Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse"

Transkript

1 Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne dem med relevant og dynamisk rejse- og kortinformation afhængig af den situation kunden befinder sig i ved afgangssted, ombord og ved afstigning. Ambitionen er, at sikre kunden en sammenhængende oplevelse af den kollektive trafik uagtet, hvilken befordring kunden måtte vælge. Projektet tager udgangspunkt i de 3 jyske selskabers X Bus samarbejde men perspektivet er en landsdækkende løsning på tværs af selskaber og produkter bus såvel som tog. 3. Baggrund En analyse præsenteret på trafikstyrelsen dialogmøde d. 19. januar 2011 viste en tydelig sammenhæng mellem kundens muligheder for at navigere i den kollektive trafik og kundens samlede rejseoplevelse. Her skal navigere forstås bredt da der både er tale om geografi (at være det rigtige sted, ved det rigtige stop osv.) og om at kunne skelne den rigtige bus/tog fra den forkerte. Analysen skelnede mellem 4 situationer, hvor kunden kunne have brug for støtte i rejsesituation; hjemme, ved afgangsstedet, ombord og ved afstigning. Hvad angår hjemme er kunden allerede godt hjulpet via rejseplanen.dk der giver god og valid information omkring kundens muligheder for valg af rejse og kunden kan i vid udstrækning også medtage information eller udsøge den mens kunden er på farten. Men muligheden for at støtte kunden i navigationen mellem de enkelte rejsepunkter og produkter, når der tales om afgangsstedet, ombord og ved afstigning er noget mere fragmenteret. F.eks. vil en kunde, selvom kunden har søgt og evt. printet information fra rejseplanen, ikke entydigt kunne se præcis hvor vedkommende skal gå hen ved ankomst til en given station, forud for en planlagt korrespondance. Dertil kommer at den udsøgte rejseinformation er statisk. Dvs. har selvom kunden har udsøgt en korrekt rejse, så kan der efter søgningen opstå ændringer som kunden ikke har mulighed for at tage højde for da informationen ikke umiddelbart er tilgængelig for kunden. Problemet er til at overskue ved de stationsnære rejser og i de større byer, hvor frekvensen typisk er højere men det forholder sig anderledes når der rejses længere og med flere skift undervejs. Her er det vitalt for kunden at vide at man dels står det rigtige sted og dels at min bus er på vej.

2 Nærværende projekt ønsker dels at give kunden adgang til valid kortinformation undervejs på rejsen, dvs. ved afgangsstedet, ombord ved afstigning og dels at kombinere rejseplanens data med en kortbaseret brugerflade der giver kunden rutevejledning med realtidsinformation. Den kollektive trafiks svar på bilens GPS Navigation. 4. Formål - At øge kundens oplevelse af sammenhæng i den kollektive trafik på tværs af produkter - At øge kunden tryghed og convenience oplevelse i forbindelse med navigering undervejs på rejsen 5. Projektets indhold Projektet er inddelt i 3 delprojekter som hver i sær matcher hele eller dele af de udfordringer der er påvist i analysen men som også har vidt forskellige grader af kompleksitet ifht. implementering og udvikling. 1. Ombord på rejsen Delprojekt 1 Ombord på rejsen Centrale udfordringer: Hvordan finder jeg rundt på stationen? Kommer jeg af det rigtige sted? Hvordan finder jeg den næste bus/tog? Løsning: Find vej undervejs på rejsen via bussens Infotainment skærme Grafiske kort som viser hvordan man finder vej på busstation til andre busser, fra bus til bybus, og fra bus til tog. Kortene vil vises på infotainment skærme i busserne umiddelbart før ankomst sådan finder du vej. Leverancer Hver X-bus er i dag installeret med infotainment løsning indeholdende 2 skærme (hhv. 17 og 22 ), Transport PC er, GPS og dataforbindelse. Nærværende løsning bygger videre på denne løsning og opnår således mange fordele bl.a. muligheden for at udnytte det eksisterende udstyr til løsningen. Der anvendes desuden data / opslag på rejseplanen i forbindelse med med realtidsdata. Alle stationer hvor en X-bus stopper tegnes og fritlægges i stil med vedlagte eksempel, således at passagererne på en simpel oversigtstegning kan finde rundt på stationen. Tillige tegnes også en oversigt over hvordan man finder evt. tog og bybusser / bybusterminaler. Alle tegningerne animeres grafisk således at der fortælles hvordan man finder vej / rundt på næste station. Når en X Bus f.eks nærmer sig Århus station vises kortene på infotainment skærme i bussen v.h.a. positionering med bussens GPS. Eksempel: Oversigt over Århus Station, Bybusser, Århus Rutebil station. Første billeder er overbliksbillede, andet billede er nærbillede af selve stationen.

3 2. Ved afstigning undervejs på rejsen Delprojekt 2 ved afstigning undervejs på rejsen Centrale spørgsmål Hvordan finder jeg rundt på stationen? Kommer jeg af det rigtige sted? Hvordan finder jeg den næste bus/tog? Løsning Find vej undervejs på rejsen via kort sendt til din mobil Passagerer i X busser vil via oplysninger på skærmen kunne bestille det viste kort til deres mobiltelefon. Enten som statisk grafik (et billede/tegning) sendt til kundens telefon via MMS eller, hvis telefonen er en smartphone med indbygget GPS og kortfunktionalitet, sendes GPS positioner til brug for telefonens indbyggede kortsoftware, således at telefonen kan hjælpe med at finde vej i form af f.eks. ruten fra Århus rutebil station til bybusserne i Århus. Bestilling vil kunne ske via SMS og evt. via det eksisterende trådløse internet i bussen. Leverancer I forbindelse med visning af oversigtkort på skærmen, samt find vej kort (delprojekt 1) kan passageren anmode om at modtage kort på mobilen via SMS. I f.eks. Århus kan der bestilles kort over rutebilstationen, sådan finder du vej til bybusserne, samt sådan finder du vej til togene. Det kunne f.eks. være: SMS Bus Aarhus til 12XX for kort over rutebilstationen SMS Bybus Aarhus til 12XX for kort over vejen til bybusserne SMS Tog Aarhus til 12XX for kort over vejen til togene Hvis telefonen ikke supporterer GPS leveres et grafisk kort over området, således at passageren kan orientere sig og bruge kortet til at finde vej til f.eks.bybusser. Kortet fra det tidligere eksempel vil så blive leveret til kunden telefon som grafik med den pågældende rute indtegnet.

4 Hvis telefonen supporterer GPS, vil der i stedet for et kort på telefonen modtages GPS koordinater til brug i telefonen kortsoftware således at der vises en vej fra A til B. Da kortsoftwaren i telefonen anvendes vil der være route guidance undervejs på samme måde som man oplever når man bruger kortsoftware i en bil til at finde vej. Løsningen vil understøtte mobiltelefoner med GPS som kan afvikle f.eks. Android, Iphone og evt. symbion (Nokia). 3. Navigation på den samlede rejse Delprojekt 3 - Navigation på den samlede rejse Centrale spørgsmål Hvor er jeg? Hvor er stoppestedet? Er bussen kørt/på vej? Hvordan finder jeg den rigtige bus? Hvad er min forventede ankomst for den samlede rejse? Løsning Find vej på rejsen via rejseguide med realtidsoplysninger og kortnavigation. Kunden kan via en mobilapplikation udsøge sin rejse pba. Data fra rejseplanen og få ruten angivet på kort med alle stop/skifte og realtidsinformation om den valgte rejse og vil i lighed med ruteplanlægning på garmin/tomtom til biler få en rute som dog her inkluderer såvel gang / skifte og busser, som kører en del af ruten. Med applikationen kan passageren holde sig orienteret om rejsens forløb og få præcis angivelse af hvor det enkelte stop befinder sig og hvor den enkelte bus befinder sig ifht. kundens rejse. Leverancer Der udvikles en applikation til mobiltelefonerne hvor passagererne undervejs kan blive hjulpet med visning af rute ved skift samt få realtidsoplysninger om næste skift / kommende busser. Ideen er at passageren på telefonen søger sin rejse pba. Data fra rejseplanen, og i lighed med rutefinding på garmin/tomtom til biler får en rute som dog her inkluderer såvel gang / skifte som de busser eller tog som kører en del af ruten. Med applikationen kan passageren løbende holde sig orienteret om rejsens forløb både ombord på det valgte produkt samt mellem produkter eller stationer Funktionaliteten i applikationen er:

5 Udsøgning af rejse fra A-B her anvendes Rejseplanen.dk (evt. med andet skin i layout) Visning af GPS punkter for skifte mellem stationer og udnyttelse af kortsoftware i telefonen til rute guidance Visning af realtid på X Bus, oplysninger om evt. forsinkelser (opslag på rejseplanen.dk, samt X Bus realtidssystem). Visning af min næste bus på kort og forventet ankomst Eksempel på og brug af GPS i telefon passageren er ved at skifte fra Bybus til X-bus i Århus

6 Eksempel på passager har søgt realtid på X bus og får vist på kort hvor bussen er og oplysninger om forsinkelse / ankomst. 6. Passagertal før projektets gennemførelse Passagerer der dagligt berøres af projektet vil afhænge af hvilket perspektiv der anlægges og hvorvidt hele eller kun dele af projektet gennemføres. Projektet udvikles og testes i de 3 jyske selskabers X Bus samarbejde, hvilket potentielt vil betyde at alle passagerer i jylland kan komme i berøring med løsningen. Men da løsningen baseres på data fra rejseplanen samt generiske kortdata vil løsningen i princippet kunne tages i brug i hele danmark. Det, der kan være den begrænsende faktor vil dels være valide og tilgængelige GPS oplysninger på stationer og stoppesteder i Danmark og dels GPS oplysninger på den valgte rejses produkter, dvs. den/de specifikke tog/busser der er valgt. For nærværende er det, bl.a. grundet de nævnte uklarheder, valgt at tage udgangspunkt i den jyske kollektive trafik med udgangspunkt i primært X Bus samarbejdet. I det perspektiv er det eksisterende passagerantal som i nedenstående tabel. Passagertal før projekt Årlig passagertal for jylland* *baseret på 2009 tal for de 3 jyske trafikselskaber.

7 7. Succeskriterier for passagertilvæksten efter projektets gennemførelse Projektets ambition er øget passagertilvækst på den samlede rejse og ikke kun for X Bus samarbejdet. Perspektivet er landsdækkende på tværs af produkter. Men da projektets test og første fase af udrulning sker med udgangspunkt i X Bus samarbejdet baseres succeskriterierne i første fase alene på den jyske kollektive bustrafik jf. nedenstående tabel. Tabellen angiver det samlede passagerantal baseret på antal påstigere. Passagerudvikling Årlig passagertal for jylland* Passagertilvækst 0,050% Fastholdelse 0,050% I alt *baseret på 2009 tal for de 3 jyske trafikselskaber 8. Øvrige succeskriterier for projektet Formålet er, at dels at øge kundens oplevelse af sammenhæng i den kollektive trafik på tværs af produkter og dels at øge kunden tryghed og convenience oplevelse i forbindelse med navigering undervejs på rejsen. Men da der ikke findes tilgængelige og sammenlignelige data skal disse skabes i projektet som en ramme for effektmåling. Det skal ske ved at udføre en nulpunktsanalyse ud fra en række parametre Dvs. hvordan oplever en kunde rejsen ud fra de parametre vi ønsker at påvirke før projektets gennemførelse. Derved skabes grundlaget for at foretage en efterfølgende effektmåling på de samme parametre. I praksis tænkes det udført som en usability test, dvs. en test, hvor man lader et antal testpersoner foretage en given rejse og så efterfølgende lade dem vurdere rejsen ud fra en række parametre som vi ønsker at måle på. Parametrene kunne f.eks. være Oplevet ventetid Oplevet rejsetid Oplevet tryghed ifb. Med at finde rundt Vurdering af sammenhæng mellem produkter Etc. Ovenstående er ikke de endelige parametre men eksempler. Konkrete parametre og mål udarbejdes ved opstart af projektet i forbindelse med den nævnte nulpunktsanalyse og indgår som den første afrapportering til trafikstyrelsen 9. Projektorganisering Projektet er vil i den første fase være forankret i de jyske trafikselskabers X Bus samarbejde og projektledelsen varetages af samarbejdets forretningsudvikler med deltagelse af repræsentanter fra de enkelte selskaber, rejseplanen samt leverandør(er). Ved en udrulning til

