Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm"

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Sammenfatning Gældende planforhold Redegørelse for ændret afgrænsning af Ikast bymidte Vurdering af og begrundelse for behovet for udvidelse af Ikast bymidte Vurdering af og begrundelse for mulige områder, der kan inddrages i bymidten Forhold til målene for detailhandelsstrukturen Konsekvenser for bymiljøet, afvikling af trafikken og tilgængelighed... 9 MFH/MGE 1. Baggrund og formål Baggrunden for dette notat er, at en privat udvikler ønsker at etablere en ny dagligvarebutik på m² på E. Christensensvej 9-11, som ligger i den nordvestlige del af Ikast på grænsen af den nuværende bymidte. En del af arealet ligger uden for bymidteafgrænsningen, hvorfor afgrænsningen skal ændres mod vest. Det konkrete projektområde er omfattet af matrikel nr. 3ad og 3af, begge Stensbjerg, Ikast. Kort over projektområde og detailhandelsstruktur

16 Det er muligt at etablere dagligvarebutik på matr. nr. 3ad, som ligger inden for bymidteafgrænsningen, men matriklen er for lille til at kunne etablere en tidssvarende dagligvarebutik. Derfor ønskes det at inddrage matr. nr. 3af i bymidten. Det er således ikke muligt at etablere den ønskede dagligvarebutik på baggrund af det gældende plangrundlag, hvorfor realisering af projektet vil kræve en ændring af plangrundlaget, herunder kommuneplanens detailhandelsstruktur. Det samlede areal til dagligvarebutikker i bymidten øges ikke. Side 2 af Sag nr.: MFH/MGE Formålet med notatet er at gøre rede for, om afgrænsningen af Ikast bymidte vurderes at kunne udvides i henhold til de krav, som er opstillet i Planlovens 11 e, stk. 5. Redegørelseskravene omfatter 4 punkter som er: en vurdering af og en begrundelse for behovet for nybyggeri eller omdannelse af eksisterende bebyggelse til butiksformål ved ændret afgrænsning af bymidten, en vurdering af mulige områder, der kan inddrages i bymidten, og en begrundelse for, hvorfor det pågældende område eller de pågældende områder ønskes inddraget i bymidten, oplysning om, hvordan planlægningen tilgodeser målene for den kommunale detailhandelsstruktur, og en beskrivelse af konsekvenser for bymiljøet og for afviklingen af trafikken til og fra bymidten, herunder tilgængeligheden for forskellige trafikarter samt parkeringsmuligheder. Med vedtagelsen af den moderniserede Planlov, som trådte i kraft den 15. juni 2017, har kommunerne fået mere fleksibilitet i forhold til detailhandelsplanlægningen. Den statistiske metode for afgrænsning af bymidter er blevet ophævet og kommunerne har nu metodefrihed i forhold til at afgrænse bymidter. Dog skal bymidter fortsat udlægges under hensyntagen til at sikre et varieret og koncentreret butiksudbud, og bymidterne skal udvikles indefra og ud som en sammenhængende bymidte. 2. Læsevejledning Dette notat er bygget op omkring 5 kapitler. I kapitel 1 beskrives baggrunden og formålet med notatet samt de redegørelseskrav, som Planloven opstiller i forbindelse med udvidelse af en bymidte.

17 I kapitel 3 beskrives den samlede vurdering og opsamlingen på vurderingerne iht. Planlovens krav sammenfattes i korte træk. Kapitel 4 indeholder en beskrivelse af detailhandelsstrukturen samt reguleringen af denne i den gældende kommuneplan Side 3 af Sag nr.: MFH/MGE I kapitel 5 præsenteres Planlovens bestemmelser vedrørende de redegørelseskrav, som er gældende for udvidelse af bymidter. De 4 punkter, der skal gøres rede for er gennemgået ét af gangen. 3. Sammenfatning Samlet set vurderes det, at en ny dagligvarebutik på E. Christensens Vej 9-11 kan etableres i henhold til de krav, som er opstillet i Planlovens 11 e, stk. 5. Bymidtens afgrænsning vurderes således samlet set at kunne udvides under hensyntagen til at sikre et varieret og koncentreret butiksudbud, at sikre god tilgængelighed for alle trafikarter samt at sikre rammerne for en effektiv butiksstruktur. Endvidere vil bymidteudvidelsen ske ud fra princippet om at udvide indefra og ud som en sammenhængende bymidte. Oversigtskort. Eksisterende afgrænsning af bymidten i Ikast samt konkret forslag til udvidelse ved Vestergade. Vurdering af og begrundelse for behovet for udvidelse af Ikast bymidte Set i forhold til den eksisterende detailhandel i bymidten vurderes den ønskede udvidelse at være i tråd med behovet for nybyggeri, idet

18 butikken kan etableres inden for den eksisterende restrummelighed på m 2. Ved etablering af en dagligvarebutik på m² vil der fortsat være en stor restrummelighed på m² til anden butiksanvendelse. Side 4 af Sag nr.: MFH/MGE Vurdering af og begrundelse for mulige områder, der kan inddrages i bymidten Mulighederne for at udvide bymidten vurderes at være størst mod vest. Her er der ejendomme, som er ved at udfase eller allerede har udfaset erhvervet. I dette erhvervsområde giver kommuneplanen også mulighed for at etablere butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Ikast bymidte er centreret omkring Vestergade og Strøget og er primært omkranset af boligområder. Bymidten omkranses endvidere af et par områder til offentlige formål og erhvervsanvendelse. Den primære indgang til Ikast bymidte foregår via Vestergade/Østergade og det er naturligt at udvide bymidten i den retning, hvor der opnås den største tilgængelighed for flest indbyggere. Endvidere kan udvidelsen bedst ske efter princippet om at udvide bymidten indefra og ud med den foreslåede udvidelse. Matr. nr. 3ad kan kun udvides mod vest, da der ligger vejarealer både mod nord, syd og øst. Forhold til målene for detailhandelsstrukturen Jf. detailhandelsstrukturen er det et mål at Ikast skal have et varieret udbud af detailhandel, som understøtter byens status som hovedby. Det er endvidere et mål at styrke bosætningen ved at sikre, at der er udlagt tilstrækkelige rammer til detailhandel. Udvidelsen af bymidten vurderes i høj grad at tilgodese målene for detailhandelsstrukturen, idet udvidelsen giver mulighed for etablering af en ny dagligvarebutik, som vil understøtte detailhandlen i bymidten. Konsekvenser for bymiljøet, afvikling af trafikken og tilgængelighed Det eksisterende bymiljø i den vestlige del af Ikast er karakteriseret ved større bygningsstrukturer syd for E. Christensens Vej og en mindre struktur nord for E. Christensens vej. Bymidtefunktioner som fx en dagligvarebutik vil skala- og karaktermæssigt være sammenlignelig med den eksisterende struktur. Konsekvensen for bymiljøet vurderes således at være uvæsentlig.

19 Afvikling af trafikken til og fra bymidten vil fortsætte uændret med udvidelsen af bymidten og konsekvenserne for tilgængeligheden for alle trafikarter vurderes således at være uændret. 4. Gældende planforhold Ikast er jf. Ikast-Brande Kommunes kommuneplan 2017 udpeget som kommunens eneste hovedby. Ikast er kommunens største by og rummer funktioner, som har betydning for hele kommunen, herunder centrale funktioner inden for offentlig administration, overordnet privat og offentlig service, institutioner og uddannelse, et bredt og varieret udbud af boliger og arbejdspladser samt udlæg af arealer til ny bolig- og erhvervsudvikling. Ikast har endvidere kommunens største udlæg af rammer til detailhandel i forhold til daglig- og udvalgsvarer. Trafikalt har Ikast både regionale og lokale kollektive trafikforbindelser. Side 5 af Sag nr.: MFH/MGE Det skal gennem planlægningen sikres, at udviklingen af kommunens byer understøtter det fastlagte bymønster. Bymønstret viser byernes rollefordeling og som hovedby er Ikast den by i kommunen, der rummer de største udviklingsmuligheder. Matr. nr. 3ad er omfattet af rammeområde 1.C1.1 (centerområde og butikker), der ligger inden for bymidtens afgrænsning. Matr. nr. 3af er omfattet af rammeområde 1.E2.3 (erhvervsområde), og er desuden udlagt til område til butikker med særlig pladskrævende varegrupper. Området er ikke omfattet af en lokalplan. 4.1 Detailhandel i Ikast Detailhandlen i Ikast er lokaliseret i bymidten, som er koncentreret omkring Østergade/Vestergade. I nordøstlig retning omfatter bymidten også området omkring Strøget og i sydvestlig retning området omkring Thomas Poulsens Allé. Særligt karakteristisk for Ikast bymidte er, at detailhandlen er koncentreret, ikke i den centrale del af bymidten, men i den sydvestlige del omkring Vestergade/Thomas Poulsens Allé og i den nordøstlige del omkring Østergade/Strøget. Dagligvarebutikker er primært koncentreret i den sydvestlige del af bymidten, mens udvalgsvarebutikker primært er koncentreret i den nordøstlige del. Herudover ligger der andre centerfunktioner i bymidten såsom serviceerhverv, liberale erhverv mv. På tidspunktet for redegørelsens udarbejdelse ligger der 6 dagligvarebutikker i bymidten.

20 4.2 Eksisterende detailhandelsstruktur I kommuneplan 2017 er der udlagt et maksimalt bruttoetageareal til butiksformål på m 2 i Ikast bymidte. Bymidten er inddelt i en primær og en sekundær bymidte. Rammeområde 1.C1.1, som det ansøgte projektområde er delvist omfattet af, udgør den sekundære bymidte. Side 6 af Sag nr.: MFH/MGE De maksimale butiksstørrelser for dagligvare- og udvalgsvarebutikker varierer fra rammeområde til rammeområde. I rammeområde 1.C1.1 er den maksimale butiksstørrelse fastsat til m 2 for dagligvarebutikker og m 2 for udvalgsvarebutikker. I kommuneplanens retningslinjer for det maksimale bruttoetageareal til butiksformål er arealerne ikke fordelt på eksisterende arealer og arealer til nybyggeri/omdannelse. Det fremgår dog af kommuneplanens redegørelse, at der er ca m² eksisterende bruttoetageareal til butiksformål ekskl. butiksareal til særlig pladskrævende varegrupper. Restrummeligheden vurderes således at være m² til nybyggeri/omdannelse. 5. Redegørelse for ændret afgrænsning af Ikast bymidte 5.1 Vurdering af og begrundelse for behovet for udvidelse af Ikast bymidte 11 e, stk. 5. Redegørelsen for den del af kommuneplanen, som indeholder bestemmelser om en ændret afgrænsning af bymidten eller bydelscentre, skal indeholde 1) en vurdering af og begrundelse for behovet for nybyggeri eller omdannelse af eksisterende bebyggelse til butiksformål ved ændret afgrænsning af bymidten eller bydelscentret, Etablering af en ny dagligvarebutik på E. Christensens Vej vil ske som nybyggeri af en moderne butik, hvor god tilgængelighed er et af de primære omdrejningspunkter både for den kørende trafik, for de cyklende og gående. Der etableres gode parkeringsmuligheder, som gør det attraktivt at handle i området. Der ønskes opført en butik på m² bruttoetageareal. Butikken kan etableres inden for restrummeligheden. Efter etablering af butikken vil der fortsat restere en andel restrummelighed på m² til etablering af andre butikker i bymidten. Set i forhold til bymidtens samlede detailhandelsarealer vurderes den ønskede udvidelse på m² at være i overensstemmelse med behovet for nybyggeri, idet butikken kan etableres inden for det eksisterende maksimale bruttoetageareal på m² til butiksformål.

21 Side 7 af Vurdering af og begrundelse for mulige områder, der kan inddrages i bymidten 11 e, stk. 5. Redegørelsen for den del af kommuneplanen, som indeholder bestemmelser om en ændret afgrænsning af bymidten eller bydelscentre, skal indeholde 2) en vurdering af mulige områder, der kan inddrages i bymidten eller bydelscentret og en begrundelse for, hvorfor det eller de pågældende områder ønskes inddraget i bymidten eller bydelscentret, Sag nr.: MFH/MGE Ikast er struktureret som vist på nedenstående oversigtskort. Vest for bymidten ligger der et større område til butikker med særlig pladskrævende varegrupper. Syd for den centrale del af bymidten ligger der bl.a. et par områder til offentlige formål med anvendelserne skole og kirke. Mod nord afgrænses bymidten af jernbanen, et område til tungere erhvervsformål samt et område til blandet bolig og erhvervsformål. Herudover, dvs. mod nord, øst og syd er bymidten omkranset af boligområder. Ikast har en vigtig øst-vestgående trafikåre, rute 195, der forbinder Ikast med Herning mod vest og Silkeborg mod øst. Rute 195, der i Ikast består af Østergade og Vestergade, leder direkte ind til Ikast bymidte. Mulighederne for at udvide bymidten vurderes at være størst mod vest samt i mindre grad mod nordvest langs jernbanen. Dette skyldes, at de øvrige områder enten består af små strukturer med parcelhuse og boligveje eller områder til offentlige formål, som ikke vurderes velegnede til omdannelse til bymidtefunktioner. Særligt den vestlige udvidelse vurderes at være hensigtsmæssig, da den kan ske efter princippet om at udvide bymidten indefra og ud. Udvidelsen vil desuden supplere områdets øvrige dagligvarebutikker, hvilket vil bidrage til en større synergieffekt. Desuden sker den primære boligtilvækst i den sydvestlige del af byen vest for Thomas Poulsens Allé. Udvidelsen mod vest vil således imødekomme hensynet om at skabe gode rammer for velfungerende markeder med en effektiv butiksstruktur, som er en del af formålsbestemmelsen for Planlovens bestemmelser om planlægning til butiksformål. Endvidere vil der sikres god tilgængelighed, da området ligger ved den centrale trafikåre Vestergade, hvilket også er et hensyn der, jf. formålsbestemmelsen skal prioriteres. Samlet set vurderes udvidelsen mod vest således at imødekomme de hensyn, der skal tages i forbindelse med udvidelser af bymidter.

22 Side 8 af Sag nr.: MFH/MGE Oversigtskortet viser den overordnede disponering og trafikale struktur i Ikast samt den eksisterende detailhandelsstruktur. Med rød streg er vist forslag til udvidelse af bymidte og med rød cirkel er vist alternativ udvidelsesmulighed for bymidten. 5.3 Forhold til målene for detailhandelsstrukturen 11 e, stk. 5. Redegørelsen for den del af kommuneplanen, som indeholder bestemmelser om en ændret afgrænsning af bymidten eller bydelscentre, skal indeholde 3) oplysning om, hvordan planlægningen tilgodeser målene for den kommunale detailhandelsstruktur. Kommuneplan 2017 s detailhandelsstruktur indeholder mål om, at Ikast skal have et varieret udbud af detailhandel, som understøtter byens status som hovedby bedst muligt. Dette gøres ved at skabe de bedste rammer for både dagligvare- og udvalgsvarehandel. Det er endvidere et mål at styrke bosætningen ved at sikre, at der er udlagt tilstrækkelige rammer til detailhandel i Ikast. Ifølge retningslinjerne skal arealer til butiksformål placeres i overensstemmelse med de udlagte centerområder, herunder bymidterne. En udvidelse af bymidten vurderes i høj grad at tilgodese målene for den kommunale detailhandelsstruktur, idet udvidelsen giver mulighed for etablering af en ny dagligvarebutik, som vil understøtte behovet for og ønsket om at styrke detailhandlen i Ikast.

23 Side 9 af Konsekvenser for bymiljøet, afvikling af trafikken og tilgængelighed 11 e, stk. 5. Redegørelsen for den del af kommuneplanen, som indeholder bestemmelser om en ændret afgrænsning af bymidten eller bydelscentre, skal indeholde 4) en beskrivelse af konsekvenser for bymiljøet og for afviklingen af trafikken til og fra bymidten eller bydelscentret, herunder tilgængeligheden for forskellige trafikarter samt parkeringsmuligheder Sag nr.: MFH/MGE Bymiljøet Området for udvidelsen af bymidten er omfattet af et område til butikker med særlig pladskrævende varegrupper og består helt konkret af en ejendom med en bolig og en lagerbygning. Umiddelbart nord for E. Christensens Vej ligger et boligområde med fritliggende boliger i 1 ½ etage. Området øst og syd for udvidelsen er omfattet af bymidten, herunder eksisterende dagligvarebutikker. Bymiljøet er således karakteriseret ved større bygningsstrukturer syd for E. Christensensvej og en mindre struktur med villabebyggelse nord for E. Christensensvej. Etablering af en dagligvarebutik vil skala- og karaktermæssigt være sammenlignelig med de i området eksisterende anvendelser og strukturer. Samlet set er området beliggende inden for et område med centerfunktioner, men på grænsen til et boligområde. Da den bymæssige karakter ikke vil ændres ved etablering af en dagligvarebutik i området vurderes konsekvenserne for bymiljøet at være uvæsentlige. De trafikale forhold Området for udvidelsen af bymidten er beliggende nord for Vestergade, som er den primære færdselsåre til og fra bymidten. Trafikken til og fra området foregår via det lysregulerede kryds og tilgængeligheden for bilister vurderes at være god. Vestergades vejprofil består af kørebane og cykelsti i begge sider af vejen. Lige ud for projektområdet er en buslomme, hvor rute 116 fra Horsens til Herning holder. Der er således også god tilgængelighed for gående og cyklende. Vejadgangen til området for en ny dagligvarebutik vil udelukkende foregå via én overkørsel til E. Christensens Vej. E. Christensens Vej består af kørebane med fortov på begge sider.

24 Afvikling af trafikken til og fra bymidten vil, med udvidelsen af bymidten, fortsætte uændret. Vejadgang til området for udvidelsen af bymidten opretholdes fra E. Christensens Vej. Side 10 af Sag nr.: MFH/MGE Skråfoto set fra nord viser den eksisterende infrastruktur der omgiver projektområdet og den foreslåede udvidelse af bymidten. Der er rig mulighed for at sikre parkeringsmuligheder i forbindelse med udvidelsen af bymidten. Samlet set vurderes konsekvenserne for tilgængeligheden for forskellige trafikarter at være positiv.

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan

Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan Forslag til kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 For at muliggøre etablering af detailhandel i Tølløse by ved Industrivej udarbejdes et kommuneplantillæg, hvor centerområdet og detailhandelsrammen

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Plan og Byg Januar 2015 Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Redegørelse for udlæg af nyt bydelscenter ved Ndr. Ringgade/Valbyvej i Slagelse Kommuneplantillæg nr. 16 omfatter

Læs mere

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser.

Mindre lokal dagligvarebutik med postfunktion. Sådan administrerer vi Ved lokalplanlægning til butiksformål. krav om etablering af parkeringspladser. Mål At skabe levende handelscentre med et varieret udbud af butikker i kommunens bycentre. At alle har en nem, hurtig og kort vej til dagligvarebutikker, så afhængigheden af bil nedbringes. At der er mulighed

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2007-2018 for Holbæk Kommune 19.O02 19.B06 19.O01 TØLLØSE 19.B07 VEJ 19.O04 19.C01-T UDVIDELSE AF RAMMEOMRÅDE PV SØNDERSTRU 19.O05 19.B10 EJ 19.J01 19.B05 19.B04

Læs mere

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til Vækst og Plan Maj 2015 Nykøbing Landevej Ndr.Ringgade Pilegårdsvej Sorøvej Skovsøviadukten Kommuneplantillæg nr. 13 til Slagelse Kommuneplan 2013 Redegørelse jf. planlovens 11e, stk. 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31

Kommuneplantillæg nr. 31 Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013-2025 - Dagligvarebutik i Løsning Kommuneplantillæg nr. 31 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 31 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08.

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan 2007 2018 Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. 1 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplantillæg: Kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides?

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Indkaldelse af ideer og forslag Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Høringsfrist 29. august Teknik & Miljø, 1. juli 2011 1 Indkaldelse af ideer og forslag Baggrund Bornholms

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, E. Christensens Vej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, E. Christensens Vej, Ikast Centerområde, E. Christensens Vej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg

Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg BY, ERHVERV OG KULTUR Redegørelse for udvidelse af den detailhandelsmæssige bymidteafgrænsning af Vildbjerg Indledning Herning Kommune ønsker at omdanne dele af det tidligere kartoffelpakkeri, Danespo,

Læs mere

Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden

Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden Kommuneplan 2009 Udvidelse af bymidteafgrænsningen i Ringe med kolonihavegrunden I forbindelse med revision af kommuneplanen i Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker kommunen at udvide bymidten med et område,

Læs mere

Centerstruktur og detailhandel

Centerstruktur og detailhandel Centerstruktur og detailhandel Redegørelse - Centerstruktur og detailhandel Detailhandelsstrukturen i Vallensbæk skal fremme en velfungerende bymidte med et varieret butiksudbud, der dækker de lokale behov.

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 9 til Kommuneplan Udvidelse af bymidten i Nakskov

FORSLAG. Tillæg 9 til Kommuneplan Udvidelse af bymidten i Nakskov FORSLAG Tillæg 9 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af bymidten i Nakskov November 2018 Annoncetekst indsættes her (behold kildeformatering) I HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Indhold Et kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper

4.10 Detailhandel HOVEDSTRUKTUR KOMMUNEPLAN 2009-2021 63. pladskrævende varegrupper 4.10 Detailhandel pladskrævende varegrupper Kortbilag nr. 4.10.1 Beliggenhed af detailhandel i Sønderborg Kommune Analyse af detailhandlen Der er i forbindelse med kommuneplanen foretaget en analyse af

Læs mere

Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning

Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning Notat 28. februar 2018 Notat kort gennemgang af planlovens bestemmelser om detailhandelsplanlægning Planloven fastlægger de overordnede rammer for kommunens detailhandelsplanlægning. Loven rummer tre ligeværdige

Læs mere

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav Detailhandel Dagens indhold Status De politiske intentioner Den nye formålsbestemmelse Planlovsændringerne: Størrelse og placering Afgrænsning af bymidter og bydelscentre Showrooms og pladskrævende varer

Læs mere

UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE INDHOLD 1 BAGGRUND FOR UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE 2 2 SAMMENFATNING 3 3 NY PLANLOV NYE MULIGHEDER 6

UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE INDHOLD 1 BAGGRUND FOR UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE 2 2 SAMMENFATNING 3 3 NY PLANLOV NYE MULIGHEDER 6 K3 EJENDOMME UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 BAGGRUND FOR UDVIDELSE AF HØRSHOLM BYMIDTE 2 2

Læs mere

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation.

Formålet med planen er at udvide bymidteafgrænsningen for Mørkøv, således at der kan etableres dagligvarebutik på den ønskede lokation. REDEGØRELSE Formål og baggrund Nærværende kommuneplantillæg nr. 29 er udarbejdet på baggrund af byrådets ønske om at muliggøre etablering af en dagligvarebutik ved Skovvejen i Mørkøv. Formålet med planen

Læs mere

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 4 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 22. september 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 22. september 2014 vedtaget tillæg 4 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 31. januar 2017 Sagsb.: Rasmus Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72364361 E-mail: raras@holb.dk Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit Notatet beskriver,

Læs mere

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag Forslag Tillæg 7 - til Kommuneplan 2013-2025 for Herlev Bymidte Kortbilag Offentliggørelse Forslaget kan ses på Herlev Kommunes hjemmeside www.herlev.dk Forslaget er i høring fra den 17. januar til den

Læs mere

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse N O T A T Til Økonomi- og Erhvervsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Land, By, Kultur - Planlægning Emne Forslag til tilretning af kommuneplanens detailhandelsstruktur for de enkelte byer

Læs mere

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen

Debatmøde i Erhvervsforum. Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Debatmøde i Erhvervsforum Vicedirektør Sigmund Lubanski, Erhvervsstyrelsen Indhold Modernisering af planloven Ændring af detailhandelsreglerne: Baggrund Den nye formålsbestemmelse Størrelse og placering

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08.

Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. Kommuneplantillæg nr. 35 til Holbæk Kommuneplan 2007 2018 Udvidelse af Holbæks bymidteafgrænsning og ændring af rammeområde 3.R08. 1 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplantillæg: Kommuneplanen indeholder

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Tillæg nr. 3 Ændring af bymidteafgrænsning i Lendemarke

Tillæg nr. 3 Ændring af bymidteafgrænsning i Lendemarke Tillæg nr. 3 Ændring af bymidteafgrænsning i Lendemarke Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43

Læs mere

Bydelscenter Nørrebrogade

Bydelscenter Nørrebrogade 35 2013 Bydelscenter Nørrebrogade Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 35 2013 Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Bydelscenter Nørrebrogade 31. maj 2016 Høring start 31. maj 2016 Høring slut

Læs mere

Redegørelse for Syddjurs Kommuneplan 2009

Redegørelse for Syddjurs Kommuneplan 2009 Redegørelse for Syddjurs Kommuneplan 2009 - på et sundt og bæredygtigt grundlag 1 H - Detailhandel Kort H.1 - Ebeltoft Ifølge planlovens 11e stk. 4 skal der redegøres for den del af kommuneplanen, der

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1. til Kommuneplan For lokalcenter Hedensted Syd. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 1. til Kommuneplan For lokalcenter Hedensted Syd. Forslag Kommuneplantillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 For lokalcenter Hedensted Syd Forslag Oktober 2013 Redegørelse Baggrund Nærværende kommuneplantillæg er udarbejdet i forlængelse af en tidligere planlægning

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

SUNDBY SOLBJERG OVTRUP RAKKEBY VILS REDSTED TISSINGHUSE ØRDING ØSTER ASSELS

SUNDBY SOLBJERG OVTRUP RAKKEBY VILS REDSTED TISSINGHUSE ØRDING ØSTER ASSELS HESSELBJERG SEJERSLEV EJERSLEV FLADE SØNDER DRÅBY SUNDBY BJERGBY SOLBJERG ØSTER JØLBY ERSLEV TØDSØ DRAGSTRUP ERSLEV INDUSTRI VODSTRUP FRØSLEV ELSØ TÆBRING OVTRUP MOLLERUP LØDDERUP NYKØBING FREDSØ RAKKEBY

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 19. marts 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/12327 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik Foto

Læs mere

UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2. 2 Sammenfatning 3. 3 Dagligvarehandlen i det vestlige Holbæk 5

UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2. 2 Sammenfatning 3. 3 Dagligvarehandlen i det vestlige Holbæk 5 REMA BUTIKSUDVIKLING A/S UDVIDELSE AF LOKALCENTER VED KALUNDBORGVEJ I HOLBÆK ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DETAILHANDELSREDEGØRELSE INDHOLD

Læs mere

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan

Tillæg nr. 23 til Kommuneplan til Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjer og Rammebestemmelser for Rammeområde VIBØ.C1.03_T23, VIBØ.E1.01_T23, VIBØ.D2.3_T23 og VIBØ.D3.1_T23 Tillæggets område 2 3 REDEGØRELSE Formål Formålet med dette

Læs mere

Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan Detailhandel i Lemvig Kommune

Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan Detailhandel i Lemvig Kommune Baggrundsnotat til Lemvig Kommuneplan 2013-25 Detailhandel i Lemvig Kommune Plan & Projekt, april 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Lokale og regionale forhold... 3 Butiksstruktur... 5 Byernes udviklingsmuligheder...

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan

FORSLAG. Esbønderup. Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan FORSLAG Esbønderup Dagligvarebutik ved Gillelejevej og Vestvej Tillæg nr. 08 til Kommuneplan 2013-25 August 2016 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Hovedstruktur...3 Retningslinjer...3 Rammebestemmelserne

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 1997-2008 for Skovbo Kommune Formål Formålet med kommuneplantillægget er at ændre afgrænsningen af kommuneplanens rammeområder 1F1 og 1B14, for at den planlagte bebyggelse

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Lokalcenter Hedensted Syd. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 1. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Lokalcenter Hedensted Syd. Forslag Kommuneplantillæg nr. 1 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 Lokalcenter Hedensted Syd Forslag December 2013 Redegørelse Baggrund Nærværende kommuneplantillæg er udarbejdet i forlængelse af en tidligere

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Silkeborgs centrale butiksområde Mål Silkeborg Kommune vil: Sikre en positiv udvikling i handelslivet med en varieret og dynamisk butiksstruktur,

Læs mere

Notat opsamling på idé høring om detailhandel i Haderslev Sydby

Notat opsamling på idé høring om detailhandel i Haderslev Sydby Haderslev Kommune Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Honnørkajen 1 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. juli 2011 Sagsident: 11/11911 Sagsbehandler:

Læs mere

KOMMUNEPLAN Tillæg nr F OR S LAG

KOMMUNEPLAN Tillæg nr F OR S LAG KOMMUNEPLAN 20 13 Tillæg nr. 12 - F OR S LAG Centerområde 3.C.1 og butiksrummelighed i Ørbæk bymidte Redegørelse I Kommuneplan 2013 er der i Ørbæk bymidte en restrummelighed på 1000 m2 butiksareal til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12 for lokalcenter på Kornmarksvej medfører, at en del af rammeområde 213.1 erstattes af kommuneplanramme 213.1A Ændringer fra kommuneplanramme

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Kommuneplan 2005 Rammer

Kommuneplan 2005 Rammer Kommuneplan 2005 Rammer forslag Gh Gh Gh 3. Nybro Grønne hovedtræk 2. Bagsværd 1. Værebro 6. Bagsværd erhvervskv. 4. Haspegård 5. Stengård 12. Vadgård Grønne hovedtræk 11. Gladsaxe 13. Buddinge 7. Kagså

Læs mere

J.nr. D Den 28. marts 2003

J.nr. D Den 28. marts 2003 DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN J.nr. D 212-0005 Den 28. marts 2003 Udviklingen i region-, kommune- og lokalplanlægningen for detailhandelsstrukturen Miljøministerens detailhandelsredegørelse 2003 til

Læs mere

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F:

2 REGELSÆTTET OMKRING DETAILHANDELSPLANLÆGNING I HOVEDSTADSOMRÅDET. T: D: Sortemosevej 2 F: Notat Dragør Kommune SYDSTRANDSCENTERET 15. november 2011 Udarbejdet af MST Kontrolleret af Godkendt af 1 BAGGRUND FOR OPGAVEN På Kommunalbestyrelsens møde den 27. oktober blev det besluttet at opfordre

Læs mere

Udvidelse af Skagen bymidte

Udvidelse af Skagen bymidte Debatoplæg Udvidelse af Skagen bymidte Foroffentlighedsfase Indkaldelse af idéer og synspunkter 09.09.2016-23.09.2016 Baggrund Ét af Frederikshavn Kommunes fire vækstspor er Oplevelser & Turisme. Hvert

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel Baggrund Folketinget

Læs mere

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør

KP udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør KP17-2-009 udvidelse af detailhandelsafgrænsning i Løgstør Dato for offentliggørelse af forslag: 27. maj 2019 Dato for vedtagelse: Dato for ikrafttrædelse: Høring starter: 27. maj 2019 Høringen slutter:

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 7 - Blandet center og erhvervsområde ved Sprogøvej 2, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 109.3160-L04 for centerområde ved Sprogøvej,

Læs mere

Hovedstruktur. Målsætning

Hovedstruktur. Målsætning Detailhandel Det blev besluttet i Kommunalbestyrelsen den 29. juni 2016, at kommuneplanens afsnit om detailhandel skulle revideres. Den primære årsag herfor var at sikre de bedst mulige vilkår for kommunens

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

INDMELDELSE OM AFLASTNINGSOMRÅDE I TOFTE, HELSINGE INDHOLD 1 INDLEDNING OG BAGGRUND 2 2 SAMMENFATNING 3

INDMELDELSE OM AFLASTNINGSOMRÅDE I TOFTE, HELSINGE INDHOLD 1 INDLEDNING OG BAGGRUND 2 2 SAMMENFATNING 3 GRIBSKOV KOMMUNE INDMELDELSE OM AFLASTNINGSOMRÅDE I TOFTE, HELSINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 INDLEDNING OG BAGGRUND

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Centerstrukturen i Esbjerg by

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Centerstrukturen i Esbjerg by Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. maj 2016 Sagsid 14/19345 Telefon direkte 76 16 33 10 E-mail mosto@esbjergkommune.dk Notat Centerstrukturen i Esbjerg by Esbjergs fokus på bymidten Esbjerg Kommune har

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

ØST MIDT VEST. Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE C01-C06

ØST MIDT VEST. Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE C01-C06 ØST MIDT VEST Detailhandel i Blåvand TILLÆG 07 RAMMEOMRÅDE 05.01.C01-C06 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra

Læs mere

Hovedstruktur. Målsætning

Hovedstruktur. Målsætning Detailhandel Det blev besluttet i Kommunalbestyrelsen den 29. juni 2016 at kommuneplanens afsnit om detailhandel skulle revideres. Den primære årsag herfor var at sikre de bedst mulige vilkår for kommunens

Læs mere

Detailhandelsstrukturen i Egedal

Detailhandelsstrukturen i Egedal Detailhandelsstrukturen i Egedal Egedal har en finmasket forsyning af dagligvarer i lokalområderne, idet der gennem årene er etableret mange discountbutikker rundt omkring i kommunen. Udvalgsvarehandelen

Læs mere

Forslag til Svendborg Kommuneplan Oversigt over ændringer i rammeområder

Forslag til Svendborg Kommuneplan Oversigt over ændringer i rammeområder Forslag til Svendborg Kommuneplan 201325 Oversigt over ændringer i rammeområder 05.03.R7.961 05.03.R7.961 Rekreativt område campingudvidelse ved Øgavl Rekreative formål i form af campingplads Eksisterende:

Læs mere

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 xx.xx.bxx xx.xx.cxx Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 RAMMEOMRÅDE xx.xx.bxx og xx.xx.cxx KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21B til Kommuneplan

Læs mere

Definition af detailhandel En detailhandelsbutik er et sted, hvorfra der sælges og/eller udleveres varer til privatkunder.

Definition af detailhandel En detailhandelsbutik er et sted, hvorfra der sælges og/eller udleveres varer til privatkunder. Notat om detailhandel og engroshandel Dette notat har til formål, at give en introduktion til nogle af begreberne i forbindelse med detailhandel med udgangspunkt i planlovens bestemmelser (bek. nr. 587

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om detailhandel

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om detailhandel SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2017 Tema om detailhandel Indhold Mål for detailhandel Byrådets mål for detailhandel er: Retningslinjer for detailhandel I Solrød Kommune er detailhandelsstrukturen bygget op

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

Redegørelse. Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over m² jf. lov om frikommuner

Redegørelse. Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over m² jf. lov om frikommuner Redegørelse Planlægning for udvidelse af aflastningscenter ved Holstebrovej i Viborg og for udvalgsvarebutikker over 2.000 m² jf. lov om frikommuner 1 2 Redegørelse Planlægning af udvidelse af aflastningscenter

Læs mere

KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20. Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer

KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20. Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer KOMMUNEPLAN 09 Tillæg nr. 20 Dagligvarebutik til lokalområdets daglige forsyning Skaboeshusevej 103, Nyborg samt naboarealer Tillæg nr. 20 til KOMMUNEPLAN 09 Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at skabe mulighed

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Detailhandelsplan. Kommuneplantillæg nr. 5

Detailhandelsplan. Kommuneplantillæg nr. 5 Detailhandelsplan Kommuneplantillæg nr. 5 Sydfalster Kommune 2003 Kommuneplantillæg nr. 5 Detailhandel/butiksstruktur i Sydfalster Kommune REDEGØRELSE Indledning I 1997 vedtog Folketinget en ændring af

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

BRAMMING. Notat - om grundlaget for en ny dagligvarebutik v/vardevej 1-3. Vardevej. 8. september 2010

BRAMMING. Notat - om grundlaget for en ny dagligvarebutik v/vardevej 1-3. Vardevej. 8. september 2010 BRAMMING Notat - om grundlaget for en ny dagligvarebutik v/vardevej 1-3 8. september 2010 Vardevej Notatet er udarbejdet af COWI A/S Thulebakken 34 9000 Aalborg Tlf: 99 36 77 00 Kontaktinfo: Jens Bay Mail:

Læs mere

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21

Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 xx.xx.bxx xx.xx.cxx Forslag Centerområde i Ølgod TILLÆG 21 RAMMEOMRÅDE xx.xx.bxx og xx.xx.cxx KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21A til Kommuneplan

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 MØRKØV LOKALCENTER VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG ÅBEN LAND BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR. JERNLØSE STIGS BJERGBY

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Tillæg nr. 8 til kommuneplan 2009

Tillæg nr. 8 til kommuneplan 2009 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr og kommuneplantillæg 29

Forslag til Lokalplan nr og kommuneplantillæg 29 Forslag til Lokalplan nr. 12.06 og kommuneplantillæg 29 Høringsperiode 14. september til 9. november 2017 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 9 til Kommuneplan Udvidelse af bymidten i Nakskov

FORSLAG. Tillæg 9 til Kommuneplan Udvidelse af bymidten i Nakskov FORSLAG Tillæg 9 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af bymidten i Nakskov November 2018Marts 2019 Offentlig høring fra den 6. december 2018 til den 31. januar 2019 HØRING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2

Landsplandirektiv. Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2 Om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over 2.000 m 2 om beliggenheden af aflastningsområder i Århus, hvori der kan placeres udvalgsvarebutikker over

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere