GULE PLADS. En hybrid af musik, performance, gadeidræt og kunst ved Tapperiet i Køge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GULE PLADS. En hybrid af musik, performance, gadeidræt og kunst ved Tapperiet i Køge"

Transkript

1 GULE PLADS En hybrid af musik, performance, gadeidræt og kunst ved Tapperiet i Køge

2 INDHOLD FORORD TAPPERIET OG KØGE KYST VISION TAPPERIET - INDE TAPPERIET - UDE TAPPERIETS BRUGERE TAPPERIETS FACILITETER MUSIK SCENEKUNST BILLEDKUNST GADEIDRÆT UNDERHOLDNING OG KULTUR TEKNIK OG MILJØ STØJSKÆRME - MULIGE MATERIALER SKATE - MULIGE MATERIALER PROJEKT- OG TIDSPLAN Nyttige Links

3 FORORD Køge Kommunes ungdomskulturhus Tapperiet slog dørene op 7. februar 2006 Tapperiet er oprettet som en del af Køge Ungdomsskole, og forud for åbningen af Tapperiet var gået flere år med politiske og pædagogiske diskussioner om det lokale ungemiljø, dets muligheder og begrænsninger. Politisk var der et stærkt ønske om at finde et sted, hvor unge i alderen fra 15 til 20 år kunne komme og være medbestemmende inden for ungdomskulturområdet ligesom politikerne ønskede at etablere et sted for de unge, der ikke følte sig tiltrukket af det traditionelle klubtilbud. Det politiske ønske var især, at de unge skulle have en høj grad af medbestemmelse på form og indhold i det kommende ungdomskulturhus. Et helt centralt punkt var, at det skulle være de unge selv, der formulerede deres visioner for stedet. Valget faldt på en location på havnen, nærmere bestemt en gammel gastappehal, heraf navnet Tapperiet. Resten er historie. Tapperiet har for lang tid siden slået sit navn og brand fast som et sted for unge, der har lyst til at være med til at skabe såvel rammer som indhold for skæve kulturtilbud til unge. Kulturkøkken, Rock i hulen, tøze torzdag, bolsjefabrik, perlepladedage etc. Som spillested står Tapperiet stærkt og har gennem årene gennemført masser af koncerter fra såvel det musikalske vækstlag som de største navne inden for rock- og popbranchen. Tapperiet spiller en helt særlig rolle i udviklingsprojektet Køge Kyst. Et byudviklingsprojekt Køge kommune har indgået i samarbejde med Realdania By om byudviklingen og skabelse af en ny bydel og et nyt boligkvarter i området Søndre Havn, hvor Tapperiet ligger. I 2009 blev byudviklingsprojektet Køge Kyst lanceret som et partnerselskab mellem Køge Kommune og Realdania By. Over de næste år forvandles et slidt og råt havnemiljø til en ny bydel med masser af nye borgere. En udvikling af udendørsarealet er centralt i det perspektiv. Vi ønsker os et anlæg, der kan give mulighed for masser af uorganiseret musik, scenekunst, gadeidræt, performance og billedkunst ligesom arealet skal kunne fungere som en plads til social samling og dermed et offentligt rum, hvor brugere og borgere har lyst til at hænge ud også uden at være aktive. Med venlig hilsen Jacob Mark Bestyrelsesformand Køge Ungdomsskole Medlem af Kultur- og Idrætsudvalget (SF)

4 TAPPERIET OG KØGE KYST I 2009 blev byudviklingsprojektet Køge Kyst lanceret som en partnerselskab mellem Køge Kommune og Realdania By. Køge Kyst har udarbejdet en langsigtet udviklingsplan for Søndre Havn og Stationsområdet i et 20-årigt perspektiv. Visionen for Køge Kyst er helt overordnet at skabe en enestående, attraktiv og bæredygtig bydel, hvor man anvender kulturen som drivkraft for byudviklingen. Det har derfor været afgørende for Køge Kyst og Køge Kommune, at bevare Tapperiet på Søndre Havn som en attraktiv, levende og mangfoldig kulturinstitution. Tapperiet har som spillested nogle udfordringer ift. støj over for naboer i området, derfor besluttede Køge Kyst, Realdania og Køge Kommune i 2013 at betale for en overdækning af bygningen. Overdækningen står færdigt i foråret Overdækningens primære formål er at inddæmme støj fra koncertpublikummet og skal ses i sammenhæng med den øgede urbanisering på Søndre Havn, som er en konsekvens af byudviklingsprojektet. De populære udearealer med skate, street soccer, klatretårn og street art er blevet delvist nedlagt i byggefasen. Når Køge Kyst bolig-byggeprojekt påbegyndes i nær fremtid er der planer om etablering af midlertidige faciliteter på den tomme grund på vestsiden af bygningen. Der er dog et stort ønske om helt at nytænke udendørsarealerne, og Køge Kommune har afsat 1,5 mio kr. til en midlertidig løsning, forundersøgelser og projektering. Kommuneplaner Prospekt Søndre Havn:

5 VISION GULE PLADS Gule Plads skal være state-of-the-art faciliteter, der i deres udformning er nyskabende og unikke. Faciliteterne skal fremadrettet fastholde og udvikle grupperne og miljøerne samt tiltrække nye brugere. Brugere og interesserede inviteres til dialog og samarbejde omkring procesmæssige, arkitektoniske, design- og konstruktionsmæssige forhold vedrørende etableringen af det nye udendørsareal. Pladsen skal være et højkvalitets anlæg og en hybrid af musik, scenekunst, gadeidræt, performance og billedkunst, som kan håndtere brug på tværs af aktiviteter fungere som scene for anderledes og nye former for aktiviteter, performance, kunst, musik, undervisningsog vidensformidlingsforløb m.v. skabe naturlig sammenhæng mellem Tapperiets udendørs og indendørsarealer og aktiviteter fungere som et åbent offentligt rum på tværs af befolkningssegmenter, hvor både brugere og andre interesserede føler sig hjemme og har lyst til at hænge ud eller være aktive. Konkrete ønsker ift. udformningen Pladsen skal kunne anvendes året rundt og i al slags vejr evt. ved delvis overdækning og passende belysning Pladsen skal være fuldt tilgængelig døgnet rundt for at sikre udnyttelse af aktivitetspotentialet Tekniske foranstaltninger, som sikrer alsidige anvendelsesmuligheder, skal tænkes ind i projektet eks. strøm, højtalere m.v. Effektive støjværn, som kan sikre fredelig sameksistens med nærmeste naboer, skal tænkes ind i projektet, eks. kan støjværns-elementer indbyde til aktivitet.

6 TAPPERIET - INDE Bygningen Tapperiet er beliggende på adressen Søndre Badevej 1 i Køge. Tapperiet indeholder en café, der er i åben sammenhæng med en lounge på 1. sal. Caféen har en mindre scene og publikumskapacitet på 150 personer. Tapperiets koncertsal kan rumme 600 stående koncertgæster. Inde i salen er der i den ene ende et depot rum, hvor der ovenpå er en balkon, som kan anvendes af publikum, og i den anden ende af salen er scenen. Bag scenen, er der administration med fire kontorer og køkken samt et stort backstage lokale. Bygningen er i alt 790 m2. Overdækning og sideskibe Den nye overdækning er konstrueret ved, at der er spændt en ny bygning over salen, som skaber to nye uklimatiserede sideskibe på begge sider af bygningen. Sideskibet mod vest kan rumme gæster inden og efter koncerter og kan desuden anvendes til dele af Tapperiets aktiviteter eks. øvelokaler, dans etc. Dørene laves som lydsluser til det fri med lyddøre og docking porte til containere. Tag og facader er af jord/græs, lagt på massive træelementer for at dæmpe lyden mest muligt. Den nye overdækning har et grundareal på m2, hvoraf sideskibene udgør 350 m2 (vestlige sideskib) og 145 m2 til depot (østlige sideskib). Bjælker fra eksisterende halvtag og læsserampe bevares, hvilket giver mulighed for at hejse ting op eller etablere gynger / hængende bænke mv.

7 Pladsen Byggefeltet Den nye bydel som udvikles, vil blive inddelt i et grundlæggende strukturelt net, hvor nord-sydgående grønne almindinger forbinder havnebassinet i nord med Strandengen i syd, i nye grønne forløb for gående og cyklister. TAPPERIET - UDE Dermed opstår et nyt byggefelt mellem Tapperiet og villavejen, Strandpromenaden, hvor der indtil for nylig lå to store bunkers, som netop er fjernet. Det er på denne plads - tæt forbundet med de nye sideskibe - at man ønsker at etablere en ny hybrid aktivitetsplads. Pladsen er i alt ca. 60 m x 20 m, i alt ca m2. Byggefeltet er i øjeblikket bebygget med en pavillonbygning, der omtrent fylder halvdelen af arealet. Bygningen rummer kommunal administration, som ultimo 2016 flytter til nybyggeri ved det eksisterende rådhus. Herefter skal disse pavillonbygninger fjernes. Grunden forventes ryddet i primo 2017.

8 BRUGERE Primær brugergruppe Tapperiets primære brugergruppe har deres daglige gang i huset. De bruger huset som deres dagligstue og engagerer sig i Tapperiets daglige virke. Gennemsnitligt er brugerne år gamle, går på en ungdomsuddannelse (hovedsageligt STX) og har et drive i forhold til kulturelt entreprenørskab. Brugerne kommer også for at hygge sig og være sammen med vennerne, men, efter eget udsagn, bruger de Tapperiet, fordi de gerne vil være med til at skabe huset og det der sker i og omkring det. Brugergruppen engagerer sig på Tapperiet ved at indgå i institutionens frivilliggruppe, ungestyregruppen Juntaen og diverse arbejdsgrupper. Frivillige Tapperiets frivilliggruppe består af ca. 40 unge, som løser opgaver i og omkring Tapperiet. Langt de fleste af Tapperiets arrangementer muliggøres ved frivillig arbejdskraft. Det er frivillige, man møder i entréen, garderoben og caféen både til arrangementer og på almindelige åbningsdage. Tapperiets målsætning er at være en inddragende platform for unge og ungdomskultur i Køge Kommune. Juntaen Tapperiets ungestyregruppe Juntaen vælges af og blandt brugerne til det årlige Juntavalg. Juntaen har direkte indflydelse på Tapperiets kulturarrangementer. Juntaarbejdet er frivilligt arbejde, og Juntaen bestyrer en aktivitetspulje, hvor der kan søges midler til aktiviteter i og omkring Tapperiet. Juntamedlemmerne får et stort og alsidigt indblik i og kendskab til arbejdet med kulturelle projekter, samarbejde og planlægning, organisering og afvikling af disse. Udvalg Tapperiets forskellige udvalg arbejder frivilligt med programlægningen af aktivitets- og arrangementsprogrammet. Der arbejdes med et differentieret og bredt favnende arrangementsprogram, på baggrund af brugernes og udvalgenes idéer og præferencer. Udvalgene er i dag organiseret som: musikudvalg, filmvisningsudvalg, teaterudvalg, tværkulturudvalg samt diverse arrangementsspecifikke udvalg. I 2013 havde Tapperiet sammenlagt besøgende Sekundær brugergruppe Tapperiets sekundære brugergruppe kan beskrives som en gruppe, der bruger Tapperiet hyppigt, ved at komme i åbningstiden, til arrangementer eller gøre brug af husets tilbud og udendørsfaciliteter. Gruppen er derudover ikke interesseret i at engagere sig i huset. De er typisk en del af samme sociale netværk, som den primære brugergruppe. En stor del af brugerne mødes i interessefællesskaber omkring urbane idrætsaktiviteter især på Tapperiets udendørsareal. Gennem årene har det resulteret i faste brugergrupper inden for forskellige gadeidrætsaktiviteter. Alle de andre Tapperiets øvrige brugere er svære at karakterisere. I denne gruppe er både den midaldrende koncertgænger, der kommer en gang om året, og teenageren, der kun kommer til enkeltstående arrangementer. Unge brugere, der udelukkende bruger Tapperiets frit tilgængelige udendørsareal på egen hånd, er også en del af denne gruppe, og det samme er moderen der køber en kop kaffe og venter i caféen, mens hendes barn er til guitarundervisning i Ungdomsskolen. Organisering Ungdomskulturhuset Tapperiet er en del af den kommunale institution Køge Ungdomsskole. Køge Ungdomsskole er organiseret som en decentral enhed under Kultur- og Fællesforvaltningen og Kultur- og Idrætsudvalget. Institutionen er ledelsesmæssigt organiseret med en ungdomsskoleleder, en souschef og en kunstnerisk leder. Sekretariatet består desuden af to projektmedarbejdere, en økonomimedarbejder samt en serviceleder. Dertil et større antal timelønnede medarbejdere, der enten underviser eller er kulturmedarbejdere i Tapperiet. Samlet set havde institutionen i årsværk.

9 FACILITETER Caféen Caféen er med tre faste åbningsdage om ugen Tapperiets hjerte. Caféen lægger op til socialt samvær omkring at mødes, høre musik, læse lektier, hænge ud eller hygge sig med bordfodbold, brætspil, blade, aviser og trådløst internet. Caféen bliver flittigt brugt af udendørsarealets ellers mere autonome brugere. En del af Tapperiets aktiviteter, som koncerter, konkurrencer workshops, filmaftener med mere, afholdes i caféen når opsætning og deltagerantal er af mindre størrelse. Caféens funktion ift. en ny plads ses gerne opretholdt og forstærket, da der i caféen skabes tilfældige møder mellem brugerne og skabes en tættere relation til Tapperiet. Koncertsalen Koncertsalen bruges primært, når der er planlagt arrangementer, som for eksempel koncerter, teater, foredrag, udstillinger, borgermøder og happenings. De tekniske foranstaltninger (lyd og lys) er af høj standard og flere velrenommerede danske artister har gennem tiden valgt at bruge Tapperiets koncertsal i forberedelserne til deres turnéer. Fremadrettet ses koncertsalen gerne tættere forbundet med Tapperiets øvrige lokaler og aktiviteter, så man eksempelvis kunne skabe et naturligt og/eller planlagt flow mellem koncertsalen, caféen, sideskibene og den ny plads. Udendørsarealet Tapperiets østvendte udendørsareal bestod frem til påbegyndelsen af byggeriet af en multiboldbane, et klatretårn, en skatebane og Street Art faciliteter. Arealet var frit tilgængeligt og kunne benyttes døgnet rundt. Pga. byggeriet er området blevet delvist inddraget. Der et stort ønske om, at den nye plads både vil komme til at indeholde de kendte populære faciliteter og at nye faciliteter vil danne rum for samspil mellem Tapperiets mange aktiviteter. Sideskibet mod vest den kommende foyer Når det igangværende byggeri står færdigt i starten af 2015 vil Tapperiets fysiske rammer blive udvidet med et sideskib, der kommer til at virke som foyer til huset med direkte forbindelse til den ny udeplads. Sideskibet er hovedsageligt tænkt som opholdsrum, garderobe og bar for publikum ved større arrangementer. Foyeren rummer også mulighed for daglig aktivitet og vil være et direkte link mellem Tapperiets indre og ydre rammer. Grænsen mellem inde og ude blødes op, og med den nye plads er der perspektiver ift. synergi og brobygning mellem autonome udendørsaktiviteter og planlagte indendørsaktiviteter. Indretning På hele Tapperiets matrikel er de oprindelige industrielle rammer bevaret, og de kombineres med en hyggelig, retro og multifunktionel indretning. Bygningens indretning genspejler en industriel fortid, som falder fint i tråd med den ungdomskulturelle street-profil. Denne indretningsguideline ses tydeligt på husets kontorer, mødelokaler, koncertsal og café. Størstedelen af Tapperiets faciliteter, aktiviteter og arrangementer er gratis at deltage i og åben for deltagelse for alle der er fyldt 15 år.

10 MUSIK Musik- og koncertprogrammet Tilrettelæggelsen af koncertprogrammet sker i samarbejde mellem de forskellige musikudvalg og brugerne generelt og i samarbejde med den kunstneriske leder. Der afholdes ca koncerter om året. Koncerterne er primært med danske orkestre i en kombination af lokale-, up-coming-, mellemstore- og større danske artister. Store koncertnavne tiltrækker publikum fra hele Sjælland. Koncertprogrammet rummer flest mulige genrer, hvoraf en del er nichebaseret. Det er vigtigt for Tapperiet og dets brugere at aktivitets- og arrangementsprogrammet skiller sig ud fra andre spillesteder og kulturhuse i provinsen. Tapperiet har siden 2008 været Honorarstøttet spillested og modtaget støtte fra Statens Kunstfond og Køge Kommune. GULE PLADS vil give mulighed for udendørskoncerter og musikaktiviteter, som kan kombineres med opvisninger og arrangementer inden for gadeidræt, billedkunst og visuelle medier. Det lokale musikvækstlag Opbakningen til det lokale musikvækstlag bliver vægtet højt, og Tapperiet råder over to fuldt udstyrede øvelokaler, der kan lånes ganske gratis. Med jævne mellemrum giver de Tapperiet- og Køge-forankrede orkestre koncert i Tapperiets koncertsal, hvor det netop er blevet muligt at live-optage koncerterne. Tapperiet tilbyder også brug af lydstudie. Modern Jazz Days Under den årlige festival i juni Modern Jazz Days afholdes koncerter. Festivalen har siden den første gang blev afviklet i 2012 haft stor succes med at få jazzen ud til et bredere og yngre publikum. Der præsenteres crossover-jazz (jazz blandet med en eller flere andre genre) og jazzkoncerter af høj kvalitet og originalitet. Festivalen har desuden hvert år præsenteret helt nye konstellationer mellem udenlandske og danske musikere, hvilket har bidraget til at sætte Modern Jazz Days, Tapperiet og Køge på internationale jazzlandkort. Eksempelvis blev festivalen nomineret til Danish Music Awards Jazz Det forventes, at Modern Jazz Days vil vokse og forsætte med at være central i udviklingen af jazz i Danmark. Den nye foyer og den nye plads vil naturligt blive ramme for aktiviteter ved kommende festivaler.

11 SCENEKUNST Settet - professionel talentudvikling Tapperiet og Køge Ungdomsskole er i skrivende stund i gang med udvikling af en talentskole ved navn Settet, med fokus på skuespil og filmtkenik. Tilbuddet er for unge, der har ambitioner og evner inden for skuespil, instruktion, film & klipning. Målet er at ruste flere unge til optagelsesprøverne på de forskellige kunstskoler, at optimere og professionalisere scene- og mediekunstundervisning og udvikle unge til lokale skuespil- og medieliv. Musical Køge Ungdomsskole producerer to årlige opsætninger med musicalholdet på Tapperiet. Holdet bag musicalen består af unge i aldersgruppen år, der udvælges efter en audition. En central del af undervisningen er udvikling af elevernes talenter inden for skuespil, sang og bevægelse. Flere deltagere kommer igen år efter år overvejende pga. det unikke sammenhold gruppen opbygger på trods af forskellige alder og interesser. De unge udvikler evner, der ruster dem til prøver og eksamener, og flere tidligere deltagere er senere kommet ind på teaterskoler. Teateriet Teateriet er et brugerdrevet udvalg, der arbejder på at få flere teateroplevelser til Tapperiet. I Køge er der masser af tilbud til og af amatører, men de næste led i fødekæden mangler (up-coming og professionelle). Det er her Teateriet har sit fokus, og udvalget har været initiativtager til flere arrangementer og workshops. GULE PLADS vil sammen med foyeren være et oplagt sted at styrke tilbud og aktiviteter inden for scenekunst og performance. De ellers lukkede tilbud vil blive åbent op, og de nye faciliteter vil kunne bruges af autonome teatertrupper.

12 Gadekunst og kreative workshops Tapperiet afholder aktiviteter med fokus på ung billedkunst og kunstnerisk kreativitet. Gennem workshops arbejdes med forskellige emner og undervises i konkrete færdigheder. Tapperiet bidrager gerne med at facilitere kreative processer og stille fysiske rammer til rådighed for de unge. I forbindelse med Street Art aktiviteter har Tapperiet stillet gadens naturlige lærreder til fri rådighed på udendørsarealerne. Gadekunstprojekter og Krea-dage har en bred appel til brugere med kunstneriske interesser. Et øget fokus på kunstneriske og kreative aktiviteter og faciliteter ønskes som en naturlig del af en GULE PLADS og foyeren. Køge Billedskole Køge Billedskole er administrativt under Køge Ungdomsskole. Køge Billedskole tilbyder undervisningsforløb på et højt fagligt niveau inden for tegning, serigrafi, maleri, skulptur, performance og multimedier. Billedskolen er en attraktiv, inspirerende og udviklende ramme for elever med bred kunstnerisk interesse. BGK BGK (Billedkunstnerisk Grund Kursus) er Køge Billedskoles specifikke tilbud til unge med billedkunstneriske talenter. BGK er et treårigt studieforløb for de årige, som sigter mod optagelse på kunstakademier, designskoler og arkitektskoler. Tapperiet arbejder tæt sammen med BGK og Køge Billedskole omkring billedkunstneriske aktiviteter og større projekter. BILLEDKUNST OG GADEKUNST

13 Skate Tapperiet er lykkes med at skabe et aktivt skatermiljø. Det ca. 600 m2 store skateanlæg har indtil den delvise nedrivning - været flittigt benyttet, og anvendt til opvisninger, konkurrencer, workshops og undervisning. Skate faciliteterne har haft stor betydning for ungdomskulturmiljøets udvikling i og omkring Tapperiet og Køge. Gule Hal I 2011 fik Tapperiet midlertidigt (pt. frem til udgangen af 2015) stillet en gammel lagerhal til rådighed af byudviklingsselskabet Køge Kyst. Gule Hal er blevet omdannet til et indendørs skatetilbud af høj kvalitet. Der er faste åbningstider og hallen er bemandet af Tapperiets medarbejdere. Gule Hal ligger et stenkast fra Tapperiet og tiltaget har betydet, at skate kan udøves året rundt. Gule Hal har medvirket et endnu mere solidt og velfunderet skatemiljø i Køge. Den frie tilgang kombineres med afholdelse af arrangementer for og med skaterne. Der arbejdes desuden med at åbne skatemiljøet op for flere brugergrupper eksempelvis med åbningsdage kun for mindre børn eller undervisning for piger. Der er et stort ønske om at kunne tilbyde skatefaciliteter året rundt også når Gule Hal lukker ned. Profilklub Gule Hal Profilklubber er et nyt tiltag i Køge Kommune, hvor formen fra den traditionelle ungdomsklub kombineres med en aktivitet. Profilklub Gule Hal er en ungdomsklub med to ugentlige åbningsdage, hvor de unge mødes på fast basis omkring deres skate-interesse. Her arrangeres aktiviteter og udflugter med udgangspunkt i skate og gadekultur. Parkour Køge Ungdomsskole har gennem en årrække haft stor succes med at tilbyde undervisning i Parkour. Derudover har Tapperiet afholdt wokshops og opvisning i parkour ved større udendørs events. I 2013 gik Tapperiet sammen med Køge Kyst om at etablere en decideret Parkourbane ude foran Gule Hal. Banen bliver nu brugt til at afholde undervisning og opvisning, ligesom de lokale Parkourudøvere bruger banen på egen hånd til at træne og forbedre sig inden for deres disciplin. GADEIDRÆT Skate og gadeidræt er et naturligt omdrejningspunkt for hygge, tilskuen og uformel social samvær på tværs af bruger-, aktivitets- og aldersgrupper. Skate og gadeidræt skal være en hjørnesten på GULE PLADS. Street Dance Street Dance aktiviteter på Tapperiet udspringer af projektet Street Ways, der blandt andet havde til formål at engagere børn og unge i sociale boligområder i undervisningsforløb inden for Streetkultur. Forløbene blev afholdt i boligområderne, og der var særligt fra pigerne stor interesse for Street Dance. Street Ways projektet afsluttede med udgangen af maj måned 2014, og efterfølgende er der blevet oprettet hold for piger i ungdomsskolen, ligesom en gruppe piger er begyndt at bruge Tapperiets lokaler til træning på egen hånd. En ny plads og et anvendelig foyerareal forventes at få det spirende Street Dance miljø til at vokse. Klatring Det kræver en uddannet klatreinstruktør for at Tapperiets klatrevæg på udendørsarealet kan benyttes. Klatrevæggen er derfor kun i, når det har været programlagt i forbindelse med arrangementer på Tapperiet eller klatreundervisning. Når klatrevæggen er bemandet af en instruktør er den til gengæld et regelret tilløbsstykke, som giver mulighed for fysisk udfoldelse og udfordring. Det vil være interessant, hvis en ny plads tilbyder klatrefaciliteter, som ikke kræver instruktør, og det forventes, at et lettere tilgængeligt anlæg ville danne basis for etablering af et egentligt klatremiljø af faste brugere omkring Tapperiet.

14 Samarbejdspartnere Køge Gymnasium, Køge Musikskole og MGK, Køge Bibliotek, Det Grønne Hus Køge, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Kulturmetropol Øresund, Golden Days Festival, Salaam Filmfestival, Spil Dansk Dagen, Mungo Park Teaterbattle, Jazz Danmark, Game Denmark, Street Party, CSF Media UNDERHOLDNING OG KULTUR Kulturarrangementer Tapperiet tilbyde workshops og arrangementer med forskellige kulturelle aspekter, der kombinerer underholdning og vidensformidling. Kulturkøkken med folkekøkken og kulturelle indslag, debataftener, foredrag, kultkino med kultfilm samt spilaftener og meget mere. Radioriet Et nyere tiltag, som også når uden for husets rammer, er netradioen Radioriet. Værterne er unge mennesker, der frivilligt engagerer sig i radioarbejdet. Programmerne har meget varierede profiler. Målet er at få kunstnere, der gæster Tapperiet, til at medvirke i optagelser der kan sende i radioen og derudover produceres forskellige reportager. Samarbejde Tapperiet samarbejder med et utal af eksterne aktører både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Samarbejdet foregår oftest omkring specifikke arrangementer eller projekter og formålet er, at skabe unikke arrangementer og udvide Tapperiets netværk. Der vil også fremadrettet satses på at indgå i flest mulige hensigtsmæssige samarbejde og et højt kvalitativt, fremtidigt udendørsareal vil lægge op til udvidelse af samarbejdsmulighederne. GULE PLADS vil give helt nye muligheder for at tilbyde og udvikle lærings- og vidensformidlingsforløb.

15 TEKNIK OG MILJØ Lyd Der skal ved anlæggelsen af den nye plads tages hensyn til støj-problematikker. Støj har gennem Tapperiets historie givet anledning til udfordringer ift. den bynære bebyggelse. Der skal ved anlæggelsen af pladsen arbejdes med at nedbringe støj, så der kan sikres fredelig sameksistens mellem Tapperiet og dets nuværende og kommende naboer. Støjgener fra skateranlæg kan frembringes ved kørsel på fladerne, samt når boardet/løbehjulet/cyklen rammer overfladerne. Støj ved kørsel på fladerne kan nedbringes ved at vælge overflader uden friktion og med så få samlinger/støbeskel som muligt. Der er mulighed for, at få udført teoretiske lydberegninger af det ønskede skateranlæg. Tapperiets grund ligger i et område klassificeret som blandet bolig og erhverv. Støjgrænsen er 55 db (dag), 45 db (aften), 40 db (nat). Grunden grænser op til Strandpromenaden, der som villavej er klassificeret Tæt lav bebyggelse. Støjgrænsen er her 45 db (dag), 40 db (aften), 35 db (nat) Jordforurening Området omkring Tapperiet er forurenet. Jorden på tapperigrunden er i to punkter kortlagt på vidensniveau V2. Under udgravningerne til den nye overdækning blev der konstateret fyldjord over hele området, og jorden blev klassificeret helt fra klasse 0 til klasse 4. Også i poreluften er der konstateret forurening med chlorerede opløsningsmidler, kulbrinter og benzen. Der skal derfor etableres diffusionstæt membran under gulv indtil eksisterende bygning. Grundvandsforhold Grundvandet stå ca. 1,0 m u.t. på grunden, hvorfor byggeri af anlæg under terræn besværliggøres. Grundvandet indeholder meget små overskridelser af tungmetaller som arsen, barium og nikkel. Geoteknik Der er i de øverste jordlag konstateret blandet fyldjord mellem 1,6 og 2,1 m u.t. Under fyld træffes marine aflejringer bestående af fint til mellemkornet sand, med svage tegn af gytjespor. Det marine sand fortsætter nogenlunde ensartet til mellem 8 og 9 meters dybde. Herunder forekommer sætningsgivende tørve- og gytjelag indtil mellem 10,6 og 12, 1 m u.t. hvorunder der er konstateret glacial smeltevandssand. Byggestil Tapperiet er en gammel industribygning, som har fået sit navn efter husets oprindelige anvendelse som tappehal, der blev bygget for at tappe Kosangas på flasker. Inde i salen kan man stadig se markeringen af en stor cirkel, hvor den store tappemaskine stod. Den nye overdækning med grønt tag, skaber en sammenhæng mellem Tapperiets industrielle fremtoning og det nye boligområde med grønne kiler, der strækker sig gennem alle byggezoner på Søndre Havn. Den nye plads skal arkitektonisk forholde sig til konteksten af det rå industrielle look og de grønne zoner.

16 STØJSKÆRME MULIGE MATERIALER Støjskærme Støjskærme / støjvægge skal udformes, så de sammen med resten af pladsen giver rekreativ værdi for brugerne. Støjskærmen kan udformes, så den giver mulighed for ophold og aktivitet samt fremstår som et indbydende forløb og ikke som en traditionel sammenhængende flade. Der må gerne arbejdes med transparens, som giver mulighed for både indkig og udkig. Transparente støjskærme kan skabe gennemsigtighed og bryde det lange forløb mod Strandpromenaden. Forløbet kan eventuel sammensættes af grønne-, transparente- og betonstøjskærme, som placeres i et brudt forløb og dermed skabes der små nicher til eks. ophold og aktivitet. Betonklodser kan anvendes som støjhæmmende foranstaltninger, der skyder ind og ud ved siden af hinanden. Betonelementer / skærmene Betonelementer kan eventuel tænkes anvendt til aktiviteter som parkour, klatrevæg eller street art. Støjskærmen mod naboerne kan også tænkes som rolige zoner på en aktiv plads, således kan man etablere ophold eller hænge ud plads i de små nicher mellem støjskærmene. Der kan arbejdes med: Grøn støjskærm skærm med beplantning Transparent støjskærm til at skabe indkig Beton støjskærm skærm fremstår med en flade til aktivitet Elementerne kan placeres forskudt af hinanden, og der skabes nicher til ophold samt brudte flader til fysisk aktivitet, og street art eller anden kunst.

17 SKATE MULIGE MATERIALER Fritstående ramper udført i plader Ved etablering af skaterbane med fritstående ramper, kan disse udføres med overflader af plader. Der findes flere forskellige typer plader til ramper, men nogle er udviklet specielt, så disse er støjsvage, splintfri, hurtig tørrende efter regn samt har en lang levetid. Fritstående ramper kan udføres i materialer, som er lydtestet. Eksempler er ramper udført i forstærket glasfiber med en specialfremstillet overfladebehandling, som i test viste u. 50 db på 10 m. afstand. Betonelementer Skateranlæg som udføres i beton, kan leveres som elementer eller udføres in-situ støbt. Ved in-situ støbning, glattes overfladerne ved håndarbejde med pudsebræt, og resultatet bliver en meget glat og jævn overflade. Overfladerne glittes gentagne gange for at opnå optimalt resultat. Eventuelle lydgener kommer ved at boards, løbehjul eller cykler rammer overfladen, når skaterne øver tricks. Anlæg af beton med glat overflade samt med nødvendige støbeskel giver en friktionsfri færdsel, hvilket frembringer begrænset lyd. En skaterbane udført i beton kan etableres ovenpå - eller graves helt eller delvis ned i terræn. Dog skal det indtænkes, at grundvandet stå ca. 1 m u.t. ved Tapperiet. Etableres anlægget delvist nedgravet, kan jord bygges op omkring anlægget, og derved fungere som støjskærm. Ved at tilpasse terrænet, kan man opnå de ønskede højdeforskelle og samtidig undgå, at grave meget af eksisterende terræn. Massive skaterbaner giver lavere støjniveau end fritstående ramper. Der kan udføres lydberegninger, som tydeliggør evt. forskelle på lydgener på anlæg etableret ovenpå eller nedgravet i terræn. Granit Nedgravede multibaner, hvor kanten er i granit således, at denne kan anvendes af skatere. Et skateranlæg, hvor der er elementer opsat i granit. Det er flot, men dyrt. Kanterne på sådanne skaterelementer skal sikres med beskyttede beslag, eller knækker granitten. Men selvfølgelig kan både gulv og elementer være af granit, men det er meget dyrt.

18 PROJEKT- OG TIDSPLAN Økonomi Køge kommune har foreløbigt afsat 1,5 mio. kr. i 2015 til en midlertidig løsning, forundersøgelser og projektering af den nye plads, som skal indeholde skate faciliteter. Der er endnu ikke yderligere finansiering på plads ift. etablering af pladsen. Finansieringen af overdækningen er delt mellem de tre aktører, Realdania, Køge Kyst og Køge Kommune. Tidsplan Pladsens byggefelt er kun delvist ledigt. På halvdelen af området ligger der pt. Kontorpavilloner, der huser en del af Køge Kommunes administration. Kontorpavilloner skal anvendes indtil der er bygget til det eksisterende rådhus, som forventes at være indflytningsklar primo Et areal på ca. 600 kvm står ledigt til bebyggelse Resterende areal på ca. 600 kvm. forventes ledigt primo I forbindelse med anlæg af pladsen bør der tages højde for denne problematik. Tekst og layout udarbejdet af Tapperiet, Anlæg og Kulturafdelingen Køge Kommune November 2014

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02.1. Musikskolen Musikskolen tilbyder musikundervisning til børn og unge i aldersgruppen 0 25 år. Samlet underviser musikskolen næsten 3000 elever. Musikskolen

Læs mere

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet 1. Indledning Denne ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020 indsendes elektronisk senest den 29. februar

Læs mere

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT KONTAKT For information om booking af lokaler kontakt GAME Streetmekka crewet på: booking@gamedenmark.org GAME STREETMEKKA KØBENHAVN

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 Samtidig med, at en ny aftale med Aalborg Kommune træder i kraft pr. 1.1.2016, sker der væsentlige ændringer på Det Hem lige Teater. Teatrets grundlægger og mangeårige kunstneriske

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Kulturelle arrangementer: Koncerter, teater og foredrag, som er åbne for offentligheden.

Kulturelle arrangementer: Koncerter, teater og foredrag, som er åbne for offentligheden. LOKAL UNDERSØGELSE EN LOKAL UNDERSØGELSE En række udvalgte lokale arrangører har bidraget til denne undersøgelse med deres erfaringer samt forventninger og behov i forhold til den kommende sal i kulturhuset.

Læs mere

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso.

I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Billeder af Vand I projektet Billeder af vand vil et sammensat musikskole-symfoniorkester og kor fusionerer med dansere og musikere fra Burkina Faso. Projektets sigte er en kunstnerisk oplevelse, der bryder

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G

UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER O P L Æ G T I L F O L K E S K O L E R E F O R M U D V A L G UNGE OG KULTURCENTER I DAG lokaliseret på rådhuset med leder, klubleder, musikfaglig leder (vakant) samt 2 administrativ

Læs mere

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ Byliv i Horsens Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ BYLIVSAKTIVITETER I 2014 I 2014 fortsættes arbejdet med bylivsaktiviteter. Hvor temaet sidste år var Bevægelse, vil det i år blive Grønnere

Læs mere

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER

Gruppebeskrivelse MULTIZONEN 3 FLERE MATERIALER BOGLDEN (RØD) I rollespillet spiller I de unge fra gruppen Bogladen. I mener, at biblioteket skal tilbage til at et sted, hvor det handler om bøger. Så mange bøger som muligt! Det vigtigste er, at man

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem 12011 modtog J.F. Willumsen midler fra Formidlingspulje 1 til projekt Vision Ung på Willumsens. Afrapportering: Projekt Vision Ung på Willumsens Periode: september 2011 til september 2013. Baggrund og

Læs mere

Ansøgning om Sponsorat

Ansøgning om Sponsorat Ansøgning om Sponsorat Footbag En livsbekræftende livsstil. En new-school nyhed der blander delikat dans med action attitude og svedig stil. En lækker luksus leg som skaber funky fællesskaber og ny nydelse.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen.

Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Pædagogiske læreplaner på Abildgårdskolen. Om skolen: Abildgårdskolen er beliggende i Vollsmose i Odense. Skolen har pt. 655 elever hvoraf ca. 95 % er tosprogede. Pr. 1. august 2006 blev der indført Heldagsskole

Læs mere

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014 Notat Til: Ungdomskulturhus-styregruppen: Esben Krægpøth, Peter Nielsen, Kim Kristensen, Niels Thåstrup, Katrine West Kopi til: Kultur- og Fritidsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget Fra: Katrine West

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Roskilde leger - Kom ud og leg!

Roskilde leger - Kom ud og leg! 9. januar 2010 - Kom ud og leg! Tlf.: Fax: www.roskilde.dk Roskilde leger - Kom ud og leg! Idégrundlag En ny bylivskultur er under udvikling. Roskilde leger - Kom ud og leg! er et kulturbaseret projekt

Læs mere

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet Udvikling af Kulturtorvet - Aktionsproces Kommissorium og procesbeskrivelse, 03.03.16 1 Baggrund Allerød Byråd har besluttet at prioritere udvikling af et Kulturtorv på området omkring Byens Plads. Det

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

Udvikling i din by GUDUM

Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by byens udvikling! Udvikling i din by er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune. En mulighed for byens borgere til i fællesskab at udforme små og store, jordnære

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

www.aalborgkulturskole.dk

www.aalborgkulturskole.dk Job og kravprofil Aalborg Kulturskole - med særligt fokus på folkeskolesamarbejde www.aalborgkulturskole.dk Vil du være med til at sætte retning, udvikle og indfri ambitiøse mål for samarbejdet mellem

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser

Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser Bydelen Musicon: 500.000 m2 Udviklingsareal: 250.000 m2 = 40 fodboldbaner Gamle haller & bygninger: 20.000 m2 ÅR 2025 ÅR 2008 4 aktører 3 arrangementer ÅR

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6.

PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter. 2. Målgrupper. 3. Aktiviteterne. 4. Struktur overordnet og praktisk. 5. Åbningstider. 6. PROJEKTIDEÈ: 1. Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter 2. Målgrupper 3. Aktiviteterne 4. Struktur overordnet og praktisk 5. Åbningstider 6. Lokaler 7. Støtte/Opbakning 8. Tidsplan Hvor starter vi... 1. Nimtofte

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Videomøllen modtog støtte tidligere på året, (Se ansøgning nedenfor)

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

Projektbeskrivelse Endagsfestival/Spray Paint The Walls

Projektbeskrivelse Endagsfestival/Spray Paint The Walls Titel Endagsfestival/Subkulturelt undergrunds-event på Rådhusgårdens Parkeringsplads. Lørdag d. 1. September 2012. Projektets baggrund Vi har tidligere med succes haft strandfest da vi gerne ville udnytte

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT 3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT Run to the beat powered by Bang & Olufsen Run to the beat tilbyder jeres virksomhed en mulighed for at linke til Danmarks eneste motionsløb med musikken som omdrejningspunkt.

Læs mere

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor JAGT & GAMEFAIR Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor 20. & 2 aug. 2 1. 016 kl. 10-17 Målrettet strategi på at øge besøgstal med 40% og forventer op mod 7.000 besøgende. Enestående og imponerende trofæudstilling.

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Musiktalenter skal brande kommunen

Musiktalenter skal brande kommunen Musiktalenter skal brande kommunen Hedensted Kommune vil gerne være kendt for at satse på musikken. Tørring Skole og Hedensted Musikskole skal folde drømmen ud med projektet Musik Talent Tørring. Af Jakob

Læs mere

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Knuds KINO Café & Scenekant Knuds KINO set fra toppen af skaterrampen på Mellemrummet. Strandvejen grænser op til det nye indgangsparti. Illustreret af J. Forsmann Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Indledning

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Svendborg d. 12-0-07 Modelforsøg: Børnekultur i kommunen Svendborg kommune ansøger hermed om at blive udpeget til som modelkommune i Børnekulturens

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE

AKTIVE FORSAMLINGSHUSE AKTIVE FORSAMLINGSHUSE Projektbeskrivelse og vejledning til ansøgning forsamlingshuse I dag lever mange af de danske forsamlingshuse en hensygnende tilværelse. Men Lokale- og Anlægsfonden mener, at en

Læs mere

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD

UNGSYDS VALGFAGSTILBUD UNGSYDS VALGFAGSTILBUD 2016-2017 1 Design og håndværk 60 timer Er du glad for at tegne, male og i det hele taget være en del af et fælleskab i et kreativt miljø, så er dette forløb sikkert noget for dig.

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

den kommunale indsats

den kommunale indsats den kommunale indsats det NATioNAlE CENTER FoR undervisning i NATuR, TEkNik og SuNdHEd Dette er en kort præsentation af NTS-centerets strategi for indsatsen på det kommunale område. Den er tænkt som en

Læs mere

Fortidens ansigter projiceret levende formidling

Fortidens ansigter projiceret levende formidling Rapport: Fortidens ansigter projiceret levende formidling Et samarbejdsprojekt mellem Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn. Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.42-03-0025 Kontaktperson:

Læs mere

Side 1 af 7. Skolepolitik. Børn og Skole

Side 1 af 7. Skolepolitik. Børn og Skole Side 1 af 7 Skolepolitik Børn og Skole Godkendt i kommunalbestyrelsen 28. juni 2012 Side 2 af 7 Den bornholmske folkeskole er attraktiv, fordi skolerne lægger vægt på: 1. Fællesskab, relationer og samarbejde.

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

Projekt: Anvendelse og indretning af fælles faciliteter på Fælleden. Projektejeren er en navngiven leder eller chef.

Projekt: Anvendelse og indretning af fælles faciliteter på Fælleden. Projektejeren er en navngiven leder eller chef. Projektindstilling Projekt: Anvendelse og indretning af fælles faciliteter på Fælleden Ansvarlige for projektet Projektejer Projektejeren er en navngiven leder eller chef. Projektleder Projektidé Baggrund

Læs mere

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m2. BYENS HUS BYENS BYGGERI UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium og Skuespiluddannelsen

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Konceptpapir 1 Med dette konceptpapir ønsker bestyrelsen for HF Lersøgrøftens Integrationsdaghaver, at præsentere sine visioner for anvendelsen af Lersøgrøftarealet,

Læs mere

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Udkast til: Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Den aktive ungdomsskole billede fra fremtidsdag med unge, marts 2010. Dagtilbud og Skole Assens Kommune 1 Indledning Sværme, netværk eller

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

HAVE og BAKKER. VORES mark er et fladt landskab midt i Trekantsområdet. Marken ligger lige nu og venter på at blive taget i brug.

HAVE og BAKKER. VORES mark er et fladt landskab midt i Trekantsområdet. Marken ligger lige nu og venter på at blive taget i brug. HAVE og BAKKER VORES mark er et fladt landskab midt i Trekantsområdet. Marken ligger lige nu og venter på at blive taget i brug. Min intention med marken er at skabe rum for oplevelser, kontemplation,

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse:

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse: SMUKfest 2012, 8.-12. august kl. 13 til 23: Lands kampagnen En-af-os, PsykInfo Region Midt og Det Sociale Netværk står sammen om nyt tiltag Farmors stue, hvor vi bl.a. vil have festivalgæsterne til at

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Midlertidige aktiviteter som strategisk værktøj i byudvikling

Midlertidige aktiviteter som strategisk værktøj i byudvikling Midlertidige aktiviteter som strategisk værktøj i byudvikling v/ Chefkonsulent Peder Lind Pedersen, Realdania By Projektsekretær Britt Lindy Knudsen, FredericiaC Norske arkitekters landsforbund Oslo, 20.

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Om arrangøren f.reklame: Sport, marketing og events f.reklame A/S er en virksomhed med en bred kontaktflade. Vi har i mere end 40 år beskæftiget

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Skoleleder til Ådalskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Ådalskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Ådalskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Ådalskolen 4) Skoleområdet i Ringsted Forventningerne

Læs mere