8 hele landet vil projektets forankring revurderes da der så vil være behov for en mere central forankring. 10. Tidsplan Tidsplan Kontrakt med leverandør. Usability test - 0 Delprojekt 1+2 Fastlæggelse af design til kort / film Udarbejdelse af kort Udvikling af sms tjeneste Aftestning af kort / telefoner på 3 ruter Evaluering af projektet Udrulning i øvrige jylland Delprojekt 3 - Navigation på den samlede rejse Detail specifikation af koncept Detail specifikation af snitflade mod rejseplanen. Detail specifikation af databehov (Rejseplan + kortdata) Fastlæggelse af funktionalitet på telefoner Udvikling af applikation til GPS baseret mobiltelefon Udvikling af realtids interface til X-bus realtidsdata Udvikling af interface til Rejseplanen realtid Aftestning af applikation og funktionalitet Live test Uasbility test - 1 Evaluering af test Udrulning Endelig afrapportering = Afhænger af valide GPS data 11. Rapportering af projektet Første afrapportering sker i forbindelse med den første usability test, hvor trafikstyrelsen modtager endelige parametre og operationelle mål- Endelig afrapportering fremsendes til trafikstyrelsen og projektparter efter endt evaluering. Afrapporteringen vil indeholde en effektmåling baseret på udviklingen i passagertilvækst og kundetilfredshed samt den førnævnte usability test 12. Projektets finansiering Bruttoudgiften til projektet er kr. heraf bidrager trafikselskaberne selv med 32% dels via projektlederressourcer afsat af de enkelte selskaber og dels via egenfinansiering af dele af projektet. Budget er vedlagt.

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Implementering af korrespondancesikring i X Bus

Implementering af korrespondancesikring i X Bus Implementering af korrespondancesikring i X Bus 1. Projekttitel Implementering af korrespondancesikring i X Bus 2. Resumé Projektet formål er, at implementere en proces og et system for korrespondancesikring

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden 1. Projekttitel RejseGuiden 2. Resumé Projektet RejseGuiden fokuserer på at teste de nyeste teknologiske muligheder for at give målrettet information til

Læs mere

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse 2009 ITS i Regionstog Projektbeskrivelse Regionstog's projektbeskrivelse og budget til en samlet ITS-løsning der indeholder: Intelligente stationsstandere og fjernstyret konflikt-håndtering ved brug af

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Vores løsningsforslag til opgaven er baseret på et User Experience-perspektiv for at imødekomme de efterspurgte forbedringspunkter:

Vores løsningsforslag til opgaven er baseret på et User Experience-perspektiv for at imødekomme de efterspurgte forbedringspunkter: Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 1.1 Koncept: En bedre oplevelse for brugeren... 3 1.2 Brugere og rejsetyper... 3 1.3 Platform: Mobile first... 4 2 Præsentation af prototype... 5 2.1 Interaktiv

Læs mere

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen Rejseplanen Bedre kundeoplevelser l med trafikinformation via Rejseplanen Agenda Rejseplanens nuværende kanaler Rejseplanen i tal Hvordan understøtter Rejseplanen nu og i j p g fremtiden bedre trafikinformation

Læs mere

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen

Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil. Mrk. Passagerpuljen Projektbeskrivelse Projekttitel: Metroens realtidsinformation tilgængelig på web og mobil Fra: Til: Metroselskabet I/S puljer@trafikstyrelsen.dk Mrk. Passagerpuljen Dato: 30. september 2009 Resumé Projektet

Læs mere

Korrespondancesikring

Korrespondancesikring Korrespondancesikring TØF 2012 Oktober 2012 Hvad er korrespondancesikring Transportenhed: Forsinkelse +2 min Info til chauffør Info til tog / bus Afventer 2 min System: Korrespondance -sikringssystem Statistik

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum

Referat fra Fagligt Forum Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14-11-2014 06.31.00 1-00-3-10 Per Elbæk pel@midttrafik.dk 87 40 83 28 Referat fra Fagligt Forum Mødetids punkt Sted Mødedel tagere Afbud Dagsorden 29. oktober

Læs mere

Projektet vil i den sammenhæng nyttiggøre den stigende generering af realtidsdata i den kollektive trafik, der formidles til Rejseplanen.

Projektet vil i den sammenhæng nyttiggøre den stigende generering af realtidsdata i den kollektive trafik, der formidles til Rejseplanen. Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel: Korrespondancesikring - pilotprojekt 2. Resumé Projektets formål er at afsøge mulighederne for øget kundetilfredshed og dermed øget passagertal i den

Læs mere

Movias tilgængelighedspolitik og strategi

Movias tilgængelighedspolitik og strategi Movias tilgængelighedspolitik og strategi Trafikbestillerkonferencen 2013 Projektleder Jesper Fønss Trafik- og Rådgivningscenter 02.07.2013 / København Dok.nr. 132365 Disposition 1. Hvad er baggrunden

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe 2. Resumé I december 2010 omlagde Region Sjælland sine lokaltog- og

Læs mere

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Hvem taler Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Erfaring fra Trafikselskaber i Nord og Midtjylland Ansvar for implementering af ny kørsel Ansvar for PLANET og internetbestilling Medansvarlig for udvikling

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

At bestyrelsen tager orientering om implementering af nye stoppestedstavler på A- bus linjerne pr. 24. marts 2013 til efterretning.

At bestyrelsen tager orientering om implementering af nye stoppestedstavler på A- bus linjerne pr. 24. marts 2013 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 16 Implementering af nye stoppestedstavler på A-bus linjerne Indstilling: Administrationen indstiller, At bestyrelsen

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet ekspresbusser med resumé incitament i Aalborgområdet ansøgning til passagerpuljen Projektet går ud på, at to entreprenører (City-Trafik og Arriva) af Aalborg Kommune og NT får stillet i opdrag - inden

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik

Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik Trafikinformation Baggrundsrapport om digital trafikinformation i den kollektive trafik 6. august 2012 3 Trafikinformation Indhold Indhold Digital trafikinformation 5 Realtidsinformation 6 Elektronisk

Læs mere

at bestyrelsen tager status for anvendelsen af de 5 mio.kr. afsat i 2012 til tværgående trafikinformation til efterretning.

at bestyrelsen tager status for anvendelsen af de 5 mio.kr. afsat i 2012 til tværgående trafikinformation til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer ThecaSag-107178 Movit-2507809 Bestyrelsen 6. december 2012 Pernille Jørgensen 14 Status vedr. pulje på 5 mio.kr. til trafikinformation Indstilling: Administrationen

Læs mere

Rejseplanen fra dør til dør

Rejseplanen fra dør til dør Rejseplanen fra dør til dør Birgitte Lomholt Woolridge og Peter Lindahl Rejseplanen er resultatet af et succesfuldt samarbejde mellem DSB og de offentlige trafikselskaber i Danmark. Ved at samle køreplansinformationer

Læs mere

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den Rejse oplevelsen Hvad ønsker passagererne af den kollektive trafik? Lars Wiinblad, maj 2011 Wilke? Relationer Optimering Innovation Fokus på: Kunderne antropologi f k fokusgrupper interview interview 2

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned.

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Årlig statusrapport Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Oplysninger og dokumentation som afgives nedenfor under pkt. 2. vil blive offentliggjort

Læs mere

Rejseguiden - brugertest. 29. Juni 2012

Rejseguiden - brugertest. 29. Juni 2012 Rejseguiden - brugertest 29. Juni 2012 Indhold Indhold side Baggrund og formål 3 Metode og stikprøve 6 Konklusion 9 Rejseguidens funktioner 16 Hvad er vigtigt hvad skaber anbefalinger 26 Øvrige resultater

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Godkender administrationens videre arbejde med udmøntningen af trafikinformationsstrategien

Godkender administrationens videre arbejde med udmøntningen af trafikinformationsstrategien Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 19. december 2014 Mads Lund Larsen 06 Movias trafikinformationsstrategi - implementering 2015 Indstilling: Det indstilles, at bestyrelsen Godkender administrationens

Læs mere

Opdateret Projektbeskrivelse

Opdateret Projektbeskrivelse Opdateret Projektbeskrivelse 1. Projekttitel E-bus KBH 2. Resumé Københavns Kommune har en målsætning om at 33% af alle kommunens busser kører på CO 2 -neutral el i 2025. Sker dette vil CO 2 -reduktionen

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009 Rejseplanen Trafikkonference 2009 29. april 2009 Agenda Hvem er Rejseplanen? Organisering Hvad er Rejseplanen (nuværende services)? Traditionel internet information, mobile løsninger, Frk. Rejseplanen

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Mixtur Den sammenhængende rejse

Mixtur Den sammenhængende rejse Mixtur Den sammenhængende rejse Hovedpunkter fra projektforløbet 2010-2012 Britta Indraccolo, Business Developer, Arriva Danmark A/S Formål Et samarbejde mellem Midttrafik og Arriva, hvor formålet er at:

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune

Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune FynBus 29. april 2013-1 - PLAN SAZ/SJ Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune Indledning Dette notat beskriver FynBus forslag til justeringer i Svendborg

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Pkt. 1: Velkomst og siden sidst samt økonomi Velkomst ved Jens Erik Sørensen Den nedsatte tekniske referencegruppe er blevet bedt

Læs mere

25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE. 25. marts 2015

25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE. 25. marts 2015 25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE 25. marts 2015 25-03-2015 2 BAGGRUND FlexDanmark, et samarbejde Ydrepulje midler 2013, 15 mio. kr. Sammen med Rejseplanen, Rejsekortet Den samlede rejse, Den

Læs mere

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud.

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 24. februar 2014 PLAN Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. RK/SJ Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening

Læs mere

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6

DanTaxi. LÆS ALT OM Folkemødet 2015 GOOD TO KNOW. Billig taxi ordning. FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN Side 6 NR. 71 - JUNI 2015 LÆS ALT OM Folkemødet 2015 Billig taxi ordning Køb et ungkort og kør fri Flextur FLEXTRAFIK GØR EN FORSKEL OG FORBEDRER INDTJENINGEN KNOW Side 6 GOOD TO KNOW ownload vores APP Scan koden

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Ansøgning til Region Syddanmarks Mobilitetspulje

Ansøgning til Region Syddanmarks Mobilitetspulje 7. august 2019 J.nr.: 19/00696 Kunde og Marked Udarbejdet af Andreas Hårde ah@sydtrafik.dk +4576608643 Ansøgning til Region Syddanmarks Mobilitetspulje Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Informationstavler

Læs mere

Resultater af prototypetesten

Resultater af prototypetesten Resultater af prototypetesten Vi har prototypetestet use casene 1, 2, 4 og 5 1. For at undersøge, om vores prototypetest var forståelig for brugerne afholdt vi først en pilottest med en testperson for

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER

HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER 19-06-2014 Harmonisering af Midttrafiks kontrakter 1 HARMONISERING AF MIDTTRAFIKS A-KONTRAKTER Torsdag d. 19. juni 2014 19-06-2014 Harmonisering af Midttrafiks kontrakter 2 AGENDA Hvad er formålet? Hvad

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen Forprojekt om forbedret trafikinformation på hospitaler

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen Forprojekt om forbedret trafikinformation på hospitaler Projektbeskrivelse, Passagerpuljen Forprojekt om forbedret trafikinformation på hospitaler 1. Projekttitel Forprojekt om forbedret trafikinformation på hospitaler 2. Resumé Alle hospitaler har et stort

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009

Analyse af udviklingen i A- og S-bus passagertal 2007-2009 Bestyrelsesmødet den 10. december 2009. Bilag 06.1 Notat Sagsnummer Sagsbehandler JR Direkte 36 13 18 71 Fax JR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. november 2009 Analyse af udviklingen

Læs mere

Benny Esmann Jensen. Regionstog A/S. www. regionstog.dk

Benny Esmann Jensen. Regionstog A/S. www. regionstog.dk Benny Esmann Jensen Viceadministrerende i i d direktør Regionstog A/S ITS i Regionstog Trafikinformation med passageren i fokus Fra 1. januar 2009 består regionstog af Odsherredsbanen Tølløsebanen Lollandsbanen

Læs mere

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit Siden sidst Økonomi - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet - Tilbagegang i indtægterne på ca. 2 % - især salg i busserne - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit - Decentral forhandling om afskaffelse

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011 Notat Til: Trafikstyrelsen Kopi til: Movia Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 21. februar 2011 Evaluering af projekt

Læs mere

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk PRODUKT KATALOG 2015 www.safecall.dk Om safecall Safecall har leveret GPS systemer til mennesker med orienteringsbesvær i 11 år. Vores produkter er tilpasset således at de kan betjenes uden forkundskaber

Læs mere

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud.

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud. S-letbane på Ring 3 Sådan kunne et bud på linjeføring af S-letbanen på Ring 3 se ud. Stort potentiale for øget kollektiv trafik i Ring 3 korridor I Hovedstadsområdet er markedsandelen for den kollektive

Læs mere

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk

PRODUKT KATALOG. www.safecall.dk PRODUKT KATALOG 2016 www.safecall.dk Om safecall Safecall har leveret GPS systemer til mennesker med orienteringsbesvær i 11 år. Vores produkter er tilpasset således at de kan betjenes uden forkundskaber

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Rejseplanen Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Kort om Rejseplanen Ejerkreds Tilsluttede / dataleverandører Kort leverandør Kort & Matrikelstyrelsen

Læs mere

Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne. Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne

Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne. Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne SIDEN SIDST Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne Fly High obligatorisk fra nu, drøftes og forhandles

Læs mere

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2014

Handicapstatistik. Statistik, Regnskab 2014 Handicapstatistik Statistik, Regnskab 2014 12. august 2015 3 Handicapstatistik Indledning Indhold Indledning 4 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 4 5 Økonomiske

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

[Forbedret SMS billetsystem]

[Forbedret SMS billetsystem] Ansøgning til passagerpuljen [Forbedret SMS billetsystem] RESUMÉ FynBus ønsker gennem dette projekt at forbedre SMS billetsystemet for derigennem at øge brugervenligheden. Jeg bruger altid mobiltelefonen

Læs mere

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 30-11-2012 Sag nr. 12/1766 Dokumentnr. 46640/12 Johan Nielsen Tel. 35298174 E-mail: Jon@regioner.dk

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Klar Besked Portalen

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Klar Besked Portalen Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Klar Besked Portalen 1. Projekttitel Klar Besked portalen en fælles trafikinformationsportal, der giver medarbejderne adgang til driftsinformation

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

ARCHIMEDES projektet

ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet Aalborg er kendt som en af foregangsbyerne i Europa inden for miljø- og energirigtige løsninger på transportområdet. Med ARCHIMEDES projektet bliver denne placering

Læs mere

Beskyt miljøet og bundlinjen

Beskyt miljøet og bundlinjen 23042012_WORKsmart_ECO_bro_DK WORKsmart -Eco Beskyt miljøet og bundlinjen www.tomtom.com/business Let s drive business Indhold 2 Hvor miljøvenlig er virksomheden? 3 Optimer udnyttelsen af køretøjerne for

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Dagsorden Dato: 4. juni 2015 Initialer: ug Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Tirsdag, den 9. juni 2015 kl. 09.00 10.30 Sted: Hotel Ibis Milano Centro, Milano Medlemmer: Jesper Frost Rasmussen Jørgen Bruun

Læs mere

Din rolle som ejer af et trafikselskab. Inspiration til medlemmer af bestyrelse og repræsentantskab i trafikselskaberne

Din rolle som ejer af et trafikselskab. Inspiration til medlemmer af bestyrelse og repræsentantskab i trafikselskaberne 1 Din rolle som ejer af et trafikselskab Inspiration til medlemmer af bestyrelse og repræsentantskab i trafikselskaberne 2 Indholdsfortegnelse Indhold 02 01 Indledning 03 02 Udfordringer 04 03 Visioner

Læs mere

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab

Forslag til organisationsplan for et trafikselskab Forslag til organisationsplan for et trafikselskab 1. januar 2007 skal der være (mindst) 1 trafikselskab i funktion i Region Midtjylland. Der er tale om en ny myndighed, som på vegne af regionen og kommunerne

Læs mere

Billundbanen skal afgøres til april

Billundbanen skal afgøres til april Letbaner.DK Helge Bay Østergade 16 8660 Skanderborg mobil: 30 34 20 36 mail: hb@letbaner.dk 21.02.14 opdat. 27.02.2014 Uddybende artikel Billundbanen skal afgøres til april Rhonexpress fungerer som lufthavnsbane

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel Tværgående trafikinformationskoncept på knudepunkter - Pilottest på Flintholm station. 2. Resumé Projektet Tværgående trafikinformationskoncept på knudepunkter

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor

Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor Memo Titel Screeningsanalyse af ny bane Århus-Galten- Silkeborg Tillægsanalyse: Enkeltspor Dato 5 august 2011 Til Trafikstyrelsen COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere

Servicestandarder for trafikinformation. Skærme og højttalere Servicestandarder for trafikinformation Skærme og højttalere 3. Version 19.01.2016 Indhold Side 1. Forord 3 2. Formål med servicestandarderne 4 3. Forklaring på de forskellige driftssituationer 5 4. Servicestandard

Læs mere

Forbikørsler; 1. kvartal 2009

Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Højbjerg d. 19. maj 2009 /mic Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Nedenfor følger en oversigt over klager over forbikørsler i 1. kvartal 2009. Oversigten er fordelt på rutetype og rutenr. Klager over udgåede

Læs mere

Sydtrafik. Kundetilfredshedsundersøgelse Oktober 2014. 2014 Side 1

Sydtrafik. Kundetilfredshedsundersøgelse Oktober 2014. 2014 Side 1 Sydtrafik Kundetilfredshedsundersøgelse Oktober 2014 2014 Side 1 Indholdsfortegnelse Indhold Side Formål 3 Konklusioner og anbefalinger 7 Tilfredshedsmodel 12 Resultater Ændring i KPI er fra 2013 18 Resultater

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere