NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE"

Transkript

1 STEVNS KOMMUNE NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk TEKNISK ANALYSENOTAT PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT april 2018 BIKT LAAG BIKT

2 2 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE INDHOLD 1 Indledning Formål 3 2 Forudsætninger og baggrund Befordring Kommunens rolle i forbindelse med befordring af skolebørn Politiets rolle i forbindelse med vurdering af sikre og trafikfarlige skoleveje 4 3 Skoleelevers rute fra hjem og til skole Strøbyskolen Hotherskolen Store Heddinge Skole 8 4 Vurdering af færdselsuheld 9 5 Vurdering af trafik- og hastighedsmålinger 10 6 Retningslinjer for vurdering af trafikfarlige skoleveje Kriterier for trafikfarlige skoleveje Særlig trafikfarlige skoleveje 20 7 Konklusion og anbefaling 21 BILAG Bilag A Stevns Kommune skoledistrikter 23 Bilag B Strøbyskolen skoleelevers rute 25 Bilag C Hotherskolen skoleelevers rute 27 Bilag D Store Heddinge Skole skoleelevernes rute 29 Bilag E Kort med færdselsuheld 31 Bilag F Kort over særligt trafikfarlige veje for skolebørn 33

3 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 3 1 Indledning Stevns Kommune har ønsket at få belyst skoleveje i kommunen med henblik på at kunne udpege trafikfarlige skoleveje og behandle borgerhenvendelser omkring skoleveje. Stevns Kommune har bedt COWI foretage en analyse af uheld, trafik- og hastighedsmålinger samt skoleelevernes rute mellem skole og hjem. Analyserne skal munde ud i forslag til retningslinjer for vurdering af hvilke veje som er trafikfarlige, baseret på kommunens vejklassificering og ovenstående analyser. 1.1 Formål Nærværende notat beskriver analyser af kommunens uheld og trafikdata med henvisning til udarbejdede kort. Der opstilles forslag til retningslinjer for, hvad der skal til for at en vej er trafikfarlig (uheld, hastigheder, trafikmængder, belysning osv.) opdelt på de forskellige vejklasser. 2 Forudsætninger og baggrund Retningslinjerne er overordnede for kommunen og udmunder ikke i konkrete trafikfarlige steder. Dette fordi detaljerede oplysninger om kommunens vejnet ikke indgår som en del af analysen. Men også fordi analysen bygger på skoleelevernes nuværende adresser for skoleåret 2017/2018. Skoleelever kan flytte og ved opstart af hvert skoleår kommer nye hjemadresser til og andre forsvinder. Ligeledes er der en udvikling i uheldsbillede og trafikbilledet over årene. Kommunen vil foretage en konkret vurdering af hver enkelt skoleelev hvert skoleår på baggrund af opdaterede trafikdata og med udgangspunkt i nærværende notats forslag til retningslinjer. Såfremt Stevns Kommune modtager en borgerhenvendelse omkring vurdering af trafikfarlige skoleveje vil kommunen sammen med det lokale politi foretage en undersøgelse af det konkrete sted. Hvilke foranstaltninger det i givet fald vil være hensigtsmæssigt at træffe, må afhænge af de lokale forhold. 2.1 Befordring Afstand Kommunalbestyrelsen sørger for befordring mellem skolen og hjemmet når børn har længere skolevej end: 2,5 km i klassetrin 6 km på klassetrin 7 km på klasse 9 km i 10. klasse Bestemmelsen gør sig ikke gældende for elever, som optages eller benytter anden skole end distriktskolen.

4 4 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Trafikfarlige Ud over afstand mellem skole og hjem, vil kommunalbestyrelsen også sørge for befordring hvis hensynet til børnenes sikkerhed i trafikken gør det særlig påkrævet. Befordring af hensyn til sikkerhed i trafikken gælder uanset ovennævnte længde af skolevej. 2.2 Kommunens rolle i forbindelse med befordring af skolebørn Kravet om befordring af skolebørn er reguleret i Folkeskolelovens Det fremgår heraf, at kommunalbestyrelsen har ansvaret for at sørge for befordring af skolebørn mellem hjem og skole jf. de fastsatte grænser til gældende transportafstande angivet i afsnit 2.1. Dette krav skal sammenholdes med bekendtgørelse nr. 688 af 20/ (Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen), hvoraf det i 3 fremgår, at det er kommunalbestyrelsen som afgør, om der skal ydes befordring efter Folkeskoleloven på grundlag af et skøn over de trafikale forhold på skolevejen, elevens alder og udviklingstrin og evt. andre omstændigheder. Kommunalbestyrelsen afgør, når der er relevant, på baggrund af udtalelser om vejens farlighed fra politiet og vejmyndighed (kommunen selv og Vejdirektoratet). Politiet og vejmyndigheden vil foretage en vurdering ud fra relevant materiale og en eventuel besigtigelse. Det er dog fortsat kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige afgørelse. Som retningslinje vedrørende en vejs farlighed er der udfærdiget et cirkulære nr af 13/ (Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje), hvori der er oplistet forskellige overordnede kriterier til brug ved en ensartet bedømmelse på området. Se evt. afsnit 6, hvor kriterierne er angivet. 2.3 Politiets rolle i forbindelse med vurdering af sikre og trafikfarlige skoleveje Midt- og Vestsjællands Politi har i lighed med Folkeskolelovens 26, stk. 1, nr. 1, valgt at inddele eleverne i 3 trin i forhold til, hvornår børn på disse klasse trin normalt forventes at have forståelse for trafik og egen adfærd. Inddelingen er valgt i forhold til, hvornår børn forventes at have opnået tilstrækkelig indlæring og øvelse i trafikken samt kendskab til egen skolevej mellem hjem og skole. De 3 trin er: klasse Ikke tilstrækkelige evner til at bedømme hastighed og afstande. Færdes normalt til fods i disse klassetrin klasse Har, hvis oplært, nogen evner til at bedømme hastighed og afstande, især hvis egen skolevej er trænet. Færdes normalt til fods, men nogle kan også cykle klasse Forventes at have evner til at bedømme trafikale forhold af nogen sværhedsgrad. Færdes nu næsten udelukkende på cykel. 1 Bekendtgørelse af lov om folkeskolen, nr af 14. december 2017.

5 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 5 I byer og større bymæssige områder kan veje normalt aldrig skønnes særlig trafikfarlige, idet de i hovedreglen er indrettet med fortove, gadebelysning, fodgængerfelter og/eller krydsningsheller. Der kan yderligere forekomme cykelstier og signalregulerede kryds. Veje kan dog i ovennævnte områder skønnes trafikfarlige, såfremt der skal krydses større meget trafikerede veje. Politiet har en forventning om, at det er forældrene, der bærer ansvaret for trafiktræning af børn i folkeskolen, og at folkeskolens pligt til trafikoplysning alene er et supplement til denne læring. 3 Skoleelevers rute fra hjem og til skole Med udgangspunkt i skoleelevernes adresser, skoledistrikt og skoleadresse er der udarbejdet et kort, som illustrerer kommunens tre skoledistrikter og offentlige kommuneskoler. Kortet er vist som figur 1 og vedlagt som Bilag A. Figur 1 Kort med Stevns Kommunes offentlige skoler og skoledistrikter. På kortet er yderligere markeret afstand til skolerne langs vej og stinettet inden for hvert skoledistrikt. For hvert skoledistrikt er skoleelevernes korteste rute mellem skole og hjem illustreret på kort. Kortene er dannet på baggrund af skoleelevernes hjemmeadresser i for skoleåret 2017/2018. Kortene kan ses i afsnit 3.1, 3.2 og 3.3 samt vedlagt som Bilag B, Bilag C og Bilag D.

6 6 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 3.1 Strøbyskolen Figur 2 Skoleelevernes korteste rute langs vej og stinettet fra hjem og til skole for Strøbyskolen. På Strøbyskolen er tilknyttet 544 elever. Af figur 2 er angivet antal af skoleelever som færdes på udvalgte vejstrækninger. Af kortet fremgår, at der også går elever på Strøbyskolen, selvom de bor udenfor skoledistriktet. Skolen er placeret i den nordlige ende af skoledistriktet, hvorfor et større område i den sydøstlige del af skoledistriktet er beliggende med en afstand, så skolebørnene har over 7 km til skole. Det er bl.a. gældende for Klippinge og Magleby, hvormed skolebørn kan få transportbefordring uanset klassetrin mellem klasse.

7 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Hotherskolen Figur 3 Skoleelevernes korteste rute langs vej og stinettet fra hjem til skole for Hotherskolen. På Hotherskolen er tilknyttet 399 elever. Af figur 3 er angivet antal af skoleelever som færdes på udvalgte vejstrækninger. Af kortet fremgår det, at der også går elever på Hotherskolen, selvom de bor udenfor skoledistriktet, heriblandt fra Karise by, som er beliggende udenfor kommunegrænsen. Skolen er beliggende i Hårlev by, hvor selve byen er beliggende med under 2,5 km til skolen, hvor et stort antal skolebørn bor. De er derfor ikke berettigede til transportbefordring.

8 8 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 3.3 Store Heddinge Skole Figur 4 Skoleelevernes korteste rute langs vej og stinettet fra hjem til skole for Store Heddinge Skole. På Store Heddinge Skole er tilknyttet 566 elever. Af figur 4 er angivet antal af skoleelever som færdes på udvalgte vejstrækninger. Af kortet fremgår det, at der også går elever på Store Heddinge Skole, selvom de bor udenfor skoledistriktet. Her kommer de fleste fra Klippinge by via rute 261 (Bjælkerupvej). Store Heddinge Skole er beliggende cirka midt i skoledistriktet, men grundet oplandets store udbredelse betyder det bl.a., at alle skolebørn i Rødvig er berettigede til transportbefordring, hvilket en afstand på over 7 km mellem Rødvig og Store Heddinge Skole.

9 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 9 4 Vurdering af færdselsuheld Med udgangspunkt i politiregistrerede færdselsuheld er der udarbejdet et kort, som illustrerer, hvor uheldene er registreret (stedfæstet). Der er taget udgangspunkt i uheld registreret i perioden og kortet illustrerer ud over stedfæstelsen for uheldet også uheldstypen (personskadeuheld og materielskadeuheld). Ekstrauheld fremgår ikke af kortet. Kortet er vist som figur 5 og vedlagt som Bilag E. I den femårige periode er der registreret 213 uheld fordelt som 36 personskadeuheld, 79 materielskadeuheld og 98 ekstrauheld. I de 36 personskadeuheld er 45 personer kommet til skade, hvor 3 er dræbt, 24 alvorligt tilskadekommet og 18 lettere tilskadekommet. Figur 5 Kort med politiregistrerede person- og materielskadeuheld i Stevns Kommune for perioden Af kortet ses det, at uheldene er spredt over hele kommunen, men at der registreres flest uheld på de store vejstrækninger, hvor trafikmængden ligeledes er højere end for mindre lokalveje.

10 10 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 5 Vurdering af trafik- og hastighedsmålinger Stevns Kommune foretager løbende trafik- og hastighedsmålinger på deres veje for at følge trafikmængden og trafikanternes hastighedsadfærd på vejnettet. Nærværende afsnit illustrerer, hvor der er foretaget målinger i kommunen i perioden Data er hentet fra Vejdirektoratets database kmastra. Der er i alt foretaget 26 målinger i den fem årige periode, hvor resultat er angivet på figur 6 til figur 8. De angivne hastighedsgrænser på figurerne er oplysninger fra kmastra. Hastighedsmålinger indikerer hastighedsniveauet på vejene. For at illustrere, om hastighedsniveauet vurderes for højt i forhold til hastighedsgrænser arbejdes med følgende vurdering: Rød ramme: Hvis gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen og 85 %-fraktilen 2 er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være meget høj i forhold til hastighedsgrænsen. Gul ramme: Hvis enten gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen eller 85 %-fraktilen er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være for høj i forhold til hastighedsgrænsen. Hvid ramme: Hvis hverken gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen eller 85 %-fraktilen er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være passende i forhold til hastighedsgrænsen. Strækningerne kan dog stadigvæk opleves utrygge %-fraktilen er den hastighed, som 85 % af trafikanterne overholder. Sagt med andre ord, så overskrider 15 % af trafikanterne denne hastighed.

11 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 11 Figur 6 Kort med trafik- og hastighedsmålinger i Stevns Kommune for perioden Figur 7 Kort med trafik- og hastighedsmålinger i Stevns Kommune i området omkring Strøby Egede for perioden

12 12 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Figur 8 Kort med trafik- og hastighedsmålinger i Stevns Kommune i området omkring Store Heddinge for perioden Med få undtagelser svarer gennemsnitshastighederne og 85 %-fraktilerne til hastighedsgrænsen. De fire steder, der skiller sig ud er på kortene med trafik- og hastighedsmålinger markeret med rød/gul ramme er: Lerskovvej i Vråby Stevns Landevej øst for krydset Frøslev Bygade/Nørrehusvej Strandgabsvej i Rødvig Korsnæbsvej i Boesdal I trafikmålingerne registreres også andelen af lastbiltrafikken. Af målingerne foretaget i kommunen i perioden fremgår lastbilprocenten ud fra den samlede årsdøgntrafik på figur 9.

13 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 13 Figur 9 Kort med lastbilprocent i Stevns Kommune for perioden Med få undtagelser er lastbilprocenten under 15 % af den samlede årsdøgntrafik. De to steder, der skiller sig ud er på figur 9 er markeret med rødt og er: Frøslev Bygade mellem Kirkevangen og Voldstedvej. Møllegårdsvej mellem Sigerslevvej og Hærvejen. 6 Retningslinjer for vurdering af trafikfarlige skoleveje Selve beslutningen om, hvorvidt en befordringsordning bør etableres og i bekræftende fald på hvilken måde, træffes af kommunen, der træffer sin afgørelse på grundlag af vejmyndighedernes og politiets skøn over de vej-, trafik- og færdselsmæssige forhold, jf. "Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen". Som retningslinje vedrørende en vejs farlighed er der udfærdiget et cirkulære nr af 13/ (Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje), hvori der er oplistet forskellige overordnede kriterier til brug ved en ensartet bedømmelse på området. Ved bedømmelsen af, om der på en skolevej eksisterer faremomenter, så iværksættelse af særlige foranstaltninger bør overvejes, foretager justitsministeriet en samlet vurdering af især: Oversigtsforholdene og vejens udbygning, Kørehastigheden, Trafiktætheden,

14 14 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Trafikkens sammensætning, Uheldstallene set i relation til børnenes alder. Det tjekkes særligt, om børnene skal krydse andre veje på steder med manglende oversigt, og om vejen indeholder skjulte faremomenter. Nærværende retningslinjer/kriterier, som opstilles i afsnit 6.1, vil lægge sig op ad analyserne i afsnit 4-0 og ovennævnte kriterier fra justitsministeriet samt politiets inddeling af, hvornår børn på forskellige klassetrin normalt forventes at have forståelse for trafik og egen adfærd angivet i afsnit 2.3. I nogle af kriterierne er angivet eksempler med afgørelser fra justitsministeriet på, om der er tale om trafikfarlige skoleveje eller ej. Eksemplerne er angivet i bokse med kursiv tekst. 6.1 Kriterier for trafikfarlige skoleveje Formålet med retningslinjer for udpegning af trafikfarlige skoleveje er at skabe et ensartet og systematisk grundlag for vurderingen af en skolevejs farlighed. I vurderingerne indgår de trafikale og udformningsmæssige forhold, samt den faktiske uhelds- og skadesrisiko. Ligeledes indgår børnenes evne til at begå sig i trafikken i forhold til klassetrin Strækningskriterier Uheldsbelastning Et kriterie for vurdering af, om en vej er trafikfarlig bygger på politiregistrerede færdselsuheld. Ved vurderingen indgår kun person- og materielskadeuheld, mens ekstrauheld ikke indgår i vurderingen af uheld de seneste fem år. Forekommer der uheldsbelastede lokaliteter i form af sorte pletter (kryds og strækninger) vil lokaliteten defineres som trafikfarlig skolevej uanset klassetrin. Uheldsbelastede lokaliteter anbefales genvurderet hvert år og som minimum genvurderet hver 5. år. Byzone Jævnfør Midt- og Vestsjællands Politis vurdering til trafikfarlige skoleveje i byzone i afsnit 2.3, kan veje i byer og større bymæssige områder normalt aldrig skønnes trafikfarlige, idet de i hovedreglen er indrettet med fortove, gadebelysning, fodgængerfelter og/eller krydsningsheller. Der kan yderligere forekomme cykelstier og signalregulerede kryds. Veje kan dog i ovennævnte områder skønnes trafikfarlige, såfremt der skal krydses større meget trafikerede veje eller hvis der er udpeget sorte pletter mm. Eksempel fra Justitsministeriets "Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje": En ca. 7 m bred bivej med flere sving men uden fortov, cykelsti eller rabat, der passerede forbi en skole inden for tættere bebygget område med generel hastighedsbegrænsning på 60 km/t, men hvor der forekom stærk trafik med mange store lastbiler, anset som trafikfarlig. Hastighedsgrænser og stianlæg Kriterierne anvendes på strækninger med en maksimal hastighed på 80 km/t og udenfor bymæssig bebyggelse. Vejstrækninger i bymæssig bebyggelse vurderes

15 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 15 normalt ikke at være farlige skoleveje jævnfør førnævnte kriterie. Kriterier i forhold til hastighedsgrænse er fastsat ud fra politiets vurdering om, hvornår skolebørn kan bedømme hastighed og afstand jævnfør afsnit 2.3. Vejstrækninger i åbent land med hastighedsgrænse på 50 km/t eller højere vurderes trafikfarlige for klassetrin, såfremt der ikke er fortov eller cykelsti/fællessti adskilt fra kørebanen med kantsten eller rabat. Vejstrækninger i åbent land med hastighedsgrænse på 60 km/t eller højere vurderes trafikfarlige for klassetrin, såfremt der ikke er fortov eller cykelsti/fællessti adskilt fra kørebanen med kantsten, rabat eller cykelbaner/kantbaner på mindst 1 m. Vejstrækninger i åbent land med hastighedsgrænse på 70 km/t eller højere vurderes trafikfarlige for 7. klassetrin og opad, såfremt der ikke er fortov eller cykelsti/fællessti adskilt fra kørebanen med kantsten, rabat eller cykelbaner/kantbaner på mindst 1 m og mindst to af følgende underkriterier er gældende: Årsdøgntrafikken er større end 700 køretøjer pr. døgn. Der indenfor en afstand på 500 m er registreret mere end tre personog materielskadeuheld de seneste fem år. Vejbreden (belagt areal) er smallere end 4 m for en 2-sporet vej. Det er vurderet, at der forekommer uoverskuelige sving, bakker mm. som reducerer den tilstrækkelige oversigt og dermed skaber utryghed. Vurdering af vejstrækninger i åbent land med hastighedsgrænse på 70 km/t eller højere vil kræve en konkret vurdering såfremt ovenstående punkter fraviges. Såfremt der forekommer veje med højere hastighedsgrænser end 80 km/t, er vejen trafikfarlig for alle klassetrin, såfremt der ikke er fortov eller cykelsti/fællessti adskilt fra kørebanen med rabat. Hastighedsmålinger Kommunen foretager løbende trafik og hastighedsmålinger på vejnettet, se eventuelt afsnit 0. Såfremt der forekommer målinger, hvor gennemsnitshastighed og/eller 85 %-fraktilen vurderes for høj, vil vejen betegnes som trafikfarlig. Kriterie for høj hastighed er gældende uanset by- eller landzone. Der arbejdes med følgende kriterier: Hvis gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen og 85 %- fraktilen er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være meget høj i forhold til hastighedsgrænsen og vejen er trafikfarlig for alle klassetrin. Hvis enten gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen eller 85 %-fraktilen er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være for høj i forhold til hastighedsgrænsen og vejen er trafikfarlig for klassetrin. Hvis hverken gennemsnitshastigheden overskrider hastighedsgrænsen eller 85 %-fraktilen er mere end 10 km/t højere end hastighedsgrænsen, så anses den målte hastighed for at være passende i forhold til hastighedsgrænsen og vejen vurderes ikke trafikfarlig. Strækningerne kan dog stadigvæk opleves utrygge. Den målte hastighed på vejstrækninger bør måles og vurderes hvert 3. år for trafikveje og hvert 5. år for lokalveje.

16 16 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Trafikmængder (ÅDT) Trafiktætheden er antal køretøjer på et bestemt tidspunkt pr. længdeenhed af en vej. Trafiktætheden bør stemme overens med vejens dimensionerede kapacitet for at undgå fremkommelighedsproblemer. Kriteriet for trafikmængde på en vejstrækning afhænger i høj grad af vejens udformning og kræver en individuel vurdering, hvorfor der ikke kan angives et kriterie pr. klassetrin. Jævnfør udkast til publikation fra Vejcenter Syddanmark "Procedure for behandling af 'Farlig Skolevej', Vejdirektoratet, 2. Udkast, marts 2010" vil veje med en ÅDT under ikke blive vurderet som trafikfarlige. Veje med større trafikmængde kan opleves utrygge og dermed være trafikfarlige, såfremt øvrige kriterier for retningslinjer om trafikfarlige skoleveje er gældende. Stevns Kommune har to vejstrækninger med årsdøgntrafik på mere end køretøjer jf. figur 6 til figur 8. Det er trafikvejene rute 209 og 261. Kommunens øvrige vejnet har en årsdøgntrafik på mindre end køretøjer. Der bør regelmæssigt vurderes om der er sket ændringer i trafikmængderne og kan ske efter samme interval som for hastighedsniveau. Vej- og cykelnet Stevns Kommunes vejnet er klassificeret som angivet på figur 10 ved trafikveje og lokalveje samt indkørselsveje. Lokalvejene er underopdelt i tre kategorier. Stevns Kommunes stinet er angivet på figur 11. Figur 10 Stevns Kommunes vejklassenet. Til vurdering om veje er trafikfarlige for skolebørn benyttes oplysninger om kørebane- og rabatbredde. Bredderne afhænger af trafikmængden og sammen-

17 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 17 sætningen og der vil blive foretaget en individuel vurdering. Ud over vejklassificeringen indgår fodgænger- og cyklistfaciliteter for vurderingen om en vejstrækning er farlig eller ej. Kriterier i forhold til vej- og stiklassenet: Såfremt der ikke forekommer cykelstier adskilt af rabat langs trafikveje vil de være trafikfarlige for alle klassetrin. Generelt er langsgående færdsel på de overordnede lokalveje (primære og sekundære) i det åbne land normalt at betragte som trafikfarlige for klasse, hvis der ikke er mulighed for at benytte cykelstier/fællesstier. Overordnede lokalveje (primære og sekundære) i det åbne land betragtes som trafikfarlige for klasse, hvis der ikke kan benyttes cykelfaciliteter. Overordnede lokalveje (primære og sekundære) i det åbne land betragtes ikke som trafikfarlige for klasse alene ud fra vejklasse, men skal stemme overens med kriterier om hastighedsgrænse, oversigt mm. Der vil derfor blive foretaget en individuel vurdering. Tertiære lokalveje i byzone betragtes normalt ikke trafikfarlige. Eksempel fra Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje: En mindre, blind vej 3 med ringe og kun lokal færdsel til nogle få ejendomme anses ikke som trafikfarlig. Trafikkens sammensætning Trafikkens sammensætning har betydning for, hvornår en vejstrækning vurderes trafikfarlig. Der er fastsat et kriterie på, at når andelen af den tunge trafik over 6 ton er større end 15 % vurderes vejen trafikfarlig for alle klassetrin. Eksempel fra Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje: En ca. 6 m. bred bivej uden fortov, cykelsti eller rabat, hvor oversigtsforholdene nogle steder var forholdsvis dårlige, men hvor der kun forekom beskeden lokal trafik, og hvor der ikke havde været færdselsuheld, kunne ikke betegnes som særlig trafikfarlig. Da strækningen imidlertid pludselig periodevis blev benyttet af mange store lastbiler, hvorved børnene på vej til og fra skole blev passeret af en del af disse, blev strækningen anset som trafikfarlig, når denne særlige kørsel fandt sted. Oversigtsforhold Som hovedregel er oversigten ikke gældende for veje inden for byzonetavlerne, dvs. inden for tavle E55 "tættere bebygget område opsat efter færdselslovens bestemmelser. Ligeledes hvor vejen samtidig er den sidste strækning før skolen, og hvor skolen er beliggende inden for samme byzoneområde. Se desuden Midtog Vestsjællands Politis vurdering til trafikfarlige skoleveje i byzone i afsnit 2.3. På vejstrækninger udenfor byzonetavlerne skal der forekomme gode oversigtsforhold, både horisontalt og vertikalt, og som minimum mødesigt, såfremt vejen ikke er trafikfarlig. Det er gældende uanset klassetrin, dog ikke på veje med stianlæg (se evt. figur 11). 3 I Stevns Kommunes tilfælde "indkørselsveje".

18 18 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Eksempel fra Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje: En skolestis afslutning i en stor åben plads, hvorfra børnene kunne sprede sig ud over vejen mellem 2 uoverskuelige sving, anses som trafikfarlig særlig for mindre børn. Faste genstande Forekommer der faste genstande langs vejstrækninger som gør, at vejen opleves særlig utryg at færdes langs, kan vejen vurderes som trafikfarlig. Det er specielt tilfældet, hvis de faste genstande udgør faremomenter som f.eks. passage af vejtræer for tæt på kørebanen. Hvorvidt faste genstande udgør et faremoment til at gøre vejen trafikfarlig vil blive vurderet individuelt. Eksempel fra Justitsministeriets Cirkulæreskrivelse om sikring af skoleveje: En ca. 6 m bred overskuelig landevej uden fortov eller cykelsti men med 1,30 m bred rabat uden særlig trafikbelastning og med god optisk linieføring anses ikke som trafikfarlig, da der ikke var skjulte faremomenter, og der ikke de sidste 10 år var sket skolevejsulykker. Belysning For veje i åbent land med hastighedsgrænse højere end 60 km/t og uden cykelsti/fællessti eller cykelbaner/tilstrækkelig brede kantbaner vurderes som trafikfarlig for klassetrin, såfremt der ikke forekommer vejbelysning. Vintervedligeholdelse Såfremt Stevns Kommune ikke vintervedligeholder stier placeret langs trafikfordelingsveje udenfor byzone, og skolebørn skal benytte stierne som en del af deres korteste vej til skole, bør vejen angives som trafikfarlig i månederne november til og med marts uanset klassetrin Krydsningskriterier Ovenstående punkter beror i højere grad på langsgående færdsel. En vej kan også vurderes som trafikfarlig i forbindelse med krydsning af vejen. Altså en vejstrækning som kun er trafikfarlig ved krydsning (men hvor der eksempelvis er etableret stier langs vejen). Ved krydsningssteder vil den enkelte henvendelse blive vurderet særskilt. Samtidigt må det forventes, at forældrene har lært barnet at krydse en vej. Vurdering af krydsningssteder gennemføres normalt ved en besigtigelse på stedet. Den foretages af politiet i samarbejde med vejmyndigheden. Stevns Kommune har følgende krydsningsanlæg 4 som er illustreret på figur 11: Stevns Kommune har pt. 3 signalanlæg: Et i Store Heddinge i krydset Bjælkerupvej/Sigerslevvej/Nørregade/Kronhøjvej. Et på Stevnsvej ved Lendrumvej. Et på Stevnsvej ved Kystvejen. 4 Krydsningsanlæg indeholder signalanlæg, rundkørsler, torontoanlæg og fodgængerfelter.

19 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 19 Stevns Kommune har 4 rundkørsler, heraf 1 minirundkørsel: I Klippinge Gammel Køgevej/Stationsvej (minirundkørsel). På Faxevej ved Tingvej udenfor Hårlev. I krydset Rødvigvej / Stevns Landevej udenfor Store Heddinge. I krydset Rengegade / Højerupvej i Store Heddinge. Kommune har 5 stitunneler, heraf 2 under jernbane: I Valløby under Køgevej (Tryggevælde stien). Under Stevnsvej mellem Strøby og Strøby Egede (Tryggevældestien). Under Rødvigvej ved Rengegade. Under jernbanen i Store Heddinge (sti i eget tracé). Under jernbanen i Hårlev (sti i eget tracé). Kommunen har 2 torontoanlæg: Industrivej i Hårlev (stikrydsning med midterhelle). Vemmetoftevej i Rødvig (fodgængerfelt med torontoanlæg). Yderligere har kommunen et fodgængerfelt med manuelt betjent blinklys på Stevnsvej ved Bakkegårdsvej samt tre fodgængerfelter på Kronhøjvej i Store Heddinge. Figur 11 Kort over Stevns Kommunes stianlæg og krydsningsanlæg.

20 20 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Krydsningspunkter Stitunnel vurderes ikke trafikfarlig, såfremt den er etableres efter gældende vejregler for bl.a. belysning, tracé mm. Krydsningsanlæg vurderes trafikfarlige såfremt: Rundkørsler uden fortov og cykelanlæg er trafikfarlige for skolebørn fra klassetrin på veje med hastighedsgrænse højere end 30 km/t. Rundkørsler uden fortov og cykelanlæg er trafikfarlige for skolebørn fra klassetrin, såfremt rundkørslen er placeret på vejstrækninger med hastighedsgrænse højere end 50 km/t. Rundkørsler uden fortov og cykelanlæg er trafikfarlige for skolebørn fra klassetrin, såfremt rundkørslen er beliggende i åbent land med hastighedsgrænse på 70 km/t eller højere. Signalanlæg/manuelt betjent blinklys vurderes som trafikfarlige for skolebørn op til 6. klassetrin, såfremt de er placeret i åbent land med hastighedsgrænse på 60 km/t eller højere. Signalanlæg/manuelt betjent blinklys vurderes som trafikfarlige for skolebørn uanset klassetrin, såfremt de er placeret i åbent land med hastighedsgrænse på 80 km/t eller højere. Torontoanlæg og fodgængerfelter vurderes trafikfarlige for børn uanset klassetrin såfremt de er placeret udenfor byzone eller i byzone med hastighedsgrænse højere end 50 km/t. 6.2 Særlig trafikfarlige skoleveje Skoleelever, der har kortere vej til skole end angivet i afsnit 2.1, men hvor hensynet til deres sikkerhed i trafikken gør, at de er påkrævet befordring, har ret til gratis buskørsel. Udpegningen beror altid på en individuel vurdering ud fra kriterierne angivet i afsnit 6.1. Særlig trafikfarlige skoleveje ud fra uheld, hastighedsmålinger og trafikkens sammensætning fra den seneste 5 års periode er for Stevns Kommune udpeget til: To forsatte T-kryds (F-kryds) mellem Tingvej og Maglehøjvej (5 krydsuheld). Krydset Stevns Landevej/Frøslev Bygade/Nørrehusvej (4 krydsuheld). Køgevej ml. Køgevej nr. 20 til Gadekæret i Store Tårnby (4 materielskadeuheld på 500 m). Stevnsvej ml. nr. 64 til nr. 80 (4 uheld på 200 m). Lerskovvej i Vråby (høj gennemsnitshastighed og 85 %-fraktil). Stevns Landevej øst for krydset Frøslev Bygade/Nørrehusvej (høj 85 %- fraktil). Strandgabsvej i Rødvig (høj 85 %-fraktil). Korsnæbsvej i Boesdal (høj 85 %-fraktil). Frøslev Bygade ml. Kirkevangen og Voldstedvej (høj lastbilprocent). Møllegårdsvej ml. Sigerslevvej og Hærvejen (høj lastbilprocent). De særligt trafikfarlige skoleveje er angivet i figur 12. Udpegning af lokaliteter i forhold til hastighed og lastbilprocent er defineret i afsnit 0. Udpegning af uheldsbelastede steder, kryds eller delstrækninger, er sket ud fra definitionen om, at der de seneste fem år skal være hændt minimum 3

21 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 21 personskadeuheld eller minimum 4 person- og materialeskadeuheld til sammen. For strækninger skal koncentrationen være sket indenfor en afstand på maks. 500 meter. Figur 12 Kort over særligt trafikfarlige skoleveje på baggrund af uhelds- og hastighedsdata for perioden Konklusion og anbefaling Nærværende notat har behandlet uheld og trafikdata fra den seneste femårs periode Yderligere er opstillet retningslinjer og kriterier for udpegning af trafikfarlige skoleveje og der er udarbejdet et kort over trafikfarlige skoleveje for skolebørn på baggrund af uheld, trafik- og hastighedsmålinger. Proceduren for udpegning af trafikfarlige skoleveje til videre behandling for analyse af transportbefordring af skolebørn er angivet i figur 13.

22 22 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE Figur 13 Illustration af skole, hvor elever er markeret med kryds ud fra, om de er transportberettigede med hensyn til de forskellige faser og retningslinjer i undersøgelsen om transportbefordring. Udpegede trafikfarlige vejstrækninger vil blive revurderet jævnligt. Det vurderes især om der er sket ændringer med hensyn til uheld og geometriske forhold samt trafikmængder/hastigheder. Kommunen vil foretage en konkret vurdering af de skoleelever der potentielt anvender trafikfarlige veje på vej til skole hvert skoleår, på baggrund af opdaterede trafikdata og med udgangspunkt i nærværende notats forslag til retningslinjer. Såfremt Stevns Kommune modtager en borgerhenvendelse omkring vurdering af trafikfarlige skoleveje vil kommunen sammen med det lokale politi foretage en undersøgelse af det konkrete sted.

23 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 23 Bilag A Stevns Kommune skoledistrikter

24

25 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 25 Bilag B Strøbyskolen skoleelevers rute

26

27 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 27 Bilag C Hotherskolen skoleelevers rute

28

29 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 29 Bilag D Store Heddinge Skole skoleelevernes rute

30

31 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 31 Bilag E Kort med færdselsuheld

32

33 NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE 33 Bilag F Kort over særligt trafikfarlige veje for skolebørn

34

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune

Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune af Ingeniør Lene Hoffmann Silkeborg Kommune lh@silkeborg.dk Efter strukturreformen, hvor 6 vejmyndigheder blev fusioneret i Silkeborg Kommune,

Læs mere

Cykelstier i Stevns Kommune

Cykelstier i Stevns Kommune Cykelstier i Stevns Kommune Langs Evt. navn Fra Til Type Belysning Bemærkninger By Land 1 Køgevej Kommunegrænse, Køge St. Tårnby nord Enkeltrettede cykelstier ja Belysning gennem Valløby 2 Køgevej St.

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Cykelstier i Stevns Kommune

Cykelstier i Stevns Kommune Cykelstier i Stevns Kommune Langs Evt. navn Fra Til Type Belysning Bemærkninger By Land 1 Køgevej Kommunegrænse, Køge St. Tårnby nord Enkeltrettede cykelstier ja Belysning gennem Valløby 2 Køgevej St.

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Stevns Kommune Indhold Trafikplan, Stevns Kommune... 1 1. Indledning... 3 Målet med trafikplanerne... 3 Trafikplanens opbygning...

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

I det nedenstående gives en kort beskrivelse af den metodik og procedure, som anvendes i forhold til en vurdering af vejenes trafikfarlighed.

I det nedenstående gives en kort beskrivelse af den metodik og procedure, som anvendes i forhold til en vurdering af vejenes trafikfarlighed. UDPEGNINGSMETODE TRAFIKFARLIGE SKOLEVEJE Projekt Trafikfarlige Skoleveje, Svendborg Kommune Kunde Svendborg Kommune Notat nr. 1 Dato 16-04-2015 Til Fra Kathrine Dystrup, Svendborg Kommune Stig Grønning

Læs mere

KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE

KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE BILAG 1 KRITERIER FOR ANBEFALEDE SKOLEVEJE I forbindelse med udpegning af anbefalede skoleveje opsættes en række kriterier, som skal tilgodese, hvornår børn på forskellige alderstrin vurderes at kunne

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje

BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje BILAG 1 Kriterier for anbefalede skoleveje 1. Kriterier for anbefalede skoleveje I forbindelse med udpegelse af anbefalede skoleveje opsættes en række kriterier, som skal tilgodese, hvornår børn på forskellige

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR 2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN: Trafikplan 2019 danner grundlag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling,

Læs mere

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3 REBILD KOMMUNE STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING VERSION 2 INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Notat. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs mode Mandag den 4. juni Orientering omkring skolevejsanalyse/mejlbyvej. Til Teknisk Udvalg.

Notat. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs mode Mandag den 4. juni Orientering omkring skolevejsanalyse/mejlbyvej. Til Teknisk Udvalg. Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 5 til Teknisk Udvalgs mode Mandag den 4. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 30. maj 2012 Orientering omkring skolevejsanalyse/mejlbyvej Anlæg Grøndalsvej

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration Anbefalede skoleruter Introduktion og inspiration Præsentation - Hvad er en anbefalet skolerute? - Hvornår kan metoden benyttes? - Hvilke kriterier benyttes? - Hvordan sikres gode skoleruter til alle?

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSARBEJDET TEKNISK NOTAT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 28 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Udvikling

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER

AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER Dato 25. juni 2018 Sagsbehandler Ida Hvid Mail idh@vd.dk Telefon 72443012 Dokument Click here to enter text. Side 1/9 AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER BASERET PÅ DATA FOR 2012 2016 UDEN FIGURER Vejdirektoratet

Læs mere

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger 11-08- 2008 Vedr. Deres henvendelse om befordringstilbud TILSYNET Statsforvaltningen Midtjylland har i brev af 26. marts 2008 modtaget

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN

Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Ringkøbing-Skjern Kommune Dato Dec. 2017 UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Revision 02 Dato 2017-12-07 Vejplan INDHOLD 1. Indledning 1 2. Trafikken i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2016 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-04-25 Til Fra Peter Sandell Anders Kusk og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af uheldsanalyse

Læs mere

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Projekt: Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Dato: 20-02-2019 Udarbejdet af: Mohamad Khaled Ismail Bilagsoversigt Bilag 1: Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km)

Skagen Landevej Cykelsti fra Bjergby til Mygdal (6 km) Cykelsti-projekter Der er afsat et anlægsprojekt på 2 mio. kr. til cykelstiprojekter i 2016. I overslagsårene figurerer følgende beløb 2 mio. kr. (2017), 0,5 mio. kr. (2018) og 0,5 mio. kr. (2019) Administrationen

Læs mere

BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE AABENRAA KOMMUNE BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE PADBORG SKOLECYKELBY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål Aabenraa Kommune

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.01.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830 Virum

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Til Aabenraa Kommune Dokumenttype Hastighedsplan Dato Februar 2015 AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Revision 02 Dato 2015-02-25 Udarbejdet af

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Skolevejsanalyser. Lárus Ágústsson, COWI A/S LÁRUS ÁGÚSTSSON, COWI A/S

Skolevejsanalyser. Lárus Ágústsson, COWI A/S LÁRUS ÁGÚSTSSON, COWI A/S Skolevejsanalyser 1 10-03-2016 Lárus Ágústsson, COWI A/S Indhold Skolevejsanalyser kan omfatte følgende elementer: Udarbejdelse af fakta-ark for samtlige skoler i kommunen Gennemførelse af internetbaseret

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG VED KARISE SKOLE 27. JANUAR 2016 TEKNISK NOTAT

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG VED KARISE SKOLE 27. JANUAR 2016 TEKNISK NOTAT TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG VED KARISE SKOLE TEKNISK NOTAT 27. JANUAR 2016 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ TEKNISK NOTAT 14. SEPTEMBER 2016 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Trafikfarlige skoleveje

Trafikfarlige skoleveje Trafikfarlige skoleveje Beskrivelse af godkendelsesprocedure: 1. Anmodning påført elevnavn, adresse, fødselsdato, skolenavn og klassetrin sendes til distriktsskolen. Skolen vurderer, om der kan anvises

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

Information om kørsel til skole. Skoleåret 2015/16

Information om kørsel til skole. Skoleåret 2015/16 Information om kørsel til skole Skoleåret 2015/16 Side 2 Kære forældre Velkommen til skoleåret 2015/2016. I denne folder kan I finde generel information om regler mm. vedrørende kørsel til og fra skole

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Strøby Egede Indhold Trafikplan, Strøby Egede... 1 1. Indledning... 2 2. Strøby Egede... 3 Beskrivelse af byen og dens

Læs mere

Sikker til fods - Analyse og anbefalinger baseret på danske fodgængeruheld i byzonen

Sikker til fods - Analyse og anbefalinger baseret på danske fodgængeruheld i byzonen Sikker til fods - Analyse og anbefalinger baseret på danske fodgængeruheld i byzonen Hvorfor netop fodgængere? Begrænset fokus på fodgængeres trafiksikkerhed fra nationalt og kommunalt niveau Ingen nyere

Læs mere

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse Trafiksikkerhedsplan 25. januar 2010 Rev. 04. marts 2010 Odsherred kommune Indholdsfortegnelse 1 Uheldsstatistik... 3 1.1 Datagrundlag...3 1.2 Uheldsfaktorer...4 1.3 Uheldsudviklingen 1986-2008...4 1.4

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Sortpletudpegning på baggrund af skadestuedata

Sortpletudpegning på baggrund af skadestuedata Sortpletudpegning på baggrund af skadestuedata Civilingeniør Camilla Sloth Andersen, Viborg Amt e-mail: camilla@schioldan.net Det er almindelig kendt, at den officielle uheldsstatistik kun dækker 10-20

Læs mere

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3

RINGVEJ TIL TÓRSHAVN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Sammenfatning og anbefaling 3 LANDSVERK RINGVEJ TIL TÓRSHAVN TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Sammenfatning og anbefaling 3 3 Trafikale

Læs mere

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3 FAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNSIK NOTAT INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ.

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE Trafik 28. september 2015 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492 6093 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 4 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Prioritet Lokalitet Løsning 2013 Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Udgifterne til sygehuset omfatter bl.a. undersøgelse på skadestuen, indlæggelse, behandling mv.

Udgifterne til sygehuset omfatter bl.a. undersøgelse på skadestuen, indlæggelse, behandling mv. Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr. Over 400.000 kr. af disse går

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Holstebro Kommune Trafiksikkerhedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 2 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Priori tet Lokalitet Løsning Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere