KVALITETSSTANDARD Hjemmehjælp. Servicelovens 83

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KVALITETSSTANDARD Hjemmehjælp. Servicelovens 83"

Transkript

1 KVALITETSSTANDARD 2016 Hjemmehjælp Servicelovens 83

2 Til borgere i Middelfart Kommune Byrådet er glad for at kunne præsentere Middelfart Kommunes kvalitetsstandarder for Kvalitetsstandarderne er en beskrivelse af det serviceniveau, som Byrådet har vedtaget for Middelfart Kommunes borgere. I kvalitetsstandarderne beskrives, hvorledes de politiske mål udmøntes i konkrete afgørelser til den enkelte borger. Den konkrete afgørelse skal være gennemskuelig for borgeren samt sikre, at den enkelte borger tager aktiv del i hverdagen, og i størst muligt omfang tager ansvar for egen situation. Vi arbejder for, at borgerne lykkes. Vi arbejder derfor også ud fra de 4 spor fra Strategien for Fremtidens Velfærd: Vi støtter borgerne i at få alle deres ressourcer i spil. Det betyder, at vi møder borgerne med øje for alle deres ressourcer og hjælper dem måske med at skubbe grænser og se nye muligheder. Vi inddrager borgerne i de kommunale opgaver. Det betyder, at vi gør tingene sammen, fordi vi tror på, at borgerne gerne vil involveres i det, der har betydning for deres liv. Det betyder også, at vi bestræber os på at møde borgerne i øjenhøjde. Vi behandler borgerne forskelligt - efter deres individuelle behov. Vi ved, at mennesker er forskellige. Derfor tager vi altid udgangspunkt i den enkelte og ser på, hvad der lige præcis her kan være løsningen, og det er bestemt ikke sikkert, at det også gælder for naboen. Vi har fokus på forebyggelse. Vi tror på, at de fleste mennesker helst vil selv, så vi arbejder med at støtte borgerne i at kunne mest muligt selv, og vi sætter tidligt og tværgående ind, når det er nødvendigt. Med venlig hilsen Byrådet i Middelfart Kommune Den 4. januar 2016

3 Hvad er formålet med hjemmehjælp? Formålet med hjælpen er at du tilbydes en hjælp, der er tilrettelagt, så du vedligeholder dine færdigheder ud fra princippet om hjælp til selvhjælp og med respekt for din livsform Hjælpen kan gives til personlig pleje og de nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Hvem kan få hjemmehjælp? Du kan få hjemmepleje, hvis du på grund af midlertidig eller varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller særlige sociale problemer, ikke selv kan klare personlig pleje, nødvendige praktiske opgaver i hjemmet og/eller vedligeholdelse af dine fysiske eller psykiske færdigheder. Vi støtter dig i at tage ansvaret for dit eget liv og i at vedligeholde og styrke dine ressourcer, ikke mindst ved at inddrage dig i den daglige pleje og de praktiske opgaver. Vi yder dig hjælp og støtte efter en individuel helhedsvurdering, der tager udgangspunkt i dine ressourcer. Hjælpen ydes i henhold til kommunens serviceniveau. Hvad indgår i hjemmehjælp? Du kan få hjælp til: Personlig pleje: Personlig hygiejne Toiletbesøg Af og påklædning Forflytninger kropsbårne hjælpemidler Rengøring og affald Du kan få rengøringshjælp til de dagligt benyttede rum som entré, toilet og badeværelse, køkken, én opholdsstue og soveværelse samt udluftning af rummene. Du kan bl.a. ydes hjælp til støvsugning, evt. via en selvkørende støvsuger, gulvvask, ryste dørmåtte, støve af, afvaskning af håndvask og tilstødende væg, toilet, badekar/brusekabine, aftørring af spejl, aftørring af inventar, aftørring af køkkenbord, efterse og evt. aftørre køleskab, skift af linned, blomstervanding Omsorgsrelaterede opgaver Du kan få hjælp til At få læst og gennemgået post. At gå til dagcentret, hvis du bor tæt på et plejecenter. Strukturerende tiltag, for eksempel ugeskema, dagbog, kalender og mundtlige aftaler.

4 Hjælp til mad og drikke Du kan få hjælp til indtagelse af mad og drikke. Hjælp til at udfylde bestillingsseddel til kølede færdigretter. Anretning af måltider. Opvarme måltider i mikroovn. Smøre brød til middags- eller aftensmaden. Tilberedning af morgenmad. Afrydning efter måltiderne. Opvask x 1 daglig. Sortering og eventuel kassering af gamle madvarer. Madudbringning Du kan få Kølede færdigretter leveret 1-2 gange ugentligt Individuel kost ved særlige behov - kræver ofte lægeordination Indkøb Du kan få hjælp til Information om udbringningsmuligheder, herunder internetbaserede indkøbsmuligheder. Udarbejdelse af indkøbsseddel sammen med borgeren. Bestilling af dagligvarer pr. telefon, fax, internet eller brev. Sætte varer på plads. Tøjvask Du kan få hjælp til Almindelig tøjvask i din vaskemaskine eller i fællesvaskeri tilknyttet lejligheden. Ophængning eller tørretumbling af tøj. Lægge tøjet på plads. Du kan blive visiteret til at få båret dit husholdningsaffald ud til en affaldsordning efter en konkret individuel vurdering efter, hvilket behov du har, og hvor stor mængde du har af affald Fleksibel hjemmehjælp/bytte ydelser: Hvis du er visiteret til hjælp, er du omfattet af muligheden for en mere fleksibel tilrettelæggelse og udførelse af hjælpen. Valgfriheden består i, at du helt eller delvist kan fravælge en af de visiterede ydelser til fordel for en anden ydelse. Det er stadig kommunen, der har det overordnede ansvar for, at den hjælp, der er aftalt, også bliver udført. Det er vigtigt, at medarbejderen sammen med dig vurderer, hvornår og i hvilken sammenhæng den aftalte hjælp tilsidesættes for anden hjælp. Ønsker du at bytte mellem ydelserne aftales det mellem dig og hjælperen.

5 Kriterier for ombytning af hjælp: Der skal være tale om opgaver, som naturligt kan varetages af hjælperen, for eksempel en spadseretur, særlig hjælp på mærkedage, strygning af et par skjorter eller bluser, små reparationer som for eksempel at sy en knap i, pudsning af en sølvlysestage, julepyntning, eller andet. Opgaven kan kun varetages, hvis hjælperen vurderer, at udførelsen heraf er forsvarlig. Opgaven skal kunne løses indenfor den tid, kommunen har fastsat til den visiterede hjælp. Der skal være tale om opgaver, som hverken borgeren eller andre i husstanden kan løse. Opgaveløsningen skal foregå i henhold til Arbejdsmiljølovens bestemmelser Hjælperen noterer afvigelsen i journalen. Fravælges den visiterede hjælp til fordel for en anden hjælp, kan der ikke klages over, at den fravalgte hjælp ikke er udført. Hvis den samme ydelse gentagne gange fravælges vil der ske en revisitation med henblik på, om det er den korrekte hjælp, der er visiteret. Hvad indgår ikke i hjemmehjælpen? Du kan ikke få hjælp til: Klipning af tånegle Håroprulning Hovedrengøring, for eksempel banke tæpper, gardinvask, rengøring af persienner og flytning af tunge møbler, tæpper og lignende. Rengøring og opvask i forbindelse med gæster, logerende eller voksne hjemmeboende børn samt husdyr. Udvendig rengøring såsom udvendig vinduespudsning og vendbare vinduer samt havearbejde. Feje fliser, snerydning, nedgravning af latrinspand og optænding af brændeovne m.m. Trappevask i fælles opgang. Rengøring med kemikalier (Klorin, salmiakspiritus og lignende) Rengøring i hjem, hvor der findes bidske hunde eller andre truende dyrearter. Pasning og pleje af husdyr. Vask af ru og ubehandlede trægulve. Tilberedning af varm middags- eller aftensmad Tilberedning eller anretning af mad til gæster. Oprydning efter gæster Afhentning af apotekervarer. Indkøb ud over dagligvarer Vask af tøj for andre i husstanden. Strygning og rulning. Vask i vaskerum, der ikke er tilknyttet boligen. Hente og bringe tøj til vaskeri og lignende. Gardinvask.

6 Hvem udfører hjemmehjælpen? Hjemmehjælpen udføres af personale med en pleje og omsorgsfaglig uddannelse. Det er også elever på alle niveauer under vejledning af en faglært medarbejder. Det vil også være ufaglærte medarbejdere, der er oplært i opgaverne. Bosiddende i eget hjem har du frit leverandør valg og derfor mulighed for selv at vælge, hvem der skal levere hjemmehjælpen. Der kan vælges mellem de leverandører, som Middelfart Kommune har godkendt. I forbindelse med visitering af hjemmehjælp oplyser visitator om godkendte leverandører og udleverer informationsmateriale. Du må gerne have forskellige leverandører til praktisk og personlig hjælp. Det er fortsat kommunen, der har ansvaret og myndighedsopgaven. De private leverandører skal arbejde efter samme mål og arbejdsmiljøkrav som den kommunale leverandør. De private leverandører er ligesom den kommunale hjemmepleje forpligtet til at efterleve Byrådets kvalitetsstandard for pleje og praktisk hjælp. Du kan skifte leverandør til den 1. i en måned med 1 måneds varsel. Der kan dispenseres i ganske særlige tilfælde, for eksempel ved alvorlig uoverensstemmelse. Der kan skiftes leverandør, så ofte du måtte ønske det, hvorimod leverandøren ikke kan opsige sin aftale med dig. Ønsker du at skifte leverandør kontaktes visitator, som vil være behjælpelig med det praktiske. Hvad skal du betale? Hvis du indgår aftale om tilkøbsydelser hos den private leverandør, skal du selv betale for ydelsen. En sådan aftale vil være mellem dig og den private leverandør. Det er alene de private leverandører, der må sælge dig tilkøbsydelser. Der er egenbetaling på madudbringning. Betaling sker via betalingsservice eller via regning. Oplysning om aktuelle priser og takster fås på kommunens hjemmeside. Hvornår kan du forvente at hjemmehjælpen igangsættes? Du kan forvente, at personlig pleje iværksættes samme dag ved akut behov og iværksættes hurtigst muligt og senest 5 hverdage efter din henvendelse. Personlig pleje kan som hovedregel ikke aflyses. Hvis din rengøring bliver aflyst fra kommunens side, vil du få tilbudt en erstatningsdag inden for 5 hverdage. Aflysning af rengøring må ikke ske ved dig 2 gange i træk. Hjælp til mad og drikke iværksættes straks og hjælp til måltider aflyses ikke. Madservice starter inden 7 dage, i særlige tilfælde kan madservice starte op med 1 dags varsel. Indkøb bevilges 1 x ugentlig og ydes som udgangspunkt i forbindelse med anden hjælp hurtigst muligt efter henvendelse. Hjælp til indkøb aflyses ikke. Tøjvask opstarter hurtigst muligt efter din henvendelse. Du vil ved aflysning fra kommunens side få tilbudt en erstatningsdag inden for 5 hverdage. Aflysning må ikke ske hos dig 2 gange i træk.

7 Hvornår udføres hjemmehjælpen? Du kan forvente, at personlig hjælp ydes 24 timer i døgnet, dog ydes hjælp til bad fortrinsvis i dagtimerne på hverdage. Du kan forvente, at praktisk hjælp udføres fortrinsvis i dagtimerne på hverdage. Hvad forventes af dig? Du forventes at være aktivt deltagende i at løse opgaverne sammen med hjemmehjælperen, ud fra dit funktionsniveau, så du får alle dine ressourcer i spil. Vi behandler dig forskelligt fra andre, men efter dine behov. Det er vigtigt, at du melder afbud til den kommunale hjemmepleje eller den private leverandør, såfremt du ikke har mulighed for at være hjemme på det aftalte tidspunkt. Hjemmehjælpen udføres kun, når du er til stede i dit hjem. Dit hjem betragtes som en arbejdsplads ifølge Arbejdsmiljøloven for medarbejderne i Hjemmeplejen/private leverandører, og du skal derfor medvirke til, at medarbejderne kan udføre deres arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Brud på arbejdsmiljøregler kan medføre, at hjemmehjælpen må ophøre. Hvad forventes af dit netværk? Der bevilges ikke hjælp til praktiske opgaver i hjemmet, hvis du har en ægtefælle/ samlever eller hjemmeboende børn, som kan klare opgaverne. Det forventes af dine pårørende, at de ikke ryger i dit hjem, når hjemmeplejen er til stede i hjemmet og det psykiske arbejdsmiljø skal være i orden - det betyder blandt andet, at omgangstonen skal være præget af gensidig respekt. Dine pårørende forlader værelset, så længe der ydes personlige pleje til dig - med mindre andet er aftalt med hjemmeplejen. Hvem kan du kontakte, hvis du har spørgsmål? Hvis du har spørgsmål til din visitation, kan du kontakte visitatorerne på hverdage mellem på telefon eller via mail: visitatorer@middelfart.dk Hvis du har spørgsmål til din daglige hjælp, så kontakt den leverandør du har valgt.

8 Middelfart Kommune 2016

Kvalitetsstandarder. Middelfart Kommune for 2016. Kvalitetsstandard for hjemmetræning Servicelovens 83 a

Kvalitetsstandarder. Middelfart Kommune for 2016. Kvalitetsstandard for hjemmetræning Servicelovens 83 a Kvalitetsstandarder i Middelfart Kommune for 2016 Kvalitetsstandard for hjemmetræning Servicelovens 83 a Til borgere i Middelfart Kommune Byrådet er glad for at kunne præsentere Middelfart Kommunes kvalitetsstandarder

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje

Kvalitetsstandard for personlig pleje Ældreafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4401 Fax +45 8888 5501 Dato: 21. marts 2011 Sagsnr.:

Læs mere

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker 1. Hjælpens lovgrundlag 71, 74 og 75 i lov om social service 2. Behov, som hjælpen dækker Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. Formålet med hjælpen At renholde boligen i samarbejde

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ældreområdet

Kvalitetsstandard. Ældreområdet Kvalitetsstandard Ældreområdet Gældende fra 1. januar 2007 Til borgere i Middelfart Kommune Byrådet er glad for at kunne præsentere Middelfart Kommunes kvalitetsstandarder for ældreområdet for 2007. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2013 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

Til borgere i Middelfart Kommune

Til borgere i Middelfart Kommune Ældreafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt, Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8832 4401 Fax +45 8888 5501 Dato: 22. februar 2012 Sagsnr.:

Læs mere

1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service.

1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service. Praktisk Hjælp Hvad er ydelsens lovgrundlag 1 i lov om social service. 83 stk.1, nr. 2 i lov om social service. Hvad er formålet med ydelsen At fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller

Læs mere

Hjemmehjælp. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE

Hjemmehjælp. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE Information INFORMATION AKTIVITETER fra Sundhed OG FRA TRÆNING og RANDERS ældre: KOMMUNE Hjemmehjælp Randers Kommune 1 SUNDHED OG ÆLDRE Hjemmehjælp Om denne pjece Randers Kommune tilbyder hjemmehjælp,

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Hjælpen er udformet på baggrund af Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Du kan få hjælp eller støtte til

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2 2013 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Hjælpen er udformet på baggrund af Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Du kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp. Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp. Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp 2017 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard for pleje og omsorg... 4 Kvalitetsstandard for praktisk bistand... 6 Kvalitetsstandard for rengøring...

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring. tøjvask indkøb

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring. tøjvask indkøb Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring tøjvask indkøb Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring Hvad er s lovgrundlag Hvilket behov dækker Hvad er formålet med indgår i Servicelovens 83 Rengøring

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for rengøring Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for rengøring 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal sikre,

Læs mere

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP Revideret april 2015 Hvad er hjælpens lovgrundlag? Lov om Social Service 83 og 83 a. Hvilken hjælp er omfattet? Praktisk hjælp ud fra

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. for. Praktisk hjælp

Ydelsesbeskrivelse. for. Praktisk hjælp Ydelsesbeskrivelse for Praktisk hjælp 2010 Forord...3 Visitation...3 Rengøring...4 Tøjvask...6 Indkøbsordning...7 Ydelser...8 Øvrige opgaver...8 Fleksibel hjemmehjælp...9 Forord Praktisk hjælp skal gives

Læs mere

Kvalitetsstandard / Serviceniveaubeskrivelse for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet

Kvalitetsstandard / Serviceniveaubeskrivelse for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Kvalitetsstandard / Serviceniveaubeskrivelse for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 83 01.01.2018 Lovgrundlag Lov om social service 83-86, 88-94 Formål: at fremme den enkeltes

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 20 Kvalitetsstandard for rengøring

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 20 Kvalitetsstandard for rengøring Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 20 Kvalitetsstandard for rengøring 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal sikre,

Læs mere

2012/2013. Kvalitetsstandard for RENGØRING. Hvis du har brug for hjælp til rengøring. Ishøj Kommune

2012/2013. Kvalitetsstandard for RENGØRING. Hvis du har brug for hjælp til rengøring. Ishøj Kommune 2012/2013 Kvalitetsstandard for RENGØRING Hvis du har brug for hjælp til rengøring Ishøj Kommune 1 Formål: Formålet med at få hjælp til rengøring er at sikre forsvarlig hygiejne i dit hjem samt at medvirke

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand August 2011 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1 nr. 2 Modtager af indsatsområderne Formål Hvad indeholder indsatsområdet Borgere, der på

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Praktisk hjælp og støtte til nødvendige rengøringsopgaver i hjemmet.

Praktisk hjælp og støtte til nødvendige rengøringsopgaver i hjemmet. 2. Indsats med henblik på at sikre/udføre opgaver 2.1 Praktiske opgaver 2.1.1 Hjælp til rengøring Hvad er s lovgrundlag Hvilket behov dækker Hvad er formålet med Serviceloven 83 Praktisk hjælp og støtte

Læs mere

Til borgere i Middelfart Kommune

Til borgere i Middelfart Kommune Socialafdelingen Middelfart Kommune Skovgade 64 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8832 4401 Fax +45 8888 5501 Dato: 4. oktober 2013 Sagsnr.: 2013-011001-1 Jonna.Soegaard@middelfart.dk

Læs mere

Visitationen sker ud fra en konkret individuel vurdering på baggrund af en helhedsvurdering af den enkelte borgers behov.

Visitationen sker ud fra en konkret individuel vurdering på baggrund af en helhedsvurdering af den enkelte borgers behov. Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om praktisk hjælp?...2 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...2 3.2 Klageadgang...2 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage Praktisk hjælp?...2

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din hjælp og støtte 8 Frit

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...3 1.0 Lovgrundlag...4 2.0 Formål...4 3.0 Hvordan søges om praktisk hjælp?...4 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...4

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp Hvem kan få hjælp? Formålet med praktisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE

KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE 2015 Godkendt i Kommunalbestyrelsen den xxx 1 1. Om kvalitetsstandarden Kvalitetsstandarden for personlig pleje og praktisk hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask. Samsø Kommune

Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask. Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask Samsø Kommune Hjemmeplejen April 2016 Kvalitetsstandard for rengøring, indkøb og tøjvask Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Samsø Kommunes

Læs mere

ERFA-GRUPPENS FORSLAG

ERFA-GRUPPENS FORSLAG ERFA-GRUPPENS FORSLAG TIL KVALITETSSTANDARD FOR LANGELAND KOMMUNE Praktisk bistand Rengøring Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 71 stk. 1, nr. 2 samt 73, 73a, 73a stk. 2 og 75. Lov om

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp.

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp. For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for praktisk hjælp: 83 i Lov om Social Service (LSS). Ved praktisk hjælp forstås ydelser i relation til:

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp.

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp. For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for praktisk hjælp: 83 i Lov om Social Service (LSS). Ved praktisk hjælp forstås ydelser i relation til:

Læs mere

PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET

PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET Kvalitetsstandard for PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET Gældende fra maj 2014 Hvis du har brug for støtte til personlig og praktisk bistand Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2015 Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice 1 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund... 3 Formål med indsatserne... 3 Samarbejdet med borgeren

Læs mere

3. Standard for rengøring.

3. Standard for rengøring. 3. Standard for rengøring. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 83, stk. 1-3 og 84 i lov om social service. Hvad er formålet med ydelsen? At hjælpe/støtte borgeren med henblik på vedligeholde/genvinde de ressourcer/funktioner

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ældreområdet

Kvalitetsstandard. Ældreområdet Kvalitetsstandard Ældreområdet Gældende fra 1. marts 2009 Til borgere i Middelfart Kommune Byrådet er glad for at kunne præsentere Middelfart Kommunes kvalitetsstandarder for ældreområdet. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre Lovgrundlag/mål Lovgrundlag: - Lov om social service 83, 86 stk. 2, 88, 89 og 161. Formål: " At borgerens funktionsniveau både fysisk og

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver og madservice

Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver og madservice Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver Denne kvalitetsstandard beskriver det serviceniveau, der gælder, når du bevilges støtte til praktisk hjælp og/eller madservice i Lejre Kommune. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter.

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for praktisk hjælp: 83 og 83a i Lov om Social Service (LSS). Ved praktisk hjælp forstås ydelser i relation

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2014 Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice 1 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund... 3 Formål med indsatserne... 3 Samspillet med borgerne...

Læs mere

PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET

PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET Kvalitetsstandard for PERSONLIG OG PRAKTISK STØTTE PÅ ÆLDRE- OG HANDICAPOMRÅDET Gældende fra maj 2015 Hvis du har brug for personlig og praktisk støtte Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018 Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018 - Personlig pleje og praktisk støtte efter Servicelovens 83a og 83 Udkast 1. Indledning Kvalitetsstandarderne er vedtaget i Skanderborg Kommunes Byråd og skal:

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2009 Praktisk hjælp Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis du på grund af en væsentlig nedsat funktionsevne ikke selv kan for eksempel gøre rent, vaske tøj eller købe ind og

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN April 2016 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder for

Læs mere

Madservice Hvis du har behov for hjælp til tilberedning af smørrebrød og varm mad henvises til kommunalt godkendte leverandører af mad.

Madservice Hvis du har behov for hjælp til tilberedning af smørrebrød og varm mad henvises til kommunalt godkendte leverandører af mad. Serviceinformation 2015-16 Praktisk hjælp til voksne Rehabiliteringsforløb ved praktisk hjælp til voksne Denne information beskriver de ydelser Vordingborg Kommune kan tilbyde til praktisk hjælp efter

Læs mere

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp Indsatsens lovgrundlag 83 i Lov om Social Service. Denne indsats gælder ikke borgere i plejeboliger, da der er udarbejdet særlige kvalitetsstander til den indsats. Formålet

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1.

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1. Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for tøjvask 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, jævnfør 83

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2010 Du kan blive visiteret til personlig pleje, hvis dit funktionsniveau er svært eller totalt begrænset og du for eksempel ikke selv kan vaske dig, komme i bad, gå på

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til praktisk hjælp, hvis dit funktionsniveau er (Svært eller totalt, ændres til: meget ) begrænset og du for eksempel ikke selv kan gøre rent,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 21 Kvalitetsstandard for tøjvask 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE

KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE OG PRAKTISK HJÆLP I TØNDER KOMMUNE 2019 Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 20.12.18 1 1. Om kvalitetsstandarden Kvalitetsstandarden for personlig pleje og praktisk

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Personlig hjælp og pleje. Praktisk bistand. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune. Godkendt på byrådet d

Kvalitetsstandarder. Personlig hjælp og pleje. Praktisk bistand. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune. Godkendt på byrådet d Kvalitetsstandarder Personlig hjælp og pleje & Praktisk bistand Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet: Der arbejdes udfra

Læs mere

råd og vejledning i udførelse af opgaverne

råd og vejledning i udførelse af opgaverne Personlig hjælp og pleje efter Servicelovens 83 samt træning efter Servicelovens 86 stk 2 samt vedligeholdende træning Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes personlige hjælp og pleje til borgere

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2019 Hvad er praktisk hjælp: Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb, tilberedning af mad og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver og madservice

Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver og madservice Kvalitetsstandard for støtte til praktiske opgaver Denne kvalitetsstandard beskriver det serviceniveau, der kan forventes, når du bevilges støtte til praktiske opgaver og/eller madservice i Lejre Kommune.

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og (for borgere uden for plejecenter) Formålet med personlig pleje og Formålet med hjælp til

Læs mere

Kvalitetsstandard. Borgerens kvalitetsmål

Kvalitetsstandard. Borgerens kvalitetsmål Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Praktiske opgaver Indsats med henblik på at sikre/udføre praktiske opgaver i borgerens hjem herunder indkøb Lovgrundlag Lov om Social Service 1, 83 og 95 Visitation

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1

KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1 KVALITETSSTANDARD Personlig hjælp og pleje i boliger udenfor plejeboliger og botilbud Servicelovens 83, stk. 1, nr. 1 LOVGRUNDLAG FORMÅL INDHOLD MÅLGRUPPE/TILDELINGSKRITERIER 83. Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2013 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018 Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandarder 2018 - Personlig pleje og praktisk støtte efter Servicelovens 83a og 83 Udkast Forord Kvalitetsstandarderne er vedtaget i Skanderborg Kommunes Byråd og er udarbejdet

Læs mere

Kvalitetsstandard. Personlig pleje. Praktisk hjælp. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune. for. Godkendt på byrådet d. xx.12

Kvalitetsstandard. Personlig pleje. Praktisk hjælp. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune. for. Godkendt på byrådet d. xx.12 Kvalitetsstandard for Personlig pleje & Praktisk hjælp Godkendt på byrådet d. xx.12 Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet: Der arbejdes ud fra kommunes

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit valg af leverandør

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING

KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING KVALITETSSTANDARD FOR ERNÆRING Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk. 1, nr. 1, 2 og 3. Modtager af indsatsområderne Borgere der på grund af en midlertidig eller varig funktionsnedsættelse,

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp 1 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 88 91, 94-95 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2015

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2015 Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2015 Typografidefinition: Overskrift 3: Skrifttype: Ikke Fed Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice 1 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund...

Læs mere

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice.

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Generel information om hjemmehjælp 2015 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Hvem kan få hjemmehjælp? I Nyborg Kommune har vi en

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet: 1 1 of 10 2 of 10 Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi igennem - En aktiv dialog indadtil og udadtil - Synlighed

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN November 2018 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

Ingen Lette begrænsninger begrænsning

Ingen Lette begrænsninger begrænsning Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Vedligeholde/kompensere 2.1.1 Rengøring Indsats med henblik på at sikre/udføre rengøringsopgaver i borgerens hjem. Lovgrundlag Lov om Social

Læs mere

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83 indkøb, midlertidig brændselshjælp og hverdagens aktiviteter Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes praktiske hjælp til borgere i eget hjem: Rengøring, tøjvask, indkøb, midlertidig brændselshjælp

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2018

Kvalitetsstandarder 2018 Kvalitetsstandarder 2018 Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på i eget hjem Kvalitetsstandarder 2018 eget hjem Personlig pleje, praktisk hjælp,

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2015. Hvad er praktisk

Læs mere

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp x Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 Indhold Rengøring og tøjvask - i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til rengøring

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Voksen- og Sundhedsservice 1. Overordnet lovgrundlag Praktisk hjælp 1.1 Formål med lovgivningen At sørge for, at personer, der har behov for praktisk hjælp i kortere eller

Læs mere

Kvalitetsstandard 2016. Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig

Kvalitetsstandard 2016. Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig Praktisk hjælp til borgere i eget hjem eller ældrebolig Vi har udarbejdet kvalitetsstandarder for praktisk hjælp, personlig

Læs mere

1 of 10. Kvalitetsstandard. for. Personlig pleje. Praktisk hjælp. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune

1 of 10. Kvalitetsstandard. for. Personlig pleje. Praktisk hjælp. Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune 1 of 10 Kvalitetsstandard for Personlig pleje & Praktisk hjælp Godkendt på byrådet d. xx.xx.2014 Sundhed og omsorg i Syddjurs Kommune 1 2 of 10 Syddjurs Kommunes værdigrundlag på ældreområdet: Der arbejdes

Læs mere

NOTAT. Sekretariat og Udvikling. Borgerrettet kvalitetsstandard personlig pleje og praktisk hjælp

NOTAT. Sekretariat og Udvikling. Borgerrettet kvalitetsstandard personlig pleje og praktisk hjælp NOTAT Social- og Sundhedsforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 15-08-2014 2013-20465 2014-107974 Borgerrettet kvalitetsstandard personlig pleje og praktisk hjælp Køge Kommune har fokus på hverdagsliv,

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring.

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for personlig pleje og 83 i Lov om Social Service (LSS). Ved personlig pleje og ernæring forstås

Læs mere

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Støtte til borgere med funktionsnedsættelse og hjemmeboende børn efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du

Læs mere

Hverdagsrengøring. Efter servicelovens 83. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.:

Hverdagsrengøring. Efter servicelovens 83. Kvalitetsstandard. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.: Hverdagsrengøring Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker højeste

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2016

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2016 Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2016 Kort og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb efter servicelovens 83 a Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice efter servicelovens 83 1

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundhed og Omsorg Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 E-mail: Sundhed-Omsorg@struer.dk

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2015

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2015 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2015.

Læs mere