Socialområdet - handicap og socialpsykiatri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialområdet - handicap og socialpsykiatri"

Transkript

1 Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr Brevid NOTAT: Hvorfor stiger merforbruget på Voksensocialområdet? 26. september 2019 Socialområdet - handicap og socialpsykiatri I så godt som alle kommuner forårsager tilgang af især yngre borgere med socialpsykiatriske udfordringer et stigende udgiftspres på voksensocialområdet. Dette er også tilfældet i Roskilde, hvor budget 2019 ved budgetopfølgningen pr. 31. august forventes overskredet med 35 mio. kr. En opgørelse fra NB-økonomi ( ) viser, at kommunerne samlet set havde forventet at bruge færre penge til socialområdet i budget 2019 end det reelle forbrug i regnskab 2018 viste. En gennemgang af kommunernes økonomiopfølgninger viser dog, at der ikke er noget, som tyder på, at udgifterne bliver mindre i 2019 end i 2018, men at der generelt er tale om en underbudgettering af området. Der er en række faktorer, der forårsager et øget pres på det specialiserede voksenområde i Roskilde Kommune. På trods af en teknisk korrektion for tilgang i budget 2019 og 2020 og den løbende driftseffektivisering og budgetreduktion i egne tilbud samt udgiftsdæmpende tiltag på hele området, er budgettet udfordret i en grad, så der nu ser ud til at være en overskridelse på op mod 9 % i forhold til budgetrammen i Også for budget 2020 vil der tegne sig et merforbrug. Det er derfor relevant at tilføre budgettet yderligere midler, hvis der skal opnås en bedre budgetbalance på området. Forudsat at de kendte forudsigelser om tilgang/afgang og planlagte udgiftsdæmpende tiltag holder, vurderer forvaltningen, at der er behov for at tilføre som minimum yderligere 15 mio. kr. til området. Hertil kommer anlægsinvesteringer i omstilling og udvikling af indsatser. Budget og regnskab/forventet regnskab for voksensocialområdet (mio. kr. i 2020 P/L) I 2017 blev der foretaget opgaveflytninger mellem social og sundhed, der var afgørende for, at budgettet på socialområdet blev overholdt dette år.

2 Side2/7 En national tendens En opgørelse fra KL, (Momentum, 20. august 2019) viser, at antallet af voksne med en psykiatrisk diagnose er steget fra omkring i 2015 til omkring i Opgørelsen viser samtidig, at antallet af diagnoser har stor indflydelse på den kommunale indsats, da stigningen i antallet af personer, der får en kommunal indsats på grund af en psykiatrisk diagnose, stiger i samme takt som antallet, der får en psykiatrisk diagnose. Det er især blandt de unge, der sker en stigning i antallet, der har en psykiatrisk diagnose. 9,1 procent af de årige og 10,9 procent af de årige har mindst en psykisk diagnose mod 6 procent af de årige og 3,2 procent af de +60-årige. Kommunerne må derfor regne med en fortsat øget efterspørgsel efter socialpædagogisk støtte eller botilbud i de kommende år. Som det ses herunder er der en kraftig udvikling i psykiatriske diagnoser i befolkningen. For de unge gælder det diagnoserne: Angst og belastningsreaktioner, skizofreni, adfærdsændringer, psykiske udviklingsforstyrrelser inkl. autisme og adfærds- og følelsesmæssige forstyrrelser inkl. ADHD. For de voksne (+ 18 år) viser især psykiske udviklingsforstyrrelser inkl. autisme en stor stigning.

3 Side3/7 Tiltag til begrænsning af merforbrug Myndighedsbudgettet på socialområdet i Roskilde er særligt presset på grund af større tilgang end forventet af roskildeborgere med behov for midlertidige og varige botilbudspladser (efter servicelovens 107 og 108) samt tilgang til BPA-ordninger efter 96 1 i serviceloven. Budgettet kan ikke overholdes på trods af stram visitation, forhandling af priser, effektiviseringer og budgetreduktioner i egne tilbud. Budgetoverskridelsen søges imødegået og reduceret ved at starte på implementering af forslag fra temaanalysen fra foråret 2019 for budget , der kan medvirke til at dæmpe udgiftsudviklingen. For flere af disse forslag gælder, at det kræver en investering at realisere udgiftsdæmpningen. På kommunens egne botilbud efter 107 og 108 arbejdes med omlægninger i vagtplaner, begrænsning af behov for vikarer, at forebygge og mindske sygefravær samt besparelser på øvrige driftsudgifter (anskaffelser, it mv.) Kommunens egne tilbud om 85 socialpædagogisk støtte er i løbet af 2018 omlagt, så der er mulighed for at give støtte i grupper og tidsbegrænset efter 82. Støtten gives i det åbne tilbud GRO på Toftebakken. Desuden fortsætter indsatsen fra tidligere år om fokus på forhandling af priser og kontrakter ved brug af eksterne pladser og ved anvendelse af særtakster i borgersager. Fra temaanalysen for budget , er der sat følgende tiltag i gang: 1,0 mio.kr. i 2019 ved tidlig og hyppig opfølgning på borgerforløb. Her er nu ansat 3 rådgivere iflg. anbefaling fra BDO 2,0 mio.kr. i 2019 ved bedre kontraktforhandlinger og skærpet praksis for bevilling af særtakster. Er sat i gang. 0,5 mio.kr. i 2019 ved brug af flere boliger med tilknyttet social støtte ( 85) frem for køb af botilbudspladser. Er delvist i gang, men der er mangel på adgang til billige boliger, som borgerne kan betale. Nyt botilbud til 10 borgere med dobbeltbelastning: Hyrdehøj 60: Der er ved at blive ansat leder og istandsættelse af bygningen. Forventes startet op ultimo november med de første beboere. Udvide kompetencer og kapacitet i GRO: Mere systematisk og gruppebaseret støtte, der koordineres med job og uddannelsesstøtte. Udvikling af et eget tilbud til spiseforstyrrelse. 1 BPA står for borgerstyret personlig assistance. BPA efter 96 indebærer, at borgeren er fyldt 18 år, har en betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne og har massive og sammensatte hjælpebehov. Borgeren vælger selv sin leverandør af hjælpere og er i stand til at fungere som arbejdsleder for egne hjælpere.

4 Side4/7 I budget 2020 indgår derudover forslag fra temaanalysen om etablering af højskole for unge, opførelse af flere skæve boliger i kommunen og en udbygning og videreudvikling med flere boliger, hvor der er tilknyttet hjemmevejledning som alternativ til midlertidige botilbud. For disse forslag gælder, at de forudsætter anlægsinvesteringer. Stigende antal borgere med behov for ydelser giver udgiftsstigning Stigningen i udgifter skyldes først og fremmest, at et stigende antal borgere får behov for sociale ydelser både på handicap- og psykiatriområdet, men især unge med psykiatridiagnoser På det nationale niveau ses denne udgiftsudvikling: På landsplan Udgiftsudvikling for Roskilde kommune For Roskilde Kommune er der en sammenlignelig udvikling, idet stigningen er på 7 % fra 2012 til 2017, når der korrigeres for opgaveflytninger i 2017, se figur herunder. Derefter ses en endnu kraftigere stigning fra 2017 til det forventede resultat for I de seneste år, 2018 og 2019, ses i 2018 en udgiftsstigning på 5 % og en tilsvarende stigning forventes i 2019.

5 Side5/7 Kilde: Egen beregning på baggrund af data fra økonomisystemet *Korrigeret for opgaveflytning i 2017 mellem social og sundhed. De faktorer, der især påvirker budgettet i Roskilde, er: o Tilgang fra børneområdet, der ikke opvejes af tilsvarende afgang på voksenområdet, o Et øget antal borgere med psykiatriske diagnoser i befolkningen påvirker også stigningen i borgere med behov i Roskilde o Tilflyttere med behov for støtte o Tilgang fra psykiatrien, fx unge med selvskadende adfærd herunder spiseforstyrrelser o Psykisk sygdom, der bryder ud i ungdomsårene o En stigning på 157 % (fra 7 til 18 borgere) fra 2014 til august 2019, der får støtte efter 96 (BPA) o En stigning på 43 % (fra 98 til 140 helårspladser) på midlertidige botilbud fra januar 2015 til august 2019 o Højere levealder borgere har behov for støtte i længere tid o Flere borgere med sammensatte og komplekse behov, fx både misbrug og psykiatriske diagnoser o Flere borgere hvor risiko for udadreagerende og aggressiv adfærd fordyrer indsatserne Antal helårspladser i botilbud

6 Side6/7 Antal unge, der overgår til voksenområdet Kilde: Fra temaanalyse i foråret. Egne data på baggrund af fagsystemet AS og oplysninger fra Børn og Unge I 2018 og fortsat i 2019 har der været en kraftig stigning i antallet af helårspladser på botilbud i Roskilde. I september 2019 er antallet nu steget fra 301 pladser i 2018 til i alt 316 helårspladser i Det hænger til dels sammen med udviklingen i antallet af unge, der overgår fra Børn og Unge. Men også tilflyttere til Roskilde, borgere, hvis tilstand forværres og tilgang af borgere fra den regionale psykiatri er medvirkende til stigningen. Budgetoverholdelsen på det specialiserede voksenområde i Roskilde vil fortsat være udfordret i de kommende år. Det skyldes væsentligst, at området er præget af en lille afgang og samtidig hermed en stigning i tilgangen især af unge. Når der er stigning i tilgangen fra ungeområdet, genereres der et stadigt større udgiftsbehov på voksenområdet. Det forsøges afhjulpet ved rehabiliterende indsatser, effektiviseringer og andre tiltag. Men det har vist sig, at budgettet på trods af dette er udfordret. Afgangen fra voksenområdet kan ikke opveje den stigende tilgang vi har set i de senere år. Aktuelle tal fra ungeområdet og 17-årsudvalget viser, at der i 2019 og 2020 ventes tilgang til voksenområdet af hhv. 15 og 20 unge, der har været behandlet i eller er på vej til 17-årsudvalget og er i målgruppen til botilbud. Det drejer sig i høj grad om unge, der i dag bor i et botilbud, og er vurderet til fortsat at have behov for et botilbud efter det 18. år, hvor de overgår til voksenområdet og Beskæftigelses- og Socialudvalgets budget. Nogle af de unge bor dog hjemme og forældrene, den unge selv og sagsbehandler vurderer, at de skal flytte hjemmefra og i botilbud, når de bliver 18 år. Men ud over de kendte unge fra Børn og Unge er der erfaringsmæssigt en tilgang fra den regionale psykiatri, fra tilflyttere til Roskilde og fra unge, der får psykiske udfordringer i de sene teenageår. Denne tilgang har ikke været budgetlagt tidligere. I 2018 drejede det sig om 12 unge. Hertil kommer tilflyttere i ældre aldersgrupper eller borgere, der kommer ud for ulykker, eller hvis tilstand forværres, så der er behov for mere støtte. I det tekniske budget for er indarbejdet en korrektion på 20 mio. kr. fra 2020 og frem for at imødegå stigningen fra nettotilgang (tilgang minus afgang) i I 2019 har det vist sig, at den tekniske korrektion på 11 mio. kr. ikke har været tilnærmelsesvis tilstrækkelig til at opveje det stigende budgetpres. Dette vil få negativ betydning for budgettet i 2020 og frem, hvor det stigende pres fortsat vil være til stede.

7 Side7/7 Det er derfor relevant at tilføre budgettet yderligere midler, hvis der skal opnås en bedre budgetbalance på området. Forvaltningen vurderer, at der er behov for at tilføre som minimum 15 mio. kr. til området ud over de anlægsinvesteringer, der er nødvendige for at omstille indsatserne og opnå en udgiftsdæmpende virkning. Udviklingen i Roskilde sammenlignet med andre kommuner Samtidig med det store udgiftspres ligger udgiftsniveauet på voksensocialområdet lavt i Roskilde Kommune sammenlignet med benchmarkgruppen, Region Sjælland og på landsplan, jf. benchmarkrapport udarbejdet til budget I benchmarkanalysen sammenlignes regnskabstal. Det vil sige, at Roskilde Kommune på trods af budgetoverskridelsen i 2018 på 18,9 mio. kr. fortsat ligger lavt. Regnskabsgennemsnittet for benchmarkgruppen ligger på et niveau, der svarer til, at Roskilde Kommunes forbrug på voksensocialområdet i 2018 havde været 50 mio. kr. højere, svarende til 68,9 mio. kr. mere end det budgetlagte niveau i Udviklingen i de udgiftsbehovskorrigerede udgifter over de sidste tre år (figur 11.2) herunder viser, at Roskilde Kommune i hele perioden ligger under alle øvrige sammenligningsgrupper i udgiftsniveau. Benchmarkgruppen består af Hillerød, Solrød, Vallensbæk, Egedal og Herning.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

Væksten kan især tilskrives antallet af modtagere af socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85, som er steget med 24 % over perioden.

Væksten kan især tilskrives antallet af modtagere af socialpædagogisk støtte efter servicelovens 85, som er steget med 24 % over perioden. Beskæftigelses- og Socialudvalget Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 306304 Brevid. 2832082 Ref. CAMILLATAN Dir. tlf. 46317924 camillatan@roskilde.dk NOTAT: Udviklingen i indsatser efter serviceloven

Læs mere

NOTAT: Budgetforbedringsforslag 2019 fra temaanalysen på voksensocialområdet

NOTAT: Budgetforbedringsforslag 2019 fra temaanalysen på voksensocialområdet Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 314061 Brevid. 3132889 NOTAT: Budgetforbedringsforslag 2019 fra temaanalysen på voksensocialområdet 30. april 2019 Der er udarbejdet en temaanalyse til budgetlægningen

Læs mere

Sammenfatning og anbefalinger. NOTAT: Anbefalinger fra temaanalysen på voksensocialområdet

Sammenfatning og anbefalinger. NOTAT: Anbefalinger fra temaanalysen på voksensocialområdet Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 314061 Brevid. 3155228 NOTAT: Anbefalinger fra temaanalysen på voksensocialområdet 7. maj 2019 Der er udarbejdet en temaanalyse til budgetlægningen 2020-23

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486699 NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget

Læs mere

NOTAT. Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde

NOTAT. Udgifter, brugere og enhedsudgifter på det specialiserede børneområde SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Kora-analyse på voksenområdet Til: Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: 4. august Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard Sagsnr.: 1. Baggrund for analysen

Læs mere

Sammenfatning og anbefalinger. Anbefalinger fra temaanalysen på voksenområdet. Foreløbigt notat

Sammenfatning og anbefalinger. Anbefalinger fra temaanalysen på voksenområdet. Foreløbigt notat Foreløbigt notat Social og Sundhed, Staben Sagsnr. 314061 Brevid. 3101318 Anbefalinger fra temaanalysen på voksenområdet 29. marts 2019 Der er udarbejdet en temaanalyse til budgetlægningen 2020-23 på det

Læs mere

Bilag 4. Analysen ses nedenfor.

Bilag 4. Analysen ses nedenfor. Bilag 4 Resume af analyse af midlertidige botilbud på det specialiserede voksenområde (servicelovens 7) (Denne forside er tilføjet til brug for sagsfremstillingen til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Økonomien på det specialiserede voksenområde

Økonomien på det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 00.30.10-G01-1-17 Dato: 12. juni 2017 Titel: Økonomien på det specialiserede voksenområde Sagsbehandle Hanne Astrid Jørgensen Lise Møller Jensen Økonomikonsulent Specialkonsulent Økonomien

Læs mere

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET

KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET KAPACITETSANALYSE PÅ HANDICAP OG PSYKIATRIOMRÅDET Lemvig Kommune Social- og Sundhedsudvalg 15. august 2017 Agenda Baggrund og formål Benchmarking Udvikling i diagnoser og målgrupper Scenarier for den fremtidige

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2018 Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Udviklingsstrategi 2018 Styringsaftale 2018 Indhold

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 5: Borgere med handicap I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Det regionale socialområde og de otte specialområder

Det regionale socialområde og de otte specialområder Det regionale socialområde og de otte specialområder Oplæg for Kontaktforum for det regionale socialområde den 14. maj 2018 v/ Ann-Britt Wetche. Socialdirektør i Psykiatri og Social, Region Midtjylland

Læs mere

NÅR DATA SKABER VELFÆRD

NÅR DATA SKABER VELFÆRD NÅR DATA SKABER VELFÆRD Velkomst v./morten Mandøe, KL s cheføkonom Dagens temaer Data på tværs Ledelsesinformation Benchmark Dataetik Persondataforordning Datasikkerhed Data og måltal i kompleks virkelighed

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 6: Sindslidende området I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde December 2018 Indhold 1. Oversigt over anbefalinger og afledte foreslåede fremtidige indsatser fra 17, stk. 4-udvalget

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser Punkt 7. Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser 217-45128 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering at sagsbeskrivelsen udgør status

Læs mere

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet Afdækningens resultater på socialpsykiatriområdet Nuværende boliger (kapacitet) Boligernes bygningsmæssige stand Målgrupper Medarbejdersammensætning

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune

STRATEGI Det specialiserede socialområde - den borgerrettede indsats. Vi løfter i flok i Horsens Kommune 1 PROCES Kvalificering med Handicapråd, den 26.april 2018 Kvalificering med ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere april/maj 2018 Politisk behandling forår 2018 Hvert driftsområde udarbejder handleplaner,

Læs mere

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE 14. juni 2018 Demografimodel Sektor tilbud for mennesker med handicap Budget 2019 Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE Indhold 1) Indledning og baggrund... 2 2) Elementer i demografimodellen... 3 1.1 Enhedspriser

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Dato: 2. juni 2017 Analyse af særligt dyre enkeltsager Baggrund Tendensen for de seneste år viser, at der har været et stigende antal særligt dyre enkeltsager på Handicap-

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313600 Brevid. 3121839 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg på det specialiserede socialområde for børn og unge

Læs mere

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning

NOTAT. Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Udgiftsstigning på det specialiserede socialområde - yderligere udredning Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon

Læs mere

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 ORGANISERING Jobcentre Behandling Psykiatri sygehusene Lokal psykiatrien Region Syddanmark Sygehusene Skoler og daginstitutioner Socialpædagogisk indsats

Læs mere

Udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde

Udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde Udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden Februar 2019 INDHOLD 1. Indlending... 3 1.1 Udviklingen i de kommunale udgifter på det specialiserede socialområde... 3 1.2 Udvikling

Læs mere

Analyse af udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde

Analyse af udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde Analyse af udgiftsudviklingen på det specialiserede socialområde Kommuner i hovedstadsregionen 2012 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde Analyse af udgiftsudviklingen på det

Læs mere

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr.

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr. Vedrørende: Udgifterne på socialområdet 2011-2014 Sagsnavn: Udgiftsudviklingen på socialområdet 2011-2014 Sagsnummer: 00.30.00-G01-1-14 Skrevet af: Mette Holst-Langberg Forvaltning: Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Styring og faglig omstilling på det specialiserede voksenområde (socialpsykiatrien)

Styring og faglig omstilling på det specialiserede voksenområde (socialpsykiatrien) 12. juni 2019 Styring og faglig omstilling på det specialiserede voksenområde (socialpsykiatrien) Inden for målgruppen voksne borgere med sindslidelse (dvs. borgere over 18 år med psykiske handicaps og/eller

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice 5. januar 2012 Notat: Benchmarking på udgifterne til udsatte og handicappede voksne I en årrække er udgifterne på det specialiserede område steget eksponentielt mere end væksten i bruttonationalproduktet,

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Rammeaftale

Rammeaftale KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2019-2020 Udviklingsstrategi og Styringsaftale Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområde Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Indhold

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde

NOTAT. Afdækning af unge år - politikområde 14, det specialiserede voksenområde SOLRØD KOMMUNE SOCIAL- SUNDHEDS- OG FRITIDSUDVALGET NOTAT Emne: Til: Afdækning af unge 18- år - politikområde 1, det specialiserede voksenområde Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Oktober 16 Sagsbeh.:

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier

Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Notat Sagsnr.: 27.00.00-A00-8-18 Dato: 11-05-2018 Titel: Handleplan på handicap og voksenområdet, Social Service og Familier Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Handleplan på handicap og voksenområdet, Social

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Status på myndighedsområdet til møde i Social- og Sundhedsudvalget d. 30. januar 2018.

Status på myndighedsområdet til møde i Social- og Sundhedsudvalget d. 30. januar 2018. Status på myndighedsområdet til møde i Social- og Sundhedsudvalget d. 30. januar 2018. Myndighedsrammen Figur 1: Status på myndighedsrammen pr. december 2017 (mio.kr.) 3,6 Forventet forbrug 2017 275,3

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Bilag 10. Demografianalyse af borgere med handicap

Bilag 10. Demografianalyse af borgere med handicap Bilag 10 Demografianalyse af borgere med handicap 1 Indtægtssiden 2 Budgetaftale 2014 at ØKF i samarbejde med de relevante forvaltninger skal undersøge, hvordan det lavere sociale udgiftspres kan indarbejdes

Læs mere

Myndighedsrammen. - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til Sagsid: P

Myndighedsrammen. - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til Sagsid: P Myndighedsrammen - Udvikling 2016 til 2017 og forventninger til 2018 Sagsid: 00.30.10-P19-1-18 www.ballerup.dk Budget & Regnskab 2016, 2017 & 2018 (årets priser) Regnskab 2016: 261.345 t. kr. Regnskab

Læs mere

Rammeaftale Udviklingsstrategi. Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012

Rammeaftale Udviklingsstrategi. Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012 Rammeaftale 2013- Udviklingsstrategi Præsentationsmateriale fra Fælleskommunalt sekretariat Marts 2012 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde Rammeaftale på det specialiserede

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Efterspørgsel på botilbud Borgere med handicap

Efterspørgsel på botilbud Borgere med handicap Socialudvalget 29-1 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 155 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet Att. Specialkonsulent Julie Begtorp Dato: 6.1.21 Sagsnr.: 21-2667 Dok.nr.: 21-1435 Øget behov for botilbud

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 217 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 28-217 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Udgiftspres på voksenhandicapområdet

Udgiftspres på voksenhandicapområdet Udgiftspres på voksenhandicapområdet Hovedpointer: Kommunerne melder om stigende udgiftspres på området for voksne handicappede. 56 pct. forventer, at den demografiske udvikling på området vil give øgede

Læs mere

Det specialiserede anbringelsesområde. Udgiftsudvikling for Rebild Kommune

Det specialiserede anbringelsesområde. Udgiftsudvikling for Rebild Kommune Det specialiserede anbringelsesområde for voksne Udgiftsudvikling for Rebild Kommune 28-2 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Datagrundlag... 5 4. Analyserede tilbud... 5 5. Hovedtal,

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 2018 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 2008-2018 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune. August 2017

Nøgletal. Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune. August 2017 Nøgletal Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune August 217 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj 2019 Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Vision for Beskæftigelse og Sundhed Veteranpolitik Sundhedspolitik Borgere i Skanderborg

Læs mere

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september.

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september. Vedrørende forventet regnskab 2018 Dato: 13.08.2018 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Udfordring på forventet regnskab 2018 I forbindelse med administrationens oplæg til budgetopfølgning 3, 2018

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Bilag 1: Resume af behovsanalyse. Behovet for botilbudslignende ydelser til borgere med sindslidelse 2016-2020

Bilag 1: Resume af behovsanalyse. Behovet for botilbudslignende ydelser til borgere med sindslidelse 2016-2020 Bilag 1: Resume af behovsanalyse Behovet for botilbudslignende ydelser til borgere med sindslidelse 2016-2020 Resume af behovsanalysen I budgetaftale 2015 der det besluttet, at Socialforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik

Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik Notatark Emne: Håndtering af den økonomiske udfordring 2019, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddelpolitik 08. maj 2019 - Sagsnr. 19/11032 Indhold Overblik over den økonomiske udfordring...2 Scenarier

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 7: Udsatte voksne I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 8, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 12.02.2018 Sagsbeh.: Volkan Kösger Sagsnr.:

Læs mere

Udviklingstendenser på det specialiserede område KKR seminar 15. november 2018

Udviklingstendenser på det specialiserede område KKR seminar 15. november 2018 Udviklingstendenser på det specialiserede område KKR seminar 15. november 2018 1 1. Tættere på målgruppen 2. Udvikling af fremtidens tilbud 2 Tættere på målgruppen 3 Netto driftsudgifter til voksenhandicappede

Læs mere

Der blev i løbet af 2015 ændret på indsatserne i forhold til at imødegå konsekvenserne af denne ændring.

Der blev i løbet af 2015 ændret på indsatserne i forhold til at imødegå konsekvenserne af denne ændring. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 280918 Brevid. 2337644 Ref. KARJ/HLL Dir. tlf. 46 31 79 64 karinj@roskilde.dk NOTAT: Budgetnotat på Beskæftigelses- og Socialudvalgets område 25. maj 2016

Læs mere

Analyse - Det specialiserede voksenområde

Analyse - Det specialiserede voksenområde Analyse - Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde omfatter ydelser til borgere over 18 år med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale udfordringer. Ydelserne

Læs mere

SÆH Økonomirapport 2 - drift

SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH udvalget Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. Overførsel fra 2016 til i mio. kr. Korrigeret budget Forbrug pr. 30. sept. Forventet Regnskab Afvigelse Heraf forventes korrigeret

Læs mere

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI Næstved Kommune, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget 4. Juni 2019 Souschef Peter Bogh, KL s Konsulentvirksomhed - KLK Agenda Baggrund for og risici ved forslagene

Læs mere

Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet)

Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet) Bilag 6 Notat om økonomiske udfordringer på servicelovområdet Den forventede økonomiske udfordring pr. ultimo januar 2019 Beskæftigelse og Sundhed (Servicelovområdet) 1. Indledning 1.1. Forventet afvigelse

Læs mere

Handicap- og psykiatriområdet budgetudfordringer og handleplan

Handicap- og psykiatriområdet budgetudfordringer og handleplan Handicap- og psykiatriområdet budgetudfordringer og handleplan 2019 Handicap- og psykiatriområdet har følgende udfordringer: 1) budgetudfordringer i forhold til den løbende drift. 2) udfordringer i forhold

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Det er særligt for Beskæftigelses- og Socialudvalgets område på udsatte voksne, at Roskilde Kommune scorer dårligt.

Det er særligt for Beskæftigelses- og Socialudvalgets område på udsatte voksne, at Roskilde Kommune scorer dårligt. Beskæftigelses- og Socialudvalget Social og Integration Sagsnr. 250764 Brevid. 2031091 Ref. HEAB Dir. tlf. 4631 7728 henrikab@roskilde.dk NOTAT: Socialt indeks 15. december 2014 Socialt Indeks, som Socialpædagogerne

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april Bilag 8: Udsatte børn og unge I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313598 Brevid. 3161746 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet 15. maj 2019 Roskilde

Læs mere

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udvikling i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 8, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 30. september 2017 Sagsbeh.: Volkan Kösger

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune. November 2017

Nøgletal. Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune. November 2017 Nøgletal Beskæftigelses- og Socialområdet Roskilde Kommune November 217 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Efter indregning af effekten af handleplanen er der således behov for at området tilføres 5,1 mio. kr. i 2016.

Efter indregning af effekten af handleplanen er der således behov for at området tilføres 5,1 mio. kr. i 2016. Teknisk budget 2016-2019 - Voksenhandicap Aktivitetsområdet for Voksenhandicap omfatter udgifter til borgere i alderen 18-67 år, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, sociale problemer,

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. Benchmarking på det sociale område

Allerød Kommune NOTAT. Benchmarking på det sociale område NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Benchmarking på det sociale område I budgetforliget for 2014 2017 indgår, at der skal gennemføres en analyse i form af en benchmarking

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2017 Sagsid 17/9234 Sagsbehandler Morten Outtrup Notat Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget 2018-2021. Voksenhandicapområdet havde

Læs mere

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 December 2018 Økonomistaben/Susanne Tilma 1. Baggrund for forandringen Der kan på landsplan fortsat

Læs mere