Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed"

Transkript

1 Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer om ytringsfrihed. Baggrunden er et stigende antal henvendelser fra socialrådgivere om faglige og etiske dilemmaer i jobbet, og hvor socialrådgiverne ikke ønsker eller tør stå frem og sige tingene offentligt. Undersøgelsen er gennemført parallelt med arbejdet i en DS-arbejdsgruppe om ytringsfrihed og etik. Arbejdsgruppen har gennemført en række arbejdspladsbesøg og debatmøder, som har bidraget til at sætte retning og fokus for undersøgelsen om ytringsfrihed, bl.a. fokus på socialrådgivernes bekymringer omkring den interne ytring på arbejdsplads og overfor den nærmeste ledelse. Undersøgelsens spørgeskema er udsendt til 999 tilfældigt udvalgte medlemmer, heriblandt også ledere og ledige. Undersøgelsens resultater skal bl.a. indgå i DS aktuelle arbejde med at udvikle DS tilbud til alle medlemmer i form af vejledning og støtte omkring ytringsfrihed i jobbet. Ved ytringsfrihed menes dels den interne ytring blandt medarbejdere, ytringer fra medarbejdere til ledelsen, samt ledere imellem, og dels den eksterne ytring, hvor en ansat udtaler sig offentligt i skrift eller tale. Samlet tegner undersøgelsen et billede af en generel usikkerhed om regler og konsekvenser ved at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen. Knap halvdelen af dem, der svarer, fortæller, at de har oplevet kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde, som offentligheden burde få kendskab til. Samtidig er det kun meget få der ytrer sig offentligt og begrunder det med, at de ønsker at løse situationen internt på arbejdspladsen og/eller de frygter, at det vil få negative konsekvenser for deres ansættelse. En udløber af undersøgelsen er bl.a. at DS vil udgive et nyt og opdateret materiale på tryk og på hjemmesiden med gode råd og vigtig information om medlemmernes rettigheder, når de ytrer sig i den offentlige debat. Undersøgelsens hovedkonklusioner De adspurgte oplever i højere grad kritisable forhold, der bør drøftes mere bredt og åbent på arbejdspladsen, end kritisable forhold, offentligheden bør få kendskab til. De kritisable forhold som de adspurgte socialrådgivere mener, at offentligheden burde få kendskab til, omhandler typisk arbejdsmiljø, eksempelvis ressourcer til arbejdsopgaverne og det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Herudover et ønske om at offentligheden får kendskab til hvordan lovgivningen fortolkes og forvaltes lokalt (på arbejdspladsen).

2 Side 2 af 18 De adspurgte, der har oplevet kritisable forhold, taler i høj grad med kollegerne om det. Her oplever de stor opbakning og de føler sig trygge i forhold til at udtale sig om de kritisable forhold overfor kollegerne. De adspurgte, der har oplevet kritisable forhold, taler i høj grad med ledelsen om det. Størstedelen oplever, at ledelsen lytter til kritikken, men at ledelsen ikke kan eller vil gøre noget ved forholdet. Halvdelen oplever, at påtalen ikke får nogen negative konsekvenser for dem, mens mindst 17 % oplever negative konsekvenser af at udtale sig til ledelsen om det kritisable forhold. Kun 5 adspurgte har prøvet at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. De øvrige adspurgte, der har oplevet kritisable forhold, ytrer sig ikke offentligt fordi de ønsker at løse situationen internt på arbejdspladsen (56 %) eller frygter at det vil få negative konsekvenser for deres ansættelse (51 %). Blandt de adspurgte, både dem, der har oplevet kritisable forhold (39 %) og dem, der ikke har (51 %), tænker 71 %, at det vil få negative konsekvenser for dem at udtale sig om kritisable forhold på arbejdspladsen i offentligheden. Dette er til trods for, at kun 5 af de adspurgte har konkrete erfaringer med at udtale sig offentligt om kritisable forhold. De øvrige udtaler sig således på baggrund af enten forestillinger, holdninger, frygt eller erfaringer fra kolleger mv. Forestillingen om de negative konsekvenser ved at ytre sig offentligt om kritisable forhold dækker over voldsomme konsekvenser: 71 % frygter at blive opfattet som illoyal af arbejdsgiver, 63 % frygter at det vil påvirke deres ansættelsesforhold negativt, mens 53 % frygter, at deres ansættelsesforhold vil blive truet eller at de vil blive indkaldt til en kammeratlig samtale med ledelsen (51 %). Blandt de adspurgte hersker der en generel usikkerhed omkring reglerne for at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen samt om hvorvidt arbejdspladsen har retningslinjer for, om man må udtale sig. I forhold til sidstnævnte er der samtidig kun 6-12 % der angiver, at de ville udtale sig mere offentligt, hvis arbejdspladsen havde skriftlige retningslinjer for at udtale sig. Blandt de adspurgte tegner sig et billede af at DS tillidsrepræsentanters viden og kompetencer til at støtte kollegerne, når kritisable forhold opstår, kunne blive bedre. 33 % af de adspurgte angiver, at tillidsrepræsentanten i meget høj grad eller høj grad har viden og kompetencer til at støtte kollegerne, når kritisable forhold opstår. 31 % angiver, at det har de kun i nogen grad. Samlet ønsker de adspurgte socialrådgivere, at DS prioriterer arbejdet med medlemmernes ytringsfrihed. 82 % af de adspurgte mener i høj grad eller meget høj grad, at DS bør tilbyde medlemmerne vejledning og støtte omkring det at ytre sig. 1. Baggrund Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse blandt et tilfældigt udtræk af Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer. Undersøgelsen er sendt til 999,

3 Side 3 af 18 hvoraf 277 har svaret. Det giver en samlet svarprocent på 28 %. Undersøgelsen er foretaget fra marts september De deltagende respondenter fordeler sig således på følgende baggrundsvariable: Tabel 1: Hvor er du ansat? Procent Antal Kommunal arbejdsplads 65 % 173 Regional arbejdsplads 12 % 31 Statslig arbejdsplads 8 % 20 Privat arbejdsplads 12 % 33 Selvejende institution 3 % 8 Tabel 2: Hvor i landet arbejder du? Procent Antal Region Nordjylland 13 % 35 Region Midtjylland 22 % 57 Region Syddanmark 33 % 88 Region Sjælland 11 % 28 Region Hovedstaden 22 % 57 Tabel 3: Er du ansat som leder? Procent Antal Ja, men personaleansvar 14 % 38 Ja, uden personaleansvar 6 % 17 Nej 79 % 210 Tabel 4: Har du et tillidshverv? Procent Antal Tillidsrepræsentant 12 % 26 Tillidsrepræsentant suppleant 5 % 10 Fællestillidsrepræsentant 1 % 2 Fællestillidsrepræsentant suppleant 0 % 1 Arbejdsmiljørepræsentant 6 % 13 Jeg har intet tillidshverv 77 % Gennemgang af undersøgelsens resultater I følgende afsnit afrapporteres undersøgelsens resultater. Der vil nogle steder i afrapporteringen blive skelnet i mellem hvad henholdsvis menige medarbejdere, ledere og tillidsvalgte har svaret til de forskellige spørgsmål. Dette sker typisk, hvis der er en bemærkelsesværdig forskel i de tre gruppers besvarelser. 3.1 Mere bør ytres internt på arbejdspladsen end i offentligheden De adspurgte socialrådgivere har i højere grad oplevet kritisable forhold i deres arbejde, som de mente burde debatteres bredere og mere åbent internt på arbejdspladsen end de har oplevet kritisable forhold, offentligheden burde få kendskab til.

4 Side 4 af % af de adspurgte socialrådgivere angiver, at de 1-3 gange eller flere inden for de seneste to år har oplevet kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde, som de mente burde debatteres bredere og mere åbent på arbejdspladsen. 30 % angiver, at de aldrig har oplevet sådanne forhold. Lidt flere medarbejdere (64 %) end TR (54 %) og ledere (51 %) angiver, at de 1-3 gange eller flere inden for de seneste to år har oplevet kritisable forhold, som bør debatteres internt. Halvdelen af de adspurgte socialrådgivere (51 %) har aldrig oplevet kritisable forhold på deres arbejdsplads, som de mente offentligheden burde kende til. 39 % af de adspurgte socialrådgivere angiver, at de 1-3 gange eller flere inden for de seneste to år har oplevet sådanne forhold. Tabel 5: Har du oplevet kritisable forhold i forbindelse med dit arbejde, som du mente burde debatteres bredere og mere åbent internt på arbejdspladsen? Ja, 3 eller flere gange inden for 30 % 34 % 23 % 24 % de seneste to år Ja, 1-2 gange inden for de seneste 29 % 30 % 31 % 27 % to år Ja, men det er mere end to år 11 % 7 % 19 % 15 % siden Nej, aldrig 30 % 30 % 27 % 35 % Tabel 6: Har du oplevet kritisable forhold i forbindelse med dit arbejde, som du mente, at offentligheden burde få kendskab til? Procent Antal Ja, 3 eller flere gange inden for de seneste to år 16 % 43 Ja, 1-2 gange inden for de seneste to år 23 % 64 Ja, men det er mere end to år siden 11 % 30 Nej, aldrig 51 % 140 Total 100 % 277 Det er særligt arbejdsmiljømæssige forhold, eksempelvis ressourcer til arbejdsopgaverne (64 %) eller det fysiske og psykiske arbejdsmiljø (63 %), som de adspurgte socialrådgivere mener, burde debatteres bredere og mere åbent på arbejdspladsen. Herudover er det også faglige forhold, eksempelvis fagligheden i opgaveløsningen (40 %), fortolkning og forvaltning af lovgivning (33 %) og professionsetiske problemstillinger (32 %), som de mener, burde debatteres bredere og mere åbent på arbejdspladsen. Der er en tendens til, at ansatte (68 %) og tillidsvalgte (69 %) i højere grad mener, at arbejdsmiljømæssige problemer bør debatteres mere internt end de adspurgte ledere (44 %). Dog er der en tendens til, at de adspurgte ledere (50 %) i højere grad mener, at faglighed i opgaveløsningen bør debatteres mere åbent internt end medarbejdere (44 %) og tillidsvalgte (23 %). Endeligt ses der en tendens til, at medarbejderne (41 %) i højere grad mener, at den administrative ledelse bør debatteres mere åbent internt end de adspurgte ledere (28 %) og tillidsvalgte (23 %).

5 Side 5 af 18 Det er også de arbejdsmiljømæssige forhold, eksempelvis ressourcer til arbejdsopgaverne (58 %) og det fysiske og psykiske arbejdsmiljø (45 %) som de adspurgte socialrådgivere mener, at offentligheden burde få kendskab til. Herudover mener 36 %, at offentligheden bør få kendskab til fortolkningen og forvaltningen af lovgivningen på arbejdspladsen. Blandt de adspurgte tillidsvalgte (76 %) er der en tendens til, at de i højere grad mener, at offentligheden bør få kendskab til ressourcerne til arbejdsopgaverne end gennemsnittet (58 %) Tabel 7: Indenfor hvilke områder, har du oplevet kritisable forhold, som du mente burde debatteres bredere og mere åbent på arbejdspladsen? Misbrug af økonomisk karakter 5 % 4 % 3 % 8 % Ulovlig praksis 19 % 18 % 20 % 17 % Fortolkning og forvaltning af 33 % 33 % 29 % 33 % lovgivning Ressourcer til arbejdsopgaverne 64 % 64 % 69 % 64 % Samarbejde med og inddragelse 16 % 15 % 9 % 28 % af borgere Professionsetiske 32 % 32 % 17 % 33 % problemstillinger Faglighed i øvrigt i 40 % 44 % 23 % 50 % opgaveløsningen Det fysiske og psykiske 63 % 68 % 69 % 44 % arbejdsmiljø Den administrative ledelse 35 % 41 % 23 % 28 % Den politiske ledelse 23 % 24 % 26 % 19 % Ved ikke 1 % 1 % 3 % 0 % Andet 4 % 4 % 3 % 3 % Note: Antal unikke besvarelser Tabel 8: Indenfor hvilke områder, har du oplevet kritisable forhold, som du mente, offentligheden burde få kendskab til? Misbrug af økonomisk karakter 7 % 4 % 4 % 12 % Ulovlig praksis 18 % 18 % 16 % 16 % Fortolkning og forvaltning af 36 % 35 % 36 % 36 % lovgivning Ressourcer til 58 % 50 % 76 % 64 % arbejdsopgaverne Samarbejde med og 12 % 15 % 4 % 12 % inddragelse af borgere Professionsetiske 22 % 21 % 24 % 16 % problemstillinger Faglighed i øvrigt i 29 % 29 % 24 % 28 % opgaveløsningen Det fysiske og psykiske 45 % 50 % 40 % 36 %

6 Side 6 af 18 arbejdsmiljø Den administrative ledelse 27 % 28 % 24 % 24 % Den politiske ledelse 27 % 28 % 28 % 12 % Ved ikke 4 % 6 % 0 % 4 % Andet 2 % 2 % 0 % 4 % Note: Antal unikke besvarelser Dialog med kolleger om kritisable forhold på arbejdspladsen Blandt de adspurgte socialrådgivere, der har oplevet kritisable forhold på deres arbejdsplads, har 97 % af dem talt med kolleger om det kritisable forhold. 74 % af dem oplever, at de får opbakning fra kollegerne, hvilket er yderst positivt. Blandt de adspurgte tillidsvalgte oplever hele 83 % af få opbakning fra kolleger, hvilket dermed er mere end det samlede gennemsnit. Dette hænger godt sammen med, at 86 % af de adspurgte er meget trygge eller overvejende trygge ved at tale med deres kolleger om kritisable forhold på arbejdspladsen. Ser man på de adspurgte tillidsvalgte er 100 % af disse meget trygge eller overvejende trygge ved at tale med deres kolleger om kritisable forhold på arbejdspladsen. Samme positive billede tegner sig også for de adspurgte ledere. Herudover oplever halvdelen (54 %) af dem, der taler med deres kolleger om de kritisable forhold, de har oplevet, at kollegerne mener, at kritikken skal tages op overfor ledelsen. Kun 10 % af kollegerne mener, at kritikken skal bringes ud i offentligheden. Dette tegner et billede af, at kollegerne mener, at de interne kommandoveje bør anvendes først, når der er kritisable forhold på arbejdspladsen, der bør debatteres. Tabel 9: Har du talt med kolleger om det kritisable forhold på arbejdspladsen? Procent Antal Ja 97 % 193 Nej 3 % 5 Total 100 % 198 Tabel 10: Hvordan reagerede din kollega/dine kolleger, da du fortalte om det? Jeg fik opbakning 74 % 74 % 83 % 71 % De mente kritikken skulle 30 % 29 % 29 % 34 % drøftes med de øvrige kolleger De mente kritikken skulle tages 54 % 57 % 54 % 42 % op overfor ledelsen De mente kritikken skulle bringes 10 % 10 % 17 % 8 % ud til offentligheden De mente forholdene skulle undersøges 5 % 4 % 3 % 13 % nærmere, før kritikken blev spredt videre De afviste min kritik 2 % 1 % 0 % 5 % De mente at jeg havde for høje faglige ambitioner i forhold til mit arbejde 4 % 5 % 0 % 3 %

7 Side 7 af 18 De mente at jeg var illoyal overfor 2 % 2 % 0 % 3 % arbejdspladsen De mente at det forhold var 19 % 22 % 14 % 13 % noget, andre bestemte Andet 7 % 5 % 6 % 8 % Note: Antal unikke besvarelser 193 Tabel 11: Hvor tryg er du ved at tale med dine kolleger om kritisable forhold på arbejdspladsen? Meget tryg 38 % 31 % 50 % 47 % Overvejende tryg 48 % 49 % 50 % 47 % Utryg 9 % 14 % 0 % 2 % Overvejende utryg 2 % 1 % 0 % 4 % Ved ikke 3 % 4 % 0 % 0 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % 3.3 Dialog med ledelsen om kritisable forhold på arbejdspladsen Blandt de adspurgte socialrådgivere, der har oplevet kritisable forhold på deres arbejdsplads, har 82 % af dem talt med ledelsen om det kritisable forhold. 18 % har oplevet kritisable forhold, men indvier ikke ledelsen i dem. Blandt de adspurgte tillidsvalgte har 71 % talt med ledelsen om det kritisable forhold, dvs. mindre end det samlede gennemsnit. Derimod har 97 % af de af de adspurgte ledere talt med deres ledelse om de kritisable forhold, hvilket er mere end det samlede gennemsnit. Tabel 12: Påtalte du det kritisable forhold på arbejdspladsen overfor din leder? Ja 82 % 81 % 71 % 97 % Nej 18 % 19 % 29 % 3 % 40 % af dem, der påtaler det kritisable forhold overfor ledelsen, oplever at lederen tager kritikken alvorligt og undersøger forholdene, mens 25 % oplever, at lederen giver udtryk for, at medarbejderen er konstruktiv. 20 % oplever dog, at lederen afviser kritikken uden at undersøge forholdene, mens 15 % oplever, at lederen giver udtryk for, at medarbejderen har for høje faglige ambitioner i forhold til sit arbejde. Tabel 13: Hvordan reagerede din leder, da du fortalte om det kritisable forhold? Procent Antal Lederen gav udtryk for, at jeg er en konstruktiv 25 % 41 medarbejder Lederen gav udtryk for, at jeg har for høje faglige 15 % 24 ambitioner i forhold til mit arbejde Lederen gav udtryk for, at jeg er illoyal overfor arbejdspladsen 8 % 13

8 Side 8 af 18 Lederen afviste min kritik uden at undersøge 20 % 33 forholdene Lederen tog min kritik alvorligt og undersøgte 40 % 65 forholdene Andet 20 % 32 Total 128 % 208 Note: Antal unikke besvarelser Ovenstående lidt blandede billede understøttes af, at 66 % af de adspurgte medarbejdere er meget trygge eller overvejende trygge ved at tale med deres nærmeste leder om kritisable forhold på arbejdspladsen, hvorimod 80 % af de adspurgte ledere og 83 % af de adspurgte tillidsvalgte er meget trygge eller overvejende trygge ved at tale med deres nærmeste leder om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det understreger, at medarbejderne generelt er mindre trygge ved at tale med deres nærmeste leder om kritisable forhold på arbejdspladsen end tillidsvalgte og ledere. Tabel 14: Hvor tryg er du ved at tale med din nærmeste leder om kritisable forhold på arbejdspladsen? Meget tryg 26 % 21 % 33 % 36 % Overvejende tryg 45 % 45 % 50 % 44 % Utryg 16 % 20 % 10 % 11 % Overvejende utryg 9 % 10 % 6 % 9 % Ved ikke 3 % 4 % 0 % 0 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % Halvdelen af de adspurgte (51 %), der har påtalt det kritisable forhold overfor ledelsen, oplever, at det ikke fik nogen konsekvenser for vedkommende, hvilket er positivt. Blandt de adspurgte tillidsvalgte er billedet endnu mere positivt: her angiver 64 %, at det ikke fik nogen konsekvenser for vedkommende at påtale det kritisable forhold overfor ledelsen. Samtidig oplever mindst 17 %, at deres påtale af kritisable forhold overfor ledelsen har påvirket deres arbejdsforhold negativt fx ved indkaldelse til kammeratlig samtale, og/eller at blive mødt med ord som hvis du ikke kan lide lugten i bageriet så. Hver fjerde (26 %) af dem, der påtaler det kritisable forhold overfor ledelsen, får at vide, at det forhold, de kritiserer, er noget andre bestemmer. Med andre ord oplever de, at ledelsen ikke kan - eller vil gøre noget ved det kritisable forhold. Blandt de adspurgte ledere er der kun 16 %, der får at vide, at det forhold var noget andre bestemte, hvilket er en del mindre end ovenstående samlede billede. Det kan skyldes, at deres leder typisk er på et højere niveau og dermed faktisk kan gøre noget ved det kritisable forhold, der påtales. Tabel 15: Hvilke konsekvenser fik det for dig at udtale dig overfor ledelsen om kritisable forhold på arbejdspladsen? Det fik ingen konsekvenser 51 % 47 % 64 % 54 %

9 Side 9 af 18 Det fik positive konsekvenser 18 % 15 % 28 % 24 % Jeg blev indkaldt til kammeratlig 10 % 12 % 8 % 8 % samtale af arbejdsgiver Jeg fik at vide, at det forhold var 26 % 27 % 20 % 16 % noget andre bestemte Jeg fik at vide, at kunne jeg 12 % 14 % 12 % 3 % ikke lide lugten i bageriet, så Jeg fik en advarsel 1 % 2 % 0 % 0 % Ansættelsesforholdet blev opsagt 2 % 3 % 0 % 0 % Jeg blev opfattet som illoyal af 0 % 6 % 0 % 5 % mine kolleger Jeg blev opfattet som illoyal af 5 % 0 % 0 % 0 % min arbejdsgiver Det påvirkede mine arbejdsforhold 17 % 19 % 4 % 16 % negativt Ved ikke 5 % 5 % 4 % 5 % Andet 6 % 4 % 4 % 5 % Note: Antal unikke besvarelser 163 Blandt dem, der havde oplevet kritisable forhold på arbejdspladsen, men ikke påtalte det overfor ledelsen, angiver over halvdelen (61 %) risikoen for, at påtalen vil skabe problemer for vedkommende på arbejdspladsen, som årsagen til ikke at ytre sig overfor ledelsen. Herudover angiver 42 % eventuelle konsekvenser for ansættelsen, som årsagen til ikke at ytre sig overfor ledelsen. Ser man udelukkende på besvarelserne fra medarbejderne bliver ovenstående tendens mere markant. Her angiver 74 %, at grunden til, at de ikke påtaler det kritisable forhold overfor ledelsen, er risikoen for, at det vil skabe problemer for dem på arbejdspladsen. Og 48 % angiver eventuelle konsekvenser for ansættelsen, som årsagen til ikke at ytre sig overfor ledelsen. Det er dog vigtigt at understrege, at disse høje procentsatser dækker over relativt få absolutte besvarelser. Men det kan dog konkluderes, at dem, der ikke ytrer sig overfor ledelsen til trods for, at de har oplevet noget kritisabelt, er bange for de negative konsekvenser, det kan få. Om denne frygt beror på konkrete erfaringer fra tidligere eller fra kolleger eller blot er noget, de forestiller sig kan undersøgelsen ikke sige noget om. Tabel 16: Hvad var årsagen til, at du ikke påtalte det kritisable forhold over for din leder? Samlet Medarbejdere Risikoen for, at det ville skabe problemer for mig 61 % 74 % på arbejdspladsen For at undgå eventuelle 42 % 48 % konsekvenser for min ansættelse For at undgå at sætte kolleger i 17 % 13 % dårligt lys Jeg kunne ikke overskue konsekvenserne 19 % 26 %

10 Side 10 af 18 Jeg havde ikke modet 36 % 35 % Der findes ingen kultur på arbejdspladsen for at 39 % 30 % drøfte disse forhold Der er ikke mulighed for at 22 % 26 % videregive oplysningerne anonymt Ved ikke 11 % 9 % Andet 3 % 4 % Note: Antal unikke besvarelser Offentlige ytringer om kritisable forhold på arbejdspladsen Kun 3 % af dem, der har oplevet kritisable forhold på arbejdspladsen, har ytret sig offentligt om forholdet. Det dækker reelt over 5 respondenter. Alle disse er tillidsvalgte, dvs. at ingen ledere eller menige medarbejdere i undersøgelsen har ytret sig offentligt om kritisable forhold. Langt størstedelen ytrer sig dermed ikke om kritisable forhold på arbejdspladsen i offentligheden. Dette skyldes hovedsageligt, at de adspurgte, der har oplevet kritisable forhold, ønsker at løse situationen internt (56 %). Blandt de adspurgte ledere er denne tendens mere markant: her angiver 66 %, at de ønsker at løse situationen internt. Herudover angiver 51 %, at årsagen er en frygt for deres ansættelse: en risiko for, at det vil skabe problemer for dem på arbejdspladsen (27 %) eller at det vil få negative konsekvenser for deres ansættelse (24 %). 22 % angiver, at de ikke havde modet til at stå frem. Dette er en del lavere blandt de tillidsvalgte, hvor blot 17 % angiver, at de ikke havde modet til at stå frem. Tabel 17: Hvad er årsagen/årsagerne til, at du valgte ikke at ytre dig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen? Jeg fik påbud om ikke at udtale mig 2 % 2 % 0 % 3 % Det er kun ledelsen, der må udtale 11 % 13 % 3 % 8 % sig En kollega udtalte sig om forholdet 2 % 1 % 7 % 0 % På grund af risikoen for, at det ville 27 % 27 % 27 % 24 % skabe problemer for mig på arbejdspladsen På grund af risikoen for at det ville 8 % 10 % 3 % 3 % skabe problemer for den/de berørte borgere For at undgå eventuelle negative 24 % 26 % 20 % 24 % konsekvenser for min ansættelse For at undgå at sætte arbejdspladsen 10 % 7 % 10 % 21 % i et dårligt lys Jeg havde ikke modet/lysten til at 22 % 25 % 17 % 16 % stå frem Jeg ville løse problemet internt 56 % 54 % 50 % 66 % Ved ikke 4 % 3 % 13 % 0 % Andet 11 % 9 % 10 % 13 %

11 Side 11 af 18 Note: Antal unikke besvarelser Den generelle forestilling om at ytre sig offentligt om kritisable forhold Blandt de adspurgte, både dem, der har og ikke har oplevet kritisable forhold på arbejdspladsen, mener 71 %, at det vil få negative konsekvenser for dem at udtale sig om kritisable forhold på arbejdspladsen i offentligheden. Kun 29 % mener, at det vil det ikke have. Dette er til trods for, at kun 5 af de adspurgte har konkrete erfaringer med at udtale sig offentligt om kritisable forhold. De øvrige udtaler sig således på baggrund af enten forestillinger, holdninger, frygt eller erfaringer fra kolleger mv. Ser man udelukkende på besvarelserne fra de menige medarbejdere er denne tendens mere markant: her angiver 78 %, at de tænker, at det vil få negative konsekvenser for dem at udtale sig om kritisable forhold på arbejdspladsen i offentligheden. Derimod er tendensen mindre markant blandt de tillidsvalgte (63 %) og blandt lederne (56 %). Frygten for at udtale sig offentligt er således mest markant blandt medarbejderne. Tabel 18: Tænker du, at det kan få negative konsekvenser for dig at udtale dig om kri tisable forhold på din arbejdsplads til offentligheden? Ja 71 % 78 % 63 % 56 % Nej 29 % 22 % 37 % 44 % Det er indenfor alle temaer, at de adspurgte tænker, at det kan få negative konsekvenser for dem at udtale sig offentligt om. Tabel 19: Indenfor hvilke af nedenstående temaer, tænker du, at det kan få negative konsekvenser at udtale sig offentligt om kritisable forhold? Procent Antal Misbrug af økonomisk karakter 28 % 55 Ulovlig praksis 42 % 83 Fortolkning og forvaltning af lovgivning 40 % 80 Ressourcer til arbejdsopgaverne 43 % 86 Samarbejde med og inddragelse af borgere 26 % 51 Faglighed i øvrigt i opgaveløsningen 37 % 73 Det fysiske og psykiske arbejdsmiljø 52 % 102 Den administrative ledelse 53 % 104 Den politiske ledelse 44 % 88 Ved ikke 15 % 30 Andet 3 % 6 Total 383 % 758 Note: Antal unikke besvarelser 277 De adspurgte tænker, at det vil få voldsomme negative konsekvenser at udtale sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. 71 % af dem frygter at blive opfattet som illoyal af arbejdsgiver, 63 % frygter at det vil påvirke deres ansættelsesforhold negativt, mens 53 % frygter, at deres ansættelsesforhold vil blive truet og 51 % at de vil blive indkaldt til en kammeratlig samtale med ledelsen. Igen er det vigtigt at under-

12 Side 12 af 18 strege, at kun 5 af de adspurgte har prøvet at ytre sig offentligt om kritisable forhold. Disse øvriges svar baserer sig således på forestillinger eller erfaringer fra kolleger. Blandt de adspurgte ledere er frygten for at deres ansættelsesforhold vil blive truet, hvis de ytre sig (29 %), samt frygten for at blive opfattet som illoyal overfor deres arbejdsgiver (65 %), markant mindre end ovenstående tendens. Hvorimod frygten for, at ansættelsesforholdet vil blive truet er højere blandt de adspurgte medarbejdere (60 %) end ovenstående tendens. Blandt de tillidsvalgte er frygten for, at ansættelsesforholdet vil blive truet lavere (43 %) end ovenstående tendens. Dog er de tillidsvalgtes frygt for at blive indkaldt til en kammeratlig samtale højere (60 %) end ovenstående tendens. Tabel 20: Hvilke negative konsekvenser tænker du, at det kan få, hvis du udtaler dig til offentligheden? At jeg bliver indkaldt til kammeratlig 51 % 50 % 60 % 45 % samtale af min arbejdsgiver At jeg får påbud mod at udtale mig 28 % 28 % 27 % 29 % fremover At jeg får en advarsel 29 % 29 % 27 % 29 % At ansættelsesforholdet kan blive truet 53 % 60 % 43 % 29 % At jeg bliver opfattet som illoyal af min 71 % 72 % 73 % 65 % arbejdsgiver At jeg bliver opfattet som illoyal af mine 20 % 19 % 20 % 16 % kolleger At det påvirker mine arbejdsforhold 63 % 64 % 60 % 65 % negativt Ved ikke 9 % 9 % 17 % 3 % Andet 3 % 2 % 0 % 6 % Note: Antal unikke besvarelser 277 Ovenstående afsnit tegner et generelt billede af, at de adspurgte har en forestilling om, at det vil få negative konsekvenser for dem at udtale sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. En forestilling, der som tidligere beskrevet, ikke bunder i konkrete erfaringer, da kun 5 respondenter har prøvet at ytre sig offentligt. Dette billede understreges af, at 82 % af de adspurgte aldrig har fået forbud mod at udtale sig offentligt om forhold på den nuværende eller tidligere arbejdsplads. Til trods for, at de adspurgte ikke oplever nogen forbud mod at udtale sig, hersker der stadig en forestilling om, at det alligevel vil få negative konsekvenser for dem, hvis de gør det. Tabel 21: Har du nogensinde fået forbud mod at udtale dig offentligt om forhold på din nuværende eller tidligere arbejdsplads? Antal Procent Ja, i mit tidligere job % Ja, i mit nuværende job 20 7 % Nej, aldrig % Total % Note: Antal unikke besvarelser - 277

13 Side 13 af Retningslinjer for at ytre sig om kritisable forhold på arbejdspladsen Blandt de adspurgte hersker der en generel usikkerhed omkring reglerne for at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen samt om hvorvidt arbejdspladsen har retningslinjer for, om man må udtale sig. 21 % angiver, at de i høj grad kender reglerne for at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen, mens 36 % angiver, at de kun i nogen grad kender dem. 30 % angiver, at de i mindre grad kender reglerne, mens 13 % slet ikke kender dem. Ser man udelukkende på svarerne fra de menige medarbejdere er denne tendens meget mere markant. Her angiver kun 12 %, at de i høj grad kender reglerne, mens 37 % angiver, at de i mindre grad kender reglerne. Omvendt gør det sig gældende blandt de adspurgte ledere og tillidsvalgte: Her angiver hele 31 % af de tillidsvalgte, at de i høj grad kender reglerne, mens 40 % af lederne angiver, at de i høj grad kender reglerne. Tabel 22: Kender du reglerne for at udtale dig offentligt om forhold på arbejdspladsen? I høj grad 21 % 12 % 31 % 40 % I nogen grad 36 % 33 % 40 % 44 % I mindre grad 30 % 37 % 25 % 13 % Slet ikke 13 % 17 % 4 % 4 % 34 % af de adspurgte ved ikke, om de skal have tilladelse fra en leder til at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen. 29 % angiver, at det skal de ikke, mens 38 % angiver, at det skal de altid eller sommetider. Ser man udelukkende på svarer fra de menige medarbejdere er usikkerheden omkring, hvorvidt man skal have tilladelse fra en leder til at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen endnu mere markant. Her angiver 43 %, at de ikke ved det, hvorimod kun 13 % af lederne og 29 % af de tillidsvalgte ikke ved det. Herudover er der flere tillidsvalgte (40 %) og ledere (36 %), der angiver, at de ikke skal have tilladelse fra en leder til at udtale sig offentligt om forhold på arbejdspladsen. Tabel 23: Skal du have tilladelse fra en leder til at udtale dig offentligt om forhold på din arbejdsplads? Ja, altid 21 % 19 % 17 % 33 % Ja, sommetider 17 % 16 % 15 % 18 % Nej 29 % 23 % 40 % 36 % Ved ikke 34 % 43 % 29 % 13 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % 54 % af de adspurgte angiver, at de ikke ved, om deres arbejdsplads har skriftlige retningslinjer for, hvem der må udtale sig til offentligheden. 59 % af de adspurgte ved ikke, om deres arbejdsplads har skriftlige retningslinjer for, hvad de ansatte må udtale sig om til offentligheden. Ser man udelukkende på de medarbejderne er dette tal markant højere, henholdsvis 61 % og 71 %. For lederne disse tal markant lavere, henholdsvis 29 % og 29 %.

14 Side 14 af 18 Tabel 24: Har din arbejdsplads skriftlige retningslinjer for, hvem der må udtale sig til offentligheden? Ja 23 % 20 % 17 % 42 % Nej 23 % 19 % 31 % 29 % Ved ikke 54 % 61 % 52 % 29 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % Tabel 25: Har din arbejdsplads retningslinjer for, hvad de ansatte må udtale sig om til offentligheden? Ja 13 % 10 % 19 % 18 % Nej 28 % 19 % 31 % 53 % Ved ikke 59 % 71 % 50 % 29 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % Til trods for den generelle usikkerhed, særligt blandt medarbejderne, om hvorvidt arbejdspladsen har retningslinjer for, om hvad og hvem der må udtale sig, angiver halvdelen (50 %) af de adspurgte, at de ikke ville udtale sig oftere til offentligheden, hvis der var skriftlige retningslinjer for, hvad man offentlige må udtale sig om. 38 % ved ikke, om de ville udtale sig oftere. Kun 12 % angiver, at det ville de. Ser man udelukkende på medarbejderne er der kun 6 % der angiver, at de ville udtale sig mere offentligt, hvis arbejdspladsen havde skriftlige retningslinjer for at udtale sig. Tabel 26: Ville du udtale dig oftere til offentligheden, hvis der på arbejdspladsen var skriftlige retningslinjer for, hvad du offentligt måtte udtale dig om? Ja 12 % 6 % 13 % 14 % Nej 50 % 48 % 53 % 55 % Ved ikke 38 % 45 % 33 % 31 % Total 100 % 100 % 100 % 100 % 3.7 Dialog med DS tillidsrepræsentant 40 % af de adspurgte har talt med deres tillidsrepræsentant eller en anden repræsentant fra DS, om de kritisable forhold på arbejdsforhold. 60 % har ikke. Blandt dem, der har talt med deres TR eller en repræsentant fra DS om de kritisable forhold på arbejdspladsen, oplevede 71 %, at den pågældende bakkede dem op, mens 35 % oplevede, at den pågældende gav dem råd og vejledning i forhold til strategi, handlemuligheder og rettigheder. Dette stemmer meget godt overens med, at 66 % af de adspurgte føler sig meget eller overvejende trygge ved at tale med deres tillidsrepræsentant om kritisable forhold på arbejdspladsen. 22 % angiver, at det ved de ikke, hvilket kan skyldes, at de ikke har haft brug for at tale med tillidsrepræsentanten om kritisable forhold og dermed ikke ved, hvordan de forholder sig til det.

15 Side 15 af 18 Tabel 27: Hvordan reagerede din DS tillidsrepræsentant, eller anden repræsentant fra DS, da du fortalte pågældende om det kritisable forhold? Procent Antal Pågældende bakkede mig op 71 % 46 Pågældende gav mig råd og vejledning i forhold til 34 % 22 strategi, handlemuligheder og rettigheder Pågældende lagde op til, at DS gjorde det til en 15 % 10 fælles klubsag Pågældende talte mig fra at gøre mere ved forholdet 5 % 3 Pågældende forstod mig ikke 9 % 6 Pågældende afviste mig, begrundet med manglende 2 % 1 tid eller andre opgaver Andet 12 % 8 Total 148 % 96 Note: Antal unikke besvarelser 65 Tabel 28: Hvor tryg er du ved at tale med din DS tillidsrepræsentant om kritisable forhold på din arbejdsplads? Procent Ledere Meget tryg 31 % 50 Overvejende tryg 35 % 57 Utryg 10 % 16 Overvejende utryg 2 % 3 Ved ikke 22 % 36 Total 100 % 162 Tillidsrepræsentanternes viden og kompetencer til at støtte kollegerne, når kritisable forhold opstår, kunne blive bedre. 33 % af de adspurgte angiver, at tillidsrepræsentanten i meget høj grad eller høj grad har viden og kompetencer til at støtte kollegerne, når kritisable forhold opstår. 31 % angiver, at det har de kun i nogen grad. Samme billede tegner sig, når de adspurgte spørges ind til, om DS tillidsrepræsentant har den nødvendige anerkendelse i organisationen til at støtte mig og mine kolleger, når kritisable forhold opstår. Her svarer 29 %, at det har TR i høj eller meget høj grad, mens 30 % angiver, at det har de kun i nogen grad. Det er således oplagt at arbejde med tillidsrepræsentanternes viden og kompetencer i forhold til at støtte kolleger, når kritisable forhold opstår samt deres pondus og anerkendelse ind i organisationen til at støtte kollegerne, når kritisable forhold opstår. Tabel 29: DS tillidsrepræsentanter har den nødvendige viden og de nødvendige kompetencer til at støtte mig og mine kolleger, når kritisable forhold opstår Procent Antal I meget høj grad 8 % 13 I høj grad 25 % 40 I nogen grad 31 % 50

16 Side 16 af 18 I mindre grad 6 % 10 Slet ikke 7 % 12 Ved ikke 23 % 37 Total 100 % 162 Tabel 30: DS tillidsrepræsentant har den nødvendige anerkendelse i organisationen til at støtte mig og mine kolleger, når kritisable forhold opstår Procent Antal I meget høj grad 9 % 15 I høj grad 20 % 33 I nogen grad 30 % 48 I mindre grad 9 % 15 Slet ikke 8 % 13 Ved ikke 23 % 38 Total 100 % Hvad ønsker de sig af DS? De adspurgte socialrådgivere ønsker, at DS prioriterer arbejdet med medlemmernes ytringsfrihed. 82 % af de adspurgte mener i høj grad eller meget høj grad, at DS bør tilbyde medlemmerne vejledning og støtte omkring det at ytre sig. Tabel 31: I hvor høj grad mener du, at DS bør tilbyde medlemmerne vejledning og støtte omkring det at ytre sig? Procent Antal I meget høj grad 25 % 68 I høj grad 57 % 159 I mindre grad 9 % 26 Slet ikke 0 % 0 Ved ikke 9 % 24 Total 100 % % af de adspurgte ønsker, at DS vejleder og støtter medlemmerne omkring det at ytre sig via opdateret skriftlig information om regler og rettigheder, 47 % ønsker vejledning og støtte om det at ytre sig via vejledning og støtte fra TR, mens 47 % ønsker vejledning og støtte via medlemsmøder om regler og rettigheder. Ser man udelukkende på de adspurgte medarbejdere, ønsker de sig i højere grad støtte og vejledning om at ytre sig fra deres TR (60 %). Hvorimod de adspurgte ledere i højere grad ønsker sig støtte og vejledning om at ytre sig via skriftlig information om regler og rettigheder (73 %). Tabel 32: Hvordan skal DS vejlede og støtte medlemmerne omkring det at ytre sig? Via opdateret skriftlig 66 % 65 % 61 % 73 % information om regler og rettigheder Via medlemsmøder om regler og rettigheder 47 % 48 % 51 % 33 %

17 Side 17 af 18 Via vejledning og støtte 55 % 60 % 56 % 40 % fra TR/TR-suppleant Via en hotline 35 % 35 % 32 % 38 % Via en whistleblower 28 % 24 % 32 % 33 % ordning Ved at arbejde for ændring 26 % 27 % 29 % 22 % af regler, retnings- linjer og aftaler nationalt Ved at arbejde for ændring 21 % 24 % 17 % 13 % af regler, retnings- linjer og aftaler lokalt Ved ikke 3 % 3 % 2 % 0 % Andet 3 % 3 % 2 % 4 % 3.9 Ledernes forhold til egen og medarbejdernes ytringsfrihed Følgende afsnit handler kun om de adspurgte ledere (55 respondenter), dels deres meninger og oplevelser af deres medarbejderes ytringsfrihed og dels deres oplevelse af deres egen ytringsfrihed. Lederne oplever i højere grad, at deres medarbejdere lader deres tillidsvalgte være talsperson, når de ønsker at ytre sig internt (38 %) fremfor eksternt (29 %). Tabel 33: I hvilken grad oplever du som leder, at medarbejderne lader de udpegede medarbejderrepræsentanter være talsperson, når de ønsker at ytre sig I meget høj grad I høj grad I nogen grad I lille grad I meget lille grad Ved ikke Internt? 5 % 33 % 25 % 6 % 7 % 23 % Eksternt? 13 % 16 % 13 % 9 % 8 % 23 % 61 % af de adspurgte ledere mener, at skriftlige retningslinjer for den interne debatkultur kan hjælpe medarbejdere og ledelse til en intern åben dialog om faglige, etiske og organisatoriske forhold på arbejdspladsen. Herimod mener 47 % af de adspurgte ledere, at skriftlige retningslinjer for, hvad de ansatte må udtale sig om til offentligheden understøtter deres muligheder for at udtale sig. 25 % mener, at det vil det gøre i mindre grad. Tabel 34: I hvilken grad mener du som leder, at skriftlige retningslinjer for den interne debatkultur kan hjælpe medarbejdere og ledelse til en intern åben dialog om faglige, etiske og organisatoriske forhold på arbejdspladsen? Procent Antal I meget høj grad 16 % 9 I høj grad 45 % 25 I mindre grad 16 % 9 Slet ikke 2 % 1 Ved ikke 20 % 11

18 Side 18 af 18 Tabel 35: I hvilken grad mener du som leder, at skriftlige retningslinjer for hvad de ansatte må udtale sig om til offentligheden understøtter deres muligheder for at udtale sig? Procent Antal I meget høj grad 11 % 6 I høj grad 36 % 20 I mindre grad 25 % 14 Slet ikke 5 % 3 Ved ikke 22 % 12 Kun 18 % af de adspurgte ledere har ytret sig offentligt om faglige, etiske og organisatoriske forhold på arbejdspladsen. 82 % har ikke. Der tegner sig således samme billede hos ledelsen, som hos medarbejderne: de ytret sig ikke offentligt om forhold på arbejdspladsen. Tabel 36: Har du som leder brugt din egen mulighed for at ytre dig offentligt om faglige, etiske og organisatoriske forhold på arbejdspladsen? Procent Antal Ja 18 % 10 Nej 82 % 45

Ansatte frygter at tage ordet

Ansatte frygter at tage ordet FTF dokumentation nr. 5 2018 Ansatte frygter at tage ordet Ansvarshavende redaktør: Flemming Andersen, kommunikationschef Foto: Jesper Ludvigsen m.fl. Layout: FTF Tryk: FTF 1. oplag: 200 eksemplarer August

Læs mere

Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed December 2017 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel RAPPORT Socialpædagogers ytringsfrihed Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel December

Læs mere

er det farligt at stå frem?

er det farligt at stå frem? er det farligt at stå frem? FtF-undersøgelse om offentligt ansattes ytringsfrihed Forord...1 1. Indledning...2 2. Hvad siger lovgivningen?...2 3. Muligheder for ytringsfrihed...2 3.1 Negative konsekvenser

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA har i perioden fra 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse gennem forbundets elektroniske

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Ytringsfrihed i en krisetid NR

Ytringsfrihed i en krisetid NR Ytringsfrihed i en krisetid NR. 7-2012 Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Flemming Andersen Foto: Colourbox Layout: FTF Kommunikation Tryk: FTF 1. oplag 100 eksemplarer November 2012 ISBN-nummer:

Læs mere

NR Ytringsfrihedens trange kår

NR Ytringsfrihedens trange kår NR. 5-2010 Ytringsfrihedens trange kår Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse i FTF-panelet Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Flemming Andersen Foto: Colourbox Layout:

Læs mere

Ytringsfrihed på arbejdspladsen

Ytringsfrihed på arbejdspladsen 5. marts 2014 Ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA har i perioden 24. januar 2. februar 2014 gennemført en undersøgelse af ytringsfrihed på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.186

Læs mere

Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser

Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser Sagsnr. 11-0115 - - 28.01.2011 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser FTF viser i en ny undersøgelse, at forholdsvis mange FTF

Læs mere

Stress og tabu. 5. november 2018

Stress og tabu. 5. november 2018 5. november 2018 Stress og tabu 4 ud af 10 af FOAs stressramte medlemmer, oplever det som skamfuldt at være ramt af stress. Det viser en undersøgelse, som FOA gennemførte i juni 2018 blandt 4.444 medlemmer.

Læs mere

Ytringsfrihed på arbejdspladsen

Ytringsfrihed på arbejdspladsen 16. november 2016 Ytringsfrihed på arbejdspladsen Næsten hvert tredje medlem af FOA har oplevet kritisable forhold på deres arbejdsplads, som offentligheden burde kende til. Samtidig har 43 procent oplevet

Læs mere

Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver.

Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver. Undersøgelse af offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger: Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver. Og 34 procent

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår

Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår FOA Kampagne og Analyse Januar 2012 Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår Dette notat fortæller om FOAs arbejdsmiljørepræsentanter deres udfordringer, vilkår og ikke mindst muligheder for at

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA Kampagne og Analyse 19. oktober 2011 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA har i perioden 22. august til 30. august 2011 gennemført en undersøgelse blandt FOA-medlemmer,

Læs mere

NOTAT. Spørgeskemaundersøgelse om psykiatri 2016

NOTAT. Spørgeskemaundersøgelse om psykiatri 2016 NOTAT Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Den 19. maj 2016 Side 1 Ref.: nbl E-mail: nbl@etf.dk Direkte tlf:

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA Kampagne og Analyse 14. juni 2012 Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA har i perioden 15.-29. marts 2012 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013.

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013. FOA Kampagne og Analyse 16. august 2013 Det siger FOAs medlemmer om konflikter på arbejdspladsen FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Faglig kritik og sparring

Faglig kritik og sparring 15. august 2019 Faglig kritik og sparring Næsten hvert tredje medlem får aldrig faglig kritik for deres arbejde af deres leder, og 40 procent af medlemmerne får sjældent den nødvendige ros og anerkendelse

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA Kampagne og Analyse 12. juni 2013 Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA har i perioden 26. april-6. maj 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund

Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund Kortlægning for Dansk El-Forbund på baggrund af LO s AMR-undersøgelse Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Grove Vejlstrup Juni 2018 1 INTRODUKTION

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen 10. oktober 2017 Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen To ud af tre ansatte i hjemmeplejen oplever, at der ikke er afsat tilstrækkelig tid til transport mellem besøgene i deres kørelister.

Læs mere

Psykiske lidelser på arbejdspladsen

Psykiske lidelser på arbejdspladsen 9. maj 2014 Psykiske lidelser på arbejdspladsen FOA har i perioden 21.-31. marts 2014 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om bl.a. holdningen til kolleger med alvorlige

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: Side 1 af 9. Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012

Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: Side 1 af 9. Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012 Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: 10318 Side 1 af 9 Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012 Side 2 af 9 Baggrund I januar 2012 har Dansk Socialrådgiverforening

Læs mere

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet ARBEJDSMILJØSEKTIONEN, AARHUS UNIVERSITET Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet Analyse af AU, hovedområder og køn December 2009 2 Indholdsfortegnelse Svarprocenter...3

Læs mere

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne ANALYSENOTAT Februar 2014 Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne I perioden november 2013 til januar 2014 har Danmarks Lærerforening gennemført en spørgeskemaundersøgelse om arbejdsforholdene

Læs mere

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet...

Om undersøgelsen...1. Hovedresultater...2. Jobtilfredshed...3. Stress...3. Psykisk arbejdsmiljø...6. Motivation og fleksibilitet... Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2017 Ref. THP/- 03.01.2017 Om undersøgelsen...1 Hovedresultater...2 Jobtilfredshed...3 Stress...3 Psykisk arbejdsmiljø...6 Motivation og fleksibilitet...7

Læs mere

Vejledning om ytringsfrihed

Vejledning om ytringsfrihed Inspirationsnotat nr. 22 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 23. oktober 2013 Vejledning om ytringsfrihed Anbefalinger Hovedudvalget bør drøfte, hvordan kommunen eller regionen får tilvejebragt en grundlæggende

Læs mere

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren 8. januar 2015 Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren I perioden fra 23. oktober til 2. november gennemførte FOA en undersøgelse via det elektroniske medlemspanel om balancen mellem arbejde

Læs mere

Sig det højt. Guide til din ytringsfrihed

Sig det højt. Guide til din ytringsfrihed Sig det højt Guide til din ytringsfrihed 1 Vidste du: At din ret til at ytre dig er beskyttet af Grundloven og en række konventioner? At både Højesteret og Folketingets Ombudsmand sætter meget vide rammer

Læs mere

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13.

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13. 2018-12 Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først 13. april 2018 En medarbejder ved den kommunale hjemmepleje kritiserede

Læs mere

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd FOA Kampagne og Analyse 29. januar 2010 FOA har i perioden 15.-25. januar 2010 gennemført en undersøgelse om medlemmernes holdning til Ti bud på velfærd

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Jeg synes... Vejledning Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Forord Hovedsamarbejdsudvalget (HMU) har med bidrag fra medarbejderne i Aabenraa Kommune udarbejdet denne vejledning. HMU

Læs mere

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet

Hver 4. kvinde udsat for chikane på jobbet Hver. kvinde udsat for chikane på jobbet 1 pct. af lønmodtagere har været udsat for chikane på jobbet indenfor de seneste 1 måneder. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. De

Læs mere

Sagstal i kommunale forvaltninger. Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2011

Sagstal i kommunale forvaltninger. Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2011 Sagstal i kommunale forvaltninger Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2011 November 2011 Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger, november 2011

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Baggrund for undersøgelsen Undersøgelsen kortlægger, hvor stor udbredelsen af mobning er i forhold til medlemmernes egne oplevelser og erfaringer

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

Overvågning. 18. juni 2018

Overvågning. 18. juni 2018 18. juni 2018 Overvågning Hver syvende af FOAs medlemmer har oplevet at blive overvåget på deres arbejdsplads. Mange oplever overvågningen som krænkende samt uden fagligt formål, og den giver ikke de ansatte

Læs mere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere

Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA Kampagne og Analyse Februar 12 Undersøgelse blandt FOA-medlemmer fra Social- og Sundhedssektoren om erfaringer med selvmord og selvmordforsøg blandt borgere FOA har i perioden fra 13.-. december 12

Læs mere

Erfaring med selvmordstruede borgere

Erfaring med selvmordstruede borgere 20. maj 2019 Erfaring med selvmordstruede borgere Hvert tredje FOA-medlem har oplevet, at der er en eller flere borgere på deres arbejdsplads, der har begået selvmord. Det viser en undersøgelse, som FOA

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om Facebook

Det siger FOAs medlemmer om Facebook FOA Kampagne og Analyse 12. september 2013 Det siger FOAs medlemmer om Facebook FOA har i perioden d 6.-18. august foretaget en undersøgelse om medlemmernes brug af Facebook via forbundets elektroniske

Læs mere

2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Marts 2013

2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø. Marts 2013 2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Marts 2013 Djøfs undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø, stress og balance 2012 Faktaark nr. 2: Krisens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Dette faktaark

Læs mere

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER Det er vigtigt at få rettet fejl og mangler uden at det har konsekvenser for nogen. Med den hastighed alting ændres og omstruktureres og effektiviseres, kan det ikke undga s, der bega s fejl, så det vigtigste

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier

RÅDGIVNING. Gode råd om sociale medier RÅDGIVNING Gode råd om sociale medier Indhold Privat brug af sociale medier i arbejdstiden 3 Medarbejderens relation til virksomheden på de sociale medier 4 Loyalitetspligt kontra ytringsfrihed 5 Kontrol

Læs mere

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 84 00 Email

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima.

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima. 26. september 2018 Indeklima Flere end hvert tredje FOA-medlem synes, at indeklimaet på deres arbejdsplads er dårligt eller meget dårligt. Af dem har 83 procent i meget høj, høj eller nogen grad oplevet

Læs mere

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Oktober 2016

Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed. Oktober 2016 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 1 Vejledning om offentligt ansattes ytringsfrihed Oktober 2016 Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 84 00 Email

Læs mere

Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter

Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2017 Side 2 af 19 Indhold Indledning... 3 Resume af hovedresultater... 3 Arbejdsmiljørepræsentanten og vilkår for arbejdsmiljøarbejdet...

Læs mere

Tillids- og arbejdsmiljørepræsentant. August 2011. Gode råd til bisidderrollen

Tillids- og arbejdsmiljørepræsentant. August 2011. Gode råd til bisidderrollen Tillids- og arbejdsmiljørepræsentant som bisidder August 2011 Gode råd til bisidderrollen Indhold Forord Bisidderrollen 3 Inden samtalen 4 Under samtalen 5 Efter samtalen 6 Få mere at vide 7 Som tillidsrepræsentant

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

Sygefravær og sygenærvær

Sygefravær og sygenærvær 3. september 2018 Sygefravær og sygenærvær 80 procent af FOAs medlemmer er inden for det seneste år taget på arbejde, selvom de var syge. Den primære grund er hensynet til kollegerne. I forlængelse af

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse Marts 2013 Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA har i perioden fra 5. - 14. februar 2013 gennemført en undersøgelse gennem forbundets

Læs mere

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor 15. november 2013 Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor TNS Gallup har lavet en spørgeskemaundersøgelse for OAO omkring tillidsreformen i den offentlige sektor. 1054 offentligt ansatte har svaret

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Forhold til kolleger. 24. maj 2018

Forhold til kolleger. 24. maj 2018 24. maj 2018 Forhold til kolleger Mere end 9 ud af 10 FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger, og flere end 2 ud af 3 oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger. Spørgsmålene blev

Læs mere

SIG DET HØJT OG FAGLIGT. Sig din mening det gør en forskel og så er det tilmed en rettighed

SIG DET HØJT OG FAGLIGT. Sig din mening det gør en forskel og så er det tilmed en rettighed F O A f a g o g a r b e j d e SIG DET HØJT OG FAGLIGT Sig din mening det gør en forskel og så er det tilmed en rettighed 1 Grundloven giver dig ytringsfrihed Den danske grundlov beskytter retten til at

Læs mere

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Oktober 2011 1 Indhold Løn til fædre under orlov... 3 Øremærkning af barsel til fædre... 3 Mænd vil gerne holde længere orlov... 4 Mænd og

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling

Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling 19. december 2013 Det siger FOAs medlemmer om faglig udvikling Fokus på faglig udvikling er positivt for både arbejdsmiljøet og fastholdelsen af medarbejdere. Det er nogle af konklusionerne i denne undersøgelse

Læs mere

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt og ligeværdighed.

Læs mere

Dimittendundersøgelsen (2015)

Dimittendundersøgelsen (2015) Dimittendundersøgelsen (2015) Innovation and Business 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Elektronik og Datateknik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11)

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Svarfordelinger Temaoversigt Største positive og negative

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse

Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi. 1. Indledning. 2. Beskæftigelse. 2.1 Nuværende hovedbeskæftigelse Dimittendundersøgelse 2015 Civilingeniøruddannelsen i miljøteknologi 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey)

Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 16. juni 2016 Arbejdsskader blandt FOAs medlemmer (survey) 43 procent af FOAs medlemmer har haft en arbejdsskade inden for de seneste 10 år. Travlhed er blandt de primære årsager til medlemmerne arbejdsskader.

Læs mere

Sagstal i kommunale forvaltninger. Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2013

Sagstal i kommunale forvaltninger. Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2013 Sagstal i kommunale forvaltninger Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger 2013 November 2013 Undersøgelse af socialrådgivernes sagstal i kommunale forvaltninger, november 2013

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen.

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Faktaark: Stress Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Resultaterne stammer fra ACs arbejdsmiljøundersøgelse 2014. Undersøgelsen

Læs mere

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Ørestad Gymnasium Medarbejdertrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Ørestad Gymnasium Der har deltaget i alt medarbejdere

Læs mere

Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger

Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger Inspirationsnotat nr. 17 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 1. oktober 2010 Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger Det kræver gode retningslinjer at lave ordentlige trivselsmålinger på kommunens

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål December 2005 Analysesektionen. Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Spørgsmål om kompetenceudvikling og arbejdstilrettelæggelse

Læs mere

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration

Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Seksuel chikane inden for Privat Service, Hotel og Restauration Rapporten er udarbejdet af Analyse Danmark A/S 2015 1. Indhold 1. Indhold... 2 2. Figurliste... 3 3. Indledning... 4 4. Dataindsamling og

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Danskernes syn på sundhedsforsikringer

Danskernes syn på sundhedsforsikringer Danskernes syn på sundhedsforsikringer 15.06.2009 1. Indledning og sammenfatning Sundhedsforsikringer bliver stadig mere udbredte. Ved udgangen af 2008 havde knap 1 mio. danskere en sundhedsforsikring.

Læs mere

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Socialrådgiveruddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0

Læs mere

Undersøgelsen er sendt til i alt 1810 medlemmer, hvilket giver en svarprocent på 29.

Undersøgelsen er sendt til i alt 1810 medlemmer, hvilket giver en svarprocent på 29. Undersøgelse om arbejdsskader og ulykker udelukkende skuespillere I alt 525 medlemmer har svaret på undersøgelsen. Surveyen er udsendt den 2. oktober 2014, og respondenterne har kunnet besvare spørgeskemaet

Læs mere

Medlemspulsundersøgelse

Medlemspulsundersøgelse Evaluering af kommunalreformen Medlemspulsundersøgelse FOA Juni 2007 REFORMGRUPPEN Medlemspulsundersøgelse om kommunalreformen Forbundet har gennemført en medlemspulsundersøgelse i april måned 2007 med

Læs mere

Erfaring med lokal løn. Undersøgelse blandt IDA og DDL tillidsrepræsentanter på offentlige arbejdspladser om de lokale lønforhandlinger

Erfaring med lokal løn. Undersøgelse blandt IDA og DDL tillidsrepræsentanter på offentlige arbejdspladser om de lokale lønforhandlinger Erfaring med lokal løn Undersøgelse blandt IDA og DDL tillidsrepræsentanter på offentlige arbejdspladser om de lokale lønforhandlinger December 2014 Erfaring med lokal løn Resume IDA har i slutningen af

Læs mere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere December 2014 Indhold Introduktion...2 1. Indledende bemærkninger og opsummering af resultaterne...3 1.1 Hovedresultater

Læs mere

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen.

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen. KONCERNSPØRGSMÅL I MTU 2015 Trivsel De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen. Meget tilfreds Tilfreds tilfreds utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Hvor tilfreds er du med dit job

Læs mere

Skænderier og konflikter

Skænderier og konflikter 11. september 2017 Skænderier og konflikter Hvert fjerde medlem oplever skænderier eller konflikter på arbejdspladsen månedligt eller oftere. Undersøgelsen viser desuden, at skænderier og konflikter påvirker

Læs mere

Underretninger om børn, der mistrives

Underretninger om børn, der mistrives 13. februar 2018 Underretninger om børn, der mistrives Næsten ni ud af ti af de ansatte i dagtilbud føler sig klædt på til at opdage børn, der mistrives, og hele 93 procent svarer, at de ved, hvad de skal

Læs mere

Vilkår blandt tillidsvalgte i Dansk Socialrådgiverforening - Sammenfatning af undersøgelsens resultater

Vilkår blandt tillidsvalgte i Dansk Socialrådgiverforening - Sammenfatning af undersøgelsens resultater Notat Dato 14. september 2017 DGN Side 1 af 30 Vilkår blandt tillidsvalgte i Dansk Socialrådgiverforening - Sammenfatning af undersøgelsens resultater Side 2 af 30 1. Indledning Dansk Socialrådgiverforening

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik. 1. Indledning Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Mekatronik 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser.

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Stress og tilbagetrækning... 28 God ledelse og tilbagetrækning... 29 Psykisk arbejdsmiljø og tilbagetrækning... 30 Følelsesmæssige krav...

Stress og tilbagetrækning... 28 God ledelse og tilbagetrækning... 29 Psykisk arbejdsmiljø og tilbagetrækning... 30 Følelsesmæssige krav... 1 Indholdsfortegnelse Bibliotekarforbundets psykiske arbejdsmiljøanalyse... 4 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Sektor... 5 Køn... 6 Alder... 6 Stillingsniveau... 7 Hvad er med til at skabe og hvad kan forbedre

Læs mere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Side 1 af 9 Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Undersøgelse om trend i offentlige karriereveje: Faglige ledere uden personaleansvar Hovedkonklusioner Medlemmerne er overordnet

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere