes Beskyttelses høringssvar vedr. supplerende høring i forbindelse med lovovervågning af lov om hold af heste

Dyrenes Beskyttelses høringssvar vedr. supplerende høring i forbindelse med lovovervågning af lov om hold af heste 12. december 2013 Dok. Nr. D13-57998 Dyrenes Beskyttelses høringssvar vedr. supplerende høring i forbindelse med lovovervågning af lov om hold af heste Dyrenes Beskyttelse er generelt tilfreds med loven

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af vesikulær stomatitis 1) BEK nr 1327 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2014.06.10B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: ;vold mod ældre, børn og unge Stikord: Familievold, vold mod børn, udøvet af far mod søn (F), 2 episoder, F som 4/5-årig væltet i højstol pga skub til

Læs mere

Styrelsen for Social Service J.nr LSP/AF. 13. februar 2006

Styrelsen for Social Service J.nr LSP/AF. 13. februar 2006 Styrelsen for Social Service J.nr.211-6 LSP/AF 13. februar 2006 Rapport om kommunale myndigheders praksis i forbindelse med fremmøde ved politiets afhøring af børn og unge, jf. lov nr. 443 af 9. juni 2004

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab)

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab) Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx 201x om bekæmpelse af rabies (hundegalskab) I medfør af 14 og 15, stk. 2, i landstingsforordning nr. 17 af 28. oktober 1993 om kontrol med levnedsmidler

Læs mere

Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold

Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold Henstillet til justitsministeriet at tage spørgsmålet om inddragelse af en udlændings EF-opholdstilladelse op til fornyet overvejelse, således at

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 31. juli 2015 Sag 126/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erling Kragh-Pedersen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Aalborg den 31. oktober 2014 og

Læs mere

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar

HESTE-QUIZ. Test din viden om heste og ponyer. Spørgsmål Sæt kryds ved rigtige svar 21 1 Fra hvilken side skal man håndtere hesten? A: Den nærmeste B: Venstre 2 Er det farligt at fastgøre sig til hesten?, det kan faktisk være livsfarligt 3 Må du stå bag hesten?, det kan da være lige meget,

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Bekendtgørelse om dyrskuer, udstillinger og lignende samlinger af husdyr

Bekendtgørelse om dyrskuer, udstillinger og lignende samlinger af husdyr BEK nr. 185 af 20. marts 2000 Bekendtgørelse om dyrskuer, udstillinger og lignende samlinger af husdyr I medfør af 9, 18, 19, stk. 1, 20, stk. 2 og 43, stk. 2, i lov nr. 351 af 2. juni 1999 om sygdomme

Læs mere

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL FEBRUAR 2017 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL 1 INDHOLD BAGGRUND... 3 9 INITIATIVER: GØR REGISTRERING

Læs mere

Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer

Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer Fødevarestyrelsen VETERINÆRREJSEHOLDET Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer Veterinærrejseholdet har i perioden september-december 2010 gennemført 50 kontroller

Læs mere

Aftale om opstaldning af hest i Vejle Rideklub (VRK)

Aftale om opstaldning af hest i Vejle Rideklub (VRK) Aftale om opstaldning af hest i Vejle Rideklub (VRK) 1 Aftalens genstand og parter Denne aftale om opstaldning af hesten (hestens navn og chip eller pasnr.) Hesten er undtaget fra konsum: JA NEJ Er indgået

Læs mere

Den 2. september 2015 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod

Den 2. september 2015 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod Den 2. september 2015 blev i sag nr. 88039: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mod Dansk Tandforsikring A/S Jægersborg Allé 14 2920 Charlottenlund afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere