RANDERS KOMMUNE APRIL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RANDERS KOMMUNE APRIL"

Transkript

1 BENCHMARKNOTAT RANDERS KOMMUNE APRIL 2019

2 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Sammenligningsgrundlag 4 3. Folkeskolen 5 4. Specialundervisning 8 5. PPR SFO Befordring Privat og efterskoler Ungdommens uddannelsesvejledning Ungdomsskolen 26

3 2 BENCHMARKNOTAT MARTS INDLEDNING Denne rapport indeholder BDO s nøgletalsanalyse af skoleområdet for Randers Kommune. Formålet med analysen er at identificere, om der er grundlæggende forskelle mellem Randers Kommune og de deltagende sammenligningskommuner ift. udgifts og aktivitetsniveau. Formålet med rapporten er desuden at tilvejebringe Randers Kommune et overblik over på hvilke områder, der med fordel kan udarbejdes mere dybdegående analyser. Det er i den forbindelse væsentligt at bemærke, at denne nøgletalsanalyse alene skal fremlægge data, hvorefter Randers Kommune selv vil tage stilling til et videre forløb. Tolkning af nøgletalsanalysens resultater er således ikke en del af nøgletalsanalysen. Nærværende rapport indeholder en benchmarkinganalyse, hvor BDO sammenligner Randers Kommune med Horsens Kommune, Sønderborg Kommune, Esbjerg Kommune, Herning Kommune og samt endnu en kommune, der ønsker at være anonym. Analysen bygger på kommunernes udgifts og aktivitetsdata for regnskabsåret BENCHMARKING SOM METODE En benchmarkinganalyse er en systematisk sammenligning af kommunernes udgifter og aktiviteter med henblik på at identificere forskelle, kommunerne imellem. De nøgletal, der anvendes i benchmarkingen, giver et validt og detaljeret billede af de deltagende kommuners relative økonomi og aktiviteter. En benchmarkinganalyse siger i sig selv ikke noget om, hvilket omkostningsniveau der er nødvendigt for, at kommunen kan varetage sin opgaveløsning. Det kan være vanskeligt at vurdere om noget er godt eller ej alene på baggrund af en benchmarkinganalyse. Analysen udgør dog et særdeles grundigt afsæt for, at de deltagende kommuner vil kunne stille reflekterede spørgsmål til egen styringspraksis og vurdere denne holdt op imod, hvordan andre kommuner har grebet styringsopgaven an. De medvirkende kommuners udgifts og aktivitetsoplysninger er indsamlet direkte i kommunerne via ens dataskabeloner og vejledningsmateriale. På baggrund af det indsamlede materiale, har BDO gennemført telefoninterviews med økonomimedarbejdere i de deltagende kommuner for at afklare betydningen af eventuelle forskelle i organisering, snitflader, konteringspraksis mv. Det er BDO s vurdering, at det herved har været muligt at minimere betydningen af bl.a. konteringspraksis, der ellers ofte fremhæves som en udfordring, når man laver nøgletalssammenligninger. BDO har således været i dialog med kommunerne om deres individuelle konteringspraksis på hvert af de udgiftsområder, der indgår i analysen. Der er i den sammenhæng foretaget enkelte korrektioner i kommunernes besvarelser, så det derved sikres, at kommunernes udgifter og aktiviteter på alle områder sammenlignes på et ensartet og retvisende grundlag.

4 3 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OPBYGNING OG LÆSEVEJLEDNING Notatet indledes med en præsentation af en række baggrundsvariable, der belyser sammenligningsgrundlaget for benchmarkingen. Det er disse baggrundsvariable, der har været lagt vægt på i udvælgelsen af sammenligningskommunerne. Udvælgelsen af sammenligningskommuner er foretaget af Randers Kommune. Benchmarkingen er opbygget efter den autoriserede kontoplan, men i nærværende rapport tematisk struktureret efter følgende opbygning: Baggrund for sammenligning kapitel 2 Folkeskolen kapitel 3 Specialundervisning kapitel 4 PPR kapitel 5 SFO kapitel 6 Befordring kapitel 7 Privat og efterskoler kapitel 8 UU og Ungdomsskolen kapitel 9 Nøgletalsrapporten består af en række søjlediagrammer der alle viser nøgletal for regnskabstal eller budgetterede udgifter for regnskabsåret Den stiplede linje i diagrammerne markerer gennemsnittet i sammenligningskommunerne. Den optrukne linje i diagrammerne markerer de gennemsnittet i sammenligningskommunerne korrigeret for kommunernes gennemsnitlige socioøkonomiske indeks. Gennemsnittet indikerer således, det udgiftsniveau kommunerne burde have, givet deres socioøkonomi. I hvert kapitel præsenteres endvidere de data, der ligger til grund for de beregnede nøgletal.

5 4 BENCHMARKNOTAT MARTS SAMMENLIGNINGSGRUNDLAG Følgende kommuner indgår, foruden Randers Kommune, i sammenligningen: Horsens Kommune Sønderborg Kommune Esbjerg Kommune Herning Kommune Anonym Kommune Sammenligningskommunerne er udvalgt på baggrund af en række objektive baggrundsvariable: Indbyggere 016 år Antallet af børn og unge mellem 0 og 16 år. Befolkningstæthed Antal indbyggere pr. kvadratmeter Urbaniseringsgrad Antal indbyggere i byer med 200 indbyggere eller mere i procent af kommunens samlede indbyggertal pr. 1. januar. Socioøkonomi Nøgletallet måler kommunens relative udgiftsbehov i forhold til andre kommuner på basis af en række socioøkonomiske kriterier, der indgår med forskellig vægt i beregningen. Det er kriterier som f.eks. 'Antal 2059årige uden beskæftigelse' og 'Antal psykiatriske patienter'. En værdi over 1 betyder, at kommunen har et større udgiftsbehov relativt til gennemsnittet af kommunerne, imens en værdi lavere end 1 betyder et lavere udgiftsbehov relativt til gennemsnittet. Uddannelsesniveau Opgøres som antal 2564årige uden erhvervsuddannelse ift. det samlede antal 2564årige i kommunen samt antal 2564årige med en videregående uddannelse ift. det samlede antal 2564årige i kommunen Privatskoleandel Antal privatskoleelever i procent af det samlede antal elever i privat og folkeskolen Kommunernes nøgletal for ovenstående baggrundsvariable præsenteres nedenfor: Min/maks, landsplan Indbyggere 016 år / Befolkningstæthed / Urbaniseringsgrad 87,9 89,7 87,9 91,2 86,4 88,6 35/100 Socioøkonomi 1 0,99 1,19 1,09 0,88 0,97 0,53/1,73 Andel 2564årige uden erhvervsuddannelse Andel 2564årige med videregående uddannelse 20,7 20, ,1 20,4 19,4 8/31 23,3 27,3 26,4 27,6 24,9 28,9 15,3/59,3 Privatskoleandel 23,9 15,8 23,3 11,9 15,2 19,2 2,5/38,4 Kilde: Økonomi og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal, 2018

6 5 BENCHMARKNOTAT MARTS FOLKESKOLEN I nærværende afsnit behandles kommunernes udgifter til folkeskolen ( ), herunder udgifter til administration og ledelse (grp. 200) samt fællesudgifter ( ) og udgifter til efter og videreuddannelse ( ). OVERBLIK: NØGLETAL FOR FOLKESKOLEN Søjlediagrammet nedenfor angiver kommunernes regnskabsudgifter til folkeskolen opgjort pr. elev i regnskabsåret De angivne udgifter er inkl. udgifter til specialklasser beliggende på folkeskoler. Samlede udgifter til folkeskolen pr. elev, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning Kommuner og Anonym for delt med kommunernes oplyste elevtal. Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes udgifter ledelse og administration opgjort pr. elev i folkeskolerne. Udgifter til ledelse og administration pr. elev, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for , grp. 200 delt med kommunernes oplyste elevtal.

7 6 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes udgifter til folkeskolen samt fællesudgifter opgjort pr. elev. Samlede udgifter til folkeskolen samt fællesudgifter pr. elev, R Samlede udgifter til folkeskolen pr. elev Samlede fællesudgifter pr. elev Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Nedenstående figur viser udgiftsfordelingen mellem folkeskole, fællesudgifter og efter og videreuddannelse opgjort pr. elev. Enkelte kommuner konterer udgiften til efter og videreuddannelse under funktion og indtægter fra eksterne fondsmidler og lignende under funktion hvorfor der for enkelte kommuner ses meget lave eller negative udgifter for efter og videreuddannelse. Udgifter til folkeskolen, fællesudgifter og efter og videreuddannelse pr. elev, R I alt I alt I alt I alt I alt I alt , ,07 599, , ,96 305,83 Samlede udgifter til folkeskolen pr. elev Samlede udgifter til efter og videreuddannelse pr. elev Samlede fællesudgifter pr. elev Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal.

8 7 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OVERBLIK: UDGIFTER TIL FOLKESKOLEN FOLKESKOLEN Regnskab 2018 samlet udgift Heraf udgifter på grp FÆLLESUDGIFTER Regnskab 2018 samlet udgift EFTER OG VIDEREUDDANNELSE Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR FOLKESKOLEN FOLKESKOLEN Antal elever pr. 5. september 2017 Antal elever pr. 5. september 2018 Vægtet elevantal (beregnet af BDO)

9 8 BENCHMARKNOTAT MARTS SPECIALUNDERVISNING I nærværende kapitel behandles kommunernes udgifter til specialundervisning opdelt på specialundervisning i specialklasser i folkeskolen ( ) samt henholdsvis kommunale ( ) og regionale ( ) specialskoler. SPECIALKLASSER I FOLKESKOLEN OVERBLIK: NØGLETAL FOR SPECIALKLASSER I FOLKESKOLEN Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes budgetterede udgifter alene til specialundervisning i specialklasser beliggende på folkeskoler opgjort pr. elev i specialklasser Budgetterede udgifter til specialklasser pr. indskrevet elev i specialklasser, R Randers Horsens Sønderborg Esbjerg Herning korrigeret for socioøkonomi Kilde: Budgetterede udgifter til specialklasser. Data er oplyst af Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Herning og delt med kommunernes oplyste elevtal i specialklasser. Anonym Kommune konterer specialklasser under , hvorfor de ikke indgår i ovenstående sammenligning. OVERBLIK: UDGIFTER TIL SPECIALKLASSER FOLKESKOLEN Budgetterede udgifter til specialklasser Bemærkning: Anonym Kommune konterer specialklasser under , hvorfor de ikke indgår i ovenstående. OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR SPECIALKLASSER FOLKESKOLEN Antal elever i specialklasser, pr. 5. september 2017 Antal elever i specialklasser, pr. 5. september 2018 Vægtet elevantal (beregnet af BDO) Bemærkning: Anonym Kommune konterer specialklasser under , hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

10 9 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 KOMMUNALE SPECIALSKOLER OVERBLIK: NØGLETAL FOR KOMMUNALE SPECIALSKOLER Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til kommunale specialskoler ( ) pr. indskrevet elev Samlede udgifter til kommunale specialskoler pr. indskrevet elev, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til kommunale specialskoler pr. helårselev/plads. Samlede udgifter til kommunale specialskoler pr. plads/helårselev, R Randers Horsens Sønderborg Esbjerg Kolding korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Herning Kommune har ikke angivet antal helårselever, hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

11 10 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser den gennemsnitlige enhedspris for kommunernes egne specialskoler opgjort pr. plads/helårselev. Gennemsnitspris pr. plads/helårselev i egne tilbud, R Randers Horsens Sønderborg Esbjerg korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Herning Kommune har ikke angivet antal helårselever hvorfor de ikke indgår i ovenstående. Søjlediagrammet nedenfor viser den gennemsnitlige enhedspris for de eksterne, kommunale specialundervisningstilbud, som kommunerne køber pladser på opgjort pr. plads/helårsbarn. Gennemsnitspris pr. plads/helårselev i eksterne tilbud, R Randers Horsens Sønderborg korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Herning Kommune har ikke angivet antal helårselever, mens Esbjerg Kommune ikke anvender eksterne, kommunale specialskoler hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

12 11 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes udgiftsfordeling mellem henholdsvis interne og eksterne tilbud. Udgiftsfordeling, interne og eksterne tilbud, R18 100% 90% 80% 11% 30% 14% 7% 9% 70% 60% 50% 40% 30% 89% 70% 86% 100% 93% 91% 20% 10% 0% Interne tilbud Eksterne tilbud Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for OVERBLIK: UDGIFTER TIL KOMMUNALE SPECIALSKOLER KOMMUNALE SPECIALSKOLER Udgift til kommunale specialskoler Heraf udgifter til egne tilbud Heraf udgifter til køb af pladser eksternt OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR KOMMUNALE SPECIALSKOLER KOMMUNALE SPECIALSKOLER Egne børn, opgjort pr. antal Egne børn, opgjort pr. helårselev Eksterne børn, opgjort pr. antal Eksterne børn, opgjort pr. helårselev 240, , Bemærkning: Herning Kommune har ikke angivet helårsbørn, hvorfor dette ikke indgår i ovenstående

13 12 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 REGIONALE SPECIALSKOLER OVERBLIK: NØGLETAL FOR REGIONALE SPECIALSKOLER Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til regionale specialundervisningstilbud opgjort pr. elev Samlede udgifter til regionale specialundervisningstilbud pr. elev, R Randers Horsens Sønderborg korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Esbjerg Kommune har udelukkende angivet antal helårselever, mens Herning Kommune ikke anvender regionale tilbud, hvorfor de ikke indgår i ovenstående. Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til regionale specialundervisningstilbud opgjort pr. helårsbarn Samlede udgifter til regionale specialundervisningstilbud pr. helårselev, R Randers Horsens Sønderborg Esbjerg korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste elevtal. Herning Kommune har ikke oplyst udgifter til regionale tilbud, hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

14 13 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til objektiv finansiering for regionale specialundervisningstilbud. For Randers Kommune gælder det, at finansieringen deles mellem to forvaltninger, hvorfor søjlen er opdelt. Den blå andel af søjlen vedrører skoleområdets andel af den objektive finansiering Udgifter til objektiv finansiering i alt, R I alt Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for OVERBLIK: UDGIFTER TIL REGIONALE SPECIALSKOLER REGIONALE SPECIALSKOLER Regnskab 2018 samlet udgift Heraf udgifter til objektiv finansiering Heraf udgifter til køb af pladser OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR REGIONALE SPECIALSKOLER REGIONALE SPECIALSKOLER Antal elever Antal elever, opgjort pr. helårselev 3,9 2,6 1 3,3 8 Bemærkning: Esbjerg Kommune har ikke kunnet angive det samlede antal elever, hvorfor dette ikke fremgår. Herning Kommune anvender ikke regionale specialskoler.

15 14 BENCHMARKNOTAT MARTS PPR OVERBLIK: NØGLETAL FOR PÆDAGOGISK PSYKOLOGISK RÅDGIVNING Søjlediagrammet nedenfor angiver kommunernes samlede regnskabsudgifter til PPR ( ) opgjort pr. 017årig. Samlede udgifter til PPR pr. 017 årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. OVERBLIK: UDGIFTER TIL PÆDAGOGISK PSYKOLOGISK RÅDGIVNING PPR Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR PÆDAGOGISK PSYKOLOGISK RÅDGIVNING PPR Antal børn og unge, 017 år

16 15 BENCHMARKNOTAT MARTS SFO OVERBLIK: NØGLETAL FOR SKOLEFRITIDSORDNING Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til SFO I, II og III ( SFO, juniorklub og fritidsklub) pr. indskrevet barn før forældrebetaling (brutto). Samlede udgifter til SFO (inkl. SFO II og III) pr. indskrevet barn (brutto), R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste børnetal. Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til SFO I, II og III (SFO, juniorklub og fritidsklub) pr. indskrevet barn i SFO efter forældrebetaling (netto) Samlede udgifter til SFO (inkl. SFO II og III) pr. indskrevet barn (netto), R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste børnetal. Herning Kommune har traditionelt anvendt fritidshjem frem for SFO, der dog nu er under omlægning til SFO.

17 16 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes månedlige takst for en fuldtidsplads i SFO. Månedlig forældrebetalingstakst for fuldtidsplads i SFO I korrigeret for socioøkonomi Kilde: Data fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner. Søjlediagrammet nedenfor viser udgiftsandelen til SFO, der dækkes af forældrebetaling. Procentandel af udgifter dækket af forældrebetaling 60% 57% 57% 50% 48% 49% 40% 42% 30% 27% 20% 10% 0% Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner.

18 17 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser udgifter til ledelse og administration i SFO pr. indskrevet barn. BDO bemærker, at variationer i udgiftsniveauer kan være forklaret af organisatoriske valg og konteringspraksis. Hvis en SFOleder også er indskolingsleder, sker det ofte i praksis, at lønudgiften bliver konteret som en del af skolens økonomi ( ). Ligeledes er der ofte variationer i, om SFOlederens hele årsværk konteret på gruppering 200, hvis vedkommende også har børnetid. Udgifter til ledelse og administration i SFO pr. indskrevet barn, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste børnetal. Søjlediagrammet nedenfor viser den procentvise fordeling af SFObørn opdelt på SFO I, II og III (SFO, juniorklub og fritidsklub). 100% 90% 2% 17% 12% Fordeling af SFObørn 9% 3% 80% 17% 70% 60% 50% 40% 30% 83% 86% 100% 74% 100% 97% 20% 10% 0% SFO I SFO II/juniorklub SFO III/fritidsklub Kilde: Data fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner.

19 18 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OVERBLIK: UDGIFTER TIL SFO SFO Regnskab 2018 samlet udgift Heraf udgifter på grp Indtægter fra forældrebetaling OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR SFO SFO SFO I SFO II/juniorklub SFO III/fritidsklub

20 19 BENCHMARKNOTAT MARTS BEFORDRING OVERBLIK: NØGLETAL FOR BEFORDRING Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes udgifter til befordring ( ) pr. 616 årig. Samlede udgifter til befordring pr. 616 årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. Søjlediagrammet nedenfor viser andelen af skoleelever, der befordres. Andel skoleelever, der befordres 16,0% 14,0% 12,0% 14,1% 14,9% 10,0% 8,0% 6,0% 4,0% 4,4% 3,8% 4,3% 6,8% 2,0% 0,0% Randers Horsens Sønderborg Herning Anonym Kilde: Aktivitetsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste børnetal. Esbjerg Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af befordrede elever hvorfor kommunen ikke indgår i ovenstående.

21 20 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser fordelingen af befordrede elever efter skoletilbud Udgifter til befordring pr. kategori Randers Horsens Sønderborg Herning Anonym Samlede udgifter til befordring af almenskoleelever inkl. elever i specialklasser pr. befordret elev Samlede udgifter til befordring af specialskoleelever pr. befordret elev Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Herning og Anonym Kommuner for delt med kommunernes oplyste aktivitetstal for Esbjerg Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af befordrede elever hvorfor kommunen ikke indgår i ovenstående. Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes udgifter til befordring pr. befordret elev fordelt på skoletilbud. Andel af samlede udgifter til befordring fordelt på type 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 36% 38% 58% 54% 80% 3% 64% 62% 39% 46% 20% Randers Horsens Sønderborg Herning Anonym Befordring af almenskoleelever inkl elever i specialklasse Befordring af elever i specialskoletilbud Befordring af elever i regionale specialundervisningstilbud Kilde: Aktivitetsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Herning og Anonym Kommuner for Esbjerg Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af befordrede elever hvorfor kommunen ikke indgår i ovenstående.

22 21 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OVERBLIK: UDGIFTER TIL BEFORDRING BEFORDRING Regnskab 2018 samlet udgift Heraf udgifter til befordring af almenskoleelever Heraf udgifter til befordring af elever i regionale specialundervisningstilbud Heraf udgifter til befordring af specialskoleelever OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR BEFORDRING BEFORDRING Befordring af almenskoleelever Befordring af elever i regionale specialundervisningstilbud Befordring af elever i specialskoletilbud Esbjerg Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af befordrede elever hvorfor kommunen ikke indgår i ovenstående.

23 22 BENCHMARKNOTAT MARTS PRIVAT OG EFTERSKOLER FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATE SKOLER OVERBLIK: NØGLETAL FOR FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATSKOLER Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til frie grundskoler og private skoler ( ) opgjort pr. 616 årig. Samlede udgifter til frie grundskoler og private skoler, opgjort pr. 616 årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. Søjlediagrammet nedenfor viser andelen af elever i frie grundskoler og private skoler opgjort pr. 616 årig. Andel elever i frie grundskoler og private skoler opgjort pr. 616 årig 25% 22% 20% 20% 15% 14% 12% 13% 16% 15,3% 14,9% 10% 5% 0% korrigeret for socioøkonomi Kilde: Aktivitetsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. Bemærkning: Andelen af elever i frie grundskoler og private skoler varierer fra Økonomi og Indenrigsministeriets nøgletal for selvsamme, da andelen opgøres forskelligt her pr. 616 årig.

24 23 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OVERBLIK: UDGIFTER TIL FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATSKOLER FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATSKOLER Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATSKOLER FRIE GRUNDSKOLER OG PRIVATSKOLER Antal elever i frie skoler og privatskoler, der betales for EFTERSKOLER OG UNGDOMSKOSTSKOLER OVERBLIK: NØGLETAL FOR EFTERSKOLER OG UNGDOMSSKOLER Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til efterskoler og ungdomskostskoler ( ) opgjort pr årig. Samlede udgifter til efterskoler og ungdomskostskoler, opgjort pr. 1317årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik.

25 24 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 Søjlediagrammet nedenfor viser andelen af elever i efterskoler og ungdomskostskoler opgjort pr årig. Andel elever i efterskoler og ungdomskostskoler, opgjort pr. 1317årig 16% 14% 14% 12% 10% 8% 7% 9% 11% 9% 9% 11% 10% 6% 4% 2% 0% korrigeret for socioøkonomi Kilde: Aktivitetsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. OVERBLIK: UDGIFTER TIL EFTERSKOLER OG UNGDOMSKOSTSKOLER EFTERSKOLER OG UNGDOMSSKOLER Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR EFTERSKOLER OG UNGDOMSSKOLER EFTERSKOLER OG UNGDOMSSKOLER Antal elever i efterskoler og ungdomskostskoler, der betales for

26 25 BENCHMARKNOTAT MARTS UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING OVERBLIK: NØGLETAL FOR UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til Ungdommens Uddannelsesvejledning ( ) opgjort pr årig. Samlede udgifter til Ungdommens Uddannelsesvejledning pr. 1424årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. OVERBLIK: UDGIFTER TIL UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Antal unge, 1424 år

27 26 BENCHMARKNOTAT MARTS UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED OVERBLIK: NØGLETAL FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED Søjlediagrammet nedenfor viser kommunernes samlede udgifter til ungdomsskolevirksomhed ( ) opgjort pr. 1424årig. Samlede udgifter til Ungdomsskolen pr årig, R korrigeret for socioøkonomi Kilde: Regnskabsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg, Herning og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. Søjlediagrammet nedenfor viser andelen af unge, der har deltaget i aktiviteter i regi af Ungdomsskolen opgjort pr. 1317årig. Andel unge i Ungdomsskolen pr årig 90% 80% 79% 72% 84% 70% 60% 50% 40% 30% 26% 20% 10% 0% Randers Horsens Sønderborg Esbjerg Kilde: Aktivitetsdata fra Randers, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Anonym Kommuner for delt med befolkningstal fra Danmarks Statistik. Herning Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af unge, der har deltaget i aktiviteter i Ungdomsskolen, hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

28 27 BENCHMARKNOTAT MARTS 2019 OVERBLIK: UDGIFTER TIL UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED UNGSOMSSKOLEVIRKSOMHED Regnskab 2018 samlet udgift OVERBLIK: AKTIVITETSTAL FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHED UNGSOMSSKOLEVIRKSOMHED Antal unge, der har deltaget i Ungdomsskolens aktiviteter Bemærkning: Herning Kommune har ikke kunnet opgøre antallet af unge, der har deltaget i aktiviteter i Ungdomsskolen, hvorfor de ikke indgår i ovenstående.

29

NOTAT 2 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48

NOTAT 2 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 NOTAT 2 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 6. oktober 2014 Sammenligning af nøgletal på skole- og ældreområdet i 6 kommuner. Som

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Forelagt Skoleudvalget den 12. september 2019 Den 20. august 2019 Afdelingen for Børn, Skole og Kultur, Dragør Kommune 1 Sammenfatning Dette notat indeholder

Læs mere

NØGLETALSBENCHMARK. [Indsæt billede fra image Shopperen]

NØGLETALSBENCHMARK. [Indsæt billede fra image Shopperen] NØGLETALSBENCHMARK [Indsæt billede fra image Shopperen] RANDERS KOMMUNE MAJ 219 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Benchmark 3 2 NØGLETALSBENCHMARK MAJ 219 1. INDLEDNING 1.1 BENCHMARKING SOM METODE En benchmarkanalyse

Læs mere

17. Folkeskolen - Sektor 3

17. Folkeskolen - Sektor 3 17. Folkeskolen - Sektor 3 Folkeskolens opgaver Sektor 3 består af kommunens fire folkeskoler, PPR, specialundervisning, specialskoler, efterskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler og befordring af elever.

Læs mere

BUDGETANALYSEN PÅ SKOLEOMRÅDET 2019

BUDGETANALYSEN PÅ SKOLEOMRÅDET 2019 BUDGETANALYSEN PÅ SKOLEOMRÅDET 2019 EXECUTIVE SUMMARY HVAD KAN FORKLARE HØJE NØGLETAL OG UDGIFTSPRES PÅ SKOLEOMRÅDET? Som led i budgetaftalen Aftale om budget 2019 og overslagsårene 2020-2022 - styr på

Læs mere

Tabelrapport til sammenligningskommuner

Tabelrapport til sammenligningskommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkanalyse på ældreområdet udført for Hillerød Kommune Tabelrapport til sammenligningskommuner WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 1.1 Indledende

Læs mere

7 FOLKESKOLEN Tabel 7a. Folkeskolen. Årlige nettodriftsudgifter pr. elev Tabel 7b. Årlige nettodriftsudgifter til befordring pr.

7 FOLKESKOLEN Tabel 7a. Folkeskolen. Årlige nettodriftsudgifter pr. elev Tabel 7b. Årlige nettodriftsudgifter til befordring pr. 7 FOLKESKOLEN Tabel 7a. Folkeskolen. Årlige nettodriftsudgifter pr. elev Faste 28-priser Regnskab Budget 27 28 Herning 57.82 56.378 Holstebro 52.521 51.444 Horsens 63.153 57.898 Randers 55.823 55.79 Silkeborg

Læs mere

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019 BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI Maj 2019 LÆSEVEJLEDNING Denne præsentation indeholder et overblik over budgettet på skoleområdet i Randers Kommune for 2019. Præsentationen skal

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: RANDERS KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Side 1 af 8 Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) har stillet de fem nedenstående spørgsmål til folkeskolernes

Læs mere

Kortlægning af udgiftsposter

Kortlægning af udgiftsposter Kortlægning af udgiftsposter 1. Indledning...2 2. Opsummering...4 3. Oversigt over udgifter...6 4. KL s Kend din Kommune...8 5. Forholdet mellem centrale og decentrale udgiftsposter over tid...10 6. Stigende

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Nøgletalsoversigt 2015

Nøgletalsoversigt 2015 Rødovre Kommune Økonomi og Personaleforvaltningen Nøgletalsoversigt 2015 juli 2015 Indhold Hvor forskellige er kommunerne betingelser og rammevilkår... 5 Samlet udgiftsbehov pr. borger i 2015... 5 Socioøkonomisk

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler

Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler ØKONOMI, PERSONALE O G BORGERSERVICE Perspektivnotat Dato: 19. februar 2013 Center for Børn og Læring Serviceområde 10 Dagtilbud for Børn og Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Faktaoplysninger Center

Læs mere

Budget ,0 13,7 14,5 13,3 14,8 14,5 14,5

Budget ,0 13,7 14,5 13,3 14,8 14,5 14,5 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 15, 13,7 14,5 13,3 14,8 14,5 14,5 Herning Holstebro Horsens Randers Silkeborg Skive Viborg 15, 13,7 14,5 13,3 14,8 14,5 14,5, 2, 4, 6,

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2013 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 4043 4414 5206 3730 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

Helt overordnet er der to skridt i udvælgelsen af sammenlignelige kommuner:

Helt overordnet er der to skridt i udvælgelsen af sammenlignelige kommuner: N OTAT Metode, FLIS sammenligningskommuner Dette notat præsenterer metoden bag udregning af sammenligningskommuner i FLIS. Derudover præsenteres de første tre modeller der anvendes til at finde sammenligningskommuner

Læs mere

Tønder Kommune Benchmarking-analyse på det specialiserede voksenområde

Tønder Kommune Benchmarking-analyse på det specialiserede voksenområde INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tønder Benchmarking-analyse på det specialiserede voksenområde Maj 2014 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING OG FORMÅL... 3 2 DATAGRUNDLAG... 4 2.1 Sammenligningskommuner...4

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig

Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr årig BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2014 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 3875 4785 5123 3770 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Esbjerg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: ESBJERG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5030 Fax +45 8888 5501 Dato: 5. oktober 2010 Sagsnr.: 201001525-69

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Randers Kommune Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Juli 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 SAMMENFATNING... 4 3 DATAGRUNDLAG OG DATAKVALITET... 6 3.1 Økonomidata...

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen, Naturskolen og

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Viborg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Viborg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Viborg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: VIBORG KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Randers Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Randers Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Randers Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: RANDERS KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Fredericia Kommune Benchmarkinganalyse på Voksenområdet

Fredericia Kommune Benchmarkinganalyse på Voksenområdet INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkinganalyse på Voksenområdet Maj 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING OG FORMÅL... 3 2 DATAGRUNDLAG... 4 2.1 Sammenligningskommuner... 4 2.2 Datagrundlag...

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Holstebro Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Holstebro Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Holstebro Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: HOLSTEBRO KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Helsingør Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Helsingør Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Helsingør Kommune Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: HELSINGØR KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 3. april 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 31. maj 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

3 Undervisning og kultur

3 Undervisning og kultur Budget- og regnskabssystem 3.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 3 Undervisning og kultur FOLKESKOLEN M.M. (22) 3.22.01 Folkeskoler 004 Tilskud vedrørende skolelån 3.22.02 Fællesudgifter

Læs mere

EKSTERN BENCHMARK AF SAMMENLIGNINSKOMMUNER PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET DYBDEGÅENDE BENCHMARK

EKSTERN BENCHMARK AF SAMMENLIGNINSKOMMUNER PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET DYBDEGÅENDE BENCHMARK EKSTERN BENCHMARK AF SAMMENLIGNINSKOMMUNER PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET DYBDEGÅENDE BENCHMARK 1 2 INDHOLD 1. Generelle observationer 2. Oversigt over tilbudsviften 3. Tilbud og aktiviteter 4. Udgifter

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune

Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune Hjørring Kommune Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-02-2019 Side 1. 00.30.00-Ø00-1-19 Kend din kommune I dette notat gennemgås KL nøgletal fra publikationen Kend din kommune - brug nøgletal

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Etablering af datagrundlag for benchmarking på skole- og dagtilbudsområdet. Rapport

Etablering af datagrundlag for benchmarking på skole- og dagtilbudsområdet. Rapport Etablering af datagrundlag for benchmarking på skole- og dagtilbudsområdet Rapport Januar 2019 1 Indhold Resumé 4 Skoleområdet 4 Dagtilbudsområdet 6 1 Indledning 8 1.1 Baggrund 8 1.2 Undersøgelsens formål

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Slagelse Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Slagelse Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Slagelse Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: SLAGELSE KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Bevilling 13 Undervisning

Bevilling 13 Undervisning Bevilling 13 Undervisning Beskrivelse Bevilling Undervisning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter normal- og specialundervisning, modtageundervisning, skolefritidsordninger og ungdomsskole

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-8.120 0 0 3 01 Folkeskoler SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 Løn til matematikkonsulent for perioden 2015 og til 31. 7. 2016 er flyttet korrekt på

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Helsingør Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Helsingør Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Helsingør Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: HELSINGØR KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 3 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Udvalgte ECO-nøgletal

Udvalgte ECO-nøgletal Udvalgte ECO-nøgletal Indhold: GENERELLE NØGLETAL - Overordnede nøgletal 2014 Tabel 1.10 - Udfordringsbarometer 2014 Tabel 1.15 - Ressourceforbrug på 19 udgiftsområder - Budget 2014 Tabel 1.30 - Ressourceforbrug

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. Benchmarking på det sociale område

Allerød Kommune NOTAT. Benchmarking på det sociale område NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Benchmarking på det sociale område I budgetforliget for 2014 2017 indgår, at der skal gennemføres en analyse i form af en benchmarking

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Næstved Kommune Benchmarkinganalyse på Voksenområdet

Næstved Kommune Benchmarkinganalyse på Voksenområdet INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Benchmarkinganalyse på Voksenområdet August 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING OG FORMÅL... 3 2 DATAGRUNDLAG... 3 2.1 Sammenligningskommuner... 3 2.2 Dataafgrænsning...

Læs mere

Elevtal i grundskolen i skoleåret 2017/18

Elevtal i grundskolen i skoleåret 2017/18 Side 1 af 5 Elevtal i grundskolen i skoleåret 2017/18 Det samlede antal elever i grundskolen ændrer sig sjældent meget fra år til år, men fordelingen af elever på folkeskoler og frie grundskoler gør, og

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Fredericia Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Fredericia Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Fredericia Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: FREDERICIA KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Horsens Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Horsens Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Horsens Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: HORSENS KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Notat Specialundervisning Den 8. juni 2018, af Økonomiafdelingen og Fagcenteret

Notat Specialundervisning Den 8. juni 2018, af Økonomiafdelingen og Fagcenteret Notat Specialundervisning Den 8. juni 18, af Økonomiafdelingen og Fagcenteret Oversigt over tilbudsviften på folkeskolerne og 1. klassecentret Tilbuddets navn Elevmålgruppe I-klassen -Svinninge Normaltbegavede

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Herning Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Herning Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Herning Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: HERNING KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

Overblik over økonomi og normeringer i PPR

Overblik over økonomi og normeringer i PPR Click here to enter text. Overblik over økonomi og normeringer i PPR 12. september 2013 Sagsnr./Dok.nr. 2013-32826 / 2013-288199 Overblik over økonomi og normeringer i PPR Notatet indeholder følgende figurer:

Læs mere

Metodenotat FLIS sammenligningskommuner 2016-data

Metodenotat FLIS sammenligningskommuner 2016-data Metodenotat FLIS sammenligningskommuner 2016-data Dette notat præsenterer metoden bag beregningen af de modeller, der anvendes til bestemmelse af sammenligningskommuner i FLIS. Den seneste beregning er

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Svendborg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Svendborg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Svendborg Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: SVENDBORG KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Herning Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Herning Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Herning Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: HERNING KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Tabel 1. Budgetforudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Budget 2016

Tabel 1. Budgetforudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Budget 2016 Ikke decentraliserede områder MBU 1. Søskenderabatter Tabel 1. forudsætninger for søskenderabatter Regnskab 2014 Foræl Funktion Forældrebetaling Søskenderabat Andel drebe taling Søskenderabat Andel* 3.22.05

Læs mere

Simon Hartwell Christensen og Simon Feilberg. Benchmarkinganalyse af ældreområdet i Hjørring Kommune

Simon Hartwell Christensen og Simon Feilberg. Benchmarkinganalyse af ældreområdet i Hjørring Kommune Simon Hartwell Christensen og Simon Feilberg Benchmarkinganalyse af ældreområdet i Hjørring Kommune Benchmarkinganalyse af ældreområdet i Hjørring Kommune kan hentes fra hjemmesiden www.kora.dk KORA og

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Odense Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Odense Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Odense Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: ODENSE KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Frederiksberg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Frederiksberg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Frederiksberg Kommune Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: FREDERIKSBERG KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger...

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Viborg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Viborg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Viborg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: VIBORG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Budget/regnskab: Budget 2006 Opgjort som: Blandet tabel antal elever, pr. lære, pr. skole, pr. lære og procent

Budget/regnskab: Budget 2006 Opgjort som: Blandet tabel antal elever, pr. lære, pr. skole, pr. lære og procent Nøgletalsrapport 2005 Teknisk specifikationsliste Generelle bemærkninger I rapporten indgår regnskabstal for år 2002, 2003 og 2004. Regnskabstallene er omregnet til år 2004 prisniveau. Hertil er benyttet

Læs mere

Nøgletalsscreening af Egedal Kommunes økonomiske balance og udgiftspolitik. Præsentation for kommunalbestyrelsen 29/3 2017

Nøgletalsscreening af Egedal Kommunes økonomiske balance og udgiftspolitik. Præsentation for kommunalbestyrelsen 29/3 2017 Nøgletalsscreening af Kommunes økonomiske balance og udgiftspolitik Præsentation for kommunalbestyrelsen 29/3 2017 Disposition Analysens formål ECO Nøgletal og udvælgelse af sammenligningsgrupper Præsentation

Læs mere

Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på?

Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på? Faglig vejledning til benchmarkingværktøjet - Hvad kan værktøjet svare på? KL har udviklet et benchmarkingværktøj på området for udsatte børn og unge. Værktøjet giver kommunerne mulighed for nemt og hurtigt

Læs mere

Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15

Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15 Overblik over elevfravær i folkeskoler og specialskoler for børn, 2014/15 Det samlede fravær i skoleåret 2014/15 for folkeskoleelever er på 5,4 procent, svarende til knap 11 skoledage for en helårselev

Læs mere

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012

NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 239222 Brevid. 1716438 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Benchmarking: Roskilde Kommunes serviceudgifter i regnskab 2012 20. august

Læs mere

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: /4140 Tommy Pedersen Økonomisk Sekretariat

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: /4140 Tommy Pedersen Økonomisk Sekretariat Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 18-06-2018 18/4140 Tommy Pedersen Økonomisk Sekretariat Notat Overordnet nøgletalsanalyse baseret på ECO-nøgletal fra KORA. Der er udarbejdet en overordnet nøgletalsanalyse

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Esbjerg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Esbjerg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse Esbjerg Kommune Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKAL RAPPORT: ESBJERG KOMMUNE... 3 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4

Serviceudgifter Skoler 2.163,2-234, , ,8-218, ,8-17,6 Administration 36,8-0,5 36,3 38,1-0,4 37,7-1,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.163,2-234,0 1.929,2 2.164,8-218,0 1.946,8-17,6

Læs mere

Specialundervisning og segregering, 2012/2013

Specialundervisning og segregering, 2012/2013 Specialundervisning og segregering, 2012/2013 Skolerne nærmer sig målet om, at andelen af elever i den almindelige folkeskole skal øges til 96 procent af eleverne. I 2012/2013 var 5,2 procent af eleverne

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Slagelse Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Slagelse Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Slagelse Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: SLAGELSE KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2

Læs mere

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Daginstitutioner Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 AFGRÆNSNING AF OPGAVEN. side 3 METODE... side 4 DATAGRUNDLAG...

Læs mere

INTERN BENCHMARKING AF DISTRIKTSSKOLER I HILLERØD KOMMUNE DYBDEGÅENDE BENCHMARK

INTERN BENCHMARKING AF DISTRIKTSSKOLER I HILLERØD KOMMUNE DYBDEGÅENDE BENCHMARK INTERN BENCHMARKING AF DISTRIKTSSKOLER I HILLERØD KOMMUNE DYBDEGÅENDE BENCHMARK 1 2 INDHOLD 1. Generelle observationer 2. Oversigt over tilbudsviften 3. Supplerende undervisning 4. Tilbud og aktiviteter

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Svendborg Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Svendborg Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Svendborg Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: SVENDBORG KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2

Læs mere

Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet

Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet Budgetgennemgang af Specialundervisning, folkeskoleområdet Børn og Kultur, Roskilde Kommune, april 2010 Analysen er udarbejdet af: Styregruppe: BKU s chefgruppe Projektgruppe Jakob Skriver (formand) Søren

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.207,6-241,5 1.966,1 2.208,8-226,8 1.982,0-15,9

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen. Økonomiudvalget Punkt nr. 175, bilag 1. Nøgletalsrapporten 2010

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen. Økonomiudvalget Punkt nr. 175, bilag 1. Nøgletalsrapporten 2010 GLADSAXE KOMMUNE Center for Økonomi Budget- og Analyseafdelingen Nøgletalsrapporten 2010 NOTAT Dato: 5. maj 2010 Af: Nicolai Pallisborg Økonomiudvalget 08.06.2010 Punkt nr. 175, bilag 1 Nøgletalsrapport

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Horsens Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Horsens Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Horsens Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: HORSENS KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

Specialundervisning og inklusion, 2014/15

Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Ligestillingsudvalget 2014-15 (2. samling) LIU Alm.del Bilag 3 Offentligt Specialundervisning og inklusion, 2014/15 Efter aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er målet, at andelen af elever inkluderet

Læs mere

Børn og unge med særlige behov

Børn og unge med særlige behov 1 of 8 Børn og unge med særlige behov Udgiftsniveau Børn og unge med særlige behov pr. 0-22 årig 2009-2014 (2014-priser) 11500 Syddjurs Kommune Smln.gruppen Regionen Hele landet 11000 10500 Kr. pr. 0-22

Læs mere

RÅDERUMSKATALOG INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR 0-18 ÅRS-OMRÅDET

RÅDERUMSKATALOG INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR 0-18 ÅRS-OMRÅDET RÅDERUMSKATALOG INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR 0-18 ÅRS-OMRÅDET STRUER KOMMUNE MAJ 2019 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Forslagene i råderumskatalogets tilblivelse 2 1.2 Læsevejledning 2 2. Råderumsskatalog 3 2.1

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud... 166.811.000 39.853.000-126.958. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 834.527.000 154.520.000-680.007.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

POTENTIALEPAKKE NØGLETAL INDEKS FORBRUG OG BEFOLKNING. Udvikling i forbrug og befolkning i en effektfuld kommune. Aabenraa Kommune

POTENTIALEPAKKE NØGLETAL INDEKS FORBRUG OG BEFOLKNING. Udvikling i forbrug og befolkning i en effektfuld kommune. Aabenraa Kommune POTENTIALEPAKKE Det overordnede økonomiske potentiale for Udvalget for Læring - Dagtilbud INDEKS FORBRUG OG BEFOLKNING NØGLETAL Udvikling i forbrug og befolkning i en effektfuld kommune Aabenraa Kommune

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune Den 28. august 2018 1 Indhold Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune i regnskab 2017... 3 1. Dragør Kommune sammenlignet med andre kommuner... 3 2. Sammenligningsgruppen...

Læs mere

Elever i grundskolen, 2015/16

Elever i grundskolen, 2015/16 Elever i grundskolen, Dette notat giver overblik over antallet af elever i grundskolen. Opgørelsen viser, at antallet af elever i folkeskolen er faldet siden 2011/12, mens antallet af elever i frie grundskoler

Læs mere