Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A"

Transkript

1 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk PO: DFPO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Allan Buch, Jesper Juul Larsen, Niels Bjerregaard(kystfiskerrepræsentant) og Ole Lundberg Larsen Ole V. Jørgensen Anne Mette Bæk Jespersen Michael Lodahl Esben Sverdrup Kurt Madsen Karsten Biering Nielsen, Jakob Munkhøj, Mik Jensen, Bent Pallisgaard, Lisbet Nielsen og Martin Andersen Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Udvikling i fiskerierne og evt. regeljusteringer. Følgende fiskerier forventes drøftet: a. Kvotebytter b. Uddeling fra Fiskefonden c. Løbende regulering for FKA-rationsfiskerierne d. Løbende regulering for Mindre Aktive Fartøjer e. Løbende kw-dage regulering 3. National tobisregulering i Regler for trawlfiskeri i område Drøftelse af omsættelige kvoter i hesterejefiskeriet 6. Orientering om ansøgning om tilladelse til at afholde elektronisk partiauktion over søpakket fisk, der bortauktioneres til søs. 7. Gensidig orientering om kontrolspørgsmål 8. Eventuelt NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 DK 1780 København V Tlf mail@naturerhverv.dk

2 Dagsordenspunkt 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen, og spurgte om der var tilføjelser til dagsordenen. Danmarks Fiskeriforening oplyste, at de gerne ville drøfte udsendelse af FKA-tilladelser, status for bilag 6 bytter, samt DØX-bytter. Dagsordenspunkt 2. Udvikling i fiskerierne og evt. regeljusteringer. Følgende fiskerier forventes drøftet: a. Kvotebytter b. Uddeling fra Fiskefonden c. Løbende regulering for FKA-rationsfiskerierne d. Løbende regulering for Mindre Aktive Fartøjer e. Løbende kw-dage regulering Ad a: NaturErhvervstyrelsen oplyste, at der snart bliver udsendt en opdateret kvotebytteoversigt. Danmarks Fiskeriforening spurgte til, om NaturErhvervstyrelsen havde taget stilling til puljernes forslag om at hjælpe til med bilag 6 bytter. NaturErhvervstyrelsen oplyste, at man stadig overvejede om det var en brugbar model. Den foreløbige vurdering er, at der er nogle juridiske problemer involveret. Danmarks Fiskeriforening opfordrede til, at NaturErhvervstyrelsen snart besvarede henvendelsen og heri evt. forklarede hvorfor det trækker ud med en beslutning. Ad b: NaturErhvervstyrelsen oplyste, at man i løbet af den indeværende uge ville udsende nye FKA-tilladelser med opdaterede kvotemængder som følge af EU-Norge aftalen. Herefter vil der blive tildelt kystfiskertillæg inden udgangen af marts måned, og derefter vil de planlagte DØX-bytter af torsk i Østersøen blive gennemført. Ad c: NaturErhvervstyrelsen foreslog, at man fortsatte med uændrede reguleringer for FKA-rationsfiskeriet indtil videre. Danmarks Fiskeriforening foreslog, at der blev indført en ration på 12 tons pr. kalenderuge for otherskvoten i norske farvande. NaturErhvervstyrelsen accepterede dette. Ad d: NaturErhvervstyrelsen foreslog, at man fortsatte med uændrede reguleringer af MAF-rationsfiskeriet indtil videre.

3 Udvalget støttede dette. Ad e: NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at forbruget generelt er lavere end på samme tid sidste år i de fleste kategorier. NaturErhvervstyrelsen henviste til drøftelserne på sidste møde i udvalget, hvor Danmarks Fiskeriforening havde oplyst, at man gerne ville overveje, om det er muligt at lempe adgangen til Kattegat, og spurgte, om foreningen havde gjort sig overvejelser om dette. Danmarks Fiskeriforening oplyste, at det havde man. Danmarks Fiskeriforening foreslog, at man indtil videre afventede udviklingen i forbruget af kw-dage i Kattegat. Hvis forbruget ikke var for stort, ville man inden sommerferien tage stilling til om vilkårene for adgang til Kattegat kan lempes. NaturErhvervstyrelsen accepterede dette. Dagsordenspunkt 3: National tobisregulering NaturErhvervstyrelsen oplyste, at kvoterne for tobis nu var vedtaget, og at fiskeriet ville kunne starte den 1. april som planlagt. Der var dog stadig en smule usikkerhed omkring hvorledes overfiskeriet i område 2 og 4 sidste år ville blive afskrevet, men det var NaturErhvervstyrelsens opfattelse, at dette overfiskeri ikke ville blive fratrukket kvoterne fra område 2 og 4, da disse er moniteringskvoter. NaturErhvervstyrelsen henviste til det udsendte udkast til bilag 6 meddelelse om de nationale vilkår for tobisfiskeriet. I udkastet opdeles kvoterne for område 2 og 4 efter ønske fra DTU Aqua i to perioder for at sikre prøver fra en længere periode. Hvis man ønsker at tilmelde sig rationsfiskeriet allerede pr. 1. april, er ansøgningsfristen den 28. marts. Vilkårene for fiskeri i Kattegat er de samme som de seneste år. Danmarks Fiskeriforening bemærkede, at de ikke mener, der bør afsættes en fast mængde til rationsfiskeri i område 2, i stedet bør der være en samlet rationsmængde for område 2 og 3. Desuden bør der være en ration på 100 tons per kalenderuge for IOK-fartøjerne i område 2, ligesom det er tilfældet for rationsfartøjerne. NaturErhvervstyrelsen var indforstået med dette. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at der ville blive udarbejdet en opdeling af fartøjerne i område 4, så de ikke alle er af sted på samme tid. Desuden ville det kun være tilladt at fiske i område 4 og andre områder på samme tur, hvis fartøjet havde en af NaturErhvervstyrelsen godkendt observatør med om bord og fartøjsejerne selv afholdt omkostningerne til at have observatøren om bord. Danmarks Fiskeriforening og Pelagisk PO mente ikke, at det var nødvendigt at stille krav om observatør i område 4. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at dette krav ville blive fastholdt, da det var anbefalet af DTU Aqua for at sikre kontrol med, at prøverne fra område 4 blev registreret fra det rigtige område.

4 NaturErhvervstyrelsen spurgte udvalget, om det skal tillades at gennemføre kvotebytter af tobis fra område 1 til udenlandske fiskere, når kvoten i område 1 i år var meget begrænset. Danmarks Pelagisk PO bemærkede, at man ikke kunne anbefale begrænsninger i byttemulighederne for IOK mængder uddelt i områderne 1 og 3. Danmarks Pelagisk PO henviste til tilsvarende ubegrænsede byttevilkår i 2012 hvor de samlede tobiskvoter var betydeligt lavere end i Udvalgets andre medlemmer ville tænke nærmere over dette. NaturErhvervstyrelsen oplyste, at man efter mødet ville udsende opdateret udkast til bilag 6 meddelelse. Det kan oplyses, at den endelige bilag 6 meddelelse blev udsendt den 26. marts Dagsordenspunkt 4. Regler for trawlfiskeri i område 22 NaturErhvervstyrelsen henviste til de forslag som Danmarks Fiskeriforening har stillet vedrørende trawlfiskeri i område 22. Det drejer sig om tilladelse til partrawl, to-trawl, større motor, og pelagisk fiskeri med fartøjer over 17 m. NaturErhvervstyrelsen oplyste, at forslagene nu blevet behandlet politisk, og meldingen er, at forslaget om tilladelse af partrawl kan gennemføres, men at de andre 3 forslag ikke gennemføres. Danmarks Fiskeriforening bemærkede, at man ikke syntes det var rimeligt at 3 af de 4 forslag ikke kunne gennemføres, men at man selvfølgelig var tilfreds med at det ene forslag blev gennemført. Man havde svært ved at se begrundelse for at de øvrige forslag ikke kunne gennemføres, da der ikke vil ske skade på miljøet, hvis de gennemføres. Danmarks Fiskeriforening fremhævede, at særligt forslaget om at tillade pelagisk fiskeri med fartøjer større end 17 meter ikke kunne betegnes som skadeligt for havmiljøet. Kystfiskerrepræsentanten bemærkede, at man var enig i Danmarks Fiskeriforenings betragtninger, og at forslaget om at tillade partrawl ikke ville hjælpe ret mange, når motorkraften samtidig ikke blev hævet. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at man var klar over, at det ikke var hvad udvalget havde ønsket, men at det var hvad der politisk kunne gennemføres. Reglen om at tillade partrawl vil ske via en ændring af reguleringsbekendtgørelsen. Dagsordenspunkt 5. Drøftelse af omsættelige kvoter i hesterejefiskeriet Danmarks Fiskeriforening oplyste, at hesterejefiskerne internt er blevet enige om, at de gerne ser at reguleringen af deres fiskeri ændres, så der indføres omsættelige kvoter i stil med de FTA-andele, som i dag eksisterer i muslingefiskeriet. Ifølge Danmarks Fiskeriforening drejer det sig om 28 fartøjer, som fisker efter hesterejer. Hovedbegrundelsen for at indføre omsættelige kvoter, er at fiskerne ønsker en mulighed for at kunne låne penge med sikkerhed i disse kvoter. NaturErhvervstyrelsen spurgte Danmarks Fiskeriforening, om de havde gjort sig nærmere tanker om hvordan regelsættet skal formuleres, f.eks. om der skal indføres puljer og koncentrationsregler som i FKA fiskeriet og snart også i muslinge- og østersfiskeriet.

5 Danmarks Fiskeriforening bemærkede, at man ikke havde taget endelig stilling til dette endnu. De foreslog, at der blev nedsat en mindre arbejdsgruppe med deltagelse fra både erhvervet og styrelsen, med henblik på at drøfte det kommende regelsæt. NaturErhvervstyrelsen støttede dette forslag. Danmarks Fiskeriforening bemærkede desuden, at hesterejefiskerne gerne ville have indført en mulighed for at opsamle bifangst af større fisk ved at indsætte en særlig fangstpose i forbindelse med sorteringsristen i stil med den som blev benyttet i rejefiskeriet. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at det kunne man også drøfte i den kommende arbejdsgruppe. Dagsordenspunkt 6. Orientering om ansøgning om tilladelse til at afholde elektronisk partiauktion over søpakket fisk, der bortauktioneres til søs. NaturErhvervstyrelsen orienterede om en ny forsøgsordning vedrørende tilladelse til at afholde elektronisk partiauktion over søpakket fisk, der bortauktioneres til søs. Forsøget løber de næste 3 år. NaturErhvervstyrelsen forklarede, at fiskeauktionerne i dag har mulighed for at få tilladelse til at afholde elektronisk fiskeauktion over søpakket fisk, som under auktionen befinder sig på fartøjet. Det er en betingelse, at fisken efter salget landes til auktionen, som skal foretage 100 % besigtigelse af partiet. Fiskeauktionerne har gennem et stykke tid haft et ønske om, at fisken efter landing kan transporteres direkte til køber. Dvs. tilladelse til at fravige kravet om, at fisken efter salg på fartøjet skal ind over auktionen. Det er dette ønske, som nu imødekommes. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at auktionerne har oplyst, at omfanget af sådanne landinger vil være ca. 300 pr. år med deltagelse af ca tilmeldte fartøjer. Fiskene vil blive landet i nærmere angivne havne i Danmark og Sverige. Fiskeauktionerne vil stille skærpede krav til fartøjernes egenkontrolkontrolprogrammer for at sikre, at fisken på udbudstidspunktet lever op til reglerne. Danmarks Fiskeriforening bemærkede, at man var positive overfor forsøget. Man forventede, at der med tiden forhåbentlig ville være mere end fartøjer der vil være med. Danske Fiskerauktioner oplyste, de fartøjer kan blive til flere med tiden. NaturErhvervstyrelsen var også indstillet på at øge deltagerantallet med tiden. Danish Seafood Association spurgte til om forsøget dækkede alle havne. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at det indtil videre kun omfattede udvalgte havne i Danmark og Sverige, men at det kan udvides senere, selvfølgelig afhængig af forløbet af forsøget. Dagsordenspunkt 7. Gensidig orientering om kontrolspørgsmål NaturErhvervstyrelsen oplyste, at der vil ske en ændring af vilkårene i tilladelse nr. 1500, idet det ikke længere er et vilkår, at fartøjer med e-logbog vil blive afkrævet melding om afsejling. Desuden skal der foretages ændring af tekst i tilladelsen, så det er i overensstemmelse med Reguleringsbekendtgørelsen.

6 NaturErhvervstyrelsen oplyste desuden, at man havde stærke indikationer på, at der muligvis er nogle enkelte fartøjer uden VMS (under 12 meter), der fisker i det lukkede område i Kattegat. NaturErhvervstyrelsen opfordrede udvalget til at nævne problemstillingen til sit bagland. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at man i den følgende uge ville offentliggøre fiskerikontrolrapporten for Rapporten viste, en nedgang på 40 % i overtrædelser i forhold til 2012, hvilket var meget positivt. Danmarks Fiskeriforening ville gerne have en kopi af rapporten, inden den blev offentliggjort. NaturErhvervstyrelsen ville bestræbe sig på det. Dagsordenspunkt 8. Eventuelt Kystfiskerfacilitatoren NaturErhvervstyrelsen oplyste, at der netop er udsendt et udbud om en ny kystfiskerfacilitator. Arbejdsbeskrivelsen er inspireret af arbejdet i kystfiskerarbejdsgruppen. Den nye kystfiskerfacilitator skal bistå lokale kystfiskere med projekter, og skal ikke fungere som sekretær for kystfiskerudvalget. Danmarks Fiskeriforening bad om en kopi af udbudsmaterialet NaturErhvervstyrelsen oplyste, at det ville man fremsende. Kystfiskerrepræsentanten bemærkede, at kystfiskerudvalget gerne ville være med i ansættelsesproceduren. NaturErhvervstyrelsen mente ikke, at det ville være relevant, da facilitatoren ikke skulle fungere som sekretær for kystfiskerudvalget, hvilket faktisk heller ikke havde været hensigten med den nuværende facilitators arbejde. Facilitatoren vil heller ikke skulle forestå de interne valg i kystfiskerudvalget. Danmarks Fiskeriforening spurgte om facilitatoren ville kunne hjælpe PO erne i forbindelse med markedsafsætning. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at det sandsynligvis ville være umuligt. Danmarks Fiskeriforening mente, at hvis facilitatoren ikke længere skulle være sekretær for kystfiskerudvalget, var der tale om en de-facto nedlægning af kystfiskerudvalget. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at kystfiskerkonsulentordningen var blevet nedlagt, og at kystfiskerfacilitatoren ikke var tiltænkt den samme rolle som den tidligere kystfiskerkonsulent. Danmarks Fiskeriforening var utilfredse med beslutningen, og henviste til, at det var en generel opfattelse hos fiskerne, at facilitatoren skulle fungere som sekretær for kystfiskerudvalget. Henviste også til, at Fødevareministeriet i 2004 selv havde været involveret i at nedsætte kystfiskerudvalget, og at det derfor bør støttes af ministeriet. NaturErhvervstyrelsen bemærkede, at der var truffet politisk beslutning om, at facilitatoren fremover skulle have en anden rolle, som lå indenfor rammerne af mulighederne i EMFF-forordningen, og levede op til de ideer, som var fremkommet i forbindelse med kystfiskeri arbejdsgruppen.

7 Danmarks Fiskeriforening bemærkede, at det ikke vil hjælpe kystfiskerne at miste deres konsulent. Næste møde Det næste møde i udvalget finder sted tirsdag den 27. maj kl. 13.

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. august 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisation: DSA: Foreningen af Fiskeauktioner og

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00192 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 21. februar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00025 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Den 19. januar 2015 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/bpa Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: Danish Marine Ingredients: Danmarks Pelagiske

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 18. september 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. august 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. maj 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale K-514 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: Pelagisk PO: DTU Aqua: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. januar 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Danish Marine Ingredients: PO er: NaturErhvervstyrelsen:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Allan Buch,

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00210 30. oktober 2012 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 3. oktober 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Referat Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 15. august 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 1. juli 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, K-514 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Den 7. november 2014 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/lisnie Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. oktober 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: DTU Aqua: Danish Marine Ingredients:

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen 1. juni 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. maj 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association (DSA):

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 13. juni 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. maj 2013 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 30. maj 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 4. juli 2017 Deltagelse:

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. MAAN Den 15. november 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalget den 24. oktober 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: DFPO: Pelagisk PO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Niels

Læs mere

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen

Referat af. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen. Juul Larsen og Ole Lundberg Larsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000004 4. oktober 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. august 2013 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00146 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl. 10.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus sal IV Deltagere: Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a

Referat. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, 2a Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 23. august 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 14. september 2016 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00207 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 29. maj 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. maj 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen, Ole

Læs mere

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018.

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018. J.nr. 17-1841-000001 Den 26. marts 2018 Meddelelse fra Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen: Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april Fiskerimuligheder for tobis

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 22. december 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 22. december 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00147 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Referat Ref. SPJ Den 11. november 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. oktober 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen Enhed/initialer: Center for Fiskeri/ ANBO Sagsnr.: 13-7400-000040 Dato: 17. september 2013 Referat af møde i Muslingeudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 10. oktober 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 22. august 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 2. februar 2017 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 12. januar 2017 kl. 14.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 2 B. Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl

Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl Referat af møde i det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 19. juni 2019 i Eigtveds Pakhus sal IV kl. 10.00 12.00 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning fra sidste møde a. Opgørelse af sælskader

Læs mere

Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra til 12.00

Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra til 12.00 Dagsorden til møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg d. 5. marts 2019 i Eigtveds Pakhus Sal IV fra 10.00 til 12.00 DELTAGERE Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen 10. februar 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 26. januar 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Svend-Erik Andersen, Kurt

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 NaturErhvervstyrelsen att. Lisbeth Nielsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V H. C. Andersens Boulevard 37

Læs mere

Deltagere: Danmarks Fiskeriforening. Lundberg Larsen. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK):

Deltagere: Danmarks Fiskeriforening. Lundberg Larsen. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK): Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg torsdag d. 9. maj 2019 fra klokken 09.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus Sal IV, Udenrigsministeriet. Deltagere: Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation

Læs mere

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010 , Landbrug og Transport 3. december 2010 Landbrugets bedriftsregister og strukturstatistik kkl/- Til brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 28. marts 2017 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 19. april 2017 Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC

ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I CCH & HCC ÅRSMØDE FOR KAPTAJNER I & HCC Møde afholdt ved Kurt Brandi, P. Nørkjærs Plads 5, 3.sal, lejl1 Mødetidspunkt: Tirsdag den 3. November kl. 19:00 Indkaldte: Fra A-holdet: Brian Jensen Lars Asmussen Thomas

Læs mere

Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EFF) 2007-2013

Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EFF) 2007-2013 Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EFF) 2007-2013 soversigt Organisation /suppleant Kontaktoplysninger NaturErhvervstyrelsen Anders Munk Formand Uffe Sveistrup Marie Guldborg Nyropsgade

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med en tilføjelse om at evalueringen af folkemødet på Bornholm blev varetaget af folkemødeudvalget, og at dette udvalg udarbejdede en kort skriftlig

Læs mere

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd.

Stine Bøgebjerg deltager under dette punkt for at orientere om Ældreanalysen. Pkt. 6. Orientering fra Nordgruppen, Regionsgruppen og Dansk Ældreråd. Møde Nr. 17 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 27. april 2015 10.00 13.00 Sted Hillerød Rådhus lokale Leen Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 3. maj 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 6. april 2017 kl. 10.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 1. Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Langø Kystfisk Et samarbejde mellem garnfiskere på Langø og Fiskerikajen

Langø Kystfisk Et samarbejde mellem garnfiskere på Langø og Fiskerikajen Udvikling af et naturskånsomt fiskeri på Lolland-Falster Langø Kystfisk Et samarbejde mellem garnfiskere på Langø og Fiskerikajen Gennem de sidste 3 år har Fiskerikajen og garnfiskerne på Langø haft et

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup.

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Der var 29 lejligheder repræsenteret, heraf en ved skriftlig fuldmagt

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

Referat af VETU-møde

Referat af VETU-møde Referat af VETU-møde Afholdt i HBC s lokaler fredag den 28. oktober 2011 Tilstede var: Peter Mikkelsen, Morten Aarup, Helle Sjørring, Anne Birgitte Nielsen, Ellen Aagaard Tak til VETU s tidligere formand/medlemmer

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 17-4400-000001 Fiskeripolitisk kontor 26. februar 2018

Læs mere

Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020

Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 København den 8. november 2013 Greenpeace høringssvar om bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 Nærværende høringssvar beskæftiger sig med kapitel 6 i bekendtgørelsen: Særlig ordning for

Læs mere

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 376 Offentligt ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Det danske kystfiskeri er i dag

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Referat af afdelingsmødet Afholdt den 21. august 2014 2 Referat af afdelingsmødet den 21. august 2014 56 husstande svarende til 112 uddelte

Læs mere

Referat fra møde i Det Rådgivende Fiskeriudvalg, onsdag d. 19. september 2018 kl i Eigtveds Pakhus Sal IV, Udenrigsministeriet.

Referat fra møde i Det Rådgivende Fiskeriudvalg, onsdag d. 19. september 2018 kl i Eigtveds Pakhus Sal IV, Udenrigsministeriet. Referat fra møde i Det Rådgivende Fiskeriudvalg, onsdag d. 19. september 2018 kl. 13.00 15.00 i Eigtveds Pakhus Sal IV, Udenrigsministeriet Deltagere: Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation: Svend-Erik

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Udkast til referat af møde i 7-udvalget den 16. maj 2013

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Udkast til referat af møde i 7-udvalget den 16. maj 2013 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: Center for Fiskeri/RIMA Sagsnr: 12-7440-000002 Dato: 8. juli 2013 Udkast til referat af møde i 7-udvalget

Læs mere

Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015

Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015 Miljø- og Fødevareministeriet Institution: Enhed/initialer: EU og Erhvervsudvikling/Andcla Sagsnr.: 15-8343-000005 Dato: 5. oktober 2015 Referat fra møde i overvågningsudvalget for EFF den 14. sep. 2015

Læs mere

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012

Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud. Hirtshals 14. september 2012 Ny fiskeriforvaltning i Skagerrak Discard-forbud Hirtshals 14. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og baggrund 2. Status vigtige emner 3. Debat om forslaget 4. Tekniske regler 5. Hvad Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet.

Fra den 1. januar 2012 gælder som bekendt en række nye EU sporbarhedsregler på fiskeriområdet. Danmarks Fiskeriforening / Danske Fiskeres PO, Skagen PO, Pelagisk PO, Kystfiskerudvalget, Landsforeningen af Fiskesorteringer og Samlecentraler, Foreningen af offentlige fiskeauktioner i Danmark, Danish

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del Bilag 96 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 28. september 2015 Sagsnummer: 2015-7673 Dato: 28. september 2015 Klik her for

Læs mere

Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark

Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Initialer: RIMA J.nr. 2011-01823 Den 11. januar 2012 Referat af møde i 7-udvalget den 1. november 2011 Deltagere: Kaare M. Ebert Steffen

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 23. September. 2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Virumgård Sted: HF/Bredely - Fælleshus Mødedeltagere: Haveforeninger: HF/Stadion, HF/Bredely, HF/Ermelund HF/Lundtoftehaverne, HF/Lyngen

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900

Læs mere

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00,

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Sted: DFS, Olof Palmes Allé 15, 8200 Århus N, mødelokale D2 DELTAGERE Søren Paaske Johnsen (SPJ), forskningsoverlæge,

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 33 95 80 00 EAN 5798000877955

Læs mere

Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF )

Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF ) Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF 2014-2020) Organisation /suppleant Kontaktoplysninger Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen Nanna

Læs mere

Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016

Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016 Til Haveforeningerne i Rudersdal 26.3.2016 Der indkaldes hermed til fællesmøde (SU) for alle medlemmer af haveforeningernes bestyrelser og bestyrelsen i Nordøstsjællandskredsen. Møde dato er tirsdag d.

Læs mere

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 85. Mødet blev gennemført torsdag den 12. marts 2015 i Falck-Huset, København.

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 85. Mødet blev gennemført torsdag den 12. marts 2015 i Falck-Huset, København. R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 85 Mødet blev gennemført torsdag den 12. marts 2015 i Falck-Huset, København. Til stede: Hanne Balle, Torsten Lauritsen, Jesper Kjærgaard, Jens Flensted

Læs mere

Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement

Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement Møde om: Bestyrelsesmøde DBBF Deltagere: Michael Bloch (Formand), Rasmus Winkel (DIR), Mads Christensen (TRU), Susanne Fløe (KU), Jørgen Kvist (JK),

Læs mere

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 13-07-2018

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote

EU's rådigheds- Danmarks mængde TAC. kvote FISKERI I TAL 216 TAC OG KVOTER 216 De endelige kvoter, der gives til dansk fiskeri, er nu på plads for 216. I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 215 og 216. Mængderne

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 11. maj 2015 Referat af: Kombineret bestyrelsesmøde og ordinært repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 19. maj 2014 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 19. maj 2014 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg GASTRONOMER Mandag 19. maj 2014 på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Deltagere: Jim Marvig (JM) - 3F Susanni Kyndi Christensen (SKC)

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Møde mellem Danmarks Fiskeriforening PO & Folketingets Miljø og Fødevareudvalg

Møde mellem Danmarks Fiskeriforening PO & Folketingets Miljø og Fødevareudvalg Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 166 Offentligt Møde mellem Danmarks Fiskeriforening PO & Folketingets Miljø og Fødevareudvalg 9. december 2015 Dagsorden 1. Præsentation af Danmarks

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013. Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken.

Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013. Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken. Til Boligtagerne i Byagerparken. Den 15. maj 2013 Referat af afdelingsmøde afholdt onsdag den 24. april 2013 kl. 19.00 i fælleshuset i Byagerparken. 1. Velkomst samt valg af dirigent, stemmetællere og

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

Referat af dialogmøde om tilfredshed med botilbuddet Gefion torsdag den 13. september 2012

Referat af dialogmøde om tilfredshed med botilbuddet Gefion torsdag den 13. september 2012 Referat af dialogmøde om tilfredshed med botilbuddet Gefion torsdag den 13. september 2012 Deltagere: 13 pårørende fra Gefion, områdechef Lissi Nielsen samt driftschef. Referent:. 19. september 2012 Psykiatri

Læs mere

Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF)

Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF) Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF) 2014-2020 soversigt Organisation /suppleant Kontaktoplysninger Fødevareministeriet, NaturErhvervstyrelsen Anders Munk Formand Uffe Sveistrup

Læs mere

Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet

Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet Niels Madsen Danmarks Fiskeriundersøgelser, Afdeling for Havfiskeri Kurt Hansen SINTEF Fiskeri og havbruk Sorteringsriste reducerer bifangsten af fisk i rejefiskeriet Rejer er små. Derfor er man nødt til

Læs mere