Årsplan Center for Familie og Handicap

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan Center for Familie og Handicap"

Transkript

1 Årsplan 2019 Center for Familie og Handicap

2 Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer, som I har indflydelse på, vil det være relevant at forenkle? Nærhed til opgaven hvordan kan I arbejde med at tilpasse jeres opgaveløsning, så den skaber mest mulig værdi? Nærhed til fagligheden hvordan kan I arbejde med at styrke jeres faglighed og spille sammen med andre fagligheder? Nærhed til borgeren hvordan kan I samarbejde med borgerne omkring udvikling af de ydelser, I leverer? Nærhed til sproget hvordan kan I bidrage til en bedre omgangstone blandt de borgere, I har kontakt til? Kort opsummering af jeres drøftelse: På ledermødet i november 2018 og igen i januar 2019 blev Center for Familie og Handicaps årsplan for 2019 drøftet. På det første ledermøde deltog direktør Lina Thieden med et oplæg om direktionens ledetråd og dens sammenhæng med årsplanerne. Der var særligt fokus på de fire nærheds-overskrifter: Nærhed til opgaven, Nærhed til fagligheden, Nærhed til borgeren og Nærhed til sproget. På baggrund af oplægget og efterfølgende drøftelser i ledergruppen har de enkelte teams i perioden frem til ledermødet i januar formuleret inputs til centerets årsplan. Disse blev samlet sammen og drøftet nærmere på januar-mødet, hvorefter de blev skrevet sammen til nærværende årsplan På grund af fusionen mellem handicapområdet og det udsatte børneområde, er vi et center der i høj grad har fokus på, at der skabes nærhed til opgaven. Dette sikres ved, at driften sættes i højsædet og der stilles skarpt på udførelsen af kerneopgaven. Det prioriteres at allerede besluttede projekter og metoder til løsninger af arbejdsopgaverne, ikke mindst økonomistyring, skal understøttes yderligere, for at der opnås mest mulig af de heraf ønskede effekter.

3 Nærhed til opgaven I lovgivningen ser vi, at kommunerne i stigende grad belønnes for de resultater og den effekt, vi leverer fremfor processen dertil. Vi bliver på den ene side sat fri til at finde de rigtige metoder og på den anden side styret tæt på vores resultater og den værdi, vi skaber for borgerne. Dette stiller krav til, at vi løbende ser på, om vi opnår den ønskede effekt og leverer den ønskede kvalitet, og om de ydelser, vi leverer, er de rigtige. At skabe værdi for borgere og samfundet er bundlinjen i den offentlige sektor det er derfor vi er her. Det betyder f.eks. at: Byrådets arbejdsgrundlag skal ud at leve i vores organisation gennem tværfaglige drøftelser og et løbende fokus på, at de aktiviteter, vi igangsætter, har en reference til de politiske pejlemærker. Vi skal have endnu mere opmærksomhed på data, der kan understøtte og skabe refleksion omkring kvalitetsudvikling og effektiviseringer i opgaveløsningen. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, som vil kunne imødekomme behovet for at arbejde mere med resultater fremfor processer. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Teglgårdsvej der skal etableres midlertidig botilbud på Teglgårdsvej efter Servicelovens 107 Refleksion om målopfyldelse og effekt Der skal etableres et botilbud efter Servicelovens 107 midlertidigt botilbud, på Teglgårdsvej. Ved at etablere botilbud lokalt i kommunen sikres det bl.a., at Fredensborg Kommune i højere grad kan følge den enkelte borgers udvikling og resultater af den socialfaglige indsats. Derudover oplever borgeren et tilbud i et kendt nærmiljø tæt på evt. familie og netværk. Effektmåling børne- og ungeområdet Med målet om at skabe indsatser der er værdiskabende for børn og unge i Fredensborg Kommune, har centeret implementeret et elektronisk registreringsredskab til måling af effekten af de indsatser, vi har over for målgruppen. Viden om effekt muliggøres gennem myndighedsrådgivernes faglig skallering af barnets/den unges trivsel og grad af opnået sikkerhed. Konkret udføres registreringen ved løbende dokumentation af den angivne SoS sikkerhedsscoringer. Over tid vil scoringerne vise, om der er den ønskede progression i sagen, og herved kan der udføres statistik over, hvilke indsatser der virker bedst. Ved øget indsigt i, hvilke indsatser der virker, gives der

4 nærhed til kvalitetsudvikling af kerneopgaven. Den sammenhængende ungeindsats etableres Skabe styrket tværfaglig indsats overfor de unge i samarbejde med Center for Job og Uddannelse for at få dem i uddannelse og beskæftigelse. Én ung én plan, som alle aktører samarbejder omkring. Hermed sikres at alle medarbejdere, der arbejder med en ung får et større overblik over den samlede indsats for den enkelte unge. Den unge vil opleve, at kommunens tilbud bliver mere sammenhængende/tilpasset og mere overskueligt. Der skal udarbejdes standardkontrakter på voksenområdet Ved at standardisere kommunens kontrakter med udbydere på voksenområdet, skal det sikres, at udbyderne leverer et tilbud på højt fagligt niveau til den rigtige pris. I 2019 skal der igangsættes forhandlingsprocesser med de udbydere, vi bruger i dag. Økonomistyring voksenområdet I løbet af 2019 skal der udarbejdes en strategi for etablering af evidensbaseret økonomistyring jf. KL og VIVE s anbefalinger i rapporten Det specialiserede voksenområde Inspiration til den økonomiske styring, Nærhed til fagligheden For mange medarbejdere i den offentlige sektor ligger motivationen i at gøre en forskel for borgeren. Denne forskel leverer vi igennem vores faglighed, og derfor er det helt centralt, at vi forholder os aktivt til vores fagligheder og udvikler dem. Det gør vi både, når vi uddanner os, og når vi samarbejder med andre fagligheder, hvor vi hver især bidrager med noget til den fælles opgaveløsning. Når vi har fokus på en stærk faglighed, kan vi både levere de bedste ydelser til borgerne, og vi kan fastholde vores status som en attraktiv arbejdsplads, som kan rekruttere de mest kvalificerede medarbejdere. Det betyder f.eks. at:

5 Vi leder på opgaven og har endnu mere fokus på at sætte retning og hæve den faglige overlægger. Vi hæver kvaliteten af PUS og bidrager til, at kompetence- og kulturudviklingsaktiviteter er en ledelsesmæssig prioritering. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I vil kunne styrke jeres faglighed og spille sammen med andre fagligheder. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Tydeligt fagligt grundlag på alle institutioner og enheder Refleksion om målopfyldelse og effekt På baggrund af en eksemplarisk proces med udvikling af et fagligt grundlag på Lindegården, skal alle teams udarbejde en pjece, så der er et fælles grundlag at tale om faglighed ud fra. Udarbejdelsen af faglige grundlag skal understøtte, at medarbejderne bliver skarpere på mål, metoder og værdier for arbejdet. Som sekundær gevinst, er det ambitionen, at det vil skabe faglig stolthed iblandt de ansatte og gøre centeret til en mere attraktiv arbejdsplads ved rekruttering af nye medarbejdere. Implementering af løsningsfokuseret metode i voksenteamet Ved opkvalificering af rådgiverne i den løsningsfokuserede metode forventes det, at der i højere grad samarbejdes ressourceorienteret med borgeren. Metoden består i at man, ved at sætte borgeren i centrum for egen indsats, og ved synliggørelse og udvikling af borgens egne ressourcer, styrker borgerens evne til at gøre mere af det der lykkes. Metoden arbejder med inddragelse af netværk, således at netværket får og tager et større ansvar for at skabe tryghed omkring borgeren, og at borgeren herved gøres mindre afhængig af sociale ydelser. Nærhed til borgerne Demografien i vores kommune ændrer sig flere af vores borgere er ældre, og flere børnefamilier flytter til kommunen. Samtidig er der et stigende antal borgere, som har brug for støtte inden for det specialiserede område. Rollefordelingen mellem kommune og borgere ændrer sig også, og borgerne forventer i stigende grad at blive medskaber af offentlige ydelser. Samlet set er der en bevægelse henimod, at vi som myndighed i højere grad skal tilpasse vores ydelser til de borgere, vi har med at gøre og ikke mindst gør det i samarbejde med borgerne. Vi skal tættere på de borgere, vi arbejder med og forstå deres behov.

6 Det betyder f.eks. at: Vi skal arbejde endnu mere målrettet med digitale og teknologiske løsninger, der kan understøtte borgerne i at betjene sig selv, være selvhjulpne og opleve en større personlig frihed. Vi skal have fokus på udvikling af en variation af metoder i den måde, vi inddrager borgerne generelt og i forbindelse med konkrete byudviklingsinitiativer. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I kan samarbejde med borgerne omkring udvikling af de ydelser I leverer. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Virtuelle besøg og mødevirksomhed implementeres i socialpsykiatrien og på sigt afsøges muligheden for at anvende skærmbesøg for andre målgrupper i CFH Refleksion om målopfyldelse og effekt Inspireret af hjemmeplejens positive erfaringer med skærmbesøg skal der i CFH arbejdes på at implementere skærmbesøg, i første omgang i regi af socialpsykiatrien, hvor der ses muligheder i at omlægge nogle af hjemmebesøgene til skærmbesøg. Skærmbesøgene skal have den effekt, at borgerne oplever at mødet med sagsbehandlerne bliver lettere og oplever en større personlig frihed i dagligdagen. I første halvår 2019 skal der arbejdes på afklaring af mulighederne i brug af skærmbesøg. I andet halvår ventes der at være etableret skærmbesøg på forsøgsbasis med 5-10 borgere. Herefter kan skærmbesøg evt. overføres til andre arbejdsområder i centeret eks. i forbindelse myndighedsteamenes opfølgningsmøder. Magtanvendelse på institutioner Magtanvendelse er relevant for flere af centerets institutioner og teams; Grandbohus, Lindegården, specialbørnehaven Karlebo, Byvejen og Møllevejen. Ledelsen har derfor øget fokus på forebyggelse af magtanvendelser, som et led i, at skabe mere nærhed til udsatte børn og voksne. Institutionerne skal erfaringsudveksle på tværs og gå sammen om, at lave en ensrettet faglig tilgang til forebyggelse af magtanvendelse. Der er allerede implementeret arbejdsmetoderne Low Arousal og NUSSA, som er metoder der har til formål at skabe kropslig ro hos henholdsvis voksne og børn til forebyggelse af aggressiv adfærd. De implementerede metoder skal derfor understøttes og udbredes yderligere i den kommende

7 periode, for at nedbringe brugen af magtanvendelser. Nærheden til sproget Med en stærk påvirkning fra bl.a. de sociale medier ændres omgangstonen i samfundet og adfærden mellem mennesker. Der er sket en betydelig forråelse af sproget. Vi møder hver dag borgere, kollegaer og andre medmennesker, og fra tid til anden oplever vi, at tonen og ordvalget kan blive hårdt og ubehageligt. Det gælder både blandt børn og voksne. Som stor, offentlig institution har vi både en forpligtelse til og en god mulighed for at gå mod denne udvikling. Vi vil derfor gennem vores professionelle virke i skrift og tale søge at være forbillede for de borgere, vi er i kontakt med. Det betyder f.eks. at: Vi sætter omgangsform, sprogbrug, talemåde og respekt mellem mennesker på dagsorden i hele vores organisation og som en strategisk indsats i alle relationer. Overvej konkrete handlinger på jeres fagområde, hvor I kan arbejde med at forbedre omgangstonen blandt de borgere, I har med at gøre. Handlingerne noteres nedenfor. Handlinger i 2019 Nærhed til sproget er en integreret del af flere af de øvrige handlinger beskrevet ovenfor, i særdeleshed Den sammenhængende Ungeindsats, Magtanvendelse på Institutionerne og Implementering af løsningsfokuseret metode i voksenteamet. Refleksion om målopfyldelse og effekt I alle tre handlinger er sproget/kommunikationen mellem medarbejdere og borgere et helt centralt element. Det ses i den sammenhængende ungeindsats, der skal implementeres i et felt hvor råt sprogbrug er dagligdag og hvor kommunens frontmedarbejdere skal indgå i arbejdet med unge på en respektfuld og professionel måde. I forhold til magtanvendelse på institutionerne er sprog og kommunikation udgangspunktet for at kunne forebygge anvendelse af magt, men også at håndtere det på den mest hensigtsmæssige måde, der hvor magtanvendelse bliver nødvendig. Løsningsfokuseret metode i voksenteamet er i høj grad bygget op omkring en inddragelse af sprog

8 og kommunikation, som en central del af metoden.

Årsplan Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter.

Årsplan Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter. Årsplan 2019 Benediktehjemmet Fredensborg kommunes demensplejecenter. Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for

Læs mere

Årsplan Granbohus

Årsplan Granbohus Årsplan 2019 Granbohus Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering. Side 1

Årsplan Center for Borgerservice og Digitalisering. Side 1 Årsplan 2019 Center for Borgerservice og Digitalisering Side 1 Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres

Læs mere

Fase 4: Alle huse vil i marts 2019 blive præsenteret for årsplanen af områdelederen. Alle huse udarbejder årshjul med afsæt i årsplanen.

Fase 4: Alle huse vil i marts 2019 blive præsenteret for årsplanen af områdelederen. Alle huse udarbejder årshjul med afsæt i årsplanen. Årsplan 2019 Børnehusene Fredensborg er fra 1. januar 2019 en områdeinstitution for 0-5 årige, fordelt i 6 huse, beliggende i Fredensborg bysamfund. Der er 370 børn og 86 medarbejdere. Vi har 5 pædagogiske

Læs mere

Årsplan Lindegården

Årsplan Lindegården Årsplan 2019 Lindegården Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Årsplan Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole

Årsplan Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole Årsplan 2019 Kulturinstitutionen Bibliotekerne & Musikskole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 1. Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres

Læs mere

Årsplan 2019 Kokkedal Skole

Årsplan 2019 Kokkedal Skole Årsplan 2019 Kokkedal Skole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

Årsplan Center for Kultur Fritid og Sundhed

Årsplan Center for Kultur Fritid og Sundhed Årsplan 2019 Center for Kultur Fritid og Sundhed Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke

Læs mere

Årsplan Humlebæk Skole

Årsplan Humlebæk Skole Årsplan 2019 Humlebæk Skole Ledelsesmæssig drøftelse af direktionens ledetråd 2019 Hvad betyder det nationale fokus på afbureaukratisering og regelforenkling for jeres fagområde? Hvilke regler eller procedurer,

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

Årsplan Center for Politik og Organisation

Årsplan Center for Politik og Organisation Årsplan 2019 Center for Politik og Organisation Kort opsummering af jeres drøftelse: Nærhed til borgeren Center for Politik og Organisation har som stabsfunktion færre opgaver med direkte borgerkontakt,

Læs mere

Socialudvalgets arbejdsgrundlag

Socialudvalgets arbejdsgrundlag Socialudvalgets arbejdsgrundlag 2018-2021 Indhold Forord Indledning Politikker og strategier Overordnede mål Konkrete initiativer Forord Socialudvalget har fastlagt et arbejdsgrundlag for 2018 til 2021

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Årsplan Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv. Endelig version

Årsplan Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv. Endelig version Årsplan 2019 Center for Byudvikling, Miljø og Erhverv Endelig version 06.02.2019 Det nye årsplankoncept 2019 er i højere grad end tidligere bygget op om ledelsesmæssige drøftelser og refleksioner om centerets

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil. Afdelingsleder for. Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A

Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil. Afdelingsleder for. Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A Jobprofil Afdelingsleder for Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A Bocenter for unge og voksne med særlige behov Afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov

Læs mere

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LeaBa 247550-17 17/14522 Social- og Handicapcentret December 2017 Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Her indsættes tre eller flere mål.

Læs mere

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både Ældrepolitik 2 blank Indhold: Indledning...4 Vision Omsorgskommunen Ringsted...6 Dialogmodellen...7 Tryghed og kvalitet...8 Pejlemærkerne Deltagelse, fællesskab og ansvar...9 Forskellige behov...10 Faglighed

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Medarbejderprofilen er inddraget i samme oversigt som lederprofilerne her er hovedvægten på ns deltagelse i opnåelse af målet indenfor hver lederkompetence. Tekst

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET

SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET SAMLEDE RESULTATER FRA KL S FORVALTNINGSUNDERSØ- GELSE PÅ BØRN- OG UNGEOMRÅDET Forår 2018 Om undersøgelsen KL s forvaltningsundersøgelse på børn- og ungeområdet er gennemført blandt de kommunale børn-

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017.

Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Notat Attraktiv og bæredygtig arbejdspladser Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 6. februar 2017. Aarhus Kommune arbejder for at skabe attraktive og bæredygtige arbejdspladser for medarbejderne ansat

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 1 FORORD Guldborgsund Kommunes ledelsesgrundlag lægger sig tæt op ad vores kerneopgave og er båret af den præcise retning og de værdier, der lægges til grund for kerneopgaven.

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE FOR ÆLDRE, BØRN, BØRNEFAMILIER OG VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV

POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE FOR ÆLDRE, BØRN, BØRNEFAMILIER OG VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV POLITIK FOR BRUGERINDDRAGELSE FOR ÆLDRE, BØRN, BØRNEFAMILIER OG VOKSNE MED SÆRLIGE BEHOV Vores vej // Politik for brugerinddragelse // Side 1 EN DEL AF VORES VEJ - SAMLEDE POLITIKKER I HELSINGØR KOMMUNE

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

FUNDAMENTET. CBF Ledelsesgrundlag

FUNDAMENTET. CBF Ledelsesgrundlag FUNDAMENTET CBF Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlag for Center for Børn og Forebyggelse Herning Kommune Herning Kommune Juni 2014 Layout: Signatur Design Vignetter: Karen Leth Forord I 2012 blev Børne- og

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og bringer naturen ind i familiens hverdag

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Principper for støtte til børn og unge og deres familier

Principper for støtte til børn og unge og deres familier Principper for støtte til børn og unge og deres familier Indledning På de kommende sider kan du læse hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen yder støtte til

Læs mere

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan!

Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses. Spørg KLK hvordan! Udfordringerne på det specialiserede socialområde kan løses Spørg KLK hvordan! Mange kommuner har svært ved at holde styr på økonomien på det specialiserede socialområde (børn og unge med særlige behov

Læs mere

Ringsted Kommunes Ældrepolitik

Ringsted Kommunes Ældrepolitik Ringsted Kommunes Ældrepolitik 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Dialogmodellen...5 Tryghed og kvalitet...6 Deltagelse, fællesskab og ansvar... 7 Forskellige behov...8 Faglighed

Læs mere

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er fri vilje og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund Kommune...7

Læs mere

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Politikkens opbygning...5 Kvalitet i hverdagen...6 Fællesskab, deltagelse, erhverv,

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

KONCERNSERVICE STRATEGI 2020

KONCERNSERVICE STRATEGI 2020 KONCERNSERVICE STRATEGI 2020 KONCERNSERVICE STRATEGI 2020 Vi skaber bedre og billigere administration i samarbejde med forvaltningerne Det betyder, at: Vi udvikler og leverer fællesadministrative løsninger

Læs mere

Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation. VUM-superbrugerseminar Maj 2015

Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation. VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Voksenudredningsmetoden. Ledelsesinformation VUM-superbrugerseminar Maj 2015 Program 1. Formål 2. VUM og information til styring og udvikling 3. Erfaringer og potentiale 4. Praktiske eksempler 5. Læring

Læs mere

ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI

ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI 23. MARTS 2015 KBA 201403376 INDLEDNING Strategien for ansvarsområde Kompetence og Arbejdsliv (KOA) udgør det faglige og politiske grundlag for Finansforbundets

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

SOCIALPOL ITIK FOR SOCIAL- OG HANDICAP- OMRÅDET

SOCIALPOL ITIK FOR SOCIAL- OG HANDICAP- OMRÅDET SOCIALPOL ITIK FOR SOCIAL- OG HANDICAP- OMRÅDET Socialpolitik for Guldborgsund Kommune på Social- og Handicapområdet. Indledning. Kommunens Socialpolitik på Social- og Handicapområdet er et centralt element

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten MODEL FOR VÆRDIBASERET SUNDHED I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været styret og afregnet med takststyring. Det har blandt andet

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Socialpsykiatrien Psykiatri- og Handicapområdet 2 2019-2020 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det

Læs mere

Holbæk Kommunes. ungepolitik

Holbæk Kommunes. ungepolitik Holbæk Kommunes Børneog ungepolitik Indhold Forord... side 3 Udfordringerne... side 4 En samlet børne- og ungepolitik... side 5 Et fælles børnesyn... side 6 De fire udviklingsområder... side 7 Udviklingsområde

Læs mere

Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund. Indflydelse på eget liv

Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund. Indflydelse på eget liv Oktober 2018 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund Indflydelse på eget liv Side 2 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er

Læs mere

Årsplan for Center for Job og Uddannelse

Årsplan for Center for Job og Uddannelse Årsplan for Center for Job og Uddannelse Periode: 1.2.2019 31.1.2020 Hvem er vi? Center for Job og Uddannelse udgøres af 92 medarbejdere inklusiv ledelsen. Kerneopgaverne i centeret er at bidrage til et

Læs mere

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Ledelsesgrundlag KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Udgivet af: Faxe Kommune 2013 Redaktion: Center for Udvikling Layout: Rune Brandt Hermannsson Foto: Colourbox.com, Faxe Kommune Tryk: HellasGrafisk www.faxekommune.dk

Læs mere

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV Ledelsesgrundlag Illustrationer: www.loneboenielsen.dk Layout og produktion: ArcoRounborg God ledelse i Skive Kommune God ledelse er afgørende I Skive Kommune har vi fokus på god ledelse. Det har vi i

Læs mere

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019

Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 Strategirammen for Frivillighed i Faxe Kommune 2019 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune har et stort fokus på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

De 9 strategiske pejlemærker

De 9 strategiske pejlemærker De 9 strategiske pejlemærker Socialpsykiatrisk Center Slagelse De 9 strategiske pejlemærker I denne folder præsenteres 9 strategiske pejlemærker for socialpsykiatrien i Slagelse Kommune. Pejlemærkerne

Læs mere

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Udarbejdet af: AC FOA FTF KTO Sundhedskartellet Danske Regioner Dansk Sygeplejeråd Foreningen af Speciallæger HK/Kommunal LO Yngre Læger Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Juni 2010 Vi har et godt offentligt

Læs mere

Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service Endelig udgave: Revideret 5/2-19

Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service Endelig udgave: Revideret 5/2-19 Årsplan for Center for Ejendomme og Intern Service 2019 Endelig udgave: Revideret 5/2-19 11-03-2019 Vores kerneopgave i 2019: Center for Ejendomme & Intern Service har til formål at sikre en høj og forsvarlig

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner 1 Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner SOCIALSTYRELSEN VIDEN TIL GAVN SAMARBEJDSMODELLEN 4. Samarbejdsmodellen som metode 2 INDHOLD Vejen til uddannelse

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer

Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer Tjekliste til fordele og udfordringer ved forskellige organiseringsformer Området for børn og unge med særlige behov kan overordnet set organiseres på forskellige måder. Hver organisering har sine fordele,

Læs mere

Masterplan Horisont 2018

Masterplan Horisont 2018 Service Kvalitet Styring Trivsel Masterplan Horisont 2018 Vores fælles grundlag på Arbejdsmarkedsområdet i Haderslev Kommune Arbejdsmarked betjener borgerne, så de får mulighed for et aktivt liv på arbejdsmarkedet

Læs mere

Årsplan Børnehusene Humlebæk

Årsplan Børnehusene Humlebæk Årsplan 2019 Børnehusene Humlebæk Hvem er vi? Børnehusene Humlebæk er en kommunal områdeinstitution for børn i alderen 0 til 5 år og består af 5 børnehuse og 4 dagplejere. Børnehusene er beliggende centralt

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Nedenstående udgør de overordnede mål og indsatsområder på dagtilbudsområdet i 2014-15. Disse vil danne baggrund for og være styrende for de generelle initiativer

Læs mere

LEDERNYT. Direktionens strategibrev 2015

LEDERNYT. Direktionens strategibrev 2015 LEDERNYT 3. NOVEMBER 2014 Direktionens strategibrev 2015 I år har Direktionen valgt at arbejde med strategibrevet på en ny måde. Direktionen har identificeret en række temaer, som vi vurderer, er relevante

Læs mere

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Ledelse. i Odense Kommune

Ledelse. i Odense Kommune Ledelse i Odense Kommune 9 1 Ledelsesgrundlag i Odense Kommune I Odense Kommunes arbejde med at sikre gode serviceløsninger for borgere og virksomheder og skabe den nødvendige dynamik i udviklingen af

Læs mere

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Fakta: Ringsted Kommune tilbyder forskellige aktivitetstilbud, der er rettet mod voksne med særlige behov. Tilbuddene tæller blandt andet Værkstedet

Læs mere

Velkommen til Workshop 2

Velkommen til Workshop 2 Velkommen til Workshop 2 Kvalitet i ressourceforløb hvad skal der til? Direktør Niels Kristoffersen, mploy a/s Afdelingschef Dorte Jarratt, Lyngby-Taarbæk Kommune Beskæftigelsestræf 2014 KVALITET I ARBEJDET

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Maj 2016

Ledelsesgrundlag. Maj 2016 Ledelsesgrundlag Maj 2016 1 Indledning I efteråret 2015 blev det besluttet at igangsætte arbejdet med et nyt ledelsesgrundlag for Trekantområdets Brandvæsen Alle afdelingschefer og sektionsledere har udarbejdet

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere