Navn på projektet: Førtidspensionister i job. Projektansvarlig: Grethe Ahlmann Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Navn på projektet: Førtidspensionister i job. Projektansvarlig: Grethe Ahlmann Olesen"

Transkript

1 Navn på projektet: Førtidspensionister i job. Projektansvarlig: Grethe Ahlmann Olesen Resumé: Der er erfaringer for, at førtidspensionister (herefter FØP) gennem målrettede initiativer får god mulighed for at blive helt eller delvist selvforsørgende. Der er ligeledes erfaringer for, at arbejdspladser, der ansætter FØP ere oplever at få dedikerede medarbejdere. Samtidig er der en forventning om, at der fra 2016 vil være mangel på arbejdskraft i Danmark, og der er således behov for at have fokus på potentielle arbejdskraftreserver. I perioden blev der i 16 danske kommuner gennemført et projekt mhp. at få førtidspensionister i job. Erfaringerne fra dette projekt viser, at gruppen af FØP ere udgør en arbejdskraftsreserve (Evaluering af Initiativ for førtidspensionister der ønsker at komme i arbejde, Discus, 2012, %20Evaluering%20F%C3%98P%20der%20%C3%B8nsker%20at%20arbejde%200312%2012.pdf) Der er jf. ovenstående evaluering veldokumenterede erfaringer fra andre kommuner, som Silkeborg Kommune kan tage afsæt i mhp. at udvikle sit eget tilbud til førtidspensionister og til arbejdspladser. Indsatsen vil være for en udvalgt gruppe af FØPére og vil bestå af: En mangesidet informationskampagne rettet mod såvel førtidspensionisterne som deres netværk, og de virksomheder som er potentielle arbejdspladser for førtidspensionisterne. En målrettet individuel indsats overfor FØPérne baseret på sparringssamtaler med fokus på ressourcer og muligheder, afklaring af økonomiske konsekvenser, samt differentieret støtte til jobsøgning. Målgruppe: Informationsindsats overfor: Samtlige borgere i Silkeborg Kommune mellem 30 og 54 år, der har modtaget FØP i mere end to år. Denne gruppe udgør ca borgere. Virksomheder i Silkeborg Kommune. Aktiv indsats overfor: FØP ere som ønsker viden om mulighederne og aktiv støtte til at blive helt eller delvist selvforsøgende. Denne gruppe anslås til at udgøre 15 % af ovennævnte gruppe svarende til 167 personer. Mål: Det overordnede mål er, at 40 %, svarende til 67 personer af den gruppe der opsøger viden om mulighederne, kommer i ordinært job, fleksjob eller job med løntilskud. Heraf kommer 5 fuldtidspersoner i selvforsørgelse og 12 fultidspersoner i fleksjob i projektperioden. For at understøtte dette mål arbejdes med følgende delmål: Udvikling af informationsmateriale og gennemførelse af informationskampagne. Udvikling af borgerettet vejlednings- og jobsøgningskoncept, og gennemførelse af dette for ca. 165 borgere. Måltallene er baseret på oplysninger fra ovenstående evaluering fra Discus kombineret med en optimistisk tro på, at vi Silkeborg kan gøre det lidt bedre end gennemsnittet. Iben L. Elisiussen Direkte telefon: ile@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerservice Søvej 1, 8600 Silkeborg Søvej Silkeborg Tlf.:

2 Forventede omkostni nger og gevinster: Udgifter 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år I alt Projektleder/e (evt. 2 halvtidsstillinger), tovholder og koordinerende, samt udførende ift. Sparringssamtaler kr kr kr kr. Kampagneudgifter: Info. Spot i lokalradioen artikler i de lokale blade, reklamespot på busser, mm. Udvikling, tryk og distribution af informationsmateri ale til virksomhederne. Udvikling, tryk og distribution af informationsmateri ale og klippekort til FØP erne kr kr kr. Frikøb af jobkonsulenter/job vejledere til sparring og ekstraordinær oplysningsaktivitet overfor virksomhederne kr kr kr. Udgifter i alt kr kr kr kr. Besparelser 1. år 2. år 3. år 4. år 5. år I alt Sparet udgift til kr kr kr kr kr kr. førtidspension ved i alt 5 FØP ere, der overgår til selvforsørgelse (1 personer) (3 personer) (5 personer) (5 personer) (5 personer) Sparet udgift til forsørgelse ved 12 FØP ere, der kr. (4 personer) kr. (8 personer) kr. (12 pers.) kr. (12 pers.) kr. (12 pers.) kr. Iben L. Elisiussen Direkte telefon: ile@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerservice Søvej 1, 8600 Silkeborg Søvej Silkeborg Tlf.:

3 overgår til fleksjob på gennemsnitlig 6 effektive arbejdstimer om ugen Besparelse i alt kr kr kr kr kr kr. Provenu kr kr kr kr kr kr. Økonomisk gevinst Provenuet beregnes ud fra en forventning om, at i alt 5 FØP ere overgår til hel selvforsørgelse i projektperioden på 3 år, fordelt med 1 fuldtidsperson det første år, 2 i det følgende år og 2 i det sidste år. Udgiften til førtidspension før statsrefusion varierer mellem ca kr. årligt for gifte/samlevende og ca kr. årligt for enlige. I beregningen forudsættes en gennemsnitlig årlig udgift til førtidspension efter statsrefusion på kr. Det forudsættes desuden, at i alt 12 borgere overgår fra førtidspension til et fleksjob i projektperioden, fordelt med 4 personer hvert år. Forudsat de får en gennemsnitlig effektiv arbejdstid på 6 timer om ugen og en gennemsnitsløn på 153 kr. i timen, skal Silkeborg Kommune afholde supplerende fleksløntilskud på ca kr. årligt pr borger efter statsrefusion. Besparelsen i forsørgelsesudgifter pr. person vil således være på kr kr. = kr. årligt. Og så er der yderligere økonomiske gevinster at hente hos de FØP ere, der får suppleret deres pension, dels i sparrede følgeomkostninger, dels i øget skatte indtægt. Det er vanskeligt at beregne disse beløb præcist, hvorfor disse elementer ikke indgår i beregningerne. Kvalitative gevinster: De kvalitative gevinster for borgere og virksomheder er beskrevet ovenfor. Indsatser og løsninger: Indsatsen har tre ben: Informationsindsats overfor borgerne Informationsindsats overfor virksomhederne Indsats overfor FØP erne, sparringssamtaler med fokus på ressourcer og muligheder, afklaring af økonomiske konsekvenser, støtte til jobsøgning. Informationskampagne: Der laves en kampagne med avisartikler i lokale aviser/ugeblade, evt. reklamespot i lokalradioen, og dette kombineres med direkte målgruppebestemt information. Information ift. borgerne: Alle førtidspensionister i Silkeborg kommune, som har fået tilkendt pension for over 2 år siden, og som er i aldersgruppen år får tilsendt: information om mulighederne for at blive selvforsørgende, eller supplere pensionen med job. et klippekort med tilbud om 5 individuelle sparringssamtaler. Information ift. virksomhederne: Der udarbejdes informationsmateriale om mulighederne og herlighederne ved at have FØP ere ansat. Infomaterialet sendes ud til nogle virksomheder, og følges op af opringning eller møde. Jobkonsulenter og Jobvejledere orienteres om kampagnen og skal tage en aktiv del i den ved at udlevere informationsmateriale, når de besøger virksomheder i forbindelse med opfølgninger. Jobcenter erhverv Iben L. Elisiussen Direkte telefon: ile@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerservice Søvej 1, 8600 Silkeborg Søvej Silkeborg Tlf.:

4 tiltænkes en særlig rolle ift. at udbrede budskabet til virksomhederne. Information gives desuden gennem spot i lokalradioen, og plakater som ophænges på relevante steder i Silkeborg Kommune. Indsats overfor borgerne: Ved de individuelle sparringssamtaler vil der være fokus på borgerens egne ressourcer og jobønsker sammenholdt med krav og muligheder på arbejdsmarkedet, og/eller støtte til jobsøgningsaktiviteter, herunder udarbejdelse af kompetence CV, med beskrivelse af ressourcer og kompetencer. Nogle borgere vil have behov for håndholdt støtte og matchning ift. konkrete jobåbninger. FØPérne får desuden støtte til at undersøge de økonomiske konsekvenser, dette gør sig især gældende for de borgere der forsat vil have behov for supplerende pension. Der udarbejdes delmål og der foretages kvartalsvise resultatopfølgninger ift. målet om, at 15 % af målgruppen udnytter klippekortet, samt af 40 % af disse kommer i job (ordinært job, fleksjob eller job med løntilskud). Tidsplan: Projektet gennemføres i perioden 1. januar 2015 til 30. december Investeringsmål og gevinst forventes realiseret løbende, i takt med at FØP erne deltager i sparringssamtaler, og virksomhederne bliver opmærksomme på potentialet i at ansætte FØP ere. Opfølgning: Organisering og ansvar: Projektleder: Projektleder fra Jobkompagniet udpeges, når projektet er godkendt. Projektleder er tovholder for projektet og ansvarlig for: i samarbejde med fagfolk at udvikle informationsmateriale og iværksætte kampagne samarbejde med Jobcenter Erhverv og Socialsektionen udvikling af koncept for sparring og vejledning gennemførelse af sparingssamtaler, og støtte til jobsøgning kontakt til virksomheder mhp. at iværksætte virksomhedsrettet aktivitet løbende resultatopfølgning og afrapportering til styregruppen. Projektets samarbejdsparter er Jobkompagniet, Jobcenter (Job og Erhverv-afdelingen) og Socialsektionen. Styregruppe: Projektleder samt ledelsesrepræsentanter fra Socialsektionen, Jobcentret samt Jobkompagniet. Der etableres arbejdsgrupper omkring kampagnen og omkring virksomhedskontakten. Projektleder er tovholder for arbejdsgrupperne, og skal som sådan indkalde til møder, tage referat og sikre kommunikationen mellem styregruppe og arbejdsgrupperne. Iben L. Elisiussen Direkte telefon: ile@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerservice Søvej 1, 8600 Silkeborg Søvej Silkeborg Tlf.:

5 Forretningsorden for Integrationsrådet Kapitel 1 - Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at rådgive om og medvirke til, at Silkeborg Kommunes integrationsindsats er effektiv og sammenhængende samt egnet til at fremme etnisk ligestilling. Stk. 2. Integrationsrådet kan af egen drift eller efter anmodning afgive vejledende udtalelser om den almindelige integrationsindsats i Silkeborg Kommune. Stk. 3. Integrationsrådet kan ikke behandle enkeltsager. Enkeltsager kan dog danne grundlag for rådets behandling af principielle spørgsmål. Kapitel 2 - Integrationsrådets sammensætning 2. Integrationsrådet består af det antal borgere, som Arbejdsmarkedsudvalget godkender dog ud fra den beskrevne fordeling i 2 stk. 2. Stk. 2. Medlemmerne godkendes af Arbejdsmarkedsudvalget og findes blandt borgere med bopæl i Silkeborg Kommune og efterfølgende fordeling. Byrådet udpeger Byrådets repræsentanter. 2 medlemmer udpeget af Byråd blandt Byrådets medlemmer 1 medlem indstillet af boligforeningerne 1 medlem indstillet af LO 1 medlem indstillet af skolebestyrelserne 1 medlem indstillet af den institution, der driver sprogskoleaktiviteter i Silkeborg Kommune. 1 medlem indstillet af Frivilligcentret i Silkeborg Kommune. Arbejdsmarkedsudvalget godkender desuden et antal medlemmer blandt borgerne i Silkeborg Kommune uanset baggrund og herkomst. Borgere med etnisk oprindelse fra 3. verdens lande tilgodeses i udpegningsperioden. Udpegningen af medlemmerne sker efter reglerne i 25 i lov om kommunernes styrelse. Stk. 3. Integrationsrådets funktionsperiode følger den kommunale valgperiode. Integrationsrådet forbliver i virksomhed, indtil udpegningen af nye medlemmer af rådet har fundet sted. Stk. 4. Der gennemføres en valgprocedure i november forud for valgperioden. Arbejdsmarkedsudvalget godkender forud for valget den kommende valgprocedure. Michael Anderson (15236) Silkeborg Kommune Job- og Borgerservice Søvej 1, 8600 Silkeborg Telefon: Søvej Silkeborg Tlf.:

6 3. Integrationsrådet afholder sit konstituerende møde snarest efter, at Arbejdsmarkedsudvalget har godkendt rådets medlemmer og Byrådet har udpeget Byrådets repræsentanter til rådet. Stk. 2. På det konstituerende møde vælger integrationsrådet blandt sine medlemmer en formand og en næstformand efter reglerne i 24 stk. 1, i den kommunale styrelseslov. Næstformanden fungerer i formandens sted ved dennes fravær. Stk. 3. Der foretages fornyet formands- og næstformandsvalg, jf. 3 stk. 2, hvis formanden eller næstformanden udtræder af rådet, eller hvis et simpelt flertal af rådets medlemmer beslutter dette. Valget optages som et selvstændigt punkt på dagsordenen for det møde, hvorunder valget skal afholdes. Stk. 4. Såfremt der kommer nye medlemmer i løbet af valgperioden, så indtræder disse som menigt medlem på lige vilkår, som de øvrige medlemmer. 4. Et medlem af integrationsrådet udtræder af rådet, hvis medlemmet ophører med at have bopæl i kommunen. Hvis et medlem dør udpeges et nyt medlem. Kapitel 3 - Integrationsrådets virksomhed 5. Integrationsrådet afholder møde mindst 4 gange om året. Den ordinære møderække fastlægges ved rådets første møde i et kalenderår. Stk. 2. Integrationsrådet afholder endvidere møde, når formanden finder det fornødent, eller når mindst 1/3 af rådets medlemmer fremsætter anmodning herom ved henvendelse til formanden eller sekretariatet. 6. Formanden indkalder til møde ved fremsendelse af udkast til dagsorden senest én uge før mødets afholdelse. Stk. 2. Hvis det er påkrævet, kan indkaldelse til ekstraordinære møder ske med kortere varsel end 1 uge. Stk. 3. Integrationsrådets medlemmer kan få optaget en sag på dagsordenen ved at sende forslaget til formanden eller sekretariatet senest 2 uger før mødets afholdelse. Stk. 4. En sag, der ikke har været optaget på udkastet til dagsorden, jf. stk. 1, kan ved mødets begyndelse optages på dagsordenen, hvis formanden finder, at sagen ikke tåler udsættelse, og hvis dette kan tiltrædes af et flertal af rådets medlemmer. En sag kan endvidere optages på dagsordenen, hvis der er enighed herom. 7. Integrationsrådets møder er ikke offentlige. Stk. 2. Integrationsrådet kan beslutte, at andre personer end rådets medlemmer kan deltage i et møde i rådet i det omfang, der er behov herfor. Side 2

7 8. Integrationsrådets møder ledes af formanden og i dennes fravær af næstformanden. Er formanden og næstformanden fraværende ved et møde, ledes dette af et medlem, der vælges ved stemmeflertal. Stk. 2. Mødelederen formulerer de spørgsmål, som integrationsrådet skal stemme om. 9. Integrationsrådet er beslutningsdygtigt, når mindst halvdelen af rådets medlemmer er til stede. Stk. 2. Integrationsrådets medlemmer kan kun deltage i rådets afstemninger, når de er til stede under disse. 10. Integrationsrådets beslutninger træffes ved stemmeflertal, hvor intet andet særligt er bestemt. Ved stemmelighed er formandens eller mødelederens stemme afgørende. Et mindretal kan kræve sin opfattelse tilført rådets vejledende udtalelser. Stk. 2. Integrationsrådets vejledende udtalelser offentliggøres og kan sendes til relevante myndigheder, organisationer og personer. 11. Forvaltningslovens regler om inhabilitet skal være gældende for medlemmerne af integrationsrådet. Stk. 2. Et medlem, der er bekendt med, at der for den pågældendes vedkommende foreligger forhold, som nævnt i forvaltningslovens 3 stk. 1, skal snarest underrette rådet herom, medmindre det er åbenbart, at forholdet er uden betydning, jf. forvaltningslovens 6 stk Integrationsrådets medlemmer og personer, der deltager i rådets møder, jf. 7 stk. 2, har tavshedspligt efter lovgivningens almindelige regler herom. 13. Der optages referat af integrationsrådets beslutninger. Et mindretal kan kræve sin opfattelse tilført referatet. Udkast til referat udsendes senest 14 dage efter mødets afholdelse til rådets medlemmer. Stk. 2. Et referat betragtes som godkendt, medmindre et eller flere medlemmer af integrationsrådet på det førstkommende møde protesterer herimod. Stk. 3. Referatet offentliggøres efter mødet på Integrationsrådets hjemmeside. Stk. 4. Det godkendte referat udsendes til integrationsrådets medlemmer Kapitel 4 - Sekretariatsbetjeningen af integrationsrådet 14. Job- og Borgerserviceafdelingen står for sekretariatsbetjeningen af integrationsrådet, herunder for offentliggørelse af rådets udtalelser og godkendte referater mm. Side 3

8 Sekretariatet drager endvidere i fornødent omfang omsorg for at holde integrationsrådet orienteret om emner, der ligger inden for rådets formål, herunder om den almindelige integrationsindsats i kommunen. Kapitel 5 - Økonomiske forhold vedrørende integrationsrådets virksomhed 15. Udgifterne ved integrationsrådets arbejde afholdes af Byrådet på baggrund af et årligt budget, der udarbejdes af Silkeborg Byråd i forbindelse med budgetvedtagelsen. Kapitel 6 - Integrationsrådets beretning 16. Integrationsrådet udarbejder hvert år en skriftlig beretning eller giver arbejdsmarkedsudvalget en mundtlig beretning over rådets virksomhed. Kapitel 7 - Ikrafttrædelsesbestemmelser m.v. 17. Denne forretningsorden er vedtaget af Byrådet på Arbejdsmarkedsudvalgets indstilling den xxx. xxxx Stk. 1. Ændringer i og tillæg til forretningsordenen skal vedtages af Silkeborg Byråd i Silkeborg Kommune. Side 4

9 Høringsvar til Arbejdsmarkedsudvalget vedr. ny forretningsorden til Integrationsrådet. Integrationsrådet har den 30. september 2014 drøftet udarbejdelse og godkendelse af ny forretningsorden til Integrationsrådet. Der har været en del usikkerhed om Integrationsrådet formalia, og Integrationsrådet vil gerne kvittere for, at Arbejdsmarkedsudvalget og efterfølgende Silkeborg Byråd sætter rammerne med godkendelse af en ny forretningsorden. Integrationsrådet vil dog anbefale, at Arbejdsmarkedsudvalget og Silkeborg Byråd overvejer sammensætningen, som det er beskrevet i 2. Det er vigtigt, at Integrationsrådet er båret af ildsjæle og der er en mangfoldighed, som det også er nødvendig i alt andet integrationsarbejde, og ikke kun afgrænset til borgere med en anden etnisk baggrund end dansk. I forlængelse af dette er det også vigtigt, at de foreninger og organisationer, som får stillet en plads i Integrationsrådet til rådighed deltager aktivt og med engagement. Det er derfor Integrationsrådets anbefaling, at Arbejdsmarkedsudvalget undersøger hvilke interessenter, som har interesse i at deltage i Integrationsrådsarbejdet og derudfra udvælger foreninger og organisationer til at indgå i Rådet. Antallet af møder i forretningsordenen er sat til minimum fire møder om året. Dette anbefaler vi bliver hævet til minimum seks møder om året, da dette giver bedre konsensus og stabil arbejdsrytme. Som det sidste vil Integrationsrådet bede Arbejdsmarkedsudvalget overveje valgperioden. Det er Integrationsrådets anbefaling, at nye medlemmer ikke løbende bliver godkendt til at indgå i Integrationsrådet, men det kan være hensigtsmæssigt at nye medlemmer kan godkendes midtvejs i den fireårige valgperiode. På vegne af Integrationsrådet Silkeborg. Laura D. Jensen Formand.

10 Budgetopfølgning for bevilling 61 Arbejdsmarked - service pr. 31. oktober 2014 Opfølgning på bevillingsmål Flere unge skal have en uddannelse. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de tre jobcentre i klyngen, som har den højeste uddannelsesgrad opgjort i perioden januar 2014 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Denne måling bliver ikke opdateret i Jobindsats.dk i En lignende måling, som omfatter ordinær uddannelse for ledige under 30 år viser at 73 fuldtidsaktiverede i Silkeborg deltager i ordinær uddannelse, svarende til 21,7% af alle tilbud til aldersgruppen. Silkeborg er herved nr. 1 i en sammenligning af andelen af ordinære uddannelsestilbud til unge blandt kommunerne i den hidtidige klynge* (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) Langtidsledigheden skal bekæmpes. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at antallet af langtidsledige personer begrænses mest muligt. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de 7 jobcentre i klyngen med den største procentvise begrænsning i antallet af langtidsledige opgjort i perioden december 2013 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Den seneste opgørelse i Jobindsats er for september Antal langtidsledige i Silkeborg er her faldet til 478 personer. Denne udvikling betyder at Silkeborg nu er nr. 4 i klyngen* i forhold til måleperioden. (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg)

11 NOTE: : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes delvis opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er ikke og forventes ikke opfyldt i løbet af året Opfølgning på økonomi drift Forventninger til afvigelse mellem korrigeret budget og forventet regnskab kr. Funktion Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning Korrigeret budget Forbrug pr Forventet regnskab Afvigelse* Produktionsskoler Løn til forsikrede ledige og personer under den særlige uddannelsesordning og den midlertidige arbejdsmarkedsydelses ordning ansat i kommuner samt til alternativt tilbud Servicejob Sekretariat og forvaltninger Tjenestemandspension I alt Serviceudgifter Øvrig drift 0 I alt øvrig drift 0 Bevilling 61 Arbejdsmarked - service i alt *- angiver et merforbrug + angiver et mindre forbrug

12 Bemærkninger til afvigelse i forhold til korrigeret budget Ungdommens uddannelsesvejledning UU Silkeborg forventer et merforbrug på ca. 1.8 mio. kr. i 2014, som i overvejende grad kan henføres til øgede lønudgifter i forhold til det budgetterede. Silkeborg Kommune modtog i 2013 DUT-midler til finansiering af Ungepakke II. Midlerne er overført til En del af de overførte midler er anvendt til etablering af Ungeguiden ved Teknisk skole. Der er i budgettet for 2014 afsat 2 mio. kr. til projekter. Desuden modtog vi yderligere 1.2 mio. kr. medio 2014 til ungepakkerne. Vi forventer at bruge 0.7 mio. kr. i forbindelse med "Ungestrategien", Der er herefter uforbrugte midler på 2.6 mio. kr. Et samlet mindre forbrug på funktionen kan opgøres til ca. 2 mio. kr. i alt Produktionsskoler -551 Satsen for opkrævning af bidrag er i 2014 fastsat til kr. pr. årselev under 18 år og kr. pr. årselev over 18 år for afregning af aktiviteten i Vi har oprindeligt budgetteret med 138 årselever. I følge oplysninger fra Undervisningsministeriet forventer vi at afregne for 6 årselever mere end budgetteret. Hertil kommer udgift til grundtilskud til Silkeborg Produktionshøjskole.

13 Løntilskud til ledige ansat i kommuner Silkeborg Kommune er i henhold til aftale med Beskæftigelsesministeriet forpligtet til at stille 257 jobtræningspladser til rådighed i Der forventes i alt at være 28 årspersoner ansat i kommunale løntilskudsjobs. Heraf udgør 5 årspersoner forsikrede ledige fra andre kommuner, som er ansat i kommunale jobtræningsordninger i Silkeborg Kommune. De 28 årspersoner svarer til ca. 27 % af det oprindeligt budgetterede antal på 105 personer. Årsagen til den mindre udgift er dels et større fald i antallet af ledige dagpengemodtagere, samt at kommunalt løntilskud ikke i samme omfang som tidligere anvendes som led i jobrotationsforløb Servicejob -155 Ordningen er under udfasning, og der forventes 2,6 årspersoner færre end oprindeligt budgetteret Det lokale beskæftigelsesråd 139 Det lokale beskæftigelsesråd ophører ved udgangen af Mindreforbruget kan henføres til uforbrugte projektmidler på 89 t.kr. og udforbrugte midler på 50 t.kr. til sekretariatsbetjening.

14 Budgetopfølgning for bevilling 66 Arbejdsmarked - overførsler pr. 31. oktober 2014 Opfølgning på bevillingsmål Flere unge skal have en uddannelse. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de tre jobcentre i klyngen, som har den højeste uddannelsesgrad opgjort i perioden januar 2014 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Denne måling bliver ikke opdateret i Jobindsats.dk i En lignende måling, som omfatter ordinær uddannelse for ledige under 30 år viser at 73 fuldtidsaktiverede i Silkeborg deltager i ordinær uddannelse, svarende til 21,7% af alle tilbud til aldersgruppen. Silkeborg er herved nr. 1 i en sammenligning af andelen af ordinære uddannelsestilbud til unge blandt kommunerne i den hidtidige klynge* (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet færre personer på førtidspension. Handlinger: Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de seks jobcentre i klyngen med den laveste procentvise tilgang til førtidspension opgjort i perioden december 2013 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Opgørelsen fra oktober 2014 viser, at Silkeborg fortsætter med, at have en faldende tilgang til førtidspension. Der har været en tilgang på 139 i de seneste 12 mdr. Dette svarer til et fald på 4,8% i målingen og giver Silkeborg en placering som nr. 6 blandt kommunerne i den hidtidige klynge*, hvilket er en forbedring på 1 plads siden sidste opgørelse. (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred,

15 Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) Langtidsledigheden skal bekæmpes. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at antallet af langtidsledige personer begrænses mest muligt. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de 7 jobcentre i klyngen med den største procentvise begrænsning i antallet af langtidsledige opgjort i perioden december 2013 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Den seneste opgørelse i Jobindsats er for september Antal langtidsledige i Silkeborg er her faldet til 478 personer. Denne udvikling betyder at Silkeborg nu er nr. 4 i klyngen* i forhold til måleperioden. (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) En tættere kontakt og styrket dialog med de lokale virksomheder. Handlinger: Jobcentrene skal styrke samarbejdet med virksomhederne om beskæftigelsesindsatsen. Succeskriterium: Job- og Borgerservice skal være i kontakt med 40 % af virksomhederne i kommunen i løbet af 2014/ved udgangen af Dette måles ved at beregne andelen ud fra antal arbejdssteder i Silkeborg Kommune (fra Jobindsats.dk) og antal gennemførte virksomhedskontakter registreret i jobcentersystemet. 31/3 30/6 31/10 31/12 Andelen af virksomhedsrettede tilbud øges med 25 % på det enkelte forsørgelsesområde i perioden fra primo til ultimo 2014 Status: Jobcentret har været i kontakt med forskellige arbejdssteder i Silkeborg kommune, målopfyldelsen svarer til 961 forskellige arbejdssteder, så målet er opfyldt med 193 % af årets mål. Hertil kommer at Jobcentret har været i kontakt med 537 arbejdssteder uden for Silkeborg kommune. Udviklingen i antal påbegyndte løntilskud og virksomhedspraktik er positiv for alle målgrupper, som indgår i målingen. Når målgrupperne justeres for udviklingen, forventes det, at målet om en stigning på 25% bliver opfyldt samlet, og for de enkelte målgrupper, bortset fra kontanthjælpsmodtagere over 30 år, hvor stigningen forventes at blive mindre.

16 I 1. halvår har der samlet været en stigning i antal påbegyndte tilbud på 20% i forhold til samme periode i Den samlede stigning for hele året forventes dog at blive mindre, idet væksten i antal virksomhedsrettede tilbud er sket siden medio 2. halvår Jobcentret har stort fokus på anvendelsen af de virksomhedsrettede tilbud og forventer at opfylde målet for året. Helhed i beskæftigelsesindsatsen på tværs af områder og ydelser. Handlinger: En stor målgruppe af borgerne i Jobcenteret har kontakt til flere områder i og uden for kommunen. Samtidig skifter en stor gruppe af borgere mellem ydelsesgrupperne på Jobcenteret. 31/3 30/6 31/10 31/12 Succeskriterium: Jobcenteret arbejder efter at optimere borgerens oplevelse af sammenhæng i indsatsen, og efter en optimal brug af ressourcer og kompetencer i arbejdet på tværs. Status: Jobcentre arbejder løbende med at tilrettelægge indsatserne, så ressourcerne benyttes bedst muligt. Samtidig arbejder Jobcentret med en organisationsændring, hvor samarbejdsflader og helhedsorienteret indsatser indtænkes, så borgerne oplever en sammenhængende indsats. At der i et samarbejde mellem Ældre- og Sundhedsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Socialudvalget igangsættes nyt nærmiljøprojekt samt et samarbejde om en helhedsorienteret indsats i udvalgte områder med henblik på at øge trivsel, lighed i sundhed og beskæftigelse i områderne. Projektmål: At benytte øget samarbejde mellem lokale aktører at udbygge eksisterende sundheds-, sociale og beskæftigelsesindsatser i områderne eller oprette nye, der er fleksible og understøtter borgernes behov og appellerer til aktivt medborgerskab, også for borgere som ikke tidligere har taget aktiv del i lokalsamfund og -indsatser. Handlinger: o At øge social kapital, fællesskab og sammenhængskraft i områderne. o At kompetenceudvikle borgere, professionelle og andre aktører i området o At styrke borgernes mestring af egen sundhed o At øge samarbejdet på tværs af områder for at skabe helhedsorienterede indsatser o At viderebringe de bedste erfaringer fra de nuværende nærmiljøprojekter og udvikle nye og kendte metode indenfor sundhed og trivsel samt afprøve alternative beskæftigelsesindsatser i lokalområderne (f.eks. socialøkonomisk virksomhed) o At have opmærksomhed på at etablere alternative ordninger i området. Herunder f.eks. socioøkonomisk 31/3 30/6 31/10 31/12

17 virksomhed Succeskriterium: o At der oprettes nye tværgående samarbejdsrelationer o At et flertal af borgere oplever øget trivsel i projektperioden o At der oprettes alternative og fleksible beskæftigelsesindsatser o At der lokalt etableres muligheder for beskæftigelse og anden aktivitet for borgere med begrænset arbejdsevne o At et flertal af borgerne ved projektet afslutning lever et sundere liv end for 3 år siden ud fra KRAM-parametrene og mental sundhed o At et flertal af borgere med et begrænset netværk oplever et større fællesskab, sammenhold og imødekommenhed i området end tidligere o At flere borgere på tværs af sociale parametre tager aktiv del i lokalsamfundets indsatser. Status: Projekt Nærmiljø i Bryrup og omegn: Projektet blev igangsat den 1. januar 2014 (løbende til 31. december 2016). Der blev i første halvår udarbejdet en lokalsamfundsanalyse, som har dannet baggrund for at udvælge indsatsområder. Formulering af aktiviteter og implementering er foregået i samarbejde med lokale aktører (borgere, Lokalråd, foreninger, kommunalt ansatte, praksisområdet) og på tværs af kommunale afdelinger. Helhedsplanen for Lupinvej/Resedavej og Arendalsvej: Indsatsen blev pre-kvalificeret i juni 2014, med et krav fra Landsbyggefondens side om at inkludere Arendalsvej i Helhedsplanen. Udarbejdelsen af projektplanen er igangsat i efteråret 2014, og forventes til politisk beslutning i februar eller marts Beboere i de to områder, en bred vifte af samarbejdsparter, boligorganisationerne (AAB og AB), og forskellige kommunale aktører er involveret i tilblivelsen af projektplanen, herunder indsatsområder og aktiviteter, så der sikres bredest muligt ejerskab. Helhedsplanen forventes igangsat medio NOTE: : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes delvis opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er ikke og forventes ikke opfyldt i løbet af året Opfølgning på økonomi drift Forventninger til afvigelse mellem korrigeret budget og forventet regnskab kr. Funktion Overførselsudgifter og udgifter til forsikrede ledige Erhvervsgrunduddannel sers skoleophold Korrigeret budget Forbrug pr Forventet regnskab Afvigelse*

18 Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v Dagpenge til forsikrede ledige Løntilskud m.v. til personer i fleksjob og personer i løntilskudsstillinger i målgruppe 2, nr. 6, jf. lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (tidligere skånejob) samt modtagere af ledighedsydelse Ressourceforløb Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige Seniorjob for personer over 55 år Beskæftigelsesordninger I alt Overførselsudgifter og udgifter til forsikrede ledige Øvrig drift 0 I alt øvrig drift 0 Bevilling 66 Arbejdsmarked - overførsler i alt *- angiver et merforbrug + angiver et mindre forbrug Bemærkninger til afvigelse i forhold til korrigeret budget

19 Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v. 474 Funktionen indholder både indtægter og udgifter vedrørende den aktive integrationsindsats og er kendetegnet ved større indtægter end udgifter. Kvoten for modtagelse af flygtninge er øget siden bugetlægningen. Vi forventer, at antallet af flygtninge øges fra 198 årspersoner i budget 2014 til 245 årspersoner, det vil sige en forøgelse på 47 årspersoner. Stigningen dækker både forøgelse af kvoteflygtninge, men også en stigning i antallet af familiesammenførte. Staten yder et grundtilskud på kr. pr. år pr. borger, som er omfattet af introduktionsprogrammet. Det øgede antal årspersoner medfører højere udgifter til aktiviteter og tolkebistand end budgetteret Dagpenge for forsikrede ledige Ledigheden for forsikrede dagpengemodtagere udvikler sig mere positivt end forventet, og der forventes fuldtidsledige for året. Dette er 360 færre end budgetteret. Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse medfinansieres også via denne funktion. Der skønnes 110 fuldtidspersoner i Udfra den hidtidige tilgang og de centrale forudsætninger i lovforslaget skønnes et forbrug på 9 mio. kr. Skønnet er fortsat forbundet med en række usikkerheder, da der kun et spinkelt datagrundlag til rådighed Løntilskud til personer i fleksjob og personer i 196 Der er ultimo september 2014 registreret 926 årspersoner i fleksjob. Heraf udgør fleksjob efter gammel ordning 717 personer, medens 209 personer er omfattet af nyt regelsæt, gældende fra 1. januar I forhold til det budgetterede antal på 875 årspersoner i såvel gammel som ny ordning er der således tale om en stigning på 51 årspersoner. Stigningen i antallet af personer i fleksjob skal blandt andet ses i lyset af Arbejdsmarkeds- udvalgets beslutning af om etablering af kommunale fleksjobs med en effektiv ugentlig arbejdstid mellem 3 og 9 timer. Tilgangen af personer i fleksjob efter ny ordning opvejes til dels af en mere markant afgang af personer i fleksjob efter gammel ordning end forventet. Lønudgifterne til personer i fleksjob efter gammel ordning er højere end lønudgifterne efter ny ordning, hvorfor der må forventes en beskeden mindre udgift på hele fleksjobområdet på ca. 0.2 mio. kr.

20 Ressourceforløb og jobafklaringsforløb Vi forventer samlede mindreudgift på 1.3 mio. kr., som kan henføres til nedenstående forhold: Ressourceforløbsydelse - aktiv indsats: Der er forventets 20 årspersoner færre på ressourceforløb end budgetteret. Antallet af aktive tilbud efter beskæftigelsesloven har også være mindre end forudsat. Borgere på ressourceforløb kan også gives tilbud efter sundhedseller serviceloven. En betydelig andel af borgerene er bevilget mentorstøtte. Disse elementer giver samlet et mindreforbrug. Ressourceforløbsydelse under jobafklaringsforløb - aktiv indsats: I forbindelse med sygedagpengereform er der fra 1. juli 2014 indført jobafklaringsforløb for sygemeldte, der efter fem måneder på sygedagpenge ikke kan få forlænget sygedagpengeudbetaling efter de eksisterende forlængelsesmuligheder. På funktionen afholdes følgeudgifter i forbindelse med jobafklaringsforløb, anslået netto 268. t.kr. vedørende 17 årspersoner Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Dagpengemodtagere: Der forventes et mindreforbrug på 6.4 mio.kr. vedr. dagpengemodtagere. Dette skyldes 2 forhold. Antallet af ledige er faldet med 360 årspersoner,og grundlaget for bevilling af uddannelse efer kompetencegarantien er blevet justeret pr Kontanthjælp: Der forventes et merforbrug på 7.9 mio. kr. Antallet af borgere på kontanthjælp er øget med 78 årspersoner i forhold til det budgetterede antal. Der forventes i alt årspersoner. Jobcentret har øget indsatsen for kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere således at flere er kommet i aktive forløb. Dette er sket gennem en omlægning af indsatsen og etablering af interne opkvalificerings- og vejlendingsforløb i Jobcentret. Omlægningen er gennemført, så den øgede indsats har kunnet gennemføres inden for den eksisterende ramme. Grundet kontanthjælpsreformen og en reorganisering af jobkompagniet er de fakturede takster på forløb købt ved jobkompagniet for lave. Taksterne bliver genberegnet og efterreguleret. Dette betyder, at der forventes et merforbrug på 2 mo. kr. til forløb købt ved jobkompagniet. Ændringer i de autoriserede konteringsregler betyder, at særlig godtgørelse i forbindelse med aktivering flyttes fra bevilling 67, funktion 5.75 aktiverede kontant- og uddannelsesmodtagere til denne funktion. Der er ikke sket budgetmæssig korrektion, hvorfor der forventes et merforbrug på 5.9 mio. kr. Revalidering: Der forventes 180 årspersoner på revalidering, dette er 20 personer mindre end budgetteret. Samtidig har der været en anden sammensætning af tilbud, hvor færre personer har været i afklaring og virksomhedspraktik end budgetteret. Dette giver et samlet mindreforbrug på 3.3 mio. kr. Sygedagpenge: Der forventes en merudgift på 0.5 mio. kr., som kan henføres til en større aktiveringsgrad end forventet. Ledighedsydelsesmodtagerer:

21 Der er forventes et merforbrug på 2 mio. kr. Antallet af ledighedsydelsesmodtagere ligger ifølge den seneste opgørelse på 278 årspersoner, hvilket er 34 personer mindre end det budgetterede niveau. Der har været en større aktiveringsgrad end budgetteret, samtidig med at de enkelte forløb har været dyrere. Afdelingen vil fortsat fokusere på korrigerende handlinger med henblik på at reducere det forventede merforbrug. Øvrige udgifter: Med henblik på at optimere den økonomiske styring af indsatserne er der i budgettet for 2014 afsat en pulje på 9 mio. kr. Puljen er afsat til fordeling på de enkelte målgrupper efter behov. Puljen anvendes primært til det øgede forbrug på kontanthjælpsområdet. Statsrefusion: Rådighedsbeløbet pr. årsperson er reduceret fra budgetteret kr. til kr. for forsikrede ledige og kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere og kr. for modtagere af revalidering, sygedagpenge og ledighedsydelse. Det samlede antal årspersoner forventes at udgøre mod budgetteret De to forhold betyder forventning om en samlet mindre indtægt på 7.4 mio. kr Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige Voksenlærlinge samt jobrotationsforløb udgør en betydelig andel af indsatsen. Begge områder har 100% refusion. Private og offentlige løntilskud til den nye målgruppe "midlertidig arbejdsmarkedsydelse" konteres på funktion Samtidig med reduktionen i antal dagpengemodtagere betyder dette et mindreforbrug på løntilskud Seniorjob for personer over 55 år Der må på nuværende tidspunkt forventes ca. 75 årspersoner i seniorjobs, mod budgettet 100 årspersoner. Antallet af årspersoner på kompensationsydelse kan opgøres til 1,6. Det mindre antal ansatte i ordningen skyldes i overvejende grad den nye lovgivning om tilkendelse af midlertidig arbejdsmarkedsydelse, som er trådt i kraft ved årsskiftet. Lovændringen medfører, at personer over 55 år og efter udløbet af en ledighedsperiode på 2 år kan modtage midlertidig arbejdsmarkedsydelse i en periode på 1 år og 9 måneder, hvilket udskyder en eventuel ansættelse i et seniorjob Beskæftigelsesordninger I forbindelse med kontanthjælpsreformen er der øget fokus på brug af mentorer. Mentorstøtte anvendes i langt større grad, som en del af aktiveringsindsatsen.

22 Budgetopfølgning for bevilling 67 Sociale overførsler pr. 31. oktober 2014 Opfølgning på bevillingsmål Flere unge skal have en uddannelse. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de tre jobcentre i klyngen, som har den højeste uddannelsesgrad opgjort i perioden januar 2014 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Denne måling bliver ikke opdateret i Jobindsats.dk i En lignende måling, som omfatter ordinær uddannelse for ledige under 30 år viser at 73 fuldtidsaktiverede i Silkeborg deltager i ordinær uddannelse, svarende til 21,7% af alle tilbud til aldersgruppen. Silkeborg er herved nr. 1 i en sammenligning af andelen af ordinære uddannelsestilbud til unge blandt kommunerne i den hidtidige klynge* (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet færre personer på førtidspension. Handlinger: Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de seks jobcentre i klyngen med den laveste procentvise tilgang til førtidspension opgjort i perioden december 2013 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Opgørelsen fra oktober 2014 viser, at Silkeborg fortsætter med, at have en faldende tilgang til førtidspension. Der har været en tilgang på 139 i de seneste 12 mdr. Dette svarer til et fald på 4,8% i målingen og giver Silkeborg en placering som nr. 6 blandt kommunerne i den hidtidige klynge*, hvilket er en forbedring på 1 plads siden sidste opgørelse. (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred,

23 Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) Langtidsledigheden skal bekæmpes. Handlinger: Jobcentrene skal sikre, at antallet af langtidsledige personer begrænses mest muligt. Succeskriterium: Jobcenter Silkeborg skal være blandt de 7 jobcentre i klyngen med den største procentvise begrænsning i antallet af langtidsledige opgjort i perioden december 2013 til december /3 30/6 31/10 31/12 Status: Den seneste opgørelse i Jobindsats er for september Antal langtidsledige i Silkeborg er her faldet til 478 personer. Denne udvikling betyder at Silkeborg nu er nr. 4 i klyngen* i forhold til måleperioden. (*Silkeborg, Hjørring, Ikast-Brande, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Skive, Struer, Syddjurs og Sønderborg) En tættere kontakt og styrket dialog med de lokale virksomheder. Handlinger: Jobcentrene skal styrke samarbejdet med virksomhederne om beskæftigelsesindsatsen. Succeskriterium: Job- og Borgerservice skal være i kontakt med 40 % af virksomhederne i kommunen i løbet af 2014/ved udgangen af Dette måles ved at beregne andelen ud fra antal arbejdssteder i Silkeborg Kommune (fra Jobindsats.dk) og antal gennemførte virksomhedskontakter registreret i jobcentersystemet. 31/3 30/6 31/10 31/12 Andelen af virksomhedsrettede tilbud øges med 25 % på det enkelte forsørgelsesområde i perioden fra primo til ultimo 2014 Status: Jobcentret har været i kontakt med forskellige arbejdssteder i Silkeborg kommune, målopfyldelsen svarer til 961 forskellige arbejdssteder, så målet er opfyldt med 193 % af årets mål. Hertil kommer at Jobcentret har været i kontakt med 537 arbejdssteder uden for Silkeborg kommune. Udviklingen i antal påbegyndte løntilskud og virksomhedspraktik er positiv for alle målgrupper, som indgår i målingen. Når målgrupperne justeres for udviklingen, forventes det, at målet om en stigning på 25% bliver opfyldt samlet, og for de enkelte målgrupper, bortset fra kontanthjælpsmodtagere over 30 år, hvor stigningen forventes at blive mindre.

24 I 1. halvår har der samlet været en stigning i antal påbegyndte tilbud på 20% i forhold til samme periode i Den samlede stigning for hele året forventes dog at blive mindre, idet væksten i antal virksomhedsrettede tilbud er sket siden medio 2. halvår Jobcentret har stort fokus på anvendelsen af de virksomhedsrettede tilbud og forventer at opfylde målet for året. Helhed i beskæftigelsesindsatsen på tværs af områder og ydelser. Handlinger: En stor målgruppe af borgerne i Jobcenteret har kontakt til flere områder i og uden for kommunen. Samtidig skifter en stor gruppe af borgere mellem ydelsesgrupperne på Jobcenteret. 31/3 30/6 31/10 31/12 Succeskriterium: Jobcenteret arbejder efter at optimere borgerens oplevelse af sammenhæng i indsatsen, og efter en optimal brug af ressourcer og kompetencer i arbejdet på tværs. Status: Jobcentre arbejder løbende med at tilrettelægge indsatserne, så ressourcerne benyttes bedst muligt. Samtidig arbejder Jobcentret med en organisationsændring, hvor samarbejdsflader og helhedsorienteret indsatser indtænkes, så borgerne oplever en sammenhængende indsats. NOTE: : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er eller forventes delvis opfyldt i løbet af året : Målet og de effekter, som er angivet i bevillingsaftalen er ikke og forventes ikke opfyldt i løbet af året Opfølgning på økonomi drift Forventninger til afvigelse mellem korrigeret budget og forventet regnskab kr. Funktion Overførselsudgifter og udgifter til forsikrede ledige Kontanthjælp til udlændinge omfattet af integrationsprogrammet Korrigeret budget Forbrug pr Forventet regnskab Afvigelse* Repatriering Personlige tillæg m.v Førtidspension med 50 pct. kommunal medfinansiering tilkendt efter regler gældende før 1. januar

25 Førtidspension med 65 pct. kommunal medfinansiering - tilkendt efter regler gældende før 1. januar Førtidspension med 65 pct. kommunal medfinansiering - tilkendt efter regler gældende fra 1. januar Sygedagpenge Sociale formål Kontant- og uddannelseshjælp Kontanthjælp vedrørende visse grupper af flygtninge Aktiverede kontant- og uddannelseshjælpsmodt agere Boligydelse til pensionister - kommunal medfinansiering Boligsikring - kommunal medfinansiering Særlig uddannelsesordning og midlertidig arbejdsmarkedsydelses ordning Revalidering Løntilskud m.v. til personer i fleksjob og personer i løntilskudsstillinger i målgruppe 2, nr. 6, jf. lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (tidligere skånejob) samt modtagere af ledighedsydelse Ressourceforløb I alt Overførselsudgifter og udgifter til forsikrede ledige Øvrig drift 0 I alt øvrig drift 0 Bevilling 67 Sociale overførsler i alt

26 *- angiver et merforbrug + angiver et mindre forbrug Bemærkninger til afvigelse i forhold til korrigeret budget Kontanthjælp til udlændinge omfattet af integrationsprogrammet -487 Merforbrug skyldes det øgede antal flytninge og familiesammenførte, vi har modtaget i i alt 18 personer mere end forventet. Endvidere er der flere personer end tidligere, der er berettiget til boligtillæg Personlige tillæg mv. 696 Mindreforbruget skyldes mindre udgift til helbredstillæg - især medicin Førtidspension med 50 pct. kommunal medfinansiering 930 Mindreforbruget skyldes større indtægt i betalinger fra andre kommuner på ca. 0,5 mio kr. samt større nedgang i antal af pensionister svarende til ca. 0,4 mio kr. Antal årspersoner udgør 373 hvilket er 6 årspersoner færre end skønnet ved halvårsregnskabet Førtidspension med 65 pct kommunal medfinansiering - tilkendt før 1. jan Mindreforbruget skyldes større nedgang i antal af pensionister svarende til ca. 0,4 mio kr. Antal årspersoner udgør 656, hvilket er 5 årspersoner færre end skønnet ved halvårsregnskabet.

27 Førtidspension med 65 pct kommunal medfinansiering - tilkendt efter 1. jan Mindreforbruget skyldes større nettoindtægt i betalinger til/fra andre kommuner på ca. 0,4 mio kr. samt mindre nettotilgang i antal af pensionister svarende til ca. 1,5 mio kr. Årsforbruget svarer til ca årspersoner, hvilket er 12 årspersoner færre end skønnet ved halvårsregnskabet Sygedagpenge Sygedagpengereformen trådte i kraft pr Nu skal alle sager revurderes efter 5 måneder, hvis der ikke kan anvendes en af lovens forlængelsesmuligheder, så kan borgeren overgå til et ressourceforløbsydelse under jobafklaring. Denne ydelse er på kontanthjælpsnivaeu dog ikke indkomst og formueafhængig. Reformen har betydet en reduktion i forbruget af sygedagpenge under 52 uger på 2.8 mio. kr. I samme periode er forbruget over 52 uger steget med 0.5 mio. kr. Det vurderes, at ca 19 årspersoner, er overgået til ressourceforløbsydelse under jobafklaring Sociale formål Mindreforbrug skyldes lovændring pr , hvor minimumsbeløb pr. måned pr. person blev nedsat fra til 600 kr. Den fulde konsekvens af lovændringen kunne ikke beregnes ved budgetlægningen. Der har været et mindreforbrug på tandbehandling. Der vil herudover ske en regulering af statsrefusion, idet den er beregnet forkert ved budgetlægningen.

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Aalborg Kommunes integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2.

Redigeret udgave: Forslag til ændringer: 1, stk 2. Nyt stk. 2. Vedtægter for Frederikshavn Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Mio. kr., netto Oprindeligt * Tillægsbevillinger * Omplaceringer Korrigeret Regnskab Afvigelse til korr. Budget * Jobcenter området 505,2-38,5 0,0 466,7 466,5-0,2

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget sprotokol 01-09-2014 13:00 Ungeguiden - Kejlstrupvej 85 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 [Offentlig]

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Syddjurs

Resultatrevision 2013 Jobcenter Syddjurs Resultatrevision 2013 Jobcenter Syddjurs 1. Indledning Formål og indhold Datagrundlag og klynger Høring 2 2. Resume Resultat i forhold til de enkelte resultatmål Udviklingen i målgrupperne Besparelsespotentialet

Læs mere

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget Notat om: pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 15. juli Til: - J. nr.: 15/007728-001 pr. ultimo juni Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives et overblik

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse Notat om: pr. ultimo december - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 19. januar 2016 J. nr.: 16/000536-002 pr. ultimo december Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild

Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Resultatrevision for 2013 Jobcenter Rebild Marts 2014 1 Resultatrevisionen har været i høring i Beskæftigelsesregionen og høringssvaret er vedlagt. Resultatrevisionen har ligeledes været i høring i Det

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol 03-03-2014 13:00 Rådhuset, lokale D116, Søvej 1 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførsel 0 Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 807

10 Beskæftigelsesindsats/Overførsel 0 Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 807 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 17,61 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.11. En del udgifter afholdes imidlertid ikke månedligt,

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet

Udvalget for Arbejdsmarkedet Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning November Holbæk Kommune I denne sidste budgetopfølgning for kan vi se, at de ting vi har sat i gang for at sikre at driftsudgifterne ikke bliver

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1.

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1. Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 73%, lidt mindre end forventet på 75% Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -3.139 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger Oversigt over budgetændringer for 2016 på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område. Konto nr. Tekst Budget 2016 Tilpasset budget 2016 Ændringer Bemærkninger Forsørgelsesydelser 05.46.61 Kontanthjælp

Læs mere

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto.

Opgørelsen viser i korte træk at der forventes et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 9,8 mio. kr. netto. Notat om: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 21. april Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo marts - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2016 p/l niveau Regnskab 2014 2015 2016 overslag 2017 2018 2019 Arbejdsmarkedsudvalget 441.300 466.333 526.610 539.614 550.571 550.165 Forsørgelsesydelser 313.317 319.494

Læs mere

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune Resultatrevision 2011 Ishøj Kommune April 2012 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2011 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2011... 3 2. Scorecard - ministermål...

Læs mere

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 11. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 11. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland Januar 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter.

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter. > sfø : sst Samtlige kommuner Samtlige jobcentre Beskæftigelsesregionerne Skabelonen for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2012 Arbejdsmarkedsstyrelsen har i lighed med tidligere år udarbejdet en

Læs mere

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Jobcenter Silkeborg og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 11, 16. maj 2011 Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling af rettidighed for samtaler med sygedagpengemodtagere,

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Unge under 30 år Dec 2011 1.327 2 0-12 1 Guldborgsund Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Ifølge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 10. november 2015 Oktober 2015 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016

Status på reformer og indsats RAR Fyn. AMK-Syd 10-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 10-03-2016 Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Resultatrevision 2009

Resultatrevision 2009 Resultatrevision 2009 M 1 Indhold. 1. Indledning 3 2. Sammenfatning 4 3. Gennemgang af resultatoversigten for 2009 Jobcenter Syddjurs 6 Ministermål 6 Forsørgelsesgrupper 9 Indsats 13 Besparelsespotentiale

Læs mere

Social- og arbejdsmarked

Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked udgør 9,2 % af de kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. Budget 2010 Andel i pct. Faste ejendomme 223

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt

Resultatrevision 2012. Jobcenter Jammerbugt Resultatrevision 2012 Jobcenter Jammerbugt 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Resultatoversigt... 4 2.1 Resultater... 5 2.1.1 Ministermål 1: Arbejdskraftreserven... 5 2.1.2 Ministermål 2: Permanente forsørgelsesordninger...

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

1 of 7. Indholdsfortegnelse

1 of 7. Indholdsfortegnelse 1 of 7 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...2 16.558 Revalidering - drift...4 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Resultatrevision for år 2014

Resultatrevision for år 2014 Resultatrevision for år 2014 Jobcenter Frederikssund maj 2015 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevision 2011. Beskæftigelsesindsatsen. Herning Kommune

Resultatrevision 2011. Beskæftigelsesindsatsen. Herning Kommune Resultatrevision 2011 Beskæftigelsesindsatsen i Herning Kommune - 1 - Om resultatrevisionen Alle kommuner skal hvert år udarbejde en resultatrevision i forhold til beskæftigelsesindsatsen. Opgaven er lovfæstet,

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Indarbejdede ændringer Nr. Funktion Økonomiudvalget Udvalgets beslutning BO BO BO Drift - overførselsområdet BF2015 2016 2017 2018

Indarbejdede ændringer Nr. Funktion Økonomiudvalget Udvalgets beslutning BO BO BO Drift - overførselsområdet BF2015 2016 2017 2018 Indarbejdede ændringer Nr. Funktion Økonomiudvalget Udvalgets beslutning BO BO BO - overførselsområdet BF2015 2016 2017 2018 Overførselsområdet - Version 1-1.474-1.474-1.474-1.474 ØU 3.6.14: Drøftet. 1500

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget Regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...3 16.558 Revalidering - drift...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

AMK-Øst 15. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 15. januar 2016. Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 15. januar 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Januar 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer 7. november 2013 Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer Resumé Efter 18 måneder på ledighedsydelse har mange fleksjobvisiterede mistet troen på at komme i job og samtidig modtager kommunen

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Opdateret d. 8. november 2013 Kvartalsafrapportering 3. kvartal 2013 2 Opsummering af Jobcenter Faxes samlede mål og resultatkrav

Læs mere

Bilag 6 Budgetopfølgning pr. 1. april 2014

Bilag 6 Budgetopfølgning pr. 1. april 2014 Arbejdsmarkedsområdet i alt Social sikring Udgifter uden overførselsadgang 68.016.142 291.279.516 223.263.375 23 5.010.000 49.895.137 206.224.249 156.329.112 24 5.010.000 49.895.134 206.224.249 156.329.112

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 28. august 2014 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:07 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Ivan Fogtmann, Benthe Viola Holm, Ømer Kuscu, Mikail Erman, Mogens Leo Hansen Bemærkninger:

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Resultatrevision 2013. Jobcenter Egedal

Resultatrevision 2013. Jobcenter Egedal Resultatrevision 213 Jobcenter Egedal April 214 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er resultatrevisionen?... 3 2. Sammenfatning... 4 3. Antallet af offentlig forsørgede... 5 4. Rettidighed i indsatsen... 8 5.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning..... 3 2 Beskæftigelsesministerens indsatsområder i 2016... 4 3 Beskæftigelsesplanens opbygning... 4 4 Resultater de seneste år... 5 4.1 Udviklingen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget 1 of 9 Arbejdsmarkedsudvalget 16546 Tilbud til udlændinge 10.132.821 10.132.821 10.132.821 10.132.821 16557 Kontante ydelser 143.178.868 143.916.157 144.911.390 144.911.390 16558 Revalidering 173.316.561

Læs mere

AMK-Øst 21. april 2016. Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst 21. april 2016. Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 21. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden April 2016 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ODENSE KOMMUNE Til Social- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Odense Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Status på økonomi pr Korr. budget

Status på økonomi pr Korr. budget Resultat på drift Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Status på økonomi pr. 30. 06 2013 Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre s- % (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 697.455 697.578

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 11. april -020973-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget I 2. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Indhold Indsatsområde 1: Flere unge skal have uddannelse... 2 Indsatsområde 2: Langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer Det vil vi i 2015 I Randers Kommune er hovedopgaven på arbejdsmarkedsområdet at få nedbragt antallet af borgere på offentlig ydelse og øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. Det betyder at vi skal

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl.

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Sydjylland Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Kvartalsrapport. 4. kvartal 2014. Side 1 af 13

Kvartalsrapport. 4. kvartal 2014. Side 1 af 13 Kvartalsrapport 4. kvartal 2014 Side 1 af 13 Om kvartalsrapporten... 3 Ledighedsudviklingen... 4 Mål 1: Flere unge skal have en uddannelse (BP 2014 s. 5)... 5 Mål 2: Bedre og mere helhedsorienteret hjælp

Læs mere

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget 6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningens budget ligger delvist inden for Arbejdsmarkedsudvalgets budgetramme og delvist inden for Socialudvalgets budgetramme. Den

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 17.12.2013 kl. 08:00 Hjerting Badehotel Strandpromenaden 1 6710 Esbjerg V SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Revision af resultatmål i Beskæftigelsesplan

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015 Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Det forventede resultat Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Oversigt over udvalgsområde Nettotal i mio. kr., 2015 prisniveau Regnskab 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Drift 763,8 758,9 744,1 738,1 737,8 737,6 Arbejdsmarked ramme

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Oktober 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2015 Beskæftigelsesudvalget Hovedoversigt Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Hele kroner, R2013: løbende priser. B2014 og BF2015: budgetårets priser Politikområder Forsørgelse: Budgetgaranti,

Læs mere

Resultatrevision 2012. Ishøj Kommune

Resultatrevision 2012. Ishøj Kommune Resultatrevision 2012 Ishøj Kommune April 2013 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2012... 3 2. Scorecard - ministermål...

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1 Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1. Udsatterådet i Aalborg Kommune er talerør for de socialt udsatte borgere (+ 18 år), der opholder sig i kommunen.

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. november 2015 Kl. 13:00 Lær Dansk Lokale 1.1, 1. sal Hovedgaden 61, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. november 2015 Kl. 13:00 Lær Dansk Lokale 1.1, 1. sal Hovedgaden 61, 8410 Rønde 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. november 2015 Kl. 13:00 Lær Dansk Lokale 1.1, 1. sal Hovedgaden 61, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato 04. marts 2015 Mødetidspunkt 18:30 Sluttidspunkt 20:10 Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninger Mødelokale 322, Vordingborg Rådhus John Pawlik, Kurt Johansen,

Læs mere

1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område

1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område BUDGET 2014-2017 1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område Udvalgets ansvarsområde og opgaver Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for beskæftigelsesindsatsen overfor borgere, der står uden

Læs mere

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge.

Notat. For Skanderborg Kommune betyder dette, at den udmeldte kvote for 2015 stiger fra de oprindeligt udmeldte 77 flygtninge til 231 flygtninge. Notat Notat til sagen: Integration - nye flygtninge Beskæftigelse og Sundhed Udlændingestyrelsen orienterer i brev af 4. december 2014: Den 30. marts 2014 meldte Udlændingestyrelsen ud, at styrelsen forventede,

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring. December 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Hjørring December 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for

Læs mere