I medfør af tekstanmærkning nr. 125 ad i aktstykke nr. 131 af 25. april 2019 til 29 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I medfør af tekstanmærkning nr. 125 ad i aktstykke nr. 131 af 25. april 2019 til 29 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes:"

Transkript

1 Bekendtgørelse om tilskud til varmepumper der installeres af energitjenesteleverandører hos varmekunder, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk nedlægges I medfør af tekstanmærkning nr. 125 ad i aktstykke nr. 131 af 25. april 2019 til 29 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes: Formål og anvendelsesområde 1. Energistyrelsen kan efter ansøgning yde tilskud til delvis dækning af energitjenesteleverandørens omkostninger til indkøb af en varmepumpe, som installeres hos en kunde, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk nedlægges. Energitjenesteleverandøren varetager ejerskabet, installationen, driften og vedligeholdelsen af varmepumpen til brug for levering af varme mod løbende fakturering af kunden. Stk. 2. Tilskud kan ydes inden for den bevillingsmæssige ramme for afsat på Finansloven. Definitioner 2. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Energitjenesteleverandør: En virksomhed der er godkendt i henhold til 4 og 5. 2) Støtteberettigede omkostninger: Forskellen i omkostningerne ved investering i en varmepumpe sammenlignet med et mindre miljøvenligt alternativ opgjort i overensstemmelse med artikel 41, nr. 6, litra b), i Europa-Kommissionens forordning (EU) nr. 651/2014 af 17. juni ) Grundbeløbsværk: Et kraftvarmeanlæg der modtog pristillæg under ordningerne grundbeløb 1 og 2 samt treledstariffen, jf. lov om elforsyning 58, stk. 1, nr. 1 og 2. 4) Drift: Indkøb af energi til at drive varmepumpen, lovpligtige eftersyn og løbende optimering af varmepumpen med henblik på at sikre optimal effektivitet. 5) Vedligeholdelse: Reparation, udskiftning af reservedele og lignende. 6) Installation: Rådgivning, dimensionering, tilkobling, indregulering og idriftsættelse af varmepumpen. 7) Levering af varme: Varme leveret fra varmepumpen til bygningers rumvarme og forsyning med varmt vand. Støtteberettigede omkostninger og vilkår for tilskud 3. Der kan ydes tilskud til en varmepumpe, jf. 1, med op til kr. pr. varmepumpe, dog maksimalt 45 procent af de støtteberettigede omkostninger. Stk. 2. Ved beregningen af de støtteberettigede omkostninger tages udgangspunkt i kostprisen for en varmepumpe ekskl. moms og fratrukket evt. tilbagekrediteringer, rabatter og lignende. Stk. 3. Der kan ydes tilskud til én varmepumpe pr. adresse. Stk. 4. Det er muligt at kombinere tilskuddet med andre støtteordninger, forudsat at betingelserne i Europa- Kommissionens forordning (EU) nr. 651/2014 af 14. juni 2014 er overholdt. Ansøgning om prækvalifikation

2 4. Energitjenesteleverandører kan løbende ansøge om at blive prækvalificeret. Ansøgningen om prækvalifikation skal indsendes via en ansøgningsportal, der kan tilgås via Energistyrelsens hjemmeside. Ansøgning om prækvalifikation skal vedhæftes: 1) Standardkontrakt med oplysninger om størrelsen på varmekundens engangsbetaling, vilkår for udtrædelse, fakturering, regulering, minimumsafregning, elafregning, el-leverandør samt mulighed for ændring af kontraktvilkårene i kontraktperioden. 2) Seneste årsregnskab. 3) Eventuelle aftaler med investorer. 4) Oplysninger om referenceprojekter vedrørende installation af individuelle varmepumper. 5) Virksomhedens vedtægter, aftaler med installatører og underleverandører og oplysninger om anvendte IT-systemer til overvågning af installationer. 6) Dokumentation for kvalitetssikrings- og managementsystem, som kontrolleres af en uvildig part. 5. Energistyrelsen vurderer de indkomne ansøgninger og træffer afgørelse om prækvalifikation. Energistyrelsen lægger ved vurderingen vægt på, at energitjenesteleverandøren: 1) har et organisatorisk set-up, der kan håndtere både installation, service og administration. 2) enten selv har rådighed over den fornødne kapital eller har indgået aftale med en investor til minimum at kunne installere 100 varmepumper. 3) har erfaring med installation og service af husstandsvarmepumper, 4) som minimum kan tilbyde abonnementsløsninger i én region. 5) installerer en hovedmåler til elafregning, 6) varetager ejerskabet af varmepumpen i minimum 10 år, jf. dog 14, og varetager indkøb, installation, drift og vedligeholdelse af varmepumpen samt levering af varme, og 7) tilbyder en prisstruktur opdelt i: a. Prisen på varmekundens abonnement angivet i kr. per år. b. Afregning per kwh leveret varme. c. Varmekundens engangsbetaling på installationstidspunktet. Stk. 2. Energistyrelsen offentliggør løbende en liste over prækvalificerede energitjenesteleverandører. Tilsagn om tilskud 6. Energistyrelsen kan efter ansøgning fra en prækvalificeret energitjenesteleverandør meddele tilsagn om tilskud. Tilskudsbeløbet opgøres på baggrund af det forventede antal installerede varmepumper og de støtteberettigede omkostninger, jf. 3. Stk. 2. Ansøgningen om tilsagn om tilskud udarbejdes af energitjenesteleverandøren på baggrund af et samlet antal varmekunder, hvis fjernvarmeforsyning fra det samme grundbeløbsværk nedlægges, og som ønsker varmepumper fra samme energitjenesteleverandør. Stk. 3. Ansøgningen om tilsagn om tilskud skal indsendes via en ansøgningsportal, som Energistyrelsen offentliggør. Stk. 4. Ansøgningen om tilsagn om tilskud skal indeholde: 1) Energitjenesteleverandørens navn og CVR-nr. 2) En beskrivelse af installationer, som forventes gennemført, og som bl.a. indeholder den eller de adresser, hvor varmepumperne skal installeres. 3) Dokumentation for at fjernvarmeforsyning til adressen fra et grundbeløbsværk nedlægges i henhold til et godkendt projektforslag.

3 4) En tidsplan for gennemførelsen af installationen med en angivelse af dato for ophøret af varmeforsyningen. 5) Et budget for indkøb af varmepumpen og dokumentation for omkostningerne. 6) Opgørelse over antallet af varmepumper, der søges tilskud til og dokumentation herfor. 7) Redegørelse for kundens engangsbetaling til energitjenesteleverandøren ved installation af varmepumpen opgjort både med og uden tilskud. 8) Oplysninger om eventuelle forventede tilbagekrediteringer, rabatter og lignende. Stk. 5. Ansøgningen om tilsagn skal være Energistyrelsen i hænde inden den 1. november i det finansår, hvorfra der søges tilskud. 7. Det er en betingelse for at få tilsagn om tilskud, at 1) varmepumpen er eldrevet og anvender en vedvarende energikilde, herunder luft eller jordvarme, 2) varmepumpen installeres hos en kunde, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk nedlægges i henhold til et af kommunalbestyrelsen godkendt projektforslag, i overensstemmelse med reglerne i bekendtgørelse nr af 27. december 2018 om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg., 3) kundens fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk ophører senest i 2024, 4) kontrakter mellem energitjenesteleverandøren og kunden indgås med forbehold for Energistyrelsens tilsagn om tilskud, 5) hele tilskudsbeløbet anvendes til nedsættelse af kundens engangsbetaling til energitjenesteleverandøren ved installation af varmepumpen, 6) kundens engangsbetaling til energitjenesteleverandøren, ved installation af varmepumpen, fremgår af kontrakten både inklusiv og eksklusiv indregning af tilskud, 7) indkøb ikke gennemføres og installationsarbejderne ikke påbegyndes førend Energistyrelsen har meddelt tilsagn om tilskud, og 8) energitjenesteleverandøren på ansøgningstidspunktet har efterkommet eventuelle krav om tilbagebetaling af støtte, som Europa-Kommissionen ved en tidligere afgørelse har erklæret ulovlig og uforenlig med det indre marked. 9) virksomheden ikke er kriseramt, jf. Europa-Kommissionens forordning (EU) nr. 651/2014 af 17. juni 2014, 10) varmepumpen ikke ville være blevet installeret uden tilskud efter denne bekendtgørelse, 11) Energistyrelsen vurderer, at det er teknisk muligt at installere varmepumpen, og 12) varmepumpen ikke installeres i en bygning ejet af Energitjenesteleverandøren eller dennes koncernforbundne selskab. Stk. 2. Energistyrelsen kan fastsætte yderligere vilkår for tilsagn om tilskud, herunder frister for indkøb og installation, drift, vedligeholdelse, levering af varme hos kunden, varighed af ejerskab, varighed af drift, frist for afslutning af installationen samt frist for anmodning om udbetaling m.v. Udbetaling af tilskud 8. Energitjenesteleverandøren skal indsende en anmodning om udbetaling af tilskuddet til Energistyrelsen, senest 120 dage efter at varmepumpen er installeret. Stk. 2. Anmodning om udbetaling af tilskud skal indsendes via en ansøgningsportal, der offentliggøres på Energistyrelsens hjemmeside.

4 Stk. 3. Det er en betingelse for udbetaling af tilskud, at 1) indkøb og installation gennemføres i overensstemmelse med prækvalifikation, Energistyrelsens tilsagn samt øvrige fastsatte vilkår og dokumenteres. 2) støtteberettigede aktiviteter udføres eller leveres af en momsregistreret virksomhed, jf. dog stk. 4, 3) energitjenesteleverandøren indsender en opgørelse over betalte støtteberettigede omkostninger, dokumentation for betalingen og en slutrapport rettidigt til Energistyrelsen, 4) energitjenesteleverandøren på udbetalingstidspunktet har efterkommet eventuelle krav om tilbagebetaling af støtte, som Europa-Kommissionen ved en tidligere afgørelse har erklæret ulovlig og uforenlig med det indre marked, og 5) udbetalingsanmodningen er fyldestgørende og er underskrevet af en tegningsberettiget for den energitjenesteleverandør, der er angivet som ejer af varmepumpen i ansøgningen. Stk. 4. Energistyrelsen kan fravige betingelsen i stk. 3, nr. 2, når de støtteberettigede aktiviteter er momsfritaget i henhold til lov om merværdiafgift (momsloven). 9. Det endelige tilskud beregnes på baggrund af de faktisk afholdte støtteberettigede omkostninger. Stk. 2. Tilskuddet udbetales pr. installeret varmepumpe, jf. 11, stk. 1, nr. 5. Stk. 3. Såfremt de faktisk afholdte støtteberettigede omkostninger er lavere end det i tilsagnet opgjorte tilskudsbeløb, jf. 6, stk. 1, nedjusteres tilskuddet således, at den i 3, stk.1, angivne støtteintensitet ikke overskrides. 10. Anmodningen om udbetaling af tilskud skal indeholde et regnskab med oplysninger om størrelsen af de afholdte støtteberettigede omkostninger og en slutrapport. Regnskabet skal være underskrevet, af den tegningsberettigede for energitjenesteleverandøren, og ledsaget af en liste over regnskabsbilag, jf. 11. Stk. 2. Udgør det ansøgte tilskudsbeløb mindre end kr., skal regnskabet vedlægges en kopi af regnskabsbilagene vedrørende de støtteberettigede omkostninger og en ansøgererklæring udformet efter Energistyrelsens anvisninger. Stk. 3. Udgør det ansøgte beløb over kr., skal regnskabet vedlægges en ansøgererklæring udformet efter Energistyrelsens anvisning samt revideres i overensstemmelse med revisorinstruks udarbejdet af Energistyrelsen. Stk. 4. Energistyrelsen kan bestemme, at oplysningerne i ansøgningen og regnskabet bekræftes af en statsautoriseret eller en registreret revisor, herunder at regnskabet ledsages af en revisorerklæring. 11. Energitjenesteleverandøren skal påføre regnskabsbilaget følgende oplysninger: 1) Navn og CVR-nr. på den virksomhed, hvor varmepumpen er indkøbt. 2) Fakturadatoen. 3) Start- og slutdatoen for installering af varmepumpen hos kunden. 4) Den eller de adresser installationerne vedrører. 5) Kundens bekræftelse af, at varmepumpen er installeret. Stk. 2. Dækker et regnskabsbilag både over støtteberettigede og ikke-støtteberettigede omkostninger, skal det fremgå, hvilke dele af regningen der vedrører henholdsvis de støtteberettigede og de ikkestøtteberettigede omkostninger. Stk. 3. Energistyrelsen skal have forevist originale regnskabsbilag på forlangende. 12. Energistyrelsen kan forlænge fristen for anmodningen om udbetaling af tilskud, jf. 8, stk. 1. Stk. 2. Energistyrelsen kan efter begrundet skriftlig anmodning tillade, at tilskud vedrørende omkostninger til de udførte aktiviteter udbetales helt eller delvist, selv om energitjenesteleverandøren ikke har gennemført

5 installationen, som det var forudsat i tilsagnet. Ved vurderingen af anmodningen lægges vægt på, at væsentlige dele af installationen er gennemført, eller at en fuldstændig gennemførelse ville være forbundet med betydelige vanskeligheder. 13. Tilskuddet udbetales til energitjenesteleverandørens NemKonto, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Tilskuddet kan udbetales til et pengeinstitut, realkreditinstitut eller lignende efter skriftlig anmodning fra den tegningsberettigede hos energitjenesteleverandøren. Overdragelse af rettigheder 14. Det er muligt at overdrage ejerskabet af varmepumpen til en anden virksomhed efter forudgående aftale med Energistyrelsen. Stk. 2. Energitjenesteleverandøren kan ikke overdrage sine rettigheder og pligter til kunden uden Energistyrelsens skriftlige samtykke. Anmodning om skriftligt samtykke skal være underskrevet af både energitjenesteleverandøren og kunden. Tilsyn og kontrol 15. Energistyrelsen kan føre tilsyn og kontrol med, at energitjenesteleverandøren overholder vilkårene for tilsagn om tilskud. Stk. 2. Energistyrelsen kan foretage regnskabsmæssig stikprøvekontrol af anmodninger om udbetaling og afsluttede sager om støtte. Stk. 3. Enhver energitjenesteleverandør, der modtager tilsagn om tilskud efter denne bekendtgørelse, er forpligtet til, efter anmodning fra Energistyrelsen, at tilvejebringe oplysninger og dokumentation til brug for vurderingen af ansøgningen om tilsagn, anmodningen om udbetaling af tilskud og indholdet af aftalegrundlaget mellem energitjenesteleverandøren og kunden. Energitjenesteleverandøren er endvidere forpligtet til at tilvejebringe oplysninger og dokumentation til brug for Energistyrelsens generelle tilsynsførelse og kontrol efter denne bekendtgørelse. Energistyrelsen kan endvidere kræve, at oplysningerne bekræftes af en uafhængig ekspert. Stk. 4. Energitjenesteleverandøren skal gøre Energistyrelsen opmærksom på virksomhedens ændrede forhold, der kan være af betydning for prækvalifikation, meddelelse af tilsagn eller udbetaling af tilskud eller som strider imod de af Energistyrelsen øvrigt fastsatte vilkår. Bortfald og tilbagebetaling af tilskud 16. Energistyrelsen kan træffe afgørelse om bortfald eller helt eller delvis tilbagebetaling af tilskud, hvis: 1) Energitjenesteleverandøren har afgivet urigtige eller vildledende oplysninger eller har fortiet oplysninger af betydning for sagens afgørelse. 2) Betingelserne for tilsagn eller udbetaling ikke er opfyldte. 3) Installationen ikke er gennemført som forudsat i tilsagnet om tilskud, jf. dog 12, stk. 2. 4) Den i tilsagnet fastsatte frist for installationens gennemførelse og indsendelse af udbetalingsanmodning overskrides, jf. dog 12, stk. 1.

6 5) Energitjenesteleverandøren ikke opfylder de øvrige fastsatte vilkår for tilskud. 6) Tildeling af tilskud er i strid med Europa-Kommissionens forordning (EU) nr. 651/2014 af 17. juni Stk. 2. Tilbagebetaling af tilskuddet skal ske senest 14 dage efter påkrav. Tilbagebetales det skyldige beløb ikke rettidigt, tillægges renter efter forfaldsdagen, svarende til den rente der er fastsat i 5 i renteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 459 af 13. maj Den tillagte rente udgør dog mindst 50 kr. Klage 17. Energistyrelsens afgørelser truffet i medfør af denne bekendtgørelse kan indbringes for klima-, energiog forsyningsministeren. Ikrafttræden 18. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. november 2019 Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, den XX Dan Jørgensen / Martin Hansen

Støtteberettigede omkostninger og vilkår for tilskud

Støtteberettigede omkostninger og vilkår for tilskud Bekendtgørelse om midlertidig ordning for tilskud til varmepumper der installeres af energitjenesteleverandører hos varmekunder, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløbsværk nedlægges I medfør af akt

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til nye forretningskoncepter for varmepumper til bygningsopvarmning og procesformål i erhverv I medfør af akt nr. [xx] af [xx]. juni 2017 fastsættes: 1. Energistyrelsen

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om støtte til nye forretningskoncepter for varmepumper

Udkast til. Bekendtgørelse om støtte til nye forretningskoncepter for varmepumper Udkast til Bekendtgørelse om støtte til nye forretningskoncepter for varmepumper I medfør af akt nr. 120 af xx. maj 2016 fastsættes: 1. Energistyrelsen kan efter ansøgning yde tilskud til delvis dækning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper. til produktion af fjernvarme

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper. til produktion af fjernvarme Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme I medfør af aktstykke [Under behandling] Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Energistyrelsen kan efter

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om støtte til energieffektive og intelligente bygninger

Udkast til Bekendtgørelse om støtte til energieffektive og intelligente bygninger Udkast til Bekendtgørelse om støtte til energieffektive og intelligente bygninger I medfør af akt nr. 120 af xx. maj 2016 fastsættes: Kapitel 1. Anvendelsesområde 1. Energistyrelsen kan efter ansøgning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme BEK nr 975 af 10/08/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 30. december 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-4063

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til initiativer, der fremmer integrationen mellem forskellige forsyningssektorer (Smart energi bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om tilskud til initiativer, der fremmer integrationen mellem forskellige forsyningssektorer (Smart energi bekendtgørelsen) Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 203 Offentligt Udkast Bekendtgørelse om tilskud til initiativer, der fremmer integrationen mellem forskellige forsyningssektorer (Smart energi

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v.

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. I medfør af tekstanmærkning nr. 115 ad 29.24.14 på finansloven for 2013, fastsættes: Tilskudsberettigede

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v.

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 266 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til elbusser

Bekendtgørelse om tilskud til elbusser BEK nr 1184 af 14/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi,- Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-4819

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive og intelligente bygninger

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive og intelligente bygninger BEK nr 806 af 23/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 25. december 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-6867

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme I henhold til tekstanmærkning nr. 117. ad 29.24.23 på finansloven, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Anvendelsesområde og definitioner

Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret fra afbrænding af biomasse i henhold til 45 a i lov om fremme af vedvarende energi I medfør af 45 a, stk. 8, 50, stk. 6, 57, stk. 1, 59, 61, 68,

Læs mere

Bekendtgørelse om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse i gartnerier

Bekendtgørelse om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse i gartnerier BEK nr 237 af 11/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 5003/5010-0001

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme BEK nr 849 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-2063

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering BEK nr 793 af 18/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2018 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-23749 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskudsordning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen BEK nr 1158 af 05/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8630-000007 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser

Bekendtgørelse om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser Bekendtgørelse om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser I medfør af 1, stk. 3, 3, stk. 11, 4, stk. 3, 5, stk. 3, 6, stk. 2, 8, stk. 1 og 2, 9, stk. 4, 12, stk. 3,

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret fra afbrænding af biomasse i henhold til 45 a i lov om fremme af vedvarende energi

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret fra afbrænding af biomasse i henhold til 45 a i lov om fremme af vedvarende energi BEK nr 1608 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-21776

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM UDBETALING, PROJEKTREGSKAB OG SLUTRAPPORT

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM UDBETALING, PROJEKTREGSKAB OG SLUTRAPPORT AN S Ø G NI NGSVEJLE DNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM UDBETALING, PROJEKTREGSKAB OG SLUTRAPPORT Tilskud til investeringer i eldrevne varmepumper til produktion af fjernvarme Version 2.0 af maj 2018 Side

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering af privat udlejningsbyggeri og refusion af informationsudgifter i 2014 og 2015

Udkast til. Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering af privat udlejningsbyggeri og refusion af informationsudgifter i 2014 og 2015 Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering af privat udlejningsbyggeri og refusion af informationsudgifter i 2014 og 2015 I medfør af tekstanmærkning nr. 101 ad 14 på finansloven for 2014

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om forsøgsordning for tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd

Udkast til. Bekendtgørelse om forsøgsordning for tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd Udkast til Bekendtgørelse om forsøgsordning for tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd I medfør af tekstanmærkning nr. 119 ad 29.29.04 på lov om tillægsbevilling for finansåret 2016, fastsættes:

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 123 ad på finansloven for finansåret 2019 fastsættes: Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

I medfør af tekstanmærkning nr. 123 ad på finansloven for finansåret 2019 fastsættes: Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om tilskudspulje til fremme af energieksportindsatsen 1 I medfør af tekstanmærkning nr. 123 ad 29.21.08 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Standardvilkår: Støtte til Sporskifte (februar 2015) 1. Indledning Sekretariatet for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (herefter blot sekretariatet) fastsætter standardvilkår for tilsagn fra fonden,

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion BEK nr 496 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juli 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-2537

Læs mere

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje I medfør af 2, 3 og 19, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010 om erhvervsfremme fastsættes: Kapitel 1 Formål og tilskudsberettigede projekter

Læs mere

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.56.04.10 til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Formål

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad konto 24.21.02.15 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes følgende efter

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Udkast til tilsagn om tilskud

Udkast til tilsagn om tilskud Udkast til tilsagn om tilskud Dato Journalnr.: Tilsagn om tilskud til [modtager af tilskud] Erhvervsstyrelsen har vurderet de ansøgninger om tilskud til etablering af højhastighedbredbåndsforbindelser

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land uden for de to nationale testcentre

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land uden for de to nationale testcentre UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land uden for de to nationale testcentre I medfør af 35 d, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering og klimatilpasning af privat udlejningsbyggeri

Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering og klimatilpasning af privat udlejningsbyggeri Bekendtgørelse om tilskud til energirenovering og klimatilpasning af privat udlejningsbyggeri I medfør af tekstanmærkning nr. 101 ad 14 i finansloven for finansåret 2015 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelse

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre)

Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) Ansøgning om tilsagn om pristillæg til forsøgsvindmøller inden for de nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) 35 c i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 27. juni

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Til Energistyrelsen/ Journalnummer: Tak for muligheden for at afgive høringssvar.

Til Energistyrelsen/ Journalnummer: Tak for muligheden for at afgive høringssvar. Fra: Camilla Damsø Pedersen Sendt: 23. september 2019 13:54 Til: 'ens@ens.dk' ; tkwi@ens.dk; Christina Ellegaard Fich Emne: Dansk Byggeri Høringssvar: Høring over udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om Markedsmodningsfonden 2/8 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i projektperioden... 4 E.

Læs mere

Bekendtgørelse om projekttilskud til bevaringsarbejdet med gamle danske husdyrarter- og racer samt plantegenetiske ressourcer

Bekendtgørelse om projekttilskud til bevaringsarbejdet med gamle danske husdyrarter- og racer samt plantegenetiske ressourcer BEK nr 893 af 17/07/2014 Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-32640-000012 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse 2/7 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud

Læs mere

Bekendtgørelse om forsøgsordning for tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd

Bekendtgørelse om forsøgsordning for tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd BEK nr 534 af 01/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-2745

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter

Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter Standardvilkår for tilskud til F&U-projekter Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i Projektperioden... 4 E. Revision... 5 F. Afrapportering...

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre I medfør af tekstanmærkning nr. 111 til 15 i finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM ANSØGNING SVEJLED NING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM Tilskud til kommuner, der hæfter for anlægsgæld optaget af visse kollektive varmeforsyningsanlæg, der nedlægges i relation til grundbeløbets ophør Version

Læs mere

Lovtidende A. I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad til 15 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes:

Lovtidende A. I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad til 15 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til forskning og udvikling i forbindelse med Diplomuddannelsen på børne- og ungeområdet og Master i udsatte børn og unge (MBU) I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger

Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger 14.01. 2008 Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger I medfør af 3, jf. 2, stk. 1, nr. 2, litra b, 5, 6, stk. 2, 7, stk. 4, 11, stk. 1, 2 og

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til frivilligt socialt arbejde I medfør af tekstanmærkning nr. 111 til 15 i finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og formål

Læs mere

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret

BLANKETTEN KAN UDFYLDES PÅ SKÆRMEN Vi anbefaler ikke, at privatpersoner ansøger via mail, idet vores mailsystem ikke er krypteret Ansøgning om udbetaling om pristillæg til elektricitet fremstillet forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre (Østerild eller Høvsøre) 35 c i lov om fremme af vedvarende energi, jf.

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til styrket dokumentation af lovende social praksis

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til styrket dokumentation af lovende social praksis Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til styrket dokumentation af lovende social praksis I medfør af tekstanmærkning nr. 111 til 15 i finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til grundfinansiering af etablerede frivilligcentre BEK nr 97 af 07/02/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2017-11862 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til specialiserede tilbud målrettet udsatte grønlændere i Danmark

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til specialiserede tilbud målrettet udsatte grønlændere i Danmark BEK nr 962 af 12/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin. Socialstyrelsen, j.nr. 2017-6054 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller I medfør af 45, stk. 5, 47, stk. 4, 48, stk. 4, 50, stk. 2 og 5, 50 a, stk. 6 og 7, 53, stk. 1, 57

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til tilskud til frivillige landsdækkende foreningers uddeling af julehjælp

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til tilskud til frivillige landsdækkende foreningers uddeling af julehjælp BEK nr 951 af 06/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2017-6223 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Trafik-,

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Støtte til udbredelse af nyt forretningskoncept for varmepumper

Støtte til udbredelse af nyt forretningskoncept for varmepumper Støtte til udbredelse af nyt forretningskoncept for varmepumper Indkaldelse af ansøgninger Kontor/afdeling Center for Erhverv og Energieffektivitet Dato 28. juni 2016 J nr. 2016-7528 trh/ Energistyrelsen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse i gartnerier

Vejledning til ansøgning om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse i gartnerier Vejledning til ansøgning om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse i gartnerier Marts 2015 Indledning Ansøgningsmaterialet til ansøgning om statstilskud til miljø- og energirigtige væksthuse

Læs mere

Bekendtgørelse om handicappuljen

Bekendtgørelse om handicappuljen BEK nr 214 af 02/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2016-9789 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion I medfør af 3, jf. 2, nr. 2, litra a, 5, 7, stk. 4, 11, stk. 4,

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til åbne rådgivningstilbud til psykisk sårbare unge

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til åbne rådgivningstilbud til psykisk sårbare unge BEK nr 414 af 27/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. maj 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2016-8283 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til bistand til borgere der ikke selv er i stand til at klage

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til bistand til borgere der ikke selv er i stand til at klage BEK nr 863 af 25/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-581 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i nye teknologier inden for forarbejdning i fødevaresektoren

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i nye teknologier inden for forarbejdning i fødevaresektoren BEK nr 813 af 29/06/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 26. december 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., FødevareErhverv, j.nr. 3601-10-108 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED Tilsagn Vækst via Ledelse Fase 3.. VIRKSOMHED 1 Vækst via Ledelse Virksomhedens stamdata Virksomhed: A/S ApS I/S Personligt Andet Kontaktperson CVR: NB! Se yderligere virksomhedsdata i Anmodning om deltagelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1)

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1) BEK nr 519 af 24/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8156-000011 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til foranstaltninger til beskyttelse og udvikling af den akvatiske fauna og flora

Bekendtgørelse om tilskud til foranstaltninger til beskyttelse og udvikling af den akvatiske fauna og flora Bekendtgørelse om tilskud til foranstaltninger til beskyttelse og udvikling af den akvatiske fauna og flora I medfør af 3, jf. 2, stk. 1, nr. 2, litra b, 4, stk. 2, 5, 7, stk. 4, 11, stk. 1, 2 og 4, 12

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud

Bekendtgørelse om ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud BEK nr 1043 af 09/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-6542 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til terapeutisk bistand til forældre til børn med handicap

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til terapeutisk bistand til forældre til børn med handicap BEK nr 155 af 07/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j. nr. 2016-9666 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 5. juli Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud

Lovtidende A Udgivet den 5. juli Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud Lovtidende A 2017 Udgivet den 5. juli 2017 4. juli 2017. Nr. 936. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.75.21.

Læs mere

Ansøgning om tilsagn til pristillæg til husstandsvindmøllepuljen 2019

Ansøgning om tilsagn til pristillæg til husstandsvindmøllepuljen 2019 Ansøgning om tilsagn til pristillæg til husstandsvindmøllepuljen 2019 Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet findes på side 3 Vejledning om Energistyrelsens behandling af personoplysninger findes

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer på fiskerihavne og landingssteder 1)

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer på fiskerihavne og landingssteder 1) Bekendtgørelse om tilskud til investeringer på fiskerihavne og landingssteder 1) I medfør af 2, stk. 1-3, og 9, stk. 4, i lov nr. 1361 af 16. december 2014 om Hav- og Fiskerifonden fastsættes efter bemyndigelse:

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.75.75. til 15 på finansloven for finansåret

Læs mere

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Indkaldelse af ansøgninger 2015 September 2015 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Tlf 33 92 67 00 Fax 33 11 47 43 E-mail: ens@ens.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap BEK nr 151 af 07/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2016-9480 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til særlige sociale formål

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til særlige sociale formål Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til særlige sociale formål I medfør af 22, stk. 3, i lov nr. 1532 af 19. december 2017 om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til etablering af nye frivilligcentre

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til etablering af nye frivilligcentre BEK nr 42 af 11/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 1470-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.26.04. til 15 på finansloven

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til netværk til anbragte børn og plejefamilier

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til netværk til anbragte børn og plejefamilier Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til netværk til anbragte børn og plejefamilier I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.75.15. til 15 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter

Læs mere

Høringsudkast

Høringsudkast Høringsudkast 19-01-2015 Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg og andre vedvarende energianlæg end vindmøller I medfør af 45, stk. 5, 47, stk. 3, nr. 1, stk.

Læs mere

Afsnit I. Indledende bestemmelser

Afsnit I. Indledende bestemmelser Bekendtgørelse om støtte under Grøn Omstillingsfond I medfør af 3, stk. 1 og 2 samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018

Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018 Ansøgning om udbetaling af pristillæg i husstandsvindmøllepuljen 2018 Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet findes på side 3 Vejledning om Energistyrelsens behandling af personoplysninger findes

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til investering i efterværn til unge

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til investering i efterværn til unge Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til investering i efterværn til unge I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.75.06. til 15 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes: Afsnit Kapitel

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til forebyggelse af gråzoneprostitution.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til forebyggelse af gråzoneprostitution. Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til forebyggelse af gråzoneprostitution. I medfør af tekstanmærkning nr. 111, stk. 1 ad 15.75.12. til 15 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet produceret af andre vedvarende energianlæg end vindmøller BEK nr 1445 af 13/12/2013 Udskriftsdato: 8. maj 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0136 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper BEK nr 741 af 14/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2017-2071 Senere ændringer til forskriften

Læs mere